Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013"

Transcriptie

1 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets voor de Fongersplaats toe. Hierbij wordt aangegeven dat dit niet een 'af' product betreft, maar een samenhangend verhaal waaraan de afgelopen tijd in samenwerking met de klankbordgroep gewerkt is. Na aanleiding van deze bijeenkomst worden de verschillende scenario's opnieuw bekeken. Leden die graag verder mee willen denken kunnen zich nog aansluiten bij de klankbordgroep. Allereerst worden de resultaten van de bewonersraadpleging aan het begin van het proces kort toegelicht. Uit deze resultaten is een probleemstelling geformuleerd. Vanuit deze probleemstelling zijn vier scenario's ('Groene oase', 'Samen op de Fongersplaats', 'Monument voor de stad' en 'De veilige enclave') geformuleerd. Hierin zijn ingrepen gebundeld die elkaar versterken en samen een geheel vormen. Naast deze scenario's worden door Paul van Bussel van pvanb architecten een aantal verbeteringen op het niveau van de individuele woning en duurzaamheid gepresenteerd, die los van de scenario's altijd uitvoering zouden moeten kunnen vinden. Vragen Momenteel zijn de liften niet duidelijk herkenbaar. De locatie van alle opgangen (trappenhuizen en liften) zouden beter aangegeven moeten worden. Het onderscheid tussen trappenhuizen en liften kan in de bewegwijzering duidelijk gemaakt worden. De trapopgangen zijn momenteel al erg vochtig. Als deze worden afgesloten is er nog minder ventilatie. Is het idee om hier met dichte deuren of tralie deuren te werken? Dichte deuren zijn inderdaad niet handig in verband met vocht. Aan de andere kant geven tralie deuren niet het gewenste beeld. Hiervoor zijn echter genoeg mogelijkheden, dit is een aandachtspunt voor bij de verdere uitwerking Hoe voorkomen we dat er door mensen van buiten de Fongersplaats gevoetbald wordt op het terrein De Fongersplaats heeft nu nog een vrij openbaar karakter, door de een subtiel andere inrichting voelt het terrein niet meer openbaar, zonder er daadwerkelijk een hek omheen te zetten. Hoe wordt omgegaan met het recht van overpad van Kideo in combinatie met het autovrij maken van het binnenterrein? Het binnenterrein blijft voor Kideo toegankelijk, net als dat het binnenterrein voor bewoners toegankelijk blijft ten behoeve van laden en lossen. Wij gaan ervan uit dat het binnen het recht van overpad niet de bedoeling is dat ouders hiervan gebruik kunnen maken.

2 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Antwoord H. Braaksma De sportschool aan de Vechtstraat zorgt voor parkeeroverlast op de toegang van de Fongersplaats. Hoe verhoudt dit zich tot de voorstellen voor het verfraaien van deze entree? Door de inrichting van de entree moet het duidelijk zijn dat het niet de bedoeling is dat hier geparkeerd wordt. Op het moment dat er toch (illegaal) geparkeerd wordt moet het fysiek wel mogelijk zijn om de entree te blijven gebruiken. We hebben begrepen dat de gemeente ook voornemens is de inrichting van de Vechtstraat aan te passen. Dit biedt ook mogelijkheden om de parkeerproblematiek aan deze zijde op te lossen. Het voorstel is om de twee parkeerplaatsen aan de noordzijde van het complex samen te voegen. Is dit mogelijk gezien de maatvoering? Dit is prima mogelijk. De krapste punten zitten ter plekke van de bergingen, deze moeten ook nu al gepasseerd worden. Hoe kunnen we voorkomen dat er op de parkeerplaats door mensen van buiten de Fongersplaats geparkeerd wordt? Dit is een aandachtspunt voor de VVE bij de gesprekken met de gemeente over overdracht van terrein. Nu is het voor de VVE niet mogelijk hier iets aan te doen aangezien het nog openbaar gebied betreft. Dit is een opdracht aan het bestuur; de oplossing van dit probleem is afhankelijk van de gesprekken met de gemeente. Indien de situatie onveranderd blijft zou naar andere mogelijkheden gezocht moeten worden. Discussie Mogelijkheden eigen woning Er is gesproken over mogelijkheden voor het bijplaatsen van serres, uitbouwen en ramen. Hoe komen we tot een palet van de mogelijkheden hiervoor? De eenheid is belangrijk bij zulke dingen, daarom zal het eerste raam dat bijgeplaatst wordt altijd het voorbeeld zijn voor het vervolg. Door één keer een ontwerp te laten maken weet iedereen wat de mogelijkheden zijn. Hiervoor zijn twee opties: 1. Een groep mensen die een bepaalde uitbreiding of aanpassing wensen geven gezamenlijk opdracht voor een ontwerp. 2. Als het van groot belang wordt geacht voor het complex zou de VVE opdracht moeten geven voor het ontwerp van de uitbreidingsmogelijkheden. Alle ingrepen moeten gelijkwaardig zijn. Er wordt veel gesproken over de eenheid van het complex, maar er zijn ook bewoners die tevreden zijn met de woning zoals die nu is. Wat betekent het als de buren allemaal wel een extra raam willen? De eenheid in uitstraling betekent inderdaad niet dat iedereen met hetzelfde woningtype ook dezelfde uitbreiding of aanpassing dient te doen.

3 Duurzaamheid De muren zijn nu zeer koud, zou hier niet veel te winnen zijn met een technische oplossing? De muurisolatie verbeteren is goed mogelijk. Hiervoor is de beste optie om de muren van binnenuit te isoleren. Spouwmuurisolatie zou eventueel ook kunnen maar dit heeft veel meer risico's en zou daarom niet direct aan te raden zijn. Het isoleren van de woning is een individuele keuze die door de bewoners zelf genomen kan worden en waarvoor de bewoners zelf opdracht zullen moeten geven. Wel zou het goed kunnen dit samen te organiseren met andere geïnteresseerden, hiermee kunnen advies- en uitvoeringskosten voordeliger uitpakken. Groene plek nabij begraafplaats Antwoord S. van der Molen In het voorstel werd over moestuinen gesproken. Nu is deze plek door de bomen echter zo donker dat het gras niet groeit. Zijn de ideeën wel haalbaar op deze plek? De moestuin was slechts een suggestie voor een mogelijke invulling van de verschillende groene plekken. Elke plek kan een eigen invulling krijgen, dat zou een moestuin kunnen zijn. Als er wensen zijn om iets te doen moet deze specifieke groene plek waarvoor meer licht gewenst is behoort ook het kappen van enkele bomen tot de mogelijkheden. Deze plek is momenteel ook nog in eigendom en beheer van de gemeente. De mogelijkheden voor een alternatieve invulling zijn dan ook afhankelijk van de uitkomsten van het overleg met de gemeente. Er wordt nu gesproken over het kappen van bomen, deze worden echter ook gewaardeerd vanwege het groene karakter én de schaduwwerking op woningen en balkons Door enkele bewoners wordt de schaduwwerking op de balkons en de blokkade van het zicht juist als een probleem gezien. Er wordt aandacht gevraagd voor een plan dat rekening houdt met het zicht vanaf de verschillende verdiepingen, en niet enkel vanaf de begane grond. Naast het kappen van bomen zou ook groot onderhoud een goede optie zijn om meer licht te krijgen zonder het groene karakter te verliezen. De problemen die de huidige bomen veroorzaken komen voornamelijk doordat wel erg grote soorten geplant zijn. Als er nieuwe bomen geplant worden dan graag een goede soort kiezen die ook volwassen kan worden.

4 Afsluitbaarheid portieken De wens voor afsluitbaarheid is goed te begrijpen in verband met de veiligheid. Maar ook de openheid van het complex is een grote kwaliteit. In portieken hangen vaak ongewenste figuren rond, ook verdwijnen zo af en toe spullen. Dit speelt voornamelijk in het blok op de hoek Heerweg / Vechtstraat. De Fongersplaats is een gevarieerd complex. De uitwerking van de plannen zou ook wat gevarieerder kunnen worden opgevat, waarbij per blok de specifieke wensen met betrekking tot bijvoorbeeld afsluitbaarheid kunnen worden aangegeven. Eerder is ook reeds gesproken over het afsluiten van het blok op de hoek Hereweg / Vechtstraat. Er is een nadrukkelijke wens om dit specifieke blok in ieder geval snel af te sluiten. Parkeren en Als het binnenterrein afgesloten wordt voor auto's, hoe kan laden en lossen dan plaatsvinden, en waar kan bijvoorbeeld een klusjesman zijn auto kwijt als hij in een woning aan de slag moet. Alleen de huidige gereserveerde parkeerplekken worden verplaatst, verder is er ook in de huidige situatie geen formele mogelijkheid om op het binnenterrein te parkeren. Daarnaast blijft op het verharde deel van de binnenplaats ruimte om incidenteel voor de deur te kunnen staan ten behoeve van laden en lossen. Met het aanpassen van het binnenterrein verandert ook de situatie voor de nooddiensten. Bij de uitwerking dient er rekening mee gehouden te worden dat het complex voor nooddiensten toegankelijk blijft, ook als er iemand aan het laden en lossen is voor de deur. Plateau Het plateau veroorzaakt nu veel overlast, verwijderen is een goed idee. Bij het verplaatsen van de schuurtjes uit het plateau is de veiligheid een aandachtspunt. Het pad onderlangs aan de westzijde van het complex voelt nu met name 's avonds niet veilig. Vervalt bij het verwijderen van het plateau ook de brug? De brug tussen het plateau en de woonstraat zal dan inderdaad ook verdwijnen. In hoeverre moet de architect van het complex betrokken worden bij deze aanpassing? Het is op zijn minst netjes hem hierover te informeren en te betrekken bij de keuze. In dit stadium is dit echter nog niet aan de orde.

5 Vervolgstappen Kort worden nog de te nemen vervolgstappen besproken. Allereerst zal na aanleiding van deze bijeenkomst de balans worden opgemaakt door het bestuur. Daarna zal het bestuur de keuzes bespreken met pvanb architecten en MD Landschapsarchitecten om een richting te bepalen. Aan de hand hiervan wordt de contourschets aangescherpt en met de klankbordgroep besproken. Tijdens de volgende ALV wordt de definitieve contourschets gepresenteerd en wordt hierover een besluit genomen.

Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE. RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE OPZET CONTOURENSCHETS

Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE. RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE OPZET CONTOURENSCHETS Contourenschets de Fongersplaats Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN De afsluiting van een geslaagde bewonersavond SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten

B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten Visualisatie van een herkenbaar en gebruiksvriendelijk trappenhuis Visualisatie van de bestrating als onderdeel van routing B. Toegankelijkheid Complex afsluiten Portieken en woonstraat afsluiten Visualisatie

Nadere informatie

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer,

Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk. Alkmaar 15 februari Geachte mevrouw, mijnheer, Aan de omwonenden van de Trefpuntkerk Alkmaar 15 februari 2017 Geachte mevrouw, mijnheer, Op 23 januari heeft een inloopbijeenkomst plaatsgevonden in het kader van de verkenning van de nieuwbouwmogelijkheden

Nadere informatie

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015

Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Verslag informatie- en co-design bijeenkomst 30 september 2015 Inleiding Op 30 september 2015 heeft de 2 e informatie- en codesignbijeenkomst plaatsgevonden voor Wonen in Helsdingen. Ontwikkelaar Blauwhoed

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden.

Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Informatieavond VVE flats Wijkerbaan 16 september 2009. Vragen en antwoorden. Nieuwe balkons Privacy&vluchten Komen er schotten tussen de balkons t.b.v. privacy? Worden de balkonhekken transparant? Komen

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 29-04-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 29-04-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018

Ontwikkeling centrum De Heeg. gemeente Maastricht 16 april 2018 Ontwikkeling centrum De Heeg gemeente Maastricht 16 april 2018 OPZET VAN DE AVOND 1. Welkom door Buurtnetwerk Like de Heeg 2. Presentatie door gemeente 3. Korte pauze 4. Vragen stellen en reactie geven

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

Piet Hein kavel te Goes

Piet Hein kavel te Goes Piet Hein kavel te Goes Stedenbouwkundige randvoorwaarden 151215 BIJLAGE 2 1 Bestaande situatie De Piet Hein kavel ligt aan de zuidrand van de oude binnenstad in een omgeving met deels kleinschalige oudere

Nadere informatie

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus

Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg. maandag 26 augustus Oplossen parkeerprobleem sportpark IJburg maandag 26 augustus Programma Opening / terugblik op afgelopen periode De criteria en de manier van toetsen Overzicht ingediende ideeën Conclusies toetsing De

Nadere informatie

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011

Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Informatieavond Bajonetlocatie 15 en 16 juni 2011 Inhoud presentatie 1. Aanleiding: - goede woningen - goede en vitale wijk 2. Programma (wat gaan we doen): Geleidelijke bloksgewijze aanpak - Van de woningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 juli 2015

Nieuwsbrief 21 juli 2015 Nieuwsbrief 21 juli 2015 Verslag Technische Commissie (TC) Fongersstede 7 juli 2015. De 1 na laatste vergadering van de TC voor de ALV, waarin het besluit moet worden genomen over de vervanging van de

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

onze droomwoning met een tuin op het zuiden

onze droomwoning met een tuin op het zuiden ik zie onze droomwoning met een tuin op het zuiden TYPE Ik zie een nieuwe wijk in Tilburg bombast De woningen gelegen aan de Bisschop van Zoesstraat hebben een tuin op het zuiden met het park om de hoek

Nadere informatie

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125

Woononderzoek De Eng. Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 Woononderzoek De Eng Dalweg 81-175 en Rubenslaan 85-125 December 2011 Inleiding Op dit moment denkt Portaal na over de toekomst van acht flats in de Soester wijk De Eng. Het zijn flats die begin jaren

Nadere informatie

Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong

Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong Palestrinalaan Elvis Presley en Louis Armstrong Wie zijn wij? SACON Hanneke Rinkel Carin Kiezebrink SWZ Harry Boeve Richard Zuidberg Giska Eisma Gemeente Zwolle Wim van Hattum TRAVERS René van Rijn Wat

Nadere informatie

aanpassen beplanting (omschrijving wens) en bankje/paadje naar het midden zie ook informatie flyer omwoners grasveld Rossini_Paganini

aanpassen beplanting (omschrijving wens) en bankje/paadje naar het midden zie ook informatie flyer omwoners grasveld Rossini_Paganini Snoei- en bloeiactie 2013 Overzicht resultaat uitvoering 16 maart 2013 coördinatie vanuit werkgroep: Zeger Brinkman 0641050844 Locatie aanspreekpunt doel Albert Rousselstraat 68 3x plantenbak, Strausslaan,

Nadere informatie

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART

Herontwikkeling De Dubbeldekker SCHATKAART SCHATKAART Conclusies: POSITIEF Veel groen Zicht op groen, vanuit balkons, achtertuinen - veel groen beleving Veel volwassen, grote bomen Autoluw gebied Speelplek - wordt goed gebruikt Schoolplein Laag

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o.

Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Nieuwsbrief Ravesteynplein e.o. Juni 2019 In november 2018 hebben wij u geïnformeerd over het voorlopig ontwerp van de nieuwe woningen voor het complex Ravesteynplein. De 183 woningen van het complex Ravesteynplein

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Aanvang : 19.00 uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch Aanwezig : Vertegenwoordigers

Nadere informatie

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten

Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT. H+N+S Landschapsarchitecten Verkenning profiel Daam Fockemalaan In relatie tot de aanleg van de Westelijke Ontsluitingsweg CONCEPT H+N+S Landschapsarchitecten Soesterweg 300, 3812 BH Amersfoort Postbus 1603, 3800 BP Amersfoort T

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u

Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart u Bewonersavond van Hornstraat e.o. Woensdag 22 maart 19.30-21.00u Voorstellen Judith van Mil St. Joseph Sancha Schuurs St. Joseph Bram Hendriks KnaapenGroep Brechje Lubse KnaapenGroep Marèn van Duuren De

Nadere informatie

Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 28 maart 2017 Verslag

Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat. 28 maart 2017 Verslag Werksessie woningplattegronden Nieuwbouw Prins Hendrikstraat /Jolinkstraat 28 maart 2017 Verslag Wat willen we bouwen? 3-kamerappartementen Ruime 2-kamerappartementen Gelijkvloers Rolstoeldoor- en toegankelijk;

Nadere informatie

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg

Zaandam. In opdracht van ZVH. Vernieuwing E-flats Poelenburg Vernieuwing E-flats Poelenburg, Zaandam In opdracht van ZVH M3H heeft in opdracht van woningcorporatie ZVH het bewonersparticipatie traject begeleid voor de E-flats in de wijk Poelenburg in Zaandam. De

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Notulen. Deelnemers participatiewerkgroep Robert Kochplantsoen. Chantal Entius. Nvt

Notulen. Deelnemers participatiewerkgroep Robert Kochplantsoen. Chantal Entius. Nvt Sector Burger, Strategie & Projecten (BSP) Afdeling Programma's & Projecten Notulen Aan Deelnemers participatiewerkgroep Robert Kochplantsoen Van Chantal Entius Doorkiesnummer 020-2536345 E-mail c.entius@oost.amsterdam.nl

Nadere informatie

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014

Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer. 3 februari 2014 Informeren leden & sympatisanten ontwikkelingen Vomar & verkeer 3 februari 2014 KvK: 51354349 Bank: NL15ABNA042.26.78.015 1. Introductie Doel van de bijeenkomst voortgang Vomar en gemeente vertellen voorstel

Nadere informatie

12 maart 2016. Holy Résidence te Vlaardingen

12 maart 2016. Holy Résidence te Vlaardingen 12 maart 2016 Holy Résidence te Vlaardingen Partijen Ontwikkeling en realisatie Boele & van Eesteren Contactpersoon Floris Gortemaker Adres Laan van Vredenoord 14 Postbus 3077 2280 GB Rijswijk Mail info@holy-residence.nl

Nadere informatie

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden

Promenade. Wonen in het hart van Uden. Plattegronden & Technische Omschrijving. 31 huurappartementen in het centrum van Uden Promenade Wonen in het hart van Uden Plattegronden & Technische Omschrijving 31 huurappartementen in het centrum van Uden Verwachte oplevering februari 2015 Area, laat wonen leven Wij zijn Area, dé wooncorporatie

Nadere informatie

Verslag Schouw "Ontsluiting Azc" en "Openbaar gebied"

Verslag Schouw Ontsluiting Azc en Openbaar gebied Verslag Schouw "Ontsluiting Azc" en "Openbaar gebied" Verslag van overwegingen en argumenten die zijn gepasseerd tijdens de eerste en de tweede schouw. De eerste schouw vond plaats op woensdag 27 januari

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Bakkerstraat 80, te Valkenswaard

Bakkerstraat 80, te Valkenswaard Bakkerstraat 80, te Valkenswaard Vraagprijs 215.000,- kosten koper Bouwjaar : 1997 Woningtype : Penthouse Woonoppervlakte : circa 77 m² Inhoud : circa 230m³ Kamers : 3 Ligging : Nabij centrum Valkenswaard

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje rode en blauwe blokken, 31 januari 2018 FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Transformatie Fonteinkerk

Transformatie Fonteinkerk Transormatie Fonteinkerk Het eerste plan voor de transormatie Vana het voorjaar van 2017 heet Wibaut gewerkt aan een plan voor de herontwikkeling van de Fonteinkerk in Voorburg. Dit heet geresulteerd in

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners

Presentatie brochure Columbuslaan Terugkoppeling BC aan bewoners Presentatie brochure Columbuslaan 421-539 Terugkoppeling BC aan bewoners 14 maart 2019 Onderwerpen - Terugblik afgelopen periode - Basisplan - Woningen in de plint - Het vervolg - Vragen TERUGBLIK basisplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

1. gebiedsidentiteit

1. gebiedsidentiteit M E M O Aan Van : klankbordgroep HKA / St. Marten : Portaal Aantal pagina s : 3 Datum : 14 oktober 2008 Betreft : reactie op advies d.d. 15 september 2008 Status : ter informatie Portaal stelt een definitief

Nadere informatie

Oostvaarderskliniek, Pieter Baan Centrum en omwonendencommissie

Oostvaarderskliniek, Pieter Baan Centrum en omwonendencommissie Nieuwsbrief komst PBC Oostvaarderskliniek, Pieter Baan Centrum en omwonendencommissie In deze nieuwsbrief willen wij u graag op de hoogte stellen van de laatste ontwikkelingen over de voorbereidingen op

Nadere informatie

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN

GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN GROOT ONDERHOUD DE GROENHOEK TE DRIEBERGEN Bewonersboekje gele blokken, 31 januari 2018 FM A FM A Inhoudsopgave Projectteam Inhoudsopgave 1 Het projectteam 1 Jan van Cooten Projectleider Voorwoord 2 Van

Nadere informatie

Blok 4 August Allebéplein

Blok 4 August Allebéplein Blok 4 August Allebéplein Bouwenvelop 09-10-2014 Inhoud Inleiding, toelichting Matentekening Ruimtelijke randvoorwaarden Doorsneden Toelichting De bouwenvelop is opgesteld binnen het kader van het Uitwerkingsplan

Nadere informatie

Bouw & renovatie nieuwsbrief

Bouw & renovatie nieuwsbrief Bouw & renovatie nieuwsbrief Meer informatie over de bouw & renovatie van het IJsselland vindt u ook op: www.ysl.nl Bijeenkomst 26 maart Op 26 maart vond een bijeenkomst voor omwonenden van het IJsselland

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR

CPO T STIJN DEURNE. 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR CPO T STIJN DEURNE 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR 46 50 50B 50B Molenstraat situatie optie 2 38 40 40 42 44 300m² A B C 48 48A 109 Hogeweg Hogeweg 1 112m² 10m² gemeenschappelijk 151m² fietshok 28m²

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO

Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO Datum: 25 januari 2015 Onderwerp: aanvraag omgevingsvergunning Hoofdstraat 146 nr. HZ_WABO-14-2000 Geachte Burgemeester en Wethouders, Recentelijk is een vergunning aangevraagd, voor de uitbreiding van

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West

Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West Vragen en antwoorden over de plannen voor groot onderhoud van de openbare ruimte in Holendrecht West Vanaf 2010 zijn we begonnen met het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in Holendrecht West.

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014

NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 NIEUWSBRIEF VvE BERGSINGEL DECEMBER 2014 Beste buren, Deze laatste nieuwsbrief van 2014 wil het VvE bestuur u informeren over diverse onderwerpen. Onderstaand een verdere inhoudsopgave: 1 Correcte contactgegevens

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Bergse Rechter Rottekade 116, 3051 AC Rotterdam

Bergse Rechter Rottekade 116, 3051 AC Rotterdam Bergse Rechter Rottekade 116, 3051 AC Rotterdam 199.000,- k.k. Omschrijving Comfortabele 3-kamerwoning in complex met lift op de 5e (=bovenste) verdieping met prachtig uitzicht over de Rotte en de enige

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein

Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein Vragen en opmerkingen communicatieronde 2 Stedenbouwkundige scenario s en beeldkwaliteit Gebiedsontwikkeling Harmonieplein College van B&W - Marktwaarde bibliotheek in de berekeningen verwerken (niet de

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Wonen in De Kapel van Tuin van Noord. 8 woningen in de voormalige kapel (fase 4)

Wonen in De Kapel van Tuin van Noord. 8 woningen in de voormalige kapel (fase 4) Wonen in De Kapel van Tuin van Noord 8 woningen in de voormalige kapel (fase 4) Hoge plafonds, unieke raampartijen en een bijzondere entree. Zowel binnen als buiten is direct te zien dat de unieke woningen

Nadere informatie

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN!

WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015. Wat is het doel van deze avond? Wat is een DOP? DUS LAAT VAN U HOREN! WELKOM...bij de inloopbijeenkomst DOP 21 april 2015 Wat is het doel van deze avond? Verzamelen van informatie, meningen en wensen vanuit het dorp; Peilen van reacties op voorgenomen plannen; De eerste

Nadere informatie

Verslag. Interactieve avond 1

Verslag. Interactieve avond 1 Verslag Betreft Interactieve avond 1 Opdrachtgever Gemeente Steenbergen Ons kenmerk STB001 Plaats Den Bosch Datum 12 September 2013 Aanwezig Tim Meeuwsen (Kragten) Gertjan Hanckmann (Kragten) Afwezig Dhr.

Nadere informatie

Ecologisch wonen in de groenste wijk van Arnhem

Ecologisch wonen in de groenste wijk van Arnhem Ecologisch wonen in de groenste wijk van Arnhem Duurzaam + Bio-ecologisch wonen doe je in Ecowijk De Kiem. Een wijk waar de auto alleen te gast is, waar saai openbaar groen plaats maakt voor bloemen en

Nadere informatie

Reconstructie Kluis / Kummenaedestraat. Informatieavond 10 juni 2014

Reconstructie Kluis / Kummenaedestraat. Informatieavond 10 juni 2014 Reconstructie Kluis / Kummenaedestraat Informatieavond 10 juni 2014 Wethouder Leon Geilen Openingingswoord Project Kluis / Kummenaedestraat - Kluis - Kummenaedestraat (deels) Agenda Opening Kaders Wensen

Nadere informatie

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019 INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari 2019 8 februari 2019 Straatnaam Hui snu m me r Binnengekomen reacties op voorlopig ontwerp Woonrijpmaken Lith Oost fase 2 Goudreinette 1 Ik heb een vraag over

Nadere informatie

Aanbevelingen van de VAC Barendrecht woningen Marnixstraat in Rotterdam

Aanbevelingen van de VAC Barendrecht woningen Marnixstraat in Rotterdam Aanbevelingen van de VAC Barendrecht woningen Marnixstraat in Opdrachtgever: Projectarchitect: PWS Vastgoedontwikkeling de Waal Bouw Vlaardingen Algemene opmerkingen: 1. Voor welke doelgroep zijn deze

Nadere informatie

Overstraat 34 AMERONGEN

Overstraat 34 AMERONGEN Overstraat 34 AMERONGEN Welkom bij Makelaardij Luckerhof Mede namens de verkopers van dit woonhuis dankt Makelaardij Luckerhof u voor de getoonde belangstelling. Door middel van deze verkoopbrochure geven

Nadere informatie

VERSLAG Participatiegroep Hogekwartier. Vergaderdatum : 20 juni 2011

VERSLAG Participatiegroep Hogekwartier. Vergaderdatum : 20 juni 2011 VERSLAG Participatiegroep Hogekwartier Vergaderdatum : 20 juni 2011 Aanwezig : Participatiegroep: de heer De Lange, mevrouw Pasman, mevrouw Hoffman, mevrouw Bos, de heer Jansen en de heer Kegel. De Alliantie:

Nadere informatie

MIJN EIGEN STRAAT 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST

MIJN EIGEN STRAAT 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST MIJN EIGEN STRAAT TYPE A 8 TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN IN DE STRATEN IN VEENENDAAL-OOST Door te luisteren, door samen te kijken naar mogelijkheden en oplossingen en door partijen samen te brengen is er

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop.

Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Nota van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen bestemmingsplan Servicebioscoop. Februari 2015 1. Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Servicebioscoop is op 17 december 2014 bekend gemaakt. In de bekendmaking

Nadere informatie

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017

Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Bewonersavond d.d. 7 maart 2017 Willem Klooslaan: even nrs. 2-48 Akkerhof : nrs. 1,2,3,4,5 en nrs 33-56 Hoflaan: oneven nummers 1-99 Weidehof: nrs 1,2,3,4,5 Wat staat er in deze presentatie? Wat hebben

Nadere informatie

entreecie Status update ALV 8 januari 2018

entreecie Status update ALV 8 januari 2018 entreecie Status update ALV 8 januari 2018 Entreecie bestaat uit: Claudia, Bart, Yvonne, Cock, Albert (Hoofdhuis) Juliette (Boerderijtuin 2) Teun (Hofwoning naast Schuur) Peter, Liesbeth (Hofwoningen fase

Nadere informatie

Onderwerp: Keuze variant 1 Variantenstudies Wandelpromenade middengebied Molenwijk.

Onderwerp: Keuze variant 1 Variantenstudies Wandelpromenade middengebied Molenwijk. Aan: - Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem. - Commissie Beheer. - Gemeenteraad. Van: - Gezamenlijke VvE's Sandenburg, Prattenburg en Engelenburg. Onderwerp: Keuze variant 1 Variantenstudies

Nadere informatie

Voor nu een hartelijke groet,

Voor nu een hartelijke groet, Op 29 maart 2016 vond de tweede co-creatiebijeenkomst plaats voor BergsLicht. Aan het begin van deze bijeenkomst presenteerden Blauwhoed en GeO architecten de verschillende te realiseren woningen. Tijdens

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Verslag inspraakbijeenkomst Bensdorp

Verslag inspraakbijeenkomst Bensdorp Datum : 19 maart 2015 Tijd : 17.45 19.30 uur Plaats : Gemeentehuis Aanwezigen namens de gemeente Bussum Mevrouw L. de Ridder Wethouder o.a. Ruimtelijke Ordening De heer J. Lagerweij Gebiedsmanager Spoorzone

Nadere informatie

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015

Ringdijk - Citroëngarage. 3 e Stamtafel 28 september 2015 Ringdijk - Citroëngarage 3 e Stamtafel 28 september 2015 Wouter Veldhuis, stedenbouwkundige Hans van der Heijden, architect Jan Emmens, Ringdijk Garage BV Imke Veltmeijer, gebiedsontwikkelaar Eigen Haard

Nadere informatie

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting

Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting Onderzoek naar ontsluitingsmogelijkheid Portiekontsluiting In dit verslag heb ik het over de ontsluitingsmogelijkheid via een portiek. Hierin zal ik het hebben over wat een portiekontsluiting nou precies

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen

B en W Adviesnota ADVIES. Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Onderwerp Laadvoorziening gemeentelijke voertuigen Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Siemen Halbersma

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis

Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Nieuwe bestemming voor Ooglijdersgasthuis Initiatief Driestar BV is sinds 2011 eigenaar van het voormalige Ooglijdersgasthuis met bijbehorende gebouwen. Een deel van de gebouwen is rijksmonument. Het plan

Nadere informatie

Inschrijving van start!

Inschrijving van start! LittleAmsterdam bouw nu uw eigen grachtenpand 14 appartementen + 2 bedrijfsruimtes Inschrijving van start! De karakteristieken: - een sfeervol energiebewust grachtenpand zonder de ongemakken van bestaande

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Bewonersinformatieavond uitvoering Meresberg en Ketelberg

Bewonersinformatieavond uitvoering Meresberg en Ketelberg Bewonersinformatieavond uitvoering Meresberg en Ketelberg Agenda 13 mei 2014 19.00 uur Inloop met koffie/thee 19.15 uur Doel van de avond en aanwezigen voorstellen 19.20 uur Korte samenvatting van de plannen

Nadere informatie

KATWIJK ZH. Parnassia 251. Vraagprijs 217.500 k.k. Voor meer informatie over deze woning kunt u contact opnemen met:

KATWIJK ZH. Parnassia 251. Vraagprijs 217.500 k.k. Voor meer informatie over deze woning kunt u contact opnemen met: Voor meer informatie over deze woning kunt u contact opnemen met: De Leeuw Makelaardij B.V. Andreasplein 14 2225 GR Katwijk Tel: 071-407 61 44 E-mail: katwijk@deleeuw.nl KATWIJK ZH Vraagprijs 217.500 k.k.

Nadere informatie

Bezwaren van 38 omwonenden Achterom Geldersesteeg

Bezwaren van 38 omwonenden Achterom Geldersesteeg Bouwplan Westerdijk oude parkschouwburglocatie Bezwaren van 38 omwonenden Achterom Geldersesteeg Inleiding: Terug in de tijd: Bouwproject La Parisienne Veel constructief overleg tussen De Peyler, gemeente

Nadere informatie

Plein Nijmegen

Plein Nijmegen Plein 1944-89 Nijmegen - Bij interesse of vragen graag contact opnemen met verkopende partij: Margot Vandermeulen Joep Schoormans (06) 47314429 plein1944-89@outlook.com Plein 1944-89, 6511 JE te Nijmegen

Nadere informatie

Reconstructie Geldersestraat & Heistraat

Reconstructie Geldersestraat & Heistraat Reconstructie Geldersestraat & Heistraat 2e bijeenkomst : Vervolginspraak 01 oktober 2018 Wethouder Geilen Openingswoord; Project: Geldersestraat / Heistraat Agenda Doel van het project Een veilige en

Nadere informatie

De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik,

De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik, Collegevoorstel Samenvatting De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik, iedereen mag er gebruik van maken. Door de jaren heen is de parkeerdruk in het gebied

Nadere informatie

Wijkvernieuwing Gildebuurt

Wijkvernieuwing Gildebuurt Wijkvernieuwing Gildebuurt KLANKBORDSESSIE 1 3 juli 2018 Reimar von Meding, Madeleine Middeldorp en Mahaut Dael AGENDA KLANBORDGROEP 1 1. TERUGKOPPELING BUURTBIJEENKOMST 2. ANALYSE PROJECT EN BUURT 3.

Nadere informatie

Uitdagingen in de bloemkoolwijk

Uitdagingen in de bloemkoolwijk Meedenknotitie 1/7 Uitdagingen in de bloemkoolwijk Gerco van Maanen en Marjon Bouma (Gedeeld Eigendom), mei 2013 Algemene situatieschets Naar aanleiding van de vraag welke mogelijkheden er eigendomtechnisch

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

2 ONDER 1 KAPWONINGEN

2 ONDER 1 KAPWONINGEN EINDHOVEN BUITEN LEVEN ONTMOETEN SAMEN SPELEN DE STAD DICHTBIJ VARIATIE UNIEK LANDSCHAP GROEN ENERGIEZUINIG BEWUST WONEN 2 ONDER 1 KAPWONINGEN Type D en De 2 onder 1 kapwoningen type D en verschillen qua

Nadere informatie

Holy Résidence te Vlaardingen. maart 2017

Holy Résidence te Vlaardingen. maart 2017 Holy Résidence te Vlaardingen maart 2017 1 Partijen Ontwikkeling en realisatie Boele & van Eesteren Contactpersoon Floris Gortemaker Adres Laan van Vredenoord 14 Postbus 3077 2280 GB Rijswijk Mail info@holy-residence.nl

Nadere informatie