de STate of the ART woning de start-woning met vele mogelijkheden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de STate of the ART woning de start-woning met vele mogelijkheden"

Transcriptie

1 de STate of the ART woning de start-woning met vele mogelijkheden

2 Veel provincies hebben een tekort aan betaalbare woningen. Het tekort is het grootst bij woningen voor één en tweepersoonshuishoudens. De behoefte is vooral groot bij jonge mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen en mensen die door veranderende leefomstandigheden op zoek zijn naar een beter betaalbare of kleinere woning. Het ideaal voor de meeste mensen is een grondgebonden woning (woning met entree op straatniveau) en een functionele buitenruimte met voldoende privacy. Bereikbaarheid van de woning met de auto is een pre. Concept start-woning De STate of the ART woning: De betaalbare start-woning die vele inrichtings en schakelmogelijkheden biedt. De start-woning verenigt de voordelen van het appartementengebouw met de voordelen van de grondgebonden woning. Vraagt een traditionele woning om een relatief groot en dus duur bouwkavel, in een appartementengebouw is veel gemeenschappelijk en is het balkon klein en zonder privacy. De oplossing is een schakelbare woning in drie bouwlagen met een voordeur aan de openbare weg, een eigen parkeervoorziening voor auto en fiets, een ruim dakterras met voldoende privacy en een flexibel casco dat de mogelijkheid biedt om de individuele woonwensen te kunnen verwezenlijken. introductie 2.

3 Waarom zijn er te weinig starterswoningen Er zijn vele oorzaken aan te wijzen waarom het vaak niet lukt voldoende starterswoningen in de markt te zetten en te houden. Een aantal voorbeelden waar het fout gaat: * De woningen worden voorzien van een gemeentelijke subsidie waardoor de woning voor een heel laag bedrag wordt aangeboden. Het aanbod is doorgaans dermate veel lager dan de vraag, waardoor er een loting moet plaats vinden, met als gevolg een groot aantal teleurgestelden. * De woningen zijn onderdeel van een grotere projectontwikkeling. De gemeentepolitiek bedingt in het project goedkope starterswoningen, bekostiging moet komen uit de verkoop van de andere projectwoningen. De starterswoningen zijn snel verkocht; de overige woningen worden (te) duurder en zijn moeilijker of niet verkoopbaar. In het laatste geval worden de starterswoningen ook niet gebouwd. * Gaat de bewoner van een gesubsidieerde woning verhuizen dan wordt de woning voor een marktconforme prijs aangeboden. Deze prijs is vaak veel te hoog voor een starter. De bewoner heeft een mooi stukje vermogen opgebouwd, maar de aangeboden woning is verloren voor het starterspubliek. * De woningen worden aangeboden als levensloopbestendige woningen. De starter koopt een kleine woning en door de jaren heen wordt er aan- en bijgebouwd. Er is geen doorstroming en de woning is door de uitbreiding getransformeerd naar een woning met reguliere inhoud. te weinig woningen voor starters 3.

4 Het kan anders Natuurlijk zijn er ook vele goede initiatieven die er voor zorgen dat de starterswoningen die worden ontwikkeld voor een lange termijn voor deze markt beschikbaar blijven. Er worden bijvoorbeeld woningen ontwikkeld op een erfpacht-perceel of met een terugkoopregeling. Bij deze methoden wordt op een kunstmatige wijze het segment beschermd. En de koper heeft het gevoel dat de woning niet helemaal van hem is. Het kan ook anders. Door de goede uitgangspunten in het ontwerpproces te kiezen is een subsidievrije woning te ontwikkelen en wordt geborgd dat de woning ook een starterswoning blijft. Hierdoor is de woning voor een veel grotere groep bereikbaar. Een tweetal uitgangspunten: * Een klein perceel zorgt voor lagere stichtingskosten, waardoor de woning op een acceptabele prijsniveau blijft. * De uitbreidingsmogelijkheden beperken. Dit kan eenvoudig in het bestemmingsplan worden geregeld. Vergunningvrije uitbreidingen blijven bij een klein perceel in ieder geval beperkt. Bovengenoemde uitgangspunten lijken voor de starter betuttelend en beperkend te werken. Toch zorgen vooral deze punten er voor dat zowel op korte termijn eenvoudig starterswoningen kunnen worden ontwikkeld en voor de lange termijn beschikbaar en betaalbaar blijven. het kan anders... 4.

5 BEGANE GROND 1E VERDIEPING 2E VERDIEPING Afgebeeld is een basisindeling met een inpandige parkeervoorziening. Vele andere indelingen zijn mogelijk. plattegronden Basis-type 1 5.

6 BEGANE GROND 1E VERDIEPING 2E VERDIEPING Afgebeeld is een basisindeling met wonen en berging op de begane grond. Vele andere indelingen zijn mogelijk. plattegronden Basis-type 2 6.

7 BEGANE GROND 1E VERDIEPING 2E VERDIEPING 2e verdieping met hellend dak Afgebeeld is een basisindeling met wonen en berging op de begane grond. Vele andere indelingen zijn mogelijk. plattegronden Basis-type 3 7.

8 Flexibiliteit Het is belangrijk dat een woning zich voldoende kan aanpassen aan veranderende woonwensen. De flexibiliteit van de start-woning zorgt voor een hoge mate van ontwerpvrijheid. Volumes kunnen op verschillende wijzen worden geschakeld. Ook zijn er vele indelings- en inrichtingsvarianten mogelijk. De start-woning is voor een brede doelgroep geschikt, waarbij ook toekomstige woonwensen eenvoudig kunnen worden ingepast. Op stedenbouwkundig niveau kan de woning in vele configuraties worden geschakeld. In een parkachtige of landelijke omgeving kan dit door kleine clusters te groeperen. In stedelijk gebied kunnen grotere aantallen worden samengesteld tot een stevig woongebouw, zonder dat dit ten koste gaat van de individuele herkenbaarheid. flexibiliteit 8.

9 Langzaam verkeer Uitpandige carports Door de carports van alle woningen aan één zijde van het gebouwblok te ontsluiten en de voordeuren aan een langzaam verkeer route te leggen zijn er minder wegen benodigd. In een meer dorpse situatie kunnen de woningen in blokjes van vier worden geschakeld. Door de carport als uitbreiding aan te bieden ontstaat er een groter woonprogramma. Groen Geluidwal De compacte wijze van bouwen biedt mogelijkheden voor meer openbaar groen. Door kleine woonclusters aan de rand van een groene zone te positioneren ontstaat een logische overgang naar het groene gebied. De start-woningen kunnen worden geschakeld tot een geluidscheidende wand, omdat de woningen slechts aan één zijde gevelopeningen hebben. Een woonwijk is op deze wijze eenvoudig af te schermen van een spoor- of snelweg. stedenbouwkundige mogelijkheden 9.

10 Uitbreidingsmogelijkheden Als een kleine woning kan worden uitgebouwd met vele extra kubieke meters dan gaat het principe van de starterswoning verloren. Op zich is er met dit principe niets mis, maar iedere keer opnieuw dienen er weer gesubsidieerde starterswoningen te worden ontwikkeld. Dit legt een continue hoge druk op de politiek, de ontwikkelaar en de gemeenschap. Daarom is het goed om er voor te zorgen dat een starterswoning een starterswoning blijft. Door te kiezen voor een woning met weinig uitbreidingsmogelijkheden zal een bewoner na verloop van jaren, als de woonbehoefte of als de gezinssamenstelling verandert, doorschuiven naar een hoger segment, waardoor de starterswoning opnieuw op de markt beschikbaar komt. Het basisontwerp van de start-woning heeft een inpandige carport, deze kan worden omgebouwd tot een verblijfsruimte. Hierdoor is eenmalig een uitbreiding mogelijk. In de wijk moet dan wel de mogelijkheid bestaan om een extra parkeerplaats aan te leggen, zodat de parkeerbehoefte in balans blijft. uitbreidingsmogelijkheden 10.

11 Stedenbouw Het concept biedt de mogelijkheid om een aanzienlijke bebouwingsverdichting te realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimtelijke kwaliteit van de wijk. Zowel binnenstedelijke ontwikkelingen als kleinschalige ontwikkelingen met kleine woonclusters aan dorpsranden zijn goed mogelijk. Door ontbreken van individuele (achter)tuinen is er voldoende ruimte voor openbaar groen. Een goed watermanagement is daardoor ook op eenvoudige wijze realiseerbaar. Buitenruimten en veiligheid In een wijk met geschakelde woningen wordt de zone waarin de achtertuinen zich begeven vaak omgevormd tot een gebied met een keur aan bouwmarkt-schuttingen en dito bergingen. De behoefte aan privacy, de onbekende buur en de individuele voorkeuren zorgen vaak al snel na de oplevering voor een verrommeling. Brandgangen en andere achterom-situaties komen de veiligheid van de buurt vaak niet ten goede. Bij de start-woning ontbreekt de brandgang en achtertuin. De individuele buitenruimte wordt door een dakterras gevormd en biedt een hoge mate van privacy. Dit meervoudige ruimtegebruik past ook prima in ieder beleid over duurzaam bouwen. stedenbouwkundige aspecten 11.

12 Vereniging van Eigenaren (VvE) Zoals bij een appartementengebouw wordt ook een startwoning geclusterd tot woongebouw (van grondgebonden appartementen ) en kan een VvE krijgen. De kwaliteit van het gehele exterieur, inclusief de voortuinen en het algemene groen blijven op deze wijze op peil. Individueel achterstallig onderhoud met als gevolg achteruitgang van de kwaliteit van de wijk wordt zo voorkomen. De inrichting van de vaak kleine voortuinen kan een meerwaarde bieden voor de kleur van de wijk, maar helaas is de aandacht voor de individuele voortuin vaak onder de maat. De eventueel aanwezige voortuinen onderbrengen in een VvE biedt de mogelijkheid dat zowel het individu als de wijk een mooie en groene omgeving krijgen. Collectie Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) De start-woning biedt vele indelingsmogelijkheden. Daardoor is het concept zeer geschikt voor een participatieproject of project in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Zelfs in een groter project is het mogelijk om de individuele woonwensen in vervulling te laten gaan. Diversiteit aan gevels ondersteunt deze flexibiliteit. V.v.E. & C.P.O. 12.

13 Stichtingskosten Het is belangrijk dat de stichtingskosten voor een starterswoning laag blijven. De prijs wordt voornamelijk door twee factoren bepaald. Dit zijn de bouwkosten en de grondkosten. Door een woning met slechts één voorgevel te ontwikkelen ontstaat de mogelijkheid om rug-aan-rug geschakelde woningen tot een woonblok samen te stellen. De bouwkosten worden door een slim casco met eenvoudige constructie en flexibele installaties laag gehouden. De grondkosten blijven beperkt tot het bouwoppervlak, eventueel vermeerderd met een (kleine) voortuin. stichtingskosten 13.

14 start-woning is De ontwerpen en het concept zijn auteursrechtelijk beschermd. De start-woning biedt vele schakel- en vormmogelijkheden. Zowel in stedelijk gebied als kleine woonkernen zijn goed passende oplossingen realiseerbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sloven Architectuur BV Postbus AA Kerkdriel T. (0418) F. (0418) E. info@sloven.nl I. contact 14.

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal

Ruimtelijke Uitgangspunten. ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke Uitgangspunten ontwikkeling locatie dorpsschool, Steenhoek te Rozendaal Ruimtelijke kenmerken situatie Woongebied jaren 70 Architectuur gevarieerd Vrijstaande huizen, ruime kavels Geschakelde

Nadere informatie

wijswonen bottom-up > stedenbouw > architectuur

wijswonen bottom-up > stedenbouw > architectuur wijswonen bottom-up > stedenbouw > architectuur WijsWonen is een initiatief om in Apeldoorn een eigentijds collectief wooncomplex te realiseren. Niet alleen op financieel, maar ook op sociaal gebied is

Nadere informatie

WEIDELANDE IQ BENEDEN- BOVENWONINGEN 22 OKTOBER 2012

WEIDELANDE IQ BENEDEN- BOVENWONINGEN 22 OKTOBER 2012 WEIDELANDE IQ BENEDEN- BOVENWONINGEN 22 OKTOBER 2012 De Locatie De Basis Aan de basis van de ontwikkeling van Weidelanden liggen het Beeldkwaliteit Weidelanden, Hazerswoude-Dorp en het Definitief Ontwerp

Nadere informatie

Indelingsvarianten grondgebonden woningen

Indelingsvarianten grondgebonden woningen Indelingsvarianten grondgebonden woningen Gevarieerd wonen, voor iedere doelgroep Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Alle soorten grondgebonden woningen Naast de lage prijs en het duurzame

Nadere informatie

Twee opmerkelijke woningprojecten voor de betaalbare sector in Gelderland

Twee opmerkelijke woningprojecten voor de betaalbare sector in Gelderland Twee opmerkelijke woningprojecten voor de betaalbare sector in Gelderland Nieuwbouw woningen komen in hoofdzaak op twee manieren tot stand, als bouwproject door verkopers of in opdracht van kopers, de

Nadere informatie

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing

Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing Ouderen, als basis voor stedelijke vernieuwing P5 presentatie - Femke Introductie van - de Onderzoek Meulengraaf - Ontwerp - 1503103 - Conclusie - 26 juni 2014 Introductie Onderzoek Ontwerp Conclusie Probleem

Nadere informatie

CPO PROJECT DE GETIJDEN VELDSTRAAT 4 NIJMEGEN.

CPO PROJECT DE GETIJDEN VELDSTRAAT 4 NIJMEGEN. CPO PROJECT DE GETIJDEN VELDSTRAAT 4 NIJMEGEN de.getijden@gmail.com www.cpodegetijden.nl 02 CPO PROJECT DE GETIJDEN WAT GOEDE BUREN VOOR ELKAAR DOEN Samen bouwen als Collectief Particulier Opdrachtgevers

Nadere informatie

Betaalbare starterswoningen, bereikbaar voor iedereen

Betaalbare starterswoningen, bereikbaar voor iedereen Betaalbare starterswoningen, bereikbaar voor iedereen Bouwen volgens Facet Wie wooncarrière maakt, start met Entreewonen Betaalbare starterswoningen zijn gewild. Maar óók schaars. Hier liggen kansen voor

Nadere informatie

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR

CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR WONEN IS MEER DAN EEN DAK BOVEN JE HOOFD! CREATIEF DESKUNDIG BETROUWBAAR Het bedrijf een korte introductie Verrassend creatief met hands-on mentaliteit Actief op het gebied van het ontwikkelen, realiseren,

Nadere informatie

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017

congres senioren kbo brabant 8 juni 2017 vissers & roelands architecten & ingenieurs 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 1 Seniorenhuisvesting concepten en voorbeelden 8 juni 2017 Presentatie - Wie zijn wij? - Seniorenhuisvesting, concepten en voorbeelden - Meergezinswoningen Deurne - Woongebouw dementerende ouderen Sterksel

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n

P a t i o H o u s e. weberdejong. a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e weberdejong a r c h i t e c t e n P a t i o H o u s e Patiohouse is een woningconcept van WeberdeJong architecten te Rotterdam dat is ontworpen vanuit het streven om architectonisch

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART!

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID VERKOOP FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) NU GESTART! MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

A gemeente Eindhoven Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Bestemmingsplan "XI Gestel buiten de Ring 2005 (Aireyflats en woningen)" ORVM - Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, STB - Stedenbouw september

Nadere informatie

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID INSCHRIJVING FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS)

BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID INSCHRIJVING FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) BELEEF DE HISTORIE PROEF DE VRIJHEID INSCHRIJVING FASE 1 (VOORMALIGE CELLENVLEUGELS) MIDDEN IN HET HIPPE OUDE NOORDEN De Noordsingel, het monumentale gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam

Nadere informatie

AL LIGHT, HAARLEM 2 WONINGEN. Leidsezijstraat 4 en 6, Haarlem OPDRACHTGEVERS: Fase 1 Initiatief-Definitief Ontwerp: Robert Broesi en Andrea Abu Sal ah

AL LIGHT, HAARLEM 2 WONINGEN. Leidsezijstraat 4 en 6, Haarlem OPDRACHTGEVERS: Fase 1 Initiatief-Definitief Ontwerp: Robert Broesi en Andrea Abu Sal ah AL LIGHT, HAARLEM 2 WONINGEN Leidsezijstraat 4 en 6, Haarlem OPDRACHTGEVERS: Fase 1 Initiatief-Definitief Ontwerp: Robert Broesi en Andrea Abu Sal ah Sipko de Boer en Edith Sizoo Fase 2: DO - Oplevering

Nadere informatie

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK

ZEVEN PATIOWONINGEN / PRINSENBEEK Stichting Droomwonen Breda Speelhuislaan 158 4815 CJ Breda 076-2051010 info@droomwonenbreda.nl Rabobank NL02RABO 0161846653 Kamer van Koophandel Breda 55042449 BTW nummer 8515.42.591 ZEVEN PATIOWONINGEN

Nadere informatie

De 3 hoven, Haarlem. oude situatie

De 3 hoven, Haarlem. oude situatie De 3 hoven, Haarlem Locatie Ontwerp foto s Opdrachtgever Aannemer Adviseurs Totaal bvo Bouwkosten Projectduur Bijzonderheden Monacopad e.o., Haarlem M. Henssen, W. Swinkels, K. vd Velden, P. Spoelstra

Nadere informatie

Te koop. 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin. Binnensingel 16, 3291 TC Strijen

Te koop. 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin. Binnensingel 16, 3291 TC Strijen Te koop 2-kamer benedenwoning met 80 m2 op het zuiden gelegen achtertuin Binnensingel 16, 3291 TC Strijen Algemeen Deze benedenwoning is gebouwd in 1971 en maakt deel uit van 4 appartementen, waarvan 2

Nadere informatie

ALBATROS BOUWGROEP DEN HAAG. creëer je eigen droomwoning in Ypenburg

ALBATROS BOUWGROEP DEN HAAG. creëer je eigen droomwoning in Ypenburg creëer je eigen droomwoning in Ypenburg versie 16.01.2018 cpo: je eigen woning tegen kostprijs In Ypenburg komt het nieuwe wooncomplex Albatros, op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

Nadere informatie

Bouw mee aan Kaap West

Bouw mee aan Kaap West Bouw mee aan Kaap West in de Houthaven, Amsterdam Kaap West is een uniek woonproject in de Houthavens in Amsterdam, waarin u zelf bepaalt hoe uw droomwoning er uit ziet. Het project wordt gerealiseerd

Nadere informatie

HAALBAARHEIDSONDERZOEK

HAALBAARHEIDSONDERZOEK 193 Hartogstraat 7a Slot vastgoedbeheer Zoetermeer HAALBAARHEIDSONDERZOEK Hartogstraat 7a Plaats 18 Den Haag 8 januari 2009 INLEIDING Op verzoek van Slot vastgoedbeheer heeft ons bureau een onderzoek verricht

Nadere informatie

Schetsboek, deelplan Ruyschenberg

Schetsboek, deelplan Ruyschenberg Schetsboek, deelplan Ruyschenberg De Groene Loper deelplan Ruyschenberg Schetsboek januari 2010 In Ruyschenberg wordt uw woonwens werkelijkheid Inleiding Dichtbij de stad wonen, in een comfortabele woning

Nadere informatie

VRIJSTAAND CONSUMENTGERICHT WONEN

VRIJSTAAND CONSUMENTGERICHT WONEN VRIJSTAAND CONSUMENTGERICHT WONEN Vrijstaand consumentgericht wonen Op de woningmarkt is een groeiende behoefte te constateren naar vrijstaande en toch betaalbare woningen op kleine kavels. Een categorie

Nadere informatie

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14

B&W-voorstel. Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 B&W-voorstel Onderwerp: Ruimtelijke motivering Orthen 2-14 1) Status Het voorstel heeft betrekking op de collegebevoegdheid van het voeren van een inspraakprocedure op grond van artikel 2 en 4 van de Inspraakverordening

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, René de Korte, Koen Pörtzgen Heijmans Bouw 66 grondgebonden

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West

Projectteam woningstichting Vestia Den Haag Zuid-West SBR NATIONALE RENOVATIE PRIJS 2009 - CATEGORIE WONINGBOUW revitalisatie van een woonwijk door renovatie naast sloop/nieuwbouw, met respect voor het verleden: renovatie van 168 woningen in de woonwijk De

Nadere informatie

De Ideale Woning. Opties. Wat kosten onze woningen? DE IDEALE WONING

De Ideale Woning. Opties. Wat kosten onze woningen? DE IDEALE WONING DE IDEALE WONING Gezonde, gifvrije, ecologische, grote woning met begane grond van 65 m2 (i.p.v. de standaard 49 m2!) Optimale prijs-kwaliteit verhouding. Zelf de indeling en het uiterlijk bepalen met

Nadere informatie

7 Luxe woonlofts in Vlijmen

7 Luxe woonlofts in Vlijmen 7 Luxe woonlofts in Vlijmen De luxe loftwoningen zijn duurzaam gebouwd; Daarnaast is er een ruime keuze aan Een uniek ontwerp met een riante tuin. De indelingsmogelijkheden. U kunt uw woning dus variatie

Nadere informatie

Appartementen. Gevarieerd wonen, flexibele architectuur. Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels

Appartementen. Gevarieerd wonen, flexibele architectuur. Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Appartementen Gevarieerd wonen, flexibele architectuur Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Tot in detail doorontwikkeld concept Veel corporaties en ontwikkelaars hebben behoefte aan een

Nadere informatie

eikendonk Klushuizen aan De Bossche Pad woon in de tuin van de binnenstad De uitdaging voor kopers die samen met anderen willen verbouwen

eikendonk Klushuizen aan De Bossche Pad woon in de tuin van de binnenstad De uitdaging voor kopers die samen met anderen willen verbouwen eikendonk woon in de tuin van de binnenstad De uitdaging voor kopers die samen met anderen willen verbouwen Klushuizen aan De Bossche Pad Voorwoord Een eigen huis bouwen en zelf de indeling Klushuis en

Nadere informatie

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl

10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop NOORDERHAVEN VELD 10 10 DECEMBER 2014 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 10 december is de eerste bijeenkomst voor Veld 10, aan de haven geweest. Op deze avond zijn zo n 140 geïnteresseerden

Nadere informatie

Nieuwe locatie ontwikkeling in Centrum Noordwal 117

Nieuwe locatie ontwikkeling in Centrum Noordwal 117 Nieuwe locatie ontwikkeling in Centrum Noordwal 117 Locatie Locatie Noordwal 117 2 Locatie Locatie Noordwal 117 3 Algemeen Geschiedenis Het pand dateert uit de periode 1900 en heeft van oorsprong de functie

Nadere informatie

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG

IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG IPSE YPENBURG APPARTEMENTEN EN ZORGPLAATSEN VOOR IPSE TE YPENBURG, DEN HAAG In Ypenburg is AAARCHITECTEN benaderd voor het ontwerp van verschillende woningtypen. In het stedenbouwkundig plan van FARO en

Nadere informatie

Bolderburen. 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland

Bolderburen. 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland Bolderburen 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland Bolderburen 38 woningen met collectieve tuin t Zand Utrecht Nederland Bolderburen is onderdeel van een drietal blokken direct bij het

Nadere informatie

CPO DE KAMP. Samen je eigen woning ontwikkelen in Cothen Informatie-avond avond 29 juni Gemeente Wijk bij Duurstede

CPO DE KAMP. Samen je eigen woning ontwikkelen in Cothen Informatie-avond avond 29 juni Gemeente Wijk bij Duurstede CPO DE KAMP Samen je eigen woning ontwikkelen in Cothen Informatie-avond avond 29 juni Gemeente Wijk bij Duurstede AGENDA 1. Opening/welkom 2. Voorstellen: betrokken partijen en hun rol 3. Stand van Zaken

Nadere informatie

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek

De LIER MOLEN SLOOT - werkboek De LIER MOLEN SLOOT werkboek Ruimtelijk kader Randvoorwaardenkaart Legenda hoofdontsluiting auto langzame route / bestemmingsverkeer fietsverkeer wandelpaden bestaande sloten hoofdwatergangen ontginningstructuur

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

BOSSERHOFSVELD 7 juli 2014

BOSSERHOFSVELD 7 juli 2014 BOSSERHOFSVELD 7 juli 2014 Programma 19.30 uur Welkomstwoord: wethouder Wilms 19.35 uur Stedenbouwkundig plan 19.50 uur Voorontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan 20.05 uur Planning en procedure

Nadere informatie

kangoeroetoren, almere

kangoeroetoren, almere kangoeroetoren, almere 36 kangoeroewoningen, 72 app. + 480 m2 voorzieningen In Almere Poort, het nieuwe stadsgedeelte van Almere, ligt het Homeruskwartier. Dit gebied wordt helemaal ontwikkeld in samenwerking

Nadere informatie

TE KOOP. Molenheide 3 te Soerendonk

TE KOOP. Molenheide 3 te Soerendonk De Molenheide is de doorgaande weg in het gezellige Soerendonk. In het dorp zijn o.a. een voorziening voor dagelijkse verse boodschappen, diverse horecagelegenheden, zorg- en sportvoorzieningen en een

Nadere informatie

JongZeeuw architecten - wie zijn we?

JongZeeuw architecten - wie zijn we? JongZeeuw architecten - wie zijn we? Grondslag bij de verbinding tussen verleden, heden en toekomst. Multidisciplinair bureau met deskundigheid op het vlak van architectuur, stedenbouw, interieur, energiezuinigheid,

Nadere informatie

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE

BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE BEVERWIJK ONTWIKKELINGSLOCATIES WIJK AAN ZEE Gemeente Beverwijk Rho adviseurs voor leefruimte opdrachtnr: 037500.1912500 datum: 15 juli 2016 referte: mw. I.

Nadere informatie

APPARTEMENTEN JUVENAATLAAN ETTEN-LEUR DE JUISTE PLEK VOOR ONTMOETING EN GEBORGENHEID

APPARTEMENTEN JUVENAATLAAN ETTEN-LEUR DE JUISTE PLEK VOOR ONTMOETING EN GEBORGENHEID APPARTEMENTEN JUVENAATLAAN ETTEN-LEUR DE JUISTE PLEK VOOR ONTMOETING EN GEBORGENHEID Het ensemble voor 74 levensloopbestendige woningen bestaat uit 3 compacte alzijdige gebouwen. Zorgvuldig ingebed in

Nadere informatie

Veemarkt 2.0 / Generatiehuis

Veemarkt 2.0 / Generatiehuis Veemarkt 2.0 / 2. Keuze Bouwveld Het voorstel voor het verkavelen van de Veemarkt te Utrecht. Op deze kaart is de exacte situatie te zien met een proefverkaveling. In ons ontwerp is gekozen voor Bouwveld

Nadere informatie

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen 1 Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen Kavelgegevens Kavelnummer 7 Oppervlakte 298 m² Verkoopprijs 73200,-- vrij op naam Plangebied Type woning Goothoogte Nokhoogte tweekapper 2 lagen met kap nvt max 10

Nadere informatie

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen

Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen 1 Kavelpaspoort plan Heideveld Harfsen Kavelgegevens Plangebied Kavelnummer 6 Oppervlakte 340 m² Verkoopprijs 83500,-- vrij op naam Type woning Goothoogte Nokhoogte tweekapper 2 lagen met kap nvt max 10

Nadere informatie

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX

nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX nationale staalprijs 2012 BAG-A-BOX ADRESGEGEVENS: Geert Hein van der Neut Polluxstraat 42 1363 VB Almere COURAGE architecten bna t +31 (0)55 360 55 63 u www.courage.nl Veenhuizerweg 207 f +31 (0)55 360

Nadere informatie

SCHIPLUIDEN 46 GRONDGEBONDEN SCHUURWONINGEN SCHIPLUIDEN

SCHIPLUIDEN 46 GRONDGEBONDEN SCHUURWONINGEN SCHIPLUIDEN 46 GRONDGEBONDEN SCHUURWONINGEN SCHIPLUIDEN je huis is je leven dorps wonen dat ben jij Wonen in een dorp is leven in het dorp. Het huis is de plek waar je leven zich afspeelt. Hier wil je blijven, hier

Nadere informatie

T E K O O P Elzerik 10 te Maarheeze

T E K O O P Elzerik 10 te Maarheeze Elzerik 10 - Maarheeze De Elzerik is mooi gelegen in een rustige, groene woonomgeving aan de rand van het dorp. De wijk kenmerkt zich door de ruim opgezette straten en gevarieerde bebouwing. Het wandel-/fietspad

Nadere informatie

TE KOOP. Luttenberg K.K EG Amersfoort

TE KOOP. Luttenberg K.K EG Amersfoort TE KOOP 365.000 K.K. Luttenberg 72 3825 EG Amersfoort Inleiding Wonen aan het Park der Tijden! Deze speelse en moderne woning met eigen parkeerplaats voor de deur ligt direct aan het 'Park der Tijden'.

Nadere informatie

Weegbree 15 Boskoop Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) ,

Weegbree 15 Boskoop Vraagprijs ,-- k.k. Waddinxveen, Kerkweg Oost 224, tel. (0182) , Weegbree 15 Boskoop Vraagprijs 269.000,-- k.k. Zoekt u een bijzondere eengezinswoning, die niet in een traditionele rij staat dan is deze goed onderhouden kwadrantwoning de woning die u zoekt. Deze woning

Nadere informatie

TE KOOP. Waardsedijk K.K HV Woerden. Groenendael Makelaardij B.V. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden

TE KOOP. Waardsedijk K.K HV Woerden. Groenendael Makelaardij B.V. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden TE KOOP 625.000 K.K. Groenendael Makelaardij B.V. Hogewoerd 32 A 3441 BE Woerden 0348-416886 info@gmwoerden.nl Waardsedijk 2 3448 HV Woerden Waardsedijk 2 3448 HV Woerden Inleiding Aan het begin van deze

Nadere informatie

VILLANOVA. architecten. 226 Staal III Dolfijnstraat & Waalstraat, Velsen

VILLANOVA. architecten. 226 Staal III Dolfijnstraat & Waalstraat, Velsen VILLANOVA architecten renovatie van 80 portiekwoningen met toevoeging van een centraal trappenhuis en een galerij 226 Staal III Dolfijnstraat & Waalstraat, Velsen projectgegevens adres Waalstraat en Dolfijnstraat,

Nadere informatie

uw patiobungalow in cothen

uw patiobungalow in cothen SAMEN BOUWEN - COMFORTABEL WONEN waar is het? vier kavels in De Kamp een nieuwe wijk in Cothen JWG Architecten is uw ervaren gids in het proces van droom tot realisatie. een bijzondere plek langs de Kromme

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert

Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Woonzorgcentrum Zuyderborg Weert Wonen / Zorgen #ouderenzorg - #gebiedsontwikkeling - #woningstichting - #belevingsgerichtezorg #interieur In Weert is door woningstichting Wonen Weert en stichting Land

Nadere informatie

EEMSKWARTIER GRONINGEN

EEMSKWARTIER GRONINGEN EEMSKWARTIER GRONINGEN titel opdrachtgever projectteam aannemer programma periode Eemskwartier Heijmans Vastgoed Steven Nobel, Marnix van der Meer, Rene de Korte Heijmans Bouw 66 grondgebonden woningen

Nadere informatie

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl

4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Verslag workshop 2 WONEN AAN DE HAVEN NOORDERHAVEN 4 MAART 2015 www.noorderhavenzutphen.nl Op woensdagavond 4 maart is de tweede workshop voor Veld 10 in de oude Broodfabriek gehouden. Op deze avond hebben

Nadere informatie

EEN NIEUWE WERELD WHAT S NEZZT?

EEN NIEUWE WERELD WHAT S NEZZT? EEN NIEUWE WERELD We leven in een dynamische wereld. Een wereld waarin we anders leven, anders wonen. Waarin we op zoek gaan naar persoonlijk geluk en ruimte willen creëren om ons als mens te ontplooien.

Nadere informatie

TE KOOP. Peuleyen K.K EC Waddinxveen

TE KOOP. Peuleyen K.K EC Waddinxveen TE KOOP 225.000 K.K. Peuleyen 11 2742 EC Waddinxveen Peuleyen 11 2742 EC Waddinxveen Inleiding Gelegen in de groene woonwijk de Groenswaard een 5-kamer eengezinswoning. Op de eerste etage zijn 3 slaapkamers

Nadere informatie

Klussen aan de Klarenstraat

Klussen aan de Klarenstraat Klussen aan de Klarenstraat bestaand nieuw Project: U.J. Klarenstraat - Amsterdam Opdrachtgever voorstudie en VO: Alliantie Ontwikkeling Opdrachtgever DO-uitvoering: VVO Klussen aan de Klarenstraat Aantal

Nadere informatie

Enquête Woonbehoefte Mantgum

Enquête Woonbehoefte Mantgum Enquête Woonbehoefte Mantgum 1. Bent u op dit moment geïnteresseerd in een woning in het nieuwbouwproject op het parkeerterrein aan de Seerp van Galemawei in Mantgum of elders in Mantgum Nee, dan kunt

Nadere informatie

Analyse en stedenbouw. Borgvliet, Bergen op Zoom

Analyse en stedenbouw. Borgvliet, Bergen op Zoom 5 De gemeente Bergen op Zoom is voorstander van het herstructureren van wijken in nauw overleg met marktpartijen. Zij heeft een wijkontwikkelingsplan opgesteld op grond waarvan ontwikkelaars in concurrentie

Nadere informatie

WONEN TUSSEN DE BOMEN Negen bosvilla s laten hun bewoners genieten van het bos dankzij beschutte patioterrassen en enorme glazen puien.

WONEN TUSSEN DE BOMEN Negen bosvilla s laten hun bewoners genieten van het bos dankzij beschutte patioterrassen en enorme glazen puien. Reflection wurck architectuur stedenbouw landschap WONEN TUSSEN DE BOMEN Negen bosvilla s laten hun bewoners genieten van het bos dankzij beschutte patioterrassen en enorme glazen puien. OPDRACHTBESCHRIJVING

Nadere informatie

TE KOOP CLARA WICHMANNSTRAAT 146 EINDHOVEN. Vraagprijs 209.000,- k.k. AANVAARDING IN OVERLEG

TE KOOP CLARA WICHMANNSTRAAT 146 EINDHOVEN. Vraagprijs 209.000,- k.k. AANVAARDING IN OVERLEG TE KOOP CLARA WICHMANNSTRAAT 146 EINDHOVEN Wonen op 10 minuten loopafstand van hartje centrum met volop (gratis) parkeergelegenheid in de directe omgeving? In de wijk Limbeek wordt deze moderne middenwoning

Nadere informatie

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER

AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER AMSTELBLOCKET TE KOOP! APPARTEMENTEN AMSTELKWARTIER architect studio PROTOTYPE www.studioprototype.nl adviseur constructie constructie adviesbureau F. Wiggers adviseur installaties ABT bouwtechnisch adviesbureau

Nadere informatie

Te koop. Twee onder één kap woning met een aan water grenzende tuin. Zinkweg 152 3262 BG Oud-Beijerland

Te koop. Twee onder één kap woning met een aan water grenzende tuin. Zinkweg 152 3262 BG Oud-Beijerland Langeweg 11 Postbus 1166 3260 AD Oud-Beijerland Tel: 0186-634200 Fax: 0186-634276 Te koop Twee onder één kap woning met een aan water grenzende tuin Zinkweg 152 3262 BG Oud-Beijerland Algemeen De twee

Nadere informatie

Iepenschans 35. Vraagprijs: 145.000 k.k. 2352 BH Leiderdorp. Rijnhart Wonen. woonoppervlakte 90 m2 3 slaapkamers te koop

Iepenschans 35. Vraagprijs: 145.000 k.k. 2352 BH Leiderdorp. Rijnhart Wonen. woonoppervlakte 90 m2 3 slaapkamers te koop Iepenschans 35 2352 BH Leiderdorp woonoppervlakte 90 m2 3 slaapkamers te koop Vraagprijs: 145.000 k.k. Rijnhart Wonen verkoop@rijnhartwonen.nl 071-581 11 85 www.rijnhartwonen.nl Kenmerken Locatie Energie

Nadere informatie

Te Koop. Hof van Brasser WZ Nootdorp. Herenhuis, 2-onder-1-kapwoning 170m². Vraagprijs k.k.

Te Koop. Hof van Brasser WZ Nootdorp. Herenhuis, 2-onder-1-kapwoning 170m². Vraagprijs k.k. Te Koop Hof van Brasser 11 2631 WZ Nootdorp Herenhuis, 2-onder-1-kapwoning 170m² Vraagprijs 700.000 k.k. Kenmerken Vraagprijs 700.000 k.k. Status Beschikbaar Oplevering in overleg Soort woonhuis Herenhuis,

Nadere informatie

Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE. RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE OPZET CONTOURENSCHETS

Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE. RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE OPZET CONTOURENSCHETS Contourenschets de Fongersplaats Methodiek ANALYSE EN ONDERZOEK WERKSESSIE RESULTATEN OPGAVEN VERKENNING v/d MOGELIJKHEDEN De afsluiting van een geslaagde bewonersavond SCENARIO S CONSULTATIE ALV EERSTE

Nadere informatie

Appartementengebouw Cinus

Appartementengebouw Cinus Appartementengebouw Cinus Cinus Appartementen gebouw Cinus Uit de analyse van het kruispunt (Spuikomweg - Coosje Buskenstraat - Spuistraat) blijkt dat het nu wordt gevormd door 5 koppen. Vier monolithische

Nadere informatie

Stedenbouwkundige analyse

Stedenbouwkundige analyse BIJLAGE 5: perceel Secr. Varkevisserstraat 58 Stedenbouwkundige analyse Beschrijving locatie De locatie betreft het terrein achter en naast de woning aan de Secr. Varkevisserstraat 58. Op het achterliggende

Nadere informatie

Toelichting op planuitwerking Fase 3

Toelichting op planuitwerking Fase 3 Toelichting op planuitwerking Fase 3 Martijn den Braven FASE 3 WATERFRONT WAT & HOE Aanleiding Huidige stedenbouwkundige opzet stamt uit 2010 Ontwikkeling fase 3 vanaf 2018 Inspelen op actuele

Nadere informatie

VRAAGPRIJS vanaf v.o.n.

VRAAGPRIJS vanaf v.o.n. Informatiebrochure buitenstebinnen Noorderplassen West ALMERE VRAAGPRIJS vanaf 299.000 v.o.n. Algemene informatie impressies plattegrond van de woning Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare

Nadere informatie

CPO DE KAMP. Samen je eigen woning ontwikkelen in Cothen Informatie-avond. avond 17 augustus Gemeente Wijk bij Duurstede

CPO DE KAMP. Samen je eigen woning ontwikkelen in Cothen Informatie-avond. avond 17 augustus Gemeente Wijk bij Duurstede CPO DE KAMP Samen je eigen woning ontwikkelen in Cothen Informatie-avond avond 17 augustus Gemeente Wijk bij Duurstede 1 e of 2 e keer Wie was er de vorige keer ook? Wie niet? NIEUWS NA DE VORIGE KEER

Nadere informatie

OPEN BOEKJE #3 KAVEL PASPOORT DE DREEF

OPEN BOEKJE #3 KAVEL PASPOORT DE DREEF OPEN BOEKJE #3 KAVEL PASPOORT DE DREEF 30 KAVELS Vredeoord wordt een nieuwe buurt met zo n 300 woningen in Eindhoven. Op 5 minuten lopen van parken en bossen, op 5 minuten fietsen van Strijp-S en Strijp-T

Nadere informatie

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN

STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN STAD OP OOGHOOGTE IN NIEUWBOUWPROJECTEN Mattijs van t Hoff & Jeroen Laven (STIPO) Momenteel zetten veel steden in op de ontwikkeling van gebieden binnen de stad in plaats van slaperige suburbs erbuiten.

Nadere informatie

Bijeenkomst

Bijeenkomst Bijeenkomst 29-08-2017 Geplande bijeenkomsten Bijeenkomst 01 (13-04-2017): Massa studies en ruimtegebruik / kwaliteit van de buitenruimte Bijeenkomst 02 (19-04-2017): Area social; Bijeenkomst 03 (18-05-2017):

Nadere informatie

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel

datum: 23 juli 2018 Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Memo datum: 23 juli 2018 aan: Frenkel Beerens van: Jan-Hein Biemans Telefoon: betreft: Advies t.b.v. Van Bommelhof - Moergestel Vraagstelling De locatie Sint Ermelindishof ligt al jaren verlaten en armoedig

Nadere informatie

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206

HilberinkboscH architecten Wamberg sM - berlicum t woningen De Hoef Rosmalen 206 HilberinkboscH architecten Wamberg 5-5258sM - berlicum t.073-6900136 - hetburo@hb-a.nl 54 woningen De Hoef Rosmalen 206 54 woningen De Hoef De Hoef is gesitueerd op het voormalige voetbalcomplex van OJC,

Nadere informatie

Groene Loper VK Bleiswijk k.k.

Groene Loper VK Bleiswijk k.k. TE KOOP Groene Loper 60 2665 VK Bleiswijk 575.000 k.k. KENMERKEN Prijs 575.000 k.k. Adres Groene Loper 60 Postcode 2665 VK Stad Bleiswijk Ligging In centrum, In woonwijk Woningtype Geschakelde woning Woonruimte

Nadere informatie

Belcanto. ontspannen stedelijkheid

Belcanto. ontspannen stedelijkheid Belcanto ontspannen stedelijkheid Stedenbouwkundige Uitgangspunten Fase 1 29 augustus 2012 Belcanto stedenbouwkundige uitgangspunten Rijnboutt 2 Ten behoeve van de ontwikkeling van fase 1 van Belcanto

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP

CPO T STIJN DEURNE. 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP CPO T STIJN DEURNE 2 maart 2017 DEFINITIEF ONTWERP locatie bestaande bomen langs toekomstig fietspad handhaven bestaande bomen op kop gebouw handhaven 2 MAART 2017 - DEFINITIEF ONTWERP PAG 2 stedenbouwkundige

Nadere informatie

Bouwkundig tekenwerk voor particulieren

Bouwkundig tekenwerk voor particulieren Met ingang van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015 geldt een verlaagd BTW-tarief van 21% naar 6% op arbeidskosten bij renovatie, herstel en tuinonderhoud van woningen in de bestaande bouw. Het 6%-tarief is van

Nadere informatie

Woongebouw Vijfhuizen

Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw Vijfhuizen Woongebouw voor 55 + bewoners Vijfhuizen Uitgangspunten Ontwerp voor nieuwbouwproject voor 20 appartementen voor 55+ bewoners, 4 groepswoningen en een dienstencentrum. Stedenbouwkundige

Nadere informatie

visser en bouwman kennislink van wieg tot rollator wonen

visser en bouwman kennislink van wieg tot rollator wonen visser en bouwman kennislink van wieg tot rollator wonen van wieg tot rollator wonen inleiding van wieg tot rollator wonen In dit document worden de voordelen van het van wieg tot rollator wonen voor de

Nadere informatie

Zeldzaam mooi wonen. Paradijsvogel

Zeldzaam mooi wonen. Paradijsvogel Zeldzaam mooi wonen de Paradijsvogel U kunt haar nu het paradijs beloven In de Randstad doet zich een bijzondere woonkans voor. In Vlaardingen-Holy ligt de Vogelwijk en daar komen straks 20 fraaie waterwoningen,

Nadere informatie

00100_13~DOZIJN / 1. Dozijn, concept voor starters en seniorenappartementen

00100_13~DOZIJN / 1. Dozijn, concept voor starters en seniorenappartementen 0000_~DOZIJN / Dozijn, concept voor starters en seniorenappartementen Programma: divers in te delen appartementen Opdrachtgever: DOZIJN vof Hoofdaannemer: BK Bouw, Bussum Adviseur installaties: Vaanster

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Discussienota impulsen op de woningmarkt van Culemborg

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Discussienota impulsen op de woningmarkt van Culemborg Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP DATUM 17 april 2013 KOPIE AAN BIJLAGE 1 REGISTRATIENUMMER 1208556/7266 Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Discussienota impulsen op de woningmarkt van

Nadere informatie

RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL

RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL FEBRUARI 2018 RUIMTELIJKE UITGANGSPUNTEN ONTWIKKELING LOCATIE DORPSSCHOOL, STEENHOEK TE ROZENDAAL COLOFON Gemeente Rozendaal

Nadere informatie

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2016 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING

DE KREIT. Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2016 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING DE KREIT Ongewoon wonen, duurzaam bijzonder. Oplevering medio 2016 TWEE-ONDER-ÉÉN-KAPWONING Plan De Kreit Kreitenmolenstraat 142 Gemeente Udenhout, Tilburg 2 DUURZAAM WONEN IN UDENHOUT Een korte introductie

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR

CPO T STIJN DEURNE. 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR CPO T STIJN DEURNE 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR 46 50 50B 50B Molenstraat situatie optie 2 38 40 40 42 44 300m² A B C 48 48A 109 Hogeweg Hogeweg 1 112m² 10m² gemeenschappelijk 151m² fietshok 28m²

Nadere informatie

Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend

Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend Kop West: Bouw je woondroom vlak bij het historisch centrum van Purmerend PROGRAMMA DEEL I DEEL II DEEL III ALGEMENE INFORMATIE PLAN ZELF (LATEN) BOUWEN PLANNING INLOOP VRAAG EN ANTWOORD PROJECTTEAM (STATAFELS)

Nadere informatie

RENOVATIEPACT. werkgroep geïntegreerd beleidskader. Voorbeelden duurzaam woonbeleid in de Antwerpse Kempen 25/03/2015

RENOVATIEPACT. werkgroep geïntegreerd beleidskader. Voorbeelden duurzaam woonbeleid in de Antwerpse Kempen 25/03/2015 RENOVATIEPACT werkgroep geïntegreerd beleidskader Voorbeelden duurzaam woonbeleid in de Antwerpse Kempen 25/03/2015 Duurzaam woonbeleid RUP kern Vorselaar: 2014 goedgekeurd toelichting op: RUP Woonbeleid

Nadere informatie

SLUISJE 8 VREELAND k.k.

SLUISJE 8 VREELAND k.k. SLUISJE 8 VREELAND 725.000 k.k. www.sluisje8.nl Sluisje 8, Vreeland SLUISJE 8 Een vrijstaande woning van circa 130 m2 op een rustige locatie in de Randstad, 15 minuten van Amsterdam, 20 minuten van Utrecht

Nadere informatie

Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels

Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Het slimme duurzame bouwconcept. Van VolkerWessels Bouwen in Nederland is een bijzondere uitdaging. De behoefte aan nieuwbouwwoningen is groot, maar de

Nadere informatie

VAN SOCIALE ZAKEN TOT SOCIALE RUIMTE MAART 2016

VAN SOCIALE ZAKEN TOT SOCIALE RUIMTE MAART 2016 VAN SOCIALE ZAKEN TOT SOCIALE RUIMTE MAART 2016 2 VAN SOCIALE ZAKEN NAAR SOCIALE RUIMTE Het ministerie van Sociale Zaken is binnen het oeuvre van Herman Hertzberger het laatste op het structuralisme gebaseerde

Nadere informatie

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG

Villa s Kleine Rieteiland. van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Villa s Kleine Rieteiland van den Oever, Zaaijer & Partners architecten, Amsterdam IJBURG Inleiding Zo rond de kerst van 1999 las ik in de NRC dat er een nieuw eiland in de maak was. Het heette het Kleine

Nadere informatie

Unieke nieuwbouw woningen aan de Oosteinderweg in Aalsmeer

Unieke nieuwbouw woningen aan de Oosteinderweg in Aalsmeer Unieke nieuwbouw woningen aan de Oosteinderweg in Aalsmeer Download nu ook onze nieuwe app Bert van Vulpen Makelaars + Hypotheken en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen en ons nieuwe aanbod! twitter.com/bertvanvulpen

Nadere informatie