Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3096

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3096"

Transcriptie

1 van Gedeputeerde Staten op vragen van B.K. Potjer (GroenLinks) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3096 Onderwerp Openbaar Vervoer Hoeksche Waard Goeree Overflakkee Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Connexxion heeft de nieuwe dienstregeling van Hoeksche Waard Goeree Overflakkee gepubliceerd die over een ruime maand ingaat. Ongeruste reizigers benaderen ons over de vervallen verbindingen en diensten. Deze hebben met name betrekking op: De OV-verbinding van Goeree Overflakkee met Hoeksche Waard is beperkt tot de stop van buslijn 436 bij halte Viaducs A29. Het hoogfrequente R-NET stopt niet meer bij het OV-knooppunt Heinenoord, waardoor de kwaliteit van dit knooppunt daalt en OV reizigers vanuit Goeree de Drechtsteden alleen via Rotterdam en meermaals overstappen kunnen bereiken. De OV-verbinding van Hoeksche Waard met Spijkenisse is vervallen. Reizigers die met openbaar vervoer van Oud-Beijerland naar Spijkenisse willen nu omrijden via Rotterdam. Op veel lijnen zijn de eerste en de laatste rit opgeheven. Deze ritten hebben over het algemeen een lichte bezetting, omdat mensen voor de zekerheid meestal de een na laatste rit proberen te pakken. Deze gaat nu dus eerder. Ook zijn de nachtbussen vervallen. De bereikbaarheid van de Zuid-Hollandse eilanden wordt hiermee veel terug. Toelichting beantwoording door Gedeputeerde Staten Alvorens de gestelde vragen te beantwoorden, wil het College graag opmerken dat de bovengenoemde veranderingen een klein onderdeel vormen van de aan Connexxion gegunde concessie voor de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee. Het belangrijkste resultaat van deze aanbesteding is dat alle kernen in het gebied van vroeg in de ochtend tot laat in de avond, de gehele week door, van vast lijngebonden vervoer zijn voorzien. De grote aanbestedingswinst die bij de vorige aanbesteding in 2007 reeds is geboekt, is voor het overgrote deel behouden gebleven. De door Groen Links gesignaleerde veranderingen zijn relevant voor een verhoudingsgewijs kleine groep reizigers op enkele vervoersrelaties. De prognose is dat 98% van de reizigers géén ongemak ondervind van de wijzigingen, en ook voor de resterende 2% is er in de meeste gevallen een reisalternatief beschikbaar in de dienstregeling. FZ/GS/Alg

2 Pagina 2/6 Bovendien zijn er in de afgelopen periode door Connexxion, in samenspraak met de reizigersadviesraad, de gemeenten en de MRDH, nog diverse extra wensen verwerkt in de oorspronkelijke ontwerp-dienstregeling. Dit geldt bijvoorbeeld ten aanzien van: het realiseren van een doorgaande busverbinding tussen Ouddorp en Spijkenisse in de brede spits; het -samen met de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Moerdijk- inkopen van een ontsluiting in de daluren van Willemstad in Noord-Brabant, in het bijzonder voor scholieren die van en naar Oud-Beijerland reizen; het verhogen van het aantal ritten tussen Rotterdam en Oud-Beijerland op zondagavond, en het toevoegen van een tweetal scholierenritten van Barendrecht naar Heinenoord in de middag (van drie naar vijf). De Provincie en Connexxion spannen zich samen in om de regio actief te informeren over komende veranderingen; dit bijvoorbeeld in de vorm van een informatiesessie voor gemeenteraadsleden in het concessiegebied op 3 november jongstleden waarbij gedeputeerde Vermeulen aanwezig was. 1. Waarom is de haltering bij Heinenoord, het OV-knooppunt van Hoeksche Waard, opgeheven? Alle lijnen op de corridor van Goeree-Overflakkee naar Rotterdam (waaronder lijn 130, die nu als enige stopt op busstation Heinenoord) zijn met ingang van de nieuwe concessie gebundeld tot één hoogfrequente R-net lijn. Halteren op busstation Heinenoord zou betekenen dat bussen van de snelweg af moeten, met zeven minuten extra reistijd op de corridor tot gevolg. Ongeveer 2000 reizigers zouden hier op een gemiddelde werkdag nadeel van ondervinden; derhalve is ervoor gekozen om in de concessievoorschriften halteren van R-net bussen op busstation Heinenoord niet toe te staan. Voor de beperkte groep reizigers die hier nadeel van ondervindt, blijft busstation Heinenoord via een overstap op buslijn 164 bij halte Numansdorp A29 wel bereikbaar, zij het met een langere reistijd. 2. Wat is het verwachte effect hiervan voor het knoopppunt Heinenoord? Het gaat hier om een zeer beperkt effect, aangezien het bij het vervallen van deze overstap gaat om een verhoudingsgewijs klein aantal reizigers. 3. Wat zijn de verwachte effecten in reistijd en reiskosten van OV reizigers van Goeree Overflakkee naar Dordrecht en naar Oud-Beijerland? Voor reizigers van Goeree Overflakkee naar Oud-Beijerland geldt dat zij hun reis in de nieuwe concessie op een drietal wijzen kunnen maken: Reizen met een overstap op halte Numansdorp A29 en op halte busstation Heinenoord, met gebruik van buslijn 164. De reistijd is hierbij ca. 30 minuten langer dan in de huidige situatie met lijn 130. Op bepaalde tijdstippen doordeweeks in de ochtendspits en in de middag kan vanaf halte Numansdorp A29 ook gebruik worden gemaakt van de scholierenlijnen 662 en 669, die direct doorrijden naar Oud Beijerland. Hierbij is er niet of nauwelijks verschil in reistijd ten opzichte van nu.

3 Pagina 3/6 Afhankelijk van de bestemming in Oud-Beijerland en het tijdstip van reizen, kan het op de reisrelatie Goeree Overflakkee Oud Beijerland soms sneller zijn om via Rotterdam Zuidplein te reizen. Voor reizigers van en naar Dordrecht geldt dat zij, afhankelijk van de precieze bestemming in Dordrecht, een gelijke of iets langere reistijd hebben als zij reizen via de route Rotterdam Zuidplein treinstation Rotterdam Lombardijen treinstation Dordrecht. In dit geval wordt een deel van de reis met de trein afgelegd. Het effect op reiskosten is niet in zijn algemeenheid te bepalen. Connexxion gaat namelijk het Regio-abonnement invoeren welke werkt op basis van zones en sterwaardes. Hiermee kunnen reizigers in een zelf gekozen gebied reizen. Afhankelijk van de individuele reis kan men hierbij goedkoper of duurder uit zijn. Mocht een individuele reiziger meer dan 10% duurder uit zijn dan bestaat er de compensatieregeling. Op worden de voorwaarden en de werking van deze compensatieregeling uitgelegd. 4. Hoeveel reizigers worden naar verwachting hierdoor getroffen? De huidige lijn 130 kent op een gemiddelde werkdag ongeveer 30 overstappers van en naar Goeree Overflakkee op busstation Heinenoord. Een aanmerkelijk deel hiervan stapt over op bus 163 naar onderwijsinstellingen bij Rotterdam Kralingse Zoom. Zij zullen voortaan via Rotterdam Zuidplein met de metro naar hun bestemming moeten reizen, het geen een langere reistijd van ongeveer een kwartier met zich meebrengt. Een beperkt aantal reizigers stapt daarnaast over op bussen naar Oud-Beijerland en naar Dordrecht (zie daarvoor ook de beantwoording op vraag 3). 5. Is het mogelijk deze stop alsnog op te nemen in de lijnvoering? Zo niet, welke welke maatregelen treft het College dan om de bereikbaarheid van Goeree en Hoeksche Waard op peil te houden en de getroffen reizigers een goed -snel en betaalbaaralternatief te bieden? De voorbereiding van de start van de nieuwe concessie is momenteel in een dusdanig vergevorderd stadium dat de betreffende stop niet meer kan worden opgenomen in de lijnvoering. Het College acht geen aanvullende maatregelen noodzakelijk, gezien het verhoudingsgewijs beperkte aantal reizigers dat hinder ondervindt van deze wijziging, en de alternatieven die hen ter beschikking staan. 6. Waarom is de OV-verbinding tussen Oud-Beijerland en Spijkenisse opgeheven? Connexxion heeft besloten deze verbinding niet meer aan te bieden gezien het geringe aantal reizigers. In de aanbesteding was het aanbieden van deze concessiegrensoverschrijdende verbinding niet door de Provincie verplicht gesteld.

4 Pagina 4/6 7. Wat zijn de verwachte effecten in reistijd en reiskosten van OV reizigers van Oud- Beijerland naar Spijkenisse? Het merendeel van deze personen reist van en naar metrostation Spijkenisse om daar over te stappen op de metro. In de nieuwe situatie zullen zij op metrostation Zuidplein moeten overstappen. Zij hebben - afhankelijk van hun uiteindelijke bestemming- niet of nauwelijks extra reistijd bij het reizen via Rotterdam Zuidplein. Voor personen die vanuit Oud-Beijerland direct naar Spijkenisse willen reizen, neemt de reistijd via Rotterdam Zuidplein met 20 tot 25 minuten toe, ten opzichte van de situatie waarbij zij van de huidige lijn 190 gebruik kunnen maken. Het effect op reiskosten is niet in zijn algemeenheid te bepalen. Zie hiervoor verder de beantwoording bij vraag 3. Het Regio-abonnement is ook geldig bij de RET. Indien de huidige reizigers van lijn 190 in Spijkenisse overstappen op de metro van de RET hebben zij thans 2 verschillende abonnementen. Bij het regio-abonnement kan ook bij de RET gereisd worden, zodat het reizen via het Zuidplein makkelijker wordt. 8. Hoeveel hoeveel reizigers worden hierdoor getroffen? In de winter gaat het om ongeveer 20 reizigers per gemiddelde werkdag, in de zomer daalt dit naar ongeveer 10 reizigers per gemiddelde werkdag. 9. Is het mogelijk om deze verbinding alsnog op te nemen in de lijnvoering? Zo niet, welke maatregelen treft het College dan om de bereikbaarheid van Hoeksche Waard op peil te houden en de getroffen reizigers een goed -snel en betaalbaar- alternatief te bieden? Zie antwoord op vraag Kan het College aangeven hoe laat een OV-reiziger straks vanaf Barendrecht moet vertrekken om de een na laatste bus naar Ooltgensplaat te kunnen halen? Vanuit Barendrecht vertrekt de laatste rit van lijn 680 om uur naar het busstation Heinenoord. Indien een reiziger deze rit gebruikt is de reis naar Ooltgensplaat als volgt: Lijn: Tijd: Locatie: Barendrecht Evertsenstraat Heinenoord Busstation Heinenoord Busstation Numansdorp Viaduct A Numansdorp A Den Bommel N59 P+R Den Bommel N59 P+R Ooltgensplaat, Weespad

5 Pagina 5/6 Reizigers die niet van de laatste rit van lijn 680 gebruik maken, kunnen met de RET naar het Zuidplein reizen en daar overstappen op lijn 436 naar Goeree-Overflakkee. Om de laatste rit van lijn 135 naar Ooltgensplaat te halen, dient men om uur op Zuidplein lijn 436 te nemen. Voor de op een na laatste bus naar Ooltgensplaat is dit een uur eerder. De exacte vertrektijd vanuit Barendrecht is afhankelijk van het vertrekpunt. 11. Welke maatregelen treft het College om de Zuid-Hollandse eilanden in de nieuwe concessieperiode ook s avonds en in het weekeinde voor mensen die geen auto kunnen rijden bereikbaar te houden? Het College acht het concessiegebied met de dienstverlening door Connexxion in de huidige vorm voldoende ontsloten, ook s avonds en in het weekeinde. 12. Bespreekt het College met de RET of die de lijn 190, de nachtbussen en mogelijk andere lijnen zou willen verzorgen die ook hun concessiegebied aandoen? Zo ja, wat komt daaruit? Zo nee, waarom niet? RET heeft aangegeven te bestuderen of een deel van het nachtbusvervoer in Hoeksche Waard door hen kan worden uitgevoerd. Hier kan echter nog geen uitsluitsel over worden gegeven. Gezien het snel naderen van de concessie-overgang, zal nachtbusvervoer door RET gelijk met de start van de nieuwe concessie in ieder geval niet tot de mogelijkheden behoren. Bij deze concessie zou naast de grote lijnen met de gemeenten vanaf de start van de concessie de witte vlekken invullen met kleinschalig openbaar vervoer. Hiertoe zou een stappenplan kleinschalig openbaar vervoer worden uitgewerkt en uitgevoerd. Over een maand start de concessie, maar de ongeruste reizigers wisten hier niets van en ook GroenLinks kon hier niets over terugvinden. 13. Kan het College aangeven welke witte vlekken opgevuld worden en hoe zij dat doet? Dit was inderdaad de oorspronkelijke opzet voor de aanbesteding, zoals die in april 2014 is vastgesteld door Provinciale Staten. Op 12 november 2014 hebben Provinciale Staten echter ingestemd met de Gewijzigde kaderstelling aanbesteding OV-concessie HWGO, waarbij het kleinschalig openbaar vervoer alsnog is ondergebracht in de reguliere OV-concessie. Er zijn dan ook geen witte vlekken in het concessiegebied. Alle kernen in het concessiegebied worden van vroeg in de ochtend tot laat in de avond ontsloten met vast lijngebonden openbaar vervoer. Voor reizigers uit de buitengebieden geldt dat zij gebruik kunnen maken van het deurhaltevervoer.

6 Pagina 6/6 14. Kan het College aangeven hoe zij de reiziger en Provinciale Staten hierover gaat informeren? De dienstregeling, lijnennetkaart, verschillenstaat, informatie over tarieven en de compensatieregeling staan allen op internet op de website van de vervoerder: Daarnaast wordt binnenkort in de bussen van Arriva en op de haltes informatie gegeven over de concessiewisseling en de daaruit voorvloeiende veranderingen in het lijnennet. Den Haag, 19 november 2015 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, secretaris a.i., voorzitter, drs. J.H. de Baas drs. J. Smit

VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016

VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016 VERSCHILLENSTAAT HWGO 2016 Dienstregeling Arriva versus Connexxion Auteur: René Smaal Datum: 17-9-2015 Versie: 3.0 VERSCHILLENSTAAT HUIDIGE DIENSTREGELING ARRIVA VERSUS CONNEXXION In deze verschillenstaat

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht van wijzigingen voorzien van een korte toelichting

Bijlage 1: Overzicht van wijzigingen voorzien van een korte toelichting Bijlage 1: Overzicht van wijzigingen voorzien van een korte toelichting Onderstaand geven we per lijn aan op welke lijnen wijzigingen hebben plaatsgevonden. Tevens geven we een korte toelichting en vermelden

Nadere informatie

8 mei: nieuwe dienstregeling HWGO

8 mei: nieuwe dienstregeling HWGO Home Contact Mijn Connexxion Reizen Vervoerbewijzen Service en contact Webshop Home! Reizen Mijn Connexxion Dienstregeling zoeken Halte zoeken 8 mei: nieuwe dienstregeling HWGO 18 april 2016 Reis plannen

Nadere informatie

Kenmerken per buslijn

Kenmerken per buslijn Kenmerken per buslijn Lijn 104 Renesse Hellevoetsluis (-Spijkenisse) Lijn 104 biedt de verbinding tussen Renesse - Ouddorp Hellevoetsluis en ontsluit de westkant van Goeree-Overflakkee. Lijn 104 stopt

Nadere informatie

Behorend bij busboekje 2012 / 2013 / 2014 Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee van 1 juli Ook eerdere wijzigingen zijn opgenomen.

Behorend bij busboekje 2012 / 2013 / 2014 Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee van 1 juli Ook eerdere wijzigingen zijn opgenomen. WIJZIGINGEN DIENSTREGELING VANAF 31 AUGUSTUS 2014 HOEKSCHE WAARD / GOEREE-OVERFLAKKEE Behorend bij busboekje 2012 / 2013 / 2014 Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee van 1 juli 2012. Ook eerdere wijzigingen

Nadere informatie

Huidige Arriva lijnen Connexxion lijnen per 13-12

Huidige Arriva lijnen Connexxion lijnen per 13-12 Inleiding 13 december aanstaande wijzigt de dienstregeling in de regio Hoeksche Waard / Goeree Overflakkee. In onderstaande tabel vind u een overzicht van de huidige Arriva lijnen en de Connexxion lijnen

Nadere informatie

We hebben een nieuwe dienstregeling

We hebben een nieuwe dienstregeling Goed om te weten We hebben een nieuwe dienstregeling Vanaf zondag 9 december gaat onze nieuwe dienstregeling van start. Weten wat er voor jou verandert? Plan je reis op www.ret.nl ret.nl/nieuwedienstregeling

Nadere informatie

Van zaterdag 25-2 t/m zondag 5-3 spoorwerkzaamheden metrolijnen D en E bij Zuidplein

Van zaterdag 25-2 t/m zondag 5-3 spoorwerkzaamheden metrolijnen D en E bij Zuidplein Onze aangepaste reis Van zaterdag 25-2 t/m zondag 5-3 spoorwerkzaamheden metrolijnen D en E bij Beperkt metroverkeer bij : houd rekening met drukte, overstappen en extra reistijd. Reis tussen De Akkers

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ PERSBERICHT REISPRODUCTEN EN COMPENSATIEREGELING 14 oktober 2015

BIJLAGE BIJ PERSBERICHT REISPRODUCTEN EN COMPENSATIEREGELING 14 oktober 2015 BIJLAGE BIJ PERSBERICHT REISPRODUCTEN EN COMPENSATIEREGELING 14 oktober 2015 Regio Abonnement Het Regio Abonnement is een abonnement dat is gebaseerd op zones zoals die ook voor 2013 van toepassing waren.

Nadere informatie

Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015

Vervoerplan RET 2016   Rotterdam, 10 maart 2015 Vervoerplan RET 2016 Rotterdam, 10 maart 2015 ALGEMEEN Hieronder worden de wijzigingen in lijnvoering, route en frequentie beschreven die RET voorstelt voor de dienstregeling 2016. Niet alle wijzigingen

Nadere informatie

VERVOERPLAN VOORNE-PUTTEN 2008

VERVOERPLAN VOORNE-PUTTEN 2008 VERVOERPLAN VOORNE-PUTTEN 2008 In 2007 is de concessieduur van de concessie Voorne-Putten / Rozenburg met 2 jaar verlengd door de Stadsregio Rotterdam. Naar aanleiding van deze verlenging is er een evaluatie

Nadere informatie

Connexxion HWGO 2016-2023

Connexxion HWGO 2016-2023 Connexxion HWGO 2016-2023 Presentatie Stuurgroep HWGO 25 september 2015 Tarievenpalet 2016 HWGO Saldoreizen vaste voet 0,89 (2015 0,88) ; km-tarief 0,135 (2015 0,134) Abonnementen: o Introductie Regio

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. M. Cetin (CDA) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3097

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. M. Cetin (CDA) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3097 van Gedeputeerde Staten op vragen van M. Cetin (CDA) (d.d. 11 november 2015) Nummer 3097 Onderwerp Bereikbaarheid en toegankelijkheid van het openbaar vervoer in de Provincie Zuid-Holland Aan de leden

Nadere informatie

NIEUW-BEIJERLAND GOUDSWAARD PIERSHIL ZUID- BEIJERLAND STAD AAN T HARINGVLIET NIEUWE-TONGE DEN BOMMEL KNOOPPUNT SCHAAPSWEG

NIEUW-BEIJERLAND GOUDSWAARD PIERSHIL ZUID- BEIJERLAND STAD AAN T HARINGVLIET NIEUWE-TONGE DEN BOMMEL KNOOPPUNT SCHAAPSWEG GRATIS LIJNFOLDER 2014/2015 HOEKSCHE WAARD / GOEREE-OVERFLAKKEE GELDIG VANAF 31 AUGUSTUS 2014 LIJN 711 BUURTBUS 712 BUURTBUS ROTTERDAM KRALINGSE ZOOM ROTTERDAM ZUIDPLEIN ROTTERDAM LOMBARDIJEN RENESSE OUDDORP

Nadere informatie

Reizigersonderzoek R-net 436/437

Reizigersonderzoek R-net 436/437 Documentbeschrijving Inhoudsopgave Management samenvatting Vervoergroei Klanttevredenheid Wat kan beter? Aanbevelingen Doorstroming A29 Comfort op de halte Ketenmobiliteit werkt 1. Inleiding lijnvoering

Nadere informatie

Dienstregeling Hoeksche Waard West. Geldig vanaf 13 december 2015

Dienstregeling Hoeksche Waard West. Geldig vanaf 13 december 2015 Hoeksche Waard West Dienstregeling 2016 Geldig vanaf 13 december 2015 160 163 170 171 172 263 662 663 711 712 Goudswaard Oud-Beijerland Rotterdam Oud-Beijerland Rotterdam Kralingse Zoom Goudswaard Oud-Beijerland

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer Onderwerp Tarieven OV-chipkaart

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer Onderwerp Tarieven OV-chipkaart van Gedeputeerde Staten op vragen van G. Wenneker (D66) (d.d. 3 oktober 2007) Nummer 2109 Onderwerp Tarieven OV-chipkaart Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Vooruitlopend op

Nadere informatie

Atlijd Korting Scholier

Atlijd Korting Scholier Atlijd Korting Scholier 1. Waarom een nieuw product voor scholieren en een compensatieregeling? De introductie van de nieuwe abonnementen en de daarbij horende prijseffecten in de regio DAV en HWGO hebben

Nadere informatie

Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS

Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan 2018 van EBS De komst van de Noord/Zuid metrolijn heeft grote gevolgen voor het gehele openbaar vervoer, zowel in de stad Amsterdam als de streek. Ook voor de

Nadere informatie

Dienstregeling Hoeksche Waard Midden. Geldig vanaf 13 december 2015

Dienstregeling Hoeksche Waard Midden. Geldig vanaf 13 december 2015 Hoeksche Waard Midden Dienstregeling 06 Geldig vanaf december 05 6 69 7 7 669 680 Zuid-Beijerland Numansdorp Rotterdam Willemstad - Numansdorp Numansdorp Rotterdam Numansdorp Rotterdam Willemstad Numansdorp

Nadere informatie

WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN

WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN WIJZIGINGEN BUSLIJNEN 2011 DRECHTSTEDEN, ALBLASSERWAARD, VIJFHEERENLANDEN Belangrijkste wijzigingen Vanaf 2 januari 2011 is deze nieuwe dienstregeling voor de streeklijnen in de regio Drechtsteden, Alblasserwaard

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal De start van de Noord/Zuidlijn is 22 juli 2018. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen van Vervoerplan

Nadere informatie

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn

dienstregeling de nieuwe per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn de nieuwe dienstregeling per 17 juli d Nieuwe buslijnen, routes en vertrektijden d Belangrijkste wijzigingen per buslijn d Nieuw: Snel en comfortabel, lijn 320 Hilversum - Huizen - Amsterdam ]] Regio Gooi

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: M. Bus T 070-441 71 04 m.bus@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum 19 september

Nadere informatie

STATEN HOLLAND. Lid Gedeputeerde Staten. I.G.M. de Bondt. Contact

STATEN HOLLAND. Lid Gedeputeerde Staten. I.G.M. de Bondt. Contact Lid Gedeputeerde Staten HOLLAND STATEN Aan de leden van de Statencommissie Verkeer en Milieu I.G.M. de Bondt Contact 070 441 71 12 lgm.de.bondt@pzh.nt Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP De n

Nadere informatie

Behoefte van de reiziger centraal

Behoefte van de reiziger centraal GVB Vervoerplan 2019 voor de dienstregeling van het jaar 2019 Behoefte van de reiziger centraal Het nieuwe Noord/Zuidlijn netwerk rijdt pas enkele maanden. We realiseren ons dat op moment van het uitbrengen

Nadere informatie

Lid Gedeputeerde Staten

Lid Gedeputeerde Staten Lid Gedeputeerde Staten F. Vermeulen Contact 070 441 71 12 f.vermeulen@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Provinciale Staten Datum 28 juni

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091 van Gedeputeerde Staten op vragen van R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091 Onderwerp Bereikbaarheid Gorinchemse Lingewijk per OV Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

Dienstregeling Goeree-Overflakkee. Geldig vanaf 10 december 2017

Dienstregeling Goeree-Overflakkee. Geldig vanaf 10 december 2017 Goeree-Overflakkee Dienstregeling 08 Geldig vanaf 0 december 07 04 34 35 38 436 437 604 630 635 639 Renesse - Hellevoetsluis - Spijkenisse Middelhaarnis Gemeentehuis - Binnenhof Ooltgensplaat - Middelharnis

Nadere informatie

Dienstregeling Goeree-Overflakkee. Geldig vanaf 11 december 2016

Dienstregeling Goeree-Overflakkee. Geldig vanaf 11 december 2016 Goeree-Overflakkee Dienstregeling 07 Geldig vanaf december 06 04 34 35 38 436 437 604 630 635 639 Renesse - Hellevoetsluis - Spijkenisse Middelhaarnis Gemeentehuis - Binnenhof Ooltgensplaat - Middelharnis

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL BELANGRIJKE INFORMATIE OVER TREINAANSLUITINGEN IN ROOSENDAAL Check jouw aansluiting als je reist met een van de buslijnen in en naar Roosendaal en overstapt op de trein Vanaf 15 december 2013 rijden de

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Amstelland Meerlanden Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Amstelland Meerlanden connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Lijnennet Almere 2018

Lijnennet Almere 2018 1 Inleiding Met ingang van 10 december 2017 gaat de nieuwe concessie Almere in. Op 27 september 2016 heeft de gemeente Almere bekend gemaakt dat Syntus de aanbesteding heeft gewonnen en daarom tot 2027

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Voorne Putten en Rozenburg Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Voorne Putten en Rozenburg connexxion.nl

Nadere informatie

Connexxion een scala aan diensten

Connexxion een scala aan diensten Connexxion HWGO Agenda 1. Welkom 2. Connexxion 7 jaar later. 3. Samenstelling implementatieteam 4. Doorkijk implementatie periode 5. Vervoerplan, dienstregeling 6. Accountmanagement 7. Personeel (art 40)

Nadere informatie

EBSr. Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS

EBSr. Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS EBSr Samengevat voor u: Het nieuwe vervoerplan van EBS Vervoerder EBS wil de dienstregeling voor de buslijnen in Waterland aan passen. Dit betekent voor een grote groep reizigers (+/-25%) dat zij eerder

Nadere informatie

Hierbij beantwoord ik vragen van het lid Bruins (ChristenUnie) over de intercity Dordrecht-Breda. Deze vragen zijn ingezonden op 9 maart 2016.

Hierbij beantwoord ik vragen van het lid Bruins (ChristenUnie) over de intercity Dordrecht-Breda. Deze vragen zijn ingezonden op 9 maart 2016. > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Plesmanweg 1-6 2597 JG Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Zeeland Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Zeeland connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

Geachte heer Koster, Aan Connexxion t.a.v. de heer R. Koster HILVERSUM

Geachte heer Koster, Aan Connexxion t.a.v. de heer R. Koster HILVERSUM Aan Connexxion t.a.v. de heer R. Koster HILVERSUM datum : 18 mei 2009 uw kenmerk : - ons kenmerk : 2009/0538/bm-rar bijlage(n) : - Onderwerp : Advies RAR Vervoerplan Connexxion Amstel- en Meerlanden 2010

Nadere informatie

Hoeksche Waard/ Goeree-Overflakkee Dienstregeling 2016

Hoeksche Waard/ Goeree-Overflakkee Dienstregeling 2016 Hoeksche Waard/ Goeree-Overflakkee Dienstregeling 06 Geldig vanaf 8 mei 06 405 / 08-05-06 Welkom in de bus van Connexxion! Elke dag vervoert Connexxion honderdduizenden reizigers. We doen er alles aan

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Echt-Susteren Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee

Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee Lijnfolder 2009 Hoeksche Waard / Goeree- Overflakkee Qliner 396 Geldig vanaf 4 januari 2009 HWGO2009-LF8 Gratis HWGO2009-LF8.indb 1 24-12-2008 16:31:32 Welkom in de Qliner Tussen Dirksland Sommelsdijk

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 GRONINGEN JOURE EMMELOORD LELYSTAD GELDIG VANAF 3 JULI 2011 QLINER 315 GRONINGEN LELYSTAD 325 GRONINGEN EMMELOORD 335 GRONINGEN (ZERNIKE) JOURE Alles voor een Goede Reis met

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Gooi- en Vechtstreek connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Provincie Utrecht. Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd :

Provincie Utrecht. Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd : Provincie Utrecht Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd 1 26-10-2009 17: Pe di Nie Een reg die ver con Alt Wi alle on de con Ve Wi SM ab Re Per tra ww Mis hem niet! Folder Mis hem niet 2009 Utrecht(3).indd

Nadere informatie

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten

Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten Wijzigingen in de dienstregeling Gemeente Eijsden-Margraten Vanaf 11 december gaat onder de naam Limburgnet de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer in Limburg van start. In deze brief informeren

Nadere informatie

Welke kaarten zijn bij Arriva te koop in de bus?

Welke kaarten zijn bij Arriva te koop in de bus? Welke kaarten zijn bij Arriva te koop in de bus? Hebt u nog geen OV-chipkaart? Ook dan kunt u reizen met Arriva. Regio Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden (DAV) www.arriva.nl Lees de achterzijde

Nadere informatie

Connexxion. Dienstregeling Regio Hoeksche Waard- Goeree Overflakkee

Connexxion. Dienstregeling Regio Hoeksche Waard- Goeree Overflakkee Connexxion Dienstregeling 06 Regio Hoeksche Waard- Goeree Overflakkee Auteursrecht voorbehouden. Het geheel of gedeeltelijk overnemen of kopiëren van de inhoud van deze dienstregeling is zonder voorafgaande

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: A.H. Groenen 070-441 67 81 ah.groenen@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum

Nadere informatie

Zuid-Holland. Bijzondere kaarten en tarieven

Zuid-Holland. Bijzondere kaarten en tarieven Zuid-Holland Bijzondere kaarten en tarieven Geldig vanaf 1 januari 2009 Aantrekkelijke kaartsoorten bij Arriva Arriva heet u van harte welkom in haar bussen. In deze kaartsoorten- en tarievenfolder hebben

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: Dhr. M. Bus 070-441 71 04 m.bus@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie

Nadere informatie

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl

ntdekhet v.nl Vanaf 13 december vernieuwt het OV Onze stad Onze nieuwe bussen Gemeente Groningen www.ovbgd.nl Onze stad ntdekhet v.nl Gemeente Groningen Onze nieuwe bussen Vanaf 13 december vernieuwt het OV Even voorstellen: uw nieuwe busvervoerders Vanaf 13 december 2009 rijden nieuwe busvervoerders in uw regio.

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek. Vragen nr. 34 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 7 mei 2013 Vragen van de heer J.H. Leever (ONH), inzake kosten HOV Huizen Hilversum en reizigersaantallen OV Gooi en Vechtstreek.

Nadere informatie

' Zmo HOLLAND. Lid Gedeputeerde Staten. I.G.M. de Bondt. ij i. Contact igm. de- nl. Provinciale Staten.

' Zmo HOLLAND. Lid Gedeputeerde Staten. I.G.M. de Bondt. ij i. Contact igm. de- nl. Provinciale Staten. Lid Gedeputeerde Staten s^.yv ij i. I.G.M. de Bondt Contact 070 441 71 12 igm. de- bondt@pzh. nl ' Zmo HOLLAND Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11

Nadere informatie

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013.

Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. Kernboodschap aangepaste dienstregeling op dinsdag 12 maart 2013. NB de kernboodschap is de inhoudelijke basisboodschap waaruit alle disciplines hun informatie halen die voor hun proces van belang is.

Nadere informatie

OPENBAAR VERVOER CONCESSIE DAV

OPENBAAR VERVOER CONCESSIE DAV OPENBAAR VERVOER CONCESSIE DAV Hoofdlijnen Ontwerp Programma van Eisen 31 januari 2017 Hooflijnen Programma van Eisen Dav concessie 1 Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden/AlblasserwaardVijfheerenlanden

Nadere informatie

Jj,. provincie groningen

Jj,. provincie groningen Jj,. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 li www.provinciegroningen.nl info@proyinciegroningen.nl

Nadere informatie

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT

BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT BELEIDSKADER OPENBAAR VERVOER DAV IN VOGELVLUCHT September 2016 1 Beleidskader openbaar DAV in vogelvlucht Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden / Alblasserwaard- Vijfheerenlanden (DAV) wordt opnieuw

Nadere informatie

OPENBAAR VERVOER CONCESSIE DAV

OPENBAAR VERVOER CONCESSIE DAV OPENBAAR VERVOER CONCESSIE DAV Hoofdlijnen Definitief Programma van Eisen 4 april 2017 Hooflijnen Programma van Eisen Dav concessie 1 Het openbaar vervoer in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard- Vijfheerenlanden

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Almere Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Almere connexxion.nl Typefouten en wijzigingen

Nadere informatie

Mis m niet. de nieuwe. dienstregeling. per 14 december. Belangrijkste wijzigingen per buslijn. Amstelland-Meerlanden

Mis m niet. de nieuwe. dienstregeling. per 14 december. Belangrijkste wijzigingen per buslijn. Amstelland-Meerlanden Mis m niet de nieuwe dienstregeling per 14 december Belangrijkste wijzigingen per buslijn Amstelland-Meerlanden De nieuwe dienstregeling komt eraan Vanaf 14 december 2014 rijden de bussen van Connexxion

Nadere informatie

buurtbus 190 Schouwen

buurtbus 190 Schouwen Vanaf 7 april 2013 Uitbreiding buurtbus 190 Schouwen Flyer Buurtbus Schouwen.indd 1 190313 13:22 Uitbreiding van buurtbus 190 Schouwen Met ingang van maandag 8 april 2013 wijzigt het een en ander voor

Nadere informatie

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart

De Rotterdamse lijst van 10. Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart De Rotterdamse lijst van 10 Resultaten klanttevredenheidsonderzoek OV-chipkaart Invoering OV-chipkaart: de Rotterdamse lijst van 10 De tien leerpunten worden onderverdeeld in: Leerpunten voor landelijke

Nadere informatie

vanuit... Klundert REISWIJZER

vanuit... Klundert REISWIJZER vanuit... Klundert REISWIJZER BUS NAAR BREDA / FIJNAART Bus 117 naar Breda via Zevenbergen, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Wagenberg en naar Fijnaart. In de ochtendspits schoolliner 617 Wanneer Naar Breda

Nadere informatie

Afschrift aan: Provincie Gelderland

Afschrift aan: Provincie Gelderland Syntus T.a.v. de heer T. Naberhuis Postbus 17 7000 AA DOETINCHEM Uw kenmerk: - Uw datum: 7 november 2011 Ons Kenmerk: RGS257 Onderwerp: advies Veluwe Afschrift aan: Provincie Gelderland Bijlagen: ROCOV

Nadere informatie

Mis m niet. de nieuwe. dienstregeling. per 14 december. Belangrijkste wijzigingen per buslijn. Noord-Holland Noord

Mis m niet. de nieuwe. dienstregeling. per 14 december. Belangrijkste wijzigingen per buslijn. Noord-Holland Noord Mis m niet de nieuwe dienstregeling per 14 december Belangrijkste wijzigingen per buslijn Noord-Holland Noord De nieuwe dienstregeling komt eraan Vanaf 14 december 2014 rijden de bussen van Connexxion

Nadere informatie

GS brief aan Provinciale Staten

GS brief aan Provinciale Staten GS brief aan Provinciale Staten Contact: M. Bus 070 441 7104 m.bus@pzh.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Datum Zie verzenddatum

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus AG Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 cluster contactpersoon

Nadere informatie

Reizigershandvest Noord-Holland Noord

Reizigershandvest Noord-Holland Noord Reizigershandvest Noord-Holland Noord Aangenaam, wij zijn Connexxion, waar wilt u vandaag naartoe? Onze beloftes Connexxion brengt meer dan een miljoen mensen op hun bestemming. Iedere dag opnieuw. Het

Nadere informatie

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016

Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Concessie Haaglanden Regio Veolia Transport Vervoerplan 2016 Versie 18 maart 2015 In het vervoerplan 2016 worden de wijzigingsvoorstellen van Veolia Transport Haaglanden voor dienstregeling 2016 toegelicht.

Nadere informatie

Hoeksche Waard/ Goeree-Overflakkee. Dienstregeling Geldig vanaf 11 december Hoeksche Waard Goeree-Overvlakkee

Hoeksche Waard/ Goeree-Overflakkee. Dienstregeling Geldig vanaf 11 december Hoeksche Waard Goeree-Overvlakkee Hoeksche Waard/ GoereeOverflakkee Dienstregeling 07 Geldig vanaf december 06 Hoeksche Waard GoereeOvervlakkee 405 / 06 Reizigers in onze bussen! Elke dag vervoert Connexxion honderdduizenden reizigers.

Nadere informatie

Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer. 7 maart 2014, Erik van der Kooij

Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer. 7 maart 2014, Erik van der Kooij Holland Rijnland, PHO Sociale Agenda en Verkeer & Vervoer 7 maart 2014, Erik van der Kooij Programma vandaag 1. Visie Ruimte en Mobiliteit & Ontwerpprogramma Mobiliteit 2. Proces Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee

Nadere informatie

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u!

Nieuw in 2013. Het Regio Abonnement. Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Nieuw in 2013 Het Regio Abonnement Reist u vaak in de regio Den Haag - Rotterdam? Dan is het nieuwe Regio Abonnement iets voor u! Wat is het Regio Abonnement? Het Regio Abonnement is een abonnement voor

Nadere informatie

Provinciale Staten VOORBLAD

Provinciale Staten VOORBLAD Provinciale Staten VOORBLAD Onderwerp SIS-nummer Agendering (advies griffie) Behandelwijze Overlegpunten/ beslispunten Stand van zaken Veluwelijn PS2011-579 Commissie MIE 12-10 X Kennis van nemen Kaderstellen

Nadere informatie

Dienstregeling Hoeksche Waard. Geldig vanaf 11 december 2016

Dienstregeling Hoeksche Waard. Geldig vanaf 11 december 2016 Hoeksche Waard Dienstregeling 207 Geldig vanaf december 206 60 63 64 66 67 68 69 70 7 72 74 75 76 77 80 85 94 97 263 264 274 585 587 662 663 666 667 668 669 7 72 Goudswaard OudBeijerland Rotterdam OudBeijerland

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht)

Gedeputeerde Staten verzoeken de leden van Provinciale Staten om: - de inhoud van deze brief voor kennisgeving aan te nemen (informatieplicht) Statenbrief Datum Onderwerp Wijzigingen in de dienstregeling 2019 per concessie in Gelderland Inlichtingen P. v.d. Boogaard 026 359 8511 post@gelderland.nl 1 van 6 Portefeuillehouder Conny Bieze Kerntaak

Nadere informatie

HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad

HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad HTMbuzz Vervoerplan 2018 Vervoerplan HTMbuzz 2018 Concessie openbaar vervoer bus Haaglanden-Stad Colofon Datum : 7 november 2016 Versie : 2 2016 HTMbuzz BV, Den Haag Inhoud INHOUD... 2 INLEIDING... 3 OVERZICHT

Nadere informatie

De omleidingsroute wordt gereden vanaf 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd (of evenement) tot 1 uur na afloop van de wedstrijd (of evenement).

De omleidingsroute wordt gereden vanaf 2 uur vóór aanvang van de wedstrijd (of evenement) tot 1 uur na afloop van de wedstrijd (of evenement). Belangrijkste wijzigingen per 14 december 2014 Lijn 1 Wesselerbrink - Universiteit Maandag vrijdag (niet in de vakanties) Vanaf De Posten rijdt lijn 1 s middags al vanaf 14.30 uur om de 10 minuten naar

Nadere informatie

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB

OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB OORDEEL EN BELEVING OV-CHIPKAART NA UITFASERING NVB Kwantitatief Onderzoek in de Regio Rotterdam MEIJERS RESEARCH Maart 2010 10011/01 1. Inleiding. Per 11 februari 2010 is het NVB in de regio Rotterdam

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST 9 JULI 2014

VERSLAG BIJEENKOMST 9 JULI 2014 VERSLAG BIJEENKOMST 9 JULI 2014 Uitgangspunten lestijden 2014-2015 Steenspil: Aansluiting met de buslijnen (vanuit Tholen, Sint Maartensdijk, Scherpenisse, Poortvliet, St. Annaland en Oud-Vossemeer ).

Nadere informatie

1

1 Geachte voorzitter, Hierbij zend ik u mijn antwoorden op de vragen van de leden Middendorp en Remco Dijkstra (beiden VVD) over de aanpassing van de dienstregeling van het treinverkeer in het Rivierengebied

Nadere informatie

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve

Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Vervoerplan Connexxion, verschil tussen aangeboden dienstregeling per juli 2011 en huidige situatie/pve Datum:10 juni 2010 Blaricum Lijn 320 Hilversum Blaricum Carpoolplaats Huizen Amsterdam Amstel Nieuwe

Nadere informatie

Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei Erik van der Kooij & Marcel Scheerders

Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei Erik van der Kooij & Marcel Scheerders Openbaar vervoer Hoeksche Waard Goeree-Overflakkee Gemeenteraad Korendijk 27 mei 2014 Erik van der Kooij & Marcel Scheerders Programma 1. Context 2. Beleid OV HWGO 3. Nota van Uitgangspunten OV-concessie

Nadere informatie

Vervoerplan Voorne-Putten en Rozenburg 2020 concept 22 maart 2019

Vervoerplan Voorne-Putten en Rozenburg 2020 concept 22 maart 2019 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Evaluatie van het lijnennet... 3 3 Westvoorne... 5 4 Hellevoetsluis... 7 5 Brielle... 11 6 Rozenburg en Botlek... 13 7 Nissewaard... 15 8 Overzicht intervallen... 19 9 Samenvatting...

Nadere informatie

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG VERVOERSAUTORITEIT

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG VERVOERSAUTORITEIT METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG VERVOERSAUTORITEIT Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den Haag Telefoon 088 5445 100 Retouradres: Postbus 66 2501 CB Den Haag Aan de colleges van Burgemeester en

Nadere informatie

Heuvelrug. Streeklijnen. Lijn N8 N50. Vervoer vanuit het hart

Heuvelrug. Streeklijnen. Lijn N8 N50. Vervoer vanuit het hart Heuvelrug Streeklijnen Lijn 50 56 381 575 N8 N50 Vervoer vanuit het hart Dienstregeling geldig vanaf 9 december 2018 Lijnfolders Alle buslijnen van Syntus Utrecht kun je terug vinden in gecombineerde lijnfolders.

Nadere informatie

Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee

Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee Lijnfolder 2010 Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee Qliner 396 Geldig vanaf 28 maart 2010 hwgo2010-lf8 Gratis Welkom in de Qliner Tussen Dirksland Sommelsdijk Middelharnis en Rotterdam Zuidplein rijdt Qliner

Nadere informatie

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden.

In deze notitie wordt gereageerd op het tracévoorstel van GNR van 9 januari 2014 om de HOV-route langs het ziekenhuis in Hilversum te leiden. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570666222 F +31 (0)570666888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Het openbaar vervoer gaat achteruit

Het openbaar vervoer gaat achteruit Het openbaar vervoer gaat achteruit Resultaten van de GroenLinks OV-klachtenlijn GroenLinks Statenfractie Groningen Turfsingel 83 9712 KL Groningen 050 3137308 groenlinks@provinciegroningen.nl Inleiding

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten,

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Aan Provinciale Staten, PS2009MME12-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 8 september 2009 Nummer PS : PS2009MME12 Afdeling : MOB Commissie : MME Registratienummer : 2009int247334 Portefeuillehouder : Ekkers

Nadere informatie

1 5 NOV /46/A.9, W Molenaar-Mosterman C.M. (050)

1 5 NOV /46/A.9, W Molenaar-Mosterman C.M. (050) f^. provincie» groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Moerd U k. ge meente RAADSINFORMATIEBRIEF 15 JUL 2017

Moerd U k. ge meente RAADSINFORMATIEBRIEF 15 JUL 2017 ge meente aa Moerd U k RAADSINFORMATIEBRIEF 15 JUL 2017 Van Colleqe van burqemeester en wethouders Aan de leden van de qemeenteraad Onderwerp Concept exoloitatieolan West-Brabant 2018 Verantwoordel i i

Nadere informatie

vanuit... Fijnaart REISWIJZER

vanuit... Fijnaart REISWIJZER vanuit... Fijnaart REISWIJZER BUS NAAR ROOSENDAAL/WILLEMSTAD Wanneer Opstappen Voor wie Betalen Informatie Bus 103 naar Roosendaal via Oud Gastel en naar Willemstad via Oudemolen Naar Roosendaal ma t/m

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raad op 8 januari 2014 geïnformeerd over de ontstane situatie bij EBS. M E M O Aan : leden van de commissie SOB Van : Wethouder J. Krieger Tel. nr : Datum : 6 februari 2014 Onderwerp : EBS concept vervoerplan 2014/2015 Bijlagen : 1. Inleiding Tijdens de bijeenkomst van 28

Nadere informatie

Afschrift: ProvincieGelderland Bijlage:

Afschrift: ProvincieGelderland Bijlage: Arriva t.a.v. de heer P. van den Bosch Postbus 626 8440 AP HEERENVEEN Uw kenmerk: - Uw datum: 29-07-2015 Ons kenmerk: RGS458 Afschrift: ProvincieGelderland Bijlage: ROCOV Gelderland p/a InfraRoad Industrieweg

Nadere informatie

Wij verzoeken u in te stemmen met de voorgestelde tarieven en producten.

Wij verzoeken u in te stemmen met de voorgestelde tarieven en producten. Tariefplan 2019 Haaglanden en Parkshuttle Dit document beschrijft het voorgenomen Tariefplan 2019 voor de concessies Haaglanden (t/m 24 augustus 2019) en Parkshuttle. Het tariefplan bestaat uit 3 onderdelen:

Nadere informatie

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014

Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet. 24 februari 2014 Kaders nieuwe OV concessie hoofdlijnen Limburgnet 24 februari 2014 Bij de formulering van de kaders voor de nieuwe concessie met name gekeken naar: ervaringen huidige concessie à sterke en zwakke punten

Nadere informatie

Mis m niet. de nieuwe. dienstregeling. per 9 december. Belangrijkste wijzigingen per buslijn. Almere Stad & Streek

Mis m niet. de nieuwe. dienstregeling. per 9 december. Belangrijkste wijzigingen per buslijn. Almere Stad & Streek Mis m niet de nieuwe dienstregeling per 9 december Belangrijkste wijzigingen per buslijn Almere Stad & Streek De nieuwe dienstregeling komt eraan Vanaf 9 december 2012 rijdt een aantal buslijnen van Connexxion

Nadere informatie