Fotografie Sophie Berten Zeelaan De Panne 058/ Fotogeniek - Creative photos Handleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net. Fotogeniek - Creative photos Handleiding"

Transcriptie

1 Fotografie Sophie Berten Zeelaan De Panne 058/ Fotogeniek - Creative photos Handleiding

2 Inhoudsopgave FOTOGENIEK - CREATIVE PHOTOS HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 HET PROGRAMMA OPSTARTEN... 4 UW EERSTE FOTOBOEK ONTWERPEN... 5 Selecteer uw foto s... 5 Kies het gewenste formaat... 6 Kies de gewenste manier om uw album op te vullen... 8 Fotoboek automatisch aanpassen aan het aantal foto s... 9 BEWERK UW ALBUM Navigeer tussen de verschillende pagina s Wijzig de pagina lay-out met de voorgedefinieerde lay-outs Wijzig de pagina lay-out naar eigen wens Frames aanpassen Foto aanpassen aan frame Vorm van frame aanpassen Extra frames toevoegen en frames verwijderen Foto s verplaatsen in het frame Achtergrond toevoegen SLA UW ALBUM OP... 13

3 Inleiding Het programma Creative photos laat u toe om fotoboeken of diverse kaartjes te ontwerpen. U kan het programma downloaden van onze website: of u kan een installatie cd ophalen in onze winkel. Fotoboeken zijn digitale albums die gedrukt worden op echt fotopapier. Deze afzonderlijke pagina s worden dan gelijmd en geplooid en zo omgevormd tot een digitaal album of photobook. U kan deze fotoboeken in verschillende formaten ontwerpen. De standaardformaten zijn: - 10 x 14 cm - 15 x 14 cm - 15 x 20 cm - 20 x 20 cm - 30 x 20 cm De fotoboeken bestaan minimum uit 4 bladen en maximum uit 14 bladen + de cover. Dit wil zeggen dat er uiteindelijk minstens 10 pagina s en maximum 30 pagina s in uw album kunnen. Met deze software kunt u in alle rust uw fotoboek thuis voorbereiden. Deze slaat u dan op, op cd of een geheugenkaartje. Met deze cd of geheugenkaart kunt u in onze winkel uw bestelling plaatsen op de voorziene kiosk. Naast de fotoboeken kunt u met deze software ook diverse wenskaarten ontwerpen. Ook deze wenskaarten worden op hoogwaardig fotopapier gedrukt. Deze worden dan op hun beurt gelijmd en geplooid.

4 Het programma opstarten. Als u de normale installatie volgt, kunt u het programma opstarten via het start menu. Start ~ Programma s ~ Creative Photos Na het opstarten van het programma komt u in het volgende scherm terecht. Afbeelding 1 In het midden onderaan (1) kunt u de gewenste taal kiezen. Op dit ogenblik kunt u kiezen uit volgende talen: Engels, Frans, Spaans, Portugees of Italiaans. Links onderaan (2) kunt u de historiek opvragen van uw voorgaande orders. Links in het midden (3) kunt u verder werken aan een reeds eerder gemaakte album. Ten slotte kunt u in het midden van het scherm (4) een nieuw ontwerp starten.

5 Uw eerste fotoboek ontwerpen Selecteer uw foto s Kies in het startscherm voor de optie Create new Album,Gifts in het midden van het scherm om een nieuw ontwerp te maken. Vervolgens komt u op onderstaand scherm. Afbeelding 2 Aan de linkerzijde (1) van het scherm kunt u uw foto s zoeken op uw computer. Aan de rechterzijde (2) ziet u de inhoud van de geselecteerde map van de linkerzijde. Om foto s te selecteren klikt u met de linkermuisknop éénmaal op de gewenste foto s. Afbeelding 3

6 Door deze handeling worden de geselecteerde foto s afgebeeld met een groen kader. Onderaan het scherm worden alle geselecteerde afbeeldingen nogmaals afgebeeld. (zie afbeelding onder) Afbeelding 4 Met de knop Clear all kunt u de lijst met geselecteerde foto s met één klik leeg maken. Met de knop All pictures kunt u alle foto s uit de geselecteerde map toevoegen aan de lijst met foto s die u in uw fotoboek wenst te gebruiken. Met de knop Clear kunt u met één klik alle foto s uit de geselecteerde map verwijderen uit de lijst met gewenste foto s. Links onderaan kunt u ook het aantal geselecteerde foto s zien. Hou dit aantal in gedachten om verder te gaan in het programma. Opgepast! Eens u met het ontwerpen van een fotoboek begonnen bent kunt u geen nieuwe foto s meer selecteren om te gebruiken in uw album. Selecteer daarom zeker voldoende foto s. Het is beter om wat foto s extra te selecteren waarvan je in eerste instantie niet van plan bent ze te gebruiken dan op het einde van uw ontwerp te zien dat je één of meerder foto s te kort komt om uw fotoboek volledig op te vullen. Klik op de groene knop Next om verder te gaan. Kies het gewenste formaat U komt nu in het volgende scherm waar u het gewenste product kunt selecteren (Afbeelding 5). De producten werden aan de rechterzijde ingedeeld in 2 groepen: Album en Creative Products. In deze handleiding kiezen we voor het maken van een fotoboek, dus selecteren we een product onder de sectie Album. Op basis van het aantal geselecteerde foto s worden volgende formaten aangeraden: - 15 tot 20 foto s => 10 x 14 cm of 15 x 14 cm - 20 tot 40 foto s => 15 x 20 cm of 20 x 14 cm - 40 foto s of meer => 20 x 20 cm of 30 x 20 cm Dit zijn enkel richtlijnen, u kan hier perfect van afwijken. In deze handleiding kiezen we voor het formaat 20 x 14 cm. Druk op de groene knop Next om te starten met uw ontwerp.

7 Afbeelding 5

8 Kies de gewenste manier om uw album op te vullen In het volgende scherm krijgt u opnieuw de keuze uit 2 mogelijke opties. Afbeelding 6 De makkelijkst en meest automatische maar dan ook de minst flexibele mogelijkheid is de linkse optie: Adjust template to fit number of pictures. Met de rechtse optie Use standard template hebt u meer controle over het opvullen van uw fotoboek.

9 Fotoboek automatisch aanpassen aan het aantal foto s U koos voor de linkse optie: Adjust template to fit number of pictures, en zit nu volgend scherm. Afbeelding 7 Nu moet u uit de eerder geselecteerde foto s de foto s kiezen die u finaal in uw album wil zien. Dit kunt u doen door te dubbelklikken op de foto s in de linkerkolom (1). Of u kunt gebruik maken van de knoppen Add Selection en Add All in de middensectie (2). De geselecteerde foto s komen terecht in het rechter deel (3). U kan foto s terug verwijderen op een gelijkaardige manier. Dubbelklikken op de foto s in het rechterdeel (3) zal de foto verwijderen, of u kunt opnieuw gebruik maken van de knoppen Remove Selected en Remove All in het middendeel (2). Rechts onderaan (4) ziet u het minimum en maximum aantal foto s die op deze manier voor het gekozen formaat ingevoegd kunnen worden. Hier zit u ook het aantal reeds ingevoegde foto s. Als u de gewenste foto s hebt toegevoegd drukt u opnieuw op de groene knop Continue. Het systeem zal u nu vragen om een naam voor uw ontwerp in te geven. Standaard stelt het systeem een naam voor gebaseerd op de huidige datum. Geef de gewenste naam in en klik op Continue.

10 Bewerk uw album Nu bent u in het hoofdscherm (Afbeelding 8) van de applicatie terecht gekomen. Hier kunt u uw album aanpassen volgens uw wensen. Afbeelding 8 Dit scherm heeft verschillende belangrijke delen. Bovenaan ziet u het menu met allerhande tools om extra foto frames aan uw album toe te voegen, uw foto s te bewerken, Aan de linkerzijde hebt u de keuze uit 3 verschillende items: - Pictures toont u een overzicht van uw geselecteerde foto s. Onder elke foto kunt u zien hoeveel maal de foto reeds in het album werd gebruikt. - Pages toont u miniatuurweergaven van de ontworpen bladen/pagina s - Info geeft u nogmaals een samenvatting van het album. Hier kunt u gegevens terugvinden zoals het formaat van het album, het aantal pagina s en het aantal foto s. Aan de rechterzijde van het scherm hebt u 2 toolbars. - page Layouts laat u toe om zeer snel de indeling van een blad te wijzigen. - Backgrounds geeft u de mogelijkheid om de achtergrond van het album te wijzigen. U kan de achtergrond een bepaalde kleur geven of u kunt kiezen om er een sjabloon ( Texture ) aan toe te kennen. (Andere mogelijkheid is om één van uw eigen foto s als achtergrond te gebruiken.) Onderaan het scherm kunt u steeds volgen welke pagina u aan het bewerken bent. U ziet daar ook het huidig aantal pagina s en de prijs van het huidige ontwerp. (Door pagina s toe te voegen of te verwijderen zal de prijs automatisch aangepast worden.)

11 Navigeer tussen de verschillende pagina s Met de toolbar Pages aan de linkerkant van het scherm kunt u navigeren tussen de verschillende pagina s van uw fotoboek. Klik op de miniatuurweergave van de gewenste pagina en deze pagina zal geladen worden in het middendeel van uw scherm. Met de knoppen Previous page en next page onderaan het scherm kunt u ook overschakelen naar de vorige of volgende pagina. Wijzig de pagina lay-out met de voorgedefinieerde lay-outs Met de toolbar Page Layouts aan de rechterzijde van het scherm kunt u de lay-out van de geselecteerde pagina wijzigen in een voorgedefinieerde lay-out. Dit kunt u op 2 manieren doen. Ofwel kunt u dubbelklikken op de miniatuur van de gewenste lay-out, of u kan de miniatuur met de muis slepen naar de grote pagina in het middendeel van het scherm. Wijzig de pagina lay-out naar eigen wens Frames aanpassen Een pagina is opgebouwd uit 2 types frames: fotoframes en tekstframes. U kan bestaande frames verplaatsen en de vorm wijzigen om zo de gewenste lay-out te bekomen. Wijzigen van de vorm kunt u doen door het gewenste frame te selecteren (dit doet u door éénmaal te klikken met de linkermuisknop op de gewenste frame.). Als de frame geselecteerd is worden in de hoeken en in het midden van de zijden verschillende iconen zichtbaar. Er zijn 3 verschillende types: - Type 1: De vierkantjes laten u toe om het frame te verplaatsen. - Type 2: Het bovenste rondje in het midden van bovenste zijde laat u toe om het frame te draaien - Type 3: Alle andere rondjes laten u toe om de afmetingen van het frame te wijzigen. Foto aanpassen aan frame Als u met de muispunt over een geselecteerde foto (éénmaal klikken) gaat, ziet u onderaan de foto een toolbar tevoorschijn komen. Met deze knoppen kunt u de foto aanpassen aan de afmetingen van het frame of de foto draaien. Met deze knop kunt u de foto groter maken. De uitvul knop past de foto aan zodat het frame volledig gevuld is. Met deze foto zorgt u ervoor dat de foto volledig afgebeeld wordt. Met de uitzoom knop kunt u de foto kleiner maken met de rotatie knoppen kunt u de foto 90 links of rechts draaien.

12 Vorm van frame aanpassen Standaard hebben alle frames een rechthoekige vorm. Deze kunt u aanpassen naar een ronde vorm. Dit kunt u doen door de foto te selecteren en boven in het menu op de knop Frames te klikken. Daar kunt u de vorm van uw frame wijzigen. U kan dit ook doen door met de rechtermuisknop op de foto te klikken en in het menu te kiezen voor Frames. Extra frames toevoegen en frames verwijderen U kan natuurlijk zelf frames toevoegen of overbodige frames verwijderen. Via het menu bovenaan kunt u zowel fotoframes als tekstframes aan de pagina s toevoegen. Klik éénmaal op de gewenste knop en het frame wordt in het midden van de pagina toegevoegd. Vervolgens kunt u het frame verplaatsen naar de gewenste positie. Een frame verwijderen kunt u door het overbodige frame te selecteren en de knop Delete op uw toetsenbord in te drukken. Of klik met de rechtermuisknop op het overbodige frame en kies in het menu voor Delete. Foto s verplaatsen in het frame Binnenin een frame kunt u de foto verplaatsen zodat het gewenste deel zichtbaar is. Dit kunt u doen door met de linkermuisknop op de foto te klikken en deze muisknop ingedrukt te houden. Verplaats nu de foto naar de gewenste positie. Laat de muisknop los om te bevestigen. Achtergrond toevoegen U kan diverse achtergronden toevoegen. U hebt hierbij de keuze uit een kleur of een sjabloon of texture. Kies aan de rechterzijde van het scherm voor de toolbar Backgrounds. Kies hier de gewenste kleur of het gewenst sjabloon. Als u uw keuze maakt vraagt het systeem u of u deze achtergrond wenst toe te passen op de huidige pagina ( To the current page ) of op alle pagina s ( To all pages ) van uw album.

13 Sla uw album op Als u klaar bent kunt u uw album bekijken door rechts onderaan op de knop Preview te drukken. Vervolgens ziet u een overzicht van alle pagina s. Pagina s waar geen fotoframes in gevonden worden of waar enkel lege fotoframes op staan, worden niet afgedrukt en tellen niet mee bij het maken van het totaal. Hier kunt u ook meegeven hoeveel exemplaren u van uw album wenst te bestellen en ziet u ook de totale prijs van uw bestelling. Bevestig de bestelling door op de groene knop Confirm te drukken. Vervolgens slaat het systeem uw album op om afgedrukt te worden. Hierbij krijgt u ook de kans om uw werk op te slaan zodat u deze in de toekomst nog kunt bewerken.

14 U kunt nu nog andere albums of wenskaarten maken of u kunt uw gegevens invullen. Indien u geen andere producten wenst te maken drukt u op de rechtse knop Finish order. Vervolgens komt u in het scherm waar u uw gegevens dient in te vullen. Als u uw gegevens hebt ingedrukt, drukt u opnieuw op de groene knop om verder te gaan. Nu ziet u een overzicht van alle bestelde producten. Klik op de groene knop Finish om uw bestelling te bevestigen.

15 U kan nu uw bestelling exporteren naar een cd of andere opslagmedia.

PREZI (WWW.PREZI.COM)

PREZI (WWW.PREZI.COM) PREZI (WWW.PREZI.COM) INHOUD Wat is Prezi?... 2 Waar vind je Prezi?... 2 Aan de slag!... 3 Is het mogelijk om prezi offline te... 6 Pagina 1 van 6 WAT IS PREZI? Prezi is een online tool waarmee je dynamische

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt.

Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Beste klant, Met dit programma kunt u fotoalbums, collages, kalenders, posters en nog veel meer maken. Wij vertellen u graag hoe dat werkt. Na de installatie ziet u dit icoon op uw bureaublad: staan. Ga

Nadere informatie

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator

Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Werkatelier: eenvoudige animatie maken met pivot animator Pivot stickfigure animator is een animatieprogramma om eenvoudige animaties met stokmannetjes te maken. Het voordeel van Pivot is dat je niet moet

Nadere informatie

Handleiding Webviewer Radiologie

Handleiding Webviewer Radiologie Handleiding Webviewer Radiologie Versie 1.0 01/05/2013 Jan Yperman Ziekenhuis - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als arts met login... 3 Aanmelden als patiënt... 5 Functionaliteiten

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat

www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat www.seniorencomputerlessen.nl 199 Kruidvat laatst gewijzigd 27 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Kruidvat. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Foto's voor uw fotoboek

Nadere informatie

2. Albelli Fotoboeken gebruiken

2. Albelli Fotoboeken gebruiken 19 2. Albelli Fotoboeken gebruiken Albelli Fotoboeken is een gebruiksvriendelijk programma waarmee u gemakkelijk foto s en tekst aan uw boek kunt toevoegen. In dit hoofdstuk leert u de basishandelingen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool

Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool Veelgestelde vragen over de nieuwe fototool 1. Hoe voeg ik foto s toe aan mijn profiel? 3 2. Hoe voeg ik klassenfoto s toe? 7 3. Hoe voeg ik fotoalbums toe? 11 4. Hoe zoek en bekijk ik klassenfoto s? 13

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden!

Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Download DIGIPRAAT in de Google playstore! Zoek naar eu.desmidt om DIGIPRAAT en DIGITAAL te vinden! Inhoud Hoe werkt het:... 1 Aanmaken van een nieuwe groep met eigen afbeelding, tekst en spraak... 4 Instellingen...

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3

Badge it. Inhoudsopgave. 1. Installatie... 3 Badge it voor Windows 95/98/NT/2000/XP Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. Start... 4 2.1. Nieuwe database maken... 5 2.2. De geselecteerde database openen... 5 2.3. De naam van de geselecteerde database

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HANDLEIDING Inhoud PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3 PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HET ONTWERP PROGRAMMA Foto s uploaden 7 Paginastijlen / maskers /

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003

www.dubbelklik.nu Handleiding Paint 2003 Handleiding Paint 2003 www.dubbelklik.nu Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN

Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN Microsoft Powerpoint 2010 STAPPENPLANNEN STAP 1: MICROSOFT POWERPOINT 2010 STARTEN... 2 STAP 2: EEN BEGINDIA MAKEN... 2 STAP 3: EEN AFBEELDING TOEVOEGEN (LOCATIE VRIJ TE BEPALEN)... 3 STAP 4: ACHTERGRONDKLEUR

Nadere informatie

Een fotoboek maken met software van Fotofabriek.

Een fotoboek maken met software van Fotofabriek. Een fotoboek maken. Een digitaal fotoalbum maak je op je PC. Het wordt ge-uploaded naar fotocentrale die er voor zorgt dat het album afgedrukt wordt en ingebonden. Er zijn veel aanbieders, maar het afdrukken

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6

Dit is een artikel uit de Peter van Olmen serie: Handleidingen Voor Iedereen AUDACITY HANDLEIDING. Voor audacity versie 1.2.6 AUDACITY HANDLEIDING Voor audacity versie 1.2.6 Inhoudsopgave 1.1: Installatie 1.2: Mp3 bestanden mogelijk maken 2.1: Een bestand openen 2.2: Uitleg knoppen 2.3: Een deel selecteren 2.4: Verwijderen 2.5:

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Album samenstellen met behulp van de Hema album software.

Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Album samenstellen met behulp van de Hema album software. Kies de Hema webside www.hema.nl Plaats de muisaanwijzer op foto en klik op Fotoalbums. Klik op download de software (geschikt voor Windows) Vul

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Informatie gebruik Digi Bord

Informatie gebruik Digi Bord Informatie gebruik Digi Bord Aan de slag Schakel de pc en de beamer aan en het bord is te gebruiken. Het bord hoeft u niet apart aan te zetten. De pen is nu alleen te gebruiken als muis. Beamer De beamer

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

WERKING TEKENPROGRAMMA

WERKING TEKENPROGRAMMA WERKING TEKENPROGRAMMA Hoe werkt tekenjetuin? Deze handleiding laat zien hoe u het meeste uit het tekenprogramma kunt halen. Voor u begint is het goed dit te weten: Tekenjetuin is te gebruiken op tablet

Nadere informatie

196 CEWE *)zie einde les

196 CEWE *)zie einde les www.sencomp.nl 196 CEWE *)zie einde les laatst gewijzigd 29 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met CEWE. Deze cursus bestaat uit 5 delen.indien u gekozen heeft voor Hema lees Hemafotoboek

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

27/08/2007. Lut Ronsmans www.soweb.be

27/08/2007. Lut Ronsmans www.soweb.be Lut Ronsmans www.soweb.be Picasa Met het gratis fotoprogramma Picasa kan je o.a. Alle foto's op uw computer zoeken en sorteren, een diavoorstelling maken. Foto s bewerken, corrigeren, speciale effecten

Nadere informatie

www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed

www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed www.seniorencomputerlessen.nl 198 Fotogoed Laatst gewijzigd 22 september 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Fotogoed. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Fotogoed Designer downloaden

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

Aamelden op de gallery:

Aamelden op de gallery: Aamelden op de gallery: Ga naar de link fotografie.hik.be Geef je gebruikersnaam in het vak User Name. Dit is je achternaam, gevolgd door je voorneem. Indien je spaties in je naamgeving hebt, vervang je

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 De website bij het boek... 8 Voor docenten... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode.

Basis Live Mode Functies Je kan eenvoudig camerabeelden bekijken in een layout naar keuze. Kies een layout bovenaan het scherm, in de Live Mode. Eindgebruiker Quick Start Guide Overzicht De exacqvision Client software bestaat uit 3 schermen: Live, Search, en Setup. Om in het gewenste scherm te geraken, klik je op het desbetreffende pictogram aan

Nadere informatie

Afbeeldingen Module 11

Afbeeldingen Module 11 11. Afbeeldingen Er zijn veel manieren waarop u een afbeelding in kunt voegen in een tekst. U kunt bijvoorbeeld plaatjes die met een ander programma zijn gemaakt in uw documenten opnemen. Zo kunt u met

Nadere informatie

GIMP STAP-VOOR-STAP : AFGERONDE HOEKEN

GIMP STAP-VOOR-STAP : AFGERONDE HOEKEN GIMP STAP-VOOR-STAP : AFGERONDE HOEKEN HOEKEN AFRONDEN VIA MENU SELECTEREN STAP 1 : Open GIMP STAP 2 : Open de afbeelding : 1. open menu Bestand, 2. kies Openen, 3. blader naar het bestand, 4. druk op

Nadere informatie

Handleiding Fotoboeken.nl software

Handleiding Fotoboeken.nl software Handleiding Fotoboeken.nl software 1 Inleiding Met de software van Fotoboeken.nl maakt u snel en gemakkelijk een prachtig fotoboek of ander fotoproduct. Om u een steuntje in de rug te bieden voor als u

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine:

Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: Paint is een éénvoudig tekenprogramma. Vele functies hiervan komen later terug bij diverse foto- en tekenprogramma s. Om paint te openen volgen we dezelfde weg als bij de rekenmachine: rechtbovenaan zoeken

Nadere informatie

195 Fotoalbum maken met Blokker

195 Fotoalbum maken met Blokker www.sencomp.nl 195 Fotoalbum maken met Blokker laatst gewijzigd 13 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek met software van Blokker. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Blokker software

Nadere informatie

2. Panorama Maker 3. Funhouse 139

2. Panorama Maker 3. Funhouse 139 Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij dit boek... 14 De cd-rom... 14 Uw voorkennis... 14 Hoe werkt u met dit boek?... 15

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING ANWB FOTOSERVICE WINDOWS SOFTWARE

GEBRUIKSAANWIJZING ANWB FOTOSERVICE WINDOWS SOFTWARE GEBRUIKSAANWIJZING ANWB FOTOSERVICE WINDOWS SOFTWARE ANWB Fotoservice klantenservice@anwbfotoservice.nl GEBRUIKSAANWIJZING ANWB FOTOSERVICE 2016 1 INHOUDSOPGAVE Installatie Installatie Een project starten

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Stappenplan Werken met Popplet

Stappenplan Werken met Popplet WAT IS POPPLET? Popplet is een handige site voor het maken van mindmaps of stroomdiagrammen. De blokjes zijn herkenbaar en het plaatsen gaat erg eenvoudig. Het maken van een eigen uitstraling is daardoor

Nadere informatie

Fotoalbums te kust en te keur. FotoAlbum maken Deecember 2009 SENIORNETVLAANDEREN 1. Uw lesgever(s): 24/11/2009. Fotoalbum maken

Fotoalbums te kust en te keur. FotoAlbum maken Deecember 2009 SENIORNETVLAANDEREN 1. Uw lesgever(s): 24/11/2009. Fotoalbum maken Uw lesgever(s): Fotoalbums te kust en te keur 24/11/2009 Fotoalbum maken 2 SENIORNETVLAANDEREN 1 Waarom een fotoalbum met de pc maken? Waar zijn je foto s? Nog op de camera? Op de harde schijf, cd of dvd?

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

Handleiding Webviewer Radiologie PatientPortal

Handleiding Webviewer Radiologie PatientPortal Handleiding Webviewer Radiologie PatientPortal Versie 1.0 01/08/2015 AZ ALMA Ziekenhuis - Amaron bvba Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Aanmelden als patiënt... 3 Functionaliteiten van de viewer... 5 1. Overzicht

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

193 Albelli/Hema Windows

193 Albelli/Hema Windows www.sencomp.nl 193 Albelli/Hema Windows laatst gewijzigd 25 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoalbum is Albelli of Hema. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Indien u gekozen heeft voor Hema

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Stappenplan Presentatie maken - 2

Stappenplan Presentatie maken - 2 WAT IS PREZI? Je kunt op verschillende manieren een presentatie maken, onder andere met de tool Prezi. Je kunt theorie weergeven en afbeeldingen en filmpjes toevoegen. Je kunt inzoomen en draaien. Een

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Extra informatie Picasa

Extra informatie Picasa Extra informatie Picasa Stel de weergave in op: boomstructuur: We zien nu dezelfde structuur als in de map Mijn Afbeeldingen. De hoofdmappen staan er. Zijn er geen submappen, dan wordt de inhoud weergegeven.

Nadere informatie

CARGO DATA SYSTEMS BV

CARGO DATA SYSTEMS BV CARGO DATA SYSTEMS BV DE OPLOSSING VOOR TOTALE EXPEDITIE EN TRANSPORT AUTOMATISERING Document Manager Document Manager Dit Document beschrijft de werking van de Document manager en wat de mogelijkheden

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Welkom! Fijn dat je er bent.

Welkom! Fijn dat je er bent. Welkom! Fijn dat je er bent. Blurbs nieuwe tool voor het maken van boeken, BookWright, werd ontworpen om zo intuïtief mogelijk te zijn. Maar iedereen is uniek. En iedereen kan wel wat begeleiding gebruiken.

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

~ 1 ~ 1: ga naar: http://fotoalbum.hema.nl/

~ 1 ~ 1: ga naar: http://fotoalbum.hema.nl/ Workshop album maken Maart 2013 Leonie Groosman 1: ga naar: http://fotoalbum.hema.nl/ 2 : rechts staat: download de software in oranje: begin direct klik er komt een nieuw scherm met 3 mogelijkheden een

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING FOTOFABRIEK WIN-SOFTWARE

GEBRUIKSAANWIJZING FOTOFABRIEK WIN-SOFTWARE GEBRUIKSAANWIJZING FOTOFABRIEK WIN-SOFTWARE Fotofabriek klantenservice@fotofabriek.nl GEBRUIKSAANWIJZING FOTOFABRIEK SOFTWARE 2016 1 INHOUDSOPGAVE Installatie Installatie Een project starten Project starten

Nadere informatie

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1

Mei. Handleiding - Publisher Tool 1 Mei 15 Handleiding - Publisher Tool 1 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

HANDLEIDING PRINTEN. Alleen berekeningen printen

HANDLEIDING PRINTEN. Alleen berekeningen printen HANDLEIDING PRINTEN Sinds 1 juli is de manier van het printen in SplitOnline aangepast. De mogelijkheid is gemaakt om een eigen rapportindelingen te maken. Een rapportindeling kan bestaan uit alleen berekeningen

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Tekenen met Floorplanner

Tekenen met Floorplanner Overzicht Het scherm 1. Zoom 2. Opslaan 3. Verdieping tab 4. Undo / Redo 5. Constructiemenu 6. Bibliotheek 7. Tekenvlak Eigenschappenmenu s De plattegrond wordt opgebouw uit verschillende elementen: ruimtes,

Nadere informatie

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken

Deel 7: PowerPoint. Presentaties gemakkelijker maken Deel 7: PowerPoint Presentaties gemakkelijker maken De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen

Nadere informatie

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad

Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad Korte handleiding GoTalk NOW voor ipad 1 2 3 4 5 6 Als je de app opent zie je 7 knoppen: 1. GoTalk now logo: Als je hierop klikt kan je van de ene naar de andere ipad bladen overzetten (binnen een Wifi-netwerk).

Nadere informatie

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Deze les ga je een filmpje maken van vier bewegende afbeeldingen met muziek en tekst. Zorg voordat je begint dat je vier grote afbeeldingen (minimaal 1000 800

Nadere informatie

Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software

Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software Handleiding Windows Foto s uit een eerder gemaakt fotoboek overzetten naar de nieuwe software HEMA Fotoservice Versie 1.1 2016 Inleiding In deze handleiding leggen we uit, hoe je snel de foto s uit een

Nadere informatie

Website bouwen met frontpage

Website bouwen met frontpage Website bouwen met frontpage Na het openen van frontpage komen we in volgend scherm terecht: hier gaan we in de rechter- Kolom kiezen voor Page Templates. Als vb ga ik de startpagina namaken van mijn site,

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen

Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Handleiding Image Webviewer Radiologie Voor huisartsen Versie 1.2 1/7/2010 AZ Nikolaas - Amaron bvba Inhoud 1. Aanmelden...3 2. Patiëntselectiescherm...4 3. De image viewer (1 onderzoek, 1 beeld)...7 3.1.

Nadere informatie

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding

Fujifilm Krafter. Foto Luuk Schudde. Basis handleiding Fujifilm Krafter Foto Luuk Schudde Basis handleiding Pagina 1 Basisbeginselen In deze handleiding zullen we de basis van het programma Krafter behandelen. We gaan ervan uit dat je het programma al op de

Nadere informatie

5. Diavoorstellingseffecten

5. Diavoorstellingseffecten 5. Diavoorstellingseffecten Zoals u in de voorgaande modules heeft kunnen zien, is de overgang tussen opeenvolgende dia s in een presentatie steeds hetzelfde: de oude dia verdwijnt en de nieuwe dia komt

Nadere informatie

Handleiding doezelen van fotoranden - PP 2007

Handleiding doezelen van fotoranden - PP 2007 Handleiding doezelen van fotoranden - PP 2007 COLORPIC Om een kleur te kiezen uit uw afbeelding (of een mooie kleur die u ziet op Internet) is er een handig gratis programmaatje, zeer eenvoudig in gebruik

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

Handleiding Koga Signature Fiets Configurator STARTPAGINA

Handleiding Koga Signature Fiets Configurator STARTPAGINA Ga naar www.koga-signature.com Handleiding Koga Signature Fiets Configurator Ga naar Bouw uw Koga / Start hier! STARTPAGINA Kies een preset of start met een lege configuratie (ontwerp). Bij een preset

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Wat is er veranderd in Prezi?

Wat is er veranderd in Prezi? Wat is er veranderd in Prezi? Update voor Prezi voor kids januari 2014 Door: Hedwyg van Groenendaal Prezi zit niet stil en is constant bezig om de tool te verbeteren. Omdat het boek op sommige punten niet

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Algemene handleiding Umbraco

Algemene handleiding Umbraco Algemene handleiding Umbraco ZAAKS! Versie 1.0 Maart 2017 Inhoudsopgave ALGEMENE HANDLEIDING UMBRACO... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INTRODUCTIE... 3 2. BEGINNEN IN UMBRACO... 4 2.1. INLOGGEN EN UITLOGGEN...

Nadere informatie

Cursus paint. Om Paint te openen klikken we op de knop "Start" in de taakbalk. We kiezen "Alle programma's" - "Bureau- Accessoires" - "Paint".

Cursus paint. Om Paint te openen klikken we op de knop Start in de taakbalk. We kiezen Alle programma's - Bureau- Accessoires - Paint. Cursus paint Om Paint te openen klikken we op de knop "Start" in de taakbalk. We kiezen "Alle programma's" - "Bureau- Accessoires" - "Paint". Titelbalk: hier staat de naam v.d. tekening/foto. Menubalk:

Nadere informatie

In- en uitpakken van bestanden

In- en uitpakken van bestanden In- en uitpakken van bestanden Het uploaden van bestanden op internet wordt vaak beperkt tot een bepaalde bestandsomvang. Als uw document groter is dan die omvang, wordt ze geweigerd en zal het uploaden

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding sjabloonsoftware FEBRUARI 2015 VERSIE 1.0

Handleiding sjabloonsoftware FEBRUARI 2015 VERSIE 1.0 Handleiding sjabloonsoftware FEBRUARI 2015 VERSIE 1.0 I. Inloggen... 2 II. Een ontwerp aanmaken... 3 III. Een bestaand ontwerp openen... 6 IV. Een ontwerp bewerken... 7 1. Lagen... 8 2. Objecten... 9

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING SKELLET Kompellaan 11, 3600 Genk, België Inhoudsopgave 1 Software downloaden... 2 2 Software installeren... 3 3 SketchUp instellen voor Skellet... 5 3.1 Template instellen... 5

Nadere informatie

Titel: Workshop creatief met MS Word Auteur: Miriam Harreman / Jaar: 2009 Versie: Creative Commons Naamsvermelding & Gelijk

Titel: Workshop creatief met MS Word Auteur: Miriam Harreman /   Jaar: 2009 Versie: Creative Commons Naamsvermelding & Gelijk Versie: 1.0-1- Creative Commons Index INDEX... 2 INLEIDING... 3 INSTELLEN VAN DE PAGINA... 4 LIGGENDE KAART... 4 STAANDE KAART... 4 WERKRUIMTE... 4 WERKEN MET WORDART... 5 WORDART: WERKBALK... 5 WORDART:

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

DGT Dynamics 2 - Handleiding

DGT Dynamics 2 - Handleiding DGT Dynamics 2 - Handleiding 1. Aanmelden 1. Ga naar http://dgtdynamics.digitopia.be/ (of http://www.pharmatopia.be voor apothekers) 2. Vul uw gebruikersnaam (e-mailadres) en uw paswoord in. De home pagina

Nadere informatie

Een webkwestie bouwen in Word 2000

Een webkwestie bouwen in Word 2000 Een webkwestie bouwen in Word 2000 Doel: Met behulp van deze stap-voor-stap beschrijving kunt u geheel zelf een webkwestie als webpagina maken. Beginsituatie: U beheerst de basisprincipes van Word zoals

Nadere informatie

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden

Instructieblad. 6.1 PDF-bestand downloaden 6.1 PDF-bestand downloaden PDF-bestand downloaden Als je teksten, foto s of muziek van het internet wil opslaan op je computer, noem je dat downloaden. De teksten, foto s en de muziek noemen we bestanden.

Nadere informatie