Welkom in de Menorah. Witte Donderdag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in de Menorah. Witte Donderdag 2015"

Transcriptie

1 Welkom in de Menorah Witte Donderdag 2015 Voorganger Ouderling v. dienst Organist : ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman

2 Aanvangswoord Wij mogen ervoor bewaard blijven te roemen anders dan in het kruis van onze Heer Jezus Christus, in wie ons heil is, ons leven en verrijzenis, door wie wij verlost en bevrijd zijn.

3 Intochtslied 67: 1 a en 2

4 Intochtslied 67: 1 b en 2

5 Intochtslied 67: 1 c en 2

6 Intochtslied 67: 1 en 2a

7 Intochtslied 67: 1 en 2b

8 Intochtslied 67: 1 en 2c

9 Stil gebed, aanvangswoord en groet

10 aanvangswoord Wij mogen ervoor bewaard blijven te roemen anders dan in het kruis van onze Heer Jezus Christus, in wie ons heil is, ons leven en verrijzenis, door wie wij verlost en bevrijd zijn.

11 groet Voorganger : Onze hulp is in de naam van de Heer, Gemeente : die hemel en aarde gemaakt heeft. Voorganger : De Heer zij met u, Gemeente : ook met u zij de Heer.

12 Inleidende woorden

13 Gebed om ontferming

14 Gebed om ontferming Tijdens het gebed zingen wij na de woorden zo bidden wij U het refrein van Lied 547

15 Lied 556: 4 en 5

16 Lied 556: 4 en 5

17 Dienst van het Woord Gebed bij de opening van het Woord Lezing uit het oude testament: Exodus: 12: 1-13 Lezing uit het nieuwe testament: Johannes 13: 1-15

18 Gebed bij de opening van het Woord

19 1 e Schriftlezing: Exodus 12: De HEER zei tegen Mozes en Aäron, nog in Egypte: 2 Voortaan moet deze maand bij jullie de eerste maand van het jaar zijn. 3 Zeg tegen de hele gemeenschap van Israël: Op de tiende van deze maand moet elke familie een lam of een bokje uitkiezen, elk gezin één. 4 Gezinnen die te klein zijn om een heel dier te eten, nemen er samen met hun naaste buren een, rekening houdend met het aantal personen en met wat ieder nodig heeft.

20 1 e Schriftlezing: Exodus 12: Het mag het jong van een schaap zijn of het jong van een geit, als het maar een mannelijk dier van één jaar oud is zonder enig gebrek. 6 Houd dat apart tot de veertiende van deze maand; die dag moet de voltallige gemeenschap van Israël de dieren in de avondschemer slachten. 7 Het bloed moeten jullie bij elk huis waarin een dier gegeten wordt, aan de beide deurposten en aan de bovendorpel strijken. 8 Rooster het vlees en eet het nog diezelfde nacht, met ongedesemd brood en bittere kruiden.

21 1 e Schriftlezing: Exodus 12: Het dier mag niet halfgaar of gekookt worden gegeten, maar uitsluitend geroosterd, en in zijn geheel: met kop, poten en ingewanden. 10 Zorg dat er de volgende morgen niets meer van over is. Mocht er toch iets overblijven, dan moet je dat verbranden. 11 Zo moeten jullie het eten: met je gordel om, je sandalen aan en je staf in de hand, in grote haast. Dit is een maaltijd ter ere van de HEER, het pesachmaal.

22 1 e Schriftlezing: Exodus 12: Ik zal die nacht rondgaan door Egypte, en ik zal daar alle eerstgeborenen doden, zowel van de mensen als van het vee, en ik zal alle Egyptische goden van hun voetstuk stoten, want ik ben de HEER. 13 Maar jullie zal ik voorbijgaan: aan het bloed zal ik jullie huizen herkennen, en door dat merkteken zal de dodelijke plaag waarmee ik Egypte straf, jullie niet treffen.

23 Lied 723: 2a

24 Lied 723: 2b

25 Lied 723: 2c

26 2 e Schriftlezing: Johannes 13: Het was kort voor het pesachfeest. Jezus wist dat zijn tijd gekomen was en dat hij uit de wereld terug zou keren naar de Vader. Hij had de mensen die hem in de wereld toebehoorden lief, en zijn liefde voor hen zou tot het uiterste gaan. 2 Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd. De duivel had intussen Judas, de zoon van Simon Iskariot, ertoe aangezet Jezus te verraden. 3 Jezus, die wist dat de Vader hem alle macht had gegeven, dat hij van God was gekomen en weer naar God terug zou gaan,

27 2 e Schriftlezing: Johannes 13: stond tijdens de maaltijd op. Hij legde zijn bovenkleed af, sloeg een linnen doek om 5 en goot water in een waskom. Hij begon de voeten van zijn leerlingen te wassen en droogde ze af met de doek die hij omgeslagen had. 6 Toen hij bij Simon Petrus kwam, zei deze: U wilt toch niet mijn voeten wassen, Heer? 7 Jezus antwoordde: Wat ik doe, begrijp je nu nog niet, maar later zul je het wel begrijpen. 8 O nee, zei Petrus, míjn voeten zult u niet wassen, nooit! Maar toen Jezus zei: Als ik ze niet mag wassen, kun je niet bij mij horen,

28 2 e Schriftlezing: Johannes 13: antwoordde hij: Heer, dan niet alleen mijn voeten, maar ook mijn handen en mijn hoofd! 10 Hierop zei Jezus: Wie gebaad heeft hoeft alleen nog zijn voeten te wassen, hij is al helemaal rein. Jullie zijn dus rein maar niet allemaal. 11 Hij wist namelijk wie hem zou verraden, daarom zei hij dat ze niet allemaal rein waren. 12 Toen hij hun voeten gewassen had, deed hij zijn bovenkleed aan en ging weer naar zijn plaats. Begrijpen jullie wat ik gedaan heb? vroeg hij.

29 2 e Schriftlezing: Johannes 13: Jullie zeggen altijd meester en Heer tegen mij, en terecht, want dat ben ik ook. 14 Als ik, jullie Heer en jullie meester, je voeten gewassen heb, moet je ook elkaars voeten wassen. 15 Ik heb een voorbeeld gegeven; wat ik voor jullie heb gedaan, moeten jullie ook doen.

30 Lied 569: 1, 2, 3 en 4

31 Lied 569: 1, 2, 3 en 4

32 Lied 569: 1, 2, 3 en 4

33 Lied 569: 1, 2, 3 en 4

34 Verkondiging

35 Zingen (Staande) Apostolische geloofsbelijdenis: Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus, zijnen eniggeboren zoon, onze Here, die ontvangen is van de Heil'ge Geest, geboren uit de maagd Maria, die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, nedergedaald ter helle. Ten derde dagen weder om opgestaan uit de doden, opgevaren ten hemel,

36 Zingen (Staande) Apostolische geloofsbelijdenis: zittende ter rechterhand Gods, des Almachtigen Vaders, vanwaar Hij komen zal om te oordelen de levenden en de doden. Ik geloof in de Heilige Geest. Ik geloof in een heilige algemene christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen, vergeving der zonden, wederopstanding des vleses, en een eeuwig leven. Amen. Amen. Amen.

37 Gebeden - Dankzegging - Voorbeden - Stil gebed - Onze Vader (gez.)

38 1 e rondgang : Diaconie 2 e rondgang : Pastoraat Deurcollecte : -

39 Viering van de maaltijd van de Heer

40 Lied 567: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

41 Lied 567: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

42 Lied 567: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

43 Lied 567: 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 7

44 Nodiging Als teken van zijn liefde voor allen die Hem zoeken, nodigt de Heer ons aan zijn maaltijd. Want Hij heeft gezegd: Ik ben het levende brood, dat uit de hemel is neergedaald. Indien iemand van dit brood eet, hij zal in eeuwigheid leven.

45 De grote lofprijzing Voorganger: Gemeente : Voorganger: Gemeente: Voorganger: Gemeente: De Heer zal bij U zijn! De Heer zal U bewaren Verheft uw harten! Wij hebben ons hart bij de Heer. Laten wij danken de Heer onze God! Het past ons de Heer te danken.

46 De grote lofprijzing Voorganger: Ja, waarlijk, het is goed en passend, dat wij U dankzeggen en verheerlijken, in heel ons leven. Want uw Zoon Jezus Christus is knecht geworden voor ons allen. Hij werd gekneusd en gebroken om ons heelheid te schenken. Hij was Heer en werd een knecht; zover Hij is Zijn liefde voor ons gegaan. Hij heeft op Golgotha zijn leven gegeven tot een losprijs voor velen. Zo zijn wij uw mensen, uw kinderen. Niet voor de dood, maar voor het leven hebt U ons geschapen.

47 De grote lofprijzing En daarom mogen wij met een wolk van getuigen, met profeten en apostelen, met de hoofdman over honderd, met Zijn moeder en de leerling die Hij liefhad vol vreugde zingen:

48 Lied 405: 1

49 Gezegend zijt Gij, God onze Vader en gezegend is Jezus die komt in uw Naam, want hij heeft ons de weg gewezen toen Hij ons voorging door de nacht van onze duisternis naar de morgen van uw licht. Hij is U trouw gebleven en heeft ons liefgehad tot het bittere einde van zijn eenzame gang. En nadat Hij gekruisigd werd als de minste der mensen, hebt Gij hem opgewekt uit de dood als de eerste van ons allen en Hem een naam gegeven boven alle naam.

50 Want in de nacht, DAT IS DEZE NACHT, waarin Hij werd overgeleverd, nam Hij een brood, sprak de dankzegging uit, brak het en zei: Dit is mijn lichaam voor u, doet dit tot mijn gedachtenis. Evenzo ook de beker, nadat de maaltijd afgelopen was en Hij zei: Deze beker is het nieuwe verbond in mijn bloed, doet dit zo dikwijls gij die drinkt tot mijn gedachtenis.

51 Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren tot Hij komt. Zo gedenken wij het verlossend lijden van de Messias onze Heer, die verrezen is en leeft. En wij verkondigen zijn dood totdat hij komt. Gemeente: MARANATHA!.

52 Sjongend op wei Lied 178: 2 melodie Lied 415 LB 73: Komt nu met zang van zoete Tafel van Één, brood om te weten, dat wij elkaar gegeven zijn. Wonder van God, Mensen in Vrede. Oud en vergeten, nieuw geheim. Breken en delen, Zijn, wat niet kan. Doen wat ondenkbaar is: Dood en verrijzenis!

53 Gebed

54 Lied 14 (Jaap Zijlstra): 1 en 2 melodie Lied 281 LB 73: Jezus zal heersen waar de zon Het brood dat ons voor ogen staat en zich geduldig breken laat, is uw gedaante, lieve Heer, Gij daalt als manna in ons neer. De beker die de ronde doet, het is de omloop van uw bloed, het spreekt van een geheimenis, uw hartslag die ons leven is.

55 Gemeenschap van brood en wijn

56 God van liefde, U hebt ons gevoed met uw gaven: brood uit de hemel en de wijn van het koninkrijk. Wij bidden U: blijf ons nabij, ook in de nacht die komt. Laat ons nooit alleen, zelfs niet in de dood. Dat bidden wij U in de naam van Hem, die ons is voorgegaan naar U: Jezus, de Levende. Allen: Amen Dankgebed

57 Marcus 14: Nadat ze de lofzang hadden gezongen, vertrokken ze naar de Olijfberg.

58 Slotlied 118: 1a

59 Slotlied 118: 1b

60 Zegen (geen gezongen Amen) Wij verlaten in de stilte de kerk om op Goede Vrijdag ook weer in stilte terug te komen.

61 Wij verlaten in de stilte de kerk om op Goede Vrijdag ook weer in stilte terug te komen.

U daalde neer van Uw troon om mens te zijn. Van de stal naar het kruis droeg U mijn pijn. Van het kruis naar het graf. Uit het graf weer opgestaan.

U daalde neer van Uw troon om mens te zijn. Van de stal naar het kruis droeg U mijn pijn. Van het kruis naar het graf. Uit het graf weer opgestaan. U daalde neer van Uw troon om mens te zijn. Van de stal naar het kruis droeg U mijn pijn. Van het kruis naar het graf. Uit het graf weer opgestaan. Heer, ik prijs Uw grote naam. Vorige week 1 Korintiërs

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

WITTE DONDERDAG DONDERDAG 28 MAART 2013

WITTE DONDERDAG DONDERDAG 28 MAART 2013 WITTE DONDERDAG DONDERDAG 28 MAART 2013 We vieren de Maaltijd van de Heer De kleur is wit PKN gemeente Garmerwolde Thesinge Dienst om 19:30 uur in Thesinge Voorganger Organist Ouderling van dienst Koster

Nadere informatie

Witte donderdag 21 april 2011

Witte donderdag 21 april 2011 Witte donderdag 21 april 2011 Op Witte donderdag dagen we je uit om je avond vorm te geven rond een eenvoudige maaltijd (bij de voorbereiding op Goede vrijdag en Pasen is soberheid op zijn plaats). Dat

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

LITURGIE. voor de viering van het avondmaal op Witte Donderdag. in de Paaskerk. 28 maart 2013

LITURGIE. voor de viering van het avondmaal op Witte Donderdag. in de Paaskerk. 28 maart 2013 LITURGIE voor de viering van het avondmaal op Witte Donderdag in de Paaskerk 28 maart 2013 Voorganger: ds M.M. Bogaard Organist: Leo Kramer Ouderlingen: Albert van Blaaderen en Willy Iedema Diakenen: Roeltje

Nadere informatie

Dienst van Woord en Avondmaal. op Witte Donderdag 18 april Duinzichtkerk

Dienst van Woord en Avondmaal. op Witte Donderdag 18 april Duinzichtkerk Dienst van Woord en Avondmaal op Witte Donderdag 18 april 2019 Duinzichtkerk Laatste Avondmaal Fresco van Fra Angelico DUINZICHTKERK, Witte Donderdag 18 april 2019 Wijkgemeente Archipel-Benoordenhout Voorganger:

Nadere informatie

Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORBEREIDING

Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORBEREIDING Grote of Sint Nicolaas Kerk Protestantse gemeente Muiden Witte Donderdag 18 april 2019 VOORGANGER: ds. Gerben Hoogterp ORGANIST: Koos Damman KLOKGELUI VOORBEREIDING ORGELSPEL: S. Bach, Schmücke dich, o

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd,

Welkom in de Menorah. Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd, Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : Ds. A.H. Boschma : mw. F. Tuinenga : mw.f. Hovius : dhr. H. Dorsman Naam van de zondag : Zondag Oculi, derde zondag in de veertigdagentijd,

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

Inhoud: Het Lam van God door Jurgen Hofmann

Inhoud: Het Lam van God door Jurgen Hofmann Inhoud: Lam van God Gods oordeel over ons Voorbeeld van onze slechtheid De straf voor ons Het Lam van God Pagina 1 van 5 Lam van God Jezus wordt het Lam van God genoemd. Zoals Johannes de Doper in Johannes

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni 2017. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Reiny van Rikxoort Jan Braakman Woord van welkom Lied: Psalm 132: 3 en 9 3. Efrata heeft

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

Voorganger: Laten wij de Heer aanroepen om de nood van deze wereld en zijn naam prijzen, want zijn barmhartigheid kent geen einde.

Voorganger: Laten wij de Heer aanroepen om de nood van deze wereld en zijn naam prijzen, want zijn barmhartigheid kent geen einde. DORPSKERK WASSENAAR 16 OCTOBER 2016 VIJFDE ZONDAG VAN DE HERFST Klokluiden VOORBEREIDING Welkom en mededelingen door de ouderling van dienst Aansteken van de twee kaarsen bij de opengeslagen Bijbel Stilte

Nadere informatie

U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte. Gebed van de witte donderdag

U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte. Gebed van de witte donderdag -1- U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen Stilte Welkom en bemoediging V: Onze hulp is de Naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft A: Amen Zingen: psalm 116: 1, 2, 3, 4 2 Toen de

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : mw. P. Meijer

Welkom in de Menorah. : mw. P. Meijer Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. C. de Haan : mw. P. Meijer : dhr. H. Dorsman Project kindernevendienst 1/4 5 weken lang hebben de kinderen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor 29 maart 2018 Witte Donderdag Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd Annie Vallotton 1 voorganger ambtsdrager organist : ds. Jacqueline Geertse

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

Stille Week 2016. Liturgieboekje voor de vieringen. in De Ark. Krimpen aan den IJssel

Stille Week 2016. Liturgieboekje voor de vieringen. in De Ark. Krimpen aan den IJssel Stille Week 2016 Liturgieboekje voor de vieringen in De Ark Krimpen aan den IJssel Liefdevol aangeraakt Dr. Gert den Hartogh Organist: Wiebe Zeilstra 1 Witte Donderdag De duisternis in Tekst bij het liturgisch

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost. ds. A.J. Nicolai. : mw. C. Laanstra

Welkom in de Menorah. Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost. ds. A.J. Nicolai. : mw. C. Laanstra Welkom in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Wijken Zuid en Oost Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma en ds. A.J. Nicolai : mw. S. Faber : mw. C. Laanstra : dhr. W. Dijkstra

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Films die er toe doen

Films die er toe doen Films die er toe doen Barbara 22 januari Menorah, 19.30 uur Een film van Christian Petzold (Duitsland 2011) Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : mw.

Nadere informatie

Orde van diens t. 17 april 2014 Witte Donderdag. Parochiehuis St. Gertrudiskerk. Viering voor de ouderen

Orde van diens t. 17 april 2014 Witte Donderdag. Parochiehuis St. Gertrudiskerk. Viering voor de ouderen Orde van diens t 17 april 2014 Witte Donderdag Viering voor de ouderen Parochiehuis St. Gertrudiskerk Witte Donderdag 17 april 2014 Voorganger Organist Diaken Ouderling ds. Elly Bakker, Utrecht Hennie

Nadere informatie

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje)

Welkom en mededelingen (waarbij: kaarsen aansteken en gedichtje) Liturgie voor de kerkdienst op zondag 3 december 2017 (1 e zondag van Advent) In deze dienst wordt het heilig Avondmaal gevierd. Lied van de maand : couplet 1 en 3 van het projectlied. Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Voor de diensten van Schrift en Tafel in de Emmaüskerk te Middelharnis

Voor de diensten van Schrift en Tafel in de Emmaüskerk te Middelharnis Tafelgebeden Voor de diensten van Schrift en Tafel in de Emmaüskerk te Middelharnis Over het Avondmaal Kort voor zijn heengaan heeft Jezus in het houden van een maaltijd met zijn leerlingen uitdrukking

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst. met viering Heilig Avondmaal op zondag 27 mei in de Open Hof

Liturgie voor de morgendienst. met viering Heilig Avondmaal op zondag 27 mei in de Open Hof Liturgie voor de morgendienst met viering Heilig vondmaal op zondag 27 mei 2018 in de Open Hof voorganger: ouderling van dienst: organist: ds. Elsje Braam Mariëlle ersteeg Harm van Urk OORBEREIDING Orgelspel

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag

Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag Locatie Emmakerk Orde van de dienst van Schrift en Tafelzondag 16 juni 2019 VOORBEREIDING ORGELSPEL WELKOM door ouderling van dienst Iedereen gaat staan We zingen Lied 670 1 en 2 Kom Schepper God, o Heilige

Nadere informatie

Witte Donderdag. 29 maart Johanneskerk Leersum

Witte Donderdag. 29 maart Johanneskerk Leersum Witte Donderdag 29 maart 2018 Johanneskerk Leersum fresco uit de Dom van Orvieto Voorganger: Ds. Arend Altena Organist: Ton Blom VOORBEREIDING INTROITUS: God zij ons gunstig en genadig Psalm 67: 1 en 3

Nadere informatie

WITTE DONDERDAG Protestantse Gemeente Beverwijk 24 MAART uur Grote Kerk

WITTE DONDERDAG Protestantse Gemeente Beverwijk 24 MAART uur Grote Kerk WITTE DONDERDAG Protestantse Gemeente Beverwijk 24 MAART 2016 18.30 uur Grote Kerk DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Voorganger: Ds. Dick van Arkel Ouderling: Jan Kramer Diaken: Tanneke van den Boor en Jaap

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

ORDE van dienst van Woord en Avondmaal Witte Donderdag 17 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE van dienst van Woord en Avondmaal Witte Donderdag 17 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE van dienst van Woord en Avondmaal Witte Donderdag 17 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de avond van de Witte Donderdag gedenken we de inzetting van het Heilig Avondmaal tijdens de viering van de

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, 3 Wij zingen samen van uw gloria, wees ons nabij, kijk speurend naar ons

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte donderdag 13 april 2017 in de St. Gudulakerk in Lochem mmv de Gudulacantorij vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els

Orde van dienst voor Witte donderdag 13 april 2017 in de St. Gudulakerk in Lochem mmv de Gudulacantorij vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els 1 2 Orde van dienst voor Witte donderdag 13 april 2017 in de St. Gudulakerk in Lochem mmv de Gudulacantorij vg. ds. Corien Veenhuizen orgel: Els Dijkerman 3 Toenadering stilte welkom: ouderling van dienst

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, wees ons nabij, kijk speurend naar ons om, kom met uw vrede, uw barmhartigheid,

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10

Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen voor de dienst: Lied 135: 10 Wij zingen als intochtslied: Lied 118: 1 Stil gebed, Votum & Groet Wij zingen: Klein Gloria Klein Gloria Wij zingen: Gezang 463: 1, 2 en 4 Gezang 463 Gezang

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse 10 e zondag van de zomer 25 augustus 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. Nico Pronk organiste: Līga Vilmane ouderling: mevr. Mannie Molderink koster:

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Orde voor de dienst op zondag 29 maart e zondag van de Veertigdagen tijd: Palmpasen Openbare geloofsbelijdenis. Gereformeerde kerk Sliedrecht

Orde voor de dienst op zondag 29 maart e zondag van de Veertigdagen tijd: Palmpasen Openbare geloofsbelijdenis. Gereformeerde kerk Sliedrecht Orde voor de dienst op zondag 29 maart 2015 6 e zondag van de Veertigdagen tijd: Palmpasen Openbare geloofsbelijdenis Gereformeerde kerk Sliedrecht Thema: Dienen of gediend worden, dat is de vraag! Voorganger

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward

Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward Orde van de dienst op zondag 7 oktober 2018 in de Martinikerk Bolsward waarin de heilige doop wordt bediend aan Julian (Ule Jan) Marth (Marten Hiele) Tjerk (Tjerk Thomas Jan) zonen van Tjeerd en Rianne

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

29 maart 2018 Witte Donderdag

29 maart 2018 Witte Donderdag 29 maart 2018 Witte Donderdag Hoofddorp, Marktpleinkerk 20.00 uur Organist: Jan Quakkelaar Lector: Ina Dekker Voorganger: ds. Adri van der Wal Intocht Orgelspel Welkom Intochtslied: Lied 556:1.2.3.4 1.

Nadere informatie

WITTE DONDERDAG. Donderdag 13 april 2017, uur

WITTE DONDERDAG. Donderdag 13 april 2017, uur WITTE DONDERDAG Donderdag 13 april 2017, 19.30 uur Verwelkoming INTREDE Stilte Bemoediging en drempelgebed We gaan staan. voorganger Onze hulp is in de naam van de HEER allen die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. 13 april 2017 Witte Donderdag. Thema: Hoe houd ik het vol? DE VOORBEREIDING

Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring. 13 april 2017 Witte Donderdag. Thema: Hoe houd ik het vol? DE VOORBEREIDING Protestantse Gemeente te Hoofddorp De Lichtkring 13 april 2017 Witte Donderdag Thema: Hoe houd ik het vol? -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019

3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 3 Formulier om het heilig avondmaal te houden 23 juni 2019 stil gebed votum en groet zingen IN PLAATS VAN DE 10 GEBODEN G emeente van Christus, vandaag vieren wij het heilig avondmaal. De Heere zelf roept

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen-Buurse 4 e zondag in de 40 dagen zondag "Verheugt u" (laetare) 10 maart 2013 dienst van Schrift en Tafel voorganger: ds. G.S. Bunjes van der Lee organiste: Līga Vilmane ouderling:

Nadere informatie

Zondag 'Reminiscere' = naar Psalm 25:6 'gedenk uw barmhartigheid' =

Zondag 'Reminiscere' = naar Psalm 25:6 'gedenk uw barmhartigheid' = Zondag 'Reminiscere' = naar Psalm 25:6 'gedenk uw barmhartigheid' = tweede zondag van de Veertigdagentijd 25 februari 2018 Protestantse Gemeente De Wijngaard = Gelselaar = Voor hun ogen veranderde hij

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST WITTE DONDERDAG 2014 VOORBEREIDING

ORDE VAN DIENST WITTE DONDERDAG 2014 VOORBEREIDING ORDE VAN DIENST WITTE DONDERDAG 2014 Voorgangers: mw. I. Verweij-Postma en ds. D.H.J. Steenks Organist: Piet de Vries Na de voorbereidingstijd van veertig dagen begint vanavond het Paasfeest op de avond

Nadere informatie

Orde voor de dienst van Witte Donderdag

Orde voor de dienst van Witte Donderdag Orde voor de dienst van Witte Donderdag 2 april 2015 19.00 uur in de Bethelkerk Viering van Schrift en Tafel Voorgangers: ds. Gertine Blom en ds. Tineke Zijlstra Organist: Ad Stolk Orgelspel Voorbereiding

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Zondag 6 augustus Orgelspel. Begroeting. De gemeente gaat staan. Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Zondag 6 augustus 2017 7 e zondag van de zomer Orgelspel Begroeting De gemeente gaat staan Intochtslied: Lied 283 DIENST VAN DE VOORBEREIDING Stilte om ons voor te bereiden op de dienst. Bemoediging o.

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk 29 maart 2018

Witte Donderdag Duinzichtkerk 29 maart 2018 Witte Donderdag Duinzichtkerk 29 maart 2018 DUINZICHTKERK - Witte Donderdag Wijkgemeente Archipel- Benoordenhout voorganger: ds. Corrie van Duinen ouderling van dienst: Lida Fijn van Draat diaken van dienst:

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind DE DIENST VAN 25 FEBRUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN LEEK Voorganger: ds. Ernst van Gulik Organist: Niek Schuringa De Heilige doop wordt bediend aan: Mason Jurre Geert Voorintholt - Voor de dienst zingen, lied

Nadere informatie

Thema: Levend water Ik zal er voor je zijn!

Thema: Levend water Ik zal er voor je zijn! Protestantse Gemeente Biddinghuizen Doopdienst 23 maart 2014 Thema: Levend water Ik zal er voor je zijn! De Heilige Doop zal worden bediend aan Julia Eliza Vlaanderen. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist:

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Oosterlichtkerk. Witte donderdag. Water dat zuivert. ds Jan Glazema orgel: Marten Terwal

Oosterlichtkerk. Witte donderdag. Water dat zuivert. ds Jan Glazema orgel: Marten Terwal Oosterlichtkerk Witte donderdag Water dat zuivert ds Jan Glazema orgel: Marten Terwal Stilte Lied 565 Bemoediging en groet v. In de naam van de Vader en van de Zoon en van de heilige Geest: g. v. Hoor

Nadere informatie

Zondagmorgen 6 september

Zondagmorgen 6 september 12 e zondag van de zomer, kleur wit, viering HA Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. André de Jager Ouderling van dienst: Gerard de Haan Kosters: Dick en Marry de Jong Geluid studio: Alfred den

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : mw. N. van Gelderen

Welkom in de Menorah. : mw. N. van Gelderen Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : ds. A.H. Boschma : mw. H. Prinsen : dhr. H. Dorsman : mw. N. van Gelderen Pelgrimstocht op 10 december Van de Zuiderkerk naar het

Nadere informatie

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer.

Refrein: Wij zingen hosanna de koning ter eer; Gezegend die komt in de naam van de Heer. 1 Teksten Palmzondag (Deze teksten zijn in stroken geknipt en worden op de desbetreffende tafels gelegd.) GvL 525 (t. H.Beex/m. Fl.van der Putt) Toen Jezus naar zijn stede ging Toen Jezus naar zijn stede

Nadere informatie

Orde van dienst voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 5 februari 2017, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Orde van dienst voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 5 februari 2017, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Orde van dienst voor de gezamenlijke avonddienst op zondag 5 februari 2017, in de Gereformeerde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ds. G. De Goeijen Welkom Samen zingen: Psalm 16,1/3 (Liedboek

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie