Naar welke school ga jij straks?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Naar welke school ga jij straks?"

Transcriptie

1 Naar welke school ga jij straks? Locatie oosterstraat Emmen Klazienaveen Borger Oosterhesselen

2 Natuurlijk kijk je naar het onderwijsaanbod, maar je wilt ook een gezellige klas! Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk, maar ook spannend! Weet jij al welke school je kiest? Je gaat er heel wat uurtjes doorbrengen, dus je zoekt een school die bij je past en waar je je thuis voelt. Het Esdal College is een scholengemeenschap voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Wij hebben locaties in Emmen, Borger, Klazienaveen en Oosterhesselen. Het Esdal College is een openbare school. Iedereen is er welkom en wij respecteren elkaars achtergrond en mening. welkom op het esdal college locatie oosterstraat Verbinding. Dat is waar het om draait op het Esdal College. Verbinding met leerlingen, ouders, medewerkers, het bedrijfsleven en andere scholen. Klinkt vaag? Het betekent dat wij ons onderwijs laten aansluiten op de interesses en mogelijkheden van onze leerlingen. Van jou dus. Leren moet leuk en vooral zinvol zijn. Daarom halen we op het Esdal College het beste uit onszelf en onze leerlingen. Jouw mogelijkheden en talenten staan centraal. We zorgen dat jij maximaal kunt presteren op het niveau en de plek die bij jou passen.

3 het eerste jaar! Brugklas Je gaat naar de brugklas. Je bent er aan toe, maar het is wel spannend! Andere klasgenoten, een andere plek, de school is groter dan je gewend bent en je krijgt meer vakken van verschillende docenten. Er verandert nogal wat, dus wij doen ons best om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Kennis maken Kiezen je vrienden of vriendinnen ook voor het Esdal College? Geef dan op het aanmeldingsformulier aan bij wie je in de klas wilt komen! In juni maak je al kennis met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Na de zomervakantie start het introductieprogramma. Je doet samen met je klasgenoten en de mentor allerlei spelletjes en opdrachten. Zo leer je de school en je nieuwe klasgenoten snel beter kennen. De mentor: jouw eigen aanspreekpunt Elke klas heeft een mentor. Hij of zij houdt je cijfers bij en let op of de sfeer in de groep goed is. In de wekelijkse mentor-/studieles leer je hoe je het beste kunt leren en huiswerk maken. Ook bespreken jullie hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. Lees op de volgende pagina verder > Sport, excursies en uitwisselingsprojecten; leren is leuk op het Esdal College!

4 Rapporten en voortgang Je krijgt elk schooljaar drie rapporten. Je bespreekt ze met je mentor in een mentorgesprek. Je ouders of verzorgers worden na elk rapport uitgenodigd om over je resultaten te komen praten. Wij gebruiken het leerlingvolgsysteem Magister om jouw afwezigheid en je schoolprestaties bij te houden. Met een speciale inlogcode kunnen jij en je ouders/verzorgers de gegevens bekijken. Weet jij al waar jouw talenten liggen? Samen ontdekken we het! Ontdek je talenten met extra activiteiten Ook zijn er sport- en muziekdagen, vieren we kerst en hebben we in maart twee fantastische culturele avonden waar elke leerling die dat wil kan laten zien wat hij/zij kan op gebied van zang, dans, muziek, toneel of cabaret. Kom vooral naar een van onze lesjesmiddagen en de open dag. Dan kun je zelf zien en voelen hoe het is op het Esdal College Oosterstraat. Op het aanmeldformulier kun je aangeven bij wie je in de klas wilt!

5 Op de locatie Oosterstraat doen we in alle leerjaren veel aan kunst en cultuur. Inmiddels hebben we vijf enthousiaste cultuurklassen. Wil jij je creatieve talenten ook op school ruim baan geven? Lijkt het je leuk om op school meer met tekenen, schilderen, musiceren, fotograferen, filmen, dansen, toneelspelen of zingen bezig te zijn? Dan is de cultuurklas misschien wat voor jou! Naast het gewone lesprogramma is tijd vrijgemaakt om meer bezig te zijn met creatieve onderdelen. Twee dagdelen in de week besteed je aandacht aan kunst en cultuur. Geef je creatieve talent ruim baan in de cultuurklas Er zijn workshops: - dans - filmpjes maken - schilderen - fotografie - decors maken - musiceren - zang - musical - interviewen Kijken naar kunst is belangrijk! We bezoeken gezamenlijk kunstenaars, concerten, musea, exposities en voorstellingen die met onze lessen te maken hebben.

6 Laat je werk zien! Iedereen op school is geïnteresseerd in de eindresultaten van de cultuurklas en kan komen kijken naar jouw exposities, voorstellingen en filmpjes. Daarnaast kun je deelnemen aan nog meer culturele activiteiten. Wij vragen van jou: - veel enthousiasme en motivatie - een goede inzet - dat je het leuk vindt om met andere leerlingen samen te werken - dat je soms best een uurtje langer op school wilt blijven - een havo- of vwo-advies Meer weten? De extra ouderbijdrage voor de cultuurklas is 100 tot 130. Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw Balvanovic, coördinator cultuurklassen, telefoon Laat zien wat je in huis hebt op de culturele avond!

7 Op het Esdal College Oosterstraat kun je al vanaf de eerste klas voor het gymnasium kiezen. Je maakt kennis met het leven en denken van de Grieken en Romeinen. Welke taal spraken zij? Wie waren hun goden? Hoe organiseerden zij hun bestuur? Welke grote denkers brachten zij voort? En wat merken wij in onze samenleving nog van hun taal en cultuur? Deze en nog veel meer vragen komen aan bod bij de vakken filosofie, klassieke cultuur en de klassieke talen. De gymnasiumklas is anders dan een havo-/atheneumklas. Je krijgt andere vakken, maar de manier waarop je les krijgt is ook anders: - meer zelfstandig, in jouw eigen tempo, - er wordt een beroep gedaan op je analytisch denkvermogen, - je hebt projectweken. Ben jij klaar voor bijzondere vakken? Je krijgt eerst een half jaar les in klassieke cultuur, daarna krijg je Latijn. Het vak filosofie krijg je vanaf het tweede leerjaar. Naast deze nieuwe vakken krijg je twee uren Kunst & Techniek. In deze uren ben je met techniek of muziek bezig. Je krijgt opdrachten in projectvorm en werkt vaak samen met andere leerlingen. Natuurlijk krijg je hulp van een vakdocent als je er zelf niet uitkomt. Interessante overkoepelende projecten Twee keer per jaar werken alle gymnasiumleerlingen aan een vakoverstijgend project. Dat betekent dat er meerdere vakken bij betrokken zijn. Elke keer staat een ander thema centraal, zoals duurzaamheid, het menselijke brein of de vier elementen. Je kunt je inschrijven voor workshops en verdiept je de hele week in het onderwerp. gymnasium vanaf de eerste klas

8 Is het gymnasium iets voor jou? Dan: - heb je een gymnasiumadvies, - heb je een Cito-score van bij voorkeur 545 of een vergelijkbaar testresultaat, - zoek je uitdaging, kun je zelfstandig werken, heb je doorzettingsvermogen en wil je graag van alles weten. Waarom het gymnasium? Bij toelating tot de universiteit heb je met een gymnasiumdiploma een streepje voor. Het geeft aan dat je bij de top behoort. Op de universiteit vinden ze het een pré als een leerling Grieks en Latijn heeft gehad. Je maakt zo een betere entree bij je vervolgstudie. Meer weten? Kom dan met je ouders naar de speciale voorlichtingsavond van het gymnasium op woensdag 13 maart 2013, vanaf uur.

9 de oosterstraat heeft meer te bieden Kies zelf welk extra vak jij volgt! In de eerste klas heb je keuzevakken. Daarbij volg je twee uur in de week een zelf gekozen vak. Je gaat eerst drie maanden kennismaken met de drie keuzevakken: Sport en Gezondheid, Wetenschap en Techniek, en Kunst en Cultuur. Na die drie maanden kies je één van deze vakken. Bij het keuzevak Sport en Gezondheid doe je onder andere aan free running, tennis, mountainbiken en fitness. Wetenschap en techniek bestaat onder andere uit: duurzame energie, robotica en astronomie. Bij Kunst en Cultuur houd je je bezig met onder andere digitale fotografie, musical, muziek en drama.

10 Nog meer sport? In de bovenbouw kun je kiezen voor het examenvak BSM, een afkorting voor Bewegen Sport en Maatschappij. Je bent dan vijf uur per week bezig met sport. Niet alleen met het uitoefenen daarvan, je gaat ook sport- en spelactiviteiten organiseren en lesgeven. Engels leren met internationale status Engels wordt in het bedrijfsleven en bij veel studies steeds vaker gebruikt. Steeds meer scholen in Nederland besteden daarom extra aandacht aan de Engelse taal. Onze school biedt al zo n twintig jaar een Cambridge course aan voor alle leerlingen uit vwo 5. De leerlingen oefenen extra met schrijven en spreken in het Engels. In juni kun je op vrijwillige basis meedoen aan het examen. Slaag je, dan beschik je over een diploma met een internationale status. Dat betekent dat het diploma wordt erkend door universiteiten en bedrijven. Wereldwijd doen jaarlijks bijna twee miljoen cursisten, verspreid over meer dan 150 landen, examen. Onze school behaalt hierbij altijd uitstekende resultaten. Wij zijn hier erg trots op en we hopen dat steeds meer leerlingen de komende jaren meedoen. Misschien jij wel! Will you join us?

11 Een gloednieuw Bètalab Het Esdal College Oosterstraat beschikt over een gloednieuw Bètalab; een ruim opgezet en zeer modern laboratorium met daaromheen theorielokalen en werkruimten voor de vakken natuuren scheikunde. In klas 1 kun je al kiezen voor het keuzevak Wetenschap en Techniek. Daarnaast bereiden we je bij de vakken techniek, natuurkunde en scheikunde voor op de keuze voor een van de natuurprofielen in de bovenbouw. In de bovenbouw kun je kiezen voor verschillende Bètavakken. Zo hebben we het vak NLT (= Natuur, Leven en Technologie), waarbij samengewerkt wordt tussen de vakken natuurkunde, scheikunde en biologie. Natuurlijk kun je ook voor biologie, natuurkunde en scheikunde kiezen. Wij helpen je jouw talent verder te ontwikkelen

12 Talent begeleiding: haal het beste uit jezelf en jouw talent! Wij vinden het belangrijk om talenten te ontwikkelen. Ben jij een uitblinker op het gebied van sport, muziek of kunst? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor talentbegeleiding. Talentbegeleiding houdt in dat: - je een begeleider krijgt, - je, indien nodig, een aangepast lesrooster en toetsrooster krijgt, - je aan trainingen en wedstrijden mee kunt doen, - wij je helpen om je studie en je sport, muziek of kunst goed op elkaar af te stemmen, zodat je in allebei kunt uitblinken. Van jou wordt verwacht dat je goed scoort in je studie én bij je sport-/cultuuractiviteit. Wij beoordelen je onder andere op je rapporten. Voor het talentendeel stelt de begeleiding van de sport- of cultuurinstelling een vorderingenoverzicht op. Meer weten? Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met mevrouw J. Lubben, coördinator, telefoon Naar school en een sport-, kunst- of muziekcarrière tegelijkertijd? Bij het Esdal College kan het!

13 Locatie Oosterstraat Oosterstraat HG Emmen Telefoon oosterstraat@esdalcollege.nl Locatie Boermarkeweg Angelsloërdijk 13c 7822 HK Emmen Telefoon boermarkeweg@esdalcollege.nl Esdal Vakcollege Emmen Weerdingerstraat CH Emmen Telefoon weerdingerstraat@esdalcollege.nl Locatie Borger Hoofdstraat AH Borger Telefoon borger@esdalcollege.nl Locatie Klazienaveen Van Echtenstraat LM Klazienaveen Telefoon klazienaveen@esdalcollege.nl Locatie Oosterhesselen Beatrixlaan 14a 7861 AJ Oosterhesselen Telefoon oosterhesselen@esdalcollege.nl informatie locaties Esdal college

14 Onze Locaties Locaties in Emmen Locatie Oosterstraat Onderbouw: in leerjaar 1: havo/vwo-brugklas en gymnasiumbrugklas, vanaf leerjaar 2: aparte havo-, atheneum- en gymnasiumklassen Bovenbouw: volledige opleiding havo, atheneum en gymnasium. Locatie Boermarkeweg Onderbouw: mavo/havo (voor leerlingen met een mavo of mavo/havo advies), sportklas mavo/havo, keuzeprogramma KIS (kunst, ICT of sport) Bovenbouw: mavo (met technologie en LO2 als speciale keuzevakken) Esdal Vakcollege Emmen Vmbo basisberoeps- en kaderberoepsgerichte leerweg met keuzemogelijkheden voor Vakcollege techniek en het vakcollege zorg & dienstverlening Onderbouw: oriënteren binnen de twee Vakcolleges. Bovenbouw: Vakcollege techniek met de richtingen: instalektro, metaaltechniek, voertuigentechniek Vakcollege zorg & dienstverlening met de richtingen: handel & administratie, creatief, horeca/toerisme/voeding en zorg & welzijn Locaties buiten Emmen Locatie Borger Onderbouw: mavo/havo/vwo, vmbo basisberoepsen kaderberoepsgerichte leerweg Bovenbouw: mavo, vmbo kader- en beroepsgerichte leerweg, richting dienstverlening & commercie Locatie Klazienaveen Onderbouw: mavo/havo/vwo, vmbo basisberoepsen kaderberoepsgerichte leerweg Bovenbouw: mavo (met technologie in de derde klas en in de vierde klas als keuzevak), vmbo basisberoepsen kaderberoepsgerichte leerweg, richtingen: bouwtechniek, zorg & welzijn, dienstverlening & commercie, technologie & commercie, ook worden Vakcolleges aangeboden Locatie Oosterhesselen Onderbouw: mavo/havo, vmbo basisberoepsen kaderberoepsgerichte leerweg Bovenbouw: mavo, vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, richting dienstverlening & commercie

Naar welke school ga jij straks?

Naar welke school ga jij straks? Emmen Klazienaveen Borger Oosterhesselen Naar welke school ga jij straks? esdal vakcollege emmen Natuurlijk kijk je naar het onderwijsaanbod, maar je wilt ook een gezellige klas! Volgend jaar ga je naar

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en

Nadere informatie

Naar welke school ga jij straks?

Naar welke school ga jij straks? Naar welke school ga jij straks? Locatie boermarkeweg Emmen Klazienaveen Borger Oosterhesselen Natuurlijk kijk je naar het onderwijsaanbod, maar je wilt ook een gezellige klas! Volgend jaar ga je naar

Nadere informatie

locatie oosterhesselen MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie oosterhesselen MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie oosterhesselen MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend!

Nadere informatie

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie borger MAVO/HAVO, VMBO-BASIS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend!

Nadere informatie

locatie esdal vakcollege emmen VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie esdal vakcollege emmen VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie esdal vakcollege emmen VMBO-BASISBEROEPS- EN -KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk

Nadere informatie

locatie esdal vakcollege emmen

locatie esdal vakcollege emmen locatie esdal vakcollege emmen VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPS- GERICHTE LEERWEG, VMBO-KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je

Nadere informatie

Naar welke school ga jij straks?

Naar welke school ga jij straks? Emmen Klazienaveen Borger Oosterhesselen Naar welke school ga jij straks? esdal vakcollege emmen Natuurlijk kijk je naar wat er te kiezen valt, maar je wilt ook een gezellige klas! Volgend jaar ga je naar

Nadere informatie

Esdal vakcollege emmen VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPS- GERICHTE LEERWEG, VMBO-KADER- BEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO

Esdal vakcollege emmen VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPS- GERICHTE LEERWEG, VMBO-KADER- BEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO Esdal vakcollege emmen VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPS- GERICHTE LEERWEG, VMBO-KADER- BEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar

Nadere informatie

locatie klazienaveen MAVO/HAVO, VMBO-KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO, VMBO-GEMENGDE LEERWEG, VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG

locatie klazienaveen MAVO/HAVO, VMBO-KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO, VMBO-GEMENGDE LEERWEG, VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG locatie klazienaveen MAVO/HAVO, VMBO-KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG/MAVO, VMBO-GEMENGDE LEERWEG, VMBO-BASIS- EN KADERBEROEPSGERICHTE LEERWEG Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas.

Nadere informatie

locatie oosterstraat HAVO, ATHENEUM, GYMNASIUM

locatie oosterstraat HAVO, ATHENEUM, GYMNASIUM locatie oosterstraat HAVO, ATHENEUM, GYMNASIUM Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend! Weet jij al welke

Nadere informatie

locatie boermarkeweg MAVO/HAVO

locatie boermarkeweg MAVO/HAVO locatie boermarkeweg MAVO/HAVO Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend! Weet jij al welke school je kiest?

Nadere informatie

locatie boermarkeweg MAVO/HAVO

locatie boermarkeweg MAVO/HAVO locatie boermarkeweg MAVO/HAVO Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend! Weet jij al welke school je kiest?

Nadere informatie

locatie oosterstraat HAVO, ATHENEUM, GYMNASIUM

locatie oosterstraat HAVO, ATHENEUM, GYMNASIUM locatie oosterstraat HAVO, ATHENEUM, GYMNASIUM Je kijkt naar wat er te kiezen valt en je wilt een gezellige klas. Volgend jaar ga je naar het voortgezet onderwijs. Leuk en ook spannend! Weet jij al welke

Nadere informatie

vmbo bbl 4 jaar tl/mavo 4 jaar max. 2 jaar praktijkonderwijs wisselend

vmbo bbl 4 jaar tl/mavo 4 jaar max. 2 jaar praktijkonderwijs wisselend vmbo bbl 4 jaar kbl 4 jaar gl 4 jaar tl/mavo 4 jaar havo 5 jaar atheneum 6 jaar gymnasium 6 jaar OPDC max. 2 jaar praktijkonderwijs wisselend Terra VO Carmel College Esdal College Hondsrug College De Nieuwe

Nadere informatie

Programma VMBO? HAVO? VWO? Welkom Wat verwachten we in groep 8? Advies VO Afsluiting

Programma VMBO? HAVO? VWO? Welkom Wat verwachten we in groep 8? Advies VO Afsluiting Voorlichtingsavond Programma VMBO? HAVO? VWO? Welkom Wat verwachten we in groep 8? Advies VO Afsluiting Wat verwachten we in groep 8? Goede werkhouding in de klas Huiswerk moet gemaakt worden Brede interesse

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

werken voor talent MET DE IPAD!

werken voor talent MET DE IPAD! De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium. Op het Groene Hart Lyceum staat Uitdagend leren centraal. Onze leerlingen worden door de vakdocenten in alle lessen uitgedaagd

Nadere informatie

Programma VMBO? HAVO? VWO? Welkom Advies VO? Wat verwachten we in groep 8? Afsluiting

Programma VMBO? HAVO? VWO? Welkom Advies VO? Wat verwachten we in groep 8? Afsluiting Voorlichtingsavond Programma VMBO? HAVO? VWO? Welkom Advies VO? Wat verwachten we in groep 8? Afsluiting Hoe komt het schooladvies tot stand? Leerlingvolgsysteem (M6, E6, M7, E7, B8, M8) Plaatsingswijzer

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs!

christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed onderwijs! christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Gewoon goed Trots op onze school Toekomstgericht onderwijs Veel kansen op een hoger niveau onderwijs! Jij krijgt goed onderwijs! Op Melanchthon Wilgenplaslaan geven

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+

+ klassen gymnasium sport+ cultuur+ + klassen gymnasium sport+ cultuur+ st.nicolaaslyceum Hallo nieuwe brugklasser! Vind jij het leuk om meer over cultuur te weten, extra aandacht te besteden aan sport of bezig te zijn met Latijn, Grieks

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ben je aan het uitzoeken welke

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt 2015-2016 OPEN DAG. 31 januari 2015. 9.30-13.00 uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 31 januari 2015 9.30-13.00 uur 2015-2016 Dit is de folder van het Hendrik Pierson College, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+

zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ zaanlands lyceum Het Zaanlands Lyceum heeft 5 verschillende eerste klassen: 1 havo/vwo 2 atheneum 3 atheneum bèta+ 4 gymnasium 5 gymnasium bèta+ klas 1 havo/vwo Deze brugklas is voor leerlingen met een

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar

Informatiegids. Samen maken wij jouw ambities waar Informatiegids Samen maken wij jouw ambities waar Welke brugklassen zijn er? Samen maken wij jouw ambities waar - havo/vwo - atheneum/gymnasium - tweetalig atheneum/gymnasium De vmbo-t/havo brugklas zit

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium

boxmeer gennep brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school werken met je kwaliteit reach for quality mavo havo atheneum gymnasium brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school boxmeer reach for quality gennep werken met je kwaliteit mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er!

Nadere informatie

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN

KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / VOOROPLEIDING KUNSTEN KUNST EN CULTUUR CULTUURKLAS / KUNSTONDERWIJS OP T RIJKS N ACCENT OP IEDERS TALENT Vanuit onze visie op kunst- en cultuuronderwijs streven we naar een rijk aanbod. De school heeft daarom een aantal programmalijnen.

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Lyceum volgens. Mischa. Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Lyceum volgens Mischa Hart voor jouw talent! Uitdagend leren Uitdagend leren De leerlingen op het Lyceum volgen een opleiding voor havo, atheneum of gymnasium.

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Talentmodules

Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Ruimte voor ontwikkeling. Gymnasium Kunst & Cultuurklas Sportklas Talentmodules Ruimte voor ontwikkeling Beleef extra veel op het CLV, onder schooltijd en ook daarbuiten! Jij krijgt de ruimte om te ontdekken wat het beste bij je past en om enthousiast mee te doen. scholengemeenschap

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN!

SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! SAMEN LEVEN, SAMEN LEREN! Het Streek Bovenbuurtweg: dé school voor jou als je een school met een fijne sfeer zoekt. Een school waar je helemaal jezelf kunt zijn. Waar je de ruimte krijgt om je talenten

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst Nog even en dan... Dit is je laatste jaar op de basisschool. Volgend jaar ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ga je

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

Waarom naar het Picasso Lyceum?

Waarom naar het Picasso Lyceum? (Hoog)begaafd? Op het Picasso ben je aan het goede adres, want wij hebben onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden! (Hoog)begaafd? Wat is

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

Informatie over de brugklas voor ouders

Informatie over de brugklas voor ouders Open Huis vrijdag 29 januari 2016 16.00-21.00 uur scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Informatie over de brugklas voor ouders Open lessen 11, 12, 14 en 15 januari 2015 Deelname

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN

GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN GELUKKIG LEREN ONTWIKKELEN Editie 2019 OPEN DAG ZATERDAG 26 JANUARI 2019 10.00-13.00 UUR VOORLICHTINGSAVOND (ouders/verzorgers) DONDERDAG 31 JANUARI 2019 19.30 UUR ORIËNTATIELESMIDDAG (groep 8) WOENSDAG

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl

Hardenberg Tel 0524 593800. Coevorden. Your next step! Tel 0523 262170. www.denieuweveste.nl Van Heeckerenlaan 2 Piet Heinstraat 1 Coevorden Hardenberg Tel 0524 593800 Your next step! Tel 0523 262170 www.denieuweveste.nl Your next step! informatie 2014/2015 ontwikkel(t) je talent De Nieuwe Veste

Nadere informatie

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3

Alles wat je móet weten. over onze school. mavo havo atheneum gymnasium. basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 brugklasmagazine Alles wat je móet weten over onze school mavo havo atheneum gymnasium basisberoeps kaderberoeps mavo havo/vwo 1-2-3 Hoi groep 8-er! Het is bijna zover! We hopen dat je voor het Elzendaalcollege

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

voor jou extra in de brugklas scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Ruimte voor ontwikkeling

voor jou extra in de brugklas scholengemeenschap voor mavo, havo en vwo (atheneum en gymnasium) Ruimte voor ontwikkeling voor jou extra in de brugklas BA musical schoolkoor en orkest skikamp sportklas zeilkamp Ruimte voor ontwikkeling niet zomaar een school heel veel extra te beleven Inhoud Niet zomaar een school 3 Gymnasium

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

Hondsrug College. Lessentabellen. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! 2017/2018

Hondsrug College. Lessentabellen. Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! 2017/2018 Hondsrug College Lessentabellen 2017/2018 Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! 2 Inhoudsopgave Lessentabellen Hondsrug Start College leerjaar 1 3 Lessentabellen leerjaar 2 4 Lessentabellen

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1. Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas - leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat

Nadere informatie

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen

Het Leukste Vmbo. Haalt je beste binnenste buiten. Van ALMELO. Open dagen ar ol ja Scho 2020 / 2019 Het Leukste Vmbo Open dagen Van ALMELO Woensdag 28 november 2018 van 15.00 tot 20.00 uur Woensdag 16 januari 2019 van 15.00 tot 20.00 uur Haalt je beste binnenste buiten. informatie

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

VERBINDEND ONDERWIJS. VMBO Connect College

VERBINDEND ONDERWIJS. VMBO Connect College VERBINDEND ONDERWIJS VMBO Connect College C O N N E C TC O L L E G E. N L VERBINDEND ONDERWIJS CONNECT COLLEGE Eén brede scholengemeenschap Onderwijs voor alle leerlingen Georganiseerd in kleine eenheden

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + ondernemend leren technasium Volgend schooljaar

Nadere informatie

Je horizon verbreden

Je horizon verbreden Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Je horizon verbreden i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het Visser een gezellige

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een

Volgend schooljaar naar het voortgezet onderwijs... Spannend! Welke school wordt het? Wil je er een vakcollege techniek vakcollege zorg en welzijn vakcollege economie en ondernemen vakcollege media, vormgeving en ICT mavo mavo + havo vwo gymnasium vwo + entreprenasium technasium Volgend schooljaar naar

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Open avonden 2014 GO TRINITAS

Open avonden 2014 GO TRINITAS Open avonden 2014 GO TRINITAS OPEN AVONDEN 2014, SPECIAAL VOOR JOU! Beste leerling uit groep 8, Over een paar maanden is je basisschooltijd voorbij. Dan begin je op een nieuwe school. Dat is leuk én spannend.

Nadere informatie