gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2015;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2015;"

Transcriptie

1 De raad van de gemeente Ooststellingwerf; nr. 10 gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 13 januari 2015; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet; b e s l u i t : vast te stellen de EERSTE wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Ooststellingwerf 2014 (inclusief toelichting) Artikel I De Algemene Plaatselijke Verordening Ooststellingwerf 2014 wordt als volgt gewijzigd: A In artikel 1:2, derde lid, wordt na als bedoeld in artikel 2:11 ingevoegd: tweede lid, aanhef en onder a,. B In artikel 1:3 wordt een derde lid toegevoegd, luidend: 3. In afwijking van het bepaalde in het tweede lid kan de burgemeester voor bepaalde aan te wijzen categorieën van evenementen als bedoeld in artikel 2:25, de in het eerste lid genoemde termijn verlengen tot 14 weken. C Artikel 2:10 wordt als volgt gewijzigd: 1. In het zesde lid, onder b, wordt artikel 5:19 vervangen door: artikel 5:18.

2 In het achtste lid wordt derde lid vervangen door: vierde lid. D De punt aan het einde van artikel 2:12, tweede lid onder d wordt vervangen door ; of, waarna een nieuw sub e. wordt toegevoegd, luidend: e. daardoor het uiterlijk aanzien van de gemeente wordt geschaad. E Aan artikel 2:25 wordt een zesde lid toegevoegd, luidend: 6. De burgemeester kan ten aanzien van het organiseren van evenementen nadere regels stellen in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu. F In artikel 2:31, onder c, vervalt: de plaatsen die aanwezig zijn op. G In artikel 2:39, tweede lid, onder b, wordt de minister van Justitie vervangen door: de minister van Veiligheid en Justitie. H In artikel 2:48, eerste lid, wordt na Het is ingevoegd: voor personen die de leeftijd van achttien jaar hebben bereikt. I In artikel 2:60, tweede lid, vervalt na plaats die het woord een en wordt na gelegen binnen ingevoegd: een. J Het opschrift van hoofdstuk 2, afdeling 15, komt als volgt te luiden: Afdeling 15. Bestuurlijke ophouding, veiligheidsrisicogebieden, cameratoezicht op openbare plaatsen en gebiedsontzegging K Artikel 2:67 komt als volgt te luiden:

3 De handelaar is verplicht aantekening te houden van alle gebruikte of ongeregelde goederen die hij verkoopt of op andere wijze overdraagt, in een doorlopend en een door of namens de burgemeester gewaarmerkt register, en daarin onverwijld op te nemen: a. het volgnummer van de aantekening met betrekking tot het goed; b. de datum van verkoop of overdracht van het goed; c. een omschrijving van het goed, daaronder begrepen - voorzover dat mogelijk is - soort, merk en nummer van het goed; d. de verkoopprijs of andere voorwaarden voor overdracht van het goed; en e. de naam en het adres van degene die het goed heeft verkregen. 2. Onder het register als bedoeld in lid 1 van dit artikel wordt mede verstaan het Digitale Opkopers Register. 3. De burgemeester kan vrijstelling verlenen van deze verplichtingen. 4. Op de vrijstelling is paragraaf van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) van toepassing. L Na artikel 2:77 wordt een nieuw artikel ingevoegd luidende: Artikel 2:78 Gebiedsontzeggingen 1. De burgemeester kan in het belang van de openbare orde, het voorkomen of beperken van overlast, het voorkomen of beperken van aantastingen van het woon- of leefklimaat, de veiligheid van personen of goederen, de gezondheid of de zedelijkheid aan een persoon die strafbare feiten of openbare orde verstorende handelingen verrichten een bevel geven zich gedurende ten hoogste 24 uur niet in een of meer bepaalde delen van de gemeente op een openbare plaats op te houden. 2. Met het oog op de in het eerste lid genoemde belangen kan de burgemeester aan een persoon aan wie tenminste eenmaal een bevel als bedoeld in dat lid is gegeven en die opnieuw strafbare feiten of openbare orde verstorende handelingen verricht, een bevel geven zich gedurende ten hoogste 8 weken niet in een of meer bepaalde delen van de gemeente op een openbare plaats op te houden. 3. Een bevel krachtens het tweede lid kan slechts worden gegeven als het strafbare feit of de openbare orde verstorende handeling binnen 6 maanden na het geven van een eerder bevel, gegeven op grond van het eerste of tweede lid, plaatsvindt. M In artikel 3:5, tweede lid, onder c, wordt 273a vervangen door: 273f. N In artikel 3:9, vierde lid, wordt na gedurende ingevoegd: een. O De punt aan het einde van artike1 4:10 onder d wordt vervangen door een puntkomma, waarna een nieuw

4 - 4 - sub e. wordt toegevoegd, luidend: P e. dunnen: vellen dat uitsluitend als voorzorgsmaatregel ter bevordering van de groei van de overblijvende houtopstand moet worden beschouwd. Artikel 4:11 Kapverbod voor beschermde houtopstand lid 2 en 3 komen als volgt te luiden: 2. Het in het eerste lid bedoelde verbod geldt eveneens voor: a. houtopstand die is aangelegd op basis van een herplant- en instandhoudingsplicht op grond van de artikelen 4:11E en 4:11F van deze verordening; b. houtopstand die is aangelegd op grond van een overeenkomst met een publiekrechtelijk bestuursorgaan. 3. Het in het eerste en tweede lid gestelde verbod geldt niet voor: a. een beschermde houtopstand die moet worden geveld krachtens de Plantenziektenwet of krachtens een aanschrijving van Burgemeester en wethouders, onverminderd het bepaalde in de artikelen 4:11E en 4:11F; b. het periodiek vellen van hakhout ter uitvoering van het reguliere onderhoud; c. het periodiek knotten of kandelaberen als noodzakelijke beheermaatregel bij knotbomen, gekandelaberde bomen of leibomen ter uitvoering van het reguliere onderhoud; d. het dunnen van een houtopstand; e. een houtopstand waarvoor een kapmelding is gedaan in het kader van artikel 2.1 van de Boswet Q Artikel 4:11B lid 2 komt als volgt te luiden: 2. Een vergunning voor het vellen van een beschermde houtopstand kan, mits alternatieven voor behoud zijn onderzocht, slechts bij uitzondering worden verleend als: a. een algemeen maatschappelijk belang opweegt tegen duurzaam behoud van de beschermde houtopstand of; b. naar boomdeskundige maatstaven instandhouding niet langer verantwoord is ter voorkoming van letsel of schade. R Artikel 5:2 vijfde lid wordt gewijzigd in: 5. Op de ontheffing is paragraaf van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) niet van toepassing. S In artikel 5:9, eerste lid, wordt hun vervangen door: hen.

5 - 5 - T Artikel 5:26, derde lid, komt te luiden: 3. Het verbod is niet van toepassing op situaties waarin wordt voorzien door het Wetboek van Strafrecht, de Wet beheer rijkswaterstaatswerken, het Binnenvaartpolitiereglement, de Waterwet of de Vaarwegenverordening Fryslân. U In artikel 5:33, derde lid, aanhef, wordt eerst vervangen door: eerste. V Artikel 5:34 lid 6 komt te luiden: 6. Op de ontheffing bedoeld in het derde lid is paragraaf van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) niet van toepassing. Artikel II Dit besluit treedt in werking op 2 maart Besloten in de openbare vergadering van., griffier., voorzitter.

6 - 6 - Toelichting Algemeen deel De wijzigingen van de Algemene Plaatselijke Verordening Ooststellingwerf 2014 betreffen grotendeels technische verbeteringen, correcties en actualiseringen. In een aantal artikelen zijn ook inhoudelijk zaken veranderd. Enkel deze artikelen worden in de artikelsgewijze toelichting behandeld. Artikelsgewijze toelichting Artikel 2:12 Maken, veranderen van een uitweg In de model-apv van de VNG (en daardoor ook in de APV Ooststellingwerf 2014) staat voor uitritten niet meer als weigeringsgrond dat hierdoor het uiterlijk aanzien van de gemeente wordt geschaad. In het Gemeentelijk Vervoers- en Verkeersplan is bepaald dat niet wordt meegewerkt aan het parkeren in voortuinen. Door het ontbreken van de weigeringsgrond uiterlijk aanzien van de gemeente is de gemeente gedwongen om hieraan wel mee te werken. Door de toevoeging in aanvulling op de model-apv wordt het weer mogelijk om geen medewerking te verlenen aan parkeren in voortuinen. Artikel 2:25 Evenement De burgemeester kan ten aanzien van het organiseren van evenementen nadere regels stellen in het belang van de openbare orde, de openbare veiligheid, de volksgezondheid of het milieu. Door het toevoegen van lid 6 is het mogelijk geworden om een vergunning te verlenen onder voorwaarden. Hierdoor is het mogelijk om meer maatwerk te bieden en om flexibeler met aanvragen om te gaan. Artikel 2:48 Verboden drankgebruik Door aanpassing in de Drank- en Horecawet van de leeftijd waarop jongeren in het openbaar alcohol mogen drinken ontstond een overlap met dit artikel. Het APV-artikel is om die reden aangepast. Artikel 2:67 Verplichtingen met betrekking tot het verkoopregister. Art 2:67 lid 3 en lid 4 zijn opgeschoven en een nieuw lid 2 is toegevoegd. In lid 2 wordt het Digitale Opkopers Register gelijkgesteld aan het register. Hierdoor wordt het mogelijk om in de nabije toekomst het register digitaal te controleren wat gaat helpen bij de aanpak van woninginbraken. In art 2:68 d zijn de woorden Drie dagen veranderd in zeven dagen. Dit geeft de politie meer ruimte om in te grijpen als blijkt dat er vanuit het Digitale Opkopers Register een melding komt van het opkopen van een gestolen goed. Artikel 2:78 Gebiedsontzeggingen Algemeen Overtreding van een gebiedsontzegging die krachtens dit artikel is gegeven, is een overtreding van een ambtelijk bevel (artikel 184 van het Wetboek van Strafrecht); dus niet een overtreding van de APV zelf. Het is een misdrijf; overtreding wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of een geldboete van de tweede categorie. Kan van de overtreder geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland

7 - 7 - worden vastgesteld, dan is strafrechtelijk onder omstandigheden voorlopige hechtenis mogelijk. Lid 1 De burgemeester is het bevoegde bestuursorgaan dat de gebiedsontzegging kan opleggen. Nu het in het eerste lid gaat om gebiedsontzeggingen van korte duur, kan deze bevoegdheid worden gemandateerd aan opsporingsambtenaren. In de regel zal, alvorens over te gaan tot oplegging van een dergelijke gebiedsontzegging, eerst een waarschuwing worden gegeven. Lid 2 Het tweede lid ziet op de situatie dat een openbare-ordeverstoorder opnieuw een misstap begaat met betrekking tot strafbare feiten of de openbare orde in een bepaald gebied. In dit geval is het gelegitimeerd om een gebiedsontzegging van meerdere weken op te leggen. Immers zal veelal eerst een waarschuwing hebben plaatsgevonden, vervolgens de oplegging van een kortdurende gebiedsontzegging en pas daarna een gebiedsontzegging in de zin van het tweede lid. Er is aldus een dusdanige voorgeschiedenis dat proportionaliteit en subsidiariteit niet aan een langdurig gebiedsontzegging in de weg staan. Lid 3 Het is in het licht van proportionaliteit en subsidiariteit geboden om slechts tot oplegging van een langdurige gebiedsontzegging over te gaan, wanneer de gedraging waarop deze oplegging betrekking heeft binnen een bepaalde periode na oplegging van de eerste gebiedsontzegging plaatsvindt. Vindt de gedraging aldus na deze periode plaats, dan wordt een langdurige gebiedsontzegging niet gelegitimeerd geacht. Lid 4 Dit lid geeft de burgemeester de bevoegdheid om, wanneer hij dat noodzakelijk acht in verband met de persoonlijke omstandigheden van betrokkene, het bevel te beperken. Hierbij zal rekening gehouden worden met (de noodzaak) zich in het aangewezen gebied te bevinden in een middel van openbaar vervoer, het aldaar werkzaam en/of woonachtig zijn, een (ander) aantoonbaar redelijk belang om zich aldaar op te houden, staatkundige en religieuze vrijheid en het familieleven. Ook is ontheffing mogelijk. Artikel 4:10 Algemene begripsbepalingen Aan de algemene begripsomschrijvingen inzake het bewaren van houtopstanden in artikel 4:10 is het begrip dunnen toegevoegd. Het dunnen is een onderhoudsmaatregel welke de vitaliteit en groei van de overblijvende houtopstand bevorderd en tevens bijdraagt aan de veiligheid van de omgeving. Artikel 4:11 Kapverbod voor beschermde houtopstand Artikel 4:11 lid 3 onder d. (nieuwe nummering) maakt het nu mogelijk om een houtopstand zonder vergunning te dunnen. Artikel 4:11 lid 3 onder e. (nieuwe nummering) geeft houtopstanden waarvoor een kapmelding in het kader van de Boswet is gedaan vrijstelling van het kapverbod. Er was sprake van een dubbele bescherming: door middel van een vergunningsverplichting op grond van de APV en door de Boswet. De bescherming op basis van de Boswet is voor betreffende houtopstanden voldoende. Daarom kan hier deregulering in de APV plaatsvinden.

8 - 8 - Artikel 4:11B Criteria De criteria in lid 2 van dit artikel zijn afgezwakt. Lid 2 bepaalt nu dat alternatieven voor behoud van een houtopstand zijn onderzocht in plaats van uitputtend onderzocht. In lid 2 onder a. is een zwaarwegend algemeen belang gewijzigd in een algemeen maatschappelijk belang. Uitputtend en zwaarwegend zijn te zware en complexe criteria en daarom aangepast.

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 december 2014 Agendanummer : Datum : 29 oktober 2014 Onderwerp Wijziging Algemene plaatselijke verordening Urk 2008 Aan de leden van de raad, Voorgesteld besluit

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014; Nr. De raad van de gemeente Veere; Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 26 augustus 2014; Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, Algemene plaatselijke verordening en (de) artikel

Nadere informatie

VIUC. Andrea Weijers-Meijer. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp:

VIUC. Andrea Weijers-Meijer. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Andrea Weijers-Meijer Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Antwoord Gemeente Haarlem donderdag 10 juli 2014 14:58 registratie FW: Lbr. 14/054 - Wijziging Model-APV zomer 2014 bs Van: VNG rmailto:vng(avng.nl1

Nadere informatie

Derde wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal

Derde wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Veenendaal Nr. 223939 18 december 2017 Derde wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Veenendaal De raad van de gemeente Veenendaal; gelezen het

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012

Wijziging van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 Onderwerp Datum 25 februari 2014 Wijziging Afdeling 4.3 APV Pagina 1 van 7 De raad van Venray, Overwegende dat de Algemene plaatselijke verordening gemeente Venray 2012 wijziging behoeft met betrekking

Nadere informatie

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Ferwerderadiel Nr. 156408 20 juli 2018 Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Ferwerderadiel De raad van de gemeente Ferwerderadiel Gelezen

Nadere informatie

Onderwerp Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening (Apv) Tytsjerksteradiel

Onderwerp Wijzigingen Algemene plaatselijke verordening (Apv) Tytsjerksteradiel Raadsvoorstel Vergadering : 16 maart 2017 Agendapunt : 12 Status : Besluitvormend Programma : (2) Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder : L.J. Gebben Behandelend ambt. : Hannah Bouma E-mail :

Nadere informatie

'Uitvoeringsbesluit ex artikel 437 lid 1 Sr'

'Uitvoeringsbesluit ex artikel 437 lid 1 Sr' Bijlage 1 'Uitvoeringsbesluit ex artikel 437 lid 1 Sr' Besluit van 6 januari 1992, ter uitvoering van artikel 437, eerste lid, van het Wetboek van Strafrecht Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik

Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen. Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Verordening Werkzaamheden kabels en leidingen gemeente Bunnik Aanhef De raad van de gemeente Bunnik; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 oktober 2014; gelet op artikel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening 2016 Groene Kaart Model

GEMEENTEBLAD. Nr Bomenverordening 2016 Groene Kaart Model GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Scherpenzeel. Nr. 47228 19 april 2016 Bomenverordening 2016 Groene Kaart Model Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom:

Nadere informatie

Handhavingsarrangement Helingbestrijding 7 april 2014 Kenmerk: 7238

Handhavingsarrangement Helingbestrijding 7 april 2014 Kenmerk: 7238 gemeente Leeuwarden Handhavingsarrangement Helingbestrijding 7 april 2014 Kenmerk: 7238 1. Inleiding Op 30 september 2013 heeft de driehoek ingestemd met de aanpak van woninginbraken waarvan helingbestrijding

Nadere informatie

Handhavingsarrangement helingbestrijding voor handelaren in ongeregelde en gebruikte goederen in de gemeente Leeuwarden

Handhavingsarrangement helingbestrijding voor handelaren in ongeregelde en gebruikte goederen in de gemeente Leeuwarden CVDR Officiële uitgave van Leeuwarden. Nr. CVDR602850_1 11 januari 2018 Handhavingsarrangement helingbestrijding voor handelaren in ongeregelde en gebruikte goederen in de gemeente Leeuwarden BURGEMEESTER

Nadere informatie

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO)

Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Betreft : RAADSVOORSTEL - wijzigingsverordening APV (WA- BO) Datum voorstel : 30 augustus 2010 Raadsvergadering d.d. : 5 oktober 2010 Volgnummer : 2010R0044, agendanummer 8 Taakveld : VROM Portefeuillehouder

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; gelet op de artikelen 149 en 151c, eerste lid, van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4

Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 Gemeenteblad van Zaltbommel 2010 Nr. 3.4 verordening tot tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening 2008 Status In werking Algemene informatie Met deze verordening wordt de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 september, 2015.

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 september, 2015. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Cuijk Nr. 48618 28 maart 2017 Bomenverordening gemeente Cuijk 2016 De raad van de gemeente Cuijk gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 29

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 februari 2016, nr. 190;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 februari 2016, nr. 190; R.0004190 De raad van de gemeente Nunspeet; gelet op artikel 15 van de Boswet en artikel 149 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 februari 2016,

Nadere informatie

Registerplicht handelaren tweedehands goederen

Registerplicht handelaren tweedehands goederen De heer Registerplicht handelaren tweedehands goederen Juridische & Veiligheidszaken Hillebrand Tanja, 058 233 2386 Wettelijk kader 17 augustus 2015, verzonden: Geachte heer, Inleiding Als ondernemer in

Nadere informatie

BELEIDSREGELS GEBIEDSONTZEGGINGEN GEMEENTE HARDINXVELD-GIESSENDAM

BELEIDSREGELS GEBIEDSONTZEGGINGEN GEMEENTE HARDINXVELD-GIESSENDAM gemeente Hardinxveld-Giessendam BELEIDSREGELS GEBIEDSONTZEGGINGEN GEMEENTE HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaaknr. 052317737 De burgemeester van de gemeente Hardinxveld-Giessendam; overwegende dat: de gebiedsontzegging

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

Gemeente Heerlen - Bomenverordening gemeente Heerlen college van burgemeester en wethouders.

Gemeente Heerlen - Bomenverordening gemeente Heerlen college van burgemeester en wethouders. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerlen. Nr. 15115 20 maart 2014 Gemeente Heerlen - Bomenverordening gemeente Heerlen 2014 ARTIKEL 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Bomenverordening Giessenlanden 2014

Bomenverordening Giessenlanden 2014 Bomenverordening Giessenlanden 2014 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtachtig, opgaand gewas zowel levend als afgestorven, met een dwarsdoorsnede van

Nadere informatie

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft

: Periodieke actualisering Algemene Plaatselijke Verordening voor Delft Gescand archief datum ^ 13 JAN. 2014' Raadsvoorstel Steller : B. Hobbelink tel.nr. : 1871 e-mail : bhobbelink@delft.nl Cluster/Afdeling : Veiligheid/Advies Registratienr. : 1355354 Stuk : #*Wordt ingevuld

Nadere informatie

BELEIDSREGEL HANDHAVING HELINGBESTRIJDING

BELEIDSREGEL HANDHAVING HELINGBESTRIJDING BELEIDSREGEL HANDHAVING HELINGBESTRIJDING 1. Inleiding Het tegengaan van heling is één van de speerpunten in het Integraal Veiligheidsplan van de gemeente. Het is onderdeel van de aanpak van woninginbraak

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; Gemeenteblad nr. 29, 31 januari 2013 Nr. 96a DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2012, nr. 96; gelet op het bepaalde in artikel 149 gemeentewet;

Nadere informatie

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ;

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ; Gemeenteraad V.R. nummer: 2010/89 Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies Ede, De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk 636692;

Nadere informatie

Bomenverordening gemeente Mill en Sint Hubert 2015

Bomenverordening gemeente Mill en Sint Hubert 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Mill en Sint Hubert. Nr. 113972 30 november 2015 Bomenverordening gemeente Mill en Sint Hubert 2015 De raad van de gemeente Mill en Sint Hubert Gezien het voorstel

Nadere informatie

ECLBR/U Lbr. 14/054

ECLBR/U Lbr. 14/054 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Wijziging Model-APV zomer 2014 uw kenmerk ons kenmerk ECLBR/U201401246 Lbr. 14/054 bijlage(n) 2 datum 10 juli

Nadere informatie

Parkeerverordening Valkenswaard 2016

Parkeerverordening Valkenswaard 2016 Parkeerverordening Valkenswaard 2016 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie: Gemeente Valkenswaard Officiële naam regeling: Parkeerverordening Valkenswaard 2016 Citeertitel: Parkeerverordening Valkenswaard

Nadere informatie

BB.nr d.d

BB.nr d.d houdens advies van de commissie BB.nr. 12.069 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Algemene beleidsregel en mandaatbesluit Burgemeester inzake gebiedsontzeggingen 2012 Besluit:B 1. Vast te stellen bijgaande Algemene

Nadere informatie

Wijzigingsverordening model-algemene Plaatselijke Verordening

Wijzigingsverordening model-algemene Plaatselijke Verordening Nr. 2010-046 De Raad van de gemeente Houten heeft het voorstel van burgemeester en wethouders van 28 september 2010, nr. BWV10.0433 gelezen en besluit, gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen.

artikel 4:11 van de Algemene plaatselijke verordening De Bilt 2019 gewijzigd vast te stellen. Raadsvoorstel Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. S.C.C.M. Potters 18 april 2019 Datum voorstel 21 maart 2018 Agendapunt Onderwerp Reparatie artikel 4:11 Apv De Bilt 2019 De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Concept. Bomenverordening 2011

Concept. Bomenverordening 2011 Concept. Bomenverordening 2011 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtig opgaand gewas met een dwarsdoorsnede van de stam van minimaal 20 centimeter op

Nadere informatie

wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet

wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet wijziging van de Drank- en Horecawet in verband met het Nationaal Preventieakkoord en evaluatie van de wet Alzo, Wij in overweging genomen hebben, dat het wenselijk is de Drank- en Horecawet te wijzigen

Nadere informatie

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum:

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum: Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/10-00291 Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr 0345-636286 Datum: 31-01-10 ONDERWERP: Aanpassing APV aan de Wabo Vertrouwelijk Openbaar besluit

Nadere informatie

Erfgoedbeleid Ridderkerk. Archeologieverordening Ridderkerk 2013

Erfgoedbeleid Ridderkerk. Archeologieverordening Ridderkerk 2013 Erfgoedbeleid Ridderkerk Archeologieverordening Ridderkerk 2013 TOELICHTING OP DE ARCHEOLOGIEVERORDENING RIDDERKERK 2013 Gemeentestukken: 2013-267 TOELICHTING OP DE ARCHEOLOGIEVERORDENING RIDDERKERK 2013

Nadere informatie

BOMENVERORDENING GEMEENTE HEERLEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder:

BOMENVERORDENING GEMEENTE HEERLEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: verordening Datum: 25 januari 2017 BOMENVERORDENING GEMEENTE HEERLEN 2016 Vastgesteld door: Gemeenteraad van Heerlen Registratienummer: Artikel 1 Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan

Nadere informatie

Werkwijze controle handelaren tweedehands goederen

Werkwijze controle handelaren tweedehands goederen Werkwijze controle handelaren tweedehands goederen Versie 4: 13 februari 2014 Inhoud 1. Aanleiding... 2 2. Wettelijk kader... 2 3. Bevoegdheden... 2 4. Handhavingsuitvoeringsprogramma 2014... 3 5. Registercontrole...

Nadere informatie

Handhavingsarrangement heling voor handelaren in ongeregelde en gebruikte goederen

Handhavingsarrangement heling voor handelaren in ongeregelde en gebruikte goederen Handhavingsarrangement heling voor handelaren in ongeregelde en gebruikte goederen Inleiding Straatroven, woninginbraken en overvallen hebben een grote impact op de slachtoffers en vormen een gevaar voor

Nadere informatie

Herziening ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Herziening ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING vastgesteld door de gemeenteraad op basis van art. 149 Gemeentewet de raad maakt verordeningen die hij in het belang van de gemeente nodig acht autonome regelgeving regelen van de gemeentelijke huishouding

Nadere informatie

b e s l u i t : vast te stellen de volgende wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Dordrecht (zevende wijziging)

b e s l u i t : vast te stellen de volgende wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Dordrecht (zevende wijziging) Ontwerp besluit De RAAD van de gemeente Dordrecht; Raadsgriffie Spuiboulevard 300 3311 GR DORDRECHT gezien het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van... 2017, kenmerk ; gelet op artikel

Nadere informatie

4. In de definitie van slijtlokaliteit vervalt voor gebruik elders dan ter plaatse.

4. In de definitie van slijtlokaliteit vervalt voor gebruik elders dan ter plaatse. [Kamerstuknummer] [evt. Rijksnummer tussen haakjes] Voorstel van wet van het lid Ziengs tot wijziging van de Drank- en Horecawet en enkele andere wetten in verband met verruiming van de mogelijkheid tot

Nadere informatie

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016

Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Bijlage A: Wijzigingsvoorstellen APV Nuth 2016 Z.11236 INT.15464 APV Nuth 2016 (oud) Artikel 1:3 1. Indien een aanvraag voor een vergunning of ontheffing wordt ingediend minder dan drie weken vóór het

Nadere informatie

BB.nr d.d

BB.nr d.d houdens advies van de commissie BB.nr. 13.046 d.d. 21-5-2013 Onderwerp Algemene beleidsregel en mandaatbesluit Burgemeester inzake gebiedsontzeggingen 2013 Besluit:B 1. Vast te stellen bijgaande Algemene

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 12 oktober 2010 Raadsvergadering : 16 december 2010 Agendapunt : 10-XII-08 Bijlage(n) : 2 Kenmerk : Uitv./JB Commissie : Grondgebied Portefeuille :

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (vijfde wijziging)

Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (vijfde wijziging) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zwijndrecht. Nr. 115193 2 december 2015 Verordening tot wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (vijfde wijziging) De raad van de gemeente Zwijndrecht:

Nadere informatie

gelet op art 147 en 149 van de Gemeentewet en artikel 4, 20 en 23 van de Drank- en Horecawet.

gelet op art 147 en 149 van de Gemeentewet en artikel 4, 20 en 23 van de Drank- en Horecawet. No: Onderwerp: Vaststellen Drank- en Horecaverordening gemeente Hattem De raad der gemeente Hattem; gelezen het vorstel van et college d.d. 9 maart 2004, no.. gelet op art 147 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Oplegnotitie Tussentijdse wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor de Gemeente Brunssum Gemeenteblad nr. 64

Oplegnotitie Tussentijdse wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor de Gemeente Brunssum Gemeenteblad nr. 64 Oplegnotitie Tussentijdse wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening voor de Gemeente Brunssum Gemeenteblad nr. 64 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad op grond

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 165 Voorstel van wet van het lid Bergkamp tot wijziging van de Opiumwet teneinde de teelt en verkoop van hennep en hasjiesj via een gesloten

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 34 961 Voorstel van wet van het lid Ziengs tot wijziging van de Drank- en Horecawet en enkele andere wetten in verband met verruiming van de mogelijkheid

Nadere informatie

Memo. We onderscheiden bij de handhaving vier categorieën. Categorie 1. Verschrijvingen bij naw gegevens

Memo. We onderscheiden bij de handhaving vier categorieën. Categorie 1. Verschrijvingen bij naw gegevens Memo Van Openbaar Ministerie Datum 13 februari 2013 Onderwerp Handhavingsbeleid artikel 437 SR Handhavingsbeleid artikel 437 SR Het handhavingsbeleid ten aanzien van van artikel 437 Wetboek van Strafrecht

Nadere informatie

Bij het beoordelen van een overtreding en het bepalen van het juiste sanctiemiddel wordt rekening gehouden met:

Bij het beoordelen van een overtreding en het bepalen van het juiste sanctiemiddel wordt rekening gehouden met: 1. Middelen In Nederland bestaat de algemene beginselplicht tot handhaving. Gelet op het algemeen belang dat gediend is met handhaving, zal in geval van overtreding van een wettelijk voorschrift het bestuursorgaan

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2010 2011 32 574 Wijziging van de Visserijwet 1963 in verband met de bestrijding van visstroperij en het vervallen van de akte, alsmede enkele andere wijzigingen

Nadere informatie

Bomenverordening Sliedrecht 2009

Bomenverordening Sliedrecht 2009 Bomenverordening Sliedrecht 2009 ARTIKEL 1: Begripsomschrijvingen In deze afdeling wordt verstaan onder: a. boom: een houtachtig, opgaand gewas, zowel vitaal als afgestorven, met een stamomtrek van minimaal

Nadere informatie

Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen

Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen Bijlage 1 bij raadsvoorstel Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgestelde wijzigingen Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen 1:2 lid 2 beslistermijn De VNG heeft de verwijzing in het vierde lid

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Tekst van de regeling Wijzigingsverordening APV Ede 2012 De raad van de gemeente Ede; gelet op artikel 2:15, eerste lid, en 2:16 van de Algemene wet bestuursrecht; besluit: vast te stellen de volgende

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht; Concept Raadsbesluit De raad van de gemeente Sliedrecht; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 19 mei 2010; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2.2 van de Wet algemene

Nadere informatie

Burgemeestersbeleid verblijfsontzeggingen gemeente Zandvoort

Burgemeestersbeleid verblijfsontzeggingen gemeente Zandvoort Gemeente Zandvoort Burgemeestersbeleid verblijfsontzeggingen gemeente Zandvoort Inleiding In de Algemene plaatselijke verordening Zandvoort (hierna APV) is artikel 2:78 opgenomen. Dit artikel geeft de

Nadere informatie

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen

2. Aanwijzing van beschermde gemeentelijke cultuurgoederen en verzamelingen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Brielle Nr. 103010 19 juni 2017 Erfgoedverordening 2017 De raad van de gemeente Brielle; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 03-01-2017,

Nadere informatie

IIP Heerhugowaard Stad van kansen

IIP Heerhugowaard Stad van kansen IIP Heerhugowaard Stad van kansen Raadsvergadering 15 FEB ĨM1 Besluit: Voorstelnummef: 54Ü ^ r/ Agendanr. Voorstel nr. Onderwerp 11. RB2011008 1ste wijziging Algemene plaatselijke verordening (Apv) Aan

Nadere informatie

Parkeerverordening. C!! emborg

Parkeerverordening. C!! emborg Parkeerverordening 202 C!! emborg De raad van de gemeente Culemborg gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 juni 2012, registratienummer 1207821/4134; gelet op artikel

Nadere informatie

Erfgoedverordening gemeente Houten

Erfgoedverordening gemeente Houten Erfgoedverordening gemeente Houten De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 december 2017 met nummer BWV17.0228; gelet op de artikelen 3.16 en 9.1 van

Nadere informatie

Voorstel voor burgemeester en wethouders

Voorstel voor burgemeester en wethouders Voorstel voor burgemeester en wethouders Datum 21 maart 2017 Onderwerp Actualisatie Algemene plaatselijke verordening Voorgesteld Besluit 1. Instemmen met de Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 september 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 20 september 2016; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Sluis. Nr. 2518 5 januari 2017 Bomenverordening gemeente Sluis 2017 De raad van de gemeente Sluis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 VERBETERDE EXPEDITIE besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017; gelet op de artikelen 149 en 151c, eerste lid, van de Gemeentewet; besluit vast

Nadere informatie

Aanwijzing deelgebied Stationskwartier en Molenbuurt inzake mogelijkheid opleggen gebiedsontzegging aan overlastgevende personen.

Aanwijzing deelgebied Stationskwartier en Molenbuurt inzake mogelijkheid opleggen gebiedsontzegging aan overlastgevende personen. BB-nummer 15.069; besluit d.d. 10-7-2015 Onderwerp Aanwijzing deelgebied Stationskwartier en Molenbuurt inzake mogelijkheid opleggen gebiedsontzegging aan overlastgevende personen. Besluit: 1. Op grond

Nadere informatie

*16int01257* *16int01257*

*16int01257* *16int01257* RAADSBESLUIT Registratienr: Onderwerp: Montferland 2016 16int01257 Raadsbesluit Wijzigingsverordening Algemene plaatselijke verordening De raad van de gemeente Montferland; BESLUIT: gelet op artikel 149

Nadere informatie

Overzicht wijzigingen Algemene Plaatselijke Verordening Teylingen

Overzicht wijzigingen Algemene Plaatselijke Verordening Teylingen Overzicht wijzigingen Algemene Plaatselijke Verordening Teylingen Wijziging 1: Deregulering doorzetten in de beslistermijn op vergunningen en ontheffingen. Artikel: 1:2 strekkende de beslistermijn op vergunningen

Nadere informatie

Artikel 1: Begripsomschrijvingen

Artikel 1: Begripsomschrijvingen St.-Annaparochie, 18 december 2008 No. 081211 De raad der gemeente het Bildt; overwegende; dat bij besluit van heden ingetrokken wordt de Algemene Plaatselijke verordening gemeente het Bildt en dat deze

Nadere informatie

Bomenverordening Delft 2013

Bomenverordening Delft 2013 Bomenverordening Delft 2013 De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het college van januari 2013 BESLUIT: De Bomenverordening Delft 2013 vast te stellen. Hoofdstuk 1 Begripsbepalingen Artikel

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de Gemeente Haaren

Hoofdstuk 4 Bescherming van het milieu en het natuurschoon en zorg voor het uiterlijk aanzien van de Gemeente Haaren Besluit van de raad Onderwerp : Beleidsregel waardevolle houtopstanden Raadsvergadering : 15 juli 2010 Registratienummer : 185 De raad van de gemeente Haaren; in zijn vergadering van 15 juli 2010; gezien

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010;

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 15 april 2010; BIJLAGE 1 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 597351 32 onderwerp Verordening tot wijziging van diverse verordeningen in verband met de inwerkingtreding van de Dienstenwet (implementatie

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 hbo/ra

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 hbo/ra gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer Inboeknummer 11bst00565 Beslisdatum B&W Dossiernummer OplegvelRaadsvoorstel tot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven

Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Duiven Nr. 178765 13 oktober 2017 Verordening speelautomatenhallen 2017 gemeente Duiven De raad van de gemeente Duiven; overwegende dat de Raadscommissie

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Met deze voordracht stellen wij u voor het volgende besluit te nemen:

Aan de gemeenteraad, Met deze voordracht stellen wij u voor het volgende besluit te nemen: Aan de gemeenteraad, Met deze voordracht stellen wij u voor het volgende besluit te nemen: De gemeenteraad van Amsterdam Gezien de voordracht van burgemeester en wethouders; Besluit: Vast te stellen de

Nadere informatie

Verordening op het bewaren van houtopstanden

Verordening op het bewaren van houtopstanden CVDR Officiële uitgave van Haarlemmermeer. Nr. CVDR15443_1 29 november 2016 Verordening op het bewaren van houtopstanden De raad van de gemeente Haarlemmermeer; gelezen het voorstel van burgemeester en

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2016 2017 34 165 Voorstel van wet van het lid Bergkamp tot wijziging van de Opiumwet teneinde de teelt en verkoop van hennep en hasjiesj via een gesloten

Nadere informatie

Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening

Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 15514 31 januari 2017 Gemeente Raalte Wijziging Algemene plaatselijke verordening Verordening tot wijziging van de kapbepalingen van de Algemene

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 517 Wet van 18 oktober 2001, houdende wijziging van de Wet milieubeheer, de Wet milieugevaarlijke stoffen en de Wet bodembescherming (verbetering

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het collegee van burgemeester en wethouders van 22 juni 2010, nr BESLUIT:

gelezen het voorstel van het collegee van burgemeester en wethouders van 22 juni 2010, nr BESLUIT: De raad van de gemeente Midden-Delfland; gelezen het voorstel van het collegee van burgemeester en wethouders van 22 juni 2010, nr 2010-07- gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, waaronder de artikelen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2017 51 Wet van 10 februari 2017, houdende tijdelijke regels inzake het opleggen van vrijheidsbeperkende maatregelen aan personen die een gevaar vormen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2010;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 31 augustus 2010; Bomenverordening Veere 2010 De raad van de gemeente Veere; overwegende dat het gewenst is in het belang van het behoud van houtopstanden regels te stellen die van toepassing zijn voor het gehele grondgebied

Nadere informatie

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009

Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Gemeentebladnummer: Datum bekendmaking: Projectomschrijving: Registratienummer: Besluit tot wijziging van de Algemene plaatselijke verordening Groningen 2009 Concept Besluit tot wijziging van de Algemene

Nadere informatie

B-besluit nr.: Naam programma: Veiligheid

B-besluit nr.: Naam programma: Veiligheid Rv. nr.: B-besluit d.d.: B-besluit nr.: Naam programma: Veiligheid Onderwerp: Uitvoering Rv. 12.0134: Gevolgen invoering nieuw aangescherpt landelijk Coffeeshopbeleid vaststelling Drank- en Horecaverordening

Nadere informatie

Gemeente Bergeijk - Mandaatbesluit gebiedsontzegging 2018

Gemeente Bergeijk - Mandaatbesluit gebiedsontzegging 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergeijk Nr. 279816 24 december 2018 Gemeente Bergeijk - Mandaatbesluit gebiedsontzegging 2018 De burgemeester van Bergeijk, Besluit: De ambtenaar van de

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet; VERORDENING SPEELAUTOMATENHALLEN 2017 De raad van de gemeente Roosendaal, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van..; gelet op titel VA van de Wet op de kansspelen en artikel 149 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; Sector : III Nr. : 90.30 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op artikel 31, tweede lid van de Wet op Woonwagens

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1996 500 Wet van 12 september 1996 tot wijziging van de Wet op de dierproeven Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 29 september 2016 Agendapuntnummer : XI, punt 8 Besluitnummer : 2123 Portefeuillehouder : Burgemeester Roger de Groot Aan de gemeenteraad Onderwerp: Algemene

Nadere informatie

Ontwerp Bomenverordening 2019

Ontwerp Bomenverordening 2019 Ontwerp Bomenverordening 2019 1. Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsomschrijvingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Beschermde houtopstand: een houtopstand, die als beschermd staat vermeld

Nadere informatie

Gewijzigde en vervallen artikelen in de APV 2015

Gewijzigde en vervallen artikelen in de APV 2015 Gewijzigde en vervallen artikelen in de APV 2015. Gewijzigde APV-artikelen Algemeen Conform de 100 ideeën voor de gemeentelijke regelgever zijn overal overbodige verwijzingen binnen artikelen verwijderd.

Nadere informatie

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen

Zaaknummer:Z Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen Raadsbesluit Jaar./../.. Zaaknummer:Z18-006564 Onderwerp: Implementatie Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van

Nadere informatie

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP

: Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 18 februari 2010 Bundelnr. 12 Onderwerp : Aanpassing verordeningen in verband met de Europese Dienstenrichtlijn en de LSP Voorgestelde beslissing: 1. De raad voorstellen

Nadere informatie

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG.

Voor de voorgeschiedenis wordt verwezen naar de ter inzage liggende Ledenbrieven van de VNG. Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 15 december 2009 Agendapunt: Reg.nr: BJZ/2009/16533 RTG: 2 december 2009 AAN DE RAAD Onderwerp: Voorstel tot het wijzigen van de Afvalstoffenverordening en de Algemene

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen

HOOFDSTUK 1 Algemene bepalingen De raad der gemeente Marum; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 juli 1994; overwegende dat door de inwerkingtreding van de Algemene wet bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen

Nadere informatie

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van..., nr...;

Op de voordracht van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van..., nr...; Besluit van houdende wijziging van het Besluit eigen bijdrage rechtsbijstand en het Besluit vergoedingen rechtsbijstand 2000 in verband met de invoering van enige maatregelen in het kader van de stelselvernieuwing

Nadere informatie

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving:

Gemeente Woerden. De bevoegdheid van de raad komt voort uit de volgende wet- en/of regelgeving: Gemeente Woerden RAADSVOORSTEL 15R.00110 15R.00110 ' F gemeente WOERDEN Indiener: college van burgemeester en wethouders Datum: 17 maart 2015 Portefeuillehouder(s): V. Molkenboer Portefeuille(s): Bestuurlijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemeen

Hoofdstuk 1. Algemeen Erfgoedverordening gemeente Geldermalsen 2013 De raad van de gemeente Geldermalsen, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 november 2012, nummer 9, gelet op artikel

Nadere informatie