Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en"

Transcriptie

1 Persnota 25 november 2016 Nieuw cameraschild met 46 ANPRcamera's bewaakt Kortrijk, Kuurne en Lendelede 1. Inleiding Om de strijd verder aan te binden met rondtrekkende dadergroepen investeert de PZ Vlas in ANPR-cameratechnologie en -software. Het letterwoord ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition of automatische nummerplaatherkenning. De technologie bestaat uit het koppelen van camera s die nummerplaten kunnen herkennen aan slimme software. Die slimme software bij de PZ Vlas heet InfoTARGET en InfoDISPATCH. Het systeem koppelt de camerabeelden automatisch aan beschikbare politionele lijsten zoals deze van gestolen voertuigen. Doel is het vatten van daders van criminele feiten of zware verkeersovertreders. Die informatie stelt onze politieteams op het terrein in staat om onmiddellijk te reageren, wat de pakkans gevoelig verhoogt. Zeker met betrekking tot criminelen die er een zaak van maken om langs beide zijden van de grens te opereren. De mogelijkheden zijn veelvuldig. Er kunnen verschillende soorten lijsten worden gekoppeld: gestolen voertuigen, niet-betaalde onmiddellijke inningen, niet-verzekerde voertuigen, nietingeschreven voertuigen, niet-gekeurde voertuigen, ingetrokken rijbewijzen, kortom: lijsten die informatie bevatten die vanuit politioneel oogpunt bijzonder aandacht vereisen.

2 2. 1 cameraschild met 46 ANPR-camera s mobiele ANPR-camera s op 3 politievoertuigen De PZ Vlas zet vandaag 3 mobiele ANPR voertuigen in op het grondgebied van de politiezone. Allen zijn van het merk en type Skoda SuperB. Skoda 954 Beslissing politiecollege: Inzet vanaf ANPR camera s Skoda 627 Beslissing politiecollege: Inzet vanaf ANPR camera s Skoda 628 Beslissing politiecollege: Inzet vanaf ANPR camera s Deze mobiele ANPR-voertuigen zijn de voorbije jaren veelvuldig ingezet. Met het nieuwe interventiebeleid werd bovendien voorzien dat de drie wagens elkaar zouden afwisselen om 24u op 24u een ANPR-patrouille op baan te hebben. Dat verklaart ook de stijging dit jaar bestaande vaste ANPR-camera s in het centrum van Kortrijk De PZ Vlas leest en analyseert de nummerplaatgegevens die te zien zijn op de 10 ANPRcamera s in het voetgangersgebied in Kortrijk. Deze camera's werden geïnstalleerd in september Ze worden gebruikt om na te gaan of voertuigen de toelating hebben om in het winkelwandelgebied te rijden. Daarnaast lezen ze ook de nummerplaten van geseinde, gestolen, geheelde en andere verdachte auto's.

3 Sinds de komst van deze vaste ANPR-camera s zijn zowel de gelezen nummerplaten als de nummerplaten die verdere opvolging verdienen sterk toegenomen. Het valt zelfs op dat de vaste camera s in verhouding voor meer resultaten zorgen dan de mobiele camera s. Dit is veelbelovend voor het nieuwe cameraschild nieuwe vaste ANPR-camera s De PZ Vlas wil met 23 nieuwe ANPR-camera s een volgende stap zetten. Bedoeling is om langs de R8 en de grote invalswegen van en naar Kortrijk, Kuurne en Lendelede een echt cameraschild te bouwen. Dat cameraschild zal de zone van pas komen in de strijd tegen een aantal belangrijke criminele fenomenen waarbij de daders gebruik maken van voertuigen: woninginbraken, grenscriminaliteit, autodiefstallen, Proefproject Sinds juni loopt een proefproject met 1 ANPR-camera op de invalsweg vanuit Doornik. Op 1 maand tijd las de camera om en bij de nummerplaten van passerende auto s. Van deze nummerplaten waren er 1500 die een zogenaamde hit opleverden en dus nadere aandacht vereisten van de politie. Het ging om politioneel geseinde wagens, maar ook om niet-verzekerde voertuigen, voertuigen wiens bestuurder een ingetrokken rijbewijs had, voertuigen waarvan de technische keuring niet in orde was,

4 Het proefproject leverde ook enkele bijzondere resultaten op: Feiten ANPR-camerabeelden Bij maar liefst drie diefstallen met geweld werd eenzelfde methode gebruikt: de slachtoffers zijn s nachts op weg naar huis en worden plots met bruut geweld overvallen. Eén slachtoffer werd zelfs meegenomen tot in Moeskroen en daar beroofd. Daders stelen een voertuig in een naburige gemeente en gebruiken daarna de wagen bij een woninginbraak in Kortrijk. Een slachtoffer kon een gedeeltelijke nummerplaat aanleveren. Met deze gegevens ging de politie aan de slag en kon via de ANPR-data drie verdachten identificeren. Na verder onderzoek bleken de verdachten in aanmerking te komen voor de drie diefstallen. De politie kreeg verschillende meldingen van inbraken in lichte vrachtwagens en camionettes van tuinmannen die aan het werk zijn. In één geval kon een getuige een gedeelte van een verdachte nummerplaat memoriseren. Hij gaf dit door aan de politie. De politie gaat aan de slag met het stuk nummerplaat en met de tijdstippen. Men laat de software zoeken naar overeenkomsten en dat levert een hit op. Het voertuig leidt de politie naar de dader. Bij zijn aanhouding wordt de buit teruggevonden die hem meteen linkt aan 15 verschillende feiten. Het voertuig rijdt echter 3 minuten vóór de inbraak voorbij de vaste ANPR. Uit verder onderzoek achterhalen de speurders dat dit voertuig eerder gestolen is in een naburige gemeente. Het dossier wordt overgenomen door de federale gerechtelijke politie.

5 Na het proefproject: installatie van het cameraschild Deze mooie resultaten hebben snel geleid tot actie. De PZ Vlas kreeg de opdracht om te onderzoeken hoe de ganse politiezone kon worden afgedekt met behulp van ANPR-camera s. Op basis van een criminaliteitsbeeld van de zone over de periode ging de politie aan de slag en tekende uit hoe een optimaal cameraschild eruit moest zien. Niemand kan de zone nog in- of uitrijden of men is gezien.

6 Kortrijk Voor de Stad Kortrijk gaat het in totaal om 16 ANPR-camera's. De camera's zullen tegen eind 2016 geplaatst zijn. Het schepencollege van de stad Kortrijk gaf daartoe groen licht op 10 oktober Afgewerkt in Kortrijk-Kooigem-Bellegem 2. Kortrijk-Rollegem 3. Kortrijk-Aalbeke 4. Kortrijk-Aalbeke 5. Kortrijk-Marke 6. Kortrijk-Bissegem 7. Kortrijk-Bissegem 8. Kortrijk-Heule 9. Kortrijk 10. Kortrijk 11. Kortrijk 12. Kortrijk (2 camera s) 13. Kortrijk-Heule 14. Kortrijk 15. Kortrijk Kuurne Voor de gemeente Kuurne gaat het in totaal over 6 ANPR-camera s. In een eerste fase zullen 3 ANPR-camera s worden geïnstalleerd in In een tweede fase volgen nog 3 ANPRcamera s. Afgewerkt in Kuurne 1 2. Kuurne 2 (2 camera s) Gepland voor Kuurne 3 4. Kuurne 4 5. Kuurne 5

7 Lendelede Voor de gemeente Lendelede gaat het over 1 ANPR-camera. In een tweede fase kunnen er nog ANPR-camera s bijkomen. Afgewerkt in Lendelede Coördinatie van de werken Om deze camera s te kunnen aansluiten heeft iedere locatie een internetverbinding en stroom nodig. De data-abonnementen worden voorzien door de PZ Vlas. De stroomaansluiting voor de camera s in Kortrijk en Kuurne wordt voorzien door Eandis. Voor de camera s in Lendelede zullen we beroep doen op INFRAX. Om de kosten te drukken, wordt er goed afgesproken tussen de verschillende experts (stroomaansluiting, data-aansluiting, camera-installatie en afstelling) zodat iedere locatie in één keer kan worden afgeleverd. Een sterk staaltje coördinatie van de verschillende partners! De totale kostprijs van dit project wordt begroot op om en bij de euro en wordt betaald door de 3 gemeentes.

8 3. De toekomst is aan ANPR-camera s 3.1 Toepassing: Trajectcontroles Bij trajectcontroles registreert men aan de hand van ANPR-camera s tweemaal uw nummerplaat: bij het binnenrijden en bij het uitrijden. Aan de tijd die u nodig heeft gehad om de afstand tussen de twee ANPR-camera s af te leggen, kan men zien of u te snel heeft gereden of niet. Is dat zo, dan krijgt u een boete. Vroeger konden steden en gemeenten intekenen op zo n trajectcontrole, maar dit gebeurde zelden. Dat was omdat de (hoge) kosten maximaal voor 50% door de Vlaamse overheid werden gedragen. Daarom heeft de Vlaamse overheid beslist dat zij vanaf nu 100% van de kosten zal dragen en zelf volop zal inzetten op het uittekenen van nieuwe trajectcontroles op haar Gewestwegen. Elk jaar wil men zo maar liefst 20 nieuwe trajectcontroles kunnen installeren. Door nu al te investeren in de technologie langs onze belangrijkse invalswegen, maken we van onze politiezone de ideale partner voor Vlaamse investeringen. 3.2 Toepassing: West-Vlaams cameraschild Sinds de Conferentie van Burgemeesters van het arrondissement Kortrijk op 8 maart 2013 wordt er ook gewerkt aan een West-Vlaams cameraschild dat de belangrijkste invalswegen moet monitoren. De Provincie heeft daarvoor een provinciale server voorzien die werkt met dezelfde software als onze zone: InfoTARGET. Momenteel maken reeds 8 lokale politiezones waaronder de PZ Vlas - hiervan gebruik met in totaal een 40-tal aangesloten camera s. Met de komst van deze nieuwe camera s wordt dus ook het WestVlaamse cameraschild gevoelig uitgebreid.

9 Naarmate het aantal ingeschreven politiezones groeit, zal ook de centrale database aan signaleringen groeien. Dus elke keer dat het West-Vlaams cameraschild aangroeit, worden onze ANPR-camera s voorzien van meer informatie om criminelen mee op te sporen. Bijlages In bijlage kan u een overzichtsplan van het cameraschild terugvinden. Dit kan ook digitaal verkregen worden bij Thomas.Detavernier@pzvlas.be Dit plan is vertrouwelijk: een goed cameraschild kan maar werken als potentiële daders de exacte locatie van de camera s niet kennen. Wij verzoeken u dan ook om dit te willen respecteren door geen exacte adressen in uw artikel te willen opnemen.

Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken.

Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken. Cameraschild Kuurne operationeel om criminaliteit verder in te dijken Kuurne doet er alles aan om de criminaliteit verder in te dijken. De gemeente investeerde samen met politiezone Vlas in 6 ANPR-camera

Nadere informatie

3 ANPR-wagens voor PZ Vlas

3 ANPR-wagens voor PZ Vlas Persnota 3 ANPR-wagens voor PZ Vlas 1. Cameraschild tegen lokale en grenscriminaliteit Om de strijd verder aan te binden met rondtrekkende dadergroepen investeert de PZ Vlas in moderne cameratechnologie

Nadere informatie

Telling interventieploegen + anpr. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag

Telling interventieploegen + anpr. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag Schriftelijke vraag van politieraadslid Steve Vanneste. Ik zou graag eens willen weten hoe het vandaag de dag zit met de aanwezigheid van blauw op straat. Dit kan gezien worden als een opvolging van mijn

Nadere informatie

76 veiligheidscamera s in Kortrijk

76 veiligheidscamera s in Kortrijk Persnota 76 veiligheidscamera s in Kortrijk Ons cameranetwerk helpt om de 3 dagen een crimineel feit oplossen 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Opzet Cameraplan Veiligheid is vanaf dag één absolute topprioriteit

Nadere informatie

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen

Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Persnota vrijdag 6 januari 2017 Criminaliteit politiezone VLAS blijft verder dalen Criminaliteit in de PZ Vlas daalt van 8113 naar 7666 feiten Daling van -5,5 % 8593 8128 8129 8113 7666-7% gelijk +3,5%

Nadere informatie

Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10%

Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10% Persnota woensdag 10 januari 2018 Criminaliteit in Kortrijk daalt met meer dan 10% 25 nieuwe veiligheidscamera s gepland in 2018 Het aantal criminele feiten in Kortrijk daalde van 6992 feiten in 2016 naar

Nadere informatie

ANPR project camera s met automatische nummerplaat herkenning

ANPR project camera s met automatische nummerplaat herkenning ANPR project camera s met automatische nummerplaat herkenning Samen bijdragen tot een veilige en leefbare gemeente Deze presentatie is een aangepaste versie van de presentatie ANPR: een gedroomde technologie

Nadere informatie

26 veiligheidscamera s in het centrum

26 veiligheidscamera s in het centrum ! Persnota 26 veiligheidscamera s in het centrum I. Plan Nieuw Kortrijk In het stadscentrum worden op criminaliteits- en overlastgevoelige locaties bijkomende veiligheidscamera s geplaatst (met bijzondere

Nadere informatie

Agendapunt 1B ANPR. Luc Smeyers, korpschef Lokale Politie Neteland

Agendapunt 1B ANPR. Luc Smeyers, korpschef Lokale Politie Neteland Agendapunt 1B ANPR Luc Smeyers, korpschef Lokale Politie Neteland 1 Automatische nummerplaatherkenning Vorm van technologisch toezicht (naast bewakingscamera s en flitspalen). Toepassingen ANPR: Verkeer:

Nadere informatie

85 veiligheidscamera s in Kortrijk

85 veiligheidscamera s in Kortrijk Persnota donderdag 14 april 2016 85 veiligheidscamera s in Kortrijk 4 nieuwe NMBS-camera s pakken criminaliteit aan Veiligheid is vanaf dag één absolute topprioriteit van de stadscoalitie. In het stadscentrum

Nadere informatie

11% minder verkeersongevallen in 2013

11% minder verkeersongevallen in 2013 Persnota 11% minder verkeersongevallen in 2013 Doorgedreven verkeerscontroles leveren resultaat op I. Verkeersveiligheid als topprioriteit De burgemeesters hebben van in het begin gesteld dat verkeersveiligheid

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Pol event

Pol event Pol event 28.03.2017 Tracypol Biketrace Doelstelling Stappen pilootzone Mechelen-Willebroek Infrastructuur en principe werking Voorbereidende stappen Operationele werking Wettelijk kader Mogelijk groeipad

Nadere informatie

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010.

Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Lokale Politie PZ Grens 5350 Hoofdcommissariaat Kapellensteenweg 32 2920 Kalmthout Tel. 03/620.29.29 Fax 03/620.29.39 info@pzgrens.be Prioriteiten van de lokale politiezone GRENS 2010. Een politiekorps

Nadere informatie

Criminaliteit in PZ Vlas terug op niveau 2016

Criminaliteit in PZ Vlas terug op niveau 2016 Persnota maandag 25 februari 2019 Criminaliteit in PZ Vlas terug op niveau 2016 20 nieuwe veiligheidscamera s in de binnenstad Het aantal criminele feiten steeg van 7028 feiten in 2017 naar 7618 feiten

Nadere informatie

Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar

Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar Persnota donderdag 10 augustus 2017 Grootste daling van de criminaliteit in Kortrijk in 4 jaar Criminaliteitscijfers 1 voor de eerste 6 maanden van 2017 Het aantal feiten daalde van 3638 in 2016 naar 3084

Nadere informatie

Resultaten verkeersactie binnenstad

Resultaten verkeersactie binnenstad Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > Resultaten verkeersactie binnenstad Resultaten verkeersactie binnenstad Vrijdag- en zaterdagnacht heeft het verkeersondersteuningsteam

Nadere informatie

Verticale infrastructuur

Verticale infrastructuur dragers voor slimme toepassingen De kwalitatieve en wijdvertakte netten van Eandis en Infraxverbinden alle Vlaamse steden en gemeenten én hun inwoners met elkaar. Van die unieke situatie, willen we nu

Nadere informatie

Stadscentrum telt 100 veiligheidscamera s

Stadscentrum telt 100 veiligheidscamera s Persnota donderdag 27 juli 2017 Stadscentrum telt 100 veiligheidscamera s Veiligheid is vanaf dag één absolute topprioriteit van de stadscoalitie. In het stadscentrum worden op criminaliteits- en overlastgevoelige

Nadere informatie

Veiliger buurten. Betrek burgers bij het bestuur Er is nog leven na de politiek Plattelandsgemeenten niet altijd minder bestuurskrachtig

Veiliger buurten. Betrek burgers bij het bestuur Er is nog leven na de politiek Plattelandsgemeenten niet altijd minder bestuurskrachtig Lokaal Nr 16 Lokaal is het magazine van de lokale besturen en verschijnt 2 x per maand 20 x per jaar VVSG vzw, Paviljoenstraat 9, 1030 Brussel Afgiftekantoor Kortrijk Masspost P2A9746 Veiliger buurten

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 38: van 18 tot 24 september Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 ACTIVITEITENRAPPORT Week 38: van 18 tot 24 september 2017 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke

Nadere informatie

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276

Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 PERSBERICHT AANTAL ONGEVALLEN MET LICHAMELIJK LETSEL DAALT OP N33 NA JAAR VAN INTENSE CONTROLES Sint-Andries, 20 oktober 2004 Onze ref.: 2004/DPC/PB/276 Contactpersoon: Kurt Maene Telefoon 050 40.74.07

Nadere informatie

VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK

VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK BUURTOVERLEG 19 MAART 2019 VEILIG OOSTENDE AGENDA 1. POLITIE 2. PREVENTIE 3. BIN & WHATSAPP VEILIG OOSTENDE POLITIE VEILIG OOSTENDE CIJFERS WONINGINBRAAK

Nadere informatie

37 veiligheidscamera s in het Kortrijks winkelwandelgebied

37 veiligheidscamera s in het Kortrijks winkelwandelgebied Persnota 37 veiligheidscamera s in het Kortrijks winkelwandelgebied 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Opzet Cameraplan In het kader van Plan Nieuw Kortrijk bij het onderdeel Een stad die veilig en proper is wenst

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015.

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 24 FEBRUARI 2015. AGENDA. OPENBARE ZITTING. 1. Retributiereglement uitlening gemeentelijk materiaal en inzet gemeentelijk personeel. 2. Advies plaatsing ANPR camera

Nadere informatie

BESPARINGEN OV IN WEST-VLAANDEREN

BESPARINGEN OV IN WEST-VLAANDEREN BESPARINGEN OV IN WEST-VLAANDEREN Margo Swerts Expert mobiliteit 11.02.2015 WVI www.wvi.be BARON RUZETTELAAN 35 8310 BRUGGE T +32 50 36 71 71 E wvi@wvi.be Besparingstypes OV Toestand 31/01/2015: dimmen

Nadere informatie

Vlaamse Stichting Verkeerskunde. De fundamenten van de verkeersveiligheid, Sensibilisering en handhaving 30 oktober 2015

Vlaamse Stichting Verkeerskunde. De fundamenten van de verkeersveiligheid, Sensibilisering en handhaving 30 oktober 2015 Vlaamse Stichting Verkeerskunde De fundamenten van de verkeersveiligheid, Sensibilisering en handhaving 30 oktober 2015 Big Brother loert om de hoek ANPR en andere cameratoepassingen Filip De Roeck, verkeerskundige

Nadere informatie

Vanaf 5 januari 2016: 25% meer blauw op straat in Kortrijk, Kuurne en Lendelede

Vanaf 5 januari 2016: 25% meer blauw op straat in Kortrijk, Kuurne en Lendelede Persnota maandag 4 januari 2016 Vanaf 5 januari 2016: 25% meer blauw op straat in Kortrijk, Kuurne en Lendelede 1. Inleiding De politiezone (PZ) Vlas heeft sinds eind vorig jaar een nieuwe slogan en een

Nadere informatie

Politiezone Vlas verdrievoudigt de alcoholcontroles

Politiezone Vlas verdrievoudigt de alcoholcontroles Persnota 20 mei 2014 Politiezone Vlas verdrievoudigt de alcoholcontroles Horeca, gemeentebesturen en politie strijden samen tegen alcoholmisbruik achter het stuur Burgemeesters Vincent Van Quickenborne

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 november 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap

Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap Persnota Extra controles op het correct gebruik van parkeerkaarten voor personen met een handicap 1. Plan Nieuw Kortrijk (p. 48) Een toegankelijke wereld begint bij onszelf. De adviesraad personen met

Nadere informatie

PIJLER 3: Automatische nummerplaatherkenning (ANPR) trajectcontrole (Fiche 21)

PIJLER 3: Automatische nummerplaatherkenning (ANPR) trajectcontrole (Fiche 21) Pagina 97 van 126 PIJLER 3: Automatische nummerplaatherkenning (ANPR) trajectcontrole (Fiche 21) Trajectcontrole wordt sterk uitgebreid om vat te krijgen op de epidemie van snelheidsovertredingen. Trajectcontrole

Nadere informatie

Workshop 2 GIS-toepassingen Openbaar domein Digitale dienstverlening: Innames openbaar domein (Kortrijk) 17 november

Workshop 2 GIS-toepassingen Openbaar domein Digitale dienstverlening: Innames openbaar domein (Kortrijk) 17 november Workshop 2 GIS-toepassingen Openbaar domein Digitale dienstverlening: Innames openbaar domein (Kortrijk) 17 november 1 Innames openbaar domein (G)I(P)OD 17 november 2016 (G)I(P)OD Stad Kortrijk Aanleiding

Nadere informatie

Aantal woninginbraken inbraakpogingen inbraken in appartementen in de PZ RIHO jaar 2013 22/08/2013 18/08/2013 (week 33)

Aantal woninginbraken inbraakpogingen inbraken in appartementen in de PZ RIHO jaar 2013 22/08/2013 18/08/2013 (week 33) Aantal woninginbraken inbraakpogingen inbraken in appartementen in de PZ RIHO jaar 213 22/8/213 18/8/213 (3) Deze cijfergegevens worden wekelijks opgesteld door de Coördinatie en Steundirectie van de federale

Nadere informatie

Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012

Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 vrijdag 19 april 2013 Criminaliteitscijfers en gemeentelijke administratieve sancties 2012 De totale geregistreerde criminaliteit in Antwerpen nam in 2012 toe met 2% ten opzichte van 2011. De woninginbraken

Nadere informatie

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen

[VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in het kielzog van Politie Antwerpen [VIDEO] Politie 24/7 op één: camera's in

Nadere informatie

Aan : Betreffende : SLUIT en BEVEILIG uw VOORDEUR

Aan : Betreffende : SLUIT en BEVEILIG uw VOORDEUR POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 BIN-BERICHT PREVENTIEF Datum : 20/05/2015 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Persnota Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Verlaag je snelheid, verhoog de veiligheid. 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Kortrijk was een verkeersonveilige stad Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Gelet op de bepalingen van de wet op het politieambt van 5 augustus 1992;

Gelet op de bepalingen van de wet op het politieambt van 5 augustus 1992; Cameratoezicht op het openbaar domein: gebruik van vaste, verplaatsbare en mobiele camera s door de Politiezone Pajottenland DE GEMEENTERAAD, Gelet op het Europees verdrag tot bescherming van de rechten

Nadere informatie

PtLITI E. Protocol ROW:

PtLITI E. Protocol ROW: PtLITI E Protocol ROW: Zoals bekend werkt de ROW met signaleringscodes. In de ANPR zijn de meeste codes al omgezet in de betekenis hiervan. Hieronder volgt een opsomming van deze codes met daarbij de geadviseerde

Nadere informatie

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag

Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag 119 betrapt! P E R S B E R I C H T Te veel afleiding aan het stuur op de Verkeersveilige Dag Gent, 27 februari 2018. Vandaag waren er op initiatief van de gouverneur en de procureurgeneraal in Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Vlaamse Stichting Verkeerskunde. De fundamenten van de verkeersveiligheid, Sensibilisering en handhaving 20 oktober 2016

Vlaamse Stichting Verkeerskunde. De fundamenten van de verkeersveiligheid, Sensibilisering en handhaving 20 oktober 2016 Vlaamse Stichting Verkeerskunde De fundamenten van de verkeersveiligheid, Sensibilisering en handhaving 20 oktober 2016 Big Brother loert om de hoek ANPR en andere cameratoepassingen Filip De Roeck, verkeerskundige

Nadere informatie

ANPR - Studiedag datagericht handhaven

ANPR - Studiedag datagericht handhaven ANPR - Studiedag datagericht handhaven Anna Bijns - Antwerpen - 13 oktober 2014 Geert SMET ANPR - Datagericht handhaven - VSV Situering & aanleiding Ons motto: 2XL in veiligheid kadert in het concept van

Nadere informatie

Persconferentie criminaliteitscijfers

Persconferentie criminaliteitscijfers Persconferentie criminaliteitscijfers Vlaams Belang Antwerpen 4 februari 2014 1 Tweemaandelijks rapport: enkel korpsprioriteiten Op tweemaandelijkse basis worden aan de gemeenteraad criminaliteitscijfers

Nadere informatie

College van 30 oktober 2015

College van 30 oktober 2015 College van 30 oktober 2015 Automatische kentekenplaatherkenning verder uitgebreid (LP A3 nr. 08903)... 2 Nieuw retributiereglement voor parkeren op openbare weg vanaf 1 januari 2016 (GAPA A99 nr. 08993)...

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 28 oktober 2013 van 19u. tot 20.35u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!!

Aan : Betreffende : Neem maatregelen tegen woninginbraak!!! POLITIEZONE GAVERS HARELBEKE-DEERLIJK Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 Datum : 30/04/20014 Afzender : Dit is een bericht van de POLITIEZONE GAVERS BIN-BERICHT

Nadere informatie

BIJLAGE V.6 VOORSTELLING BETROKKEN FUNCTIES

BIJLAGE V.6 VOORSTELLING BETROKKEN FUNCTIES BIJLAGE V.6 VOORSTELLING BETROKKEN FUNCTIES Voor de betrokken functies (on- en off street parkeren, GAS, LEZ en voetgangerszones) en de parkeer- en toegangsrechtendatabank wordt in deze bijlage een beschrijving

Nadere informatie

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af.

De hoogste interventiedruk deed zich voor tussen en uur. Voor en na uur nam het aantal tussenkomsten af. Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2016 lokale politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Persmap Politiezone Westkust

Persmap Politiezone Westkust Persmap Politiezone Westkust Agendapunten Politie Westkust zet in op mobiele ANPR Resultaten preventieve fase veilig fietsen Eindejaar- BOB- campagne Overzicht resterende geplande controles maand december

Nadere informatie

Vandaag Alert Morgen Veilig

Vandaag Alert Morgen Veilig Vandaag Alert Morgen Veilig Een plan ter vergroting van de veiligheid in Zwolle; met concrete acties en inzet van extra preventie, waakzaamheid en opsporing. Voorwoord De VVD Zwolle introduceert het plan

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/8 Advies nr 26/2012 van 12 september 2012 Betreft: Adviesaanvraag betreffende het voorontwerp van wet tot wijziging van de wet betreffende de politie over het wegverkeer, gecoördineerd op 16 maart 1968,

Nadere informatie

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Versie 01.07.2015 Aanleiding Hoe kwam dit initiatief tot stand? N aar aanleiding van de dodelijke verkeersongevallen tijdens het oogstseizoen van het jaar 2000

Nadere informatie

DE FEDERALE WEGPOLITIE

DE FEDERALE WEGPOLITIE DE FEDERALE WEGPOLITIE Voorstelling van onze organisatie, opdracht, personeel en middelen DAH Ons logo Welkom Mission statement - Opdracht Organogram van DAH De federale directie De provinciale entiteiten

Nadere informatie

Resultaten weekendacties

Resultaten weekendacties Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > Resultaten weekendacties Resultaten weekendacties In het afgelopen weekend heeft de politie verschillende successen

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN. Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN Edwin Vandereet, Commissaris PZ Leuven Inhoud Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en

Nadere informatie

De politiële rui mtelijke asymmetrie De geografis che politiële verankering en de del okalisering van cri minaliteit en

De politiële rui mtelijke asymmetrie De geografis che politiële verankering en de del okalisering van cri minaliteit en Onderzoeksgroep Sociale Veiligheidsanalyse 26--5-2010 26 De politiël e ruimtelijke a symmetrie De g eog rafisch e politiële verank ering en de delokalisering van criminaliteit en ordev ers toring 1 De

Nadere informatie

Politie Intranet Regiopolitie Amsterdam-Amstelland Page 1 of 1

Politie Intranet Regiopolitie Amsterdam-Amstelland Page 1 of 1 Wat is ANPR? 13 juli 2010 ANPR staat voor "Automatic Numberplate Recognition", ofwel automatische nummerplaat herkenning. De naam Catch-ken wordt in ons korps ook nog wel gebruikt. "Catch-ken" is de naam

Nadere informatie

Een slimme camera in Korbeek-Lo

Een slimme camera in Korbeek-Lo Een slimme camera in Korbeek-Lo Nuttige informatie V.U. gemeente Bierbeek: Lisa Hermans, Speelpleinstraat 8, 3360 Bierbeek Leefbare woonstraten Het zijn de woonstraten waarlangs onze kinderen naar school

Nadere informatie

Gemeenteraad. Dagorde

Gemeenteraad. Dagorde Gemeenteraad Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 september 2018 Dagorde OPENBARE ZITTING...2 Aanvullende punten...2 IR 1 - Interpellatie van raadslid Pieter Soens: mede namens raadslid Mattias Vandemaele

Nadere informatie

Camerabewaking en aanpak sluikstorten Na 25 mei 2018

Camerabewaking en aanpak sluikstorten Na 25 mei 2018 Camerabewaking en aanpak sluikstorten Na 25 mei 2018 MooiMakers 15/05/2018 Tom De Schepper VVSG Wat verandert op 25 mei Algemene Verordening Gegevensbescherming 2016/679 (Pub. EU 04.05.2016) toepassing

Nadere informatie

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

PERSNOTA. Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Lokale Politie Waasland-Noord Beveren Sint-Gillis-Waas - Stekene Gravendreef 1 9120 Beveren Tel. 03 750 14 11 Fax 03 750 14 10 contact@politiewano.be PERSNOTA Resultaten 2018 Lokale Politie Waasland-Noord

Nadere informatie

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen

Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Resultaten 18 e Verkeersveilige Dag Oost-Vlaanderen Gent, 27 februari 2014 Voor de 18 e keer organiseerden de gouverneur en de procureur-generaal een Verkeersveilige Dag in Oost-Vlaanderen. Hiermee wordt

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN

VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID VAN AD HOC NAAR PLANMATIG HANDHAVEN INHOUD Waarom planmatig handhaven Binnen welke context Elk bestuursniveau doet zijn zeg SGVV 2007 en 2011 niet dwingend referentiekader ZVP

Nadere informatie

Aspiranten zetten grote verkeerscontrole op poten

Aspiranten zetten grote verkeerscontrole op poten Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > Aspiranten zetten grote verkeerscontrole op poten Aspiranten zetten grote verkeerscontrole op poten Dit weekend heeft

Nadere informatie

Kastze DARK. I. Projectbeschrijving. A. Context

Kastze DARK. I. Projectbeschrijving. A. Context Kastze DARK I. Projectbeschrijving A. Context Sinds 2011 was er een stijging van diefstallen in woningen, in 2011 stond de teller op 391. Van deze diefstallen vond 45% plaats in de donkere maanden namelijk

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning

Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Veel gestelde vragen over de Kenteken Herkenning Hieronder vindt u een opsomming van de vragen die ons de afgelopen tijd gesteld zijn: Uit welke modules bestaat het systeem? Hoe is de werking van het systeem

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ====================

GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE B E K E N D M A K I N G ==================== De gemeenteraad van de gemeente Lendelede, provincie West-Vlaanderen heeft in zitting van

Nadere informatie

Volgsystemen. tegen diefstal van voertuigen. Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem

Volgsystemen. tegen diefstal van voertuigen. Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem Volgsystemen tegen diefstal van voertuigen Informatiefolder bestemd voor de gebruikers van een volgsysteem U hebt een auto of u staat op het punt er een te kopen en u wenst uw voertuig al dan niet op verzoek

Nadere informatie

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 39: van 25 september tot 1 oktober Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem

ACTIVITEITENRAPPORT. Week 39: van 25 september tot 1 oktober Vlucht = met vluchtmisdrijf. S/Z = Scherpenheuvel-Zichem LOKALE POLITIE DEMERDAL DSZ Leuvensestraat 92 3290 DIEST 013-35.05.00 013-32.23.07 Verklaring afkortingen: VO = verkeersongeval SS = stoffelijke schade LL = lichamelijk letsel GERECHTELIJK Diefstallen

Nadere informatie

ANPR, tijd voor een evaluatie. Roger Leys (Korpschef Politie Regio Turnhout) Turnhout, 5 nov 2013

ANPR, tijd voor een evaluatie. Roger Leys (Korpschef Politie Regio Turnhout) Turnhout, 5 nov 2013 ANPR, tijd voor een evaluatie Roger Leys (Korpschef Politie Regio Turnhout) Turnhout, 5 nov 2013 1 NETWERK BEWAKINGSCAMERA S NUMMERPLAATLEZERS 2 I. Voorgeschiedenis 10/2006: 1 ANPR Gasthuisstraat Turnhout

Nadere informatie

PREVENTIEF BIN BERICHT

PREVENTIEF BIN BERICHT POLITIE PZ GAVERS 8530 HARELBEKE Deerlijksesteenweg 43 POLITIEZONE GAVERS DEERLIJK-HARELBEKE Tel : 056/733.511 Fax : 056/733.529 PREVENTIEF BIN BERICHT Datum : 07/03/2014 Afzender : Dit is een bericht

Nadere informatie

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen

Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen TERUG MAIL SLA OP Zij weer? Over inbrekers die twee keer langskomen SAMENVATTING 27/1/2009 Als er in de buurt is ingebroken, kun je maar beter de ramen dichthouden en een extra slot op de deur doen. De

Nadere informatie

TRAJECT CONTROLE. Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland

TRAJECT CONTROLE. Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland TRAJECT CONTROLE Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland MEER VERKEER MINDER LAWAAI & VERVUILING De belangrijkste verkeersader tussen het noorden en het zuiden van Nederland is de A2 tussen Amsterdam

Nadere informatie

Beslissing 7 gemeenteraden

Beslissing 7 gemeenteraden NETWERK BEWAKINGSCAMERA S NUMMERPLAATLEZERS 1 2 (II. STAPPEN IN DE BESLUITVORMING) Beslissing 7 gemeenteraden Gemeente Datum Advies Baarle-Hertog 16 oktober 2008 Positief Beerse 13 november 2008 Positief

Nadere informatie

knowhow inzake rondtrekkende daders: korte stand van zaken

knowhow inzake rondtrekkende daders: korte stand van zaken knowhow inzake rondtrekkende daders: korte stand van zaken Stijn Van Daele, Brussel, 02/03/2010 1 Implicaties van het fenomeen Rondtrekkende daders leggen grenzen van politieorganisatie bloot Nationale

Nadere informatie

politiezone Vlas Kortrijk - Kuurne - Lendelede buurt bevraging 2007 eindrapport inzake de enquête en buurtgesprekken

politiezone Vlas Kortrijk - Kuurne - Lendelede buurt bevraging 2007 eindrapport inzake de enquête en buurtgesprekken politiezone Vlas - Kuurne - Lendelede buurt bevraging 2007 eindrapport inzake de enquête en buurtgesprekken BUURTBEVRAGING 2007 EINDRAPPORT INZAKE DE ENQUÊTE EN DE BUURTGESPREKKEN zonaal veiligheidsplan

Nadere informatie

Voorkom diefstal uit je auto

Voorkom diefstal uit je auto Voorkom diefstal uit je auto Jaarlijks worden er in ons land meer dan 75.000 diefstallen uit auto s geregistreerd. Veel diefstallen kunnen nochtans eenvoudig voorkomen worden. Wil je vermijden dat ook

Nadere informatie

Plan van aanpak. Protocol. pilot camera s op. VZA ambulances

Plan van aanpak. Protocol. pilot camera s op. VZA ambulances Plan van aanpak en Protocol pilot camera s op VZA ambulances 1 Inhoudsopgave pag 1. Inleiding 3 2. Doel en reikwijdte 4 3. Organisatie 4 4. Aanpak en planning 4 5. Financiering en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Inhoud Presentatie - Programma

Inhoud Presentatie - Programma TRAJECTCONTROLE Aartrijke - Zedelgem Inhoud Presentatie - Programma 1. Totstandkoming 2. Opdrachtencentrale 3. Locatie(s) 4. Werkingsprincipe 5. Enkele Cijfers / Resultaten 6. Vragen / Ervaringen VCV -

Nadere informatie

Hoe veilig is uw gemeente?

Hoe veilig is uw gemeente? 3 Hoe veilig is uw gemeente? Meer misdrijven aan kust en in Twee opmerkelijke vaststellingen over de misdrijven in West-Vlaanderen. De cijfers in de kustgemeenten zijn hoog (met dank aan de toeristen)

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 13 december 2018

VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 13 december 2018 VERSLAG VAN DE POLITIERAAD VAN 13 december 2018 POLITIEZONE K-L-M Naamcode 5409 Aanwezigen : Jos EMMERECHTS - Voorzitter Edward DE WIT - Politiecollegelid Veerle LANGBEEN vanaf punt 05, Bert CARLEER, Else

Nadere informatie

a) Wat was de gemiddelde snelheid gemeten vóór de opstelling van de trajectcontrole?

a) Wat was de gemiddelde snelheid gemeten vóór de opstelling van de trajectcontrole? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 1338 van MARTINE FOURNIER datum: 12 juni 2015 aan BEN WEYTS VLAAMS MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN Trajectcontroles op snelwegen

Nadere informatie

2016: de eerste cijfers

2016: de eerste cijfers 2016: de eerste cijfers Het beleid van de politiezone Schelde-Leie wordt omschreven in het zonaal veiligheidsplan 2014-2017. Dit plan werd goedgekeurd door de ministers van binnenlandse zaken en justitie.

Nadere informatie

Doen! Het opstellen van de aangifte

Doen! Het opstellen van de aangifte Aangifte? Doen! Aangifte? Er is bij u ingebroken, uw fiets is gestolen of er is geweld tegen u gebruikt. Het zijn maar een paar voorbeelden van strafbare feiten. Redenen om aangifte te doen. Waarom aangifte

Nadere informatie

Totaal aantal misdrijven

Totaal aantal misdrijven Persnota politie Westkust: overzicht politionele criminaliteitscijfers 1 Sinds de start van de politiezone Westkust is het aantal misdrijven met maar liefst 46 % gedaald, een markant feit om trots op te

Nadere informatie

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen ! Persnota 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen Flitscontroles in de zone 30 I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid!is!één!van!de!topprioriteiten!van!de!stadsco/! alitie.!elk!verkeersslachtoffer!is!er!één!teveel.!de!stadscoalitie!is!er!

Nadere informatie

Rapportage Transportcriminaliteit 3 e kwartaal 2015

Rapportage Transportcriminaliteit 3 e kwartaal 2015 Rapportage Transportcriminaliteit 3 e kwartaal 2015 Politie Landelijke Eenheid Auteur: Dienst Informatieorganisatie / Dienst Infra Status: Definitief Versie 1.1 26 oktober 2015 Voorwoord Voor u ligt de

Nadere informatie

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten PZ Het Houtsche Actieplan Eigendomsdelicten FENOMEEN EIGENDOMSDIEFSTAL 2009-2012: één van de prioriteiten in ZVP (03/06/08) met nadruk op : + woninginbraken inbraak in gebouwen + voertuiginbraken + fietsdiefstallen

Nadere informatie

SLIM PARKEREN VAN A TOT Z. Met een kleine baseline erbij

SLIM PARKEREN VAN A TOT Z. Met een kleine baseline erbij SLIM PARKEREN VAN A TOT Z Met een kleine baseline erbij Voorstelling Parko agb De organisatie als structurele aanpak Uitbreiding naar regio via Interlokale Vereniging Parkeren Regio Kortrijk i.s.m. Kuurne

Nadere informatie

Dienstorder MOW/AWV/2014/8

Dienstorder MOW/AWV/2014/8 Dienstorder MOW/AWV/2014/8 d.d. 4 juni 2014 Titel: Aanvraagprocedure voor plaatsing van een flitspaal of voor cofinanciering van een ANPR-trajectcontrolesysteem Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster:

Nadere informatie

Nota cofinanciering trajectcontrole op N- wegen binnen de opdrachtencentrale vast ANPR netwerk.

Nota cofinanciering trajectcontrole op N- wegen binnen de opdrachtencentrale vast ANPR netwerk. Hoofdstuk: Waarom cofinancieren? Nota cofinanciering trajectcontrole op N- wegen binnen de opdrachtencentrale vast ANPR netwerk. 1 Hoofdstuk: Waarom cofinancieren? Inhoud Waarom cofinancieren?... 3 Inleiding...

Nadere informatie

Opdrachtencentrale vast ANPR netwerk. Karen De Winne, Sam Van Nieuwenhuyse

Opdrachtencentrale vast ANPR netwerk. Karen De Winne, Sam Van Nieuwenhuyse Opdrachtencentrale vast ANPR netwerk Karen De Winne, Sam Van Nieuwenhuyse Inhoudsopgave De opdrachtencentrale en haar doel Meerwaarden opdrachtencentrale Wat is een ANPR camera? Opbouw van een vast ANPR

Nadere informatie

De (on)veiligheid in de officina in kaart gebracht.

De (on)veiligheid in de officina in kaart gebracht. De (on)veiligheid in de officina in kaart gebracht. Luc Adriaenssens BAF 28 oktober 2015 Structuur uiteenzetting Enkele vaststellingen Actieplan Resultaten van de bevraging Een overzicht Goed om weten

Nadere informatie

Flitscontroles in de zone 30

Flitscontroles in de zone 30 Persnota Flitscontroles in de zone 30 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten van de stadsco- alitie. Elk verkeersslachtoffer is er

Nadere informatie

Politie. Politieraad Zitting van 10 april Lijst agendapunten. Politiezone Mira 5457 Waregem Zwevegem Avelgem Anzegem Spiere-Helkijn

Politie. Politieraad Zitting van 10 april Lijst agendapunten. Politiezone Mira 5457 Waregem Zwevegem Avelgem Anzegem Spiere-Helkijn 1 Politie Politieraad Zitting van 10 april 2018 Lijst agendapunten Politiezone Mira 5457 Waregem Zwevegem Avelgem Anzegem Spiere-Helkijn OPENBARE ZITTING 01 Verslag zitting d.d. 30 januari 2018 goedkeuring

Nadere informatie

De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis!

De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis! De zorgcentrale Een veilig gevoel thuis! uw nie WGK_folder148,5x210_zorgencentra.indd 1 24/03/15 14:04 U wil zelfstandig thuis blijven wonen maar u wil er zeker van zijn dat u in een crisissituatie meteen

Nadere informatie

< 27 februari 2017 >

< 27 februari 2017 > P E R S B E R I C H T Provincie Oost-Vlaanderen organiseerde 21 ste Verkeersveilige Dag < 27 februari 2017 > Gent, 27 februari 2017 Voor de 21 ste keer organiseerden de Gouverneur en de Procureur-Generaal

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 24 februari 2014 van 19u. tot 20.55u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie