Marcus 1: 1-11 Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God. Zoals geschreven staat in de profeten,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marcus 1: 1-11 Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God. Zoals geschreven staat in de profeten,"

Transcriptie

1 Liturgie Protestantse Kerk Menen 9e zondag van de zomer, 16 augustus 2015, uur waarin de Heilige Doop is bediend aan Lilia Tytgat, dochter van Michael Tytgat en Karen Roose, peter: Peter van Halst, meter: Sarah Roose Welkom Votum en groet Zingen Psalm 139, vers 1, 7 en 9 (LvdK) Gebed Schriftlezing Marcus 1, vers 1-11 Zingen Gezang 44, vers 1 en 3 (LvdK) Preek Orgelspel Zingen Lied 978 (JdH) Dankgebed Lezing van het doopformulier Vragen aan ouders en peetouders Pianospel de dopelinge wordt binnengedragen Bediening van de Heilige Doop Zingen Lied 360, vers 3 Kinderliedje: Jezus roept alle kleine kinderen Voorbeden, besloten met 'Onze Vader' Afkondigingen en inzameling van de gaven Zingen Gezang 456, vers 1 en 2 Zending en zegen Zingen Gezang 456, vers 3 Marcus 1: 1-11 Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God. Zoals geschreven staat in de profeten, 'Let op, Ik zend mijn bode voor je uit, hij zal jouw weg voorbereiden,' (Maleachi 3:1) 'Luid klinkt een stem in de woestijn: Maak de weg van de HEER gereed, maak recht zijn paden,' (Jesaja 40:3) zo gebeurde het, toen Johannes de Doper naar de woestijn ging en de mensen opriep om gedoopt te worden en tot inkeer te komen, om zo vergeving van zonden te verkrijgen. Alle inwoners van Judea en Jeruzalem stroomden toe en werden door hem gedoopt in de rivier de Jordaan, terwijl ze hun zonden beleden. Johannes droeg een ruwe mantel van kameelhaar met een leren gordel; hij leefde van sprinkhanen en wilde honing. Hij verkondigde: Iemand die meer vermag dan ik, komt na mij; ik ben zelfs niet waardig om me voor Hem te bukken en de riem van zijn sandalen los te maken. Ik heb jullie gedoopt met water, maar Hij zal jullie dopen met de Heilige Geest. En het gebeurde in die dagen dat Jezus kwam vanuit Nazaret, dat in Galilea ligt, naar de Jordaan om door Johannes gedoopt te worden. Op het moment dat Hij uit het water omhoogkwam, zag Hij de hemel openscheuren en de Geest als een duif op zich neerdalen, en er klonk een stem uit de hemel: Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde.

2 Preek over Marcus 1, vers 3: Een weg door het water Gemeente van Jezus Christus, ouders, peetouders, grootouders en verdere familie, dit is het thema van de preek: Een weg door het water. We lazen in Marcus 1 vers 3: Maak de weg van de HEER gereed, maak recht zijn paden. De weg van de HEER zou afdalen tot in de Jordaan. En net als iedereen zou ook Hij worden gedoopt. De weg van de HEER was dus: een weg door het water. 1. Nu is het vreemdste van alles dat ook HIJ gedoopt moest worden! Dat is toch heel merkwaardig. Immers, we zullen het er deze namiddag over eens zijn dat dopen te maken heeft met het beginnen van een nieuw leven, met het vergeven van je zonden. Waarom dan Jezus...? We hoorden dat heel Jeruzalem en omgeving waren uitgelopen naar de Jordaan. Mannen en vrouwen, samen met hun kinderen. En ze werden gedoopt, staat er, terwijl ze hun zonden beleden. Voor de meeste mensen waren dat heel alledaagse zonden. In het Evangelie van Lucas staat daar meer over. Het waren vooral dingen die te maken hadden met geld. Zo bekenden ze bijvoorbeeld dat ze van alles voor zichzelf gehouden hadden. En dat ze niet hadden gedeeld met de mensen die honger hadden, of die helemaal niets hadden. En dat ze andere mensen stiekem teveel hadden laten betalen. Want ze waren niet tevreden geweest met hun loon. Ze leden aan geldzucht... dat was de voornaamste zonde die zij met zich meedroegen. Maar met al hun schulden gingen ze de Jordaan in, en werden ze schoongewassen, dat wil zeggen: hun schulden werden vergeven! Ze waren een nieuw leven begonnen! Maar waar had Jezus die doop voor nodig dan? Marcus had nog zo mooi over Hem geschreven: Begin van het Evangelie van Jezus Christus, de Zoon van God. En even verderop schrijft hij van Jezus: Bereid de weg van de HEER! En HEER wordt daar geschreven met vier hoofdletters dat betekent dat Hij de Eeuwige God is!

3 Op déze hooggestemde manier schrijft Marcus over Jezus, ook aan het eind: Hij is de geliefde Zoon, in wie de Vader zijn vreugde vindt. En de Heilige Geest rust op Hem. De Vader, Zoon en Heilige Geest de enige God die er is. Maar waarom moest de Zoon dan gedoopt worden? Terwijl Hij God is? Terwijl Hij nooit enig kwaad heeft gedaan? Er is geen enkele zonde die Hij zou kunnen opbiechten! In tegenstelling tot al die mensen die Hem voorgegaan waren in het water. Waarom dan Hij? 2. Jezus' weg liep dus door het water. Niet naar het paleis, naar de troon, naar de zetel van de macht, zoals je mocht verwachten. Integendeel: zijn weg liep de diepte in. Johannes doopte in de buurt van één van diepste plekken op aarde. Vlakbij de Dode Zee, en die is 4000 meter beneden de zeespiegel. De diepte in moest Jezus, geografisch dus. Dieper en dieper, en zo kwam hij bij de Jordaan. En dan gaat het nog dieper. Want de rivier de Jordaan is de grens tussen leven en dood. Deze rivier, de Jordaan, maakt scheiding tussen het beloofde land aan de ene kant, en de wildernis aan de andere kant. De Jordaan oversteken is niet zomaar iets. Het staat symbool voor de overgang van het leven naar de dood. Aan de ene zijde had je een leven in overvloed, in een land van melk en honing. Dat was het leven aan de andere kant van de Jordaan. En daar vormt deze rivier de begrenzing van, een beetje als het uiteinde van de wereld. Welnu, de HEER is afgedaald tot in de diepte, en Hij komt bij die doodsrivier. En daar staat zijn neef, Johannes de Doper. Een heleboel mensen heeft Johannes al gedoopt op deze plek. Je zou zeggen: het water in de rivier is er nòg vies van, als troebel water, waar je beter niet in kunt gaan zwemmen. Want daar op de oppervlakte, daar drijven nog de zonden van al die mensen, bij wijze van spreken. Al die mensen die op die plek hun zonden hebben achtergelaten in het water.

4 Maar daar komt de Heer wat gaat er nu gebeuren? denkt Johannes En dan zegt Hij: 'Laat Mij nu gedoopt worden.' En Johannes stribbelt nog wat tegen, maar de Heer zegt: 'Laat het nu maar gebeuren. Want op deze manier vervullen we Gods gerechtigheid.' En daar gaat Jezus Christus, met Johannes, het water in. Het doopwater van de Jordaan, vertroebeld door de zonden van de mensen. Daarin begeeft Gods Zoon zich, in al die vuiligheid. Zou Hij helemaal ondergedompeld zijn? Het is mogelijk. Zou Hij een eind in de rivier zijn gaan staan, en zou Johannes Hem overgoten hebben met water? Dat was toen de meest gebruikelijke manier. We weten het niet precies, maar hoe dan ook: Hij is ondergegaan in het vuil van al de mensen. In de doodsrivier de Jordaan. Door de diepte. Dáár doorheen liep zijn weg. 3. Zo laat de Heer zien dat Hij zich in de vuiligheid van dit volk wilde begeven. In hun zonden dus. Dit is de doop van Christus dit is de weg die Hij moet gaan. Volgens de schrijver Marcus is dit het begin van het Evangelie. Daarmee bedoelt hij: het is als een proloog. In die doop van Christus wordt eigenlijk alles al verteld wat verderop in het boek staat. Het is de inleiding op wat er komen gaat, op het goede nieuws voor heel de wereld! Namelijk: dat de Heer moest lijden onder Pontius Pilatus. Dat Hij werd gekruisigd. Onschuldig nooit één ding fout gedaan. Maar Hij werd gekruisigd met de schuld van de wereld op zijn rug. Want die schuld wilde Hij op zich nemen. Daarin wilde Hij zich onderdompelen. Niet omdat Hij dat fijn vond, het was geen heroïsche daad. Maar omdat Hij ons van onze schulden wilde verlossen! Hij wilde ze van ons overnemen en ze afbetalen! Zodat wij ervan af zouden komen en vrij zouden worden. En zo, met heel dat pak schulden op zijn nek, is Hij gestorven en begraven. Ten onder gegaan in de dood.

5 Daar is nu zijn doop in de Jordaan alvast het overtuigende teken van. Gemeente, er is maar één letter verschil tussen dopen en doden. We hebben de doop gezien van de HEER Jezus. En die wijst dus vooruit naar zijn dood op Golgotha, de Schedelplaats. Zijn dood, vanwege onze schulden. Daarin heeft Hij zich ondergedompeld. En dáár is zijn doop nu dan ook het beeld van. Het overtuigt ons ervan dat Hij is ondergegaan in de hel, met onze schulden bij zich! Ook uw en mijn zonden nam Hij mee het graf in. Ze zijn nu dan ook weg! De rekening is betaald! U hebt geen schuld meer! U bent vergeven! U bent bevrijd, u bent gered! U hebt vrede! En... niet geheel onbelangrijk: de Heer Jezus verrees ook weer uit het water. Het beeld van het nieuwe leven! Ik citeer een gezang: Want nu de HEER is opgestaan, nu vangt het nieuwe leven aan! Een leven door zijn dood bereid, een leven in zijn heerlijkheid! Een leven dat in de tussentijd wordt geleid door de Heilige Geest. Die ons losmaakt van onze zonden, van die geldzucht en wat al niet meer, al die dingen liggen nu op de bodem van de rivier, of beter gezegd: al die dingen liggen nu begraven in het graf waar Jezus lag. Kortom, al het heil van ons leven en alles wat we nodig hebben, het ligt al besloten in het begin van het Evangelie, namelijk: in de doop, in die weg door het water van Jezus, de Heer. Gemeente, ouders, peetouders, grootouders en verdere familie en bekenden van Lilia Tytgat, telkens als er iemand wordt gedoopt, zoals Lilia deze namiddag, laten wij dan vooral gedenken dat de Heer Jezus gedoopt is! Dat betekent dat Hij is gekruisigd en gestorven, nedergedaald ter helle. En op de derde dag wederom opgestaan van de doden. Dáárom, omdat Hij is gedoopt én gedood, daarom hebben wij vergeving, en waar geluk, en vrede in ons hart. Amen.

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST

ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST ORDE VAN DIENST DE OPEN HOF SOEST 11 januari 2015 liturgische kleur wit Doop van de Heer voorganger : ds. Roel Bosch, Zeist lector : Menny Liewes cantor-organist : Tjalling Roosjen OM TE BEGINNEN Orgelspel:

Nadere informatie

Zondag 4 december e Adventszondag

Zondag 4 december e Adventszondag Zondag 4 december 2016 2 e Adventszondag dromen van vrede de wereld omgekeerd een nieuw begin water dat stroomt de roep om goede vruchten Goede God in Jezus heeft u een nieuw begin gemaakt Keer ons om

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Zondag 15 januari Voorganger: pastor Fred van der Louw Organist: Sybren Boukes m.m.v. Chr. Gem. Koor Con Amore 2 Orgelspel bij binnenkomst

Nadere informatie

8 januari uur = AA Kramer orgel: Harry Kroeske Schriftlezing: Joanneke de Ruiter

8 januari uur = AA Kramer orgel: Harry Kroeske Schriftlezing: Joanneke de Ruiter 8 januari 10.00 uur = AA Kramer orgel: Harry Kroeske Schriftlezing: Joanneke de Ruiter Orde van dienst: Welkom, mededelingen votum, zegengroet, amen GK gezang 166: 1, 2 wet LB 220:1, 4 = GK gezang 173:

Nadere informatie

Taizéviering. Orde van dienst oecumenische. in de Oude Dorpskerk te Bunnik uur 1 december 2013

Taizéviering. Orde van dienst oecumenische. in de Oude Dorpskerk te Bunnik uur 1 december 2013 Orde van dienst oecumenische Taizéviering 19.00 uur 1 december 2013 in de Oude Dorpskerk te Bunnik Welkom Welkom bij deze oecumenische Taizéviering. Misschien ben je bekend met de liturgie van Taizé. Dan

Nadere informatie

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp

3 december uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp 3 december 2017 17.00 uur Koos Offereins orgel: Geert Burgler schriftlezing: Biny Blijdorp Liturgie Votum en zegengroet Zingen: GK psalm 145: 1, 3 Lezen: HC zondag 8 Lezen: Matteüs 3 Zingen: GK Gezang

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren

Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren Liturgie voor de ochtenddienst op zondag 7 januari 2018 in de Westerkerk te Veenendaal Zingen: psalm 89: 3 (OB) De hemel looft, o HEER', Uw wond'ren dag en nacht, Uw waarheid wordt op aard' de glorie toegebracht;

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. 7 januari 2018

ORDE VAN DIENST. 7 januari 2018 Verwelkoming en mededelingen Bemoediging en Groet Drempelgebed Lied van de intocht: Lied 100: 1 t/m 4 1 Juich Gode toe, bazuin en zing. Treed nader tot gij Hem omringt, gij aarde alom, zijn rijksdomein,

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat?

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? Johannes de Doper De op één na laatste profeet van het Oude Verbond Matteüs 26:28 want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond,

Nadere informatie

12 februari uur R ter Beek orgel: Geert Burgler /piano: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling

12 februari uur R ter Beek orgel: Geert Burgler /piano: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling 12 februari 2017 10.00 uur R ter Beek orgel: Geert Burgler /piano: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling [welkom en afkondigingen / handdruk] oproep tot eerbied votum zingen zegengroet, amen

Nadere informatie

Orde van dienst

Orde van dienst Welkom en mededelingen Drempelgebed Lied 8:1, 3, 5 Orde van dienst 16-09-2018 Voorganger: drs. E. Aarsen, Amsterdam Ouderling: Ankie Hinloopen Lector: Ankie Hinloopen Diaken: Willy Hoekstra Organist: Johan

Nadere informatie

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan

Amarence en Laurens-Jan van Kooten. Anna Vogel. Zondag 13 november In deze dienst wordt de Doop bediend aan Protestantse Gemeente Het Anker te Zaltbommel Zondag 13 november 2016 In deze dienst wordt de Doop bediend aan Amarence en Laurens-Jan van Kooten en Anna Vogel INTREDE Woord van welkom Stil gebed Aanvangslied

Nadere informatie

19 november uur HJ Room orgel: Geert Burgler schriftlezing: Pieter Hooghuis

19 november uur HJ Room orgel: Geert Burgler schriftlezing: Pieter Hooghuis 19 november 17.00 uur HJ Room orgel: Geert Burgler schriftlezing: Pieter Hooghuis Votum Vrede/zegengroet Zingen: GK gezang 145: 1, 3, 4 (Heer, onze God, hoe heerlijk is uw naam) Viering HA Formulier 5

Nadere informatie

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst

God in ons midden. Zondag 9 december e zondag van Advent orde van dienst God in ons midden Zondag 9 december 2018 2 e zondag van Advent orde van dienst Orgelspel, oefenen van Lied 46 als het klokje luidt worden we stil Welkom De 2e Adventskaars wordt aangestoken Wij zingen

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

29 januari uur AA Kramer orgel: Peter Sneep; piano: Walther Zwart zang: Nellie Ekhart. votum en groet. GK psalm 93. gebed

29 januari uur AA Kramer orgel: Peter Sneep; piano: Walther Zwart zang: Nellie Ekhart. votum en groet. GK psalm 93. gebed 29 januari 10.00 uur AA Kramer orgel: Peter Sneep; piano: Walther Zwart zang: Nellie Ekhart votum en groet. GK psalm 93 kinderen: Jezus volgen? LB 531 = LvdK 47 lezen: Markus 1: 9-20 GK psalm 91: 1, 7

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij

Kerkgemeente Edam. 30 november Groenlandkerk. In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan. Sofie van Wanrooij Kerkgemeente Edam 30 november 2014 Groenlandkerk afbeelding: doopboom met de blaadjes van onze gedoopte kinderen in de Groenlandkerk In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Sofie van Wanrooij

Nadere informatie

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied Psalm 25 v1,2

tijdens het orgelspel worden de tafelkaarsen aangestoken Lied Psalm 25 v1,2 DUINZICHTKERK, zondag 18 februari 2018 1 e zondag van de 40-dagentijd Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger : ds. J. C. van Dongen Ouderling van dienst : Renny Steinvoort Diaken van dienst : Anne-Helene

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Doopdienst. Zingen voor de dienst

Doopdienst. Zingen voor de dienst Zingen voor de dienst Doopdienst van Julia Aline van den Berg Dank U voor deze nieuwe morgen ELB 168 Dank U voor deze nieuwe morgen, dank U voor elke nieuwe dag. Dank U dat ik met al mijn zorgen bij U

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

In jou vind ik vreugde

In jou vind ik vreugde Protestants Kralingen In jou vind ik vreugde Protestantse Gemeente Kralingen Hoflaankerk, 10 januari 2016 1e zondag na Epifanie: Doop van de Heer In deze viering doop van Philip Muijs van de Moer Protestants

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017

10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 10 jaar NEGENUURGEBED maandag 9 januari 2017 Gebed bij het aansteken van de kaarsen Ik hoop dat dit het licht zal zijn dat straalt uit onze ogen zodat we elkaar kunnen zien zoals we bedoeld zijn. dat straalt

Nadere informatie

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind DE DIENST VAN 25 FEBRUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN LEEK Voorganger: ds. Ernst van Gulik Organist: Niek Schuringa De Heilige doop wordt bediend aan: Mason Jurre Geert Voorintholt - Voor de dienst zingen, lied

Nadere informatie

zondag 12 november 2017

zondag 12 november 2017 ORDE VAN DIENST zondag 12 november 2017 Voorganger: Ds. Joep de Valk Cantor-organist: Harmen Trimp Ouderling van dienst: Jannie Verhage Diaken van dienst: Heleen Struijs PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE Prinses

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Oecumenische viering

Oecumenische viering Oecumenische viering 23 januari 2011 om 9.00 uur Blasiuskerk Heinkenszand Week van Gebed voor de Eenheid Voorgangers: ds Werner Pieterse pastor Wiel Hacking Muzikale medewerking: Free Spirit Ab Faase organist

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Marcus 1:1-13. We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus.

Marcus 1:1-13. We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus. - 1 - Marcus 1:1-13 We gaan iets lezen uit het evangelie van Marcus. Wie is die Marcus eigenlijk? Hij is niet één van de apostelen maar hoe heeft hij dan dit evangelie kunnen schrijven? Volgens de overlevering

Nadere informatie

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem

Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Orde van dienst voor 10 december 2017 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap In deze dienst dopen we Ties Robert Clahsen. zoon van Maaike en Bram Clahsen

Nadere informatie

Welkom in de dienst. Psalm 92: 1, 2 Mattheüs 3: 13 4: 11 Gezang 144 Liedboek 442 Gezang 179a Gezang

Welkom in de dienst. Psalm 92: 1, 2 Mattheüs 3: 13 4: 11 Gezang 144 Liedboek 442 Gezang 179a Gezang Welkom in de dienst 14-04-2019 Vanavond: What about (y)our generation?! mag het ook eens om ons gaan? LEEF! Vanavond 19.30 Het Kompas Piet Heinplein 13 Zoetermeer spreker Mark van Heukelum What about (y)our

Nadere informatie

doopdienst op 21 januari 2018 in de Oude Kerk van Borne om uur. dopeling Femke, dochter van Marije Kooistra en Mathieu Odijk

doopdienst op 21 januari 2018 in de Oude Kerk van Borne om uur. dopeling Femke, dochter van Marije Kooistra en Mathieu Odijk doopdienst op 21 januari 2018 in de Oude Kerk van Borne om 10.00 uur. dopeling Femke, dochter van Marije Kooistra en Mathieu Odijk voorgangers: ds. Jan Kooistra en ds. Johan Meijer organist Jan Braakman

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter

Mededelingen door de ouderling van dienst. Willem de Vos Ouderling voorzitter Mededelingen door de ouderling van dienst Willem de Vos Ouderling voorzitter Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming) Psalm 43 vers 3 en 4 (Nieuwe Psalmberijming)

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink

Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink 18 oktober 2015 Voorganger: ds. Ebi Wassenaar Organist: Marco t Hart Locatie: Dorpskerk te Oostvoorne Thema : Wees niet bang, 1 ik zal je helpen.

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 Prijs den HEER' met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan 10 Januari 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingslied

Nadere informatie

In de loop van de vele jaren dat ik in mijn bediening sta, constateerde

In de loop van de vele jaren dat ik in mijn bediening sta, constateerde INHOUDSOPGAVE Inleiding................................................... 5 1. Jezus en de doop........................................ 7 2. Het werk van de Heilige Geest.......................... 11

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug blok A - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Herhaling vorige week / Romeinen 6:23 19.20 Woordweb afscheid nemen 19.25 Lezen Handelingen

Nadere informatie

Doop en belijdenis. thema: verstaan en geroepen zijn

Doop en belijdenis. thema: verstaan en geroepen zijn Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Doop en belijdenis thema: verstaan en geroepen zijn Het verstaan van onszelf is iets van een andere categorie. Het is een moment van openbaring. Het wordt ons

Nadere informatie

Zondag 18 november Doopdienst

Zondag 18 november Doopdienst Zondag 18 november 2018 Doopdienst 1 Meditatieve muziek Inleidend woord Het licht wordt ontstoken door de zondagskinderen Kort moment van stilte NLB Psalm 98: 1 en 2 Votum, bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Thema: Levend water Ik zal er voor je zijn!

Thema: Levend water Ik zal er voor je zijn! Protestantse Gemeente Biddinghuizen Doopdienst 23 maart 2014 Thema: Levend water Ik zal er voor je zijn! De Heilige Doop zal worden bediend aan Julia Eliza Vlaanderen. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Wonderbare visvangst, Luc Blomme Vijfde zondag na Driekoningen 10 februari 2013 Doopdienst voorganger: ds. N.J. Pronk organist: Harry Mast. ouderling: mevr. R.

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE

ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE ORDE VAN DIENST DOOPLITURGIE - OPENINGSRITEN - BEGROETING In de Naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. VERWELKOMING OPENINGSLIED: OPENINGSGEBED NAAMGEVING Toen God op de laatste dag van de week

Nadere informatie

Zondag 13 januari e zondag na Epifanie- Orde van de morgendienst in De Kern te Spijkenisse.

Zondag 13 januari e zondag na Epifanie- Orde van de morgendienst in De Kern te Spijkenisse. Zondag 13 januari 2019-1e zondag na Epifanie- Orde van de morgendienst in De Kern te Spijkenisse. Vooraf Epifanie = verschijning, openbaring; is het feest van de verschijning van de Heer. Voorganger: ds.

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De tweede zondag na Epifanie 14 januari 2018 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 816 (Gezangboek) Tijdens

Nadere informatie

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5 Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Heeft u al zin in die overheerlijke oliebollen? Dit jaar bakken wij ze tbv Stichting Colours: geef

Nadere informatie

Licht in het donker, leven na de dood. Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12

Licht in het donker, leven na de dood. Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12 Licht in het donker, leven na de dood Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12 Lezen : Genesis 1: 1-5 Johannes 11: 39-44 Handelingen 16: 11-15 Psalm 51 : 5 en 7 Psalm 104

Nadere informatie

Aanvangslied: Geroepen om te zingen lied 80: 1, 2 en 4 (Melodie gezang 435 Liedboek 1973)

Aanvangslied: Geroepen om te zingen lied 80: 1, 2 en 4 (Melodie gezang 435 Liedboek 1973) VOORBEREIDING Welkom door de ouderling van dienst De Paaskaars wordt aangestoken De 3 e adventskaars wordt aangestoken (allen gaan staan) Aanvangslied: Geroepen om te zingen lied 80: 1, 2 en 4 (Melodie

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Zondag 22 februari 2015 in de Ontmoetingskerk te Koudekerk a/d Rijn

Zondag 22 februari 2015 in de Ontmoetingskerk te Koudekerk a/d Rijn Zondag 22 februari 2015 in de Ontmoetingskerk te Koudekerk a/d Rijn Mededelingen Bemoediging Psalm lied 91a: 1, 2, 3 Kyrie Gezongen kyrie: Lied 463: 1, 2, 6, 7, 8 Gebed om Gods licht Projectlied Lied 290

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm

Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Het Doopsel van Jezus in toneelvorm Synopsis van de dialogen uit de Evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes Voorpagina: Baptism of Jesus (William Blake, 1820) 4 tot 10 Verteller (Jesaja,

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen

Welkom in de Hoeksteen Welkom in de Hoeksteen In deze dienst: Doop van Joël Bijlsma Voorganger: ds. Willem de Graaff Lezen : Johannes 16 : 29-17 : 11 Tekst : HC vraag en anwoord 69 en 70 Psalm 124 : 1, 2 en 3 Gezang 167 Gezang

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

Zondagmorgen 26 mei 2019

Zondagmorgen 26 mei 2019 Zondagmorgen 26 mei 2019 Doop van MOIRA en AILA Dina CorneliA Johanna Adriana Boot In de Thomaskerk, Zierikzee Organist: Aad van Poppel Voorganger: Freek Schipper 1 Welkom en mededelingen Muzikaal meditatief

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Hoe weet je wat God doet?

Hoe weet je wat God doet? PROTESTANTSE GEMEENTE WASSENAAR - DORPSKERK ZONDAG 9 DECEMBER 2018 2e ADVENT à la Parisdienst Hoe weet je wat God doet? Met medewerking van Alicia, Boaz, Coen, Eirlys, Gijs, Ilonka, Iva, Janique, Louise,

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt.

Pinksteren. zondag 8 juni waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt. zondag 8 juni 2014 Pinksteren Oosterlichtkerk waarin Anne-Marieke van Dijk belijdenis doet van haar geloof en Nol Zieltjens wordt gedoopt ds Jan Glazema, Gerard v.d. Berg, Ko Durieux, Rob Savert, Alma

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen als intochtslied: Lied 118: 1 Stil gebed, Votum & Groet Wij zingen: Klein Gloria Klein Gloria Wij zingen: Gezang 463: 1, 2 en 4 Gezang 463 Gezang

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen

Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Pinksteren: feest van de geest! Dienst door, met en voor jongeren en voor iedereen Dorpskerk Wassenaar 9 juni 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Zingen (staande): lied

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

Kijk de wereld in! doopdienst

Kijk de wereld in! doopdienst Kijk de wereld in! doopdienst op zondag 2 september 2018 in de Oude Kerk van Borne 10.00 uur. dopeling Melle,, zoon van Bastiaan Mul en Lianne Maatman voorganger ds. Johan Meijer organist Jan Braakman

Nadere informatie

Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom, welkom thuis.

Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom in Gods huis. Welkom, welkom thuis. Orde van dienst voor zondagmorgen 3 maart 2019 09.30 uur Start Paasproject kindernevendienst en doopviering Lied voor de dienst: Met open armen (schrijvers voor gerechtigheid) Kom, als je honger hebt of

Nadere informatie

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers

Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015. In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers Duinzichtkerk Zondag 25 januari 2015 In deze dienst wordt de doop bediend aan Louise Christine Neggers DUINZICHTKERK Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger ds Corrie van Duinen; ouderling van

Nadere informatie

Oosterkerk Zwolle Protestantse Gemeente Zondag 21 december 2014, 4 e Advent. Aankondiging aan Maria, Rembrandt, ca.1635

Oosterkerk Zwolle Protestantse Gemeente Zondag 21 december 2014, 4 e Advent. Aankondiging aan Maria, Rembrandt, ca.1635 Oosterkerk Zwolle Protestantse Gemeente Zondag 21 december 2014, 4 e Advent Doopdienst Maud Hofsink Annemijn Margriet Kampen Joep Teun Schoemaker Aankondiging aan Maria, Rembrandt, ca.1635 Voorganger:

Nadere informatie

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst

Ontmoetingskerk zondag 10 februari Doopdienst Ontmoetingskerk zondag 0 februari 09 - Doopdienst In deze dienst wordt Yara Jonas gedoopt Ik ben erbij voorganger: ds. Hans van Walsum lector: Teuni de Kok organist: Sjaak Kreeft m.m.v. de muziekgroep

Nadere informatie

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant

Liturgie 9 juni Pinksteren. doop van Joy-Anna Kant Liturgie 9 juni 2019 Pinksteren doop van Joy-Anna Kant Zingen Hemelhoog 637 Houd mij dicht bij U. Laat me nooit meer gaan. Voor U leg ik mij leven neer. Verlangend naar uw vriendschap Heer. U alleen begrijpt

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Doopdienst 24 augustus Thema: Door geloof. De Heilige Doop zal worden bediend aan Gemma Grietje Jochemsen.

Protestantse Gemeente Biddinghuizen. Doopdienst 24 augustus Thema: Door geloof. De Heilige Doop zal worden bediend aan Gemma Grietje Jochemsen. Protestantse Gemeente Biddinghuizen Doopdienst 24 augustus 2014 Thema: Door geloof De Heilige Doop zal worden bediend aan Gemma Grietje Jochemsen. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr. Hans Aantjes

Nadere informatie