Resultaten interviews met patiënten Vervolgens wordt een korte samenvatting gegeven van de belangrijkste resultaten uit de gelabelde interviews.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resultaten interviews met patiënten Vervolgens wordt een korte samenvatting gegeven van de belangrijkste resultaten uit de gelabelde interviews."

Transcriptie

1 Onderzoek nazorg afdeling gynaecologie UMCG (samenvatting) Jacelyn de Boer, Anniek Dik & Karin Knol Studenten HBO-Verpleegkunde aan de Hanze Hogeschool Groningen Jaar 2011/2012 Resultaten Literatuuronderzoek Allereerst volgt een korte samenvatting van de resultaten die gekomen zijn uit de onderzochte wetenschappelijke artikelen. Hieruit is gebleken dat patiënttevredenheid bepaald wordt door de volgende aspecten m.b.t. nazorg: Informatievoorziening (verkrijgen van advies over uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld: medicatiegebruik en mobiliseren) Telefonisch goed bereikbaar zijn van instelling/afdeling Telefonische follow-up (daarbij neemt een professional uit het ziekenhuis een bepaalde periode na ontslag telefonisch contact op met de patiënt. Het doel is om te achterhalen wat de patiënt van de opname vond en of hij nog baat heeft bij extra voorlichting) Goede en gestructureerde overdracht voor evt. thuiszorg met specialisten als achterwacht Het onderzoek Trends in tevredenheid (Chihangir, 2010) laat zien dat patiënttevredenheid, binnen het UMCG, bepaald wordt door de volgende aspecten m.b.t. nazorg: Informatie over verdere behandeling. Zoals regels voor leefstijl, rust en werken, het gebruik van medicijnen of hulpmiddelen. De gang van zaken rondom het ontslag. Zoals tijdstip, poliafspraak, recepten, regelen van hulp voor thuis. Resultaten interviews met patiëntenverenigingen Uit de interviews met de patiëntenverenigingen Olijf en PGN blijkt dat patiënttevredenheid bepaald wordt door de volgende aspecten m.b.t. nazorg: Informatievoorziening (voorbereiding op ontslag) Aandacht voor psychische nazorg (seksualiteit) Duidelijkheid (m.b.t. uitslagen evt. onderzoeken en verder behandelplan) Korte lijn met bijv. verpleegkundige specialist (telefonisch/ ) Laagdrempelig contact met gynaecoloog ( , forum) Uit de resultaten van de artikelen en interviews met de patiëntenverenigingen kan geconcludeerd worden dat de mate van patiënttevredenheid wordt bepaald door informatievoorziening en bejegening.

2 Resultaten interviews met patiënten Vervolgens wordt een korte samenvatting gegeven van de belangrijkste resultaten uit de gelabelde interviews. Dit wordt gedaan door per label de belangrijkste bevindingen te beschrijven. Medicatiegebruik: De patiënten vinden het belangrijk om voorgelicht te worden over de duur van gebruik van bepaalde medicijnen. Leefregels: De patiënten geven aan voorgelicht te willen worden over praktische dingen, ze willen weten waar ze aan toe zijn, wat ze kunnen verwachten qua pijn, mobiliseren, werken, douchen et cetera, waar ze tegen aan kunnen lopen en wat ze hier zelf aan kunnen doen. Wondzorg: Binnen deze label geven patiënten aan dat ze graag voorgelicht willen worden over de praktische dingen over de wond, waar ze op moeten letten om een goede wondgenezing te stimuleren. Seksualiteit: Dit onderwerp is niet altijd besproken, patiënten geven desondanks aan dat ze hier geen behoefte aan hebben óf wanneer het wel besproken is dat het voldoende was. Telefonische bereikbaarheid van de afdeling: Alle geïnterviewde patiënten geven aan het prettig te vinden om te weten wie ze kunnen bereiken bij vragen. Een aantal van de ondervraagden gaf aan niet te weten wie en waarheen ze moesten bellen. De overige ondervraagden heeft geen gebruik hoeven maken van het telefonisch contact of heeft wel telefonisch contact gehad met de afdeling en zegt goed geholpen te zijn. Toch blijkt dat het voor veel patiënten desondanks een grote stap is om de afdeling te bellen bij vragen. Korte lijn met vaste verpleegkundig specialist: Patiënten geven aan het prettig te vinden om begeleid te worden door vaste verpleegkundige specialisten, omdat zij hun verhaal kennen en hierdoor een vertrouwensband is ontstaan. Telefonische follow-up van arts of verpleegkundige: De telefonische follow-up wordt als positief ervaren. Mensen vinden het gevoel in de gaten gehouden te worden prettig en weten dat er dan ook de mogelijkheid is om vragen te stellen. Laagdrempelig contact met gynaecoloog (door forum/ /telefonisch): Het merendeel van de patiënten geeft aan rechtstreeks contact met de behandelende gynaecoloog te waarderen. Een aantal geeft aan dat dit voor de gynaecoloog niet te realiseren is en dat een verpleegkundige over het algemeen ook een antwoord op de gestelde vraag weet. De patiënt heeft er hierbij vertrouwen in dat er een gynaecoloog wordt geraadpleegd wanneer de verpleegkundige niet zeker is van haar antwoord. Het liefst willen de patiënten via de mail contact met de gynaecoloog kunnen opnemen, zodat hij op zijn tijd kan antwoorden. Een forum wordt als minder persoonlijk ervaren. Goede overdracht in geval van thuiszorg of andere zorginstelling: De patiënten die thuiszorg hebben gehad gaven aan dat deze een goede overdracht hebben gehad. Gang van zaken rondom ontslag: Over het algemeen zijn patiënten tevreden over de gang van zaken rondom ontslag. De folder met informatie vindt men erg prettig, maar zou

3 men graag mondeling toegelicht willen krijgen. Daarnaast verloopt het ontslag soms wat rommelig en gehaast. Patiënten houden van duidelijkheid en goede voorlichting. Psychische nazorg: Een deel van de ondervraagden gaf aan geen behoefte te hebben aan psychische nazorg en genoeg te hebben aan hun sociale contacten. De overige ondervraagden gaf aan dat dit punt voldoende aan bod komt en vonden het een goed besproken onderwerp. Waardering voor diverse aspecten Tot slot wordt een antwoord gegeven op de volgende vraag: Aan welk aspect wordt de meeste waarde gehecht door patiënten als het gaat om nazorg? Om tot dit antwoord te komen zijn er interviews bij patiënten afgenomen. De interviewers hebben elk een onafhankelijk persoon geïnterviewd als steekproef waarna er gezamenlijk geluisterd is naar de opnames hiervan. De interviewers hebben elkaar voorzien van feedback op het interviewen zodat de wijze van gespreksvoering hetzelfde zou zijn. Op basis van het gedane literatuuronderzoek en de gevoerde interviews met patiëntenverenigingen zijn de labels ontstaan. De verkregen fragmenten bij de labels zijn geturfd, wat heeft geleid tot onderstaand cirkeldiagram (figuur 1). Figuur 1. Uit figuur één blijkt dat patiënten de meeste waarde hechten aan het telefonisch goed bereikbaar zijn van de afdeling, in tabel 1 te zien als: telefonische bereikbaarheid. Er zijn in totaal 11 labels en 124 tekstfragmenten. Er zijn 23 tekstfragmenten waarin patiënten aangeven wat zij belangrijk vinden of wat hun mening is over goede telefonische bereikbaarheid van de afdeling. Patiënten gaven aan dat het fijn is om te weten wie ze kunnen bellen bij vragen maar dat de drempel om te bellen soms best groot is. Een deel van de patiënten gaf aan niet te weten waar ze heen konden bellen. Wat de patiënten binnen deze label nog meer aangaven is te vinden in bijlage 10.

4 Samenvatting Chihangir (2010) heeft een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de patiënttevredenheid in de acht Universitair Medische Centra in Nederland. Hieruit kwam naar voren dat de patiënten van de afdeling gynaecologie van het UMCG scoort tussen redelijk- en duidelijk tevreden wat betreft nazorg. De opdrachtgever is tevreden met deze score, maar wil achterhalen wat de achterliggende redenen zijn van deze beoordeling. Zij wil graag weten wat de patiënt belangrijk vindt met betrekking tot nazorg op de afdeling L4VA algemene- en oncologische gynaecologie, om hiermee de score van patiënttevredenheid te verhogen. Met deze informatie en literatuuronderzoek is de volgende vraagstelling tot stand gekomen: Waaraan moet de nazorg voldoen voor de algemene- en oncologische gynaecologische patiënten van afdeling L4VA van het UMCG zodat de patiënttevredenheid over nazorg gewaarborgd blijft, gezien vanuit het patiëntenperspectief? Voor het beantwoorden van de vraagstelling is er gebruik gemaakt van een kwalitatief onderzoeksdesign. De onderzoekspopulatie bestaat uit veertien algemene- en oncologische gynaecologische patiënten van L4VA van het UMCG opgenomen in januari Deze patiënten zijn telefonisch geïnterviewd met behulp van een topiclijst. De topiclijst is samengesteld door literatuuronderzoek en interviews met de patiëntenverenigingen Olijf en Patiëntenvereniging Gynaecologie Nederland (PGN). Uit deze informatiebronnen komt naar voren dat patiënten tevreden kunnen zijn op de volgende aspecten: informatievoorziening, telefonisch goed bereikbaar zijn van instelling/afdeling, telefonische follow-up, goede en gestructureerde overdracht voor eventueel thuiszorg, informatie over verdere behandeling, gang van zaken rondom ontslag, psychische nazorg, duidelijkheid, korte lijn met verpleegkundig specialist, laagdrempelig contact met gynaecoloog. Wegens tijdgebrek zijn de deelnemende patiënten telefonisch bereikt voor het onderzoek, in eerste instantie zou dit door middel van een brief gedaan worden. Van tevoren was er afgesproken om 14 patiënten te benaderen en niet door te gaan met interviewen tot er datasaturatie zou optreden. Om deze reden zijn er uiteindelijk 13 patiënten geïnterviewd. Uit de geanalyseerde patiënteninterviews komt naar voren dat patiënten de meeste waarde hechten aan het telefonisch goed bereikbaar zijn van de afdeling. Sommige patiënten wisten niet waar er bij vragen heen gebeld kon worden en vonden de stap om te bellen groot. Verder vinden patiënten het erg belangrijk om goed voorgelicht te worden over medicatiegebruik, leefregels en wondzorg voor ontslag. Seksualiteit wordt niet altijd besproken, patiënten geven aan hier geen behoefte aan te hebben gehad óf dat het voldoende was. Evenals de psychische nazorg, dit wordt gezien als een goed besproken onderwerp. De telefonische follow-up wordt als positief ervaren. Patiënten vinden het prettig om in de gaten te worden gehouden. Het merendeel van de patiënten geeft aan rechtstreeks contact met de gynaecoloog te waarderen, bijvoorbeeld door . Het gebruik van een forum wordt gezien als minder persoonlijk. De gang van zaken rondom het ontslag is over het algemeen goed geregeld. Wel zouden de patiënten het ontslagformulier mondeling toegelicht willen hebben.

5 Er kan geen eenduidige conclusie getrokken worden door de veelzijdige antwoorden van de patiënten. Wel worden er naar aanleiding van dit onderzoek de volgende aanbevelingen voor de afdeling gedaan: Het nazorgformulier zou mondeling met de patiënt doorgesproken moeten worden. De voorlichting moet op de patiënt afgestemd zijn, bijvoorbeeld het geven van voedingsadviezen bij darmproblematiek. Er moet bij de patiënt een gevoel gecreëerd worden dat er laagdrempelig contact met de afdeling opgenomen kan worden. Voor verder onderzoek zijn er de volgende aanbevelingen: Bij een onderzoek naar de mening van patiënten moeten vaker interviews afgenomen worden in plaats van enquêtes. Bij een interview kan er dieper op de situatie in gegaan worden. Een enquête wordt over het algemeen snel ingevuld waardoor mensen hier minder over nadenken. Er zouden meer interviews afgenomen moeten worden om hiermee een vorm van data-saturatie te creëren. Onderzoek doen naar de mogelijkheid voor patiënten om mailcontact met een gynaecoloog te hebben. Samengevat kan er geconcludeerd worden dat patiënten veel waarde hechten aan de volgende punten: telefonische bereikbaarheid van de afdeling, duidelijkheid over wat zij thuis kunnen verwachten en contact met de gynaecoloog. Jacelyn de Boer, Anniek Dik & Karin Knol

Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten na een opname

Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten na een opname Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten na een opname Na uw ziekenhuisopname weer naar huis checklist voor patiënten die het ziekenhuis gaan verlaten

Nadere informatie

De verpleegkundig consulent (oncologische) gynaecologie

De verpleegkundig consulent (oncologische) gynaecologie De verpleegkundig consulent (oncologische) gynaecologie Informatie voor patiënten F1010-3102 maart 2013 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Ontslag uit het Erasmus MC

Ontslag uit het Erasmus MC Ontslag uit het Erasmus MC Wanneer u in het Erasmus MC bent of wordt opgenomen, komt er een moment waarop u weer naar huis mag of wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling. Voordat u het ziekenhuis

Nadere informatie

Sophia Kinderziekenhuis. Ontslag uit de Adolescentenkliniek. Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie

Sophia Kinderziekenhuis. Ontslag uit de Adolescentenkliniek. Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie Sophia Kinderziekenhuis Ontslag uit de Adolescentenkliniek Afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/psychologie Wanneer uw kind op de Adolescentenkliniek van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie/ psychologie

Nadere informatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie

Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Rapportage Wmo onderzoek Communicatie Cliënten zijn tevreden over hoe het proces nu verloopt, voornamelijk door de inzet van traditionele communicatiekanalen 23 juli 2014 Versie 1,0 Inhoudsopgave Doelstelling

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 1783, Jolink en Van der Lugt, huisartsen, Loolaan 33 APELDOORN Datum aanmaak rapport: 02-08-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr. Rapport Inhoudsopgave Inleiding Conclusie Resultaten Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.nl Inleiding Meest patiëntvriendelijk De prijs voor meest

Nadere informatie

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening.

Dit onderzoek heeft als doel het in kaart brengen van de wensen van de cliënt en het waar nodig verbeteren/ optimaliseren van de dienstverlening. Cliënt tevredenheidsonderzoek 2014-2015 Inleiding en samenvatting 1 In het kader van een cliënt tevredenheidsonderzoek heeft Olcea een vragenlijst samengesteld. Deze vragenlijst is bedoeld voor thuiswonenden

Nadere informatie

Onderzoek naar patiënttevredenheid

Onderzoek naar patiënttevredenheid Onderzoek naar patiënttevredenheid Uitslag patiënten enquête 2012 Dermatologisch Centrum Amstel & Vechtstreek Oktober 2012 Introductie In dit rapport vindt u de resultaten van het onderzoek naar de tevredenheid

Nadere informatie

Checklist bij ontslag

Checklist bij ontslag Checklist bij ontslag Checklist bij ontslag Vóórdat u naar huis gaat is het van belang dat een aantal zaken met u besproken is.in deze checklist staan vragen die u zichzelf moet stellen voordat u met ontslag

Nadere informatie

Specifieke adviezen. Wondverzorging / hechting / pleister: Douche en bad beleid: Activiteiten: Eten: Diversen:

Specifieke adviezen. Wondverzorging / hechting / pleister: Douche en bad beleid: Activiteiten: Eten: Diversen: Ontslag wat nu? Uw kind gaat weer naar huis nadat het opgenomen is geweest op de kinderafdeling. Het is van belang dat u de eerste dagen thuis extra goed op uw kind let. Deze folder geeft u enkele adviezen.

Nadere informatie

Deel 1. Uw bezoek aan de polikliniek

Deel 1. Uw bezoek aan de polikliniek . Uw bezoek aan de polikliniek Inhoud Inleiding 1 Behandelteam 1 Vragen en onzekerheid 1 Onderwerpen die ter sprake (kunnen) komen 2 Patiënteninformatie vll 081/0911 Inleiding Om de diagnose kanker met

Nadere informatie

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008

Ziekenhuis Bethesda. Patiënttevredenheidsonderzoek. December 2008 Ziekenhuis Bethesda Patiënttevredenheidsonderzoek December 2008 Soort onderzoek : Patiënttevredenheidsonderzoek Uitgevoerd door : Right Marktonderzoek en Advies B.V. Datum : 11 december 2008 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Verpleegkundig spreekuur. Voor vrouwen met gynaecologische kanker

Verpleegkundig spreekuur. Voor vrouwen met gynaecologische kanker Verpleegkundig spreekuur Voor vrouwen met gynaecologische kanker Verpleegkundig spreekuur Voor vrouwen met gynaecologische kanker Inleiding Uw behandelende gynaecoloog heeft u verteld dat er bij u (mogelijk)

Nadere informatie

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen.

De transferverpleegkundige kan u helaas niet helpen bij het aanvragen van huishoudelijke hulp en bij huisvestingsproblemen. Transfer Zorg na uw ziekenhuisopname Het is mogelijk dat u na uw ziekenhuisopname nog zorg nodig heeft. Deze zorg wordt in het Havenziekenhuis geregeld via de afdeling Transfer. In deze folder leest u

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 1116, Huisartspraktijk Smits, Oude Doesburgseweg 57 ZEVENAAR Datum aanmaak rapport: 19-12-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht

Nadere informatie

Publieksverslag CQ-index 2015

Publieksverslag CQ-index 2015 Publieksverslag CQ-index 2015 Datum 19-10-2015 De NFU heeft, net als de afgelopen twee jaar, een patiëntenonderzoek gehouden in de acht universitair medische centra (umc s). In totaal zijn 103.000 patiënten

Nadere informatie

Carrouselbijeenkomst 2016 Samenwerkingsafspraken Karin Jansen, relatiemanager huisartsen

Carrouselbijeenkomst 2016 Samenwerkingsafspraken Karin Jansen, relatiemanager huisartsen Carrouselbijeenkomst 2016 Samenwerkingsafspraken Karin Jansen, relatiemanager huisartsen Agenda samenwerkingsafspraken Doel en totstandkoming Waar te vinden? Waar gaat het over? Specifieke afspraken toegelicht

Nadere informatie

2. Op het niveau van de verpleegafdeling A. Samenvatting: Internistische daghospitaal

2. Op het niveau van de verpleegafdeling A. Samenvatting: Internistische daghospitaal Executive Summary 2. Op het niveau van de verpleegafdeling A. Samenvatting: Deze enquête werd per e-mail verstuurd naar alle patiënten die hun e-mail opgegeven hadden tijdens hun opname op een van de van

Nadere informatie

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2011/2012. PASS-Jobcoaching

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2011/2012. PASS-Jobcoaching Casenummer BOW RAPPORT CLIËNTAUDIT 2011/2012 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie

Nadere informatie

Weer naar huis, wat wil ik nog weten?

Weer naar huis, wat wil ik nog weten? Weer naar huis, wat wil ik nog weten? Informatie voor patiënten die na opname het ziekenhuis verlaten. Algemeen Binnenkort mag u het ziekenhuis weer verlaten. Voordat u het ziekenhuis verlaat, is het belangrijk

Nadere informatie

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts:

Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: Uitkomsten van het patiënttevredenheidsonderzoek over de huisarts: 3215, Huisartspraktijk Hiddink, Vossenhol 14 BEMMEL Datum aanmaak rapport: 12-04-2018 Leeswijzer Deze rapportage geeft inzicht in hoe

Nadere informatie

Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014

Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Rapportage Cliënttevredenheid 2013 Zorggroep de Bevelanden Maart 2014 Contactgegevens: Zorggroep de Bevelanden Markteffect B.V. Postbus

Nadere informatie

Patiënttevredenheidsonderzoek. Gynaecologie

Patiënttevredenheidsonderzoek. Gynaecologie Patiënttevredenheidsonderzoek Gynaecologie Invulinstructie Lees de vragen rustig door. Bij sommige vragen is het de bedoeling dat u een antwoord aankruist. Kruis het antwoord aan dat het beste aansluit

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK 2009

TEVREDENHEIDSONDERZOEK 2009 Rijksuniversiteit Groningen Universitair Medisch Centrum Groningen Wetenschapswinkel Geneeskunde en Volksgezondheid Universitair Medisch Centrum Groningen TEVREDENHEIDSONDERZOEK 2009 BONIFATIUS HOOFDPIJNKLINIEK

Nadere informatie

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC?

RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015. Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? RESULTATEN PATIENTEN ENQUETE 2015 Hoe vaak heeft u in de afgelopen 6 maanden contact (spreekuur, huisbezoek, telefonisch consult) gehad met de HAPEC? Gemiddeld 5 x Vind u dat u altijd door een arts geholpen

Nadere informatie

Demo Advies B.V. Klantenaudit Rapport meetjaar 2010. Beoordelingsrichtlijn Kwaliteitseisen UWV. 21 juni 2011. DNV Team Leader J.H.B.

Demo Advies B.V. Klantenaudit Rapport meetjaar 2010. Beoordelingsrichtlijn Kwaliteitseisen UWV. 21 juni 2011. DNV Team Leader J.H.B. Klantenaudit Rapport meetjaar 2010 Beoordelingsrichtlijn Kwaliteitseisen UWV 21 juni 2011 DNV Team Leader J.H.B. Zant Audit Team J.H.B. Zant Project Nr. 313669 Form Template VM-ARM 08-2008 (r3) Pagina

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.

Inhoudsopgave. Inleiding. Conclusie. Resultaten. Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr. Rapport Inhoudsopgave Inleiding Conclusie Resultaten Colofon In opdracht van: Willem Brethouwer Directeur SAMR 033 330 33 90 Willem.brethouwer@samr.nl Inleiding Meest patiëntvriendelijk De prijs voor meest

Nadere informatie

Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering

Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering Hartritmemonitor Implantatie / verwijdering Afdelingen cardiologie en dagbehandeling Inleiding Heeft u last van flauwvallen, een licht gevoel in uw hoofd, duizeligheid en/of hartkloppingen? Dat kan te

Nadere informatie

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 Rapportage CQ Zorg Thuis ZGAO 2016 1 1. Inleiding Met het oog op het handhaven en/of verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ZGAO levert,

Nadere informatie

Poliklinische operatiekamer

Poliklinische operatiekamer CHIRURGIE Poliklinische operatiekamer Kleine ingrepen onder plaatselijke verdoving U heeft een afspraak op de Poliklinische operatiekamer. Datum: Tijd: uur U mag zich melden op de afgesproken dag en tijd

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Ten Boer Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 1 2.8 Effect van de ondersteuning... 11 3. Conclusie... 13

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: P. Stamsnieder (2152-3) Datum aanmaak rapport:24-03-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 10-12-2016

Nadere informatie

Compact Re-integratie

Compact Re-integratie RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. DaAr Werkmaatschappij van Stichting GGnet. 1 Inhoudsopgave

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. DaAr Werkmaatschappij van Stichting GGnet. 1 Inhoudsopgave RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Goede kankerzorg is meer dan een medische behandeling

Goede kankerzorg is meer dan een medische behandeling Goede kankerzorg is meer dan een medische behandeling DEZE RAPPORTAGE IS AANGEPAST OP 16 JULI 2018 Als kankerpatiëntenorganisaties vinden wij dat ziekenhuizen aan specifieke randvoorwaarden moeten voldoen

Nadere informatie

Resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de gemeente Sint Anthonis in

Resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de gemeente Sint Anthonis in Resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek over de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in de gemeente Sint Anthonis in 2013 Gemeente Sint Anthonis Afdeling Sociale Zaken April

Nadere informatie

Jonge mantelzorgers. Onderzoek naar het bereiken en ondersteunen. van jonge mantelzorgers in Zwolle. Een samenvatting van het onderzoek

Jonge mantelzorgers. Onderzoek naar het bereiken en ondersteunen. van jonge mantelzorgers in Zwolle. Een samenvatting van het onderzoek Jonge mantelzorgers Onderzoek naar het bereiken en ondersteunen van jonge mantelzorgers in Zwolle Een samenvatting van het onderzoek Renée Lieffijn, Esther Lukas, Jacolien van der Vegt, Karien Willems

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Cnossen Datum aanmaak rapport:26-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 31-10-2013 tot 10-4-2014

Nadere informatie

Rapport Complicaties bij Zwangeren

Rapport Complicaties bij Zwangeren Rapport Complicaties bij Zwangeren Barneveld november 2015 januari 2017 Karin Boone den Besten, verloskundige Jacqueline Kempen Nijhof, geregistreerd bekkenoefentherapeut + Alina Kooistra, geregistreerd

Nadere informatie

Ambulant. Algemene informatie voor patiënten

Ambulant. Algemene informatie voor patiënten Ambulant Algemene informatie voor patiënten 2 In deze folder staat wat u van de ambulante afdeling van Altrecht Senior kunt verwachten. Wanneer kunt u behandeld worden bij Altrecht Senior, Ambulant? Ambulant

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: MimpenMG

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: MimpenMG Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: MimpenMG Datum aanmaak rapport:11-11-2015 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-3-2014 tot 1-3-2014

Nadere informatie

Palliatief Consult Team

Palliatief Consult Team Palliatief Consult Team Voor wie is deze folder bedoeld Deze folder is bedoeld voor patiënten en hun naasten voor wie het Palliatief Consult Team (PCT) in consult is gevraagd door de behandelend arts.

Nadere informatie

Aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking bij een opname in het ziekenhuis.

Aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking bij een opname in het ziekenhuis. April 2016 Aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking bij een opname in het ziekenhuis. Een uitwerking voor de praktijk Inleiding Veel ouders en begeleiders van mensen met een verstandelijke

Nadere informatie

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2013 / 2014. BLIK op WERK KEURMERK. CV Match VOF. 1 Inhoudsopgave

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2013 / 2014. BLIK op WERK KEURMERK. CV Match VOF. 1 Inhoudsopgave Casenummer BOW RAPPORT CLIËNTAUDIT 2013 / 2014. BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie

Nadere informatie

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van

Nadere informatie

Verpleegafdeling N1. Patiënteninformatie. Weer naar huis na een angioseal. Slingeland Ziekenhuis

Verpleegafdeling N1. Patiënteninformatie. Weer naar huis na een angioseal. Slingeland Ziekenhuis Verpleegafdeling N1 Weer naar huis na een angioseal i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat u kunt doen om

Nadere informatie

Nazorg vaatoperatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Nazorg vaatoperatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Nazorg vaatoperatie U heeft een vaatoperatie gehad en gaat nu weer naar huis. In deze folder treft u specifieke aandachtspunten en leefregels omtrent de nazorg thuis. Informatie voor patiënten Rijnstate

Nadere informatie

Publieksverslag CQ-index

Publieksverslag CQ-index Publieksverslag CQ-index Datum 17-10-2013 Ons kenmerk 13.8417/SB/AvD Voorwoord Weten wat patiënten ervaren en belangrijk vinden is essentieel voor het goed functioneren van universitair medische centra

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek Lokaal Loket Lisse

Tevredenheidsonderzoek Lokaal Loket Lisse W032521 / 22309 Onderzoeken uitvoering Tevredenheidsonderzoek Lokaal Loket Lisse Oktober 2012 Uitgevoerd door: S. Boekestijn beleidsmedewerker gemeente Lisse INHOUDSOPGAVE Inleiding p. 2 1 Onderzoeksopzet

Nadere informatie

Na een buikoperatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee!

Na een buikoperatie. Neem altijd uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs mee! Na een buikoperatie U bent opgenomen geweest in Rijnstate Zevenaar en gaat nu weer naar huis. In deze folder vindt u aandachtspunten en leefregels omtrent de nazorg thuis. Informatie voor patiënten van

Nadere informatie

Weer naar huis - algemeen

Weer naar huis - algemeen Verpleegafdeling A1 Weer naar huis - algemeen i Patiënteninformatie Slingeland Ziekenhuis Algemeen Binnenkort mag u naar huis. De verpleegkundige heeft u adviezen gegeven over wat u kunt doen om verder

Nadere informatie

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. Lengersdorf B.V. 1 Inhoudsopgave

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. Lengersdorf B.V. 1 Inhoudsopgave RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Kayleigh Hendriks Verpleegkundig Specialist Hematologie Aandachtsgebied allogene stamceltransplantaties Maart 2019

Kayleigh Hendriks Verpleegkundig Specialist Hematologie Aandachtsgebied allogene stamceltransplantaties Maart 2019 Kayleigh Hendriks Verpleegkundig Specialist Hematologie Aandachtsgebied allogene stamceltransplantaties Maart 2019 MAAK JE HET BESPREEKBAAR? Doelen Waarom moet seksualiteit besproken worden Welke problemen

Nadere informatie

PATIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK VERPLEEGAFDELING ORTHOPEDIE 1-10-2009 TOT 31-12-2010

PATIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK VERPLEEGAFDELING ORTHOPEDIE 1-10-2009 TOT 31-12-2010 PATIËNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK VERPLEEGAFDELING ORTHOPEDIE 1-1-29 TOT 31-12-21 Inhoudsopgave Inleiding... pag. 2 Grafieken periode 1-1-29 tot 2-4-21. pag. 3 t/m 17 Grafieken periode 2-4-21 tot 31-12-21

Nadere informatie

WIZ Re-integratie en Coaching

WIZ Re-integratie en Coaching RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Patiënten oordeel huisarts, feedback van de patiënten enquêtes: Poels. Datum aanmaak rapport:

Patiënten oordeel huisarts, feedback van de patiënten enquêtes: Poels. Datum aanmaak rapport: Patiënten oordeel huisarts, feedback van de patiënten enquêtes: Poels Datum aanmaak rapport:28-04-2015 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Patiënten oordeel De Europep patiënten oordeel vragenlijst

Nadere informatie

Inleiding. Een penoplicatie. Pré-operatieve screening

Inleiding. Een penoplicatie. Pré-operatieve screening Penoplicatie Inleiding Binnenkort wordt u opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie aan uw penis. In deze folder leest u meer over de voorbereidingen, de operatie en de nazorg. Een penoplicatie Een

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. o v e r de polikliniek Neurologie

I N F O R M A T I E. o v e r de polikliniek Neurologie I N F O R M A T I E o v e r de polikliniek Neurologie 2 Op verzoek van uw huisarts of behandelend specialist werd een afspraak voor u gemaakt op de polikliniek Neurologie. U kunt zich op het afgesproken

Nadere informatie

Patiënttevredenheidsonderzoek

Patiënttevredenheidsonderzoek Patiënttevredenheidsonderzoek 2011 Doel Het verkrijgen van inzicht in hoe patiënten de Pellegrinus Kliniek beoordelen op een aantal belangrijke kwaliteitsaspecten zoals de behandeling, bejegening en informatieverstrekking.

Nadere informatie

Sporten met een GGZ achtergrond Een analyse van een enquête m.b.t. sport en bewegen afgenomen bij cliënten van de RIBW

Sporten met een GGZ achtergrond Een analyse van een enquête m.b.t. sport en bewegen afgenomen bij cliënten van de RIBW Sporten met een GGZ achtergrond Een analyse van een enquête m.b.t. sport en bewegen afgenomen bij cliënten van de RIBW INHOUD 1. Inleiding 3 2. Analyse enquête 4 3. Aanbevelingen 12 2 1. INLEIDING Vanuit

Nadere informatie

Op weg naar optimale, transmurale samenwerking. Jenske Geerling Verpleegkundig specialist Palliatieve zorg UMCG

Op weg naar optimale, transmurale samenwerking. Jenske Geerling Verpleegkundig specialist Palliatieve zorg UMCG Op weg naar optimale, transmurale samenwerking Jenske Geerling Verpleegkundig specialist Palliatieve zorg UMCG Knelpunten? Knelpunten Tussen eerste en tweede lijn Tussen verschillende disciplines Tussen

Nadere informatie

Nazorg na een buikoperatie

Nazorg na een buikoperatie Nazorg na een buikoperatie 2 U heeft in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis een operatie aan de buik gehad. In deze folder staan enkele richtlijnen om het herstel zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Beweging

Nadere informatie

Acute Opname Afdeling

Acute Opname Afdeling AOA Acute Opname Afdeling In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de Acute Opname Afdeling. Mocht u na het lezen van de folder nog vragen hebben, stel ze dan gerust. De afdeling Op

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo WIJ-gebieden 2017 Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Samenvatting... 2 2.9 Tot slot... 20 Bijlage 1: de WIJ-gebieden...

Nadere informatie

Verslag Cliënt Tevredenheidsonderzoek 2018

Verslag Cliënt Tevredenheidsonderzoek 2018 Verslag Cliënt Tevredenheidsonderzoek 2018 Auteur: D. Lassauw, kwaliteitsmedewerker Periode meting: november- december 2018 Inleiding Een integraal onderdeel van het meten van kwaliteit is de cliëntmeting.

Nadere informatie

Bezuinigingen openbaar groen Branche vereniging VHG Uitvoering augustus 2013 VELDWERK OPTIMAAL

Bezuinigingen openbaar groen Branche vereniging VHG Uitvoering augustus 2013 VELDWERK OPTIMAAL Bezuinigingen openbaar groen Branche vereniging VHG Uitvoering augustus 2013 VELDWERK OPTIMAAL Veldwerk Optimaal B.V. 's-hertogenbosch, september 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. ONDERZOEKSVERANTWOORDING 2

Nadere informatie

Eerste effectmeting van de training ouderverstoting voor professionals in opdracht van De FamilieAcademie

Eerste effectmeting van de training ouderverstoting voor professionals in opdracht van De FamilieAcademie Eerste effectmeting van de training ouderverstoting voor professionals in opdracht van De FamilieAcademie 1 Samenvatting In opdracht van de FamilieAcademie is een eerste effectmeting gedaan naar de training

Nadere informatie

Chirurgie/Orthopedie

Chirurgie/Orthopedie Chirurgie/Orthopedie Wat gebeurt er op de afdeling Chirurgie/Orthopedie U bent opgenomen op de verpleegafdeling Chirurgie/Orthopedie. Soms kan het voorkomen dat u op deze afdeling wordt opgenomen, terwijl

Nadere informatie

Een buismaagoperatie, naar huis en dan.

Een buismaagoperatie, naar huis en dan. Chirurgie Een buismaagoperatie, naar huis en dan. www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CHI016 / Een buismaagoperatie, naar huis en dan. / 15-07-2014

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3)

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3) Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: S.M. Schellekens (288-3) Datum aanmaak rapport:06-04-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 25-2-2017

Nadere informatie

Een gebroken heup (collumfractuur) Collum Care zorgpad

Een gebroken heup (collumfractuur) Collum Care zorgpad Onderwerp: Een gebroken heup (collumfractuur) Collum Care zorgpad 1 GEBROKEN HEUP MET ELKAAR WERKEN AAN HERSTEL Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis met een gebroken

Nadere informatie

POLIKLINIEK COLONCARE DIKKE DARMKANKER

POLIKLINIEK COLONCARE DIKKE DARMKANKER POLIKLINIEK COLONCARE DIKKE DARMKANKER 17511 Inleiding Als bij het darmonderzoek een afwijking verdacht voor darmkanker bij u wordt geconstateerd, wordt u doorverwezen naar de polikliniek Coloncare. De

Nadere informatie

WVS/ Zuid Kennemerland/ Paswerk

WVS/ Zuid Kennemerland/ Paswerk RAPPORT CLIËNTAUDIT 2013 / 2014. BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers

Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers Praktijkgericht onderzoek - Easysteppers Opdrachtgever: Naam studenten: Wil Peters Saleha Mughal & Marloes Boers Studentnummers: 500694382 & 500683615 Plaats: Amsterdam Datum: 13 juni 2017 Opleiding: Naam

Nadere informatie

Verzorging & Verpleging

Verzorging & Verpleging Verzorging & Verpleging Thuiszorg Groot Rijnland Verzorging en verpleging Heeft u hulp nodig bij uw lichamelijke verzorging? Wij zorgen ervoor dat u op een prettige manier zelfstandig kunt blijven wonen.

Nadere informatie

Mammacare verpleegkundige

Mammacare verpleegkundige Mammacare verpleegkundige Inleiding Uw specialist heeft met u besproken dat u een operatie moet ondergaan vanwege een afwijking aan uw borst(en). Deze diagnose en de behandeling kunnen een ingrijpende

Nadere informatie

ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN

ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN ANALYSE PATIËNTERVARINGEN ELZ HAAKSBERGEN Dr. C.P. van Linschoten Drs. P. Moorer Definitieve versie 27 oktober 2014 ARGO BV Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VRAAGSTELLING... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Vraagstelling...

Nadere informatie

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. Frame. 1 Inhoudsopgave

RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013. BLIK op WERK KEURMERK. Frame. 1 Inhoudsopgave RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Is een transmuraal zorgpad palliatieve zorg dé oplossing voor de implementatie van het kwaliteitskader?

Is een transmuraal zorgpad palliatieve zorg dé oplossing voor de implementatie van het kwaliteitskader? TITEL SPREKERS OOST-VELUWE Is een transmuraal zorgpad palliatieve zorg dé oplossing voor de implementatie van het kwaliteitskader? 1. Joke Breugem: Ontstaan en opzet 2. Wilma te Water: Van papier naar

Nadere informatie

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk

Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk Analyserapport van de patiënten vragenlijsten over de huisarts: Bakkum- de Klerk Datum aanmaak rapport:28-09-2017 1 Laatste ronde patiënten vragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 1-4-2017

Nadere informatie

Een gebroken heup (collumfractuur) Collum Care zorgpad

Een gebroken heup (collumfractuur) Collum Care zorgpad Een gebroken heup (collumfractuur) Collum Care zorgpad Beter voor elkaar 2 Gebroken heup met elkaar werken aan herstel Inleiding U bent via de Spoedeisende Hulp opgenomen in het Ikazia Ziekenhuis met een

Nadere informatie

Het vertrouwen in Woonwaard

Het vertrouwen in Woonwaard Het vertrouwen in Woonwaard Achtste peiling Huurderspanel Woonwaard Woonwaard juli 2014 Inleiding Aanleiding en doel onderzoek Woonwaard peilt periodiek de mening van de huurders over uiteenlopende onderwerpen

Nadere informatie

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en

87,6 (bevolkingsonderzoek, inentingen) Voor het uitleg geven over wat de bedoeling is van onderzoeken en Uitkomst Patiëntenoordeel Huisarts GezondheidsCentrum Beverwaard Onderstaande vragenlijst weerspiegelt de prioriteiten van patiënten en huisartsen, is gevalideerd en toepasbaar gebleken. De uitkomst is

Nadere informatie

Interne Geneeskunde. Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten.

Interne Geneeskunde. Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten. Interne Geneeskunde Afdelingsinformatie Algemene Informatie Interne Geneeskunde Samen streven naar excellente zorg voor onze patiënten. Met veel enthousiasme en professionele kennis staan wij voor iedereen

Nadere informatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Commercieel medewerker binnendienst niveau 3. Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie

Voorbeeld Praktijkopdracht. Commercieel medewerker binnendienst niveau 3. Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie Voorbeeld Praktijkopdracht Commercieel medewerker binnendienst niveau 3 Betreft: Verzamelen van klant-, product- en/of marktinformatie Kwalificatiedossier Commercieel medewerker 2011-2012 Kwalificatie

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Carpale Tunnelsyndroom Carpale Tunnelsyndroom.indd 1

Patiënteninformatie. Carpale Tunnelsyndroom Carpale Tunnelsyndroom.indd 1 Patiënteninformatie Carpale Tunnelsyndroom 20160033 Carpale Tunnelsyndroom.indd 1 27-05-16 14:10 Carpale Tunnelsyndroom Polikliniek Neurochirurgie, route 0.7 Telefoon (050) 524 5950 Algemeen Neemt u bij

Nadere informatie

Ontslagadviezen na een gynaecologische operatie herstel van een verzakking verwijdering van de baarmoeder

Ontslagadviezen na een gynaecologische operatie herstel van een verzakking verwijdering van de baarmoeder Ontslagadviezen na een gynaecologische operatie herstel van een verzakking verwijdering van de baarmoeder Afdeling gynaecologie en verloskunde Ontslagadviezen In overleg met uw gynaecoloog heeft u een

Nadere informatie

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel

Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel Analyserapport van de patiëntenvragenlijsten over de huisarts: Schudel Datum aanmaak rapport:20-03-2016 1 Laatste ronde patiëntenvragenlijsten huisarts Periode waarin ingevuld van: 12-10-2015 tot 7-3-2016

Nadere informatie

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!!

CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! CLIëNTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2011, van brief tot conclusie!! De brief: Het Venster F.D. Rooseveltlaan 18 Postbus 2157 5600 CD Eindhoven Eindhoven, 29 november 2011 Betreft: Enquete cliënttevredenheid Beste

Nadere informatie

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 6 Afsluiting en nazorg

Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 6 Afsluiting en nazorg Inhoudsopgave Inleiding... 2 Voortraject... 2 Wat kan ik bij de aanmelding verwachten?... 3 Wat kan ik bij de intake verwachten?... 4 Behandeling... 6 Afsluiting en nazorg... 7 Overige informatie... 9

Nadere informatie

Nazorg orthopedische ingreep. Afdeling Orthopedie

Nazorg orthopedische ingreep. Afdeling Orthopedie Nazorg orthopedische ingreep Afdeling Orthopedie Voorwoord In deze nazorgfolder staat algemene informatie rondom een orthopedische ingreep. Hierin wordt de wondzorg, pijnstilling en de eventuele hulpmiddelen

Nadere informatie

Auditrapport. Vertrouwelijk. : Vluchtelingen Werk Noord Nederland. Audit datum/data : meerdere data februari 2013. Projectnummer : 89200737-30

Auditrapport. Vertrouwelijk. : Vluchtelingen Werk Noord Nederland. Audit datum/data : meerdere data februari 2013. Projectnummer : 89200737-30 Blad: 1/5 van Auditrapport met projectnummer: 89200737-30 d.d. 15 februari 2013 Auditrapport Organisatie : Vluchtelingen Werk Noord Nederland Soort audit : Clienten audit Toetsingsnorm : Blik op Werk Hoofdlocatie

Nadere informatie

LIFT OFF Businesscoaching

LIFT OFF Businesscoaching RAPPORT CLIËNTAUDIT 2012 / 2013 BLIK op WERK KEURMERK 1 Inhoudsopgave 2 Bevindingen 2.1 Algemeen 2.2 Voortraject inzicht in aanpak 2.3 Uitvoering 2.4 Begeleiding 2.5 Afronding 2.6 Communicatie en bereikbaarheid

Nadere informatie

Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016

Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Toelichting uitkomsten Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2016 Inleiding Op basis van de Wmo 2015 zijn gemeenten verplicht jaarlijks een cliëntervaringsonderzoek uit te voeren. De vier Westerkwartiergemeenten

Nadere informatie

Cliëntenonderzoek. Gemeente Zutphen

Cliëntenonderzoek. Gemeente Zutphen Cliëntenonderzoek Wet maatschappelijke ondersteuning Gemeente Zutphen 2014 Gemeente Deventer Team Kennis en Verkenning Shanon klein Goldewijk Juni 2014 Inhoud Samenvatting... 2 Inleiding... 4 1. Indienen

Nadere informatie

Uw zorgplan, Pneumonie

Uw zorgplan, Pneumonie Uw zorgplan, Pneumonie U bent opgenomen in ons ziekenhuis Haaglanden Medisch Centrum voor de behandeling van pneumonie. In dit zorgplan leest u over de zorg bij en behandeling van deze ziekte. Ook bevat

Nadere informatie

Met spoed opgenomen hoe nu verder?

Met spoed opgenomen hoe nu verder? Met spoed opgenomen hoe nu verder? Albert Schweitzer ziekenhuis januari 2015 pavo 1169 Inleiding U bent met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Daardoor heeft u zich niet kunnen voorbereiden. Er komen ineens

Nadere informatie

Deel 5. Operatie en ontslag

Deel 5. Operatie en ontslag . Operatie en ontslag Inhoud Voorbereiding op de operatie 1 Na de operatie 2 Terug naar de afdeling 3 Ontslag 5 De dag van ontslag 5 Vervolgafspraak 6 Ruimte voor vragen en aantekeningen 7 Patiënteninformatie

Nadere informatie