Beeldbewerking. met Paint.net. HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beeldbewerking. met Paint.net. HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis"

Transcriptie

1 Beeldbewerking met Paint.net HCC Fryslân 2010 Ab Schuurhuis

2 Wat is Paint.NET? Paint.NET is een freeware beeldbewerkings programma. Paint.NET is ontwikkeld aan de Washington State University door Rick Brewster met ondersteuning van Microsoft. Paint.NET ondersteunt lagen en werkt met plugins.

3 Paint.NET downloaden. Paint.NET kan worden gedownload van De nederlandse taalmodule is: PainDotNet.Strings.3NL.zip en kan worden gedownload van: nederlands Microsoft's.NET Framework 3.5 SP1 moet op de computer geinstalleerd zijn.

4 Paint.NET 3.5 minimum eisen. Operating systemen: Windows XP, Vista SP1 Windows 7. Geheugen: 512 MB, 200MB harddisk ruimte. Scherm resolutie: 1024 X 768 pixels minimum.

5 Paint.NET beperkingen. Paint.NET ondersteunt geen raw formaat afbeeldingen. De importfunctie is erg beperkt. Paint.NET heeft geen foto beheer functies. Paint.NET heeft geen zachte penselen.

6 Paint.NET plugins installeren. Paint.NET plug-ins zijn *.DLL bestanden. Plug-ins worden in de map Effecten geplaatst. Plug-ins voor bestandsformaten worden in de map File Type geplaatst. Paint.NET plug-ins kunnen worden gedownload van:

7 Paint.NET openingsscherm.

8 Paint.NET werkbalken. Van boven naar beneden: Titelbalk. Menubalk Bestands gereedschappen Gereedschap optie balk

9 Paint.NET Gereedschappen. Venster verbergen/zichtbaar maken met F5

10 Paint.NET Kleuren venster. Venster verbergen/zichtbaar maken met F8

11 Paint.NET Geschiedenis venster. Venster verbergen/zichtbaar maken met F6.

12 Paint.NET Lagen venster. Venster verbergen/zichtbaar maken met F7.

13 Paint.NET Afbeelding met kader.

14 Een foto importeren.

15 Foto selecteren en laden. Er kan maar één foto tegelijk geimporteerd worden.

16 Foto's van een camera laden. Paint.NET kan maar 1 foto per keer van de camera laden. Om foto's van uw camera naar de PC over te brengen gebruik je de software die bij de camera is geleverd of XnView of DCIMImport van websites

17 Opslaan van afbeeldingen.

18 Een foto openen. Het is mogelijk om meerder foto's tegelijk te openen.

19 Foto's bewerken. De belangrijkste bewerkingingen vinden we in het menu Aanpassen

20 Selectie gereedschappen.

21 Rechthoek selectie opties.

22 Cirkel en Lasso selectie opties. De opties voor Lasso en cirkel selecties zijn beperkt tot de wijze waarop meervoudige selecties worden verwerkt.

23 Toverstaf selectie opties. Bij een Toverstaf selectie zijn de opties Grensmodus en Tolerantie belangrijk. De Tolerantie bepaalt de de toegestane afwijking van de bemonsterde kleur. De Grensmodus geeft de keuze om alleen een aaneengesloten deel te selecteren of alles wat aan de ingestelde tolerantie voldoet.

24 Toverstaf Aaneengesloten optie.

25 Toverstaf Overal optie.

26 Vierkant en Cirkel selecties. Vierkant selectie: Selecteer het rechthoek selectiegereedschap en houdt de Shifttoets ingedrukt tijdens het selecteren. Cirkel selectie: Selecteer het ellips selectiegereedschap en houdt de Shifttoets ingedrukt tijdens het selecteren.

27 Selectie verplaatsings gereedschappen.

28 Zoomen, kleurpipet en tekenvormen.

29 Penseel, Potlood en Smudge.

30 Kleurverloop. Voorgrondkleur Achtergrondkleur

31 Een kleur vervangen.

32 Vulkleur.

33 Lijnen tekenen.

34 Tekst gereedschap.

35 Tekst op een nieuwe laag.

36 Kloon gereedschap.

37 Het kloongereedschap. Cntrl + linksklikken om monster te nemen.

38 Lagen. Lagen gebruiken we voor niet destructieve bewerkingen. Voorbeelden hiervan zijn: Tekst lagen. Duplicaat lagen voor aanpassingen en effecten.

39 Het principe van lagen. Resultaat

40 Laag gereedschappen.

41 Het menu Lagen. Een nieuwe laag wordt steeds bovenop geplaatst en is transparant. De laag die actief is heeft een blauwe achtergrond in het lagenvenster. Het vinkje rechts geeft aan dat de laag zichtbaar is.

42 Een laag dupliceren. Op de duplicaatlaag kunnen we zonder risico experimenteren.

43 Samenvatting lagen. Duplicaatlagen zijn een duplicaat van de actieve laag. Een nieuwe laag is altijd transparant. Bewerkingen hebben alleen effect op de actieve laag en de selectie. Met Eigenschappen kunnen we de actieve laag een naam geven en het gedrag bepalen. Bij opslaan in *.pdn formaat blijven de laageigenschappen bewaart.

44 Een actieve laag draaien. In het menu Lagen kunnen we met Draaien/Zoomen de actieve laag draaien in meerdere assen.

45 Een horizon rechtzetten. Plaats een nieuwe transparante laag boven de achtergrond en trek met het rechthoek gereedschap een rechthoek rondom de horizon. Maak de achtergrondlaag actief.

46 Een horizon rechtzetten. Met de functie Draaien / zoomen in het Lagen menu zetten we de horizon recht waarbij de rechthoek als referentie wordt gebruikt. Verwijder de referentielaag.

47 Een horizon rechtzetten. Selecteer met het rechthoek selectie gereedschap het gewenste deel van de afbeelding en snij het uit met Afbeelding > Bijsnijden tot selectie.

48 Een foto bijsnijden.

49 De doekgrootte aanpassen. We kunnen de doekgrootte aanpassen met een absolute hoeveelheid pixels of met een percentage. Verder kunnen we de positie bepalen.

50 Een afbeelding schalen. Het aantal pixels in een afbeelding verkleinen of vergroten. Keuze uit verschillende conversie algorithmes.

51 Paint.NET Effecten.

52 Paint.NET Effecten.

53 Effecten, Rode ogen. Vergroot de ogen voldoende uit om nauwkeurig te kunnen werken. Selecteer het Ellips selectie gereedschap en selecteer het rode deel van het oog. Ga naar Effecten > Foto> Rode ogen verwijderen. Het Rode ogen verwijderen venster verschijnt, stel de schuiven in voor het beste resultaat. Klik op OK.

54 Effecten, Rode ogen. Rode ogen selectie met de toverstaf. Grensmodus: Aaneengesloten. Tolerantie: %.

55 Menu Aanpassen, Plugins.

56 Aanpassen met Curves+.

57 Aanpassen Curves +.

58 Perspective Plug-in.

59 Perspective plug-in.

60 Tekst vormen.

61 Plug-ins voor Paint.NET. Voor Paint.NET zijn meer dan 500 plug-ins beschikbaar. Op zijn plug-in suites te downloaden. Sommige plug-ins verschijnen in het menu Aanpassen, andere in het menu Effecten. Niet alle plug-ins zijn even bruikbaar.

62 Raw converters voor Paint.NET. Raw converter plugins: WS.RawFileImporter.dll RawLoader.dll dcraw.dll Zelfstandige raw converters: Xdepth: Stepok Raw Converter: De Stepok converter kan ook batch conversies doen.

63 Xdepth Raw Converter.

64 Stepok Raw Converter.

65 Stepok Raw Converter Batch conversie.

66 Verder kennis maken met Paint.NET? Bij voldoende belangstelling wordt er een workshop Werken met Paint.NET gegeven. Breng uw eigen laptop of PC mee. Een CD met programma's en voorbeeld foto's is beschikbaar. In de workshop gaan we het fenomeen lagen verkennen en de meest voorkomende bewerkingen uitvoeren. Indien u meedoet, probeer dan Paint.NET thuis al te installeren.

Workshop foto bewerken met Paint.NET.

Workshop foto bewerken met Paint.NET. Workshop foto bewerken met Paint.NET. Wat gaan we doen in deze workshop? Het contrast en helderheid van een foto aanpassen met het gereedschap Niveau. Het contrast en helderheid van een foto aanpassen

Nadere informatie

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding.

Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. Selecties worden gebruikt om bewerkingen uit te voeren die alleen effect mogen hebben op het geselecteerde gedeelte van een afbeelding. De bewerkingen die je op en met een selectie uitvoert kunnen erg

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Een onderwaterscene maken. Pijl om tussen de voor en achtergrondkleur. Een onderwaterscene maken. Begin met het maken van een nieuw bestand. Bestand -> Nieuw. Vul vervolgens de gegevens in die je hiernaast ziet. Let op: Resolutie pixels/ inch ingesteld staat. Verloop maken

Nadere informatie

Extra A Verkleinen van afbeeldingen

Extra A Verkleinen van afbeeldingen Extra A Verkleinen van afbeeldingen Voor websites bruikbare afbeeldingen variëren meestal van 10 kb tot 80 kb. Foto s gemaakt met een digitale camera zijn vaak 40x zo groot. Het is handig om deze eerst

Nadere informatie

Extra informatie Picasa

Extra informatie Picasa Extra informatie Picasa Stel de weergave in op: boomstructuur: We zien nu dezelfde structuur als in de map Mijn Afbeeldingen. De hoofdmappen staan er. Zijn er geen submappen, dan wordt de inhoud weergegeven.

Nadere informatie

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Luchtbellen maken en Penselen creëren.

Photoshop CS6. Foto s bewerken en aanpassen in Photoshop. Luchtbellen maken en Penselen creëren. Luchtbellen maken en Penselen creëren. We gaan een luchtbel maken en er een penseel van maken zodat je luchtbellen in één keer kunt schilderen. Kies Bestand > Nieuw 1500 x 1500 pixels en 300 dpi Achtergrond

Nadere informatie

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit:

11. Na een aantal keren selecteren en op de delete knop drukken ziet mijn egel er nu zo uit: Open Paint.Net 1. Klik op "Bestand" 2. Klik op "Openen " 3. Zoek de afbeelding "eend" op en open hem. 4. Herhaal de stappen 1 tot en met 3 maar open nu de afbeelding "egel". 5. Je hebt nu beide afbeeldingen

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 2. Selecteren, verplaatsen en roteren PP-03-02-01. Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-02-01 Voorkennis: Introductie Photoshop (6.0) afgerond. Intro: Na het inkleuren van een lijntekening, gaan we nu delen van foto s bewerken. Je kunt met verschillende selectiegereedschappen

Nadere informatie

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren.

In Photoshop kun je afbeeldingen bewerken en aanpassen door de diverse toevoegingen en effecten die je wilt toepassen op aparte lagen uit te voeren. PhotoShop Les 2 Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q)

Illustrator CS6. Vormen maken in Illustrator. Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Selectie gereedschap (V) Direct selecteren gereedschap (A) Toverstafje (Y) Lasso (Q) Pen (P) Tekst (T) Lijnsegment (\) Rechthoek (Q) Penseel (B) Potlood (N) Klodderpenseel (Shift+B) Gum (Shift +E) Roteren

Nadere informatie

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto.

Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. 1. Collegekaart Opdracht Maak een collegekaart met eigen foto, logo KW1C, teksten, barcode en foto. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters (Windows)

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf

1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Google, Zoekhulpmiddelen  Achtergrond verwijderen van foto, Toverstaf 1.FLYER SMARTPHONE Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met eigen foto, spiegeling, officiële logo, informatie over je abonnement en een passende achtergrond. Google, Zoekhulpmiddelen In Photoshop

Nadere informatie

Photoshop Elements basis

Photoshop Elements basis Photoshop Elements basis Deel 1: Algemene inleiding De digitale camera? Fototoestellen o Compact camera s o Digitaal spiegel reflex Resolutie Megapixels Geheugen Foto formaten Het begrip PDF 1 Deel 2:

Nadere informatie

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop

1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop Beeldbewerking 1 GIMP: een gratis en volwaardig alternatief voor Photoshop GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is een grafisch programma voor het bewerken van foto's evenals het creëren

Nadere informatie

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8)

Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Webservices gebruiken om op het netwerk te scannen (Windows Vista SP2 of recenter, Windows 7 en Windows 8) Met het Webservices-protocol kunnen gebruikers van Windows Vista (SP2 of recenter), Windows 7

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College.

Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Collegekaart Opdracht 1 Maak van een collegekaart met eigen foto in de huisstijl van het Koning Willem 1 College. Vensters Voor we met deze eerste opdracht beginnen zorgen we ervoor dat de juiste Vensters

Nadere informatie

Photoshop handleiding.

Photoshop handleiding. Photoshop handleiding. Bestand Nieuw Open een nieuw leeg document Openen Opslaan als Open een eerder opgeslagen document Sla je werk op in een aangewezen map Bewerken Stap vooruit Ongedaan maken van een

Nadere informatie

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0

WORKSHOP PHOTOSHOP ELEMENTS 6.0 Start Photoshop Elements op en kies in het Welkomstscherm voor de optie Bewerken Oefening 1 Filters half gebruikt en open afbeelding oefening 1.jpg. Door middel van filters kunnen we speciale effecten

Nadere informatie

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto

PSE- Cirkel in foto. Cirkel in foto Cirkel in foto Benodigdheden: Foto naar keuze. 1. Open een nieuw bestand van 15 cm op 10 cm 300 ppi witte achtergrond. 2. Open je afbeelding en snij deze bij op 15 op 10 cm 300 ppi 3. Kopieer je afbeelding

Nadere informatie

Inwerkboek Fa MOS. Gilde Kleur. Versie voorjaar 2011

Inwerkboek Fa MOS. Gilde Kleur. Versie voorjaar 2011 Versie voorjaar 2011 INHOUDSOPGAVE 1. VEREISTE HARDWARE SPECIFICATIES... 2 2. INSTALLATIE FA MOS... 2 3. BEELDSCHERM INSTELLEN... 3 4. DE KLEURENWAAIERS... 4 5. HET MARKEREN VAN FOTO S... 6 6. EEN FOTO

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Creatief met digitale foto's

Creatief met digitale foto's juli 2009 1 Creatief met digitale foto's Les 4 Deel 1: Webalbum maken met Picasa Deel 2: Diapresentatie maken met Photo Story 3 voor Windows 2 Deel 2: Photo Story 3 voor Windows 1. Photo Story is een gratis

Nadere informatie

3D puzzel in bolvorm in CS5

3D puzzel in bolvorm in CS5 http://psd.tutsplus.com/tutorials/3d/create-a-spherical-3d-puzzle-with-photoshop/ 3D puzzel in bolvorm in CS5 Gebruikt: foto met wolken en water, handen, puzzelstructuur Stap 1 Nieuw Document Nieuw wit

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Opdracht - Digitale fotografie - Basis Oefening Kennismaking Photoshop Elements 7 op windows

Opdracht - Digitale fotografie - Basis Oefening Kennismaking Photoshop Elements 7 op windows FOTOGRAFIE Opdrachten - Erik Boot Opdracht - Digitale fotografie - Basis Oefening Kennismaking Photoshop Elements 7 op windows Lagen oefening Basis Tip: Vink steeds de 'checkbox' aan wat je al hebt gedaan,

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Handleiding Paint

Inhoudsopgave: Handleiding Paint lesmateriaal Inhoudsopgave: 1. Inleiding... 2 2. Verplichte vaardigheden... 2 3. Paint openen... 3 4. Uitleg:... 3 A. De belangrijkste menu-opties... 4 B. De Werkset gereedschappen... 4 C. Kleurenset...

Nadere informatie

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond.

Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. 1.Flyer Smartphone Opdracht: Ontwerp een flyer voor je smartphone met een eigen foto, met spiegeling, officiële logo, tekst en passende achtergrond. Formaat en Geavanceerd zoeken In Photoshop open je een

Nadere informatie

2. In het Palet Lagen kun je altijd zien WELKE laag nu de actieve laag is...

2. In het Palet Lagen kun je altijd zien WELKE laag nu de actieve laag is... Lagen (een introductie) in PSP7 1. Een laag is als een stukje doorzichtig plastic, je kunt er van alles opzetten en dat dus over een andere bestaande laag of achtergrond heen leggen...hiermee wordt PSP

Nadere informatie

5.Technische fiche: tekenprogramma Paint

5.Technische fiche: tekenprogramma Paint 5.Technische fiche: tekenprogramma Paint Met het tekenprogramma Paint kan je (eenvoudige) afbeeldingen bewerken en/of tekeningen maken op de computer. Het programma is standaard geïnstalleerd bij Microsoft

Nadere informatie

Adres sen Printen HCC Fryslân Ab Schuurhuis 2010

Adres sen Printen HCC Fryslân Ab Schuurhuis 2010 Adressen Printen HCC Fryslân Ab Schuurhuis 2010 Adres etiketten, enveloppen en mailings printen met OpenOffice Writer of LibreOffice Writer. Voor het printen van adresbestanden met OpenOffice en LibreOffice

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6

Inhoud. PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3. PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HANDLEIDING Inhoud PROGRAMMA DOWNLOADEN www.albumcollectie.nl 3 PROJECTKEUZE Nieuw project / updates 4 Productgroepen 5 Projectkeuze 6 HET ONTWERP PROGRAMMA Foto s uploaden 7 Paginastijlen / maskers /

Nadere informatie

WERKGROEP BEELDBEWERKING

WERKGROEP BEELDBEWERKING Maak je eigen kerstkaart in Paint Shop Pro X2 Kerstkaart 1 Voor deze oefening gebruiken we een fotolijst en textuur uit Paint Shop Pro, mocht u deze niet standaard in uw versie hebben dan staan deze tussen

Nadere informatie

PhotoShop. Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie

PhotoShop. Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie PhotoShop Les 1 - Werken met lagen, kleuren en transparantie Een digitale foto is een eigenlijk een simpel ding. Als je hem van heel erg dichtbij bekijkt is het niets meer dan een aantal rijen en kolommen

Nadere informatie

Workshop Digitale fotobewerking.

Workshop Digitale fotobewerking. Workshop Digitale fotobewerking. Doel van deze workshop: het aanleren van de beginselen van Photoshoppen, zodat men daarna zelf thuis eenvoudiger met dit, of een soortgelijk programma, aan het werk kan.

Nadere informatie

Inleiding 9. Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13.

Inleiding 9. Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13. Inhoud Inleiding 9 Over de auteur 11 Welk programma heeft u nodig? 12 Wat heeft u verder nodig? 13 Systeemvereisten 13 Photoshop aanschaffen 13 1 Start 15 1.1 Voorkeuren resetten 16 1.2 Een nieuwe afbeelding

Nadere informatie

Fast Stone. FastStone Image Viewer

Fast Stone. FastStone Image Viewer Fast Stone FastStone Image Viewer FastStone Image Viewer is een zeer gebruikersvriendelijk en overzichtelijk programma om foto's te bekijken, beheren en snel te bewerken. Een van de beste programma's in

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Handleiding harde schijf wissen:

Handleiding harde schijf wissen: Tim de Hoog www.timdehoog.nl v1 Handleiding harde schijf wissen: Tijdens het gebruik van een pc worden er veel gegevens opgeslagen op de harde schijf. Te denken valt aan foto s, documenten, e-mails, films

Nadere informatie

Fotoformaat aanpassen Foto s hernoemen

Fotoformaat aanpassen Foto s hernoemen Fotoformaat aanpassen Foto s hernoemen Wat doet IrfanView? Foto s en andere grafische bestanden Snel bekijken Gemakkelijk verwijderen Namen van fotobestanden hernoemen Individueel per foto In groep Foto

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren Hoofdstuk 2: Werken met Camera Raw

INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren Hoofdstuk 2: Werken met Camera Raw INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Foto s importeren, archiveren en beheren 2 Foto s van camera of kaartlezer importeren 3 Foto s uit bestanden en mappen ophalen 6 Werkruimten van Organizer 7 Foto s sorteren en

Nadere informatie

Cursus paint. Om Paint te openen klikken we op de knop "Start" in de taakbalk. We kiezen "Alle programma's" - "Bureau- Accessoires" - "Paint".

Cursus paint. Om Paint te openen klikken we op de knop Start in de taakbalk. We kiezen Alle programma's - Bureau- Accessoires - Paint. Cursus paint Om Paint te openen klikken we op de knop "Start" in de taakbalk. We kiezen "Alle programma's" - "Bureau- Accessoires" - "Paint". Titelbalk: hier staat de naam v.d. tekening/foto. Menubalk:

Nadere informatie

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53

1. Bestand-> open nieuw transparant 900 pixels breed en 600 pixels hoog 2. Materialen, voorgrondkleur #89a5a8 en achtergrond kleur #183d53 Les 46 Wat hebben we nodig: Plaatjes: bloemen - PHF_St_Yellowclusters1.pspimage vrouw - plaatje.pspimage Patroon: Corel_08_035.jpg Insteekfilter: graphics plus - cross shadow Zet je patroon, in mijn documenten-my

Nadere informatie

Installatiehandleiding Software KOA

Installatiehandleiding Software KOA Installatiehandleiding Software KOA 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Software voorwaarden controleren... 3 2.1 Controle tool...3 2.2 Download pakketten...3 3 Applicatie FloraHolland KOA installeren...

Nadere informatie

Programma downloaden en installeren

Programma downloaden en installeren 1 HANDLEIDING Inhoudsopgave 3 Programma downloaden en installeren 4 Een nieuw project starten 7 Lay-out van het werkgebied 8 Het Hoofdmenu 12 Het gekozen project maken 20 Bestellen 2 Programma downloaden

Nadere informatie

Foto's op de computer

Foto's op de computer Foto's op de computer 1. hardware het fototoestel is het belangrijkste hardwareapparaat. Waar let je op bij de aankoop: de resolutie (aantal pixels): hoe hoger de resolutie, hoe beter de foto's. Vooral

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright

mailgroep photoshop Copyright http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-classic-guitar-from-scratch-in-photoshop/ Gitaar tekenen In deze les leer je een Klassieke Gitaar tekenen. Iedere vorm en effect wordt in Photoshop

Nadere informatie

Foto - editors. Adobe Photoshop ~ 700 EUR Adobe Photoshop Elements ~ 100 EUR Paintshop pro ~ 100 EUR Gimp, Paint.net, = gratis

Foto - editors. Adobe Photoshop ~ 700 EUR Adobe Photoshop Elements ~ 100 EUR Paintshop pro ~ 100 EUR Gimp, Paint.net, = gratis Dig. beeldbewerking Foto - editors Adobe Photoshop ~ 700 EUR Adobe Photoshop Elements ~ 100 EUR Paintshop pro ~ 100 EUR Gimp, Paint.net, = gratis Photoshop elements 4.0 Organizer Editor Welkomstscherm

Nadere informatie

2 Kennismaking met het scherm

2 Kennismaking met het scherm 84 1 Inleiding Met Microsoft Office Picture Manager kan je op een eenvoudige manier jouw afbeeldingen bekijken, beheren, bewerken en delen. Paint kan je openen via Starten - Alle Programma s - Microsoft

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Uw voorkennis 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Uw voorkennis... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 De website bij het boek... 15 Aanvullende begeleidende

Nadere informatie

1. Open PSP. Je ziet aan de linkerkant een hele rij icoontjes staan die de gereedschappen (vormen en materialen) aanduiden: Gereedschappen

1. Open PSP. Je ziet aan de linkerkant een hele rij icoontjes staan die de gereedschappen (vormen en materialen) aanduiden: Gereedschappen De gereedschappen 1. Open PSP. Je ziet aan de linkerkant een hele rij icoontjes staan die de gereedschappen (vormen en materialen) aanduiden: Gereedschappen pijl zoom vervorming bijsnijden verplaatsing

Nadere informatie

11 Klik op de kaars op je werkblad / klik bij gereedschap opties, eerst op knop1 en daarna 2:

11 Klik op de kaars op je werkblad / klik bij gereedschap opties, eerst op knop1 en daarna 2: Kerst creatie3 Download hier de materialen. Heb je de font nog niet, stop hem dan in de lettertypen van windows 1 Open het plaatje JHanna_188_background 2 Zet de modus op hard licht 3 Zet je voorgrondkleur

Nadere informatie

Georeferencing Aerial Imagery

Georeferencing Aerial Imagery Georeferencing Aerial Imagery QGIS Tutorials and Tips Author Ujaval Gandhi http://google.com/+ujavalgandhi Translations by Dick Groskamp This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster

Initiatie Elements 8. De wat vroegere versies van elements gaan naar het menu venster Les02 Uitselecteren van een bloem Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer een nieuwe

Nadere informatie

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012)

I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) I. Vorming 4-5 (3&10/05/2012) 1. Windows Live Photo Gallery Om de foto s op onze computer te beheren, hebben we voor de vorming gekozen om met Windows Live Photo Gallery te werken. Photo Gallery biedt

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

werken met Ms Paint Vulemmer...3 Opties...3 Kleur selecteren...3 Vergroten...3 Potlood...3 Kwast...3 Spuitbus...4 Opties...4 Tekst...

werken met Ms Paint Vulemmer...3 Opties...3 Kleur selecteren...3 Vergroten...3 Potlood...3 Kwast...3 Spuitbus...4 Opties...4 Tekst... werken met Ms Paint Inhoudsopgave Inleiding...2 Opstarten MS Paint...2 De werkset...2 Selecteren...2 Vrije vorm selecteren...2 Rechthoek selecteren...2...2 Gum...2...2 Vulemmer...3...3 Kleur selecteren...3...3

Nadere informatie

Rode ogen verwijderen CS2

Rode ogen verwijderen CS2 Rode ogen verwijderen CS2 Gebruikte technieken: Duplicaat foto, gereedschap rode ogen verwijderen, Penseel en de penseel overvloeimode, Optie Vervagen, Opslaan als => Jpeg formaat. Met het gereedschap

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

http://www.msebel.nl

http://www.msebel.nl LES 8: Photo Story 3 Vandaag ga je beginnen met het maken van de voorlichtingsdiashow. Hiervoor ga je het programma Photo Story 3 gebruiken. Het programma staat al geïnstalleerd op de schoolcomputers.

Nadere informatie

Selectietechnieken / Affiche

Selectietechnieken / Affiche Selectietechnieken / Affiche Maak een affiche van personen die bij elkaar horen. Maak de personen vrijstaand met een van de selectietechnieken. Verwerk eventueel een foto van jezelf in het affiche. Affiche

Nadere informatie

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia

Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam. Beeld en geluid. Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia Advies- en BegeleidingsCentrum voor het onderwijs in Amsterdam Beeld en geluid Onderdelen uit de workshop Werken met multimedia ABC Amsterdam OCA onderwijscomputercentrum maart 2002 Deze cursus is eigendom

Nadere informatie

TI 84-plus Software. TI Connect. Downloaden, installeren en gebruiken. Wouter Bailleul

TI 84-plus Software. TI Connect. Downloaden, installeren en gebruiken. Wouter Bailleul TI 84-plus Software TI Connect Downloaden, installeren en gebruiken Wouter Bailleul Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 TI Connect downloaden... 3 TI Connect installeren... 4 TI Connect gebruiken... 5 Verbinding

Nadere informatie

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN

Inhoudsopgave Visual Steps - Dit is de inhoudsopgave van de Visual Steps-titel Fotobewerking op de computer ISBN Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10

Nadere informatie

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg

Retoucheren Algemeen. Bestand opslaan Sla het bestand op als eigennaam-retoucheren.psd en eigennaam-retoucheren.jpg Retoucheren Algemeen Nieuw document Selecteer in de Menubalk in het menu Bestand (File) de optie Nieuw (Ctrl+N) voor een nieuw document. Naam: Retoucheren Breedte: 10 cm Hoogte: 15 cm Resolutie: 300 pixels/inch

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205

http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 http://jumbojet.denbrok.info/wordpress/?p=4205 Je eigen familiewapen maken In deze tutorial wil ik laten zien hoe je een familiewapen zelf kunt maken. Met behulp van Google afbeeldingen en Photoshop is

Nadere informatie

Maak een fotoverhaal

Maak een fotoverhaal Maak een fotoverhaal Uw foto s aaneensmeden tot een leuk filmpje. U doet het met Photo Story 3, een gratis programma van Microsoft. Hiermee maakt u in een handomdraai een prachtige multimediapresentatie

Nadere informatie

Lesje 02: Uitselecteren van bloem

Lesje 02: Uitselecteren van bloem Lesje 02: Uitselecteren van bloem 1. Inleiding Gebruik voor alle lesjes steeds de aanbevolen foto s daar de instellingen van de waarden hierop zijn berekend. Oefenen kan later met eigen materialen. Vooraleer

Nadere informatie

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard

ACDSee 9 leerprogramma s > Foto s downloaden met Foto s Ophalen Wizard Dit leerprogramma leidt u door het proces van foto s downloaden van uw camera met gebruik van ACDSee s Foto s Ophalen Wizard. Foto s ophalen is een stuk makkelijker gemaakt door de Apparaat Detector, welke

Nadere informatie

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN

BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN BEELDEN MET GROTE KLEURDIEPTE BEWERKEN Vertaling van Editing high-bit images, geschreven door Ian Lyons op zijn website Computer-Darkroom (www.computer-darkroom.com) Wellicht ken je de aanbevelingen die

Nadere informatie

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014

HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 HANDLEIDING INFOGRAPHIC SOFTWARE Versie 2.3 / jan 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Systeemvereisten... 3 3. Installeren van de software... 4 4. Programma instellingen... 5 5. Importeren van een

Nadere informatie

Volg de instructies op de website van Epson voor het downloaden en het installeren.

Volg de instructies op de website van Epson voor het downloaden en het installeren. Message Broadcasting Message Broadcasting is een invoegtoepassing voor EasyMP Monitor. Beheerders kunnen de invoegtoepassing gebruiken om berichten of aankondigingen naar een of meer projectoren of alle

Nadere informatie

Video's bewerken met OpenShot

Video's bewerken met OpenShot Video's bewerken met OpenShot Met vrijwel alle fotocamera 's en smartphones kun je ook video opnemen. De kwaliteit van de opname en de resolutie kunnen erg variëren afhankelijk van de camera. De huidige

Nadere informatie

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB

Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead Standaard op USB Welkom bij ClaroRead. ClaroRead is speciaal ontwikkeld om het werken met de computer te vereenvoudigen. De volledige integratie met Microsoft Word helpt u bij het

Nadere informatie

Workshop Sketchup & 3D printen

Workshop Sketchup & 3D printen 1 Aanvang workshop Workshop Sketchup & 3D printen 1.1 Wat kan ik voor de workshop doen? - Zorg dat de printers voldoende filament hebben. - De geheugenkaarten klaarleggen in de printer. - Een mapje aanmaken

Nadere informatie

Herhalingsoefeningen

Herhalingsoefeningen Herhalingsoefeningen bij Handboek Paint Shop Pro 9 ISBN 90 5905 074 6 2 Oefeningen hoofdstuk 2 2.1 Inzoomen en formaat wijzigen Open de foto woonhuis Santorini Zoom in op de foto Zoom weer uit Zet het

Nadere informatie

Fotobewerking. Wim Nijdam 24 januari 2019

Fotobewerking. Wim Nijdam 24 januari 2019 NUENEN Fotobewerking Wim Nijdam 24 januari 2019 Inhoud Welke programma s zijn er? Wat zijn de meest gebruikte programma s? Picasa?? Is Picasa nog steeds te gebruiken? FastStone Favoriet bij foto-hobbyisten

Nadere informatie

Schermopbouw. Het programma is op te delen in twee delen:

Schermopbouw. Het programma is op te delen in twee delen: Photoshop Elements is het kleinere zusje van PhotoShop. Als amateur-fotograaf, kan je er omzeggens evenveel mee doen maar voor een veel lagere prijs (100 i.p.v. 1000 ). Het programma is op te delen in

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 8. Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte PP-03-08-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-08-01 Afbeeldingsgrootte en canvasgrootte Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Na het gebruik van de gereedschappen uit de vorige opdrachten, ga je de afmetingen

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken.

Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. Workshop 10 Micdigital Deel 1. Een Panoramafoto maken Twee of meerdere foto s aan elkaar plakken. In deze workshop gaan we twee foto s aan elkaar plakken en de helderheid aanpassen. Soms wil je van een

Nadere informatie

5. Werken met afbeeldingen

5. Werken met afbeeldingen 103 5. Werken met afbeeldingen Foto s en tekeningen worden ook wel afbeeldingen genoemd. Afbeeldingen maken een website niet alleen mooier. Ze zijn ook belangrijk om duidelijk te maken wat je precies bedoelt.

Nadere informatie

http://psdtuts.com/tutorials/drawing/how-to-create-a-super-shiny-pencil-icon/ Mooi potlood maken Het potlood is een van de meest gebruikte gereedschappen bij het creatievelingen. Bij het maken van deze

Nadere informatie

Korte handleiding The Gimp

Korte handleiding The Gimp Korte handleiding The Gimp Korte handleiding The Gimp... 1 Inleiding... 2 Een nieuw bestand maken... 4 De meeste gereedschappen hebben opties... 4 Bestand openen en opslaan... 5 Plugins... 6 Werken met

Nadere informatie

::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN

::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN ::FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN 2 ::01 FOTO S IMPORTEREN, ARCHIVEREN EN BEHEREN Het gevolg van digitaal fotograferen is vaak een enorme hoeveelheid foto s die ergens ongeordend op de vaste schijf

Nadere informatie

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso

Selecties. SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso Selecties SELECTIES met Pengereedschap, Snelle Selectie, Magnetsiche Lasso 1 Selectiegereedschappen Selectiekaders Selectiekadergereedschappen zijn ideaal om selecties van symmetrische vormen te maken.

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: Prepress. Photoshop 5. Omgaan met de pengereedschappen PP-03-05-01. Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. OPDRACHTKAART PP-03-05-01 Omgaan met de pengereedschappen Voorkennis: De vorige Photoshop-opdrachten afgerond. Intro: Je kunt delen van een foto selecteren. Dat doe je met de selectiegereedschappen. Je

Nadere informatie

Lagen: De rasterlaag in PSP8

Lagen: De rasterlaag in PSP8 Lagen: De rasterlaag in PSP8 Een bestand in PSP is altijd opgebouwd uit één laag of meerdere lagen over elkaar heen. De basislaag heet achtergrond en de verdere lagen worden automatisch genummerd laag

Nadere informatie

Winrar. door verhaegen

Winrar. door verhaegen Winrar door verhaegen 1. Inleiding WinRar is software dat gebruikt wordt om bestanden in te pakken en om deze uit te pakken. Het is de Windowsversie van Rar Archiver, een archiefprogramma dat ongeveer

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie