EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK"

Transcriptie

1 EERSTE COMMUNIE VIERING VIERING: IK BEN EEN ZONNETJE! Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN Kind 1: Kind 2: Kind 3: Dag zon, dag bloem, dag vlinder in de wei. Ik moet jullie iets vertellen : ik voel me vandaag zo blij, want ik doe mijn eerste communie en dat op een dag in mei. Dag mama, dag papa, dag broer en zus, dag mensen allemaal, Goeiedag meneer pastoor, zet je stoel er maar gemakkelijk bij. Jullie hier zien maakt ons blij. Dit wordt een speciaal moment voor jou en mij. Dankjewel allemaal omdat jullie gekomen zijn. We vinden het fijn dat jullie met zovelen willen delen met brood en wijn. Nu is het tijd om van start te gaan : WELKOM, WELKOM ALLEMAAL!!! Ouder: Dag lieve communicanten, een aantal jaren geleden hielden wij je nog als kleine, wonderbare baby in onze armen. Wat waren wij toen trots! Maar het wonder in jou werd steeds maar groter je leerde kruipen, lopen, praten en spelen. Je ging naar school en maakte vriendjes. Momenten die je mama en papa niet zo gauw vergeten. Maar ook vandaag

2 is het een bijzondere dag. Je hebt er lang naar uitgekeken : samen met onze parochiegemeenschap mogen jullie mee aanzitten aan de tafel van de Heer. Superblij zijn wij vandaag omdat het een speciale dag is, want vanaf nu horen jullie er echt bij. Welkom iedereen. In de naam van de Vader, de Zoon, de Heilige Geest, Amen. BIDDEN OM ONTFERMING Deze kinderen zijn bloemen, gericht naar jou, God. Soms kan er in hun kleine leven ook wel iets verkeerds gaan, maar dan hebben ze spijt. Dit willen ze vandaag zeker goed maken. Kind: Ik deed liever mijn eigen zin. Ik keek niet naar mijn vriendje. Ik keerde mijn rug naar mama of papa, naar broer of zus. Maar nu wil ik me keren naar iedereen. Ik wil een zonnekind zijn. Lied: te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) Kind: Ik luister niet als jij mij iets vertelde. Ik maakte soms ruzie en stopte mijn oren dicht. Maar vanaf nu wil ik me keren naar jou. Ik wil een zonnebloem zijn. Lied Kind: Jezus, jij deed zoveel goeds voor iedereen. Toch volgde ik jouw spoor niet. Ik wist het wel beter. Nu wil ik me keren naar jou, Jezus,

3 en een beetje leven zoals jij. Ik wil een zonnekind zijn voor iedereen. Lied God, als de zon in ons leven, zegt u tot ons: "Groei weer in mijn licht, leef weer in mijn liefde, straal weer als een zonnekind en richt je op naar al wat goed is." Geef deze kinderen de kracht om zonnekinderen te zijn, heel hun leven. Dit vragen wij U in Jezus' naam. OPENINGSGEBED God, samen met al deze mensen, maar vooral met deze kinderen bidden wij: wees voor hen als de zon waarnaar ze zich kunnen keren, als zonnebloemen in de tuin laat hen groeien naar het licht in onze warmte en genegenheid. Bewaar hen voor kilte en verdriet, en wees jij de zon in hun leven, dat vragen wij door Jezus onze Heer. VERHAAL: DE DRIE ZONNEBLOEMEN We luisteren nu naar het verhaal van het bloempje dat zo graag de zon wou zien!. Leerkracht Er waren eens drie zonnebloemen. Ze stonden aan de grote muur.

4 Ze groeiden en groeiden en kregen een mooi, bruin gezicht met een grote, gele kraag. Ze voelden zich fijn. Elke dag werden ze groter en groter. De bloemen zeiden tot elkaar: Zo groeien is toch fijn! Zo leven is heerlijk!. Eén bloem keek stil voor zich uit en zei: Ik vraag me af wie ons deed groeien. Ik vraag me af wie ons zo mooi geel heeft gemaakt. Dag bloem! sprak er iemand. Ik ben het die jullie doet groeien. Ik ben de zon. Ik liet jullie leven en mijn warmte doet jullie groeien. Jullie zijn echte zonnebloemen! En jullie zullen nog mooier worden! Kijk maar naar mij! Volg mij van s morgens tot s avonds en groei in mijn licht. De zonnebloemen straalden van vreugde. En ze draaiden hun hoofd altijd mee met de stand van de zon. Elke dag werden ze mooier en geler. Tot op een dag Ik draai niet meer mee, zei één van de bloemen, ik wil mijn eigen zin doen. Ik heb de zon niet meer nodig, ik ben groot genoeg, zei de tweede bloem. Jullie hebben gelijk, zei de derde bloem, weet die zon het dat zo goed, wij kunnen best zonder haar! En toen keerden ze zich om, naar de andere kant van de muur. Nu waren de bloemen niet meer naar de zon gericht en zo gebeurde het: hun gezichten werden donker, hun gele kraag werd bleek en slap en hun stengel was niet meer sterk. Toen pas wisten ze het: ze konden niet leven zonder de zon. Zachtjes draaiden de bloemen zich om naar de zon en al spoedig straalden ze weer. LIED: te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering)

5 EVANGELIE Er volgt nu een verhaal uit de bijbel. Voor we naar het verhaal gaan luisteren, maken we drie kruisjes. Doen jullie mee? Samen: Jezus, ik denk aan jou. (een kruisje op het voorhoofd) Jezus, ik vertel over jou. (een kruisje op onze mond) Jezus, ik hou van jou. (een kruisje op ons hart.) Verhaal door priester. Jezus trok met zijn vrienden naar vele kleine dorpjes en steden. Onderweg sprak Hij met zijn vrienden. Omdat Jezus merkte, dat vele mensen zich zo vlug zorgen maakten, zei Hij: "De mensen kunnen de dingen toch zo ingewikkeld maken. Sommige mensen maken zich veel te veel zorgen over wat ze zullen eten of drinken. Anderen zijn de hele dag bekommerd over het kleed of het jasje of de broek die ze zullen uitkiezen voor de volgende dag. De meeste mensen rennen maar heen en weer en hebben zoveel haast, ze hebben geen tijd. Ze zien niet wat er rond hen gebeurt. Net of ze willen de mooie dingen niet zien. Net of ze willen de bomen niet horen. Net of ze willen de wind en de regen niet voelen." Toen sprak Jezus: "Kijk eens om je heen. Zie je de zon? En de hemel? Kijk eens naar de bloemen op het veld. Let eens op de vogels in de lucht: die maken zich geen zorgen. Ze leven uit Gods hand. Als God zoveel houdt van de bloemen en de vogels, dan houdt Hij nog duizendmaal meer van de mensen. Wees niet langer bezorgd over onbelangrijke dingen. Bedenk hoe je beter elkaar gelukkig kunt maken en vertrouw op God. Hij is een goede Vader voor ons." HOMILIE

6 LIED te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) GELOOFSBELIJDENIS Laat ons allen samen met kleine woorden ons groot geloof uitspreken. Ik geloof dat God de Vader de wereld gemaakt heeft. Ik geloof dat wij die wereld mooi kunnen maken, als we zonnetjes zijn voor elkaar. Allen: Dat geloven wij ook. Ik geloof dat Jezus ons getoond heeft hoe wij anderen kunnen helpen. Ik geloof dat wij anderen gelukkig kunnen maken, als we zonnetjes zijn voor elkaar. Allen: Dat geloven wij ook. Ik geloof dat de Geest van God ons helpt om fijne mensen te worden. Ik geloof dat wij in vriendschap samen kunnen leven, als we zonnetjes zijn voor elkaar. Allen: Dat geloven wij ook. Ik geloof dat we samen één kerkgemeenschap vormen. Ik geloof dat we kinderen zijn van God die mogen leven als een zonnetje voor elkaar.

7 Allen: Dat geloven wij ook. Ik geloof dat we onderweg zijn naar een eeuwig geluk waar de zon van Gods liefde voor eeuwig schijnt. Allen: Dat geloven wij ook. VOORBEDEN Feesten is heel fijn, maar tijdens ons feest willen we toch even tijd maken om te bidden voor elkaar. Laat ons bidden tot de Vader die altijd bereid is naar zijn kinderen te luisteren. Kind 1 : Bidden wij voor mama, papa en alle mensen die deze dag zo mooi maken. Dat wij altijd een zonnetje voor hen zouden zijn. Laten wij bidden. Samen : Heer, ontferm U over ons. Kind 2 : Bidden wij voor onze vriendjes uit de klas. Dat wij samen nog vele blije dingen zouden doen. Laten wij bidden. Samen : Heer, ontferm U over ons. Kind 3 : Bidden wij voor alle kinderen uit de hele wereld. Dat er altijd mensen zouden zijn om voor hen te zorgen. Net zoals de zon ervoor zorgt dat de bloemen groeien. Laten wij bidden.

8 Samen : Heer, ontferm U over ons. Kind 4 : Bidden wij dat de ganse wereld een mooie tuin kan zijn met mensen als zonnebloemen voor wie God een zon kan zijn. Laten wij bidden. Samen : Heer, ontferm U over ons. Goede God, dit zijn onze verlangens. Wij hopen met Uw hulp ons Christen -zijn iedere dag opnieuw te kunnen beleven. Dit vragen wij U door Jezus Christus uw Zoon en onze Heer. OFFERANDESTOET Samen gaan we nu aan tafel. Vandaag mogen jullie voor de eerste keer het grote feestmaal vieren met Jezus. Daarom maken we nu de tafel klaar. Kind 1: Wij brengen een kaars. Ik ben gelukkig wanneer ik mag branden, zegt de kaars. Vandaag willen wij licht zijn voor alle mensen. (Een ander kind brengt de kaars aan.) Kind 2: Wij brengen bloemen. Wij leven in goede aarde. Daardoor worden we mooi en ruiken we zo heerlijk, zeggen de bloemen. Met deze bloemen willen we onze feesttafel versieren. (Een ander kind brengt de bloemen aan.) Kind 3: Wij brengen wijn. Ik ben gemaakt van heerlijke druiven, zegt de wijn.

9 Met deze wijn willen we deze maaltijd nog feestelijker maken. (Een ander kind brengt de wijn aan.) Kind 4: Wij brengen het brood. Ik ben gemaakt van het beste graan, zegt het brood. Vandaag willen we dit brood met elkaar delen. (Een ander kind brengt het brood aan.) Offerandelied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) GEBED OVER DE GAVEN Heer, brood en wijn staan klaar op de tafel. Jezus komt nu in ons midden. Hij heeft ons geleerd hoe wij kunnen geven en delen. Heer, jij nodigt ons uit aan jouw tafel. Deze kinderen zijn er voor de eerste keer bij. Help hen, dat zij in het teken van dit brood en deze wijn de kracht vinden om te leven naar het voorbeeld van uw Zoon en onze Heer. GROOT DANKGEBED Toen Jezus met zijn vrienden aan tafel ging, sprak hij het grote dankgebed uit. Nu wij hier samen zijn rond de tafel van de Heer, willen we ook danken. De Heer zal bij u zijn. Samen: De Heer zal u bewaren. Verheft uw hart. Samen: Wij zijn met ons hart bij de Heer.

10 Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Samen: Hij is onze dankbaarheid waardig. Kind 1: We danken voor de zon, maar ook voor de regen en de plassen. Voor de vele dieren en planten. Voor al de mooie dingen op deze wereld. Kind 2: We danken omdat we onze eerste communie mogen doen, vandaag. Vanaf nu woont Jezus in ons hart. Kind 3: We danken omdat er heel veel mensen zijn die ons graag zien. Kind 4: We danken omdat God ons onder zijn vleugels neemt. Maar vandaag danken wij U vooral voor Jezus, Uw Zoon. Hij is het mooiste geschenk van U aan ons. Daarom zeggen wij voor U, samen met allen hier aanwezig En met allen in die in de hemel zijn: Samen: Heilig, heilig, heilig de Heer, De God der hemelse machten! Vol zijn hemel en aarde van Uw heerlijkheid. Hosanna in den hoge. Gezegend Hij die komt in de naam des Heren. Hosanna in den hoge! God, onze Vader, wij bidden U: Zend Uw Geest, opdat dit brood en deze wijn het lichaam en bloed kan worden van Jezus Onze Heer. De avond voor Zijn dood heeft Hij ons Uw liefde betuigd. Hij was aan tafel met Zijn leerlingen.

11 Hij nam een stuk brood, zegde een gebed om U te zegenen en te danken. Hij verdeelde het brood en gaf het aan Zijn leerlingen, terwijl Hij zei: Neem en eet hiervan, gij allen, want dit is mijn lichaam, dat voor u gegeven wordt. Dan nam Hij de beker met wijn. Nogmaals zegde Hij een gebed om U te danken. Hij liet de beker rondgaan bij iedereen en sprak tot hen: Neem deze beker, en drink hier allen uit, want dit is de beker van het nieuwe altijddurende verbond. Dit is mijn bloed dat voor u en alle mensen wordt vergoten tot vergeving van de zonden. Dan zei Hij hun: Blijf dit doen om Mij te gedenken. Samen: Heer Jezus, wij verkondigen Uw dood En wij belijden tot Gij wederkeert, Dat Gij verrezen zijt. Om Jezus nooit te vergeten, zijn wij nu samen aan deze altaartafel. Samen: Ter ere van U, goede Vader. Ook wij willen een beetje meer gelijken op die goede Jezus, Ook wij willen lief zijn voor alle mensen. Maar alleen kunnen wij dat niet. Daarom vragen wij U: geef zijn Goede Geest aan elk van ons.

12 Samen: Ter ere van U, goede Vader. Geef dat wij vriendelijk voor elkaar zijn, echte vredebrengers. Samen: Ter ere van U, goede Vader. Wij bidden U ook, goede God, voor alle mensen van wie wij houden, Vader, moeder, broers, zussen Ook voor alle mensen die pijn of verdriet hebben, bidden wij en voor allen die gestorven zijn. Mocht het ooit eens echt goed worden voor iedereen: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde: zo danken wij U voor Jezus, onze Heer, die wij hoopvol verwachten. Door Hem en met Hem en in Hem zal Uw naam geprezen zijn, Heer onze God, nu en altijd tot in eeuwigheid. Amen. Eens toen Jezus aan het bidden was, zeiden de apostelen: Heer, leer ons bidden. Zo mogen wij nu bidden tot God, die onze vader is. ONZE VADER LIED OF GEBED VREDESWENS Priester : Soms is het moeilijk om een vriend te zijn voor elkaar. Maar als ik jullie bekijk, denk ik dat we hier nu één grote vriendengroep zijn. Is dat zo? Kinderen: Ja, we zijn graag vrienden van elkaar! Priester : Dat is wat Jezus heel graag ziet: vriendschap in plaats van ruzie, vrede in plaats van oorlog. Laten ook wij Jezus blij maken: geef elkaar de hand en deel de vrede rond.

13 LAM GODS Lam Gods, dat wegneemt de zonden der wereld. Samen: Ontferm U over ons. Lam Gods, dat wegneemt de zonden der wereld. Samen: Ontferm U over ons. Lam Gods, dat wegneemt de zonden der wereld. Samen: Geef ons de vrede COMMUNIE Lieve kinderen, Jezus nodigt jullie voor de eerste keer uit aan zijn tafel. Als jullie van dit brood eten, zal Jezus heel dicht bij jullie zijn. Hij komt in jullie hartje wonen. Allen: Heer, ik ben niet waardig dat Gij tot mij komt, maar spreek en ik zal gezond worden. Communielied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering) DANK JE WEL Priester : Lieve kinderen, jullie hebben het prachtig gedaan. Je papa en mama mogen fier zijn. Straks mogen jullie bij hen gaan, maar eerst willen jullie nog danken.

14 Kind 1: Kind 2: Ik ben zo blij, ik wil steeds maar zingen. Alles lacht precies vanbinnen! Ik wil wel danken duizend keer, maar God, onze Vader, op de eerste plaats vandaag. Daarom zeg ik : Dank U, God, ik zie U graag! Wij zijn twee vrienden, onze papa en ik. Al heb ik hem niet altijd gehoord, en wil ik soms het laatste woord en zeg ik soms wel eens misschien. Papa je hebt het zeker al gezien. Anders roep ik nu zo hard ik kan : Ons papa, ik houd er zoveel van! Kind 3: Wij zijn twee vrienden, ons mama en ik. Al kom ik s zondags te vroeg uit bed en heb ik teveel overhoop gezet, al zeur ik soms over het eten. Mama je zult het wel weten. Anders roep ik nu zo hard ik kan : Ons mama, ik houd er zoveel van!. SLOTTEKST Kind: Kijk altijd naar de zonnebloem die keert zich naar het licht en heeft van alle bloemen het zonnigste gezicht. En als het nu eens donker is zo n grauwe grijze nacht. Kijk dan weer naar die zonnebloem die geeft je nieuwe kracht. SLOTGEBED laten we samen god danken voor deze mooie dag en bidden om zijn zegen over ons allen.

15 Kind 1: Kind 2: Kind 3: Kind 4: Kind 5: als ik een vlinder was, zou ik je danken met mijn mooiste kleuren. als ik een vis was, zou ik je danken met mijn luchtbelletjes in het water. als ik de zon was, zou ik je danken met mijn warme zonnestralen. als ik een vogel was, zou ik je danken met mijn prachtige lied. ik ben geen vis, geen vogel, geen vlinder en niet de zon. Ik ben een gewoon kind en met heel mijn hart zeg ik: goede god, dank je wel. god, geef ons de kracht om deze kinderen voor te gaan en gelukkig te maken, zoals u van ons verwacht. ZENDING EN ZEGEN Beste kinderen, het was fijn om samen voor het eerst echt mee te vieren en te luisteren naar Jezus die onze vriend wil zijn. Blijf Jezus graag zien voor altijd. Beste ouders, ik wil jullie van harte gelukwensen met deze blije kinderen. Ga in vrede met hen naar huis! Blijf ze graag zien en wees gelukkig met elkaar! Daartoe zegen ik jullie: in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest, amen Slotlied te kiezen uit het groene boekje (Jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder

Zacheüs. (Jongerenviering) 1.Welkom door ouder Zacheüs 1.Welkom door ouder Goedemorgen allemaal! Hé, hier zit al veel volk! Zijn jullie allemaal gekomen om mee te vieren met de eerste communicantjes? Dat is tof, dat zullen ze leuk vinden! Maar waar

Nadere informatie

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan.

Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op de treden staan. Eerste Communie: Vlieg met ons mee Kinderen verzamelen achterin de kerk. Intredelied I have a dream (Instrumentale panfluitmuziek CD nr. 1) (Kinderen komen naar voor met hun naam in de hand en gaan op

Nadere informatie

Kind 1: Ik zit op het puntje van mijn stoel, het is zo spannend. En ik ga op mijn tenen staan ik ben vol verlangen

Kind 1: Ik zit op het puntje van mijn stoel, het is zo spannend. En ik ga op mijn tenen staan ik ben vol verlangen VIERING :VISSEN Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied kiezen uit groene boekje Verwelkoming door de kinderen Kind 1: Ik zit op het puntje van mijn stoel, het is zo spannend. En ik ga op mijn

Nadere informatie

De parel. Goede morgen allemaal, mensen groot en klein. Dat u vandaag ook hier bent, vinden wij heel fijn.

De parel. Goede morgen allemaal, mensen groot en klein. Dat u vandaag ook hier bent, vinden wij heel fijn. Binnenkomen op instrumentale muziek De parel Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Welkom door de kinderen Kind 1: Kind 2: Kind 3: Goede morgen allemaal, mensen groot en klein. Dat

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

't Is feest met Jezus!

't Is feest met Jezus! 't Is feest met Jezus! Vooraf hadden de kinderen een wit hemd meegebracht waarop vlekken verf aangebracht waren (schildersvest). Alle communicanten kwamen de kerk (één voor één of in groepjes zoals ze

Nadere informatie

Kruisteken. Intredelied: Welkom. Welkom, welkom, kom erbij, Jezus houdt van jou een mij. Samen vieren is pas fijn, als ook jij erbij wilt zijn.

Kruisteken. Intredelied: Welkom. Welkom, welkom, kom erbij, Jezus houdt van jou een mij. Samen vieren is pas fijn, als ook jij erbij wilt zijn. Kruisteken. Intredelied: Welkom. Welkom, welkom, kom erbij, Jezus houdt van jou een mij. Samen vieren is pas fijn, als ook jij erbij wilt zijn. 1. Hier is plaats voor iedereen, we vergeten er niet één.

Nadere informatie

TIJD VAN VERWELKOMING

TIJD VAN VERWELKOMING TIJD VAN VERWELKOMING Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees erbij

Nadere informatie

Thema: parel BIJ HET BINNENKOMEN: INSTRUMENTALE MUZIEK

Thema: parel BIJ HET BINNENKOMEN: INSTRUMENTALE MUZIEK Thema: parel BIJ HET BINNENKOMEN: INSTRUMENTALE MUZIEK WELKOM DOOR DE KINDEREN Ben: Goede morgen allemaal, mensen groot en klein. Dat u vandaag ook hier bent, vinden wij heel fijn. Vol spanning hebben

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014

Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014 Dankviering schooljaar 2013-2014 donderdag 26 juni 2014 OPENING N DE DIENST Intredelied Laten wij danken Kruisteken en welkom lsof het gisteren was, maakten we in deze kerk samen plannen om een goed schooljaar

Nadere informatie

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016

NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 NAAMOPGAVE 21 FEBRUARI 2016 Welkom Kinderen: Dag lieve mensen allemaal, wij heten jullie heel hartelijk welkom in deze viering van onze Naamopgave. Wij komen vandaag aan Jezus zeggen dat ons hartje klaar

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B

19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B NAAMOPGAVE: GROEIEN 19 FEBRUARI 2006, 7e zondag door het jaar, B Intredelied: Kijk eens om je heen Verwelkoming: Welkom in deze viering, heel speciaal aan jullie, vormelingen. Vandaag gaan jullie het zeggen,

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Naamopgave 18 maart 2018

Naamopgave 18 maart 2018 Naamopgave 18 maart 2018 Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees

Nadere informatie

Kinderen als bloemen. Eerste Communie 9 mei 2002. St. Gabriëlkerk Marolle. Intredelied Instrumentale muziek (dwarsfluit): Jolien Berlamont.

Kinderen als bloemen. Eerste Communie 9 mei 2002. St. Gabriëlkerk Marolle. Intredelied Instrumentale muziek (dwarsfluit): Jolien Berlamont. Kinderen als bloemen Eerste Communie 9 mei 2002 St. Gabriëlkerk Marolle Intredelied Instrumentale muziek (dwarsfluit): Jolien Berlamont Welkom Lk: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest.

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar dinnsdag om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk

Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar dinnsdag om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2014-2015 dinnsdag 09-09-2013 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk Deze schoolviering wil de vreugde van het begin van het schooljaar in de kijker plaatsen.

Nadere informatie

MET OPEN ARMEN EERSTE COMMUNIEVIERING 27 MEI 2012 ONZE-LIEVE-VROUW-TEN-POEL

MET OPEN ARMEN EERSTE COMMUNIEVIERING 27 MEI 2012 ONZE-LIEVE-VROUW-TEN-POEL MET OPEN ARMEN EERSTE COMMUNIEVIERING 27 MEI 2012 ONZE-LIEVE-VROUW-TEN-POEL TIJD VAN VERWELKOMING WELKOM door de kinderen: Dag zonnetje Dag bloemetje Dag vlindertje in de wei. Wij moeten jullie iets vertellen:

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Eerste Communie: Jezus kleurt je leven

Eerste Communie: Jezus kleurt je leven Eerste Communie: Jezus kleurt je leven Kinderen verzamelen achterin de kerk (wachten in doopkapel), ouders gaan naar hun voorbehouden plaats. Rondgang met mand VOOR aanvang viering om viering niet te storen!

Nadere informatie

1 ste communie Sint-Pieter. Bas. Jade. Kato. Staf. Nathan. Lotte. Nanou. Lotte. Lene. Bram. Myla. Xanthe. Simon. Lennert. Alexia. Elias. Ferre.

1 ste communie Sint-Pieter. Bas. Jade. Kato. Staf. Nathan. Lotte. Nanou. Lotte. Lene. Bram. Myla. Xanthe. Simon. Lennert. Alexia. Elias. Ferre. Bas Lene Rhune Lennert Lotte Lennert Staf Amber Dave Myla Jelle Liv Jade Nathan Elias Lara Laura Xanthe Kato Janne Nanou Alexia Hannah Sterre Lotte Simon Alexander Bram Ferre Millan Lars Lena Nora Lotte

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

HUWELIJKSMIS. (datum)

HUWELIJKSMIS. (datum) HUWELIJKSMIS... & (datum) Openingszang (of instrumentale muziek) Welkomstwoord Openingsgebed (door bruidspaar zelf te kiezen, bijvoorbeeld: ) Heer God, zegen met goedheid. en., zodat hun jawoord hen gelukkig

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

VIERING 50 jaar KWB Bokrijk-Boxbergheide

VIERING 50 jaar KWB Bokrijk-Boxbergheide http://www.acw.be zingeving 1/10 VIERING 50 jaar KWB Bokrijk-Boxbergheide 20 JANUARI 2007 Thema : Dankviering, 50 jaar KWB, een deel van de gemeenschap, een deeltje van de trekpop Bij het begin van de

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand

Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand Viering voor de vijfde zondag van de missiemaand 29 oktober 2017 30 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 591 Mensen, wij zijn geroepen om te

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Mijn naam staat geschreven in de palm van Gods hand.

Mijn naam staat geschreven in de palm van Gods hand. klaarzetten vooraf : Instapviering 16 januari 2000 Mijn naam staat geschreven in de palm van Gods hand. - paneel met tekening. (velcro reeds vooraf vastgemaakt) - naamkaartjes (velcro) : verschillende

Nadere informatie

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.)

Geloofsbelijdenis * (zie de drie voorbeelden) (Als de ouders een doopkaars hebben kan die nu worden aangestoken.) Overzicht van een doopviering, waarin de doop wordt gedaan door Nel Hogervorst van Kampen, pastoraal werker. Zij vindt het prettig als er niet zoveel tekst in het boekje staat, omdat zij dan kan improviseren.

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties

30 oktober 2016 Vijfde zondag van de missiemaand 31 e zondag doorheen het jaar C. Liturgische suggesties 30 oktober 2016 31 e zondag doorheen het jaar C Intredelied ZJ 540 Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig Verwelkoming en kruisteken L. Wij staan hier als leerlingen van Jezus. Ook op deze laatste zondag

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouw ten Poel

Onze Lieve Vrouw ten Poel Eerste Communie Pinksteren, 8 juni 2014 Onze Lieve Vrouw ten Poel Verwelkoming Priester: Hartelijk welkom, allemaal, groot en klein, in deze mooi versierde kerk. Want het is feest vandaag! Ja, groot feest,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Kleuren. Mededelingen. Zending en zegen. Slotlied. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering

Kleuren. Mededelingen. Zending en zegen. Slotlied. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Mededelingen Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Zending en zegen Slotlied Onderweg Altijd zijn we onderweg. Onderweg naar morgen. Met de dromen van vandaag, met

Nadere informatie

Eucharistieviering sneeuwklassen

Eucharistieviering sneeuwklassen Eucharistieviering sneeuwklassen 31-01-2017 Onvergetelijk SAMEN in Zinal Intredelied Kymbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya O Lord kumbaya Kom bij ons o Heer, kumbaya

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Toetertoe wil je vriend zijn!

Toetertoe wil je vriend zijn! Gezinsvieringen 1 Toetertoe wil je vriend zijn! 2 Dag allemaal, Samen eucharistie vieren is Jezus dankbaar herdenken. Jezus was er vooral voor die mensen die aan de rand van de maatschappij leefden, en

Nadere informatie

Heb vertrouwen in je talenten

Heb vertrouwen in je talenten PAROCHIE HERZELE - HOUTEM 33e zondag door het jaar A 18 19 november 2017 Heb vertrouwen in je talenten Intredelied: Zingt een nieuw lied voor de Heer (Z J 503, 1-2) Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle

Nadere informatie

Welkom allemaal, Moge dit samenzijn gezegend worden In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.

Welkom allemaal, Moge dit samenzijn gezegend worden In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Intredemuziek Kinderen van de zon (De Elegasten) 1. Kom en omhels de zomer. Leef je vrijheid uit. Kom dichters en dromers. Zing en fluit! Kom met een hart vol vrede, iedereen is open huis. Kom, kom, wees

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Dankbaarheid. Opening. 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID. Diaconale dienst

Dankbaarheid. Opening. 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID. Diaconale dienst 6 november 2015 De Wijngaard DANKDAG VOOR GEWAS EN ARBEID Diaconale dienst Voor de dienst zamelen we voedsel in voor de voedselbank Opening Welkom en aansteken van de kaarsen Orgelkoraal Drempelgebed ouderl:

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010

EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 TREFPUNT WATOU EUCHARISTIEVIERING GOUDEN JUBILEUM OKRA 27 APRIL 2010 Orgelspel Verwelkoming: Hartelijk welkom allemaal. Okra Watou bestaat dit jaar 50 jaar. Vandaag willen we dit gouden jubileum samen

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank

4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank 4e zondag van de Veertigdagentijd 31 maart 2019 Wijkgemeente De Drieklank locatie De Ontmoeting Laetare Verheugt u, Dienst van Schrift en Tafel Welkom en aansteken tafelkaarsen Stil gebed Zingen aanvangslied:

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding

Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009. Begin schooljaar Boekentassenwijding Kindvriendelijke liturgie 20 september 2009 Begin schooljaar Boekentassenwijding alle kinderen mogen hun boekentas meebrengen kinderen met boekentas in de intredeprocessie ze zetten die vooraan in de kerk

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

Naamopgave 17 maart 2019

Naamopgave 17 maart 2019 Naamopgave 17 maart 2019 Welkom mensen! Goedemorgen, welkom allemaal Ik met mijn en jij met jouw verhaal Lachen, huilen, vrolijkheid en pijn, alles mag er zijn. God, ik vraag U, kom in onze kring, wees

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied

Liefde als kruispunt. Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging Welkomstlied Parochie Sint-Jozef Aalst Kruisoplegging 2007 Liefde als kruispunt Welkomstlied kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. kom en vier het feest met mij. luister naar het Woord van God.

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Voorbereiding: L14206

Voorbereiding: L14206 1 Voorbereiding: V : Onze hulp is in de naam van de Heer G : die hemel en aarde gemaakt V : God, kom tot ons G : en doe ons weer leven met hart en ziel. V : Laat ons in Christus uw liefde zien G : dat

Nadere informatie

Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering. Kleuren. Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L.

Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering. Kleuren. Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L. Zondag 21 juni 2009, Heilig Hartkerk te Schiedam Gezins en terugkomviering Kleuren Voorgangers: pastoor R.M. Kuipers pastor L. Meijer m.m.v. het kinderkoor o.l.v. Jolanda Konings piano: Henry de Wolf slagwerk:

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019

LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019 LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019 Thema: Wie heeft dat gemaakt? Voorganger : Ds. Fokko Kuipers Muzikale medewerking wordt verleend door: Muzikale groep uit Vierhouten Beamer

Nadere informatie

Naamopgave 24 januari 2010

Naamopgave 24 januari 2010 Naamopgave 24 januari 2010 1 Intredelied: Wil je wel geloven Welkom Cat Jij. Ja, jij daar! Kijk eens om je heen. Je bent niet alleen. Velen zijn hier samengekomen: je ouders, je broers en zussen, je vrienden,

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING

Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Viering in het jaarthema Be prepared OPENING Welkom in deze viering waarin wij met elkaar luisteren naar woorden die ons aanzetten tot nadenken over ons zelf en over klaar staan voor de ander. Wij komen

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt

voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor zondag 24 september 2017 Thema: want de Heer heeft de aarde gemaakt Voorganger: ds. Ada Rebel Gastvrouw: Mieke Hendrickx, Lector: Kees Huizing. Diaken: Truus

Nadere informatie