3. Welke media zijn geschikt voor deze doelgroepen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3. Welke media zijn geschikt voor deze doelgroepen?"

Transcriptie

1 Communicatieplan

2 INHOUDSOPGAVE 1. Wat willen we bereiken? 2. Wat zijn onze doelgroepen? 3. Welke media zijn geschikt voor deze doelgroepen? 4. Wat zijn de kern activiteiten? 5. Wat is de boodschap? 6. De huisstijl 7. Online 8. Wat gaan we doen en wat kost het? Bijlage 1. Agenda 2. Evenementen 3. Template brieven 4. Persbericht 5. Aanleveren content 6. Communicatie Team

3 1 WAT WILLEN WE BEREIKEN? Het communicatie plan werd opgesteld om de volgende doelstellingen te realiseren. Naamsbekendheid Lanceren Energie Gilze Rijen Een begrip worden binnen de gemeentegrenzen Meer actieve leden voor Werkgroepen Uitvoeren projecten Sponsoren Duurzame projecten uitvoeren Zonnepanelen actie Scholenproject Etc.

4 2 WAT ZIJN ONZE DOELGROEPEN? Het is raadzaam deze doelgroepen te groeperen op basis van hun behoeften en gewenste informatievoorziening. Leden Particulieren en bedrijven kunnen zich aanmelden om lid te worden van EGR. Dit is bovendien een minimale vereiste om deel te mogen nemen aan de projecten van EGR. Leden betalen een jaarlijkse contributie en kunnen gebruik maken van producten en diensten van EGR. Nieuwe leden Om naamsbekendheid te genereren in Gilze en Rijen is het zaak meer te weten over de waarden en motieven van potentiële leden. Bestaande leden Leden dienen te worden geïnformeerd over de gang van zaken binnen EGR en projecten/ aanbiedingen. Daarnaast kunnen zij bij promotionele activiteiten worden betrokken, bijvoorbeeld open huizen, artikels etc. Het is ook een idee om regelmatig onderzoek te verrichten naar de behoeften van onze leden en een soort van online community realiseren waar onderling gecommuniceerd kan worden - > ervaringen over duurzaam wonen uitwisselen etc. Aanbieders Lokale bedrijven worden geïnformeerd over en betrokken bij relevante projecten. Om aan projecten deel te kunnen nemen dienen deze partijen lid te worden van EGR, zij hebben dan tevens recht op een vermelding op onze website. Aanbieders tekenen in de context van een project een samenwerkingsovereenkomst met EGR waarin onder andere een clausule dient te zijn opgenomen waarin gezamenlijke communicatie en promotie wordt uiteengezet.

5 Ambassadeurs Ambassadeurs worden in kaart gebracht aan de hand van een aantal criteria zoals bijvoorbeeld de doelstelling van de organisatie, mogelijke bijdrage aan EGR, grondhouding t.a.v. EGR en relatie met duurzaamheid. Samen met ambassadeurs wordt gezocht naar manieren om EGR en het thema duurzaamheid binnen de gemeente te profileren. Het uitwisselen van informatie en ideeën is hierbij van groot belang. Ambassadeurs tekenen de Duurzame Energie Ambitie, een document waarin zij hun steun aan EGR bevestigen. De gemeente Gilze- Rijen is een ambassadeur. Donateurs Bedrijven en particulieren die geld doneren zonder tegenprestatie. Sponsoren Bedrijven en particulieren die EGR sponsoren in de vorm van een investering, producten of diensten. Sponsoren wordt tevens gevraagd lid te worden van EGR. Afspraken met sponsoren worden zwart op wit gezet en dienen te worden goedgekeurd door het Bestuur. Scholen Samen met de relevante organisaties wordt een voorstel gemaakt om leerlingen van de scholen in de gemeente bewust te maken van duurzaamheid.

6 3 WELKE MEDIA ZIJN GESCHIKT VOOR DEZE GROEPEN? Media Website Social media Weekblad Gilze- Rijen Persberichten Telefonisch contact Persoonlijk contact Kosten Hosting Geen Geen, redelijke zekerheid van plaatsing Geen (maar niet zeker van plaatsing) Geen Geen - direct benaderen - Openbare bijeenkomsten o.a. de Energie Café s Flyers Online nieuwsbrief E- mail Posters & banners Spandoeken, sandwichborden, driehoeksborden Video Eventuele zaalhuur en catering, kosten spreker 250 stuks A4 mat papier 170 grams 61 euro excl. BTW 2000 stuks A5 mat papier 170 grams 33 euro excl BTW Geen Geen 150 posters A0 ca. 400,- ; banner= 35 euro excl. BTW (Drukland) borden plaatsen in Gilze en Rijen 250,- tot 500,- Korte video s op de website. Kosten in eigen beheer gering.

7 4 WAT ZIJN ONZE KERN ACTIVITEITEN? Activiteit Beschrijving Frequentie? Sponsorwerving Flyers en advertenties Bedrijven benaderen en sponsorovereenkomst tekenen. Algemene informatie over EGR en ter ondersteuning van een project/ promotie campagne. Minimaal 10 bedrijven Doorlopend. Ten behoeve van een promotie campagne. Online Public Relations Evenementen Video s Educatie Website en social media sites (Facebook, Twitter, Youtube en LinkedIn) plus online nieuwsbrief Artikels/ persberichten in de lokale nieuwsbladen. Interviews/ items op lokale TV Een artikel in het Weekblad van Gilze- Rijen. Geen advertorials. Deelname aan lokale evenementen en initiëren bijv. het Energie Cafe en Energieontbijt bij GRIC (zie bijlage) Introfilmpje EGR maken en filmpjes over bestaande duurzame projecten in de gemeente. Voorlichting aan scholieren en projecten met scholen. Eenmalig opzetten, regelmatig bijhouden van content. Ter ondersteuning van promotie campagnes. Wanneer zich een mogelijkheid voordoet Maandelijks, minimaal elke keer als er een activiteit is geweest. Energie Cafe 4 x per jaar. Ter ondersteuning van promotie campagnes. Wanneer zich een mogelijkheid voordoet. In overleg met scholen.

8 5 WAT IS DE BOODSCHAP? Doelstelling De in de toekomst bereikbaar geachte Stip op de Horizon is dat over ca. 20 jaar de samenleving in Gilze en Rijen geheel zelfstandig is in haar energievoorziening. Daarop vooruitlopend zullen al die stappen genomen worden om dit doel dichterbij te brengen. In een handomdraai is dit niet verwezenlijkt. Echter met vallen en opstaan en het leren van anderen wordt de doelstelling realiseerbaar geacht. De kans van slagen neemt toe indien het mogelijk wordt om een brede samenwerking tussen inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen en gemeente te organiseren in Gilze en Rijen. Een dergelijke samenwerking gaat gepaard met de noodzaak tot bewustwording van het feit, dat energie besparen en het zelf opwekken van energie de afhankelijkheid van de grote energieconglomeraten beperkt, een duurzame bijdrage levert aan het milieu en bepaald niet in de laatste plaats, dat er sprake zal zijn van een (meer) financiële onafhankelijkheid en verlaging van de kosten voor energie. De Kernwaarden van Energie Gilze Rijen verbonden aan de doelstelling zijn: Samen; samen de problemen aanpakken, samen met de samenleving (burgers, ondernemers, gemeente, scholen, verenigingen en andere instanties) Duurzaam; een bewuste keuze voor energiebesparende duurzame oplossingen en het informeren van jong en oude over de mogelijkheden van energiebewuste duurzame keuzes Betaalbaar; met de huidige economische crisis in het achterhoofd het aandragen van oplossingen tegen aantrekkelijke kosten voor iedereen.

9 6 DE HUISSTIJL Promotiemateriaal wordt conform de huisstijl van EGR opgemaakt. Deze huisstijl bestaat uit de volgende elementen: Een tweetal logo s Voor officiële publicaties is het goed om de slogan erbij te hebben. Voor interne communicatie kan bijvoorbeeld alleen het logo gebruikt worden. Standaard lettertype (Calibri). De kleur codes voor tekst zijn als volgt: EGR blauw voor titels: Rood 0; Groen 157; Blauw 224. EGR grijs voor platte tekst: Rood 88; Groen 88; Blauw 86. Achtergrond: De skyline van Gilze en Rijen. Deze elementen zijn standaard en worden gebruikt voor de website, social media sites, powerpoint presentaties, advertenties, columns en flyers/ folders maar ook banners, posters en persberichten (zie bijlage 3) etc. Hieronder een voorbeeld van goed gebruik van de huisstijl. De template voor brieven is te vinden in de bijlage evenals een voorbeeld van een persbericht.

10 7. ONLINE Website

11 Youtube kanaal:

12 Facebook: Gilze- Rijen/ ?hc_location=timeline

13 Twitter:

14 Linkedin gilze- rijen?trk=tabs_biz_home

15 8. WAT GAAN WE DOEN EN WAT KOST HET? Alle activiteiten van EGR worden gepromoot d.m.v een artikel in het Weekblad, vermelding in de nieuwsbrief en online (hieraan zijn geen kosten verbonden). Er zijn inmiddels 2 banners welke voor diverse activiteiten kunnen worden gebruikt. Ter ondersteuning van de activiteiten is besloten 2000 A5 flyers te drukken voor algemeen gebruik en per activiteit, indien nodig, een stuk of A4 flyers te printen. De planning voor : Activiteit Wanneer? Wat? Wat kost het? Jaarvergadering 28 Januari 2014 (Molenschot) Zaalhuur 50,- Energie Café Feb (Rijen) Spreker 50,- Mei 2014 (Hulten) Zaalhuur 0,- Sept (Molenschot) Catering 0,- Nov (Gilze) Stand jaarmarkt 21 Okt (Rijen) Standhuur 50,- Energieontbijt GRIC Maart 2014 (Gilze) Niets 0,- Voorjaarsmarkt 6 April 2014 (Rijen) Standhuur 50,- Braderie Gilze 15 Juni 2014 (Gilze) Standhuur 50,- Sociaal uitje Juni 2014 (Gilze) 50,- Meten=weten 1 April 2014 (Gilze, Rijen) Watcher 100,- Open Tuinen Dag 8 Juni 2014 (Rijen) 0,- Kosten Drukwerk algemene A5 flyer (2000 stuks) Drukwerk A4 flyers (3 x 250 stuks) Onvoorziene uitgaven Totale kosten 400,- 80,- 170,- 100,- 750,- NB: In deze planning worden de verwachte kosten in kaart gebracht. 1 Zie voor meer informatie projectvoorstel Meten=Weten

16 Voor activiteiten welke niet in de planning zijn opgenomen zoals bijvoorbeeld promotionele campagnes ter ondersteuning van projecten/acties opgestart vanuit de andere werkgroepen, geldt dat hiervoor een voorstel moet worden gemaakt, hiervoor gelden enkele richtlijnen: 1. Voorstellen worden alleen naar het bestuur en of de andere werkgroepen gestuurd als deze compleet zijn en de volgende onderdelen worden beschreven: a. Aanleiding b. Communicatie middelen c. Promotiemateriaal d. Kosten e. Bemanning f. Eventuele sponsoring g. Actiepunten 2. Terugkoppeling met het bestuur en of de andere werkgroepen vindt plaats door llse, en in haar afwezigheid door Martje. 3. In geval van vragen wordt door Ilse of Martje aangegeven dat er een compleet voorstel wordt aangedragen op het afgesproken tijdstip. Er wordt geen natte vingerwerk naar het bestuur gestuurd. 4. In het zeldzame geval dat zowel Ilse als Martje op geen enkele manier bereikbaar zijn ( , telefoon etc) zal, indien nodig, een ander lid van de werkgroep communicatie reageren naar het bestuur en of de andere werkgroepen. Maar altijd met een compleet voorstel en zoveel mogelijk in overleg met de werkgroep. De projecten worden ondersteund met de aanwezige promotiematerialen. Daarnaast wordt in elk project PvE een verplichting opgenomen voor de leverancier om specifiek voor het project budget voor communicatie middelen op te nemen.

17 Bijlage 1: Agenda Datum Activiteit Locatie Oktober 2013 Jaarmarkt Rijen Januari 2014 Jaarvergadering Molenschot Februari 2014 Energie Cafe Rijen Maart 2014 Energieontbijt GRIC Gilze April 2014 Voorjaarsmarkt Project Meten=weten Rijen Gilze, Rijen Mei 2014 Energie Cafe Hulten Juni 2014 Sociaal uitje Braderie Open Tuinen Dagen Gilze, Rijen Gilze Rijen September 2014 Energie Cafe Molenschot Oktober 2014 Jaarmarkt Rijen November 2014 Energie Cafe Gilze

18 Bijlage 2: Evenementen Kalender 2013/2014 Start Tot en met Activiteit Adres Info 2013 Oktober 20/10/2013 Accordeonmiddag De Hooikar, Gilze 20/10/ /10/2013 Kermis Rijen Burg. Sweensplein 22/10/2013 Jaarmarkt Rijen Burg. Sweensplein/Hoofdstraat November 24/11/2013 Pepernotenmarkt Wilhelminaplein December 14/12/2013 Kerstmarkt Gilze Mollebospark/Bisschop de Vetplein 21/12/ /12/2013 Kerstfair Rijen WC de Lavarije 25/12/2013 1e Kerstdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 26/12/2013 2e Kerstdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 21/12/ /01/2014 Kerstvakantie Heel Nederland 29/12/2013 Extra Koopzondag De Laverije Rijen 2014 Januari 01/01/2014 Nieuwjaarsdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 26/01/2014 Snerttocht De Schakel, Kerkstraat 104 wandeltocht Februari 15/02/ /02/2014 Officiele voorjaarsvakantie Zuidelijke regio advies min OCW Maart April Mei Juni 01/03/ /03/2014 Carnavalsvakantie Zuidelijke regio gebruikelijke vakantie 01/03/2014 Carnavalsoptocht Molenschot 02/03/2014 Carnavalsoptocht Gilze 04/03/2014 Carnavalsoptocht Rijen 06/04/2014 Voorjaarsmarkt Rijen 18/04/2014 Goede Vrijdag Heel Nederland erkende feestdag 20/04/2014 1e Paasdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 21/04/2014 2e Paasdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 26/04/2014 Kongingsdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 26/04/ /05/2014 Meivakantie Heel Nederland 05/05/2014 Bevrijdingsdag Heel Nederland erkende feestdag 29/05/2014 Hemelvaartsdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 07/06/ /06/2014 Mollebosfist Gilze 08/06/2014 1e Pinksterdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 08/06/2014 Rijen Ruikt Rijen 09/06/2014 2e Pinksterdag Heel Nederland officiele vrije feestdag 09/06/2014 Rijen Swingt Wilhelminaplein, Rijen 15/06/2014 Braderie Gilze Gilze 21/06/ /06/2014 Luchtmachtdagen Vliegbasis Gilze- Rijen

19 Juli 12/07/ /08/2014 Zomervakantie Zuidelijke regio Augustus 12/07/ /08/2014 Zomervakantie Zuidelijke regio Aangespann 30/08/ /08/2014 Dgn/Altenafair Alphense Baan 21 September Oktober 21/10/2014 Jaarmarkt Rijen Burg. Sweensplein/Hoofdstraat November December 20/12/ /01/2015 Kerstvakantie Heel Nederland

20 Bijlage 3: Template brieven

21 Bijlage 4: Persbericht

22 Bijlage 5: Procedure aanleveren content Weekblad Stel dat het weekblad op de 12 e van de maand uitkomt dan moet uiterlijk zondag de 3 e content aangeleverd zijn bij diegene die de artikelen verzorgt. Deze persoon heeft t/m woensdag de 6 e om een artikel te schrijven en dit naar Communicatie en het Bestuur te mailen. Eventuele aanpassingen moeten binnen 48 uur (t/m vrijdag de 8 e om 22:00) worden gecorrespondeerd. De auteur heeft vervolgens heel het weekend de tijd om het te herschrijven en eventueel ter controle rond te sturen. Kortom: content moet anderhalve week voor publicatie aangeleverd worden (de tweede zondag voor publicatie).

23 Bijlage 6: Communicatie team Arienne Arrinell Bas van den Boer Jack van de Gevel Ton Hesemans Ilse Mul (voorzitter) Martje Langerwerf (secretaris) Carla van den Ouweland Gerrie Vogels

Activiteiten Netwerk

Activiteiten Netwerk ALV 2015 Programma Opening door de voorzitter Verslagen en werkplannen Financieel verslag en begroting Decharge Bestuur Verkiezing van het nieuwe bestuur Verkiezing van de ledenraad Pauze Dienstverlening

Nadere informatie

TOP AANBOD. Online Marketing

TOP AANBOD. Online Marketing TOP AANBOD Online Marketing Éen aanspreekpunt voor al uw marketing activiteiten! TAOM is gespecialiseerd in online marketing & zorgt ervoor dat uw bedrijf op een heldere, krachtige en duidelijke manier

Nadere informatie

Algemene informatie Energie Gilze Rijen

Algemene informatie Energie Gilze Rijen Algemene informatie Energie Gilze Rijen Aanleiding. Op bescheiden schaal, doch onweerlegbaar in toenemende mate vindt er in de samenleving een ontwikkeling plaats in het denken van burgers op welke wijze

Nadere informatie

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn

Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Public Relations Plan 2012 Harmonie De Drie Horens Horn Opdrachtgever: Uitvoerder: Bestuur Harmonie De Drie Horens Paul van Kempen (bestuurslid PR) Datum: 01 Oktober 2011 Versie: H3H.PR.2012.01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Inleiding Dit plan bestaat uit vier delen: De voornemens van de Millenniumwerkgroep voor 2014 als overkoepelende werkgroep; Het activiteitenplan van de werkgroep

Nadere informatie

Repetitieschema Me On Stage VALKENSWAARD

Repetitieschema Me On Stage VALKENSWAARD OKTOBER week 41 5-okt 6-okt 7-okt 8-okt 9-okt 10-okt 11-okt Valkenswaard (1) week 42 12-okt 13-okt 14-okt 15-okt 16-okt 17-okt 18-okt Valkenswaard (2) week 43 19-okt 20-okt 21-okt 22-okt 23-okt 24-okt

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2016

Het Fair Fashion Festival 2016 Het Fair Fashion Festival 2016 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor Fair Trade fashion te vergroten door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

Hieronder het overzicht met: 1. Opbrengsten congres en workshop? 2. Ondernomen acties? 3. Wat staat er nog open? 1. Belangrijkste opbrengsten Congres

Hieronder het overzicht met: 1. Opbrengsten congres en workshop? 2. Ondernomen acties? 3. Wat staat er nog open? 1. Belangrijkste opbrengsten Congres Hieronder het overzicht met: 1. Opbrengsten congres en workshop? 2. Ondernomen acties? 3. Wat staat er nog open? 1. Belangrijkste opbrengsten Congres Congres Het congres is in 2013 voor de 1e keer in de

Nadere informatie

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe

Marcomplan ZZPPS Merkant. Communicatie. Het Marcomplan. Wat, waarom en hoe Marcomplan ZZPPS Merkant Communicatie Het Marcomplan Wat, waarom en hoe Inleiding: in het kort de theorie Marketing Product (dienst) Plaats (distributie) Prijs Personeel Promotie (verkoop, PR, reclame)

Nadere informatie

Het Fair Fashion Festival 2015

Het Fair Fashion Festival 2015 Het Fair Fashion Festival 2015 Wij streven ernaar de aandacht van de consument voor F air T rade fashion te verhogen door middel van het Fair Fashion Festival. Onder het begrip fashion verstaan wij: kleding,

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn

De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn De meest complete en best bezochte website van Alphen aan den Rijn alphens.nl alphens.nl 3 Introductie juni 0 is de website www.alphens.nl leven in geblazen om een platform te creëren voor alles dat met

Nadere informatie

BOEKENWEEK. Communicatieplan

BOEKENWEEK. Communicatieplan BOEKENWEEK Communicatieplan februari 2018 2 1 AANLEIDING: BOEKENWEEK 2018 Van 10 t/m 18 maart 2018 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is Natuur met als motto de dichtregel en

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018

NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 NEDERLAND LEEST 2018 Communicatieplan september 2018 2 1 AANLEIDING: NEDERLAND LEEST 2018 Van 1 tot en met 30 november 2018 vindt de jaarlijkse themamaand Nederland Leest plaats. Het thema is dit jaar

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Metaal360 is hét kennisplatform op het gebied van metaalbewerking, innovaties en verspaning in Nederland en België. Wij houden u altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1

Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 1 Informatie voor partners van de Liemers, helemaal goed! pagina 2 De Liemers, helemaal goed! De promotie van de Liemers richt zich op vier

Nadere informatie

Help Pake en Beppe de vakantie door

Help Pake en Beppe de vakantie door Bijlage 1 Help Pake en Beppe de vakantie door Organisator: Museumfederatie Fryslân, zij doen dit in samenspraak met musea, archieven en theaters in Friesland. Subsidiënt: Provincie Fryslân. Uitleg over

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017

KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017 KICK OFF FLEVOLAND 17 OKTOBER 2017 Programma Welkom en kennismaking Terugblik 2017 Landelijke plannen en imagocampagne Special Zorg & Welzijn Aanpak Flevoland Lokale initiatieven: Daar wil ik bij zijn

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Facade360 is de digitale bestemming voor de gevelbouw, architectuur en design in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten op het gebied van gevelbouw. De redactie

Nadere informatie

Nederlandsche Tafelronde PROMOTEN VAN ACTIVITEITEN EN NIEUWS V 1.0. 25 MAART 2012

Nederlandsche Tafelronde PROMOTEN VAN ACTIVITEITEN EN NIEUWS V 1.0. 25 MAART 2012 Nederlandsche Tafelronde PROMOTEN VAN ACTIVITEITEN EN NIEUWS V 1.0. 25 MAART 2012 WAAROM DEZE PRESENTATIE? Nederlandsche Tafelrondes zijn zeer actief. Jaarlijks worden er diverse activiteiten georganiseerd,

Nadere informatie

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar

Media Kit Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Installatie360 is de digitale bestemming voor bouwprofessionals in Nederland en België. Ons online kennisplatform belicht alle facetten van de installatie-industrie. De redactie besteedt

Nadere informatie

Inhoud. Sponsorbrochure. Vergroot uw netwerk via VIA

Inhoud. Sponsorbrochure. Vergroot uw netwerk via VIA Inhoud Sponsorbrochure Vergroot uw netwerk via VIA 1 2016, Eindhoven VIA Urbanism Study Association Urban Design & Planning Technische Universiteit Eindhoven Den Dolech 2, Vertigo 07 via@bwk.tue.nl www.facebook.com/viaurbanism

Nadere informatie

Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten:

Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten: JAARVERSLAG COMMUNICATIE COMMISSIE SEIZOEN 2014-2015 Sponsoren In het seizoen 2014-2015 telde Volleybalvereniging Waterlanders achttien sponsoren, te weten: 1. Jumbo Nieuwkoop (hoofdsponsor) 10. Van der

Nadere informatie

KICK OFF FLEVOLAND 11 OKTOBER 2016

KICK OFF FLEVOLAND 11 OKTOBER 2016 KICK OFF FLEVOLAND 11 OKTOBER 2016 Programma Welkom en kennismaking Landelijke plannen en imagocampagne Special Zorg & Welzijn Aanpak Flevoland Lokale initiatieven (o.a. Lelystad) Inspiratie en voorbeelden

Nadere informatie

Actie Uitvoerder(s) (Eind)datum Status. Checklist opstellen voor bijeenkomsten Ineke

Actie Uitvoerder(s) (Eind)datum Status. Checklist opstellen voor bijeenkomsten Ineke Bijeenkomst:!!! ZP-NET Hoofddorp Datum en tijd:!! 17 januari 2013 van 19:30-22:15 Locatie:!!! Thuis bij Voorzitter:!!! Storm Notulen door:!! Ineke de Moor Aanwezigen:!!! Sievers, Herman Sars, Toos Opstal

Nadere informatie

Sponsorbrochure. De winterhuiskamer van Dongen. Editie 2013/2014. Vrijdag 13 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014 Wilhelminaplein Dongen

Sponsorbrochure. De winterhuiskamer van Dongen. Editie 2013/2014. Vrijdag 13 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014 Wilhelminaplein Dongen Sponsorbrochure Editie 2013/2014 De winterhuiskamer van Dongen Vrijdag 13 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014 Wilhelminaplein Dongen DongenIce Vrijdag 13 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014 Afgelopen

Nadere informatie

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel

Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel Reactienota naar aanleiding van het Inwonerpanel In juni dit jaar zijn aan het Inwonerpanel vragen gesteld over de gemeentelijke informatievoorziening in het algemeen, de wekelijkse informatiepagina in

Nadere informatie

Sponsorbeleid van de Kober groep

Sponsorbeleid van de Kober groep Sponsorbeleid van de Kober groep Beleid De Kober groep krijgt regelmatig sponsorverzoeken binnen. Om willekeur van sponsortoezeggingen te vermijden en eenduidig sponsorverzoeken te beoordelen is dit sponsorbeleid

Nadere informatie

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert

Communicatieplan. Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Communicatieplan Samen werken aan de Strategische Agenda voor de gemeente Nederweert Auteur: Marcel Tinnemans Datum: 23 februari 2017 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Inleiding... 4 2. Kader communicatieplan...

Nadere informatie

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen

Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Communicatieplan publiekscampagne dementievriendelijk Teylingen Aanleiding De pilot Zorgpact is een samenwerking tussen welzijn, zorgorganisaties, woningcorporaties, huisartsen en de gemeente. Binnen dit

Nadere informatie

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl

Copyricht Schepers Audiotechniek 2014 Goudenregenstraat 10 9581 KS Musselkanaal +31 (0) 6 5229 8804 www.schepers-audiotechniek.nl Checklist evenementen Een checklist voor evenementen helpt u om uw evenement succesvol te plannen, te organiseren en te evalueren. Om u te helpen uw evenement tot een succes te maken, bieden we u graag

Nadere informatie

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken?

Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? Thuis Op Straat Wat gaan we proberen op te lossen? Hoe kan TOS effectief marketing gebruiken om de juiste doelgroepen te bereiken? SWOT-Analyse Sterke punten Lokaal Open sfeer Herkenbare kleur, logo en

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Wéét wat er te doen is Een actueel en volledig aanbod van lokale evenementen trekt de aandacht van úw doelgroep.

Wéét wat er te doen is Een actueel en volledig aanbod van lokale evenementen trekt de aandacht van úw doelgroep. De seizoenskalender van Uitgaanspunt verschijnt huis-aan-huis bij het aanbreken van het nieuwe seizoen. De kalender is dubbelzijdig bedrukt op 170 grams papier in het formaat 'A3 gevouwen naar A4'. Wéét

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Interne memo. 1. Aanleiding. 2. Inleiding. 3. Probleemstelling. 4. Verkiezingsdoelstelling. 5. Communicatiedoelstellingen. 6.

Inhoudsopgave. Interne memo. 1. Aanleiding. 2. Inleiding. 3. Probleemstelling. 4. Verkiezingsdoelstelling. 5. Communicatiedoelstellingen. 6. Interne memo Aan Presidium Van G. den Besten Datum 7 oktober 201 Onderwerp Gemeenteraadsverkiezingen 2014 Registratienummer 1.052022 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Inleiding. Probleemstelling 4. Verkiezingsdoelstelling

Nadere informatie

28 januari Communicatieplan Boekenweek

28 januari Communicatieplan Boekenweek 28 januari 2019 Communicatieplan Boekenweek 1. Aanleiding: Boekenweek 2019 Van 23 t/m 31 maart 2019 vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van dit jaar is De moeder de vrouw. De Boekenweek viert

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

Adriana Stam 14 maart 2019

Adriana Stam 14 maart 2019 Adriana Stam 14 maart 2019 team Holland boven Amsterdam Marlies Groot, campagnes en marketing marlies@hollandbovenamsterdam.com / 0613427722 Jeroen Kor, partnerships jeroen@hollandbovenamsterdam.com /

Nadere informatie

Algemeen mediaprotocol der A.S.Z.V. Orionis

Algemeen mediaprotocol der A.S.Z.V. Orionis Algemeen mediaprotocol der A.S.Z.V. Orionis Datum: 17 juni 2014 Inleiding Media kennen verschillende verschijningsvormen, waar A.S.Z.V. Orionis veel gebruik van maakt. Hierbij zijn er niet alleen mogelijkheden

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Communicatie- en sponsorplan

Communicatie- en sponsorplan Communicatie- en sponsorplan 2015-2018 Inleiding Dit plan is een vervolg op het communicatieplan van vorige jaren e komt voort uit het beleidsplan. Nieuw is dat er naast activiteiten voor herdenking van

Nadere informatie

e c o lo g i s c h e basisschool Kalender

e c o lo g i s c h e basisschool Kalender Kalender 2018-2019 ZONDAG MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 eerste schooldag

Nadere informatie

Spieren voor Spieren. Maart 2016

Spieren voor Spieren. Maart 2016 Spieren voor Spieren Maart 2016 Agenda - Stichting Spieren voor Spieren - Wat is een spierziekte - Filmpje Bram - Visie Spieren voor Spieren - Waarom - Hoe - Wat - Bestedingen - Sportieve acties in het

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE

Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Laat jou(w) Limburg zien DIT IS ZEF MAGAZINE Kennismakingsgids 2012 Dit is ZEF Magazine! ZEF Magazine is een online magazine voor jonge mensen die wonen in Limburg. ZEF draait niet alleen om nieuwtjes

Nadere informatie

OR informatie. Redactionele formule

OR informatie. Redactionele formule OR informatie OR informatie is een inspirerend, informatief, opiniërend, betrokken en betrouwbaar medium voor leden van ondernemingsraden. Het helpt leden van ondernemingsraden bij de uitoefening van hun

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle P3. Wat is RTV Focus Zwolle? P4. Banners op nieuwssite P5. Nieuwspagina P6. Homepagina P7. Video commercial P9. Wekelijkse nieuwsupdate Zwolle P10. Radiocommercial

Nadere informatie

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Augustus 2018 30-jul 31-jul 1-aug 2-aug 3-aug 4-aug 5-aug 6-aug 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug 21-aug 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug 26-aug

Nadere informatie

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan

MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER. Communicatieplan MAAK HET MET DE BIEB DEZE ZOMER Communicatieplan juni 2017 2 1 AANLEIDING: ZOMERVAKANTIE Van 8 juli (regio zuid) t/m eind augustus 2017 is het weer zomervakantie, een periode waarin iedereen net wat meer

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014

Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014 Verslag bijeenkomst communicatie beweging sociaal domein Amersfoort Donderdag 16 oktober 2014 Op donderdag 16 oktober organiseerde de gemeente Amersfoort een netwerkbijeenkomst communicatie over de beweging

Nadere informatie

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle

Tarieven Adverteren. RTV Focus Zwolle Tarieven Adverteren RTV Focus Zwolle Wat is RTV Focus Zwolle? RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle

Nadere informatie

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips!

Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! Jouw marketingplan voor 2015 opstellen? 5 tips! 1. Communiceer slim² x slimmer² x slimst² S.M.A.R.T. betekent communiceren met een duidelijk doel. Door elke communicatievorm van jouw bedrijf te linken

Nadere informatie

PARTNERPLAN. Uw bijdrage aan de mooiste handelsstad ter wereld

PARTNERPLAN. Uw bijdrage aan de mooiste handelsstad ter wereld PARTNERPLAN Uw bijdrage aan de mooiste handelsstad ter wereld Inhoudsopgave MKB Amsterdam... 3 De organisatie... 4 De activiteiten... 4 Waarom kiezen voor een partnerschap met MKB Amsterdam?... 5 De partnerschapsvormen...

Nadere informatie

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut

Pakketaanbieding de Online oefentherapeut. Pakketaanbieding. De online oefentherapeut Pakketaanbieding De online oefentherapeut zomer 2015 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette oefentherapeut

Nadere informatie

ZRB - PR & Communicatie

ZRB - PR & Communicatie ZRB - PR & Communicatie ALV 30 oktober 2015 PR & Communicatie 2015 Huisstijl Communicatie - Online Zichtbaarheid Voorlichting - Veiligheid - Pers & media Huisstijl Eenduidige uitstraling: print, online,

Nadere informatie

MET ONS BEREIK JE MEER DAN ONDERNEMERS TARIEVENKAART

MET ONS BEREIK JE MEER DAN ONDERNEMERS TARIEVENKAART MET ONS BEREIK JE MEER DAN 17000 ONDERNEMERS TARIEVENKAART 2019 Het belang van lokaal zichtbaar zijn! Mensen zoeken voor het merendeel naar producten en diensten in hun eigen regio. Als lokaal gevestigd

Nadere informatie

JAARPLAN & BEGROTING 2013

JAARPLAN & BEGROTING 2013 JAARPLAN & BEGROTING 2013 1 Jaarplan 2013 PMF UH Voor 2013 zijn door het PMF UH de hieronder kort beschreven werkzaamheden en activiteiten gepland. Dit jaarplan 2013 is afgeleid van het meerjarenplan PMF

Nadere informatie

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie:

Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: Kinderen: Studenten: Stad & wijk: Looptijd: Thema: Coördinator Communicatie: [Met dit template maak je een communicatieplan voor jullie Move-project. Je bedenkt bij welke mensen jullie project onder de

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken.

De evenementen die Sk8-Depot zal organiseren zullen aantrekkelijk zijn en publieke aandacht trekken. Sk8-Depot is een brand new indoor SKATE, BMX en ROLLERBLADE park gelegen op een goed bereikbare locatie in Antwerpen, goed bereikbaar met de auto, openbaar vervoer en de fiets. Sk8-Depot bied sponsors

Nadere informatie

Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland Bijlage bij overeenkomst met deelnemende gemeente in de Regio Zuid Holland Inleiding Woonlasten stijgen, fossiele energie wordt schaarser, en daarmee duurder. Individuele huishoudens hebben vrijwel geen

Nadere informatie

STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018

STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018 STARS FOR EUROPE PROMOTIE NEDERLAND/BELGIË 2018 STARS FOR EUROPE Stars for Europe (SfE) is het marketinginitiatief van de Europese poinsettiaveredelaars Dümmen Orange, Selecta One en wordt ondersteund

Nadere informatie

Open Bedrijven Weekend

Open Bedrijven Weekend V1.0 Open Bedrijven Weekend Den Haag e.o. 28-30 Oktober 2011 Wat is het? Open Bedrijvenweekend = weekend met 2 of 3 aaneengesloten open bedrijvendagen waarbij minimaal 50 bedrijven binnen een regio gezamenlijk

Nadere informatie

kennismakingsgesprekkegesprekken. officiële opening schoolplein & groep 1 t/m 8. kennismakings augustus

kennismakingsgesprekkegesprekken. officiële opening schoolplein & groep 1 t/m 8. kennismakings augustus Kalender 2016-2017 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 eerste schooldag nieuwsbrief 4 5 6 7 8 9 10 kennismakingsgesprekkegesprekken kennismakings-

Nadere informatie

PRIJSOVERZICHT LOSSE PRIJZEN

PRIJSOVERZICHT LOSSE PRIJZEN PRIJSOVERZICHT Voor logo s, huisstijlen en websites kunt u kiezen uit diverse pakketten. Er is ook een Onbezorgd Pakket waarin alles zit wat u nodig heeft om van uw bedrijf online and offline een succes

Nadere informatie

Communicatieplan SV Velden

Communicatieplan SV Velden Communicatieplan SV Velden Versie: 1.1 Datum: 07-11-2013 Status: Goedgekeurd Visie Door een goede inzet van huidige communicatiemiddelen bijdragen aan de aantrekkelijkheid van SV Velden voor haar doelgroepen

Nadere informatie

Glasvezel buitengebied

Glasvezel buitengebied Glasvezel buitengebied Agenda Achtergrond Aanbod CIF Voorbereiding campagne (vraagbundeling) Wie doet wat? Werven ambassadeurs Achtergrond Vanaf 2014 zet de gemeente zich in om glasvezel gerealiseerd te

Nadere informatie

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE. Periode aug dec 2013 PUBLIEKSACTIVITEITEN EN COMMUNICATIE Periode aug dec 2013 1. MIDDELEN Banners bij bouwmarkten Om klusbedrijven en mensen die een nieuwe woning hebben gekocht of hun huis gaan renoveren te attenderen op

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK 2018 Communicatieplan 28 augustus 2018 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK Van 3 tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek van CPNB plaats. Het thema is dit jaar Vriendschap,

Nadere informatie

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg

Evenementen. pakketten. VVV Zuid-Limburg VVV Zuid-Limburg App Belangenbehartiging politiek Acties voor Inwoners Promotie regio via infopunten Kennis delen Promotie van evenementen Toeristische promotie gemeentes Social media Presentaties en gastcollege

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie VAN DE BULT G.W.W. B.V. Heerhugowaard, april 2017 Auteur(s): T.X. pouwels Geaccordeerd door: T.X. Pouwels Pagina 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond

Welkom op de informatieavond Welkom op de informatieavond Rabobank Clubkas Campagne Rabobank West-Friesland Welkom 2 Rabobank Clubkas Campagne 3 Wat gaan we vanavond doen? Waarom de Rabobank Clubkas Campagne? Hoe zit deze campagne

Nadere informatie

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Bronckhorst

Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Bronckhorst Aanpak partcipatie zwerfafval Gemeente Bronckhorst datum 28 augustus 2013 aan Ine Heesink Gemeente Bronckhorst van Brenda Boerema Ingenieursbureau Oranjewoud project Participatie zwerfafval projectnummer

Nadere informatie

Plan van aanpak introductie naam GBLT April 2013

Plan van aanpak introductie naam GBLT April 2013 Plan van aanpak introductie naam GBLT April Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Strategie 4. Boodschap 5. Logo 6. Doelgroepen 7. Middelen 8. Planning 9. Budget 2 1. Inleiding Het bestuur van GBLT heeft

Nadere informatie

Mediakaart NKC. Op reis met NKC Media

Mediakaart NKC. Op reis met NKC Media Mediakaart NKC Op reis met NKC Media Cijfers en bereik Gebaseerd op de tellingen van september 2015 Print Kampeerauto Onafhankelijk magazine met reportages, reviews, interviews en alle informatie die relevant

Nadere informatie

Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH

Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH Plan van Aanpak ALPE D HUZES. Natalia Lech, Cheyenne Ferreira, Noa Suiker, Yassira Benmoussa, Josie Mac Gillavry MADE BY: NATALIA LECH Inhoudsopgave. 1. Achtergronden.... 2 2. Projectopdracht.... 3 3.

Nadere informatie

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl

Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl Meer online bezoekers via NieuwsRegio.nl NieuwsRegio.nl is hét platform om uw bedrijf in de regio Nieuwkoop digitaal op de kaart te zetten. NieuwsRegio heeft dagelijks meer dan 1.500 bezoekers en meer

Nadere informatie

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen januari 2015 januari 2015 1 1 2 3 4 2 5 6 7 8 9 10 11 3 12 13 14 15 16 17 18 4 19 20 21 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 31 februari 2015 5 1 6 2 3 4 5 6 7 8 7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22 9

Nadere informatie

Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein

Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein We gaan doen wat nodig is. Niet meer, en niet minder. Geschreven door: Communicatie Decentralisaties Sociaal Domein Bianca Groenewegen Karen Sonneveld Marjolein

Nadere informatie

Plan van aanpak ZOJP-carrousel

Plan van aanpak ZOJP-carrousel Plan van aanpak ZOJP-carrousel Organisatie algemeen Definitieve datum hangt samen met de beschikbaarheid van de locatie en de sprekers. Check vooraf of er geen andere belangrijke bijeenkomsten zijn op

Nadere informatie

Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015!

Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015! Amsterdam, 18 juni 2015 Beste Museumnachter, Hartelijk dank voor je komst naar de Kick-off van de Museumnacht 2015! In deze map vind je een aantal bijlagen die je kunnen ondersteunen in de voorbereidingen

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Vrienden van Gomarus

Beleidsplan Stichting Vrienden van Gomarus Beleidsplan Stichting Vrienden van Gomarus Versie: februari 2016 Door: Werkgroep Stichting Vrienden van Gomarus Inleiding: Samen met de Vrienden van Gomarus wil het Gomarus College als gereformeerde school

Nadere informatie

Woerdens Techniek Talent

Woerdens Techniek Talent Woerdens Techniek Talent Werkgroep Promotie en werving Concept Activiteitenplan 2013/2014 versie 3.0, Woerden, 23-08- 2013 Aanleiding Het Woerdens Techniek Talent is een initiatief van onderwijsinstellingen,

Nadere informatie

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport!

Informatiebrochure voor verenigingen. Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Doe mee en word in 2013 ook aanbieder van Start Handboogsport! Inleiding De Nederlandse Handboog Bond breidt in 2013 haar dienstverlening aan handboogverenigingen verder uit. De NHB doet dit met de landelijk

Nadere informatie

3 maandag 14-jan 3 dinsdag 15-jan Verzending stukken DB & Regiodag 3 woensdag 16-jan DB RDOG HM 9:30-12:00 3 donderdag 17-jan 3 vrijdag 18-jan

3 maandag 14-jan 3 dinsdag 15-jan Verzending stukken DB & Regiodag 3 woensdag 16-jan DB RDOG HM 9:30-12:00 3 donderdag 17-jan 3 vrijdag 18-jan vakantie- & feestdagen wknr dag datum overleg tijd locatie Verzendactie of specifiek agendapunt Kerstvakantie 1 maandag 31-dec Nieuwjaarsdag 1 dinsdag 1-jan Kerstvakantie 1 woensdag 2-jan Kerstvakantie

Nadere informatie

Gastvrije Zorg & Sterrengids Gastvrijheidszorg: optimaal bereik in de zorg

Gastvrije Zorg & Sterrengids Gastvrijheidszorg: optimaal bereik in de zorg Gastvrije Zorg & Sterrengids Gastvrijheidszorg: optimaal bereik in de zorg Maart 2010 Redactionele formule Gastvrije Zorg is al 44 jaar het vakblad voor hospitality professionals in ziekenhuizen en zorginstellingen:

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

Naam van het kind:... Geboortedatum:...-...-... Email adres:.

Naam van het kind:... Geboortedatum:...-...-... Email adres:. Aanmeldingsformulier VAKANTIE opvang Naast de buitenschoolse opvang is voor kinderen van 4 tot 13 jaar vakantieopvang aan te vragen. De vakantie- en de buitenschoolse opvang worden per maand verrekend.

Nadere informatie

Kbs De Vlieger 3, Vakanties, Feestdagen in Nederland. sep 2017 (Amsterdam) ma di wo do vr za zo Zomervakantie. Groepsvorming/Kiva

Kbs De Vlieger 3, Vakanties, Feestdagen in Nederland. sep 2017 (Amsterdam) ma di wo do vr za zo Zomervakantie. Groepsvorming/Kiva sep 2017 (Amsterdam) 28 29 30 31 1 2 3 Zomervakantie Groepsvorming/Kiva 4 5 6 7 8 9 10 Controle hoofdluis Groepsvorming/Kiva 11 12 13 14 15 16 17 OC overleg Aftrap Kiva Kalender mee Nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie

Hét Grootste Landelijke Ondernemers Business Support Event 16 & 17 maart 2016 World Forum Den-Haag www.inspirar.eu INFORMATIESET EXPOSANTEN

Hét Grootste Landelijke Ondernemers Business Support Event 16 & 17 maart 2016 World Forum Den-Haag www.inspirar.eu INFORMATIESET EXPOSANTEN Hét Grootste Landelijke Ondernemers Business Support Event 16 & 17 maart 2016 World Forum Den-Haag www.inspirar.eu INFORMATIESET EXPOSANTEN Ontdek de Inspirar experience! Exposeren op Inspirar: Ontmoet

Nadere informatie