Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte)"

Transcriptie

1 Tijdelijke vacature(s): Lid COT (0,15 fte) Ambtelijk secretaris arrangementen (0,2 fte) Ambtelijk secretaris toelaatbaarheidsverklaringen (0,4 fte) Context De Commissie Ondersteuningstoewijzing (COT) werkt voor Samenwerkingsverband VO ( De COT is belast met het beoordelen van aanvragen voor lichte extra ondersteuning van de scholen voor voortgezet onderwijs in de regio Oss Uden Meierijstad Bernheze. Daarnaast beoordeelt de COT de aanvragen voor toelaatbaarheidsverklaringen voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs. De COT bestaat uit een de voorzitter, tevens lid, en een lid. De COT wordt ondersteund in de voorbereiding van de dossiers door het ambtelijk secretariaat en administratieve ondersteuning. De COT werkt nauw samen met het Ondersteuningsteam, dat het aanspreekpunt vormt voor scholen en ouders voor consultatie en advies over passend onderwijs in de regio. De kaders voor de toewijzing van extra ondersteuning staan beschreven in het Ondersteuningsplan van het SWV. Samenwerkingsverband VO is bezig met het ontwikkelen en implementeren van een nieuwe voorzieningenstructuur. Een korte toelichting op de nieuwe situatie is te zien in deze animatie: Bij de inrichting van deze structuur hoort ook de doorontwikkeling van de systematiek van aanvragen, verantwoording en kwaliteitszorg. In schooljaar zal hier binnen het SWV veel aandacht voor zijn. Het is daarom niet ondenkbaar dat de inhoudelijke werkzaamheden van de COT lopende het schooljaar verschuiven of veranderen, met name waar het de lichte arrangementen betreft. Inhoud - In de bijlage zijn de functieomschrijvingen van het lid en de ambtelijk secretaris te vinden. - Ervaring in het voortgezet (speciaal) onderwijs is zeer wenselijk. Kennis van de regio is een pré. - In verband met de onafhankelijke positie van COT zijn het lid en de ambtelijk secretaris bij voorkeur na aanstelling niet (meer) werkzaam voor een V(S)O-school in de regio VO Er wordt nadrukkelijk van de nieuwe collega s verwacht dat ze pro-actief zijn in het (mede) ontwikkelen en uitvoeren van de nieuwe systematiek van aanvragen en verantwoorden. - Daarnaast is kennis van of affiniteit met het thema privacywetgeving van meerwaarde.

2 Aanstelling - In verband met de ontwikkelingen binnen het SWV en de uitwerking van de toekomstige rol van de COT zijn de vacatures van tijdelijke aard voor de periode: 1 augustus 2017 tot 1 augustus Afhankelijk van het profiel, de beschikbaarheid en de affiniteit van de sollicitanten kunnen de vacatures door 1 of 2 personen vervuld worden. - De aanstelling vindt plaats op basis van detachering vanuit een van de aangesloten schoolbesturen. Afhankelijk van het bestuur vindt de aanstelling plaats volgens de cao PO of VO. - Inschaling: maximaal schaal 11 - Werkdagen in overleg met de directeur van het SWV en de voorzitter van de COT. Reageren Reageren met motivatie en curriculum vitae per naar: - Mw. drs. Mirjam van Oers, directeur SWV VO mirjam.voers@swvvo3006.nl Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met: - Mw. drs. Wilma Slaats, voorzitter COT - wilma.slaats@swvvo3006.nl Sluitingsdatum vacature: zondag 25 juni De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 5 juli 2017.

3 Functieprofiel lid COT Taken en werkzaamheden De taken en werkzaamheden van het lid omvatten: mede bewaken van het proces van advisering over afgifte van toelaatbaarheidsverklaringen en toekennen van ondersteuningsarrangementen (procedure en inhoudelijke besluitvorming, op efficiëntie en transparantie), conform de beschreven en vastgestelde werkwijze; bewaakt de juiste inbreng van alle betrokkenen bij het proces van toewijzen: school, ouders, leerling en andere deskundigen; deelnemen aan de vergaderingen van de COT; signaleren van ontwikkelingen, trends en onvolkomenheden binnen het proces van toewijzen; bijdragen aan het opstellen van verweerschriften voor de bezwaarschriftencommissie namens SWV VO 30 06; bijhouden van inhoudelijke ontwikkelingen op het gebied van toewijzen van toelaatbaarheidsverklaringen en toekennen van ondersteuningsarrangementen. Kennis en vaardigheden Het lid: heeft academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met een registratie als GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of Orthopedagoog Generalist; heeft kennis van en inzicht in leerlingen met behoefte aan extra onderwijsondersteuning, kan vanuit orthopedagogisch-didactisch perspectief de vertaalslag maken naar handelingsgericht arrangeren; heeft vaardigheid in het omgaan met tegengestelde belangen en het ontwikkelen van draagvlak; is flexibel, besluitvaardig, doortastend en standvastig (zakelijk-professioneel); heeft uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden; beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; heeft kennis en vaardigheid in het bewaken van adviesprocessen; heeft een op samenwerking gerichte houding.

4 Functieprofiel ambtelijk secretaris Taken en werkzaamheden De taken en werkzaamheden van de ambtelijk secretaris omvatten: ondersteunen van de COT bij het uitvoeren van haar werkzaamheden; centrale aanspreekpersoon binnen het SWV in het traject van de extra ondersteuningsaanvraag en de afwikkeling ervan; checken van de aanvraag voor extra ondersteuning op volledigheid; zo nodig extra informatie opvragen; de aanvraag verwerken binnen het systeem van monitoren; zo nodig inhoudelijk afstemmen de zorgcoördinator (VO) of de Commissie van Begeleiding (VSO); opstellen van de agenda voor de vergadering van de COT; de bespreking van de aanvraag voorbereiden; toelichting geven op het dossier in de vergadering van de COT; besluitvorming in het systeem verwerken; de doorlooptermijn van ondersteuningsaanvragen bewaken; in samenspraak met de administratie communiceren over het besluit met de aanvragende school; de administratie aansturen m.b.t. het opstellen van de TLV c.q. de toekenning van het ondersteuningsarrangement en het verwerken in de monitor; feedback verzorgen over aanmeldingstrajecten en aangeleverde dossiers; vraagbaak voor procedures en trajecten in samenwerking met het ondersteuningsteam; mede bewaken van het proces van advisering over afgifte van toelaatbaarheidsverklaringen en toekennen van ondersteuningsarrangementen (procedure en inhoudelijke besluitvorming, op efficiëntie en transparantie), conform de beschreven en vastgestelde werkwijze; bewaken van de wettelijke en juridische aspecten van het proces van toewijzen; bewaakt de juiste inbreng van alle betrokkenen bij het proces van toewijzen: school, ouders, leerling en andere deskundigen; signaleren van ontwikkelingen, trends en onvolkomenheden binnen het proces van toewijzen; samen met de voorzitter van de COT, namens het Samenwerkingsverband VO 30 06, opstellen van verweerschriften op voor de bezwaarschriftencommissie; zorgen voor de input van het jaarverslag; bijhouden van inhoudelijke ontwikkelingen op het gebied van toewijzen van toelaatbaarheidsverklaringen en toekennen van ondersteuningsarrangementen. Speelruimte De ambtelijk secretaris: organiseert het proces van advisering over het verstrekken van een toelaatbaarheidsverklaring VSO en het toekennen van ondersteuningsarrangementen. legt over organisatorische zaken verantwoording af aan de voorzitter van de COT, waaronder: o vastlegging gegevens met betrekking tot procedure en besluitvorming o jaarplanning van beoordeling en vergaderingen De voorzitter van de COT stuurt de COT-leden en de ambtelijk secretaris functioneel-inhoudelijk aan.

5 Kennis en vaardigheden De ambtelijk secretaris: heeft academisch werk- en denkniveau, bij voorkeur met een registratie als GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP of Orthopedagoog Generalist; heeft kennis van en inzicht in leerlingen met behoefte aan extra onderwijsondersteuning, kan vanuit orthopedagogisch-didactisch perspectief de vertaalslag maken naar handelingsgericht arrangeren; heeft vaardigheid in het omgaan met tegengestelde belangen en het ontwikkelen van draagvlak; is flexibel, besluitvaardig, doortastend en standvastig (zakelijk-professioneel); heeft uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden; beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; heeft kennis en vaardigheid in het bewaken van adviesprocessen; heeft een op samenwerking gerichte houding.

Tijdelijke vacature ambtelijk secretaris i.v.m. vervanging tijdens zwangerschapsverlof

Tijdelijke vacature ambtelijk secretaris i.v.m. vervanging tijdens zwangerschapsverlof ` Tijdelijke vacature ambtelijk secretaris i.v.m. vervanging tijdens zwangerschapsverlof Werkveld: Aansturing: Omvang: Ingangsdatum: Einddatum: Aanstelling: Vooropleiding/ervaring Inschaling: Werkplek

Nadere informatie

Commissie van toewijzing. Reglement bevattende bepalingen, privacyreglement, functieprofiel voorzitter en leden CvT

Commissie van toewijzing. Reglement bevattende bepalingen, privacyreglement, functieprofiel voorzitter en leden CvT Commissie van toewijzing Reglement bevattende bepalingen, privacyreglement, functieprofiel voorzitter en leden CvT Ingangsdatum 1 augustus 2014 Inhoud Reglement van het Samenwerkingsverband vo/vso Noord-Kennemerland

Nadere informatie

Functiebeschrijving en Functiewaardering

Functiebeschrijving en Functiewaardering Functiebeschrijving en Functiewaardering van de functie Coördinator van het regioloket bij Stichting Samenwerkingsverband VO Amstelland en de Meerlanden op basis van het overheidsfunctiewaarderingssysteem;

Nadere informatie

PERMANENTE COMMISSIE LEERLINGONDERSTEUNING Versie 2.0

PERMANENTE COMMISSIE LEERLINGONDERSTEUNING Versie 2.0 PERMANENTE COMMISSIE LEERLINGONDERSTEUNING Versie 2.0 Eindhoven, 28 juni 2016 Besproken in het Scholenoverleg d.d. 28 september 2016 Vastgesteld door het Dagelijks Bestuur d.d. 4 november 2016 Evaluatie

Nadere informatie

Commissie Toewijzing. Inleiding

Commissie Toewijzing. Inleiding Commissie Toewijzing Inleiding Met de invoering van Passend Onderwijs op 1 augustus 2014 krijgt het SWV Fultura de wettelijke taak om te bepalen of een leerling toelaatbaarheid is tot het voortgezet speciaal

Nadere informatie

Ondersteuningsplan Regsam. (VO Zoetermeer)

Ondersteuningsplan Regsam. (VO Zoetermeer) Ondersteuningsplan Regsam (VO Zoetermeer) Een samenvatting van het ondersteuningsplan op basis van de elementen die volgens de MR/GMR van RESPONZ vanuit het (V)SO- van belang zijn bij de beoordeling en

Nadere informatie

Gezocht: Coördinator voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Eindhoven (30-07)

Gezocht: Coördinator voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Eindhoven (30-07) Gezocht: Coördinator voor Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Eindhoven (30-07) Hebt u affiniteit met Passend Onderwijs? Hebt u aantoonbare ervaring met bovenschoolse werkzaamheden of bent u werkzaam

Nadere informatie

Informatie directeur/bestuurder SWV PO 30-10

Informatie directeur/bestuurder SWV PO 30-10 PO Informatie directeur/bestuurder SWV PO Een schets van het SWV PO 3010 Het samenwerkingsverband PO (SWV PO) richt zich op het gezamenlijk realiseren van een adequaat aanbod voor leerlingen, die passend

Nadere informatie

Directeur (0,8 wtf) bouwend verbindend

Directeur (0,8 wtf) bouwend verbindend Functieprofiel Directeur SWV Passend Onderwijs (PO) IJmond Functienaam: Directeur Organisatie: Stichting Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Dienstverband: 0,8 WTF Salarisschaal: conform CAO-PO

Nadere informatie

Werkwijze bij aanvragen voor toelaatbaarheidsverklaring praktijkonderwijs

Werkwijze bij aanvragen voor toelaatbaarheidsverklaring praktijkonderwijs Pagina 1 van 6 Werkwijze bij aanvragen voor toelaatbaarheidsverklaring praktijkonderwijs 1. Inleiding Per 1 januari 2016 zijn de samenwerkingsverbanden verantwoordelijk voor de toewijzing van toelaatbaarheidsverklaringen

Nadere informatie

Commissie van Toewijzing. Ingangsdatum 1 december 2017

Commissie van Toewijzing. Ingangsdatum 1 december 2017 Commissie van Toewijzing Ingangsdatum 1 december 2017 1 Reglement CvT Inhoud Reglement van het Samenwerkingsverband vo/vso Noord-Kennemerland bevattende bepalingen over de Commissie van Toewijzing (CvT).

Nadere informatie

Reglement Adviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring VSO clusters 3 en 4 en Praktijkonderwijs

Reglement Adviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring VSO clusters 3 en 4 en Praktijkonderwijs Reglement Adviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring VSO clusters 3 en 4 en Praktijkonderwijs versie juni 2014 I II Het bestuur van de Stichting Samenwerkingsverband V(S)O Duin- en Bollenstreek, statutair

Nadere informatie

FUWA-VO Sessie. Functie-informatie. assistent begeleider OSP. Onderwijsproces -> Onderwijsbegeleiding Begeleiden. beheerder 20-05-2014 2002.1.

FUWA-VO Sessie. Functie-informatie. assistent begeleider OSP. Onderwijsproces -> Onderwijsbegeleiding Begeleiden. beheerder 20-05-2014 2002.1. Blz. 1 Functie-informatie Functienaam Codering Organisatie Onderdeel Salarisschaal Indelingsniveau FUWASYS-advies Werkterrein Activiteiten Kenmerkscores Somscore Uitvoerder Datum FUWASYS-versie Onderwijsproces

Nadere informatie

Het ondersteuningsplan SWV VO 30 06 met procedure en stappenplan vormen hierbij de leidraad voor COT

Het ondersteuningsplan SWV VO 30 06 met procedure en stappenplan vormen hierbij de leidraad voor COT 9 februari 2015 Van toekenning middelen op basis van kindproblematiek naar.. toekenning van middelen op basis van ondersteuningsbehoefte: naar wat de leerling extra nodig heeft bovenop de basisondersteuning

Nadere informatie

Reglement voor de commissie toelaatbaarheidsverklaring speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs clusters 3 en 4 en toekenning extra ondersteuning

Reglement voor de commissie toelaatbaarheidsverklaring speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs clusters 3 en 4 en toekenning extra ondersteuning Versie 1 september 2017 Reglement voor de commissie toelaatbaarheidsverklaring speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs clusters 3 en 4 en toekenning extra ondersteuning Samenwerkingsverband passend

Nadere informatie

Procedure aanmelding voor Advies, Ondersteuning of Plaatsing

Procedure aanmelding voor Advies, Ondersteuning of Plaatsing Procedure aanmelding voor Advies, Ondersteuning of Plaatsing September 2014 (Zie ook het stroomschema en het document over ondersteuningstoewijzing op de site en de achtergrondinformatie in de bijlage)

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs 30 06

Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs 30 06 Besluitvorming Positief advies directeurenoverleg SWV VO 30 06: 30 oktober 2017 Vaststelling door bestuur SWV VO 30 06: 13 november 2017 Instemming Ondersteuningsplanraad: 15 november 2017 Bestuurlijk

Nadere informatie

Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat

Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat Vooraf Binnen het SWV VO De Langstraat hebben de scholen voor voortgezet onderwijs uitgebreide afspraken gemaakt over de inzet van ondersteuning

Nadere informatie

Uitkomsten enquête onder psychologen en pedagogen werkzaam in het onderwijs

Uitkomsten enquête onder psychologen en pedagogen werkzaam in het onderwijs Uitkomsten enquête onder psychologen en pedagogen werkzaam in het onderwijs copyright: NIP/NVO 1 Voorwoord In de zomer van 2016 is een zeer uitgebreide online enquête uitgezet onder leden van het Nederlands

Nadere informatie

Reglement Adviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring VSO (voormalig) clusters 3 en 4 en Praktijkonderwijs

Reglement Adviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring VSO (voormalig) clusters 3 en 4 en Praktijkonderwijs Reglement Adviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring VSO (voormalig) clusters 3 en 4 en Praktijkonderwijs Het bestuur van de Stichting Samenwerkingsverband V(S)O Duin- en Bollenstreek, statutair gevestigd

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. leidinggevende aan vrijwilligers (m/v)

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. leidinggevende aan vrijwilligers (m/v) Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland omvat de provincies Gelderland en Overijssel en enkele Utrechtse

Nadere informatie

HERIJKEN & DOORSTARTEN. Houtskoolschets bestuurlijke inrichting en organisatie Samenwerkingsverband PO PassendWijs

HERIJKEN & DOORSTARTEN. Houtskoolschets bestuurlijke inrichting en organisatie Samenwerkingsverband PO PassendWijs HERIJKEN & DOORSTARTEN Houtskoolschets bestuurlijke inrichting en organisatie Samenwerkingsverband PO PassendWijs Notitie voor het Dagelijks Bestuur PassendWijs t.b.v. vergadering op 21 februari 2017,

Nadere informatie

Overstapmomenten. De overstap van primair naar voortgezet onderwijs (PO naar VO)

Overstapmomenten. De overstap van primair naar voortgezet onderwijs (PO naar VO) Overstapmomenten Onderstaand overzicht geeft de verschillende overstapmomenten weer binnen het onderwijs met daaraan gekoppeld de route die gevolgd moet worden om extra ondersteuning aan te vragen. We

Nadere informatie

Situatie- en profielschets

Situatie- en profielschets Situatie- en profielschets Werving en selectie Bestuurder Samenwerkingsverband passend onderwijs PO 30.06 Amsterdam, november 2017 Henk Hendriks Bestuurder bij Samenwerkingsverband PO 30.06 1 Wie zoeken

Nadere informatie

ROUTE A: LEERLING WORDT AANGEMELD BIJ EEN BASISSCHOOL

ROUTE A: LEERLING WORDT AANGEMELD BIJ EEN BASISSCHOOL ONDERSTEUNINGTOEWIJZINGSROUTE De toeleiding naar passende ondersteuning vindt plaats op basis van arrangeren. Arrangeren wordt gedefinieerd als het proces om te komen tot een match tussen onderwijsbehoefte

Nadere informatie

wat waar Wie bepaalt Basisondersteuning Regulier VO school

wat waar Wie bepaalt Basisondersteuning Regulier VO school Hoofdstuk 5 Wanneer extra ondersteuning nodig is Toewijzen van ondersteuning 5.1. Inleiding In dit hoofdstuk beschrijven wij achtereenvolgens de onderwijsondersteuningsmogelijkheden van het samenwerkingsverband,

Nadere informatie

Bijlage 5 ECT in beeld

Bijlage 5 ECT in beeld Bijlage 5 ECT in beeld Het Referentiekader Passend onderwijs geeft aan dat er een multidisciplinaire structuur aanwezig moet zijn in het SWV (of de regio) die het proces van toekenning van extra ondersteuning

Nadere informatie

Profiel. Directeur-Bestuurder. 14 februari 2019

Profiel. Directeur-Bestuurder. 14 februari 2019 Profiel Directeur-Bestuurder 14 februari 2019 Opdrachtgever Samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs Primair Onderwijs en Voorgezet Onderwijs Goeree-Overflakkee Voor meer informatie over de functie Jeannette

Nadere informatie

Positie van de intern begeleider in de school binnen Passend Onderwijs Apeldoorn PO

Positie van de intern begeleider in de school binnen Passend Onderwijs Apeldoorn PO Positie van de intern begeleider in de school binnen Passend Onderwijs Apeldoorn PO Inleiding: Alle basisscholen in ons SWV hebben een intern begeleider. Historisch gezien is er een intern begeleider sinds

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar 2015-2016

Jaarplan schooljaar 2015-2016 Jaarplan schooljaar 2015-2016 Samenwerkingsverband IJssel Berkel Datum 16 juni 2015 Versie Vastgesteld door bestuur op 15 juni 2015 Pagina 1 van 14 IJssel Berkel is een Samenwerkingsverband Passend Onderwijs

Nadere informatie

Op weg naar Passend Onderwijs in Zuidwest Friesland

Op weg naar Passend Onderwijs in Zuidwest Friesland Passend Onderwijs Op weg naar Passend Onderwijs in Zuidwest Friesland Pyt Nauta, OOP-dag 7 november 2017 Waarom deze ontwikkeling? Ouders manifesteren zich Maatschappelijk perspectief Jarenlange pogingen

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. Leidinggevende aan Vrijwilligers (LaV) m/v

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. Leidinggevende aan Vrijwilligers (LaV) m/v Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland omvat de gemeenten binnen de provincies Gelderland en Overijssel

Nadere informatie

Onderwijsvoorziening

Onderwijsvoorziening Onderwijsvoorziening 1. Doel van de onderwijsondersteuning Inleiding Veel leerlingen van het Viertaal College maken de overstap naar het regulier voortgezet onderwijs het Regius College. Omdat deze groep

Nadere informatie

Situatie- en profielschets adjunct-directeur CSO De Zonnehoek

Situatie- en profielschets adjunct-directeur CSO De Zonnehoek Situatie- en profielschets adjunct-directeur CSO De Zonnehoek April 2017 Profielschets Adjunct-directeur De Zonnehoek SO en VSO Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs in Apeldoorn zoekt voor CSO De Zonnehoek

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Stichting SWV vo Amstelland en de Meerlanden Werving en selectie directeur beoogd bestuurder Hoorn, februari 2015 Marja de Kruif, senior adviseur 1 Introductie en profiel directeur-beoogd

Nadere informatie

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014

Programma. Startvraag. Monitor maart 2014 22-5-2014 Inrichting financiële functie Klaar voor de start 19 mei 2014 Els Verschure (Infinite Financieel) Erik de Vries (DUO) Programma Introductie bemensing bedrijfsvoering Financieel management en beheer Wie

Nadere informatie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie

Hoofd financiën en leerlingenadministratie Hoofd financiën en leerlingenadministratie Elde College, standplaats locatie Schijndel Het Hoofd financiën en leerlingenadministratie coördineert en verricht werkzaamheden binnen de financiële en de leerlingenadministratie

Nadere informatie

Organisatie en functieprofiel. Directeur. Stichting Samenwerkingsverband. Fryslân Noard

Organisatie en functieprofiel. Directeur. Stichting Samenwerkingsverband. Fryslân Noard Organisatie en functieprofiel Directeur Stichting Samenwerkingsverband Fryslân Noard Hengelo (o), 11 februari 2014 1 Inhoudsopgave 1. Situatieschets Stichting Samenwerkingsverband Fryslân Noard Kenmerken

Nadere informatie

Bijlage 1: voorstel toelaatbaarheidsverklaring

Bijlage 1: voorstel toelaatbaarheidsverklaring Bijlage 1: voorstel toelaatbaarheidsverklaring en toelaatbaarheidscommissie PPO Rotterdam Auteur: N. Teeuwen e.a. 1 Versie Datum 27-5-2014 Overzicht besluitvormingstraject Datum: Datum: 12 juni 2014 Projectbestuur

Nadere informatie

ADVIES. in het geding tussen: Stichting [bezwaarde] te [vestigingsplaats], bezwaarde. [Samenwerkingsverband], te [vestigingsplaats], verweerder

ADVIES. in het geding tussen: Stichting [bezwaarde] te [vestigingsplaats], bezwaarde. [Samenwerkingsverband], te [vestigingsplaats], verweerder 108387 /108388 - Bezwaren vso-schoolbestuur tegen toelaatbaarheidsverklaringen bekostigingsniveau 1. Voor de bekostigingscategorie is de ondersteuningsbehoefte van de leerling doorslaggevend en blijft

Nadere informatie

wat waar Wie bepaalt Basisondersteuning Regulier VO school

wat waar Wie bepaalt Basisondersteuning Regulier VO school Hoofdstuk 5 Wanneer extra ondersteuning nodig is Toewijzen van ondersteuning 5.1. Inleiding In dit hoofdstuk beschrijven wij achtereenvolgens de onderwijsondersteuningsmogelijkheden van het samenwerkingsverband,

Nadere informatie

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. projectmedewerker (s) Inburgering m/v (14)

Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland. projectmedewerker (s) Inburgering m/v (14) Vacaturemelding Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland Informatie algemeen Het werkgebied van de Stichting VluchtelingenWerk Oost Nederland (VWON) omvat de gemeenten binnen de provincies Gelderland

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie directeur-beoogd bestuurder Passend onderwijs West-Friesland Amsterdam, april 2019 Marja de Kruif Directeur-beoogd bestuurder Passend onderwijs West-Friesland

Nadere informatie

Profielschets bestuurder. SWV PO en SWV VO Zoetermeer

Profielschets bestuurder. SWV PO en SWV VO Zoetermeer Profielschets bestuurder SWV PO en SWV VO Zoetermeer 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Situatieschets... 3 3. Profiel en werkzaamheden gezamenlijke bestuurder... 5 3.1. Werkzaamheden... 5 3.2. Kennis,

Nadere informatie

Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire is op zoek naar een ervaren

Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire is op zoek naar een ervaren VACATURE Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire is op zoek naar een ervaren Teamleider (1 fte) Stichting Expertisecenter Onderwijs Zorg Bonaire (EOZ) biedt ondersteuning en begeleiding aan leerlingen

Nadere informatie

GEDRAGSWETENSCHAPPER voor 28 uur (0,78 fte) per week voor bepaalde tijd

GEDRAGSWETENSCHAPPER voor 28 uur (0,78 fte) per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep Afdeling Spoedeisende Hulp Leeuwarden en Drachten Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het

Nadere informatie

Coördinator ondersteuningsplatform Beuningen, Druten/West Maas en Waal, Wijchen

Coördinator ondersteuningsplatform Beuningen, Druten/West Maas en Waal, Wijchen Functiebeschrijving Coördinator ondersteuningsplatform Beuningen, Druten/West Maas en Waal, Wijchen Context Samenwerkingsverband Stromenland is een groot samenwerkingsverband in Zuid-Oost Nederland en

Nadere informatie

J. Weessies, ambtelijk secretaris Pagina 1

J. Weessies, ambtelijk secretaris Pagina 1 Quadrimester-rapportage Commissie Toelaatbaarheid SWVVO Lelystad Periode september t/m december 2016 Logistiek Overzicht van het aantal en type aanvragen. Figuur 1 Figuur 2 In deze periode zijn er 14 TLV

Nadere informatie

Jaarverslag PCL

Jaarverslag PCL Inleiding De permanente commissie leerling zorg (PCL) is de commissie die namens het bestuur van het samenwerkingsverband arrangementen toewijst te weten: toelaatbaarheidsverklaringen (TLV s ) voor het

Nadere informatie

Regeling rugzakleerlingen in het Passend Onderwijs

Regeling rugzakleerlingen in het Passend Onderwijs Onderwijsondersteuningsroute: Instroom van leerlingen met rugzak (concept versie 5 september 2013; ontwikkeld door de Werkgroep Passend Onderwijs Toewijzing Onderwijsondersteuning van Koers VO). - De onderwijsondersteuningsroute

Nadere informatie

School- en functieprofiel. Directeur. Obs De Twee Wieken

School- en functieprofiel. Directeur. Obs De Twee Wieken School- en functieprofiel Directeur Obs De Twee Wieken Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Informatie over De Twee Wieken 2 Hoofdstuk 2 Informatie over de functie 5 Hoofdstuk 3 Informatie over de procedure 8 1 1.

Nadere informatie

J. Weessies, ambtelijk secretaris Pagina 1

J. Weessies, ambtelijk secretaris Pagina 1 Quadrimester-rapportage Commissie Toelaatbaarheid SWVVO Lelystad Periode januari t/m april 2017 Logistiek Overzicht van het aantal en type aanvragen. FIguur 1 Figuur 2 In deze periode zijn er 65 TLV s

Nadere informatie

PROFIEL BELEIDSMEDEWERKER SAMENWERKINGSVERBAND PRIMAIR ONDERWIJS DE MEIERIJ

PROFIEL BELEIDSMEDEWERKER SAMENWERKINGSVERBAND PRIMAIR ONDERWIJS DE MEIERIJ @ PROFIEL BELEIDSMEDEWERKER SAMENWERKINGSVERBAND PRIMAIR ONDERWIJS DE MEIERIJ Maart 2017 voor meer informatie over de functie: Dhr. B. Wesseldijk directeur-bestuurder telefoon 06-14331004 Mevr. M. Maas

Nadere informatie

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur.

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Organisatie Functieprofiel: Operationeel Manager De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Geeft leiding aan en werkt samen met de vrijwilligers en de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Loket Plein 013

Huishoudelijk reglement Loket Plein 013 Huishoudelijk reglement Loket Plein 013 1. Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: 1. Commissie: de Commissie Toelaatbaarheidsverklaring als bedoeld in artikel 18a lid 11 van de WPO; 2. Loket Plein

Nadere informatie

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Het Stedelijk Gymnasium Haarlem zoekt met ingang van het schooljaar 2011/2012 een nieuwe rector. Voor nadere informatie zie www.stedelijkgymnasiumhaarlem.nl Het Stedelijk Gymnasium Haarlem Het Stedelijk

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie bestuurder SWV PO en SWV VO Zoetermeer Amsterdam, juni 2019 Marja de Kruif, senior adviseur 1 Wie zoeken wij? De complexiteit van het besturen van beide samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Januari Jaarverslag 2016 betreffende Toelaatbaarheidsverklaringen LWOO, PrO en VSO

Januari Jaarverslag 2016 betreffende Toelaatbaarheidsverklaringen LWOO, PrO en VSO Januari 2017 Jaarverslag 2016 betreffende Toelaatbaarheidsverklaringen LWOO, PrO en VSO Inleiding Het Samenwerkingsverband V(S)O Duin- en Bollenstreek (hierna benoemd als het Samenwerkingsverband) is verantwoordelijk

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Commissie van Advies Provincie Groningen

Aanmeldingsformulier Commissie van Advies Provincie Groningen 1 Deel 1: checklist aanvraag toelaatbaarheidsverklaring Voorafgaand aan het opstellen van de aanvraag dient u middels de route TLV vast te stellen welke school de aanvraag opstelt en bij welke CvA de aanvraag

Nadere informatie

Ondersteuningsplan SPPOH. (PO Haaglanden)

Ondersteuningsplan SPPOH. (PO Haaglanden) Ondersteuningsplan SPPOH (PO Haaglanden) Een samenvatting van het ondersteuningsplan op basis van de elementen die volgens de MR/GMR van RESPONZ vanuit het (V)SO- van belang zijn bij de beoordeling en

Nadere informatie

Overgang POVO bij leerlingen met ondersteuningsbehoeften

Overgang POVO bij leerlingen met ondersteuningsbehoeften Overgang POVO bij leerlingen met ondersteuningsbehoeften 1. Inleiding Per 1 januari 2017 heeft het samenwerkingsverband m.b.t. lwoo gekozen voor opting out. Wij spreken niet meer van lwoo maar gebruiken

Nadere informatie

School- en organisatieprofiel Graaf Engelbrecht Bestuur Schoolleiding en organisatie De uitdaging

School- en organisatieprofiel Graaf Engelbrecht Bestuur Schoolleiding en organisatie De uitdaging School- en organisatieprofiel Graaf Engelbrecht Bestuur Schoolleiding en organisatie De uitdaging Functieprofiel Informatie over de functie De opdracht Verantwoordelijkheden Competenties Profiel Procedure

Nadere informatie

Situatie- en profielschets adjunct-directeur CSO De Zonnehoek

Situatie- en profielschets adjunct-directeur CSO De Zonnehoek Situatie- en profielschets adjunct-directeur CSO De Zonnehoek September 2017 Profielschets Adjunct-directeur De Zonnehoek SO en VSO Stichting Christelijk Speciaal Onderwijs in Apeldoorn zoekt voor de SO-afdeling

Nadere informatie

Vacature roostermaker CSG Liudger (Burgum en Waskemeer) (0,8 fte)

Vacature roostermaker CSG Liudger (Burgum en Waskemeer) (0,8 fte) Vacature roostermaker CSG Liudger (Burgum en Waskemeer) (0,8 fte) Wij zoeken een creatieve, oplossingsgerichte collega met kennis en ervaring als roostermaker in het VO. Jij bent, met betrekking tot de

Nadere informatie

Team passend onderwijs wat is het, hoe werkt het?

Team passend onderwijs wat is het, hoe werkt het? Team passend onderwijs wat is het, hoe werkt het? werkgroep bundelen van expertise, 25 mei 2012 Aanleiding voor een team passend onderwijs Passend onderwijs betekent dat iedere leerling het onderwijs en

Nadere informatie

Bijlage 5 Deskundigheid bij de toekenning van arrangementen en de Bestuurlijke Advies Commissie inzake TLV en BOV (BAC TLV/BOV)

Bijlage 5 Deskundigheid bij de toekenning van arrangementen en de Bestuurlijke Advies Commissie inzake TLV en BOV (BAC TLV/BOV) Bijlage 5 Deskundigheid bij de toekenning van arrangementen en de Bestuurlijke Advies Commissie inzake TLV en BOV (BAC TLV/BOV) Inleiding Voor het bepalen van de toelaatbaarheid tot leerwegondersteunend

Nadere informatie

Bijlage 2: OAT, TL en SCP

Bijlage 2: OAT, TL en SCP Bijlage 2: taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden OAT, TL en SCP Auteur: N. Teeuwen e.a. 1 Versie 27-5-2014 Overzicht besluitvormingstraject Datum: Datum: 12 juni 2014 Projectbestuur PPO Rotterdam

Nadere informatie

VAN PO NAAR VO IN HELMOND-PEELLAND

VAN PO NAAR VO IN HELMOND-PEELLAND VAN PO NAAR VO IN HELMOND-PEELLAND MARJA VAN LEEUWEN HANNIE SMOLDERS 8 OKTOBER 2015 PROGRAMMA Passend onderwijs, algemeen Passend onderwijs in Helmond-Peelland VO Van po naar vo - Leerwegondersteunend

Nadere informatie

Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden, verder SPPOH, overweegt het volgende:

Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden, verder SPPOH, overweegt het volgende: Regeling bezwaar- en adviescommissie SPPOH Stichting Primair Passend Onderwijs Haaglanden, verder SPPOH, overweegt het volgende: a. SPPOH is belast met het nemen van besluiten inzake de toelaatbaarheid

Nadere informatie

Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Publieksversie voor scholen en ouders

Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Publieksversie voor scholen en ouders Ondersteuningsplan Samenwerkingsverband Passend Onderwijs IJmond Publieksversie voor scholen en ouders Passend Onderwijs is goed onderwijs Passend onderwijs in IJmond 1 Het samenwerkingsverband Voor iedere

Nadere informatie

VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter

VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter VERSLAG OPR samenwerkingsverband O3 Dinsdag: 25-11-2014 Aanvang: 19.00 Plaats: Kapelle, de Moolhoek. Notulist: Karin Sauter Aanwezig: zie presentielijst. Onderwerp Inhoud/toelichting Besluit/actie/wie

Nadere informatie

BESTUURSSECRETARIS ALMEERSE SCHOLEN GROEP

BESTUURSSECRETARIS ALMEERSE SCHOLEN GROEP FUNCTIEPROFIEL BESTUURSSECRETARIS ALMEERSE SCHOLEN GROEP Inhoud 1 Almeerse Scholen Groep... 3 De organisatie... 3 Missie ASG... 3 Bedrijfsbureau... 3 Stafdienst... 4 Kengetallen ASG... 4 Aanvullende informatie

Nadere informatie

Welkom! pedagogen/psychologen in het onderwijs

Welkom! pedagogen/psychologen in het onderwijs Welkom! Workshopronde pedagogen/psychologen in het onderwijs Diana Visser/Els Snijders/Wilma Lozowski In kader van de lancering digitale tool privacy passend onderwijs Po-VO raad, in samenwerking met OCW,

Nadere informatie

Psychologen en (ortho)pedagogen in het onderwijs

Psychologen en (ortho)pedagogen in het onderwijs Psychologen en (ortho)pedagogen in het onderwijs Psychologen en (ortho)pedagogen in het onderwijs 1 Zou u graag willen weten hoe u met verschillen tussen leerlingen in de klas of groep kunt omgaan? Wilt

Nadere informatie

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd

(INVAL) PEDAGOGISCH MEDEWERKER voor minimaal 7 en maximaal 32 uur per week voor bepaalde tijd Interne en externe oproep BEC 12-18+ Kinderen en jeugdigen hebben het recht om op een humane en evenwichtige manier op te groeien. De hulpvraag van de cliënt is het uitgangspunt van ons handelen, waarbij

Nadere informatie

Toelaatbaarheidsverklaringen

Toelaatbaarheidsverklaringen Toelaatbaarheidsverklaringen Het aanvragen van toelaatbaarheidsverklaringen bij swv-vo-zk. 22-9-2017 Vastgesteld door directie SWV-VO-ZK Inleiding Op 1 augustus 2014 is de Wet op Passend Onderwijs ingegaan.

Nadere informatie

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen De VASMO (Vereniging voor Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen) heeft een 3 deling in de niveaus voor ambtelijk secretarissen

Nadere informatie

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen?

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen? december 2016 Handreiking Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar voor scholen in het samenwerkingsverband (SWV) Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek A. Basisonderwijs pag. 2-4 B. Speciaal

Nadere informatie

VAN PO NAAR VO IN HELMOND-PEELLAND

VAN PO NAAR VO IN HELMOND-PEELLAND VAN PO NAAR VO IN HELMOND-PEELLAND MARJA VAN LEEUWEN HANNIE SMOLDERS 13 OKTOBER 2016 PROGRAMMA Passend onderwijs, algemeen Passend onderwijs in Helmond-Peelland VO Van po naar vo - Leerwegondersteunend

Nadere informatie

Een verzoek om deze formulieren bij het maken van een nieuwe arrangementsaanvraag of aanvraag toelaatbaarheid te gebruiken.

Een verzoek om deze formulieren bij het maken van een nieuwe arrangementsaanvraag of aanvraag toelaatbaarheid te gebruiken. Nieuwsmemo SWV Utrecht PO Januari 2015 In deze nieuwsmemo aandacht voor: - Aanvragen extra ondersteuning en toelaatbaarheidsverklaring met OPP - Onvolledige dossiers insturen - Gebruik van de juiste formulieren

Nadere informatie

Reglement Advies Commissie Toewijzing Arrangementen (ACTA)

Reglement Advies Commissie Toewijzing Arrangementen (ACTA) Reglement Advies Commissie Toewijzing Arrangementen (ACTA) Dit reglement vindt zijn grondslag in de Wet op het Voortgezet Onderwijs (artikel 17a lid 11), de Algemene Maatregel van Bestuur Passend Onderwijs,

Nadere informatie

Groepsleraar praktijkonderwijs (docent LB)

Groepsleraar praktijkonderwijs (docent LB) Groepsleraar praktijkonderwijs (docent LB) Functie-informatie Functienaam: Groepsleraar praktijkonderwijs Organisatie: School voor praktijkonderwijs/sector voor praktijkonderwijs binnen een scholengemeenschap

Nadere informatie

Jaarverslag Toewijzing extra ondersteuning

Jaarverslag Toewijzing extra ondersteuning Jaarverslag 2014 2015 Toewijzing extra ondersteuning Vastgesteld 7 december 2015 Inhoudsopgave 1.1. Aanvragen en toekenningen extra ondersteuning licht... 1 1.2. Enkele bevindingen... 3 1.3. Procedure

Nadere informatie

wet op het voortgezet onderwijs. ondersteuningsplanplan zoals bedoeld in artikel 17a, lid 8 van de WVO.

wet op het voortgezet onderwijs. ondersteuningsplanplan zoals bedoeld in artikel 17a, lid 8 van de WVO. Reglement Commissie Toelaatbaarheid Passend Onderwijs Samenwerkingsverband Kop van Noord Holland VO 27.01 Reglement van de Commissie Toelaatbaarheid Passend Onderwijs, hierna te noemen CTPaO, zoals bedoeld

Nadere informatie

Organisatiestructuur en functieprofielen Cultuur Eindhoven

Organisatiestructuur en functieprofielen Cultuur Eindhoven Behandeld door Tanja Mlaker tanjamlaker@cultuureindhoven.nl 06-19 228 320 2016.memo 8.rvt Organisatiestructuur en functieprofielen Cultuur Eindhoven Organisatie Bij de statutaire doelstellingen van de

Nadere informatie

Scholen. Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past!

Scholen. Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! Scholen Alle kinderen naar de juiste school, zodat zij het onderwijs ontvangen dat bij hen past! SAMENWERKINGSVERBAND VOOR PRIMAIR ONDERWIJS ELBURG EPE ERMELO HARDERWIJK NIJKERK NUNSPEET PUTTEN ZEEWOLDE

Nadere informatie

BIJLAGEN BIJ VACATURE TEAMLEIDER-KWARTIERMAKER

BIJLAGEN BIJ VACATURE TEAMLEIDER-KWARTIERMAKER BIJLAGEN BIJ VACATURE TEAMLEIDER-KWARTIERMAKER ORGANOGRAM Bijlagen bij vacature teamleider-kwartiermaker najaar 2018 SWV VO 30 06 pagina 1 TEAMLEIDER Functienaam: Salarisschaal: Indelingsniveau: Werkterrein:

Nadere informatie

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2:

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2: AANVRAAGFORMULIER VERLENGING TLV (Aanvraag bij verlenging Toelaatbaarheidsverklaring van een leerling in het VSO) VOORBLAD Naam van de leerling Naam aanvragende school TLV Cluster 3 VSO TLV Cluster 4 VSO

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren

COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS. Resultaatgebieden 1. Ondersteuning en advisering aan IB en leraren COMPETENTIEPROFIEL ONDERSTEUNER PASSEND ONDERWIJS De ondersteuner passend onderwijs is werkzaam in een team van professionals dat wordt aangestuurd door een ondersteuningsmanager. De ondersteuner passend

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie bestuurder Amsterdam, januari 2019 Marja de Kruif 1 Wie zijn wij? Stichting Kiem Onderwijs verzorgt, met in totaal zo n 275 medewerkers, sterk en toekomstbestendig

Nadere informatie

Het loket van het SWV VO Lelystad. 1. Inleiding

Het loket van het SWV VO Lelystad. 1. Inleiding Het loket van het SWV VO Lelystad 1. Inleiding In deze notitie wordt het loket van het SWV VO Lelystad geïntroduceerd. Het loket van het SWV VO Lelystad is verantwoordelijk voor het afgeven van TLV s voor

Nadere informatie

Handreiking voor PO scholen betreffende invoering in het VO van

Handreiking voor PO scholen betreffende invoering in het VO van Handreiking voor PO scholen betreffende invoering in het VO van 1. leerrendementen ter vervanging van de LWOO regeling 2. de TLV PrO ter vervanging van de huidige beschikking PrO Aanmelding bij het VO

Nadere informatie

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwaaradviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring (LBT) Meer informatie op

J A A R V E R S L A G Landelijke Bezwaaradviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring (LBT) Meer informatie op J A A R V E R S L A G 2 0 1 5 Landelijke Bezwaaradviescommissie Toelaatbaarheidsverklaring (LBT) Meer informatie op www.onderwijsgeschillen.nl Inleiding Het samenwerkingsverband passend onderwijs (swv)

Nadere informatie

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland Stichting Hindoe Onderwijs Nederland Vacature voor: directeur basisonderwijs. Het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) is op zoek naar een directeur om met ingang van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Doorontwikkeling ondersteuningsplan

Doorontwikkeling ondersteuningsplan Doorontwikkeling ondersteuningsplan Inleiding Het ondersteuningsplan van het samenwerkingsverband PO Duin- en Bollenstreek is geschreven voor de periode 2014/2018 en legt de basis voor de invoering van

Nadere informatie

SWV PASSEND ONDERWIJS 28-17

SWV PASSEND ONDERWIJS 28-17 SWV PASSEND ONDERWIJS 28-17 De beschrijving van de administratieve afspraken en procedures binnen het swv. (vastgesteld in het DB van 2 november 2015). 1. Ondertekening van brieven namens het dagelijks

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden 28.09. Taakomschrijving Interne Begeleiding

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden 28.09. Taakomschrijving Interne Begeleiding Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden 28.09 Taakomschrijving Interne Begeleiding Versie maart 2015 Inhoud 1. Voorwoord 1.1.Visie van het samenwerkingsverband op interne begeleiding 2. De

Nadere informatie

Voorkomen van onnodige bureaucratie. Dominique van der Elst (OCW) Floor Wijnands (IvhO)

Voorkomen van onnodige bureaucratie. Dominique van der Elst (OCW) Floor Wijnands (IvhO) Voorkomen van onnodige bureaucratie Dominique van der Elst (OCW) Floor Wijnands (IvhO) 22 maart 2016 Afspraken vooraf We hebben het over onnodige bureaucratie = administratieve rompslomp We hebben het

Nadere informatie

Procedure aanvragen Toelaatbaarheidsverklaring

Procedure aanvragen Toelaatbaarheidsverklaring Procedure aanvragen Toelaatbaarheidsverklaring Bij dit document hoort de Handleiding aanvraag TLV, te vinden op www.zeeluwe.nl Deze handreiking is opgesteld voor besturen en scholen van het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Landelijke criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring SBO en cluster-3 en cluster-4 onderwijs

Landelijke criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring SBO en cluster-3 en cluster-4 onderwijs Landelijke criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring SBO en cluster-3 en cluster-4 onderwijs Versie 3 1 In oktober 2013 is de landelijke werkgroep Arrangeren en Indiceren door de raad van bestuur (rvb)

Nadere informatie