Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli daagse Meerdaagse

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli daagse Meerdaagse"

Transcriptie

1 Masterclass Service Design 12 juni , 26 juni en 6 juli

2 Hoe zorgt u er, in deze steeds sneller veranderende wereld, voor dat u een pionier bent in uw markt met een innovatief portfolio van producten en diensten dat voldoet aan de wensen en behoeften van uw klant? masterclass service design In deze masterclass leert u hoe diensten kunnen bijdragen aan het innovatief en onderscheidend vermogen van uw organisatie. Juist voor bedrijven in de maakindustrie kunnen diensten een manier zijn om nieuwe waarde te creëren voor de klant, en concurrentievoordeel te behalen. Tijdens de masterclass werkt u in een service design traject aan het ontwikkelen van innovatieve, waarde vermeerderende productdiensten-combinaties voor uw eigen bedrijf. Service Design Thinking is een zeer waardevolle methode voor iedereen die het innovatieve vermogen van zijn of haar organisatie wil verbeteren. Voor industrieleiders zoals Apple en McKinsey is Service Design thinking een integraal onderdeel van alle business activiteiten. In deze masterclass leert u hoe een service design proces werkt en leert u de belangrijkste service design tools te gebruiken. Naast het feit dat u aan het einde van de masterclass een nieuwe productdiensten-combinatie ontwikkeld heeft waar u direct mee aan de slag kan, kunt u de service design tools die u gebruikt heeft om deze dienst te ontwikkelen tijdens de masterclass ook direct implementeren in uw eigen organisatie, om zo het innovatief vermogen van uw organisatie verbeteren.

3 SERVICE SCIENCE FACTORY De masterclasses worden verzorgd door de Service Science Factory. Service Science Factory (SSF) is onderdeel van de School of Business and Economics van Universiteit Maastricht. Service Science Factory is opgericht in 2010 en heeft zich zeer snel ontwikkeld als een belangrijke speler op het gebied van diensteninnovatie. Het doel van SSF is om waarde vermeerderende diensten te ontwikkelen en de adoptie en integratie ervan in organisaties te faciliteren. De focus van SSF ligt op de transformationele kracht van diensteninnovatie om nieuwe inkomstenbronnen te genereren en nieuwe manieren van een concurrentievoordeel te behalen. Dit potentieel heeft SSF al in een groot aantal organisaties in zeer verschillende industrieën gerealiseerd. Enerzijds door meer dan 50 projecten geleid door SSF in opdracht van organisaties (variërend van MKB s tot multinationals) met een specifieke business challenge. Anderzijds door educatieve consulting programma s waar we onze kennis met betrekking tot diensteninnovatie en service design overdragen aan bedrijven en bedrijven laten werken met verschillende service design technieken. opzet U kunt kiezen voor een 1 daagse masterclass (korte masterclass), of een meerdaagse masterclass, bestaande uit 1 hele dag en 2 halve dagen (lange masterclass). De masterclasses zijn opgedeeld in 3 elementen: ideeën genereren design en validatie Implementatie De korte masterclass zal bestaan uit het element: klantgericht ideeën genereren. De lange masterclass zal ook beginnen met het element: klantgericht ideeën genereren (1 dag) en zal verder gaan met de elementen: klantgericht design en validatie (1 halve dag) en implementatie (1 halve dag). Naast de aanwezigheid tijdens de masterclasses wordt van de deelnemers ook een tijdsinvestering gevraagd voor de start van de masterclass in de vorm van een voorbereidingsopdracht. Bij de lange masterclass dienen de deelnemers ook een opdracht uit te voeren in de periode voor de tweede en derde sessie.

4 DAG 1: KLANTGERICHT IDEEËN GENEREREN Door middel van een vragenlijst voorafgaand aan de start van de masterclass bepaalt u een business challenge waar u tijdens de masterclass aan zult werken. Omdat een belangrijk speerpunt in service design klantgericht werken is, zult u daarnaast voor de start van de masterclass de nodige klantinzichten omtrent deze business challenge moeten verzamelen. U krijgt hier van SSF een aantal tips en templates voor. Tijdens de masterclass zult u de verzamelde klantinzichten in kaart brengen. Daarna zullen er op basis van deze inzichten verschillende oefeningen gedaan worden om innovatieve ideeën te genereren voor diensten of product-dienstencombinaties waarmee u zich kunt onderscheiden van de concurrentie, en toegevoegde waarde kunt creëren voor uw klant. De ideeën zullen vervolgens verder uitgewerkt worden en aan elkaar gepresenteerd worden voor directe feedback, zodat men op het einde van dag 1 met een echt concept voor een nieuwe dienst naar huis gaat. DAG 2: KLANTGERICHT DESIGN EN VALIDATIE (ENKEL BIJ LANGE MASTERCLASS) De ideeën worden uitgewerkt om tot een realistisch te implementeren oplossing te komen, door middel van het maken van het waarde propositie canvas en een service blueprint. Daarna volgt een prototyping workshop waarin u een prototype ontwikkelt voor de nieuw bedachte dienst. Dit prototype moet u vervolgens met zoveel mogelijk klanten valideren voor de start van de derde dag van deze masterclass. DAG 3: IMPLEMENTATIE (ENKEL BIJ LANGE MASTERCLASS) In de laatste halve dag van de masterclass presenteert u uw nieuwe dienst aan een expert panel. Het beste idee wordt gekozen en beloond. Het laatste deel van de masterclass richt zich op het implementeren van de nieuwe diensten in uw bedrijf door middel van het maken van een implementatie plan. Ook wordt u gecoacht om de geleerde tools toe te passen in uw eigen organisatie. leerdoelen Na het volgen van deze masterclass: Kunt u klantinzichten genereren en inzichtelijk maken d.m.v. een customer journey. Kunt u klantgericht ideeën genereren d.m.v. innovatieve brainstorm technieken. Kunt u nieuwe waardeproposities ontwikkelen. Kunt u ideeën uitwerken in een prototype en deze valideren met de klant. Heeft u een plan om de nieuw ontwikkelde dienst daadwerkelijk te implementeren in uw organisatie. Heeft u toegang tot tools en templates die tijdens de masterclasses gebruikt zijn zodat u deze ook in uw eigen organisatie kunt gebruiken en kunt doorgeven aan uw werknemers.

5 kosten Omdat de masterclasses onderdeel zijn van een beleidsexperiment van het ministerie van Economische Zaken om de waarde van service design bij het ontwikkelen van nieuwe productdiensten-combinaties aan te tonen, kunnen we deze masterclasses tegen een zeer gereduceerd tarief aanbieden. 1-daagse masterclass: 200 p.p. (normaal 1.295) Meerdaagse masterclass: 400 p.p. (normaal 1.795) Er kunnen maximaal 15 bedrijven deelnemen per masterclass. Bij meer aanmeldingen zal er geloot worden. Voor deelname is het invullen van een nulmeting (vragenlijst) verplicht. Voor wie? Deze masterclass is onderdeel van een beleidsexperiment van het ministerie van Economische Zaken. Om het beleidsexperiment succesvol uit te kunnen voeren zijn er een aantal eisen waaraan deelnemers moeten voldoen om in aanmerking te komen voor deelname aan de masterclass. De deelnemer dient werkzaam te zijn voor een bedrijf actief in één of meerdere benoemde sectoren in de maakindustrie (zie website voor meer informatie) Het bedrijf heeft maximaal 250 werknemers. Per bedrijf mogen maximaal 2 werknemers deelnemen aan de masterclasses. AGENDA & locatie Korte Masterclass Lange Masterclass ideeën genereren ideeën genereren 12 juni 2017 Locatie voor alle sessies: Service Science Factory Tongersestraat LN Maastricht Ruimte: SSF café design en validatie 26 juni juni 2017 Implementatie 6 juli 2017 Inschrijven? Of vragen? Ga naar de website: Of stuur een mail naar: masterclasssd@servicesciencefactory.com

MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018

MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018 MKB Leerprogramma: Focus op core business door digitalisering en service innovatie. START: EIND 2018 Is jouw bedrijf..geïnteresseerd in het verbeteren en ontwikkelen van nieuwe diensten?..geïnteresseerd

Nadere informatie

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie.

het starters lab het Starters Lab starters4communities werkt met jong talent aan maatschappelijke innovatie. het starters lab In het Starters Lab bouwen jonge talenten in teams sociale ondernemingen. Samen sterker! Jij bent: starters4communities werkt met jong talent aan starters4communities presenteert het Starters

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS

LEREN DOOR TE DOEN DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS DESIGN THINKING TRAINING VOOR COMMUNICATIE PROFESSIONALS Deze energieke, tweedaagse training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Design Thinking principes, de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

Hoe kunnen we in dienstverlening en businessmodellen innoveren om zo sterkere merken in de markt te zetten?

Hoe kunnen we in dienstverlening en businessmodellen innoveren om zo sterkere merken in de markt te zetten? OPEN TRAINING SERVICE DESIGN THINKING Deze energieke, 4 uur durende training resulteert in hands-on ervaring en meer inzicht in de Service Design Thinking principes; de belangrijkste tools en terminologie.

Nadere informatie

LEARNING & BUSINESS DEVELOPMENT PROGRAMMA VOOR BEDRIJVEN

LEARNING & BUSINESS DEVELOPMENT PROGRAMMA VOOR BEDRIJVEN 3D Printing Zuid-Limburg Kansen creëren met 3D Printen LEARNING & BUSINESS DEVELOPMENT PROGRAMMA VOOR BEDRIJVEN Kernpartners 3D Printing Zuid-Limburg Wat voegt 3D printen toe aan uw bedrijf? Dat is de

Nadere informatie

CO-CREATIE IN ZORGINNOVATIE

CO-CREATIE IN ZORGINNOVATIE CO-CREATIE IN ZORGINNOVATIE 1 Introductie VanMorgen Advies en consultancy voor ontwikkelen en implementeren zorgdiensten met zorgtechnologie Specialiteiten: Begeleiding implementatie zorg op afstand Service

Nadere informatie

De Innovator. Business Model Innovation. When the game gets tough Change the game. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel?

De Innovator. Business Model Innovation. When the game gets tough Change the game. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? De Innovator Business Model Innovation When the game gets tough Change the game Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Business Model Innovation We leven

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

VITAS Creative Development

VITAS Creative Development VITAS Creative Development 1 CREATIVE DEVELOPMENT Creative development gaat verder dan alleen een mooi design maken voor software producten. VITAS is expert op het gebied van het ontwerpen van gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

van Individueel tot In-Company

van Individueel tot In-Company De Innovator Innovator's Toolkit Toolkit Training: Daar wordt je vanzelf innovatief van van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Innovator's Toolkit Er is veel aandacht

Nadere informatie

Samen op weg naar meer business

Samen op weg naar meer business Samen op weg naar meer business Denken in Diensten! De kreet Meten is Weten geldt nog steeds. Binnen ondernemingen is het zeer gebruikelijk om diverse zaken te meten, denk bijvoorbeeld aan productiegegevens

Nadere informatie

De Innovator. Business Model Innovation WHEN THE GAME GETS TOUGH, CHANGE THE GAME. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel?

De Innovator. Business Model Innovation WHEN THE GAME GETS TOUGH, CHANGE THE GAME. Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? De Innovator Business Model Innovation WHEN THE GAME GETS TOUGH, CHANGE THE GAME Hoe kom je tot een nieuw Businessmodel? de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Business Model Innovation We leven

Nadere informatie

Positionering en idee ontwikkeling. zondag 2 december 12

Positionering en idee ontwikkeling. zondag 2 december 12 Positionering en idee ontwikkeling Agenda Review presentaties Customer Journey Positionering Van Cover Story naar Ideeën HKJ s Forced-Fit Huiswerk Customer Journey Vragen? Hoe was het bezoek? Customer

Nadere informatie

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN DE 7 REDENEN WAAROM MARKETEERS NIET OM RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN Odette Vlek Senior marktonderzoeker Ruigrok NetPanel November 2015 INTRODUCTIE Online research communities zijn al enige jaren hot.

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen

We zien een datagedreven wereld vol kansen. Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien een datagedreven wereld vol kansen Toepassingscentrum voor big data oplossingen We zien succesvolle organisaties groeien door big data 50% van de meest succesvolle organisaties Volg ons op twitter:

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

Adding Value Intrapreneurship

Adding Value Intrapreneurship Intrapreneurship Het vermogen om te vernieuwen zit verborgen in iedereen. Dit vermogen wordt ontsloten op het kruispunt waar een lonkend perspectief, een voorwaarden scheppende omgeving en een intrinsieke

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT SNEL EN WENDBAAR WERKEN AAN CONTINUE VERBETERING IN ORGANISATIES LEADERSHIP, ENTREPRENEURSHIP, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 3 Masterclass Agile Management

Nadere informatie

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP

MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP MASTERCLASS AGILE MANAGEMENT EN LEIDERSCHAP SUCCESVOL TRANSFORMEREN NAAR EEN WENDBARE, TOEKOMSTBESTENDIGE ORGANISATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING ER VERANDERT STEEDS MEER EN STEEDS SNELLER

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

Beschrijving Deelproject Communicatie Perron 5. Arnold Aukema

Beschrijving Deelproject Communicatie Perron 5. Arnold Aukema Beschrijving Deelproject Communicatie Perron 5 Arnold Aukema Introductie Dit document beschrijft in het kort het deelproject communicatie binnen het service design project Perron 5, waar ik tijdens mijn

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) IDEALE MIX VAN THEORIE EN PRAKTIJK. Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER EXPERIENCE & MULTICHANNEL MANAGEMENT (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» KLANTBELEVING ALS UITGANGSPUNT VOOR JOUW STRATEGIE Customer Experience draait om het leveren van een intentionele,

Nadere informatie

VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen

VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen VAN BELEID NAAR BUSINESS Een methode om écht te gaan ondernemen AANLEIDING De creatieve industrie is een sector die de economische en culturele waarde van betekenis centraal stelt en exploiteert. Deze

Nadere informatie

DOON BOX. Handleiding voor docenten

DOON BOX. Handleiding voor docenten DOON BOX Handleiding voor docenten Voedselverspilling Challenge 2019 Docenten handleiding Voedselverspilling: een wicked probleem In de Voedselverspilling Challenge werken studenten in teamverband aan

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden Voor wie Ondernemers, account managers, sales managers, business developers, freelancers en alle anderen die in het commerciële proces van een organisatie betrokken

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

1. Management samenvatting

1. Management samenvatting Voorwoord Het plan van aanpak dat hier zal worden weergegeven is een voorbereiding op de ontwikkelingen van het project voor ICT en Media Design van Semester 6. Hierin gaan wij in een groep van 5 studenten

Nadere informatie

GO!-NH. Doe mee met de challenge en accelerator

GO!-NH. Doe mee met de challenge en accelerator GO!-NH Accelerator circulaire economie 2019 4e editie 10 Teams GO!-NH Accelerator Additionele Regionale en Industrie Challenges zie bijlage Doe mee met de challenge en accelerator De GO!-NH Accelerator

Nadere informatie

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller!

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller! 5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN Design Sprint Maak betere producten, sneller! Maak het verschil Hey! In dit e-boek zul je gaan ontdekken wat in mijn optiek de meest effectieve design werkwijze is van

Nadere informatie

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille

Designing human-centred organizations. Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Designing human-centred organizations Erik Roscam Abbing en Christine De Lille Design your Innovation Flanders In Shape 29 juni 2012 voor we beginnen... GSM cursus voor ouderen Wat is het echte probleem?

Nadere informatie

Service Journeys. Op weg naar betere overheidsinformatie. 18 november

Service Journeys. Op weg naar betere overheidsinformatie. 18 november Service Journeys Op weg naar betere overheidsinformatie 18 november 2016 1 De ondernemer??????????! Gewoon antwoord meteen niet moeilijk doen specifiek, op maat en door! De propositie Bijvoorbeeld 18 november

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking

Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Slimme innovatie in toerisme met Service Design Thinking Customer Journey Mapping Workshop Bas Jansen b.n.jansen@saxion service-design.zeef.com 2 november 2015, Hengelo Programma I. Introductie in Service

Nadere informatie

Schrijf deze agenda voor dag 1 op een whiteboard. En zorg dat je gedurende de dag activiteiten afvinkt.

Schrijf deze agenda voor dag 1 op een whiteboard. En zorg dat je gedurende de dag activiteiten afvinkt. DAG 01 UNDERSTAND/ DEFINE Op dag 1 kickstart je je sprint en duik je in de behoefte van je gebruiker, je lange termijn doel en het innovatievraagstuk dat je wilt oplossen de komende drie sessies. In de

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Call for ideas: sollicitatiefeedback

Call for ideas: sollicitatiefeedback Call for ideas: sollicitatiefeedback Probleemstelling Een centrale component in de dienstverlening van VDAB is de bemiddeling naar werk. VDAB leidt geschikte kandidaten toe naar werkgevers die hun vacatures

Nadere informatie

Klant Centraal 2013 Projectbeschrijving

Klant Centraal 2013 Projectbeschrijving Inleiding Met de intensieve concurrentie en veeleisende klanten van vandaag de dag, ervaren veel bedrijven meer en meer de noodzaak om een uniek concurrentievoordeel te creëren. Customer Intimacy oftwel

Nadere informatie

01/05/15. Business Model Canvas Toegepast. We zoomen verder in op de mogelijkheden van het

01/05/15. Business Model Canvas Toegepast. We zoomen verder in op de mogelijkheden van het Businessmodel innovatie KIVI workshop 22 april 2015 Heeft u een idee voor een nieuw businessmodel? Matthijs Bobeldijk We zoomen verder in op de mogelijkheden van het Business Model Canvas Business Model

Nadere informatie

Klantgedreven vernieuwing

Klantgedreven vernieuwing Klantgedreven vernieuwing (Service) Design thinking Lambert Koster 06-24 74 94 21 l.koster@debaak.nl Vandaag Ochtend: Jules Middag: Proeverij design thinking 1. Korte inleiding in wat design thinking /

Nadere informatie

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving

Wedstrijdreglement. Connected Health Challenge. Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving Wedstrijdreglement Connected Health Challenge Inclusief: Voorwaarden voor deelname Beoordelingscriteria Procesbeschrijving 16 juli 2014 Wedstrijdreglement Dit reglement is van toepassing op de Connected

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap Bill : Actiedag ondernemen

stimuleert ondernemerschap Bill : Actiedag ondernemen Bill : Actiedag ondernemen 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL Actiedag ondernemen DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor het geluk

Nadere informatie

Doelgroep Mensen die vaardig zijn met hun smartphone, welke lage therapietrouw ervaren omtrent fysiotherapeutische thuisoefeningen.

Doelgroep Mensen die vaardig zijn met hun smartphone, welke lage therapietrouw ervaren omtrent fysiotherapeutische thuisoefeningen. Opdrachtformulering: Conceptualiseer, ontwerp en realiseer nieuwe functionaliteiten voor het prototype van de mobiele toepassing die de gebruiker helpt en motiveert in het uitvoeren van fysiotherapie oefeningen

Nadere informatie

Organize for deliberate mistakes 11/12/2014. Key learnings uit netwerk vermarkten. Key learnings uit netwerk vermarkten. Wat zijn uw assumpties over:

Organize for deliberate mistakes 11/12/2014. Key learnings uit netwerk vermarkten. Key learnings uit netwerk vermarkten. Wat zijn uw assumpties over: Key learnings uit netwerk vermarkten Key learnings uit netwerk vermarkten Wat zijn uw assumpties over: De klant? Het kanaal? Waarom klanten bij ons kopen (of niet kopen)? Waarom we (al dan niet) beter

Nadere informatie

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes

Canon Essential Business Builder Program. Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Canon Essential Business Builder Program Combineert alles wat u nodig hebt voor zakelijk succes Essential Business Builder Program Introductie Het runnen van een drukkerij is een uitdaging. De activiteiten

Nadere informatie

Projectbegeleiding Ontwerpen nieuwe dienstverlening Toekomst scenario s testen Veranderingen begeleiden in de praktijk

Projectbegeleiding Ontwerpen nieuwe dienstverlening Toekomst scenario s testen Veranderingen begeleiden in de praktijk VOORSTELLEN - Monique Kemner 06-52444332 of monique@kodiezijn.nl - Zelfstandig ondernemer bij KODIEZIJN met drie partners - Verpleegkundig opgeleid - Tien jaar ervaring in projectbegeleiding zorg en technologie

Nadere informatie

Business Model Canvas

Business Model Canvas Business Model Canvas Vivian Vleeshouwers Lekko B.V. Mariëlle Meuffels Philips Industry Consulting 10 Oktober 2013 Agenda - tijdschema 13:30 Welkom en voorstellen Vivian en Mariëlle Korte uitleg Business

Nadere informatie

Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant!

Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant! Bedenk een opt-in actie met win-win situatie voor retailer én klant! Prijzengeld: 1.000,- Deadline: 21 april 2013 Battle type: Brainstorm Battle Introductie Yourzine helpt merken en organisaties bij het

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO

MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO DETAILED CURRICULUM MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO Innovatie is noodzakelijk om in de huidige hyper-competitieve, internationale en volatiele markt continuïteit te kunnen verzekeren.

Nadere informatie

Training Mindmanager Foundation

Training Mindmanager Foundation Training Mindmanager Foundation Voor het vergroten van persoonlijke- en teameffectiviteit Deze dagtraining werkt op basis van de nieuwste MindManagersoftware en is daardoor nog meer gericht op het vergroten

Nadere informatie

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1 Mastering Change Samenwerken met Perflectie 1 De voordelen van samenwerken met Perflectie Wat zeggen partners over Perflectie? Leren in de praktijk Met onze bewezen methodiek geef je succesvol invulling

Nadere informatie

Bouw een waardevolle klantenervaring

Bouw een waardevolle klantenervaring Bouw een waardevolle klantenervaring Remco@flandersinshape.be 0498/91.94.97 1 Innovatie-inspanning laatste 10 jaar (bron: Doblin Group) hoge inspanning lage inspanning product performantie product systeem

Nadere informatie

B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN

B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN INTRODUCTIE Het spel rondom de B2B-klant verandert continu. Dit is zichtbaar in de manier waarop we werken, in de technologie die we gebruiken en in de samenwerking

Nadere informatie

Voorbeeld Challenge-aanpak Almere Voedselcommunity Zoetermeer Werken Ontzorgt. begeleid door: Social Impact Factory

Voorbeeld Challenge-aanpak Almere Voedselcommunity Zoetermeer Werken Ontzorgt. begeleid door: Social Impact Factory Voorbeeld Challenge-aanpak Almere Voedselcommunity Zoetermeer Werken Ontzorgt begeleid door: Social Impact Factory IMPACT CHALLENGES INITIATE REGIO MIDDEN HOE MAKEN WE IMPACT? START: OPLOSSINGEN DELEN

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Factsheet INSIGHTS Mirabeau

Factsheet INSIGHTS Mirabeau Factsheet INSIGHTS Mirabeau INSIGHTS Mirabeau Organisaties die de user experience optimaliseren op basis van data zijn de winnaars van morgen. Met het online platform als belangrijkste verkoopkanaal en

Nadere informatie

Van Idee naar Innovatie

Van Idee naar Innovatie Van Idee naar Innovatie Horizon 2020 maakt het mogelijk! In 10 minuten een helder verhaal over Horizon 2020 Horizon 2020 Europa is op zoek naar innovaties die internationaal succesvol kunnen zijn. Horizon

Nadere informatie

Introductie. Project Mijn eigen Voordeur. Monique Kemner procesbegeleider bij VanMorgen

Introductie. Project Mijn eigen Voordeur. Monique Kemner procesbegeleider bij VanMorgen Introductie Project Mijn eigen Voordeur Monique Kemner procesbegeleider bij VanMorgen Programma Werkwijze project Mijn eigen Voordeur Service design in een veranderproces in zorg en welzijn Proces en resultaat

Nadere informatie

DURF2020 ACHTERGRONDINFO

DURF2020 ACHTERGRONDINFO Je eigen leven, daar gaan we voor! DURF2020 ACHTERGRONDINFO ACHTERGRONDINFO DURF2020 START In het kader van mijn P2020 wordt er veel gesproken, nagedacht en nieuwe initiatieven genomen in functie van de

Nadere informatie

Benodigde capaciteit, middelen, faciliteiten en infrastructuur

Benodigde capaciteit, middelen, faciliteiten en infrastructuur Elementen van een businessplan De toegevoegde waarde en doelstellingen Doelgroepen en waarde proposities Aanbod van producten en diensten Risicoanalyse en Concurrentie Speelveld / Ecosysteem Business model

Nadere informatie

Welkom. 2014: Innovatiekracht

Welkom. 2014: Innovatiekracht Welkom 2014: Innovatiekracht 2014: innovatiekracht Doel: Ambitieuze / resultaatgerichte ondernemers Ambitieuze / resultaatgerichte ondernemers Onderwerpen verschillende invalshoeken Interactie / begeleiding

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen

Een uitvinding hoeft niet alleen je eigen leven een stukje makkelijker te maken, denk ook aan de wereldproblemen Wat is jouw uitvinders naam? INTRODUCTIE Als je dit boekje in handen hebt, ben je waarschijnlijk iemand die al een uitvinding heeft bedacht en daarmee de wereld gaat veranderen voor jezelf en anderen,

Nadere informatie

Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant

Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant Snelheid van handel(en) Han van Eck Sr. Solution Consultant Voorstellen 05041964 23 5 2 3 2 Aan de slag!! We weten nu wat de toekomst brengt. Nu moeten we kijken naar wat in uw branche speelt om vervolgens

Nadere informatie

Het Foodproof-stappenplan voor business creatie Op maat van jouw bedrijf

Het Foodproof-stappenplan voor business creatie Op maat van jouw bedrijf Het Foodproof-stappenplan voor business creatie Op maat van jouw bedrijf Hoe helpt Foodproof jouw foodservice business groeien? Nieuwe producten op de markt brengen? Nieuwe kanalen in foodservice betreden?

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye

Snuffelstage Exact. Kjell Ouwendijk Klas 2D. Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Snuffelstage Exact Kjell Ouwendijk Klas 2D Stagebegeleiders : Dhr. Michael Vermeulen Dhr. Deyar Aljabbary Dhr. Olivier Deleye Begeleiding school: Mevrouw Lindenbergh 22 oktober 2018 Inleiding Vanuit school

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme

Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Innovatief ondernemerschap in recreatie en toerisme Van idee tot realisatie van innovatie 100,- korting bij inschrijving vóór 1 mei Leergang September - December 2010 Locatie: KvK Eindhoven Innovatief

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

Human Centred Design READER. TOP Ondernemen. Onderdeel van. Door: Hendrik-Jan Trooster

Human Centred Design READER. TOP Ondernemen. Onderdeel van. Door: Hendrik-Jan Trooster Human Centred Design READER Onderdeel van TOP Ondernemen Door: Hendrik-Jan Trooster 1 HOOFDTHEMA S Model/Werkwijze Wat is het? Wanneer gebruik je het? Hoe gebruik je het? Resultaat? Human Centred Design,

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer)

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden (Halve dag, niet toepassen op computer) Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen

Nadere informatie

Voorblad Module Toelichting Marketing; de wereld van de klant

Voorblad Module Toelichting Marketing; de wereld van de klant Formulier Catalogusinhoud P2 Voor elke module in elk geval een voorblad ingevuld. Indien er meer dan één onderwijseenheid is, per onderwijseenheid een volgblad ingevuld. Voorblad Module Titel ned Marketing;

Nadere informatie

Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017

Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017 Ondernemerschap Academy Algemene Voorwaarden November 2017 Allereerst, wanneer je ons echt zou kennen zou je weten dat we het liefst geen voorwaarden hanteren en er geen beroep op hoeven doen. Dit willen

Nadere informatie

Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening

Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening Masterclass 21 mei 2015 DSM Sinochem Pharmaceuticals, Delft Zelfsturing in de praktijk een masterclass met ervaringsdeskundigen uit industrie en dienstverlening Zelfsturing in de praktijk Invulling geven

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT

5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT 5 CRUCIALE COMPETENTIES VOOR EEN DUURZAAM HRM/L&D DIMITRI MAENHOUDT WAT BETEKENT DUURZAAM? Duurzaam betekent aansluiten op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in

Nadere informatie

Bijlage. Bachelor opdracht Trends in Tech. Jessica Sennema S Universiteit Twente

Bijlage. Bachelor opdracht Trends in Tech. Jessica Sennema S Universiteit Twente Bijlage Bachelor opdracht Trends in Tech Jessica Sennema S1487000 Universiteit Twente 2 Inleiding In de bijlage staat alle informatie die tijdens de opdracht is verzameld en waarvan het nuttig is om te

Nadere informatie

Workshop Design Thinking Initiate

Workshop Design Thinking Initiate Workshop Design Thinking 07-09-2017 Initiate Wij zijn Achtergrond als Industrieel ontwerpers en bekend met onderwerpen als product ontwerp, Design thinking, prototyping, conceptueel ontwerp en crowd sourcing.

Nadere informatie

Design Thinking. De Innovator. Design Thinking. Meer Doen dan Denken. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen

Design Thinking. De Innovator. Design Thinking. Meer Doen dan Denken. de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen De Innovator Design Thinking Design Thinking Meer Doen dan Denken Design Thinking Bedrijven als IBM, GE, Samsung, Pepsi en Philips kiezen voor Design Thinking als hun innovatiemethode. Maar Design Thinking

Nadere informatie

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website»

OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» OPLEIDING CUSTOMER INSIGHT & MARKETING INTELLIGENCE (POSTDOCTORAAL) Ga naar de website» ZET CUSTOMER INSIGHT STRATEGISCH OP DE KAART VOOR EEN OPTIMALERE BEDIENING VAN JE KLANT De toename van informatie

Nadere informatie

Projectplan MKB Roadmaps 2.0

Projectplan MKB Roadmaps 2.0 Projectplan MKB Roadmaps 2.0 In 2013 is MKB Roadmaps voor het eerst opgestart, met als doelstelling om (aspirant) ondernemers te helpen om de zakelijke kant van hun innovatie te ontwikkelen. De eerste

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

Het is goed hier : cliëntgericht werken binnen St. Franciscus

Het is goed hier : cliëntgericht werken binnen St. Franciscus Het is goed hier : cliëntgericht werken binnen St. Franciscus Binnen St. Franciscus werken we cliëntgericht en met oog voor de wens van de klant. Om ons hierin te kunnen blijven (door)ontwikkelen zijn

Nadere informatie

Hoe overtuig je je baas. Zeven overtuigingsprincipes die jou Behavioural Design Academy in krijgen

Hoe overtuig je je baas. Zeven overtuigingsprincipes die jou Behavioural Design Academy in krijgen Hoe overtuig je je baas Zeven overtuigingsprincipes die jou Behavioural Design Academy in krijgen Hi! Gedragspsychologie is zo n ontzettend intrigerende tak van wetenschap. Hoe meer ik erover leer, hoe

Nadere informatie

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren

Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren 2-daagse training Datavisualisatie De kracht van visueel communiceren Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De voor- en nadelen van de verschillende datavisualisatievormen;

Nadere informatie

Campus Challenge 2013: HBO en MBO

Campus Challenge 2013: HBO en MBO Aankondiging Datum: 26 april 2013 Radboudkwartier 273 3511 CK Utrecht Postbus 19035 3501 DA Utrecht 030-2 305 305 admin@surfnet.nl www.surfnet.nl Deutsche Bank 46 57 33 506 KvK Utrecht 30090777 BTW NL

Nadere informatie

AGENDA. v Huiswerk. Werkgroep 4. Marketing

AGENDA. v Huiswerk. Werkgroep 4. Marketing WC MARKETING BLOK 3 AGENDA v Feedback Quiz 3 v Vragen over hoorcollege & huiswerk? v Presentaties (alles van eerder en 3 ideeën) v Goals & Beoordelingscriteria v Ideeënselectie: Van 3 naar 1 v Van idee

Nadere informatie

Portfoliomanagement. Management in Motion 7 maart 2016

Portfoliomanagement. Management in Motion 7 maart 2016 Portfoliomanagement Management in Motion 7 maart 2016 PMO Institute Julianalaan 55 3761 DC Soest I: www.pmoinstitute.com I: www.thinkingportfolio.nl E: info@pmoinstitute.com Tjalling Klaucke E: tj.klaucke@pmoinstitute.com

Nadere informatie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie Megatrend Megatrend Ontwikkeling Effect Praktijk Technology (digitalisering) Interne processen anders organiseren Andere manier van produceren, verkopen en distributie Technologie (mondiaal/globalisering)

Nadere informatie

Data driven de Customer Journey Map voorbij

Data driven de Customer Journey Map voorbij Data driven de Customer Journey Map voorbij SANDER CLAUS >25 jaar ervaring in Customer Loyalty, Retail, Direct- en Interactieve Marketing, Klantgerichtheid, CRM 3x succesvol een bedrijf opgezet 1995: Loyalty

Nadere informatie

Native Learning - Werkatelier Digitale Transformatie

Native Learning - Werkatelier Digitale Transformatie Dit jaar stuurt Native Consulting u daadwerkelijk het veld in. Leer meer over door een maatschappelijke uitdaging aan te pakken. Ontwerp de (dienstverlenende) gemeente van de toekomst door gebruik te maken

Nadere informatie

Innovatie-management

Innovatie-management De Innovator Stage-Gate Hoe maak je innovatieprocessen beheersbaar? Innovatie-management Stage-Gate De Stage-Gate methode is een onderdeel van het innovatiemanagement; hiermee kunt u het hele innovatieproces

Nadere informatie

DE MMO. De Lean verbetertool voor procesoptimalisatie door (verpleeg)teams. zorgadviseurs

DE MMO. De Lean verbetertool voor procesoptimalisatie door (verpleeg)teams. zorgadviseurs DE MMO De Lean verbetertool voor procesoptimalisatie door (verpleeg)teams zorgadviseurs pak nieuwe kaart Is dit wenselijk? ACTIVITEIT Is dit wenselijk? pak nieuwe kaart onnodige handeling z.o.z. CONTINU

Nadere informatie

Challenge Nederland Mediawijs 2019

Challenge Nederland Mediawijs 2019 Challenge Nederland Mediawijs 2019 De wereld medialiseert en digitaliseert zo snel, dat we inmiddels spreken over een digitale transitie. Bij Netwerk Mediawijsheid vinden we dat alle Nederlanders het recht

Nadere informatie

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren

FACILITATION TRAINING. De kunst en kunde van het faciliteren FACILITATION TRAINING De kunst en kunde van het faciliteren Facilitation training de kunst en kunde van het faciliteren In samenwerking met Mischief Makers organiseert de Merlijn groep een 3 daagse training

Nadere informatie