Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde"

Transcriptie

1 Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving Bedrijfseconomie Comakership Informatieverzorging 3 sept 2015 Stage Bedrijfseconomie Tweedejaarsstudenten Bedrijfseconomie doen toegepast onderzoek naar bedrijfsprocessen en door de onderneming aangedragen knelpunten op het gebied van de administratieve organisatie en /of risicomanagement. De conclusies van het onderzoek zullen verwerkt worden in een adviesrapport. Tijdens de stage werkt de student aan opdrachten binnen de vakspecifieke werkgebieden van bedrijfseconomie, maakt kennis met de beroepspraktijk, verwerft beroep specifieke competenties en werkt aan gedragsgerichte competenties. 4 feb 2016 Afstudeer Comakership vakgebied van de bedrijfseconomie. Stage Bedrijfskunde MER (20 weken) Tweedejaarsstudenten doen ervaring op binnen de bedrijfskundige beroepspraktijk en zijn binnen de organisatie o.a. actief met advies, beleid en management. Bedrijfskunde MER 3 sept 2015 Comakership Bedrijfskundig advies Hiertoe worden zij ondersteund door wekelijkse intervisiebijeenkomsten en procesbegeleiding gesprekken. 4 feb 2016 Afstudeer Comakership vakgebied van de bedrijfskunde. Onderwerpen kunnen o.a. gericht zijn op bedrijfsprocessen, (kwaliteits)management of beleidsvraagstukken.

2 Bouwkunde 3 sept 2015/ Comakership Specialisatie feb 2016 verdieping Comakership Onderzoek & advies in de bouw 4 febr 2016 Afstudeer Comakership Tijdens het Comakership werkt de student aan opdrachten binnen de vakspecifieke werkgebieden van bouwkunde. Hij maakt kennis met de beroepspraktijk, verwerft beroep specifieke competenties, maakt beroepsproducten en werkt aan gedragsgerichte competenties. Op basis van het gewenste beroepsprofiel aan het einde van de opleiding, kiest de student voor een organisatie en werkveld. Hiertoe worden zij ondersteund door intervisiebijeenkomsten en procesbegeleidingsgesprekken. vakgebied. Bij de Comaker Accountmanagement gaan tweedejaarsstudenten Commerciële Economie voor een opdrachtgever aan de slag meteen actuele verkoopuitdaging onder begeleiding van ervaren docenten. Commerciële Economie 2 sept 2015 Comakership Accountmanagement Comakership Marketingmanagement De opdracht is het schrijven van een accountmanagementplan (ook wel verkoopplan, salesplan of salesmanagementplan genoemd). In dit plan wordt de aanpak van een concrete uitdaging in de verkoop beschreven. Mogelijke onderwerpen zijn het opvangen van teruglopende omzetten, het betreden van een nieuwe markt, het verkopen van een nieuw product etc. Tweedejaarsstudenten Commerciële Economie gaan aan de hand van een bestaande ondernemingsstrategie aan de slag met het formuleren van marketingbeleid. Dit doen ze aan de hand van kwantitatief onderzoek dat leidt tot een onderzoeksrapport en marketingplan. Het project begint met een plan van aanpak waarin het onderzoek nader is gespecificeerd. Comakership Online De digitale revolutie veroorzaakt opschudding in vrijwel elke sector. Tijdens het Comakership Online Marketing & Communicatie werken vierdejaarsstudenten Commerciële Economie en Communicatie onder begeleiding van ervaren docenten aan een online marketing- en communicatieplan voor opdrachtgevers die voor een online uitdaging staan.

3 Communicatie 4 feb 2016 Afstudeer Comakership 2 april 2016 Stage New Media (10 weken) 3 sept 2015 Comakership Publicity Comakership Online 4 feb 2016 Afstudeer Comakership vakgebied van de Commerciële Economie. Onderzoeken zijn o.a. gericht op (online) marketing, sales en accountmanagement. Tweedejaarsstudenten Communicatie doen 10 weken lang 5 dagen per week werkervaring op binnen een bestaande onderneming. Hun stage moet zich inhoudelijk betrekking hebben op nieuwe media. Naast algemene werkzaamheden binnen de communicatiepraktijk werken ze ongeveer tweedagen per week aan een opdracht Nieuwe media strategie. Hoe genereer ik meer en betere publiciteit voor mijn organisatie? Met de Comakership publicity doen de studenten onderzoek naar de wijze waarop (free) publicity kan worden gegenereerd voor uw organisatie en brengen dit ook daadwerkelijk in de praktijk. De digitale revolutie veroorzaakt opschudding in vrijwel elke sector. Tijdens het Comakership Online Marketing & Communicatie werken vierdejaarsstudenten Commerciële Economie en Communicatie onder begeleiding van ervaren docenten aan een online marketing- en communicatieplan voor opdrachtgevers die voor een online uitdaging staan. vakgebied van Communicatie. Afstudeeropdrachten kunnen o.a. betrekking hebben op online communicatie, corporate communicatie of interne communicatie. Human Resource Management Stage HRM Tweedejaarsstudenten doen ervaring op binnen de HR beroepspraktijk en zijn binnen de organisatie o.a. actief met advies, beleid en coaching 3 sept 2015 Comakership HR Advies Hiertoe worden zij ondersteund door wekelijkse intervisiebijeenkomsten en procesbegeleidingsgesprekken. 4 feb 2016 Afstudeer Comakership vakgebied van Human Resource Management.

4 Information Engineering (Informatica) 2 sept feb sept 2016 Comakership Analyseren en Modelleren Comakership Realisatie en Implementatie Comakership Organisatieadvies en Verandering Comakership Kennis en Informatiemanagement (Afstuderen) Comakership Onderzoek en Ontwikkeling (Afstuderen) In het tweede jaar doen studenten twee Comakerships: 1. In het eerste semester leren zij een probleem met betrekking tot applicatieontwikkeling. Mogelijke vraagstukken zijn: - Mijn applicatie is verouderd; wat nu? - Wat zijn de wensen en eisen van onze gebruikers voor deze nieuwe applicatie? - Mijn bedrijf groeit; onze software kan het niet meer aan! Wat nu? - We willen een softwareapplicatie hebben. 2. In het tweede semester leren zij de uitkomsten te realiseren en te implementeren. Mogelijke vraagstukken zijn: - Mijn software moet herschreven worden in een moderne programmeertaal. - Ik heb voor mijn bedrijfsprocessen een maatwerk softwarepakket nodig, - We hebben een Functioneel Ontwerp voor een nieuwe applicatie, wij zoeken iemand die dit kan realiseren. - Welke Open Source toepassing sluit het beste aan bij mijn bedrijf en hoe kan deze worden geïnstalleerd, ingericht en geconfigureerd? In het eerste semester van het derde jaar doen studenten in een groepje van drie één Comakership. Ze zijn gedurende twintig weken drie dagen per week bij u in huis. Zij nemen de gevolgen van een project voor uw bedrijfsprocessen onder de loep en geven vervolgens een advies. U verzorgt de werkplekken. Daarbij horen ook voorzieningen als een aansluiting op het internet en/of uw bedrijfsnetwerk plus enkele uren begeleiding per week. In het vierde studiejaar specialiseren de studenten zich in één van de twee afstudeerrichtingen: Kennis- en Informatiemanagement of Onderzoek en Ontwikkeling. Het Comakership voor de afstudeerfase is een individuele opdracht. De afstudeerder is gedurende het jaar vier dagen in de week bij u in huis. De opdracht moet uiteraard passen bij het specialisatieonderwerp van de student en de complexiteit op hboeindniveau. Er wordt bij de deelnemende bedrijven goede ondersteuning en inhoudelijke begeleiding op hoog niveau gevraagd.

5 Small Business & Retail Management Comakership Retail Management 3 feb 2016 Stage SBRM Comakership Groei & Innovatie (20 weken) 4 feb 2015 Afstudeer Comakership Tweedejaarsstudenten Retail Management doen onderzoek naar klanttevredenheid en concurrentiepositie en brengen hierover advies uit. Dit doen ze aan de hand van een branche analyse, klantonderzoek, concurrentie analyse en benchmark. Derdejaarsstudenten SBRM doen werkervaring op binnen een bestaande onderneming en maken zo kennis met de beroepspraktijk. Zij verwerven beroeps specifieke competenties en werken ook aan gedragsgerichte competenties. De stage heeft bij voorkeur aspecten waarin de student kan oefenen met leiding geven/aansturen. De totale stage duur is 550 uur. Bij het Comakership groei & innovatie werken studenten Small Business & Retail Management specifiek aan uitdagingen bij (MKB-)organisaties die op zoek zijn naar mogelijkheden om te groeien of te innoveren. Specifieke vraagstukken kunnen zijn: hoe bestaande producten en diensten op nieuwe markten kunnen worden geïntroduceerd (groei) of nieuwe business concepten kunnen worden ontwikkeld (innovatie). Vierdejaarsstudenten SBRM doen een afstudeeronderzoek binnen het vakgebied van de Small business of het Retail management. Afstudeeropdrachten hebben vaak betrekking op groei of innovatie van de onderneming.

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde

Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Comakerships & praktijkopdrachten Windesheim Flevoland 2015-2016 Economie & Management, ICT en Bouwkunde Opleiding Studiejaar Start Comakership/praktijkopdracht Korte omschrijving 2 sept 2015 Comakership

Nadere informatie

Semester 1 (september 2015-jan 2016)

Semester 1 (september 2015-jan 2016) Economie & Management Bedrijfseconomie sep 2015 2 Comakership Planning en Control 20 3-4 Tweedejaarsstudenten Bedrijfseconomie doen toegepast onderzoek naar de planning & control cyclus van een organisatie.

Nadere informatie

Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen

Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen Studiekeuzecheck - activiteiten opleidingen 2016-2017 De eerste activiteit bij de studiekeuzecheck is altijd het invullen van een online vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit een deel dat gelijk is

Nadere informatie

MMVP. 3 MMVP2SLB1 1 O V/O 15

MMVP. 3 MMVP2SLB1 1 O V/O 15 Studiejaar 1 Periode 1 Blok 1: Oriëntatie op markt Kerncompetentie(s): 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10 Integrale opdracht 1 - Project (MKT/Onderzoek) Integrale opdracht 1 - Project (CMV-proces) Integrale opdracht

Nadere informatie

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen.

Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Aanspreekpunt voor studenten Informatica van Avans Hogeschool voor stage en afstuderen. Innovatie & inspiratieprogramma + werkplek @ Jamfabriek (code A02) Heeft u een idee, project of opdracht, neem dan

Nadere informatie

Bachelor of Business Administration (MER opleiding)

Bachelor of Business Administration (MER opleiding) Bachelor of Business Administration (MER opleiding) voor decentrale overheden Het Onderwijs De Bachelor of Business Administration voor decentrale overheden (Management, Economie & Recht, MER) wordt aangeboden

Nadere informatie

Informatie over het Afstuderen

Informatie over het Afstuderen Informatie over het Afstuderen In dit document ontvangt u een overzicht van het doel, de verwachtingen, eisen en voorbeelden van afstudeeropdrachten van studenten van de Academie voor Algemeen en Financieel

Nadere informatie

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD

BACHELOROPLEIDING DEELTIJD HBO-ICT INFORMATICA BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 2014-2015 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING, SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DE VIERJARIGE DEELTIJDOPLEIDING

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

Stage en afstuderen bij CSS

Stage en afstuderen bij CSS Stage en afstuderen bij CSS Wil je werken binnen een jong en dynamisch team bij een innovatief en professioneel bedrijf? We hebben momenteel plaats voor verschillende stagiaires / afstudeerders met mogelijk

Nadere informatie

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden.

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden. vergroot uw slagkracht Huisvesting Innovatie Projectmanagement Optimale benutting Bedrijfsprocessen Faculteit Economie en Management Bedrijfskundig management Wilt u uw bedrijfsvoering laten analyseren

Nadere informatie

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor

Masteropleidingen aan de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen na een economische professionele bachelor Masteropleidingen aan de na een economische professionele bachelor Prof. dr. Katrien Antonio Programmadirecteur Masters FEB Leuven Prof. dr. Tom Verbeke Docent Handelswetenschappen / Business Administration

Nadere informatie

Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten

Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten I. Instellingen en opleidingen die toestemming hebben gekregen voor deelname aan het experiment leeruitkomsten, n.a.v. per 1 mei 2016

Nadere informatie

Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL.

Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL. Bedrijfskunde MER MAAK HET VERSCHIL. Kenmerk: 31 januari 2015 Inhoud presentatie Even voorstellen Hoe ziet de opleiding eruit? Waarvoor leidt de opleiding Bedrijfskunde MER op? Wat maakt de opleiding Bedrijfskunde

Nadere informatie

Opleidingen op het gebied van economie, management en recht (Almere) Opleiding Activiteit Datum en tijd Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie)

Opleidingen op het gebied van economie, management en recht (Almere) Opleiding Activiteit Datum en tijd Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) Studiekeuzecheck voor wie per september 2018 gaat studeren De eerste activiteit bij de studiekeuzecheck is altijd het invullen van een online vragenlijst. Deze vragenlijst bestaat uit een deel dat gelijk

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Persoonlijk Ontwikkelingsplan Persoonlijk Ontwikkelingsplan Heb een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) opgesteld om nog eens goed na te denken over wat ik nu kan, wat ik nog wil leren, welke competenties ik nog moet verbeteren wil

Nadere informatie

Errata Studiegids Bedrijfskunde Flexibele Deeltijd

Errata Studiegids Bedrijfskunde Flexibele Deeltijd Errata Studiegids Bedrijfskunde Flexibele Deeltijd 2018-2019 Inhoudsopgave 1 Algemeen 3 2 Errata 4 2.1 Aanvulling artikel 2.2.4 Graden en titulatuur... 4 2.2 Aanvulling artikel 2.4.4. Profileringsruimte...

Nadere informatie

Organiseer een eigen studiereis 5 Juridische Toepassingen: Events 3. Inleiding Human Resources Management 5 Excel Advanced 4

Organiseer een eigen studiereis 5 Juridische Toepassingen: Events 3. Inleiding Human Resources Management 5 Excel Advanced 4 EVENT- & PROJECTMANAGEMENT BACHELOR IN HET OFFICEMANAGEMENT SEMESTER 1 SEMESTER 2 Introduction Project Management 5 Inleiding Event Management 5 Business Basics 5 Marketingcommunicatie 5 Recht 4 ICT Toolkit

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA)

HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA) HBO Bedrijfskunde Bachelor of Business Administration (BBA) HBO Bedrijfskunde Academie Mercuur en AdviCo verzorgen in samenwerking met Hogeschool SDO de opleiding HBO Bachelor Bedrijfskunde. Het programma

Nadere informatie

HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016

HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 HBO-ICT BACHELOROPLEIDING DEELTIJD 2015-2016 LEERROUTES: BUSINESS IT & MANAGEMENT, SOFTWARE ENGINEERING EN SYSTEM AND NETWORK ENGINEERING CREATING TOMORROW HBO-ICT DEELTIJD NAAST JE WERK LEG JE MET EEN

Nadere informatie

Bachelor in het Office Management. Campus Brussel- Academiejaar 2015-2016. Naamswijziging: Vermindering aantal studiepunten:

Bachelor in het Office Management. Campus Brussel- Academiejaar 2015-2016. Naamswijziging: Vermindering aantal studiepunten: Campus Brussel- Academiejaar 2015-2016 Wijzigingen in het opleidingsprogramma van de 1e opleidingsfase Bachelor in Office Management campus Brussel Naamswijziging: Het OPO Nederlands 1 van 3 studiepunten

Nadere informatie

Accountancy Je wordt gekoppeld aan een student en volgt een aantal colleges. Daarnaast maak je kennis met Windesheim door een rondleiding en lunch.

Accountancy Je wordt gekoppeld aan een student en volgt een aantal colleges. Daarnaast maak je kennis met Windesheim door een rondleiding en lunch. Accountancy Bedrijfseconomie Bedrijfskunde MER Bouwkunde Samen met andere kandidaten (max. 7) loop je een dag mee met de reguliere lessen. Je wordt opgehaald en gedurende de dag begeleid door 1 of 2 studenten

Nadere informatie

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden.

opdracht relevante informatie of dat u als opdrachtgever de studenten voldoende tijd voor begeleiding en beoordeling kunt bieden. vergroot uw slagkracht Huisvesting Innovatie Projectmanagement Optimale benutting Bedrijfsprocessen Faculteit Economie en Management Bedrijfskundig management Wilt u uw bedrijfsvoering laten analyseren

Nadere informatie

Cluster Commerciële Economie Communicatie Finance Groen en Voeding Contactpersoon Windesheim Flevoland

Cluster Commerciële Economie Communicatie Finance Groen en Voeding Contactpersoon Windesheim Flevoland Cluster Commerciële Economie Communicatie Finance Groen en Voeding Annemarie van Alphen Ancella Evers-de Boer (a.i.) Contactpersoon Windesheim Flevoland Hogescholen Christelijke HS Windesheim Avans HS

Nadere informatie

Human Resources Management Voor studenten met een bachelordiploma Officemanagement

Human Resources Management Voor studenten met een bachelordiploma Officemanagement Human Resources Management Voor studenten met een bachelordiploma Officemanagement VERKORT TRAJECT HRM START AJ 2019-2020 SEMESTER 1 SEMESTER 2 Inleiding Human Resources Management 5 Strategisch Human

Nadere informatie

Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten

Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten Overzicht instellingen en opleidingen in experiment leeruitkomsten I. Instellingen en opleidingen die toestemming hebben gekregen voor deelname aan het experiment leeruitkomsten, n.a.v. per 1 mei 2016

Nadere informatie

Niveau studenten. 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars

Niveau studenten. 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars 2 tot 4 2e of 3e jaars Voedingsmiddelentechnologie Van Hall Larenstein Kunt u ook wat ondersteuning gebruiken bij de ontwikkeling en/of vermarkting van (nieuwe) voedingsmiddelen? Hogeschool Van Hall Larenstein verzorgt in Wageningen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Inkoopmanagement & Procurement De cursus Inkoopmanagement & Procurement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

De unieke steekproef van 3000 opleidingszoekende of volgende professionals geeft onder inzicht in:

De unieke steekproef van 3000 opleidingszoekende of volgende professionals geeft onder inzicht in: Research design NIDAP B2C onderzoek Het NIDAP B2C onderzoek biedt u een zeer volledig beeld van de opleidings- en trainingsbehoefte bij professionals/consumenten met interesse in het volgen van een opleiding

Nadere informatie

1-6. Het begeleiden van een compleet project tot een optimale oplossing is mijn passie!

1-6. Het begeleiden van een compleet project tot een optimale oplossing is mijn passie! 1-6 Erik Leonard Erik Leonard Oosterhout (NB) 06 4601 5431 erik.leonard@gmail.com www.linkedin.com/in/erikleonard Wie is Erik? Ik houd me graag bezig met projecten en vraagstukken die opgelost kunnen worden

Nadere informatie

Onderzoeksleerlijn Commerciële Economie. Naar een integrale leerlijn onderzoek Tom Fischer

Onderzoeksleerlijn Commerciële Economie. Naar een integrale leerlijn onderzoek Tom Fischer Onderzoeksleerlijn Commerciële Economie Naar een integrale leerlijn onderzoek Tom Fischer Onderzoek binnen de opleiding CE Aandacht door de tijd heen heel verschillend Van een paar credits voor de hele

Nadere informatie

Mijn interesse zijn al eerder naar deze studierichtingen gegaan, maar nu kan ik ze dus beter onderzoeken.

Mijn interesse zijn al eerder naar deze studierichtingen gegaan, maar nu kan ik ze dus beter onderzoeken. Werkstuk door een scholier 3335 woorden 12 juni 2002 4,8 30 keer beoordeeld Vak LOB Inleiding Het lijkt mij erg leuk om in de toekomst iets met economie te gaan doen. Ik vind dit dus ook een leuke opdracht

Nadere informatie

Internship & Communication Consultancy Masterprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen

Internship & Communication Consultancy Masterprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen Internship & Communication Consultancy Masterprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen Heeft u binnen uw organisatie een communicatievraagstuk liggen waarvan u denkt dat een student dit goed zou

Nadere informatie

Trends en Ontwikkelingen in HBO Onderwijs

Trends en Ontwikkelingen in HBO Onderwijs Trends en Ontwikkelingen in HBO Onderwijs Saxion Security Management Apeldoorn Rob van Nuland MSec Ontwerp, kwaliteit, continuïteit Waarom Security? De overheid trekt zich steeds meer terug. Bedrijven

Nadere informatie

van een bedrijf kunnen optimaliseren. Door deze kennis in uw organisatie

van een bedrijf kunnen optimaliseren. Door deze kennis in uw organisatie vergroot uw slagkracht Marktonderzoek Beleidsplan contentstrategie Verkoopplan Media Public relations Branding Faculteit Economie en Management Commercieel en communicatief management Wilt u uw omzet verhogen,

Nadere informatie

Hoop-gebied Opleiding

Hoop-gebied Opleiding 3.3 Samenstelling en omvang instroompopulatie 3.3.1 Instroom bij voltijd-, deeltijd- en duale opleidingen gezamenlijk 2008-2009 t/m 2010-2011 Economie Accountancy 161 166 155 Bedrijfseconomie 207 226 214

Nadere informatie

Paramaribo, 30 juni 2012

Paramaribo, 30 juni 2012 Paramaribo, 30 juni 2012 1 Visie en missie FHR The vision of FHR (2000) is to be a center of excellence in post graduate education to midterm professionals in management, governance and legal practice

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK

CREaTINg TOmORROw TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE. Hva TECHNIEK CREaTINg TOmORROw 2013 2014 TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE Hva TECHNIEK HVA TECHNIEK TECHNISCHE BEDRIJFSKUNDE 2013-2014 Technische Bedrijfskunde: méér dan bedrijfskunde, méér dan techniek Bij de opleiding Technische

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Agile & Scrum Projectmanagement De cursus Agile & Scrum Projectmanagement duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 28.000 studenten en 2.400 medewerkers. En heeft zeven locaties. In Breda, s- Hertogenbosch en Tilburg

Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 28.000 studenten en 2.400 medewerkers. En heeft zeven locaties. In Breda, s- Hertogenbosch en Tilburg AVANS HOGESCHOOL Avans Hogeschool heeft 54 hbo-opleidingen, 28.000 studenten en 2.400 medewerkers. En heeft zeven locaties. In Breda, s- Hertogenbosch en Tilburg Jij hebt ambitie. Jij legt de lat hoog.

Nadere informatie

Niveau 2 Medewerker ICT

Niveau 2 Medewerker ICT Wat kunt u van onze studenten verwachten Niveau 2 Medewerker ICT Schooljaar 2012-2013 Semester 2 Klas 2 (20 weken); deze klas is aan het begin van vorig schooljaar begonnen: Voor deze studenten is het

Nadere informatie

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agribusiness

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agribusiness Stages en beroepsopdrachten Bedrijfskunde en agribusiness Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen

Nadere informatie

Tekenen I. Concept I. Skills I

Tekenen I. Concept I. Skills I Semester 1 Vormgeven Blok 1 Blok 2 Tekenen I Skills I Concept I Beschouwingen I Project Vormgeven I Tekenen II Skills II Concept II Beschouwingen II Project Vormgeven II 1.1 Beoordeelt opdracht en adviseert

Nadere informatie

EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal. Participatiestage. Arteveldemobiliteit. Internationaal Paspoort

EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal. Participatiestage. Arteveldemobiliteit. Internationaal Paspoort EVENT- & PROJECTMANAGEMENT MEER WETEN OVER ONZE KEUZEOPTIES? Een extra taal Spaans leren in functie van je toekomstig Erasmusavontuur? Helemaal uit je comfortzone treden en Chinees leren? Of liever de

Nadere informatie

havo Carrousel schooljaar 2017/2018

havo Carrousel schooljaar 2017/2018 Carrousel schooljaar 2017/2018 Dit schooljaar organiseert jouw school een Carrousel. Dat is beroepsoriëntatie voor 4-. Tijdens twee bedrijfsbezoeken maak je kennis met beroepen. Ook leer je welke opleidingen

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De Associate degree Human Resource Management (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Mensen zijn het belangrijkste

Nadere informatie

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen? Online Marketingcommunicatie (post-hbo opleiding) Aangeboden door: Beeckestijn Business School Inleiding: Zorgt online al voldoende voor een waardevolle bijdrage aan het behalen van uw marketingcommunicatiedoelstellingen?

Nadere informatie

BOKS HBO-ICT NIOC 2013 5 APRIL 2013 MISCHA BECKERS

BOKS HBO-ICT NIOC 2013 5 APRIL 2013 MISCHA BECKERS BOKS HBO-ICT NIOC 2013 5 APRIL 2013 MISCHA BECKERS INHOUD Body of knowledge and skills (BoKS) HBO-i domeinbeschrijving Curriculumontwikkeling 3 BODY OF KNOWLEDGE AND SKILLS verantwoording veel hogescholen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Lean- & Proces Management De cursus Lean & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Bedrijfskunde MER Versie 3

Bedrijfskunde MER Versie 3 Bedrijfskunde MER Versie 3 Jaar 1 za 26 aug Startdag Inschrijven blok A tm 8 sept (doet PMO bureau deze keer) Jaar 1 Blok A data Bedrijfskunde lesdag 1 vr 1 sept MDPM-DL-BKT-17 & MDPM-DL-BKPB-17 lesdag

Nadere informatie

Opdracht Hoe kan ik mijn organisatie verder professionaliseren? Resultaat Geven van adequate training van de vrijwilligers op diverse gebieden.

Opdracht Hoe kan ik mijn organisatie verder professionaliseren? Resultaat Geven van adequate training van de vrijwilligers op diverse gebieden. Training & Coaching Op het gebied van Training & Coaching kunt u met verschillende vraagstukken bij laluz terecht. en lopen uiteen van het begeleiden van brainstormsessies tot het geven van workshops en

Nadere informatie

Inleiding Het doel De scope De planning

Inleiding Het doel De scope De planning Inleiding Het doel van het NIDAP bedrijfsopleidingen & trainingen onderzoek is het verzamelen van informatie om u meer inzicht te bieden en zo gerichter commerciële activiteiten te kunnen plannen. Het

Nadere informatie

Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER. Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda.

Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER. Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda. Robbin Oerlemans Studentnummer.: 2060164 Plan van aanpak Afstudeeropdracht bij METMEER Dit plan van aanpak is geschreven door Robbin Oerlemans, student aan de Avans Hogeschool te Breda. Inleiding AANLEIDING

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Human Resource Analytics De cursus Human Resource Analytics duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

BEDRIJFSKUNDE MER 2015-2016

BEDRIJFSKUNDE MER 2015-2016 BEDRIJFSKUNDE MER 2015-2016 PROGRAMMA De opleiding Bedrijfskunde MER Wat kun je met Bedrijfskunde MER? Na je opleiding Je profiel Studieprogramma Onderwijsvisie Bedrijfskunde MER Toelatingseisen Studiekeuzeproces

Nadere informatie

Studieprogramma Bachelor en Master in de Handelswetenschappen

Studieprogramma Bachelor en Master in de Handelswetenschappen 1ste jaar Bachelor in de Handelswetenschappen * Algemeen boekhouden 7 Bank- en beurswezen 3 Burgerlijk recht 5 Mens & organisatie 4 Micro-economie voor ondernemers 7 Team&Taal-project 3 Statistische methoden

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Customer Relationship Management De cursus Customer Relationship Management (CRM) duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van

Nadere informatie

MBA Customer Management

MBA Customer Management MBA Customer Management Wij zijn dé opleider op het gebied van Customer Management Met topdocenten uit binnen- en buitenland! + Internationale studiereis De urgentie van Customer Management Service en

Nadere informatie

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1 Stageopdracht Online marketingstrategie en -content Bright Cubes B.V. High Tech Campus 32 5656 AE Eindhoven Bright Cubes B.V. 1 Beste student, Zijn jouw ideeën eigenwijs en bepaal jij zelf je kaders? Wil

Nadere informatie

Augustus 2012 gestart om de certificaten, Bisl, Prince 2, ITIL en IT- servicemanagement te behalen.

Augustus 2012 gestart om de certificaten, Bisl, Prince 2, ITIL en IT- servicemanagement te behalen. Riemke Oosterhof Nicolaas Beetsstraat 127 9721 RM Groningen Geboortedatum: 21-01-1978 Geboorteplaats: Delfzijl Email: riemke.oosterhof@gmail.com Telefoonnummer: 050-7508119 Mobielnummer: 06-10543868 Rijbewijs:

Nadere informatie

Welkom bij onze Open Avond

Welkom bij onze Open Avond Welkom bij onze Open Avond Hartelijk welkom bij de Open Avond van Hogeschool Inholland Haarlem. Alle opleidingen presenteren zich vanaf 17:00 tot 20:00 uur aan je. In dit programma vind je alle activiteiten

Nadere informatie

Finance & Control. (Bedrijfseconomie)

Finance & Control. (Bedrijfseconomie) Finance & Control (Bedrijfseconomie) PROGRAMMA FINANCE & CONTROL Avans Hogeschool en Academie voor Algemeen en Financieel Management Opbouw opleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) Manier

Nadere informatie

Trade Management gericht op Azië.

Trade Management gericht op Azië. Trade Management gericht op Azië http://www.youtube.com/watch?v=umsxacjlkby Per september 2017 Alle economische opleidingen op locatie Kralingse Zoom onder de noemer (de nieuwe) Rotterdam Business School

Nadere informatie

FINANCE & CONTROL - BEDRIJFSECONOMIE

FINANCE & CONTROL - BEDRIJFSECONOMIE FINANCE & CONTROL - BEDRIJFSECONOMIE 2018-2019 PROGRAMMA Jouw profiel Na je opleiding: beroepen Opbouw studiejaren Studieprogramma Studievereniging BE Adam Verschil financiële opleidingen Wat biedt F&C?

Nadere informatie

3.5 Studiestakers Aantal studiestakers en gemiddelde studieduur t/m

3.5 Studiestakers Aantal studiestakers en gemiddelde studieduur t/m 3.5 Studiestakers 3.5.1 Aantal studiestakers en gemiddelde studieduur 2007-2008 t/m 2009-2010 voltijd-, deeltijd- en duale opleidingen gezamenlijk aantal studiestakers gemiddelde studieduur Economie Accountancy

Nadere informatie

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek

Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten. Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten Zoek Home Opleiding Onderwijsprogramma Organisatie Stages en projecten CMD Amsterdam Studie programma Ontwerpopleiding voor interactieve

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel Media en Entertainment Management

Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel Media en Entertainment Management Aanvraagformulier Nieuwe opleiding macrodoelmatigheidstoets beleidsregel 2014 Basisgegevens Soort aanvraag (kruis aan wat van toepassing is): Naam instelling Contactpersoon/contactpersonen Contactgegevens

Nadere informatie

2013-2014 Turnhout. Bachelor in het Bedrijfsmanagement SOCIALE ECONOMIE

2013-2014 Turnhout. Bachelor in het Bedrijfsmanagement SOCIALE ECONOMIE C K IE CON UN GS IN ID EP T 2013-2014 Turnhout LE Bachelor in het Bedrijfsmanagement OP SOCIALE ECONOMIE Onze troeven Uniek opleidingsconcept Je krijgt de tijd om na te gaan welke richting je uit wil.

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Human Resources Management & Leadership De Post HBO opleiding Human Resources Management & Leadership duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Contentstrategie & Inbound Marketing De Post HBO opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten

Nadere informatie

14-9-2015. Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Systeemontwikkeling

14-9-2015. Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Systeemontwikkeling Les 1 Docent: Marcel Gelsing Je kunt de presentatie na afloop van elke les downloaden. Ga naar : www.gelsing.info Kies voor de map Systeemontwikkeling Je kunt hier (optioneel) ook een gratis tool downloaden

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Persoonlijke Effectiviteit De cursus Persoonlijke Effectiviteit duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Uitdagingen ICT markt

Uitdagingen ICT markt Uitdagingen ICT markt Kwalitatieve verstoring arbeidsmarkt Kwantitatieve verstoring arbeidsmarkt Sociaal-Maatschappelijke frictie door veranderende perceptie van arbeid Traditionele organisatie modellen

Nadere informatie

X 1,2,3 X X X WG+PR 18 66 3 Schrift. Tentamen 100 Lesweek 8. X 1,7 X X WG+PR*) 18 66 3 Schrift. Tentamen 100 Lesweek 8

X 1,2,3 X X X WG+PR 18 66 3 Schrift. Tentamen 100 Lesweek 8. X 1,7 X X WG+PR*) 18 66 3 Schrift. Tentamen 100 Lesweek 8 ariant: oltijd Jaar 1 blokken Competenties Elementen Werkvorm Onderwijseenheid 1 2 3 4 I B O S (* Kwalitatieve eis voor BSA) (*aanwezigheidsplicht) Contact Wegingsfactor Thema Zorg en Wonen FM-PR&I1-14

Nadere informatie

Onderwijs 2016-2017 KOM WINDESHEIMFLEVOLAND.NL/ONDERWIJS NAAR DE HOGESCHOOL VOOR LERARENOPLEIDING BASISONDERWIJS (PABO) / TEACHERS COLLEGE

Onderwijs 2016-2017 KOM WINDESHEIMFLEVOLAND.NL/ONDERWIJS NAAR DE HOGESCHOOL VOOR LERARENOPLEIDING BASISONDERWIJS (PABO) / TEACHERS COLLEGE Windesheim zet kennis in werking Onderwijs 2016-2017 1 WINDESHEIMFLEVOLAND.NL/ONDERWIJS KOM NAAR DE HOGESCHOOL VOOR LERARENOPLEIDING BASISONDERWIJS (PABO) / TEACHERS COLLEGE Informatie voor jou INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

COMMERCIËLE ECONOMIE. Open Dag - 9 december 2017

COMMERCIËLE ECONOMIE. Open Dag - 9 december 2017 COMMERCIËLE ECONOMIE Open Dag - 9 december 2017. WAT IS COMMERCIËLE ECONOMIE? 2 WELKE STUDIE PAST BIJ MIJ? Bedrijfskundige opleidingen Extravert Commerciële Economie Binnen Buiten Financiële opleidingen

Nadere informatie

COMMERCIËLE ECONOMIE OPEN AVOND - 17 april 2018

COMMERCIËLE ECONOMIE OPEN AVOND - 17 april 2018 COMMERCIËLE ECONOMIE OPEN AVOND - 17 april 2018. WAAROM COMMERCIËLE ECONOMIE BIJ HVA? 2 2 WELKE STUDIE PAST BIJ MIJ? Bedrijfskundige opleidingen Extravert Commerciële Economie Binnen Buiten Financiële

Nadere informatie

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector

Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Samenwerken aan een toekomstbestendige retailsector Wie wij zijn Het Retail Innovation Platform helpt de innovatie- en concurrentiekracht van de retailsector te versterken. Samen met retailers en andere

Nadere informatie

Studieschema bachelor Bedrijfskunde

Studieschema bachelor Bedrijfskunde Studieschema bachelor Bedrijfskunde (180 EC) 6515316 Code titel EC tentamenvorm tentamendata 2015-2016 Startcursus B02112 Ondernemen en managen 8,6 opdracht volgens afspraak Gebonden keuze (eis: 86 EC)

Nadere informatie

De Haagse Hogeschool. Hogeschool Rotterdam. HBO-Nederland

De Haagse Hogeschool. Hogeschool Rotterdam. HBO-Nederland HBO-Nederland De Haagse Rotterdam Utrecht INHOLLAND van Amsterdam Leiden aantal respondenten 195507 10139 14384 13180 9102 17584 4193 Je studie in het algemeen 3,88 3,83 3,81 3,79 3,70 3,83 3,98 De inhoud

Nadere informatie

EVC bij Windesheim. Windesheim Erkend EVC-aanbieder is. Erkennen van Verworven Competenties ErVaringsCertificaat. Erkennen van Verwoven Competenties

EVC bij Windesheim. Windesheim Erkend EVC-aanbieder is. Erkennen van Verworven Competenties ErVaringsCertificaat. Erkennen van Verwoven Competenties EVC bij Windesheim Erkennen van Verworven Competenties ErVaringsCertificaat Erkennen van Verwoven Competenties EVC staat voor het Erkennen van (elders) Verworven Competenties. EVC is gericht op het beoordelen

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Post HBO Development & Innovatie De Post HBO opleiding Development & Innovatie duurt onge veer 5 maanden en omvat 10 colleges van 3 uur. U volgt de opleiding met 10-15 studenten in Utrecht. Hierin volgt

Nadere informatie

Social Action Research Plan

Social Action Research Plan Social Action Research Plan Social media project Studenten Dennis Visschedijk 438332 Aileen Temming 474094 Stefan Ortsen 481295 Niels Konings 449822 Renee Preijde 482835 Opdrachtgever Stal te Bokkel Daniëlle

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus IT & Process Management De cursus IT & Process Management duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Portfoliobegeleidingsbijeenkomst. Centrale vraag. Hoe kan ik het leren op mijn werkplek zo. inrichten, dat ik mijn beroepscompetenties

Portfoliobegeleidingsbijeenkomst. Centrale vraag. Hoe kan ik het leren op mijn werkplek zo. inrichten, dat ik mijn beroepscompetenties Agenda Welkom Kennismaking Werkplekleren en portfolio Portfoliobegeleidingsbijeenkomst Afsluiting Welkom Kennismaking Centrale vraag In tweetallen: Opdracht 1: Stel elkaar onderstaande vragen: Wie ben

Nadere informatie

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agrifoodbusiness

Stages en beroepsopdrachten. Bedrijfskunde en agrifoodbusiness Stages en beroepsopdrachten Bedrijfskunde en agrifoodbusiness Samenwerken met HAS Hogeschool HAS Hogeschool is hét opleidings- en expertisecentrum voor de sectoren agro, food en leefomgeving met vestigingen

Nadere informatie

white paper 2 Selectie ehrm oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze?

white paper 2 Selectie ehrm oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze? white paper 2 Selectie ehrm oplossing: Hoe kom ik tot de juiste keuze? 1 Voorwoord 1. ehrm oplossing: impact van de keuze 2. Overzicht oplossingen 3. Project organisatie voor ehrm 4. Van ambitie tot keuze

Nadere informatie

Cito Corporate. Werken bij Cito

Cito Corporate. Werken bij Cito Cito Corporate Werken bij Cito Werken bij Cito is werken bij dé specialist op het gebied van toetsontwikkeling, examinering en het meten, beoordelen en volgen van leerprestaties. Wij werken in binnen-

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Verandermanagement & Leadership De cursus Verandermanagement & Leadership duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Naar een nieuw opleidingsmodel voor de Bachelor Accountancy

Naar een nieuw opleidingsmodel voor de Bachelor Accountancy Naar een nieuw opleidingsmodel voor de Bachelor Accountancy Inleiding Op 9 maart 2015 zijn, tijdens het middagprogramma van de tweedaagse, 3 verschillende scenario s besproken voor de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Slimmer werken met mensen

Slimmer werken met mensen Slimmer werken met mensen Paul Breman Mijn Bedrijf 2.0 wordt mede gefinancierd met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Commissie, de Provincie Utrecht en de Gemeente

Nadere informatie

Associate degree Eventmanager. Bachelor Communicatie (34405)

Associate degree Eventmanager. Bachelor Communicatie (34405) Format samenvatting aanvraag Opmerking vooraf Mocht u de voorkeur geven aan openbaarmaking van de gehele aanvraag in plaats van uitsluitend onderstaande samenvatting dan kunt u dat kenbaar maken bij het

Nadere informatie