Vraag Wat moet ik als bewoners regelen voordat betaald parkeren wordt ingevoerd op 24 maart 2017?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vraag Wat moet ik als bewoners regelen voordat betaald parkeren wordt ingevoerd op 24 maart 2017?"

Transcriptie

1 FAQ invoering betaald parkeren Randwijck Wat wordt verteld op de informatieavond? Tijdens de informatieavond wordt allereerst kort stilgestaan bij het te reguleren gebied, de reguleringstijden, waar parkeerautomaten geplaatst worden en hoe handhaving werkt. Het grootste gedeelte van de informatieavond gaat over het gebruik van de vergunningen. Hoe u bijvoorbeeld uw bezoek kunt aanmelden via de webapplicatie. Of hoe u uw vergunning kunt aanvragen, wijzigen of verlengen via het digitaal loket. De informatieavond is dan ook alleen interessant als u onvoldoende kennis heeft om een vergunning zelfstandig aan te vragen. U kunt ook veel informatie teruglezen op Indien u specifiek op uw situatie vragen heeft kunt u ook contact opnemen met de Parkeerregisseur Leon Baas (l.baas@amstelveen.nl) of via Whatsapp van de gemeente Amstelveen ( ) Wat moet ik als bewoners regelen voordat betaald parkeren wordt ingevoerd op 24 maart 2017? Dat hangt van uw situatie af of een vergunning nodig is. De volgende vergunningen zijn beschikbaar: - Bewonersvergunning (1 e 40,00/2 e 160,00 per jaar). Per vergunning kan 1 kenteken actief zijn. - Bezoekersvergunning ( 10,00 per pas, 10 online tegoed). Deze vergunning is nodig om uw bezoek aan te melden. U kunt maximaal 10 passen aanvragen waarvan er 5 tegelijk geactiveerd kunnen worden, 1 kenteken per pas) - Ondernemersvergunning ( 240 per jaar). 1 kenteken kan actief zijn. - Mantelzorgvergunning 40 per jaar). De mantelzorg behoevende dient deze vergunning aan te vragen. - Gehandicaptenparkeervergunning ( 25 per jaar. Hiervoor dient u te beschikken over een GPK en met deze vergunning kunt u in alle vergunningsgebieden parkeren). U dient de voor u relevante vergunning(en) aan te vragen via het digitaal loket ( of aan het Raadhuis. Waarom is gekozen voor reguleringstijden van uur voor het gehele gebied en niet zoals eerder is aangegeven van uur in een deel van het te reguleren gebied?

2 Voor de invoering van betaald parkeren in Randwijck waren de volgende reguleringstijden opgezet: - Gebied Amsterdamseweg-Borsselenkade en Laanhorn tot Graaf Florislaan: maandag t/m vrijdag uur - Henegouwselaan tot de brug met de Borsselenkade: maandag t/m vrijdag uur De gemeente heeft eerder gecommuniceerd de eventuele wens van de bewoners om de reguleringstijden aan te passen, serieus te nemen. Bewoners van het huidige reguleringsgebied B (Henegouwselaan), die dus inmiddels enige tijd betaald parkeren hebben, willen graag de parkeertijd aangepast zien tot uur omdat men tussen uur thuis komt en het dan toch al iets drukker in de straat is. Omdat alleen tussen de Bos en Vaartlaan, Rentmeesterslaan, Catharina van Clevepark en Iepenrodelaan er nog reguleringstijden zouden gelden van uur, is besloten ook hier reguleringstijden van uur toe te passen. Dit zodat er 1 zone ontstaat en er geen onduidelijke situaties voor parkeerders ontstaat. Welk nadeel kleeft er aan deze aanpassing van reguleringstijden? Indien u uw bezoek gaat aanmelden voor de gehele reguleringstijd, dan betekent dit ten opzichte van de vorige situatie dat u 1 extra dient te betalen. U betaalt namelijk 1 voor maximaal 4 uur. De maximale parkeerduur is van uur totaal 9 uur. Dit was 8 uur. Welke voordeel heeft deze aanpassing van reguleringstijden? Er zal 1 zonecode zijn voor GSM Parkeren. Er is geen onderscheid tussen parkeerautomaten, wat concreet betekent dat u en uw bezoek minder kans op boetes hebben. Tevens kunt u in heel het gereguleerde gebied parkeren: van de Henegouwselaan tot de Willem van Beijerenlaan. Waar komen de parkeerautomaten te staan? Op de onderstaande plattegrond treft u de locaties aan waar de parkeerautomaten begin maart 2017 geplaatst zullen worden.

3 Hoe gaat de handhaving eruit zien, wat mag ik daar van verwachten en hoe werkt dit? Handhaving van Amstelveen controleert het kenteken van elk geparkeerd voertuig in het reguleringsgebied. Hiervoor beschikt de handhaver over een soort mobiele telefoon met scanoptie. De handhaver loopt door de straten en maakt dus geen gebruik van scanvoertuigen. Als een kenteken niet geregistreerd staat, zal een naheffingsaanslag parkeerbelasting (boete) uitgeschreven worden en onder de ruitenwisser geplaatst worden. Als er wel parkeerrecht is, gebeurt er niets en loopt de handhaver door naar het volgende voertuig. De eerste twee weken na invoering van betaald parkeren wordt alleen gewaarschuwd en worden geen boetes uitgedeeld. Dit betekent dat u als bewoners of uw bezoek de tijd krijgt om de zaken goed op orde te krijgen en dat eventuele foutieve aanmeldingen niet direct tot bekeuringen zullen leiden. Als u als bewoner of uw bezoek een naheffingsaanslag parkeerbelasting heeft ontvangen en u vindt dat dit onterecht is, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Amstelveen. De gemeente kan dan nader onderzoek doen en eventueel direct de bekeuring kan seponeren. Hierdoor hoeft u niet officieel in bezwaar te gaan.

4 Ik heb een garage met oprit, moet ik dan ook een bewonersvergunning aan te vragen? Nee, dit hoeft u niet te doen. Een garage, oprit, carport en dergelijke betreft parkeren op eigen terrein. Omdat dit eigen terrein is, kunnen en mag de gemeente hier niet handhaven. De stoep geldt als openbare weg en daar moeten wij wel handhaven. Ik heb een caravan. Moet ik hiervoor parkeergeld betalen om deze voor mijn deur neer te zetten? Nee, dat hoeft u niet. In alle gevallen is de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) leidend. Dat betekent dat een caravan, aanhangwagen of camper nooit langer dan 3 aaneengesloten dagen geparkeerd mag worden. Hierdoor heeft een vergunning weinig zin (de caravan, aanhangwagen of camper moet tenslotte na 3 dagen weg zijn) en dit zou ook een dure aangelegenheid worden voor u (vaak betekent dit een 2de bewonersvergunning à 160 of via bezoekersparkeren 1 voor elke 4 uur). Voor een caravan, aanhangwagen en camper hoeft u dus geen parkeerrecht te voldoen, zolang u zich houdt aan de maximum 3 aaneengesloten dagen. Als deze termijn overschreden wordt, volgt een bekeuring in de vorm van een Mulderbon. : Kan ik een kenteken wijzigen op mijn bewonersvergunning? : Ja, u kunt dit op twee manieren doen: U bezoekt het raadhuis. Bij de Balie Parkeren wijzigen de medewerkers het kenteken voor u. Maar u kunt ook het digitale loket bezoeken, waar u het kenteken zelf kunt wijzigen. Indien u vaak wisselt tussen kentekens dan wijzigt u niet het kenteken maar voegt u een kenteken toe zodat deze in de lijst blijft staan en u deze kunt activeren. Mag ik met mijn bewonersvergunning in heel Randwijck parkeren/is mijn vergunning geldig in heel Randwijck? Ja, de vergunning is geldig in het reguleringsgebied waar u woont, in dit geval vergunningsgebied 16. U kunt niet met deze vergunning parkeren in andere vergunningsgebieden zoals het Stadshart. : Hoeveel bezoekersvergunningen mag ik afnemen? : U kunt maximaal 10 bezoekersvergunningen aanvragen, één bezoekersvergunning bestaat uit één pas, waarmee u één kenteken kunt aanmelden. De vergunning kost 10 per stuk waarbij u direct 10 online tegoed ontvangt. U heeft dus direct de beschikking over 10 aanmeldingen die gedaan

5 kunnen worden via de webapplicatie. Als u uw bezoek aanmeldt via de parkeerautomaat dan dient u de 1 transactiekosten via uw bankpas te betalen, het online tegoed blijft onaangetast. Van de tien vergunningen kunt u er vijf tegelijk gebruiken. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar op deze manier kunt u mensen die geregeld op bezoek komen als het ware een eigen pas geven. U dient alleen uw bezoek aan te melden tijdens de reguleringstijden, buiten deze tijden is het vrij parkeren. : Ik ben ondernemer, wat betekent het eventuele betaald parkeren met vergunningen voor mij? : Een ondernemer die gevestigd is in een gebied met betaald parkeren, heeft de mogelijkheid om een ondernemersvergunning aan te schaffen. Deze kost 240 per jaar en kan maximaal 50 kentekens bevatten, waarvan u er maximaal één tegelijk kunt activeren. Via het digitaal loket is het eenvoudig om van kenteken te wisselen. Dit kunt u onbeperkt blijven doen. Hoeveel ondernemersvergunningen u kunt aanschaffen, hangt af van het bruto vloeroppervlak en het aantal medewerkers. : Ik heb meer dan 2 auto s, wat kan ik doen? : De gemeente Amstelveen biedt alleen bewonersvergunningen aan voor de eerste twee auto s. De reden hiervan is dat de parkeerdruk niet te hoog op mag lopen. Iedere bewoners moet gebruik kunnen maken van zijn/haar aangevraagde vergunning door de auto op een gereguleerde parkeerplaats te kunnen zetten. Als u echter een eigen oprit en/of garage heeft, kunt u uw derde auto daar parkeren. Dit is namelijk eigen terrein en dus mag de gemeente daar niet fiscaal handhaven. : Ik heb een gehandicaptenparkeerkaart (GPK), wat moet ik doen om in een gereguleerd gebied te mogen parkeren? : Wanneer u in het bezit bent van een GPK, moet u eerst een gehandicaptenparkeervergunning (GPV) aanvragen om ook in gereguleerd gebied te kunnen parkeren. Deze kunt u voor 25 per jaar aanvragen in het digitaal loket of aan het Raadhuis. Met alleen een GPK kunt u het volgende doen: - Onbeperkt parkeren in de blauwe zone in Amstelveen - Maximaal 4 uur parkeren op elke algemene gehandicapten parkeerplaats in Amstelveen (vergeet de draaischijf niet) Met een GPV kunt u daarnaast ook: - Onbeperkt gebruik maken van elke parkeerplaats, waar betaald parkeren geldt, in Amstelveen.

Veel gestelde vragen parkeerenquête Randwijck

Veel gestelde vragen parkeerenquête Randwijck Veel gestelde vragen parkeerenquête Randwijck Enquête en beleid Waarom wordt er nu alweer een enquête in Randwijck uitgezet? De gemeenteraad heeft op 3 februari 2016 de motie Onderzoek naar uitbreiding

Nadere informatie

A. Voor bewoners die geen vergunning kunnen aanvragen Pagina 5 1. Waar kan ik parkeren zonder vergunning? 2. Waarom kan ik geen vergunning aanvragen?

A. Voor bewoners die geen vergunning kunnen aanvragen Pagina 5 1. Waar kan ik parkeren zonder vergunning? 2. Waarom kan ik geen vergunning aanvragen? Voor bewoners Pagina 2-5 1. Wat is het gebied waar het betaald parkeren wordt uitgebreid? 2. Kan ik een vergunning aanvragen? 3. Hoe en waar kan ik een vergunning aanvragen? 4. Vanaf wanneer kan ik een

Nadere informatie

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt

Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt Bijlage: Kraagregeling Vruchtenbuurt 1 In deze bijlage vindt u praktische informatie over het aanvragen van uw parkeervergunning. Inhoudsopgave Hoe werkt de regeling? bladzijde 1 Parkeervergunning voor

Nadere informatie

Handleiding Betalen straatparkeren

Handleiding Betalen straatparkeren Handleiding Betalen straatparkeren Betalen bij de parkeerautomaat Bij de parkeerautomaten op straat kunt u alleen met muntgeld, bankpas of mobiel belparkeren (app) betalen. U moet daarbij uw kenteken invoeren.

Nadere informatie

Parkeren. met een vergunning. Goes is.

Parkeren. met een vergunning. Goes is. Parkeren met een vergunning Goes is www.goes.nl 2 Eenvoudig en snel: zelf uw parkeervergunning aanvragen, wijzigen of opzeggen via het digitaal parkeerloket. Via www.goes.nl/parkeren vraagt u, als u in

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Bezoekersvergunning

Veelgestelde vragen Bezoekersvergunning Veelgestelde vragen Bezoekersvergunning 1. Kosten Hoeveel kost de digitale bezoekersvergunning per jaar? Zie www.parkerendelft.com/parkeren voor de actuele tarieven. Wat kost het bellen met 14015? Voor

Nadere informatie

Wat betekent vergunninghoudersparkeren?

Wat betekent vergunninghoudersparkeren? Wat betekent vergunninghoudersparkeren? In het gebied mag binnen de tijden waarop parkeren gereguleerd wordt alleen geparkeerd worden met een vergunning of tegen betaling van een dagtarief. Tijden regulering

Nadere informatie

Toelichting Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5

Toelichting Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Toelichting Artikel 2 Vergunningen voor het parkeren op parkeerapparatuur- en/of belanghebbendenplaatsen worden uitgegeven op basis van de Parkeerverordening. Het aanwijzen van de plaatsen waar met een

Nadere informatie

Uitvoeringsregels Parkeerbeleid 2013-2020. Tot stand gekomen in combinatie met het Parkeerbeleid 2013-2020

Uitvoeringsregels Parkeerbeleid 2013-2020. Tot stand gekomen in combinatie met het Parkeerbeleid 2013-2020 Uitvoeringsregels Parkeerbeleid 2013-2020 Tot stand gekomen in combinatie met het Parkeerbeleid 2013-2020 Vastgesteld door B&W in december 2013 INHOUDSOPGAVE Het parkeerbeleid 2013-2020 is 26 september

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven augustus 2014 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning

Kraagregeling: informatieavond en aanvragen vergunning Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Parkeren Retouradres: Postbus 12 651, 2500 DP Den Haag Uw brief van Aan bewoners, bedrijven en instelling in Heesterbuurt-Noord Uw kenmerk Ons kenmerk SB2009.15090

Nadere informatie

Beleidsregels aanvragen en afgifte parkeervergunningen gemeente Amstelveen

Beleidsregels aanvragen en afgifte parkeervergunningen gemeente Amstelveen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amstelveen Nr. 39090 28 februari 2018 Beleidsregels aanvragen en afgifte parkeervergunningen gemeente Amstelveen 2018 Z-2018/004262 Burgemeester en wethouder

Nadere informatie

BETAALD PARKEREN, WAT BETEKENT HET VOOR U? FAQ

BETAALD PARKEREN, WAT BETEKENT HET VOOR U? FAQ BETAALD PARKEREN, WAT BETEKENT HET VOOR U? FAQ Over de peiling Waarom wordt er een peiling gehouden? De parkeeroverlast in de Oosterpark is groot. Vooral in gebieden waar nog geen betaald parkeren geldt.

Nadere informatie

Opbrengst straatparkeren

Opbrengst straatparkeren Rapportage gereguleerd parkeren 1e half jaar 2017 Dit bericht bevat informatie over de belangrijkste indicatoren voor het gereguleerd parkeren in Vlaardingen. Het doel is om de raad, het college en het

Nadere informatie

BELEIDSREGELS AANVRAGEN, TOEWIJZEN EN UITGEVEN VAN PARKEERVERGUNNINGEN GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 2017

BELEIDSREGELS AANVRAGEN, TOEWIJZEN EN UITGEVEN VAN PARKEERVERGUNNINGEN GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen op Zoom. Nr. 31927 28 februari 2017 BELEIDSREGELS AANVRAGEN, TOEWIJZEN EN UITGEVEN VAN PARKEERVERGUNNINGEN GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 2017 Het college van

Nadere informatie

Beantwoording raadsvraag

Beantwoording raadsvraag Beantwoording raadsvraag Onderwerp Kosten invoeren blauwe zone parkeren Datum 14-jun-2012 Nummer RV-1233 Steller vraag W. van Rooij Fractie VVD Portefeuillehouder N. Lemlijn Steller P. Verheijen Datum

Nadere informatie

Beleidsregels Parkeervergunningen Tilburg Het bestuurlijk kader is de Hoofdlijnennotitie Parkeren 2016 en de Parkeerverordening 2011.

Beleidsregels Parkeervergunningen Tilburg Het bestuurlijk kader is de Hoofdlijnennotitie Parkeren 2016 en de Parkeerverordening 2011. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Tilburg Nr. 199512 19 september 2018 Beleidsregels Parkeervergunningen Tilburg 2018 Het bestuurlijk kader is de Hoofdlijnennotitie Parkeren 2016 en de Parkeerverordening

Nadere informatie

besluit van burgemeester en wethouders

besluit van burgemeester en wethouders besluit van burgemeester en wethouders div-nummer onderwerp 850636 Uitvoeringsbesluit parkeerverordening 2012 burgemeester en wethouders van gouda Gelezen het advies van 10 december 2013 Gelet op artikel

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Gouda. Nr. 130389 31 december 2015 Uitvoeringsbesluit parkeerverordening 2012 Burgemeester en wethouders van Gouda; gelezen het voorstel van 5 november 2015;

Nadere informatie

PARKEREN. doe je zo!

PARKEREN. doe je zo! PARKEREN doe je zo! PARKEERVERGUNNINGEN 06 VERGUNNINGPARKEREN Digitaal vergunningparkeren In 06 worden alle parkeervergunningen in Bergen op Zoom digitaal. Dit betekent dat een vergunning achter de voorruit

Nadere informatie

GEMEENTE TEXEL. Gemeenteblad Texel 2016, nr 76 datum 25-nov-16 Aanwijzingsbesluit parkeren 2017 INTREKKING aanwijzingsbesluit parkeren 2016

GEMEENTE TEXEL. Gemeenteblad Texel 2016, nr 76 datum 25-nov-16 Aanwijzingsbesluit parkeren 2017 INTREKKING aanwijzingsbesluit parkeren 2016 GEMEENTE TEXEL Gemeenteblad Texel 2016, nr 76 datum 25-nov-16 Aanwijzingsbesluit parkeren 2017 INTREKKING aanwijzingsbesluit parkeren 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Texel; gelet op

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen Amstelveen 2016

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen Amstelveen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amstelveen. Nr. 101430 27 juli Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen Amstelveen De raad van de Gemeente Amstelveen; gelezen het voorstel

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB ; BESLUIT: PARKEERVERORDENING 2015

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB ; BESLUIT: PARKEERVERORDENING 2015 BIS- 001351 De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 april 2015, nr. RVB15-0034; gelet op Gemeentewet, artikel 149 en Wegenverkeerswet

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: Gemeenteblad nr. 188 1 gelet op artikel 225 van de Gemeentewet, vast te stellen de: VERORDENING op de

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit parkeren

Aanwijzingsbesluit parkeren Gemeenteblad Texel 2018 nr 24 datum 10-dec-20 Aanwijzingsbesluit parkeren Texel Aanwijzingsbesluit parkeren Het college van burgemeester en wethouders van Texel: gelet op artikel 225 van de Gemeentewet:

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2019

Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2019 CVDR Officiële uitgave van Almere. Nr. CVDR616888_1 19 december 2018 Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2019 De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018

Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 CVDR Officiële uitgave van Doesburg. Nr. CVDR480625_1 31 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering parkeerbelastingen 2018 De raad van de gemeente Doesburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker

Handleiding Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Handleiding Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Met de digitale bezoekersregeling kunt u uw bezoek laten parkeren voor de helft van het geldende parkeertarief. In deze handleiding leest u alles wat

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013.

vast te stellen de Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2013. CVDR Officiële uitgave van Almere. Nr. CVDR250310_1 12 december 2017 De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: gelet op artikel 225 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt

Onderwerp Betaald parkeren Heesterbuurt en Vruchtenbuurt Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van de Commissie Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSB/2012.88 RIS 247391 Doorkiesnummer 070-353

Nadere informatie

Yellowbrick handleiding. Internetparkeren

Yellowbrick handleiding. Internetparkeren Yellowbrick handleiding Internetparkeren Het gebruik van Internetparkeren van Yellowbrick Internetparkeren is de ideale manier om voor bezoekers of collega s parkeergeld op straat te betalen. U doet dit

Nadere informatie

Beleidsregels Parkeervergunningen Tilburg 2017

Beleidsregels Parkeervergunningen Tilburg 2017 Beleidsregels Parkeervergunningen Tilburg 2017 Gemeente Tilburg Vastgesteld College van B&W 30 mei 2017 Auteurs: Datum: mei 2017 John Swaans / Rogier Kuypers (Ruimte) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen

Nadere informatie

WIJZIGING BESLUIT TOT AANWIJZEN PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOEPASSEN WIELKLEM

WIJZIGING BESLUIT TOT AANWIJZEN PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOEPASSEN WIELKLEM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSB/2012.629 RIS 252244 WIJZIGING BESLUIT TOT AANWIJZEN PLAATSEN BETAALD PARKEREN EN TOEPASSEN WIELKLEM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op: - artikel 2 van

Nadere informatie

Gemeente Almere. Besluit. De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: Pagina 1

Gemeente Almere. Besluit. De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: Pagina 1 Besluit Nummer Datum De raad van de gemeente Almere, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders: B E S L U I T: 1 gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; vast te stellen de: VERORDENING op de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad - ~ t" Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV Onderwerp : College van B&W : 20-03-2018 : Lennart Harpe : Kay van der Kraan

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren (PARKEERVERORDENING 2016)

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren (PARKEERVERORDENING 2016) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Bergen (NH). Nr. 121440 16 december 2015 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen voor het parkeren (PARKEERVERORDENING

Nadere informatie

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 10-05-2016 Ons kenmerk RO10/16.0003149 Contactpersoon K.J. Laumen

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Handleiding Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker

Handleiding Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Handleiding Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Met de digitale bezoekersregeling kunt u uw bezoek laten parkeren voor de helft van het geldende parkeertarief. In deze handleiding leest u alles wat

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven januari 2015 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

Handleiding Dagkaartregeling B-zone. Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker

Handleiding Dagkaartregeling B-zone. Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Handleiding Dagkaartregeling B-zone Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Met de digitale bezoekersregeling kunt u uw bezoek laten parkeren voor de helft van het geldende parkeertarief. Woont u in

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit parkeerverordening

Uitvoeringsbesluit parkeerverordening Het college van burgemeester en wethouders van Gouda; gelezen het voorstel van 23 februari 2017, dossiernummer 988; gelet op artikel 3 en 4 van de Parkeerverordening; besluiten tot vaststelling van: Uitvoeringsbesluit

Nadere informatie

Geen coulance voor gehandicapte parkeerster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West

Geen coulance voor gehandicapte parkeerster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen coulance voor gehandicapte parkeerster Gemeente Amsterdam Stadsdeel West 22 mei 2012 RA120667 Samenvatting In Amsterdam mogen gehandicapten gratis parkeren. Houders

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2018

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2018 Onderwerp: Besluit tot vaststelling van de verordening Parkeerbelastingen Oss 2018 Volgnummer Dienst/afdeling IBOR/SLWE De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 30 oktober 2018,

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van 30 oktober 2018, CVDR Officiële uitgave van Enschede. Nr. CVDR616091_1 31 december 2018 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2019 De Raad van de Gemeente Enschede gelezen het voorstel van

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFING BLAUWE ZONE 2015 versie IV

BELEIDSREGELS ONTHEFFING BLAUWE ZONE 2015 versie IV BELEIDSREGELS ONTHEFFING BLAUWE ZONE 2015 versie IV Onderwerp: Beleidsregels voor het verstrekken en wijzigen van ontheffingen ten behoeve van parkeren in een parkeerschijfzone (blauwe zone) in de: Roothaertstraat;

Nadere informatie

Volharding in naheffingsaanslag gehandicapte is onredelijk Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Stadsdeel Centrum Cition

Volharding in naheffingsaanslag gehandicapte is onredelijk Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Stadsdeel Centrum Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Volharding in naheffingsaanslag gehandicapte is onredelijk Gemeente Amsterdam Stadsdeel Noord Stadsdeel Centrum Cition 26 januari 2012 RA111712 Samenvatting In Amsterdam

Nadere informatie

Verordening parkeerbelastingen Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 (Verordening parkeerbelastingen 2016)

Verordening parkeerbelastingen Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016 (Verordening parkeerbelastingen 2016) Verordening parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Veghel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 17 november 2015; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen

Nadere informatie

PARKEREN. doe je zo!

PARKEREN. doe je zo! PARKEREN doe je zo! BEZOEKERSVERGUNNING 2017 BEZOEKERSVERGUNNING Bezoek in het vergunningengebied Bezoek van bewoners binnen het vergunningengebied kan gebruik maken van een bezoekersvergunning. Met deze

Nadere informatie

BELEIDSREGELS AANVRAGEN EN AFGIFTE PARKEERVERGUNNINGEN GEMEENTE AMSTEL- VEEN HOOFDSTUK 1. ALGEMENE REGELS MET BETREKKING TOT DE AANVRAAG.

BELEIDSREGELS AANVRAGEN EN AFGIFTE PARKEERVERGUNNINGEN GEMEENTE AMSTEL- VEEN HOOFDSTUK 1. ALGEMENE REGELS MET BETREKKING TOT DE AANVRAAG. BELEIDSREGELS AANVRAGEN EN AFGIFTE PARKEERVERGUNNINGEN GEMEENTE AMSTEL- VEEN 2016. HOOFDSTUK 1. ALGEMENE REGELS MET BETREKKING TOT DE AANVRAAG. Artikel 1.1. De aanvraag. 1. Een aanvraag langs elektronische

Nadere informatie

1. Ik vraag een parkeervergunning aan voor onderstaand gebied (1 vakje max, zie bijlage plattegrond):

1. Ik vraag een parkeervergunning aan voor onderstaand gebied (1 vakje max, zie bijlage plattegrond): Dienst Inwoners Oude Engweg 23, 1217 JB Hilversum Postbus 9900, 1201 GM Hilversum Tel. 035-629 20 00, Fax 035-29 25 02 Internet: www.hilversum.nl Aangifteformulier Belanghebbenden parkeervergunning LEES

Nadere informatie

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers.

Zoals ik u heb toegezegd informeer ik u hierbij over een aantal zaken met betrekking tot het parkeerbeleid inzake gehandicapten en mantelzorgers. Typ teksttyp teksttyp tekst T. de Bruijn Wethouder van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Leefomgeving Datum 21 april 2017

Nadere informatie

Aan de noordzijde van de Zuidas ligt de Prinses Irenebuurt, aan de zuidkant Buitenveldert.

Aan de noordzijde van de Zuidas ligt de Prinses Irenebuurt, aan de zuidkant Buitenveldert. BEWONERSPARKEREN ROND DE ZUIDAS 1. De Zuidas Op de Zuidas werken meer dan 30.000 mensen. Als de Zuidas volledig is uitontwikkeld in 2040 groeit dat tot 80.000 werknemers. In totaal zullen dan 200.000 mensen

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017.

vast te stellen de navolgende Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017. VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2017 De raad van de gemeente Apeldoorn; gelezen het voorstel van het college d.d. 25 oktober 2016, nr 2016/003081; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast

Nadere informatie

Handleiding Dagkaartregeling B-zone. Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker

Handleiding Dagkaartregeling B-zone. Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Handleiding Dagkaartregeling B-zone Bezoekersregeling, parkeren voor bezoeker Met de digitale bezoekersregeling kunt u uw bezoek laten parkeren voor de helft van het geldende parkeertarief. Woont u in

Nadere informatie

Met een ParkAdammer betalen in een dubbeltjeszone Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht

Met een ParkAdammer betalen in een dubbeltjeszone Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht Rapport Gemeentelijke Ombudsman Met een ParkAdammer betalen in een dubbeltjeszone Gemeente Amsterdam Dienst Stadstoezicht 10 april 2008 RA0824279 Samenvatting Een man parkeert in de Rijnstraat en schakelt

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 21 november 2017;

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; VERORDENING GEMEENTE UDEN De Raad van de gemeente Uden; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet en de Parkeerverordening

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2011;

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2011; 00007777 besluit van de gemeenteraad voorstelnummer div-nummer 720454 onderwerp Vaststelling belastingverordeningen 2012 de raad van de gemeente gouda Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Op basis van de Verordening Parkeerbelastingen Hilversum, Parkeerverordening Hilversum 2007 en de Nota Proef Betaald Parkeren Bloemenkwartier Noord.

Op basis van de Verordening Parkeerbelastingen Hilversum, Parkeerverordening Hilversum 2007 en de Nota Proef Betaald Parkeren Bloemenkwartier Noord. Aangifteformulier parkeerbelasting en Aanvraag belanghebbenden parkeervergunning Proef BLOEMENKWARTIER NOORD (BKN) LEES EERST DE TOELICHTING EN BIJLAGE BIJ DEZE AANGIFTE! Dienst Inwoners Afdeling Publiekszaken,

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN De raad van de gemeente Purmerend; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d 2013; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; vast te stellen de : Artikel 1 Begripsomschrijvingen Besluit: VERORDENING

Nadere informatie

Handleiding Internetparkeren. versie 1.1 juli 2012. Voordelig bricken, makkelijk parkeren

Handleiding Internetparkeren. versie 1.1 juli 2012. Voordelig bricken, makkelijk parkeren Handleiding Internetparkeren. versie 1.1 juli 2012 Voordelig bricken, makkelijk parkeren Inhoudsopgave Het gebruik van Internetparkeren 3 De transponderkaart 3 Het Kenteken 4 Het starten van een parkeertransactie

Nadere informatie

Beleidsregels uitgifte parkeervergunningen en garageplaatsen 2016

Beleidsregels uitgifte parkeervergunningen en garageplaatsen 2016 Beleidsregels uitgifte parkeervergunningen en garageplaatsen 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht; gelet op artikel 4:81 van de Algemene wet bestuursrecht; overwegende dat burgemeester

Nadere informatie

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN

BESLUIT: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN De raad van de gemeente Oosterhout; gelezen het voorstel van het college van.. september 2015 gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen de: VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING

Nadere informatie

Jaarvergunningen parkeren voor bewoners

Jaarvergunningen parkeren voor bewoners Straatparkeren AMERSFOORT VERGUNNING AMERSFOORT BEWONER Jaarvergunningen parkeren voor bewoners Bewonerspas Bezoekerspas Dalurenbezoekerspas Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Jaarvergunningen

Nadere informatie

Gemeente Bergenop Zoom - Verordening parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2018

Gemeente Bergenop Zoom - Verordening parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Bergen op Zoom Nr. 231035 29 december 2017 Gemeente Bergenop Zoom - Verordening parkeerbelastingen Bergen op Zoom 2018 De raad van de gemeente Bergen op Zoom;

Nadere informatie

GEMEENTE TEXEL. gelet op de artikelen 1 en 2 van de Parkeerverordening Texel en de artikelen 2 en 8 van de Verordening Parkeerbelastingen;

GEMEENTE TEXEL. gelet op de artikelen 1 en 2 van de Parkeerverordening Texel en de artikelen 2 en 8 van de Verordening Parkeerbelastingen; GEMEENTE TEXEL Het college van burgemeester en wethouders van Texel; gelet op het advies van 23 augustus 2016; gelet op artikel 225 Gemeentewet; gelet op de artikelen 1 en 2 van de Parkeerverordening Texel

Nadere informatie

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli 1990 Stb.

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens van 26 juli 1990 Stb. "Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2016". Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. RVV 1990: het Reglement verkeersregels

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit :

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer ; besluit : De raad van de gemeente Gooise Meren; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders met nummer 513963; gelet op de artikel 225 van de Gemeentewet besluit : vast te stellen de volgende verordening:

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR616638_1 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019

CVDR. Nr. CVDR616638_1 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019 CVDR Officiële uitgave van Waalwijk. Nr. CVDR18_1 18 december 018 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 019 De raad van de gemeente Waalwijk heeft het voorstel over de belastingverordeningen 019 van het college

Nadere informatie

Blauwe Zone Houten-centrum. Document voor de informatieronde ter voorbereiding van het ontwerpbesluit

Blauwe Zone Houten-centrum. Document voor de informatieronde ter voorbereiding van het ontwerpbesluit Blauwe Zone Houten-centrum Document voor de informatieronde ter voorbereiding van het ontwerpbesluit Gemeente Houten Datum: april 2009 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 1.1 Waarom Blauwe Zone... 3 2 WERKING

Nadere informatie

Gehandicaptenparkeervergunning

Gehandicaptenparkeervergunning Gehandicaptenparkeervergunning Als u al in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) en u wilt gratis kunnen parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen in Zaanstad, dan heeft u ook een digitale

Nadere informatie

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning?

Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? januari 2015 645_DSB_Handl_A6_Bezoekersparkeervergunning_v1.indd 1 21-11-14 10:4 2 Hoe werkt de digitale bezoekersparkeervergunning? Inhoud Wat is de digitale

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Parkeren Boomberg 21 januari :30 21:00

Informatiebijeenkomst Parkeren Boomberg 21 januari :30 21:00 Albertus Perkstraat, 1969 https://zoeken.gooienvechthistorisch.nl/publiek/detail.aspx?xmldescid=55361349 Informatiebijeenkomst Parkeren Boomberg 21 januari 2019 19:30 21:00 Parkeren Boomberg Presentatie

Nadere informatie

Flexpas dagvergunning voor bewoners en bezoekers

Flexpas dagvergunning voor bewoners en bezoekers Straatparkeren AMERSFOORT FLEXPAS AMERSFOORT BEZOEKER Flexpas dagvergunning voor bewoners en bezoekers Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Flexpas dagvergunning voor bewoners en bezoekers Inhoud

Nadere informatie

Inspraakdocument Blauwe z.one Houten-centrum

Inspraakdocument Blauwe z.one Houten-centrum 88.94 Intern Stuk gemeente Houten ARCHIEFEXEMPLAAR Inspraakdocument Blauwe z.one Houten-centrum Deponeren * D Gemeente Houten Datum: juni 9 INHOUDSOPGAVE INLEIDING. Waarom BlauweZone WERKING VAN DE BLAUWE

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017 gemeente Alkmaar

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017 gemeente Alkmaar GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alkmaar. Nr. 185730 27 december 2016 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2017 gemeente Alkmaar De raad van de gemeente Alkmaar;

Nadere informatie

B en W nummer besluit d.d

B en W nummer besluit d.d B en W nummer 13.0872 besluit d.d. 24-9-2013 Onderwerp Schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders van het raadslid E. Krijgsman (D66) inzake privacy bij invoeren digitaal betaald

Nadere informatie

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2017

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2017 Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2017 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016, registratienummer

Nadere informatie

Wonen in betaaldparkeergebied

Wonen in betaaldparkeergebied Wonen in betaaldparkeergebied of blauwe zone Tarieven parkeerproducten voor bewoners wonen bezoeken Tarieven 2015 Wonen in een betaaldparkeerg Bewonersvergunning of -abonnement Woont u in een betaaldparkeergebied,

Nadere informatie

<adres invoeren n.a.v. adressenbestand> * *

<adres invoeren n.a.v. adressenbestand> * * *19.0102063* Wageningen 17 april 2019 ons nr. ink. brief BSP/ zaaknummer onderwerp Vergunningen 2019 bijlagen geen behandeld door H. de Man telefoon (0317) 49 2658

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst wijkraden 20 april 2015

Verslag bijeenkomst wijkraden 20 april 2015 Verslag bijeenkomst wijkraden 20 april 2015 Raadszaal Stadhuis Onderwerp: fiscaliseren en moderniseren parkeren Aanwezig: 15 wijkraadsleden, wethouder Sikkema, Melvin van Werkhoven, Wilco Duijf, Daniëlle

Nadere informatie

Die beruchte draaiknopautomaat Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition

Die beruchte draaiknopautomaat Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition Rapport Gemeentelijke Ombudsman Die beruchte draaiknopautomaat Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost Cition 9 juni 2011 RA110741 Samenvatting Een man van 71 jaar zoekt na het parkeren van zijn auto een parkeermeter.

Nadere informatie

Doorkiesnummer C. Jordaan 5137. Nadere toelichting B&W besluitvorming Uitbreiding betaald parkeren 20-04-2015

Doorkiesnummer C. Jordaan 5137. Nadere toelichting B&W besluitvorming Uitbreiding betaald parkeren 20-04-2015 Memo Van Doorkiesnummer C. Jordaan 5137 Onderwerp Datum Nadere toelichting B&W besluitvorming Uitbreiding betaald parkeren 20-04-2015 20 april 2015 Doel Parkeerregulering wordt ingevoerd om parkeeroverlast

Nadere informatie

STAATSCOURANT. VERKEERSBESLUIT Eurozone en Brusselhof. Nr december Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT. VERKEERSBESLUIT Eurozone en Brusselhof. Nr december Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT 6 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 70835 december 2017 VERKEERSBESLUIT Eurozone en Brusselhof (zaaknummer 00624201) Burgemeester en wethouders van Deurne;

Nadere informatie

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2016

Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 113143 27 november 2015 Verordening parkeerregulering en parkeerbelastingen 2016 De raad van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van het

Nadere informatie

Protocol parkeerhandhaving. Gemeente Doesburg

Protocol parkeerhandhaving. Gemeente Doesburg Protocol parkeerhandhaving Gemeente Doesburg Auteurs: S. Dommeck (Empaction) Versie: 2 K. Wienk (Gemeente Doesburg) Datum: 17 oktober 2016 Inhoudsopgave 1. Aanleiding... 3 2. Huidige situatie parkeerhandhaving...

Nadere informatie

Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven

Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven Straatparkeren AMERSFOORT VERGUNNING AMERSFOORT BEDRIJVEN Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven Maakt parkeren makkelijker! 2 Straatparkeren Jaarvergunningen parkeren voor bedrijven Inhoud Inleiding

Nadere informatie

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen gemeente Deurne 2017

DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE BESLUIT. Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen gemeente Deurne 2017 Gemeenteblad nr. 329, 24 november 2016 Nr. 91g DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gezien het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 18 oktober 2016 nr. 91; gelet op artikel 225 van de Gemeentewet; vast

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, bijlage nr.

Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen gelet op het voorstel van burgemeester en wethouders, bijlage nr. CVDR Officiële uitgave van Alkmaar. Nr. CVDR387167_1 29 mei 2018 Verordening op de heffing en de invordering van parkeerbelastingen 2016 Raadsbesluit Nr. De raad van de gemeente Alkmaar; gelet op het voorstel

Nadere informatie

PARKEERVERORDENING AMSTELVEEN 2013

PARKEERVERORDENING AMSTELVEEN 2013 PARKEERVERORDENING AMSTELVEEN 2013 NUMMER. D-2013/315613 24 OKTOBER 2013 ZAAKNUMMER. Z-2013/021200 Parkeerverordening Amstelveen 2013 verordeningen en reglementen Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie

Nadere informatie

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019

VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019 1 VERORDENING PARKEERBELASTINGEN 2019 De raad van de gemeente Waalwijk heeft het voorstel over de belastingverordeningen 2019 van het college van burgemeester en wethouders van 25 september 2018 gelezen

Nadere informatie

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert

De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Bezoekers over De blauwe parkeerzone rondom Winkelcentrum de Ruwert Oktober 2014 Gemeente Oss Team Onderzoek en Statistiek 1 Wat is de blauwe zone? De blauwe zone gaat lang parkeren van auto's tegen door

Nadere informatie

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007)

Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening 2007) CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR42259_1 7 november 2017 Verordening op het gebruik van parkeerplaatsen en de verlening van vergunningen en ontheffingen voor het parkeren (Parkeerverordening

Nadere informatie

heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 24 september 2009, sector SOB/RO (nr. 3143155) gelezen;

heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 24 september 2009, sector SOB/RO (nr. 3143155) gelezen; 1 Verordening Reg.nr. 3143150 De raad van de gemeente Amersfoort; heeft het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 24 september 2009, sector SOB/RO (nr. 3143155) gelezen; vindt het

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vaals, Overwegende dat er behoefte bestaat aan een uniform beleid m.b.t. het uitgeven van parkeervergunningen; gelet op art. 4:81 Algemene wet

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2016

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN 2016 Onderwerp: Verordening Parkeerbelastingen Oss 2016 Volgnummer Dienst/afdeling G/ID De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 november 2015; gelet op het advies

Nadere informatie