26 november 2013 afgeven 'verklaring van geen bedenking' omgevingsvergunning nieuwbouw tankstation De Buunderkamp aan de A12

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "26 november 2013 afgeven 'verklaring van geen bedenking' omgevingsvergunning nieuwbouw tankstation De Buunderkamp aan de A12"

Transcriptie

1 Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling ROM Nummer Inboeknummer: Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 29 januari 2014 Steller: A. Ruiter Portefeuillehouder H.J. Weeda Datum Onderwerp 26 november 2013 afgeven 'verklaring van geen bedenking' omgevingsvergunning nieuwbouw tankstation De Buunderkamp aan de A12 Geadviseerd besluit Afgeven van de verklaring van geen bedenking om de omgevingsvergunning voor nieuwbouw tankstation De Buunderkamp aan de A12, na sloop bestaande tankstation, en herinrichting parkeerterrein, te kunnen verlenen. Samenvatting Langs de rijksweg A12 ter hoogte van de gemeente Renkum en Ede ligt het Esso tankstation Buunderkamp. Het tankstation zal worden verplaatst en gemoderniseerd. Aanleiding vormt het Tracébesluit voor de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord (hierna: TB), waarmee het traject van 2x2 naar 2x3 rijstroken verbreed wordt (start medio 2015). Als gevolg hiervan zal het bestaande tankstation in zuidelijke richting verplaatst worden. De beoogde verplaatsing van het tankstation en de realisering van het nieuwe en modernere tankstation past echter niet binnen de kaders van de vigerende bestemmingsplannen. Het tankstation ligt op grondgebied van de gemeente Ede en Renkum. Na verplaatsing in zuidelijke richting zal het merendeel van het tankstation op grondgebied van de gemeente Renkum komen te liggen. De gemeente Renkum is dan ook op basis van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) leidend in de verdere (planologische) procedure. De aanvraag dient volgens de Wabo ingediend te worden bij de gemeente waar de activiteit in hoofdzaak plaatsvindt. Dit is ook in overleg met Rijkswaterstaat, de gemeente Ede en de Esso besloten en houdt in dat de aanvraag omgevingsvergunning bij ons wordt ingediend en dat wij voor de afhandeling (inclusief procedure) zorgen. Ook de bouwleges zijn voor ons. Wij houden de gemeente Ede op de hoogte van de procedurele stappen en het verlenen van de vergunning. Alle voorgaande vergunningen van het huidige pand van de Esso zijn altijd door de gemeente Ede afgehandeld. Om de verplaatsing en de nieuwbouw van het tankstation mogelijk te maken heeft de Esso in samenwerking met Rijkswaterstaat een aanvraag om een (project)omgevingsvergunning aangevraagd.

2 pagina 2 van 6 Het betreft een omgevingsvergunning waarbij afgeweken wordt van de geldende bestemmingsplannen en waarbij de uitgebreide voorbereidingsprocedure moet worden gevolgd. De afwijkingsprocedure heeft betrekking op de gehele nieuwbouw van het tankstation, waaronder de luifel, en de tankshop. Ligging projectgebied Het projectgebied ligt ten zuiden van de rijksweg A12 Arnhem Den Haag, ter hoogte van hectometerpaal 116,2 op de gemeentegrens van de gemeente Ede en gemeente Renkum. Het gebied ligt nabij het buurtschap De Buunderkamp, ten noordwesten van het dorp Wolfheze. In dit geval betreft het een bijzondere situatie omdat het plangebied op de grens van de gemeente Ede en gemeente Renkum ligt. In de volgende afbeeldingen is de ligging en begrenzing van het plangebied in beeld gebracht. Ligging tankstation De Buunderkamp ten zuiden van de rijksweg A12 (met gemeentegrens)

3 pagina 3 van 6 Overzicht beoogde terreininrichting (nieuwe situatie) Esso-tankstation De Buunderkamp Zoals reeds aangegeven wordt het tankstation als gevolg van de verbreding van de A12 tussen Ede en Grijsoord naar 2x3 rijstroken in zuidoostelijke richting verplaatst. Daarmee komt het nieuwe tankstation en bijbehorende voorzieningen grotendeels op het grondgebied van de gemeente Renkum te liggen. Het tankstation zal daarbij in zijn geheel worden gemoderniseerd. Met groen is de gemeentegrens aangegeven. In navolgende figuur is de nieuwe situatie weergegeven. Ter indicatie zijn de bestaande overkapping (oranje), het bestaande verkoopgebouw (rood) en de bestaande ontsluitingsweg met bijbehorende parkeerplaatsen (blauw) in de figuur gemonteerd.

4 pagina 4 van 6 Procedure: Omdat het project niet past in de geldende bestemmingsplannen moet of een bestemmingsplanwijziging worden opgestart of met een omgevingsvergunning worden afgeweken van het bestemmingsplan. Omdat de Esso een heel concreet bouw- en inrichtingsplan heeft opgesteld hebben zij (in overleg) gekozen voor een omgevingsvergunning. Dit is in de voorliggende situatie sneller dan een bestemmingsplanprocedure. Wij moeten beslissen op het verzoek dat is ingediend, te weten de omgevingsvergunning. Op 14 juni 2013 is namens de Esso een omgevingsvergunning voor het bouwen (artikel 2.1, lid 1a Wabo) en afwijken van het bestemmingsplan (artikel 2.1, lid 1c Wabo) ingediend. Afwijken van het bestemmingsplan is mogelijk op grond van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wabo. De doorlooptijd van deze procedure is ongeveer 26 weken, exclusief gerechtelijke procedures. De procedure die voor deze afwijking geldt is de zogenaamde uitgebreide voorbereidingsprocedure op grond van paragraaf 3.3 (artikel 3.10 tot en met 3.14) van de Wabo. Hierbij wordt (deels) verwezen naar afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Kort samengevat houdt dit in dat het ontwerpbesluit (met bouwplannen) inclusief ruimtelijke onderbouwing gedurende zes weken ter inzage ligt waarbij een ieder een zienswijze naar voren kan brengen. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor het afgeven van deze omgevingsvergunning, maar u dient daarvoor eerst een zogenaamde verklaring van geen bedenking (vvgb) af te geven (artikel 6.5 van het Besluit omgevingsrecht, (Bor)). Met andere woorden, indien u de vvgb niet afgeeft kan er ook geen vergunning door ons worden afgegeven. U kunt echter de vvgb alleen weigeren in het belang van een goede ruimtelijke ordening (artikel 6.5 lid 2 Bor). Bijgevoegd tref u een memo aan waarin de procedure en de afgifte van de vvgb is beschreven. Deze procedure is al eerder doorlopen voor aanleg van de passantensteiger (vvgb in februari 2013) in het Ruimte voor de Rivierproject Doorwerthse waarden, nabij kasteel Doorwerth en voor het project Utrechtseweg 123 te Renkum (vvgb in maart 2011). Voor het bouwplan is een voor de afwijkingsprocedure noodzakelijke ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Deze beschrijft, conform de wettelijke vereisten, het wettelijk kader en de benodigde onderzoeken en geeft uitleg over het bouwplan. De vergunning voor de nieuwbouw van het tankstation is aangevraagd en heeft in ontwerp gedurende zes weken ter inzage gelegen. In deze periode zijn geen zienswijzen ingediend. Nu kunt u de vvgb verlenen waarna de omgevingsvergunning door ons kan worden verleend. Beoogd effect Het kunnen verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwen van een nieuw tankstation en de herinrichting van het terrein De Buunderkamp aan de A12. Kader De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Zie hiervoor de bijgevoegde memo met uitleg over de procedure en de afgifte van de vvgb.

5 pagina 5 van 6 Argumenten Doordat de A12 wordt verbreed komt het huidige tankstation heel dicht op de snelweg te liggen. Verplaatsing van het tankstation is daarom zeer gewenst. De Esso heeft in overleg met Rijkswaterstaat het moment van verbreding van de A12 meteen aangegrepen om het tankstation met parkeerterrein te verbeteren door het bestaande tankstation te slopen en een nieuw tankstation te bouwen op een iets grotere afstand van de A12. Tegelijkertijd wordt het parkeerterrein aangepaset en wordt de tankshop vergroot. Naast een wijziging van de tankshop en de luifel worden ook de (ondergrondse) brandstoftanks verplaatst. Dit geldt ook voor de vulpunten voor de verschillende brandstoffen, waaronder LPG. Opgemerkt wordt dat de locatie van de LPG-tank, gelegen op het zuidwestelijk deel van het terrein, niet wordt gewijzigd. Wel wordt de nieuwe LPG-tank ingegraven zodat sprake is van een ondergrondse voorraadtank. De herinrichting zal ook een aanmerkelijke verbetering tot gevolg hebben voor wat betreft de verkeerscirculatie en het parkeren. De afstand tussen de in- en uitgang van de tankshop en de opstelplaats voor de motorvoertuigen die tanken, wordt ten opzichte van de huidige situatie vergroot. Het verkeer kan makkelijker wegrijden, zonder daarbij de in en uitlopende bezoekers van de tankshop te hoeven hinderen. Daarbij wordt in de nieuwe situatie ook de ontsluiting van het tankstation veranderd, in die zin dat ten zuiden van de pompeilanden en de tankshop een nieuwe ontsluitingsweg wordt aangelegd. In het verlengde daarvan wordt ook de parkeersituatie gewijzigd. Langs de nieuwe ontsluitingsweg wordt ruimte gereserveerd voor in totaal 8 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en 6 parkeerplaatsen voor personenauto s. Direct aan de overkant, op het binnenterrein, worden nog eens 6 parkeerplaatsen gerealiseerd. Samen met de 10 nieuw aan te leggen parkeerplaatsen aan de voorkant van het verkoopgebouw, in combinatie met 4 parkeerplaatsen voor het personeel, zijn er na de herinrichting van het terrein beduidend meer parkeerplaatsen aanwezig dan in de huidige situatie. Het tankstation ligt in de bossen aan de A12. In de directe omgeving zijn geen woningen of gebouwen aanwezig. Op een afstand van circa 900 meter liggen de eerste woningen aan De Buunderkamp. Het tankstation is niet te zien vanuit de woonomgeving. Het bouwplan en de nieuwe inrichting van het tankstation stuiten niet op bezwaren vanuit milieuwetgeving. Om de omgevingsvergunning te kunnen verlenen dient u eerst de benodigde vvgb af te geven. Aangezien er geen zienswijzen zijn ingediend tegen de ontwerpvergunning en er ruimtelijk geen argumenten zijn tegen de nieuwbouw van het tankstation en de herinrichting van het terrein De Buunderkamp aan de A12 kan de vvgb verleend worden. Kanttekeningen Geen. Draagvlak Aangezien er niemand in de nabijheid van het tankstation woont en er al een tankstation aanwezig is, was de verwachting dat omwonenden geen problemen zullen hebben met deze plannen. Dit lijkt te kloppen aangezien er geen zienswijzen zijn ingediend.

6 pagina 6 van 6 Aanpak/Uitvoering Na uw besluit tot afgifte van de vvgb wordt de omgevingsvergunning door het college verleend. Financiële consequenties Geen. De ambtelijke kosten worden gedekt door de bouw- en planologische leges. De bouw- en planologische leges zijn voor de gemeente Renkum. Juridische consequenties Tegen de verleende omgevingsvergunning kan alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend. Aangezien er geen zienswijzen zijn ingediend kan er in principe geen beroep worden ingesteld tegen de omgevingsvergunning. WMO-aspecten Niet van toepassing. Duurzaamheid Niet van toepassing. Effect op vermindering regeldruk Niet van toepassing. Het betreft uitvoering van wettelijke regels. Communicatie De ontwerpvergunning heeft zes weken ter inzage gelegen. Deze terinzagelegging is bekend gemaakt in de Hoog en Laag, de Staatscourant, op onze website, op de website van de gemeente Ede en in het huis-aan-huis-blad Ede Stad. Het plan heeft analoog ter inzage gelegen in de gemeentehuizen van Renkum en Ede. Zodra de omgevingsvergunning verleend is wordt dit wederom op dezelfde wijze bekend gemaakt. Alternatieven Geen. Het niet verlenen van de vvgb, en het dus daardoor door het college laten weigeren van de omgevingsvergunning, is, mede omdat er geen zienswijzen zijn ingediend, geen optie. Er zijn daarnaast geen ruimtelijke argumenten om de vvgb niet af te geven. Bijlagen: - ruimtelijke onderbouwing; - tekeningen terreininrichting oud en nieuw (niet op schaal); - memo met uitleg procedure en werking verklaring van geen bedenking.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013

Voorstel aan raad. Geadviseerd besluit. Samenvatting ROM. H.J. Weeda. 14 mei 2013 vaststellen bestemmingsplan Hof van Lebret 2013 Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling ROM Nummer Inboeknummer: 120342 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 juni 2013 Steller: A. Ruiter Portefeuillehouder H.J. Weeda Datum Onderwerp 14 mei 2013 vaststellen

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014

Raadsvoorstel. Voorstel: Burgemeester en wethouders. Kerngegevens. Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Raadsvoorstel Burgemeester en wethouders Jaargang : 2014 Registratienummer : 2014/46767 Datum : 14 oktober 2014 Onderwerp : Aanvraag om omgevingsvergunning voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het

Nadere informatie

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00825 Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning

Nadere informatie

8 november Te besluiten om:

8 november Te besluiten om: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Registratienummer: 8 november 2012 Onderwerp: Algemene verklaring van geen bedenkingen omgevingsrecht Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1.Op grond

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017'

24 juli 2017 vaststellen bestemmingsplan 'Camping Lindenhof 2017' Verantwoordelijk team Ruimtelijke Ontwikkeling & Milieu Nummer Kenmerk Raad d.d. 27792 27 september 2017 Paragraaf begroting Portefeuillehouder 2 mr. J. (Jasper) Verstand Steller A. (Arjen) Ruiter Datum

Nadere informatie

AAN DE RAAD. De voorgestelde bouwmassa past in het straatbeeld en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening.

AAN DE RAAD. De voorgestelde bouwmassa past in het straatbeeld en is niet in strijd met een goede ruimtelijke ordening. Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 7. Voorstel tot afgifte van een verklaring van geen bedenkingen voor de bouw van vier rijtjeswoningen aan de Mechteldshof in Dinxperlo AAN DE RAAD Samenvatting 7.Er is een

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp De bouw van een dierenuitvaartcentrum aan de Oude Utrechtseweg 1, de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen

Onderwerp De bouw van een dierenuitvaartcentrum aan de Oude Utrechtseweg 1, de afgifte van een verklaring van geen bedenkingen Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 21353 Datum : 26 november 2013 Programma : Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. R. de Vries Informatie

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten: Afwijken van het bestemmingsplan Omgevingsvergunning Het college van Heusden heeft op 16 februari 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van C.C.L.M. Kuijs voor het afwijken van het bestemmingsplan, ten behoeve van de

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al

Krimpen aan den IJssel. Aan de gemeenteraad van. Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Raadsvoorstel GEMEENTERAAD Voorstel 1 augustus 2012 Agendanummer : P. Al Datum Ruimte raadsvergadering : 27-9-2012 Ruimtelijke Ontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: algemene verklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 16 september 2015. Steller Documentnummer Afdeling. S.L. Strauss 15I0006740 Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 15I0006740 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229423 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen,

Aan de Gemeenteraad. Overwegende dat op het voorstel een amendement (Amendement 9, corsanummer: ) is ingediend en aangenomen, Aan de Gemeenteraad Raadsvergadering d.d. : 8 maart 2018 Commissievergadering d.d. : 20 februari 2018 Commissie : Commissie Grondgebied Portefeuillehouder : wethouder N. Heijink Programmaonderdeel : 801.

Nadere informatie

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder

Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder Nota van zienswijzen Aanvragen omgevingsvergunning 1 e fase voor de activiteit gebruik Nuenen-West bouwveld A (artikel 2.12, lid 1, onderdeel a, onder 3 Wabo) Nuenen, 23 april 2014 corsanummer: 2014.07858

Nadere informatie

VOORSTEL Wij stellen u voor om te besluiten tot aanwijzing van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist.

VOORSTEL Wij stellen u voor om te besluiten tot aanwijzing van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Portefeuille: J.Ph. Engelvaart No. B13.001001 Dronten, 2 juli 2013 Aanwijzen van categorieën van gevallen waarin geen verklaring van geen bedenken is vereist Aan de gemeenteraad VOORSTEL Wij stellen u

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg.

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg. Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 6 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 02-11-2010 Onderwerp: Gevallen waarin geen verklaring van geen bedenkingen is vereist. Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De raad

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Bor = Besluit omgevingsrecht Awb = Algemene wet bestuursrecht vvgb = verklaring van geen bedenkingen

Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Bor = Besluit omgevingsrecht Awb = Algemene wet bestuursrecht vvgb = verklaring van geen bedenkingen Procedure omgevingsvergunning art. 2.12 lid 1 sub a onder 3 o Wabo (voormalig projectbesluit), voor zover het gaat om het voorleggen aan de gemeenteraad Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Bor

Nadere informatie

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel

Gemeente Breda 39249] Registratienr: [ Raadsvoorstel Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ Aantal bijlagen: -- 39249] Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de functiewijziging en kleinschalige verbouwing van de gebouwen aan de

Nadere informatie

Behandeld in Commissie Omgeving. Telefoonnummer

Behandeld in Commissie Omgeving. Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR14.00190* GR14.00190 Behandeld in Commissie Omgeving Datum Commissie 28 januari 2015 Agendanummer 7 Datum Raad 11 februari 2015 Agendanummer 10 Opsteller H.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen uitbreiding agrarisch bedrijf Nansumerweg 58a Holwierde met wintertuinen.

Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen uitbreiding agrarisch bedrijf Nansumerweg 58a Holwierde met wintertuinen. Vergadering gemeenteraad d.d. 19 juli 2018 Agenda nummer 8 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen uitbreiding agrarisch bedrijf Nansumerweg 58a

Nadere informatie

Eperweg 5, Heerde Postbus 175, 8180 AD Heerde Tel Omgevingsvergunning

Eperweg 5, Heerde Postbus 175, 8180 AD Heerde Tel Omgevingsvergunning Eperweg 5, Heerde Postbus 175, 8180 AD Heerde Tel. 0578-69 94 94 E-mail gemeente@heerde.nl www.heerde.nl Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Heerde hebben op 13 augustus 2014 een aanvraag

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Samenvatting

Raadsvoorstel. Samenvatting Raadsvoorstel Onderwerp: Lijst Verklaring van Geen Bedenkingen Omgevingsrecht Indiener agendapunt: College van Burgemeester en wethouders Roerdalen Portefeuillehouder: C.T.G. Wolfhagen Gevraagd besluit:

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Raadsvoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden anders vormgegeven. Veel procedures

Nadere informatie

ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure)

ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) ONTWERP Omgevingsvergunning (uitgebreide procedure) Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden gezien het verzoek ingediend door: Combinatie A4 Burgerveen - Leiden adres: Postbus 4019 postcode en

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014

Voorstelnummer: Houten, 13 mei 2014 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2014-041 Houten, 13 mei 2014 Onderwerp: Het herontwikkelen van Het Gebouw door middel van de bouw van 10 levensloopbestendige woningen aan de Jonkheer Ramweg 40 in Schalkwijk.

Nadere informatie

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt

In werking treden vergunning en onherroepelijkheid De vergunning treedt in werking een dag na afloop van de beroepstermijn. Deze vergunning ligt TEAM BOUWEN EN MILIEU ons kenmerk 1273564 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2018

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1142109 Datum: 19 augustus 2014 Behandeld door: M.C. Deinum Afdeling / Team: RO / ROB Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen project Solar Campus

Nadere informatie

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92.

TITEL Verklaring van geen bedenkingen voor gedeeltelijke sloop en verbouwing tot woning op het perceel Westerstraat 92. Gemeente Amersfoort RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 4356845 Aan : Gemeenteraad Datum : 26 maart 2013 Portefeuillehouder : Wethouder P. van den Berg Agendapunt : B&W-vergadering

Nadere informatie

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124

onderwerp: Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Wonen Rijssen, Enterstraat 124 g e m e e n t e Rijssen-Holtei\i Rijssen, 17 november 2016 Voorstel van het college aan de raad raadsvergadering: 22 december 2016 agendanummer: 14 opgemaakt door: Wonen en Ondernemen - Economie en Veiligheid

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst

Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Kennisgeving Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: Omgevingsvergunning Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) Enkweg (kad. Voorst K 337) in Voorst Met ingang van 18 augustus

Nadere informatie

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht);

De aanvraag betreft de volgende activiteiten: - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid 1c van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht); Ontwerp Omgevingsvergunning Zaaknummer 1905981 (dossier 2015-06674) 1. Inleiding Op 23 juli 2015 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruik van het perceel in strijd met

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Zaaknummer: OLOGMM11-01 Collegevoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden

Nadere informatie

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel:

Onderwerp: Beslispunten: Samenvatting van het voorstel: Routingformulier Voor hulp bij het schrijven van het voorstel, ga hier naar de toelichting per onderdeel: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/toeli chting%20inhoud%20bw%20voorstellen.docx Nummer:

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. Rijkswaterstaat t.a.v. mevrouw L. Le Clercq Postbus 556 3000 AN Rotterdam Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071

Nadere informatie

Advies aan burgemeester en wethouders

Advies aan burgemeester en wethouders Advies aan burgemeester en wethouders Datum 10 januari 2017 Openbaar O Embargo tot standaard 1 week! Agendanummer Samensteller(s) N. Bakker Afdeling Ruimtelijk Domein Paraaf Onderwerp In procedure brengen

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

categorie agendanr. Stuknr. Raad Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen

categorie agendanr. Stuknr. Raad Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen svoorstel categorie agendanr. Stuknr. Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen Portefeuillehouder: R. van der Weide Team: Ontwikkeling F. de

Nadere informatie

Vervolg memo. Raadsbrief. College 121510. gemeenteraad. wethouder H.J. Weeda A. Ruiter J. van der Molen

Vervolg memo. Raadsbrief. College 121510. gemeenteraad. wethouder H.J. Weeda A. Ruiter J. van der Molen pagina 1 van 5 Raadsbrief Van Registreren College 121510 Kopie aan wethouder H.J. Weeda A. Ruiter J. van der Molen Aan gemeenteraad Datum Onderwerp 19 juni 2013 uitleg juridische status en procedure vrijstelling

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp:

VOORSTEL OPSCHRIFT. Vergadering van december Onderwerp: VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van december 2013 Besluit nummer: 2013_Raad_00081 Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen voor omgevingsvergunning herinrichting Kloosterwei/Ganzenwei in Warmond - Besluitvormend

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING OV

OMGEVINGSVERGUNNING OV Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 31 januari 2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het gebruiken van een parkeerterrein van Maxima Medisch Centrum door personeel van

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892]

Gemeente Breda ~Q~ ~A~ Raadsvoorstel. Registratienr: [ 39892] ~Q~ ~A~ Gemeente Breda Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 39892] Aantal bijlagen: - 5 - Onderwerp Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor het verbouwen van de begane grond tot twee winkelunits

Nadere informatie

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken.

Doel van dit voorstel: De ingediende aanvraag om omgevingsvergunning planologisch mogelijk maken. Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2015-083 Houten, 17 november 2015 Onderwerp: Verzoek om Verklaring van geen bedenkingen uitbreiden en wijzigen bedrijf Schonauwenseweg 8 Beslispunten: ^ 1. het Toetsingskader

Nadere informatie

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer

(ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer (ontwerp) Omgevingsvergunning Zaaknummer 1231015 1. Inleiding Op 11 juli 2018 hebben wij uw aanvraag om een eerste fase omgevingsvergunning ontvangen voor het vestigen van een McDonalds restaurant op het

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

: Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel A. onder 3)

: Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel A. onder 3) Nummer : 10-01.2013 Onderwerp : Aanwijzing categorieën verklaring van geen bedenkingen (Wabo, artikel 2.12.1A. onder 3) Korte inhoud : De raad kan in het kader van een uitgebreide procedure op grond van

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

Z/16/ ONTWERPBESLUIT

Z/16/ ONTWERPBESLUIT ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit het bouwen een bouwwerken, mede op basis van de pilot Keurmerk garantiewoningen vastgelegd in de Crisis- en herstelwet en de activiteit

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Brugwachtersgebouw Hooidamsbrug Ruimtelijke onderbouwing voor vernieuwing brugwachtersgebouw Hooidamsbrug te Oudega 1 Ruimtelijke onderbouwing voor vernieuwing brugwachtersgebouw

Nadere informatie

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren Voorstel aan : Gemeenteraad van 29 juni 2015 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 15 juni 2015 Nummer : 31 Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Horecagelegenheid Vondellaan

Nadere informatie

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan

J. Verstand. 6 oktober 2014 Stedenbouwkundig ontwerp + kaderstelling project WA Scholtenlaan Voorstel aan raad Verantwoordelijke afdeling Nummer ROM 132073 Inboeknummer: 132073 Raad d.d. Paragraaf begroting: 3 26 november 2014 Steller: M.J.L. Lammerée Portefeuillehouder J. Verstand Datum Onderwerp

Nadere informatie

Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland

Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland RAADSVOORSTEL Datum: 16 december 2014 Nummer: Onderwerp: Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning gemeente Dinkelland Voorgesteld raadsbesluit: het Aanwijzings- en delegatiebesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

dhr. L Heida Berkelaan LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december /cor Z Alexander van der Veen

dhr. L Heida Berkelaan LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december /cor Z Alexander van der Veen Aan dhr. L Heida Berkelaan 5 9203 LM DRACHTEN Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 16-0415/cor Z1738397 Alexander van der Veen OLO 2518873 D1831663 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

". gemeente Bronckhorst

. gemeente Bronckhorst ". gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: Raad-00320/12 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b en w van 15 januari 2018; besproken

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers

Agendapunt : 7 : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers Raadsvoorstel Vergadering : 19 juni 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Sjoukje

Nadere informatie

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning

W.S. van DamYes. De heer W.S. van Dam Beijerscheweg NH STOLWIJK. Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. Omgevingsvergunning De heer W.S. van Dam Beijerscheweg 46 2821 NH STOLWIJK W.S. van DamYes *16-0009038* 16-0009038 Uitgaand Aanvraag omgevingsvergunning ontvangen LOCATIE: Stolwijk DOCUMENTNUMMER: 16-0009038 BEHANDELD DOOR:

Nadere informatie

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE

mevr. C de Boer De Feart NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Aan mevr. C de Boer De Feart 49 9222 NT DRACHTSTERCOMPAGNIE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 20 december 2016 15-0458/cor Z1492129 Alexander van der Veen OLO 2404587 D1830905 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning

Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning Beleidsregel intrekken omgevingsvergunning (artikel 2.33 lid 2, onder a, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)) Datum vaststelling college van

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 15 maart 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor strijdigheid bestemmingsplan

Nadere informatie

H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello.

H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello. Aanvrager: Betreft: H. Schoneveld, Meermuidenseweg 7, 7391 TD Twello. het plaatsen van een overkapping op de locatie Meermuidenseweg 7 in Twello. De aanvraag is bij ons geregistreerd onder nummer Z-HZ_WABO-2013-277.

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Documentnummer Ontvangstdatum Documentdatum Kennisgeving aanvraag Ons Streekblad d.d. Z-2012-072 18 april 2012 15 mei 2012 26 april 2012 A a n v r a a g Aanvrager

Nadere informatie

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016

Routingformulier. Martijn Broersma. A.J. Adriani. Openbaar. Er is een omgevingsvergunningaanvraag ingediend voor het. 3 mei 2016 Routingformulier Voor hulp bij invullen van de inhoud, ga naar de invulwijzer: http://zaakomgeving.nieuwegein.nl/templates/ Invulwijzer%20BW%20voorstellen.docx Nummer: 579777 Afdeling RD Ruimtelijk Domein

Nadere informatie

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende

1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende Regels 13 1. Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1. Bestemmingsplan: De geometrische bepaalde planobjecten met de bijbehorende regels en de daarbij behorende bijlage. 1.2. Plan Het bestemmingsplan

Nadere informatie

Advies raadscommissie Voor D66, SP en ChristenUnie/SGP is dit een debatpunt en voor de overige fracties een hamerstuk.

Advies raadscommissie Voor D66, SP en ChristenUnie/SGP is dit een debatpunt en voor de overige fracties een hamerstuk. No.214521-1 Emmeloord, 29 juli 2014. Onderwerp Toepassing gemeentelijke coördinatieregeling plangebied Emmeloord Smedingplein (locatie AH) Voorgenomen besluit raad 1. Het plangebied Emmeloord Smedingplein

Nadere informatie

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN

Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist BESTEMMINGSPLAN Zeist Paraplubestemmingsplan Parkeernormen Zeist bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0355.BPParkeernormenZst-VS01

Nadere informatie

Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning projeet Blekersduin aan de Bloemendaalsestraatweg ongenununerd te Santpoort- Zuid

Verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning projeet Blekersduin aan de Bloemendaalsestraatweg ongenununerd te Santpoort- Zuid GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel 10 november 2016 Raadsbesluitnummer R16.077 Registratienummer RS16.00656 Onderwerp: erklaring van geen bedenkingen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00103914 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen

Nadere informatie

: Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten. Beslispunt(en): 1. De coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht vaststellen

: Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten. Beslispunt(en): 1. De coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht vaststellen Voorstel aan de Raad Onderwerp : Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten Raadsvergadering : 26 juni 2013 Agendapunt : Portefeuillehouder : A.Th.S. van der Wijst Datum : 14 mei 2013 Bestuurlijk kader

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland. Aan dhr. J. Brander Skoalleane 27 9247 CS URETERP Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 11 december 2015 15-0348/cor Z1442943 Alexander van der Veen D 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan "Odijkerweg e.o."

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. Jacqueline Verbeek publiek & dienstverlening :j Bestemmingsplan Odijkerweg e.o. VOORBLAD RAADSVOORSTEL Gemeente Zeist I 13RV0039 Ronde Tafel Debat Raadsvergadering Gewijzigd voorstel Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Telefoon Datum Onderwerp I 14 mei 2013 Jacqueline Verbeek

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT

Besluit. OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG Besluitnummer INT OMGEVINGSVERGUNNING Dossiernummer WABO_VERG-12-00500 Besluitnummer INT13-0552 Besluit Onderwerp Beslissing van burgemeester en wethouders van Best op de op 23 maart 2012 ingekomen aanvraag om een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning

Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp: ontwerp-omgevingsvergunning Aan Boomkwekerij Morren t.a.v. de heer G. Morren Diepesteeg 1 8081 PD Elburg Uw brief van: Uw kenmerk: Inlichtingen: E. Nijboer Ons kenmerk: Doorkiesnr: 0525-688 660 Bijlagen: Datum: 29 april 2013 Onderwerp:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning 1 e fase

Omgevingsvergunning 1 e fase Omgevingsvergunning 1 e fase Uitgebreide voorbereidingsprocedure Grondslag : Wabo artikel 2.1, 2.5 en 2.12 Registratienummer : W033374 / 38703 Datum : 5 december 2012 Activiteiten : Afwijken van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10

Bouwkosten: vastgestelde bouwkosten (excl. BTW) : ,10 ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING (Wabo artikel 2.1) Dossiernummer: VROM/HZ_WABO-2017-0169 Burgemeester en wethouders van de gemeente Someren Datum gezien de aanvraag van : B. Leenen adres, postcode en woonplaats

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING kruising N737 Vliegveldstraat/Oude Vliegveldweg te Deurningen

OMGEVINGSVERGUNNING kruising N737 Vliegveldstraat/Oude Vliegveldweg te Deurningen OMGEVINGSVERGUNNING kruising N737 Vliegveldstraat/Oude Vliegveldweg te Deurningen Zaaknummer: : 16.09282 OLO nummer: : 2151845 Documentnummer : U16.010943 Burgemeester en wethouders van Dinkelland beschikken

Nadere informatie

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/

portefeuillehouder M. Bosman openbaar geheim 01/10/ ÏÏH Zuidpias Raadsvoorstel 1 I Vaststellen bestemmingsplannen "Groot Swanla' raadsvergadering 29 oktober 2013 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar L. Fassotte-Bams Datum bijlagen openbaar

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Stadsdeel West. Besluit Dagelijks Bestuur. Directie: Afdeling: Behandelend ambtenaar: Telefoon:

Gemeente Amsterdam. Stadsdeel West. Besluit Dagelijks Bestuur. Directie: Afdeling: Behandelend ambtenaar: Telefoon: Paraaf Portefeuillehouder. 3 Paraaf Directeur: V/ Gemeente Amsterdam Besluit Dagelijks Bestuur Directie: Afdeling: Behandelend ambtenaar: Telefoon: Vergunningen en Dienstverlening Vergunningen Bouw L.

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ontwerpbeschikking) Burgemeester en Wethouders hebben op 7 juni 2012 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de uitbreiding van een kattenopvang.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie