We verbinden ons ertoe, u de informatie te verstrekken die nodig is om uw reis voor te bereiden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We verbinden ons ertoe, u de informatie te verstrekken die nodig is om uw reis voor te bereiden."

Transcriptie

1

2 NMBS Mobility stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis, een verbintenis die we al lang geleden aangingen. Onze zienswijze strookt volledig met het Europees Reglement betreffende de reizigersrechten. We beschouwen de daarin opgesomde rechten niet als verplichtingen; we zien ze stuk voor stuk als een verbintenis tegenover onze klanten. We verbinden ons ertoe, u de informatie te verstrekken die nodig is om uw reis voor te bereiden. Alle nuttige informatie om uw reis zo goed mogelijk voor te bereiden, vindt u op U kan ook gepersonaliseerde informatie krijgen aan het loket, of telefonisch op het nummer We stellen ook diverse informatiekanalen, die van de modernste technologieën gebruik maken, ter beschikking om u te informeren bij verstoord verkeer of vertragingen.

3 Volledige tariefinformatie NMBS Mobility stelt haar prijzen en tarifaire formules aan u ter beschikking, en wel via: de brochure Reizigersgids die in het station verkrijgbaar is en tevens gedownload kan worden op het verkoop- en inlichtingenpersoneel aan de stationsloketten en op het nummer ; de prijsberekeningsmodule op de Vervoersvoorwaarden die ter inzage in de stations liggen en gedownload kunnen worden op Een online reisplanner Op vindt u een erg handige reisplanner om al uw verplaatsingen voor te bereiden. Voer uw vertrek- en bestemmingsstation in, vervolgens vertrekdatum en uur van uw reis en start daarna de aanvraag. Het resultaat verschijnt onmiddellijk en wordt bovendien aangevuld met informatie in real time (trein met vertraging, geen aansluiting ingevolge vertraging, afgeschafte trein enz.).

4 Dienstregelingen in real time Wij stellen u verschillende informatiekanalen voor die u informatie in real time bezorgen, beschikbaar op op de mobiele website of via onze mobiele applicaties voor iphone, Androïd of Java. U bent abonnee en u wil vóór het vertrek ingelicht worden over problemen op uw treintraject? Dan is de dienst My Train Info voor u de geknipte oplossing. U wilt dienstregelingen raadplegen op uw gsm? Via onze dienst SMS zijn alle dienstregelingen over de treinen beschikbaar in real time, waar u ook bent in België. U wilt de NMBS-reisplanner met informatie in real time op uw persoonlijke webpagina hebben? Installeer dan onze widget die beschikbaar is op igoogle. U beschikt over een iphone, Android of Smarthpone? Ontdek onze aangepaste applicaties en geniet van een waaier aan diensten: reisadvies op maat (via GPS), plan uw reis van deur tot deur met realtime reisinformatie, de vertrek- en aankomsttijden van de treinen per station in realtime, enz. (1) 0,15 per verzonden/ontvangen sms 0,60 voor de inschrijving

5 We verbinden ons ertoe, u in alle veiligheid te laten reizen. Uw persoonlijke veiligheid in de stations en aan boord van onze treinen is één van de prioriteiten van NMBS Mobility. We doen al het mogelijke om daden te voorkomen die uw veiligheid in het gedrang zouden kunnen brengen. Merkt u iets verdachts op of heeft u dringend hulp nodig? Contacteer onmiddellijk het Security Operation Center van de NMBS-groep (Securail) via ons gratis nummer We verbinden ons ertoe, u de keuze in verkoopkanalen te bieden. U kan uw vervoerbewijs kopen aan de loketten van de Belgische stations en, voor het merendeel van onze producten, aan de automaten die in tal van stations voorhanden zijn. NMBS Mobility biedt u eveneens de mogelijkheid om uw vervoerbewijs rechtstreeks op te kopen of via mobile ticketing. Tot slot kan u ook een biljet aan boord van de trein aankopen. Let wel, indien u dit vervoerbewijs aankoopt in een station waar alternatieve verkoopskanalen (loket, automaat) beschikbaar zijn betaalt u een toeslag aan boord van de trein.

6 We verbinden ons ertoe, personen met beperkte mobiliteit bij te staan. Hoe assistentie reserveren? Om een beroep te doen op onze assistentieservice moet u de assistentie ten minste 24 uur vooraf reserveren via of via ons infonummer (7 dagen op 7 bereikbaar, van 7 tot u.). Zo kunnen we nagaan of assistentie verlenen mogelijk is, zowel bij het in- als uitstappen in uw vertrek-, aansluitings- en bestemmingsstation. Als we niet volledig aan uw aanvraag kunnen voldoen, zoeken we in voorkomend geval alternatieven die we u dan voorstellen. Waar vindt u informatie om uw reis voor te bereiden? Alle praktische informatie om uw reis voor te bereiden is te vinden op onze site en in onze brochure Dienstverlening aan personen met beperkte mobiliteit. Deze brochure is eveneens beschikbaar in braille en in een aangepast formaat voor slechtzienden. De brochure in aangepast formaat kan worden gedownload op Mail naar assistentie@nmbs.be om onze brochure in braille te ontvangen.

7 We verbinden ons ertoe, bij vertraging een compensatie aan te bieden. Stiptheid is één van de constante prioriteiten van NMBS Mobility, net als veiligheid, comfort en netheid. Ondanks alle aandacht die we dagelijks besteden aan de regelmaat van het treinverkeer en het naleven van de dienstregeling, kunnen er zich vertragingen voordoen die begrijpelijkerwijze ontevredenheid teweegbrengen. NMBS Mobility werkt met een compensatieregeling die in detail wordt uiteengezet in de brochure Compensatie bij treinvertraging in binnenlands verkeer en de grensoverschrijdende bedieningen verzorgd door NMBS Mobility. Deze brochure is beschikbaar op We verbinden ons ertoe, bij vertragingen, gemiste aansluitingen of afgeschafte treinen, alternatieve oplossingen voor u te zoeken. Als u ingevolge een treinvertraging de aansluiting met een andere trein hebt gemist of als een trein over zijn volledige reisweg of een deel ervan wordt afgeschaft, doen we onze uiterste best om u zo vlug mogelijk, per trein en zonder extra kosten, naar uw bestemmingsstation te brengen. U wordt dan tot in uw bestemmingsstation vervoerd via dezelfde of een andere reisweg.

8 Wanneer uw treinreis niet op dezelfde dag voortgezet kan worden treft NMBS Mobility alle nodige maatregelen om u, zo snel mogelijk, een alternatieve vervoerswijze (bus, taxi enz.) aan te bieden zodat u uw bestemmingsstation kunt bereiken. De voornoemde verbintenissen zijn vast en definitief aangezien de volledige Europese reglementering inzake reizigersrechten in onze Vervoersvoorwaarden is opgenomen. Deze laatste kunnen: - gedownload worden op - geraadpleegd worden aan de loketten; - besteld worden op volgend adres: NMBS Mobility Centrale Klantendienst B MO.062 sectie 13/7 Hallepoortlaan Brussel Deze voorwaarden omvatten overigens drie items waarop we uw aandacht willen vestigen:

9 Aansprakelijkheid Uw veiligheid is één van onze constante prioriteiten. We laten van dag tot dag niets aan het toeval over om u tijdens uw verplaatsingen optimale veiligheid te garanderen. Voor ongevallen tijdens uw reis waarbij u lichamelijk letsel oploopt, zijn specifieke maatregelen van toepassing. Aansprakelijkheid bij lichamelijke schade Bij overlijden of letsels heeft u recht op een schadevergoeding als de spoorwegonderneming aansprakelijk wordt gesteld. Storting van vooruitbetalingen Bij overlijden of letsels tijdens een reis in België zal NMBS Mobility, uiterlijk vijftien dagen na identificatie van de persoon die recht heeft op een schadevergoeding, een vooruitbetaling doen die de directe financiële behoeften dekt. Bij overlijden bedraagt de vooruitbetaling minstens ,00. Opgelet, de storting van een vooruitbetaling is geen erkenning van aansprakelijkheid en mag worden afgetrokken van elk bedrag dat later als schadevergoeding verschuldigd is. Terugbetaling ervan zal worden geëist als zou blijken dat de letsels of het overlijden veroorzaakt zijn door een fout of nalatigheid van de reiziger.

10 Vervoersovereenkomst De Europese Verordening 1 waarin je rechten als gebruiker van spoorvervoerdiensten zijn vastgelegd, geldt voor de diverse spoorwegondernemingen en zowel voor nationaal als internationaal vervoer. Betreffende reizen waarbij nationale trajecten met internationale trajecten worden gecombineerd, past NMBS Mobility het principe van afzonderlijke vervoersovereenkomsten toe. Concreet betekent dit het volgende: voor een reis waarbij verschillende spoorwegoperatoren betrokken zijn, is elke spoorwegoperator maar verantwoordelijk voor het deel van de reis dat hem aanbelangt. De verschillende deeltrajecten van een reis worden gedekt door juridisch afzonderlijke overeenkomsten, ook als de reiziger voor zijn volledige reis één of meer vervoerbewijzen heeft. Voorbeeld: een biljet voor een internationaal spoorwegtraject vanuit Elk Belgisch Station : NMBS Mobility is enkel verantwoordelijk voor het binnenlandse vervoer op het Belgische spoorwegnet. De internationale transportoperator van zijn kant, is verantwoordelijk voor het internationale vervoer dat op het vervoer in België aansluit. 1 Europese Reglement 1371/2007

11 Toezichtautoriteit In elk land van de Europese Unie wordt een toezichtautoriteit aangeduid die er moet op toezien dat de spoorwegondernemingen de bepalingen van Europese Verordening 1371/2007 naleven. In België is dit het Directoraat-generaal Vervoer te land van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer. Zij heeft als opdracht erop toe te zien dat de spoorwegondernemingen de bepalingen van het Reglement correct naleven. U kan bij de FOD Mobiliteit en Vervoer klacht neerleggen indien u vindt dat er een inbreuk werd gepleegd op de bepalingen van de Europese Verordening of die verkeerd werd toegepast. FOD Mobiliteit en Vervoer Directoraat-generaal Vervoer te Land Passagiersrechten Spoor Vooruitgangstraat 56 (L 5.B.41) B-1210 Brussel PRS.DPF@mobilit.fgov.be Tel: +32 (0) Fax: +32 (0) Goede reis aan boord van onze treinen. Verantwoordelijke uitgever : Sabin S heeren, Directeur Generaal NMBS Mobility, Hallepoortlaan 40, 1060 Brussel

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS

Charter van de reiziger. Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS Charter van de reiziger Uw rechten. Onze verbintenissen. NMBS ONZE VERBINTENISSEN conform de Europese regels NMBS stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis,

Nadere informatie

nmbs Charter van de reiziger

nmbs Charter van de reiziger nmbs Charter van de reiziger Uw rechten. Onze verbintenissen. ONZE VERBINTENISSEN conform de Europese regels NMBS stelt alles in het werk om u een kwaliteitsdienst te bieden. Dit is onze dagelijkse bekommernis,

Nadere informatie

Schooltreinkaart / Campuskaart

Schooltreinkaart / Campuskaart Schooltreinkaart / Campuskaart Bestemming beter NMBS Mobility Schooltreinkaart Dé goedkoopste formule om dagelijks te sporen Kies je voor de Schooltreinkaart dan geniet je van zo maar even 80% korting

Nadere informatie

Train Info Services. for business NMBS. Mobility. Bestemming beter

Train Info Services. for business NMBS. Mobility. Bestemming beter Train Info Services for business Bestemming beter NMBS Mobility Een vlotte bereikbaarheid voor haar werknemers en klanten is essentieel voor elk bedrijf en elke organisatie. Daarom ontwikkelde NMBS Mobility

Nadere informatie

Minder mobiele reizigers in het openbaar vervoer

Minder mobiele reizigers in het openbaar vervoer Rudy De Geeter Eerste inspecteur-afdelingschef Minder mobiele reizigers in het openbaar vervoer NMBS-Mobility 26 oktober 2011 Destination mieux Context Beheerscontract 2008-2012 Artikel 44 Bepaalt de assistentie

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Brussels South Charleroi-Airport 12.12.2004-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Met de trein tot op het tarmac Of zo goed als. U stijgt op of landt in Brussels South

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Diksmuide 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Diksmuide Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

Uw rechten als treinpassagier in Europa

Uw rechten als treinpassagier in Europa Uw rechten als treinpassagier in Europa De europese Unie wil al haar inwoners dezelfde bescherming en rechten bieden als treinpassagier. De verordening 1371/2007 biedt treinpassagiers een betere informatie,

Nadere informatie

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden

IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs. Het aanbod in enkele woorden IZY, de nieuwe low-cost trein Brussel-Parijs IZY zal de nieuwe trein low cost zijn, uitgevoerd door Thalys, vanaf 3 april 2016 tussen Brussel en Parijs met 2 tot 3 vertrekken per dag. De verkoop zal geopend

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Koksijde 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Koksijde Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

JOURNALISTENKAART & BILJET JOURNALIST Voor beroepsjournalisten

JOURNALISTENKAART & BILJET JOURNALIST Voor beroepsjournalisten JOURNALISTENKAART & BILJET JOURNALIST Voor beroepsjournalisten Korting: Kosteloos op vertoon van de die wordt uitgegeven door NMBS enkele reis 2 e klas heen- en terugreis Korting: Tarief 75% bij de aankoop

Nadere informatie

HEEL DUITSLAND met de ICE trein vanaf 39 met de IC Bus vanaf 14 KEULEN FRANKFURT BERLIJN MÜNCHEN DÜSSELDORF

HEEL DUITSLAND met de ICE trein vanaf 39 met de IC Bus vanaf 14 KEULEN FRANKFURT BERLIJN MÜNCHEN DÜSSELDORF KEULEN HAMBURG FRANKFURT BREMEN HANNOVER DORTMUND LEIPZIG LUIK AKEN BONN KEULEN DRESDEN FRANKFURT (M) KARLSRUHE NÜRNBERG STUTTGART HEEL DUITSLAND met de ICE trein 39 met de IC Bus 14 Dienstregeling & prijzen

Nadere informatie

UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA

UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA UW RECHTEN ALS TREINPASSAGIER IN EUROPA De Europese Unie wil al haar inwoners dezelfde bescherming en rechten bieden als treinpassagier. De Verordening 1371/2007 biedt treinpassagiers een betere informatie,

Nadere informatie

MAASTRICHT HALFTIJDS ABONNEMENT ROOSENDAAL HALFTIJDS ABONNEMENT AACHEN HALFTIJDS ABONNEMENT

MAASTRICHT HALFTIJDS ABONNEMENT ROOSENDAAL HALFTIJDS ABONNEMENT AACHEN HALFTIJDS ABONNEMENT MAASTRICHT HALFTIJDS ABONNEMENT ROOSENDAAL HALFTIJDS ABONNEMENT AACHEN HALFTIJDS ABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger 1e klas 2e klas 5 trajecten heen en 5 trajecten terug Geldigheid 15 dagen WAAR

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Turnhout 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Turnhout Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

Internationale verantwoording Verantwoording PRR en Klachtregistratie

Internationale verantwoording Verantwoording PRR en Klachtregistratie Internationale verantwoording 2017 Verantwoording PRR en Klachtregistratie Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Informatie en vervoerbewijzen 4 3 Punctualiteit en uitval van de treinen 5 4 Netheid materieel en

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer

Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer Verkoopvoorwaarden aan boord van de treinen van het binnenlandse en grensoverschrijdende verkeer Artikel 1 Gegevens van NMBS 1. Identificatie: Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (hierna NMBS

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station. Diest 11.12.2005-09.12.2006. Informatie dienstregelingen. www.nmbs.be

Treinen vanuit en naar uw station. Diest 11.12.2005-09.12.2006. Informatie dienstregelingen. www.nmbs.be Treinen vanuit en naar uw station 11.12.2005-09.12.2006 Informatie dienstregelingen www.nmbs.be Beste klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Rechten van treinreizigers

Rechten van treinreizigers Rechten van treinreizigers Waarom zijn rechten voor treinreizigers ingevoerd? Het derde spoorwegpakket wetgeving van 2007 heeft de markt voor internationaal spoorwegvervoer opengesteld vanaf 1 januari

Nadere informatie

MAASTRICHT TRAJECTABONNEMENT AACHEN TRAJECTABONNEMENT ROOSENDAAL TRAJECTABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger

MAASTRICHT TRAJECTABONNEMENT AACHEN TRAJECTABONNEMENT ROOSENDAAL TRAJECTABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger MAASTRICHT TRAJECTABONNEMENT AACHEN TRAJECTABONNEMENT ROOSENDAAL TRAJECTABONNEMENT Voor de heel regelmatige reiziger 1e klas 2e klas Combineerbaar met MIVB, TEC, De Lijn 1, 3 of 12 maanden WAAR GEBRUIKEN?

Nadere informatie

Internationale verantwoording Verantwoording PRR en Klachtregistratie

Internationale verantwoording Verantwoording PRR en Klachtregistratie Internationale verantwoording 2016 Verantwoording PRR en Klachtregistratie Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Informatie en vervoerbewijzen 4 3 Punctualiteit en uitval van de treinen 5 4 Netheid materieel en

Nadere informatie

Prijzen & dienstregeling

Prijzen & dienstregeling vanaf 09.12.2012 Prijzen & dienstregeling Brussel-Amsterdam in 2u01 Reserveer uw tickets in de stations* met internationaal aanbod via 070 79 79 79 * ( 0,30/min) via fyra.com powered by 1 Het Fyra Netwerk

Nadere informatie

TREINEN VANUIT EN NAAR UW STATION IZEGEM Informatie dienstregelingen

TREINEN VANUIT EN NAAR UW STATION IZEGEM Informatie dienstregelingen TREINEN VANUIT EN NAAR UW STATION IZEGEM 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Izegem Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station. Aarschot Informatie dienstregelingen.

Treinen vanuit en naar uw station. Aarschot Informatie dienstregelingen. Treinen vanuit en naar uw station 11.12.2005-09.12.2006 Informatie dienstregelingen www.nmbs.be Beste klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Gids voor reizigers met beperkte mobiliteit

Gids voor reizigers met beperkte mobiliteit Gids voor reizigers met beperkte mobiliteit Geldig vanaf 14/06/2010 Bestemming beter NMBS Mobility Beste klant, Wij stellen alles in het werk om de toegankelijkheid van de stations en de treinen permanent

Nadere informatie

Basisopleiding voor Mobiliteitscoördinatoren. Antwerpen, 30 mei 2013

Basisopleiding voor Mobiliteitscoördinatoren. Antwerpen, 30 mei 2013 Basisopleiding voor Mobiliteitscoördinatoren Antwerpen, 30 mei 2013 NMBS» Wie is wie? NMBS Mobility: binnenlands reizigersvervoer NMBS Europe: buitenlands reizigersvervoer NMBS» Enkele cijfers De NMBS-Groep

Nadere informatie

Internationale verantwoording Verantwoording PRR en Klachtregistratie

Internationale verantwoording Verantwoording PRR en Klachtregistratie Internationale verantwoording 2015 Verantwoording PRR en Klachtregistratie Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Informatie en vervoerbewijzen 4 3 Punctualiteit en uitval van de treinen 5 4 Netheid materieel en

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS. Maar ook

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Vichte 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Vichte Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Wevelgem 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Wevelgem Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Hasselt en stopplaats Kiewit Informatie dienstregelingen

Treinen vanuit en naar uw station Hasselt en stopplaats Kiewit Informatie dienstregelingen Treinen vanuit en naar uw station en stopplaats Kiewit 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief

Nadere informatie

Ik durf de trein te nemen

Ik durf de trein te nemen nmbs Ik durf de trein te nemen Handleiding: hoe gebruik ik mijn leergids? Geldig vanaf 30.06.2018 Europees logo Easy to Read: Inclusion Europe. Meer informatie op de website easy-to-read.eu 1 2 Welkom!

Nadere informatie

KWALITEITSVERSLAG 2012

KWALITEITSVERSLAG 2012 KWALITEITSVERSLAG 2012 1 KWALITEITSVERSLAG 2012 April 2013 (v1) OVERZICHT 1 I INLEIDING 2 I INFORMATIE EN VERVOERBEWIJZEN 3 I STIPTHEID EN BEHEER VAN STORINGEN / UITVALLEN VAN DIENSTEN 4 I NETHEID VAN

Nadere informatie

Treinaanbod naar Nederland

Treinaanbod naar Nederland Treinaanbod naar Nederland Geldig vanaf 15 december 2013 NMBS Europe NMBS Europe stelt u de volgende mogelijkheden voor om naar Nederland te reizen: Rechtstreeks met Thalys tot 12 keer/dag Tot 12 keer

Nadere informatie

Samenvatting van de rechten van autobus- en touringcarpassagiers 1

Samenvatting van de rechten van autobus- en touringcarpassagiers 1 Samenvatting van de rechten van autobus- en touringcarpassagiers 1 Verordening (EU) nr. 181/2011 (hierna "de verordening" genoemd) is van toepassing vanaf 1 maart 2013. Ze voorziet in een reeks minimumrechten

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Waregem 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Waregem Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

ICE International dienstregeling & prijzen. Duitsland dichtbij!

ICE International dienstregeling & prijzen. Duitsland dichtbij! ICE International dienstregeling & prijzen Duitsland dichtbij! Geldig tot 12 december 2010 ICE International traject ICE International Brussel - Keulen - Frankfurt 3 maal per dag in volle snelheid Brussel

Nadere informatie

Samenvatting van de regels inzake de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen 1

Samenvatting van de regels inzake de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen 1 Samenvatting van de regels inzake de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen 1 Verordening (EU) nr. 1177/2010 betreffende de rechten van passagiers die over zee of binnenwateren reizen

Nadere informatie

Dienstverlening voor personen met beperkte mobiliteit

Dienstverlening voor personen met beperkte mobiliteit Dienstverlening voor personen met beperkte mobiliteit Geldig vanaf 01/12/2013 Bestemming beter NMBS Beste klant, Bestemming beter. Daar willen we voor gaan... Iedereen de kans bieden gemakkelijk te reizen

Nadere informatie

STAP METEEN IN RICHTING

STAP METEEN IN RICHTING IC BRUSSEL-AMSTERDAM STAP METEEN IN RICHTING NEDERLAND 14/12/14-12/12/15 Zoveel meer dan een treinticket 5 UITSTEKENDE REDENEN OM MET IC BRUSSEL - AMSTERDAM TE REIZEN 1 2 3 4 5 16 heen- en terugritten

Nadere informatie

VOORRANGSKAART VOOR HET INNEMEN VAN EEN ZITPLAATS

VOORRANGSKAART VOOR HET INNEMEN VAN EEN ZITPLAATS VOORRANGSKAART VOOR HET INNEMEN VAN EEN ZITPLAATS 1. TOEPASSINGSGEBIED Geldig in het binnenlands verkeer, tussen twee Belgische stations of onbewaakte stopplaatsen (grenspunten inbegrepen). 2. RECHTHEBBENDEN

Nadere informatie

Pilot Schiphol Garantie Service Algemene voorwaarden

Pilot Schiphol Garantie Service Algemene voorwaarden Pilot Schiphol Garantie Service Algemene voorwaarden 1 Voor wie is deze dienst? Om gebruik te kunnen maken van de Schiphol Garantie Service (SGS) dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen. 1.1. Uw

Nadere informatie

Mobiliteit voor iedereen. 13 oktober 2014

Mobiliteit voor iedereen. 13 oktober 2014 Rudy De Geeter Afdelingschef NMBS-Transport Mobiliteit voor iedereen 13 oktober 2014 Context Toegankelijkheidspolitiek Doelstelling = de personen met beperkte mobiliteit reizen met de trein met een zo

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Menen 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Menen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Treinaanbod naar Nederland

Treinaanbod naar Nederland Treinaanbod naar Nederland Geldig vanaf 7 oktober 2013 NMBS Europe NMBS Europe stelt u de volgende mogelijkheden voor om naar Nederland te reizen: Rechtstreeks met Thalys tot 12 keer/dag Tot 12 maal per

Nadere informatie

TGV DIENSTREGELINGEN TGV BRUSSEL-FRANKRIJK. Zoveel meer dan een treinticket. Geldig tot 13 december 2014

TGV DIENSTREGELINGEN TGV BRUSSEL-FRANKRIJK.  Zoveel meer dan een treinticket. Geldig tot 13 december 2014 TGV DIENSTREGELINGEN TGV BRUSSEL-FRANKRIJK www.nmbs-europe.com Geldig tot 13 december 2014 Zoveel meer dan een treinticket 5 uitstekende redenen om met TGV Brussel-Frankrijk te reizen 1. Frankrijk binnen

Nadere informatie

Nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer

Nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer Nationale verminderingskaart op het openbaar vervoer Inhoud 1. Wat?... 2 2. Heb ik recht op de nationale verminderingskaart?... 2 3. Waarvoor dient de nationale verminderingskaart?... 2 4. Hoe kan ik mijn

Nadere informatie

Treski, dé skitrein naar Oostenrijk

Treski, dé skitrein naar Oostenrijk Treski, dé skitrein naar Oostenrijk vanaf 99 euro heen en terug goedkoop reizen naar Tirol is meer genieten in Tirol winteraanbod 2005-2006 Treski brengt je in alle veiligheid naar Tirol. Geen files, tol

Nadere informatie

CAMPUS Voor de regelmatige reiziger

CAMPUS Voor de regelmatige reiziger CAMPUS Voor de regelmatige reiziger 1 e klas 2 e klas 5 heen- en 5 terugritten WAAR GEBRUIKEN? Je Campuskaart geeft je 10 enkele reizen (5 keer heen en 5 keer terug) tussen 2 Belgische stations of stopplaatsen

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Reizigersgids. Editie 2012 NMBS. Mobility. Bestemming beter

Reizigersgids. Editie 2012 NMBS. Mobility. Bestemming beter Reizigersgids Editie 2012 Bestemming beter NMBS Mobility Er is altijd een reisformule die bij jou past. Vrije tijd Jongeren Een dagje shoppen in de stad, naar een dierenpark of een weekendje uitblazen...

Nadere informatie

MAASTRICHT CAMPUS ROOSENDAAL CAMPUS AACHEN CAMPUS Voor de regelmatige reiziger

MAASTRICHT CAMPUS ROOSENDAAL CAMPUS AACHEN CAMPUS Voor de regelmatige reiziger MAASTRICHT CAMPUS ROOSENDAAL CAMPUS AACHEN CAMPUS Voor de regelmatige reiziger 1 e klas 2 e klas 5 trajecten heen en 5 trajecten terug Geldigheid van 49 dagen WAAR GEBRUIKEN? 5 trajecten* heen en 5 trajecten*

Nadere informatie

Europese verantwoording 2013. NS Reizigers

Europese verantwoording 2013. NS Reizigers Europese verantwoording 2013 NS Reizigers 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Informatie en vervoerbewijzen 4 3 Punctualiteit en verstoringen 5 4 Netheid materieel en stationsfaciliteiten 6 5 Klanttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

CAMPUS Voor de regelmatige reiziger

CAMPUS Voor de regelmatige reiziger CAMPUS Voor de regelmatige reiziger 1 e klas 2 e klas 5 trajecten heen en 5 trajecten terug 49 dagen geldig WAAR GEBRUIKEN? Je Campuskaart geeft je 10 enkele trajecten* (5 keer heen en 5 keer terug) tussen

Nadere informatie

MAASTRICHT CAMPUS ROOSENDAAL CAMPUS AACHEN CAMPUS Voor de regelmatige reiziger

MAASTRICHT CAMPUS ROOSENDAAL CAMPUS AACHEN CAMPUS Voor de regelmatige reiziger MAASTRICHT CAMPUS ROOSENDAAL CAMPUS AACHEN CAMPUS Voor de regelmatige reiziger 1 e klas 2 e klas 5 heen- en 5 terugritten 49 dagen geldig WAAR GEBRUIKEN? 5 heen- en 5 terugreizen* : Campuskaart Maastricht/Maastricht

Nadere informatie

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat

Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Het idee van reisadviezen uit de Kaartautomaat Na het kopen van een kaartje / opladen van een chipkaart krijgt men direct een precies advies naar de eindbestemming. Mogelijke optie: automaten krijgen het

Nadere informatie

ICE International dienstregeling & prijzen

ICE International dienstregeling & prijzen ICE International dienstregeling & prijzen Geldig van 14 december 2008 t/m 13 juni 2009 ICE International traject Brussel - Köln > in 2u20 Brussel - Frankfurt Airport > in 3u15 Brussel - Frankfurt > in

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Sint-Truiden

Treinen vanuit en naar uw station Sint-Truiden 1 Treinen vanuit en naar uw station Sint-Truiden Dienstregelingen geldig vanaf 10.12.2006 www.nmbs.be Sint-Truiden 2 Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Aalter. 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen

Treinen vanuit en naar uw station Aalter. 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Treinen vanuit en naar uw station Aalter 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Aalter Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de

Nadere informatie

En wat verandert er voor mij?

En wat verandert er voor mij? Zondag 14 december Nieuw nationaal vervoersplan En wat verandert er voor mij? Ontdek het op nmbs.be NIEUW NATIONAAL VERVOERSPLAN Op 14 december lanceert NMS haar nieuwe nationale vervoersplan. Dit plan

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Wetteren 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Wetteren Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor

Nadere informatie

TGV BRUSSEL - FRANKRIJK

TGV BRUSSEL - FRANKRIJK BRUSSEL - FRANKRIJK SNEL, RECHTSTREEKS, DAGELIJKS,... EN HEEL HET JAAR DOOR www.nmbs-europe.com/ 14/12/14-12/12/15 Zoveel meer dan een treinticket 5 uitstekende redenen om met Brussel-Frankrijk te reizen

Nadere informatie

Professionele verplaatsingen:

Professionele verplaatsingen: Professionele verplaatsingen: oplossingen op maat van ieders behoefte Of het nu gaat om je woon-werkverplaatsingen, verplaatsingen voor zakelijke afspraken of voor dienstreizen, wij denken aan jouw mobiliteit.

Nadere informatie

NMBS. Rapport over de kwaliteit van de dienstverlening 2013. Bestemming beter

NMBS. Rapport over de kwaliteit van de dienstverlening 2013. Bestemming beter NMBS Rapport over de kwaliteit van de dienstverlening 2013 Bestemming beter Voorwoord Met genoegen stellen we u het rapport voor over de kwaliteit van de dienstverlening 2013. Vorig jaar hebben we de dialoog

Nadere informatie

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.)

Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Veelgestelde vragen IC Bus (F.A.Q.) Inhoudsopgave 1. Algemene vragen over de IC Bus 1.1 Wat zijn de onderscheidende kenmerken van de IC Bus- lijn. 1.2 Onderaannemers 1.3 Zijn er 1e klas en of 2e klas stoelen

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station Liedekerke Informatie dienstregelingen

Treinen vanuit en naar uw station Liedekerke Informatie dienstregelingen Treinen vanuit en naar uw station 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS. Maar ook

Nadere informatie

Dienstregeling & Prijzen

Dienstregeling & Prijzen Dienstregeling & Prijzen Geldig van 9 december 2007 t/m 13 december 2008 Brussel Köln > in 2u20 Brussel Frankfurt Airport > in 3u15 Brussel Frankfurt > in 3u30 2 > ICE International Brussel - Köln - Frankfurt

Nadere informatie

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE EUROPESE COMMISSIE Brussel, 3.7.2015 C(2015) 4089 final MEDEDELING VAN DE COMMISSIE Interpretatieve richtsnoeren betreffende Verordening (EG) nr. 1371/2007 van het Europees Parlement en de Raad betreffende

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station Halle 12.12.2004-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Halle Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS.

Nadere informatie

Ben jij de nieuwe. Onderstationschef reizigers

Ben jij de nieuwe. Onderstationschef reizigers Ben jij de nieuwe Onderstationschef reizigers Voor NMBS? 1. Functieomschrijving Als onderstationschef reizigers speel je een essentiële rol bij de Belgische Spoorwegen. Je zorgt voor het belangrijkste

Nadere informatie

verkrijgbaar via www.nmbs.be

verkrijgbaar via www.nmbs.be verkrijgbaar via www.nmbs.be Waar hang jij dit jaar uit? Wachten op de zon in Belgenland, op uitstap naar zee of de Ardennen? Of zoek je toch liever het avontuur op? Komt mooi uit, want met je eigen InterRail

Nadere informatie

Algemene vervoersvoorwaarden van NMBS

Algemene vervoersvoorwaarden van NMBS Algemene vervoersvoorwaarden van NMBS Deel 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Toepassingsgebied De Algemene Vervoersvoorwaarden van NMBS zijn van toepassing op het nationale, internationale en grensoverschrijdende1

Nadere informatie

1. Openbaar vervoer van halte tot halte

1. Openbaar vervoer van halte tot halte mobiliteit en vervoer In een steeds snellere wereld wordt mobiliteit als vanzelfsprekend beschouwd. Mobiliteit is een persoonlijk recht, ongeacht leeftijd, geslacht of economische situatie. Dat recht wordt

Nadere informatie

Duitsland 4x per dag aan 300 km/u met ICE

Duitsland 4x per dag aan 300 km/u met ICE Snel en comfortabel met de ICE naar Duitsland Duitsland 4x per dag aan 300 km/u met ICE Nieuw : 4x per dag Begin de dag in alle rust en in alle comfort Nu 4x per met ICE. dag. Vanaf 12 december komt u

Nadere informatie

Europese verantwoording 2014. NS Reizigers

Europese verantwoording 2014. NS Reizigers Europese verantwoording 2014 NS Reizigers 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Informatie en vervoerbewijzen 4 3 Punctualiteit en verstoringen 5 4 Netheid materieel en stationsfaciliteiten 6 5 Klanttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Europese verantwoording NS Reizigers

Europese verantwoording NS Reizigers Europese verantwoording 2015 NS Reizigers 1 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Informatie en vervoerbewijzen 4 3 Punctualiteit en verstoringen 5 4 Netheid materieel en stationsfaciliteiten 6 5 Klanttevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

(Mededelingen) MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPESE COMMISSIE

(Mededelingen) MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPESE COMMISSIE 4.7.2015 NL Publicatieblad van de Europese Unie C 220/1 II (Mededelingen) MEDEDELINGEN VAN DE INSTELLINGEN, ORGANEN EN INSTANTIES VAN DE EUROPESE UNIE EUROPESE COMMISSIE MEDEDELING VAN DE COMMISSIE Interpretatieve

Nadere informatie

Vorselaar. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012

Vorselaar. Het nieuwe aanbod van De Lijn. vanaf 1 september 2012 Vorselaar Het nieuwe aanbod van De Lijn vanaf 1 september 2012 Een nieuw busnet voor de regio Antwerpen - Herentals Efficiëntieverhoging Doordat De Lijn moet besparen, wordt de gebiedsevaluatie van de

Nadere informatie

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen Personen met een handicap Tegemoetkomingen en andere maatregelen 1 Heb je een handicap? Heeft je kind een handicap? Dan kan je bij ons (de Directiegeneraal Personen met een handicap) terecht voor: De

Nadere informatie

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger

Connexxion Reisgids Alle informatie voor de reiziger Connexxion wijst de weg Waar u ook heen wilt en wat u ook wilt weten, Connexxion is uw reisgids. Als service voor onze reizigers hebben we in deze folder alle soorten reisinformatie verzameld en toegelicht.

Nadere informatie

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen

Personen met een handicap. Tegemoetkomingen en andere maatregelen Personen met een handicap Tegemoetkomingen en andere maatregelen 1 Heb je een handicap? Heeft je kind een handicap? Dan kan je bij ons (de Directiegeneraal Personen met een handicap) terecht voor: De

Nadere informatie

Op kennismakingstocht met trein, tram en bus

Op kennismakingstocht met trein, tram en bus Op kennismakingstocht met trein, tram en bus inhoud Waarom kiezen voor het openbaar vervoer? Een route plannen: - welke informatie heb je nodig? - waar vind je die informatie? - waar koop je een ticket?

Nadere informatie

Treinen vanuit en naar uw station

Treinen vanuit en naar uw station Treinen vanuit en naar uw station 12.06.2005-10.12.2005 Informatie dienstregelingen Beste Klanten, De verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening blijft een hoofdobjectief voor de NMBS. Maar ook

Nadere informatie

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE

MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE MET DE TREIN WORDT HET VLIEGTUIG NEMEN EEN MAKKIE Overzicht de rechtstreekse verbindingen naar en uit Brussels Airport Uitgave juni 2015 Netkaart DEN HAAG / AMSTERDAM BRUGGE ANTWERPEN-CENTRAAL DE PANNE

Nadere informatie

Webbel. Naam: Leni Goossens. Docent: Hans Kemp. Minor: UXD

Webbel.  Naam: Leni Goossens. Docent: Hans Kemp. Minor: UXD Webbel www.nmbs.be Naam: Leni Goossens Docent: Hans Kemp Minor: UXD 2008-2009 Website: NMBS url: http://www.nmbs.be De nmbs staat voor Nationale Maatschappij van de Belgische spoorwegen. Het is de grootste

Nadere informatie

Europese verantwoording NS Reizigers

Europese verantwoording NS Reizigers Europese verantwoording 2016 NS Reizigers Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Informatie en vervoerbewijzen... 4 3 Punctualiteit en verstoringen... 5 4 Netheid materieel en stationsfaciliteiten... 6 5 Klanttevredenheidsonderzoek...

Nadere informatie

Bachelorproef. Analyseverslag Glen Van Haver

Bachelorproef. Analyseverslag Glen Van Haver Bachelorproef Analyseverslag Glen Van Haver Inhoudsopgave Inleiding... 4 Behoefteanalyse... 5 Analyse van de inhoud van de applicatie... 5 Principes... 5 Concreet... 5 Gebruikte toestellen... 5 Gebruikers...

Nadere informatie

P7_TA-PROV(2010)0256 Rechten van autobus- en touringcarpassagiers ***II

P7_TA-PROV(2010)0256 Rechten van autobus- en touringcarpassagiers ***II P7_TA-PROV(2010)0256 Rechten van autobus- en touringcarpassagiers ***II Wetgevingsresolutie van het Europees Parlement van 6 juli 2010 betreffende het standpunt van de Raad in eerste lezing met het oog

Nadere informatie

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal

koop nu je s InterRail Pasbs.be www.nmbs.be Bestemming beter van 01.01.2010 t/m 31.12.2010 Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal V.U. : Michel Jadot NMBS Europe Hallepoortlaan 40 1060 Brussel Realisatie : Euro RSCG Brussels Griekenland Italië Portugal Ierland Grootbrittannië Spanje belgië frankrijk turkije van 01.01.2010 t/m 31.12.2010

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets

Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden Intercity direct treintickets Tariefvoorwaarden voor uw reis met de Intercity direct Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw reis met de Intercity direct tussen Amsterdam

Nadere informatie

Zon- THALYS.COM VAN HARTE WELKOM. 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06

Zon- THALYS.COM VAN HARTE WELKOM. 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06 Zomer 2013 Zon- THALYS.COM Naar het zuiden van Frankrijk vanuit België bestemmingen VAN HARTE WELKOM 5900 Brochure Soleil 2013 BNL.indd 1 01/02/13 11:06 THALYS ZON Bestemmingen & Dienstregeling Zin in

Nadere informatie

Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011

Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011 Brand in het seinhuis van Etterbeek: aanpassing dienstregeling vanaf 18 april 2011 De volgende P-treinen rijden opnieuw: P5507: van Schaarbeek 7.47 u. naar Waver 8 rijdt opnieuw volgens de normale dienstregeling;

Nadere informatie

KBVB. Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils

KBVB. Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils KBVB Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils 2018-2019 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Voor de wedstrijd... 4 2.1 Ticketverkoop... 4 2.1.1 Rolstoeltribune...4

Nadere informatie

HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN. Rutger Huybrechts

HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN. Rutger Huybrechts HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07 Is de werkgever verplicht om de verplaatsing te vergoeden? Welk percentage van het treinabonnement is voor

Nadere informatie

Dienstverlening voor personen met beperkte mobiliteit. Geldig vanaf 01/04/2015 NMBS

Dienstverlening voor personen met beperkte mobiliteit. Geldig vanaf 01/04/2015 NMBS Dienstverlening voor personen met beperkte mobiliteit Geldig vanaf 01/04/2015 NMBS Beste klant, Iedereen de kans bieden gemakkelijk te reizen maakt deel uit van onze opdracht als openbare vervoermaatschappij.

Nadere informatie

COMPLEXE ABONNEMENTEN Voor de regelmatige reiziger

COMPLEXE ABONNEMENTEN Voor de regelmatige reiziger COMPLEXE ABONNEMENTEN Voor de regelmatige reiziger 1 e klas 2 e klas Combineerbaar met De Lijn en/of MIVB 1, 3 of 12 maanden WAAR GEBRUIKEN? Complexe abonnementen zijn Traject- of Schoolabonnementen waarbij

Nadere informatie

HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN. Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07

HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN. Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07 HET B2B-AANBOD VAN DE VERVOERSOPERATOREN Rutger Huybrechts rutger.huybrechts@vsv.be 015 63 14 07 INHOUD 1. De Lijn 2. MIVB 3. NMBS 4. Taxistop 5. Blue Mobility 6. Andere initiatieven VLAAMSE VERVOERMAATSCHAPPIJ

Nadere informatie

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland

Tariefvoorwaarden internationale treintickets. Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden internationale treintickets Duitsland en overig Europa via Duitsland Tariefvoorwaarden van uw internationale treintickets Wij willen u graag zo goed mogelijk informeren over uw internationale

Nadere informatie

Algemene Vervoersvoorwaarden van NMBS

Algemene Vervoersvoorwaarden van NMBS Algemene Vervoersvoorwaarden van NMBS Deel 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Toepassingsgebied De Algemene Vervoersvoorwaarden van NMBS zijn van toepassing op het nationale, internationale en grensoverschrijdende

Nadere informatie