Lokaal 100. Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lokaal 100. Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt"

Transcriptie

1 Lokaal 100 Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt Lokaal 100 is NIET voor leerlingen die werk niet af op niet bij zich hebben!

2 Procedure docent (Een leerling wordt uit de les verwijderd bij grensoverschrijdend gedrag of het blijvend verstoren van de les) De docent stuurt de leerling met een duidelijke reden uit de klas; (dit is iets anders dan een leerling met een time-out een moment op de gang zetten) De docent zegt tegen de leerling dat hij zich direct moet melden in lokaal 100; De schoolspullen van de leerling blijven (bij voorkeur) achter in het lokaal; De docent ontvangt de leerling aan het eind van het lesuur* (als de leerling zich niet meldt zie volgende pagina) De leerling heeft dan een ingevuld uitstuurformulier bij zich* (geen uitstuurformulier zie volgende pagina) Leerling heeft (eventueel) in lokaal 100 gemaakt werk bij zich. De docent neemt het formulier in; Docent vult direct of later op de dag het uitstuurformulier verder zelf in. Docent geeft het mee aan de leerling die het thuis laat ondertekenen en moet inleveren bij lokaal 100. De docent zorgt ervoor dat de leerling de volgende les weer met een schone lei kan beginnen, dit doet hij tijdens de leswissel (indien dit niet mogelijk is, stelt hij een later tijdstip op de dag vast) d.m.v.: Het uitpraten van het incident; en/of het maken van afspraken voor de volgende les; en/of het opleggen van een sanctie, die de docent passend acht; De docent maakt melding in Magister van de lesverwijdering (U-) en maakt een logboeknotitie. De docent belt dezelfde dag naar de ouders / verzorgers van de leerling en licht de verwijdering en de mogelijke sanctie toe. Hij zegt dat het formulier ondertekend terug moet naar lokaal 100. Dit bellen is verplicht in de onderbouw, en bij herhaling bij dezelfde docent ook in de bovenbouw. Als er niet wordt opgenomen spreek je de voic in of mail je de ouder. De docent is verantwoordelijk voor de uitvoering van en toezicht op de mogelijk opgelegde sanctie (de sanctie kan niet zijn: terug laten komen in lokaal 100!). Indien bovengenoemde stappen juist gevolgd zijn, start de leerling de volgende les bij dezelfde docent met een schone lei.

3 Procedure docent* (indien de leerling zich aan het einde van de les NIET meldt óf zich meldt zonder uitstuurformulier) Docent meldt via de mail dat hij de verwijderde leerling niet heeft gezien aan het eind van de les; Docent noemt in de mail de naam en de klas van de leerling; Docent laat de leerling de volgende les toe, mits de leerling na een interventie van het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) of de coördinerend docent (bb/kb) zich alsnog gemeld heeft, en vervolgens de procedure alsnog juist is afgehandeld. Zo niet: dan weigert de docent de leerling toegang tot zijn volgende les, vertelt de leerling waarom (leerling heeft niet de juiste procedure gevolgd) en stuurt de leerling naar lokaal 100. Er wordt opnieuw U- in Magister gezet.

4 Procedure functionaris lokaal 100 Functionaris ontvangt de uit de les verwijderde leerling in lokaal 100; Hij kanaliseert de eventuele emotie van de leerling door te luisteren naar het verhaal van de leerling;* Als de leerling zijn verhaal gedaan heeft, krijgt hij een werkplek in lokaal 100, een pen en begint met het invullen van het uitstuurformulier, waarop al enkele gegevens door de functionaris ingevuld zijn (namelijk tijd van de melding in lokaal 100, bij wie de leerling eruit gestuurd is en bij welk vak, enz.); De functioneert noteert een U- in Magister; (dit kan al gedaan zijn door de docent!) In de meeste gevallen zal er tijd resteren; de leerling krijgt dan werk van de functionaris. Dat werk is vooraf aangeleverd door de secties; De functionaris stuurt de leerling 5 minuten voorafgaand aan de bel met het ingevulde uitstuurformulier en het eventueel gemaakte sectiewerk terug naar de docent die de leerling heeft verwijderd; De functionaris stuurt de docent die de leerling eruit heeft gestuurd, de mentor van de leerling en het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / vmbo coördinator (bb/kb) van de leerling een mailtje met de melding welke leerling zich bij hem gemeld heeft; De functionaris vult het papieren logboek in (datum, naam leerling, naam docent); Na verloop van tijd krijgt de functionaris het uitstuurformulier terug met alle handtekeningen. Hij verandert de U- in Magister in U+. * Indien de functionaris na enkele pogingen de emotie van de leerling niet weet te kanaliseren of het gedrag van de leerling ook in lokaal 100 onacceptabel is, vraagt hij de leerling of deze ervoor kiest om naar de schoolleiding gestuurd te worden. Als het gedrag zich dan nog niet reguleert, stuurt hij de leerling naar het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) of de juiste afdelingsleider (bb/kb). Functionaris mailt alle betrokkenen dat hij tot deze actie over is moeten gaan en waarom.

5 Procedure functionaris lokaal 100 (n.a.v. een mailtje van de docent dat de door hem verwijderde leerling zich niet heeft terug gemeld) Functionaris ontvangt een mailtje van een docent dat een leerling zich niet heeft terug gemeld bij de docent: Functionaris checkt in het papieren logboek of de leerling zich überhaupt heeft gemeld in lokaal 100; Functionaris laat aan de docent, de mentor en de afdelingsleider weten of dit al dan niet het geval is geweest; Als de leerling zich volgens de procedure wel gemeld heeft in lokaal 100, zorgt het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / vmbo coördinator (bb/kb) ervoor dat de leerling alsnog in contact komt met de docent; de docent zorgt ervoor dat de leerling de volgende les weer met een schone lei kan beginnen; Als de leerling zich niet heeft gemeld in lokaal 100, legt het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) hem sowieso een strafuur op (los van de sanctie van de docent) en belt dezelfde dag met de ouders. Het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) is verantwoordelijk voor het opleggen van de straf. de docent weigert de leerling de toegang tot de volgende les, legt hem uit waarom hij niet toegelaten wordt (zich niet gemeld in lokaal 100) en stuurt hem naar lokaal 100; De procedure start in dat geval opnieuw.

6 Procedure functionaris bij herhaalde verwijdering (er is een vaste strafmaatregel voor de hele breedte van de school, los van de mogelijke sancties die de vakdocenten opleggen) Functionaris vult de verwijdering in het papieren logboek in; In het overzicht stelt hij het aantal keer vast dat deze leerling lokaal 100 bezoekt. Bij 3, 6, 9 of 12x tekent hij dit ook aan op het uitstuurformulier; Hij volgt de procedure die is vastgesteld voor het aantal verwijderingen;* Hij licht de mentor, het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) en de leerlingenadministratie in; het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) belt met ouders en bereidt hen voor op de brief en de sanctie; Leerlingenadministratie (bb/kb) of het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) maakt en verstuurt de brief naar de ouders.

7 De mentor monitort Hij monitort zijn mentorleerlingen zowel in Magister als via de mails die hij krijgt; De mentor ontvangt ter kennisgeving een mail van de docent die er een leerling uitstuurt De mentor ontvangt ter kennisgeving een mail van lokaal 100 dat zijn mentorleerling zich gemeld heeft in lokaal100; De mentor ontvangt ter kennisgeving een mail van lokaal 100 als een leerling uit de les verwijderd is, maar zich niet aan de procedures gehouden heeft.

8 Procedure LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / vmbo coördinator (bb/kb) LeerlingLoket: Diana van Bennekom, Mariska v.d. Salm, Axel v.d. Berg Vmbo coördinatoren: leerjaar 1 Joyce den Doelder, leerjaar 2 Cees van Helvoort, leerjaar 3 en 4 (transport en logistiek / metaal- en elektrotechniek) Ove Zijlstra, leerjaar 3 en 4 (consumptieve techniek en uiterlijke verzorging) Raymond de Jong Hij monitort zijn leerlingen zowel in Magister als via de mails die hij krijgt; Hij ontvangt ter kennisgeving een mail van de docent die er een leerling uitstuurt Hij ontvangt ter kennisgeving een mail van lokaal 100 dat de leerling zich gemeld heeft in lokaal100; Hij ontvangt een mail van lokaal 100 als een leerling uit de les verwijderd is, maar zich niet aan de procedures gehouden heeft, en komt in actie. Hij gaat zo spoedig mogelijk achter deze leerling aan, legt hem een straf op van 1 strafuur en is verantwoordelijk voor de afhandeling van dit strafuur; Hij zorgt ervoor dat de leerling alsnog zo snel mogelijk in contact komt met de docent die de leerling verwijderd heeft (de docent handelt zijn stukje af, dat kan uiteraard ook een mogelijke sanctie zijn); Hij mailt zijn acties naar lokaal 100, de mentor en de docent die de leerling verwijderd heeft; Hij belt met de ouders om hen op de hoogte te brengen (van het strafuur en het niet volgen van de procedure) Hij komt in actie bij herhaalde verwijdering (na 3, 6, 9 of 12x); Zie hiervoor: procedure bij herhaalde verwijdering en sancties bij herhaalde verwijdering. Hij komt in actie als een leerling door lokaal 100 doorgestuurd wordt, omdat het gedrag in lokaal 100 onacceptabel was. Hij zorgt dan voor een passende straf en de juiste communicatie en afstemming.

9 Procedure bij herhaalde verwijdering Bij 3, 6, 9 en 12 verwijderingen gelden schoolbrede sancties (naast de sanctie die de vakdocent mogelijk oplegt); De functionaris meldt de 3 de, 6 de, 9 de en 12 de verwijdering aan de mentor, het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) en de leerlingenadministratie; Het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) belt de ouders en bereidt hen voor op de brief en de standaard sanctie; Het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) of de leerlingenadministratie (bb/kb) stelt brief op en verstuurt deze naar de ouders; Leerling meldt zich bij lokaal 100 zoals beschreven staat in de brief bij 3 en 6x. Leerling meldt zich bij het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) zoals beschreven staat in de brief bij 9 en 12x.

10 Sancties bij herhaalde verwijdering 3x eruit 2 dagen 2 uren nakomen aansluitend aan het eigen rooster in lokaal 100 brief met sanctie plus tijdstippen naar huis én het bericht dat de volgende keer ouders op school moeten komen voor gesprek telefonisch contact met ouders door het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de mentor (bb/kb) + verslag in Magister 6x eruit 4 dagen 2 uren nakomen aansluitend aan het eigen rooster in lokaal 100 brief met sanctie plus tijdstippen en mededeling dat de ouders op school moeten komen voor gesprek telefonisch contact met ouders door het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de mentor (bb/kb) om afspraak te maken gesprek met het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / mentor (bb/kb) + verslag in Magister

11 Vervolg sancties 9x eruit - 2 dagen interne lesverwijdering, zitting is NIET in lokaal 100 (8.30 tot uur op school / pauzemomenten niet tegelijk met de klas); LeerlingLoket / vmbo coördinator regelt de opvang en het werk; brief naar huis i.v.m. de interne lesverwijdering en mededeling dat de ouders wederom op school moeten komen voor gesprek; telefonisch contact met ouders om afspraak te maken door het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / de vmbo coördinator (bb/kb) ; gesprek met ouders, mentor en het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / vmbo coördinator (bb/kb) ; er wordt aangegeven dat de mogelijkheid bestaat dat er uitsluiting plaatsvindt van deelname aan buitenlandse reizen, excursies en buitenschoolse activiteiten; leerling wordt (voor zover dat nog niet gebeurd is) ingebracht in IBT. 12x eruit 5 dagen interne lesverwijdering, zitting NIET in lokaal 100 (8.30 tot uur op school / pauzemomenten niet tegelijk met de klas) LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / vmbo coördinator (bb/kb) regelt de opvang en het werk; brief naar huis i.v.m. de interne lesverwijdering en mededeling dat de ouders wederom op school moeten komen voor gesprek; telefonisch contact met ouders om afspraak te maken; gesprek met afdelingsleider, coördinator leerlingenzorg en het LeerlingLoket (tl/havo/vwo) / vmbo coördinator (bb/kb) ; Leerling wordt uitgesloten van buitenschoolse activiteiten in het resterende schooljaar; Mogelijkheid tot externe schorsing wordt besproken, na externe schorsing volgt verwijderingsprocedure; leerling wordt (voor zover dat nog niet is gebeurd) ingebracht in ZAT.

Lokaal 100. Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt

Lokaal 100. Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt Lokaal 100 Een lokaal waar een leerling zich moet melden als hij / zij uit de les verwijderd wordt Lokaal 100 is NIET voor leerlingen die werk niet af op niet bij zich hebben! Procedure docent (Een leerling

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Te laat komen

Verzuimprotocol. Te laat komen Te laat komen Het Huygens College beschouwt te laat komen als onacceptabel: de leerling raakt achterop en het werkt storend binnen het onderwijsproces. Wij vragen de ouders dan ook om deze regeling thuis

Nadere informatie

Cartesius Lyceum - Verzuimprotocol

Cartesius Lyceum - Verzuimprotocol Verzuimprotocol 2018-2019 1 Inhoudsopgave Afspraken m.b.t. registratie en afhandeling 3 Ziekte 3 Te laat komen 3 Verzuim 4 Verwijdering uit de les 4 Basisacties bij te laat, ongeoorloofd afwezig en verwijdering

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Noteert bij te laat L- in Magister Noteert bij afwezigheid A- in Magister Noteert bij verwijdering U in Magister

Wie Wat Wanneer Aanvullend Noteert bij te laat L- in Magister Noteert bij afwezigheid A- in Magister Noteert bij verwijdering U in Magister VERZUIMPROTOCOL 10-07-2018 Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. D.w.z. als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek.

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College

PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College PROTOCOL VERZUIMCOÖRDINAAT St. Gregorius College 2017-2018 Te laat komen Actie Wat Wie 1 Te laat komen 1 e uur Van 8.30 tot 9.00 uur bij conciërge. Daarna bij de pedagogisch. 2 Leerling krijgt een briefje.

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM DOOR ZIEKTE

PROTOCOL VERZUIM DOOR ZIEKTE Afkortingen: Rec : Receptie (Jannie en Gerda) Zoco : zorg coördinator ( Kees) I.O.T. = intern ondersteuningsteam (Ed, Agnes, Janny, Gerda, Kees) O.T. = maatschappelijk werk / schooljeugdarts / begeleider

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2017-2018 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim Algemene regels bij de stappenplannen: - De coördinatie

Nadere informatie

In deze beleidsnotitie geven we in het kort ons vernieuwde sanctiebeleid weer.

In deze beleidsnotitie geven we in het kort ons vernieuwde sanctiebeleid weer. Bijlage 3: Sanctiebeleid Hofstad Mavo Havo Leerlingen zijn gebaat bij rust en regelmaat, waarbij vooral het bieden van structuur de boventoon moet voeren om zodoende te komen tot betere leerprestaties.

Nadere informatie

Pedagogisch stappenplan bij ongewenst gedrag

Pedagogisch stappenplan bij ongewenst gedrag Pedagogisch stappenplan bij ongewenst gedrag Grensverkennend gedrag: gedrag dat de voortgang van lessen zodanig verstoort dat de leerling daarop aangesproken moet worden. stap maatregel consequentie wie

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Voor vwo moet voor leerlingcoördinator worden gelezen: teamleider vwo.

Verzuimprotocol. Voor vwo moet voor leerlingcoördinator worden gelezen: teamleider vwo. Verzuimprotocol Vastgesteld op 28 juni 2018 Voor vwo moet voor leerlingcoördinator worden gelezen: teamleider vwo. In alle gevallen waarin het protocol niet voorziet (bijvoorbeeld extreme situaties), beslist

Nadere informatie

Regeling absentie Sector Havo/Vwo

Regeling absentie Sector Havo/Vwo Regeling absentie 2016-2017 Sector Havo/Vwo Versie: juli 2016 Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

Verwijderingsprotocol

Verwijderingsprotocol Verwijderingsprotocol 2018-2019 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl W: www.actiefcollege.nl

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar ligt voor ons.

Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar ligt voor ons. 0 Beste ouders/verzorgers, Het schooljaar 2017-2018 ligt voor ons. In het afgelopen schooljaar is veel gebeurd! Het Sterren College is een nieuwe koers gaan varen met als doel een optimale omgeving van

Nadere informatie

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders

Regeling absentie. Sector havo/vwo. Versie: september 2018 ouders Regeling absentie Sector havo/vwo Versie: september 2018 ouders Regeling "Melding van ziekte en absentie" Inleiding Verzuim is vaak een symptoom van onderliggende problematiek waarvoor zorg nodig is. Onderstaande

Nadere informatie

Verzuimprotocol De Vos

Verzuimprotocol De Vos Verzuimprotocol De Vos 2018-2019 0 Inhoud: Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim: Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde

Nadere informatie

Protocol Time-Out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol Time-Out, schorsing en verwijdering van leerlingen Protocol Time-Out, schorsing en verwijdering van leerlingen 2018-2019 Adres: Jan van Schoonvorststraat 1 6021BP Budel Tel: 0495-491432 Website: www.bravocollege.nl Dit protocol treedt in werking als er

Nadere informatie

Geoorloofd verzuim: ZD Ziek = hele dag ziek, ziek gemeld door ouders ZU Ziek naar huis gegaan; leerling heeft zich afgemeld bij de receptie

Geoorloofd verzuim: ZD Ziek = hele dag ziek, ziek gemeld door ouders ZU Ziek naar huis gegaan; leerling heeft zich afgemeld bij de receptie Absentieprotocol Inleiding Dit protocol heeft betrekking op het verzuim van leerlingen, de registratie in Magister en de verwerking van deze registratie. Het doel van het protocol is - het verzuim te verminderen.

Nadere informatie

Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven

Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven Maart 2017 Inhoudsopgave Schoolmaatregelen bij Te laat komen... 3 Schoolmaatregelen bij Huiswerk/lesmateriaal niet in orde... 4 Schoolmaatregelen bij Verwijderd uit de

Nadere informatie

Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven. December 2017

Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven. December 2017 Verzuimprotocol Lyceum Oudehoven December 2017 Inhoudsopgave Schoolmaatregelen bij Te laat komen... 3 Schoolmaatregelen bij Huiswerk/lesmateriaal niet in orde... 5 Schoolmaatregelen bij Verwijderd uit

Nadere informatie

VERZUIMBELEID DOMINICUS COLLEGE. Inleiding

VERZUIMBELEID DOMINICUS COLLEGE. Inleiding VERZUIMBELEID DOMINICUS COLLEGE Inleiding In het verzuimbeleid heeft het Dominicus College vastgelegd wat het beleid is omtrent het verzuim van leerlingen. Het beschrijft wat er onder verzuim verstaan

Nadere informatie

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3

Inhoud. Inhoud Verzuimbeleid... 3 VERZUIMBELEID Inhoud Inhoud... 2 Verzuimbeleid... 3 Doelstelling... 3 Meldkamer... 3 Maatregelen... 3 Leerplicht... 3 Leerplichtambtenaar... 4 Leerlingvolgsysteem... 4 Absentie melden... 4 Afspraken met

Nadere informatie

Regels en structuur havobalie en time-out-ruimte. Havobalie Time-out-ruimte

Regels en structuur havobalie en time-out-ruimte. Havobalie Time-out-ruimte Regels en structuur havobalie en time-out-ruimte Havobalie Time-out-ruimte De havo-balie Beschrijving: Afspraken Fysiek herkenbare balie in de mediatheek (1 e verdieping, C-vleugel) Marjos Smeets en Gerrie

Nadere informatie

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas.

5-Ik zet mijn telefoon op stil en stop hem met mijn geluidsdrager en oortjes in mijn tas. Stappenplan Leerling (ouders/verzorgers) De basisregels Regels voor leerlingen op het Sint Laurenscollege 1-Ik ga respectvol met iedereen om. 2-Ik bereid mijn les in alle opzichten goed voor. 3-Ik ben

Nadere informatie

Bijlagen: Legenda... 10

Bijlagen: Legenda... 10 Inhoud Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim... 4 Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde reden... 4 Het verwerken van

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Vechtdal College Dedemsvaart. Datum vaststelling: juni 2015, zorgcoördinator/leerling coach

Verzuimprotocol. Vechtdal College Dedemsvaart. Datum vaststelling: juni 2015, zorgcoördinator/leerling coach Verzuimprotocol Vechtdal College Dedemsvaart Datum vaststelling: juni 2015, zorgcoördinator/leerling coach Inhoud Verzuimprotocol Vechtdal College 2015-2016... 2 Interventies bij te laat komen... 3 Interventies

Nadere informatie

Aanpak schoolverzuim

Aanpak schoolverzuim Aanpak schoolverzuim Op het Farelcollege gaan we voor de optimale talentontwikkeling van iedere leerling. Daarbij werken leerling, ouder(s)/ verzorger(s) en school gezamenlijk aan de kwalificatie, persoonsvorming

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Vmbo BL/KL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen wegens ziekte

Nadere informatie

Protocol Time-out, schorsen en verwijderen leerlingen

Protocol Time-out, schorsen en verwijderen leerlingen Protocol Time-out, schorsen en verwijderen leerlingen Inleiding Soms is het nodig dat een leerling een time-out krijgt, geschorst wordt of zelfs van school verwijderd wordt. Onze scholen gaan in al die

Nadere informatie

Verzuimprotocol Pax Christi College

Verzuimprotocol Pax Christi College Verzuimprotocol Pax Christi College In dit verzuimprotocol treft u aan hoe we op het Pax Christi College omgaan met verzuim. Het protocol beschrijft in drie hoofdstukken de voorgeschreven handelswijzen

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Protocollen verzuim Maris College Kijkduin 18 19

Verzuimprotocol. Protocollen verzuim Maris College Kijkduin 18 19 Verzuimprotocol 1 Verzuimprotocol Inhoud: Absentie noteren in Magister blz. 2 Protocol ziekmelding blz. 3 Protocol ongeoorloofd te laat komen blz. 4 Absentie en leerplicht blz. 5 Bijlagen: 1: Toestemmingsformulier

Nadere informatie

Beste ouders/vezorgers, Het schooljaar ligt voor ons.

Beste ouders/vezorgers, Het schooljaar ligt voor ons. 0 Beste ouders/vezorgers, Het schooljaar 2016-2017 ligt voor ons. In het afgelopen schooljaar is veel gebeurd! Het Sterren College is een nieuwe koers gaan varen met als doel een optimale omgeving van

Nadere informatie

Procedure bij verzuim en verlof van leerlingen

Procedure bij verzuim en verlof van leerlingen Procedure bij verzuim en verlof van leerlingen 2019-2020 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Procedure met betrekking tot absenties 4 Procedure melding GGD 7 Procedure risicoleerlingen samenwerkingsverband

Nadere informatie

Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders).

Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders). Procedure met betrekking tot leerlingen die afwezig zijn. Constatering van afwezigheid (dit zijn leerlingen die afwezig zijn zonder melding van ouders). 1. De docent controleert tijdens de les de aanwezigheid.

Nadere informatie

Omgangsvormen op het Coenecoop College

Omgangsvormen op het Coenecoop College Kwaliteit Zelfstandigheid en Verantwoordelijkhei d voor leerlingen Ontplooiing Respect Omgangsvormen op het Coenecoop College Op het Coenecoop hebben we een aantal afspraken. Deze afspraken zijn nodig

Nadere informatie

HET IS DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE OUDERS DAT DE LEERLING OP SCHOOL KOMT!!!

HET IS DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE OUDERS DAT DE LEERLING OP SCHOOL KOMT!!! Protocol verzuim Vechtdal College Dedemsvaart 2016-2017 HET IS DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE OUDERS DAT DE LEERLING OP SCHOOL KOMT!!! Herstelrecht: De leerling mag zelf een maatregel bedenken (i.p.v.

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Protocol Verzuimbeleid

Protocol Verzuimbeleid Protocol Verzuimbeleid 1 Inhoudsopgave Blz Inleiding 1.0 Magister 3 2.0 Taakverdeling verzuimregistratie 3 3.0 Registratie en controle 3 4.0 Geoorloofd en ongeoorloofd verzuim 4 5.0 Interne sancties ongeoorloofd

Nadere informatie

Situatie/Regel Wie Actie1 Actie 2 Actie 3 Ziekmelding Vzm Akkoord:

Situatie/Regel Wie Actie1 Actie 2 Actie 3 Ziekmelding Vzm Akkoord: Afkortingen: V.z.m. : verzuimmedewerker Llc-er : leerling coördinator Zoco : zorg coördinator o.t. = ondersteuningsteam bestaat uit : (llc-ers, zoco,bpa (begeleider passend onderwijs) smw s.m.w. = schoolmaatschappelijk

Nadere informatie

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster

Verzuimregeling. Versie: 13 april 2015. I: Rooster Versie: 13 april 2015 I: Rooster Schooltijden 1 e uur 8.15-9.00 2 e uur 9.00-9.45 3 e uur 9.45-10.30 pauze 10.30-10.50 4 e uur 10.50-11.35 5 e uur 11.35-12.20 pauze 12.20-12.50 6 e uur 12.50-13.35 7 e

Nadere informatie

Verzuimboekje 2012-2013

Verzuimboekje 2012-2013 Verzuimboekje 2012-2013 Inhoudsopgave Schoolregels 2012-2013 (gedeelte over afwezigheid)... 3 Verzuimprocedure 2012/2013 voor 1 e en 2 e fase Oosterlicht Nieuwegein... 4 Rode Kaart 2012/2013 (procedure

Nadere informatie

Herkansen en inhalen Sterren College. Dunamare onderwijsgroep

Herkansen en inhalen Sterren College. Dunamare onderwijsgroep 2018-2020 Herkansen en inhalen Sterren College Dunamare onderwijsgroep 2018-2020 Inhoud Protocol herkansen en inhalen toetsen uit het PTA (2018 2020)... 2 Werkwijze in de praktijk... 4 Procedure herkansing

Nadere informatie

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis

Wie Wat Wanneer Aanvullend Vult absentiebriefje in en noteert afwezigheid in Magister Neemt bij onbekend absent telefonisch contact op met thuis VERZUIMPROTOCOL Wat is geoorloofd verzuim Gemelde ziekte van een leerling¹. Belangrijke omstandigheden. Dit wil zeggen als het belang van de leerling meer gediend is met verzuim dan met schoolbezoek. Toestemming

Nadere informatie

Protocol verzuim cursusjaar 2014-2015

Protocol verzuim cursusjaar 2014-2015 Protocol verzuim cursusjaar 2014-2015 Opmerking: het protocol moet worden gezien als een richtlijn, waarvan naar behoefte kan worden afgeweken. Te laat Geoorloofd 1. Melden bij conciërge. 2. Conciërge

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 4 juli

Schoolregels , definitief, MR 4 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2019-2020 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken social media volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling Wij hebben

Nadere informatie

Protocol voor verzuim, schorsing, verwijdering, ondersteuning zieke leerlingen Het Lyceum Rotterdam

Protocol voor verzuim, schorsing, verwijdering, ondersteuning zieke leerlingen Het Lyceum Rotterdam Protocol voor verzuim, schorsing, verwijdering, ondersteuning zieke leerlingen Het Lyceum Rotterdam Algemeen: Een goede absentieregistratie vereist een gezamenlijke aanpak d.w.z. een nauwkeurige samenwerking

Nadere informatie

Locatie De Aakwerf VERZUIMPROTOCOL

Locatie De Aakwerf VERZUIMPROTOCOL Locatie De Aakwerf VERZUIMPROTOCOL Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Algemene gang van zaken 4 2. Te laat komen 5 3. Ziekte 6 3.1 Ziek melden 6 3.2 Samenwerking met Jeugdgezondheidszorg en Leerplicht 6 4. Relatief

Nadere informatie

REGELS EN STRUCTUUR MAVO BALIE EN TIME-OUT RUIMTE MAVO BALIE TIME-OUT RUIMTE METHODE

REGELS EN STRUCTUUR MAVO BALIE EN TIME-OUT RUIMTE MAVO BALIE TIME-OUT RUIMTE METHODE REGELS EN STRUCTUUR MAVO BALIE EN TIME-OUT RUIMTE MAVO BALIE TIME-OUT RUIMTE METHODE M@ZL Beste ouders/verzorgers, leerlingen, mentoren en vakdocenten, Voor u heeft u het boekje omtrent de regels en structuur

Nadere informatie

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe

Schoolregels en de uitwerking ervan Christelijk College Nassau-Veluwe Schoolregels en de uitwerking ervan 2017-2018 Christelijk College Nassau-Veluwe 1. De leefregels van het CCNV 2017-2018 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens

Nadere informatie

VERZUIMBELEID SINT-VITUSCOLLEGE BUSSUM versie 12-10-2011

VERZUIMBELEID SINT-VITUSCOLLEGE BUSSUM versie 12-10-2011 1 VERZUIMBELEID SINT-VITUSCOLLEGE BUSSUM versie 12-10-2011 Leerlingen hebben de plicht om bij lessen en andere onderwijsactiviteiten aanwezig te zijn. De lessen leveren een essentiële bijdrage aan de prestaties

Nadere informatie

Protocol leerlingverzuim Trajectum College

Protocol leerlingverzuim Trajectum College Protocol leerlingverzuim Trajectum College In dit document staan de werkafspraken rondom verzuim. Deze afspraken kennen medewerkers en worden besproken met leerlingen, hun ouders/verzorgers en andere externen.

Nadere informatie

Verzuimplan schooljaar

Verzuimplan schooljaar Verzuimplan schooljaar 2018-2019 Bijgevoegd de stappenplannen in geval van: - Uitsturen - Te laat komen - Spijbelen/afwezig ongeoorloofd - Ziekteverzuim - Onvoldoende inzet tijdens flexuren Algemene regels

Nadere informatie

Verwijderen uit de les, externe schorsing, verwijdering van school

Verwijderen uit de les, externe schorsing, verwijdering van school Verwijderen uit de les, externe schorsing, verwijdering van school Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Inhoudsopgave Bladzijde Verwijderingsprotocol 3 1. Verwijderen uit de les 3 2.

Nadere informatie

Procedure verzuimbeleid 2015-2016

Procedure verzuimbeleid 2015-2016 Procedure verzuimbeleid 2015-2016 Versie 6 02-09-2015 Verzuimreglement Te laat op school Geoorloofd te laat: Leerlingen die later binnen komen, wat vooraf bekend was (bv tandarts bezoek), melden zich ook

Nadere informatie

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE

2. REGELS & AFSPRAKEN BIJ ABSENTIE AANPAK VERZUIM Onderwerp Aanpak verzuim Aan Alle medewerkers Johan de Witt Van Directie Johan de Witt Datum 12-03-2013 1 van 4 1. REGISTRATIE Om het verzuim te kunnen controleren, wordt de aanwezigheid

Nadere informatie

Schoolregels , definitief, MR 5 juli

Schoolregels , definitief, MR 5 juli 02FB 1. De leefregels van het CCNV 2018-2019 zijn: Wij gaan respectvol met elkaar om Wij gebruiken de wifi op onze devices volgens de gedragscode van het CCNV Wij zetten onze fiets in de fietsenstalling

Nadere informatie

Inleiding Algemene gang van zaken Te laat komen Ziekte 6

Inleiding Algemene gang van zaken Te laat komen Ziekte 6 VERZUIMPROTOCOL Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Algemene gang van zaken 4 2. Te laat komen 5 3. Ziekte 6 3.1 Ziek melden 6 3.2 Samenwerking met Jeugdgezondheidszorg en Leerplicht 6 4. Relatief verzuim 7 5.

Nadere informatie

Verzuimprotocol De Mavo Vos

Verzuimprotocol De Mavo Vos Inhoud Voorwoord... 2 Sluitende aanpak... 2 Opzet Protocol... 2 Uitgangspunten... 3 Invoeren verzuim... 4 Voorwaarden... 4 Absentie... 4 Te laat... 4 Te laat met geoorloofde reden... 4 Het verwerken van

Nadere informatie

BIJLAGE A. Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL

BIJLAGE A. Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL BIJLAGE A Specifiek voor het Markiezaat College. VERZUIM EN ONGEOORLOOFD GEDRAG STUDENTEN BOL Algemeen Toezicht op verzuim gebeurt door een medewerker die door de afdelingscoördinator met deze taak belast

Nadere informatie

Sanctiebeleid Comenius Lyceum Amsterdam augustus 2018

Sanctiebeleid Comenius Lyceum Amsterdam augustus 2018 Jacob Geelstraat 38 1065 VT Amsterdam T 020-6 140 305 F 020-6 172 670 E comenius@comeniuslyceum.nl www.comeniuslyceum.nl Sanctiebeleid Comenius Lyceum Amsterdam 2018-2019 23 augustus 2018 Dit document

Nadere informatie

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels

VERZUIMADMINISTRATIE. Kennismaken met de verzuimregels VERZUIMADMINISTRATIE Kennismaken met de verzuimregels Voorstellen: Mevrouwvan der Oost (receptie NH en Verzuimadministratie bovenbouw: Havo 4, 5 en VWO 4, 5 en 6). Werkdagen van dinsdag tot en met vrijdag

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Locatie Oranjelaan / Vmbo TL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Locatie Oranjelaan / Vmbo TL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Locatie Oranjelaan / Vmbo TL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen

Nadere informatie

Versie 6 november 2014

Versie 6 november 2014 . Versie 6 november 2014 Het Pedagogisch klimaat op De Fontein, uitgangspunten in relatie tot de onderwijsvisie 1. Op de Fontein willen we een prettig klimaat, waarbij iedereen zich veilig voelt en optimale

Nadere informatie

De administratie meldt het in Magister. De mentor praat met je. Magister. De teamleider geeft het door aan de leerplichtambtenaar.

De administratie meldt het in Magister. De mentor praat met je. Magister. De teamleider geeft het door aan de leerplichtambtenaar. TE LAAT Je komt te laat met een geldige De conciërge meldt het in Magister. Jouw ouder/verzorger belt de reden. administratie 035-6950172. zonder geldige reden Je komt te laat zonder geldige reden. Je

Nadere informatie

Verzuimbeleid 2014-2015

Verzuimbeleid 2014-2015 2014-2015 Onderwerp Aan Alle medewerkers Van Directie Datum 15 mei 2014 1 van 5 Datum evaluatie 15 mei 2015 1 van 5 1. VISIE 1.1. Algemene visie Johan de Witt Het Johan de Witt leidt leerlingen op tot

Nadere informatie

Kennismaking ouders 19 september 2016

Kennismaking ouders 19 september 2016 Kennismaking ouders 19 september 2016 Hartelijk welkom Mentor klas.: Naam Mentor (afkorting) Bereikbaarheid Stuur een e-mail naar @sondervick.nl Ik kijk hier dagelijks op en zal proberen zo snel mogelijk

Nadere informatie

Verzuimbeleid Leerlingen Citadel College

Verzuimbeleid Leerlingen Citadel College Naam notitie/afspraak/procedure Verzuimbeleid leerlingen Citadel College Portefeuillehouder K. Waal Versie nummer Datum Versienummer 3-12-2013 Status document: Concept Goedkeuring MR Vastgesteld schoolleiding

Nadere informatie

Procedure officieel waarschuwen, schorsen en verwijderen

Procedure officieel waarschuwen, schorsen en verwijderen Procedure officieel waarschuwen, schorsen en verwijderen Procesdefinitie Het proces vanaf de melding van wangedrag bij de opleidingsmanager tot en met de uitvoering van de daarbij passende maatregel. Daarbij

Nadere informatie

Sanctiebeleid Comenius Lyceum Amsterdam jan17

Sanctiebeleid Comenius Lyceum Amsterdam jan17 Sanctiebeleid Comenius Lyceum Amsterdam 2016-2017 23jan17 Dit document beschrijft het sanctiebeleid op het Comenius Lyceum Amsterdam. Doel is duidelijkheid te verschaffen aan ieder die bij de school betrokken

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN

VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN VERZUIMPROTOCOL HET STEDELIJK ZUTPHEN 1. Aanwezig zijn in de lessen EEN LEERLING IS AFWEZIG IN DE LES: - de docent noteert binnen 20 minuten na de start van de les de afwezigheid in Som; - de verzuimcoördinator

Nadere informatie

Verzuimprotocol IJsselcollege 2016

Verzuimprotocol IJsselcollege 2016 Verzuimprotocol IJsselcollege 2016 VISIE IJSSELCOLLEGE OP OMGAAN MET SCHOOLVERZUIM De school is de plek waar leerlingen door leren voorbereid worden op deelname aan de maatschappij of participeren op de

Nadere informatie

Willem de Zwijger College Bussum. Communicatieprotocol voor ouders en school

Willem de Zwijger College Bussum. Communicatieprotocol voor ouders en school Willem de Zwijger College Bussum Communicatieprotocol voor ouders en school februari 2018 Voorwoord In een omgeving waarin jonge mensen en volwassenen dagelijks intensief met elkaar samenwerken, gebeurt

Nadere informatie

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de studieplaats voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Schooljaar 2015-2016 1 Trinitas College locatie Han Fortmann R.K. scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum en havo

Nadere informatie

Reglement Pedagogische Maatregelen en Straf

Reglement Pedagogische Maatregelen en Straf Reglement Pedagogische Maatregelen en Straf Voor de Esprit scholen overplaatsing time out schorsing verwijdering Leerlingenversie Deze leerlingenversie is gemaakt omdat het officiële stuk vol staat met

Nadere informatie

Incidentenprotocol Informatie voor ouders

Incidentenprotocol Informatie voor ouders Incidentenprotocol Informatie voor ouders Uitgangspunten bij dit protocol Op OBS Beukenlaan wordt blijvend aandacht geschonken aan een veilig klimaat in de school en op het schoolplein. De Gouden weken,

Nadere informatie

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016

Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2015-2016 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Protocol Time Out, Schorsen en Verwijderen

Protocol Time Out, Schorsen en Verwijderen Protocol Time Out, Schorsen en Verwijderen In principe willen we geen van deze drie begrippen toepassen in onze scholen. Begrippen: Time out: Een time out is een korte onderbreking van de lestijd, waarbij

Nadere informatie

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus

Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Keuze vervolgopleiding en wiskunde-plus Naam: Klas 3: Mentor: Vul in: 1e Profiel keuze: Eventueel 2e Profiel keuze: Vul ook de onderstaande gegevens zorgvuldig in. Dan kan bekeken worden of het gekozen

Nadere informatie

Wat verstaan wij onder ongeoorloofd schoolverzuim? Schoolverzuim is het niet aanwezig zijn op school zonder dat daar een geldige reden voor is.

Wat verstaan wij onder ongeoorloofd schoolverzuim? Schoolverzuim is het niet aanwezig zijn op school zonder dat daar een geldige reden voor is. Plaatsingsregels: College St. Paul is een kleine school. Wij hebben ruimte voor 15 leerlingen met een advies VMBO-theoretische leerweg. Wij hebben ruimte voor 15 leerlingen met een advies VMBO kaderberoepsgericht.

Nadere informatie

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling

Dagelijks tot 11.00 07.30 en 08.15 3 werkdagen Tijdens de lessen Vervolgacties Vervolg bij te laat komen bovenbouwleerling Verzuimprotocol Berlage Lyceum 2014-2015 1 Hieronder staat de beschrijving van de regels en afspraken omtrent het verzuim van leerlingen. Onder verzuim valt te laat komen, geoorloofd en ongeoorloofd verzuim

Nadere informatie

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave

Aanpak verzuim. Regeling. Inhoudsopgave Regeling Aanpak verzuim Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Te laat... 2 1.1. Met geldige reden:... 2 1.2. Zonder geldige reden... 2 1.3. Bureau leerplicht... 2 1.4. Magister... 2 2. Absenties... 3 2.1.

Nadere informatie

Inhoud. 1 Inleiding. 3 Algemene afspraken en regels basisafspraken 3.2 Melden van verzuim 3.3 Verlofkaart

Inhoud. 1 Inleiding. 3 Algemene afspraken en regels basisafspraken 3.2 Melden van verzuim 3.3 Verlofkaart Verzuimprotocol NSG Groenewoud schooljaar 2018 2019 Inhoud 1 Inleiding 2 Bepalingen vanuit de Leerplichtwet 1969 2.2 Wat wordt er van school verwacht? 2.3 Wat wordt er van ouder(s) verwacht? 2.4 Wat wordt

Nadere informatie

Verzuimprotocol 2015-2016

Verzuimprotocol 2015-2016 Verzuimprotocol 2015-2016 vastgesteld door MT - juni 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Wettelijk kader: leerplicht 4. Schoolverzuim 5. Verzuimmelding door ouders 6. Verzuimregistratie

Nadere informatie

Protocol gedrag, time-out, rebound, schorsen en verwijderen

Protocol gedrag, time-out, rebound, schorsen en verwijderen Protocol gedrag, time-out, rebound, schorsen en verwijderen Inleiding. Het pedagogisch klimaat is een belangrijke voorwaarde voor het goed functioneren van leerlingen en medewerkers op school. Een slecht

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN MELDING EN REGISTRATIE VERZUIM EN VERLOF. Eerste onderzoek. De Brug DEFINITIEF

RAPPORT VAN BEVINDINGEN MELDING EN REGISTRATIE VERZUIM EN VERLOF. Eerste onderzoek. De Brug DEFINITIEF RAPPORT VAN BEVINDINGEN MELDING EN REGISTRATIE VERZUIM EN VERLOF Eerste onderzoek De Brug DEFINITIEF Plaats : Zwolle Gemeente : Zwolle BRIN-nummer : 02YE Onderzoeksnummer : 292356 Datum onderzoek : 14

Nadere informatie

PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD

PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD PROTOCOL VERZUIM (ON)GEOORLOOFD VERZUIM, TE LAAT EN ERUIT GESTUURD Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1.1 Te laat... 4 1.2 Spijbelen... 4 1.3 Verwijdering uit de les... 4 1.4 Verzuim door medische redenen...

Nadere informatie

Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018)

Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018) Verzuimprotocol Isendoorn College (sept. 2018) Het Isendoorn College wil graag dat leerlingen zo succesvol mogelijk hun schooljaren doorlopen en met een goed diploma slagen. De leerling zelf, zijn ouders

Nadere informatie

REGELS EN STRUCTUUR VERZUIMBALIE VERZUIMBALIE METHODE

REGELS EN STRUCTUUR VERZUIMBALIE VERZUIMBALIE METHODE REGELS EN STRUCTUUR VERZUIMBALIE VERZUIMBALIE METHODE M@ZL Beste ouders/verzorgers, leerlingen, mentoren en vakdocenten, Voor u heeft u het boekje omtrent de regels en structuur van de verzuimbalie. Het

Nadere informatie

Verzuim afspraken - Leerlingen

Verzuim afspraken - Leerlingen Verzuim afspraken - Leerlingen Versiebeheer Status Voorgaand document: Revisie 4.0 Revisiedatum 1 september 2017 Versienummer 5.0 Opgesteld door Vastgesteld door Loes Doorn en Menja Mollema MT VP1 en MR

Nadere informatie

Leerlingen en mentoren kunnen dagelijks in magister bekijken of leerlingen zich moeten melden voor terugkomacties!

Leerlingen en mentoren kunnen dagelijks in magister bekijken of leerlingen zich moeten melden voor terugkomacties! Avicenna College Verzuimprotocol Sanctiebeleid: Leerlingen en mentoren kunnen dagelijks in magister bekijken of leerlingen zich moeten melden voor terugkomacties! Maatregelen bij te laat komen van leerlingen:

Nadere informatie

Veilige School Protocol Schorsen en verwijderen leerlingen

Veilige School Protocol Schorsen en verwijderen leerlingen Veilige School Protocol Schorsen en verwijderen leerlingen Auteur van het document : Odeth Bloemberg-van den Bekerom Eigenaar van het document : Werkgroep Veilige School (College van Bestuur) Vastgesteld

Nadere informatie

STAFBUREAU PROTOCOL SCHORSING EN VERWIJDERING VAN LEERLINGEN. CSG Het Noordik

STAFBUREAU PROTOCOL SCHORSING EN VERWIJDERING VAN LEERLINGEN. CSG Het Noordik STAFBUREAU PROTOCOL SCHORSING EN VERWIJDERING VAN LEERLINGEN CSG Het Noordik Kenmerk: SB/SGI/LGR/2017/000181 Vastgesteld door het bestuur na goedkeuring van de MR d.d. 10 oktober 2017 INLEIDING Soms ontstaan

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016

LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 LEEFREGELS EIJKHAGEN 2015 2016 1. Leefregels 15 16 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

Regionale Scholengemeenschap Hoeksche Waard

Regionale Scholengemeenschap Hoeksche Waard Regionale Scholengemeenschap Hoeksche Waard Postbus 1028-3260 AA OUD-BEIJERLAND MAVO HAVO ATHENEUM - GYMNASIUM Hoefsmid 1 3263 CC OUD-BEIJERLAND Tel. 0186-617522 Fax 0186-612878 VMBO basis- en kaderberoepsgericht

Nadere informatie

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving

5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo. 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 5 gouden schoolregels van het Frits Philips Lyceum - mavo 1) We houden rekening met elkaar en met de omgeving 2) We zorgen voor een veilige en prettige sfeer 3) In en om het gebouw is het rustig en schoon

Nadere informatie

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we

Dit laten we zien vanuit 3 kernwaarden: RELATIE. Op het Elzendaalcollege hebben we Entree Schoolafspraken (wat we willen zien) De leerlingen uit de onder- en bovenbouw gebruiken hun eigen fietsenstalling en toiletblokken. Er wordt alleen overgebleven op het schoolterrein. De fietsen

Nadere informatie

LEEFREGELS EIJKHAGEN

LEEFREGELS EIJKHAGEN LEEFREGELS EIJKHAGEN 2018-2019 1. Leefregels 18-19 VOORWOORD Beste leerling, collega en ouder/verzorger, Daar waar veel mensen bij elkaar komen zullen afspraken gemaakt moeten worden hoe we met elkaar

Nadere informatie

Afspraken en informatie schooljaar

Afspraken en informatie schooljaar Afspraken en informatie schooljaar 2016-2017 Aan het begin van het schooljaar is het goed een aantal zaken (weer) op een rijtje te zetten. Waar veel mensen samen zijn is het belangrijk afspraken te maken

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Augustus 2014

Verzuimprotocol. Augustus 2014 Verzuimprotocol Augustus 2014 Inhoudsopgave Vooraf blz. 3 1 Verzuimprotocol blz. 4 2 Ziekmeldingen blz. 6 3 Te laat komen blz. 6 4 Schorsen en verwijderen blz. 7 Verzuimprotocol MML augustus 2014 Pagina

Nadere informatie

Als je iets toestaat, gebeurt het nog een keer.

Als je iets toestaat, gebeurt het nog een keer. Gedragsprotocol en Antipestprotocol 2017-2018 De vijf basisregels van de Kanjertraining worden op onze school gebruikt. We vertrouwen elkaar We helpen elkaar Niemand speelt de baas We lachen elkaar niet

Nadere informatie

K L A S : M E N T O R :

K L A S : M E N T O R : Welkom KLAS: 1 MENTOR: Kennismaking, contact Brugklaskamp Schoolgids Website Magister Organisatie Regelgeving Zorgstructuur Schoolfoto Contactgegevens Vragen Programma Contact Mentor: E-mail: Brugklaskamp

Nadere informatie