Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 9922 Houten trappen d.d

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 9922 Houten trappen d.d"

Transcriptie

1 Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 9922 Houten trappen d.d Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d Pagina 1 van 7 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d Aanvaard door de KOMO Kwaliteits- en Toetsingscommissie van de Stichting KOMO d.d Dit wijzigingsblad is door SKH bindend verklaard per Geldigheid kwaliteitsverklaringen Dit wijzigingsblad is vastgesteld in aanvulling op BRL 9922 Houten trappen d.d en vervangt het bijbehorende wijzigingsblad d.d De kwaliteitsverklaringen die op basis van die versie van de beoordelingsrichtlijn zijn afgegeven verliezen in elk geval hun geldigheid op Omschrijving van de wijziging Van deze beoordelingsrichtlijn 9922 worden hoofdstuk 4 (Prestatie-eisen bouwbesluit, toelatingsonderzoek en kwaliteitsverklaring) en hoofdstuk 11 (lijst vermelde documenten) vervangen door onderstaande tekst. Als laatste zijn de teksten met betrekking tot de erkenning en het modelcertificaat uit de BRL verwijderd. Onderstaande tekst aan hoofdstuk 1 toevoegen: 1.3 Geldigheid Op de website van de Stichting KOMO ( staat de modelkwaliteitsverklaring vermeld die voor deze beoordelingsrichtlijn van toepassing is. De af te geven kwaliteitsverklaring moet hiermee overeenkomen. 4. PRESTATIE-EISEN BOUWBESLUIT, TOELATINGSONDERZOEK EN KWALITEITSVERKLARING Aansluittabel nieuwbouw Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit Afd. Art. Lid Woning Woongebouw Algemene sterkte van de bouwconstructie b Sterkte bij brand (facultatief) Afscheiding van vloer, trap en hellingbaan (facultatief) Trap (Artikel 2.35 facultatief) Beperking van ontwikkeling van brand en rook Beperking van uitbreiding van brand (facultatief) /3/5 1-3/ /6-7 NEN 6068 NEN Eventueel verder verwijzingspad NEN-EN 1990 (incl. nationale bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN 1990 (incl. nationale bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN (incl. nat. bijlage) NEN-EN Ministeriële regeling Verdere beperking van uitbreiding van brand en beperking van verspreiding van rook (facultatief) NEN 6068 Opmerkingen 1. In bovenstaande aansluittabel zijn de Bouwbesluiteisen voor nieuwbouw aangegeven. Gecertificeerde houten trappen die voldoen aan de eisen voor nieuwbouw voldoen tevens aan de eisen voor verbouw. Vanuit die optiek zijn de eisen voor verbouw niet nader uitgewerkt. 2. Hieronder zijn overeenkomstig de aansluittabel per BB-afdeling de relevante BB-artikelen en -leden nader uitgewerkt. Tenzij anders vermeld, zijn vermelde BB-artikelen/leden van toepassing op beide typen bouwwerken (woning en woongebouw).

2 4.1. TECHNISCHE BOUWVOORSCHRIFTEN UIT HET OOGPUNT VAN VEILIGHEID ALGEMENE STERKTE VAN DE BOUWCONSTRUCTIE; BB-afd Sterkte bouwconstructie; Prestatie-eisen, BB-artikelen 2.2, 2.3, 2.4 en 2.5b Pagina 2 van 7 Bouwconstructies moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.2, BBart. 2.3, lid 2 en BB-art. 2.4, lid 1 en BB-art. 2.5b. Een bouwconstructie bezwijkt gedurende de ontwerplevensduur niet bij de fundamentele belastingscombinaties als bedoeld in NEN-EN De prestaties van de houten trappen, worden bepaald overeenkomstig de in tabel 1 van toepassing zijnde normen. Tabel 1 Type constructie Belastingen overeenkomstig Prestaties bepaald overeenkomstig Houtconstructie NEN-EN 1990 * en NEN-EN * NEN-EN * * inclusief nationale bijlage Gecontroleerd wordt of de opgegeven prestaties van de houten trappen juist zijn en overeenkomstig de in tabel 1 van toepassing zijnde normen zijn bepaald. Het attest-met-productcertificaat geeft voor toepassingsvoorbeelden de prestaties van de houten trappen. Vanwege het ontbreken van een ministeriële regeling inzake nadere voorschriften met betrekking tot de belasting op bouwwerken door aardbevingen als gevolg van gaswinning in de provincie Groningen worden geen uitspraken gedaan inzake BB-artikel 2.5b. Dit artikel is informatief opgenomen in het kader van de zorg en signaleringsplicht. STERKTE BIJ BRAND; BB-afd. 2.2 (FACULTATIEF) Sterkte bouwconstructie bij brand; Prestatie-eisen, BB-artikelen 2.10 en 2.11 Bouwconstructies moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.10, lid 1 en BB-art. 2.11, leden 1-2. De uiterste grenswaarde bedraagt ten minste 30 minuten. De prestaties van de bouwconstructies worden bepaald overeenkomstig de in tabel 2 van toepassing zijnde normen. Tabel 2 Type constructie Belastingen overeenkomstig Prestaties bepaald overeenkomstig Houtconstructie NEN-EN 1990 * en NEN-EN * NEN-EN * * inclusief nationale bijlage Gecontroleerd wordt of de opgegeven prestaties van de bouwconstructies juist zijn en overeenkomstig de in tabel 2 van toepassing zijnde normen zijn bepaald. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden de prestaties van de houten trappen vermelden. AFSCHEIDING VAN VLOER, TRAP EN HELLINGBAAN; BB-afd. 2.3 (FACULTATIEF)

3 Vloerafscheiding (hoogte); Prestatie-eisen, BB-artikel 2.18 Pagina 3 van 7 De hoogte van vloerafscheidingen moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BBart. 2.18, leden 1/3/5 voor woningen en leden 1-3/5 voor woongebouwen. De hoogte van een vloerafscheiding bedraagt ten minste 1 m, gemeten vanaf de vloer. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden de hoogte van de vloerafscheidingen vermelden Afscheiding (openingen); Prestatie-eisen, BB-artikel 2.19 De openingen in afscheidingen moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BBart. 2.19, leden 1-4. De afmeting van een opening in een afscheiding bedraagt tot een hoogte van 0,7 m boven een vloer, de voorkant van tredevlakken of de vloer van een hellingbaan niet meer dan 0,1 m en niet meer dan 0,2 m in hoger gelegen openingen. De horizontale afstand tussen een vloer, trap of hellingbaan en een afscheiding is < 0,05 m. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden de afmetingen van de openingen in de afscheidingen vermelden Vloerafscheiding (overklauterbaarheid) Prestatie-eisen, BB-artikel 2.20 Afscheidingen moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art Vloerafscheidingen hebben geen opstapmogelijkheden tussen 0,2 m en 0,7 m boven een vloer. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden vermelden dat wordt voldaan aan de gestelde eisen. TRAP; BB-afd Trap (afmetingen); Prestatie-eisen, BB-artikel 2.33 Trapafmetingen moeten voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.33, leden 1-2 De minimale/maimale afmetingen zijn overeenkomstig BB-tabel Het attest-met-productcertificaat vermeldt voor toepassingsvoorbeelden de afmetingen van trappen die voldoen aan de gestelde eisen Leuning; Prestatie-eisen, BB-artikel 2.35 (facultatief) Een leuning moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art De bovenkant van de leuning ligt, gemeten boven de voorkant van een tredevlak van de trap, op een hoogte van ten minste 0,8 m en ten hoogste 1 m. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden de hoogte van een leuning

4 vermelden. Pagina 4 van 7 BEPERKING VAN HET ONTWIKKELEN VAN BRAND EN ROOK; BB-AFD Binnenoppervlak; BB-artikel 2.67 Een zijde van een constructieonderdeel die grenst aan de binnenlucht moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.67, lid 1. De klassen behoren ten minste tot brandklasse D en rookklasse s2. De brandklasse en rookklasse worden overeenkomstig NEN-EN bepaald door middel van berekening of beproeving door een erkend laboratorium. Het attest-met-productcertificaat vermeldt de brandklasse en de rookklasse Beloopbaar vlak; BB-artikel 2.69 De bovenzijde van een voor personen bestemde trap die grenst aan de binnenlucht moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.69, leden 1-2. De klassen behoren ten minste tot brandklasse D fl en rookklasse s1 fl. De brandklasse en rookklasse worden overeenkomstig NEN-EN bepaald door middel van berekening of beproeving door een erkend laboratorium. Het attest-met-productcertificaat vermeldt de brandklasse en de rookklasse Constructieonderdeel; BB-artikel 2.72 Constructieonderdelen moeten ter beperking van het ontwikkelen van brand en rook voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art De grenswaarden kunnen bij Ministeriële Regeling worden gegeven. De prestaties worden bepaald overeenkomstig de in de Ministeriële regeling aangegeven bepalingsmethode(n). In het attest-met-productcertificaat worden (nog) geen uitspraken gedaan. Dit artikel is informatief opgenomen in het kader van de zorg- en signaleringsplicht. BEPERKING VAN UITBREIDING VAN BRAND; BB-AFD (FACULTATIEF) Weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag; BB-artikel 2.84 De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.84, leden 1-3/6-7. De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag bedraagt een veelvoud van 30 minuten met een minimum van 30 minuten.

5 Pagina 5 van 7 De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag wordt overeenkomstig NEN 6068 bepaald door een erkend laboratorium. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden van houten trappen als onderdeel van een scheidingsconstructie de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag vermelden. VERDERE BEPERKING VAN UITBREIDING VAN BRAND EN BEPERKING VAN VERSPREIDING VAN ROOK; BB-AFD (FACULTATIEF) Weerstand tegen branddoorslag, brandoverslag en rookdoorgang; BB-artikel 2.94 De weerstand tegen branddoorslag, brandoverslag en rookdoorgang moet voldoen aan de prestatie-eisen zoals aangewezen in BB-art. 2.94, leden 1-3. De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag bedraagt ten minste 20 minuten. Aan de rookdoorgang kunnen bij Ministeriële regeling nadere eisen worden gesteld. De weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag wordt overeenkomstig NEN 6068 bepaald door een erkend laboratorium. Het attest-met-productcertificaat kan voor toepassingsvoorbeelden van houten trappen als onderdeel van een scheidingsconstructie de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag vermelden. In het attest-met-productcertificaat worden (nog) geen uitspraken gedaan over de rookdoorgang. Dit is informatief opgenomen in het kader van de zorg- en signaleringsplicht. Toevoeging hoofdstuk Sanctiebeleid Het sanctiebeleid (de door de certificatie-instelling te treffen maatregelen bij tekortkomingen) dient te zijn vastgelegd in het reglement van de certificatie-instelling of in een daartoe separaat opgesteld document.

6 Pagina 6 van 7 LIJST VAN VERMELDE DOCUMENTEN Bouwbesluit 2012 Stb , 676;Stb. 2012,125, 256, 441, 643; Stb.2013, 75, 244, 462; Stb. 2014, 51, 211, 232, 233; 333, 342, 358, 539; Stb 2015, 92, 249, 425 en de Ministeriële Regelingen Stcrt. 2011, 23914; Stcrt. 2012, Stcrt. 2013, 5457, 16919; Stcrt. 2014, 4057, 34076, 37003; Stcrt. 2015, 17338, NEN 5466:2010 Kwaliteitseisen voor hout (KVH 2010) Op uiterlijke kenmerken gesorteerd Europees naaldhout NEN 6061:1991+A3:2012 Bepaling van de weerstand tegen het ontstaan van brand bij stookplaatsen NEN 6062:2011 Bepaling van de brandveiligheid van rookgasafvoervoorzieningen - Algemeen NEN 6063:2008 Bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken NEN 6068:2008+C1:2011 Bepaling van de weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag tussen ruimten NEN 6069:2011 Klassering en beproeving van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten NEN 6075+C1:2012 Bepaling van de weerstand tegen rookdoorgang tussen ruimten NEN 6090:2006 Bepaling van de vuurbelasting NEN-EN 204:2001 Classificatie van thermoplastische houtlijmen voor nietconstructieve toepassingen NEN-EN 338:2016 Hout voor constructieve toepassingen - Sterkteklassen NEN-EN 350-2:1994 Duurzaamheid van hout en op hout gebaseerde producten - Natuurlijke duurzaamheid van massief hout - Deel 2: Richtlijn voor de natuurlijke duurzaamheid en behandelbaarheid van geselecteerde, voor Europa belangrijke houtsoorten NEN-EN 460:1994 Duurzaamheid van hout en op hout gebaseerde producten - Natuurlijke duurzaamheid van massief hout - Richtlijn voor de eisen aan de duurzaamheid van hout voor toepassing in risicoklassen NEN-EN 1990+A1+A1/ C2:2011+NB:2011 Eurocode Grondslagen van het constructief ontwerp NEN-EN C1:2011+NB:2011 Eurocode 1: Belastingen op constructies - Deel 1-1: Algemene belastingen - Dichtheden, eigen gewicht en opgelegde belastingen voor gebouwen NEN-EN C1:2011+NB:2011 Eurocode 1: Belastingen op constructies - Deel 1-2: Algemene belastingen - Belasting bij brand; incl. Nationale bijlage NEN-EN Eurocode 5: Ontwerp en berekening van 1+C1+A1:2011+C1:2012+A2:2014+NB:2013 houtconstructies - Deel 1-1: Algemeen - Gemeenschappelijke regels en regels voor gebouwen; incl. Nationale bijlage NEN-EN C2:2011+NB:2011 Eurocode 5: Ontwerp en berekening van houtconstructies - Deel 1-2: Algemeen - Ontwerp en berekening van constructies bij brand; incl. Nationale bijlage NEN-EN 12600:2003 Glas voor gebouwen - Slingerproef - Stootbelastingproef en classificatie voor vlakglas NEN-EN :2007+A1:2009 Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel 1: Classificatie op grond van resultaten van beproeving van het brandgedrag NEN-EN :2007+A1:2009 Brandclassificatie van bouwproducten en bouwdelen - Deel 2: Classificatie op grond van resultaten van brandwerendheidsproeven behalve voor producten voor gebruik in ventilatiesystemen

7 Pagina 7 van 7 NEN-ISO 48:2010 ETAG 008:2002 BRL 1101:2005+WB: 2014 BRL 1705:2005+WB:2014 SKH-Publicatie 99-05:2014 Gevulcaniseerde of thermoplastische rubber - Bepaling van de hardheid tussen 10 en 100 IRHD. Guideline for European technical approval of prefabricated stair kits Spaanplaat, uitgave SKH Triple, uitgave SKH Lijst van goedgekeurde houtsoorten voor toepassing in geveltimmerwerk Bijlage 8 Model KOMO attest-met-productcertificaat verwijderen.

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn.

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn. Wijzigingsblad d.d. 01092015 behorende bij d.d. 15032004 d.d. 20052016 Pagina 1 van 6 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring d.d.20052016. Aanvaard door de KOMO Kwaliteits en Toetsingscommissie

Nadere informatie

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 3300 Vloerluiken d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Wijzigingsblad d.d. 08-03-2013-2013 behorende bij BRL 3300 VLOERLUIKEN d.d. 15-08-2003 Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 24-01-2013 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting

Nadere informatie

Loofhoutsoorten (m.u.v. populierenhout) vallen niet onder de NEN-EN

Loofhoutsoorten (m.u.v. populierenhout) vallen niet onder de NEN-EN Pagina 1 van 9 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d.20-05-2016. Aanvaard door de KOMO Kwaliteits- en Toetsingscommissie van de Stichting

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN TRAPPEN

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN TRAPPEN RABB 7507 d.d. 10-05-2016 SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor HOUTEN TRAPPEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit dd. 10-05-2016

Nadere informatie

Omschrijving van de wijziging

Omschrijving van de wijziging Wijzigingsblad d.d. 30082016 behorende bij BRL 0813 Laag Reliëfdorpels, Dorpels onder Houten Gevelelementen d.d. 11052005 Pagina 1 van 6 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1101 Spaanplaat d.d Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d.

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1101 Spaanplaat d.d Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. Wijzigingsblad d.d. 09-09-2016 behorende bij de BRL 1101 Spaanplaat d.d. 25-05-2005 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20-05-2016 Pagina 1 van 9 Vaststelling, aanvaarding en bindend

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD BRL 5701 Wijzigingsblad 14112016 BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 01092016 Aanvaard door de KOMO Kwaliteits

Nadere informatie

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5065 Mineraal gebonden houtwolplaten d.d. 20-10- 2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5065 Mineraal gebonden houtwolplaten d.d. 20-10- 2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 30012013 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 21032013 Pagina 1 van 11 Dit wijzigingsblad is op 21032013 door

Nadere informatie

RABB 7524 d.d

RABB 7524 d.d RABB 7524 d.d. 01-09-2016 SKH RICHTLIJN 7524 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor BOUWDELEN SAMENGESTELD MET VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT VOOR BOUWKUNDIGE (CONSTRUCTIEVE)

Nadere informatie

RABB 7520 dd

RABB 7520 dd RABB 7520 dd. 10-11-2016 SKH RICHTLIJN 7520 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor BOUWDELEN SAMENGESTELD MET GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Aanvaard

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies Pagina 1 van 11

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies Pagina 1 van 11 Wijzigingsblad d.d.13042015 behorende bij de BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies Pagina 1 van 11 Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 1701 Gelijmde dragende houten bouwconstructies d.d. 1504

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor GELIJMDE HOUTEN DRAAGCONSTRUCTIES

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor GELIJMDE HOUTEN DRAAGCONSTRUCTIES RABB 7514 d.d. 01-09-2016 SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor GELIJMDE HOUTEN DRAAGCONSTRUCTIES Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de

Nadere informatie

Art. Lid Woning Woongebouw. x x x. x x. x x. x x

Art. Lid Woning Woongebouw. x x x. x x. x x. x x Vastgesteld door het Gezamenlijke College van Deskundigen d.d. 05122012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 02012013 Pagina 1 van 16 Dit wijzigingsblad is op

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7532 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor VLOERLUIKEN

SKH-RICHTLIJN 7532 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor VLOERLUIKEN dd. 28-11-2016 SKH-RICHTLIJN 7532 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor VLOERLUIKEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit dd. 28-11-2016 Bindend

Nadere informatie

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x x. x x x. x x. x x. x x x. x x. Ministeriële regeling Inbraakwerendheid

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x x. x x x. x x. x x. x x x. x x. Ministeriële regeling Inbraakwerendheid Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 07-12-2012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 30-01-2013 Pagina 1 van 10 Dit wijzigingsblad is op 30-01-2013

Nadere informatie

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5701 Ventilatieroosters d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 5701 Ventilatieroosters d.d. 15-08-2003 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 30012013 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 28032013 Pagina 1 van 16 Dit wijzigingsblad is op 28032013 door

Nadere informatie

RABB 7509 dd:

RABB 7509 dd: RABB 7509 dd:.09052016 SKHRICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor SYSTEMEN VOOR HET BRANDWEREND BEKLEDEN VAN LIJNVORMIGE STALEN BOUWCONSTRUCTIES Aanvaard door

Nadere informatie

Pagina 1 van 13. Vervang in de gehele BRL de tekst nationale Beoordelingsrichtlijn voor KOMO Beoordelingsrichtlijn. Verwijder paragraaf 1.

Pagina 1 van 13. Vervang in de gehele BRL de tekst nationale Beoordelingsrichtlijn voor KOMO Beoordelingsrichtlijn. Verwijder paragraaf 1. Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 13 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d.20052016. Aanvaard door

Nadere informatie

Vervang de inhoud van de volgende paragrafen in de BRL door de aangegeven tekst.

Vervang de inhoud van de volgende paragrafen in de BRL door de aangegeven tekst. Wijzigingsblad BRL 2811 Ferrocement-producten Datum wijzigingsblad 27-09-2012 Vastgesteld door CvD Constructief Beton d.d. 21 juni 2012 Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

4 Bouwbesluit gerelateerde eisen en bepalingsmethoden

4 Bouwbesluit gerelateerde eisen en bepalingsmethoden Wijzigingsblad BRL 2881 Brandwerende voorzieningen voor doorvoeren Datum wijzigingsblad 31/01/2013 Vastgesteld door Gezamenlijk CvD Brandwerende bekledingssystemen en voorzieningen voor doorvoeren d.d.

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat halfproduct Telefoon: E-mail: Fax: Website: GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Nummer: Uitgegeven: Vervangt: Producent Tel. Fax E-mail: Website: Verklaring van CI Dit attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

Vervang in de gehele BRL de tekst nationale Beoordelingsrichtlijn voor KOMO Beoordelingsrichtlijn

Vervang in de gehele BRL de tekst nationale Beoordelingsrichtlijn voor KOMO Beoordelingsrichtlijn Wijzigingsblad d.d. 21032017 behorende bij BRL 09031 Modulaire bouwsystemenunits voor permanent gebruik d.d. 01012004 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 42 Vaststelling,

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 2211 BINNENDEUREN en/of -KOZIJNEN d.d

Wijzigingsblad d.d behorende bij BRL 2211 BINNENDEUREN en/of -KOZIJNEN d.d Wijzigingsblad d.d. 01092016 behorende bij BRL 2211 BINNENDEUREN en/of KOZIJNEN d.d. 01022011 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 8 Vaststelling, aanvaarding en

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR VLOERLUIKEN. Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR VLOERLUIKEN. Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit BRL 3300 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR VLOERLUIKEN Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

SKH RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN BUITENBERGINGEN

SKH RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN BUITENBERGINGEN dd. 01-12.-2015 SKH RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTEN BUITENBERGINGEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN. Techniekgebied: E3 Houtproducten

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN. Techniekgebied: E3 Houtproducten BRL 1704-01 2004-04-01 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO PRODUCTCERTIFICAAT VOOR GEVINGERLAST HOUT VOOR DRAGENDE TOEPASSINGEN Techniekgebied: E3 Houtproducten Vastgesteld door het College van

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR OSB ORIENTED STRAND BOARD. Techniekgebied: E2 Houtachtige plaatmaterialen

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR OSB ORIENTED STRAND BOARD. Techniekgebied: E2 Houtachtige plaatmaterialen BRL 1106 d.d. 2005-05-01 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO PRODUCTCERTIFICAAT VOOR OSB ORIENTED STRAND BOARD Techniekgebied: E2 Houtachtige plaatmaterialen Vastgesteld door het College van

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk CI TRIPLEX VOOR BOUWKUNDIGE (CONSTRUCTIEVE) (NIET-CONSTRUCTIEVE) EN NIET-BOUWKUNDIGE TOEPASSINGEN Producent Fabriek te Impoteur Nummer: Uitgegeven: Vervangt: «nummercertificaat»

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7531 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor PREFAB METERKASTEN

SKH-RICHTLIJN 7531 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor PREFAB METERKASTEN dd. 17-11-2016 SKH-RICHTLIJN 7531 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor PREFAB METERKASTEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

Algemene sterkte van de bouwconstructie , 2.3 en 2.4, lid 1a en 1b Sterkte bij brand en 2.11

Algemene sterkte van de bouwconstructie , 2.3 en 2.4, lid 1a en 1b Sterkte bij brand en 2.11 Het gebruik van deze Beoordelingsrichtlijn door derden, voor welk doel dan ook, is uitsluitend toegestaan nadat een schriftelijke overeenkomst met Kiwa is gesloten waarin het gebruiksrecht is geregeld.

Nadere informatie

attest-met-productcertificaat

attest-met-productcertificaat KOMO attest-met-productcertificaat Nummer Uitgegeven Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van x Keramische prefab wand- en gevelelementen VERKLARING VAN CI Dit attest-met-productcertificaat is op basis van BRL

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL

Wijzigingsblad BRL Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 3131 d.d. 16-03-2004 en vervangt het wijzigingsblad d.d. 30-01- 2013 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen Metalen

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0511 Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies

Wijzigingsblad BRL 0511 Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies Wijzigingsblad BRL 0511 Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies Datum wijzigingsblad d.d. 15 oktober 2012 Techniekgebied H9: Staal voor toepassing in beton Vastgesteld door CvD Wapeningsmaterialen

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.nl Website: http://www.skh.nl BOUWDELEN SAMENGESTELD MET VISUEEL

Nadere informatie

DEEL 1 VOOR HET KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN

DEEL 1 VOOR HET KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN BRL 0905-1 d.d. 13-01-2013 DEEL 1 KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT OF KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 5212

Wijzigingsblad BRL 5212 14-12-2015 Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 5212 d.d.22-05-2007 Wijzigingsdatum 14-12-2015 Vastgesteld door het College van deskundigen Dak en gevelbekleding van SKG-IKOB d.d.04-06-2015. Aanvaard door

Nadere informatie

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn.

Algemeen Vervang in het document Nationale Beoordelingsrichtlijn voor Beoordelingsrichtlijn. Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 12 Dit wijzigingsblad is op 01092016 door de certificatie en attesteringsinstelling SKH conform het Reglement voor Certificatie

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.nl Website: http://www.skh.nl TRIPLEX VOOR BOUWKUNDIGE CONSTRUCTIEVE,

Nadere informatie

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x 1-2 2-3 1/4-7 1-2. 2.8 2.58 1 x x x 1-2 1-5 1. x x. NEN-EN 13501-1 NEN 6068 NEN 6090 Verdere beperking van

Afd. Art. Lid Woning Woongebouw. x x x 1-2 2-3 1/4-7 1-2. 2.8 2.58 1 x x x 1-2 1-5 1. x x. NEN-EN 13501-1 NEN 6068 NEN 6090 Verdere beperking van Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 17122012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 30012013 Pagina 1 van 26 Dit wijzigingsblad is op 30012013 door

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, GESPOTEN of STRIJKBAAR (attest, productcertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

DAKBEDEKKING, GESPOTEN of STRIJKBAAR (attest, productcertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKBEDEKKING, GESPOTEN of STRIJKBAAR (attest, productcertificaat) BRL 1507 "Gespoten of strijkbare dakbedekkingen" (2004-01) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte

Nadere informatie

Nummer K/ Vervangt K/ Uitgegeven d.d. Geldig tot Pagina 1 van 5. Kelderwanden van staalvezelbeton

Nummer K/ Vervangt K/ Uitgegeven d.d. Geldig tot Pagina 1 van 5. Kelderwanden van staalvezelbeton KOMO attest Nummer K/ Vervangt K/ Uitgegeven 2016- d.d. Geldig tot 2021- Pagina 1 van 5 Naam VERKLARING VAN CI Dit attest is op basis van BRL 2353 "" d.d. 2011-01-31, inclusief wijzigingsblad d.d. 2016-03-16

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN

BEOORDELINGSRICHTLIJN BRL 1001 Wijzigingsblad 01092016 BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTESTMETPRODUCTCERTIFICAAT VOOR NIET DRAGENDE BINNENSPOUWBLADEN EN GEVELVULLENDE ELEMENTEN WIJZIGINGSBLAD Vastgesteld door CvD SKH

Nadere informatie

VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT (VOOR CONSTRUCTIEVE EN NIET-CONSTRUCTIEVE BOUWKUNDIGE EN NIET-BOUWKUNDIGE TOEPASSINGEN)

VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT (VOOR CONSTRUCTIEVE EN NIET-CONSTRUCTIEVE BOUWKUNDIGE EN NIET-BOUWKUNDIGE TOEPASSINGEN) BRL 2301 d.d. 2 februari 2010 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO PRODUCTCERTIFICAAT VOOR VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT (VOOR CONSTRUCTIEVE EN NIET-CONSTRUCTIEVE BOUWKUNDIGE EN NIET-BOUWKUNDIGE

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 5701 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit Uitgave:

Nadere informatie

WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat)

WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat) WAND, BINNEN, NIET DRAGENDE, MONTAGEWAND, GIPSPLATEN (attest, productcertificaat) BRL 1003 "Niet dragende -binnenwanden" (2003-12) BRL 2212 "Montage van systeemwanden en/of systeemplafonds" (2000-01) Beschouwde

Nadere informatie

RABB 7515 dd

RABB 7515 dd dd.08-02-2017 SKH-RICHTLIJN 7515 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor BOUWSYSTEMEN VOOR (ENERGIEZUINIGE) WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN EN/OF WOONGEBOUWEN Aanvaard door de Harmonisatie

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DEUR, BINNEN, BRANDWEREND, STAAL (attest) BRL 3241 "Brandwerende puien, ramen en deuren (2003-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand

Nadere informatie

f^\ KO M attest-met-prod uctcertifi caat Bouwbesluit \làs. VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT -SK

f^\ KO M attest-met-prod uctcertifi caat Bouwbesluit \làs. VISUEEL GESORTEERD NAALDHOUT -SK f^\ \làs. n0nnltfttr ='/ \- tìltuultlit BvAlj lllu - - -SK T 7 H KO M O@ attest-met-prod uctcertifi caat GeTnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTSKELETBOUW

SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTSKELETBOUW dd. 08042016 SKHRICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor HOUTSKELETBOUW Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit dd. 08042016

Nadere informatie

HOUTWOLPLAAT, MINERAAL GEBONDEN (attest-met-productcertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

HOUTWOLPLAAT, MINERAAL GEBONDEN (attest-met-productcertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden HOUTWOLPLAAT, MINERAAL GEBONDEN (attest-met-productcertificaat) BRL 5065 "Mineraal gebonden houtwolplaten" (2003-10) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR HOUTEN HEIPALEN VAN EUROPEES NAALDHOUT. Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH op

BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR HOUTEN HEIPALEN VAN EUROPEES NAALDHOUT. Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH op BRL 2302 05-01-2017 BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR HOUTEN HEIPALEN VAN EUROPEES NAALDHOUT Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH op 20-05-2016 Aanvaard

Nadere informatie

DEEL 1 BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN

DEEL 1 BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN BRL 09051 d.d. 02032017 DEEL 1 BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTESTMETPRODUCTCERTIFICAAT OF KOMO ATTEST VOOR BOUWSYSTEMEN VOOR ENERGIEZUINIGE WONINGEN, WONINGUITBREIDINGEN, EN/OF WOONGEBOUWEN Vastgesteld

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, METALEN ELEMENTEN of STROKEN (attest, productcertificaat)

DAKBEDEKKING, METALEN ELEMENTEN of STROKEN (attest, productcertificaat) DAKBEDEKKING, METALEN ELEMENTEN of STROKEN (attest, productcertificaat) BRL 1504 "Dakbedekkingssystemen van metalen elementen met dakpanprofiel en andere vormen" (2004-01) Beschouwde afdelingen van het

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d. 02-01-2013 behorende bij BRL 1001 Niet-dragende Binnenspouwbladen en Gevelvullende Elementen d.d. 16-12-2003 Pagina 2 van 31

Wijzigingsblad d.d. 02-01-2013 behorende bij BRL 1001 Niet-dragende Binnenspouwbladen en Gevelvullende Elementen d.d. 16-12-2003 Pagina 2 van 31 Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 03012012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 02012013 Pagina 1 van 31 Dit wijzigingsblad is op 02012013 door

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7511 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor MODULAIRE BOUWSYSTEMEN MET UNITS VOOR PERMANENT GEBRUIK

SKH-RICHTLIJN 7511 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor MODULAIRE BOUWSYSTEMEN MET UNITS VOOR PERMANENT GEBRUIK d.d. 01092016 SKHRICHTLIJN 7511 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor MODULAIRE BOUWSYSTEMEN MET UNITS VOOR PERMANENT GEBRUIK Aanvaard door de Harmonisatie Commissie

Nadere informatie

DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat)

DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat) DAKPLAAT/GEVELPLAAT, VEZELCEMENTPLAAT, GEPROFILEERD, ASBESTVRIJ (attest, productcertificaat) BRL 1103 "Daken en gevels met geprofileerde asbestvrije vezelcementplaten" (2003-12) Beschouwde afdelingen van

Nadere informatie

KOMO. Naam certificaathouder. kwaliteitsverklaring

KOMO. Naam certificaathouder. kwaliteitsverklaring KOMO kwaliteitsverklaring Nummer Vervangt Uitgegeven d.d. Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 7 Naam certificaathouder VERKLARING VAN CI Deze kwaliteitsverklaring voor productcertificatie met attestering

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKISOLATIE, THERMISCHE (attest, productcertificaat) BRL 1309 "Thermische isolatie voor platte of hellende daken op een onderconstructie in combinatie met een gesloten dakbedekkingssysteem" (2004-01) BRL

Nadere informatie

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

drs. H.J.O. van Doorn, directeur Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Bezoekadres: 'Het Cambium', Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postadres: Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.org Fax: (0317) 41 26

Nadere informatie

SKH4' Esrx - ERKEND SKH BB.AANSLUITDOCUMENT. Tel. (078) 6't Fax (078)

SKH4' Esrx - ERKEND SKH BB.AANSLUITDOCUMENT. Tel. (078) 6't Fax (078) SKH4' zekerheid met meerwaarde Nieuwe Kanaal9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen (0317) 453425 mail@skh.nl http://www.skh.nl ERKEND SKH BB.AANSLUITDOCUMENT BOUWDELEN SAMENGESTELD MET

Nadere informatie

BRL 2880 " Systemen voor het brandwerend bekleden van lijnvormige stalen bouwconstructies " ( )

BRL 2880  Systemen voor het brandwerend bekleden van lijnvormige stalen bouwconstructies  ( ) BRANDWERENDE BEKLEDING, STAALCONSTRUCTIES (attest) BRL 2880 " Systemen voor het brandwerend bekleden van lijnvormige stalen bouwconstructies " (2004-03) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

ERKEND SKH BB-AANSLUITDOCUMENT

ERKEND SKH BB-AANSLUITDOCUMENT Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen (0317) 45 34 25 mail@skh.nl http://www.skh.nl ERKEND SKH BB-AANSLUITDOCUMENT BOUWDELEN SAMENGESTELD MET HOUTACHTIGE PLAATMATERIALEN

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 5701 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit Uitgave:

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0902

Wijzigingsblad BRL 0902 Wijzigingsblad BRL 0902 Bouwsystemen met een draagconstructie van constructief beton 14 maart 2016 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door College van Deskundigen Constructief

Nadere informatie

PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 "Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten" ( )

PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten ( ) PLATEN, CEMENTGEBONDEN, VEZELVERSTERKTE (attest-met-productcertificaat) BRL 4202 "Vezelversterkte cementgebonden platen voor natte ruimten" (1999-08) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 2813

Wijzigingsblad BRL 2813 Wijzigingsblad BRL 2813 Bouwelementen van beton 31 december 2014 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door College van Deskundigen Constructief Beton d.d. 12 november 2014. Aanvaard

Nadere informatie

VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat)

VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat) VLOER, BEGANE GROND, COMBINATIEVLOER, BETONBALKEN en EPS- VULELEMENTEN (attest, productcertificaat) BRL 0203 "Vrijdragende systeemvloeren van vooraf vervaardigd constructief beton" (2003-12) + wijzigingsblad

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0208 d.d. 02-01-2013

Wijzigingsblad BRL 0208 d.d. 02-01-2013 Vloerconstructies met staal(frame)-combinatievloeren Wijzigingsdatum 02-01-2013. Vastgesteld door CvD IKOB-BKB d.d. 17-08-2012. Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL

Wijzigingsblad BRL Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 0105 d.d. 10-09-2012 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen voor metalen gevelelementen d.d. 16-11-2014. Aanvaard

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 2101 d.d. 06-03-2013

Wijzigingsblad BRL 2101 d.d. 06-03-2013 Woonwagens Wijzigingsdatum 06-03-2013. Vastgesteld door CvD IKOB-BKB d.d. 30-08-2012. Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 06-03-2013. Bindend verklaard door

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden BINNENDEUR EN -KOZIJN (attest, productcertificaat) BRL 2211 "Binnendeuren en -kozijnen" (2002-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand

Nadere informatie

ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat)

ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat) ISOLATIE, MUUR, THERMISCH, VOORGEVORMD (attest, productcertificaat) BRL 1304 "Thermische isolatie van uitwendige scheidingsconstructies (fabriekmatig vervaardigde producten in spouwmuren)" (2004-11) +

Nadere informatie

RABB 7525 dd

RABB 7525 dd dd 09-03-2017 SKH-RICHTLIJN AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende en voor VERTICALE UITWENDIGESCHEIDINGSCONSTRUCTIES VOORZIEN VAN GEVELBEKLEDINGSSYSTEMEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR VENTILATIEROOSTERS Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw BRL 5701 d.d. 2003-08-15 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR "VENTILATIEROOSTERS" Op 15 augustus 2003 aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit Uitgave:

Nadere informatie

Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH 03-04-2015.

Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH 03-04-2015. BRL 4103 d.d. 03-12-2015 KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR DE KOMO KWALITEITSVERKLARING VOOR HOUTEN EN HOUTACHTIGE GEVELBEKLEDING(SYSTEMEN) EN VOOR HET KOMO ATTEST VOOR GEVELDELEN VOORZIEN VAN HOUTEN EN

Nadere informatie

Omschrijving van de wijziging De teksten met betrekking tot de erkenning en het modelcertificaat zijn uit de BRL verwijderd.

Omschrijving van de wijziging De teksten met betrekking tot de erkenning en het modelcertificaat zijn uit de BRL verwijderd. Wijzigingsblad d.d. 01092016 behorende bij BRL 0803 Houten Buitendeuren d.d. 10072013 Vastgesteld door het College van Deskundigen SKH d.d. 20052016 Pagina 1 van 9 Vaststelling, aanvaarding en bindend

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7505 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKCONSTRUCTIES

SKH-RICHTLIJN 7505 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKCONSTRUCTIES dd. 03052016 SKHRICHTLIJN 7505 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKCONSTRUCTIES Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 1513 d.d

Wijzigingsblad BRL 1513 d.d Dakdekken hellende daken Wijzigingsdatum 02-01-2013. Vastgesteld door CvD IKOB-BKB d.d. 05-09-2012. Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit d.d. 02-01-2013. Bindend

Nadere informatie

Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO:

Het attest is voorts opgenomen in het overzicht op de website van Stichting KOMO: Geïnstalleerd in bouwwerk CI Bezoekadres: GEVELDELEN VOORZIEN VAN HOUTEN EN HOUTACHTIGE GEVELBEKLEDINGSYSTEMEN Attesthouder Fabriek te Geldig tot: xx-xx-20xx Vervangt: «Vervangt» Importeur «Naambedrijf»

Nadere informatie

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 0801 Houten Gevelelementen Pagina 1 van 25

Wijzigingsblad d.d behorende bij de BRL 0801 Houten Gevelelementen Pagina 1 van 25 BRL 0801 Houten Gevelelementen Pagina 1 van 25 Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 0801 Houten Gevelelementen d.d. 20122011. Het bij de BRL 0801 horende wijzigingsblad d.d. 13122014 is, in dit wijzigingsblad

Nadere informatie

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat)

WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat) WAND, BINNENSPOUWBLAD, NIET DRAGEND, BETON (attest, productcertificaat) BRL 1001 "Niet-dragende binnenspouwbladen en gevelvullende elementen" (2003-12) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, DAKPANNEN (attest, productcertificaat, procescertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

DAKBEDEKKING, DAKPANNEN (attest, productcertificaat, procescertificaat) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden DAKBEDEKKING, DAKPANNEN (attest, productcertificaat, procescertificaat) BRL 1513 "Dakdekken hellende daken" (2004-05) BRL 4705 "Betonnen dakpannen" (2004-03) BRL 1510 "Keramische dakpannen" (2004-03) Beschouwde

Nadere informatie

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden PREFAB METERKASTEN (attest-met-productcertificaat) BRL 3802 "Prefab meterkasten" (2003-08) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Beperking van ontwikkeling van brand 2.12 2.92,

Nadere informatie

KOMO. Naam Certificaathouder. Bouwbesluit. attest-met-productcertificaat. Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies

KOMO. Naam Certificaathouder. Bouwbesluit. attest-met-productcertificaat. Verankeringen voor betonnen sandwichconstructies KOMO attest-met-productcertificaat Nummer x Vervangt x Uitgegeven XXXX-XX-XX d.d. xxxx-xx-xx Geldig tot Onbepaald Pagina 1 van 8 Naam Certificaathouder VERKLARING VAN NAAM CI Dit attest-met-productcertificaat

Nadere informatie

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR TRIPLEX. Techniekgebied: E3 Houtachtige plaatmaterialen

NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR TRIPLEX. Techniekgebied: E3 Houtachtige plaatmaterialen BRL 1705 d.d. 2005-05-01 NATIONALE BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO PRODUCTCERTIFICAAT VOOR TRIPLE Techniekgebied: E3 Houtachtige plaatmaterialen Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN KRITIEKVERSIE VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR HOUTEN GEVELELEMENTEN

BEOORDELINGSRICHTLIJN KRITIEKVERSIE VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR HOUTEN GEVELELEMENTEN BRL 0801 d.d. 20 maart 2018 concept BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR HOUTEN GEVELELEMENTEN Vastgesteld door College van Deskundigen Hout d.d. @@-@@-2018 Aanvaard door

Nadere informatie

KOMO attest-met-productcertificaat

KOMO attest-met-productcertificaat Geïnstalleerd in bouwwerk SKH Nieuwe Kanaal 9c, 6709 PA Wageningen Postbus 159, 6700 AD Wageningen Telefoon: (0317) 45 34 25 E-mail: mail@skh.nl Website: http://www.skh.nl TRIPLEX VOOR BOUWKUNDIGE CONSTRUCTIEVE,

Nadere informatie

KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR I-LIGGERS. Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH d.d. 14 oktober 2011

KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET VOOR I-LIGGERS. Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH d.d. 14 oktober 2011 BRL 1707 d.d. 08-12-2011 KOMO BEOORDELINGSRICHTLIJN VOOR HET KOMO ATTEST-MET-PRODUCTCERTIFICAAT VOOR I-LIGGERS Vastgesteld door het College van Deskundigen van SKH d.d. 14 oktober 2011 Aanvaard door de

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 2101 d.d

Wijzigingsblad BRL 2101 d.d Dit wijzigingsblad behoort bij BRL 2101 Woonwagens d.d. 01-12-2003. Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door het College van Deskundigen Bouwsystemen d.d. 30-05-2016. Aanvaard door

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 3121 KOMO attest-met-productcertificaat voor Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies

Wijzigingsblad BRL 3121 KOMO attest-met-productcertificaat voor Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies Het gebruik van deze Beoordelingsrichtlijn door derden, voor welk doel dan ook, is uitsluitend toegestaan nadat een schriftelijke overeenkomst met Kiwa /SGS Intron Certificatie is gesloten, waarin het

Nadere informatie

BRL 2701 "Metalen gevelelementen" ( ) + wijzigingsblad ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden

BRL 2701 Metalen gevelelementen ( ) + wijzigingsblad ( ) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden GEVELELEMENT, METAAL (attest, productcertificaat) BRL 2701 "Metalen gevelelementen" (2003-11) + wijzigingsblad (2005-11) Beschouwde afdelingen van het Bouwbesluit afdeling artikel; leden Algemene sterkte

Nadere informatie

METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat)

METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat) METALEN LATEIEN EN METALEN METSELWERKONDERSTEUNINGEN IN METSEL- WERKCONSTRUCTIES (attest, productcertificaat) BRL 3121 "Metalen lateien en metalen metselwerkondersteuningen in metselwerkconstructies" (2004-03)

Nadere informatie

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 0801 Houten Gevelelementen d.d. 20-12-2011 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013.

Kwaliteitsverklaringen, afgegeven op basis van BRL 0801 Houten Gevelelementen d.d. 20-12-2011 behouden hun geldigheid tot 01-10-2013. Wijzigingsblad d.d. 02012013 behorende bij BRL 0801 Houten Gevelelementen d.d. 20122011 Vastgesteld door het College van Deskundigen d.d. 27112012 Aanvaard door de Harmonisatiecommissie Bouw van de Stichting

Nadere informatie

DAKBEDEKKING, BAANVORMIG (attest, productcertificaat, procescertificaat)

DAKBEDEKKING, BAANVORMIG (attest, productcertificaat, procescertificaat) DAKBEDEKKING, BAANVORMIG (attest, productcertificaat, procescertificaat) BRL 1511 "Baanvormige dakbedekkingssystemen." "Deel 1: Algemene bepalingen" (2004-09) "Deel 2: Specifieke bepalingen voor dakbedekkingssysteme

Nadere informatie

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD

BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD BRL 9600 Wijzigingsblad 09-07-203 BEOORDELINGSRICHTLIJN WIJZIGINGSBLAD VOOR HET KOMO PROCESCERTIFICAAT VOOR AFBOUWWERKZAAMHEDEN Vastgesteld door het College van Deskundigen Afbouwwerkzaamheden d.d. 05-04-203

Nadere informatie

Bouwbesluit. KOMO attest. Toepassing van «naam product/systeem»

Bouwbesluit. KOMO attest. Toepassing van «naam product/systeem» Toepassing van «naam product/systeem» Attest houder «Naam bedrijf» «Straat bedrijf» «Plaats bedrijf» Postbus «nummer» «Plaats postbus» Tel. «nummer» Fax «nummer»«naam bedrijf» Nummer: Uitgegeven: «datum»

Nadere informatie

Wijzigingsblad BRL 0203

Wijzigingsblad BRL 0203 Wijzigingsblad BRL 0203 Vrijdragende systeemvloeren van vooraf vervaardigd constructief beton 31 december 2014 Vaststelling, aanvaarding en bindend verklaring Vastgesteld door College van Deskundigen Constructief

Nadere informatie

SKH-RICHTLIJN 7522 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKKAPELLEN

SKH-RICHTLIJN 7522 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BB-aansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKKAPELLEN dd. 15122016 SKHRICHTLIJN 7522 AANSLUITING BOUWBESLUIT Voor afgifte van erkende BBaansluitdocumenten voor HOUTACHTIGE DAKKAPELLEN Aanvaard door de Harmonisatie Commissie Bouw van de Stichting Bouwkwaliteit

Nadere informatie