Senioren beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Senioren beleidsplan"

Transcriptie

1 Senioren beleidsplan Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V juni 2011

2 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen te behalen en hoe dit strategische invulling moet krijgen. Missie van K.Noorse S.V Op een gezonde sportieve manier aan voetbal te kunnen doen in een familiale verstandhouding. Doelstellingen senioren K.Noorse S.V Voetbalengagement op maat van elke speler op Noorse 2. Organiseren van recreatief en competitief gericht voetbal 3. Goede integratie van jeugdspelers in competitief voetbal 4. Behalen van betere sportieve resultaten in de competitieve ploeg(en) 5. Versterken van een goede sfeer tussen alle ploegen 6. Fairplay Strategische invulling 1. Voetbalengagement op maat van elke speler. Onze vereniging wordt gekenmerkt door een diversiteit van mentaliteit van spelers. Maar kortweg komt het hierop neer dat de ene speler liever zal opteren om competitief te spelen, spelen voor een plaats in de 1 ste ploeg en zullen er spelers zijn die gericht zijn om recreatief gericht te spelen. Tevens zal de ene speler door werk/studie/familiale omstandigheden niet altijd in staat zijn om te komen trainen en daarom alleen zondag met zijn (jeugd)vrienden willen komen voetballen. Veelal zijn deze spelers ook jaren actief geweest bij de jeugd van K.Noorse S.V. en sommige hebben jaren gespeeld bij de 1 ste ploeg. Zowel spelers die competitief 1 gericht en / of recreatief gerichte spelers 2 moeten bij de seniorenwerking van Noorse kunnen spelen. 2. Organiseren van recreatief en competitief voetbal Het organiseren van voetbal engagement op maat van elke speler is alleen maar mogelijk indien er voldoende spelers zijn die een competitieve of meer recreatieve invulling willen geven aan hun ontspanning. Er moeten immers minimaal 15 spelers 3 zijn per ploeg en in de competitieve ploegen dient er ook de nodige voetbalkwaliteit aanwezig te zijn. Om met de nodige waarborgen naar de volgende seizoenen toe te werken, worden de volgende actiepunten opgesteld: 1. Er moet een trainer aangetrokken worden die zijn prioriteit legt op de competitief gerichte spelers (die de komende jaren de jongeren goed mee moeten begeleiden in de 1 Competitief wordt bedoeld met spelers die minimaal 1 keer per week komen trainen en maximaal aanwezig (> 2 keer afwezig op een seizoen) zijn op zondag wanneer hun ploeg moet spelen 2 Recreatief gerichte spelers zijn spelers die facultatief eens komen trainen, graag met hun vast ploegmaten spelen en niet ieder weekend aanwezig kunnen zijn (2-5 keer afwezig). 3 In principe moet het gewogen gemiddelde per ploeg genomen worden om in te schatten of een ploeg met voldoende spelers is, soms is 15 spelers veel te weinig, soms is dit voldoende. De trainers of afgevaardigden dienen dit goed bij te houden hoeveel een bepaalde speler aanwezig is, met betrekking tot de inschrijvingen voor het volgende seizoen.

3 competitief gerichte ploegen) en het motiveren van de andere spelers om af en toe te komen trainen. De focus van de trainer van de senioren moet hier gelegd worden. 2. In het seizoen treden we aan met 3 seniorenploegen. Door het verkrijgen van meer competitieve spelers zal de aanwezigheid op training hoger liggen wat de kwaliteit ook zal doen verbeteren. 3. Er zijn in het seizoen een 20-tal junioren die moeten klaargemaakt worden om de komende seizoenen met een meer competitieve instelling te gaan spelen. 4. In het seizoen werden er een 15-tal junioren doorgeschoven naar de senioren waardoor er een verhouding ontstond van 2 competitief gerichte ploegen en 1 recreatief gerichte ploeg. 5. Zoals vorig seizoen zullen de junioren regelmatig ingezet kunnen worden in de eerste, tweede en derde ploeg omdat een goede integratie hoe dan ook een must is voor het behouden van onze jeugdspelers. De 15 junioren die in het seizoen naar de seniorenploegen gingen, werden voldoende geïntegreerd zodat voor hen de stap niet te groot was en de uitval van spelers beperkt kon worden. 3. Goede integratie van jeugdspelers in competitief voetbal Vaak haken spelers af die van de jeugd naar de senioren gaan, ze komen in een andere omgeving en het moet allemaal wat sneller en steviger. De voorbije jaren is er binnen de jeugdwerking van Noorse de focus gelegd op het verkrijgen van een grotere competitieve drang bij onze jeugdspelers. Dit ten gevolge van het meer krijgen van A-, B- en zelfs C- ploegen in verschillende categorieën. Wat daarbij opvalt bij een dergelijk systeem is dat er heel veel spelers komen trainen. De komende jaren zal dit hopelijk en waarschijnlijk zijn effect hebben bij de seniorenwerking. 4. Behalen van betere sportieve resultaten in de competitieve ploeg(en) In het seizoen is de eerste ploeg van Noorse in de derde klasse gebleven van het KVV. Verbeterpunten uit het vorige seizoen zijn: 1. De nieuwe trainer iets vroeger de eerste looptrainingen te laten aanvatten met variatie af en toe ook op het voetbalveld (voetballers lopen niet altijd allemaal even graag) 2. Het seniorenbestuur kiest duidelijk voor 1 visie, samengevat in een beleidsdocument. 3. De trainers junioren/senioren maken onderling goede afspraken. 4. De afgevaardigden worden betrokken bij de communicatie naar de spelers toe en de opstelling van het visie document 5. Versterken van een goede sfeer tussen alle ploegen Het voorbije jaar hebben we als beginnend seniorenbestuur al wel wat acties ondernomen om een goede verstandhouding te creëren tussen de verschillende ploegen. Dit is zeker positief! Buddy en Bunny Night, Spaghetti-avond, Pistoletmoment, eindeseizoens-bbq, enz.. Ons evenementenbestuur organiseert echter ook activiteiten en onze aanwezigheid daar is te beperkt. We zouden ook voor deze festiviteiten zorg moeten dragen en daar met onze ploegen naartoe gaan.

4 Criteria seniorentrainer Omschrijving: - Organiseren vriendenwedstrijden voor alle senioren - Recupereren en opruimen sportmateriaal na de trainingen - Opwarming en tactiek - Opvangen scheidsrechter na wedstrijd samen met afgevaardigde - Motiveren spelers om deel te nemen aan Noorse-activiteiten - Keeperstraining 1 keer per maand - Selectie seniorenploegen - Opstelling eerste en tweede ploeg - Opvolging 2 de ploeg en junioren door bijwonen wedstrijden - Overleg met andere trainers i.v.m. doorschuiven spelers - Doorsturen aanwezigheidslijst per training - Problemen worden besproken met het seniorenbestuur alsook het bijsturen van afspraken. De seniorentrainer organiseert de trainingen, die starten ten laatste begin augustus tot eind april en plaatsvinden op dinsdag- en donderdagavond. De bedoeling is dat er één keer per maand een keeperstraining wordt voorzien voor alle seniorenkeepers, deze gaan door tijdens de gewone trainingen. De seniorentrainer stelt de selectie op voor alle seniorenploegen. Hij begeleidt de wedstrijd van de eerste ploeg. Voor het doorschuiven van junioren wordt overleg gepleegd met de juniorentrainer. De seniorentrainer staat hoofdzakelijk in voor de sportieve begeleiding van de eerste ploeg. Daarnaast volgt hij ook de 2 de ploeg en de juniorenploeg op met het oog op mogelijke versterkingen. De seniorentrainer laat weten welk sportmateriaal hij nodig heeft. Er wordt regelmatig overleg gepleegd met het seniorenbestuur zodat er eventueel kan bijgestuurd worden, daar waar het nodig is. De seniorentrainer onthoudt zich van alle kritiek op de medewerkers, bestuursleden en de werking van de club.

5 Afspraken met de spelers Om een goede werking te garanderen, dienen er een aantal afspraken gemaakt te worden met alle spelers: verwittig zelf of je al of niet kan spelen of aanwezig kan zijn op de training beantwoord de mails van trainers en afgevaardigden tijdig laat even weten of je zelf rijdt of je met iemand anders moet meerijden neem zoveel mogelijk deel aan de trainingen kom op tijd naar de trainingen, je dient ten laatste om 19u45 aanwezig te zijn kom op tijd naar de wedstrijden: = 60 minuten voor aanvang breng steeds uw identiteitskaart mee naar de wedstrijd betaal tijdig je lidgeld kom niet met voetbalschoenen in de kantine maak voetbalschoenen buiten proper, niet in de kleedkamer neem een douche na training en wedstrijd hou de kleedkamers netjes draag zorg voor je spelersuitrusting draag zorg voor de kleedkamers, kantine, sportmateriaal, toiletten, gooi afval in de vuilbak, niet op de grond wees sportief t.o.v. tegenstrever, scheidsrechter en begeleiders heb respect voor trainers en begeleiders beperk het gebruik van alcohol vóór training en wedstrijd neem zoveel mogelijk deel aan de clubactiviteiten rook niet in kantine en kleedkamers.

Seniorenplan

Seniorenplan Seniorenplan 2018-2019 Seniorenbestuur Noorse Mei 2018 Missie Iedereen de kans geven om in een familiale verstandhouding en op een gezonde en sportieve manier aan voetbal te kunnen doen op elk niveau.

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

INTERNE WERKING K.NOORSE S.V.

INTERNE WERKING K.NOORSE S.V. INTERNE WERKING 2018-2019 K.NOORSE S.V. Voor het 2018-2019 gaan we van start met de verdere uitbouw van onze vereniging. Hierbij dient ook de bestuursstructuur aangepast te worden en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel

Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel Infomap PAASSTAGE THEO CUSTERS JEUGDWERKING FC Sint-Jozef Londerzeel Voetbal is simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen. (Johan Cruijff) Beste ouders, Bedankt voor de inschrijving

Nadere informatie

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler:

Sportief Charter. 1. We verwachten van elke ouder/voogd/begeleider: 2. We verwachten van elke speler: Sportief Charter Door de lichamelijkheid van de sport lopen bij de spelers de emoties vaak hoog op. Voeg daaraan toe dat er in de sport soms andere regels en gewoonten gelden dan in de samenleving, dan

Nadere informatie

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen Infobrochure Jeugdwerking seizoen 2015-16 Tijdens de training hebben de spelers dezelfde outfit aan. (pakket) Voor en na de wedstrijden dragen we dezelfde training als één team. Gelieve op tijd te komen

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 45 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 45 (van 05-11 t.e.m. 11-11-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 45 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen

Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen Linden, 5 juni 2014 Betreft seizoen 2014-2015 PRAKTISCH: inschrijven / lidgeld / trainingen jeugdploegen Beste voetbalvrienden, spelers, ouders, Het WK in Brazilië, schoolexamens en de zomer staan voor

Nadere informatie

Clubreglement K. AS - Niel United

Clubreglement K. AS - Niel United Clubreglement K. AS - Niel United Voetbal is een leer- en groeiproces naar individueel beter worden, ieder in zijn tempo en met zijn mogelijkheden. Het ontwikkelen van het individu staat steeds voorop,

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW

INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL ST. DENDERLEEUW Contactgegevens Club en bestuur: Hebt u suggesties, vragen of loopt er iets niet zoals het hoort, laat het ons dan weten. Hiervoor kunt u op de eerste plaats steeds terecht bij de trainer. Het jeugdbestuur:

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw.

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie en visie. Wij Standaard Denderleeuw jeugdopleiding hun hebben als doel om zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugdwerking te laten doorstromen

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015)

Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) Charter voor ouders en supporters (versie 9/2015) KSVOOSTKAMP Vooreerst verwijzen we naar de Visie van KSVO, bevat oa de kernwaarden (bevat ook paragraaf rond respect en waarden/normen). Laatste versie

Nadere informatie

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016

Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen laatste update 15 juli 2016 Clubreglement voor spelers en ouders Seizoen 2016-2017 laatste update 15 juli 2016 Deelnemen aan een clubleven brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om het bos door de bomen niet te verliezen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede

Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede Huishoudelijk reglement - Jeugdwerking KVC Jong Lede onderbouw In een vereniging is het naleven van een huishoudelijk reglement een pure noodzaak. In het huishoudelijk reglement van onze jeugdwerking zijn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 38 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 38 (van 17-09 t.e.m. 23-09-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 38 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Sport Vereniging Langbroek

Sport Vereniging Langbroek Sport Vereniging Langbroek Beleidsplan 2011/2012 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 2. Doelstelling... 3. Voorwaarden voor continuïteit... 4. Afspraken voetbaltechnisch beleid... 5. Fair Play beleid KNVB...

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE

TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE TECHNISCH BELEID VV HONTENISSE Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Doelstelling... 4 3. Afspraken... 5 a. Indeling elftallen.... 5 b. Bepalen wedstrijdselectie.... 5 c. Overige zaken... 5 4. Randvoorwaarden...

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING V.S.W.

VOETBALVERENIGING V.S.W. Leiders en trainers 1. creëren een omgeving en een sfeer waarin de sporter zich veilig voelt en kan ontplooien. 2. vertegenwoordigen V.S.W. op een waardige manier. 3. zijn verantwoordelijk voor het goed

Nadere informatie

ALGEMENE VISIE Tielt- Winge 3000

ALGEMENE VISIE Tielt- Winge 3000 ALGEMENE VISIE Tielt- Winge 3000 MISSIE ONTSTAAN -1- Inleiding Ontstaan TW 3000. Dit beleidsplan geeft aan hoe de komende jaren vorm gegeven wordt aan de jeugdvoetbalopleiding van Tielt- Winge 3000 (5337)

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN. Sporting Club Aarschot

JEUGDBELEIDSPLAN. Sporting Club Aarschot JEUGDBELEIDSPLAN Sporting Club Aarschot 2012-2013 1. Doel, visie en organisatie van de jeugdwerking a. Missie waarom bestaan we? SC Aarschot (SCA) is sinds 2009 begonnen met een jeugdwerking en heeft haar

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Aanspreekpersoon integriteit (API) 1/11/2018 In het kader van de erkenning als Antwerpse Sportclub is het vereist om een Aanspreekpersoon Integriteit aan te stellen. Zo kan een

Nadere informatie

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als

Kernwaarden Wij vinden het belangrijk dat leden, sponsoren en supporters ons ervaren en herkennen als STRATEGIE 2012-2015 Missie (Wie zijn wij) Voor de vereniging en haar leden de positie van S.V.M.E. in de Eijsdense gemeenschap verankeren, waardoor de toekomst wordt gegarandeerd. S.V.M.E. is een vereniging

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Jeugdbeleid FC Gierle

Jeugdbeleid FC Gierle Jeugdbeleid FC Gierle Structuur van het jeugdbestuur Organogram jeugdbestuur FC Gierle Opleidingsprogramma jeugdspelers Jaarprogramma jeugdwerking, infrastructuur en materiaal Medewerkers Jeugdwerking

Nadere informatie

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11

FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 FC BOSDAM BEVEREN Afspraken voor jeugdspelers van de onderbouw U6 U7 U8 U9 U10 U11 1. Algemeen Na een training of een wedstrijd ben je erg bezweet. Om netjes naar huis te gaan, nemen we eerst een verfrissende

Nadere informatie

www.thejets.be Kick-off

www.thejets.be Kick-off www.thejets.be THE JETS THE JETS Frank Vandermeersch Algemene Organisatie, externe vertegenwoordiging ORGANISATIE Frederik Ghesquière Enya Louagie Samenwerking externe clubs, ondersteuning secretariaat,

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel

Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel Sporttechnische Commissie SK Steenhuffel 12/07/2018 Sporttechnische Commissie Pagina 1 Inhoudstabel 1. Doel 2. Organigram 3. Leden 4. Takenpakket 12/07/2018 Sporttechnische Commissie Pagina 2 1. Doel De

Nadere informatie

Gedragregels v.v.dkb 44

Gedragregels v.v.dkb 44 Gedragregels v.v.dkb 44 Iedere vereniging wil dat er op een onbezorgde en prettige manier wordt gevoetbald. Dit gaat niet altijd vanzelf. Wat een enorme bijdrage kan leveren is het maken van afspraken

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd dit

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek jeugd (december 2014) Resultaten, analyse en acties

Tevredenheidsonderzoek jeugd (december 2014) Resultaten, analyse en acties Tevredenheidsonderzoek jeugd (december 2014) Resultaten, analyse en acties In december 2014 werd via mail een online enquête aangekondigd betreffende de tevredenheid over de werking van de club. Alle ouders

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

OLEN UNITED Visie

OLEN UNITED Visie OLEN UNITED Visie 2020-2030 Geschiedenis AOVV - KAC AOVV KAC Opmerkingen AOVV 2010-11 9 jeugd + 2 senior 9 + 2 2011-12 9 + 2 9 + 2 Lid van Westel Circle 2012-13 10 + 2 8 + 2 2013-14 11 + 2 4 + 2 Uitbreiding

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE NIEUW BOECHOUT Waarom Regels en Afspraken opstellen? Nieuw Boechout is een vereniging (Duboco vzw) die voetbalsport organiseert voor jongens, meisjes, mannen en vrouwen en dit in de beste omstandigheden. In onze statuten

Nadere informatie

Infomoment ouders 6 augustus 2016

Infomoment ouders 6 augustus 2016 Infomoment ouders 6 augustus 2016 Voorstelling KSK Kasterlee 18 jeugdploegen 3 seniorenploegen Samenwerking met FC Zwaneven >200 leden 1 e ploeg:- 3 e provinciale - thuiswedstrijden op zaterdagavond Jeugdbestuur

Nadere informatie

Onthaalbrochure voetbalclub K. Noorse S.V. seizoen

Onthaalbrochure voetbalclub K. Noorse S.V. seizoen Onthaalbrochure voetbalclub K. Noorse S.V. seizoen 2015-2016 ONTSTAAN, NAAM en KLEUREN VAN NOORSE Hoewel Noorse pas in 1996 officieel zijn gouden jubileum vierde, werd de basis van onze club gelegd in

Nadere informatie

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen:

Beleid Technische Commissie VV Gilze Het selecteren en Indelen: Beleid Technische Commissie VV Gilze Het beleid van de Technische Commissie is een middel zijn om de doelstellingen van VV Gilze, te behalen. Door middel van dit document willen wij ons beleid transparant

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK INFO BROCHURE VK HEINDONK 1. Club info: VK Heindonk vzw - Terreinen Jean Staldeur Kleine Bergen 4a 2830 Heindonk 0478/96.76.45 (Johan Steenackers, voorzitter) 0479/40.92.30 (Nico Smedts, secretaris) 03/886.52.20

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m )

FCK TIME: WEEK 34 (van t.e.m ) FCK TIME: WEEK 34 (van 20-08 t.e.m. 26-08-2018) Beste trainers, afgevaardigden en spelers van FC KERKSKEN, Vooraleer het programma van week 34 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer

Nadere informatie

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017

Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Handleiding voor jeugdtrainers KSV 2014-2017 Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 1.1 Trainers 4 1.2 Hoofd trainer 4 1.3 Assistent trainer 4 1.4 Keeper trainer 4 1.5 Verenigingstrainer 5 2 1.0 Inleiding In het

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Voorwoord SW Ladies Harelbeke is een sportvereniging die groot belang hecht aan

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFO MOMENT OUDERS U6 SEPTEMBER 2017 Geschiedenis van de club KVC Haacht is het resultaat van een geslaagde fusie tussen Stade Haacht en KV Olympia Haacht Wespelaar. Deze kwam tot

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v

WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v WKV Reflex Vrijwilligersbeleid v2016 0.4 1.1 Aanleiding Binnen onze vereniging worden diverse activiteiten verricht. Uiteraard zijn dit hoofdzakelijk korfbalactiviteiten, maar daarnaast maken we ook graag

Nadere informatie

Onthaalbrochure voetbalclub K. Noorse S.V. seizoen

Onthaalbrochure voetbalclub K. Noorse S.V. seizoen Onthaalbrochure voetbalclub K. Noorse S.V. seizoen 2016-2017 ONTSTAAN, NAAM en KLEUREN VAN NOORSE Hoewel Noorse pas in 1996 officieel zijn gouden jubileum vierde, werd de basis van onze club gelegd in

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 35

FC KERKSKEN: programma week 35 FC KERKSKEN: programma week 35 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 35 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: 1. GROOT MOSSELFESTIJN (zie

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

F.C. GIERLE vzw INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL F.C. GIERLE SEIZOEN 2018/2019

F.C. GIERLE vzw INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL F.C. GIERLE SEIZOEN 2018/2019 F.C. GIERLE vzw AANGESLOTEN BIJ DE KBVB STAMNUMMER 9373 INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL F.C. GIERLE SEIZOEN 2018/2019 Beste ouder en speler, Deze informatiebrochure verschaft u de nodige inlichtingen over

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK. KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK. KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK KVK Westhoek wil samen met alle leden de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel mogelijk spelers (in het

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter jeugdspelers. JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek 45 belangrijke punten. 1. Stiptheid is zeer belangrijk. Zorg dat je steeds aanwezig

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Richtlijnen Jeugdwerking Seizoen Jeugdwerking KVC Delta Londerzeel vzw Meerstraat Londerzeel Stamnummer : 2574

Richtlijnen Jeugdwerking Seizoen Jeugdwerking KVC Delta Londerzeel vzw Meerstraat Londerzeel Stamnummer : 2574 Richtlijnen Jeugdwerking Seizoen 2018-2019 Jeugdwerking KVC Delta Londerzeel vzw Meerstraat 268-1840 Londerzeel Stamnummer : 2574 Praktische of informatieve Vragen over het geheel Van de opleiding of werking

Nadere informatie

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers

Standpunten inzake intern beleid: indeling ploegen, doorstroming jeugdspelers 1. Indeling Gebeurt op basis van: kalenderleeftijd. biologische leeftijd (gestalte, vaardigheden, enz.). evaluatie van de speler, progressiemarge, beleving voetbalingesteldheid Indeling van ploegen Aantal

Nadere informatie

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven:

MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD. De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: MISSIE KVK WESTHOEK JEUGD De jeugdwerking van KVK Westhoek wil samen met de hele club de vooropgestelde missie gestalte geven: Voetbal = hoofdproduct Opleiden om morgen te winnen! KVK Westhoek wil zoveel

Nadere informatie

Sportief beleid

Sportief beleid 1. Algemene visie Sportief beleid 2018-2019 Als één van de toonaangevende clubs in de provincie streeft MAVOC Mechelen naar een steeds vernieuwend beleid. Enerzijds trachten we onze eerste ploegen op landelijk

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID.

INTERN REGLEMENT STIPHEID. INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

SPELREGELS. s.v. MZC 11 te Zierikzee. BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan

SPELREGELS. s.v. MZC 11 te Zierikzee. BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan SPELREGELS s.v. MZC 11 te Zierikzee BIJLAGE II van het Technisch Beleidsplan Sportpark Den Hogen Blok, Lange Blokweg 29, 4301 NW Zierikzee T 0111-450235 (wedstrijdsecretariaat) T 0111-450236 (kantine)

Nadere informatie

Beleidsplan B.B.C. Haacht

Beleidsplan B.B.C. Haacht Beleidsplan B.B.C. Haacht 2012-2016 Visie en Missie B.B.C. Haacht Visie (algemeen) Basketbal is er voor iedereen. Jeugd en senioren moeten naast een opleiding ook hun ontspanning hierin vinden. De toegangsdrempel

Nadere informatie