Catharijnesingel, Utrecht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Catharijnesingel, Utrecht"

Transcriptie

1 Catharijnesingel, Utrecht Randvoorwaarden Openbare ruimte

2

3 1. Water 2. Bruggen 3. Groen 4. Verkeer 5. Materiaalgebruik 6. Techniek

4 esi rijn el ng lei rijn ha cat he dsc Verbinden Herstellen Betekenis geven

5 Water Bruggen Waterbreedte circa twintig meter. Aansluiting aan noord- en zuidzijde zonder abrupte overgangen. Het water is bevaarbaar. Plaatselijk (bruggen, overhangende bomen, e.d.) kan de doorvaarbare breedte worden beperkt tot minimaal tien meter. Vormgeving oevers zodanig dat zoveel als mogelijk continuïteit ontstaat in de vormgeving van de lange lijnen, d.w.z. vormgeving gaat op onopvallende wijze over in of is gelijk aan bestaande stenen afwerking (betonelement). Ter hoogte van het Willemsplantsoen is toepassing van een houten vlonder mogelijk. Vormgeving en materiaalgebruik conform de bestaande vlonder. Deze kan worden voorzien van aanmeervoorzieningen voor pleziervaart (geen woonboten). Om waterkwaliteit en biodiversiteit te vergroten kan oeverbeplanting worden toegepast, zoals (ondergedoken) waterbeplanting. Beplanting draagt bij aan de kwaliteit van de oever. Dat wil zeggen dat groen wordt toegevoegd zonder dat de doorgaande oeverlijn of belangrijke doorzichten worden verstoord. Watervogels, honden e.d. kunnen gemakkelijk in en uit het water komen. Het peil van de Rijnkade is vastgelegd in het DO Rijnkade. De Rijnkade ligt circa 2,5 meter hoger dan het water in de singel. Dit peil is passend, gezien de context (gebouwen, routes, bomen, bergbezinkbassin, kabels en leidingen) en de historie. Het relatief diep gelegen water biedt maar beperkte kwaliteit voor het gebruik van de openbare ruimte van de Rijnkade. Het is mogelijk om de relatie van de Rijnkade met het water te versterken door bijvoorbeeld het toevoegen van een vlonder langs de kade. Dit zou een permanente voorziening kunnen zijn, maar ook als een tijdelijke voorziening (evenement, placemaking) kunnen worden gestart. Een dergelijke vlonder zou vooral verblijfwaarde moeten toevoegen en het water beter beleefbaar moeten maken. Het ontwerp voor de Marga Klompeebrug is uitgangspunt voor het ontwerp. Het brugontwerp is op hoofdlijnen gelijk aan de Paardenveldburg. Op detailniveau zijn er kansen om de Marga Klompeebrug te verbeteren ten opzichte van de Paardenveldbrug. Een kans is bijvoorbeeld de wijze waarop het hekwerk op de brug wordt gemonteerd. Het hekwerk is op de Paardenveldbrug op een grove manier vastgebout. Op de Marga Klompeebrug is een subtielere bevestigingswijze nodig.

6 Diversiteit: vormgeving waterkant en groen

7 Groen Inpassen bestaande bomen met een goede levensverwachting. Bomen die niet kunnen worden ingepast en die verplantbaar zijn, worden zo veel als mogelijk ingepast. Toepassen van een afwisseling van zowel strategisch geplaatste in het oog springende solitaire bomen, als aaneengesloten beplantingsgroepen. Catharijnesingel Aan de buitenzijde van de singel, boven aan het talud: bomen in een continue rij, alleen onderbroken ter hoogte van bruggen. Boomsoort en plantafstand sluiten aan op bestaande rij linden en platanen in het verlengde van de singel. Aan de buitenzijde van de singel aan de gevelzijde: Zo mogelijk één bomenrij, alleen onderbroken ter hoogte van zijstraten. Talud (wenselijk 1:3, maximale steilte 1:1,5) met afgeronde knikken (niet dijk-achtig, maar park-achtig) ingezaaid met bloemrijk gras en voorzien van stinzenbeplanting. In lengterichting sluit vormgeving talud aan op bestaande taluds en oevers zonder abrupte overgangen. Willemsplantsoen Ontwerp en beplantingsplan sluiten aan op het bestaande Zocherplantsoen. Zocherplantsoen is aangelegd in de Engelse landschapsstijl met een afwisselende wandeling door meanderend groen waarbij kleine afgebakende groene ruimtes contrasteren met strategische doorzichten en met behulp van reliëf op een klein oppervlak het beeld van een gestileerd natuurlijk landschap oproepen. In het Willemsplantsoen wordt het Zocherplantsoen op een vergelijkbare manier doorgezet tot aan de Mariaplaats. Daarbij worden de aanliggende functies ingepast. Conform de werkwijze van Zocher wordt een grote variëteit aan boomsoorten, groeivormen, kleur en bloeiwijze (herfstkleur, bladvorm, besdragend) toegepast. Toepassen van sierheesters, stinzenbeplanting en bossplantsoen. Het beplantingsplan is zodanig dat de seizoensbeleving optimaal is. In het groensortiment kan ook met hedendaagse middelen worden gewerkt, zoals met vaste plantenmengsels.

8 fiets en auto buitenbocht 20m water en doorgaand groen voetgangers en verblijf binnenbocht Continuïteit

9 Verkeer Voetganger Het Willemsplantsoen wordt ingericht voor de voetganger. De wandeling door het groen biedt een afwisseling van open ruimtes en besloten ruimtes. Open ruimtes bieden gestileerde doorzichten langs het groen en over het water naar landmarks als de Inktpot, Hotel Karel V en de bruggen. Meer besloten ruimtes worden geënsceneerd door middel van beplanting en reliëf. De voetpaden door het Willemsplantsoen hebben een breedte, materiaal (latexfalt) en slingerend verloop dat vergelijkbaar is met de bestaande paden in het Zocherplantsoen. De binnenstad wordt hoofdzakelijk ingericht voor de voetganger. Royale trottoirs zijn nodig langs alle gevels. Deze worden uitgevoerd in de standaard gebakken klinkers voor trottoirs in de binnenstad (drielingen, koperbruin, halfsteens). Tussen trottoirs en aangrenzende straten ligt een trottoirband (graniet). Straten worden verhard in de standaard gebakken straatklinkers voor de binnenstad (novoton, dikformaat). In smalle zijstraten en zijstegen van de singel wordt geen trottoirband toegepast, maar wordt á niveau aangesloten (detaillering en materialisering conform standaard binnenstad). Ter hoogte van de singelbruggen komen veilige en comfortabele oversteekplaatsen. Aan de buitenzijde van de singel kan een pad worden gerealiseerd langs de waterkant (extra ten opzichte van VO2009). Dit pad kan laag langs het water lopen of boven aan het talud. Een pad in het groentalud wordt met trappen aangesloten op bruggen (ontwerp trap conform Daalsesingel) en uitgevoerd in latexfalt. Een hooggelegen pad dat grenst aan fietspad of straat wordt uitgevoerd in gebakken klinkers (novoton, dikformaat) en opgesloten met een band (beton of graniet). Aan de buitenzijde van de singel komt een trottoir van circa drie meter breed dat wordt uitgevoerd in gebakken klinkers (novoton, dikformaat). Dit trottoir wordt gescheiden van fietspad of rijbaan middels een band (beton of graniet). Fiets Aan de buitenzijde van de singel komt de doorgaande fietsroute in twee richtingen met goede aansluitingen op alle aansluitende fietsroutes conform de nota Slimme Routes Slim Regelen, Slim Bestemmen (SRSRSB). Woningen en andere gebouwen aan de binnenzijde van de singel zijn goed bereikbaar per fiets. Dit betreft bestemmingsverkeer en geen doorgaande routes. Het fietspad door het Willemsplantsoen maakt plaats voor een voetpad. Auto Aan de buitenzijde van de singel is ruimte voor auto s in twee richtingen met goede aansluitingen op alle aansluitende autoroutes. Het snelheidsregime is 30 km/uur (conform SRSRSB). Woningen, hotel en andere gebouwen aan de binnenzijde van de singel zijn ofwel bereikbaar vanaf de Marga Klompeebrug ofwel vanaf de Bartholomeusbrug. Net als in de huidige situatie is er geen doorgaande autoroute door het Willemplantsoen tussen beide bruggen. De ruimte voor groen aan de zijde van de Marga Klompeebrug kan worden vergroot zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid voor bestemmingsverkeer.

10

11 Kunst Ter hoogte van de gedempte singel is een sculptuur geplaatst. Vanwege het terugbrengen van het water moet dit bestaande kunstwerk worden verplaatst. Een geschikte nieuwe locatie kan worden bepaalt in overleg met commissie kunt in openbare ruimte. Het nieuw te plaatsen kunstwerk ter hoogte van de Marga Klompeebrug is uitgangspunt voor het ontwerp. Materiaalgebruik Materiaalgebruik conform Actualisatie referentiekader stationsgebied De bedoeling is dat langs het gehele singelrondje dezelfde materialen worden gehanteerd. Techniek Technische voorzieningen, zoals bergbezinkbassin en bijbehorende putdeksels of elektriciteitskastjes, funderingen, onderhoudspaden en dergelijke worden zo onopvallend als mogelijk weggewerkt in bijvoorbeeld landhoofden van bruggen, grondlichamen of beplanting. Hellingbanen of traptreden naar toegangen van gebouwen worden op eigen terrein, dus niet in de openbare ruimte opgelost.

12 Stadsingenieurs Gemeente Utrecht

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT

Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Schetsontwerp Herinrichting Dorpsstraat HARMELEN VLECHTEND LINT Bureau B+B stedebouw en landschapsarchitectuur 11 juni 2014 Harmelen kerkplein jaagpad entree landelijke weg langs Leidse Rijn dorpsstraat

Nadere informatie

CATHA RI J N ES I N G EL ZU I D

CATHA RI J N ES I N G EL ZU I D 1 /24 CATHA RI J N ES I N G EL ZU I D VO O R LOP I G O N T W E R P + 17-035 06 SEPTEMBER 2017 2/24 INHOUD 1. WELKOM 2. PRESENTATIE VO+ DOOR OKRA - 10 VERBETERINGEN DANKZIJ PARTICIPATIE - PUNTJES OP DE

Nadere informatie

Notitie. Deelgemeente Prins Alexander t.a.v. Erik Pot. GW t.a.v. Frank Schuring. Mogelijke aanpassing Brandingdijk. Datum: 25 januari 2005

Notitie. Deelgemeente Prins Alexander t.a.v. Erik Pot. GW t.a.v. Frank Schuring. Mogelijke aanpassing Brandingdijk. Datum: 25 januari 2005 Notitie Stadsdeel Oost Van: Marjet van Arkel E-mail: M.vanArkel@dsv.rotterdam.nl Fax: 010-489 6767 Telefoon: 010-489 5169 Bezoekadres: EP2, 7.42 Aan: Kopie aan: Betreft: Deelgemeente Prins Alexander t.a.v.

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status

HOOFDWEGEN. Wat: Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status HOOFDWEGEN Routes de stad in en uit Helpen om je te oriënteren in de stad Hebben status Twee of meer bomenrijen Grote bomen (1 e orde, tot 20 meter hoog) In ecologische verbindingszones alleen inheemse

Nadere informatie

Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari Plan m. Plankaart

Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari Plan m. Plankaart Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari 2011 1 Plan 0 10 50m Plankaart Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari 2011 2 0 10 50m Blok B Marcuskerk Blok A Hamersveld & De Asschat Blok C Voetgangersgebied

Nadere informatie

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat

Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Bijzondere plekken: Jan van Houtkade / Korevaarstraat Vormgeving entree Binnenstad De kruising van de Centrumroute met de Jan van Houtkade-Korevaarstraat is een bijzondere plek in het tracé waar extra

Nadere informatie

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone

3 augustus 2012. 32 woningen in groenzone Plek voor ideeën Beeldkwaliteitsplan Daalkampen II 030.00.02.45.20.00 3 augustus 2012 32 woningen in groenzone Beeldkwaliteitsplan, Daalkampen II - 32 woningen in groenzone 030.00.02.45.20.00 3 augustus

Nadere informatie

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding

Park van buijsen pijnacker-nootdorp. Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Park van buijsen pijnacker-nootdorp Een bijzonder groene en waterrijke uitbreiding Plan Landschappelijke drager hoofdontsluiting * De van Buijsen De Scheggen wadi Zuidweg De Scheggen Plas van Buijsen waterstraat

Nadere informatie

wonen aan de WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company

wonen aan de WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company wonen aan de WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company Wonen aan een eigen laan rond een historische boerderij aan de Zandweg te Utrecht

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Routing Delft - Delftse Hout Delft

Routing Delft - Delftse Hout Delft Routing Delft - Delftse Hout Delft Drie routes verbinden centrum en buitengebied A13 stedelijke as 1:10.000 natuuras Delftse Hout educatieve as Werkboek Buro Lubbers 1304 Delftse Hout Drie assen tussen

Nadere informatie

bestaande 0,80m zomerhuis 1,80m moeraseik verlichting rijbaan van gebakken klinkers, roodbruin, keiformaat in keperverband en elleboogverband

bestaande 0,80m zomerhuis 1,80m moeraseik verlichting rijbaan van gebakken klinkers, roodbruin, keiformaat in keperverband en elleboogverband wonen aan de profiel A profiel B bestaande noot nieuwe knotwilgen natuurlijke oever bestaand 4 bestaande lindes els 3 5 2 groepen nieuwe knotwilgen hoog 1 bestaande haag haagbeuk nieuwe bomen aan watergang:

Nadere informatie

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y

Damstaete. tedenbouy^kundig plan voor 20 woningen. i mui i G Raac. nieuwl koop ļt\y Damstaete i mui i G16.0962 Raac tedenbou^kundig plan voor 20 woningen nieuwl koop ļt : S I I I FN Aanleiding Dit stedenbouwkundig plan is opgesteld om de realisatie van twintig sociale huurwoningen op

Nadere informatie

h e t o v e r v e e n

h e t o v e r v e e n h e t o v e r v e e n b i j l a g e I I : l a n d s c h a p s p l a n ( v o o r l o p i g o n t w e r p ) Gemeente Rijssen - Holten, definitief, 7 mei 2013, bijlage II bij bestemmingsplan I N H O U D 1.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016

Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Vragen en antwoorden stadsstrand en Westerdijk oktober 2016 Op 5 oktober 2016 heeft de alliantie Markermeerdijken twee informatiebijeenkomsten gehouden in Hoorn: één over de dijkversterking voor het deel

Nadere informatie

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout

Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Rapport Beplantingsplan uitbreiding bedrijf Jansen s Overseas te Noordwijkerhout Beplantingsplan uitbreiding Jansen s Overseas te Noordwijkerhout (versie 1) Waddinxveen, 3 oktober 2012 Opdrachtgever: Gemeente

Nadere informatie

VERSTERKING ECOLOGISCHE WAARDEN

VERSTERKING ECOLOGISCHE WAARDEN Inpassing Máximabrug wurck architectuur stedenbouw landschap VERSTERKING ECOLOGISCHE WAARDEN heeft er een nieuwe, duurzame brug bij met veilige voet- en fi etspaden: de Máximabrug. De Máximabrug is duurzaam

Nadere informatie

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot

AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot AKS-1511 Landschappelijke inpassing Hotel Van Der Valk Akersloot Datum : 02 oktober 2014 Inleiding Hotel Van Der Valk Hotel Akersloot is voornemens het hotel en het terrein uit te breiden. Omwille van

Nadere informatie

Stadspark Weert. 1. Visie op de opgave

Stadspark Weert. 1. Visie op de opgave Stadspark Weert 1. Visie op de opgave Stadspark Weert visie op de opgave Een ontwerp voor het Weerter Stadspark kan eigenlijk alleen maar vorm krijgen binnen een open planproces met alle belanghebbenden

Nadere informatie

MASTERPLAN HERINRICHTING CENTRUM LEERDAM Definitief B

MASTERPLAN HERINRICHTING CENTRUM LEERDAM Definitief B MASTERPLAN HERINRICHTING CENTRUM LEERDAM Definitief B Opdrachtgever : Gemeente Leerdam Projectnummer : 2008081 Status : definitief Rapport : DAB Akkoord : DWD Datum : ADCIM b.v. Rivierdijk 561 3371 EC

Nadere informatie

Uitwerking landschapsplan. Landschapsplan A13/A16 Rotterdam Versie F mei 2015

Uitwerking landschapsplan. Landschapsplan A13/A16 Rotterdam Versie F mei 2015 6. Uitwerking landschapsplan Landschapsplan A13/A16 Rotterdam Versie F mei 2015 69 Deelgebied 2: Intermezzo Detail aansluiting Ankie Verbeek-Ohrlaan Deelgebied 1: Polder Deelgebied 3: Bos en Rotte Detail

Nadere informatie

B E E L D KWA L I T E I T

B E E L D KWA L I T E I T B E E L D KWA L I T E I T W O O N G E B I ED OOSTERLAAK- / RI ETPLAS S E P TE M B E R 2 0 1 0 SCHETSONTWERP 2 woongebied Oosterlaak /Rietplas OP E N H E I D Voor de locatie Rietoevers zijn stedebouwkundige

Nadere informatie

Inpassing Máximabrug. Alphen aan den Rijn

Inpassing Máximabrug. Alphen aan den Rijn Inpassing Máximabrug wurck architectuur stedenbouw landschap Versterking ecologische waarden heeft er een nieuwe, duurzame brug bij met veilige voet- en fietspaden: de Máximabrug. De Máximabrug is duurzaam

Nadere informatie

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten

bomensingels woerden tuin- en landschapsarchitecten bomensingels woerden 17.05.2016 tuin- en landschapsarchitecten 030 26 44 333 www.copijn.nl vraagstelling en uitgangspunten Op welke manier kan de bomenstructuur op de singels van Woerden in samenhang worden

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan

Peter Verkade. Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN. Opdrachtgever: Gemeente Kaag en Braassem Onderdeel: Concept inrichtingsplan Herinrichting Ghoybos CONCEPT INRICHTINGSPLAN LEGENDA GROEN Bomen, te handhaven Bomen, nieuw aan te planten Bosbeplanting, spontane ontwikkeling en/of aanplanten Struweel, spontane ontwikkeling en/of aanplanten,

Nadere informatie

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte

5. Beeldkwaliteit openbare ruimte 5. Beeldkwaliteit openbare ruimte Een belangrijke kwalitatieve drager van de buurt is de sterke groenstructuur, die met de ruime opzet van de bebouwing zorgt voor veel licht, lucht en ruimte. Met name

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Historische identiteit van de plek

Historische identiteit van de plek Schetsontwerp In het schetsontwerp is het model veld op diverse onderdelen verder uitgewerkt. Basisprincipe voor de zonering van het terrein vormt het contrast tussen het groene parkgedeelte en het hoger

Nadere informatie

eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart

eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart eemhaven amersfoort Eén haven, twee kades: herinrichting zet Eemhaven op de kaart 300 meter passantensteiger: 60 boten dubbelliggen 30 meter sloepensteiger: 10 sloepen pagina 61 Sloof Steiger Boom Fietspad

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

Vergroening Paleiskwartier

Vergroening Paleiskwartier Vergroening Paleiskwartier Projectomschrijving Gemeente s-hertogenbosch, Stadsontwikkeling/Afdeling leefomgeving, 17 april 2018 A) Probleemstelling De afgelopen twintig jaar is continu gebouwd aan het

Nadere informatie

Toezeggingen. Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, R. Reuvekamp Van: Albert IJbema Datum: 30 januari 2013 Betreft:

Toezeggingen. Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, R. Reuvekamp Van: Albert IJbema Datum: 30 januari 2013 Betreft: Toezeggingen Aan: Raadsleden CC: Leden van het college, DT, R. Reuvekamp Van: Albert IJbema Datum: 30 januari 2013 Betreft: bomen Hoofdstraat Portefeuillehouder: de heer S. Lok Afstemming: ja Vraagsteller:

Nadere informatie

Masterplan. Landschapspark aan de Hoofddijk - De Uithof

Masterplan. Landschapspark aan de Hoofddijk - De Uithof Masterplan Landschapspark aan de Hoofddijk - De Uithof Masterplan Landschapspark aan de Hoofddijk Opdrachtgever Universiteit Utrecht Directie Vastgoed en Campus Auteur Overtoom 197 1054 ht Amsterdam telefoon

Nadere informatie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie

Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Kaart zonneveld Farm Frites gebiedsvisie Groene randen Gezien de ligging van het zonneveld is gekozen voor een open uitstraling, de randen worden verzacht met een groen blauwe structuur. Royale watergangen

Nadere informatie

, voorzitter. , griffier

, voorzitter. , griffier Beeldkwaliteitplan Heinkenszand Over de Dijk, fase III, deelgebieden Oostelijk woongebied en Clara s Pad september 2008 Vastgesteld door de raad van de gemeente Borsele bij besluit van 4 september 2008,

Nadere informatie

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel

PLAATSNAAM. Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel gaardenhage, PROJECTTITEL de maten PLAATSNAAM arnhem Duurzaam landschappelijk raamwerk leidt tot zeer groen Slogan profiel Gaarden en...... Hagen Gaardenhage, De Maten Duurzaam landschappelijk raamwerk

Nadere informatie

presentatie Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan Kleinpolder Zuidwest fase II

presentatie Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan Kleinpolder Zuidwest fase II presentatie Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan Kleinpolder Zuidwest fase II 18-09-2017 2 presentatie Kleinpolder Zuidwest fase II - Voorlopig Ontwerp inrichtingsplan luchtfoto van Overschie - bron Google

Nadere informatie

HAREN. Stedenbouwkundigplan Stationsgebied. 8 September 2011

HAREN. Stedenbouwkundigplan Stationsgebied. 8 September 2011 HAREN Stedenbouwkundigplan Stationsgebied 8 September 2011 PROGRAMMA 19.30u Welkom en programma 19.35u Introductie dhr Pek, wethouder 19.45u Presentatie stedenbouwkundig plan, dhr Gjaltema (buro Vijn)

Nadere informatie

Visualisatie afslag Heeswijk-Dinther zuid

Visualisatie afslag Heeswijk-Dinther zuid Schematische weergave Massa/Ruimte Visualisatie afslag Heeswijk-Dinther zuid Schematische weergave laanstructuur Accentuering entreek Eenduidige behandeling grondlichamen Zichtrichting van visualisatie

Nadere informatie

DOORNSTEEG, DEELPLAN 1

DOORNSTEEG, DEELPLAN 1 DOORNSTEEG, DEELPLAN 1 4 maart 2015 masterplan AuGuSTuS 2014 De Slinger 1A De Doornsteeg De Beektuin 1B wegenstructuur masterplan 1A De Boomgaard 1B De Beektuinen impressie entree Deelgebied 1a DEELGEBIED

Nadere informatie

NIEUWE UITLEG INFOAVOND VOORLOPIG ONTWERP 22 JANUARI 2019 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER

NIEUWE UITLEG INFOAVOND VOORLOPIG ONTWERP 22 JANUARI 2019 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER NIEUWE UITLEG VOORLOPIG ONTWERP INFOAVOND 22 JANUARI 2019 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg voorkeursmodel bewoners: bomen zuidzijde Uitgaande van: behoud alle bomen zuidzijde

Nadere informatie

Definitief Ontwerp (DO) 2e openbare ruimte Stationsgebied

Definitief Ontwerp (DO) 2e openbare ruimte Stationsgebied Definitief Ontwerp (DO) 2e openbare ruimte Stationsgebied Algemeen Het DO 2 e fase openbare ruimte Stationsgebied integreert eerder gestelde kaders en uitgangspunten tot een nieuw plein met een aangenaam

Nadere informatie

ASYMMETRISCH OVERSTEKEN

ASYMMETRISCH OVERSTEKEN wurck architectuur stedenbouw landschap ASYMMETRISCH OVERSTEKEN De, op één van de historische stadsradialen van s-hertogenbosch, vormt een schakel tussen de werelden binnen en buiten de vesting. Het ontwerp

Nadere informatie

Beeldkwaliteitspaspoort Groot Achterveld

Beeldkwaliteitspaspoort Groot Achterveld Beeldwaliteitspaspoort Groot Achterveld Veraveling nader uit te weren Beeldwaliteitspaspoort Groot Agteveld april 0 Algemeen architectuur 0 Kap verplicht zelfde of op ld per op elfde architectuur en zelfde

Nadere informatie

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 programma 1 welkom 19.00 uur 2 Uitgangspunten klankbordgroep 1 3 Historisch onderzoek 4 Inventarisatie

Nadere informatie

Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied

Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied Ontwerp herinrichting openbare ruimte Bospoortgebied januari 2012 gemeente ede, januari 2012 Ontwerp 1 Grotestraat 1e en 2e deel 2 Bospoort 1e deel 3 Bospoort 2e deel 4 Kampstraat inhoud 5 Stompekamperweg

Nadere informatie

DelftseSchie Brug. Arc2 architecten Kebajastraat 41 1336 NA Almere 036-5217911 post@arc2.nl www.arc2.nl. datum status opdrachtgever projectnummer

DelftseSchie Brug. Arc2 architecten Kebajastraat 41 1336 NA Almere 036-5217911 post@arc2.nl www.arc2.nl. datum status opdrachtgever projectnummer Kebajastraat 41 1336 NA Almere 036-5217911 post@arc2.nl www.arc2.nl nummer nr impressies 0.2 bna - ir. G-J de Jong - Kebajastraat 41-1336 NA - Almere - t:036-5217770- e:post@arc2.nl - www.arc2.nl 2250

Nadere informatie

Parkaanleg (en tuinen) van Berkeloord Toen en Nu

Parkaanleg (en tuinen) van Berkeloord Toen en Nu Parkaanleg (en tuinen) van Berkeloord Toen en Nu Werkwijze Grondig Geniethen Schoonheid in elk seizoen Agenda Inleiding Stukje geschiedenis Berkeloord Waardering Berkeloord Ontwerp Samuel Voorhoeve Huidige

Nadere informatie

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen

GEMEENTE BUREN. Toelichting landschappelijke inpassing. Uiterdijk 33 Zoelen GEMEENTE BUREN Toelichting landschappelijke inpassing Uiterdijk 33 Zoelen Toelichting landschappelijke inpassing Projectnr.061-083 / november 2016 INHOUD 1. INLEIDING... 2 1.1. Aanleiding... 2 1.2. Planlocatie...

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Voorbeelduitwerkingen. 108 Leidraad openbare ruimte Binnenstad Groningen 109

Voorbeelduitwerkingen. 108 Leidraad openbare ruimte Binnenstad Groningen 109 H7 Voorbeelduitwerkingen 108 Leidraad openbare ruimte Binnenstad Groningen 109 Voorbeelduitwerking Diepenring Speciale stadsruimte In de toekomst kunnen de Diepenring en het Gedempte Zuiderdiep worden

Nadere informatie

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn:

Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten. De belangrijkste zijn: Afdeling Haagse regio Postbus 11638 2502 AP Den Haag Reactie op ontwerp sterroute Binnenstad/Scheveningen-Haven Het is de gemeente Den Haag ernst met het aanleggen van sterroutes gezien de uitgangspunten.

Nadere informatie

Zonnepark HVS Goes ENECO Landschappelijke inpassing identificatie Planstatus projectnummer: datum: status: 040550.20160211.00 08-12- 2016 definitief opdrachtleider: Ir J.J. van den Berg auteur: Ir. J.J.

Nadere informatie

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven

12 februari Bijeenkomst Project Couwenhoven 12 februari 2019 Bijeenkomst Project Couwenhoven projectgebied proces tot nu toe Buurtgesprekken Webpagina Couwenhoven Beleid van de gemeente Technische randvoorwaarden Veldbezoek en analyse Samen input

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 VERBINDEN MET DE FIETS Bijlagen RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 SAMENHANG 1. Herkenbaarheid als doorgaande Fietsroute Plus, bijvoorbeeld door minimaal twee continu toe te passen 2. Zo veel mogelijk eenduidigheid

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Voorstad Oost - WIJKPLEIN, WIJKGEBOUW & SPEELTUIN. april 2011

Beeldkwaliteitsplan. Voorstad Oost - WIJKPLEIN, WIJKGEBOUW & SPEELTUIN. april 2011 Beeldkwaliteitsplan april 2011 Voorstad Oost - WIJKPLEIN, WIJKGEBOUW & SPEELTUIN INHOUD 1. INLEIDING 2. VOORSTAD OOST 3. GEHEEL WIJKPLEIN- WIJKGEBOUW-SPEELTUIN 4. WIJKPLEIN & RAND 5. SPEELTUIN 6. WIJKGEBOUW

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

VISIE OPENBARE RUIMTE VAN STATION TOT BRUG TE WADDINXVEEN. december bal company

VISIE OPENBARE RUIMTE VAN STATION TOT BRUG TE WADDINXVEEN. december bal company VISIE OPENBARE RUIMTE VAN STATION TOT BRUG TE WADDINXVEEN december 2016 bal company INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK 1 INLEIDING 3 HOOFDSTUK 2 ANALYSE 4 HOOFDSTUK 3 RUIMTELIJKE VISIE 6 HOOFDSTUK 4 EISEN OPENBARE

Nadere informatie

REPRESENTATIEVE ENTREE

REPRESENTATIEVE ENTREE wurck architectuur stedenbouw landschap REPRESENTATIEVE ENTREE Voor de reconstructie van de Binnenhoek zijn verschillende doelstellingen geïntegreerd in een nieuw ruimtelijk beeld voor deze stedelijke

Nadere informatie

Onderwerp Ontwerptoelichting Poortlandplein, Mijnbouwstraat en Schoemakerstraat

Onderwerp Ontwerptoelichting Poortlandplein, Mijnbouwstraat en Schoemakerstraat Aan Projectteam Poortlandplein Afschrift aan Notitie Datum 11-04-2013 Ons kenmerk Opsteller Christiaan Beekhuis Bert Slingerland Bijlage Onderwerp Ontwerptoelichting Poortlandplein, Mijnbouwstraat en Schoemakerstraat

Nadere informatie

1230-5A TOELICHTING INRICHTINGSPLAN BENSDORP BUSSUM OMGEVINGSVERGUNNING AANPASSING ONTWERP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW LEVS ARCHITECTEN

1230-5A TOELICHTING INRICHTINGSPLAN BENSDORP BUSSUM OMGEVINGSVERGUNNING AANPASSING ONTWERP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW LEVS ARCHITECTEN TOELICHTING INRICHTINGSPLAN BENSDORP BUSSUM OMGEVINGSVERGUNNING 25 4 2016 - AANPASSING ONTWERP ARCHITECTUUR EN STEDENBOUW LEVS ARCHITECTEN LANDSCHAPSONTWERP VLUGP STEDEBOUW & LANDSCHAPSARCHITECTUUR 1230-5A

Nadere informatie

LOCATIE OSSEDRIFT Voorlopig Ontwerp

LOCATIE OSSEDRIFT Voorlopig Ontwerp LOCATIE OSSEDRIFT Voorlopig Ontwerp 5 februari 013 concept N989 VISIE MATERIALISERING LANGEBIED 18? OSSEDRIFT E NC CO OSSEDRIFT CLEVERINGA contour App contour Over contour wink WIJKSTRAAT N989 auto-ontsluit

Nadere informatie

LAUWERSOOG SCHETSONTWERP STRANDWEG

LAUWERSOOG SCHETSONTWERP STRANDWEG LAUWERSOOG SCHETSONTWERP STRANDWEG SO 23-05-2017 INHOUD 1.PVE ( bewoners, verkeer, landschap, beheer, techniek) 2.Dynamische/ Statisch 3.Dynamisch (automobilist, fietser, wandelaar, beleving) 4.Statisch

Nadere informatie

Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten

Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten Brugbediencentrale Steekterpoort - BKVV architecten

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied West. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied West Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED WEST Het gebied Het deelgebied West ligt binnen de gemeente Rotterdam. De A13/A16 sluit door middel van een (hoog) dijklichaam

Nadere informatie

aandachtspunt aansluiting fietsstraat op doorgaande route L. Rottekade - Kerkhofstraat 13 pp variabel (min. 9 m) BESTAAND PROFIEL

aandachtspunt aansluiting fietsstraat op doorgaande route L. Rottekade - Kerkhofstraat 13 pp variabel (min. 9 m) BESTAAND PROFIEL Werkkaart Binnenstedelijke Rotte eildatum: november 2017 Ambitie rogramma Versterken waterkwaliteit en -kwantiteit Continuiteit in routing fietsers en voetgangers Verbeteren bevaarbaarheid Vergroten ecologische

Nadere informatie

A3 Tracé Amstelveen. concept voorlopig ontwerp. november 2000. Landscape Architects for SALE Amsterdam in opdracht van Rabo Vastgoed BV Utrecht

A3 Tracé Amstelveen. concept voorlopig ontwerp. november 2000. Landscape Architects for SALE Amsterdam in opdracht van Rabo Vastgoed BV Utrecht A3 Tracé Amstelveen concept voorlopig ontwerp november 2000 Landscape Architects for SALE Amsterdam in opdracht van Rabo Vastgoed BV Utrecht De locatie tussen stad en landschap Het Plan De vlakken De locatie

Nadere informatie

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern

Concept. wonen in de kern. wonen rondom de kern Concept Fiet sr out e wonen in de kern wonen rondom de kern won en in het lint 16 Door te spelen met de richtingen en de hellingshoeken van de kappen ontstaat er een gevarieerd straatbeeld. Eenheid en

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Informatiebijeenkomst 9 maart Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Informatiebijeenkomst 9 maart Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst Informatiebijeenkomst 9 maart 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Welkom Presentatie: Terugblik: wat is er vooraf gegaan? Ons beeld van

Nadere informatie

Herinrichting Stationsstraat en omgeving

Herinrichting Stationsstraat en omgeving Herinrichting Stationsstraat en omgeving 29 november 2017 Programma 19.30u - Inleiding 19.35u - Doelstellingen, ambities en stand van zaken 19.45u - Proces, uitgangspunten en ontwerp 20.15u - Pauze en

Nadere informatie

Zwolle Herinrichting Gasthuisplein

Zwolle Herinrichting Gasthuisplein Herinrichting Gasthuisplein Februari 2016 In deze presentatie wordt het plan toegelicht aan de hand van een aantal thema s die bepalend zijn voor de inrichting van het plein: Historie Verbinding met de

Nadere informatie

CONCEPT. Voorontwerp Utrechtsebaan overkluizing Boslaan IbDH augustus 2017

CONCEPT. Voorontwerp Utrechtsebaan overkluizing Boslaan IbDH augustus 2017 CONCEPT Voorontwerp Utrechtsebaan overkluizing Boslaan IbDH augustus 2017 Huidige situatie De entree van de tunnelbak Utrechtsebaan wordt nu door de Malietoren geaccentueerd. Vanaf de huidige overkluizing

Nadere informatie

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013

Concept voorontwerp Jaarbeursplein. 27 maart 2013 Concept voorontwerp Jaarbeursplein 27 maart 2013 Toelichting Het Jaarbeursplein krijgt in de toekomst een complete metamorfose. De nieuwe bebouwing rondom het plein en het feit dat er geen auto's, bussen

Nadere informatie

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept 17-02-2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie concept Inleiding Inleiding Ι situering KLEINE STEENWEG BIST SCHOLEN

Nadere informatie

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark

Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark. door Vereniging Vrienden van het Diemerpark Alternatief ontwerp inrichtingsplan Sportterrein IJburg - Diemerpark door Vereniging Vrienden van het Diemerpark 02-09-2014 2 n.a.v. Voorlopig inrichtingsplan sportpark IJburg e.o. Alternatief ontwerp

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Toelichting op het bezwaar tegen het besluit van voor de bezwarencommissie op:

Toelichting op het bezwaar tegen het besluit van voor de bezwarencommissie op: Motivatie bezwaar verkeersbesluit Langbrugsteeg Toelichting op het bezwaar tegen het besluit van 8-8-2016 voor de bezwarencommissie op: 5 10 15 20 25 Datum: 16-2-2017 Tijd: 11.00 uur Plaats: zaal 0233,

Nadere informatie

Tjuchem, november 2018 Verdubbeling N33 Zuidbroek - Appingedam

Tjuchem, november 2018 Verdubbeling N33 Zuidbroek - Appingedam Tjuchem, november 2018 Verdubbeling N33 Zuidbroek - Appingedam Stappen landschapsplan / OTB 1e Ontwerpronde voor noord (31/10): aftrap landschapsplan, afzonderlijke sessies Uitwerking, afstemming derden

Nadere informatie

Welstandsambitie Gezien de aard van de ontwikkeling en de zichtbaarheid van de locatie is dit gebied aangemerkt als een bijzonder welstandsgebied.

Welstandsambitie Gezien de aard van de ontwikkeling en de zichtbaarheid van de locatie is dit gebied aangemerkt als een bijzonder welstandsgebied. Het voormalige bedrijfspand is verreweg het grootste pand op dit bedrijventerrein. Het perceel heeft de oppervlakte van bijna 1,5 hectare, en is maar liefst voor de helft bebouwd. Met deze omvang vormt

Nadere informatie

Poldervaart Fietsroute deelgebied 9 en 10

Poldervaart Fietsroute deelgebied 9 en 10 Poldervaart Fietsroute deelgebied 9 en 10 Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen [kleuren]foto op de voorgrond......gebruik vervolgens onderstaande tool om uw foto op maat te knippen......zo, dat de

Nadere informatie

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid

januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid januari 2016 Anne-Marie Majoie-Keet park de olykampen het groene tapijt van raalte-zuid bebouwing groen bos Uit de analyse blijkt dat ook in deze zone van Raalte het kanaal de scheiding vormt tussen het

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

wonen in WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company

wonen in WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company wonen in WONEN IN SYLVA S BOS definitief inrichtingsplan april 2019 Buro Lubbers in opdracht van Dutch Housing Company Sylva s bos verlaagde tuin appartementen grondgebonden woningen carré appartementen

Nadere informatie

Haarlem Scheepmakerskwartier Inrichtingsplan 01 september 2014 P08462

Haarlem Scheepmakerskwartier Inrichtingsplan 01 september 2014 P08462 Haarlem Scheepmakerskwartier Inrichtingsplan 01 september 2014 P08462 2 P08462 Inrichtingsplan Scheepmakerskwartier haarlem 1e Fase Inhoudsopgave 1. Kade 1a. Steiger 1b. Kade & plein 2. Bestrating 2a.

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Binnenstadcafé 27 november 2017

Binnenstadcafé 27 november 2017 Binnenstadcafé 27 november 2017 WELKOM 050 ruimte voor jou binnenstadsaanpak De komende vijf jaar geven tientallen projecten onder de noemer Binnenstad 050 ruimte voor jou een forse impuls aan de binnenstad

Nadere informatie

Ontwerpbesluit: Toekomstige beheerscenario s openbare ruimte

Ontwerpbesluit: Toekomstige beheerscenario s openbare ruimte Ontwerpbesluit: Toekomstige beheerscenario s openbare ruimte 2013-2018 Registratienummer 2013-03115 Versie 1 Status Concept Opdrachtgever Inge Meindertsma Adviseur Hendrik Hoekstra Voor akkoord Voor akkoord

Nadere informatie

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen

GEMEENTE WIJCHEN. Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen GEMEENTE WIJCHEN Landschappelijke inpassing Graafseweg 916 en 916a Wijchen 1 INLEIDING 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het opstellen van het voorliggend landschapsplan voor het perceel Graafseweg 916 te

Nadere informatie

Amsterdam 2025 Stad van fietsers. Visie voor een leefbare en mobiele stad door goed fietsen

Amsterdam 2025 Stad van fietsers. Visie voor een leefbare en mobiele stad door goed fietsen Amsterdam 2025 Stad van fietsers Visie voor een leefbare en mobiele stad door goed fietsen 2018 In 2025 willen wij een stad: met volop ruimte voor fietsen, lopen, spelen en groen met schone lucht, verkeersveilig

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan

Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan Afbeelding: luchtfoto met plangebied 1. Architectuur 2. Openbare ruimte 3. Erfafscheidingen Inhoud Naam deelgebied Beeldkwaliteitsplan Wielewaallaan zw/w sfeerfoto pagina

Nadere informatie

1 20 juni 2017 Herinrichting maaiveld NES

1 20 juni 2017 Herinrichting maaiveld NES 1 Herinrichting 20 juni 2017 maaiveld NES 2 Aanleiding project Ondernemers uit de Nes vragen al jaren om een herinrichting van de openbare ruimte. In Strategienota Coalitieproject is de herinrichting van

Nadere informatie

Behoud van de schoonheid van de Oude Rijnzone tussen Woerden en Bodegraven MAAK UW ERF GOED

Behoud van de schoonheid van de Oude Rijnzone tussen Woerden en Bodegraven MAAK UW ERF GOED Behoud van de schoonheid van de Oude Rijnzone tussen Woerden en Bodegraven MAAK UW ERF GOED Inspiratie voor erfinrichting en nieuwe bebouwing Woont u aan de Oude Rijn tussen Bodegraven of Woerden? Of gaat

Nadere informatie

Openbare ruimte Reitdiepzone

Openbare ruimte Reitdiepzone Openbare ruimte Reitdiepzone 1. Ontwikkelstrategie Reitdiepzone 2. Stand van zaken plannen (inclusief ring west) 3. Ontwerp openbare ruimte 3.1 Visie en ambitie 3.2 Concept Inrichting Openbare Ruimte 3.3

Nadere informatie

6.4 DEELGEBIED 4: STEDELIJK GEBIED. ^ President Rooseveltweg. ^ Viaduct van de Hoofdweg. ^ Fietstunneltje onder oprit A16

6.4 DEELGEBIED 4: STEDELIJK GEBIED. ^ President Rooseveltweg. ^ Viaduct van de Hoofdweg. ^ Fietstunneltje onder oprit A16 6.4 DEELGEBIED 4: STEDELIJK GEBIED RUIMTELIJKE BESCHRIJVING INPASSING Het deelgebied Stedelijk gebied loopt vanaf de tunneltoerit bij de Rotte tot aan de bestaande A16. Het bevat de volgende trajecten:

Nadere informatie