UITLEENREGLEMENT B plus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "UITLEENREGLEMENT B plus"

Transcriptie

1 UITLEENREGLEMENT BplusC BEGRIPPEN: Raad van Bestuur houdt toezicht op het beleid van BplusC. BplusC Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur Geldig Legitimatiebewijs omvat een persoonslegitimatie. Persoonslegitimatie geldig rijbewijs, paspoort, verblijfsdocument, toeristenkaart, OV-jaarkaart en gemeentelijke identiteitskaart. Lener staat als gebruiker ingeschreven bij de bibliotheek. Media overkoepelende term voor boeken, tijdschriften, cd s, cd-roms, dvd s, e.d. Wettelijke vertegenwoordiger - vader, moeder, voogd e.d. Teamleider is belast met de dagelijkse leiding van een vestiging van de bibliotheek.

2 Artikel 1 Inschrijving 1. Iedereen(natuurlijk persoon of rechtspersoon) kan als lener bij de bibliotheek worden ingeschreven. 2. Inschrijving van personen jonger dan dertien jaar, geschiedt door invulling en ondertekening van een aanvraagformulier door een wettelijke vertegenwoordiger. 3. Inschrijving van personen in de leeftijd van dertien tot en met zeventien jaar geschiedt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, dan wel op de wijze zoals omschreven in lid 2 van dit artikel. 4. Inschrijving van personen van achttien jaar en ouder geschiedt op vertoon van een geldig legitimatiebewijs. 5. Bij inschrijving krijgt elke lener of diens wettelijke vertegenwoordiger op verzoek een geldig exemplaar van het uitleenreglement ter hand gesteld. 6. Met dit uitleenreglement wordt de lener of diens wettelijke vertegenwoordiger geacht bekend te zijn. 7. De inschrijving geschiedt voor de termijn van één jaar, waarna het automatisch wordt omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd. Artikel 2 Lenerspas 1. Bij inschrijving bij de bibliotheek ontvangt de lener éénmalig een lenerspas. 2. De lenerspas kan gebruikt worden bij elke bibliotheekvestiging van BplusC. 3. De lenerspas is eigendom van BplusC. De lener is houder van de pas voor persoonlijk gebruik. Artikel 3 Vermissing of beschadiging van de lenerspas 1. Bij vermissing van de lenerspas dient hiervan direct aangifte te worden gedaan bij een bibliotheekvestiging van BplusC. 2. De lener of diens wettelijke vertegenwoordiger is volledig aansprakelijk voor (onrechtmatig) gebruik, verlies, diefstal, en andere vormen van het in ongerede raken van de lenerspas zolang de in lid 1 van dit artikel bedoelde aangifte niet is gedaan. 3. Bij vermissing van de lenerspas wordt, na aangifte zoals omschreven in lid 1 van dit artikel, op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een nieuwe lenerspas verstrekt waarvoor een vergoeding betaald dient te worden. 4. Indien een vermiste lenerspas alsnog binnen de geldigheidsduur wordt teruggevonden, dient deze bij de bibliotheekvestiging van BplusC te worden ingeleverd. Restitutie van de in rekening gebrachte vergoeding is niet mogelijk. 5. Indien een lenerspas naar het oordeel van het hoofd van de bibliotheekvestiging, zodanig versleten of beschadigd is dat met deze lenerspas de uitleengegevens niet meer doelmatig kunnen worden ingelezen, wordt verplicht een nieuwe lenerspas verstrekt waarvoor een vergoeding betaald dient te worden.

3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Adreswijziging 1. Een wijziging van het adres dient de lener zo mogelijk van te voren schriftelijk aan BplusC, Postbus 4035, 2301 RA Leiden te melden met opgave van het nieuwe en het oude adres, alsmede het lenersnummer. 2. De eventuele gevolgen van het niet tijdig melden van een adreswijziging zijn geheel voor rekening en risico van de lener. VERLENGING VAN HET LIDMAATSCHAP 1. Alle abonnementsovereenkomsten worden na de eerste contractperiode van één jaar omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd, tenzij een andere abonnementsvorm dan het standaardabonnement is overeengekomen. 2. De lener ontvangt jaarlijks, omstreeks een maand voor de verlengingsdatum van het abonnement, een acceptgiro voor betaling van de nieuwe abonnementstermijn. Leners die de BplusC hebben gemachtigd en dus via incasso betalen, dienen zorg te dragen voor voldoende saldo op en omstreeks de verlengingsdatum van hun abonnement. 3. Jaarlijks moeten de abonnementsgelden na het eerste verzoek voor of op de verlengingsdatum van het abonnement betaald worden. 4. Vijf dagen voor het verstrijken van de ingangsdatum van een nieuwe abonnementsperiode wordt de automatische incasso geïnd. 5. Na ontvangst van de betaling door BplusC wordt het lidmaatschap automatisch verlengd, zonder verstrekking van een nieuwe lenerspas. Verlenging van het lidmaatschap van de lener die niet gehouden is tot betaling, geschiedt eveneens zonder verstrekking van een nieuwe lenerspas. Beëindiging van het LIDMAATSCHAP Het lidmaatschap eindigt: 1. Bij het overlijden van de lener. 2. Bij schorsing dan wel definitieve ontzegging van het lidmaatschap door het hoofd van de bibliotheekvestiging waar de lener staat ingeschreven, zoals omschreven in artikel 16 van dit reglement. 3. Bij opzegging door de lener. Opzegging is in het geval van een abonnement voor onbepaalde tijd op elk moment mogelijk, met inachtneming van een opzegtermijn van één maand (te rekenen vanaf de dag van opzegging). Opzegging kan geschieden op de manier waarop het abonnement is aangegaan. BplusC kan bij opzegging een geldig legitimatiebewijs verlangen. De opzegging kan alleen geëffectueerd worden indien de lener alle door hem geleende/in zijn bezit zijnde media ingeleverd heeft en alle betalingsverplichtingen jegens BplusC zijn voldaan. 4. Door uitschrijving door BplusC indien de lener zijn (betalings)verplichtingen, genoemd in dit reglement gedurende meer dan 4 maanden niet is nagekomen. Deze uitschrijving wordt opgeheven wanneer alsnog teruggave van de geleende media en/of volledige betaling van de verschuldigde vergoedingen en kosten heeft plaatsgevonden.

4 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 5. Tussentijdse opzegging gedurende de eerste contractperiode van één jaar is wettelijk niet toegestaan, er wordt dan geen restitutie van abonnementsgelden verleend. 6. Bij tussentijdse opzegging nadat het abonnement is omgezet naar een abonnement voor onbepaalde tijd verleent BplusC de lener restitutie van het vooruitbetaalde abonnementsgeld vanaf de datum waarop de opzegging ingaat. Deze restitutie bedraagt 1/12 van het betaalde abonnementsgeld voor elke volledige maand na beëindiging van het lidmaatschap. Er wordt wel 5.00 administratiekosten in rekening gebracht. ABONNEMENT EN OVERIGE TARIEVEN 1. Raad van bestuur stelt jaarlijks de hoogte van het abonnement en overige tarieven vast. 2. Wijziging van de tarieven wordt ten minste één maand voor de datum van de inwerkingtreding van de wijziging aan de lener kenbaar gemaakt. 3. het abonnement dient te allen tijde, behalve bij tijdige opzegging, betaald te worden. Indien men enige tijd geen gebruik heeft gemaakt van de bibliotheek, wordt geen vrijstelling van betaling van het abonnement over de desbetreffende periode verleend. 5. Jeugdige leden tot 13 jaar betalen geen abonnement. Voor de verlenging van het lidmaatschap ontvangt de lener automatisch een verzoek tot betalen van het abonnement. De vaststelling van de abonnementsvrijstelling geschiedt door de raad van bestuur. 6. Restitutie van abonnementsgeld vind plaats volgens het bepaalde in artikel 6.5 en 6.6. Te lenen aantallen media 1. Raad van bestuur stelt het maximaal aantal mee te nemen media vast. Voor meer informatie zie de folder Tarieven. Uitleentermijn en verlenging van de uitleentermijn 1. Raad van bestuur stelt de uitleentermijn vast. Voor meer informatie zie de folder Tarieven 2. Indien men de uitleentermijn wenst te verlengen, dan dient dit uiterlijk te gebeuren op de dag dat de uitleentermijn verstrijkt. 3. Verlenging van de uitleentermijn is niet mogelijk indien de media reeds door een andere lener zijn gereserveerd. Artikel 10 Vergoedingen 1. Bij overschrijding van de uitleentermijn wordt per geleend item te-laat-geld in rekening gebracht. 2. Bij niet voldoen van het in lid 1 van dit artikel omschreven te-laat-geld wordt de lener verdere uitlening geweigerd, zolang de lener niet aan deze betalingsverplichting(en) heeft voldaan. Zo nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld. De kosten hiervan zijn voor rekening van de lener. 3. Indien verlenging van de uitleentermijn wordt aangevraagd op het moment dat de uitleentermijn is verstreken, wordt eveneens te-laat-geld in rekening gebracht, zoals omschreven in lid 1 van dit artikel.

5 Artikel 11 Reserveringen 1. Uitgeleende en aanwezige media kunnen gereserveerd worden. 2. Zodra de gereserveerde media beschikbaar zijn, ontvangt de lener hiervan bericht. Na ontvangst van dit bericht dienen de media binnen zeven dagen geleend te worden. Indien dat niet het geval is wordt de reservering opgeheven. 3. Voor het reserveren van media worden administratiekosten per medium in rekening gebracht, die bij het plaatsen van de reservering voldaan dienen te worden. Bij het reserveren via Internet dient de betaling te geschieden bij het eerstvolgende bezoek aan de bibliotheek. 4. Restitutie van de in lid 3 van dit artikel omschreven administratiekosten vindt nimmer plaats. Artikel 12 Interbibliothecair leenverkeer 1. Indien een lener media wenst te lenen welke niet tot de collectie behoren van de bibliotheek, dan kunnen deze bij andere bibliotheken worden aangevraagd. 2. Zodra de aangevraagde media beschikbaar komen, ontvangt de lener hiervan bericht. De media blijven beschikbaar gedurende de door de bibliotheek, die de materialen heeft geleverd, gestelde uitleentermijn. 3. De lener dient zich te houden aan de uitleentermijn, welke door de bibliotheek die de media beschikbaar heeft gesteld, wordt gehanteerd. 4. Wanneer het aangevraagde bestaat uit te maken fotokopieën, vergoedt de lener de kopiekosten. 5. Voor het aanvragen van media bij andere bibliotheken worden administratiekosten per aangevraagd medium in rekening gebracht, die bij aanvraag voldaan dienen te worden. Voor meer informatie zie folder Tarieven. 6. Restitutie van de in lid 5 van dit artikel omschreven administratiekosten vindt nimmer plaats. Artikel 13 Gebruik van de media 1. De lener dient de media met uiterste zorgvuldigheid te gebruiken. 2. Het is niet toegestaan de media aan derden beschikbaar te stellen. 3. Voordat de lener de media leent, dient hij zich te overtuigen van de goede staat ervan. Eventuele geconstateerde beschadigingen en/of verontreinigingen dienen voordat de media geregistreerd worden, gemeld te worden bij de balie. 4. De lener is aansprakelijk voor iedere beschadiging en/of verontreiniging van de geleende media. 5. Reparatiekosten van de in lid 4 van dit artikel omschreven beschadiging en/of verontreiniging dienen door de lener te worden vergoed. 6. Indien de geleende media moeten worden vervangen als gevolg van de in lid 4 van dit artikel omschreven beschadigingen en/of verontreinigingen, worden de vervangingskosten naar evenredigheid bij de lener in rekening gebracht; een en ander naar het oordeel van het hoofd. 7. Indien een lener de in lid 5 en 6 van dit artikel omschreven kosten niet betaalt, kan zijn lenerspas geblokkeerd worden totdat de rekening is voldaan; een en ander naar het oordeel van het hoofd. Zo nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld. De kosten hiervan zijn voor rekening van de lener.

6 Artikel 14 Vermissing van media 1. Indien de lener de door hem geleende media vermist (kwijtraakt), dient dit direct aan de bibliotheek te worden medegedeeld. 2. Bij vermiste media zullen administratie- alsmede vervangingskosten naar evenredigheid bij de lener in rekening worden gebracht, een en ander naar het oordeel van het hoofd. 3. Indien een lener de in lid 2 van dit artikel omschreven kosten niet betaalt, kan zijn lenerspas geblokkeerd worden totdat de rekening is voldaan; een en ander naar het oordeel van het hoofd. Zo nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld. De kosten hiervan, zijn voor rekening van de lener. 4. Indien vermiste media alsnog teruggebracht worden, zal geen restitutie van de in lid 2 van dit artikel omschreven vervangingskosten plaatsvinden. 5. Restitutie van de in lid 2 van dit artikel omschreven administratiekosten vindt nimmer plaats. 6. Bij opgave van vermissing van geleende media na het verstrijken van de uitleentermijn wordt eveneens de in artikel 10 lid 1 omschreven boete in rekening gebracht. Wordt deze boete niet betaald dan kan de lenerspas geblokkeerd worden totdat betaling heeft plaatsgevonden, een en ander naar het oordeel van het hoofd. Zo nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld. De kosten hiervan, zijn voor rekening van de lener. Artikel 15 Aansprakelijkheid bij uitleen van CD s, DVD s, CD-ROM s. 1. De bibliotheek aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor beschadiging van apparatuur van de lener als gevolg van het lenen van cd s, cassettes, software, dvd s dan wel andere audiovisuele media. Dit betekent dat indien de afspeelapparatuur van de lener beschadigd raakt als (vermeend) gevolg van het lenen van cd s, dvd s, cd-rom s en andere audiovisuele media de bibliotheek onder geen enkele voorwaarde gehouden is tot vergoeding van de geleden schade. Artikel 16 Uitsluiting van lening 1. Bij overtreding van dit uitleenreglement dan wel het vertonen van ordeverstorend gedrag in de bibliotheek kan de lener voor bepaalde of onbepaalde tijd worden uitgesloten van gebruik van de bibliotheek. 2. Uitsluiting van bibliotheekgebruik voor onbepaalde tijd geschiedt bij aangetekende brief door het hoofd. Artikel 17 Klachtenregeling en beroepsmogelijkheden 1. De lener heeft het recht een klacht in te dienen over de dienstverlening van de bibliotheek. 2. Klachten worden in eerste instantie voorgelegd aan het hoofd van de bibliotheekvestiging. Indien de lener ontevreden is met de uitkomst van het gevoerde overleg, kan een schriftelijke klacht ingediend worden bij de manager. De procedure voor het indienen van een klacht is beschreven. Deze klachtenregeling kan de lener in de bibliotheek opvragen.

7 Artikel 18 Privacystatement 1. De bibliotheek is verantwoordelijk voor de bescherming van de persoonsgegevens van haar leners, volgens de regels en voorwaarden zoals gesteld in Wet bescherming persoonsgegevens. (Wbp) De bibliotheek legt persoonsgegevens vast ten behoeve van de leenadministratie, de aflevering van producten en diensten en de communicatie met gebruikers over activiteiten, producten en diensten van de bibliotheek. Leners hebben het recht de over hen opgenomen gegevens in te zien, te (laten) verbeteren, aan te vullen of te verwijderen. De bibliotheek zal deze persoonsgegevens niet gebruiken voor doeleinden die hiermee niet te verenigen zijn. Daarop moet een uitzondering worden gemaakt op grond van wettelijke bevoegdheden van politie en justitie tot het vorderen van identificerende en/of gebruiksgegevens in het kader van de voorkoming, opsporing en vervolging van strafbare feiten als de betreffende informatie ook daadwerkelijk is te relateren tot de strafbare feiten. Artikel 19 Leenhistorie 1. De bibliotheek houdt een bestand bij met profielgegevens van gebruikers aan de hand van de materialen die zij hebben geleend (zgn. leenhistorie). Het doel van deze registratie is om producten en diensten van de bibliotheek te verbeteren en uit te breiden en individuele gebruikers zo goed mogelijk te adviseren en aan hun specifieke voorkeuren en interesses tegemoet te komen. Binnen de bibliotheek heeft een beperkt aantal mensen toegang tot de profielgegevens. Deze speciaal aangewezen medewerkers zijn daarbij gebonden aan strikte geheimhouding. Anderen dan deze medewerkers hebben geen inzage in de informatie en in geen geval zullen deze gegevens aan derden worden doorgegeven. Daarop moet een uitzondering worden gemaakt op grond van wettelijke bevoegdheden van politie en justitie tot het vorderen van identificerende en gebruiksgegevens in het kader van de voorkoming, opsporing en vervolging van strafbare feiten. Als de lener niet in dit bestand met profielgegevens wenst te worden opgenomen dient hij dit aan te geven bij de klantenservice. Artikel In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist de Raad van Bestuur. Artikel Wijziging en/of intrekking van dit reglement is voorbehouden aan de Raad van Bestuur. December 2013 BplusC Bibliotheek plus Centrum voor kunst en cultuur Postbus RA Leiden t f e. i.

Kijk voor meer informatie op: www.biblionu.nl. Reglement

Kijk voor meer informatie op: www.biblionu.nl. Reglement Kijk voor meer informatie op: www.biblionu.nl Reglement Inhoud Artikel 1 Inschrijving Artikel 2 Lenerspas Artikel 3 Vermissing of beschadiging van de lenerspas Artikel 4 Adreswijziging Artikel 5 Verlenging

Nadere informatie

Uitleenreglement en Privacyverklaring de Bibliotheek Lek & IJssel

Uitleenreglement en Privacyverklaring de Bibliotheek Lek & IJssel Uitleenreglement en Privacyverklaring de Bibliotheek Lek & IJssel Begrippen Raad van Toezicht Houdt toezicht op het beleid van de Bibliotheek. Bibliotheek Stichting Regiobibliotheek Lek & IJssel. Directie

Nadere informatie

Inhoud. Artikel 1 Inschrijving

Inhoud. Artikel 1 Inschrijving Inhoud Artikel 1 Inschrijving Artikel 2 Lenerspas Artikel 3 Vermissing of beschadiging van de lenerspas Artikel 4 Adreswijziging Artikel 5 Verlenging van de geldigheidsduur van de lenerspas Artikel 6 Beëindiging

Nadere informatie

Veenendaal. Reglement

Veenendaal. Reglement Veenendaal Reglement Artikel 1 Inschrijving 1. Iedereen kan zich als lener inschrijven bij de bibliotheek. 2. Bij inschrijving dient men zich te legitimeren. Als legitimatie kan gelden: een geldig paspoort

Nadere informatie

Reglement Stichting Westfriese Bibliotheken

Reglement Stichting Westfriese Bibliotheken Reglement Stichting Westfriese Bibliotheken Artikel 1: Algemene bepalingen reglement 1. Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van de Westfriese Bibliotheken. 2. Met dit reglement zijn alle voorgaande

Nadere informatie

Reglement. Veenendaal

Reglement. Veenendaal Reglement Veenendaal Artikel 1 Inschrijving 1. Iedereen kan zich als lener inschrijven bij de bibliotheek. 2. Bij inschrijving dient men zich te legitimeren. Als legitimatie kan gelden: een geldig paspoort

Nadere informatie

5. Restitutie van betaalde contributie vindt niet plaats.

5. Restitutie van betaalde contributie vindt niet plaats. Uitleenreglement Begrippen: bibliotheek - de vestigingen: Zeist, Bunnik en de bibliobus directie - de directie Bibliotheek Zeist geldig legitimatiebewijs - paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, vreemdelingendocument

Nadere informatie

Bibliotheekreglement. Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân. www.sbmf.nl

Bibliotheekreglement. Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân. www.sbmf.nl Bibliotheekreglement Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân www.sbmf.nl Begrippen Bibliotheek Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân (SBMF) en haar vestigingen. Bestuur het bevoegd orgaan van de Stichting

Nadere informatie

Uitleenreglement Helmond, november 2013

Uitleenreglement Helmond, november 2013 Uitleenreglement Helmond, november 2013 Uitleenreglement Bibliotheek Helmond-Peel Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van de bibliotheek. 2. Met dit reglement

Nadere informatie

Reglement Stichting Westfriese Bibliotheken

Reglement Stichting Westfriese Bibliotheken Reglement Stichting Westfriese Bibliotheken Artikel 1: Algemene bepalingen reglement 1. Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van de Stichting Westfriese Bibliotheken. 2. Met dit reglement (wijziging

Nadere informatie

De abonnementsovereenkomst wordt aangegaan voor een vastgestelde termijn van één jaar (12 maanden).

De abonnementsovereenkomst wordt aangegaan voor een vastgestelde termijn van één jaar (12 maanden). Begrippen: Bibliotheek Bestuur Directeur Lener Materiaal Wettelijke vertegenwoordiger Stichting De Bibliotheek Salland Bestuur van de bibliotheek Directeur van de bibliotheek Degene die als gebruiker bij

Nadere informatie

Uitleen- / gebruiksreglement Bibliotheek De Kempen

Uitleen- / gebruiksreglement Bibliotheek De Kempen Uitleen-/gebruiksreglement BDK, blad 1 Uitleen- / gebruiksreglement Bibliotheek De Kempen Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is bindend voor alle klanten van de bibliotheek. Onder klanten van

Nadere informatie

Uitleenreglement, versie 19 augustus 2013

Uitleenreglement, versie 19 augustus 2013 Uitleenreglement, versie 19 augustus 2013 Uitleenreglement Stichting Arnhemse Openbare en Gelderse Wetenschappelijke Bibliotheek Artikel 1: Begrippen Onder de volgende in dit reglement gebruikte begrippen

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bibliotheek Hof van Twente

Gebruikersreglement Bibliotheek Hof van Twente Gebruikersreglement Bibliotheek Hof van Twente De Stichting Bibliotheek Hof van Twente heeft de uitleenvoorwaarden vastgelegd in een gebruikersreglement. In dit reglement staan de voorwaarden waaronder

Nadere informatie

Reglement Bibliotheek aan den IJssel Inhoudsopgave

Reglement Bibliotheek aan den IJssel Inhoudsopgave Reglement Bibliotheek aan den IJssel Inhoudsopgave Begrippen Artikel 1 Inschrijving Artikel 2 Bibliotheekpas Artikel 3 Vermissing of beschadiging van de bibliotheekpas Artikel 4 Adreswijzigingen Artikel

Nadere informatie

Door lid te worden verklaart u akkoord te gaan met de voorwaarden van Bibliotheek De Meierij.

Door lid te worden verklaart u akkoord te gaan met de voorwaarden van Bibliotheek De Meierij. Algemene voorwaarden Door lid te worden verklaart u akkoord te gaan met de voorwaarden van Bibliotheek De Meierij. Artikel 1 Toegang 1. De bibliotheek is geopend op door de directeur-bestuurder te bepalen

Nadere informatie

Reglement Zeeuwse bibliotheken

Reglement Zeeuwse bibliotheken Reglement Zeeuwse bibliotheken Vastgesteld op 4 februari 2014 1 Dit reglement bevat regels voor het lenen van materialen van de Zeeuwse bibliotheken. Voor het lenen van materialen behoort de lener ingeschreven

Nadere informatie

Reglement Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 2 Toegang Artikel 3 Inschrijving Artikel 4 Lenerspas onverwijld

Reglement Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 2 Toegang Artikel 3 Inschrijving Artikel 4 Lenerspas onverwijld Reglement Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van Heuvellandbibliotheken. 2. Met dit reglement zijn alle voorgaande reglementen vervallen. 3. Onder media wordt

Nadere informatie

Vader, moeder of voogd

Vader, moeder of voogd Begrippen: Bibliotheek Bestuur Directeur Lener Materiaal Wettelijke vertegenwoordiger Stichting Bibliotheek Wierden Bestuur van de bibliotheek Directeur van de bibliotheek Degene die als gebruiker bij

Nadere informatie

Uitleenreglement Bibliotheek De Lage Beemden

Uitleenreglement Bibliotheek De Lage Beemden Uitleenreglement Bibliotheek De Lage Beemden Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van de bibliotheek. 2. Met dit reglement zijn alle voorgaande reglementen vervallen.

Nadere informatie

Bibliotheekreglement Bibliotheek Borne 2013

Bibliotheekreglement Bibliotheek Borne 2013 Bibliotheekreglement Bibliotheek Borne 2013 Begrippen Bibliotheek: Directeur: Geldig legitimatiebewijs: Materialen: Lener: Wettelijk vertegenwoordiger: Uitleenvoorwaarden en tarieven: Stichting Bibliotheek

Nadere informatie

Inschrijving van leners jonger dan 16 jaar gebeurt door invulling en ondertekening van een aanvraagformulier door een wettelijke vertegenwoordiger.

Inschrijving van leners jonger dan 16 jaar gebeurt door invulling en ondertekening van een aanvraagformulier door een wettelijke vertegenwoordiger. Begrippen: Bibliotheek Bestuur Directeur Lener Materiaal Wettelijke vertegenwoordiger Stichting De Bibliotheek Salland Bestuur van de bibliotheek Directeur van de bibliotheek Degene die als gebruiker bij

Nadere informatie

Bibliotheekreglement. Stichting Openbare Bibliotheek Twenterand

Bibliotheekreglement. Stichting Openbare Bibliotheek Twenterand Bibliotheekreglement Stichting Openbare Bibliotheek Twenterand september 2012 Bibliotheekreglement Bibliotheek Stichting Openbare Bibliotheek Twenterand september 2012 Begrippen Bibliotheek: Vestigingen:

Nadere informatie

Stichting Arnhemse Openbare en Gelderse Wetenschappelijke Bibliotheek. Onder de volgende in dit reglement gebruikte begrippen wordt verstaan:

Stichting Arnhemse Openbare en Gelderse Wetenschappelijke Bibliotheek. Onder de volgende in dit reglement gebruikte begrippen wordt verstaan: Uitleenreglement Stichting Arnhemse Openbare en Gelderse Wetenschappelijke Bibliotheek Artikel 1: Begrippen Onder de volgende in dit reglement gebruikte begrippen wordt verstaan: Raad van Toezicht: het

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Openbare Bibliotheek

Reglement van de Stichting Openbare Bibliotheek Reglement van de Stichting Openbare Bibliotheek Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Abonnement: De Bibliotheek kent de volgende Abonnementen: - Gratis (jaar)abonnement voor 0 tot 19

Nadere informatie

Reglement Zeeuwse bibliotheken

Reglement Zeeuwse bibliotheken Reglement Zeeuwse bibliotheken Vastgesteld op 1 januari 2015 1 Dit reglement bevat regels voor het lenen van titels van de Zeeuwse bibliotheken. Voor het lenen van titels behoort de lener ingeschreven

Nadere informatie

UITLEENREGLEMENT. Augustus 2013

UITLEENREGLEMENT. Augustus 2013 UITLEENREGLEMENT 2013 de Bibliotheek Barneveld Nieuwstraat 29 3771 AS Barneveld Telefoon: 0342-403483 E-mail: Info@bibliotheekbarneveld.nl Website: www.bibliotheekbarneveld.nl Augustus 2013 1 2 De openbare

Nadere informatie

Uitleenreglement BiblioPlus

Uitleenreglement BiblioPlus Uitleenreglement BiblioPlus Artikel 1. Toegang 1. De bibliotheek is geopend op door de directeur te bepalen dagen en uren. De bibliotheek is gesloten op algemeen erkende feestdagen, op nationale feest-

Nadere informatie

Algemene voorwaarden lidmaatschap

Algemene voorwaarden lidmaatschap Algemene voorwaarden lidmaatschap Artikel 1: Algemene bepalingen 1.1 Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van Theek 5. 1.2 Met dit reglement zijn alle voorgaande reglementen vervallen. 1.3 Onder

Nadere informatie

Reglement Bibliotheek aan den IJssel

Reglement Bibliotheek aan den IJssel Reglement Bibliotheek aan den IJssel Inhoudsopgave Begrippen Artikel 1 Inschrijving Artikel 2 Bibliotheekpas Artikel 3 Vermissing of beschadiging van de bibliotheekpas Artikel 4 Adreswijzigingen Artikel

Nadere informatie

Reglement abonnementen Bibliotheek Hengelo & Hof van Twente Oktober 2015

Reglement abonnementen Bibliotheek Hengelo & Hof van Twente Oktober 2015 Reglement abonnementen Bibliotheek Hengelo & Hof van Twente Oktober 2015 Begrippen Bibliotheek: Stichting Bibliotheek Hengelo Vestigingen: - Stad - Hasseler Es; en Stichting Bibliotheek Hof van Twente

Nadere informatie

Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Bibliotheek Losser: 13 maart 2012

Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Bibliotheek Losser: 13 maart 2012 Bibliotheekreglement Stichting Bibliotheek Losser Vastgesteld door het bestuur van de Stichting Bibliotheek Losser: 13 maart 2012 Begrippen Bestuur: Het bestuur van de Stichting Bibliotheek Losser Bibliotheek:

Nadere informatie

Vestigingen: de Bibliotheek Zwolle Centrum, de Bibliotheek Zwolle Aa-landen, de Bibliotheek Zwolle Stadshagen, de Bibliotheek Zwolle Zuid

Vestigingen: de Bibliotheek Zwolle Centrum, de Bibliotheek Zwolle Aa-landen, de Bibliotheek Zwolle Stadshagen, de Bibliotheek Zwolle Zuid Bibliotheekreglement Stichting de Bibliotheek Zwolle Aangepast: oktober 2013 Begrippen Bibliotheek: Stichting de Bibliotheek Zwolle Vestigingen: de Bibliotheek Zwolle Centrum, de Bibliotheek Zwolle Aa-landen,

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Parkstad Limburg Bibliotheken

Leveringsvoorwaarden Parkstad Limburg Bibliotheken Deze voorwaarden treden in werking op 1 januari 2017. Met deze leveringsvoorwaarden vervallen alle voorgaande uitleenreglementen. De Federatie Parkstad Limburg Bibliotheken (PLB) bestaat uit 5 basisbibliotheken:

Nadere informatie

Om voor u en voor ons het bezoek aan de bibliotheek prettig te laten verlopen, gelden de volgende regels:

Om voor u en voor ons het bezoek aan de bibliotheek prettig te laten verlopen, gelden de volgende regels: Regels en voorwaarden Huisregels Bibliotheek Westland De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen. U bent van harte welkom om boeken, kranten of tijdschriften te lezen, om internet te raadplegen,

Nadere informatie

Uitleenreglement Artikel 1 Algemene bepalingen

Uitleenreglement Artikel 1 Algemene bepalingen Uitleenreglement 2019 Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Dit reglement is tot en met 31 december 2019 bindend voor alle gebruikers van de bibliotheek. 2. Met dit reglement komen alle voorgaande reglementen

Nadere informatie

Bibliotheekreglement de Bibliotheek Bollenstreek

Bibliotheekreglement de Bibliotheek Bollenstreek Bibliotheekreglement de Bibliotheek Bollenstreek Begrippen Bibliotheek: Stichting Bibliotheek Bollenstreek. Wanneer in dit reglement wordt verwezen naar bibliotheek, wordt hieronder ook verstaan alle vestigingen

Nadere informatie

Gebruikersreglement Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg

Gebruikersreglement Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg Gebruikersreglement Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg Begrippen Bibliotheek - een door Stichting Openbare Bibliotheken Hardenberg geëxploiteerde verzameling informatiedragers, bestemd voor de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Begripsbepalingen Abonnee of lener: Abonnementsgeld: Bibliotheek: Directeur: Gebruiker: Klacht: Klager:

Algemene voorwaarden Begripsbepalingen Abonnee of lener: Abonnementsgeld: Bibliotheek: Directeur: Gebruiker: Klacht: Klager: Algemene voorwaarden Begripsbepalingen a Abonnee of lener: Degene die als gebruiker bij de bibliotheek staat ingeschreven. b. Abonnementsgeld: Het bedrag dat een abonnee jaarlijks verschuldigd is om materialen

Nadere informatie

De Raad van Toezicht van de bibliotheek stelt het beleid van de bibliotheek vast en houdt toezicht op de uitvoering van het beleid.

De Raad van Toezicht van de bibliotheek stelt het beleid van de bibliotheek vast en houdt toezicht op de uitvoering van het beleid. BIBLIOTHEEKREGLEMENT BEGRIPPEN Raad van Toezicht De Raad van Toezicht van de bibliotheek stelt het beleid van de bibliotheek vast en houdt toezicht op de uitvoering van het beleid. Bibliotheek / BZOF Stichting

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT. 4.2 Het gebruik van de bibliotheekpas is strikt persoonlijk en de pas blijft eigendom van de bibliotheek.

ALGEMEEN REGLEMENT. 4.2 Het gebruik van de bibliotheekpas is strikt persoonlijk en de pas blijft eigendom van de bibliotheek. ALGEMEEN REGLEMENT Artikel 1: Algemene bepalingen 1.1 Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van FlevoMeer Bibliotheek. 1.2 Met dit reglement vervallen alle voorgaande reglementen. 1.3 Onder media

Nadere informatie

Reglement. Zeeuwse Bibliotheken

Reglement. Zeeuwse Bibliotheken Reglement Zeeuwse Bibliotheken Vastgesteld op 1 januari 2017 Dit reglement bevat regels voor het lenen van titels van de Zeeuwse Bibliotheken. Voor het lenen van titels behoort de lener ingeschreven te

Nadere informatie

Begrippen De directeur van de Stichting Kulturhus Haaksbergen

Begrippen De directeur van de Stichting Kulturhus Haaksbergen Algemene voorwaarden Stichting Kulturhus Haaksbergen Aangepast: 1 april 2014 Voorwaarden bibliotheek Begrippen Bestuur: De directeur van de Stichting Kulturhus Haaksbergen Bibliotheek: Bibliotheek Haaksbergen.

Nadere informatie

UITLEENREGLEMENT. Januari 2015 wijzigingen voorbehouden

UITLEENREGLEMENT. Januari 2015 wijzigingen voorbehouden UITLEENREGLEMENT 2015 Openbare Bibliotheek Enschede Pijpenstraat 15 7511 GM Enschede Telefoon: 053-4804804 E-mail: info@bibliotheekenschede.nl Website: www.bibliotheekenschede.nl Januari 2015 wijzigingen

Nadere informatie

REGLEMENT STADKAMER LEZEN EN LENEN

REGLEMENT STADKAMER LEZEN EN LENEN BEGRIPPEN Stadkamer Lezen en Lenen : voorheen Bibliotheek Zwolle Vestigingen : Stadkamer Zwolle Centrum, Stadkamer Aalanden, Stadkamer Stadshagen, Stadkamer Zwolle Zuid Ingeschreven KvK dossier nr. : 41022051.

Nadere informatie

Reglement van de Stichting Gemeenschappelijke Openbare Bibliotheek Hoogeveen

Reglement van de Stichting Gemeenschappelijke Openbare Bibliotheek Hoogeveen Reglement Bibliotheek Hoogeveen Pagina 1 van 6 Reglement van de Stichting Gemeenschappelijke Openbare Bibliotheek Hoogeveen Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Bestuur: het bestuur

Nadere informatie

Reglement. Zeeuwse Bibliotheken

Reglement. Zeeuwse Bibliotheken Reglement Zeeuwse Bibliotheken Vastgesteld op 1 juli 2017 Dit reglement bevat regels voor het lenen van titels en collecties van de Zeeuwse Bibliotheken. Voor het lenen van titels behoort de lener ingeschreven

Nadere informatie

UITLEEN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIBLIOTHEEK HUIZEN-LAREN-BLARICUM

UITLEEN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIBLIOTHEEK HUIZEN-LAREN-BLARICUM UITLEEN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIBLIOTHEEK HUIZEN-LAREN-BLARICUM Hierbij treft u het uitleen- en huishoudelijk reglement aan van uw Openbare Bibliotheek. In dit reglement kunt u lezen welke voorwaarden

Nadere informatie

Algemene voorwaarden de Bibliotheek Rijn en Venen

Algemene voorwaarden de Bibliotheek Rijn en Venen Algemene voorwaarden de Bibliotheek Rijn en Venen Begripsbepalingen a. Abonnee of lener: Degene die als gebruiker bij de bibliotheek staat ingeschreven. b. Abonnementsgeld: Het bedrag dat een abonnee jaarlijks

Nadere informatie

Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één bibliotheekorganisatie.

Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één bibliotheekorganisatie. GEBRUIKERSREGLEMENT BASISBIBLIOTHEEK BIBLIOCENTER. Onder de naam Bibliocenter vormen de bibliotheken in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert sinds 1 juli 2008 één bibliotheekorganisatie.

Nadere informatie

U wordt verzocht adreswijzigingen direct te melden aan de bibliotheek.

U wordt verzocht adreswijzigingen direct te melden aan de bibliotheek. UITLEEN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIBLIOTHEEK HUIZEN-LAREN-BLARICUM Hierbij treft u het uitleen- en huishoudelijk reglement aan van uw Openbare Bibliotheek. In dit reglement kunt u lezen welke voorwaarden

Nadere informatie

REGLEMENT DE BIBLIOTHEEK DE GROENE VENEN

REGLEMENT DE BIBLIOTHEEK DE GROENE VENEN REGLEMENT DE BIBLIOTHEEK DE GROENE VENEN Uitleenreglement: herzien, definitief juni 2017 GdK 1 REGLEMENT DE BIBLIOTHEEK DE GROENE VENEN Begrippen Bibliotheek: Stichting Bibliotheek De Groene Venen. Wanneer

Nadere informatie

Hoofd/manager/vestigingscoördinator Degene die belast is met de dagelijkse leiding van een vestiging of afdeling van de bibliotheek.

Hoofd/manager/vestigingscoördinator Degene die belast is met de dagelijkse leiding van een vestiging of afdeling van de bibliotheek. Reglement per 1/2/2012 ARTIKEL 1 - BEGRIPPEN Bibliotheek De stichting Openbare Bibliotheek Waterland. Wanneer in dit reglement wordt verwezen naar bibliotheek, wordt hieronder ook verstaan alle vestigingen

Nadere informatie

Uitleenreglement CODA bibliotheek

Uitleenreglement CODA bibliotheek Uitleenreglement CODA bibliotheek Begrippen In dit document wordt verstaan onder: Abonnement- Lidmaatschap: Een overeenkomst tussen CODA en het lid, waarbij door de CODA periodiek bepaalde producten en/of

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Kulturhus Haaksbergen

Algemene voorwaarden Stichting Kulturhus Haaksbergen Algemene voorwaarden Stichting Kulturhus Haaksbergen Aangepast: 1 juni 2018 Inhoud: - begrippen - algemene bepalingen - voorwaarden bibliotheek - voorwaarden cursussen en workshops - voorwaarden theater

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT. Algemeen Reglement FlevoMeer Bibliotheek, 1 januari 2016 1

ALGEMEEN REGLEMENT. Algemeen Reglement FlevoMeer Bibliotheek, 1 januari 2016 1 ALGEMEEN REGLEMENT Artikel 1: Algemene bepalingen 1.1 Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van FlevoMeer Bibliotheek. 1.2 Met dit reglement vervallen alle voorgaande reglementen. 1.3 Onder media

Nadere informatie

Uw bibliotheekpas is persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden.

Uw bibliotheekpas is persoonlijk en niet overdraagbaar aan derden. UITLEEN- EN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIBLIOTHEEK HUIZEN-LAREN-BLARICUM Hierbij treft u het uitleen- en huishoudelijk reglement aan van uw Openbare Bibliotheek. In dit reglement kunt u lezen welke voorwaarden

Nadere informatie

Reglement Reglement Karmac Bibliotheek Versie

Reglement Reglement Karmac Bibliotheek Versie Reglement Reglement Karmac Bibliotheek Versie 12-5-2015 Dit reglement is van toepassing op de bibliobussen en vaste vestigingen van Karmac Bibliotheek. Waar in dit reglement gesproken wordt over boeken

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Bibliotheek

Algemene Voorwaarden Bibliotheek Algemene Voorwaarden Bibliotheek Artikel 1 Algemene bepalingen 1.1 Deze voorwaarden zijn bindend voor alle gebruikers van Nieuwe Nobelaer Bibliotheek. 1.2 Met deze voorwaarden komen alle voorgaande voorwaarden

Nadere informatie

3. Bij inschrijving voor de Meeleespas vragen we om een adreslegitimatie.

3. Bij inschrijving voor de Meeleespas vragen we om een adreslegitimatie. Algemene voorwaarden Bibliotheek Velsen (ONLINE) INSCHRIJVEN 1. Men kan zich inschrijven met het digitale inschrijfformulier op www.bibliotheekvelsen.nl of bij de servicebalie tijdens bemande openingstijden

Nadere informatie

Heeft u na het lezen van dit reglement nog vragen, wij helpen u graag.

Heeft u na het lezen van dit reglement nog vragen, wij helpen u graag. UITLEEN- REGLEMENT Heeft u na het lezen van dit reglement nog vragen, wij helpen u graag. Bibliotheekgebruik Voor het lenen van materialen is een lidmaatschap van de Bibliotheek nodig en betaal je jaarlijks

Nadere informatie

Bibliotheekreglement van de Drentse Bibliotheken Versie: 1 oktober 2015. Begrippen

Bibliotheekreglement van de Drentse Bibliotheken Versie: 1 oktober 2015. Begrippen Bibliotheekreglement van de Drentse Bibliotheken Versie: 1 oktober 2015 Begrippen Bibliotheek: Bestuur : Directie: Gebruikers: Klant: Bibliotheekpas Overeenkomst Bibliotheekreglement Uitleenvoorwaarden

Nadere informatie

Uitleenreglement Universitaire Bibliotheken Leiden

Uitleenreglement Universitaire Bibliotheken Leiden Uitleenreglement Universitaire Bibliotheken Leiden 1. Inschrijving en LU-Card Bij inschrijving ontvangt u een persoonlijke LU-Card die toegang biedt tot de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en tevens

Nadere informatie

2.2. Op alle door de bibliotheek gesloten overeenkomsten is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing

2.2. Op alle door de bibliotheek gesloten overeenkomsten is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing Gebruikersvoorwaarden ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN MEDIA IN BIBLIOTHEEKVESTIGINGEN VAN STICHTING BIBLIOTHEKEN GEMEENTE NIJKERK ARTIKEL 1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder:

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT. Algemeen Reglement FlevoMeer Bibliotheek, 13 september

ALGEMEEN REGLEMENT. Algemeen Reglement FlevoMeer Bibliotheek, 13 september ALGEMEEN REGLEMENT Artikel 1: Algemene bepalingen 1.1 Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van FlevoMeer Bibliotheek. 1.2 Met dit reglement vervallen alle voorgaande reglementen. 1.3 Onder media

Nadere informatie

Reglement van CODA. Artikel 1 Gebruik van CODA

Reglement van CODA. Artikel 1 Gebruik van CODA Reglement van CODA Artikel 1 Gebruik van CODA 1.1 CODA is vrij toegankelijk voor het inwinnen van inlichtingen, voor studie en het raadplegen van materialen ter plaatse. Voor het lenen van materialen is

Nadere informatie

UITLEENREGLEMENT. Januari 2019 wijzigingen voorbehouden

UITLEENREGLEMENT. Januari 2019 wijzigingen voorbehouden UITLEENREGLEMENT 2019 Openbare Bibliotheek Enschede Pijpenstraat 15 7511 GM Enschede Telefoon: 053-4804804 E-mail: info@bibliotheekenschede.nl Website: www.bibliotheekenschede.nl Januari 2019 wijzigingen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Algemeen. 2. Huisregels. 3. Lidmaatschap en OBA-pas. 4. Contributie en verlenging abonnement. 5. Lenen en reserveren van materialen

Inhoudsopgave. 1. Algemeen. 2. Huisregels. 3. Lidmaatschap en OBA-pas. 4. Contributie en verlenging abonnement. 5. Lenen en reserveren van materialen onze huisregels Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Huisregels 3. Lidmaatschap en OBA-pas 4. Contributie en verlenging abonnement 5. Lenen en reserveren van materialen 6. Uitleentermijnen, terugbezorgen en overschrijding

Nadere informatie

Bibliotheekreglement Stenden Hogeschool

Bibliotheekreglement Stenden Hogeschool Bibliotheekreglement Stenden Hogeschool 1. Gebruik van de bibliotheek 1.1 Dit reglement geeft nadere regels voor het gebruik van de diensten van de bibliotheek. Iedere gebruiker wordt geacht bekend te

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg.

Provinciaal gebruikersreglement. Bibliotheeknet Limburg. Provinciaal gebruikersreglement Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg Bibliotheeknet Limburg is een samenwerkingsverband tussen een aantal Limburgse openbare bibliotheken. Het meest actuele overzicht

Nadere informatie

BibliotheeknetLimburg

BibliotheeknetLimburg BibliotheeknetLimburg Provinciaal gebruikersreglement limburg.be BibliotheeknetLimburg Inwerkingtreding reglement Dit gebruikersreglement treedt in werking op 1 januari 2009. Alle voorgaande gebruikersreglementen

Nadere informatie

oba reglement www.oba.nl

oba reglement www.oba.nl oba reglement www.oba.nl Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Huisregels 3. Lidmaatschap en OBA-pas 4. Contributie en verlenging abonnement 5. Lenen en reserveren van materialen 6. Uitleentermijnen, terugbezorgen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor het gebruik van bibliotheekvestigingen van Graafschap bibliotheken

Algemene voorwaarden voor het gebruik van bibliotheekvestigingen van Graafschap bibliotheken Algemene voorwaarden voor het gebruik van bibliotheekvestigingen van Graafschap bibliotheken gewijzigde versie 23 augustus 2012 Deel 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 In deze Algemene Voorwaarden wordt

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT. Algemeen Reglement FlevoMeer Bibliotheek, 1 mei

ALGEMEEN REGLEMENT. Algemeen Reglement FlevoMeer Bibliotheek, 1 mei ALGEMEEN REGLEMENT Artikel 1: Algemene bepalingen 1.1 Dit reglement is bindend voor alle gebruikers van FlevoMeer Bibliotheek. 1.2 Met dit reglement vervallen alle voorgaande reglementen. 1.3 Onder media

Nadere informatie

Onderwijs en Ontwikkeling

Onderwijs en Ontwikkeling Onderwijs en Ontwikkeling REGLEMENT MEDIATHEKEN Versie mei 2016 1. Definities 2. Algemene bepalingen 3. Gebruiksrechten en lenerspas 4. Gebruik van de mediatheek en haar faciliteiten 5. Uitleenregels 6.

Nadere informatie

denieuwebibliotheek bibliotheekreglement

denieuwebibliotheek bibliotheekreglement denieuwebibliotheek bibliotheekreglement ARTIKEL 1 - BEGRIPPEN Bibliotheek De Stichting Openbare Bibliotheek Almere. Wanneer in dit reglement wordt verwezen naar bibliotheek, wordt hieronder verstaan alle

Nadere informatie

REGLEMENT. 3. U wordt verzocht adreswijzigingen en wijzigingen in e-mailadres direct te melden aan 'Bibliotheek Gooi en meer'.

REGLEMENT. 3. U wordt verzocht adreswijzigingen en wijzigingen in e-mailadres direct te melden aan 'Bibliotheek Gooi en meer'. REGLEMENT Dit is het reglement van Bibliotheek Gooi en meer. In dit reglement kunt u lezen welke voorwaarden worden gesteld aan het lidmaatschap, het lenen en retourneren van materialen, en het gebruik

Nadere informatie

2.2 Kopiëren is mogelijk indien men beschikt over een medewerkerskaart of een pin/chipknippas of een gastenpas.

2.2 Kopiëren is mogelijk indien men beschikt over een medewerkerskaart of een pin/chipknippas of een gastenpas. Bibliotheekreglement Artikel 1 Algemeen 1.1 Naast het bepaalde in de Studiegids, in het bijzonder de bepalingen uit het Instellingsspecifieke deel "Rechten en Plichten studenten Inholland ", de Huisregels

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT GRONINGER FORUM

GEBRUIKERSREGLEMENT GRONINGER FORUM GEBRUIKERSREGLEMENT GRONINGER FORUM ARTIKEL 1 - BEGRIPPEN Groninger Forum Alle vestigingen in de gemeente Groningen en haar (vrijwillige) medewerkers, die qua bestuur rechtstreeks vallen onder de Raad

Nadere informatie

Reglement Juridische Bibliotheek

Reglement Juridische Bibliotheek Reglement Juridische Bibliotheek Lenen Om materiaal te lenen dient u in het bezit te zijn van een geldige bibliotheekpas van de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam. Alle geleende werken dienen

Nadere informatie

BIBLIOTHEEKREGLEMENT. De Haagse Hogeschool Studentenstatuut Bibliotheekreglement

BIBLIOTHEEKREGLEMENT. De Haagse Hogeschool Studentenstatuut Bibliotheekreglement BIBLIOTHEEKREGLEMENT Artikel 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. bibliothecaris: de functionaris die leiding geeft aan de bibliotheek; b. bibliotheek: de bibliotheek van de hoofdvestiging

Nadere informatie

Reglement Stichting Openbare Bibliotheek Almere

Reglement Stichting Openbare Bibliotheek Almere ARTIKEL 1 BEGRIPPEN Bibliotheek De stichting Openbare Bibliotheek Almere. Wanneer in dit reglement wordt verwezen naar bibliotheek, wordt hieronder ook verstaan alle vestigingen van de Stichting Openbare

Nadere informatie

Reglement Bibliotheek Zoetermeer (30-04-2015) Algemene bepalingen 1. Contributie

Reglement Bibliotheek Zoetermeer (30-04-2015) Algemene bepalingen 1. Contributie Reglement Bibliotheek Zoetermeer (30-04-2015) Algemene bepalingen a. Als in dit reglement gesproken wordt over de Bibliotheek, dan worden de Hoofdvestiging en de vestigingen Oosterheem en Rokkeveen van

Nadere informatie

Reglement. Inhoudsopgave. 1. Algemeen. 2. Huisregels

Reglement. Inhoudsopgave. 1. Algemeen. 2. Huisregels Reglement Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Huisregels 3. Lidmaatschap en bibliotheekpas 4. Contributie en verlenging abonnement 5. Lenen en reserveren van materialen 6. Uitleentermijnen, terugbezorgen en overschrijding

Nadere informatie

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers

Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers Stad Brussel Nederlandstalige Openbare Bibliotheken Reglement voor de gebruikers De Instelling ----------------- 1. De openbare bibliotheek heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling, opvoeding en

Nadere informatie

3. Het Membership is strikt persoonlijk en kan alleen na toestemming van Changing Life Hub worden overgedragen.

3. Het Membership is strikt persoonlijk en kan alleen na toestemming van Changing Life Hub worden overgedragen. ALGEMENE VOORWAARDEN CHANGING LIFE HUB Artikel 1: Toepasselijkheid Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die worden aangegaan tussen Changing Life Hub en een Member. Artikel

Nadere informatie

Uitleenreglement Universitaire Bibliotheken Leiden

Uitleenreglement Universitaire Bibliotheken Leiden Uitleenreglement Universitaire Bibliotheken Leiden 1. Inschrijving en LU-Card 1. Bij inschrijving ontvangt u een persoonlijke LU-Card die toegang biedt tot de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL) en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Pagina 2 van 5 Laatste wijziging 08-08-2018 Deze algemene voorwaarden vervangt alle voorgaande. Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden, waaronder inschrijf- en betalingsvoorwaarden,

Nadere informatie

REGLEMENT STICHTING BIBLIONET GRONINGEN ARTIKEL 1 - BEGRIPPEN

REGLEMENT STICHTING BIBLIONET GRONINGEN ARTIKEL 1 - BEGRIPPEN REGLEMENT STICHTING BIBLIONET GRONINGEN ARTIKEL 1 - BEGRIPPEN Biblionet Groningen Alle bibliotheken in de provincie Groningen en haar (vrijwillige) medewerkers, die qua bestuur rechtstreeks onder de Raad

Nadere informatie

Algemeen reglement Algemeen reglement mei 2014

Algemeen reglement Algemeen reglement mei 2014 Algemeen reglement Algemeen reglement mei 2014 Inhoudsopgave bladzijde 1. Gebruik van de Bibliotheek 3 2. Abonnement en leengeld 4 3. Inschrijving; legitimatie en registratie van gegevens 4 4. Contributie

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren:

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren: GEBRUIKERSREGLEMENT Art. 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kan elke burger terecht met zijn vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. Ze bemiddelt actief bij het beantwoorden van

Nadere informatie

(artikel 1.2) Vestiging Sport Boutique Holten: de fysieke locatie van Sport Boutique Holten.

(artikel 1.2) Vestiging Sport Boutique Holten: de fysieke locatie van Sport Boutique Holten. Definities (artikel 1.0) In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: (artikel 1.1) Sport Boutique activiteiten die onder de naam Sport Boutique Holten worden aangeboden. (artikel 1.2) Vestiging

Nadere informatie

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren:

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren: GEBRUIKERSREGLEMENT Art. 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kun je terecht met je vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De BIB bemiddelt actief bij het beantwoorden van jouw vragen.

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

1. Wanneer in dit reglement wordt gesproken over de bibliotheek, dan worden daarmee alle vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard bedoeld.

1. Wanneer in dit reglement wordt gesproken over de bibliotheek, dan worden daarmee alle vestigingen van de Bibliotheek Hoeksche Waard bedoeld. Bibliotheek Hoeksche Waard Reglement Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Huisregels 3. Lidmaatschap en bibliotheekpas 4. Contributie en verlenging abonnement 5. Lenen en reserveren van materialen 6. Uitleentermijnen,

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Elemental Bootcamp: de activiteiten die onder de naam Elemental Bootcamp worden aangeboden. Elemental Bootcamp

Nadere informatie

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1

Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Provinciaal gebruikersreglement versie 01.01.2009 - p 1 Het provinciaal gebruikersreglement is van toepassing in alle bibliotheken van Bibliotheeknet Limburg. Als lid van Bibliotheeknet Limburg wordt het

Nadere informatie