Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst farmaceutische zorg RZA 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst farmaceutische zorg RZA 2015"

Transcriptie

1 Menzis COA Administratie B.V. Postbus AK Wageningen t f e zorginkoop@rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Onderwerp Overeenkomst farmaceutische zorg RZA 2015 Geachte Graag bieden we u voor 2015 een overeenkomst farmaceutische zorg aan met Menzis COA Administratie (MCA) ten behoeve van de Regeling Zorg Asielzoekers (RZA). Sinds 1 januari 2009 organiseert en koopt MCA zorg in voor asielzoekers in opdracht van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Digitaal contracteren MCA sluit de overeenkomst farmaceutische zorg voor het contractjaar 2015 uitsluitend digitaal af. Dit betekent dat we geen contracten op papier versturen en ook geen op papier aangeboden contracten kunnen accepteren. U kunt door middel van een digitale handtekening de overeenkomst ondertekenen. Algemene inkoopvoorwaarden en bijlagen De overeenkomst farmaceutische zorg bestaat uit: de overeenkomst; Bijlage I Prestatielijst; Bijlage II Prijslijst; de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V ) Wijzigingen in de prestatiebeschrijvingsbeschikking van de NZa De NZa heeft een drietal wijzigingen aangebracht in de prestatiebeschrijvingen farmaceutische zorg. Dit is gedaan op basis van unanieme adviezen van beroepsgroep, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars. Als eerste is de naamgeving Eerste Terhandstellingsgesprek veranderd in Begeleidingsgesprek Nieuw Geneesmiddel. Als tweede is er een verandering in het feit dat er geen begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel gedeclareerd kan worden indien de sterkte van een geneesmiddel verandert. RZA contracteert alleen de prestaties begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel en de inhalatie instructie. De overige zorgprestaties zijn all-in opgenomen in de terhandstellingsprestaties. 2) Wijzigingen in verzekerde pakket basisverzekering Een aantal orale oncolytica wordt overgeheveld naar het ziekenhuisbudget.

2 3) Nieuwe EI standaard in 2015 Per 1 juli 2015 zal er een nieuwe declaratiestandaard actief worden. Wij gaan er vanuit dat tot die datum de oude declaratiestandaard wordt gebruikt en dat via elektronische weg wordt gedeclareerd. Het is niet mogelijk dat asielzoekers nota s voor geleverde diensten rechtstreeks in de apotheek aan u betalen of om aan een asielzoeker een nota mee te geven. We zullen u nader informeren over de gevolgen hiervan voor uw apotheek en declaraties. 4) Belangrijke veranderingen in het contract De ANZ-vergoeding geldt in 2015 alleen voor dienstapotheken en komt niet terug in de prijslijsten voor de apotheek. Prijzen prestaties U vindt de RZA prijzen in het bijgevoegde prijzenbestand Ook in 2015 vallen anticonceptiemiddelen, inclusief pessaria en koperhoudende spiralen voor asielzoekers vanaf 21 jaar wel onder het verstrekkingenpakket van de RZA. Ondertekening van de overeenkomst Wilt u de overeenkomst farmaceutisch zorg met Menzis COA Administratie aangaan? Dan verzoeken we u de overeenkomst binnen vier weken na dagtekening digitaal te ondertekenen. Volg daarvoor de instructies op uw scherm. Wanneer u de overeenkomst digitaal ondertekend heeft, ontvangt u per e- mail een kopie van de overeenkomst. Deze kunt u bewaren voor uw eigen administratie. Ingangsdatum contract Ondertekent u de overeenkomst binnen vier weken na dagtekening, dan geldt de overeenkomst vanaf 1 januari Indien u niet op tijd getekend heeft, heeft u geen overeenkomst met MCA, dan kunnen we u niet als zorgaanbieder voor de RZA registreren en vergoeden we de zorg aan asielzoekers niet. Controle op recht op vergoeding Alle cliënten die vallen onder de RZA krijgen direct na inschrijving een zorgpas toegestuurd. Het verzekeringsrecht controleert u op basis van deze zorgpas, in combinatie met een identiteitsbewijs (vreemdelingendocument of ander ID bewijs). U hebt het zorgpasnummer ook nodig om te kunnen declareren. Graag wijzen we u erop dat MCA om privacyredenen en om fraude tegen te gaan, dit nummer niet (telefonisch) kan verstrekken. Dit kunt u alleen opvragen bij de asielzoeker zelf. Meer informatie hierover kunt u vinden in artikel 6 en bijlage 2 van de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V Tolkendienst Ook in 2015 worden de tolk- en vertaaldiensten voor de zorg voor asielzoekers vergoed. Voor de behandeling van een asielzoeker kunt u een tolk boeken. Het COA voert op dit moment een aanbesteding uit met betrekking tot de tolkendienst. Op de website wordt zo spoedig mogelijk informatie vermeld welke partij vanaf 1 januari 2015 gecontracteerd is voor de tolkendienst. We verzoeken u vooral niet te schromen om, indien nodig, een tolk in te schakelen. We willen wel graag benadrukken dat de tolkendienst alleen bedoeld is ter ondersteuning van de zorgverlening en niet voor bijvoorbeeld het vertalen van brieven.

3 Heeft u nog vragen? Heeft u vragen over de inhoud van deze brief met bijlagen of over de uitvoering van de RZA, dan kunt u contact opnemen met Thea Heij, contractmanager MCA of Daphne Martoredjo, zorginkoper MCA, via adres rzainformatie@rzasielzoekers.nl of via telefoonnummer Ook kunt u voor informatie terecht op de website Een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden over de digitale contractering kunt u vinden op de website Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, dan kunt u hier het vragenformulier invullen. U ontvangt binnen vijf werkdagen een reactie op uw vraag. We zien uit naar een prettige samenwerking in Met vriendelijke groet, Bep Snelder manager Menzis COA Administratie

4 Overeenkomst farmaceutische zorg 2015 Partijen Menzis COA Administratie B.V., Lawickse Allee 130, 6709 DZ te Wageningen, rechtsgeldig vertegenwoordigd door mevrouw A.A.M. (Bep) Snelder, hierna te noemen MCA. En De Zorgaanbieder : AGB-code zorgaanbieder : AGB-code apotheek : Correspondentieadres : KvK nummer : Hierna gezamenlijk te noemen partijen komen als volgt overeen: Definities Artikel 1 In aanvulling op het bepaalde in de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V hanteren partijen de volgende definities: a. apotheek: de als zodanig in de overeenkomst bedoelde apotheek, waar de zorgaanbieder is gevestigd; b. waarneming: het overnemen van de verantwoordelijkheden van de gecontracteerde zorgaanbieder voor de zorg die vanuit zijn eigen apotheek wordt verleend; c. dienstwaarneming: het gedurende de sluitingsuren overnemen van de farmaceutische zorg voor de gecontracteerde zorgaanbieder vanuit de apotheek en onder verantwoordelijkheid van de waarnemer; d. KNMP: De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie, gevestigd en kantoorhoudend te 's-gravenhage; e. Nederlandse apotheeknorm (N.A.N.): Norm voor de farmaceutische dienstverlening door de openbare apotheek, zoals vastgesteld door de KNMP in 2006, vaststellend wat voor de openbare apotheek moet worden verstaan onder verantwoorde zorg als bedoeld in de Kwaliteitswet Zorginstellingen; f. Servicebureau( s): Bedrijven die zorgdragen voor het declaratieverkeer tussen zorgaanbieder en MCA; zoals bijvoorbeeld Clearinghouse Apothekers en Ncontrol; g. VeCoZo: de besloten vennootschap VeCoZo B.V., die digitale certificaten uitgeeft aan een partij, die daartoe een overeenkomst heeft gesloten met MCA, waarmee beveiligde (internet)communicatie tussen MCA en die partij mogelijk is. Artikel 2 1. In deze overeenkomst wordt onder zorgaanbieder verstaan: a. de gevestigd apotheker, die voldoet aan de volgende eisen: - oefent als gevestigd apotheker praktijk uit en - is ingeschreven krachtens artikel 61, lid 5 van de Geneesmiddelenwet in het register van gevestigde apothekers en - is opgenomen in het register van openbare apothekers van de K.N.M.P en - is professioneel onafhankelijk.

5 De gevestigd apotheker, die zelf geen (mede)eigenaar is van de apotheek dient het vigerende professioneel statuut, zoals opgesteld door de K.N.M.P., ondertekend te hebben of een vergelijkbaar document. De gevestigd apotheker/eigenaar werkt volgens het Professioneel Statuut. b. instelling, waar de in artikel 3 genoemde zorg wordt verleend. c. de apotheekhoudend huisarts, die voldoet aan de volgende eis: de apotheekhoudend huisarts heeft krachtens artikel 61 lid 10 van de Geneesmiddelenwet vergunning tot het bereiden en ter handstellen van UR medicatie voor patiënten van zijn praktijk, conform de voorwaarden die daaraan gesteld worden. De apotheekhoudend huisarts is beroepsmatig verantwoordelijk voor het leveren van farmaceutische zorg. 2. De zorgaanbieder is eigenaar van een of meerdere apotheken, waarin in elke apotheek één gevestigd apotheker beroepsmatig verantwoordelijk is voor het verlenen van farmaceutische zorg. 3. De zorgaanbieder kan zich laten bijstaan door een tweede apotheker en door gediplomeerde apothekersassistenten mits voldaan wordt aan artikel 10 van het besluit geneesmiddelenwet. 4. De zorgaanbieder maakt zijn openingstijden en de eventuele aanwezigheid van een kluisjessysteem kenbaar op de website van de zorgaanbieder. Zorgverlening Artikel 3 1. De overeenkomst tussen partijen heeft betrekking op farmaceutische zorg (zijnde terhandstelling van of advies en begeleiding zoals apothekers die plegen te bieden ten behoeve van medicatiebeoordeling en verantwoord gebruik van geneesmiddelen en dieetpreparaten), zoals omschreven in de RZA, inclusief de daarin genoemde bijlagen. 2. De zorgaanbieder verleent de farmaceutische zorg, met inachtneming van de voorwaarden, zoals genoemd in de RZA. 3. Artikel 3, lid 6 van de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V wordt beperkt tot mutaties betreffende de gevestigde apotheker, die de zorgaanbieder terstond zal doorgeven aan VEKTIS ( en schriftelijk aan MCA. 4. Voor magistrale bereidingen geldt dat MCA deze alleen vergoedt indien er sprake is van een rationele bereiding. De zorgaanbieder toetst elk voorschrift dat hem wordt aangeboden op basis van de door zijn beroepsvereniging aangedragen procedures. MCA vergoedt magistrale bereidingen alleen indien ze rationeel zijn en er sprake is van een deskundigenniveau van 1 t/m 4. (zie LNA mededeling Doorleveren en farmacotherapeutische rationaliteit juni 2008). 5. Ten aanzien van dieetvoeding voor medisch gebruik geldt het volgende: a. Bij eerste gebruik levert de zorgaanbieder een smaakpakket, waarbij de keus voor klanten bestaat uit producten van leveranciers, die op basis van de Z indextaxe de laagste A.I.P prijs hebben of maximaal 8% duurder zijn dan het laagst geprijsde product per pakje. De duurdere producten maken geen deel uit van het smaakpakket. Deze kunnen slechts toegepast worden indien de asielzoeker met producten uit het smaakpakket niet uitkomt. b. Aflevering vindt als volgt plaats: de eerste levering is een smaakpakket voor ten hoogste 15 dagen. Eventuele vervolgafleveringen zijn ten hoogste voor 30 dagen. Voorafgaand aan levering brengt de zorgaanbieder de voorraad bij de asielzoeker thuis in kaart. c. Levering van pakjes dieetvoeding vindt plaats per stuk. 6. De zorgaanbieder geeft asielzoekers, die voor hun medicatievoorziening naar een andere apotheek willen gaan, of bij ziekenhuisopname op verzoek van de asielzoeker, een actueel overzicht van de medicatiehistorie mee. 7. De zorgaanbieder geeft uitvoering aan de richtlijn Overdracht van medicatiegegevens in de keten. 8. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid draagt de zorgaanbieder zorg voor het volgende: a. Bij opname van asielzoeker in instelling dan wel bezoek aan polikliniek of huisarts: - Zorgaanbieder draagt zorg voor het tijdig schriftelijk beschikbaar stellen van het medicatieprofiel van asielzoeker voor andere zorgaanbieders op aanvraag van een andere zorgaanbieder of asielzoeker.

6 - Zorgaanbieder zorgt ervoor dat de medicatiestatus van asielzoeker altijd actueel is, met andere woorden: zodra bekend is dat iets wijzigt in de status dan wordt de mutatie direct doorgevoerd. b. Bij ontslag uit een instelling van asielzoeker dan wel bezoek aan polikliniek of huisarts : - Zorgaanbieder ontvangt van instelling op de dag van ontslag het actuele medicatieprofiel van asielzoeker op schrift. - Zorgaanbieder neemt eventuele onduidelijkheden weg na ontvangen van de actuele farmaceutische gegevens vanuit de instelling door dit te bespreken met asielzoeker en/of contact op te nemen met de instelling. - Zorgaanbieder verwerkt de ontvangen gegevens uit de instelling in het dossier van de asielzoeker. Artikel 4 1. Ten aanzien van de zorg die door de zorgaanbieder geleverd wordt, gelden de normen voor de farmaceutische zorgverlening zoals vastgelegd in de Nederlandse Apotheek Norm (2006) (NAN) en andere erkende kwaliteitssystemen. Deze normen zijn van toepassing voor zover deze geen mededingingsbeperkende bepalingen bevatten. Leidend daarbij is dat de zorgaanbieder de zorg levert conform de richtlijnen van de KNMP, die op basis van de NAN geformuleerd zijn. 2. Ten behoeve van de medicatieveiligheid wisselt de zorgaanbieder de benodigde patiëntgegevens uit met de behandelaar en/of behandelend apotheek, dit binnen de grenzen van de daarop van toepassing zijnde wetgeving, waaronder de Wet bescherming persoonsgegevens. De zorgaanbieder participeert hiertoe in een of meerdere regionale gegevensuitwisselingssystemen. 3. De zorgaanbieder hanteert de veilige principes conform het rapport: Veilige principes in de medicatieketen van de taskforce medicatieveiligheid care. 4. De zorgaanbieder zal verspilling van medicatie voorkomen, o.a. door geen medicatie af te leveren als de asielzoeker nog voorraad heeft, rekening houden met het stadium van ziekte en synchronisatie met het bezoek voorschrijver en actie ondernemen als medicatie daartoe aanleiding geeft (bijv. bij meerdere stootkuren bij COPD). Indien nodig neemt de zorgaanbieder hiervoor contact op met de voorschrijver. Artikel 5 1. ZN stelt een protocol op aan de hand waarvan door de zorgaanbieder getoetst wordt in hoeverre voldaan wordt aan de voorwaarden van bijlage 2 van de regeling Zorgverzekering. MCA verklaart dit protocol van toepassing voor asielzoekers. Dit protocol is beschikbaar voor voorschrijvers en afleveraars van geneesmiddelen op 2. Voor zover, voorafgaande aan de aflevering van het geneesmiddel, aan de hand van het onder lid 1 bedoelde protocol getoetst moet worden of aan de voorwaarden van bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering wordt voldaan en voor zover daarvoor naast het voorschrift van de voorschrijver, aanvullende gegevens nodig zijn, zijn er aanvraagformulieren beschikbaar op de website voor voorschrijvers en afleveraars. 3. Indien door de voorschrijver een geneesmiddel wordt voorgeschreven waarvan is bepaald dat vooraf getoetst moet worden of aan de voorwaarden van bijlage 2 van de Regeling zorgverzekering wordt voldaan, dan vult de voorschrijver het betreffende aanvraagformulier in. De asielzoeker levert dit aanvraagformulier samen met het recept in bij de zorgaanbieder. 4. De zorgaanbieder beoordeelt aan de hand van het aanvraagformulier en het protocol of aan de gestelde voorwaarden wordt voldaan. 5. Indien op basis van de gegevens op het aanvraagformulier blijkt dat aan de betreffende voorwaarden wordt voldaan, dan levert de zorgaanbieder het geneesmiddel af. Het geneesmiddel kan dan conform de overeenkomst tussen de zorgaanbieder en MCA bij MCA worden gedeclareerd. De artsenverklaring wordt bij het recept bewaard door de zorgaanbieder. 6. Indien het aanvraagformulier onvoldoende gegevens bevat om de aanvraag te kunnen beoordelen, dan maakt de zorgaanbieder dat kenbaar aan de asielzoeker. De zorgaanbieder maakt met de asielzoeker een afspraak om de aanvullende informatie te verkrijgen.

7 7. Indien op basis van de gegevens op het aanvraagformulier blijkt dat niet aan de betreffende voorwaarden voor verstrekking op kosten van MCA wordt voldaan, dan vergoedt MCA de betreffende medicatie niet. 8. Indien nodig of gewenst legt de zorgaanbieder zijn vraag met betrekking tot het aanvraagformulier en/of het protocol voor aan MCA. De artsenverklaring wordt bij het recept bewaard door de zorgaanbieder. 9. Aanvragen voor geneesmiddelen (b.v. enkele indicaties van groeihormoon bij kinderen), waarvan in het protocol is aangegeven dat de beoordeling geschiedt door MCA, worden indien van toepassing door de zorgaanbieder doorgezonden aan MCA. 10. Na beoordeling van de aanvragen als bedoeld onder leden 8 en 9 van dit artikel door MCA, wordt de beslissing van MCA schriftelijk meegedeeld aan de patiënt/asielzoeker en de zorgaanbieder. In de regel geschiedt dit binnen 5 werkdagen. 11. Indien de zorgaanbieder een geneesmiddel aflevert, waarvoor voorafgaand aan betreffende aflevering een schriftelijk besluit door MCA als bedoeld in dit artikel noodzakelijk is, zonder dat de zorgaanbieder dit besluit heeft ontvangen, dan doet de zorgaanbieder dat op eigen risico en is de zorgaanbieder aansprakelijk voor alle eventuele daaruit voortvloeiende vervolgschade. Artikel 6 1. De zorgaanbieder is verantwoordelijk voor het garanderen van farmaceutische zorg gedurende 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Buiten de openingstijden van de apotheek biedt de zorgaanbieder zelf gelegenheid tot het verkrijgen van spoedeisende farmaceutische zorg of participeert in een zodanige dienstwaarnemingsregeling met een of meer andere apotheken of heeft de zorgaanbieder de dienstverlening met andere apotheken ondergebracht in een dienstapotheek, dat spoedeisende farmaceutische zorg redelijkerwijs binnen 45 minuten beschikbaar is. De zorgaanbieder zorgt ervoor dat de dienstdoende apotheek on-line inzage heeft in de medicatiegegevens van de asielzoeker, om fouten te voorkomen. 2. Indien de zorgaanbieder is geschorst in de uitoefening van zijn bevoegdheid, meldt de zorgaanbieder dit onverwijld schriftelijk aan MCA. In deze situatie kan waarneming alleen plaatsvinden na verkregen toestemming van MCA. Deze waarneming geschiedt dan bij overeenkomst tussen waarnemer en MCA. Privacy Artikel 7 Artikel 10 lid 3 van de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V komt te vervallen. Prijs, declaratie- en betalingsverkeer Artikel 8 1. De zorgaanbieder is gerechtigd bij MCA de prestaties en geneesmiddelkosten te declareren zoals vervat in de Prestatielijst. Deze lijst is als bijlage I bij de overeenkomst gevoegd. 2. MCA vergoedt aan de zorgaanbieder voor geleverde en gedeclareerde prestaties de prijzen zoals vervat in de prijslijst. Deze lijst is als bijlage II bij de overeenkomst gevoegd. 3. MCA vergoedt aan de zorgaanbieder voor geleverde en gedeclareerde geneesmiddelen de prijzen zoals vervat in bijlage II. Artikel 9 1. De zorgaanbieder levert zijn declaraties, al dan niet middels een Servicebureau, online aan via VeCoZo. De declaratie is in overeenstemming met het vigerende rapport Externe Integratie Declaraties Farmaceutische Zorg. De zorgaanbieder zorgt dat bij elke declaratieregel de AGB code van de voorschrijver is ingevuld en bij onbekendheid daarvan de algemene artsen resp. specialistencode met de instellingencode waar deze werkzaam is.

8 2. Indien de zorgaanbieder met inachtneming van lid 1 van dit artikel declaraties aanlevert die gemiddeld, berekend over een kalenderjaar, een totale waarde hebben van minder dan per maand, geldt dat: a. Declaraties eens per maand kunnen worden ingediend in de maand na afloop van de maand waarop de declaratie betrekking op heeft; b. Indien de declaratie binnen de eerste 5 werkdagen van de maand wordt ingediend, MCA de declaratie zal verwerken en afrekenen uiterlijk 21 dagen na ontvangst van de declaratie; c. Indien de declaratie na de eerste 5 werkdagen van de maand wordt ingediend, MCA de declaratie zal verwerken en afrekenen uiterlijk 30 dagen na ontvangst van de declaratie. 3. De zorgaanbieder ontvangt een definitieve afrekening met de betaling. Bij het rechtstreeks aanleveren van declaraties via VeCoZo ontvangt de zorgaanbieder elektronische retour-informatie als een pdf- en als een Vektisbestand. Declaraties, die na de vijfde werkdag worden ingediend worden binnen 30 dagen betaald. 4. Indien een bij MCA aangeleverd declaratiebestand onleesbaar of onvolledig is, dient de zorgaanbieder zo spoedig mogelijk een nieuw en correct bestand aan te leveren. Na ontvangst van een correct bestand zal MCA de declaratie 30 dagen na ontvangst van het correcte bestand betalen. 5. De zorgaanbieder declareert alleen daadwerkelijk afgeleverde medicatie. Aan elke declaratieregel ligt een rechtsgeldig recept ten grondslag met uitzondering van insulines en orale anticonceptiva. Hiervoor geldt dat alleen een eerste rechtsgeldig recept noodzakelijk is. Voor orale anticonceptiva geldt een aflevertermijn van 12 maanden voor een vervolgaflevering. 6. Alle correct aangeleverde schaderegels worden verwerkt en voor zover voor vergoeding in aanmerking komend uitbetaald door MCA. Alle foutief aangeleverde schaderegels worden niet gecorrigeerd, daarmee niet verwerkt en niet uitbetaald door MCA. 7. MCA vergoedt de zorg die de asielzoeker bij de zorgaanbieder genoten heeft conform de voorwaarden, zoals opgenomen in de RZA. Declaraties die niet voor vergoeding in aanmerking komen, worden aan de zorgaanbieder geretourneerd. 8. De zorgaanbieder levert de bestanden farmacie en hulpmiddelen gescheiden, conform de vigerende Vektisstandaarden aan MCA aan. 9. Correcties van eerder aangeleverde declaratieregels dienen op de gebruikelijke (elektronisch) manier door de zorgaanbieder te worden aangeleverd binnen 12 maanden na de afleverdatum van het voorschrift. 10. De zorgaanbieder zal rekeningen (bijvoorbeeld naar aanleiding van Laagste Prijsgarantie) van MCA binnen 30 dagen na ontvangst van de rekening betalen. Indien de zorgaanbieder nalaat binnen deze termijn de rekening te voldoen, is de zorgaanbieder van rechtswege in verzuim en is MCA gerechtigd het bedrag van de rekening in mindering te brengen op de eerstvolgende declaratie van de zorgaanbieder. 11. De zorgaanbieder kan geneesmiddelen die niet in een weekdoseersysteem ter hand worden gesteld, (behoudens eerste uitgifte) ten hoogste eenmaal per maand declareren. Geheimhouding Artikel De zorgaanbieder verplicht zich onvoorwaardelijk en onherroepelijk absolute geheimhouding te betrachten ten aanzien van informatie met betrekking tot de (inhoud van) de overeenkomst, klant- en relatiegegevens (hierna te noemen: Gegevens) van MCA (en/of rechtspersonen en/of natuurlijke personen die (in)direct verbonden zijn met of gelieerd zijn aan MCA) die haar op welke wijze dan ook ter kennis komt of wordt gebracht. De Gegevens blijven te allen tijde eigendom van MCA. De Gegevens zullen slechts worden gebruikt voor zover dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst. De zorgaanbieder zal ervoor zorgdragen dat de geheimhoudingsverplichting tevens aan alle door de zorgaanbieder ingeschakelde (hulp)personen zal worden opgelegd en dat op geen enkele wijze de Gegevens aan een derde partij op welke wijze dan ook worden geopenbaard of ter beschikking worden gesteld. De zorgaanbieder zal met deze hulppersonen en/of derden vooraf een minimaal gelijkwaardige schriftelijke geheimhoudingsverklaring overeenkomen als onderhavige. 2. De geheimhoudingsverplichting uit hoofde van het vorige artikellid geldt niet ten aanzien van:

9 a. kennisgeving van Gegevens aan de leden van de organen, werknemers of adviseurs van de zorgaanbieder voor zover dat noodzakelijk is met het oog op de uitvoering van de Overeenkomst en/of ter verkrijging van interne goedkeuringen en interne besluitvorming, voor zover de betreffende personen aan een vergelijkbare geheimhoudingsverplichting gebonden zijn; b. gebruik of kennisgeving van Gegevens waartoe de zorgaanbieder verplicht is op grond van de wet of een uitspraak van de rechter of een besluit van enig bevoegd overheidsorgaan; c. gebruik of kennisgeving van Gegevens aan de relevante, bevoegde toezichthouders. Contractuele relatie Artikel Op de overeenkomst zijn van toepassing de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V De partijen verklaren door ondertekening van deze overeenkomst een exemplaar te hebben ontvangen van de algemene inkoopvoorwaarden en kennis te hebben genomen van de inhoud ervan en de daarin genoemde wet- en regelgeving en ermee in te stemmen. 2. De bijlagen bij de overeenkomst vormen een integraal onderdeel van de overeenkomst en enige verwijzing naar de overeenkomst zal tevens een verwijzing inhouden naar de bijlagen en andersom. 3. De contractuele relatie tussen partijen wordt beheerst door: a. Deze overeenkomst exclusief bijlagen; b. Bijlage I Prestatielijst; c. Bijlage II Prijslijst; d. de Algemene Inkoopvoorwaarden Zorg Menzis COA Administratie B.V In geval van strijdigheid tussen bovengenoemde documenten prevaleert hetgeen is gesteld in het hoogst aangeduide document in dit artikel. Artikel De overeenkomst is tussen partijen van kracht vanaf 1 januari 2015 en is aangegaan voor een bepaalde duur, te weten tot 1 januari Opgemaakt te Wageningen, d.d., Namens Menzis COA Administratie B.V. Namens de zorgaanbieder mevrouw A.A.M. (Bep) Snelder manager AGB-code zorgaanbieder : AGB-code apotheek : Contractcode : Tekenbevoegde : Functie :

Behandeld door Zorginkoop MCA

Behandeld door Zorginkoop MCA Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MZ/2015

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Kraam2015

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Fysio2015

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Oefen2015. Onderwerp Overeenkomst Oefentherapie 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Oefen2015. Onderwerp Overeenkomst Oefentherapie 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Oefen2015

Nadere informatie

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Verlos2015. Onderwerp Overeenkomst Verloskunde 2015

Geachte. Behandeld door Zorginkoop MCA. Ons kenmerk MCA-Verlos2015. Onderwerp Overeenkomst Verloskunde 2015 Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA-Verlos2015

Nadere informatie

Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst Hulpmiddelen via de apotheek 2015 Regeling Zorg Asielzoekers

Behandeld door Zorginkoop MCA. Onderwerp Overeenkomst Hulpmiddelen via de apotheek 2015 Regeling Zorg Asielzoekers Menzis COA Administratie B.V. Postbus 405 6700 AK Wageningen t 088 112 21 20 f 088 112 21 31 e zorginkoop@rzasielzoekers.nl www.rzasielzoekers.nl Datum Behandeld door Zorginkoop MCA Ons kenmerk MCA_HVA_2015

Nadere informatie

Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016, voor de levering van:

Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016, voor de levering van: Overeenkomst hulpmiddelenzorg 2016, voor de levering van: - Diabetes- en injectiematerialen voor het toedienen van insuline - Incontinentiematerialen: - Absorberende incontinentiematerialen - Afvoerende

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde logopedisten bij Menzis COA

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren Kraamzorg 2016

Bijlage 1 Handleiding declareren Kraamzorg 2016 Bijlage 1 Handleiding declareren Kraamzorg 2016 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde kraamcentra bij Menzis COA Administratie.

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017

Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017 Bijlage 2 Handleiding declareren Ergotherapie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ergotherapeuten bij Menzis

Nadere informatie

Handleiding declareren Huisartsen 2019

Handleiding declareren Huisartsen 2019 Handleiding declareren Huisartsen 2019 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde huisartsen bij Menzis en Anderzorg. Versie

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp

Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp Declaratieovereenkomst 2015 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp De ondergetekenden A. De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Menzis N.V.; - Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014

Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Declaratieprotocol Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor Zorgaanbieder AWBZ Juni 2014 Definitieve versie Declaratieprotocol juni 2014 1 Reikwijdte van het document: Alleen declaraties die via de AW319

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers

Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers Declaratieovereenkomst 2017 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp ten behoeve van asielzoekers De ondergetekenden A Menzis COA Administratie: Menzis COA Administratie B.V., Lawickse Allee 130, 6709

Nadere informatie

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG

Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG Bijlage 5 DECLARATIEPROTOCOL Wlz 2018 TEN BEHOEVE VAN DE ZORGINKOOP LANGDURIGE ZORG 2018-2020 Zorgverzekeraars Nederland Juni 2017 Reikwijdte van het document Dit document heeft alleen betrekking op declaraties

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016/2017

Bijlage 1 Handleiding declareren oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016/2017 Bijlage 1 Handleiding declareren oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde oefentherapeuten

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2017 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014

Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014 Bijlage 1 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2014 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde GGZ Cure aanbieders

Nadere informatie

Controleplan farmacie 2015

Controleplan farmacie 2015 Controleplan farmacie 2015 Formele en materiële controle Datum Auteur Status Versie Bestand Afdrukdatum 12-02-2015 Menzis Zorgverzekeraar NV Concept 1.0 Controleplan Farmacie 2015 01-04-2015, Menzis. Alle

Nadere informatie

Bijlage 1. Handleiding declareren eerstelijns psychologie EP 301 Eerstelijns psychologen

Bijlage 1. Handleiding declareren eerstelijns psychologie EP 301 Eerstelijns psychologen Bijlage 1 Handleiding declareren eerstelijns psychologie 2013 EP 301 Eerstelijns psychologen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde

Nadere informatie

Module 2 implantaten onderkaak

Module 2 implantaten onderkaak Module 2 implantaten onderkaak Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: naam zorgverlener of organisatie - AGB-code X - AGB-code X - Adres X - Postcode

Nadere informatie

Voor 2016 worden de volgende prestaties apart, dat wil zeggen naast de prestatie Terhandstelling van een URgeneesmiddel,

Voor 2016 worden de volgende prestaties apart, dat wil zeggen naast de prestatie Terhandstelling van een URgeneesmiddel, Artikel 1 Beloning van zorgprestaties Net als voorgaande jaren zal Zilveren Kruis in 2016 farmaceutische zorgprestaties separaat van de prestatie Terhandstelling van een UR-geneesmiddel belonen. Voor 2016

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Reglement Farmaceutische zorg 2018

Reglement Farmaceutische zorg 2018 Reglement Farmaceutische zorg 2018 Ditzo Reglement Farmaceutische zorg 2018 1. Algemeen Dit Reglement is een uitwerking van de modelovereenkomst van de Ditzo basisverzekering welke weer een uitwerking

Nadere informatie

Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie

Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie Raamovereenkomst Verloskunde, Prenatale screening en Echoscopie 2018-2019 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Praktijknaam Praktijk: Praktijk AGB-code

Nadere informatie

Bijlage 1 Handleiding declareren Fysiotherapie 2016/2017

Bijlage 1 Handleiding declareren Fysiotherapie 2016/2017 Bijlage 1 Handleiding declareren Fysiotherapie 2016/2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde fysiotherapeuten bij

Nadere informatie

Declaratieprotocol Mondzorg 2015

Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Declaratieprotocol Mondzorg 2015 Behorend bij de Overeenkomst 2015 Achmea - Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde Definities Betaalbaarstelling Onder betaalbaarstelling wordt verstaan het daadwerkelijk

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren Kraamzorg 2017

Bijlage 2 Handleiding declareren Kraamzorg 2017 Bijlage 2 Handleiding declareren Kraamzorg 2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde kraamcentra bij Menzis, Anderzorg

Nadere informatie

1. Algemeen. 2. Definities

1. Algemeen. 2. Definities Ditzo Reglement Farmaceutische zorg 2019 Dit Reglement is onder voorbehoud van goedkeuring door de NZa, vanaf 01-01-2019 is de definitieve versie beschikbaar op onze site. 1. Algemeen Dit Reglement is

Nadere informatie

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015

Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Declaratieprotocol Subsidieregelingen Wlz 2015 Addendum bij overeenkomst 2015 Zorgkantoor-Zorgaanbieder Wlz t.b.v. subsidieregelingen extramurale behandeling/eerstelijnsverblijf op grond van artikel 11.1.5.

Nadere informatie

Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2017

Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2017 Handleiding declareren GGZ Cure zorgaanbieders 2017 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde GGZ Cure aanbieders bij Menzis

Nadere informatie

Bijlage 1: Nadere voorwaarden en tarieven 2016

Bijlage 1: Nadere voorwaarden en tarieven 2016 Bijlage 1: Nadere voorwaarden en tarieven 2016 In aanvulling op de bepalingen uit artikel 3 lid 1 tot en met 4 van deze overeenkomst en de vigerende NZa-beleidsregels en prestatiebeschrijvingbeschikking

Nadere informatie

Bijlage 1: Tarieven en nadere voorwaarden

Bijlage 1: Tarieven en nadere voorwaarden Bijlage 1: Tarieven en nadere voorwaarden In aanvulling op de bepalingen uit artikel 3 lid 1 en lid 2 van deze overeenkomst en de vigerende NZa-beleidsregels en prestatiebeschikking komen de Zorgaanbieder

Nadere informatie

Reglement Farmaceutische zorg Restitutie 2018

Reglement Farmaceutische zorg Restitutie 2018 Postbus 2705 6401 DE Heerlen T 088-35 35 763 Postbus 2296 5600 CG Eindhoven T 088-35 35 764 www.aevitae.com info@aevitae.com Reglement Farmaceutische zorg Restitutie 2018 Inhoudsopgave pag. 1 Algemeen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN GEAUTOMATISEERD DECLAREREN VAN TANDHEELKUNDIGE VERRICHTINGEN

ALGEMENE VOORWAARDEN GEAUTOMATISEERD DECLAREREN VAN TANDHEELKUNDIGE VERRICHTINGEN ALGEMENE VOORWAARDEN GEAUTOMATISEERD DECLAREREN VAN TANDHEELKUNDIGE VERRICHTINGEN Voor alle bij de Univé-VGZ-IZA-Trias aangesloten verzekerden met een Basisverzekering al dan niet met een Aanvullende Verzekering.

Nadere informatie

Bijlage 3. Handleiding declareren Podotherapie PM 304

Bijlage 3. Handleiding declareren Podotherapie PM 304 Bijlage 3 Handleiding declareren Podotherapie PM 304 Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde podotherapeuten bij Menzis

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2014

Overeenkomst Logopedie 2014 Overeenkomst Logopedie 2014 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze

Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Overeenkomst Logopedie 2017 profielkeuze Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. Menzis N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen.

Nadere informatie

Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten

Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling retourinformatie

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2015

Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Overeenkomst Fysiotherapie 2015 Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen: Definities Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ

ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ ALGEMENE INKOOPVOORWAARDEN MULTIZORG VRZ Artikel 1 Toepasselijkheid Deze inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op de zorgovereenkomsten tussen zorgaanbieders en de zorgverzekeraars die bij het aangaan

Nadere informatie

1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal. 2. De declaratieparagraaf geldt voor:

1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal. 2. De declaratieparagraaf geldt voor: Uniforme Declaratieparagraaf Deze declaratieparagraaf beschrijft hieronder de volgende onderwerpen: - Artikel 1 Algemeen - Artikel 2 Controle verzekeringsrecht - Artikel 3 Declareren - Artikel 4 Declareren

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2019 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En De Zorgaanbieder: Naam praktijk Praktijk: AGB praktijkcode : XX Adres : XX Naam vertegenwoordigingsbevoegd

Nadere informatie

Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017

Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017 Zorgovereenkomst VGZ Huidtherapie 2017 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V.

Nadere informatie

Handleiding declareren Diëtetiek

Handleiding declareren Diëtetiek Bijlage 2 Handleiding declareren Diëtetiek 2018-2020 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Overeenkomst Farmaceutische Zorg 2019

Overeenkomst Farmaceutische Zorg 2019 Overeenkomst Farmaceutische Zorg 2019 BIJLAGE BIJ DEEL II: Basis Declaratieparagraaf Eerste lijn 1 INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Controle verzekeringsrecht en BSN... 3 Artikel 3 Declareren...

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns fysiotherapie AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling Hierna gezamenlijk te noemen

Nadere informatie

Bijlage bij Monitor betaalbaarheid en contractering apotheekzorg. Bronnen en methoden

Bijlage bij Monitor betaalbaarheid en contractering apotheekzorg. Bronnen en methoden Bijlage bij Monitor betaalbaarheid en contractering apotheekzorg Bronnen en methoden februari 2018 Inhoud 1. Methoden 4 2. Begrippenlijst 6 3 1. Bronnen en methoden Om deze monitor te maken heeft de NZa

Nadere informatie

Handleiding declareren dieetadvisering 2015 ZH308

Handleiding declareren dieetadvisering 2015 ZH308 Bijlage 2 Handleiding declareren dieetadvisering 2015 ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Ketenafspraak SAGO en Tergooi

Ketenafspraak SAGO en Tergooi Ketenafspraak SAGO en Tergooi Farmaceutische begeleiding bij opname, ontslag of polikliniekbezoek/dagbehandeling Opgemaakt op 01-01-2015 Geldig tot 31-12-2015 Versie 2.2 Definities: - SAGO: vertegenwoordigt

Nadere informatie

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling

Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Overeenkomst 1 e lijns Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2014 AWBZ-instelling Partijen De zorgverzekeraar: Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Instelling ( Instellings AGB ) Adres Instelling

Nadere informatie

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer>

Contractmanagement Locker 040 Postbus AK EINDHOVEN. <Naam> <postadres><nr> <postcode><plaats> <bankrekeningnummer> De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar N.V. IZA Zorgverzekeraar N.V. N.V. Zorgverzekeraar UMC N.V. Univé Zorg N.V. VGZ Cares Correspondentieadres: Verder

Nadere informatie

Zorgovereenkomst Farmaceutische Zorg VGZ 2015

Zorgovereenkomst Farmaceutische Zorg VGZ 2015 Zorgovereenkomst Farmaceutische Zorg VGZ 2015 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: VGZ Zorgverzekeraar NV IZZ Zorgverzekeraar NV IZA Zorgverzekeraar NV N.V. Zorgverzekeraar UMC

Nadere informatie

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018

Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Overeenkomst Voetzorg Diabetes Mellitus 2018 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Anderzorg N.V. En in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister van de KvK als maatschap 1 is ingeschreven,

Nadere informatie

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST

ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST ONDERAANNEMINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de [rechsvorm invullen] NAAM RECHTSPERSOON, statutair gevestigd te [plaats] (uitsluitend bij BV/stichting/vereniging), kantoorhoudende (of bij eenmanszaak:

Nadere informatie

Farmacie - DSW Zorgverzekeraar. Zoeken... Farmacie

Farmacie - DSW Zorgverzekeraar. Zoeken... Farmacie Farmacie Zoeken... DSW Zorgverzekeraar hecht veel waarde aan goede communicatie met zorgverleners. Via deze site kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van het beleid voor extramurale

Nadere informatie

komen overeen als volgt:

komen overeen als volgt: 2 komen overeen als volgt: Artikel 1 - Definities Verstaan wordt onder: a. AIP Apotheekinkoopprijs, zoals vermeld in de toepasselijke G-standaard van Z-index B.V. b. Apotheek De ruimte van waaruit zorg

Nadere informatie

Reglement Farmaceutische zorg 2017

Reglement Farmaceutische zorg 2017 Reglement Farmaceutische zorg 2017 Ditzo Reglement Farmaceutische zorg 2017 1. Algemeen Dit Reglement is een uitwerking van de modelovereenkomst van de Ditzo basisverzekering welke weer een uitwerking

Nadere informatie

Bijlage 1. Handleiding declareren logopedie ZH308. Ziekenhuizen/ZBC

Bijlage 1. Handleiding declareren logopedie ZH308. Ziekenhuizen/ZBC Bijlage 1 Handleiding declareren logopedie ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie

Overeenkomst Fysiotherapie Overeenkomst Fysiotherapie Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk te noemen partijen. Komen overeen:

Nadere informatie

Januari 2014 Versie 1. Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg

Januari 2014 Versie 1. Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg Januari 2014 Versie 1 Algemeen deel overeenkomst hoofdcontractant-zorgaanbieder Meditta Zorg Deel II: Algemeen Deel Overeenkomst hoofdcontractant zorgaanbieder de hoofdcontractant, en de zorgaanbieder,

Nadere informatie

Overeenkomst Fysiotherapie 2016

Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Overeenkomst Fysiotherapie 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer: Hierna gezamenlijk

Nadere informatie

Handleiding declareren logopedie 2017 ZH308

Handleiding declareren logopedie 2017 ZH308 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017 ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Handleiding declareren ergotherapie 2015 ZH308

Handleiding declareren ergotherapie 2015 ZH308 Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst 2015

Zorgovereenkomst 2015 DEEL III: ALGEMEEN DEEL Artikel 1 - Definities Verstaan wordt onder: a. Aanvullende ziektekostenverzekering: Een ziektekostenverzekering ter aanvulling van de zorgverzekering. b. AGB: Algemeen Gegevens

Nadere informatie

Regionale afspraken m.b.t. farmaceutische begeleiding bij opname in en ontslag uit het ziekenhuis en polikliniekbezoek

Regionale afspraken m.b.t. farmaceutische begeleiding bij opname in en ontslag uit het ziekenhuis en polikliniekbezoek Regionale afspraken m.b.t. farmaceutische begeleiding opname in en ontslag uit het ziekenhuis en polikliniekbezoek Definities: - SAGO: vertegenwoordigt alle openbare apothekers in de regio - Openbare :

Nadere informatie

Reglement Farmaceutische zorg Restitutie 2017 (onder voorbehoud van toestemming van de NZa)

Reglement Farmaceutische zorg Restitutie 2017 (onder voorbehoud van toestemming van de NZa) Reglement Farmaceutische zorg Restitutie 2017 (onder voorbehoud van toestemming van de NZa) 1. Algemeen Dit Reglement is een uitwerking van de modelovereenkomst van de Amersfoortse Restitutie welke weer

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 11 BESLUIT REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE ZIEKENHUISFARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 3 november 2014 Gezien in aanmerking

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alle doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Bijlage X: Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten

Bijlage X: Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Bijlage X: Uniforme declaratieprotocol wijkverpleging en zorg zintuigelijk gehandicapten Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling

Nadere informatie

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019

BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 BETAALOVEREENKOMST GGZ 2019 De ondergetekenden: 1. De naamloze vennootschap MENZIS ZORGVERZEKERAAR N.V., kantoorhoudende te (6709 DZ) Wageningen aan de Lawickse Allee 130, vertegenwoordigd door de heer

Nadere informatie

Declaratieprotocol behorende bij Zorgovereenkomst Eerstelijns Verblijf 2017

Declaratieprotocol behorende bij Zorgovereenkomst Eerstelijns Verblijf 2017 Definities Betaalbaarstelling Betaling aan een derde in opdracht van de zorgaanbieder Datum beschikbaarstelling retourinformatie bij VECOZO Derdenbeslag Onder betaalbaarstelling wordt verstaan het daadwerkelijk

Nadere informatie

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016

Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Overeenkomst Oefentherapie Cesar/Mensendieck 2016 Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar N.V. Menzis N.V. Anderzorg N.V. Azivo Zorgverzekeraar N.V. En De zorgaanbieder: Praktijk: KvK nummer:

Nadere informatie

Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014

Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014 Overeenkomst Basis Generalistische GGZ en/of Niet-klinische Specialistische GGZ en/of Dyslexie 2014 Vrijgevestigde zorgaanbieders Partijen De zorgverzekeraar: Menzis Zorgverzekeraar NV Anderzorg NV Azivo

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017

Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017 Bijlage 2 Handleiding declareren logopedie 2017 PM 304 Vrijgevestigd/WLZ-instellingen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde

Nadere informatie

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit

Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit Bijlage 4 Kwaliteitstoets/beheersmodel audit 1 Uitgangspunten Kwaliteitstoets/Beheersmodel audit Uitgangspunt is dat de zorgverzekeraar alleen doelmatige en noodzakelijke fysiotherapeutische zorg vergoedt.

Nadere informatie

Hulpmiddelen. Zoeken...

Hulpmiddelen. Zoeken... Hulpmiddelen Zoeken... hecht veel waarde aan goede communicatie met zorgverleners. Via deze site kunt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op het gebied van het beleid voor hulpmiddelenleveranciers.

Nadere informatie

Reglement Farmaceutische Zorg. ASR l Flexibel

Reglement Farmaceutische Zorg. ASR l Flexibel Reglement Farmaceutische Zorg 2016 ASR l Flexibel Inhoudsopgave I Algemeen 4 IV Hoeveelheden ter handstelling 7 II Definities 5 III Toestemming 6 V Specifieke bepalingen voor geneesmiddelen 8 Samen voor

Nadere informatie

Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 PM 304 Vrijgevestigd/AWBZ-instellingen

Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 PM 304 Vrijgevestigd/AWBZ-instellingen Bijlage 2 Handleiding declareren ergotherapie 2015 PM 304 Vrijgevestigd/AWBZ-instellingen Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde

Nadere informatie

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg

Contracteerbeleid Medisch Specialistische Zorg Contractering 2019 DSW Zorgverzekeraar (DSW) en Ziektekosten () contracteren vanaf 2018 namens elkaar een aantal zorgaanbieders voor Medisch Specialistische Zorg (MSZ). Onder MSZ verstaan wij: Ziekenhuizen;

Nadere informatie

Handleiding declareren fysiotherapie

Handleiding declareren fysiotherapie Bijlage 1 Handleiding declareren fysiotherapie PM 304 Vrijgevestigd Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde fysiotherapeuten

Nadere informatie

APOTHEEK. Behandelovereenkomst Algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden

APOTHEEK. Behandelovereenkomst Algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden APOTHEEK Behandelovereenkomst Algemene verkoop- en betalingsvoorwaarden BEHANDEL- OVEREENKOMST In deze behandelovereenkomst staat wat u van uw apotheek kunt verwachten en welke informatie uw apotheek hoort

Nadere informatie

Professioneel Statuut voor apothekers en ziekenhuisapothekers in loondienstverband

Professioneel Statuut voor apothekers en ziekenhuisapothekers in loondienstverband Professioneel Statuut voor apothekers en ziekenhuisapothekers in loondienstverband Overwegende dat 1. het beroep van apotheker in het stelsel van de gezondheidszorg een zelfstandige plaats ten dienste

Nadere informatie

Privacyreglement elektronische gegevensuitwisseling Stichting OZIS Fryslân

Privacyreglement elektronische gegevensuitwisseling Stichting OZIS Fryslân Privacyreglement elektronische gegevensuitwisseling Stichting OZIS Fryslân Dit privacyreglement maakt onderdeel uit van de deelnemersovereenkomst die de Deelnemers met Stichting OZIS Fryslân sluiten en

Nadere informatie

Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0

Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Uniforme declaratieparagraaf versie 1.0 Artikel 1 Algemeen 1. Wetgeving, regelgeving (beleidsregels en andere regels), landelijke richtlijnen en overige bilateraal overeengekomen afspraken zijn altijd

Nadere informatie

Declaratieovereenkomst 2014 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp

Declaratieovereenkomst 2014 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp Declaratieovereenkomst 2014 ter zake van geleverde tandheelkundige hulp De ondergetekenden A De (Zorg)verzekeraar: - Menzis Zorgverzekeraar N.V.; - Anderzorg N.V.; - Menzis N.V.; - Azivo Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Handleiding declareren fysiotherapie ZH308

Handleiding declareren fysiotherapie ZH308 Bijlage 1 Handleiding declareren fysiotherapie ZH308 Ziekenhuizen/ZBC Doel van deze handleiding is een overzicht te geven van alle relevante informatie over het declareren door gecontracteerde ziekenhuizen

Nadere informatie

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016

H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 H. ADDENDUM STOPPEN MET ROKEN 2015-2016 BIJ DE OVEREENKOMST BASISHUISARTSENZORG 2015-2016 Partijen zoals genoemd in de overeenkomst basishuisartsenzorg 2015 2016 komen in aanvulling op de overeenkomst

Nadere informatie

Flowcharts deel 99: oude flowcharts vergoeding/prijs/declaratie OUD

Flowcharts deel 99: oude flowcharts vergoeding/prijs/declaratie OUD 1 / 8 : oude flowcharts vergoeding/prijs/declaratie NOTA BENE: deze flowcharts zijn niet noodzakelijk actueel - sinds 2010 zijn er ontwikkelingen in het veld geweest die niet zijn verwerkt in deze flowcharts.

Nadere informatie

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl

www.zn.nl/branche/zorgkantoren/ www.zorgkantoorfriesland.nl www.achmeazorgkantoor.nl www.czzorgkantoren.nl www.zorgkantoordsw.nl Tabel 13. Stappenplan 2013-2014 voor Zelfstandig Ondernemend Zorgverleners Nr. Omschrijving processtap Duur Verwijzing Benodigde documenten Voorbereiden op overeenkomst met zorgkantoor: vanaf voorjaar

Nadere informatie

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE

CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE CENTRAAL COLLEGE VOOR DE FARMACIE BESLUIT NO. 2 2014 REGISTRATIE EN HERREGISTRATIE OPENBARE FARMACIE Het Centraal College voor de Farmacie in vergadering bijeen op 25 september 2014 Gezien de aanwijzing

Nadere informatie

Algemene bepalingen Huisartsenzorg Definitief concept

Algemene bepalingen Huisartsenzorg Definitief concept Algemene bepalingen Huisartsenzorg Definitief concept Uitgangspunten De algemene bepalingen huisartsenzorg bevatten het landelijk geüniformeerde deel van de overeenkomsten zorgverzekeraar huisarts, zoals

Nadere informatie

Medicatieoverdracht protocol Verpleeghuizen

Medicatieoverdracht protocol Verpleeghuizen Medicatieoverdracht protocol Verpleeghuizen Van toepassing op Medewerkers Zorg en cliënten Datum vaststelling Versie 18 januari 2011 Evaluatiedatum INHOUD MEDICATIEOVERDRACHT PROTOCOL 1. Doel... 1 2. Beschrijving..

Nadere informatie

Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016

Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016 Overeenkomst voetzorg Diabetes Mellitus buiten de ketenzorg 2016 De ondergetekenden: A De Zorgverzekeraar: Correspondentieadres: Verder aangeduid als: de Zorgverzekeraar VGZ Zorgverzekeraar N.V. IZZ Zorgverzekeraar

Nadere informatie

Overeenkomst Diëtetiek

Overeenkomst Diëtetiek Overeenkomst Diëtetiek 2018-2020 Partijen De Zorgverzekeraar: Menzis N.V. Anderzorg N.V. Menzis Zorgverzekeraar N.V. En De Zorgaanbieder: Naam Praktijk - in geval de Zorgaanbieder in het Handelsregister

Nadere informatie

ZZP registratiepunt heeft van u de volgende informatie ontvangen, dat U beschikt over

ZZP registratiepunt heeft van u de volgende informatie ontvangen, dat U beschikt over Stappenplan ten behoeve van openstelling van de pilot zzp ers 2014 Uitgangspunten: De pilot is opengesteld voor 1200 plaatsen. Indien u al gecontracteert bent voor de Pilot AWBZ zin 2014 kunt u zich niet

Nadere informatie