Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8"

Transcriptie

1 Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 interconfessionele school

2 Waarom kiezen voor Trinitas Gymnasium? Als je een VWO-advies van de basisschool krijgt, ben je van harte welkom op het gymnasium. De belangrijkste reden om voor een gymnasium te kiezen is omdat je behoefte hebt aan uitdagingen. Alleen maar leren is voor jou niet genoeg om je geïnteresseerd te houden. Daarom stimuleren we je om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat doen we door extra activiteiten aan te bieden. Jij kan die gebruiken omdat je ze leuk vindt, of omdat je er iets nieuws van leert. Omdat we veel leerlingen hebben die extra uitdagingen willen, kunnen we een breed programma aanbieden. Als je aan één van onze leerlingen vraagt waarom hij of zij voor Trinitas Gymnasium heeft gekozen, krijg je vaak als antwoord: 'het is een kleine, veilige school en hier kan ik mezelf zijn. De school Trinitas Gymnasium is een kleinschalige school met 640 leerlingen. Dat lijkt best veel, maar dat is het voor een middelbare school niet. Na een paar weken merk je dat je iedereen begint te kennen. Dat geldt natuurlijk ook voor de docenten en de andere medewerkers. Bij Trinitas Gymnasium kennen we elkaar. Het gebouw is modern en ruim en heeft drie verdiepingen. Tussen de lokalen zijn studieruimtes. Hier kan je tijdens een tussenuur rustig werken en in de pauzes gezellig met je vrienden zitten. Je hebt vast snel een favoriet plekje gevonden. De aula is de centrale plek van de school. Op het toneel zijn regelmatig voorstellingen, bijvoorbeeld van de schoolband en van de toneelklas. De vakken Op Trinitas Gymnasium krijg je in het eerste jaar de volgende vakken: Nederlands Levensbeschouwing Engels Lichamelijke Opvoeding Frans Geschiedenis Wiskunde Aardrijkskunde Natuurkunde Biologie Latijn Beeldende Vormgeving Grieks Muziek Drama

3 Hoe was de overstap naar Trinitas gymnasium? Rawish De eerste weken waren best wel zwaar, vooral mijn tas en het fietsen met de tas! De stof viel wel mee, als je goed oplet, moet dit lukken! Daphne De overstap was heel erg spannend, gelukkig ging het super goed. Iedereen was aardig tegen elkaar en de mentoren waren erg enthousiast. Je went snel aan het huiswerk en de verschillende lokalen. En als je een keer de weg kwijt raakt, gebeurt dat daarna nooit meer! Latijn en Grieks, een klassieke basis voor de toekomst Op een gymnasium leer je veel over de Grieken en de Romeinen. Naast hun taal leer je ook hun verhalen, ideeën en culturen kennen. De klassieke culturen hebben Europa en het Midden-Oosten sterk beïnvloed. Je leert de oorsprong van de Westerse beschaving kennen maar ontdekt ook dat we op veel vlakken verbonden zijn met de culturen om Europa heen. Daarnaast geven de talen Latijn en Grieks je een goede basis om andere talen te leren. Frans en Spaans zijn rechtstreeks uit het Latijn ontstaan. En het Nederlands, Engels en Duits hebben veel Latijnse en Griekse woorden overgenomen. Wat dacht je van etcetera, agenda en school? Ook op vakken als wiskunde en natuurkunde hebben Grieks en Latijn een positieve invloed. De oude talen zijn heel gestructureerd en doordat je op die manier leert denken, helpt je dat ook bij de exacte vakken. Kortom klassieke skills die je helpen de skills voor de 21e eeuw te ontwikkelen. Gymnasiasten zijn grenzeloos Grote kans dat jij later op plekken komt waar ze veel van je verwachten. Als mens en als werknemer. Daarom vinden we het op Trinitas Gymnasium belangrijk dat je je breed ontwikkelt en bieden we vakken als filosofie en levensbeschouwing aan. Bij deze vakken word je uitgedaagd na te denken over ingewikkelde, maar belangrijke zaken die ons als mens bezig houden. Je leert hier je eigen standpunten in te nemen en deze goed te onderbouwen. Maar ook een goede beheersing van je talen is later onmisbaar. Op Trinitas Gymnasium kun je voor alle moderne vreemde talen aanvullende programma s volgen die internationaal erkend worden. Bij Engels kun je Cambridge Engels volgen, bij Duits het programma van het Goethe Institut en bij Frans kun je DELF examens afleggen. Rome en Griekenland Het hoogtepunt, waar elke leerling naar uitkijkt, is de reis in de bovenbouw naar Rome en/of Griekenland. Alle verhalen en lessen komen samen in deze unieke reis.voordat je op reis gaat bereid je je voor in de lessen klassieke en culturele vorming. Na de reis maken de leerlingen een reisgids voor de klas die het jaar na hen gaat.vol tips en aanbevelingen over de mooiste plekjes en de lekkerste ijssalon. Mylène Spannend, maar leuk. Ik vond het leuk om andere mensen te leren kennen, ik voelde me gelijk op mijn plek.

4 Nina Toen ik van de basisschool kwam, had ik het klinkt misschien raar behoefte aan huiswerk. Omdat ik op de basisschool bijna nooit iets leerde en ik geen uitdaging had. Dus ik dacht: Yes, eindelijk een uitdaging!. Nou ik zeg je, dat gevoel was binnen een paar weken weer weg! Het plannen lukte eerst voor geen meter, maar langzamerhand leer je dat vanzelf. Als je genoeg doet op school, heb je thuis minder huiswerk en dus meer vrije tijd! Je mentor en tutoren Je mentor is het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Hij of zij begeleidt je op school. De mentor houdt in de gaten of je goed meekomt op school, maar ook of je lekker in je vel zit. Als het nodig is, zorgt de mentor dat je extra onder steuning krijgt. In de mentorles wordt aandacht besteed aan studievaardigheden, hoe gebruik je de agenda, zelfstandig leren werken en plannen. Daarnaast hebben we het over het gebruik van je agenda, zelfstandig werken en plannen. De mentor wordt ondersteund door twee tutoren, dat zijn leerlingen uit het vierde leerjaar die je helpen wegwijs te raken in de school. De tutoren worden ook ingezet voor één op één begeleiding. Leren buiten de klas Elk leerjaar heeft één of meer excursies. Het begint met het brugklaskamp in de omgeving van Nijmegen. Hier zijn veel sporen die de Romeinen in Nederland hebben achtergelaten te vinden. Maar ook later in het jaar werk je buiten het klaslokaal aan vakoverstijgende projecten en ga je er regelmatig op uit. Bijvoorbeeld naar het Allard Pierson Museum in Amsterdam, Museum Het Valkhof in Nijmegen, Naturalis in Leiden of een toneel uitvoering. In latere jaren kun je ook met excursies mee naar Keulen, Lille en Berlijn. Expertmodulen In de eerste klas staan er ook expertmodulen op je rooster. We willen graag dat je jouw persoonlijke talenten ontdekt en ontwikkelt. Dat doen we door je horizon te verbreden. Vandaar dat we afgelopen jaar gekozen hebben voor vakken als Chinees, Psychologie en Science. Tijdens de expertmodulen bekijk je de wereld eens van een andere, nieuwe kant. En wie weet, word je zo enthousiast dat je na een expertmodule binnen de verbreding verder gaat met dat vak.

5 Talentenontwikkeling Trinitas Gymnasium is er op gericht een programma aan te bieden dat past bij jou talenten. Dat kunnen we alleen doen doordat we goede begeleiding en een breed aanbod hebben. Het voordeel van een gymnasium is dat we veel kennis hebben van de uitdagingen die horen bij de kinderen die naar dit type onderwijs komen. Het maakt niet uit of je heel makkelijk leert en meer uitdaging nodig hebt, of het soms best lastig vindt om goede resultaten te halen; op Trinitas Gymnasium gaan we samen aan de slag met wat jij nodig hebt voor een succesvolle en leuke schoolcarrière. Trinitas Gymnasium is daarom ook gecertificeerd als Begaafdheidsprofiel School. Vanaf het eerste jaar De eerste weken kun je natuurlijk rustig wennen aan je nieuwe school. Daarna laten we je een test van het Centrum van Begaafdheidsonderzoek (CBO) maken. Die test gaat niet alleen over je begaafdheid, maar geeft ook een indruk van je motivatie en of je lekker in je vel zit. Op basis van de analyse daarvan kunnen wij samen met jou en je ouders/verzorgers kijken hoe we je een zo goed mogelijke schooltijd bezorgen. De ene leerling heeft extra ondersteuning nodig bij plannen en leren, de andere presteert onder en heeft misschien een extra uitdaging nodig. Maar ook leerlingen die extra aankunnen, kunnen kiezen uit een breed aanbod van extra activiteiten en vakken. Verbreding In principe staat het hele aanbod dat Trinitas Gymnasium aanbiedt ter verbreding open voor alle leerlingen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je normale vakken er niet onder lijden. Verbreden gaat daarom altijd in overleg met school en je ouders. Maar dan is er ook veel mogelijk. Het kunnen extra vakken zijn die je volgt, naast de vakken die verplicht zijn. Maar je kunt ook deelnemen aan programma s zoals de International Award, toneel, masterclasses op diverse universiteiten of een eigen project beginnen. Begaafdheidsprofielschool De ondersteuning van hoogbegaafde leerlingen is op Trinitas Gymnasium zo goed geregeld en er is zoveel kennis over deze leerlingen op school aanwezig dat de school gecertificeerd is als Begaafdheidsprofielschool. Het is de enige middelbare school in de regio met dit specialisme.

6 Hoe vind je het op Trinitas Gymnasium? Luke Pesten doe je niet! In de eerste klas spreken we meteen duidelijk af hoe we met elkaar omgaan. En toch gaat het wel eens mis. Op pesten wordt meteen gereageerd. Door de mentor, die als je gepest wordt, met jou en de pester in gesprek gaat. Maar ook de leerlingen zelf schieten elkaar te hulp. Want pesten, dat doen we hier niet. Mocht er meer begeleiding nodig zijn, dan schakelen we de antipest coördinator in. Een interconfessionele school Trinitas Gymnasium is een interconfessionele school. Hoe je dat merkt? Bijvoorbeeld tijdens de vieringen van de christelijke feestdagen Kerst en Pasen en de bezinningsmomenten in de klas. Maar dat betekent bij ons ook: verantwoordelijkheid dragen voor elkaar en voor de samenleving. We behandelen in de lessen levens beschouwing bijvoorbeeld vragen als: wat is eigenlijk geloven en waarin verschillen de geloven als christendom, jodendom en islam van elkaar? Daarnaast heb je in leerjaar 4 ook de mogelijkheid om drie dagen mee te gaan naar Huissen met de Kloosterdagen. Super! Je kunt jezelf zijn, je hoeft niet bang te zijn over hoe je je gedraagt. Jonah Het is een erg fijne school. Je kunt er goed jezelf zijn, iedereen gaat goed met je om. Natascha Het is super leuk! Op mijn oude school was ik de slimste van de klas. Hier zit je met allemaal slimme kinderen op school. Kom eens langs Natuurlijk wil je nu zoveel mogelijk weten over deze school, zodat je straks de school kan kiezen die het beste bij jou past. Om alvast kennis te maken en sfeer te proeven organiseren we een Informatieavond, Open Dag en Expeditiemiddagen. Informatieavond donderdag 1 december 2016, aanvang uur (tot uur) Open Dag zaterdag 4 februari 2017 van uur Expeditiemiddagen Inschrijven via de website woensdag 7 december 2016 woensdag 8 februari 2017 aanvang uur (tot uur) Aanmelden Leerlingen moeten zich voor 1 maart 2017 hebben ingeschreven voor het voortgezet onderwijs. Inschrijven kan via het aanmeldingsformulier. Deze zijn op de volgende manieren te verkrijgen: aanvragen via de website aanvragen per telefoon, ophalen bij de receptie van de school downloaden en printen via onze website op de Informatieavond of Open Dag Like onze Facebookpagina Trinitas Gymnasium en volg zo alles over onze school. Sas van Gentlaan 6, 1324 CT Almere, tel: , trinitasgymnasium@hetbaken.nl

Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8

Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Waar slim zijn heel gewoon is Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 interconfessionele school Waarom kiezen voor Trinitas Gymnasium? Als je een VWO-advies van de basisschool krijgt, ben je van harte

Nadere informatie

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8. Trinitas Gymnasium. Het Stedelijk Gymnasium van Almere. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Brochure voor leerlingen uit groep 7 en 8 Trinitas Gymnasium Het Stedelijk Gymnasium van Almere Op atheneum, havo en mavo+ niveau Op Trinitas Gymnasium haal je het beste uit jezelf! De belangrijkste reden

Nadere informatie

Onderwijs op topniveau. Het kan op Trinitas Gymnasium

Onderwijs op topniveau. Het kan op Trinitas Gymnasium Onderwijs op topniveau Het kan op Trinitas Gymnasium Lectori Salutem Ben jij nieuwsgierig, kritisch en leergierig? Heb je van de basisschool een vwo- of gymnasiumadvies gekregen? Houd jij van een uitdaging

Nadere informatie

Kom. Informatiebrochure. erbij! Gymnasium

Kom. Informatiebrochure. erbij! Gymnasium Kom erbij! Informatiebrochure Gymnasium Lectori salutem Beste achtste groeper De middelbare schooltijd is misschien wel de belangrijkste periode in je leven. Op Trinitas Gymnasium willen we hier samen

Nadere informatie

Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo Poort, school voor havo en mavo Toegangspoort tot het hbo De beste worden die je kunt zijn Op Poort, school voor havo en mavo word je geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Dat betekent niet alleen

Nadere informatie

Poort, school voor havo en mavo

Poort, school voor havo en mavo Poort, school voor havo en mavo Voor leerlingen met ambitie Haal het beste uit jezelf! Op Poort, school voor havo en mavo word je geprikkeld om het beste uit jezelf te halen. Dat betekent niet alleen dat

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst!

Gymnasium. Op het Hondsrug College. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Gymnasium Hondsrug Het Gymnasium Hondsrug is een afdeling van het Hondsrug College. Het is onderdeel van het vwo,

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen en ouders van groep 8 Baken Poort. oecumenische school voor havo en mavo

Informatie voor leerlingen en ouders van groep 8 Baken Poort. oecumenische school voor havo en mavo 2011-2012 Informatie voor leerlingen en ouders van groep 8 Baken Poort oecumenische school voor havo en mavo Baken Poort Leren met uitdaging! Voorbereiding voor een succesvolle leerloopbaan De middelbare

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen

Samen het beste uit jezelf halen Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag.

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Yair Past het Boni bij mij? Bruggers aan het woord Yair: Ik voel me thuis op het Boni. Het is heel fijn in de brugklas. Je wordt hier

Nadere informatie

Lek en Linge GYMNASIUM

Lek en Linge GYMNASIUM Lek en Linge GYMNASIUM Gymnasium: Verbreed je culturele horizon! Heb je plezier in leren? Zoek je graag dingen uit? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de Grieken en de Romeinen? Wil je extra tools

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Het gymnasium: iets voor jou?

Het gymnasium: iets voor jou? Het gymnasium: iets voor jou? Stel jezelf eens de vraag... Ben ik nieuwsgierig? Heb ik een brede belangstelling? Hou ik van onderzoeken? Ben ik gek op cultuur? Houd ik van nieuwe dingen leren? Ben ik kritisch?

Nadere informatie

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium

Talent in ontwikkeling. voor Toekomstige brugklassers. Informatiebrochure brugperiode Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium Talent in ontwikkeling voor Toekomstige brugklassers Informatiebrochure brugperiode 2017 Theresialyceum School voor havo atheneum gymnasium 2 Beste brugklasser, Je bent het nog niet, maar het duurt niet

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Locatie Rachmaninowlaan

Locatie Rachmaninowlaan a r t x e n i n Zi s e i k : g n uitdagi het voor m u i s a Gymn Locatie Rachmaninowlaan Waarom het gymnasium? Je bent jong en je wilt wat? Dan is onze gymnasiumbrugklas zeker iets voor jou! Het gymnasium

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij...

Ben jij een daltonleerling in de dop? Plusprogramma s. Samenwerken, sfeer en vertrouwen. Wil jij... Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je zelfstandig werken, je eigen verantwoordelijkheid nemen, keuzes maken en goed samenwerken met je

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Een open en stimulerende omgeving. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

accent op jouw talent Molenwatering

accent op jouw talent Molenwatering accent op jouw talent Molenwatering nformatie voor jou Je leert gemakkelijk... Je weet van jezelf dat je makkelijk leert. Je wilt bovendien graag alles weten, je bent creatief en een doorzetter. Je tijd

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! 2012 Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet

Nadere informatie

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving

Hier leer je. voor het leven BERGSCHENHOEK. Aandacht voor jouw ontwikkeling. Vanuit relaties naar prestaties. Een open en stimulerende omgeving BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving voor het leven Leren kan op

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

Science. Soms moet je lang puzzelen op een vertaling voor Grieks. Het is net wiskunde!

Science. Soms moet je lang puzzelen op een vertaling voor Grieks. Het is net wiskunde! Intermezzo Omdat we verstand van verstand hebben, zijn we in 2016 met Intermezzo gestart: een tussenjaar voor kinderen die klaar zijn op de basisschool, maar nog niet klaar zijn voor de middelbare school.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

verstan fening extra vakken gymnasium nu ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium gymnasium vroeger gymnasium gedacht?

verstan fening extra vakken gymnasium nu ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium gymnasium vroeger gymnasium gedacht? ...heb je al eens aan het Willem Lodewijk Gymnasium Krijg je een VWO-advies Vind je het leuk om uitgedaagd te worden Misschien is het gymnasium dan iets voor jou. In deze folder willen we je iets vertellen

Nadere informatie

Ik wist t meteen: hier hoor ik thuis! Een goeie plek

Ik wist t meteen: hier hoor ik thuis! Een goeie plek Nieuwe school Na de zomervakantie ga je naar een nieuwe school en kom je in een nieuwe klas met maar een paar bekende gezichten. Spannend hoor! Maar wees gerust: vrienden maken op een nieuwe school gaat

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium

KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015. Johan van. Oldenbarnevelt. Gymnasium KOM NAAR DE OPEN DAG! 30 januari 2015 Johan van Oldenbarnevelt Gymnasium EEN GYMNASIUM? Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt, het JvO, is een zelfstandig gymnasium. Dat is een school waar alle

Nadere informatie

Hier leer je voor het leven

Hier leer je voor het leven BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo Hier leer je voor het leven Vanuit relaties naar prestaties Aandacht voor jouw ontwikkeling Een open en stimulerende omgeving Leren kan op

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

Welkom. Ik wist direct: hier hoor ik thuis!

Welkom. Ik wist direct: hier hoor ik thuis! Nieuwe school Na de zomervakantie ga je naar een nieuwe school en kom je in een nieuwe klas met maar een paar bekende gezichten. Spannend hoor! Maar wees gerust: vrienden maken op een nieuwe school gaat

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. Open Dag za 19 januari 2013. Informatieavond ma 28 januari 2013. Middag groep 8 wo 30 januari 2013 Open Dag za 19 januari 2013 van 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 28 januari 2013 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 30 januari 2013 aanvang 13.30 uur Burggravenlaan Internationaal en ondernemend Bonaventuracollege

Nadere informatie

Grensverleggend onderwijs. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Grensverleggend onderwijs. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Grensverleggend onderwijs Op atheneum, havo en mavo+ niveau Wij Zijn Park! Heb je belangstelling voor de wereld om je heen? Ben je nieuwsgierig, creatief en onderzoekend? Dan is Park Lyceum de school voor

Nadere informatie

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015

Burggravenlaan. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 17 januari 2015. Informatieavond ma 26 januari 2015. Middag groep 8 wo 28 januari 2015 OPEN DAG za 17 januari 2015 9.30-12.30 uur Informatieavond ma 26 januari 2015 aanvang 19.30 uur Middag groep 8 wo 28 januari 2015 aanvang 14.00 uur online aanmelden vóór 23 jan. Burggravenlaan Internationaal

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2016 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium

schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium schooljaar 2016/2017 Utrechts Stedelijk Gymnasium Beste achtstegroeper, Welkom bij het Utrechts Stedelijk Gymnasium! Het USG is een overzichtelijke, goede, fijne school voor slimme leerlingen, die veel

Nadere informatie

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent!

Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Een fijne sfeer. Je kunt hier zijn wie je bent! Nog even en je gaat naar de brugklas. Hartstikke leuk, maar misschien ook een beetje spannend. Om alvast kennis te maken met onze school, hebben we niet

Nadere informatie

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit!

COORNHERT GYMNASIUM. Daagt. je uit! COORNHERT GYMNASIUM Daagt je uit! Gymnasium: Latijn én Grieks Op het gymnasium leer je twee klassieke talen: Latijn en Grieks. Je leert Griekse en Latijnse verhalen lezen. Dat gaat natuurlijk niet zo maar,

Nadere informatie

Welkom. Ouderavond determina.e

Welkom. Ouderavond determina.e Welkom Ouderavond determina.e Programma Determinatie Doorstroming vmbo-t havo atheneum gymnasium Agenda Pauze Procedure-uitleg door de mentoren Proefles Latijn in lokaal A4/A5 (20.50) Determineren Wie

Nadere informatie

Een stevige basis voor een mooie toekomst

Een stevige basis voor een mooie toekomst Een stevige basis voor een mooie toekomst Op atheneum, havo en mavo+ niveau Wij zijn Park! Almere, Nederland, de hele wereld heeft behoefte aan ambitieuze, onderzoekende en betrokken burgers. Burgers die

Nadere informatie

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT!

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! GYMNASIUM NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! Waarom gymnasium? Je kunt de wereld van nu beter begrijpen door over de Grieken en Romeinen te leren; ze hebben de basis gelegd voor onze huidige West-Europese cultuur

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving

van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving van de basisschool van de juf/meester naar vakdocenten nieuwe klasgenoten huiswerk ver(der) fietsen andere schoolomgeving klassenindeling op basis van fietsroutes evenwichtige verdeling basisscholen wensen

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school

Informatie voor leerlingen tto gymnasium atheneum havo mavo. christelijke school Informatie voor leerlingen christelijke school 2018-2019 tto gymnasium atheneum havo mavo Kies een school die bij je past. 2 Om erachter te komen of je De Nassau een leuke school vindt, ben je van harte

Nadere informatie

Welkom op onze Voorlichtingsavond 13 Januari 2016

Welkom op onze Voorlichtingsavond 13 Januari 2016 Welkom op onze Voorlichtingsavond 13 Januari 2016 Sprekers: De heer Van Hoof Mevrouw Groenendijk Mevrouw Melief/Mevrouw Bovenberg Cantina Aula Leopoldzaal Motto Ex pluribus unum Schooltype - Categoriaal

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

VWO: gymnasium/atheneum

VWO: gymnasium/atheneum WELKOM Informatieavond Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 VWO: gymnasium/atheneum Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere

Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Het aanmeldingstraject Vanaf oktober gesprekken leerkracht groep 8 met ouders over

Nadere informatie

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven

MELANCHTHON BERGSCHENHOEK. christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo. hier leer je voor het leven MELANCHTHON BERGSCHENHOEK christelijke school voor gymnasium-atheneum-havo hier leer je voor het leven Leren kan op veel manieren. Op Bergschenhoek leer je voor het leven. Een breed programma met veel

Nadere informatie

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis.

Het Ludger College. Jouw talent is er thuis. Het Ludger College Jouw talent is er thuis. Algemene informatie over het Ludger College Het Ludger College is een school voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) in Doetinchem. Er is ook een programma

Nadere informatie

Naar de brugklas van het Greijdanus?!

Naar de brugklas van het Greijdanus?! Hardenberg Schitteren in Zijn licht Naar de brugklas van het Greijdanus?! www.greijdanus.nl/hardenberg Groep 8 en dan? Dan ga je naar een andere school. Naar het voortgezet onderwijs. Maar naar welke school

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH

christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH christelijke school voor mavo en mavo+ GEDEGEN UITDAGEND EMPATHISCH Mavo Schiebroek Een kleine school met 325 leerlingen Mavo/mbo en pre-havo (mavo/havo) in de brugklas Duidelijke regels en afspraken Jezelf

Nadere informatie

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium +

Voorlichtingsavond 9 maart 2015. TTO Gymnasium Gymnasium + Voorlichtingsavond 9 maart 2015 TTO Gymnasium Gymnasium + Welcome Voor wie is tto? Hou je van reizen? Vind je samenwerken leuk? Je wilt goed Engels leren. Hou je van uitdagingen? Brugklas naar Engeland

Nadere informatie

Grensverleggend onderwijs. Op atheneum, havo en mavo+ niveau

Grensverleggend onderwijs. Op atheneum, havo en mavo+ niveau Grensverleggend onderwijs Op atheneum, havo en mavo+ niveau Science, Cambridge, kloosterdagen? Als je naar de middelbare school gaat, verandert er veel. Het schoolgebouw is groter, je wisselt van lokaal

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen. Technasium en bèta-onderwijs pag. 4. Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6

Samen het beste uit jezelf halen. Technasium en bèta-onderwijs pag. 4. Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 Samen het beste uit jezelf halen Technasium en bèta-onderwijs pag. 4 Kunst en Cultuur pag. 5 Talen en gymnasium pag. 6 gymnasium, technasium, atheneum, havo en mavo Op het Gerrit Rietveld College wordt

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS BASISONDERWIJS GROEP 5-8 PREGYMNASIUM

VOORTGEZET ONDERWIJS BASISONDERWIJS GROEP 5-8 PREGYMNASIUM VOORTGEZET ONDERWIJS BASISONDERWIJS GROEP 5-8 PREGYMNASIUM Andere wegen Noord Oost Zuid West... Linksom, rechtsom of versneld naar je examen. Op het Zuider Gymnasium is jouw leerweg uniek, je begeleiding

Nadere informatie

informatie

informatie GYMNASIUM CELEANUM informatie 2016-2017 WAAROM KIEZEN VOOR HET CELEANUM? ALS JE AAN ÉÉN VAN ONZE LEERLINGEN VRAAGT WAAROM HIJ OF ZIJ VOOR HET GYMNASIUM CELEANUM HEEFT GEKOZEN, KRIJG JE STEEVAST HET VOLGENDE

Nadere informatie

Stedelijk Lyceum Zutphen. In dit nummer. Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen

Stedelijk Lyceum Zutphen. In dit nummer. Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Stedelijk Lyceum Zutphen In dit nummer -> een kleinschalige school waar je mag zijn wie je bent -> over maatwerk,

Nadere informatie

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT!

GYMNASIUM. NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! GYMNASIUM NUNC AuT NUMQUAM NU OF NOOIT! Waarom gymnasium? Je kunt de wereld van nu beter begrijpen door over de Grieken en Romeinen te leren; ze hebben de basis gelegd voor onze huidige West-Europese cultuur

Nadere informatie

Een sterke basis voor je hele leven. informatie voor 8ste groepers

Een sterke basis voor je hele leven. informatie voor 8ste groepers Een sterke basis voor je hele leven informatie voor 8ste groepers Welkom Je hebt vast wel eens van het Gemeentelijk Gymnasium gehoord Misschien heb je er ook wel eens over gedacht om naar ons Gymnasium

Nadere informatie