Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014"

Transcriptie

1 Overzicht veel gestelde vragen over Achmea mixfondsen September 2014 In juni 2013 introduceerde Achmea nieuwe mixfondsen voor beleggingsverzekeringen. Een deel van de houders van beleggingsverzekeringen switchte al naar de Achmea mixfondsen. In het laatste kwartaal van 2014 zetten we de fondsbeleggingen van alle particuliere beleggingsverzekeringen om naar Achmea mixfondsen. We informeren onze klanten over de omzetting naar Achmea mixfondsen in de periode 1 augustus tot 15 september Wij stellen onze klanten in die periode een omzetting voor naar een Achmea mixfonds dat aansluit bij het risico van hun huidige beleggingen. Klanten kunnen ons ook opdracht geven hun fondsbeleggingen om te zetten naar een ander Achmea mixfonds. Zij kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een Achmea mixfonds dat aansluit bij hun risicoprofiel. Hieronder ziet u een overzicht van veel gestelde vragen. 1. Waarom biedt Achmea deze mixfondsen aan? Achmea vereenvoudigt hiermee het aanbod van beleggingsfondsen. Dit doen we om efficiënter te kunnen werken. Zo kunnen we onze dienstverlening voor u optimaal op niveau houden. U kunt deze mixfondsen gemakkelijk laten aansluiten bij uw risicobereidheid en dus kiezen voor een Achmea mixfonds dat bij u past. Achmea wil de kosten van de beleggingsfondsen voor nu en voor de toekomst zo laag mogelijk houden. Daarom staan de fondskosten kosten van de Achmea mixfondsen vast en stijgen deze in de toekomst niet. 2. Waar vind ik meer informatie over de Achmea mixfondsen? Dit vindt u terug op: averoachmea.nl/mixfondsen 3. Kan ik in mijn oude beleggingsfonds blijven? De oude beleggingsfondsen vervallen. Na het omzetten naar een Achmea mixfonds, is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de oude fondsen. Vanaf dat moment heeft u alleen de keuze uit de Achmea mixfondsen. 4. Loop ik dividend mis door de omzetting naar de Achmea mixfondsen? Nee, bij de Achmea mixfondsen wordt het dividend verrekend via de koers.

2 5. Ik zie hier dat de kosten van mijn Achmea mixfonds lager zijn, waar kan ik zien wat dat voor mijn verzekering oplevert? Wat het voor u exact oplevert, is niet te zeggen. Het blijven beleggingen waarvan de koers kan fluctueren. Als de kosten lager zijn, wordt een groter deel van uw inleg belegd. Hieronder treft u rekenvoorbeelden aan. Deze maken inzichtelijk wat het verschil in fondskosten betekent voor de prognosekapitalen op de einddatum van een beleggingsverzekering. Huidige Premie Restduur in TER huidig Prognose TER Achmea Prognose Verschil waarde p/mnd jaren fonds o.b.v. 3% Mixfonds o.b.v. 3% prognose ,03% ,65% ,03% ,65% ,03% ,65% ,03% ,65% Dit zijn algemene berekeningen. Ze zijn niet van toepassing op individuele klantsituaties. Ook is er geen rekening gehouden met bijzonderheden zoals aanvullende dekkingen. U kunt aan deze berekeningen geen rechten ontlenen. 6. Waarom kan ik geen berekening opvragen voor ik mijn keuze voor een mixfonds doorgeef? In het overzicht hierboven ziet u wat een verlaging van kosten kan betekenen voor de eindwaarde van uw verzekering. Wat het voor u exact oplevert is ook aan de hand van een berekening van uw eigen verzekering niet te zeggen. Het blijven beleggingen waarvan de koers kan schommelen. Kort na het omzetten van uw fondsbeleggingen ontvangt u een beleggingsoverzicht met nieuw berekende voorbeeldkapitalen. Dit overzicht ontvangt u in het eerste kwartaal van Wat is het rendement van de Achmea mixfondsen? De Achmea mixfondsen zijn relatief nieuwe fondsen. Gegevens over rendementen zijn beschikbaar over de periode juni 2013 tot nu. U vindt deze informatie in de factsheets bij de beleggersinformatie per fonds. Deze beleggersinformatie vindt u via: averoachmea.nl/mixfondsen 8. Waar kan ik de hoogte van de TER (fondsbeheerkosten) vinden van de Achmea mixfondsen? Dit vindt u terug op: averoachmea.nl/mixfondsen 9. Ik wil een deel van mijn beleggingen in de bestaande fondsen houden, kan dat? Nee, dat kan niet. De oude beleggingsfondsen vervallen. Na het omzetten naar een Achmea mixfonds, is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de oude fondsen. Vanaf dat moment heeft u alleen de keuze uit de Achmea mixfondsen.

3 11. Waarom mag ik (als ik nu kies voor een nieuw fonds) in de toekomst niet meer naar een 'oud' fonds switchen. De oude beleggingsfondsen vervallen. Na het omzetten naar een Achmea mixfonds, is het niet meer mogelijk om terug te keren naar de oude fondsen. Vanaf dat moment heeft u alleen de keuze uit de Achmea mixfondsen. 12. Is de fondsbeheerder aansprakelijk als de Achmea mixfondsen slechter presteren dan de huidige beleggingsfondsen? Nee. Een fondsbeheerder houdt zich bij het beheren van het fonds aan het beleid van het fonds dat is vastgelegd in een prospectus. Het kan voorkomen dat het ene Nederlandse aandelenfonds het slechter of beter doet dan het andere Nederlandse aandelenfonds. U kunt in zo n situatie de fondsbeheerder hiervoor niet aansprakelijk stellen. De nieuwe Achmea mixfondsen kunnen het beter of slechter doen dan de huidige fondsen. Dit geldt altijd bij beleggingsfondsen. Ook de overige beleggingsfondsen van Achmea hebben beter dan wel slechter gepresteerd dan de fondsen van andere aanbieders (benchmark). 13. Ik heb voor elke verzekering een aparte brief ontvangen? Waarom stuurt Achmea niet 1 brief voor al mijn verzekeringen? Dat is beter voor het milieu en bespaart kosten. U hebt gelijk. Helaas was dit niet mogelijk. 15. Heeft u een risicoprofielbepaler voor mij beschikbaar? Bij de brief waarmee we u over de omzetting naar een Achmea mixfonds informeren vindt u een risicoprofielbepaler. U kunt ook een risicoprofielbepaler invullen via: averoachmea.nl/beleggingsdoel 16. Kan ik mijn keuze voor een Achmea mixfonds per fax of doorgeven? Voor een snelle verwerking verzoeken wij u om uw verzoek door te geven via de actiewebsite of per telefoon Fondskiezen.nl/ averoachmea of Waarom wordt er geen nieuwe polis afgegeven na de wijziging? U ontvangt een bevestiging van de omzetting van uw fondsbeleggingen. U ontvangt geen nieuwe polis. Dit is niet noodzakelijk bij een fondswijziging. 18. Waarom staan de Achmea mixfondsen niet onder toezicht van de AFM? De AFM houdt alleen toezicht op beleggingsfondsen waarin iedereen kan beleggen. U kunt alleen in de Achmea mixfondsen beleggen via de beleggingsverzekeringen. 19. Is er dan wel een andere vorm van toezicht? Ja. De Nederlandsche Bank houdt toezicht op de verzekeraar als het gaat om de financiële verplichtingen die wij hebben ten opzichte van de polishouders. En de AFM houdt toezicht op de verzekeraar als het gaat om het product.

4 20. Hoe kan het dat het bruto historisch rendement van het Achmea mixfonds defensief gelijk is aan het Achmea mixfonds neutraal en dat het bruto historisch rendement van het Achmea mixfonds offensief gelijk is aan het Achmea mixfonds zeer offensief? Waarom zou ik in dit geval kiezen voor een hogere risicocategorie terwijl het bruto historisch rendement niet hoger is? Het is altijd beter om uw fondskeuze te laten aansluiten bij uw risicoprofiel en uw keuze niet te baseren op de bruto historische rendementen. Omdat de 5 nieuwe Achmea mixfondsen pas per 1 april 2013 zijn geïntroduceerd heeft het fonds nog geen eigen rendementshistorie voor de lange termijn. Gegevens over rendementen zijn beschikbaar over de periode juni 2013 tot nu. U vindt deze informatie in de factsheets bij de beleggersinformatie per fonds. Deze beleggersinformatie vindt u via: averoachmea.nl/mixfondsen 21. Wat is dan het bruto historisch rendement van deze mixfondsen? Achmea is voor haar beleggingsfondsen verplicht om een bruto historisch rendement af te geven. Fondsen die korter bestaan dan 4 jaar hebben een bruto historisch rendement dat gelijk is aan het wettelijk voorgeschreven rendement door de AFM. En omdat de 5 nieuwe Achmea mixfondsen pas per 1 april 2013 zijn geïntroduceerd heeft het fonds nog geen eigen rendementshistorie (voor de lange termijn). 22. Waarom verschilt het aantal beleggingseenheden (units) voor en na de fondswijziging? De waarde in de polis is na fondswijziging ongewijzigd, maar door een andere koers is er een ander aantal units. 23. Welk percentage aankoopkosten wordt gerekend bij de inleg van toekomstige premie in de nieuwe fondsen? Dit is productafhankelijk. 24. Vanaf wanneer kan ik een reguliere switch (buiten deze actie om) door laten voeren naar een Achmea mixfonds? Dat kan vanaf nu, maar gaat u altijd eerst voor advies naar uw adviseur. 25. Kan ik in de toekomst nog een fondswijziging door voeren naar het (Spaarhypotheek) Rentefonds en/of het Garantiefonds? Het Garantiefonds en het (Spaar)hypotheekrentefonds verdwijnen niet. Als het nu mogelijk is binnen uw product te beleggen in een van deze fondsen, dan blijft dit in de toekomst ook mogelijk. 26. Ik wil een fondswijziging doorvoeren naar 100% Garantiefonds en/of (Spaarhypotheek) Rentefonds waarom kan ik dit niet op het formulier kwijt? Omdat dit aanbod alleen bedoeld is voor de introductie van de nieuwe Achmea mixfondsen. Had uw product al een Garantiefonds en/of een (Spaarhypotheek)Rentefonds. Dan blijft dat zo. Dit aanbod is alleen bedoeld voor een fondswijziging naar één van onze nieuwe Achmea mixfondsen.

5 27. Waarom kan ik wel terug naar het Garantiefonds en/of (Spaarhyptheek) Rentefonds, maar niet naar de andere beleggingsfondsen? Het Garantiefonds en het Spaarhypotheekrentefonds verdwijnen niet. Als het op dit moment mogelijk is binnen uw product te beleggen in een van deze fondsen, dan blijft dit in de toekomst mogelijk. De andere beleggingsfondsen verdwijnen. Daarom is het ook niet meer mogelijk om daarnaar terug te switchen. 28. Waarom moet de pandhouder toestemming geven voor de switch? De polis is een zekerheid voor de pandhouder. Om wijzigingen in de verzekering door te voeren, heeft u toestemming nodig van de pandhouder. 29 De fondskosten (TER) van de Achmea Mixfondsen zijn hoger dan de fondskosten (TER) die ik betaal in mijn huidige fonds. Ga ik nu meer betalen? Het kan voorkomen dat in uw huidige beleggingsfondsen lagere fondskosten (TER) gehanteerd worden. Sommige fondsen hebben standaard lage fondskosten (TER), maar het kan ook voorkomen dat u lagere fondskosten (TER) betaalt omdat u gecompenseerd wordt wegens eerdere product- of fondsomzettingen. Wij zorgen er ook met deze omzetting naar de Achmea Mixfondsen voor, dat u nooit meer fondskosten (TER) betaalt dan in uw huidige fondsen. Indien nodig zullen wij u voor het verschil compenseren. Na de omzetting naar de Achmea Mixfondsen kunt u altijd switchen naar een ander Achmea Mixfonds. Vanaf dat moment gelden de standaard fondskosten (TER) van het betreffende fonds.

Kostenoverzicht Geldig per 1oktober 2018 SNS Doelbeleggen

Kostenoverzicht Geldig per 1oktober 2018 SNS Doelbeleggen Kostenoverzicht Geldig per oktober 08 SNS Doelbeleggen Hier lees je meer over je kosten voor SNS Doelbeleggen. Deze bestaan uit servicekosten en kosten van de beleggingsfondsen in je portefeuille. De servicekosten

Nadere informatie

Veranderingen Beleggingsverzekering

Veranderingen Beleggingsverzekering Veranderingen Beleggingsverzekering Uw verzekering is op een aantal punten veranderd. Daar hebt u een brief over ontvangen. Dat is de brief met als onderwerp Uw verzekering is op 1 mei 2019 omgezet naar

Nadere informatie

Veranderingen Hybride Hypotheekverzekering

Veranderingen Hybride Hypotheekverzekering Veranderingen Hybride Hypotheekverzekering Uw verzekering is op een aantal punten veranderd. Daar hebt u een brief over ontvangen. In de bijlage bij deze brief staan de veranderingen vermeld die voor u

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggen Geldig per 1 oktober 2018 BLG Doelbeleggen

Kostenoverzicht Beleggen Geldig per 1 oktober 2018 BLG Doelbeleggen Kostenoverzicht Beleggen Geldig per 1 oktober 2018 BLG Doelbeleggen Hier lees je meer over je kosten voor BLG Doelbeleggen. Deze bestaan uit servicekosten en kosten van de beleggingsfondsen in je portefeuille.

Nadere informatie

Transparantie en Zorgplicht

Transparantie en Zorgplicht Transparantie en Zorgplicht Versie 27 maart 2008 Cockpit Veelgestelde vragen en antwoorden - voor eindklanten Ter beantwoording van vragen van nieuwe en bestaande polishouders van een beleggingsverzekering

Nadere informatie

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen Augustus 2009 REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen REAAL is met de Stichting Woekerpolis Claim, de Stichting Verliespolis, de Vereniging van Effectenbezitters, de Vereniging Eigen Huis en

Nadere informatie

De beleggingsmogelijkheden. op een rij. Waardewijs Pensioen en Waardewijs Pensioen Compact

De beleggingsmogelijkheden. op een rij. Waardewijs Pensioen en Waardewijs Pensioen Compact Waardewijs Pensioen en Waardewijs Pensioen Compact De beleggingsmogelijkheden op een rij Let op: deze brochure geldt alleen voor collectieve pensioenregelingen met een ingangsdatum voor 1 januari 2013.

Nadere informatie

Hoeveel. Hoeveel is afhankelijk van het fonds. Portefeuille transactiekosten

Hoeveel. Hoeveel is afhankelijk van het fonds. Portefeuille transactiekosten In onderstaande tabellen lees je meer over de kosten Geldig per 1 januari 2018 Kosten van de bank Servicekosten Overboeken fondsen naar een andere financiële instelling Kosten van de fondsbeheerder (fondsen)

Nadere informatie

Compensatieregeling beleggingsverzekeringen. Achtergrondinformatie

Compensatieregeling beleggingsverzekeringen. Achtergrondinformatie Compensatieregeling beleggingsverzekeringen Achtergrondinformatie 1 Over onze Compensatieregeling 1.1 Inleiding 4 1.2 Wat houdt de Compensatieregeling in? 4 1.3 Wat compenseren wij? 5 1.4 Wijze van uitkeren

Nadere informatie

AEGON LevenHypotheek. Beleggingsprofiel

AEGON LevenHypotheek. Beleggingsprofiel AEGON LevenHypotheek Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U wilt een AEGON LevenHypotheek afsluiten. Door het beantwoorden van de onderstaande vragen wordt uw persoonlijk risicoprofiel

Nadere informatie

55119 (06-13) Begrippenlijst ASR VermogenBelegd

55119 (06-13) Begrippenlijst ASR VermogenBelegd 55119 (06-13) Begrippenlijst ASR VermogenBelegd ASR Euro Aandelen Fonds Dit fonds belegt in aandelen van grote bedrijven die genoteerd zijn aan Europese aandelenbeurzen. Dit fonds belegt gespreid in de

Nadere informatie

Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioen Continu Plan

Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioen Continu Plan Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioen Continu Plan Toelichting Binnen het Pensioen Continu Plan belegt Delta Lloyd standaard voor u in de Neutrale Lifecycle. U kunt ook zelf uw Lifecycle samenstellen door

Nadere informatie

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen Maart 2009 REAAL Compensatieregeling beleggingsverzekeringen SNS REAAL is met de Stichting Woekerpolis Claim, de Stichting Verliespolis, de Vereniging van Effectenbezitters, de Vereniging Eigen Huis en

Nadere informatie

Vrij Vermogen Verzekering

Vrij Vermogen Verzekering Vrij Vermogen Verzekering 2 Meer mogelijkheden met de Vrij Vermogen Verzekering U wilt geld opzij zetten voor later. Om straks te kunnen doen waar u nu van droomt. Een jaar ertussenuit bijvoorbeeld en

Nadere informatie

01.01.2009-31.12.2009

01.01.2009-31.12.2009 Kosten & waardeoverzicht 2009 In dit overzicht vindt u informatie over uw pensioenbeleggingsverzekering in 2009. Hoe heeft de waarde van uw verzekering zich ontwikkeld? Hoeveel premie is in 2009 betaald?

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD TRANSPARANTIE (Modellen De Ruiter)

VRAAG EN ANTWOORD TRANSPARANTIE (Modellen De Ruiter) VRAAG EN ANTWOORD TRANSPARANTIE (Modellen De Ruiter) 1. Welke modellen zijn er? Er zijn bij Legal & General in totaal 5 modellen in omloop. Model 1, Model 2 bij een offerte, nieuwe polis of mutatie, Model

Nadere informatie

AEGON Verzekeren&Beleggen. Beleggingsprofiel

AEGON Verzekeren&Beleggen. Beleggingsprofiel AEGON Verzekeren&Beleggen Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U heeft aangegeven een AEGON Verzekeren&Beleggen beleggingsverzekering te willen afsluiten. Door het invullen van de

Nadere informatie

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen

Uw optimale mix van verzekeren en beleggen Uw optimale mix van verzekeren en beleggen 2 Het voordeel van beleggen Wilt u graag geld achter de hand hebben om bijvoorbeeld een reis te maken of als aanvulling op het pensioen? Dan kunt u natuurlijk

Nadere informatie

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen

Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Toelichting bij Rabo LevensloopSparen/Beleggen Deze toelichting maakt integraal onderdeel uit van het aanvraag/opdracht- en wijzigingsformulier c.q. de overeenkomst Rabo LevensloopSparen/Beleggen. Bewaar

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK Markten VKM-TCO 2019) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen

Nadere informatie

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering

Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 1 Wat u kunt verwachten 2 Beleggingsverzekering 3 De Achmearegeling 4 Komt u in aanmerking? 5 Hoe nu verder? Voorwoord De laatste tijd is er veel kritiek

Nadere informatie

1e Plaats. Ik wil eenmalig een extra inleg doen van

1e Plaats. Ik wil eenmalig een extra inleg doen van enmix Hypotheek wijzigen 1. Uw gegevens 1a Naam en voorletters 1b Huisnummer (met toevoeging) 1c Straat 1d Postcode 1e Plaats 1f Telefoonnummer 1g Rekeningnummer/IBAN (Zie Mijn ING en/of uw Afschrift)

Nadere informatie

RegioBank Doelbeleggen

RegioBank Doelbeleggen RegioBank Doelbeleggen Denkt u erover om te beleggen? En wilt u hierbij gemak en niet meer risico lopen dan bij u past? Dan is Doelbeleggen de oplossing voor u. Met Doelbeleggen beleggen onze experts uw

Nadere informatie

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek

Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Opstap Hypotheek 2 Hypotheken 2 Naam product Opstap Hypotheek 3 Ik kies voor lage maandlasten, met de Opstap Hypotheek Een huis kopen. Een spannend avontuur. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij

Nadere informatie

Regeling voor klanten met een beleggingsverzekering

Regeling voor klanten met een beleggingsverzekering Regeling voor klanten met een beleggingsverzekering Achmea compenseert klanten met een beleggingsverzekering Achmea gaat een aantal van haar klanten met een beleggingsverzekering compenseren. Heeft u vóór

Nadere informatie

Een akkoord! Wat betekent dat voor u?

Een akkoord! Wat betekent dat voor u? Een akkoord! Wat betekent dat voor u? AEGON heeft in 2009 een akkoord gesloten met de Stichting Woekerpolis Claim en de Stichting Verliespolis over de maximale hoogte van de kosten van particuliere beleggingsverzekeringen.

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK VKM-TCO 2019) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen hecht

Nadere informatie

EEN DUIDELIJK VERHAAL OVER UW BELEGGINGSVERZEKERING

EEN DUIDELIJK VERHAAL OVER UW BELEGGINGSVERZEKERING EEN DUIDELIJK VERHAAL OVER UW BELEGGINGSVERZEKERING 1 wat kunt u verwachten? 2 beleggingsverzekering 3 De achmearegeling 4 wie komt in aanmerking? 5 hoe nu verder? INHOUDSOPGAVE 1. Wat kunt u van ons verwachten?

Nadere informatie

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Beleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Beleggen Heel makkelijk zelf online beleggen Wat leest u in deze brochure? 01 Wat is beleggen? 3 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt beleggen bij Centraal

Nadere informatie

AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek. Beleggingsprofiel

AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek. Beleggingsprofiel AEGON LevenHypotheek en AEGON Levensloop Hypotheek Beleggingsprofiel Waarom uw beleggingsprofiel vaststellen? U wilt een AEGON LevenHypotheek of een AEGON Levensloop Hypotheek afsluiten. Door het beantwoorden

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

met het Privé Pensioen

met het Privé Pensioen Privé Pensioen 2 Meer inkomensmogelijkheden met het Privé Pensioen Of u nu zelfstandig ondernemer bent of werknemer in loondienst. U wilt zoveel mogelijk zekerheid over uw inkomen. Nu, maar ook in de toekomst.

Nadere informatie

Q: Kom ik in aanmerking voor de compensatieregeling van Cordares Verzekeringen? Q: Wat is een woekerpolis?

Q: Kom ik in aanmerking voor de compensatieregeling van Cordares Verzekeringen? Q: Wat is een woekerpolis? Q: Kom ik in aanmerking voor de compensatieregeling van Cordares Verzekeringen? A: De compensatieregeling geldt voor mensen met een beleggingsverzekering met een ingangsdatum vóór 1 januari 2008. Is uw

Nadere informatie

Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie)

Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Cliënt Naam + Voorletters M/V Geboortedatum Adres Postcode + Woonplaats Wensen en doelstellingen Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (OAKK VKM-TCO 2017) Wanneer u (een deel van) uw vermogen laat beheren door OAKK Beheerd Beleggen zijn daar kosten aan verbonden. OAKK Beheerd Beleggen hecht

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening. informatie voor particulieren. Berekening vergoeding kosten

Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening. informatie voor particulieren. Berekening vergoeding kosten 1 Berekening vergoeding kosten 2 Berekening vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening informatie voor

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

Oplossingenkaart voor hersteladvies

Oplossingenkaart voor hersteladvies Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Oplossingenkaart voor hersteladvies Versie: 20 april 2014 Het is belangrijk dat klanten met een beleggingsverzekering weten dat er problemen kunnen zijn bij het

Nadere informatie

Aflossen hypothecair krediet

Aflossen hypothecair krediet Aflossen hypothecair krediet In dit document biedt de AFM u als financiële dienstverlener enkele uitgewerkte praktijkvoorbeelden aan die de AFM heeft aangetroffen bij haar onderzoek. Er zijn voorbeelden

Nadere informatie

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf)

Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) Kostenoverzicht Beleggingsportefeuille (vooraf) (CFS ADVIES VKM-TCO 2019) Op basis van MiFID II (de Europese Richtlijn voor markten voor financiële instrumenten, die per januari 2018 van kracht is geworden)

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen 1 Vergoeding kosten 2 Vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot 1 Inhoudsopgave 1. De berekening van

Nadere informatie

Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering

Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering In deze toelichting bij uw 'Informatie over uw beleggingsverzekering' (kortweg: waardeoverzicht) geven wij u aanvullende informatie over de verschillende

Nadere informatie

Wat KUNT U. Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 5. informatie voor particulieren

Wat KUNT U. Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 5. informatie voor particulieren 1 Wat KUNT U verwachten? 2 Beleggingsverzekering 3 De achmearegeling 4 Wie komt in aanmerking? Een duidelijk verhaal over uw beleggingsverzekering 5 Hoe nu verder? informatie voor particulieren INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

SNS Beleggingsrekening Hypotheek

SNS Beleggingsrekening Hypotheek Advieswijzer Hypotheken Uitsluitend bestemd voor adviseurs SNS Beleggingsrekening Hypotheek De SNS Beleggingsrekening Hypotheek is een combinatie van een aflossingsvrije hypotheek en een beleggingsrekening.

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Renteprofiel en Risico-analyse

Renteprofiel en Risico-analyse Welke hypotheekvorm heeft u gekozen? Aflossingsvrije hypotheek (10 punten). Leven hypotheek (traditioneel), Annuïteiten hypotheek, Lineaire hypotheek (8 punten). Vermogensplanning hypotheek, Leven hypotheek

Nadere informatie

Een ASR-beleggingsverzekering, een product voor u?

Een ASR-beleggingsverzekering, een product voor u? Een ASR-beleggingsverzekering, een product voor u? april 2009 Deze brochure bevat belangrijke informatie over de beleggingsverzekering van ASR Verzekeringen. Lees en bewaar deze brochure goed! 3 Inhoud

Nadere informatie

De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden

De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden De 17 beleggingsprofielen voor Begeleid Beleggen van Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden hanteert 17 beleggingsprofielen verdeeld over de categorieën Defensief, Neutraal, Offensief en Liquide.

Nadere informatie

Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland

Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland Juni 2011 Lees deze brochure goed door en bewaar deze bij uw verzekeringspapieren Zie binnenzijde voor Begrippenlijst Wat leest u in deze brochure?

Nadere informatie

Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering

Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering Toelichting bij 'Informatie over uw beleggingsverzekering In deze toelichting bij uw 'Informatie over uw beleggingsverzekering' (kortweg: waardeoverzicht) geven wij u aanvullende informatie over de verschillende

Nadere informatie

Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie)

Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Klantprofiel vermogensopbouw (Dit klantprofiel vormt een eenheid met de klantinventarisatie) Cliënt Naam + Voorletters M/V Geboortedatum Adres Postcode + Woonplaats Wensen en doelstellingen Wat is de doelstelling

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening 1 Berekening vergoeding kosten 2 Berekening vergoeding hefboomwerking 3 Verwerking vergoeding 4 Tot slot Berekening vergoeding

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

E 01.7.08-0609. Tegemoetkoming beleggingsverzekeringen

E 01.7.08-0609. Tegemoetkoming beleggingsverzekeringen E 01.7.08-0609 Tegemoetkoming beleggingsverzekeringen pagina 2 Tegemoetkoming beleggingsverzekeringen pagina 3 Tegemoetkoming beleggingsverzekeringen Delta Lloyd Groep heeft in september 2008 een overeenkomst

Nadere informatie

55129 (09-13) Productinformatie ASR VermogenBelegd

55129 (09-13) Productinformatie ASR VermogenBelegd 55129 (09-13) Productinformatie ASR VermogenBelegd Wat is ASR VermogenBelegd? Welk risico loopt u met dit product? Unieke kenmerken? Welke informatie staat waar? Koopsom of periodieke inleg? Wat krijgt

Nadere informatie

Toelichting op uw persoonlijke berekening

Toelichting op uw persoonlijke berekening Achmea-regeling beleggingsverzekeringen Toelichting op uw persoonlijke berekening 1 2 3 4 De berekening van de vergoeding voor de kosten De berekening van de vergoeding hefboomwerking De verwerking van

Nadere informatie

De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden

De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden De 17 beleggingsprofielen voor Basis Beheerd Beleggen van Nationale-Nederlanden Nationale-Nederlanden heeft 17 beleggingsprofielen voor het samenstellen van de beleggingsportefeuilles. Onze beleggingsprofielen

Nadere informatie

new DAY brand Acura Services B.V. Ko rtestra at 3-A 5491 SZ SINT OEDEN RODE Amsterdam, 9 oktober 2017

new DAY brand Acura Services B.V. Ko rtestra at 3-A 5491 SZ SINT OEDEN RODE Amsterdam, 9 oktober 2017 brand new DAY Acura Services B.V. Ko rtestra at 3-A 5491 SZ SINT OEDEN RODE Amsterdam, 9 oktober 2017 Informatie over het omze'tten van de Allianz Beleggersrekeningen Beste adviseur, Graag informeren wij

Nadere informatie

ABN AMRO Verzekeringen Veelgestelde vragen. Particuliere Beleggingsverzekeringen Tegemoetkoming kosten beleggingsverzekeringen

ABN AMRO Verzekeringen Veelgestelde vragen. Particuliere Beleggingsverzekeringen Tegemoetkoming kosten beleggingsverzekeringen ABN AMRO Verzekeringen Veelgestelde vragen Particuliere Beleggingsverzekeringen Particuliere Beleggingsverzekeringen Tegemoetkoming kosten beleggingsverzekeringen OVEREENKOMST Heeft ABN AMRO Levensverzekering

Nadere informatie

Verzekeringen. Werkgever en personeel. Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verzekeringen. Werkgever en personeel. Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen Defensieve Lifecycle Neutrale Lifecycle Offensieve Lifecycle Zelf beleggen Verzekeringen 2008 Werkgever en personeel Het Persoonlijk Pensioen Plan: verstandig beleggen voor een goed pensioen Werkgever

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Index Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Verstandig beleggen voor een goed pensioen Verstandig beleggen voor een goed pensioen Brochure Actieve Lifecycles en Zelf Beleggen voor u als werknemer U hebt een Persoonlijk Pensioen Plan bij Delta Lloyd. Het Persoonlijk Pensioen Plan is een pensioenregeling

Nadere informatie

Pensioen. De beleggingsverzekering van De Amersfoortse. een product voor u? De Inkomensverzekeraar voor ondernemers

Pensioen. De beleggingsverzekering van De Amersfoortse. een product voor u? De Inkomensverzekeraar voor ondernemers Pensioen De beleggingsverzekering van De Amersfoortse een product voor u? De Inkomensverzekeraar voor ondernemers De Amersfoortse maakt ondernemen een stuk relaxter Als zelfstandig ondernemer of werkgever

Nadere informatie

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven.

Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. DIE STE WIJZER / DIE STVERLE I GSDOCUME T Deze Dienstenwijzer wordt u aangeboden door Adviescentrum EverCare Eindhoven, Fransebaan 590 a-c, 5627 JM Eindhoven. Wij willen ons graag aan u voorstellen en

Nadere informatie

Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V., handelend onder de naam Avéro Achmea, gevestigd te Apeldoorn, hierna te noemen Verzekeraar.

Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V., handelend onder de naam Avéro Achmea, gevestigd te Apeldoorn, hierna te noemen Verzekeraar. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2017-116 d.d. 13 februari 2017 (mr. R.J. Verschoof, voorzitter, drs. W. Dullemond en drs. L.B. Lauwaars RA, leden en mr. R. de Kruif, secretaris)

Nadere informatie

55128 (09-13) Productinformatie ASR VermogenGarant

55128 (09-13) Productinformatie ASR VermogenGarant 55128 (09-13) Productinformatie ASR VermogenGarant Wat is ASR VermogenGarant? Unieke kenmerken? Welke informatie staat waar? Koopsom of periodieke inleg? Wat krijgt u bij overlijden? - ASR VermogenGarant

Nadere informatie

Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland

Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland Juni 2011 Lees deze brochure goed door en bewaar deze bij uw verzekeringspapieren Zie binnenzijde voor Begrippenlijst Wat leest u in deze brochure?

Nadere informatie

Adviesrapport Beleggingsproducten

Adviesrapport Beleggingsproducten Adviesrapport Beleggingsproducten Vergelijking gemaakt op 05-03-2010 om 14:44 Berekende Resultaten o.b.v. Eigen Keuzerendement In onderstaande tabel treft u een vergelijking aan van de producten die op

Nadere informatie

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag

Informatiewijzer. Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen. Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Informatiewijzer Beleggingsdoelstelling & Risicoprofielen Today s Tomorrow Morgen begint vandaag Beleggen op een manier die bij u past! Aangenomen mag worden dat beleggen een voor u een hoger rendement

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

Toelichting bij 'Informatie over uw pensioenbeleggingsverzekering

Toelichting bij 'Informatie over uw pensioenbeleggingsverzekering Toelichting bij 'Informatie over uw pensioenbeleggingsverzekering In deze toelichting bij uw 'Informatie over uw beleggingsverzekering' (kortweg: waardeoverzicht) geven wij u aanvullende informatie over

Nadere informatie

Gemaksbeleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen

Gemaksbeleggen. Heel makkelijk zelf online beleggen Gemaksbeleggen Heel makkelijk zelf online beleggen 01 Wat is beleggen? 2 02 De 3 grootste misverstanden over beleggen 4 03 Uw voordelen op een rij 5 04 Zo werkt Gemaksbeleggen bij Centraal Beheer 6 05

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

Uw Flexibel Directie Pensioen in de praktijk. Praktische informatie bij uw pensioen

Uw Flexibel Directie Pensioen in de praktijk. Praktische informatie bij uw pensioen Uw Flexibel Directie Pensioen in de praktijk. Praktische informatie bij uw pensioen Inhoud Welkom! 3 Contact met Apeldoorn. 4 Veranderingen in uw persoonlijke situatie. 6 Beleggingen en uw Flexibel Directie

Nadere informatie

Beleggingsverzekering in de vorm van een Kapitaalverzekering

Beleggingsverzekering in de vorm van een Kapitaalverzekering Beleggingsverzekering in de vorm van een Kapitaalverzekering Algemeen Wat leest u in deze productwijzer Wat is een beleggingsverzekering Risico s Maak een bewuste keuze Welk product heeft u U heeft een

Nadere informatie

Wijzigingsopdracht VvAA VermogensGroeiPlan/Koopsom-/Spaar-/PensioenEffectPlan

Wijzigingsopdracht VvAA VermogensGroeiPlan/Koopsom-/Spaar-/PensioenEffectPlan Wijzigingsopdracht VvAA VermogensGroeiPlan/Koopsom-/Spaar-/PensioenEffectPlan Alle vragen s.v.p. nauwkeurig en volledig beantwoorden. Met dit formulier kunt u wijzigingen van uw polis kenbaar maken. Kruist

Nadere informatie

Beleggingsverzekering in de vorm van een Lijfrente

Beleggingsverzekering in de vorm van een Lijfrente Beleggingsverzekering in de vorm van een Lijfrente Algemeen Wat leest u in deze productwijzer Wat is een beleggingsverzekering Risico s Maak een bewuste keuze Welk product heeft u U heeft een Lijfrenteverzekering

Nadere informatie

Voor de waarden op einddatum rekenen wij met de werkelijk behaalde rendementen. Voor de toekomst gebruiken wij een bruto rendement van 6 procent.

Voor de waarden op einddatum rekenen wij met de werkelijk behaalde rendementen. Voor de toekomst gebruiken wij een bruto rendement van 6 procent. Rekenvoorbeeld Wanneer ontvangt u een tegemoetkoming? Stap 1: berekenen eindkapitaal op basis van de werkelijke kosten Eerst berekenen wij de waarde op de einddatum van uw beleggingsverzekering op basis

Nadere informatie

Klant- en Risicoprofiel - Hypotheken Midden Nederland BV

Klant- en Risicoprofiel - Hypotheken Midden Nederland BV Klant- en Risicoprofiel - Hypotheken Midden Nederland BV Oudwijkerlaan 1D - 3581 TA Utrecht Website: hypothekenmiddennederland.nl e-mail: info@hypothekenmiddennederland.nl Telefoon: 030 276 32 18 Telefax:

Nadere informatie

Datum 19 augustus 2013 Ons kenmerk Onderwerp Advies en nazorg voor uw klanten met een beleggingsverzekering

Datum 19 augustus 2013 Ons kenmerk Onderwerp Advies en nazorg voor uw klanten met een beleggingsverzekering achmea Van Asch van Wijckstraat 55 I Postbus 1717 I averoachmea.n1 3811 LP Amersfoort 3800 BS Amersfoort I 033 434 49 95 ; Acura Assuradeuren B.V. Postbus 156 5490 AD SIT-OEDERODE Datum 19 augustus 2013

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

Risicoprofielbepaler en Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index of Profielmix

Risicoprofielbepaler en Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index of Profielmix Persoonlijk Pensioen Plan Risicoprofielbepaler en Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index of Profielmix Met dit formulier stelt u uw risicoprofiel vast en past u aan in welke

Nadere informatie

ToekomstPlan/StudiePlan

ToekomstPlan/StudiePlan ToekomstPlan/StudiePlan 1311 Toelichting op de belangrijkste voorwaarden Het doel van dit document is om u in hoofdlijnen uit te leggen hoe uw product werkt. In uw geval kunnen sommige voorwaarden niet

Nadere informatie

1. Waarom moet het pensioenfonds ANWB extra maatregelen nemen?

1. Waarom moet het pensioenfonds ANWB extra maatregelen nemen? 1. Waarom moet het pensioenfonds ANWB extra maatregelen nemen? Het pensioenfonds staat er financieel niet goed voor. De twee belangrijkste oorzaken: 1. Nederlanders worden steeds ouder. Met name de laatste

Nadere informatie

Reacties op de uitzending van TROS Radar 23 april 2012 over Woekerpolissen

Reacties op de uitzending van TROS Radar 23 april 2012 over Woekerpolissen Reacties op de uitzending van TROS Radar 23 april 2012 over Woekerpolissen AFM: De Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt consumenten met een woekerpolis aan om zelf in actie te komen. Wij hebben de

Nadere informatie

Fondskeuze Zelf Beleggen

Fondskeuze Zelf Beleggen Persoonlijk Pensioen Plan en Pensioen Continu Plan Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index Volgend en Actief Beheerd Met dit formulier geeft u aan in welke fondsen wij voor u

Nadere informatie

AEGON Levensverzekering N.V. Postbus 23001 8900 MB Leeuwarden www.aegon.nl

AEGON Levensverzekering N.V. Postbus 23001 8900 MB Leeuwarden www.aegon.nl Op een dag... Brandweerman. Fotomodel. Piloot. Dierenarts. Voetballer. Of popster. Uw kind zal u de komende jaren ongetwijfeld verrassen met boeiende plannen voor zijn of haar eigen toekomst. Ooit komt

Nadere informatie

Wij hebben u benaderd voor een hersteladvies m.b.t. uw beleggingsverzekering.

Wij hebben u benaderd voor een hersteladvies m.b.t. uw beleggingsverzekering. Wij hebben u benaderd voor een hersteladvies m.b.t. uw beleggingsverzekering. Omdat u een relatie van ons kantoor bent nemen wij de kosten voor zowel de controle als het hersteladvies voor onze rekening.

Nadere informatie

Klant- en risicoprofiel Vragenlijst beleggingsprofiel. Naam, voorletters: m/v.

Klant- en risicoprofiel Vragenlijst beleggingsprofiel. Naam, voorletters: m/v. Vra Klant- en risicoprofiel Vragenlijst beleggingsprofiel enlijst Denkt u aan de handtekening op aan het einde van het profiel. Naam, voorletters: m/v Adres: Postcode/woonplaats: E-mailadres: Geboortedatum:

Nadere informatie

Adviesrapport Beleggingsproducten

Adviesrapport Beleggingsproducten Adviesrapport Beleggingsproducten Vergelijking gemaakt op 05-03-2010 om 14:44 Berekende Resultaten o.b.v. Eigen Keuzerendement In onderstaande tabel treft u een vergelijking aan van de producten die op

Nadere informatie

AanvullendPensioenRekening

AanvullendPensioenRekening AanvullendPensioenRekening Na uw pensionering wilt u net zo comfortabel blijven leven als u nu doet. U heeft een pensioen opgebouwd, maar dat betekent doorgaans een verlaging van uw inkomen in de toekomst.

Nadere informatie

Laan van Malkenschoten NP Apeldoorn

Laan van Malkenschoten NP Apeldoorn avert) I achmea Laan van Malkenschoten 20 7333 NP Apeldoorn I Postbus 101 I 7300 AC Apeldoorn I averoachmea.n1 055 579 21 19 4-0047 Acura Assuradeuren B.V. Postbus 156 5490 AD SINT-OEDENRODE 1011.1111.1-11011.111.111101.111

Nadere informatie

Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland

Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland Meer informatie over de Compensatieregeling ASR Nederland December 2011 Lees deze brochure goed door en bewaar deze bij uw verzekeringspapieren Zie binnenzijde voor Begrippenlijst Wat leest u in deze brochure?

Nadere informatie

Risicoprofielbepaler en Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index of Profielmix

Risicoprofielbepaler en Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index of Profielmix Persoonlijk Pensioen Plan Risicoprofielbepaler en Fondskeuze Zelf Beleggen Pensioenregeling met beleggingsvorm Index of Profielmix Met dit formulier stelt u uw risicoprofiel vast en past u aan in welke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon 0488 42 81 04 Fax 0488 42 81 04 Mobiel 06-17 17 18 78 Website www.schuilingadvies.eu E-mail info@schuilingadvies.eu Ons kantoor hecht aan

Nadere informatie

Wijzigingsformulier VvAA Beleggingslijfrente

Wijzigingsformulier VvAA Beleggingslijfrente Wijzigingsformulier VvAA Beleggingslijfrente Naam verzekeringnemer n m n v Polisnummer VvAA relatienummer Wijziging in uw persoonlijke gegevens Ingangsdatum wijziging (dd-mm-jjj) Nieuw adres Postcode Telefoonnummer

Nadere informatie