Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. De doos dient de volgende onderdelen te bevatten:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. De doos dient de volgende onderdelen te bevatten:"

Transcriptie

1 PR001/PR001UK PR010/PR010UK PR101/PR101UK PR110/PR110UK Parallel Print Server USB 2.0 Print Server Wireless Parallel Print Server 54 Mbps Wireless USB 2.0 Print Server 54 Mbps Introductie Hartelijk dank voor de aanschaf van dit Sweex product. Met deze print server kun je printers in een netwerk delen. Het biedt printbeheer en flexibiliteit op vaste of draadloze LAN-netwerken terwijl het een minimum aan installatie en onderhoud vereist. Deze print server ondersteunt TCP/IP, NetBEUI, IPX/SPX, en AppleTalk protocols. Voor een juiste werking van deze print server raden wij aan deze handleiding eerst aandachtig door te lezen. Mochten er ondanks deze handleiding toch problemen bij de installatie of werking van de print server ontstaan, kijk dan op onder het kopje service & support. Inhoud van de doos Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. De doos dient de volgende onderdelen te bevatten: Print server Antenne (alleen bij draadloze print servers) Voedingsadapter CD-ROM met software, drivers en handleiding in 13 talen Uitgebreide Engelse handleiding Mocht één van de bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier. Specificaties Ondersteunt: TCP/IP NETBEUI, IPX/SPX en Appletalk protocol Windows Peer-to-Peer Printing (Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003) MS Windows NT/2000/2003 Server-Based Printing Aanvullende specificaties RISC CPU 512 KB Flash 2 MB SDRAM Centronics printerpoort 1 x 10/100 Mbps UTP Auto-MDI/MDI-X LAN poort 7,5VDC, 0,5A voedingsadapter Afmetingen 20 x 58 x 82 mm (h x b x l) Max/Min werktemperatuur: 0~55 graden Celsius Hardware Installatie Sluit de printer die je in je netwerk wilt delen aan op de print server. Sluit nu een netwerkkabel aan op een switch en op de achterkant van de print server en sluit vervolgens de meegeleverde voedingsadapter aan. De print server voert nu een zelftest uit. Gedurende de zelftest zullen de lichtjes STATUS en READY knipperen. De print server is klaar voor gebruik zodra het knipperen stopt. Je kunt nu de software installeren zoals hieronder beschreven. Software Installatie Het administrator installatieprogramma begeleidt je aan de hand van een Wizard door de volgende procedures: Installatie van alle noodzakelijke utilities en drivers (inclusief cliënt utilities). Set-up van de print server (inclusief print server naam en netwerkprotocols).

2 Netwerkpoort van de print server toevoegen aan je PC. Voer de standaard Printer Toevoegen" procedure uit zodra de installatie compleet is en selecteer de print server Netwerkpoort" vanuit de Beschikbare Poorten" lijst. Je kunt nu de printfunctie testen via de Administrator PC. De Administrator Installatie kan worden uitgevoerd in Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 door middel van dezelfde gebruikersinterface. Verifieer vóór de installatie of het netwerkprotocol op je PC is geïnstalleerd (TCP/IP, IPX en/of NetBEUI). Volg onderstaande stappen om de installatie te beginnen. Plaats de met de print server meegeleverde CD-ROM in de CD-ROM drive. Het Autorun.exe programma start automatisch. Indien dit niet het geval is, kies dan voor een handmatige start van het Autorun.exe programma via de hoofddirectory van de CD-ROM. De Installatie Manager verschijnt op het scherm. Klik op Administrator Installatie. Het Utilities Set-up venster wordt nu afgebeeld. Klik op Volgende. Klik op Volgende om de utilities in de standaard map te installeren of klik op Bladeren om de bestemmingsmap te specificeren waar je de utilities wilt installeren. Selecteer de componenten die je wilt installeren. Het wordt sterk aanbevolen om alle componenten te installeren. Klik op Volgende om verder te gaan. Specificeer de programmamap waar de programmapictogrammen zullen worden toegevoegd, klik op Volgende. Het systeem zal vervolgens de utilities installeren. De installatie is gereed; nu dient de print server geconfigureerd te worden. De Selecteer Print Server lijst beeldt alle print servers in het netwerk af. Selecteer de print server die je wilt configureren en klik op Volgende.

3 NB. 1: Indien dit de eerste keer is dat je de print server configureert, dan zal de Print Server Naam overeenkomen met de laatste 6 karakters van de MAC ID met voorvoegsel PS. Controleer de MAC ID op de print server. NB. 2: De lijst bevat alleen apparaten van dezelfde fabrikant. Kies een herkenbare naam voor de print server en klik op Volgende. Voer het IP-adres voor de print server handmatig in, of klik op Volgende om het standaard IP-adres te behouden, bijv De configuratiegegevens worden in het venster afgebeeld. De Print Server Set-up is nu gereed. Klik op Voltooien en het systeem zal de print server netwerkpoort aan de PC toevoegen.

4 De Administrator Installatie is nu in zijn geheel gereed. Klik op Voltooien. Cliënt Installatie en Set-up Het Cliënt installatieprogramma begeleidt je aan de hand van een Wizard door de volgende procedures: Installatie van alle cliënt utilities en drivers. Automatisch toevoegen van alle netwerkpoorten aan de PC. De netwerkpoort driver ondersteunt automatische detectie van het netwerkprotocol. Het zal automatisch een beschikbaar netwerkprotocol (TCP/IP, IPX of NetBEUI) in de cliëntcomputer kiezen om een verbinding naar de print server te maken. Aangezien zowel de print server en de cliënt multi-protocols ondersteunen, zal de configuratie van de cliënt geheel automatisch verlopen. Voer de standaard Printer Toevoegen" procedure uit zodra de installatie compleet is en selecteer de print server Netwerkpoort" vanuit de Beschikbare Poorten" lijst. Je kunt vanaf de PC een testprint uitvoeren waarbij de print server als lokale printer dient. De Cliënt Installatie kan worden uitgevoerd in Windows 95/98/Me/NT/2000/XP/2003 door middel van dezelfde gebruiksinterface. Controleer vóór de installatie of de PC op het netwerk is aangesloten waarbij ten minste één netwerkprotocol is geïnstalleerd. Volg onderstaande stappen om de installatie te beginnen. Plaats de met de print server meegeleverde CD-ROM in de CD-ROM drive. Het Autorun.exe programma start automatisch. Indien dit niet het geval is, kies dan voor een handmatige start van het Autorun.exe programma via de hoofddirectory van de CD-ROM. De Sweex Installer verschijnt op het scherm. Klik op cliënt Installatie. Het Utilities Set-up venster wordt nu afgebeeld. Klik op Volgende. Klik op Volgende om de utilities in de standaard map te installeren of klik op Bladeren om de bestemmingsmap te specificeren waar je de utilities wilt installeren. Specificeer de programmamap waar de programmapictogrammen zullen worden toegevoegd, klik op Volgende.

5 Het systeem zal vervolgens de utilities installeren. Nu de installatie gereed is, kan de set-up van de cliëntcomputer uitgevoerd worden. Alle print server netwerkpoorten die in het netwerk gesignaleerd worden, zullen automatisch aan je PC toegevoegd worden, klik op Doorgaan. De Cliënt Installatie is nu in zijn geheel gereed. Klik op Voltooien. Windows Procedure Printer Toevoegen Volg onderstaande procedure om een printer aan Windows toe te voegen, nadat een print server Netwerkpoort door het Administrator of Cliënt Installatieprogramma is toegevoegd. LET OP: het volgende Printer Toevoegen programma volgt de procedure van Windows XP, procedures in andere besturingssystemen zijn gelijksoortig van aard. Stap 1. Klik op Start, selecteer: Instellingen en dan Printers en Faxen. Stap 2. Klik op Printer Toevoegen. Stap 3. De Printer Toevoegen Wizard verschijnt. Klik op Volgende. Stap 4. Selecteer: Lokale printer aangesloten op deze computer en zorg ervoor dat Automatische detectie en installatie van mijn Plug and Play printer niet is geselecteerd. Klik op Volgende.

6 Stap 5. Kies de juiste Print Server Netwerk Poort welke via de Administrator of Cliënt Installatie is gecreëerd en klik op Volgende. Stap 6. Selecteer de juiste printerfabrikant en model en klik op volgende. Indien de printer niet in de lijst voorkomt, klik dan Laat diskette om de printer driver te installeren. Na de installatie wordt het printermodel aan de lijst toegevoegd. Stap 7. Geef de printer een naam en selecteer deze als de standaard printer, klik op volgende. Stap 8. Maak een keuze om wel of geen testpagina te printen. U wordt aangeraden om een testpagina te printen. Klik op Volgende.

7 Stap 9. De printer is succesvol aan de PC toegevoegd. De printerinformatie staat in het venster afgebeeld. Klik op Voltooien. Je kunt nu vanaf je PC via de print server printen. Draadloos printen (alleen voor draadloze modellen) Indien je de print server in een draadloze LAN wilt gebruiken, voltooi dan eerst het print server set-up proces via Ethernet en zorg ervoor dat de LAN-instellingen correct zijn. Ontkoppel de Ethernet-kabel nadat de draadloze LAN is ingesteld en herstart de print server; je kunt nu de print server via de draadloze LAN gebruiken. Indien de draadloze configuratie niet werkt, sluit de Ethernet-kabel dan opnieuw aan, herstart de print server en configureer de print server via Ethernet tot de draadloze LAN-instellingen correct zijn. De standaard print server instellingen voor de draadloze functie zijn als volgt: Mode: Ad-Hoc SSID: Standaardkeuze Kanaal: 11 Dubbelklik op het Draadloos Netwerk pictogram en het configuratievenster voor het draadloze netwerk verschijnt. Indien je gebruik maakt van een Access Point om je draadloze netwerk te creëren, selecteer dan Infrastructuur Mode. Indien je geen Access Point hebt en gebruik wilt maken van een Peer-to-Peer verbinding om je draadloze netwerk te creëren, selecteer dan Ad-Hoc Mode. Klik op Volgende voor de verdere configuratie nadat de functiemodes van de draadloze functie zijn geselecteerd.

8 In het geval van een Infrastructuur-mode moet de print server gelinkt worden met een Access Point. Je kunt de print server automatisch laten scannen voor een beschikbaar Access Point, of de SSID van de Access Point dat je wilt gebruiken handmatig invoeren. Indien je ervoor kiest de print server voor een Access Point te laten scannen, zal het volgende venster verschijnen. De lijst geeft de beschikbare Access Points weer. Selecteer een Access Point uit de lijst en klik op Volgende. Indien je niet het Access Point kunt vinden dat je wilt gebruiken, klik dan op Scan om de print server opnieuw te laten scannen. Ad Hoc Mode: In de Ad-Hoc mode kun je de print server automatisch laten linken met andere draadloze stations, of de SSID van je draadloze netwerk handmatig invoeren. Je kunt de print server het kanaal dat overeenkomt met de peer automatisch laten selecteren, of het kanaal handmatig invoeren. Indien je ervoor kiest de print server voor een actief draadloos station te laten scannen, zal het volgende venster verschijnen.

9 De lijst geeft de actieve draadloze stations weer. Selecteer een draadloos station uit de lijst en klik op Volgende. Indien je niet het draadloze station kunt vinden dat je met de print server wilt laten communiceren, klik dan op Scan om de print server opnieuw te laten scannen. De volgende procedure dient voor zowel de Infrastructuur als de Ad-Hoc mode doorlopen te worden: Deze print server ondersteunt de WEP en WPA-PSK beveiligingsmode. Indien je WEP-encryptie wilt gebruiken om je draadloze netwerk te beschermen, selecteer dan WEP(ASCII) of WEP(HEX). Indien je WPA-PSK wilt gebruiken, selecteer dan WPA-gedeelde sleutel. De draadloze beveiligingsinstellingen dienen overeen te komen met die van andere draadloze apparaten in hetzelfde netwerk. WEP Beveiligingsmode:

10 Voor de encryptiesleutel kun je 64 bit of 128 bit lengtes selecteren en een Hexadecimaal of ASCII formaat. Een langere sleutellengte garandeert een betere beveiliging, maar gaat ten koste van de communicatieprestatie. Voer vier sleutelwaarden in door onderstaande regels te volgen; selecteer één sleutel als de standaard sleutel. PassPhrase - Een PassPhrase vereenvoudigt het WEP-encryptieproces door de WEP-encryptiesleutels voor de print server automatisch te genereren. Deze instelling is alleen geldig indien de beveiliging in WEP(HEX) mode staat. Sleutel 1 tot Sleutel 4 Indien de sleutellengte 64-bit is, voer dan Hex-waarden van 10 karakters of ASCII-waarden van 5 karakters in als encryptiesleutels. Bijvoorbeeld: aef of Guest. Indien de sleutellengte 128-bit is, voer dan Hex-waarden van 26 karakters of ASCII-waarden van 13 karkaters in als encryptiesleutels. Bijvoorbeeld: abcdef of administrator. WPA-gedeelde Sleutelbeveiligingsmode: In geval van een WPA-gedeelde sleutel, ook WPA-PSK genaamd, dienen gebruikers de hogere encryptie methode te selecteren, bijv. TKIP, en een gedeelde sleutelset in te voeren. TKIP TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) verandert de tijdelijke sleutel om de data-eenheden. Dit garandeert een veel hogere beveiliging dan de standaard WEP beveiliging. Gedeelde Sleutel - Voer 8 tot 63 karakters in ASCII formaat in, welke de sleutel vormen voor vaststelling van de authenticiteit binnen het netwerk. Indien je de configuratie voor beveiliging van het draadloze netwerk voltooid hebt, klik dan op Volgende. Je kunt ervoor kiezen de print server de IP-instellingen automatisch te verkrijgen via DHCP cliënt, of de IP-instellingen handmatig in te voeren. Indien je de IP-instellingen handmatig ingeeft, dien je het IPadres, Subnet Mask en standaard Gateway-adres in te voeren. Indien je de configuratie voor de IP-instellingen voltooid hebt, klik dan op Volgende om de IP-adresconfiguratie te bevestigen.

11 Klik Opslaan om de configuratie voor het draadloze netwerk op te slaan. Garantie Voor alle artikelen die gevoerd worden onder de naam Sweex geldt een garantietermijn van drie jaar. Op meegeleverde software en (oplaadbare) batterijen geven wij geen support of garantie. Afhandeling van garantie vindt alleen plaats via de dealer waar het betreffende artikel is aangekocht. Alle merknamen en daaraan verbonden rechten welke in deze handleiding vermeld staan, zijn en blijven eigendom van de rechtmatige eigenaar.

Het installeren van de software.

Het installeren van de software. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Het installeren van de software.... 2 De Printserver Bekabeld Configureren... 8 Instellen van je IP adres... 10 Netwerk poorten configureren... 12 Een printer Toevoegen....

Nadere informatie

Instructies voor een snelle installatie

Instructies voor een snelle installatie Printserver Instructies voor een snelle installatie NNEDERLANDS Instructies voor een snelle installatie 1.1 Procedure voor het installeren van de hardware 1. Sluit de printserver aan op de printer die

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos verbinding maken met een ander

Nadere informatie

Verkrijgbaar bij: Grafi-Call Computers BV. Leiden

Verkrijgbaar bij: Grafi-Call Computers BV. Leiden Inleiding LC100060 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze USB adapter kan je snel en eenvoudige

Nadere informatie

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken neem dan contact op met de leverancier.

LC Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken neem dan contact op met de leverancier. LC500070 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze PC kaart kan je snel en eenvoudige een draadloos netwerk

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps LW051 Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PC Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kunt u gemakkelijk, snel en veilig

Nadere informatie

Wireless Utility. Complete handleiding

Wireless Utility. Complete handleiding Wireless Utility Complete handleiding 1. Installatie van software/hardware Installeer de software voordat u de wireless adapter op het systeem aansluit! Plaats de CD-ROM in uw computer. Het Sitecom-installatieprogramma

Nadere informatie

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Nederlandse versie LW053 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter

Nadere informatie

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier.

PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier. PU051 Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 4 Port USB 2.0 & 2 Port Firewire PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk vier

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 2 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Controleer voordat je met de installatie begint of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Controleer voordat je met de installatie begint of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 0 3 N I - 7 0 7 5 0 7 N I - 7 0 7 5 0 8 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E S 5 T O E P A S S I N G M O G E L I

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties MO128 SWEEX ISDN MODEM 128K PCI

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties MO128 SWEEX ISDN MODEM 128K PCI MO128 SWEEX ISDN MODEM 128K PCI Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex ISDN PCI adapter. Voor een juiste werking van dit product raden wij aan deze handleiding eerst aandachtig

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER Gids voor een snelle start

SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER Gids voor een snelle start SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER Gids voor een snelle start Over deze gids Deze Gids voor een snelle start beschrijft hoe u uw SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER installeert en bedient. Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Aansluitingen. DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 DS010 Multi Panel & Card Reader 53-in-1 Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van het Sweex Multi Panel & Card Reader 53-in-1. Met dit multi-panel kun je gemakkelijk de aansluitmogelijkheden

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Installatie Windows 98SE. PU053 Sweex 4 Port USB 2.0 & 3 Port Firewire PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Installatie Windows 98SE. PU053 Sweex 4 Port USB 2.0 & 3 Port Firewire PCI Card PU053 Sweex 4 Port USB 2.0 & 3 Port Firewire PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 4 Port USB 2.0 & 3 Port Firewire PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk vier

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER DN-13014-3 DN-13003-1 Snel installatiegids DN-13014-3 & DN-13003-1 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 computer met printserver

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s

b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / m b p s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s h a n d l e i d i n g N I - 7 0 7 5 3 2 n e d e r l a n d s b r o a d b a n d r o u t e r 4 p o r t s 1 0 / 1 0 0 m b p s Allereerst hartelijk

Nadere informatie

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card

FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card FB000011 Sweex 3 Port FireWire PCI Card FB000010 Sweex 4 Port FireWire PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex FireWire PCI Card. Deze kaart biedt je een aantal voordelen:

Nadere informatie

Snelle installatiegids Het GW-7100U stuurprogramma voor Windows 98, ME, 2000 en XP installeren De GW-7100U-utility voor Windows 98, ME, 2000 en XP

Snelle installatiegids Het GW-7100U stuurprogramma voor Windows 98, ME, 2000 en XP installeren De GW-7100U-utility voor Windows 98, ME, 2000 en XP 50 Nederland Snelle installatiegids Deze installatiegids leidt u doorheen de installatie van de GW-7100U en de software. Om uw draadloze netwerkverbinding aan te maken volgt u deze drie stappen in volgorde:

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW052 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. LW052 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps Nederlandse versie LW052 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps. Met deze Wireless LAN Adapter kun je gemakkelijk,

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter

Inleiding. Belangrijke veiligheidsinstructies. Nederlandse versie. LD000020 Sweex Powerline USB Adapter LD000020 Sweex Powerline USB Adapter Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Powerline adapter. Met behulp van deze Powerline adapter kan snel en eenvoudig een netwerk worden gecreëerd

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8

S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T O R A G E S ATA T O U S B 2. 0 H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 8 S T O R A G E S U P P O R T H A R D D I S K C A S I N G 2. 5 S T

Nadere informatie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie Multifunctionele USB-netwerkserver serie Beknopte installatiegids Inleiding Dit document beschrijft de stappen voor het installeren en configureren van de multifunctionele USB-netwerkserver als een USB-apparaatserver

Nadere informatie

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn:

Voor je met de installatie begint controleer of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de verpakking dient aanwezig te zijn: H A N D L E I D I N G N I - 7 0 7 5 1 3 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 T O E P A S S I N G M O G E L I J K H E D E N 4 H A R D W A R E I N S

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

Snelle installatiegids Installeer WLAN USB Adapter Driver voor Windows 98se, ME, 2000 en XP.

Snelle installatiegids Installeer WLAN USB Adapter Driver voor Windows 98se, ME, 2000 en XP. 73 Snelle installatiegids Deze installatiegids helpt u bij de installatie van de GW- 7200U wireless USB 2.0 adapter en de software. Om uw draadloze netwerkverbinding op te zetten moeten volgende stappen

Nadere informatie

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1

Long Range b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding Herziening 1.1 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.1 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT

HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS HANDLEIDING NI-707525 NEDERLANDS HOMEPLUG ADAPTER STARTER KIT 200 MBPS Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze ICIDU Homeplug adapter. Met deze 200 Mbps

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware installatie. LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps LC201 Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten.

MM002 Sweex USB DVB-T Dongle. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex USB DVB-T Dongle wordt aangesloten. MM002 Sweex USB DVB-T Dongle Inleiding Stel de Sweex USB DVB-T Dongle niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC Sweex Wireless LAN USB Adapter

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC Sweex Wireless LAN USB Adapter LC100040 Sweex Wireless LAN USB Adapter Inleiding Allereerst willen wij u bedanken voor de aanschaf van de Sweex Wireless LAN USB Adapter. Met deze USB Adapter kunt u snel en eenvoudige gebruik maken van

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU003 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk twee

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Wireless Internet Phone. Met deze internettelefoon kun je gemakkelijk en snel voicechatten met je favoriete

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. Installatie Windows XP en Vista. LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. Installatie Windows XP en Vista. LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps Nederlandse versie LW312 Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN PCI Card 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 3. 0 O N E T O U C H B A C K U P H A N D L E I D I N G A I - 7 0 7 9 4 5 N E D E R L A N D S H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties WWW.SWEEX.COM LW140 Wireless Broadband Router 140 Nitro XM LW140UK Wireless Broadband Router 140 Nitro XM Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Broadband Router 140 Nitro XM.

Nadere informatie

SAGEM Wi-Fi 11g USB ADAPTER Gids voor een snelle start

SAGEM Wi-Fi 11g USB ADAPTER Gids voor een snelle start SAGEM Wi-Fi 11g USB ADAPTER Gids voor een snelle start Over deze gids Deze Gids voor een snelle start beschrijft hoe u uw SAGEM Wi-Fi 11g USB ADAPTER installeert en bedient. Gelieve deze handleiding te

Nadere informatie

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger

Notebook of Desktop PC met USB2.0 of USB1.1 poorten Microsoft Windows 98SE, 2000 of XP Mac OS9.x of hoger H A N D L E I D I N G S I - 7 0 7 1 2 5 1 I N H O U D V A N D E V E R P A K K I N G 4 T E C H N I S C H E S P E C I F I C AT I E 4 S Y S T E E M V E R E I S T E N 4 H A R D W A R E I N S TA L L AT I E

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Nederlandse versie. LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g LC000070 Sweex Wireless Broadband Router 11g Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex Wireless Router 11g. Met behulp van deze router kunt u snel en efficiënt een draadloos

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Specificaties Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 140 Nitro XM (LW143)

Specificaties Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 140 Nitro XM (LW143) LW141 Sweex Wireless LAN PC Card 140 Nitro XM LW142 Sweex Wireless LAN PCI Card 140 Nitro XM LW143 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adaptor 140 Nitro XM Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Printerstuurprogramma installeren

MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN. Printerstuurprogramma installeren MULTIFUNCTIONELE DIGITALE SYSTEMEN Printerstuurprogramma installeren Inleiding Zorg ervoor dat voordat met deze installatie wordt begonnen, u het IP adres van de betreffende e-studio heeft. Indien u het

Nadere informatie

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0

H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U S B 2. 0 o n e t o u c h b a c k u p H A N D L E I D I N G A I - 7 0 7 9 4 4 N E D E R L A N D S H A R D D I S K A D A P T E R I D E / S A T A T O U

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Installatie Windows 98SE. PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Installatie Windows 98SE. PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port Serial PCI Card. Met deze kaart kunnen gemakkelijk twee seriële poorten aan de PC worden toegevoegd.

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

w-lantv 50n Beknopte handleiding Een stap voor stap gids over hoe u draadloos TV kunt kijken. Lees dit eerst!

w-lantv 50n Beknopte handleiding Een stap voor stap gids over hoe u draadloos TV kunt kijken. Lees dit eerst! handleiding Een stap voor stap gids over hoe u draadloos TV kunt kijken. Lees dit eerst! Specificaties onder voorbehoud. 2008-2009 PCTV Systems S.à r.l. 8420-20056-01 R1 Meegeleverd Access Point USB Stick

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset HM301 Sweex Speaker Control Neckband Headset Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Speaker Control Neckband Headset. Met deze headset wordt luisteren naar je favoriete muziek,

Nadere informatie

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten

Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Printopdrachten sturen vanaf een notebook op de campus en je pc thuis naar de printer/copiers voor studenten Installatie van de Océ printerdriver onder Windows 2000 (NL) Deze informatie is bestemd voor

Nadere informatie

Controleer de inhoud van de verpakking. DWL-G122 draadloze USB-adapter. Cd (met de software, handleiding en een garantieformulier)

Controleer de inhoud van de verpakking. DWL-G122 draadloze USB-adapter. Cd (met de software, handleiding en een garantieformulier) Dit product kunt u gebruiken met de volgende besturingssystemen: Windows XP, Windows 2000, Windows ME, Windows 98 SE DWL-G122 AirPlus G TM High Speed 802.11g USB Wireless Adapter Voordat u begint Dit zijn

Nadere informatie

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt.

WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB. Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met je verkooppunt. WC030 Sweex Webcam 300K with Microphone USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex USB Webcam 300K with Microphone. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en voicechatten

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Drivers en Software. Installatie. BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB BT211 Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB Inleiding Stel de Sweex Bluetooth 2.0 Class 1 Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit)

tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) tiptel 545/570 office tiptel 545/570 SD PC Software en Driver Installatie In Windows XP/ Windows 7 (32/64 Bit) Installatie van PC Software Volg de onderstaande stappen: 25.05.2011 1. Plaats de cd-rom die

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista

Installeer de C54PSERVU in Windows Vista Installeer de C54PSERVU in Windows Vista In dit document wordt beschreven hoe u uw printer in combinatie met de Conceptronic C54PSERVU kan installeren in Windows Vista. 1. Printer installeren Voordat u

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

EnGenius Snelle Installatie Gids

EnGenius Snelle Installatie Gids EnGenius Snelle Installatie Gids Voor uw EnGenius Wireless Access Point Inhoud van de verpakking Pak de doos uit en controleer de inhoud: EnGenius Wired Wireless Access Point Categorie 5 Ethernet-kabel

Nadere informatie

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista

Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista 5.0 9.3.1.3 Praktijkoefening - Het installeren van een printer in Windows Vista Inleiding Druk dit document af en voer de opdrachten uit; Bij deze praktijkoefening ga je een printer installeren. Je gaat

Nadere informatie

Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding. Herziening 1.0

Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten. Handleiding. Herziening 1.0 Long Range 802.11b/g/n USB TurboWifi adapter voor het gebruik buiten Handleiding Herziening 1.0 Zorg ervoor dat er een antenne geïnstalleerd is op het apparaat, anders wordt de zendontvanger beschadigd

Nadere informatie

Wireless LAN USB Adapter AWL-400. Gebruiksaanwijzing. Versie 1.1 Juni 2002. BENQ Corporation

Wireless LAN USB Adapter AWL-400. Gebruiksaanwijzing. Versie 1.1 Juni 2002. BENQ Corporation Wireless LAN USB Adapter AWL-400 Gebruiksaanwijzing Versie 1.1 Juni 2002 Opmerking I Copyright-verklaring Deze handleiding mag niet worden verveelvuldigd in enigerlei vorm noch op enigerlei wijze noch

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Systeemeisen. Nederlandse versie. IP002 Sweex USB Internet Phone

Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Systeemeisen. Nederlandse versie. IP002 Sweex USB Internet Phone Inleiding IP002 Sweex USB Internet Phone Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex USB Internet Phone. Met deze eenvoudig aan te sluiten telefoon kun je telefoongesprekken voeren via het

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER USB 2.0 ETHERNET PRINT SERVER Snel installatiegids DN-13003-2 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7/8/10 computer met printserver installatie-cd Eén printer(non-gdi/capt)

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten PU007V2 Sweex PCI-kaart met 1 parallelle & 2 seriële poorten Inleiding Stel de PU007V2 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup

Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Handleiding USB-LocoNet-Interface driver Setup Copyright 2013 DigiAad, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van DigiAad is het niet toegestaan om informatie,

Nadere informatie

TORNADO Wireless Netwerk

TORNADO Wireless Netwerk Het beveiligen van uw TORNADO Wireless Netwerk Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Wireless Netwerken...3 2. Wireless Netwerk ontdekt!...3 3. Risico's...3 4. Wireless Beveiligingsopties...4 5. WEP...5 Pagina 2 1.

Nadere informatie

TORNADO Wireless Netwerk

TORNADO Wireless Netwerk Het beveiligen van uw TORNADO Wireless Netwerk Pagina 1 Inhoudsopgave 1. Wireless Netwerken...3 2. Wireless Netwerk ontdekt!...3 3. Risico's...3 4. Wireless Beveiligingsopties...4 5. WEP...5 6. WPA-PSK...6

Nadere informatie

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5

Aansluitingengids. Ondersteunde besturingssystemen. Aansluitingengids. Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 Aansluitingengids Ondersteunde besturingssystemen U kunt de cd Software en documentatie gebruiken om de printersoftware te installeren voor de volgende besturingssystemen: Windows 8 Windows

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

4 Installatie van het stuurprogramma

4 Installatie van het stuurprogramma 1 Introductie Bedankt voor het aanschaffen van de Trust 100MB Speedshare PCI Card. De Trust 100MB Speedshare PCI card stelt u in staat om uw PC aan te sluiten op een Local Access Network (LAN) en/of een

Nadere informatie

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten!

WC004 - Nightvision Chatcam. Belangrijk! Installeer eerst de driver voordat de Sweex Nightvision Chatcam wordt aangesloten! WC004 - Nightvision Chatcam Inleiding Stel de Sweex Nightvision Chatcam niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Belangrijk! WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel WC040 Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Motion Tracking Webcam 1.3 Megapixel. Met deze webcam kun je gemakkelijk video- en audiochatten

Nadere informatie

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten.

- Als het Power lampje niet brandt controleer of u de adapter in een (werkend) stopcontact gestoken heeft en de adapter op het modem is aangesloten. Configuratie Siemens SX762 Controleren van de aansluiting Wanneer u gebruik maakt van uw KPN telefoonlijn en u wilt hiermee bellen, dan gebruikt u de splitter. Het modem sluit u op dezelfde wijze aan als

Nadere informatie

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7

1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6. 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 NEDERLANDS...5 nl 2 OVERZICHT nl 1 INTRODUCTIE...5 2 SYSTEEMVEREISTEN...6 2.1 Minimum Vereisten...6 2.2 Aanbevolen Vereisten...7 3 BLUETOOTH VOORZIENINGEN...8 4 SOFTWARE INSTALLATIE...9 4.1 Voorbereidingen...10

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. Installatie Windows 2000 en XP. PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006V2 Sweex 2 Port Serial PCI Card Inleiding Stel de PU006V2 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen. Gebruik

Nadere informatie

Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier.

Mocht één van bovenstaande onderdelen ontbreken, neem dan contact op met de leverancier. SC001 Sweex 4.1 PCI Sound Card Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van deze Sweex 4.1 PCI Sound Card. De Sweex geluidskaart voorziet in surround geluid voor de computer. Voor een juiste

Nadere informatie

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1

IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Handleiding IVS-Basic 4.4 IVS-Professional 4.4 IVS-PowerPoint 1.1 Toevoeging aansluiten USB Lite Base Station 1213 2 Inhoud Inhoud... 3 Het Lite Base Station aansluiten op de USB-poort... 4 Voorgeïnstalleerde

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Let op! Stel de Sweex Wireless 300N Adapter USB niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de directe nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. PU011 Sweex 1 Port Parallel PCI Express Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware Installatie. PU011 Sweex 1 Port Parallel PCI Express Card PU011 Sweex 1 Port Parallel PCI Express Card Inleiding Stel de PU011 niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030

WWW.EMINENT-ONLINE.COM. Handleiding EM4030 WWW.EMINENT-ONLINE.COM NL Handleiding EM4030 Handleiding: EM4030 Rev. 1 Accesspoint 802.11g Waarschuwing: Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos apparaat in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

Sweex Powerline 200 Adapter

Sweex Powerline 200 Adapter Sweex Powerline 200 Adapter Inleiding Stel de Sweex Powerline Ethernet Adapter 200 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het product niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid van verwarmingselementen.

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Activeren RAID mogelijkheden. PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

Nederlandse versie. Inleiding. Hardware. Activeren RAID mogelijkheden. PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU103 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Inleiding Allereerst hartelijk bedankt voor de aanschaf van de Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Met deze kaart kun je gemakkelijk twee Serial ATA poorten

Nadere informatie