Tip 1. Een Skype-vergadering plannen. Synchroniseer, deel en sla je bestanden op

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tip 1. Een Skype-vergadering plannen. Synchroniseer, deel en sla je bestanden op"

Transcriptie

1 Tip 1 Een Skype-vergadering plannen Voor het plannen van een Skype-vergadering hebt u een aanmeldingsadres en een wachtwoord nodig van een organisatie die gebruikmaakt van Skype voor Bedrijven Server. 1. Open Outlook en ga naar de agenda. 2. Ga naar het lint Start en klik in het gedeelte Skype -vergadering op Nieuwe Skypevergadering. 3. Stel de vergadering opde gebruikelijke manierin: Typ in het vak Aan de adressen van de mensen die u uitnodigt,met een puntkomma als scheidingsteken. Typ in het vak Onderwerp een naam voor de vergadering. Als bij de vergadering deelnemers persoonlijk aanwezig zullen zijn, klikt u op Ruimte zoeken (in het gedeelte Opties van het tabblad Vergadering) en zoekt u een ruimte, of typt u een vergaderingslocatie, zoals een vergaderruimte in het vak Locatie. Selecteer een begin- en eeneindtijd. Notities Als u een tijdstip wilt zoeken waarop iedereen kan, klikt u op Planningsassistent (in het gedeelte Weergeven van het lint Vergadering). 4. Typ een agenda in het vergaderingsgebied. Pasop dat u daarbij geen gegevens van de Skypevergadering wijzigt. Belangrijk We hebben zojuist we een vergadering gepland met destandaardopties. Deze methode is het meest geschikt voor kleine, interne vergaderingen met een paar collega s. Voor eenvergadering met mensen vanbuiten uw bedrijf of met heel veel deelnemers moet u de opties voor de vergaderingaanpassen

2 Tip 1 aan de vereisten die voor de vergadering gelden voordat u uitnodigingen verzendt. Ga in het vergaderverzoek naar het gedeelte Skype-vergadering van het lint Vergadering en klik op Vergaderingsopties. Selecteer vervolgens de gewenste opties. 5. (Optioneel) Klik op Planningassistent in het gedeelte Weergeven van het lint Vergadering om na te gaan of u het meest geschikte tijdstip voor de vergadering hebt geselecteerd. 6. U bent bijna klaar. U hoeft alleen nog maar de informatie te controleren en op Verzenden teklikken.

3 Tip 2 Office Online gebruiken om samen te werken in Office 365 Als Word-, Excel-, PowerPoint- en OneNote-documenten zijn opgeslagen in uw Office 365-bibliotheken, kunt u hieraan samenwerken via Office Online, waarmee de documenten worden geopend in een webbrowser. Wanneer u documenten opent in Office Online, kunnen uw teamleden deze tegelijkertijd openen. Dit houdt in dat u niet hoeft te wachten totdat Ties klaar is met het toevoegen van zijn informatie aan een werkblad voordat u uw informatie kunt invoeren. U bent sneller klaar, omdat u niet hoeft te wachten totdat u aan de beurt bent. U kunt een koppeling verzenden, waarmee u mensen uitnodigt om samen met u aan een document te werken. Aangezien u de updates van elkaar kunt zien, kunt u met elkaar praten en ideeën delen, waardoor het uiteindelijke document echt teamwerkis. Om te beginnen slaat u documenten op in uw OneDrivebibliotheek of op uw teamsite (als u met Office 365 of later werkt, kunt u documentenrechtstreeks opslaan vanuit uw Office-programma naar de teamsite of de OneDrivebibliotheek). Klik op de naam van een document om dit te openen in Office Online. Als uw collega s online zijn, kunt u chatten terwijl u samenwerkt of een ongeplande vergaderingstarten.

4 Tip 2 Tips Stuur uw teamleden een koppeling, zodat ze het document snel kunnen vinden: klik naast de naam van het document op het menu Openen en klik vervolgens op Delen. Opmerking: Meer informatie over het delen van documentenin Office 365 is te vinden in Items delen in SharePoint OneDrive en Sitesof documenten delen met personen buiten uw organisatie. Houd rekening met de volgende punten wanneer u met anderen samenwerkt: Word-documenten en OneNote-notitieblokken Hetis geen probleem als sommige personen in het Word- of OneNotebureaubladprogramma werken terwijl andere personen in een Office Online-programma werken. In de bureaubladprogramma s werkt cocreatie het beste in de recentste versie van Office (Mac en Windows), maar dit wordt ook ondersteund in Office 365. Updates worden op verschillende manieren verwerkt in OneNote en Word, ongeacht of u het bureaubladprogramma of Office Onlinegebruikt: In OneNote-notitieblokken worden updates direct weergegeven. In Word-documenten slaat u het document op om uw updates te delen en de updates van anderen te zien. Excel-werkmappen Iedereen opent de werkmap in Excel Online. In de werkmap worden updates direct weergegeven. Als iemand de werkmap opent in het Excel-bureaubladprogramma, wordt de werkmap voor iedereen vergrendeld totdat die persoon de werkmapsluit. PowerPoint-presentaties Voor de beste resultaten opent iedereen de presentatie in PowerPoint Online of in NetworkSolutionsBP-Verify-1-3. Personen die de presentatie openen in NetworkSolutionsBP-Verify-1-3, ondervinden mogelijk problemen bij het opslaan van het bestand als anderen updates doorvoeren in de presentatie in PowerPoint Online.

5 Tip 3 Uw OneDrive voor Bedrijven-bibliotheek synchroniseren met uw computer Opmerking SkyDrive is nu OneDrive en SkyDrive Pro is nu OneDrive voor Bedrijven. Lees meer over deze wijziging in Van SkyDrive naar OneDrive. 1. Meld u in een webbrowser aan bij Office 365 of SharePoint. 2. Selecteer OneDrive boven aan de pagina om naar OneDrive voor Bedrijven tegaan. 5. Selecteer Nu synchroniseren in de wizard omde synchronisatie te starten. U kunt op Mijn bestanden weergeven in de wizard klikken om de map met de gesynchroniseerde OneDrive voor Bedrijven-bibliotheek in de Verkenner te openen. De map wordt weergegeven in uw favorieten met de naam OneDrive voor Bedrijven of Bedrijfsnaam Selecteer de knop Synchroniseren. 4. Klik bij de prompt op Nu synchroniseren om de wizard van de synchronisatie-app te starten. De wizard vult automatisch de naam en het webadres van uw OneDrive voor Bedrijven-bibliotheek in.

6 Tip 3 Een SharePoint-sitebibliotheek synchroniseren met uw computer Opmerking SkyDrive is nu OneDrive en SkyDrive Pro is nu OneDrive voor Bedrijven. Lees meer over deze wijziging in Van SkyDrive naar OneDrive. 1. Meld u in een webbrowser aan bij Office 365 of SharePoint. 2. Ga naar de SharePoint-sitebibliotheek die u wilt synchroniseren. 3. Selecteer de knop Synchroniseren. 4. Klik bij de prompt op Nu synchroniseren om de wizard van de synchronisatie-app te starten. De wizard vult automatisch de naam en het webadres van de SharePoint-sitebibliotheekin. 5. Selecteer Nu synchroniseren in de wizard om de synchronisatie te starten. U kunt op Mijn bestanden weergeven in de wizard klikken om de map met de gesynchroniseerde bibliotheek in de Verkenner te openen. De map wordt weergegeven in uw favorieten in de SharePoint-map en heeft de naam van de sitebibliotheek. Als u de knop Synchroniseren niet ziet, gaat u naar het tabblad Bibliotheek en selecteert u Synchroniseren in de groep Verbinden enexporteren.

7 Tip 4 Een document of map delen 1. Ga naar OneDrive voor Bedrijven of de sitebibliotheek met het document (of de map) dat u wilt delen. 2. Selecteer het bestand dat u wilt delen en selecteer Delen. 5. Desgewenst typt u een bericht dat in een wordt opgenomen en verzonden aan alle genodigden.de bevat een koppeling naar het gedeelde document. 6. Als u geen wilt verzenden, klikt u op Opties weergeven en schakelt u Een uitnodiging per verzenden uit. 3. Typ in het dialoogvenster Delen op het tabblad Personen uitnodigen de namen of adressen van de personen waarmee u het document of de map wilt delen. 4. Selecteer een machtigingsinstelling.

8 Tip 4 Uwwerk met anderen delen Als u anderen wilt uitnodigen om uw werkmappen in de cloud te bekijken of te bewerken, klikt u op de knop Delen in de rechterbovenhoek van het app-venster. In het deelvenster Delen dat wordt geopend, kunt u een verkrijgen of uitnodigingen sturen naar de personen die u selecteert.

9 Tip 5 Uw werk automatischopslaan In OneNote worden al uw wijzigingen automatischopgeslagen terwijl u werkt, zodat u dat nooit hoeft te doen. Zelfs wanneer u de app afsluit of de pc in de slaapstand gaat, worden uw notities altijd opgeslagen, zodat u kunt doorgaan waar u was gebleven. Als u wilt zien wanneer uw wijzigingen het laatst zijn gesynchroniseerd in OneNote, klikt u op Bestand > Info > Synchronisatiestatus weergeven. Zit nooit zonderpapier OneNote heeft niet de beperkingen van een traditioneel notitieblok van papier. Wanneer u ruimtegebrek hebt, kunt u gewoon meer ruimtemaken. Als u een nieuwe pagina in de huidige sectie wilt maken, klikt u boven aan de paginatabbladenkolom op de knop (+) Pagina toevoegen. U kunt ook met de rechtermuisknop op een paginatabblad klikken en vervolgens op Nieuwe pagina, of op Ctrl+N op het toetsenbord drukken.

10 Tip 5 Als u een nieuwe sectie in het huidige notitieblok wilt maken, klikt u op het kleine tabblad met het plusteken [+] rechts van de sectietabbladbalk of klikt u met de rechtermuisknop op een sectietabblad en vervolgens opnieuwe sectie. Wanneer u OneNote de eerste keer start, wordt een standaardnotitieblok met een sectie Losse notities voor u gemaakt, maar u kunt eenvoudig een willekeurig aantal extra notitieblokken maken voor de gewenste onderwerpen en projecten door te klikken op Bestand > Nieuw. U kunt nieuwe notitieblokken maken op uw lokale harde schijf of u kunt deze opslaan in uw gratis OneDrive-account zodat uw notities altijd toegankelijk zijn op al uw apparaten. De keuze is aanu.

11 Tip 6 Vergader effectiever Een contactpersoon toevoegen met de zoekfunctie Hieronder volgt de snelle manier om een contact toe te voegen: 1. Typ in het zoekvak van de weergave Contacten in het hoofdvenster van Skype voor Bedrijven de naam, het adres voor chatberichten of het nummer van de bureautelefoon (voor personen binnen uw organisatie). Terwijl u typt, worden er zoekresultaten weergegeven onder het zoekvak en de tabbladen wijzigen van Groepen, Status, Relaties en Nieuw, zoals in dezeafbeelding in Mijn contacten en Skype-gebruikerslijst, zoals in deze afbeelding. 2. Als de persoon die u zoekt iemand binnen uw organisatie is, houdt u het tabblad Mijn contacten geselecteerd (het standaardtabblad). Wanneer Mijn contacten isgeselecteerd, zoekt Skype voor Bedrijven in het adresboek van uw organisatie. Als de persoon die u zoekt niet iemand binnen uw organisatie is, maar u weet dat die persoon een Skype-account heeft, klikt u op het tabblad Skype-gebruikerslijst om te zoeken in de miljoenen Skype-gebruikers. Als u de Skype-gebruikersnaam en de locatie weet, kunt u de persoon sneller vinden. U kunt ook het adres of Microsoft-account gebruiken, bijvoorbeeld: John@outlook.com. Opmerking De beheerder kan zoeken in de Skypegebruikerslijst inschakelen of uitschakelen op basis van het zoekbeleid van uw organisatie. Als u geen tabblad Skypegebruikerslijst ziet zoals in de vorige schermafbeelding, kunt u niet zoeken naar Skype-gebruikers.

12 Tip 6 Vergader effectiever 3. Als u de naam ziet van de persoon die u wilt toevoegen, wijst u de foto (of het weergavegebied voor de foto) aan. Als de persoon iemand binnen uw organisatie is (Mijn contacten) en u deze persoon wilt toevoegen aan een van uw groepen, klikt u op de knop Meer opties. Vervolgens kiest u Toevoegen aan lijst met contacten en selecteert u een van uw groepen of kiest u Toevoegen aan favorieten. Als de persoon Skype-gebruiker is en u deze persoon wilt toevoegen aan een van uw groepen, klikt u op Toevoegen aan contacten en kiest u een van uw groepen of de groep Favorieten. Wanneer u een Skype-contact toevoegt in Skype voor Bedrijven, ontvangt u eenmelding dat de Skype-gebruiker de aanvraag moet accepteren voordat u de aanwezigheid van depersoon ziet en met deze persoon kunt communiceren inskype voor Bedrijven. Als u een aanvraag verzendt en met een Skype-gebruiker probeert te communiceren voordat uw aanvraag is geaccepteerd, ontvangt u de volgendemelding. Als u geen aanvraag hebt verzonden enmet een Skype-gebruiker probeert te communiceren, ontvangt u de volgende melding. Opmerking Sommige personen hebben mogelijk een account binnen de organisatie en een Skype-account. Als een collega bijvoorbeeld ook een vriend of vriendin van u is, kunt u beide identiteiten toevoegen aan uwcontacten. Contactgegevens: Herke ICT Group, Toermalijnstraat 8, Alkmaar T +31 (0) W E info@herke.nl

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven

Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Bestanden opslaan in OneDrive voor Bedrijven Als onderdeel van Office 365 kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw zakelijke bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen, en tegelijk met anderen aan Office-documenten

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone

Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Office 365 gebruiken op uw Windows Phone Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw Windows Phone instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw agenda,

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Office-bestanden en OneDrive

Office-bestanden en OneDrive 1 Office-bestanden en OneDrive Werken in de cloud betekent dat u uw bestanden niet meer op uw eigen computer bewerkt en bewaart, maar in een voor u gereserveerde opslagruimte op internet. Het voordeel

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt.

In de volgende tabel vindt u een beschrijving van de aanwezigheidsstatus die andere personen voor u te zien krijgen, en van wat de status inhoudt. Mensen laten weten wat u aan het doen bent De communicatiesoftware Microsoft Lync stelt automatisch uw aanwezigheid in op basis van uw huidige activiteit. U kunt echter ook een locatie instellen of een

Nadere informatie

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven

Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Google Apps naar Office 365 voor bedrijven Overstappen Office 365 voor bedrijven ziet er anders uit dan Google Apps. Wanneer u zich aanmeldt, ziet u deze weergave om aan de slag te gaan. Na de eerste paar

Nadere informatie

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry

Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online. Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Installatiehandleiding Office 365 Exchange Online Microsoft Outlook 2007, 2010, 2013, Mac OS X Mail, Android, ios, BlackBerry Netvibes B.V. versie 1.0 E- mail: support@netvibes.nl Telefoon: +31 (0)20-205

Nadere informatie

Skype For Business. Windows 10 of Windows 8: klik op Start en vervolgens op Skype voor Bedrijven 2016.

Skype For Business. Windows 10 of Windows 8: klik op Start en vervolgens op Skype voor Bedrijven 2016. Skype For Business Open Skype for business Windows 7: Klik op Start, vervolgens op Microsoft Office 2013 of Microsoft Office 2016. Klik vervolgens op Alle programma s en zoek Skype voor Bedrijven 2016

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding

OFFICE 365. Start Handleiding OFFICE 365 Start Handleiding Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook biedt Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Agenda. Snelstartgids

Agenda. Snelstartgids Agenda Snelstartgids Een Lync-vergadering plannen Plan een persoonlijke vergadering of plan een online vergadering met Lync 2013 en bespaar uzelf een reis. Schakelen tussen weergaven Gebruik de agendaweergave

Nadere informatie

Viaa Online - OneDrive

Viaa Online - OneDrive Viaa Online - OneDrive Wat is OneDrive Onedrive maakt het mogelijk om je bestanden op te slaan in de cloud. Cloudopslag betekent dat je bestanden opgeslagen worden op het internet en je ze ook vanaf iedere

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

gesprekken voeren Audio-instellingen Skype voor Bedrijven en

gesprekken voeren Audio-instellingen Skype voor Bedrijven en Uw oproepen doorschakelen Wilt u dat uw oproepen worden doorgeschakeld naar uw voicemail, uw mobiele telefoon of de telefoon op uw hotelkamer?. Klik op de knop Doorschakelen in de linkerbenedenhoek van

Nadere informatie

OneNote 2013 Snelstartgids

OneNote 2013 Snelstartgids Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Uw notities in de cloud houden Als u

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

SharePoint Online. Zoeken Zoek sites, personen of bestanden. Maak een site of nieuwsbericht

SharePoint Online. Zoeken Zoek sites, personen of bestanden. Maak een site of nieuwsbericht Handleiding Snel aan de slag Doe meer met beveiligde toegang, delen en bestandsopslag, waar u ook bent. Meld u aan bij uw Office 365-abonnement en selecteer SharePoint in het startprogramma. Zoeken Zoek

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl

JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers. ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl JBC E-mail Configuratie Handleiding medewerkers ICT Jeroen Bosch College Vragen graag richten aan m.v.d.heijden@jbc.nl Inhoudsopgave 1. Veranderingen JBC Webmail... 2 3. Oude JBC Exchange-mail account

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Deze update bevat enkele kleine wijzigingen die het gebruik van Windows

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren

Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Google Drive: uw bestanden openen en organiseren Met Google Drive kunt u bestanden, mappen en Google documenten opslaan en openen, waar u ook bent. Wanneer u een bestand op internet, uw computer of een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian

Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Gebruikershandleiding Microsoft Apps for Symbian Uitgave 1.0 2 Over het product Microsoft Apps Over het product Microsoft Apps Microsoft Apps biedt zakelijke Microsoft -apps voor uw Nokia Belle-telefoon

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua

Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Exchange online (e-mail) Evangelisch gemeente Jozua Pagina 1 van 17 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Webmail Office 365... 3 Inloggen... 3 E-mail... 5 Basis functies E-mail lezen... 5 E-mail opstellen... 6

Nadere informatie

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand:

Stap 1: csv-bestand opslaan U slaat het adresboek van Windows Live Mail als volgt op in een csvbestand: Van Windows Live Mail ( WLM ) overstappen naar Thunderbird: Om gegevens vanuit WLM te gebruiken maak je eerst een z.g.n. CSV bestand aan. Dat is het adressenbestand. Een csv-bestand is een tabel waarin

Nadere informatie

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan

Basislessen: Google Drive. Les 1: Google Drive gebruiken om opdrachten, lesmaterialen en meer op te slaan Basislessen: Google Drive Neem eerst de basislessen hieronder door en voer alle activiteiten uit. Het wordt aanbevolen om een ander(e) tabblad, venster, browser of computerscherm beschikbaar te houden

Nadere informatie

OneDrive & OneNote voor smartphone

OneDrive & OneNote voor smartphone OneDrive & OneNote voor smartphone Inhoud 1. Inleiding... 3 2. OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.1 OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.2 Bestanden in OneDrive

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen.

Aan de slag. Onlineaccounts bekijken of hiertussen schakelen Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of tussen accounts te schakelen. Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies, dus hebben we deze handleiding gemaakt, zodat u zo snel mogelijk aan de slag kunt. Schakelen tussen aanraken en muis Als u OneNote

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

Aanmelden op het Office 365 portaal

Aanmelden op het Office 365 portaal Aanmelden op het Office 365 portaal Met bovenstaande accountgegevens kan je je aanmelden op het Office 365 portaal op http://portal.office.com In het bovenste tekstveld vul je jouw gebruikersnaam in. Vergeet

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Voorkennis 9 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Voorkennis 9 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Voorkennis... 9 De website bij het boek... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Toets uw kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch?

Inleiding. Wil je hier meer over weten klik dan op de onderstaande link voor het introductie filmpje. http://www.youtube.com/watch? Inhoud Inleiding... 1 Aanmelden bij Office 365... 2 Werken met Office 365 Outlook... 2 Agenda delen... 2 Gedeelde agenda inzien... 2 Gedeelde postbus inzien... 2 Een handtekening instellen... 3 Conversatieweergave

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 INHOUD Over dit document... 3 Wat is OneDrive?... 3 Aanmelden in OneDrive... 4 Via de browser... 4 Via de app... 5 Werken met bestanden...

Nadere informatie

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden

Welkom bij Dropbox. Grote bestanden verzenden. Je bestanden veilig bewaren. Je spullen altijd bij de hand. Samenwerken aan bestanden Aan de slag met Dropbox: 1 2 3 4 Je bestanden veilig bewaren Je spullen altijd bij de hand Grote bestanden verzenden Samenwerken aan bestanden Welkom bij Dropbox 1 Je bestanden veilig bewaren Je kunt met

Nadere informatie

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker

Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker 1 Erratum Windows 10 voor de beginnende senior computergebruiker In april 2018 is er een update verschenen van Windows 10. In dit aanvullende bestand leest u over de belangrijkste verschillen. Sommige

Nadere informatie

Aan de slag. Weergeven van of schakelen tussen onlineaccounts Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of te schakelen tussenaccounts.

Aan de slag. Weergeven van of schakelen tussen onlineaccounts Klik op uw account-id om instellingen te wijzigen of te schakelen tussenaccounts. Aan de slag Microsoft OneNote 2013 ziet er anders uit dan eerdere versies. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld om de leercurve zo kort mogelijk te maken. Schakelen tussen aanraakbediening en

Nadere informatie

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles

Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles S e r v i c e b u r e a u O S G P I t e r J e l l e s L e e u w a r d e n 2 0 1 5 Handleiding voor MS Office 365 online OSG Piter Jelles OSG Piter

Nadere informatie

Outlook Web App (OWA)

Outlook Web App (OWA) Outlook Web App (OWA) Aanvullingen op Klik & Weet Inhoud Maken en toevoegen van een e-mailhandtekening...1 Bijlagen...3 Afwezigheidsbericht...5 Zoeken...6 Geavanceerde zoekopdrachten...6 Een ander postvak

Nadere informatie

Novell Vibe-invoegtoepassing

Novell Vibe-invoegtoepassing Novell Vibe-invoegtoepassing 5 juni 2012 Novell Snel aan de slag Met behulp van de Novell Vibe-invoegtoepassing voor Microsoft Office kunt u werken met documenten op de Vibe-site zonder dat u Microsoft

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Microsoft Outlook Agenda

Microsoft Outlook Agenda Microsoft Outlook 2010 Agenda Inleiding Outlook is het e-mailprogramma van Microsoft. Naast e-mail kun je binnen Outlook je agenda beheren en een takenlijst maken. In deze module nemen we je mee in de

Nadere informatie

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL

HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL HANDLEIDING HVZ FLUVIA MAIL RDS (Remote Desktop Services) Inloggen Surf naar https://mail.hvzfluvia.be/owa Druk op enter Dit scherm verschijnt: Vul in het vak domein\gebruiker je log-in gegevens in. Dit

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Migreren naar OneNote 2010

Migreren naar OneNote 2010 In deze handleiding Microsoft Microsoft OneNote 2010 ziet er heel anders uit dan OneNote 2007, dus deze handleiding is zodanig samengesteld dat u vrijwel gelijk aan de slag kunt. Lees verder als u meer

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Office 365 & Office 2016

Office 365 & Office 2016 In de wolken met Office 365 & Office 2016 Christelijke Scholengemeenschap Anna Maria van Schurman Cort van der Lindenstraat 1, 8802 RX Franeker tel.: (0517) 395900, fax: (0517) 397009, e-mail: info@annamaria.nl

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365

Korte handleiding O365=Office 365 Korte handleiding O365=Office 365 Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook... 4 4. Onedrive... 5 Document uploaden (4c)... 6 Nieuw document (4d)... 6 Document bewerken i. Word Online (4f)...

Nadere informatie

Inloggen op het schoolaccount van office 365

Inloggen op het schoolaccount van office 365 Inloggen op het schoolaccount van office 365 Als leerling van Campus Sint-Jozef kunnen jullie gratis inloggen op Office365. Hiermee kan je online documenten, mails, formulieren gebruiken én kan je thuis

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Premium Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Toewijzen licenties 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen 5 2.3

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit:

Les 7. De app E-mail (de app heet nu Mail) Tip. Pagina 208-210. 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: Les 7 De app E-mail (de app heet nu Mail) Pagina 208-210 1 De tweede afbeelding, het scherm van de app Mail, ziet er iets anders uit: 3 Typ uw eigen e-mailadres in het vak achter (niet: onder) Aan. De

Nadere informatie

Algemene opmerkingen Word

Algemene opmerkingen Word Algemene opmerkingen Word In Word 2007 vindt u geen tabblad. In plaats daarvan gebruikt u deoffice-knop linksboven om vergelijkbare taken als bestanden maken, opslaan en afdrukken uit te voeren. is in

Nadere informatie

Handleiding. HB-plus Samenwerken Handleiding voor beheerders

Handleiding. HB-plus Samenwerken Handleiding voor beheerders Handleiding HB-plus Samenwerken Handleiding voor beheerders Versie 01.02 8/4/2015 09/09/2015 Inhoud Inhoud 1. Over dit document... 1 2.... 2 2.1. Gebruikers toegang verschaffen tot uw site... 2 2.2. Zien

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING 1 2 3 TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING De voorbeeldsite van waaruit vertrokken is, is de standaardsite aangeboden door het KU Leuven-SharePoint team Elke site heeft standaard één sitebeheerder (kan de standaardsite

Nadere informatie

Office 365. Tips and tricks

Office 365. Tips and tricks Office 365 Tips and tricks Sint-Janshof vzw De Ranken Inge De Cleyn Schooljaar 2016-2017 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Aanmelden... 2 E-mail... 2 Mail versturen... 2 Mails klasseren... 4 Verdelen in mappen...

Nadere informatie

Aanvullende informatie voor Windows 8.1

Aanvullende informatie voor Windows 8.1 1 Aanvullende informatie voor Windows 8.1 Oktober 2013 is een update van het besturingssysteem Windows 8 verschenen: Windows 8.1. Ook daarna is er nog een aantal kleine updates verschenen. Deze updates

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 6 Hoe werkt u met dit boek? 7 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 De website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Unit-ICT Calendar Handleiding

Unit-ICT Calendar Handleiding Unit-ICT Calendar Handleiding Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Wat is Unit ICT Calendar?... 3 Gebruikmaken van Unit ICT Calendar... 4 Inloggen op Unit ICT Calendar... 4 Eerste keer inloggen... 4 Beheer

Nadere informatie

Wat is Skype For Business?

Wat is Skype For Business? Wat is Skype For Business? Skype For Business is een Unified Communications tool Gekoppeld aan de algemene adresboek van de UU en kan gebruikt worden voor: Instant messaging Documenten delen en bewerken

Nadere informatie

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc

Memeo Instant Backup Introductiehandleiding. Stap 1: Maak uw gratis Memeo-account. Stap 2: Sluit een opslagapparaat aan op de pc Inleiding Memeo Instant Backup is een eenvoudige oplossing voor een complexe digitale wereld. De Memeo Instant Backup maakt automatisch en continu back-ups van uw waardevolle bestanden op de vaste schijf

Nadere informatie

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19

1. icloud instellen icloud op de iphone of ipad icloud op de Mac Achtergrondinformatie... 19 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 9 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten...

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Gebruik van itunes met de ipod

Gebruik van itunes met de ipod Gebruik van itunes met de ipod Toevoegen van muziek Muziek toevoegen van je itunes-bibliotheek naar je ipod 1. Sluit de ipod aan op je computer 2. itunes opent van zelf. Indien dit toch niet gebeurt, open

Nadere informatie

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010

Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010 Aanvullend bestand Basisboek Office 2013 en 2010 In dit bestand vindt u een overzicht van de verschillen in Microsoft Office 2016 in vergelijking met Basisboek Office 2013 en 2010. Ook als u Office gebruikt

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

OneDrive voor bedrijven en scholen

OneDrive voor bedrijven en scholen OneDrive voor bedrijven en scholen V1.0 26 juni 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Eerste aanmelding... 3 Aanmaken van een nieuwe folder... 4 Toevoegen van een document.... 5 1. Het documenten aanmaken

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK Emailen met Outlook Op www.seniorenweb.nl vind je tips en trics over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beiden zijn

Nadere informatie

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie.

Ga in Android naar Instellingen en selecteer vervolgens Accounts en synchronisatie. E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Android Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw Android telefoon of tablet. Voor deze handleiding is

Nadere informatie

Teams voor medewerkers

Teams voor medewerkers Teams voor medewerkers FCLive Versie 7 maandag 3 september 2018 Na het volgen van deze module kun je: uitleggen wat je met Teams kunt doen een nieuw team starten personen toevoegen en verwijderen communiceren

Nadere informatie

SAMENWERKEN IN ONEDRIVE (OFFICE 365)

SAMENWERKEN IN ONEDRIVE (OFFICE 365) SAMENWERKEN IN ONEDRIVE (OFFICE 365) Onlangs werd Office 365 beschikbaar gemaakt voor het Odisee-personeel. Naast het kunnen werken met de online versies van de Officeprogramma s (Word, Excel, PowerPoint,

Nadere informatie

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014

Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Handleiding Exchange Online-upgrade Versie december 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Mijn Bedrijf Online 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Aanpassen van Outlook op uw computer 4 2.1.1 E-mailbox

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken

Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken Ziet Google Agenda er bij u anders uit dan zoals hier weergegeven? U lost dit op door over te schakelen op de nieuwe stijl! Google Agenda: Plannen, uitnodigingen, bijlagen en afdrukken De agendaweergave

Nadere informatie

[ OneNote Class Notebook]

[ OneNote Class Notebook] 2016 [ OneNote Class Notebook] ONENOTE CLASS NOTEBOOK CREATOR GEBRUIKEN KURT ROOSBEEK INHOUD 1 Wat is OneNote?... 2 1.1 Interface... 2 1.2 Samenwerken met personen binnen de organisatie... 3 1.3 Samenwerken

Nadere informatie