Aanleg en onderhoud van uw tuin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanleg en onderhoud van uw tuin"

Transcriptie

1

2 Optimaal genieten van uw tuin! U huurt bij Groninger Huis een woning met een tuin. Daar wilt u natuurlijk optimaal van genieten. Een tuin is immers een verlengstuk van de woning. Een plek voor de barbecue, een speelplek voor de kinderen of om heerlijk in het zonnetje te zitten. Compleet met een mooie haag of schutting omdat u uiteraard ook uw privacy wilt. Beeldbepalend voor de straat De voortuinen bepalen vooral het aanzien van de straat. Goed onderhouden voortuinen met veel groen en fleurige bloemen zijn een lust voor het oog. Dat is belangrijk voor de huurders én woningzoekenden. Een eerste indruk kun je maar één keer maken en dat geldt ook voor een wijk. Hoe beter die eerste indruk, hoe beter de verhuurbaarheid van de woningen en dus hoe beter de leefbaarheid van de wijk. Uw tuin is toch het visitekaartje van de straat Wie is waarvoor verantwoordelijk? Toch vormen juist tuinen vaak een bron van ergernis voor buren en omwonenden. Opritten als vuilnisplaats, scheve schuttingen, verzakte aanbouwsels, vervallen overkappingen, tuinen waarin huisdieren poepen: het gebeurt helaas. Soms is er sprake van onkunde maar soms ook van nalatigheid. In uw huurovereenkomst staat dat u zelf verantwoordelijk bent voor het goed verzorgen van uw woning én de onroerende zaken die daarbij horen: de voortuin, de achtertuin, de oprit, het erf, de erfafscheidingen en het achterpad. Maar wat houdt goed verzorgen in? In deze brochure leest u de richtlijnen voor het aanleggen en onderhouden van tuinen en achterpaden. Dan is het duidelijk wat u zelf uitvoert en welke taken Groninger Huis op zich neemt. Zodat u precies weet wat u van ons en uw buren mag verwachten. En andersom.

3 Uw tuin aanleggen Bij nieuwbouw Bent u de eerste bewoner van een nieuwbouwwoning? Dan verzorgt Groninger Huis de aanleg en betegeling van uw terras, de oprit en het toegangspad naar de voor- en achterdeur. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleggen van de tuin. Erfafscheiding Wilt u zelf een erf- of perceelafscheiding aanleggen, bijvoorbeeld een hekwerk, een heg of een schutting? Dan heeft u eerst toestemming nodig van Groninger Huis. Zodra u die heeft, overlegt u uw plannen met uw buren. Misschien kunt u samen een haag planten of een schutting bouwen. Dat scheelt in de kosten. Bij een tussenwoning Aan de achterkant van de woning en tussen de tuinen mag u een schutting of een heg plaatsen van maximaal 2 meter hoog. Aan de voorkant van de woning en tussen twee voortuinen mag u geen schutting plaatsen. Een heg of hekje van maximaal 1 meter hoog is wel toegestaan Bij een hoekwoning en 2^1 kap Aan de voorkant én aan de zijkant mag u geen schutting plaatsen. Een heg of hekje van maximaal 1 meter hoog (voorkant) is wel toegestaan. Vanaf de achterkant van het perceel tot aan de achtergevel van de woning is een haag of schutting toegestaan van maximaal 2 meter hoog (zijkant). Ook is tussen de tuinen en aan de achterkant een schutting of een heg van maximaal 2 meter hoog toegestaan. Bij een openbare weg of openbaar groen Een erfafscheiding staat altijd minimaal 1 meter van de openbare weg of openbaar groen. Dit mag geen schutting zijn. Een heg van maximaal 2 meter hoog mag wel. Aan de voorkant is een heg of hekje van maximaal 1 meter hoog ook toegestaan. Als het zichtbaar is vanaf de openbare weg heeft u ook een omgevingsvergunning nodig. Raamwerk of heg Een raamwerk waartegen een klimplant groeit wordt beschouwd als een heg. Erfgrens De erfgrens is de grens tussen uw grond en die van uw buren; Een heg moet minimaal 0,5 meter van de erfgrens geplant worden; Een schutting op de erfgrens deelt u in kosten en onderhoud met uw buren; Een schutting op uw eigen grond betaalt en onderhoudt u zelf.

4 Beplanting De bomen en planten die u plaatst, mogen geen hinder opleveren voor anderen. Houd er dus rekening mee dat ze uw buren geen licht, lucht of uitzicht ontnemen én dat uw buren geen last hebben van vallende bladeren of overstekende takken. U mag binnen 2 meter van de erf- en/of perceelafscheiding géén bomen plaatsen. Planten en struiken mogen in dat gedeelte niet hoger zijn dan de maximale hoogte van de erfafscheiding zelf. In de rest van uw tuin heeft u alle vrijheid om bomen, planten en struiken naar keuze te plaatsen. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat u het onderhoud en het snoeiwerk ervan zelf verzorgt. Voortuin Groninger Huis vindt het belangrijk dat voortuinen zoveel mogelijk groen blijven. Dat geeft de straat een levendig aanzicht en is goed voor insecten en vogels. Maar als u toch liever een geheel of gedeeltelijk betegelde voortuin wilt bent u daar vrij in. Houd u dan wel rekening met de afwatering. Drainage kan nodig zijn. Terras en bestrating In de achtertuin kunt u een (sier-) terras, bestrating, een vijver of verlichting naar eigen smaak aanleggen. Hiervoor heeft u geen toestemming nodig. Voor uw veiligheid is de kwaliteit van de technische installaties wel belangrijk. Zorg ook voor een goede afwatering. Houd er ook rekening mee dat u bij verhuizing alles weer moet verwijderen als de nieuwe huurder het niet wil overnemen. Overkapping, carport, dierenverblijf en garage Voor een overkapping, carport, dierenverblijf of garage vraagt u eerst toestemming aan Groninger Huis. Of u toestemming krijgt hangt af van het type en de ligging van de woning, de grootte van uw bouwwerk en de grootte van de tuin en / of het terras. Verder stelt Groninger Huis vanwege de veiligheid ook eisen aan de materialen en aan de constructie. Soms heeft u ook nog toestemming nodig van uw gemeente. Na de bouw voert Groninger Huis een controle uit.

5 Uw tuin onderhouden Verzorgd uiterlijk Als huurder zorgt u ervoor dat uw tuin er verzorgd uitziet. Gebruik uw tuin dus niet als opslagplaats, werkplaats of stortplaats voor afval én parkeer er geen voertuigen, aanhangers of caravans. Maaien, wieden en snoeien Een tuin goed onderhouden betekent dat u regelmatig het gras maait en onkruid verwijdert, óók tussen de tegels van uw oprit, het toegangspad en terras. Snoei regelmatig uw heg en opschietende bomen. Vergeet ook niet om dode planten en struiken weg te halen en te vervangen. En let erop dat er geen klimop of andere planten groeien tegen de gevel, het dak of kozijn van uw woning, berging of bijgebouwen. Zij kunnen namelijk schade aan uw woning veroorzaken. Klimplanten als Clematis, Klimroos, Kamperfoelie en Winterjasmijn zijn een uitzondering en veroorzaken geen schade. Onderhoud van houten erfafscheiding Heeft u een houten erfafscheiding? Ook dan is goed onderhoud belangrijk. Let erop dat de afscheiding goed recht staat en vervang kapotte planken. Een gebeitst of geverfd houten hek werkt u regelmatig bij. Het achterpad en de brandgang Groninger Huis is verantwoordelijk voor de technische staat van het achterpad: het opvullen van gaten en het vervangen van losse of scheve tegels. Samen met de buurt De bewoners horen ervoor te zorgen dat het achterpad netjes en begaanbaar is. Het weghalen van onkruid en zwerfvuil is een taak van u en uw buren. Helaas werkt de praktijk vaak anders. Daarom neemt Groninger Huis deze taak soms over. Maar het blijft een verantwoordelijkheid van de gezamenlijke buurt. Gelukkig zijn er ook buren die regelmatig samen het achterpad onderhanden nemen en er meteen een gezellige burendag van maken, soms compleet met koffie of een buurtbarbecue!

6 Als u gaat verhuizen Zorgt u ervoor dat uw tuin er netjes uitziet bij de overdracht. Het gras is gemaaid, onkruid en dode planten zijn weggehaald en bomen en hagen zijn gesnoeid. Groninger Huis vervangt kapotte tegels van de bestrating van het terras, het toegangspad en de oprit. Schuttingen, carports of andere aanpassingen waarvoor u toestemming heeft gekregen, mag u laten zitten. Terug in oorspronkelijke staat Heeft u uw tuin helemaal naar uw smaak ingericht met een vijver, extra bestrating of verlichting? Misschien wil de nieuwe huurder het overnemen. Zo niet, dan brengt u de tuin in oorspronkelijke staat terug: vijver dicht, bestrating en verlichting verwijderd. Ook voorziet u de grond weer van goede, schone aarde.

7 Handhaving Ogen en oren Onze vaklieden groenbeheer, beter bekend als buurtbeheerders, rijden dagelijks met hun busjes door de wijken om toezicht te houden en om de leefbaarheid en de woonomgeving netjes te houden. Zij spreken huurders aan op hun tuinonderhoud, scheefgezakte schuttingen en rommel om de woning. Ze zijn, samen met andere collega s, onze ogen en oren. Soms zien zij een huurder bezig met het bouwen van een carport of volière. De buurtbeheerder controleert dan of dit is aangevraagd. Als dat niet zo is, loopt de huurder het risico dat alles weer afgebroken moet worden. Helpt u mee om de wijk leefbaar te houden? De buurtbeheerders zien veel maar niet alles. Als buurtbewoner krijgt u veel meer mee wat er in uw wijk gebeurt. Helpt u ook om uw buurt leefbaar te houden? Geef signalen van slecht tuingebruik en tuinonderhoud dan aan ons door. Gereedschap lenen Wilt u uw tuin wel onderhouden of opruimen maar weet u niet hoe? Of heeft u niet het juiste gereedschap? De buurtbeheerder kan u helpen. Hij leert u eerst hoe u uw tuin onderhoudt. Daarna leent u het nodige tuingereedschap voor een bepaalde tijd. Als u de klus geklaard heeft, levert u het gereedschap weer in. Vragen? Heeft u vragen over de aanleg of het onderhoud van uw tuin? Stel ze gerust aan de buurtbeheerder van Groninger Huis. Hij rijdt regelmatig met zijn bus door uw wijk en helpt u graag. Wij wensen u veel plezier met uw tuin.

8 Bezoekadres Kerkstraat 42b 9636 AC Zuidbroek Postadres Postbus ZG Zuidbroek Steunpunt Hoogezand-Sappemeer Bezoekadres: Molendijk 17 Op woensdag geopend van : uur Telefoon (0598) Rabobank IBAN NL64 Rabo BIC RABONL2U KvK-nummer: Reparatieverzoeken (0598) (ook buiten kantooruren) Verstoppingen Kunt u rechtstreeks melden bij RRS op (0598) (ook buiten kantooruren) Glasschade meldt u op (0800) Openingstijden kantoor Zuidbroek Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot uur Maandag t/m donderdag s middags alleen op afspraak Website Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. De regelingen en bedragen die in deze brochure worden genoemd, kunnen door nieuwe wettelijke regelingen wijzigen. Niets uit deze brochure mag worden gebruikt zonder voorafgaande, schriftelijke toestemming van Woonstichting Groninger Huis.

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Richtlijnen Buitenruimte

Richtlijnen Buitenruimte Richtlijnen Buitenruimte Inleiding Een mooie buitenruimte van de woning geeft een fraai aanzicht. Voor een huurder, voor de buren en voor de buurt. Een verzorgde en goed onderhouden tuin draagt bij aan

Nadere informatie

Je tuin. tips en afspraken

Je tuin. tips en afspraken Je tuin tips en afspraken Je tuin hoort bij je woning. Het is prettig als deze er netjes en goed onderhouden uitziet. Zodat je er altijd van kunt genieten. Maar hoe richt je je tuin in? En hoe onderhoud

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

Uw tuin. tips en afspraken

Uw tuin. tips en afspraken Uw tuin tips en afspraken U huurt een huis van Standvast Wonen met een tuin. Praktisch ingericht en goed onderhouden, is een tuin een prettige plek om te verblijven. Hoe pak je inrichting en onderhoud

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten U huurt een woning van Sité met een tuin. Als huurder houdt u uw tuin natuurlijk netjes bij. Want een goed onderhouden tuin is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de buurt. In deze Tuinwijzer

Nadere informatie

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels

> Onderhoud van de tuin. De tuin: tips en regels > Onderhoud van de tuin De tuin: tips en regels > Inhoudsopgave 1 De tuin: tips en regels 3 Een tuin die bij u past 4 Verplichtingen huurder 7 Bomen en struiken 10 Hagen, schuttingen en hekken 12 Schuurtjes

Nadere informatie

Uw tuin. tips en afspraken

Uw tuin. tips en afspraken Uw tuin tips en afspraken U huurt een huis van Standvast Wonen met een tuin. Praktisch ingericht en goed onder- Privacyschot of erfafscheiding De erfgrens is meestal aangeduid met paal en Bij verhuizing

Nadere informatie

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips

Een tuin bij jouw huis. Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Een tuin bij jouw huis Regels en tips Bij veel van onze huurhuizen hoort een tuin. Je kunt daarin naar eigen smaak tuinieren en natuurlijk volop genieten. We geven

Nadere informatie

Onderhouden van uw tuin

Onderhouden van uw tuin Onderhouden van uw tuin ruimte voor leven Een mooie tuin geeft een mooi aanzicht. Voor uzelf en ook voor uw buren en de buurt. Een verzorgde en goed onderhouden tuin draagt bij aan een groene, leefbare

Nadere informatie

Onderhoud tuinen en erfafscheidingen

Onderhoud tuinen en erfafscheidingen Onderhoud tuinen en erfafscheidingen Of uw tuin nu een plek voor ontspanning en privacy is, de plek waar uw (kleine) kinderen kunnen spelen of uw band met de natuur, het is nodig de tuin te onderhouden.

Nadere informatie

Tuinonderhoud; het beleid

Tuinonderhoud; het beleid Tuinonderhoud; het beleid 100% wonen Tuinonderhoud: hoe gaat dat in z n werk? In de Algemene Huurvoorwaarden staat vermeld dat het gehuurde gebruikt en onderhouden moet worden zoals het een goed huurder

Nadere informatie

Tuinonderhoud richtlijnen en tips

Tuinonderhoud richtlijnen en tips Tuinonderhoud richtlijnen en tips Tuinonderhoud - richtlijnen en tips Iedereen wil graag wonen in een verzorgde omgeving. Een prettig buitenbeeld draagt bij aan de leefbaarheid van de buurt. Tuinen spelen

Nadere informatie

Tuinenbeleid Bouwvereniging Ambt Delden

Tuinenbeleid Bouwvereniging Ambt Delden Tuinenbeleid Bouwvereniging Ambt Delden Inleiding Het grootste deel van onze huurders huurt een woning met een tuin. De tuin maakt deel uit van het gehuurde. Het onderhoud is de verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

UW TUIN. vragen en antwoorden

UW TUIN. vragen en antwoorden UW TUIN vragen en antwoorden UW TUIN: VRAGEN EN ANTWOORDEN In deze brochure vindt u informatie over: Hoe u uw tuin mag gebruiken. Wat u wel en wat u niet mag bouwen in uw tuin. Hoe u uw tuin achter moet

Nadere informatie

TUINONDERHOUD. Daar hebben we allemaal plezier van.

TUINONDERHOUD. Daar hebben we allemaal plezier van. TUINONDERHOUD Daar hebben we allemaal plezier van. TUINONDERHOUD Daar hebben we allemaal plezier van. Een mooie tuin geeft een mooi aanzicht. Voor uzelf en ook voor uw buren en de buurt. Een verzorgde

Nadere informatie

Algemene Huurvoorwaarden samenvatting

Algemene Huurvoorwaarden samenvatting samenvatting Versie 1.0 28 juni 2017 1 Wat is een huurovereenkomst? Als u een woning gaat huren bij Groninger Huis, sluit u een huurovereenkomst af. Dat is hetzelfde als een huurcontract. Hierin staan

Nadere informatie

Buren, bomen, heesters, heggen en erfscheidingen

Buren, bomen, heesters, heggen en erfscheidingen Buren, bomen, heesters, heggen en erfscheidingen Bomen en beplanting zijn belangrijk voor de leefomgeving van mensen. Als deze te hoog worden, kan dat aanleiding zijn tot een burenruzie. Ook over een erfafscheiding

Nadere informatie

De tuin WOONTIJ. Uw tuin als visitekaartje. Een mooie tuin

De tuin WOONTIJ. Uw tuin als visitekaartje. Een mooie tuin 16 De tuin Uw tuin als visitekaartje Een mooie tuin Een mooie tuin siert uw woning De leefbaarheid in de wijk wordt in grote mate bepaald door de tuinen Het is belangrijk dat tuinen goed worden onderhouden

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving

Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Een mooie tuin draagt bij aan een fijne woonomgeving Regels en richtlijnen tuinonderhoud 2 Plezierig wonen gaat verder dan een goed onderhouden woning. Woonplezier wordt voor een groot deel ook bepaald

Nadere informatie

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van

U en uw woonomgeving. Samen maken we er iets moois van U en uw woonomgeving Samen maken we er iets moois van Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. Leystromen

Nadere informatie

Het onderhouden van uw tuin. De verantwoordelijkheden van verhuurder en huurder op een rij

Het onderhouden van uw tuin. De verantwoordelijkheden van verhuurder en huurder op een rij Het onderhouden van uw tuin De verantwoordelijkheden van verhuurder en huurder op een rij beleid: juni 2007, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel

Nadere informatie

Tuinbeleid Januari 2016 1

Tuinbeleid Januari 2016 1 Tuinbeleid Januari 2016 1 Tuinbeleid Waarom een tuinbeleid? Veel van de woningen die Huis & Erf verhuurt hebben een tuin. De huurder mag deze tuin inrichten en aankleden naar eigen smaak en wens. Maar

Nadere informatie

DeTUIN HET VISITEKAARTJE VAN UW WONING. Informatie en inspiratie van LEKSTEDEwonen

DeTUIN HET VISITEKAARTJE VAN UW WONING. Informatie en inspiratie van LEKSTEDEwonen DeTUIN HET VISITEKAARTJE VAN UW WONING Informatie en inspiratie van LEKSTEDEwonen De TUIN HE T VISITEKAARTJE VAN UW WONING Een goed onderhouden en ingerichte tuin is een plek waar het fijn is om te verblijven.

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

Hoe onderhoud ik mijn tuin? Afspraken, regels en tips

Hoe onderhoud ik mijn tuin? Afspraken, regels en tips Hoe onderhoud ik mijn tuin? Afspraken, regels en tips PLEZIER VAN UW TUIN U huurt een woning van Wonen Zuid met een tuin. U heeft veel vrijheid om de tuin in te richten zoals u dat zelf wenst. Geniet u

Nadere informatie

Aanpassingen op het terrein of in de tuin

Aanpassingen op het terrein of in de tuin Toelichting Aanpassingen op het terrein of in de tuin U mag uw woning naar uw eigen smaak inrichten en aanpassen. Bouwt u een garage, berging of carport? Dan moet u hiervoor toestemming vragen. Voordat

Nadere informatie

Inhoud. Woningstichting Rochdale Postbus 56659 1040 AR Amsterdam www.rochdale.nl

Inhoud. Woningstichting Rochdale Postbus 56659 1040 AR Amsterdam www.rochdale.nl Algemene woonregels Inhoud Woonregels 3 Toestemming vragen 3 Geluidsoverlast 3 Schotelantennes 4 Gebruik algemene ruimten 4 Huisvuil 5 Huisdieren 5 Duiven 5 Privétuinen en gemeenschappelijke tuinen 6 Dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. VERZORGDE TUINEN, FIJNE BUURTEN Het tuinonderhoudsbeleid van Wonen Zuid

Inhoudsopgave. VERZORGDE TUINEN, FIJNE BUURTEN Het tuinonderhoudsbeleid van Wonen Zuid VERZORGDE TUINEN, FIJNE BUURTEN Het tuinonderhoudsbeleid van Wonen Zuid Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Uitgangspunten van dit tuinonderhoudsbeleid... 3 Over smaak valt niet te twisten... 3 Als een tuin

Nadere informatie

Een prettige omgeving

Een prettige omgeving Een prettige omgeving Een prettige omgeving Overlast is er helaas in vele soorten. Wat u vervelend vindt, is voor een buurman misschien juist heel gewoon. Waar u geen erg in heeft, is voor uw buren een

Nadere informatie

Besluit kleine herstellingen

Besluit kleine herstellingen Besluit kleine herstellingen De klussen die u zelf doet Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Dit besluit hoort bij de huurovereenkomst 3 U doet zelf eenvoudige werkzaamheden aan de woning

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

Zelf iets veranderen. aan mijn woning

Zelf iets veranderen. aan mijn woning Zelf iets veranderen aan mijn woning U huurt een huis van Welwonen. Om deze woning echt tot uw thuis te maken, wilt u misschien iets aan uw woning veranderen. We noemen dit Zelf Aangebrachte Veranderingen

Nadere informatie

Klussen in en om uw woning

Klussen in en om uw woning Klussen Klussen in en om uw woning Inhoudsopgave 5 6 7 Wat mag u zelf doen? Algemene Voorwaarden en regels De eisen van andere instanties Welbions adviseert en helpt Belangrijk om te weten Veiligheid Overlast

Nadere informatie

schutting tussen twee woningen schutting met poort achterzijde woning schutting hoekwoning met poort woning 1 woning 2

schutting tussen twee woningen schutting met poort achterzijde woning schutting hoekwoning met poort woning 1 woning 2 Een schutting huren Uw tuin is een verlengstuk van uw woning. Het is prettig als deze er netjes en gezellig uitziet, zodat u er in alle jaargetijden van kunt genieten. Een mooie tuin heeft een goede erfafscheiding,

Nadere informatie

Hier zit het goed. Tuinonderhoud

Hier zit het goed. Tuinonderhoud Hier zit het goed Tuinonderhoud Het visitekaartje van de woning en de buurt Een mooie tuin siert een woning Goed onderhouden tuinen in een buurt geven deze een prettige uitstraling. Het zegt iets over

Nadere informatie

Samen bouwen aan beter wonen. De Tuin het visitekaartje van de woning en de buurt

Samen bouwen aan beter wonen. De Tuin het visitekaartje van de woning en de buurt Samen bouwen aan beter wonen De Tuin het visitekaartje van de woning en de buurt Het visitekaartje van de woning en de buurt Een mooie tuin siert een woning Goed onderhouden tuinen in een buurt geven deze

Nadere informatie

ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN

ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN HEEFT U WEL OF GEEN VERGUNNING NODIG? ERF- OF PERCEELAFSCHEIDINGEN Wilt u geen inkijk en graag vrij zitten in uw tuin? Vindt u dat uw terrein duidelijk moet worden afgebakend?

Nadere informatie

Een prettige omgeving

Een prettige omgeving Een prettige omgeving Een prettige omgeving Overlast is er helaas in vele soorten. Wat u vervelend vindt, is voor een buurman misschien juist heel gewoon. Waar u geen erg in heeft, is voor uw buren een

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname

Zelf Aangebrachte Voorziening. Toestemming. Overname Klussen in huis 2 Een luxe keuken.. Een riant ligbad.. Een mooi tuinhuisje.. Natuurlijk richt u uw woning graag naar eigen smaak in. Woonservice Urbanus begrijpt dit en staat daar in principe positief

Nadere informatie

7 april 2015 GROENVOORZIENINGEN (HAGEN EN BOMEN)

7 april 2015 GROENVOORZIENINGEN (HAGEN EN BOMEN) MEMO aan: Bewoners van De Blaricummermeent van: Projectbureau Blaricummermeent datum: april 2015 betreft: regelgeving hagen, bomen, erfafscheidingen en uitbouwen De Blaricummermeent is in beweging! Er

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Zelf klussen in huis, ZELF KLUSSEN IN HUIS

Zelf klussen in huis, ZELF KLUSSEN IN HUIS ZELF KLUSSEN IN HUIS Zelf klussen in huis Als huurder wilt u uw woning graag naar uw persoonlijke smaak en wensen inrichten. Iedereen woont graag in een woning waarin hij of zij zich thuis voelt. Daarom

Nadere informatie

schutting tussen twee woningen schutting met poort achterzijde woning schutting hoekwoning met poort woning 1 woning 2

schutting tussen twee woningen schutting met poort achterzijde woning schutting hoekwoning met poort woning 1 woning 2 Een schutting huren Je tuin hoort bij je woning. Het is prettig als deze er netjes en gezellig uitziet. Zodat je er altijd van kunt genieten. Een mooie tuin heeft een goede erfafscheiding. Zoals een schutting.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

12 eengezinswoningen

12 eengezinswoningen De Bolst Erp 12 eengezinswoningen 15 t/m 37 oneven 1. Inhoudsopgave 2 2. Wonen in De Bolst, Erp 3 3. Kenmerken + situatietekening 4 4. Plattegronden + gevels 6 5. Technische beschrijving 12 E info@areawonen.nl

Nadere informatie

Regelgeving tuinonderhoud

Regelgeving tuinonderhoud Regelgeving tuinonderhoud Inhoud Een mooie tuin siert een woning 3 Goed tuinonderhoud 3 Onacceptabel tuinonderhoud 3 Goed en slecht onderhoud in en rond de woning 4 Tuinattributen en objecten in de tuin

Nadere informatie

SPECIALIST IN VASTGOED

SPECIALIST IN VASTGOED UW WONING REGELGEVING TUINONDERHOUD SPECIALIST IN VASTGOED BEHEER, BOUW & BELEGGEN INHOUD Een mooie tuin siert een woning 3 Goed tuinonderhoud 3 Acceptabel tuinonderhoud 3 Twijfelachtig tuinonderhoud 3

Nadere informatie

Wonen in een appartement. U wilt prettig wonen, met elkaar

Wonen in een appartement. U wilt prettig wonen, met elkaar Wonen in een appartement U wilt prettig wonen, met elkaar Het is een mooie ochtend. U loopt met de hond naar het park aan het einde van de straat. Eenmaal weer thuis ziet u dat de melk op is. Snel even

Nadere informatie

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren

Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder. plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Onderhoud Rekening huurder Rekening verhuurder Schilderwerk Witten van binnenmuren en plafonds en het schilderen van binnen houtwerk en zo nodig behangen van binnenmuren Buitenschilderwerk Voorbereidende

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Mario & Isabelle VOF Dendermondesteenweg 596 te 9070 Destelbergen (Gent) BE BE

Mario & Isabelle VOF Dendermondesteenweg 596 te 9070 Destelbergen (Gent) BE BE Tuin laten snoeien? Jaarlijks snoeien van de bomen en struiken in uw tuin zijn van groot belang om de tuin in optimale staat te houden. Als er goed gesnoeid wordt voorkomt dit problemen met bomen die te

Nadere informatie

Te huur: 25 gasloze nieuwbouwwoningen in Nieuwleusen

Te huur: 25 gasloze nieuwbouwwoningen in Nieuwleusen Te huur: 25 gasloze nieuwbouwwoningen in Nieuwleusen Wijk Westerbouwlanden, oplevering vanaf najaar 2019 Woonstichting VechtHorst laat 25 nieuwe huurwoningen bouwen in de wijk Westerbouwlanden in Nieuwleusen.

Nadere informatie

Een schutting huren bij KleurrijkWonen

Een schutting huren bij KleurrijkWonen Een schutting huren bij KleurrijkWonen Wel een fraaie schutting achter uw woning maar deze niet zelf ineens hoeven te betalen? Dat kan bij KleurrijkWonen. Voor een klein bedrag per maand kunt u bij ons

Nadere informatie

kluswijzer tuinafscheidingen

kluswijzer tuinafscheidingen kluswijzer 9 tuinafscheidingen Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan,

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Algemene woonregels

Huurdersinformatie. Algemene woonregels 1 Huurdersinformatie Algemene woonregels Woonregels want afspraak is afspraak! Als u een woning van Rochdale huurt, maken we afspraken. Veel van deze afspraken zijn vastgelegd in de huurovereenkomst. In

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Zelf aangebrachte veranderingen

Zelf aangebrachte veranderingen Zelf aangebrachte veranderingen onbelemmerd de ruimte 2 Wonen in je eigen huis Iedereen wil zich prettig voelen in zijn huis. Hij wil de woning aanpassen aan zijn persoonlijke smaak en wensen. In een koopwoning

Nadere informatie

Twee levensloopgeschikte woningen Lioessens

Twee levensloopgeschikte woningen Lioessens Twee levensloopgeschikte woningen Lioessens Versie datum: 18-09-2018 Disclaimer: Aan de informatie uit deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Dit geldt ook voor alle tekeningen en plattegronden

Nadere informatie

Bomen- en tuinenbeleid Samenwerking, oktober 2016

Bomen- en tuinenbeleid Samenwerking, oktober 2016 Bomen- en tuinenbeleid Samenwerking, oktober 2016 I. Tuinenbeleid Het bezit van Samenwerking bestaat voor een groot deel uit steen, maar het andere deel, het groene deel, is net zo beeldbepalend. De bomen,

Nadere informatie

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten

Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Aanvullende regelgeving en belangrijke bestuursbesluiten Goedkeuring benodigd! Voor alle wijzigingen of uitbreidingen aan bestaande bouwwerken of nieuwbouw van welke aard dan ook is schriftelijke goedkeuring

Nadere informatie

Aanpassingen met toestemming Wanneer wij spreken over zelf aangebrachte voorzieningen gaat dit voornamelijk over het aanpassen van onroerende zaken.

Aanpassingen met toestemming Wanneer wij spreken over zelf aangebrachte voorzieningen gaat dit voornamelijk over het aanpassen van onroerende zaken. Zelf klussen in huis Als huurder wilt u uw woning graag naar uw persoonlijke smaak en wensen inrichten. Iedereen woont natuurlijk graag in een woning waarin hij of zij zich thuis voelt. Daarom kan het

Nadere informatie

JE TUIN ONDER- HOUDEN

JE TUIN ONDER- HOUDEN JE TUIN ONDER- HOUDEN Bij Wonen Zuid heb je veel vrijheid om je tuin in te richten zoals jij dat zelf wil. Hou je van een siertuin vol bloemen en planten, of wil je juist lekker veel speelruimte voor de

Nadere informatie

Een prettige omgeving

Een prettige omgeving Een prettige omgeving Een prettige omgeving Overlast is er helaas in vele soorten. En wat u vervelend vindt, is voor een buurman misschien juist heel gewoon. En waar u geen erg in heeft, is voor uw buren

Nadere informatie

U kunt bij woningbouwvereniging Oudewater elke werkdag van de maand de huur opzeggen. U hoeft dus niet te wachten tot het einde van de maand.

U kunt bij woningbouwvereniging Oudewater elke werkdag van de maand de huur opzeggen. U hoeft dus niet te wachten tot het einde van de maand. Woning verlaten Woning verlaten Als u gaat verhuizen, gaat u vaak een leuke, maar drukke tijd tegemoet. Bij een verhuizing komt namelijk veel kijken. U moet een aantal formele zaken regelen, zoals de

Nadere informatie

Inhoud Schotelantennes: wat mag en wat mag niet

Inhoud Schotelantennes: wat mag en wat mag niet Schotelantennes 2 Inhoud Schotelantennes: wat mag en wat mag niet 3 Plaatsen zonder toestemming 3 Plaatsen met toestemming 4 Dit mag in elk geval niet 4 Eisen aan de bevestiging 4 Aansprakelijkheid 5 Verhuizen

Nadere informatie

5 Borderonderhoud 70 BORDERONDERHOUD

5 Borderonderhoud 70 BORDERONDERHOUD 5 Borderonderhoud 5 Borderonderhoud 70 5.1 Algemeen onderhoud 71 5.2 Groeien en snoeien 74 5.3 Afzetten en dunnen 75 5.4 Overig onderhoud 76 5.5 Afsluiting 78 70 BORDERONDERHOUD Alle vormen van tuinonderhoud

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden

Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Groot onderhoud in uw wijk Ophogen van straten, vervangen riolering en andere werkzaamheden Wat doet de gemeente? Groot onderhoud Capelle is voor een deel gebouwd op slappe veengrond. Grond die in jaren

Nadere informatie

regionaal & betrokken Woning veranderen

regionaal & betrokken Woning veranderen regionaal & betrokken Woning veranderen Woning veranderen U huurt een woning van R&B Wonen, een verstandige keuze en hopelijk naar alle tevredenheid. Maar wie droomt er nou niet van een mooiere badkamer,

Nadere informatie

Meer informatie over de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn te vinden op:

Meer informatie over de rechten en plichten van huurder en verhuurder zijn te vinden op: Een korte toelichting In onderstaande tabel is per onderdeel aangegeven wie verantwoordelijk is voor het onderhoud: u (de huurder) of Het Gooi en Omstreken (de verhuurder). Voor de onderdelen onder bent

Nadere informatie

Trumanlaan 12 - Goes

Trumanlaan 12 - Goes q Trumanlaan 12 - Goes Vraagprijs 159.000,- k.k. Omschrijving Trumanlaan 12 - Goes Aantrekkelijke hoekwoning met berging en vrij uitzicht aan de achterzijde. Deze hoekwoning met maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

TE KOOP. Molenheide 3 te Soerendonk

TE KOOP. Molenheide 3 te Soerendonk De Molenheide is de doorgaande weg in het gezellige Soerendonk. In het dorp zijn o.a. een voorziening voor dagelijkse verse boodschappen, diverse horecagelegenheden, zorg- en sportvoorzieningen en een

Nadere informatie

Informatieblad huur opzeggen

Informatieblad huur opzeggen Informatieblad huur opzeggen U kunt bij De Woningraat elke werkdag van de maand de huur opzeggen. U hoeft dus niet te wachten tot het einde van de maand. Het opzeggen van de huur moet altijd schriftelijk

Nadere informatie

Inleiding. Stand van zaken. nr. 7

Inleiding. Stand van zaken. nr. 7 nr. 7 Inleiding Het is alweer een tijdje geleden dat u van ons een nieuwsbrief heeft ontvangen. Wij willen u wel graag op de hoogte houden wat er op dit moment achter de schermen gebeurt. Hierover vindt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning Informatie over veranderingen in uw woning Zelf klussen in uw woning Klussen mag! Veel mensen denken dat je in een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Doe je dit wel

Nadere informatie

Carpentier Altingstraat en Potterstraat

Carpentier Altingstraat en Potterstraat Nieuwbouw huurwoningen Carpentier Altingstraat en Potterstraat 12 maart 2019 Disclaimer: Aan de informatie uit deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Dit geldt ook voor alle tekeningen en plattegronden

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Is een verandering gevaarlijk of hinderlijk? Of zorgt de verandering voor overlast? Dan is de verandering niet toegestaan.

Is een verandering gevaarlijk of hinderlijk? Of zorgt de verandering voor overlast? Dan is de verandering niet toegestaan. UW WONING AANPASSEN? Alle regelingen op een rij Openslaande deuren naar de tuin of een vijver aanleggen? Er mag veel, ook als u een woning huurt. Hieronder leest u over de mogelijkheden en de spelregels.

Nadere informatie

ERFAFSCHEIDINGEN EN PERCEELAFSCHEIDINGEN. april 2004 een notitie over de aanpak van erfafscheidingen in de gemeente Castricum

ERFAFSCHEIDINGEN EN PERCEELAFSCHEIDINGEN. april 2004 een notitie over de aanpak van erfafscheidingen in de gemeente Castricum ERFAFSCHEIDINGEN EN PERCEELAFSCHEIDINGEN april 2004 een notitie over de aanpak van erfafscheidingen in de gemeente Castricum Inleiding De gemeente Castricum heeft besloten een beleidsnotitie vast te stellen,

Nadere informatie

Ons beleid voor: Zelf aangebrachte voorzieningen WBV VAN ERFGOOIERS

Ons beleid voor: Zelf aangebrachte voorzieningen WBV VAN ERFGOOIERS WBV VAN ERFGOOIERS Ons beleid voor: Zelf aangebrachte voorzieningen Zelf klussen in uw huurwoning U wilt iets aan uw huurwoning veranderen zodat deze beter bij u past. Een nieuwe keuken, een andere badkamer

Nadere informatie

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin

Onderhoud. Klussenwijzer. Aanleg van een geveltuin Onderhoud Klussenwijzer Aanleg van een geveltuin BrabantWonen 2 e druk februari 2015 Aanleg van een geveltuin Veel woningen in ons bestand zijn direct aan de openbare weg gelegen. Zij hebben geen voortuin,

Nadere informatie

kavelpaspoort - kavel 06 Kavel 06

kavelpaspoort - kavel 06   Kavel 06 kavelpaspoort - kavel 06 Kavel 06 kavelpaspoort - kavel 06 Heerlijck wonen in Heeze MUGGENBERG CENTRUM STRABRECHT KASTEEL HEEZE Sterkselsche Aa WEST OOST HEEZERENBOSCH De parel van Brabant HAZENHURK LEENDERWEG

Nadere informatie

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019

Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 Reactieschrift inloopavond Bossenburgh 2019 4 april 2019 Wij ontvangen graag een bericht als jullie beginnen. Onze brievenbus zit aan de andere zijde van de woning ten opzichte van de buren Wij zullen

Nadere informatie

Tuinenbeleid. Genieten in en om de tuin

Tuinenbeleid. Genieten in en om de tuin Tuinenbeleid Genieten in en om de tuin Dit is een uitgave van Woonstichting De Zes Kernen 2019 1 Inhoudsopgave 1. Richtlijnen De Zes Kernen... 3 1.1. Huurrecht... 3 1.2. Onderhoudsafscheidingen... 3 1.3.

Nadere informatie

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken

Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken Klussen mag (ZAV) Voorwaarden om van uw woning uw eigen stek te maken U wilt een eigen plek, die voldoet aan al uw wensen? Dat kan! Wij vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. Daarom kunt u uw woning

Nadere informatie

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Overlast van buren kan ergernis veroorzaken en op den duur uw woongenot verstoren. Om er voor te zorgen dat het met elkaar prettig wonen is,

Nadere informatie

Zelf klussen in uw huurwoning

Zelf klussen in uw huurwoning Zelf klussen in uw huurwoning U wilt iets aan uw huurwoning veranderen zodat deze beter bij u past. Een keuken, een andere badkamer of misschien wel een dakkapel. Wij geven u graag de gelegenheid om zelf

Nadere informatie

Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1

Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1 Meest gestelde vragen nieuwbouw Centrumplan fase 1 Hieronder leest u de meest gestelde vragen over de nieuwbouwwoningen in fase 1 van het Centrumplan. De vragen zijn gerangschikt per woningtype. Type:

Nadere informatie

Algemene KlusWijzer: Zelf aangebrachte veranderingen

Algemene KlusWijzer: Zelf aangebrachte veranderingen Algemene KlusWijzer: Zelf aangebrachte veranderingen Nergens voelt u zich lekkerder dan in uw eigen huis. En dat wilt u naar uw eigen smaak inrichten. Area begrijpt dat. Wij leveren als vertrouwd kwalitatief

Nadere informatie

Zorgeloos televisie kijken

Zorgeloos televisie kijken Zorgeloos televisie kijken Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

Tuinonderhoud. samen wonen

Tuinonderhoud. samen wonen Tuinonderhoud Voor velen is de tuin een plek om van te genieten. De één haalt ontspanning uit het lezen van een boek in het voorjaarszonnetje, de ander geniet juist door actief bezig te zijn in de tuin.

Nadere informatie

Een nieuwe. woning. U gaat een. woning. huren, wat nu?

Een nieuwe. woning. U gaat een. woning. huren, wat nu? Een nieuwe U gaat een huren, wat nu? Een nieuwe Welkom in uw nieuwe. Er komen veel zaken op u af en u moet de komende tijd heel wat regelen. In deze brochure leest u informatie over huren bij De Woonschakel,

Nadere informatie

Algemene informatie over de woningen

Algemene informatie over de woningen Algemene informatie over de woningen Algemeen Zijn er parkeerplaatsen? Waar zijn de parkeerplaatsen? Kan er een scootmobiel gestald worden en waar kun je die opladen? Zijn er mogelijkheden voor meer-/minder

Nadere informatie

Spelregels om van uw huis uw thuis te maken. Zelf uw woning aanpassen

Spelregels om van uw huis uw thuis te maken. Zelf uw woning aanpassen Spelregels om van uw huis uw thuis te maken Zelf uw woning aanpassen Spelregels om van uw huis Woningaanpassing Sint Joseph geeft u veel vrijheid om uw huis compleet te maken. Voor bepaalde aanpassingen

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie