Datum: 15/4/1998 (Bijgewerkt 27/08/2007) B.S. : Niet verschenen Gewijzigd ingevolge omzendbrief van 21/09/2005 (B.S. 11/10/2005)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Datum: 15/4/1998 (Bijgewerkt 27/08/2007) B.S. : Niet verschenen Gewijzigd ingevolge omzendbrief van 21/09/2005 (B.S. 11/10/2005)"

Transcriptie

1 Datum: 15/4/1998 (Bijgewerkt 27/08/2007) B.S. : Niet verschenen Gewijzigd ingevolge omzendbrief van 21/09/2005 (B.S. 11/10/2005) Omzendbrief betreffende de toepassing van de Uitvoeringsovereenkomst van het Akkoord van Schengen, ondertekend op 19 juni 1990 en goedgekeurd door de wet van 18 maart 1993 Aan de Dames en Heren Burgemeesters van het Rijk, De bedoeling van deze omzendbrief is de interministeriële omzendbrief van 16 maart 1995 over de gevolgen van de Schengenovereenkomst in het domein van de grenscontrole en de politiële en gerechtelijke samenwerking (B.S., 28 maart 1995) aan te vullen door bepaalde uit de toepassing van deze Overeenkomst voortvloeiende praktische gevolgen op het gebied van de toegang tot het grondgebied, het verblijf en de verwijdering van vreemdelingen, nader te expliciteren. A. INLEIDING De Uitvoeringsovereenkomst van het Akkoord van Schengen (hierna genoemd de Schengenovereenkomst) werd ondertekend op 19 juni 1990 en werd goedgekeurd door de wet van 18 maart 1993 (B.S., 15 oktober 1993). Zij werd in werking gesteld op 26 maart 1995 tussen de Beneluxlanden, Duitsland, Frankrijk, Portugal en Spanje en is op dit ogenblik ook van toepassing in Italië (sedert 26 oktober 1997), Oostenrijk (sedert 1 december 1997) en Griekenland (sedert 8 december 1997). Ter herinnering wordt de aandacht gevestigd op het feit dat de bepalingen van de Schengenovereenkomst in Belgisch recht werden omgezet door de wet van 15 juli 1996 tot wijziging van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen (B.S., 5 oktober 1996). B. PRAKTISCHE GEVOLGEN 1. OP HET VLAK VAN VISA 1.1. Het gebruik van een eenvormig visum Overeenkomstig artikel 10 van de Schengenovereenkomst gebruiken de Lidstaten sedert 26 maart 1995 een eenvormig visum dat in principe geldig is voor het gehele Schengengrondgebied. De aandacht wordt gevestigd op het feit dat indien de eenvormige Schengenvisumsticker afgegeven wordt voor een verblijf van lange duur (visum type D), het een nationaal visum betreft dat de houder ervan enkel toelaat om gedurende een periode van maximaal vijf dagen te transiteren over het grondgebied van de andere Schengenlidstaten (zie titel II, Hoofdstuk II, punt B (5), van de bovenvermelde interministeriële omzendbrief van 16 maart Verder dient opgemerkt te worden dat het eenvormig Schengenvisummodel dat gebruikt wordt door die Lidstaten van de Europese Unie die geen partij zijn bij de Schengenovereenkomst (Verordening (EG) nr.1683/95 van de Raad van 29 mei 1995, Publ. EG, 14 juli 1995) beschouwd moet worden als een nationaal visum dat de houder ervan enkel toelaat om het grondgebied te betreden van de Staat die het visum in kwestie heeft afgegeven.

2 1.2. Wijze waarop een visumsticker afgegeven door een Schengenlidstaat moet gelezen worden Zone van gemeenschappelijke gegevens. Rubriek "GELDIG VOOR" Met deze rubriek wordt het grondgebied aangeduid waarop de houder van het visum zich mag ophouden. In de meeste gevallen wordt in deze rubriek de vermelding "Schengenstaten" aangebracht of vermeldt ze de Schengensta(a)t(en) tot wiens (wier) grondgebied de geldigheid van het visum beperkt is (de Beneluxlanden zijn weergegeven door de kenletters "BNL" en België wordt weergegeven door de kenletter "B").. Rubriek "VANAF... TOT..." Met deze rubriek wordt de gebruiksduur van de visumsticker aangeduid d.w.z. de periode gedurende dewelke de houder van het visum tot de in het visum aangeduide verblijfsduur (zie rubriek "DUUR VAN HET VERBLIJF") gerechtigd is. De datum van de eerste dag waarop de houder van het visum het grondgebied mag betreden waarvoor het visum geldig is, wordt aangeduid na het woord "vanaf". De datum van de laatste dag waarop de houder van het visum op het grondgebied mag verblijven waarvoor het visum geldig is, wordt aangeduid na het woord "tot". De houder van het visum moet het betrokken grondgebied verlaten op de datum van de laatste dag, voor middernacht.. Rubriek "AANTAL BINNENKOMSTEN" Deze rubriek vermeldt het aantal malen dat de houder van het visum het grondgebied waarvoor het geldig is, mag betreden, d.w.z. het aantal periodes waarover de houder van het visum het aantal toegestane dagen (zie rubriek "DUUR VAN HET VERBLIJF") kan spreiden. Het aantal binnenkomsten kan één ("01"), twee ("02"), of meer ("MULT") bedragen. Wanneer het aantal uitreizen (dat kan vastgesteld worden door het aantal uitstempels) gelijk is aan het aantal toegestane binnenkomsten, kan het visum dat afgegeven werd voor meerdere binnenkomsten niet meer gebruikt worden, ook indien de houder van het visum nog niet het aantal dagen dat op het visum vermeld is, heeft "opgebruikt".. Rubriek " DUUR VAN HET VERBLIJF...DAGEN" Deze rubriek vermeldt het aantal dagen gedurende dewelke de houder van het visum gerechtigd is te verblijven op het grondgebied waarvoor het visum geldig is. Het maximaal aantal dagen dat in deze rubriek mag vermeld worden, bedraagt negentig, d.w.z. dat de houder van het visum gedurende maximaal negentig dagen per semester op het grondgebied mag verblijven waarvoor het visum geldig is.. Rubriek "AFGEGEVEN TE...OP.." Deze rubriek vermeldt de plaats en de datum van afgifte van het visum.. Rubriek "PASPOORTNUMMER" Deze rubriek vermeldt het nummer van het paspoort waarin de visumsticker wordt aangebracht.

3 Na het paspoortnummer kan in voorkomend geval het aantal minderjarige kinderen en de echtgeno(o)t(e) vermeld worden die ingeschreven zijn in het paspoort en die de houder van het visum vergezellen. De letter "X" wordt gebruikt voor de minderjarige kinderen, voorafgegaan door een cijfer voor het aantal minderjarigen", en de letter "Y" voor de echtgeno(o)t(e). In principe is het visum dat afgegeven wordt door een Belgische diplomatieke of consulaire post geldig voor alle personen die ingeschreven zijn in het paspoort tenzij het visum aanduidt dat het slechts geldig is voor de houder van het paspoort.. Rubriek " TYPE VISUM" In deze rubriek wordt aan de hand van de volgende vermeldingen verduidelijkt op welk type visum de visumsticker betrekking heeft: A: transitvisum voor luchtvaartpassagiers: dergelijk visum laat de houder ervan enkel toe om te transiteren in de internationale zone van de luchthaven. Dit visum laat dus niet toe om het Schengengrondgebied te betreden. B: transitvisum C: visum voor kort verblijf D: nationaal visum voor verblijf van lange duur: dit type visum omvat verscheidene categorieën van visa lang verblijf. De Belgische Staat geeft een visum type D af in het geval van gezinshereniging en een machtiging tot voorlopig verblijf (M.V.V.). De kenmerken van de verschillende soorten visa worden nader geëxpliciteerd in titel II, Hoofdstuk II, punt B (3) van de bovenvermelde interministeriële omzendbrief van 16 maart Zone van de nationale vermeldingen ("BIJZONDERHEDEN") In deze zone komen uitsluitend vermeldingen voor die gebaseerd zijn op de nationale wetgeving. Deze vermeldingen zijn van groot belang om de uitgereikte visa voor lang verblijf (visum type D) te interpreteren. Bij wijze van voorbeeld hebben de volgende Belgische vermeldingen verschillende gevolgen en beogen ze elk op zich een specifieke verblijfssituatie : - «B11» : dit betekent dat de betrokken vreemdeling een visum gezinshereniging verkregen heeft op basis van artikel 10, 1e lid, 4, van de wet van 15 december 1980 en dat het Belgisch gemeentebestuur de procedure moet volgen zoals beschreven in artikel 26 van het koninklijk besluit van 8 oktober «B17» : dit betekent dat de betrokken vreemdeling een machtiging verkregen heeft om voor een tot 1 jaar beperkte duur in België te verblijven (toepassing van artikelen 9 en 13 van de wet van 15 december 1980). Het stadsbestuur moet in dit geval aan de vreemdeling een bewijs tot inschrijving in het vreemdelingenregister (B.I.V.R.) overhandigen dat beperkt is tot de duur van de MVV. De aandacht wordt gevestigd op het feit dat indien het visum type D geen enkele vermelding bevat in de zone van de nationale vermeldingen (rubriek "BIJZONDERHEDEN"), de houder van het visum in het bezit gesteld moet worden van een B.I.V.R. voor onbeperkte duur.

4 1.3. Gevolgen van de afgifte van een eenvormig Schengenvisum, type C (kort verblijf) Het belangrijkste gevolg is dat een Schengenvisum, type C, dat afgegeven wordt door de Staten die partij zijn bij de Schengenuitvoeringsovereenkomst in principe geldig is voor het gehele Schengengrondgebied. Dit betekent bijvoorbeeld dat sedert 8 december 1997 de houder van een Schengenvisum dat afgegeven werd door Griekenland, gerechtigd is het grondgebied van de andere Staten die partij zijn bij de Schengenuitvoeringsovereenkomst (hierna genoemd het Schengengrondgebied) te betreden en er zich te verplaatsen gedurende de duur van het toegestane verblijf (maximum drie maanden) en omgekeerd, dit voor zover de andere binnenkomstvoorwaarden vervuld zijn. 2. OP HET VLAK VAN VERBLIJF 2.1. Het opstellen van een aankomstverklaring Een vreemdeling dient binnen de drie dagen na het Belgisch grondgebied betreden te hebben, zijn aankomst te signaleren bij het gemeentebestuur van zijn verblijfplaats, tenzij hij logeert in een logementshuis, gehospitaliseerd is of in een strafinrichting verblijft (artikel 5 van de bovenvermelde wet van 15 december 1980 en artikel 18 van het bovenvermeld koninklijk besluit van 8 oktober 1981). De aankomstverklaring die afgegeven wordt op grond van artikel 20 van het bovenvermeld koninklijk besluit van 8 oktober 1981, moet opgesteld worden op basis van de vermeldingen die voorkomen op de visumsticker De aandacht dient gevestigd te worden op het feit dat deze vermeldingen tesamen dienen gelezen en geïnterpreteerd te worden. Zo kan het visum niet meer gebruikt worden indien de geldigheidsduur van de visumsticker verstreken is (de uiterste datum is de datum die vermeld is na "TOT" in de rubriek "VANAF...TOT...", om middernacht), zelfs indien de houder van het visum nog niet het aantal toegekende dagen (zie rubriek "DUUR VAN HET VERBLIJF") "opgebruikt" heeft. Bij wijze van voorbeeld kan gewezen worden op de afgifte van een visum met de volgende vermeldingen: GELDIG VAN TOT ; AANTAL BINNEN- KOMSTEN: 01; DUUR VAN HET VERBLIJF: 30 dagen. Indien de houder van het bovenvermeld visum onmiddellijk naar België komt en hier aankomt op 2 maart 1998 (vastgesteld door het aanbrengen van een binnenkomststempel) betekent dit dat hij in België mag verblijven tot 31 maart 1998, middernacht. Indien de houder van het visum echter in België pas aankomt op mag hij slechts verblijven tot 16 april 1998, middernacht. Men dient bovendien de rubriek "DUUR VAN HET VERBLIJF" samen te lezen en te interpreteren met de rubriek "AANTAL BINNENKOMSTEN". Indien de houder van het visum gemachtigd werd om meer dan één keer het Schengengrondgebied te betreden en van deze mogelijkheid gebruikt heeft gemaakt, dient het aantal dagen gedurende dewelke de vreemdeling verbleven heeft op het Schengengrondgebied bij de vorige binnenkomsten (vastgesteld door het aanbrengen van een binnenkomststempel), telkens meegeteld te worden.

5 Indien het totaal aantal dagen dat hij op het Schengengrondgebied verbleven heeft gelijk is aan het aantal dagen dat vermeld is in de rubriek "DUUR VAN HET VERBLIJF", mag de visumsticker niet meer gebruikt worden. Bij wijze van voorbeeld kan gewezen worden op de afgifte van een visum met de volgende vermeldingen: GELDIG VAN TOT ; AANTAL BINNEN- KOMSTEN: MULT.; DUUR VAN HET VERBLIJF: 30 dagen. Indien de houder van het visum het Schengengrondgebied betreedt via België op en er dertig dagen verblijft, verstrijkt het visum op Indien hij echter slechts tien dagen verblijft op het Schengengrondgebied bij zijn eerste binnenkomst, betekent dit dat hij gedurende de volgende binnenkomsten nog twintig dagen mag verblijven. In het bovenvermeld voorbeeld moet de aankomstverklaring die door het gemeentebestuur wordt uitgereikt bij de eerste binnenkomst (vastgesteld door het aanbrengen van een binnenkomststempel op 1 maart 1998), de vreemdeling tot verblijf toelaten tot Indien de vreemdeling in kwestie slechts tien dagen in België verblijft en na het Schengengrondgebied verlaten te hebben, België terug binnenkomt op (nieuwe binnenkomststempel), moet de aankomstverklaring die uitgereikt wordt bij de tweede binnenkomst de vreemdeling tot verblijf toelaten tot Indien de vreemdeling in kwestie bij de tweede binnenkomst slechts 10 dagen verblijft, het Schengengrondgebied verlaat en België terug binnenkomt op 10 april 1998 (derde binnenkomststempel), moet de aankomstverklaring bij de derde binnenkomst beperkt worden tot 16 april 1998, datum van het verstrijken van de geldigheidsduur van de visumsticker, ook al hij heeft hij nog niet alle dertig dagen van de toegestane verblijfsduur opgebruikt. Er dient in dit verband nog opgemerkt te worden dat indien de geldigheidsduur van het visum één jaar bedraagt, men slechts per semester gebruik kan maken van de toegestane verblijfsduur zoals vermeld in de rubriek "VANAF...TOT..." Indien het visum bijvoorbeeld de vermeldingen "GELDIG VAN TOT ; AANTAL BINNENKOMSTEN: MULT., DUUR VAN VERBLIJF: 30 DAGEN, bevat, mag de houder van het visum 30 dagen verblijven op het Schengengrondgebied van 1 maart 1998 tot 31 augustus 1998 en mag hij dertig dagen verblijven van 1 september 1998 tot 28 februari In het bovenvermeld voorbeeld moet de aankomstverklaring die uitgereikt wordt bij de opeenvolgende binnenkomsten, in de loop van beide semesters opgesteld worden volgens de hierbovenbeschreven procedure, waarbij het aantal dagen dat men verbleven heeft in het eerste semester geen invloed heeft op het aantal dagen dat men kan verblijven in het tweede semester Het aanbrengen van een binnenkomststempel in het paspoort van de vreemdeling overeenkomstig artikel 16, 1, van het bovenvermeld koninklijk besluit van 8 oktober 1981, speelt een belangrijke rol in het kader van het opstellen van een aankomstverklaring. Deze binnenkomststempel laat immers toe nauwkeurig de datum te bepalen waarop men het Schengengrondgebied betreden heeft. Indien het paspoort geen binnenkomststempel bevat, dient de aankomstverklaring als volgt opgesteld te worden:

6 - indien de vreemdeling visumplichtig is en in het paspoort derhalve een visum is aangebracht, wordt de vreemdeling geacht het Schengengrondgebied betreden te hebben vanaf de eerste dag van de geldigheidsduur van de visumsticker (datum aangeduid na het woord "VANAF", in de rubriek "VANAF...TOT"), tenzij hij bewijst dat hij op een latere datum het Schengengrondgebied betreden heeft; - indien de vreemdeling niet visumplichtig is, dient de aankomstverklaring slechts opgesteld te worden voorzover de vreemdeling het bewijs levert dat hij minder dan drie maanden op het Schengengrondgebied vertoeft. Indien de vreemdeling er niet in slaagt om dit bewijs te leveren, wordt hij geacht langer dan drie maanden op het Schengengrondgebied te verblijven (zie artikel 7, eerste lid, 2, van de bovenvermelde wet van 15 december 1980). Tenslotte dient de aandacht gevestigd te worden op het feit dat een binnenkomststempel in een paspoort slechts kan aangebracht worden door de Schengengrenspost via dewelke men het Schengengrondgebied betreden heeft en dat een binnenkomststempel in geen geval kan aangebracht worden door de Dienst Vreemdelingenzaken Het recht zich te verplaatsen op het Schengengrondgebied Zoals reeds aangeduid werd in de bovenvermelde interministeriële omzendbrief van 16 maart 1995, mag de vreemdeling die op een regelmatige wijze via een buitengrens het Schengengrondgebied betreden heeft, zich vrij verplaatsen op het Schengengrondgebied gedurende maximaal drie maanden in een periode van zes maanden, te rekenen vanaf de datum waarop een inreisstempel werd aangebracht. Artikel 21.1 van de Schengenovereenkomst bepaalt eveneens dat een vreemdeling die houder is van een geldige verblijfstitel die afgegeven werd door een Schengenlidstaat, zich op grond van deze titel en van een geldig reisdocument, gedurende maximaal drie maanden in een periode van zes maanden vrij mag verplaatsen op het grondgebied van de andere Schengenlidstaten, voor zover hij de volgende voorwaarden vervult: - het, zonodig, overleggen van documenten ter staving van het doel van het voorgenomen verblijf en de verblijfsomstandigheden; - het beschikken over voldoende middelen van bestaan in de zin van artikel 3, eerste lid, 4, van de wet van 15 december 1980; - niet figureren op de nationale signalementslijst van de Schengenlidstaten op wier grondgebied hij zich wenst te verplaatsen; - niet geacht worden de openbare orde, de nationale veiligheid of de internationale betrekkingen van een Schengenlidstaat te kunnen schaden. De aandacht dient gevestigd te worden op het feit dat enkel de vreemdelingen die houder zijn van een bepaalde verblijfstitel die afgegeven werd door de Schengenlidstaten genieten van het recht om zich vrij te verplaatsen op het Schengengrondgebied. Voor wat betreft de verblijfstitels die afgegeven worden door de Belgische autoriteiten zijn het enkel het bewijs tot inschrijving in het vreemdelingenregister, de (gele) identiteitskaart voor vreemdelingen (de houders van een blauwe verblijfskaart genieten van gunstigere bepalingen inzake het vrije verkeer van personen), de speciale verblijfstitels die afgegeven worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken of een identiteitsbewijs dat door een Belgisch gemeentebestuur afgegeven wordt aan een kind onder de twaalf jaar (voorzien van een foto) die in dit verband in aanmerking komen. De houders van een attest van immatriculatie of een ander voorlopig verblijfsdocument genieten niet van het recht om zich vrij te verplaatsen op het Schengengrondgebied.

7 De lijst van verblijfstitels die afgegeven worden door de andere Schengenlidstaten en die het recht geven om zich vrij te verplaatsen op het Schengengrondgebied, zal later medegedeeld worden. De aandacht wordt nog gevestigd op het feit dat een vreemdeling die in het bezit is van een verblijfstitel die afgegeven werd door een Schengenlidstaat, conform de Schengenovereenkomst slechts gedurende maximaal drie maanden op een periode van zes maanden zich vrij mag verplaatsen op het Schengengrondgebied. Een vreemdeling die langer dan drie maanden in België wenst te verblijven, dient de Belgische bepalingen terzake na te leven (bijv. door zich te baseren op een recht op verblijf of vestiging of via een aanvraag tot machtiging tot verblijf). 3. OP HET VLAK VAN VERWIJDERING De drie Schengenlidstaten, Italië, Griekenland en Oostenrijk, waar de Schengenovereenkomst sedert kort in werking gesteld werd, en die nog niet voorkomen op het bevel om het grondgebied te verlaten dat ter kennis worden gebracht door middel van het formulier A en B overeenkomstig het model van de bijlage 12 en 13 van het koninklijk besluit van 8 oktober 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen, kunnen zonodig, in afwachting van een formele wijziging van de bovenvermelde bijlagen, manueel toegevoegd worden op de betrokken formulieren. De Lidstaten die partij zijn bij de Overeenkomst van Dublin van 15 juni 1990 betreffende de vaststelling van de Staat die verantwoordelijk is voor de behandeling van een asielverzoek dat bij één van de Lidstaten van de Europese Gemeenschappen wordt ingediend, moeten echter niet toegevoegd worden aan de lijst van Staten die voorkomen op de hierbovenvermelde formulieren A en B. Deze Overeenkomst die goedgekeurd werd door de wet van 11 mei 1995 en in werking getreden is op 1 september 1997 betreft immers, zoals de titel van de Overeenkomst reeds aangeeft, enkel de asielprocedure. Elke inlichting aangaande het onderwerp van deze omzendbrief kan verkregen worden bij de Dienst Vreemdelingenzaken:. bureau AN (voor de individuele gevallen);. studiebureau (voor elke vraag van juridische aard).

De Staten van de Benelux hebben besloten om de op de visumvignetten aangebrachte vermeldingen te vereenvoudigen (1).

De Staten van de Benelux hebben besloten om de op de visumvignetten aangebrachte vermeldingen te vereenvoudigen (1). Datum : 21/09/2005 B.S : 11/10/2005 Omzendbrief met betrekking tot de nieuwe gemeenschappelijke vermeldingen die kunnen worden gebruikt in het geval van de afgifte van een Benelux-visum A, B, C of D +

Nadere informatie

Datum : 21/10/2002 BS : 29/10/2002

Datum : 21/10/2002 BS : 29/10/2002 Datum : 21/10/2002 BS : 29/10/2002 Omzendbrief betreffende de aanvraag tot verblijf of vestiging in het Koninkrijk, ingediend op basis van artikel 40 van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang

Nadere informatie

- de toepasselijke procedure inzake de indiening en de behandeling van het verzoek tot machtiging tot terugkeer;

- de toepasselijke procedure inzake de indiening en de behandeling van het verzoek tot machtiging tot terugkeer; Datum : 05/02/1996 BS : 27/02/1996 Omzendbrief van 5 februari 1996 betreffende de gevallen waarin en van de voorwaarden waaronder een vreemdeling, wiens afwezigheid uit het Rijk langer dan één jaar duurt,

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VOOR DE GARANTEN

INFORMATIEBROCHURE VOOR DE GARANTEN Doc 43 04/05/2009 INFORMATIEBROCHURE VOOR DE GARANTEN U hebt een kennis of een familielid - die niet de Belgische nationaliteit heeft en - niet beschikt over voldoende financiële middelen om de kosten

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE VOOR DE GARANTEN

INFORMATIEBROCHURE VOOR DE GARANTEN INFORMATIEBROCHURE VOOR DE GARANTEN U hebt een kennis of een familielid - die niet de Belgische nationaliteit heeft EN - niet beschikt over voldoende financiële middelen om de kosten van zijn verblijf

Nadere informatie

Aan de Dames en Heren Burgemeesters,

Aan de Dames en Heren Burgemeesters, Datum: 17/07/2001 (Bijgewerkt 27/08/2007) BS: 28/08/2001 Bijgewerkt ingevolge omzendbrief van 16/05/2003 (B.S.10/11/2003) en 21/06/2007 (B.S.04/07/2007) Preciseringen aangaande de rol van het gemeentebestuur

Nadere informatie

I. INLEIDING A. Algemeen kader B. Herinnering : toegang tot het grondgebied van het Koninkrijk en kort verblijf

I. INLEIDING A. Algemeen kader B. Herinnering : toegang tot het grondgebied van het Koninkrijk en kort verblijf (Bijgewerkt 28/08/2007) Datum: 30/04/2004 B.S.: 17/05/2004 Gewijzigd ingevolge de omzendbrief van 10-05-2006 (B.S.26-05-2006) en 20/12/2006 (B.S.28/12/2006) Omzendbrief met betrekking tot het verblijf

Nadere informatie

BERICHT AAN DE GEMEENTEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012

BERICHT AAN DE GEMEENTEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 BERICHT AAN DE GEMEENTEN GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN VAN 14 OKTOBER 2012 INSCHRIJVING VAN VREEMDELINGEN DIE IN BELGIË VERBLIJVEN EN DIE GEEN ONDERDANEN ZIJN VAN EEN LIDSTAAT VAN DE EUROPESE UNIE De omzendbrief

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN

FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN 19 FEBRUARI 2003. - Omzendbrief over de toepassing van artikel 9, derde lid, van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het

Nadere informatie

KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING

KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING Jaarlijkse statistieken 2010-2013. 1. Algemene gegevens over de eerste kaarten voor vreemdelingen of verblijfsdocumenten

Nadere informatie

Datum: 09/09/1998 (Bijgewerkt 02/12/2003) B.S.: 30/09/1998

Datum: 09/09/1998 (Bijgewerkt 02/12/2003) B.S.: 30/09/1998 Datum: 09/09/1998 (Bijgewerkt 02/12/2003) B.S.: 30/09/1998 Omzendbrief van 09 september 1998 betreffende de verbintenis tot tenlasteneming Bij de wet van 15 juli 1996 werd een artikel 3bis ingevoegd in

Nadere informatie

VREEMDELINGEN. Wijzigingen in de formulieren die de gemeentebesturen moeten gebruiken

VREEMDELINGEN. Wijzigingen in de formulieren die de gemeentebesturen moeten gebruiken BERICHTEN UGA TM Division of Continuga TM nv 8501 KORTRIJK-HEULE tel. 056 36 32 00 fax 056 35 60 96 e-mail: sales@uga.be September 2007 Op 1 juni 2007 zijn de nieuwe bepalingen vervat in: de wet van 15

Nadere informatie

BIJLAGE 17 MODELLEN VAN INGEVULDE VISUMSTICKERS (NADERE RICHTSNOEREN).

BIJLAGE 17 MODELLEN VAN INGEVULDE VISUMSTICKERS (NADERE RICHTSNOEREN). BIJLAGE 17 MODELLEN VAN INGEVULDE VISUMSTICKERS (NADERE RICHTSNOEREN). Waarschuwing: in beginsel mogen visa ten hoogste drie maanden vóór de datum van eerste gebruik worden afgegeven 1 Inhoudsopgave Voorbeeld

Nadere informatie

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren

Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren Datum: 01/09/2005 B.S.: 06/10/2005 Omzendbrief tot wijziging van de omzendbrief van 15 september 1998 betreffende het verblijf van vreemdelingen die in België wensen te komen studeren I. Inleiding : Krachtens

Nadere informatie

PERSONEN DIE NIET MEER

PERSONEN DIE NIET MEER HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

opgesteld en stelt hem in het bezit van een attest van immatriculatie model A, waarvan de geldigheid negen maanden na de datum van afgifte van het

opgesteld en stelt hem in het bezit van een attest van immatriculatie model A, waarvan de geldigheid negen maanden na de datum van afgifte van het 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 8 oktober 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen

Nadere informatie

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3

GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAATRE- GELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBEWIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

Datum: 15/09/1998 (Bijgewerkt:27/08/2007) BS: 04/11/1998 Gewijzigd door de omzendbrief van 01/09/2005 (B.S.06/10/2005) en 21/09/2005 (B.S.

Datum: 15/09/1998 (Bijgewerkt:27/08/2007) BS: 04/11/1998 Gewijzigd door de omzendbrief van 01/09/2005 (B.S.06/10/2005) en 21/09/2005 (B.S. Datum: 15/09/1998 (Bijgewerkt:27/08/2007) BS: 04/11/1998 Gewijzigd door de omzendbrief van 01/09/2005 (B.S.06/10/2005) en 21/09/2005 (B.S.11/10/2005) Omzendbrief van betreffende het verblijf van vreemdelingen

Nadere informatie

Deze richtlijn dient nog omgezet te worden in Belgisch recht. De termijn voor omzetting verstrijkt op 30 april 2006.

Deze richtlijn dient nog omgezet te worden in Belgisch recht. De termijn voor omzetting verstrijkt op 30 april 2006. Datum: 10-05-2006 B.S.: 26-05-2006 Omzendbrief betreffende overschrijden van omzettingstermijn richtlijn 2004/38 betreffende het verblijf van EU-onderdanen en hun familieleden Verlenging overgangsperiode

Nadere informatie

I. DOCUMENTEN DIE TOELATEN OM TE REIZEN EN TERUG TE KEREN NAAR BELGIË

I. DOCUMENTEN DIE TOELATEN OM TE REIZEN EN TERUG TE KEREN NAAR BELGIË REIS- EN TERUGKEERVOORWAARDEN VOOR VREEMDELINGEN DIE GEEN ONDERDAAN ZIJN VAN EEN LIDSTAAT VAN DE EUROPESE UNIE ZIJN, DIE VISUMPLICHTIG ZIJN EN IN BELGIË EEN VERBLIJFSTITEL HEBBEN BEKOMEN I. DOCUMENTEN

Nadere informatie

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN HOOFDSTUK 16 PRAKTISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA 1. Voor welke categorie?... 2 2. Wie kan deelnemen?... 3 3. Voor te leggen documenten... 3 3.1. Documenten van de begeleider... 4 3.2. Documenten

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 8 september 2010 (09.09) (OR. en) 13380/10 FRONT 125 COMIX 571

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 8 september 2010 (09.09) (OR. en) 13380/10 FRONT 125 COMIX 571 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 8 september 2010 (09.09) (OR. en) 13380/10 FRONT 125 COMIX 571 INGEKOMEN DOCUMENT van: de heer Jordi AYET PUIGARNAU, directeur, namens de secretarisgeneraal van de Europese

Nadere informatie

3.1.3.2. De Dublin-criteria teneinde de verantwoordelijke staat te bepalen.

3.1.3.2. De Dublin-criteria teneinde de verantwoordelijke staat te bepalen. INHOUDSTAFEL VOORWOORD DEEL I : ASIEL EN SUBSIDIAIRE BESCHERMING. 1. HET BEGRIP «VLUCHTELING». 1.1. Zich buiten het land van herkomst bevinden. 1.2. Een gegronde vrees voor vervolging hebben. 1.2.1. Het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

6986/01 CS/vj DG H I NL

6986/01 CS/vj DG H I NL RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 3 maart 200 (OR. fr) 6986/0 LIMITE VISA 32 FRONT 5 COMIX 20 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: Initiatief van Zweden met het oog op de aanneming van

Nadere informatie

VADEMECUM wettig verblijf als toelatingsvoorwaarde volwassenenonderwijs Versie 27-10-2011

VADEMECUM wettig verblijf als toelatingsvoorwaarde volwassenenonderwijs Versie 27-10-2011 VADEMECUM wettig verblijf als toelatingsvoorwaarde volwassenenonderwijs Versie 27-10-2011 Bewijs van wettig verblijf Meer info Geldigheid controleren bij INSCHRIJVING Veel voorkomende bewijzen van wettig

Nadere informatie

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2006

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2006 BERICHTEN UGA 8501 KORTRIJK-HEULE Tel. 056 36 32 00 Fax 056 35 60 96 E-mail: sales@uga.be januari 2006 GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2006 INSCHRIJVING IN DE KIEZERSLIJSTEN VAN NIET-BELGISCHE BURGERS I. NIET-BELGISCHE

Nadere informatie

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3

REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 HOOFDSTUK 15 BIJZONDERE GEMEENSCHAPPELIJKE MAAT- REGELEN VOOR ALLE VOORLOPIGE RIJBE- WIJZEN M36, M18 EN M3 INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. MATERIËLE FOUTEN... 2 1. Foute geldigheidsduur... 2 2. Afgifte vóór

Nadere informatie

B. VERBINTENIS TOT TENLASTENEMING ALS BEWIJS VAN VOLDOENDE BESTAANSMIDDELEN (Bijlage 3 bis)

B. VERBINTENIS TOT TENLASTENEMING ALS BEWIJS VAN VOLDOENDE BESTAANSMIDDELEN (Bijlage 3 bis) VERBINTENIS TOT TENLASTENEMING INFORMATIE VOOR DE GARANTEN (Artikel 3 bis van de wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen)

Nadere informatie

De Europese Economische Ruimte

De Europese Economische Ruimte De Europese Economische Ruimte 1 Schengen zone Verblijf < 3 maanden 2 Koninkrijk België Provincie: Arrondissement: Gemeente: Ref.: BIJLAGE 3TER (bijgewerkt 14/05/2008) MELDING VAN AANWEZIGHEID Afgeleverd

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT VERBLIJF VOOR HUMANITAIRE REDENEN

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT VERBLIJF VOOR HUMANITAIRE REDENEN AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT VERBLIJF VOOR HUMANITAIRE REDENEN Statistisch overzicht 2013 1. Input (nieuw binnenkomende aanvragen) 1.1. Tabel die het aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en de invloed daarvan op het recht op maatschappelijke dienstverlening

Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en de invloed daarvan op het recht op maatschappelijke dienstverlening Vragen naar: Tom Aarts E-mail: tom.aarts@mi-is.be Tel : 02 508 86 96 Fax : 02 509 85 58 Dienst : Juridisch en Beleidsondersteunend Advies Ref. : 6311 Datum : 20 februari 2008 Aan de dames en heren Voorzitters

Nadere informatie

OFFICIEUZE COÖRDINATIE

OFFICIEUZE COÖRDINATIE OFFICIEUZE COÖRDINATIE VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 8 OKTOBER 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en verwijdering van vreemdelingen Deze officieuze coördinatie

Nadere informatie

C18-4 Uitvoeringsovereenkomst bij het Akkoord van Schengen (excerpt: Titel II, Hoofdstuk 7, artt. 28 t/m 381

C18-4 Uitvoeringsovereenkomst bij het Akkoord van Schengen (excerpt: Titel II, Hoofdstuk 7, artt. 28 t/m 381 Uitvoeringsovereenkomst bij het Akkoord van Schengen c1 8-4 C18-4 Uitvoeringsovereenkomst bij het Akkoord van Schengen (excerpt: Titel II, Hoofdstuk 7, artt. 28 t/m 381 Overeenkomst ter uitvoering van

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING

KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING Jaarlijkse statistieken 2010-2014. 1. Algemene gegevens over de eerste kaarten voor vreemdelingen of verblijfsdocumenten

Nadere informatie

- registeruittreksels; - verblijfstitel van houder van de vluchtelingenstatus; - document ter staving van de familierelatie, indien voorhanden;

- registeruittreksels; - verblijfstitel van houder van de vluchtelingenstatus; - document ter staving van de familierelatie, indien voorhanden; Bewijsmiddelen i.h.k.v. Asielparagraaf Schengen c1 8-6 C18-6 Bewijsmiddelen in het kader van de Asielparagraaf van de Uitvoeringsovereenkomst bij het Akkoord van Schengen LIJSTA De 'bewijzen' van lijst

Nadere informatie

KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING

KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING KAARTEN VOOR VREEMDELINGEN EN VERBLIJFSDOCUMENTEN AFGEGEVEN IN HET KADER VAN DE GEZINSHERENIGING Jaarlijkse statistieken 2010-2015 1. Algemene gegevens over de eerste kaarten voor vreemdelingen of verblijfsdocumenten

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT VERBLIJF VOOR HUMANITAIRE REDENEN.

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT VERBLIJF VOOR HUMANITAIRE REDENEN. Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT VERBLIJF VOOR HUMANITAIRE REDENEN. Statistisch overzicht 2012 Dienst Vreemdelingenzaken: maandelijkse statistieken aanvragen machtiging

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS HOOFDSTUK 28 HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS Hoofdstuk 28-1 8/02/2010 INHOUDSOPGAVE ALGEMEENHEDEN - Toelichting - Gebruiksvoorwaarden - Wie heeft een IRB nodig? MODEL VAN HET INTERNATIONALE RIJBEWIJS OVERHEID

Nadere informatie

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL

OMZENDBRIEF AAN DE GEMEENTEBESTUREN TITEL HOOFDSTUK 25 PERSONEN DIE NIET MEER IN BELGIË VERBLIJVEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. PERSONEN DIE IN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPESE ECONOMISCHE RUIMTE VERBLIJVEN... 2 1. Wie?... 2 2. Welk document?...

Nadere informatie

8620/01 AL/td DG H I NL

8620/01 AL/td DG H I NL RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 22 mei 2001 (OR. fr) 8620/01 LIMITE VISA 66 FRONT 36 COMIX 338 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: Beschikking van de Raad inzake de aanpassing van de

Nadere informatie

12. EU-REIZIGERSLIJST voor SCHOOLREIZEN voor NIET-EU SCHOLIEREN

12. EU-REIZIGERSLIJST voor SCHOOLREIZEN voor NIET-EU SCHOLIEREN 1 12. EU-REIZIGERSLIJST voor SCHOOLREIZEN voor NIET-EU SCHOLIEREN INHOUD EU-reizigerslijst voor SCHOOLREIZEN voor NIET-EU-scholieren... 1 1 Doel... 1 2 Rechthebbenden... 1 3 Bevoegde overheden... 2 4 EU-reizigerslijst

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. I. Inleiding...4. II. Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)... 4

INHOUDSTAFEL. I. Inleiding...4. II. Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV)... 4 Datum: 21/06/2007 Bijgewerkt 30/08/2007 B.S.: 04/07/2007 Omzendbrief betreffende de wijzigingen in de reglementering betreffende het verblijf van vreemdelingen tengevolge van de inwerkingtreding van de

Nadere informatie

CIRCULAIRE NOTA SPECIAAL STATUUT VAN DE GEZINSLEDEN VAN HET PERSONEEL VAN INTERNATIONATIONALE INSTELLINGEN. (10 januari 2013)

CIRCULAIRE NOTA SPECIAAL STATUUT VAN DE GEZINSLEDEN VAN HET PERSONEEL VAN INTERNATIONATIONALE INSTELLINGEN. (10 januari 2013) ons kenmerk P1.3/PRO 03.01 CIRCULAIRE NOTA SPECIAAL STATUUT VAN DE GEZINSLEDEN VAN HET PERSONEEL VAN INTERNATIONATIONALE INSTELLINGEN (10 januari 2013) De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken, Buitenlandse

Nadere informatie

VREEMDELINGEN BERICHTEN. UGA stelt ter beschikking (de nieuwe of gewijzigde modellen zijn in vet gedrukt): juli 2004

VREEMDELINGEN BERICHTEN. UGA stelt ter beschikking (de nieuwe of gewijzigde modellen zijn in vet gedrukt): juli 2004 BERICHTEN UGA 8501 KORTRIJK-HEULE Tel. 056 36 32 00 Fax 056 35 60 96 E-mail: sales@uga.be juli 2004 VREEMDELINGEN Bij koninklijk besluit van 25 april 2004 (B.Stbl 17 mei 2004) wordt het koninklijk besluit

Nadere informatie

Richtlijn van de Raad d.d. 21 mei 1973, nr. 73/148/EEG, Pb EG 1973, nr. L1 72.

Richtlijn van de Raad d.d. 21 mei 1973, nr. 73/148/EEG, Pb EG 1973, nr. L1 72. C14-6 Richtlijn inzake de opheffing van de beperkingen van de verplaatsing en het verblijf van onderdanen van de Lid-Staten binnen de Gemeenschap ter zake van vestiging en verrichten van diensten (73/148/EEG)

Nadere informatie

OFFICIEUZE COÖRDINATIE

OFFICIEUZE COÖRDINATIE OFFICIEUZE COÖRDINATIE VAN HET KONINKLIJK BESLUIT VAN 8 OKTOBER 1981 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en verwijdering van vreemdelingen 22/11/2016 KB 08/10/1981 update:

Nadere informatie

DOCUMENTEN WETTIG VERBLIJF

DOCUMENTEN WETTIG VERBLIJF DOCUMENTEN WETTIG VERBLIJF Vanaf 1 september 2011 Moeten cursisten die voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht (18 jaar) bij inschrijving het bewijs leveren te beschikken over de Belgische nationaliteit

Nadere informatie

OFFICIEUZE COÖRDINATIE

OFFICIEUZE COÖRDINATIE OFFICIEUZE COÖRDINATIE VAN DE WET VAN 15 DECEMBER 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen 06/06/2007 EERSTE TITEL ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Indiening van een asielaanvraag... 2

Indiening van een asielaanvraag... 2 Indiening van een asielaanvraag... 2 Vaststelling van de Lidstaat die verantwoordelijk is voor het onderzoek van de asielaanvraag (Dublin-onderzoek)... 3 Mogelijkheid tot vasthouding tijdens het Dublin-onderzoek...

Nadere informatie

Koninklijk besluit betreffende de documenten voor het verblijf in België van bepaalde vreemdelingen.

Koninklijk besluit betreffende de documenten voor het verblijf in België van bepaalde vreemdelingen. Datum : 30/10/1991 Gewijzigd door het K.B. van 17/10/2000 (B.S. : 21/11/2000) Gewijzigd door het K.B. van 25/05/2005 (B.S. : 13/06/2005) B.S. : 17/12/1991 (Bijgewerkt 14/06/2005) Koninklijk besluit betreffende

Nadere informatie

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE ACADEMISCHE MIGRATIE elijkse statistieken Jaar 2019 1. Binnenkomende visumaanvragen 1 Tabel 1. Aantal aanvragen visa D, door de diplomatieke en consulaire posten ontvangen in het kader van academische

Nadere informatie

14 /07/2009. Omzendbrief betreffende de status van langdurig ingezetene B.S. 11/08/2009

14 /07/2009. Omzendbrief betreffende de status van langdurig ingezetene B.S. 11/08/2009 Doc 356 (19/08/2009) 14 /07/2009. Omzendbrief betreffende de status van langdurig ingezetene B.S. 11/08/2009 Inhoudstafel Omzendbrief betreffende de status van langdurig ingezetene...2 I. Het bekomen van

Nadere informatie

Aan de Dames en Heren Burgemeesters en aan de Ambtenaren van de burgerlijke stand van het Rijk,

Aan de Dames en Heren Burgemeesters en aan de Ambtenaren van de burgerlijke stand van het Rijk, Bijlage 2 OMZENDBRIEF van 17 september 2013 betreffende de gegevensuitwisseling tussen de ambtenaren van de burgerlijke stand en de Dienst Vreemdelingenzaken ter gelegenheid van een huwelijksaangifte of

Nadere informatie

Datum: 30/09/1997 (Bijgewerkt 28/08/2007) BS: 14/11/1997 Gewijzigd ingevolge de omzendbrief van 06/12/2005 (B.S. 30/12/2005)

Datum: 30/09/1997 (Bijgewerkt 28/08/2007) BS: 14/11/1997 Gewijzigd ingevolge de omzendbrief van 06/12/2005 (B.S. 30/12/2005) Datum: 30/09/1997 (Bijgewerkt 28/08/2007) BS: 14/11/1997 Gewijzigd ingevolge de omzendbrief van 06/12/2005 (B.S. 30/12/2005) Omzendbrief van 30 september 1997 betreffende het verlenen van een verblijfsmachtiging

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL. I. Inleiding 4. II. Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) 5

INHOUDSTAFEL. I. Inleiding 4. II. Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) 5 Datum: 21/06/2007 Omzendbrief betreffende de wijzigingen in de reglementering betreffende het verblijf van vreemdelingen tengevolge van de inwerkingtreding van de wetten van 15 september 2006 INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Januari 2018 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE ACADEMISCHE MIGRATIE elijkse statistieken Jaar 2019 1. Binnenkomende visumaanvragen 1 Tabel 1. Aantal aanvragen visa D, door de diplomatieke en consulaire posten ontvangen in het kader van academische

Nadere informatie

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE ACADEMISCHE MIGRATIE elijkse statistieken Jaar 2019 1. Binnenkomende visumaanvragen 1 Tabel 1. Aantal aanvragen visa D, door de diplomatieke en consulaire posten ontvangen in het kader van academische

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Januari 2017 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE

Algemene Directie Dienst Vreemdelingenzaken ACADEMISCHE MIGRATIE ACADEMISCHE MIGRATIE elijkse statistieken Jaar 2018 1. Binnenkomende visumaanvragen 1 Tabel 1. Aantal aanvragen visa D, door de diplomatieke en consulaire posten ontvangen in het kader van academische

Nadere informatie

TYPEFORMULIER Regularisatieaanvraag

TYPEFORMULIER Regularisatieaanvraag TYPEFORMULIER Regularisatieaanvraag Het gaat om een facultatief formulier dat enkel geldig is in het kader van de indiening van een nieuwe regularisatieaanvraag op basis van artikel 9 bis of van de actualisering

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Mei 2017 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand voor

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Februari 2017 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

Toegang. 1 Inleiding. 3 Grensbewaking 3.1 Algemeen 3.2 Benelux 3.3 Schengen

Toegang. 1 Inleiding. 3 Grensbewaking 3.1 Algemeen 3.2 Benelux 3.3 Schengen A3 1 Inleiding 2 tot Nederland 2.1 Algemeen 2.2 Voorwaarden voor binnenkomst 2.2.1 van vreemdelingen die een verblijf van ten hoogste drie maanden of doorreis beogen 2.2.2 van vreemdelingen die een verblijf

Nadere informatie

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap, l EGIRichtiijn 681360 c1 4-3 C14-3 Richtlijn inzake de opheffing van de beperkingen van de verplaatsing en het verblijf van de werknemers der Lid-Staten en van hun familie binnen de Gemeenschap [68/360/EEG)

Nadere informatie

HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN

HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN HOOFDSTUK 11 THEORETISCH EXAMEN INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. CATEGORIEËN WAARVOOR AL DAN NIET EEN THEORETISCH EXAMEN IS VEREIST...2 II. WIE KAN DEELNEMEN AAN EEN THEORETISCH EXAMEN?...3 III. VOOR TE LEGGEN

Nadere informatie

18 Internationale regelingen

18 Internationale regelingen Internationale regelingen B7/18.2 18 Internationale regelingen Nederland lis partij bij een aantal internationale verdragen die betrekking hebben op vluchtelingcm en asielzoekers. Deze worden hieronder

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken April 2017 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 14 november 2001 (22.11) (OR. fr, en) 13835/01 LIMITE VISA 131 COMIX 716

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 14 november 2001 (22.11) (OR. fr, en) 13835/01 LIMITE VISA 131 COMIX 716 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 14 november 2001 (22.11) (OR. fr, en) 13835/01 LIMITE VISA 131 COMIX 716 NOTA van: aan: Betreft: de Belgische delegatie de Groep Visa Ontwerp-beschikking van de Raad

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Januari 2016 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Oktober 2016 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

23/05/2008. Burgers van de Unie en hun familieleden. A. Inleiding

23/05/2008. Burgers van de Unie en hun familieleden. A. Inleiding 23/05/2008 Burgers van de Unie en hun familieleden A. Inleiding B. Binnenkomst en kort verblijf C. Niet-duurzaam verblijf van meer dan drie maanden 1. Burger van de Unie 2. Familieleden die zelf geen burger

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Mei 2015 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand voor

Nadere informatie

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS

HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS HOOFDSTUK 23 HET INTERNATIONAAL RIJBEWIJS INHOUDSOPGAVE TITEL PAGINA I. ALGEMEEN... 3 1. Toelichting... 3 2. Gebruiksvoorwaarden... 3 3. Wie heeft het internationale rijbewijs nodig... 3 II. MODEL VAN

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

Als uw aanvraag betrekking heeft op meerdere personen, betaalt u een bijdrage per persoon.

Als uw aanvraag betrekking heeft op meerdere personen, betaalt u een bijdrage per persoon. Nieuwigheden U wil een aanvraag doen voor een visum D, een verblijf voor meer dan drie maanden in België, of een statuutswijziging? Dit belangt u aan. Vanaf 02.03.2015 moeten bepaalde vreemdelingen die

Nadere informatie

CIRCULAIRE NOTA. (16 mei 2008)

CIRCULAIRE NOTA. (16 mei 2008) K O N I N K R I J K BE L G I Ë F e d e r a l e O v e r h e i d s d i e n s t B u i t e n l a n d s e Z a k e n, B u i t e n l a n d s e H a n d e l e n O n t w i k k e l i n g s s a m e n w e r k i n g

Nadere informatie

Gecombineerde vergunning Single permit

Gecombineerde vergunning Single permit Gecombineerde vergunning Single permit FORUM ADVOCATEN BVBA Nassaustraat 37-41 2000 Antwerpen T 03 369 95 65 F 03 369 95 66 E info@forumadvocaten.be W www.forumadvocaten.be Inleiding Juridische grondslag

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken April 2015 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Maart 2015 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Mei 2016 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand voor

Nadere informatie

OFFICIEUZE COÖRDINATIE

OFFICIEUZE COÖRDINATIE OFFICIEUZE COÖRDINATIE VAN DE WET VAN 15 DECEMBER 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen 15/04/2004 EERSTE TITEL ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Dienst uw brief van uw kenmerk Ons kenmerk datum Bijlage(n)

Dienst uw brief van uw kenmerk Ons kenmerk datum Bijlage(n) tél.: 02 509 81 48 fax: 02 509 85 58 personne de contact: Brigitte De Ruyck e-mail: brigitte.deruyck@ mi-is.be Aan Mevrouwen de Voorzitsters en de Heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

11562/08 CS/lg DG H 1 A

11562/08 CS/lg DG H 1 A RAAD VA DE EUROPESE U IE Brussel, 22 juli 2008 (OR. en) 11562/08 Interinstitutioneel dossier: 2008/0074 (C S) VISA 239 COMIX 554 WETGEVI GSBESLUITE E A DERE I STRUME TE Betreft: VERORDENING VAN DE RAAD

Nadere informatie

Concordantietabel B. 19 januari Samenwerkingsakkoord (SA) Artikel 1

Concordantietabel B. 19 januari Samenwerkingsakkoord (SA) Artikel 1 RICHTLIJN (EU) 2011/98 VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 13 december 2011 betreffende één enkele aanvraagprocedure voor een gecombineerde vergunning voor onderdanen van derde landen om te verblijven

Nadere informatie

BEVOLKING EN IDENTITEITSDOCUMENTEN REGLEMENTERING. Algemene vergadering 6/12/2018 Assemblée générale

BEVOLKING EN IDENTITEITSDOCUMENTEN REGLEMENTERING. Algemene vergadering 6/12/2018 Assemblée générale BEVOLKING EN IDENTITEITSDOCUMENTEN REGLEMENTERING Algemene vergadering 6/12/2018 Assemblée générale WETSONTWERP HOUDENDE DIVERSE BEPALINGEN MET BETREKKING TOT HET RIJKSREGISTER EN DE BEVOLKINGSREGISTERS

Nadere informatie

Hof van Cassatie van België

Hof van Cassatie van België 9 MEI 2014 C.12.0612.F/1 Hof van Cassatie van België Arrest Nr. C.12.0612.F BELGISCHE STAAT, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, Mr. Huguette Geinger,

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Januari 2019 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Mei 2018 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand voor

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken Februari 2019 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is;

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is; Belasting op de afgifte van administratieve stukken. Wijzigingen. DE GEMEENTERAAD, Herzien zijn beraadslaging van 19 december 2013 betreffende de wijziging van het reglement betreffende de belasting op

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken April 2019 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie

Ja, NBMV mogen reizen mits ze beschikken over de nodige documenten:

Ja, NBMV mogen reizen mits ze beschikken over de nodige documenten: NBMV en reizen Jawad is een NBMV van 17 jaar. Op zijn 14 e vluchtte hij vanuit Afghanistan richting Europa. Hij kwam uiteindelijk in België terecht. Qua documenten had hij enkel zijn Taskara (Afghaans

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/11/070 BERAADSLAGING NR 11/044 VAN 7 JUNI 2011 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE PROGRAMMATORISCHE

Nadere informatie

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF

AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF AANVRAGEN OM MACHTIGING TOT UITZONDERLIJK VERBLIJF Maandelijkse statistieken April 2018 1. Input (nieuwe binnenkomende aanvragen) Tabel 1. Aantal binnenkomende aanvragen per type procedure en per maand

Nadere informatie