Aan. Communicatieplan bouw flexibele waterkering Spakenburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan. Communicatieplan bouw flexibele waterkering Spakenburg"

Transcriptie

1 Aan MEMO Datum 19 januari 2015 Documentnummer Afzender Eric Keizer Telefoonnummer Afdeling Services Communicatieplan bouw flexibele waterkering Spakenburg 1. Inleiding In Spakenburg wordt over een lengte van meter (afhankelijk van de oplossing van de opdrachtnemer) bij de beide havens een flexibele waterkering aangebracht. Rondom de oude haven komt de kering in het trottoir te liggen en is hij niet zichtbaar. Langs de Kerkemaat wordt hij aangebracht in een muurtje van 64 cm hoogte en maximaal 1 meter breed, zoals voorgeschreven in het contract. Dit muurtje wordt direct op de bestaande kade gemetseld, waardoor er ruimte voor autoverkeer en het parkeren van auto s over blijft. Voor de bouw van de flexibele waterkering is inmiddels een bouwvergunning afgegeven. Het is al weer enige tijd geleden, namelijk rond de zomer van 2013, dat de bouw van de kering onder de aandacht is gebracht van de bewoners in Spakenburg. Het is daarom van belang om, nu de aanbestedingsfase van start gaat, de belanghebbenden in Spakenburg over de plannen voor te lichten. Het doel is om de bewoners de laatste stand van zaken te geven, inzicht te geven in het ontwikkeltraject (rol waterschap, gemeente en opdrachtnemer) en helderheid te scheppen over de inspraak die tijdens het ontwikkeltraject nog mogelijk is. Dit communicatieplan is een verbijzondering van het communicatieplan voor het project Zuidelijke Randmeren en Eem. De middelen die daarin worden beschreven (zoals de Dag van de Dijk en de inzet van maandelijkse advertorials) zijn eveneens van toepassing op dit traject. 2. Rol opdrachtnemer in communicatie Tijdens de periode van ontwerp (augustus 2015-augustus 2016) heeft de opdrachtnemer mede verantwoordelijkheid voor een goede communicatie over de wijze waarop het ontwerp tot stand komt en voor het eventueel betrekken van

2 Pagina 2 van 5 belanghebbenden. Tijdens de uitvoering dient de opdrachtnemer te zorgen voor een goede hindercommunicatie. Het waterschap zorgt voor (landelijke) projectcommunicatie. Het waterschap is als uitvoerder van het project verantwoordelijk voor de communicatie. De gemeente ondersteunt het waterschap bij de uitvoering ervan. Berichtgeving richting pers en bewoners wordt onderling afgestemd. Met betrekking tot het innovatieve karakter van de waterkering wordt de landelijke pers actief benaderd en aansluiting gezocht bij landelijke evenementen waarmee de (water)bouwwereld wordt bereikt. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat/ministerie van I en M en wordt in de communicatie benadrukt dat het om een gezamenlijk project gaat van het waterschap en RWS/ministerie van I en M. 3. Kansen voor communicatie De bouw van een flexibele waterkering in Spakenburg over een totale lengte van meter, is voor Nederland een uniek project. Nergens anders bestaat een flexibele waterkering van deze lengte en mogelijk wordt ook voor het eerst een nieuwe techniek gebruikt. Bovengenoemde unieke aspecten en de unieke typische Nederlandse locatie zorgt er zeer waarschijnlijk voor dat de bouw van de kering kan rekenen op landelijke en zelfs internationale persaandacht. Maar ook de markt (vakbladen) willen wij interesseren door hen mee te nemen vanaf het moment dat de markt wordt gevraagd om met een innovatieve oplossing te komen. 4. Risico s bij de communicatie De bouw van een muurtje langs de Kerkemaat kan enigszins gevoelig liggen. Het directe zicht vanuit benedenwoningen in de haven verdwijnt erdoor. De bewoners hebben de laatste jaren ook overlast ervaren van de uitvoering van het project Zuyderzee. Verder zou eventueel de afdekking van de flexibele waterkering in het trottoir bij de oude haven tot discussie kunnen leiden. 5. Doelgroepen Voor de communicatie rondom de aanleg van een flexibele waterkering worden de volgende doelgroepen onderscheiden: Direct betrokkenen: bewoners rondom oude en nieuwe haven Spakenburg; ondernemers rondom beide havens; VVV-Spakenburg; Scheepswerf Nieuwboer; Stichting Monumenten Bunschoten; Watersportvereniging De Eendracht; Vereniging De Bruine Vloot. Bestuurlijk: Gemeenteraad gemeente Bunschoten; Algemeen bestuur Waterschap Vallei en Veluwe; Provinciale Staten provincie Utrecht.

3 Pagina 3 van 5 Landelijk: Tweede Kamer; Nederlandse bouwwereld; Algemeen publiek 6. Communicatiekalender Doelgroep: direct betrokkenen Februari 2015 Start communicatie over flexibele waterkering met een informatiebijeenkomst voor alle direct betrokkenen, gemeenteraadsleden en algemeen bestuursleden van het waterschap. Aanwezig: gemeente en waterschap. Rondom deze informatieavond een persbericht en berichten op internet van waterschap en gemeente. Direct betrokkenen krijgen een uitnodiging en een verslag van de bijeenkomst naderhand. Ook wordt aan Spakenburg aandacht besteed in de maandelijkse advertorial over de dijkverbetering. Februari 2015 Voorlichtingsavond voor bewoners en bedrijven uit Spakenburg. Juli 2015 Informatiebrief aan alle betrokkenen over de keuze van een opdrachtnemer. Tevens persbericht en berichten op internet gemeente en waterschap. Periode Augustus 2015-december 2015 Minimaal één informatiebijeenkomsten in aanwezigheid van de opdrachtnemer. Onderwerp: de wijze waarop aannemer tot ontwerp komt. Voor de zomer van 2016 Minimaal één informatiebijeenkomst door opdrachtnemer over het definitief ontwerp en de werkzaamheden die na de zomer starten. Tijdens uitvoering De opdrachtnemer stelt een communicatieplan op voor de hindercommunicatie tijdens de uitvoering. Doelgroep: (Water) bouwwereld, algemeen publiek Beoordeling inschrijving: maart juli 2015 Tijdens de voorbereiding willen we de markt en andere geïnteresseerden informeren. Dit om te stimuleren dat betrokken partijen enthousiast worden. Daarnaast willen we tijdens deze fase WSVV en RWS profileren als een partij die de markt vraagt om een innovatieve en tegelijkertijd de beste oplossing te komen. 5 Maart start de aanbesteding.

4 Pagina 4 van 5 Gunning gebeurt in juli Voor de uitvoering van het werk is voor een D&C contract gekozen. Kernboodschap: Waterschap en RWS op zoek naar oplossing voor langste flexibele waterkering van Nederland. 1) Rondom start aanbesteding: Onderwerp pitchen bij vakbladen: Cobouw, Ingenieur, Technisch Weekblad en landelijke dagbladen (wetenschappelijke/technische bijlagen). 2) Onderwerp onder de aandacht brengen bij Water Ontmoet Water* (platform, WOW week is eind sept./begin okt. 2015). 3) Bericht aanbieden aan nieuwssite TopSector Water en Netherlands Water Partnerschip (NWP). 4) Aanhaken bij Innovatiedag HWBP juni ) Bericht aanbieden aan RWS website -> Zakelijk -> Innovatie. 6) Aandacht voor thema s normering (er wordt een nieuwe standaard gemaakt), inpassing, wijze waarop ontwerp tot stand komt (i.c.m. toetsing van het ontwerp, normering etc.). * Platform WOW stelt de samenwerking tussen beheerders van water en vaarwegen centraal. DoV van HWBP-2 is in 2013 genomineerd voor WOW-prijs. Voorbereiding: augustus 2015 augustus 2016 Aannemer is gegund en werkt oplossing uit in deze periode. 1) Bericht opnemen in HWBP-2 externe nieuwsbrief. 2) Inbrengen op HWBP(-2) themadag november ) Aanhaken bij Internationale Waterweek, 2 t/m 6 nov 2015 in Amsterdam (van NWP, RAI, IWA en IWC) > als haakje gebruiken richting de media/vakbladen. 4) Indienen paper in jan bij Ontwerp Delta NL* van het Delta Atelier (van Min.IenM en Platform31) om kans te maken op nominatie voor het beste ontwerp -> online publicatie Ontwerp Delta.NL. 5) Aanhaken bij 4 e Climate Change Adaptation Conference, mei ) Zodra oplossing bekend is, infographic of animatie maken, belangrijk voor het pitchen in de media. * De online publicatie bevat ca. 50 ontwerpen op het raakvlak van water en ruimte. Uitvoering augustus 2016 april 2017 Tijdens de uitvoering en oplevering willen we vooral het algemene publiek en de (vak)media informeren. Met als doel om Waterschap VV, RWS, Min.IenM te profileren als organisaties die op een innovatieve manier werken aan waterveiligheid.

5 Pagina 5 van 5 Kernboodschap: Waterschap en RWS (en opdrachtnemer ) realiseren langste flexibele waterkering van Nederland in historische kern van Spakenburg. 1) Door middel van spandoeken op bouwhekken het werk toelichten. 2) Persexcursie nationale en internationale pers -> trots Ned. oplossing i.c.m. unieke locatie. 3) Persexcursie vakbladen -> unieke oplossing (technisch). 4) Eventueel deelname Dag v.d. Bouw 2017 (in juni, valt net buiten de realisatiefase). 5) Deelname Open Monumentendag/Dag van de Dijk. 6) Mooie, aansprekende foto s aanbieden aan RWS Facebook (heeft fans) en WSVV Facebook/website. 7) Bericht opnemen in HBWP-2 externe nieuwsbrief. 8) Aandacht voor thema export (verkoop van de kering aan het buitenland). Oplevering (juni 2017?) De oplevering van de flexibele waterkering in Spakenburg is (zoals het er nu naar uit ziet) tevens de afsluiting van de gehele dijkverbetering langs de Zuidelijke Randmeren en Eem. 1) Persmoment, regionale en nationale pers. Actie: waterkering opzetten. Uitnodigen: minister Schultz. Na oplevering waterkering Voor communicatie in de periode na oplevering van de waterkering, dienen met de patenthouder afspraken gemaakt te worden, die mogelijk in het contract verwerkt moeten worden. Hierbij kan gedacht worden aan de verplichte naamsvermelding van het waterschap bij promotionele activiteiten en aan de inzet van waterschapspersoneel ten bate van de verkoop van de waterkering aan andere partijen.

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Doel bijeenkomst Bewoners informeren over de aanpak ontwerp en uitvoering waterkering in de kern van Spakenburg

Nadere informatie

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Waterkering Kern Spakenburg Jan Welling Projectmanager Waterschap Vallei en Veluwe

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Waterkering Kern Spakenburg Jan Welling Projectmanager Waterschap Vallei en Veluwe Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Waterkering Kern Spakenburg Jan Welling Projectmanager Waterschap Vallei en Veluwe Wat komt er aan de orde? 1. Achtergrond project 2. Uitvraag: oplossingen 3.

Nadere informatie

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Aanpak ontwerp en uitvoering Kern Spakenburg Doel bijeenkomst U informeren over uitkomst aanbesteding Kennismaking met de aannemer Mogelijkheid geven vragen

Nadere informatie

Zuidelijke Randmeerdijken en Eem; Waterkering Kern Spakenburg. Jan Welling Projectmanager Waterschap Vallei en Veluwe

Zuidelijke Randmeerdijken en Eem; Waterkering Kern Spakenburg. Jan Welling Projectmanager Waterschap Vallei en Veluwe Zuidelijke Randmeerdijken en Eem; Waterkering Kern Spakenburg Jan Welling Projectmanager Waterschap Vallei en Veluwe 1. Achtergrond 1. Achtergrond project 2. Uitvraag: oplossingen 3. Uitvraag: aanbestedingsprocedure

Nadere informatie

Informatieavond dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Zuidereind en Westdijk 15 en 16 juli2013. http://dijkverbetering.vallei-veluwe.

Informatieavond dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Zuidereind en Westdijk 15 en 16 juli2013. http://dijkverbetering.vallei-veluwe. Informatieavond dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Zuidereind en Westdijk 15 en 16 juli2013 Doel informatiebijeenkomst Nieuwe belanghebbenden informeren over de dijkverbetering Mogelijkheid om

Nadere informatie

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Titel. Informatieavond kapvergunning Amersfoort 4 september 2013. Extra info

Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem. Titel. Informatieavond kapvergunning Amersfoort 4 september 2013. Extra info Titel Extra info Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem Informatieavond kapvergunning Amersfoort 4 september 2013 Programma informatiebijeenkomst 1. Opening 2. Aanleiding en aanvraag 3. Toelichting

Nadere informatie

Natuurontwikkeling buitendijkse gebieden langs de Eem. Informatie-avond over de uitvoeringsaspecten

Natuurontwikkeling buitendijkse gebieden langs de Eem. Informatie-avond over de uitvoeringsaspecten langs de Eem Informatie-avond over de uitvoeringsaspecten Doel informatiebijeenkomst Bewoners informeren over de 19.30 uur presentaties Uitvoering natuurinrichting plenair Mogelijkheid om vragen te stellen

Nadere informatie

Communicatieplan Perkpolder

Communicatieplan Perkpolder Communicatieplan Perkpolder Colofon Projectnaam Locatie Contactpersoon Natuur Compensatie Perkpolder T:\DLG\perkpolder\12660 NCPP Algemeen\Communicatie, Voorlichting\communicatieplan\2013-11-11 Communicatieplan

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken

Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Vervroegd betrekken van de markt December 2011 Nieuwe aanpak voor planstudie Hoevelaken Aanleiding Knooppunt Hoevelaken heeft een vaste plaats in de file top-25.

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Thorn-Wessem

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Thorn-Wessem Omgevingswerkgroep Dijkversterking Thorn-Wessem 18 april 2017 Met de omgeving, voor de omgeving Programma 1) Verslag omgevingswerkgroep 17-11-2016 2) Kennismaking 3) De omgevingswerkgroep 4) Proces 5)

Nadere informatie

Uitvoering dijkverbetering. Kern Eemdijk-Zuid (KEZ) (Eemdijk ) 22 juni 2016

Uitvoering dijkverbetering. Kern Eemdijk-Zuid (KEZ) (Eemdijk ) 22 juni 2016 Uitvoering dijkverbetering Kern Eemdijk-Zuid (KEZ) (Eemdijk 98 128) 22 juni 2016 Programma 1. Aanleiding en contract 2. Introductie Tebezo, toelichting uitvoeringswijze en planning Walter de Vor Karst

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Glasvezel buitengebied

Glasvezel buitengebied Glasvezel buitengebied Agenda Achtergrond Aanbod CIF Voorbereiding campagne (vraagbundeling) Wie doet wat? Werven ambassadeurs Achtergrond Vanaf 2014 zet de gemeente zich in om glasvezel gerealiseerd te

Nadere informatie

Grebbeliniedijk; van planfase tot realisatie

Grebbeliniedijk; van planfase tot realisatie Grebbeliniedijk; van planfase tot realisatie Excursie Dijkwerkersdag HWBP s 23 april 2015 Door Marcel van Betuw en Hein Vinke (Waterschap Vallei en Veluwe) Dijkverbetering Zuidelijke Randmeren en Eem (dijkring

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick. Plaats/datum bespreking: Baarlo, Voorzitter: mevr. Cals, dhr.

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick. Plaats/datum bespreking: Baarlo, Voorzitter: mevr. Cals, dhr. Verslag Onderwerp: Omgevingswerkgroep Baarlo Hout-Blerick Plaats/datum bespreking: Baarlo, 12-04-2017 Voorzitter: mevr. Cals, dhr. Spaans 1. Inleiding Marita Cals, omgevingsmanager Waterschap Limburg,

Nadere informatie

Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne. Provinciale Staten Zeeland Gemeenteraad Vlissingen AV Waterschap Scheldestromen

Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne. Provinciale Staten Zeeland Gemeenteraad Vlissingen AV Waterschap Scheldestromen Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne Provinciale Staten Zeeland Gemeenteraad Vlissingen AV Waterschap Scheldestromen 14 dec 2015 Terugblik op besluitvorming 2011/2012 Start proces februari 2013 Definitief

Nadere informatie

Dijkverbetering Gameren

Dijkverbetering Gameren informatiebijeenkomst Dijkverbetering Gameren 15 juni 2016 Slotse Hofke Welkom Figuur: overzicht HWBP-projecten Waterschap Rivierenland (2016-2021) Programma Welkom Het project o De opgave o Aanpak en

Nadere informatie

Proces-verbaal van opdrachtverlening

Proces-verbaal van opdrachtverlening Proces-verbaal van opdrachtverlening Titel aanbesteding Communicatieadviseur Kenmerk aanbesteding Gegevens aanbestedende dienst Waterschap Peel en Maasvallei Drie Decembersingel 46 5921AC Venlo Contactpersoon

Nadere informatie

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1

Communicatieplan. Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden. datum: 28-01-2015 Versie 1 Communicatieplan Opvanglocatie COA Oosterhesselen gemeente Coevorden datum: 28-01-2015 Versie 1 0 Inleiding Het college van B&W van de gemeente Covorden heeft van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Nadere informatie

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Belfeld. Plaats/datum bespreking: Belfeld, Voorzitter: Marita Cals en Adriaan Berkhof. 1.

Verslag. Onderwerp: Omgevingswerkgroep Belfeld. Plaats/datum bespreking: Belfeld, Voorzitter: Marita Cals en Adriaan Berkhof. 1. Verslag Onderwerp: Omgevingswerkgroep Belfeld Plaats/datum bespreking: Belfeld, 11-04-2017 Voorzitter: Marita Cals en Adriaan Berkhof 1. Inleiding Marita Cals, omgevingsmanager Waterschap Limburg, opent

Nadere informatie

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag

Communicatieplan gemeentelijke herindeling. Bij Hoog en Laag plan gemeentelijke herindeling Bij Hoog en Laag Inleiding Op dit moment onderzoekt de provincie Gelderland in samenwerking met de gemeenten op verzoek van de raden wat de financiële gevolgen zijn van een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015

Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuw sbrief van de gemeente Hellendoorn met informatie over de Noordzuid verbinding Bekijk deze nieuw sbrief in je brow ser Nieuwsbrief Noordzuid jaargang 1, editie 3, november 2015 Nieuwsbrief over Noordzuidverbinding

Nadere informatie

RIJNKADEBERICHT December 2017

RIJNKADEBERICHT December 2017 RIJNKADEBERICHT December 2017 Werk aan de winkel De Rijnkade, vanaf de Nelson Mandelabrug tot aan de John Frostbrug, is over een lengte van 1,2 kilometer afgekeurd. Reden: bij of na een extreem hoogwatersituatie

Nadere informatie

Het onafhankelijke kennisplatform voor voegovergangen en opleggingen voor opdrachtgevers, aannemers, ingenieur- en adviesbureaus,

Het onafhankelijke kennisplatform voor voegovergangen en opleggingen voor opdrachtgevers, aannemers, ingenieur- en adviesbureaus, Het onafhankelijke kennisplatform voor voegovergangen en opleggingen voor opdrachtgevers, aannemers, ingenieur- en adviesbureaus, onderwijsinstellingen en andere belanghebbende partijen. HET PVO: ORGANISEERT

Nadere informatie

Communicatie aanpak. Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland

Communicatie aanpak. Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland Communicatie aanpak Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland Van visie naar opgave - beleidsdoel Vanuit de visie op 3D Meedoen en meetellen : transitie 3D = transformatie = cultuuromslag De visie Meedoen

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier droge voeten, natuur en.

Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier droge voeten, natuur en. Gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier droge voeten, natuur en. Informatiebijeenkomst gemeenteraad Marum 20 mei 2015 Gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier Agenda 1. Opening 2. Voorstellen gasten

Nadere informatie

Informatieavond Dijkversterking Neer. 8 maart 2017

Informatieavond Dijkversterking Neer. 8 maart 2017 Informatieavond Dijkversterking Neer 8 maart 2017 Programma Inleiding door Rein Dupont, bestuurder WL Terugblik proces en toelichting ontwerp dijktraject Neer, Guido Toirkens WL Inspraakprocedure en vervolg,

Nadere informatie

Droge voeten voor Sint-Oedenerode. Informatieavond 12 december 2018

Droge voeten voor Sint-Oedenerode. Informatieavond 12 december 2018 Droge voeten voor Sint-Oedenerode Informatieavond 12 december 2018 Informatie-avond 19.30u Welkom (Rob van Veen) 19.40u Kansen benutten (wethouder Harry van Rooijen) 19.50u Opgave waterschap (lid DB Jac

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 13 maart 2012 Steller : W. van den Hatert Telefoonnummer: 0343-565817 E-mailadres : willem.van.den.hatert@heuvelrug.nl Onderwerp : Beleidsvoorbereiding decentralisatie

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSFLITS. De brochures maken de uitleg over de gehanteerde methode en de eerste resultaten eenvoudiger.

IN DEZE NIEUWSFLITS. De brochures maken de uitleg over de gehanteerde methode en de eerste resultaten eenvoudiger. IN DEZE NIEUWSFLITS Publicaties gaan als gebakjes Voortgang fase 1b Fase 1c goed begonnen Kansen en onzekerheden in VNK2 VNK2-beraad 20 september Systeemwerking in VNK2 Meer informatie op locatie Publicaties

Nadere informatie

Vooraankondiging. ten behoeve van de aanbesteding Vast Onderhoudscontract DVM-keten (VODK) in het beheersgebied West Nederland Noord

Vooraankondiging. ten behoeve van de aanbesteding Vast Onderhoudscontract DVM-keten (VODK) in het beheersgebied West Nederland Noord Vooraankondiging ten behoeve van de aanbesteding Vast Onderhoudscontract DVM-keten (VODK) in het beheersgebied West Nederland Noord Datum 30 januari 2017 Status definitief Colofon Uitgegeven door InkoopCentrum

Nadere informatie

De economische betekenis van waterschappen. mr.drs. Peter C.G. Glas Voorzitter Unie van Waterschappen 5 september 2013

De economische betekenis van waterschappen. mr.drs. Peter C.G. Glas Voorzitter Unie van Waterschappen 5 september 2013 De economische betekenis van waterschappen mr.drs. Peter C.G. Glas Voorzitter Unie van Waterschappen 5 september 2013 1 Gefeliciteerd! 2 opzet Waterschappen en ons land Strijd tegen het water Deltaplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Zie het Deltaprogramma als een flexibele verzekering. Nieuwsbrief 3 2014. Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief?

Inhoudsopgave. Zie het Deltaprogramma als een flexibele verzekering. Nieuwsbrief 3 2014. Aan- of afmelden voor deze nieuwsbrief? Binnen de IJssel-Vechtdelta werken zes overheidspartners samen aan een waterveilige en klimaatbestendige toekomst. De provincie Overijssel, Waterschap Groot Salland, Veiligheidsregio IJsselland en de gemeenten

Nadere informatie

Bijeenkomst MKB Infra en Rijkswaterstaat. Guido Hagemann/Arnold Breur 7 juni 2018

Bijeenkomst MKB Infra en Rijkswaterstaat. Guido Hagemann/Arnold Breur 7 juni 2018 Bijeenkomst MKB Infra en Rijkswaterstaat Guido Hagemann/Arnold Breur 7 juni 2018 1 Inhoud De wereld van Rijkswaterstaat De opgave en strategische prioriteiten van Rijkswaterstaat Realisatie via het gedachtegoed

Nadere informatie

Bijlage 4-Communicatieplan

Bijlage 4-Communicatieplan Bijlage 4-Communicatieplan Wij Duurzaam Staphorst 1 Inleiding In dit communicatieplan wordt in het narratief de achterliggende communicatieve gedachte van Windpark Staphorst beschreven. Vervolgens worden

Nadere informatie

Werken aan de Eemskanaalkade Informatiebijeenkomst ophogen en versterken traject Bronssluis-Woltersum

Werken aan de Eemskanaalkade Informatiebijeenkomst ophogen en versterken traject Bronssluis-Woltersum Werken aan de Eemskanaalkade Informatiebijeenkomst ophogen en versterken traject Bronssluis-Woltersum 27-6-2017 1 Programma Welkom Eisse Luitjens Aanleiding opgave Eemskanaalkade toelichting op het project

Nadere informatie

Gouden Driehoekoverleg 20 en 21 september Limburg

Gouden Driehoekoverleg 20 en 21 september Limburg 1 Gouden Driehoekoverleg 20 en 21 september Limburg Samenwerkingsovereenkomst Het Samenwerkingsverband Hoogwaterbescherming levert een bijdrage aan maximale waarde creatie en tegelijkertijd het beperken

Nadere informatie

Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling B.V. maakt deel uit van Ballast Nedam Infra B.V.

Ballast Nedam Gebiedsontwikkeling B.V. maakt deel uit van Ballast Nedam Infra B.V. Algemeen Bij het afsluiten van de Exploitatieovereenkomst moet een uitgewerkt communicatieplan gereed zijn van waaruit het Consortium gaat werken. Belangrijkste aandachtspunten van de gemeente zijn hierbij

Nadere informatie

Communicatieplan Milieuzone gemeente Den Haag

Communicatieplan Milieuzone gemeente Den Haag RIS151071a_11-DEC-2007 Communicatieplan Milieuzone gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Milieu en Vergunningen NME/C, team Milieucommunicatie Opsteller: M. Verhoef 23 november 2007 Samenvatting Communicatieplan

Nadere informatie

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8

Bijlage 3. Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc. 1 van 8 Bijlage 3 Voorbeeld gezamenlijk communicatieplan gemeente & COA bij vestiging van een nieuw azc 1 van 8 Communicatieplan azc gemeente Gemeente Centraal Orgaan opvang asielzoekers Status: conceptversie

Nadere informatie

Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid

Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid Communicatieaanpak herziening subsidiebeleid INLEIDING De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert gaan het gemeentelijke subsidiebeleid herzien. Het subsidiebeleid wordt opnieuw bekeken en aangepast.

Nadere informatie

Project Afsluitdijk. Landelijke vastgoeddag. 24 oktober RWS Informatie

Project Afsluitdijk. Landelijke vastgoeddag. 24 oktober RWS Informatie Project Afsluitdijk Landelijke vastgoeddag 24 oktober 2017 Korte film Film Afsluitdijk https://www.youtube.com/watch?v=d3bryscf3cm Wat vooraf ging. Brede verkenning Planuitwerking met uitgebreide partipatie

Nadere informatie

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen

Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen Omgevingswerkgroep Dijkversterking Arcen 19 april 2017 Met de omgeving, voor de omgeving Programma 1) Welkom en kennismaking 2) Korte terugblik en vooruitblik op proces 3) Formatie omgevingswerkgroep en

Nadere informatie

Communicatie/participatieplan

Communicatie/participatieplan Bijlage 2 Communicatie/participatieplan 1. Omschrijving Het riool in het Engelse Werk, Dwarsakkers en Royenstein verkeert in slechte staat en moet worden vervangen. Ook moet het regenwater worden afgekoppeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding

Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding Augustus 2018 Nieuwsbrief Vechtdal Verbinding N340/N48 en N377 Inhoud nieuwsbrief Gang naar Raad van State nog onzeker Aanbesteding verloopt volgens planning ProRail plaatst liggers over viaduct Even voorstellen:

Nadere informatie

Communicatiestrategie

Communicatiestrategie Communicatiestrategie Elst Noord Spoorkruisingen Inleiding Het project Spoorkruisingen Elst Noord omvat primair de spoorkruisingen Rijksweg Noord de 1 e Weteringswal. Daarnaast is de wens van de gemeente

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V.

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V. Communicatieplan CO 2 -reductie B.V. Leusden, november 2013 Auteurs: G.J. van Schoonhoven D.J. van Boven Geaccordeerd door: D.J. van Boven Directeur eigenaar INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag.

Rapport. Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Rapport Rapport betreffende een klacht over Rijkswaterstaat, vallend onder de minister van Infrastructuur en Milieu uit Den Haag. Datum: 10 september 2011 Rapportnummer: 2011/271 2 Klacht Verzoekster klaagt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015

Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Nieuwsbrief Artiestenbuurt Huurder Adres nummer Postcode plaats Nieuwsbrief nummer 4 - oktober 2015 Voor u ligt de vierde Nieuwsbrief van Vidomes over de stand van zaken in uw buurt. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

De Nieuwe Normen voor waterveiligheid

De Nieuwe Normen voor waterveiligheid De Nieuwe Normen voor waterveiligheid Hoe leg ik dat nou uit? Marga Oosterveld HWBP Alise Boonen - DGRW December 2016 Opzet workshop 1. Communicatiestrategie 2. Beschikbare middelen 3. Filmpje uit de praktijk

Nadere informatie

Omgevingsplan Hoedekenskerke... Algemene informatie. Datum 24 mei Projectleider/directie UAV Directie UAV RWS Directie UAV WZE

Omgevingsplan Hoedekenskerke... Algemene informatie. Datum 24 mei Projectleider/directie UAV Directie UAV RWS Directie UAV WZE Omgevingsplan Hoedekenskerke........................................................... Algemene informatie Kenmerk PZST-R-11059 com Datum 24 mei 2011 Status Definitief Projectleider/directie UAV Directie

Nadere informatie

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering

Plan van aanpak. Aanleiding en probleemomschrijving. Gevraagd eindproduct. Probleembeschrijving en analyse. Stappenplan: Subdoelen en fasering Aanleiding en probleemomschrijving Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van het Financieele Dagblad (FD). Het FD is dé dagelijkse kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische focus. Het

Nadere informatie

Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland Bijlage bij overeenkomst met deelnemende gemeente in de Regio Zuid Holland Inleiding Woonlasten stijgen, fossiele energie wordt schaarser, en daarmee duurder. Individuele huishoudens hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Statenvoorstel. Vaststellen wijziging reglement Waterschap Amstel, Gooi en Vecht Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 december 2018 Portefeuillehouder: Janssen, RA Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-672304826 Onderwerp Vaststellen wijziging reglement Waterschap

Nadere informatie

Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Concept voorkeursbeslissing KIJK

Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Concept voorkeursbeslissing KIJK Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Concept voorkeursbeslissing KIJK Jasper Tamboer Concept Voorkeursalternatief Dijkvakken E, G, H, I, J, K en L 19 juni 2018 Ouderkerk aan den IJssel D2017-12-000411

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp Informatieavond definitief ontwerp Welkom! Programma 1. Welkom 2. Wat gebeurde er na de infoavond van juli? 3. N.a.v. voorlopig ontwerp 4. Vervolg 5. Algemene vragen (hoofdlijn) Korte pauze 6. In gesprek

Nadere informatie

15e themadag HWBP november 2014 Nieuwegein

15e themadag HWBP november 2014 Nieuwegein 15e themadag HWBP-2 27 november 2014 Nieuwegein 2 15e themadag HWBP-2 Programma van de themadag (ochtend) 09:30 Inloop met koffie 10.00 Plenair: Inleiding Terugkijken en vooruitkijken (Roeland Hillen,

Nadere informatie

Dijkversterking Vianen

Dijkversterking Vianen Informatiebijeenkomst Dijkversterking Vianen 18 april 2017 De Stadshof Programma Welkom Bastiaan Heutink Bestuurlijke aftrap Goos den Hartog Het project Bastiaan Heutink o De opgave o Aanpak en planning

Nadere informatie

(herstart) Herinrichting Schelkensbeek. Projectopzet

(herstart) Herinrichting Schelkensbeek. Projectopzet ARCHIEF *2013.28960* Corsa-nr. 2013.28960 Datum 21 januari 2014 Onderwerp Projectopzet (herstart) herinrichting Schelkensbeek Project 720240 (herstart) Herinrichting Schelkensbeek Projectopzet Projectnaam

Nadere informatie

Uitbreiding Sluis Eefde

Uitbreiding Sluis Eefde Uitbreiding Sluis Eefde Duurzame infrastructuur Ernst Rijsdijk Omgevingsmanager KIVI, 10-10-2017 1 Doelstelling netwerkbeheer & projecten Vlotte, veilige en betrouwbare vaarweg, voor nu en later: betere

Nadere informatie

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen

Communicatieplan JOVD Friesland. Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Communicatieplan JOVD Friesland Een korte handleiding om de communicatie in en buiten de afdeling te beheren en beheersen Versie 1.0 Bestuur Rigter Leeuwarden, November 2013 Achtergrond JOVD Friesland

Nadere informatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie Bijlage 4b Communicatie en participatie INHOUD 1 Op weg naar een Definitief Ontwerp voor Kerckebosch... 3 2 Informeren en betrekken... 3 3 Participatie... 4 Communicatie en participatie 2 Op weg naar een

Nadere informatie

Inhoud 1 Inleiding... 2

Inhoud 1 Inleiding... 2 Inhoud 1 Inleiding... 2 1.1 Wat, hoe, wanneer, met wie en waarom?... 2 1.2 Beleidsdoel... 2 1.3 Opdracht... 2 2 Ontmoeten... 2 2.1 Wie willen we ontmoeten?... 2 2.2 Hoe ontmoeten?... 2 2.3 Intern ontmoeten...

Nadere informatie

Marktvisie Hoogwaterbeschermingsprogramma WDOD

Marktvisie Hoogwaterbeschermingsprogramma WDOD Marktvisie Hoogwaterbeschermingsprogramma WDOD Terugkoppeling vragen WS Drents Overijsselse Delta Taskforce Deltatechnologie - 10 mei 2016 1 Aanleveren voorbeelden van projecten waarbij sprake is van vroegtijdige

Nadere informatie

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Terugkoppeling Kernbezoek College Gemeente Sluis 3. Wat deed de Dorpsraad in

1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Terugkoppeling Kernbezoek College Gemeente Sluis 3. Wat deed de Dorpsraad in 19 januari 2018 1. Welkom en opening door de voorzitter 2. Terugkoppeling Kernbezoek College Gemeente Sluis 3. Wat deed de Dorpsraad in 2017 1. Enquête 2. Samenwerking met anderen 3. Eiffeltoren 4. Financiën

Nadere informatie

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo

Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Partner Venlo treedt uit de Integrale MIRT / HWBP verkenning Meer Maas Meer Venlo Informatiebijeenkomst Raad 1 november 2018 Agenda bijpraatmoment Opgaven in MMMV en betrokken overheden Inbreng partner

Nadere informatie

Klantprofiel/ beoordeling. Referentiegesprek. Gebruik van klantlogo. Klant awards. Klantcase (slide) Klantcase (PDF)

Klantprofiel/ beoordeling. Referentiegesprek. Gebruik van klantlogo. Klant awards. Klantcase (slide) Klantcase (PDF) Referentieprogramma Bij KANA, A Verint Company, geloven we dat elke ervaring er toe doet. Daarom willen we u onze klant belonen door uw klantenservice-ervaringen met andere organisaties te delen, u te

Nadere informatie

Omgeving bodemsanering Olasfa

Omgeving bodemsanering Olasfa Omgeving bodemsanering Olasfa Communicatieplan 2016 NM R. Knippels februari 2016 Colofon Uitgave Zaak 3165559 Datum februari 2016 Auteur R. Knippels Project/kenmerk Bodemsanering Olasfa fase 2 (2016/0064912)

Nadere informatie

Dijken versterken en rivieren verruimen

Dijken versterken en rivieren verruimen Dijken versterken en rivieren verruimen Josan Tielen Rijkswaterstaat Water, Verkeer & Leefomgeving Waterveiligheid in Nederland Al eeuwen bescherming door dijken Waterveiligheid geregeld bij wet Sinds

Nadere informatie

Formulier 1: aanbrengmethode damwand

Formulier 1: aanbrengmethode damwand Reactieformulier uitvraag aan de markt Nieuwe oplossingen voor piping Deel A: Informatie van de indiener en indruk van de werkgroep De indiener geeft in de kolom informatie van de indiener zoveel mogelijk

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht

Jaarplan Werkgroep Politiek Café. GroenLinks Utrecht Jaarplan 2016 Werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht januari 2016 1 1. Inleiding In 2012 is de werkgroep Politiek Café GroenLinks Utrecht van start gegaan. Elke tweede woensdag van de maand organiseren

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Het Participatiebudget

Het Participatiebudget Het Participatiebudget Communicatieplan Het Participatiebudget: communiceren doen we zo! Gemeente Leeuwarden April 2009 Annette Geurden, invoering budget 1 INHOUDSOPGAVE 1. Aanleiding 3 2. Waarom een communicatieplan?

Nadere informatie

Notitie. Betreft : Aanpassingen Kabels & Leidingen. 1. Inleiding

Notitie. Betreft : Aanpassingen Kabels & Leidingen. 1. Inleiding Notitie Aan : DLG Van : Leslie Mooyaart Datum : 31 mei 2011 Kopie : Marcus van der Ven, Koen van Gerven Onze referentie : 9T9564.B0/N0001/LMOY/NTEK/Rott WATER Betreft : Aanpassingen Kabels & Leidingen

Nadere informatie

Onafhankelijk advies. Bestuur waterschap Vallei & Veluwe en Drents Overijsselse Delta. Onderwerp

Onafhankelijk advies. Bestuur waterschap Vallei & Veluwe en Drents Overijsselse Delta. Onderwerp Bestuur waterschap Vallei & Veluwe en Drents Overijsselse Delta Onafhankelijk advies Documentnummer 1329339 Afzender J.W.P. Arkesteijn Telefoonnummer Afdeling Projectrealisatie Onderwerp Memo Onafhankelijk

Nadere informatie

1. Organisatie, wie doet wat? 2. Communicatie. Programma 10-7-2014. Bestuurlijke Klankbordgroep Vrijdag 27 juni 2014

1. Organisatie, wie doet wat? 2. Communicatie. Programma 10-7-2014. Bestuurlijke Klankbordgroep Vrijdag 27 juni 2014 Waterschapsverkiezingen Bestuurlijke Klankbordgroep Vrijdag 27 juni 2014 27 juni 2014 1 Programma 1. Organisatie, wie doet wat? o Waterschappen < > Gemeenten o Stemproces & bescheiden o Bestuurlijk handvat

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT

COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT COMMUNICATIEPLAN INTEGRAAL ACCOMODATIEPLAN WOENSDRECHT 1. Algemeen Inleiding De gemeente Woensdrecht heeft ICS adviseurs opdracht gegeven om een integraal accommodatieplan te ontwikkelen in twee fasen.

Nadere informatie

Communicatie en participatie

Communicatie en participatie Communicatie en participatie Beleid / project: Documentversie: WISH 1.0 / 4 oktober 2011 (definitief) Paragraaf 5.4 van het projectplan WISH (pagina 12) is gewijd aan Informatie en communicatie. Dit document

Nadere informatie

Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Concept voorkeursbeslissing KIJK

Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Concept voorkeursbeslissing KIJK Krachtige IJsseldijken Krimpenerwaard Concept voorkeursbeslissing KIJK Wilco Werumeus Buning Concept Voorkeursalternatief Dijkvakken Q, R, S, T, U, V, W 21 juni 2018 Gouderak D2017-12-000411 Programma

Nadere informatie

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 N65 Ondergronds bij Helvoirt Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 Feiten V&W praat al jaren over een 100 km/h weg (A65) met ongelijkvloerse kruisingen Er is tot heden alleen (groot) onderhoud, minder

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-reductie

Communicatieplan CO2-reductie Communicatieplan CO2-reductie Erp, aug 2017, versie 2 Opgesteld door: R. Kanner (intern) A. van Oorschot (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: B. Kerkhof Namens de directie INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING

Nadere informatie

recreatieve overlast van waterplanten vraagt om goed vaarmanschap van de overheid. hoe als overheid te reageren

recreatieve overlast van waterplanten vraagt om goed vaarmanschap van de overheid. hoe als overheid te reageren recreatieve overlast van waterplanten vraagt om goed vaarmanschap van de overheid. hoe als overheid te reageren als je geen taak hebt om te beheren en door de burger word aangesproken om die taak te doen

Nadere informatie

Programma van de avond

Programma van de avond Programma van de avond 1. Toelichting provinciaal themajaar o Brabantse keukens o Brabantse parels 2. Themajaar in Deurne 3. Korte pauze 4. Ideeën en initiatieven voor consumentenprogramma Deurne o Intro

Nadere informatie

Communicatiekalender nieuwe diensten zorg en ondersteuning

Communicatiekalender nieuwe diensten zorg en ondersteuning Communicatiekalender nieuwe diensten zorg en ondersteuning gemeente Roosendaal, versie: 21-10-14 De gemeente Roosendaal zet er met communicatie op in dat alle inwoners goed op de hoogte zijn van de veranderingen

Nadere informatie

Op deze pagina vind je meer informatie over de FME International Business Award.

Op deze pagina vind je meer informatie over de FME International Business Award. Introductie Tijdens de Hannover Messe 2017 wordt de FME International Business Award uitgereikt aan een ondernemer uit de technologische industrie, die internationaal succesvol zakendoet. Stertil heeft

Nadere informatie

Risicoverdeling OG/ON. Dijkversterking Den Oever

Risicoverdeling OG/ON. Dijkversterking Den Oever Risicoverdeling OG/ON Dijkversterking Den Oever Even voorstellen Wichard Hulsbergen 2012 Programma s als risicomanager Projecten als risicomanager Waarom risico-verdeling??" n e o d h c o t j "Dat zou

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

A. de 1 e fase betreffende het buitengebied. De eerste fase is de aanleg van glasvezel in

A. de 1 e fase betreffende het buitengebied. De eerste fase is de aanleg van glasvezel in Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Schoon Ter behandeling in de vergadering van: de commissie bestuurlijke zaken en middelen van 12maart de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Aanleg glasvezelnetwerk

Nadere informatie

INVESTERINGSVOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HEEMRADEN

INVESTERINGSVOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HEEMRADEN commissie Waterveiligheid en Watersysteem 21 februari 2017 INVESTERINGSVOORSTEL AAN HET COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HEEMRADEN Vergadering : 28 februari 2017 Agendapunt : Onderwerp : Investeringsvoorstel plan-

Nadere informatie

Verslag. Om meer ruimte op straat te creëren voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende

Verslag. Om meer ruimte op straat te creëren voor groenvoorzieningen, voetgangers, spelende Bezoekadres Bos en Lommerplein 250 1055 EK Amsterdam Postbus 57239 1040 BC Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 0727 www.amsterdam.nl/singelgrachtgaragemarnix singelgrachtgaragemarnix@west.amsterdam.nl

Nadere informatie

- Kennis voor Klimaat en het Deltaprogramma - Adaptief deltamanagement

- Kennis voor Klimaat en het Deltaprogramma - Adaptief deltamanagement - Kennis voor Klimaat en het Deltaprogramma - Adaptief deltamanagement Projectendag Kennis voor Klimaat Amersfoort, 7 april 2011 Pieter Bloemen Staf Deltacommissaris 1 Intentieverklaring DC - directie

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Pagina 1 van 8 Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Auteur(s): Dhr. G. Verwoerd De heer D. Slothouber 17 december 2013 Definitief rapport Pagina 2 van 8 Inhoud

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee,

De heer F.A. van der Lee. Beste meneer van der Lee, De heer F.A. van der Lee ONS KENMERK: 00592428 UW KENMERK: HT2019049 UW BRIEF VAN: 30 mei 2019 BEHANDELD DOOR: Yvonne Vos ONDERWERP: vragen ex artikel 43 RvO over uitspraak Raad van State betreffende het

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging van de Verordening ruimte 2014, provincie Noord-Holland

PROVINCIAAL BLAD. Wijziging van de Verordening ruimte 2014, provincie Noord-Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 9365 18 december 2018 Wijziging van de Verordening ruimte 2014, provincie Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, maken

Nadere informatie