Communicatie en informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Communicatie en informatie"

Transcriptie

1 Bibliotheek Hilversum heeft in september 2010 een Biebpanel in het leven geroepen. Het panel bestaat uit circa 500 leden. De groep vertegenwoordigt een doorsnede van de leden vanaf 16 jaar. Wilt u deelnemen aan dit panel meldt u dan hier aan. Voor meer informatie kunt u terecht bij Dorinde Witsel of bel Communicatie en informatie De informatiebehoefte Aan de respondenten is gevraagd welke informatie zij wel eens opzoeken over Bibliotheek Hilversum en hoe vaak zij de betreffende informatie zoeken. Er blijkt vooral te worden gezocht naar het online verlengen van materialen, gevolgd door het aanbod (de collectie) van de bibliotheek. Respectievelijk 82% en 69% van de respondenten zoekt hier wel eens naar. Daarna volgen nieuws over de bibliotheek en activiteiten. Onderwerpen waar (bijna) nooit informatie over wordt opgezocht zijn adresgegevens, tarieven en of voorwaarden en online advies / recensies. Communicatiemiddelen Verschillende middelen van communicatie zijn aan de respondenten voorgelegd met de vraag welke middelen volgens hen door de bibliotheek worden ingezet. Bijna alle respondenten (90%) geven aan dat de website een communicatiemiddel is dat Bibliotheek Hilversum gebruikt om de klanten te informeren. Op een tweede positie komt met 82% de digitale nieuwsbrief van de bibliotheek, gevolgd door posters en berichten in de bibliotheek zelf (73%). Er is tevens gevraagd welke communicatiemiddelen men zelf gebruikt maakt om informatie in te winnen over de bibliotheek. De website is niet alleen het bekendste middel, maar wordt ook het vaakst gebruikt: 81% van de respondenten maakt gebruik van de website van Bibliotheek Hilversum. De digitale nieuwsbrief van Bibliotheek Hilversum volgt op enige afstand met 64%.

2 De beoordeling van de communicatiemiddelen Er is eerder gesproken over de bekendheid en het gebruik van de diverse communicatiemiddelen, maar hoe wordt de communicatie van Bibliotheek Hilversum in het algemeen beoordeeld? Van de respondenten beoordeelt maar liefst 90% de communicatie van bibliotheek Hilversum als (zeer) goed. De hoeveelheid informatie die men ontvangt wordt door 80% van de respondenten beschouwd als precies goed. Digitale nieuwsbrief Aan de respondenten die gebruik maken van de digitale nieuwsbrief, is gevraagd hoe zij de digitale nieuwsbrief op een aantal aspecten beoordelen. Over het algemeen wordt de digitale nieuwsbrief op alle aspecten (zeer) goed beoordeeld. Het communicatiemiddel past bij de bibliotheek, is met 91% het best scorende aspect. De website Aan de 81% respondenten die gebruik maken van de website van Bibliotheek Hilversum, is gevraagd hoe zij de website beoordelen. Van deze groep is 93% van mening dat de website als communicatiemiddel past bij de bibliotheek. Daarnaast is de informatie op de website actueel en is het een aantrekkelijke manier om aan informatie te komen. Onderzoek De keuzes van de bibliotheek Keuzes waar de bibliotheek in de toekomst voor zou kunnen komen te staan. Wanneer panelleden kunnen kiezen, geeft 68% de voorkeur aan een groot, divers aanbod met iets minder exemplaren per titel, tegenover 23% die de voorkeur zou geven aan een kleiner aanbod met hierin veel actuele titels. Een grotere hoeveelheid aan verschillende titels wordt dus duidelijk geprefereerd boven de aanwezigheid van relatief veel actuele titels

3 De panelleden in Hilversum geven meestal (72%) de voorkeur aan ruimere openingstijden boven het altijd aanwezig zijn van personeel in de bibliotheek (19%). Bij de keuze tussen een hogere abonnementsprijs zonder leengeld of een lagere abonnementsprijs met leengeld, gaat de voorkeur het meest uit naar de optie zonder apart leengeld (pretparkmodel): twee derde prefereert dit, terwijl een kwart de voorkeur geeft aan het kermismodel. Wanneer men kan kiezen tussen een kleinere vestiging dichtbij huis of een grotere vestiging waarvoor men verder moet reizen, geeft een ruime meerderheid (79%) de voorkeur aan een grotere vestiging met een uitgebreid aanbod. 16% bezoekt liever een kleine vestiging dichtbij huis. Reizen naar de bibliotheek 69% van de leden van het panel van Bibliotheek Hilversum reist meestal met de fiets naar de bibliotheek. Voor een kwart is de auto het meest gebruikte vervoermiddel bij een bibliotheekbezoek en 5% loopt meestal naar de vestiging. Panelleden van Bibliotheek Hilversum gaan minder vaak dan gemiddeld lopend naar de bibliotheek, maar kiezen in plaats daarvan voor de fiets of de auto. Panelleden die momenteel met de fiets naar de bibliotheek gaan, doen hierover gemiddeld ca. 12 minuten. Zij zouden bereid zijn om 17,8 minuten te reizen. Panelleden die lopen naar de bibliotheek, doen dit gemiddeld in 10 minuten. Ook zij zouden bereid zijn langer te reizen, namelijk maximaal 12,8 minuten. De reistijd naar de bibliotheek onder de panelleden die met de auto gaan, bedraagt gemiddeld ruim 11 minuten. Zij zouden dit eventueel wel willen uitbreiden naar een kwartier. Samenvatting van het onderzoek Meer dan boeken. 69% van de Hilversumse panelleden heeft in de afgelopen 12 maanden één of meerdere overige materialen geleend. Het meest geleend zijn dan muziekcd s (37%), tijdschriften (om te lenen) met 29% en dvd s (26%). Luisterboeken en bladmuziek zijn door circa één op de zeven het afgelopen jaar geleend; E-books door 7%.

4 39% van de panelleden kan de bibliotheek een tip geven die ervoor zou zorgen dat ze meer overige materialen zouden gaan lenen (evenveel als in het totale Panel). Het meest genoemd zijn een ruimer en actueler aanbod, maar ook meer informatie over het huidige aanbod en nieuwe aanwinsten zou bijdragen aan een hogere leenfrequentie. Ook inzicht in de prijs van de te lenen overige materialen is een redelijk veel genoemd punt: maak de prijs inzichtelijker; maak het gratis; of maak de kosten onderdeel van het jaarabonnement. Over de omvang van het aanbod van sommige overige materialen hebben veel panelleden geen mening. Als we kijken naar het oordeel van de panelleden die hier wel een mening over geven, dan zien we dat men het meest tevreden is over de hoeveelheid tijdschriften en kranten om aan de leestafel te lezen en te lenen. Het minst tevreden is men over de hoeveelheid E-books: 75% vindt deze te beperkt Over het algemeen is men redelijk te spreken over de actualiteit van de overige materialen. Vooral de tijdschriften en kranten aan de leestafel worden actueel gevonden. Ruim de helft van de Hilversumse panelleden leest weleens tijdschriften (58%) in de bibliotheek en bijna een derde weleens kranten, beide beduidend meer dan in het totale Panel. Een deel van de panelleden weet niet of het aanbod tijdschriften en kranten aansluit bij hun interesses. In vergelijking met het totale panel zijn de leden uit Hilversum positiever over de mate waarin het aanbod van kranten en tijdschriften aansluit bij hun interesses. Bijna vier op de tien panelleden uit Hilversum zouden zeker of waarschijnlijk E-books willen lenen via de bibliotheek en 22% ook e-readers. De meerderheid (ruim zes op de tien) vindt het uitlenen van E-books een taak van de bibliotheek en de meesten zouden E-books dan ook net zo lief of liever lenen als kopen. Een veel kleinere groep (een derde) vindt dat ook het uitlenen van e-readers een taak is van de bibliotheek. Samenvatting van het onderzoek Digitale Bibliotheek. Digitale media en apparaten Ongeveer driekwart van de deelnemers gebruikt één of meerdere digitale media uit de lijst. De drie meest gebruikte digitale diensten zijn Facebook (33%), media om online foto s te delen of te bewerken, zoals Flickr en Picasa (32%) en LinkedIn (eveneens 32%). Twitter kent met 13% een lager gebruik onder de deelnemers.

5 Van de genoemde apparaten kent de laptop het hoogste gebruik in de deelnemersgroep: ruim driekwart bezit een laptop of notebook. Ruim een kwart van de deelnemers bezit een smartphone. Het meest genoemde merk is een Samsung. 13% bezit momenteel een tablet (meestal een ipad) en 9% is voornemens binnen een jaar een tablet aan te schaffen. 12% beschikt over een e-reader en eenzelfde percentage wil er binnen een jaar een kopen. Het meest genoemde merk e-reader is een Sony Reader. Een iets kleinere groep (9%) is de bezitter van een ipod Touch. Slechts 5% wil dit apparaat binnenkort aanschaffen. Tevredenheid digitale dienstverlening bibliotheek De meeste deelnemers aan het onderzoek zijn te spreken over de digitale dienstverlening van de bibliotheek: 85% is tevreden of zeer tevreden. De overige deelnemers hebben vooral een neutrale mening of geven aan het niet te weten en zijn dus niet uitgesproken negatief. Enkele mensen die neutraal oordelen, merken op dat de e-portal niet gebruiksvriendelijk is. Slechts 6% van de deelnemers geeft aan nog digitale diensten van de bibliotheek te missen in het aanbod. Men noemt dan bijvoorbeeld een attendering bij het verlopen van de uitleentermijn en een breder aanbod van E-books. Digitale dienstverlening bibliotheek via internet Spontaan (zonder lijst) zijn het online verlengen en reserveren de bekendste soorten digitale dienstverlening van de bibliotheek (genoemd door respectievelijk 36 en 30%). Op enige afstand volgen de website en de online catalogus, die beide worden genoemd door ongeveer een kwart. Wanneer men een lijst met mogelijke digitale diensten van de bibliotheek krijgt voorgelegd, is het online verlengen verreweg de meest bekende digitale dienst (85%). Met online reserveren, de website van de bibliotheek, de online catalogus en de digitale nieuwsbrief is ca % bekend. De helft van de panelleden kent de activiteitenagenda. De overige digitale diensten die de bibliotheek via de website aanbiedt, zijn minder bekend. Het online reserveren en verlengen van materialen is de digitale dienst waaraan panelleden het meeste belang hechten: nagenoeg iedereen vindt deze dienst belangrijk of zeer belangrijk. Ook de online catalogus en de attendering bij het verlopen van de uitleentermijn zijn digitale diensten van de bibliotheek waaraan veel belang wordt gehecht (bijna 90% antwoordt (zeer) belangrijk ). De digitale bekendmaking van nieuwe aanwinsten, de digitale nieuwsbrief en de activiteitenagenda worden door ca. 70% belangrijk gevonden. De helft van de deelnemers zegt belang te hechten aan het online inschrijven en de leestips. De overige diensten worden door een minderheid belangrijk gevonden. Aan de aanwezigheid van de bibliotheek op sociale media en op YouTube wordt het minste belang gehecht door de deelnemers.

6 De online catalogus, het online verlengen en de website zijn de meest gebruikte digitale internetdiensten van de bibliotheek. Ongeveer 90% van de mensen die deze diensten kennen, maakt er vaak of af en toe gebruik van. De digitale nieuwsbrief, het online reserveren en de activiteitenagenda worden weleens benut door ca % van de panelleden die ermee bekend zijn. Van de overige diensten wordt door een kleinere groep gebruik gemaakt. Digitale dienstverlening bibliotheek via computers in de bibliotheek zelf Ongeveer driekwart van de deelnemers aan het onderzoek is bekend met één of meerdere van de digitale diensten die in de bibliotheek zelf op de publiekspc s worden aangeboden. De bekendheid van de catalogus op de publiekspc is verreweg het hoogst (driekwart kent deze dienst). Van de overige diensten is de Consumentengids, die door 12% genoemd wordt, het meest bekend. Ook qua belang zien we dat de catalogus veel beter scoort dan de overige digitale diensten die aangeboden worden via de publiekspc. 92% van de deelnemers zegt het belangrijk te vinden dat de catalogus op de publiekspc aangeboden wordt. Ca % van de deelnemers vindt het belangrijk dat de bibliotheek de overige diensten die nu op de publiekspc s staan, aanbiedt. De beide krantenbanken worden daarvan het meest relevant geacht. Over alle diensten, uitgezonderd de catalogus, hebben veel deelnemers een neutrale mening. Negen op de tien deelnemers die de catalogus op de publiekspc kennen, maken er vaak of af en toe gebruik van. De overige diensten zijn minder bekend en worden ook minder gebruikt dan de catalogus. Gebruik indien aangeboden via de website Er is aan de deelnemers gevraagd of men vaker gebruik zou maken van de digitale diensten die nu alleen op de publiekspc beschikbaar zijn, wanneer deze diensten via de website zouden worden aangeboden. Het blijkt dat 59% van de deelnemers dit zou doen in het geval van de Consumentengids. Ca % zou vaker gebruik maken van de krantenbank, Fictierom, Literom en/of de regionale krantenbank. De uittrekselbank en JeugdLiterom zouden door 17% vaker worden geraadpleegd. Ongeveer één op de vijf zou geen van de genoemde diensten vaker gaan gebruiken dan men nu doet. Belang diensten fysiek blijven aanbieden Aan de deelnemers is gevraagd hoe belangrijk men het vindt dat de bibliotheek enkele diensten fysiek blijft aanbieden in de toekomst (in plaats van alleen digitaal).

7 Verreweg het meest van belang vindt men het fysiek blijven aanbieden van boeken: 77% van de deelnemers vindt het zeer belangrijk dat de bibliotheek dit blijft doen en nog eens 18% vindt dit belangrijk. Op de tweede plaats komt het bieden van hulp bij het zoeken naar materialen: 88% vindt het belangrijk of zeer belangrijk dat dit in de bibliotheek zelf blijft gebeuren. Ook het fysiek blijven aanbieden van tijdschriften, het verlengen en reserveren van materialen, het inschrijven, het geven van tips en het betalen van bijvoorbeeld te-laat-gelden vindt de meerderheid (ca %) van belang. Ongeveer de helft van de deelnemers vindt het belangrijk dat de bibliotheek informatiefolders fysiek blijft aanbieden en dat het mogelijk blijft om deel te nemen aan activiteiten. Aan de mogelijkheid om in de bibliotheek andere bezoekers te ontmoeten en een toegangskaart voor een activiteit aan te schaffen, wordt het minste waarde gehecht. Beide zaken worden door 34% belangrijk gevonden. Over het belang van deze laatste vier diensten oordeelt een grote groep neutraal. Hieronder de samenvatting van het onderzoek Vindbaarheid.

8 Hieronder de samenvatting van het onderzoek Imago.

9

10 Hieronder de samenvatting van het onderzoek Lidmaatschap.

11 Hieronder de samenvatting van het onderzoek Activiteiten.

12 Hier onder de samenvatting van het onderzoek "Ontmoeting"

Rapportage onderzoek digitale bibliotheek een onderzoek onder klanten naar de digitale dienstverlening van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T

Rapportage onderzoek digitale bibliotheek een onderzoek onder klanten naar de digitale dienstverlening van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T Rapportage onderzoek digitale bibliotheek een onderzoek onder klanten naar de digitale dienstverlening van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten 3 Aanbevelingen

Nadere informatie

Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T

Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek. Regiobibliotheek Z-O-U-T voor bibliotheken Rapportage onderzoek meer dan boeken een onderzoek onder klanten naar het aanbod van overige materialen van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Samenvatting - onepager Website De website van de

Nadere informatie

Rapportage onderzoek communicatie en informatie. communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken. de Bibliotheek Deventer

Rapportage onderzoek communicatie en informatie. communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken. de Bibliotheek Deventer voor bibliotheken Rapportage onderzoek communicatie en informatie De mening van klanten over de communicatiemiddelen en informatievoorziening van bibliotheken de Bibliotheek Deventer Inhoud Beschrijving

Nadere informatie

de Bibliotheek Aan den IJssel

de Bibliotheek Aan den IJssel Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden de Bibliotheek Aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Samenvatting - onepager Positief: BiebPanel leden in Aan

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening Digitale dienstverlening Rapportage Biebpanel Samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het Biebpanel onderzoek naar de digitale dienstverlening, gehouden in oktober 2014. 31 januari 2015 Biebpanel:

Nadere informatie

de Bibliotheek Deventer

de Bibliotheek Deventer Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening de Bibliotheek Deventer Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Inhoud Samenvatting - onepager 2 Samenvatting 3 Aanbevelingen

Nadere informatie

Westfriese Bibliotheken

Westfriese Bibliotheken Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening Westfriese Bibliotheken Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Inhoud Samenvatting - onepager 2 Samenvatting 3 Aanbevelingen

Nadere informatie

Rapportage onderzoek collectie fictie. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek collectie fictie. voor bibliotheken Rapportage onderzoek collectie fictie voor bibliotheken Rapportage onderzoek collectie fictie Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over de collectie fictie van de bibliotheek de Bibliotheek

Nadere informatie

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over voor bibliotheken Rapportage onderzoek keuzes van bibliotheken een onderzoek onder klanten naar hun mening over dilemma s van bibliotheken de nieuwe bibliotheek Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over voor bibliotheken Rapportage onderzoek keuzes van bibliotheken een onderzoek onder klanten naar hun mening over dilemma s van bibliotheken Regiobibliotheek Z-O-U-T Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Samenvatting - onepager Binnenkomst

Nadere informatie

Rapportage onderzoek Tevredenheid over de bibliotheek

Rapportage onderzoek Tevredenheid over de bibliotheek Rapportage onderzoek Tevredenheid over de bibliotheek Een onderzoek naar de tevredenheid over de bibliotheek Het derde BiebPanel was een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over verschillende

Nadere informatie

de Bibliotheek Z-O-U-T

de Bibliotheek Z-O-U-T Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening de Bibliotheek Z-O-U-T (Zuid Oost Utrecht) Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Inhoud Samenvatting - onepager 2 Samenvatting

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Tarieven en leenvoorwaarden

Rapportage Biebpanel. Tarieven en leenvoorwaarden Tarieven en leenvoorwaarden Rapportage Biebpanel Dit document bevat een compacte rapportage van het in maart 2014 gehouden Biebpanel-onderzoek naar de toekomst van de Bibliotheek. 15 augustus 2014 Biebpanel:

Nadere informatie

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over voor bibliotheken Rapportage onderzoek keuzes van bibliotheken een onderzoek onder klanten naar hun mening over dilemma s van bibliotheken de Bibliotheek Deventer Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Rapportage onderzoek collectie fictie. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek collectie fictie. voor bibliotheken Rapportage onderzoek collectie fictie voor bibliotheken Rapportage onderzoek collectie fictie Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over de collectie fictie van de bibliotheek Regiobibliotheek

Nadere informatie

Rapportage onderzoek collectie fictie. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek collectie fictie. voor bibliotheken Rapportage onderzoek collectie fictie voor bibliotheken Rapportage onderzoek collectie fictie Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over de collectie fictie van de bibliotheek Bibliotheek Den

Nadere informatie

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over

Rapportage onderzoek. een onderzoek onder klanten naar hun mening over voor bibliotheken Rapportage onderzoek keuzes van bibliotheken een onderzoek onder klanten naar hun mening over dilemma s van bibliotheken Bibliotheek Den Haag Inhoud Beschrijving onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Flitspeiling over lezen in de vakantie

Flitspeiling over lezen in de vakantie Flitspeiling over lezen in de vakantie Rapportage Westfriese Bibliotheken Oktober 2017 Samenvatting Samenvatting Achtergrond In deze flitspeiling staat lezen tijdens de vakantieperiode centraal. Hoe lezen

Nadere informatie

September 2016 Collectie & informatiefunctie. Bibliotheek Den Haag. Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek

September 2016 Collectie & informatiefunctie. Bibliotheek Den Haag. Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek September 2016 Collectie & informatiefunctie Bibliotheek Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Beoordeling

Nadere informatie

Onderzoek Digitale dienstverlening. Bibliotheek Den Haag. Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek

Onderzoek Digitale dienstverlening. Bibliotheek Den Haag. Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Onderzoek 3-2014 Digitale dienstverlening Bibliotheek Den Haag Een onderzoek onder klanten over de digitale dienstverlening van de bibliotheek Inhoud Samenvatting - onepager 2 Samenvatting 3 Aanbevelingen

Nadere informatie

Bibliotheek Hilversum

Bibliotheek Hilversum September 2016 Collectie & informatiefunctie Bibliotheek Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Beoordeling

Nadere informatie

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING

PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING ONDERZOEK 04 - VERSIE 1.0 PROBIBLIO / INFORMATIEVOORZIENING AMSTERDAM, 29 MEI 2012 UITNODIGING Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: informatievoorziening [bibliotheek] vraagt uw mening! Geachte [aanhef]

Nadere informatie

Rapportage onderzoek vindbaarheid een onderzoek naar de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek

Rapportage onderzoek vindbaarheid een onderzoek naar de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Rapportage onderzoek vindbaarheid een onderzoek naar de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Bibliotheek Den Haag Inhoud Samenvatting onderzoeksresultaten 3 Verantwoording 4 1.

Nadere informatie

Flitspeiling over lezen in de vakantie

Flitspeiling over lezen in de vakantie Flitspeiling over lezen in de vakantie Rapportage Cluster Twente Oktober 2017 Samenvatting Samenvatting Achtergrond In deze flitspeiling staat lezen tijdens de vakantieperiode centraal. Hoe lezen panelleden

Nadere informatie

September 2016 Collectie & informatiefunctie. Cluster Deventer. Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek

September 2016 Collectie & informatiefunctie. Cluster Deventer. Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek September 2016 Collectie & informatiefunctie Cluster Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Beoordeling

Nadere informatie

Bibliotheek Hilversum

Bibliotheek Hilversum Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden Bibliotheek Hilversum Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen 6 1. Lidmaatschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie

Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Nieuwsbrief burgerpanel Overschie Resultaten 3 e peiling: communicatiemiddelen 3 februari 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de derde peiling met het burgerpanel Overschie. De

Nadere informatie

Cluster Midden-Overijssel

Cluster Midden-Overijssel September 2016 Collectie & informatiefunctie Cluster Midden-Overijssel Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording

Nadere informatie

Cluster Kop van Overijssel

Cluster Kop van Overijssel September 2016 Collectie & informatiefunctie Cluster Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Beoordeling

Nadere informatie

Cluster Drenthe Stadsbibliotheken

Cluster Drenthe Stadsbibliotheken September 2016 Collectie & informatiefunctie Cluster Drenthe Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8

Nadere informatie

de Bibliotheek Deventer

de Bibliotheek Deventer Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden de Bibliotheek Deventer Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen 6 1. Lidmaatschap

Nadere informatie

de Bibliotheek Z-O-U-T

de Bibliotheek Z-O-U-T September 2016 Collectie & informatiefunctie de Bibliotheek Een onderzoek over de collectie en de informatiefunctie van de bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1.

Nadere informatie

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek

Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Vragenlijst onderzoek 2016-1 Subject: Uitnodiging BiebPanel onderzoek: tevredenheid over de bibliotheek Geachte heer/mevrouw [ACHTERNAAM], Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan het volgende onderzoek

Nadere informatie

Onderzoek De toekomst van de bibliotheek

Onderzoek De toekomst van de bibliotheek Onderzoek De toekomst van de bibliotheek Rapportage Het 3e onderzoek in 2013 heeft plaatsgevonden van 19 september t/m 9 oktober 2013. Dit onderzoek ging over de toekomst van de bibliotheek met als onderwerpen

Nadere informatie

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek voor bibliotheken Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over verschillende aspecten en diensten van de bibliotheek de Bibliotheek Deventer

Nadere informatie

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100%

Gemiddeld gebruik van internet via verschillende media, in procenten (meer antwoorden mogelijk) 52% 37% 0% 20% 40% 60% 80% 100% 6 GEBRUIK VAN INTERNET EN SOCIAL MEDIA De gemeente is benieuwd of alle bewoners beschikking hebben over en gebruik maken van internet en van social media en of men belemmerd wordt als het gaat om informatie

Nadere informatie

Periode. Dit onderzoek is uitgevoerd van 24 september t/m 9 oktober 2012.

Periode. Dit onderzoek is uitgevoerd van 24 september t/m 9 oktober 2012. Rapportage BiebPanel meting 3 2012 Tevredenheid over de bibliotheek; een onderzoek onder klanten over verschillende aspecten en diensten van de bibliotheek Periode Dit onderzoek is uitgevoerd van 24 september

Nadere informatie

Het imago van de Bibliotheek. Rapportage Biebpanel

Het imago van de Bibliotheek. Rapportage Biebpanel Het imago van de Bibliotheek Rapportage Biebpanel Dit document bevat een compacte rapportage van het in november-december 2013 gehouden Biebpanel-onderzoek naar het imago van de Bibliotheek. 11 april 2014

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

Rapportage onderzoek imago een onderzoek naar het imago van de bibliotheek

Rapportage onderzoek imago een onderzoek naar het imago van de bibliotheek Rapportage onderzoek imago een onderzoek naar het imago van de bibliotheek De Nieuwe Bibliotheek Inhoud Samenvatting onderzoeksresultaten 3 Verantwoording 4 1. Associaties bibliotheek 9 1.1 Associaties

Nadere informatie

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018 Peiling Bibliotheek - Oktober 2018 Resultaten Inleiding De gemeenteraad van - heeft in 2014 een besluit genomen over de toekomst van het bibliotheekwerk in - tot en met 2020. Daarbij is onder andere gekozen

Nadere informatie

Informatiebehoefte Dordt DE BIBLIOTHEEK ALS INFORMATIESPECIALIST

Informatiebehoefte Dordt DE BIBLIOTHEEK ALS INFORMATIESPECIALIST Informatiebehoefte Dordt DE BIBLIOTHEEK ALS INFORMATIESPECIALIST Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De Dordtse samenleving verandert, en de bibliotheek verandert mee. Samen met de gemeente heeft

Nadere informatie

Vragenlijst BiebPanel meting Collectie & informatiefunctie

Vragenlijst BiebPanel meting Collectie & informatiefunctie Vragenlijst BiebPanel meting 2 2016 Collectie & informatiefunctie Welkom bij dit onderzoek van BiebPanel! In het tweede onderzoek van 2016 staat de collectie van uw bibliotheek centraal. Daarnaast willen

Nadere informatie

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek voor bibliotheken Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over verschillende aspecten en diensten van de bibliotheek Bibliotheek Duinrand

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Nieuws en informatie over de gemeente

Nieuws en informatie over de gemeente Re a ge re n Conc e rnsta f Fe brua ri 2013 o.e n.s@ha a rle m.nl Afde ling Onde rzoe k e n S ta tistie k Grote ma rkt 2 2011 Ha a rle m Gemeente Haarlem, afdeling Onderzoek en Statistiek Digipanel Haarlem

Nadere informatie

Rapportage onderzoek lidmaatschap een onderzoek onder klanten naar verschillende aspecten van het lidmaatschap van de bibliotheek en van BiebPanel

Rapportage onderzoek lidmaatschap een onderzoek onder klanten naar verschillende aspecten van het lidmaatschap van de bibliotheek en van BiebPanel Rapportage onderzoek lidmaatschap een onderzoek onder klanten naar verschillende aspecten van het lidmaatschap van de bibliotheek en van BiebPanel Algemeen rapport Inhoud Samenvatting onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Bibliotheek Hilversum

Bibliotheek Hilversum Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie Bibliotheek Hilversum Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en

Nadere informatie

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek voor bibliotheken Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over verschillende aspecten en diensten van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

Dienstverlening Amsterdam-Noord

Dienstverlening Amsterdam-Noord Dienstverlening Amsterdam-Noord tweede meting bewonerspanel Projectnummer: 9151 In opdracht van stadsdeel Amsterdam-Noord Rogier van der Groep Esther Jakobs Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658 1012 GL

Nadere informatie

Communicatiemiddelen. Inhoud. 1 Conclusies ONDERZOEK ONDER HET BEWONERSPANEL HENDRIK-IDO-AMBACHT

Communicatiemiddelen. Inhoud. 1 Conclusies ONDERZOEK ONDER HET BEWONERSPANEL HENDRIK-IDO-AMBACHT Communicatiemiddelen ONDERZOEK ONDER HET BEWONERSPANEL HENDRIK-IDO-AMBACHT Inhoud 1. Conclusies 2. Figuren en tabellen De afdeling Communicatie van de Hendrik-Ido-Ambacht bezint zich op de toekomst. Hoe

Nadere informatie

Onderzoek website 2015

Onderzoek website 2015 Onderzoek website 2015 Februari 2015 O n d e r z o e k w e b s i t e 2 0 1 5 P a g i n a 2 Inleiding In opdracht van het Webteam is begin 2015 een onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid en het gebruik

Nadere informatie

Juni 2016 Klanttevredenheid. Bibliotheek Hilversum Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek

Juni 2016 Klanttevredenheid. Bibliotheek Hilversum Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek Juni 2016 Klanttevredenheid Bibliotheek Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek 0 Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Aanbevelen van de bibliotheek

Nadere informatie

Bibliotheken Noord Fryslân

Bibliotheken Noord Fryslân Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie Bibliotheken Noord Fryslân Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Ontmoetingsen. verblijffunctie

Rapportage Biebpanel. Ontmoetingsen. verblijffunctie Ontmoetingsen verblijffunctie Rapportage Biebpanel Samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het Biebpanel onderzoek naar de ontmoetings- en verblijffunctie van de Bibliotheek, uitgevoerd in maart

Nadere informatie

Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek /20

Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek /20 Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek 2015 1/20 1. Inleiding In december 2015 is voor de gemeente De Bilt het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hiervoor zijn personen

Nadere informatie

Onderzoek Tarieven en leenvoorwaarden. Bibliotheek Den Haag. Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek

Onderzoek Tarieven en leenvoorwaarden. Bibliotheek Den Haag. Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden Bibliotheek Den Haag Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen 6 1. Lidmaatschap

Nadere informatie

Rapportage onderzoek imago een onderzoek naar het imago van de bibliotheek

Rapportage onderzoek imago een onderzoek naar het imago van de bibliotheek Rapportage onderzoek imago een onderzoek naar het imago van de bibliotheek Bibliotheek Den Haag Inhoud Samenvatting onderzoeksresultaten 3 Verantwoording 4 1. Associaties bibliotheek 9 1.1 Associaties

Nadere informatie

Rapportage. Tevredenheid van klanten met Bibliotheek Kennemerwaard. : Bibliotheek Kennemerwaard, Erna Winters. : BiblioConsult, Koos Warnaar

Rapportage. Tevredenheid van klanten met Bibliotheek Kennemerwaard. : Bibliotheek Kennemerwaard, Erna Winters. : BiblioConsult, Koos Warnaar Rapportage Tevredenheid van klanten met Bibliotheek Kennemerwaard Opdrachtgever Opdrachtnemer : Bibliotheek Kennemerwaard, Erna Winters : BiblioConsult, Koos Warnaar 1 15-03-14 Inhoudsopgave 1. Achtergrond

Nadere informatie

Bibliotheken Noordoost en Noordwest Friesland

Bibliotheken Noordoost en Noordwest Friesland Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden Bibliotheken Noordoost en Noordwest Friesland Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen

Nadere informatie

Onderzoek Communicatie

Onderzoek Communicatie Onderzoek Communicatie Dalfsen 2015 Colofon Onderzoek Communicatie, Dalfsen 2015 December 2015 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Dalfsen. Uitvoering: Onderzoek & Informatie, gemeente

Nadere informatie

Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening

Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening Stadspanelonderzoek naar onze dienstverlening Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het panel bijna 2000 leden. Elk lid van

Nadere informatie

Juni 2016 Klanttevredenheid. Bibliotheek Den Haag Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek

Juni 2016 Klanttevredenheid. Bibliotheek Den Haag Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek Juni 2016 Klanttevredenheid Bibliotheek Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek 0 Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Aanbevelen van de bibliotheek

Nadere informatie

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek

Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek voor bibliotheken Rapportage onderzoek tevredenheid over de bibliotheek Een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over verschillende aspecten en diensten van de bibliotheek Bibliotheek Den Haag

Nadere informatie

Hoofdstuk 14. Openbare Bibliotheek

Hoofdstuk 14. Openbare Bibliotheek Hoofdstuk 14. Openbare Bibliotheek Samenvatting In circa vier op de tien Leidse huishoudens is minimaal één lenerspas van de bibliotheek voor iemand van 16 jaar en ouder aanwezig. Meestal gaat het om één

Nadere informatie

Westfriese Bibliotheken

Westfriese Bibliotheken Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden Westfriese Bibliotheken Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen 6 1. Lidmaatschap

Nadere informatie

Juni 2016 Klanttevredenheid. Bibliotheken Noord Fryslân Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek

Juni 2016 Klanttevredenheid. Bibliotheken Noord Fryslân Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek Juni 2016 Klanttevredenheid Bibliotheken Fryslân Een onderzoek naar de beoordeling van diensten van de bibliotheek 0 Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Aanbevelen van de

Nadere informatie

naar de toekomst van de Bibliotheek. Rapportage Biebpanel

naar de toekomst van de Bibliotheek. Rapportage Biebpanel De toekomst van de Bibliotheek Rapportage Biebpanel Dit document bevat een compacte rapportage van het in september 2013 gehouden Biebpanelonderzoek naar de toekomst van de Bibliotheek. 27 januari 2014

Nadere informatie

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37

lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen & inzien lenen en inzien_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:37 lenen en inzien_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:37 lenen & inzien Bibliotheek Den Haag heeft veel te bieden, maar u zult vooral plezier

Nadere informatie

Learnings onderzoek overall tevredenheid

Learnings onderzoek overall tevredenheid voor bibliotheken Learnings onderzoek overall tevredenheid Learnings onderzoek overall tevredenheid Ingrid Balijon 1 Onderwerpen NPS Wat maakt dat de NPS hoog is? Profiel promotors en detractors Gemaksdiensten

Nadere informatie

Voordelen van de bieb

Voordelen van de bieb Voordelen van de bieb Een abonnement van de bieb biedt jou eindeloos lees-, kijk- en luisterplezier. Naast boeken leen je ook gratis muziek, films, luisterboeken, tijdschriften en bladmuziek. Een keuze

Nadere informatie

Resultaten Bewonerspanel: Januaripeiling. Belangrijkste resultaten: bibliotheek. Januaripeiling 2014

Resultaten Bewonerspanel: Januaripeiling. Belangrijkste resultaten: bibliotheek. Januaripeiling 2014 Onderzoek, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Resultaten Bewonerspanel: Januaripeiling Januaripeiling 2014 Van 20 januari t/m 3 februari heeft Onderzoek een peiling

Nadere informatie

Samenvatting & conclusie

Samenvatting & conclusie Het is een dynamische tijd voor de samenwerkende bibliotheken in Westfriesland (bibliotheek Westfriesland Oost en bibliotheek WEB). De veranderingen in de samenleving en de vele digitale mogelijkheden

Nadere informatie

de Bibliotheek Deventer

de Bibliotheek Deventer Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie de Bibliotheek Deventer Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen

Nadere informatie

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg

Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Is jouw maand ook altijd iets te lang? Onderzoek Jongerenpanel Tilburg Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Tilburg DIMENSUS beleidsonderzoek December 2012 Projectnummer 507 Inhoudsopgave Samenvatting

Nadere informatie

Regiobibliotheek Z-O-U-T

Regiobibliotheek Z-O-U-T Onderzoek 1-2014 Tarieven en leenvoorwaarden Regiobibliotheek Z-O-U-T Een onderzoek onder klanten over het lidmaatschap van de bibliotheek Inhoud Samenvatting 2 Aanbevelingen en overwegingen 6 1. Lidmaatschap

Nadere informatie

praktische zaken praktische zaken_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:50

praktische zaken praktische zaken_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:50 praktische zaken praktische zaken_folder_a5_def.indd 1 11-04-11 12:50 praktische zaken_folder_a5_def.indd 2 11-04-11 12:50 praktische zaken Op zoek naar een bepaald boek, een cd, dvd, bd of naslagwerk?

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken. voor bibliotheken Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken voor bibliotheken Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken Een onderzoek onder klanten over de bibliotheekmedewerkers de Bibliotheek Deventer BiebPanel

Nadere informatie

1 Bent u lid van de bibliotheek Dommeldal in Heeze-Leende? Nee

1 Bent u lid van de bibliotheek Dommeldal in Heeze-Leende? Nee 1 Bent u lid van de bibliotheek Dommeldal in Heeze-Leende? Ja 87 Nee 140 0 20 40 60 80 100 120 140 160 2 Kunt u aangeven waarom niet? Het lidmaatschap is te duur 5 Ik lees niet graag 23 Het aanbod is te

Nadere informatie

De top 10 van Biblionet Drenthe in Jaarverslag ingekort tot tien speerpunten

De top 10 van Biblionet Drenthe in Jaarverslag ingekort tot tien speerpunten De top 10 van Biblionet Drenthe in 2015 Jaarverslag ingekort tot tien speerpunten 1 Onderwijs: Succesvolle projecten en een sterk netwerk Biblionet Drenthe draagt bij aan het verbeteren van de lees- en

Nadere informatie

Hoofdstuk 22. Openbare Bibliotheek

Hoofdstuk 22. Openbare Bibliotheek Hoofdstuk 22. Openbare Bibliotheek Samenvatting Ruim vier op de tien volwassen Leidenaren bezoekt wel eens een vestiging van de Leidse Openbare Bibliotheek, 32% geeft aan ook bij de bibliotheek te lenen.

Nadere informatie

Onderzoek klanttevredenheid Archief Eemland

Onderzoek klanttevredenheid Archief Eemland Onderzoek klanttevredenheid Archief Eemland Gemeente Amersfoort Dymphna Meijneken, Marlies Visser 9 april 2015 De meeste mensen die Archief Eemland bezoeken komen om archiefdocumenten in te zien en voor

Nadere informatie

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek activiteiten. voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten voor bibliotheken Rapportage onderzoek activiteiten Een onderzoek onder klanten over de activiteiten van de bibliotheek Regiobibliotheek Z-O-U-T BiebPanel meting 1 2013

Nadere informatie

Bewonerspanel Utrecht peiling september 2010

Bewonerspanel Utrecht peiling september 2010 Bewonerspanel Utrecht peiling september 2010 Van 17 september t/m 3 oktober 2010 heeft Bestuursinformatie een peiling onder de leden van het Bewonerspanel Utrecht gehouden. De peiling ging over verschillende

Nadere informatie

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel

ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel ZeelandNet.nl Bezoekersprofiel 22 mei 2014 Walter Bil Marketing Services 1 Korte samenvatting 2 Bezoekers van ZeelandNet.nl komen uit Zeeland en zijn voornamelijk mannen van gemiddeld 58 jaar die klant

Nadere informatie

Culturele activiteiten in Noord

Culturele activiteiten in Noord Culturele activiteiten in Noord Samenvatting Wat vinden de inwoners van Amsterdam-Noord van het aanbod van culturele voorzieningen in hun stadsdeel? Deze vraag is gesteld aan het bewonerspanel van het

Nadere informatie

E-boeken in de Nederlandse bibliotheken Een onderzoek naar de behoefte van Nederlanders over de uitleen van e- boeken in bibliotheken

E-boeken in de Nederlandse bibliotheken Een onderzoek naar de behoefte van Nederlanders over de uitleen van e- boeken in bibliotheken Rapport E-boeken in de Nederlandse bibliotheken Een onderzoek naar de behoefte van Nederlanders over de uitleen van e- boeken in bibliotheken Project: 16013937 Datum: 8 maart 2016 Aanleiding, doelgroep

Nadere informatie

Hoofdstuk 20. Openbare bibliotheek

Hoofdstuk 20. Openbare bibliotheek Hoofdstuk 20. Openbare bibliotheek Samenvatting Vier op de tien volwassen Leidenaren bezoekt wel eens een vestiging van de Leidse Openbare Bibliotheek, geeft aan ook bij de bibliotheek te lenen. Het bezoek

Nadere informatie

Openingstijden Stadswinkels 2008

Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 René van Duin & Maaike Dujardin Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) december 2008 In opdracht van Publiekszaken afdeling Beleid

Nadere informatie

Rapportage enquête Boeken lenen bij bibliotheken door Stichting Senia

Rapportage enquête Boeken lenen bij bibliotheken door Stichting Senia Rapportage enquête Boeken lenen bij bibliotheken door Stichting Senia INLEIDING Door de Stichting Senia werd in juni 215 onder haar lezers een enquête uitgevoerd over Boeken lenen bij bibliotheken. Doel

Nadere informatie

Wat is uw leeftijd? jaar (Programmeur: leeftijd die door mag in het onderzoek is 65 jaar en ouder)

Wat is uw leeftijd? jaar (Programmeur: leeftijd die door mag in het onderzoek is 65 jaar en ouder) Doelgroeponderzoek 1, 2018 Selectievragen: Wat is uw geslacht? - Man - Vrouw Wat is uw leeftijd? jaar (Programmeur: leeftijd die door mag in het onderzoek is 65 jaar en ouder) In welke provincie woont

Nadere informatie

Hoofdstuk 8. Openbare Bibliotheek

Hoofdstuk 8. Openbare Bibliotheek Hoofdstuk 8. Openbare Bibliotheek Samenvatting Van alle volwassen Leidenaren bezoekt vier op de tien respondenten wel eens een vestiging van de Leidse Openbare Bibliotheek. De meeste bezoekers zeggen over

Nadere informatie

de Bibliotheek Z-O-U-T

de Bibliotheek Z-O-U-T Maart 2017 Medewerkers van de Bibliotheek de Bibliotheek Een onderzoek naar de medewerkers van de Bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Contact met medewerkers

Nadere informatie

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid Internetpanel Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Resultaten peiling 30: Communicatie nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 1. Inleiding Vanaf 2015 verandert het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (vanaf

Nadere informatie

de nieuwe bibliotheek (Almere)

de nieuwe bibliotheek (Almere) Maart 2017 Medewerkers van de Bibliotheek de nieuwe bibliotheek (Almere) Een onderzoek naar de medewerkers van de Bibliotheek Inhoud Onepager 2 Conclusies en aanbevelingen 3 Verantwoording 8 1. Contact

Nadere informatie

Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken. voor bibliotheken

Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken. voor bibliotheken Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken voor bibliotheken Rapportage onderzoek personeel van bibliotheken Een onderzoek onder klanten over de medewerkers van de bibliotheek Bibliotheek Den Haag

Nadere informatie