Zo kunt u zelf uw leidingwerk installeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zo kunt u zelf uw leidingwerk installeren"

Transcriptie

1 bouwmaterialen Zo kunt u zelf uw leidingwerk installeren Aan- en afvoerleidingen maken Soldeerfittingen Knelfittingen Flexibele leidingen PVC afvoerleidingen

2 Leidingwerk installeren Inleiding In deze folder vindt u meer informatie over een aantal klussen: Aan- en afvoerleidingen maken. Soldeerfittingen. Knelfittingen. Flexibel leidingen. PVC afvoerleidingen. Voor alle klussen geldt: Sluit voor u begint de waterleiding af! Dit doet u met de hoofdkraan in de meterruimte. Hoofdkraan afsluiten en aftapkraan (achter de hoofdkraan) plus alle kranen in het huis open zetten. Mocht u advies nodig hebben over de klus of de materialen die u nodig hebt, dan kunt daarvoor altijd terecht bij de medewerkers in onze bouwmarkten. (Warm)waterleidingen Voor koudwaterleidingen is 15 mm meestal geschikt. Kies bij de hoofdaanvoer naar de CV-ketel of boiler op zolder voor 22 mm. Voor warmwaterleidingen hangt de ideale diameter af van de afstand tot het warmwatertoestel. Met een 15 mm leiding krijgt u veel warm water tegelijk. Als het verwarmingstoestel helemaal op zolder staat, kunt u voor deze toepassingen beter 12 mm leidingen gebruiken. Keuken- en wastafelkranen zijn standaard voorzien van 10 mm aanvoerbuizen. Bouwt u de leiding voort op een bestaande leiding, dan kunt u eventueel de diameter verkleinen met behulp van een verloopstuk (van 15 naar 12 mm). Andersom (van 12 naar 15 mm) heeft geen zin. Kortere leidingen in de keuken Warm water uit een boiler, geiser of combiketel is vaak lang onderweg. Als u langer dan dertig seconden moet wachten op warm water verspilt u veel water en energie. Dat voorkomt u door een directe leiding naar de keuken aan te leggen met een kleine diameter. Kunststof leidingen Voor de waterleiding kunt u koper gebruiken, maar ook flexibele kunststoffen leidingen. Gebruik alleen kunststof leidingen met het Europese toelatingskeur of het KIWA-keur. Zonder dit keurmerk loopt u meer kans op Legionella in de leiding. Flexibele leidingen maken gebruik van andere diameters maar zijn met de koperen leidingen te combineren. tips!

3 Aanvoerleidingen Het aanleggen van aan- en afvoerleidingen is een gemakkelijke klus als u op de volgende punten let: Gebruik voor aanvoer leidingen voor fonteintje, reservoir van het toilet, wastafel en kleine douchekraan een koperen pijp van ø12 mm. Bochten in roodkoperen buis kunnen gemaakt worden met een buigtang (eventueel te huur). De verbindingen voor water- en gasleidingen kunnen gemaakt worden met soldeer of knelfittingen (bevestig de leidingen met goed passende beugels). Bevestig de leidingen goed aan de wand om 'slaan' te voorkomen. Gebruik 15 mm pijp voor het grotere werk: keukenkraan, badkraan, wasmachine en douche. Monteer op het laagste punt een stopkraan met aftapper. De leiding kan dan in voorkomende gevallen worden afgesloten en afgetapt. Hou warmwaterleidingen zo kort mogelijk, dat spaart energiekosten.

4 Solderen Met een goede soldeerbrander kan iedereen zelf solderen. Daarbij heeft u nog massief tinsoldeer en soldeervloeistof nodig. Voor koperen drinkwaterleidingen dient u soldeervloeistof S-65 of S-39-CU te gebruiken. Bij drinkwaterleidingen mogen bij het solderen geen loodhoudende producten gebruikt worden. let op! Raak nooit met de brander het soldeer aan. Het werkstuk mag niet verschuiven tijdens het afkoelen. Pak het hete werkstuk niet met de handen vast. Bij drinkwaterleidingen mogen bij het solderen geen loodhoudende producten gebruikt worden. Stappenplan solderen stap 1 Maak de buis op lengte door gebruik te maken van een ijzerzaagje of een pijpsnijder. Met een pijpsnijder ontstaan geen bramen in de buis. stap 2 Schuur de te solderen uiteinden van de buis goed schoon. Controleer of er geen bramen in de buis zijn achtergebleven of schuur deze weg.

5 stap 3 Breng soldeervloeistof of pasta aan in de fitting en plaats de fitting op de buis. stap 4 Verhit de fitting (niet de buis) door gebruik te maken van een brander. Houd de soldeer tegen de te maken verbinding aan. De vloeistof of pasta zorgt voor een goede verspreiding van het soldeer in de verbinding. stap 5 Veeg overtollig soldeer weg met een vochtige doek. Laat de fitting afkoelen maar koel de fitting niet af met een natte doek. Controleer de verbinding. Bij een gasleiding even wat zeepsop op de verbinding doen.

6 Knelfittingen monteren tip: De ring moet voor een betrouwbare afdichting na het aandraaien vast om de buis zitten. Dit is bijvoorbeeld bij de eerste keer werken met knelfittingen te controleren door de moer los te draaien en aan de ring te voelen of deze vast zit. Daarna kan de verbinding weer aangedraaid worden voor aansluiting. Draai de fitting vast met een waterpomptang of verstelbare sleutel en draai met de tweede sleutel de moer zo vast mogelijk aan. Stappenplan knelfittingen monteren stap 1 Maak de buis op lengte door gebruik te maken van een ijzerzaagje of een pijpsnijder. Met een pijpsnijder ontstaan geen bramen in de buis. stap 2 Schuur de uiteinden van de buis goed schoon. Controleer of er geen bramen in de buis zijn achtergebleven of schuur deze weg. stap 3 Plaats eerst de moer over de buis en schuif vervolgens de knelring over de buis.

7 stap 4 Plaats de fittingen en draai de moer vast aan de fitting. Draai de moer aan met een steeksleutel, vast is vast. Hierdoor snijd de knelring in de buis en is de verbinding gemaakt. Draai na 2 à 3 dagen de moeren nogmaals aan. Te strak aangedraaide moeren zullen lekken. Dit is op te lossen door een nieuwe knelring te plaatsen. Controleer de verbinding. Bij een gasleiding even wat zeepsop op de verbinding smeren. Multi-fit Flexibel leidingsysteem Multi-fit Flexibel leidingsystemen bieden u een aantal voordelen: Monteert veel sneller dan het roodkoperen systeem. Eenvoudig in elke gewenste richting te buigen. Gemakkelijk doorbouwen op bestaande leidingsystemen (flexibel en roodkoper). Herbruikbaar. Te demonteren zonder de buis of fitting te beschadigen. Even goedkoop als de traditionele oplossing. En u heeft geen dure perstang nodig! Radius R = 1 inch/25,4mm Met een verloopkoppeling kunt u op een roodkoperen leiding verder gaan met Multi-fit Flexibel Zo meet u de buigradius

8 Producteigenschappen Voor waterleiding en CV- installaties. Corrosiebestendig. Werkdruk koppelingen: 20 bar bij 110 C. Hoever u de Multi-fit buis kunt buigen (buigradius) is afhankelijk van de diameter: Ø 14 mm buis Ø 16 mm buis Ø 20mm buis buigradius 70 mm buigradius 80 mm buigradius 100 mm Goed (volgens voorschrift gebogen) Fout (knik in leiding) Stappenplan flexibele leidingsysteem monteren stap 1 Snijd of knip een van buis altijd met een buissnijder of speciale kniptang! Andere gereedschappen kunnen de buis vervormen. stap 2 De binnenzijde van de buis altijd ontbramen. Zo kunt u de fitting makkelijker monteren en voorkomt u dat de O-ringen beschadigd raken. tip: Smeer wat zuurvrije vaseline in het uiteinde van de buis, dan kunt u de fitting makkelijker aanbrengen.

9 stap 3 Schuif de beschermhuls over de buis voordat u de fitting monteert. In de huls zit namelijk een pakking die voorkomt dat het aluminium van de buis in contact komt met de metalen fitting. Als metalen elkaar raken geeft dit corrosie en kans op lekkages. In de beschermhuls kunt u d.m.v. van de indicatieopening zien of de buis ver genoeg in de beschermhuls steekt. Schuif vervolgens de wartel over de fitting en steek de fitting in de buis. U hoeft de buisopening niet groter te maken, omdat de fitting licht conisch is. De O-ringen zijn voldoende vet, u hoeft geen smeer- of glijmiddel te gebruiken. stap 4 Draai de fitting met de imbussleutel volledig in de buis. Wilt u de fitting verwijderen, doorloop dan de laatste twee stappen in omgekeerde volgorde.

10 Afvoerleidingen Welke diameter heeft u nodig? De volgende indeling voor de minimale diameter van de aansluitingen is hanteerbaar: Toiletwastafel Lekwaterafvoer Overstorttrechter 32/40 mm Wastafel Douche zonder opstand Bidet 40/50 mm Wasmachine Vaatwasmachine Keukengootsteen 50/75 mm Badkuip Douche met opstand Vloerput 75 mm Toilet 110 mm

11 PVC lijmen montage lijmverbinding in 4 stappen stap 1 Met een fijngetande zaag kan de pvc buis eenvoudig op maat haaks worden gezaagd. Haaks afzagen is noodzakelijk zodat de gehele insteekdiepte gebruikt kan worden bij inlijmen. tip: Recht aftekenen met behulp van een zadel op pijpbeugel. stap 2 Reinig de buis. Schuin de buis af met een vijl en verwijder bramen met schuurpapier of staalwol. Ontvet vervolgens het spie-eind met pvc reiniger of aceton (veiligheidsvoorschriften in acht nemen). stap 3 Breng de lijm aan op de buis en hulpstuk. Gebruik hiervoor pvc lijm en breng deze met de kwast ruim aan in de lengterichting van de buis. Breng de lijm iets dunner aan in de mof van het hulpstuk. tip: Zorg er deels voor dat bij de verbinding zowel de buis als de hulpstukken worden ingesmeerd met pvc lijm. stap 4 Schuif de onderdelen in elkaar. Doe dit zonder verdraaiing. Mocht u toch moeten verdraaien, dan in 1 richting, anders ontstaat lekkage. Enige tellen (ca. 15 seconden) vasthouden en overtollige lijm verwijderen. Hoewel de lijmverbinding nu gereed is mag de leiding 24 uur niet belast worden.

12 Manchetverbinding De toepassing van hulpstukken met gefixeerde manchetten maakt een snelle en eenvoudige waterdichte montage van buizen en hulpstukken mogelijk. stap 1 Met een fijngetande zaag kan de pvc buis eenvoudig op maat haaks worden gezaagd. tip: Recht aftekenen met behulp van een zadel op pijpbeugel. stap 2 Schuin de buis af met een vijl en verwijder bramen met schuurpapier of staalwol. Ontvet vervolgens het spie-eind met pvc reiniger of aceton (veiligheidsvoorschriften in acht nemen).

13 stap 3 Breng op de rubbermanchet in de mof van het hulpstuk glijmiddel aan (of gebruik hierbij zachte zeep). stap 4 Schuif de onderdelen in elkaar: Steek de buis in de mof tot aan de stootrand.

14 GAMMA Nederland. Wijzigingen voorbehouden. Februari Alle vermelde prijzen zijn adviesverkoopprijzen. Kijk voor meer informatie op Folder Artikelnummer

Leidingsysteem. sanitair. In 4 stappen monteert u uw leidingsysteem

Leidingsysteem. sanitair. In 4 stappen monteert u uw leidingsysteem K L U S W I J Z E R Leidingsysteem sanitair In 4 stappen monteert u uw leidingsysteem Leidingsysteem sanitair Algemeen Programma Montage Belangrijke aandachtspunten Algemeen Binnen en onder onze woningen

Nadere informatie

Duur van de les 95 min.

Duur van de les 95 min. Leervraag 2: Ontwerpen en aanbieden van leerstof. 3. De kennis om buizen te solderen liet te wensen over. Vaak maakten ze het geheel van buizen veel te warm of waren de materialen niet goed voor behandeld.

Nadere informatie

Het aanbrengen van knelfittingen en enkele 'water weetjes'.

Het aanbrengen van knelfittingen en enkele 'water weetjes'. Het aanbrengen van knelfittingen en enkele 'water weetjes'. Bij het installeren van een waterontharder of een waterzuiveringsinstallatie zult u een aansluiting moeten maken met de waterleiding in het pand.

Nadere informatie

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen

kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen kluswijzer De dakgoot In 9 stappen een dakgoot plaatsen De dakgoot Algemeen Programma Montage Vernieuwen Preventieve maatregelen algemeen Het regenwater loopt bij schuine daken vanuit de goot via de regenpijp

Nadere informatie

Aan- en afvoerleidingen

Aan- en afvoerleidingen Aan- en afvoerleidingen Of u nu een toilet, een bad, een douche of een wastafel installeert, er moet altijd water worden aan- en afgevoerd. Ook als u zoveel mogelijk de bestaande aansluitingen gebruikt,

Nadere informatie

Afvoer. Nummer 32. Op de achterpagina van deze KlusZo vindt u een handige checklist zodat u weet wat u allemaal nodig hebt voor dit soort klussen.

Afvoer. Nummer 32. Op de achterpagina van deze KlusZo vindt u een handige checklist zodat u weet wat u allemaal nodig hebt voor dit soort klussen. Nummer 32 Art. nr. 912760 In deze KlusZo kunt u lezen hoe u de afvoer in uw huis moet aanleggen. Wij geven u informatie en handige tips over het aanleggen en de materialen. Afvoer Op de achterpagina van

Nadere informatie

6-1. Opdracht. Wastafel 1: monteren kraan

6-1. Opdracht. Wastafel 1: monteren kraan Opdracht Wastafel 1: monteren kraan Je hebt voor deze opdracht een hangende wastafel met afvoer maar zonder kraan nodig. Je moet weten hoe je moet solderen en hoe je een knelkoppeling aanbrengt. Dit staat

Nadere informatie

Een knelverbinding in st. pr.buis

Een knelverbinding in st. pr.buis Een knelverbinding in st. pr.buis verbindingen het maken van een knelverbinding in stalen precisiebuis (CV buis) het leren meten, aftekenen, snijden van stalen precisiebuis en het maken van een knelverbinding

Nadere informatie

Hemelwaterafvoer. In 3 stappen monteert u uw afvoerbuis

Hemelwaterafvoer. In 3 stappen monteert u uw afvoerbuis K L U S W I J Z E R Hemelwaterafvoer In 3 stappen monteert u uw afvoerbuis Hemelwaterafvoer Algemeen Programma Montage Belangrijke aandachtspunten Algemeen Het hemelwater wordt van het dak via de afvoerbuis

Nadere informatie

Bonfix messing en messing vernikkelde knelfittingen. Technische documentatie

Bonfix messing en messing vernikkelde knelfittingen. Technische documentatie Bonfix messing en messing vernikkelde knelfittingen Algemeen De moderne installatietechnieken richten zich steeds meer op: a Snelle en tijdsbesparende toepassingen, b Eenvoudige en snelle vervanging van

Nadere informatie

Vraag aan je docent voordat je gaat afkorten, of je de buis goed hebt afgetekend.

Vraag aan je docent voordat je gaat afkorten, of je de buis goed hebt afgetekend. Opdracht Radiatoren 3 Voordat je deze opdracht kunt uitvoeren, moet je opdracht 21 hebben afgerond. Je gaat een nieuwe toe- en afvoerbuis op de radiator van opdracht 21 monteren. Je moet de buizen eerst

Nadere informatie

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN

KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN KUNSTSTOF LEIDINGSYSTEMEN DE PERFECTE VERBINDING Datum: HET VOORTRAJECT Voorkom breuk en ovaliteit van buizen Transporteer buizen op juiste manier Sla buizen op juiste manier op TRANSPORT OPSLAG DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

NKI leverancier van BonFix

NKI leverancier van BonFix NKI leverancier van BonFix BONFIX messing en messing vernikkelde (sanitaire) knelfittingen Algemeen De moderne installatietechnieken richten zich steeds meer op: a Snelle en tijdsbesparende toepassingen,

Nadere informatie

Rogafa. Het nieuwe beugelen! Rogafa. Nieuw advies Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem

Rogafa. Het nieuwe beugelen! Rogafa. Nieuw advies Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem Het nieuwe beugelen! Nieuw advies Wat is de beste manier om een rookgasafvoersysteem te installeren? Die vraag is nu eenvoudig te beantwoorden, dankzij een uniek gezamenlijk advies van de Nederlandse fabrikanten

Nadere informatie

Water aanen. Nummer 8

Water aanen. Nummer 8 Nummer 8 Art.nr. 0919594 In deze KlusZo Water aan- en afvoer beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als u met de waterleiding aan de slag gaat. Op de achterpagina van deze

Nadere informatie

Kluswijzer: Zelf sanitair installeren. elk mens zijn eigen woonwens. Fotobureau Tiernego

Kluswijzer: Zelf sanitair installeren. elk mens zijn eigen woonwens. Fotobureau Tiernego Kluswijzer: Zelf sanitair installeren elk mens zijn eigen woonwens Fotobureau Tiernego Sanitair installeren U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok? of wilt u uw douchebak inruilen

Nadere informatie

EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING

EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING M EERLAAGSE FLEXIBELE PERSLUCHTLEIDING Speciaal voor perslucht! 1 FLEXIBEL EN BESTENDIG Structuur en eigenschappen Gecoëxtrudeerde binnenlaag van PE-RT (kleurloos) Dankzij de bijzondere structuur, biedt

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen SANITAIR Wilt u zelf veranderingen aan brengen in uw sanitair? Dan kunt u bij een bouwmarkt of speciaalzaak nieuw sanitair en de benodigde installatiematerialen aanschaffen. U

Nadere informatie

KLUSWIJZER 2. zelf sanitair installeren

KLUSWIJZER 2. zelf sanitair installeren KLUSWIJZER 2 zelf sanitair installeren U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok. U zou graag uw douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad. U heeft behoefte aan een wastafel

Nadere informatie

Binnenriolering. PVC Bipeau buis voor binnenriolering

Binnenriolering. PVC Bipeau buis voor binnenriolering Binnenriolering PVC Bipeau buis voor binnenriolering PVC buis voorzien van KOMO-keurmerk, volgens BRL 2023. Bipeau buis bestaat uit een binnen en buitenlaag van nieuw materiaal en een binnenlaag van gerecycled

Nadere informatie

Het nieuwe beugelen!

Het nieuwe beugelen! Het nieuwe beugelen! Checklist Inhoud: Burgerhout en het nieuwe beugelen...3 Enkelwandig kunststof rookgasafvoersysteem...4 Enkelwandig metalen rookgasafvoersysteem...6 Concentrisch rookgasafvoersysteem...8

Nadere informatie

Topkwaliteit sinds 1860. BONFIX messing en messing vernikkelde (sanitaire) knelfittingen. Technische documentatie

Topkwaliteit sinds 1860. BONFIX messing en messing vernikkelde (sanitaire) knelfittingen. Technische documentatie BONFIX messing en messing vernikkelde (sanitaire) knelfittingen Algemeen De moderne installatietechnieken richten zich steeds meer op: a snelle en tijdsbesparende toepassingen, b eenvoudige en snelle vervanging

Nadere informatie

De installatie moet worden uitgevoerd door een installateur en voldoen aan Richtlijn NBN D51.006/A

De installatie moet worden uitgevoerd door een installateur en voldoen aan Richtlijn NBN D51.006/A HYDRA GS Flexibele buizen voor gas Het HYDRA GS systeem bestaat uit een flexibele geribbelde inox buis in inox 316 L (Hydra Witzenmann) beschermd met een geel synthetisch omhulsel op rol en uit messing

Nadere informatie

Solderen en lassen. Nummer 31

Solderen en lassen. Nummer 31 Nummer 31 Art.nr. 691488 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als gaat solderen of lassen. We leggen u eerst het verschil uit tussen solderen en lassen. Vervolgens

Nadere informatie

Binnenriolering. PVC Bipeau buis voor binnenriolering

Binnenriolering. PVC Bipeau buis voor binnenriolering Binnenriolering PVC Bipeau buis voor binnenriolering PVC buis voorzien van KOMO-keurmerk, volgens BRL 2023. Bipeau buis bestaat uit een binnen en buitenlaag van nieuw materiaal en een binnenlaag van gerecycled

Nadere informatie

Zelf sanitair installeren

Zelf sanitair installeren Zelf sanitair installeren U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok; u zou graag uw douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad; u heeft behoefte aan een wastafel op uw slaapkamer.

Nadere informatie

KUNSTSTOF. Verbindingstechnieken voor leidingsystemen. Lijmen Fixeren Reinigen Glijmiddel. Griffon. Kwaliteit voor de installateur.

KUNSTSTOF. Verbindingstechnieken voor leidingsystemen. Lijmen Fixeren Reinigen Glijmiddel. Griffon. Kwaliteit voor de installateur. KUNSTSTOF Verbindingstechnieken voor leidingsystemen Lijmen Fixeren Reinigen Glijmiddel Griffon. Kwaliteit voor de installateur. GRIFFON. KWALITEIT VOOR DE INSTALLATEUR. Als professionele installateur

Nadere informatie

Zelf sanitair installeren. Water aan- en afvoer Koperen aanvoerleidingen Kunststof afvoerleidingen Toilet installeren

Zelf sanitair installeren. Water aan- en afvoer Koperen aanvoerleidingen Kunststof afvoerleidingen Toilet installeren Zelf sanitair installeren Water aan- en afvoer Koperen aanvoerleidingen Kunststof afvoerleidingen Toilet installeren Zelf sanitair installeren 2 3 U wilt uw oude wc vervangen door een nieuwe wc? Of wilt

Nadere informatie

Opdracht. Buizen koppelen

Opdracht. Buizen koppelen Opdracht Soorten koppelingen Je kunt buizen op veel verschillende manieren koppelen. Sommige koppelingen zijn demontabel, andere zijn vast. Je hebt daarnaast koppelingen die alleen geschikt zijn voor een

Nadere informatie

Radiator verwijderen of vervangen

Radiator verwijderen of vervangen Radiator verwijderen of vervangen Radiator verwijderen of vervangen Materialen Gereedschap Schroeven Pluggen Koppelingen Ontbramer Boorhamer IJzerzaag Rolmaat Waterpas Pijpsnijder Boormachine Waterpomptang

Nadere informatie

WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater.

WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater. WARMTE TERUGWINNING UIT DOUCHEWATER (WTWD/200/300/ZB) Zie ook: Energiebesparing door terugwinning van warmte uit douchewater. Voor een grotere lengte, trek steeds 20 cm af van de binnenbuis voor de lengte

Nadere informatie

Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen. Rolux enkelwandige PP rookgasafvoer

Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen. Rolux enkelwandige PP rookgasafvoer Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen Rolux enkelwandige PP rookgasafvoer Rolux enkelwandige PP rookgasafvoer 1 Voorwaarden Dit installatievoorschrift is alleen van toepassing op een kunststof

Nadere informatie

Kluswijzer 7 Zelf sanitair installeren

Kluswijzer 7 Zelf sanitair installeren Kluswijzer 7 Zelf sanitair installeren U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok,- u zou graag uw douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad,- u heeft behoefte aan een wastafel

Nadere informatie

klus wijzer 6 sanitair

klus wijzer 6 sanitair kluswijzer 6 sanitair Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan, wat voor

Nadere informatie

Plasson Serie 1. Een nieuwe, innovatieve fitting

Plasson Serie 1. Een nieuwe, innovatieve fitting Plasson Serie 1 Een nieuwe, innovatieve fitting Plasson Serie 1 Een nieuwe, innovatieve fitting Plasson Serie 1 Een nieuwe, innovatieve insteekfitting. Ontworpen door Plasson, wereldwijd bekend als producent

Nadere informatie

Airco Electra kabel Afstandsbediening

Airco Electra kabel Afstandsbediening Haal de airco uit de doos, controleer deze op beschadigingen en controleer of de inhoud compleet is met instructie manual: Airco Electra kabel Afstandsbediening Verwijder de plakband op de airco binnenunit

Nadere informatie

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP

BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP 1 BOUWBESCHRIJVING KNIKKERPOMP Ten behoeve van demonstratiedoeleinden De knikkerpomp is een type waterpomp dat van PVCbuis en twee knikkers gemaakt wordt. Door zijn eenvoud en omdat PVC goed verkrijgbaar

Nadere informatie

Nefit Economy cv-boilers

Nefit Economy cv-boilers Nefit houdt Nederland warm Installatie-instructie Nefit Economy cv-boilers INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 1-1 2. INSTALLEREN 2-1 2.1 Voorschriften 2-1 2.1.1 Algemene voorschriften 2-1 2.1.2 Voorschriften fabrikant

Nadere informatie

Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1

Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1 Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1 1 a b c 2 d e f h i g j Benodigde gereedschappen: a) trekbanden, b) schuurlinnen korreldikte 40-60 mm, c) zaag, d) boor, e) kegelboor, f) PE-reiniger, g) polyfusie

Nadere informatie

LAVENA NL D...1 I...5 N...9 GR...13 TR...17 GB...2 NL...6...10 CZ...14 RUS...18 F...3 S...7 PL...11 H...15 SK...19 E...4 DK...8 UAE...12 P...

LAVENA NL D...1 I...5 N...9 GR...13 TR...17 GB...2 NL...6...10 CZ...14 RUS...18 F...3 S...7 PL...11 H...15 SK...19 E...4 DK...8 UAE...12 P... 32 064 LAVENA LAVENA NL D...1 I...5 N...9 GR...13 TR...17 GB...2 NL...6...10 CZ...14 RUS...18 F...3 S...7 PL...11 H...15 SK...19 E...4 DK...8 UAE...12 P...16 94.684.231/ÄM 206150/09.06 Inhoud Geachte klant,

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. Closet-Plus. Hét systeem om op een eenvoudige wijze te lage wandclosetpotten te verhogen met 5 of 7 cm

MONTAGEHANDLEIDING. Closet-Plus. Hét systeem om op een eenvoudige wijze te lage wandclosetpotten te verhogen met 5 of 7 cm MONTAGEHANDLEIDING Closet-Plus Hét systeem om op een eenvoudige wijze te lage wandclosetpotten te verhogen met 5 of 7 cm Inhoud van het pakket Controleer vóór de montage van de Closet-Plus eerst de inhoud

Nadere informatie

Installatie & gebruik

Installatie & gebruik Itho Daalderop LD Bladmengkraan Installatie & gebruik 1. Voorschriften 1.1. Voorschriften De bladmengkraan is bedoeld voor een veilige werking en toepassing van warmwatertoestellen, die volgens het lagedrukprincipe

Nadere informatie

Staalverzinkte knelkoppelingen

Staalverzinkte knelkoppelingen Staalverzinkte knelkoppelingen knelkoppelingen SUperieUr in prijs & kwaliteit BreeD assortiment technische DoCUMentatie productaanbod Rechte koppeling Rechte verloopkoppeling Overschuifkoppeling Puntstuk

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING PLIEGER 1 KABEL INBOUWRESERVOIR 0701139

GEBRUIKSAANWIJZING PLIEGER 1 KABEL INBOUWRESERVOIR 0701139 GEBRUIKSAANWIJZING PLIEGER 1 KABEL INBOUWRESERVOIR 0701139 Bedankt voor de aankoop van dit Plieger product! Met Plieger heeft u iets goeds in handen. Plieger producten worden met zorg geselecteerd, gemaakt

Nadere informatie

Sanitair. Klushulp 5 Almelose woningstichting. eter B W ONEN. Beter Wonen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van deze folder

Sanitair. Klushulp 5 Almelose woningstichting. eter B W ONEN. Beter Wonen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van deze folder Almelose woningstichting Sanitair eter B W ONEN Beter Wonen aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van deze folder Wonen naar wens Zelf sanitair installeren U wilt uw oude wc met stortbak

Nadere informatie

Staalverzinkte knelkoppelingen Technische documentatie

Staalverzinkte knelkoppelingen Technische documentatie STAALVERZINKTE KNELKOPPELINGEN KNELKOPPELINGEN SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT BREED ASSORTIMENT PRODUCTAANBOD Staalverzinkte knelkoppelingen Rechte koppeling Rechte verloopkoppeling Overschuifkoppeling

Nadere informatie

15-1. Opdracht. Buis buigen

15-1. Opdracht. Buis buigen Opdracht Soorten leidingen In de boxen zie je allerlei leidingen lopen. Bijvoorbeeld tussen de radiator en de cv-ketel. Ook de kraan op de wastafel is aangesloten op de waterleiding. Als je de verschillende

Nadere informatie

WATER KLUSWIJZER AAN- & AFVOER

WATER KLUSWIJZER AAN- & AFVOER WATER AAN- & AFVOER In deze Kluswijzer worden klussen op het gebied van wateraan- en afvoer behandeld. Ook worden oplossingen gegeven voor een aantal veel voorkomende problemen, zoals verstopping en rioollucht.

Nadere informatie

PenTec knelkoppelingen

PenTec knelkoppelingen PenTec knelkoppelingen voor dunwandig staal - RVS - koper voor kunststofleiding voor kunststof/aluminium leiding Pentec knelkoppelingen Toepassingen PenTec knelsets, knelverloopsets en overgangskoppelingen

Nadere informatie

Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen. Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht

Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen. Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht Voorschriften checklist Ubbink rookgasafvoersystemen Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht Rolux enkelwandige rookgasafvoer/ luchttoevoer in de schacht 1 Voorwaarden Dit installatievoorschrift

Nadere informatie

Kluswijzer 4 Sanitair

Kluswijzer 4 Sanitair Kluswijzer 4 Sanitair Een badkamer naar uw eigen zin. Misschien een oude stortbak vervangen door een modern duoblok, of uw oude douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad. In onze showroom, is sanitair

Nadere informatie

Knelverbindingen: knelset knel- en verloopsets rechte overgangskoppelingen

Knelverbindingen: knelset knel- en verloopsets rechte overgangskoppelingen Knelverbindingen: knelset knel- en verloopsets rechte overgangskoppelingen voor dunwandig staal - RVS - koper voor kunststofleiding voor kunststof/aluminium Toepassingen PenTec knelsets, knelverloopsets

Nadere informatie

Water aan- en afvoer. Kluswijzer

Water aan- en afvoer. Kluswijzer Kluswijzer Water aan- en afvoer In deze Kluswijzer worden klussen op het gebied van wateraan- en afvoer behandeld. Ook worden oplossingen gegeven voor een aantal veel voorkomende problemen, zoals verstopping

Nadere informatie

Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem

Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem HYDRA GS Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem Het HYDRA GS systeem bestaat uit een flexibele geribbelde inox buis in inox 316 L (Hydra Witzenmann) beschermd met een geel synthetisch omhulsel

Nadere informatie

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw

Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

2 SANITAIR INSTALLEREN

2 SANITAIR INSTALLEREN 2 SANITAIR INSTALLEREN U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok, u zou graag uw douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad, u heeft behoefte aan een wastafel op uw slaapkamer.

Nadere informatie

Opdracht. Radiatoren 2. Als de aanvoer- en retourleiding vanaf de bovenliggende verdieping bij de radiator komen, heet dat een bovenverdeling.

Opdracht. Radiatoren 2. Als de aanvoer- en retourleiding vanaf de bovenliggende verdieping bij de radiator komen, heet dat een bovenverdeling. Opdracht Radiatoren 2 Voordat je deze opdracht kunt uitvoeren, moet je opdracht 18 hebben afgerond. Je bent dan al bekend met de knelkoppeling. In deze opdracht ga je een radiator bedrijfsklaar maken.

Nadere informatie

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal!

Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Icopal Kunststof Dakgoten Het klikt met Icopal! Zonder lijm en waterdicht Slagvast kunststof 100% corrosievrij Onderhoudsarm 15 jaar garantie Sterke dakgoten voor zowel nieuwbouw als renovatie Eenvoudig

Nadere informatie

7-1. Opdracht. Wastafel 2: monteren sifon

7-1. Opdracht. Wastafel 2: monteren sifon Opdracht Wastafel 2: monteren sifon Inleiding Een sifon is een stankafsluiter. Een stankafsluiter zorgt ervoor dat de vieze lucht uit het riool niet in huis komt. Er zijn verschillende soorten stankafsluiters.

Nadere informatie

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen

Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Montage handleiding BM kunststof PP rookgasafvoerleidingen Concentrisch systeem, flexibele-en starre voering. Duinkerkenstraat 27 Postbus 509 9700 AM Groningen Telefoon: 0503139944 Telefax : 0503185423

Nadere informatie

Checklist Benodigde gereedschappen Afvoer

Checklist Benodigde gereedschappen Afvoer 10000816_KlusZo_32_Afvoer 30-11-2004 10:26 Pagina 12 Checklist Nummer 32 Art. nr. 991015 Benodigde gereedschappen 1 Meetlat 2 Afbreekmesje 3 Handzaag 4 Schuurpapier 5 Verstekbak 6 PVC lijm 7 8 Winkelhaak

Nadere informatie

Zo kiest u het juiste ventilatiesysteem

Zo kiest u het juiste ventilatiesysteem bouwmaterialen Zo kiest u het juiste ventilatiesysteem Productoverzicht Stappenplan installatie Keuzehulp Waarom ventileren? Wij brengen ongeveer 90% van ons leven door in gesloten ruimtes, waarvan ongeveer

Nadere informatie

Sanitair. Sanitair. Kluswijzer van Woningstichting Nijkerk. De klus

Sanitair. Sanitair. Kluswijzer van Woningstichting Nijkerk. De klus Sanitair Kluswijzer van Woningstichting Nijkerk Sanitair Zelf uw woning aanpassen, helemaal naar uw eigen smaak. Dat mag natuurlijk, maar er zijn wel een paar spelregels. Dat komt omdat de aanpassingen

Nadere informatie

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ

Reservoir PRO3-VAQ PRO7-VAQ Installatiehandleiding VAQ Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker Het Quooker-systeem bestaat uit een klein reservoir onder het aanrecht dat aangesloten is

Nadere informatie

Kluswijzer 3: sanitair

Kluswijzer 3: sanitair Kluswijzer 3: sanitair Plezierig wonen Wonen is iets persoonlijks. In uw woning ziet u graag de kleuren waar u van houdt, heeft u een indeling waar u zich prettig bij voelt en als het even kan, wat voor

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

De perfecte klik! Het nieuwe Vision push fit-systeem van Henco met álle voordelen van DYKA

De perfecte klik! Het nieuwe Vision push fit-systeem van Henco met álle voordelen van DYKA De perfecte klik! Het nieuwe Vision push fit-systeem van Henco met álle voordelen van DYKA En wéér heeft DYKA een geweldig product van Henco in haar assortiment: Vision push fit. Het snelle, super gemakkelijke

Nadere informatie

Zonne-energie voor iedereen. Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan

Zonne-energie voor iedereen. Installatiehandleiding. zonnepaneelset camper, boot of caravan Zonne-energie voor iedereen Installatiehandleiding zonnepaneelset camper, boot of caravan Inhoud zonnepaneelset Hoekstukken set Zonnepaneel Montagekit Laadregelaar Connectorset mc4 Solar kabel Optioneel

Nadere informatie

o g lo E C E T TECElogo Prijslijst 2015

o g lo E C E T TECElogo Prijslijst 2015 Prijslijst 2015 WIJ HEBBEN, EN U HET BIJBEHORENDE GEREEDSCHAP: UW HANDEN De nieuwe generatie professionele leidingsystemen gemaakt voor de vakman. Persgereedschap? Niet nodig. Geen extra investeringen:

Nadere informatie

bino/fano badmeubel handleiding

bino/fano badmeubel handleiding bino/fano badmeubel handleiding Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

Flexibels : C.V. & sanitair

Flexibels : C.V. & sanitair Flexibels : C.V. & sanitair Sanutal beschikt over de nodige machines om flexibele slangen voor sanitair en verwarming te produceren. Deze productie laat ons toe een volledig en hoogwaardig gamma uit voorraad

Nadere informatie

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg!

MONTAGE HANDLEIDING. MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! MONTAGE HANDLEIDING MAXXGRIP Beadlock systeem; Hét beste beadlocksysteem voor Autosport, Off-Road, en zelfs geschikt voor op de openbare weg! De onderdelen van het MAXXGRIP beadlock systeem; START HIER:

Nadere informatie

DRUK AFDICHTINGEN. Functionaliteit: voor buis en kabel. Tel: Fax: Website:

DRUK AFDICHTINGEN. Functionaliteit: voor buis en kabel. Tel: Fax: Website: Functionaliteit: voor buis en kabel Druk afdichting enkellaags blindplug Druk afdichting dubbellaags blindplug Druk afdichting enkellaags gesloten uitvoering Druk afdichting enkellaags openklapbare uitvoering

Nadere informatie

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L

Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Montagehandleiding Luxalon Plafond Type: 300L Voor een optimaal resultaat heeft u een aantal eenvoudige gereedschappen nodig: - Scherp mes, bijvoorbeeld een hobbymes (voor het op maat snijden van de lamellen)

Nadere informatie

17-1. Opdracht. Leidingen koppelen - soldeerverbinding

17-1. Opdracht. Leidingen koppelen - soldeerverbinding Opdracht Verbinden van buizen Er zijn verschillende manieren om buizen te verbinden. Bijvoorbeeld met een schroefkoppeling of met een knelkoppeling. Je kunt koperen buizen ook aan elkaar solderen. Dit

Nadere informatie

13-1 13-2. Opdracht. Aansluiten closetpot en reservoir

13-1 13-2. Opdracht. Aansluiten closetpot en reservoir Opdracht Aansluiten closetpot en reservoir In deze opdracht ga je een hangende closetpot met inbouwreservoir aansluiten op de waterleiding en de afvoer. Je hebt daarvoor een gemonteerde closetpot en inbouwreservoir

Nadere informatie

26.08.2004 14:26:06 Uhr. De TWIK. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101773#1

26.08.2004 14:26:06 Uhr. De TWIK. N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N101773#1 .0.00 1::0 Uhr 1 0 1. 3 De TWIK N.B. De Opitec bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 .0.00 1::0 Uhr 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Bouwpakket model van hout (karretje) Techniek

Nadere informatie

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

113.185 B l i k s e m b o l Let op!. Benodigd gereedschap: Stuklijst Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. is uniek 113.185 Bliksembol Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren alleen

Nadere informatie

HBS-AP INSTALLATIEHANDLEIDING

HBS-AP INSTALLATIEHANDLEIDING ALUMINIUM PIPEWORK - ALUMINIUM PIPEWORK - ALUMINIUM PIPEWORK 97 HBS-AP INSTALLATIEHANDLEIDING 1. INTRODUCTIE 1.1. Deze handleiding is eenvoudig op te volgen. Wij raden daarom aan deze te lezen voordat

Nadere informatie

Opdracht. Closetpot en reservoir

Opdracht. Closetpot en reservoir Opdracht Closetpot en reservoir Uitvoeringen Toiletten zijn in verschillende uitvoeringen te koop. Zo heb je verschillende: - ophangsystemen van de closetpot - ophangsystemen van het reservoir - vormen

Nadere informatie

Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel

Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van goede en veilige huisaansluitleidingen t.b.v. hoogbouw in deelnetten

Nadere informatie

HBS-AP INSTALLATIEHANDLEIDING INTRODUCTIE

HBS-AP INSTALLATIEHANDLEIDING INTRODUCTIE aluminium pipework - aluminium pipework - aluminium pipework 93 HBS-AP Installatiehandleiding 1. 3. INTRODUCTIE 1.1. Deze handleiding is eenvoudig op te volgen. Wij raden daarom aan deze te lezen voordat

Nadere informatie

Metalen zonnewijzer

Metalen zonnewijzer is uniek 112.927 Metalen zonnewijzer Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren

Nadere informatie

miko badmeubel handleiding

miko badmeubel handleiding miko badmeubel handleiding Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Kennismaking met houtbewerking solderen electronica Magische lamp 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Semestertaak Techniek Praktisch werkstuk Matthias Spitael 23BALSO Biologie - Techniek Inhoudstafel

Nadere informatie

,50 4,50 0, ,50 4,50 0, ,00 5,00 0,

,50 4,50 0, ,50 4,50 0, ,00 5,00 0, ISIFLO SPRINT WATER De Isiflo Sprint is de sterkste in zijn klasse en uiterst eenvoudig te installeren. Het composiet materiaal combineert de sterkte van metaal met de corrosieweerstand van thermoplastische

Nadere informatie

sanitair installeren Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen

sanitair installeren Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen sanitair installeren Klus wijzer Handige tips wanneer u zelf gaat klussen U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok; u zou graag uw douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad;

Nadere informatie

Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen

Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen Sinds 1982 ervaring in roestvast stalen reparatieklemmen Leenders Repair clamps Type L3A Type L1A, L2A en L3A klemmen zijn roestvast stalen reparatie klemmen met aftakking voor het repareren van gebroken

Nadere informatie

POLY16 Plus en POLYFAST AZ De klemfittingen die altijd veilig afdichten!

POLY16 Plus en POLYFAST AZ De klemfittingen die altijd veilig afdichten! POLY16 Plus en POLYFAST AZ De klemfittingen die altijd veilig afdichten! POLY16 Plus en POLYFAST AZ > Comple Georg Fischer klemfittingen POLY16 Plus (d 7 d 110) met een actief afdichtsysteem bestaand uit

Nadere informatie

Wat is het? 6 Buigen van buizen en leidingen Inhoud

Wat is het? 6 Buigen van buizen en leidingen Inhoud 6 Buigen van buizen en leidingen Inhoud Wat is het?... 1 Waarmee doe je het?... 1 Hoe werk je met een pijpenbuigmachine?... 2 Hoe onderhoud je een pijpenbuigmachine?... 4 Hoe werk je met een buigijzer?...

Nadere informatie

Artikelnr. 018902 018903

Artikelnr. 018902 018903 Postbus 6223 4000 HE TIEL Franklinstaat 13a 4004 JK TIEL Telefoon 0344 67 30 20 Fax 0344 67 30 29 E-mail: info@teleflex.nl Internet: www.teleflex.nl MONTAGEVOORSCHRIFT VOOR UITZETRAMEN KETTINGTYPE Artikelnr.

Nadere informatie

Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser)

Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser) Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser) Industriele keukenrek maken (ontwerp door Daan Kayser) Materialen Gereedschap Roodkoperen buis 12mm 3m Schaaflat hardhout 9x117mm 210cm Sencys roodkoperen

Nadere informatie

Sanitair installeren

Sanitair installeren kluswijzer Sanitair Sanitair Sanitair installeren Sanitair is een belangrijke voorziening in uw huis. En u heeft bovendien zelf de mogelijkheid om uw sanitair verder te verbeteren. Wat dacht u van een

Nadere informatie

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir

HiTAC -filterpatroon vervangen worden. Tevens wordt dan de kalk uit het reservoir Installatiehandleiding COMBI Lees voor het installeren eerst deze handleiding Inleiding De werking van de Quooker COMBI De Quooker COMBI is een kokend- en warmwatervoorziening die bestaat uit inlaatcombinatie,

Nadere informatie

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur

BUITENDOUCHE. moeilijkheidsgraad. Klustijd:8 uur BUITENDOUHE moeilijkheidsgraad Klustijd:8 uur MATERIALEN Materiaalkosten ca. 160,- Aantal Materiaal Dikte Breedte Lengte M Plank 1 Plank 2 3 Steigerplank* 3 250 3 Steigerplank* 3 6 250 1 10 1 2 1 60 10

Nadere informatie

MESSING EN MESSING VERNIKKELDE (SANITAIRE) KNELFITTINGEN KNELFITTINGEN SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT 20 JAAR GARANTIE

MESSING EN MESSING VERNIKKELDE (SANITAIRE) KNELFITTINGEN KNELFITTINGEN SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT 20 JAAR GARANTIE Topkwaliteit sinds 1860 MESSING EN MESSING VERNIKKELDE (SANITAIRE) KNELFITTINGEN KNELFITTINGEN SUPERIEUR IN PRIJS & KWALITEIT 20 JAAR GARANTIE PRODUCTAANBOD Messing en messing vernikkelde (sanitaire) knelfittingen

Nadere informatie

Zo plaatst u zelf gipsplaten

Zo plaatst u zelf gipsplaten bouwmaterialen Zo plaatst u zelf gipsplaten Soorten gipsplaten Handleiding Gipsplaat Gipsplaat is een veelzijdig toepasbaar materiaal en bovendien zeer klusvriendelijk. Ideaal voor het aftimmeren van de

Nadere informatie

Nu ook in diameters van 32, 40 en 50 mm! TECElogo steekfittingen. Het leidingsysteem voor professionals

Nu ook in diameters van 32, 40 en 50 mm! TECElogo steekfittingen. Het leidingsysteem voor professionals Nu ook in diameters van 32, 40 en 50 mm! TECElogo steekfittingen Het leidingsysteem voor professionals Wij hebben TECElogo. En u het bijbehorende gereedschap: uw handen. De nieuwe generatie professionele

Nadere informatie

- Kluswijzer - 6. Zelf sanitair installeren

- Kluswijzer - 6. Zelf sanitair installeren 6. Zelf sanitair installeren U wilt uw oude wc met stortbak vervangen door een modern duoblok. U zou graag uw douchebak inruilen voor een comfortabel ligbad. Of u heeft behoefte aan een wastafel op uw

Nadere informatie