Bestekomschrijving. Vescom akoestisch wandsysteem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bestekomschrijving. Vescom akoestisch wandsysteem"

Transcriptie

1 Bestekomschrijving Vescom akoestisch wandsysteem November 2013 omschrijving Het Vescom akoestisch wandsysteem bestaat uit geluidsabsorberende, brandvertragende schuimplaten die worden verlijmd op de wand en worden afgedekt met aluminium profielen. De schuimplaten worden afgewerkt met een toplaag. De verschillende onderdelen: schuimplaten/-panelen De schuimplaten/-panelen bestaan uit polyurethaan brandwerend akoestisch schuim van 25 mm dik en hebben een standaard afmeting van 300 cm hoog x 120 cm breed. De schuimplaten/-panelen dienen op de wand te worden verlijmd met Vescom afwerking/toplaag De schuimplaten worden afgewerkt met een toplaag. Voor deze afwerking kunnen 3 verschillende Vescom kwaliteiten worden toegepast. Lani: een stoere vervilte wol kwaliteit (80% wol/20% polyamide) in moderne toepasbare kleuren, Meteor: een 100% Xorel (semi-)uni platweefsel of Samar: een 100% Trevira CS blokjes weefsel. Er zijn maar liefst 126 kleurvarianten mogelijk! Brandwerend, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig. aluminium profielen Het systeem bevat 3 verschillende aluminium profielen: 1. middenprofiel met een rubberen kern 2. eindprofiel met een rubberen kern 3. afdekstrip kap van geanodiseerd aluminium middenprofiel eindprofiel en afdekstrip

2 technische gegevens samenstelling geluidsabsorberende, brandvertragende schuimplaten met toplaag naar keuze, afgedekt met aluminium profielen afmeting schuimplaten 300 cm hoog x 120 cm breed x 2,5 cm dik geluidsabsorptie ISO 354 alpha w 0.55 brandwerendheid schuimplaten: UL-94 HF1 toplaag: Meteor SBI-Euroclass B - s1 - d0 Samar BS 5852, crib 5 DIN , B1 NFP 92503, M1 EN ,2 UNI 9175, class 1 IM IMO A.652 (16) part 8 Lani DIN 4102, B2 EN ,2 BS 5852, 0+1 NFP 92503, M2 BS 5852, crib 5 UNI 9175, class 1 IM dessinomschrijving toplaag (Semi-)Uni platweefsel (Meteor) Blokjes weefsel (Samar) Stoere vervilte wol kwaliteit in moderne toepasbare kleuren (Lani)

3 Verwerkingsinstructie Vescom akoestisch wandsysteem November 2013 Voor de verwerking van het akoestisch wandsysteem is een speciale instructie noodzakelijk. De volgende stappen moeten gevolgd worden: 1. Banenplan maken 2. Profielen op maat maken (midden-, eind- en afdekprofielen) 3. Monteren van midden- en eindprofielen op de wand 4. Gelamineerde schuimplaten op maat maken 5. Wand inlijmen 6. Schuimplaten aanbrengen 7. Afmonteren van naden en afdekprofielen plaatsen 8. Diversen Belangrijk om vooraf te weten: De geluidsabsorberende, brandvertragende schuimplaten (25 mm dik) hebben een afmeting van 300 cm hoog x 120 cm breed. De schuimplaten dienen op de wand te worden verlijmd met Vescom Het systeem bevat 3 verschillende aluminium profielen: 1. middenprofiel, met een rubberen kern 2. eindprofiel, met een rubberen kern 3. afdekprofiel, kap van geanodiseerd aluminium 10 mm 20 mm middenprofiel eindprofiel & afdekprofiel Het akoestisch wandsysteem van Vescom is wandvullend en dient, bij voorkeur, symmetrisch verwerkt te worden.

4 1. Banenplan maken Begin met het maken van een banenplan. Daarbij moet rekening gehouden worden met de breedte van de profielen. Voorbeeld: In het geval van een wand van 6 meter breed, zou men vijf schuimplaten/-panelen (van 1,2 meter) kunnen plaatsen. Echter, om de exacte breedte van de schuimplaten te kunnen bepalen, moet de breedte van de profielen van de wandbreedte afgetrokken worden. In het geval van 5 schuimplaten, is er sprake van 4 stuks middenprofiel en 2 stuks eindprofiel. 6 meter -/- (4 x 20 mm middenprofiel) -/- (2 x 10 mm eindprofiel) = 5,90 meter Vescom adviseert symmetrische verwerking: begin in het midden van de wand en plaats gelijke passtukken links en rechts. Op een wand van 5,90 meter breed, kunnen 3 volledige platen van 120 cm geplaatst worden. 5,90 -/- (3 x 120 cm) = 2,30 meter. De passtukken links en rechts worden dan allebei 2,30 : 2 = 1,15 meter breed. De verdeling van het akoestisch wandsysteem op de wand van 6 meter breed wordt dus als volgt: 115 cm 120 cm 120 cm 120 cm 115 cm 2. Profielen op maat maken De tweede stap betreft het op maat maken van de drie verschillende profielen (midden- eind- en afdekprofielen). De volgorde van het op maat maken is als volgt: 1. Eindprofiel op maat maken voor de boven- en onderzijde 2. Eindprofiel op maat maken voor de linker- en rechterzijde 3. Middenprofielen op maat maken 4. Afdekprofiel op maat maken > in het werk bepalen hoe deze te verwerken: in verstek of recht?

5 Voorbeeld: In het geval van een wand van 6 meter breed x 3 meter hoog, krijgen de profielen de volgende afmetingen: 1. Eindprofiel boven- en onderzijde: 6 meter -/- 5 mm 2. Eindprofiel linker- en rechterzijde: 3 meter -/- 45 mm 3. Middenprofiel: 3 meter -/- 45 mm 3. Monteren van midden- en eindprofielen op de wand Nadat de profielen op maat gemaakt zijn, kunnen deze op de wand gemonteerd worden. De bevestigingsmethode hiervoor is afhankelijk van de ondergrond: lijmen, spijkeren, schroeven of een combinatie hiervan. 1. Plaats eerst het eindprofiel aan de boven- en onderzijde. 2. Plaats daarna het eindprofiel aan de linker- en rechterzijde. 3. Plaats een loodlijn op het midden van de wand. monteren eindprofiel loodlijn plaatsen

6 4. Plaats op 60 cm links en 60 cm rechts vanuit de loodlijn een middenprofiel. aftekenen middenprofiel monteren middenprofiel 5. Plaats het volgende middenprofiel op 120 cm totdat de wand is opgevuld. monteren middenprofielen op 120 cm afstand van elkaar

7 aansluiting middenprofiel op eindprofiel

8 4. Gelamineerde schuimplaten op maat maken Nadat de midden- en eindprofielen op de wand gemonteerd zijn, dienen de gelamineerde schuimplaten op maat gemaakt te worden. Voorbeeld: In het geval van een wand van 300 cm hoog, moeten de platen op minimaal 297,5 cm worden ingekort: 300 cm -/- 25 mm (de breedte van het profiel, beneden en boven, + 5 mm speling). productlabel aftekenen schuimplaten platen op maat maken 5. Wand inlijmen De schuimplaten dienen op de wand te worden aangebracht met Vescom lijm Gebruik hiervoor een langharige vachtroller. Verbruik: circa 1 kg/m 2.

9 6. Schuimplaten aanbrengen Bij het aanbrengen van de schuimplaten, zet men de plaat aan op het onderste eindprofiel en drukt men het van onder naar boven aan tussen de 2 middenprofielen. Met de hand, zonder spatel. aanbrengen schuimplaten Let op: duw de flap niet direct in het profiel na het aanbrengen van de schuimplaat. Laat het minimaal een half uur drogen, zodat het schuim zich goed aan de wand hecht en bij het inrollen van de flap niet loslaat. De schuimplaten dienen per baan gelijmd en aangebracht te worden. Geen banen voorlijmen, cq. vooruitwerken. 7. Afmonteren van naden en afdekprofielen plaatsen Wanneer alle schuimplaten zijn aangebracht, kunnen de overhangende flappen stof in het middenprofiel worden gerold met behulp van een binnenhoek aandruk wiel. Dit dient per flap afzonderlijk te gebeuren.

10 Na het afmonteren van de naden, kunnen de afdekprofielen geplaatst worden. Deze dienen eerst op maat gemaakt te worden, naar afmeting van de wand. De volgorde van het op maat maken is als volgt: 1. Afdekprofiel op maat maken voor boven- en onderzijde 2. Afdekprofiel op maat maken voor de linker- en rechterzijde De afdekprofielen dienen in het eindprofiel gedrukt te worden met behulp van een rubberen hamer.

11 8. Diversen Tot slot een advies over hoe om te gaan met diverse zaken en situaties. 1. Hoeken, binnenwaarts en buitenwaarts In onderstaande tekeningen is te zien hoe het wandsysteem wordt toegepast in een binnenwaartse (interne) en buitenwaartse (externe) hoek. Externe hoeken zullen niet of nauwelijks voorkomen. binnenwaartse hoek buitenwaartse hoek 2. Raam-/deurkozijn Rondom een raam-/deurkozijn dienen de eindprofielen aangebracht te worden. Verticale eindprofielen gelijk houden met de bovenkant van het raam-/deurkozijn. Horizontale eindprofielen op de verticale kaderprofielen plaatsen. 3. Schakelaars Inbouwdozen kunnen 25 mm worden opgedikt met uitvulranden om gelijk te komen met de schuimplaat.

12 4. Kleur profielen De afdekprofielen en eindprofielen kunnen op aanvraag in RAL kleuren worden gespoten. 5. Plint Standaard afdekprofiel, of men heeft de mogelijkheid om een plint later te monteren op het afdekprofiel. 6. Schilderijen ophangsysteem Er is een mogelijkheid om een schilderrijrails te monteren op het eindprofiel aan de bovenzijde, zodat men een schilderij op kan hangen.

Verwerkingsinstructie

Verwerkingsinstructie Verwerkingsinstructie Vescom akoestisch wandsysteem November 2013 Voor de verwerking van het akoestisch wandsysteem is een speciale instructie noodzakelijk. De volgende stappen moeten gevolgd worden: 1.

Nadere informatie

01 Onder systeemwanden worden verstaan vooraf afgewerkte en in het werk af te werken systeemwanden, alsmede toebehoren.

01 Onder systeemwanden worden verstaan vooraf afgewerkte en in het werk af te werken systeemwanden, alsmede toebehoren. BESTEKTEKST 44.02 Systeemwanden TechnoWand 44.02.1 BEGRIPPEN 44.02.10 Begrippen: algemeen 01 Onder systeemwanden worden verstaan vooraf afgewerkte en in het werk af te werken systeemwanden, alsmede toebehoren.

Nadere informatie

VertiQ Systeem T en HAT. Montage-informatie

VertiQ Systeem T en HAT. Montage-informatie VertiQ Systeem T en HAT Montage-informatie Inhoud Inleiding montage-instructie VertiQ Systeem T................................. 3 Systeemonderdelen Systeem T...............................................

Nadere informatie

Geen compromissen. Dat is voor Maars steeds weer het uitgangspunt. Een principe dat zich weerspiegelt in elk product. In het ontwerp en de uitvoering

Geen compromissen. Dat is voor Maars steeds weer het uitgangspunt. Een principe dat zich weerspiegelt in elk product. In het ontwerp en de uitvoering MaarsMetaLine Geen compromissen. Dat is voor Maars steeds weer het uitgangspunt. Een principe dat zich weerspiegelt in elk product. In het ontwerp en de uitvoering van elke systeemwand. Perfectie plus

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten.

ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een collector gemonteerd op panlatten. ZONNEBOILER INSTALLATIE - INSTRUCTIE. voor een gemonteerd op panlatten. Leverancier van alternatieve oplossingen voor water, warmte comfort en stroom Tel: 058-288 47 39 / Fax 058-288 92 98 PLAATSING VAN

Nadere informatie

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27

Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT. Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Ze doet het zelf workshop: ZELF LAMBRISERING MAKEN VAN STEIGERHOUT Door Frederike Dollekamp van Bouwadvieshb27 Lambrisering Lambrisering is de wandbetimmering, meestal bestaande uit houten paneelwerk,

Nadere informatie

Detailboek Gevelisolatie

Detailboek Gevelisolatie Detailboek Gevelisolatie 06 05 04 12 13 08 07 02 01 14 11 03 09 10 15 Voorgevel nummer - leider - 06 05 04 02 07 01 03 09 Achtergevel nummer - leider - 16 17 06 16 02 01 03 16 10 15 Kopgevel nummer - leider

Nadere informatie

TYPE M (wand) MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies.

TYPE M (wand) MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. TYPE M (wand) DIKTE +-20mm GEWICHT 11kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. STD. AFMETINGEN 3020 x 1270mm

Nadere informatie

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten

Montage-instructies nora plinten en hoekplinten Montage-instructies nora plinten en hoekplinten De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN 18 365 zijn. Ondergronden mogen mag geen structuur bevatten die hoger is als 0,6 mm. Oneffenheden of een te

Nadere informatie

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT

DRAAIDEUR MET ZIJLICHT MONTAGEHANDLEIDING DRAAIDEUR MET ZIJLICHT LEES VOORDAT U START MET DE INSTALLATIE EERST DEZE HANDLEIDING GOED DOOR Deze handleiding beschrijft de installatie van de draaideur in de volgende uitvoeringen:

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

BIA Systeemwanden montage handleiding

BIA Systeemwanden montage handleiding BIA Systeemwanden montage handleiding 1 Montage handleiding Vloeraansluiting Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de Spanell systeemwand moet komen. Dit kan

Nadere informatie

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN Onderhoudsarme gevels, dakkapellen, dakranden en overstekken Een product van: 3/15 Kleuren rabat/sponningdeel Volschuim dubbel rabat, rabat en sponningdeel Het programma is gemaakt

Nadere informatie

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN

MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN MILEXX VOLSCHUIM PROFIELEN Onderhoudsarme gevels, dakkapellen, dakranden en overstekken Een product van: 999.1600.26 Volschuim dubbel rabat, rabat en sponningdeel Het programma Milexx volschuim profielen

Nadere informatie

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING

PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING PORTA WATERSCHOT HANDLEIDING AGGĒRES NV Boomgaarddreef 9-2900 Schoten - België tel +32 3 633 15 50 fax +32 3 633 22 50 info@aggeres.com www.aggeres.com INHOUDSOPGAVE 1. Afmetingen & gewicht van het Porta

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING VLOERAANSLUITING

MONTAGEHANDLEIDING VLOERAANSLUITING MONTAGEHANDLEIDING VLOERAANSLUITING Allereerst dienen de montagelatten te worden aangebracht op de gewenste plaats waar de systeemwanden moeten komen. Dit kan door middel van schroeven, lijmen of eventueel

Nadere informatie

TYPE I (wand 10mm) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3.

TYPE I (wand 10mm) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3. TYPE I (wand 10mm) DIKTE +-10mm GEWICHT 6kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 9mm Hoogwaardige woven vinyl afwerking van Ntgrate Akoestisch dempend glasvlies STD. AFMETINGEN 3030 x 640mm Maatwerk mogelijk op

Nadere informatie

TECHNISCHE FICHE: D-ART Personalised design akoestische panelen met opdruk

TECHNISCHE FICHE: D-ART Personalised design akoestische panelen met opdruk 1 P a g i n a TECHNISCHE FICHE: D-ART Personalised design akoestische panelen met opdruk PRODUCTOMSCHRIJVING Met D-ART wordt kunst met akoestisch comfort verenigd. De akoestiek van elke ruimte kan hierbij

Nadere informatie

*Aeria, akoestisch transparant textiel, volgens een exclusieve patent van Texaa is beschikbaar in 2 maasvormen:

*Aeria, akoestisch transparant textiel, volgens een exclusieve patent van Texaa is beschikbaar in 2 maasvormen: 1 P a g i n a Akoestisch materiaal gespannen aan wanden en plafonds De Vibrasto bekleding respecteert architectonische vormen en volumes, en bestaat uit een sterk geluidsabsorberend schuim, gecombineerd

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

TYPE B (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3.

TYPE B (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3. TYPE B (wand) Type 16/16/5 DIKTE +-18mm GEWICHT 12kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 16m 2-zijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN 438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies STD. AFMETINGEN 3040 x

Nadere informatie

Uw eigen broedhok bouwt u zo

Uw eigen broedhok bouwt u zo 1 Zelf aan de slag Uw eigen broedhok bouwt u zo Dit hebt u nodig: spijkertjes schroeven 3,5 x 30 mm schroeven 3,5 x 10 mm 2 scharnieren 7 x 7 cm 2 eierkist-sluitingen 1 drukschakelaar met maakcontact elektriciteitsdraad

Nadere informatie

Opdracht: Geef bij iedere opdracht aan hoeveel uur je er voor nodig denkt te hebben en lever het lijstje in aan het einde van de 1 e week.

Opdracht: Geef bij iedere opdracht aan hoeveel uur je er voor nodig denkt te hebben en lever het lijstje in aan het einde van de 1 e week. Jaar 1, periode 3. Inleiding Hier vind je de benodigde informatie over de praktijkopdrachten in periode drie van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw bol4. We hebben de beschikking over zeven weken

Nadere informatie

ISO panelen

ISO panelen ISO panelen 6-8-10-14 INHOUD ISO-PANELS 6-8-10-14 Technische details Technische opties Verbindingen Opties Rekken Deuren Beschikbare opties TECHNISCHE DETAILS TYPES OMSCHRIJVING DIKTES ISO 6 = 60 mm ISO

Nadere informatie

TYPE Dr (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3.

TYPE Dr (wand) Geplaatst op houten kader dikte 70mm gevuld met 50mm Rockfit 431 adapt 40kg/m 3. TYPE Dr (wand) DIKTE +-20mm GEWICHT 10.5kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MDF-kern 2 x 9mm Tweezijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminati Akoestisch dempend glasvlies. (midden) STD. AFMETINGEN 3030x1200mm

Nadere informatie

TYPE C (wand) PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk op aanvraag.

TYPE C (wand) PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk op aanvraag. TYPE C (wand) DIKTE +-18mm GEWICHT 10kg/m 2 MATERIAALOPBOUW MX-kern 18mm Akoestisch dempend glasvlies. STD. AFMETINGEN 3040 x 1280mm PERFORATIE Std 7.7%. Type C16d 5/23/23. Chanfrein 12mm. Maatwerk mogelijk

Nadere informatie

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Let op! Lees voor aanvang van de montagewerkzaamheden altijd het bijbehorende document Montage-informatie Systeem Q met VertiQ panelen C door. Let op!

Nadere informatie

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C

Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Montage-instructie Systeem Q met VertiQ panelen C Let op! Lees voor aanvang van de montagewerkzaamheden altijd het bijbehorende document Montage-informatie Systeem Q met VertiQ panelen C door. Let op!

Nadere informatie

Opbouwbeschrijving Brighton

Opbouwbeschrijving Brighton Opbouwbeschrijving Brighton 1: Vóór u begint 1. Ondergrond Deze moet vlak zijn, bijvoorbeeld bestraat of een houten raamwerk met daarop een beplating (bijv. OSB). Zorg er voor dat de ondergrond de vloer

Nadere informatie

Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website

Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website Verwerkingsvoorschriften: voor alle overige verwerkingsvoorschriften verwijzen wij u naar ons KOMO attest. Zie ook onze website www.faay.nl/downloads/ vooraanzicht IW90 21 2 17 18 20 90 paneelbreedte:

Nadere informatie

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé

Basis profiel. Gaas. trekbalk. Geleideblokje trekbalk. verduistering. hoekstuk klikker. Montagehandleiding Duo Plissé Montagehandleiding Duo Plissé @: info@horrex.nl Benodigdheden: - Stanley mes - Potlood - Rolmaat - Inbussleutel M2,5 - kruiskop schroevendraaier - Schaar - Schuurpapier - IJzerzaag (optioneel geleverd)

Nadere informatie

Montage Instructies DucoGrille Acoustic /04/16

Montage Instructies DucoGrille Acoustic /04/16 Instructies DucoGrille Acoustic 150 06/04/16 DucoGrille Acoustic 150 Versie: 06_04_2016 N inbouwkader zonder flens G inbouwkader met flens Voorstelling product Gaas niet getekend 2 DucoGrille Acoustic

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 5.1

Werkvoorbereiding 5.1 5.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit dakrandpanelen Advies: werk met twee man, dan kunt u samen klikken en stellen Zie principe details voor wel/geen overstek van de dakrand, alsook

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING. tel (0) ,

WERKBESCHRIJVING.  tel (0) , Beschrijving van het product Natuursteenstrips: Het product bestaat uit een z-vormig paneel in de afmeting 55 of 60cm breed x 15 cm hoog in de dikte 1,5-2,5 tot 3-4cm. Het zijn kleine stukjes Natuursteen

Nadere informatie

Montage-instructies nora trapoplossingen

Montage-instructies nora trapoplossingen Montage-instructies nora trapoplossingen Geschikte ondergronden zijn trappen van hout, steen, dekvloer (gegrond), metaal en andere harde, vaste ondergronden. De ondergrond moet legklaar volgens VOB, DIN

Nadere informatie

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo.

. Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. . Verwerkingsvoorschriften DAAS Isomo. 1. Ondergrond 2. Steiger. 3. Plaatsen isolatie platen. 4. Verlijming isolatie platen. 5. Plaatsen schroefankers. 6. Bijzonder detail 7. Naden dichten 8. Aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige tool

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

NIEUW TYPE Z DIKTE... : GEWICHT... : MATERIAALOPBOUW... : STANDAARDAFMETINGEN... : PERFORATIE... : TOPLAAG... :

NIEUW TYPE Z DIKTE... : GEWICHT... : MATERIAALOPBOUW... : STANDAARDAFMETINGEN... : PERFORATIE... : TOPLAAG... : TYPE Z TECHNISCHE DATA: DIKTE... : GEWICHT... : MATERIAALOPBOUW... : STANDAARDAFMETINGEN... : PERFORATIE... : NIEUW KILL THE NOISE NIEUWE COLLECTIE +-18mm 11 kg/m2 MDF-kern 16mm met 2-zijdig hoogwaardige

Nadere informatie

D370-4 Interieur Stadskantoren Haarlem Zijlpoort perceel 1 binnenwanden ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN

D370-4 Interieur Stadskantoren Haarlem Zijlpoort perceel 1 binnenwanden ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN Doll architecten 1 01 VOOR HET WERK GELDENDE VOORWAARDEN U.A.V. 1989 01.05 TEKENINGEN EN BEREKENINGEN 01.05.10 TEKENINGEN EN BEREKENINGEN 05. DOOR DE AANNEMER TE VERVAARDIGEN

Nadere informatie

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060

BROERSMA SYSTEEMBOUW B.V. OPPERKOATSTERWEI 6, 9288 GK. KOOTSTERTILLE, TEL. 0511-542698 FAX. 0511-542060 BROERSMA IJZERSTERK IN HOUTCONSTRUCTIE Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd, door middel van fotokopie of gereproduceerd zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Broersma Systeembouw

Nadere informatie

Parket- of tegelvloer

Parket- of tegelvloer Kluswijzer voor het leggen van een parket- of tegelvloer Een harde vloer van parket of tegels c.q. plavuizen aanleggen is behalve fraai ook duurzaam. Parket Er bestaan drie soorten parket:: lamelparket,

Nadere informatie

C. Raamafwerking. a. Profielenoverzicht I. DAGKANTPROFIELEN P 272 P 274 P 271 P 143 P 144 P 287 P 266 P 288 41.9 41.9 41.9

C. Raamafwerking. a. Profielenoverzicht I. DAGKANTPROFIELEN P 272 P 274 P 271 P 143 P 144 P 287 P 266 P 288 41.9 41.9 41.9 Z C. Raamafwerking I. DAGKANTPROFIELEN a. Profielenoverzicht 250 10 10 10 120 180 41.9 41.9 P 272 41.9 P 274 P 271 100 10 P 143 167 10 P 144 100 75 75 17 P 287 17 P 288 15 P 266 218 P 263 HOEKPANEEL 250

Nadere informatie

Bekleding. Railsysteem. 45 0 val railsysteem uitgevoerd in gegalvaniseerde staalplaat van. Bediening. Gewicht. Circa 75 kg/m 2.

Bekleding. Railsysteem. 45 0 val railsysteem uitgevoerd in gegalvaniseerde staalplaat van. Bediening. Gewicht. Circa 75 kg/m 2. ... Datasheet Horizontaal schuivende deuren AL-D/H44 Afmetingen Zeer veel afmetingen (gecertificeerd) mogelijk. Standaard gelden de afmetingen als onderstaand: AL-D/H44: B = max. 8.000 mm H = max. 12.000

Nadere informatie

voor het plaatsen van Lincrusta

voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Verwerkingsvoorschriften voor het plaatsen van Lincrusta Om een perfect resultaat te garanderen, bevelen wij u aan volgende plaatsingsaanwijzing

Nadere informatie

Ruimteakoestiek: Kantoren, scholen, openbare gebouwen, restaurants, recepties, feestzalen, monumenten, etc.

Ruimteakoestiek: Kantoren, scholen, openbare gebouwen, restaurants, recepties, feestzalen, monumenten, etc. 1 P a g i n a Speelse akoestische wand- & plafondpanelen met textielafwerking De D-Sound panelen zijn een budgetvriendelijke, innovatieve en esthetische oplossing om nagalm in ruimtes te verminderen. Deze

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING

Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Zelf uw woning aanpassen PARKET/LAMINAAT OF BETIMMERING Wilt u uw woning verfraaien door parket/laminaat aan te leggen of een houten betimmering (niet in de keuken) aan te brengen tegen een muur of tegen

Nadere informatie

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK

HET LANDLEVEN-KIPPENHOK LANDLEVEN-KIPPENHOK BLAD 1 HET LANDLEVEN-KIPPENHOK VROEGER WERDEN KIPPEN IN DE MEEST WONDERLIJKE BOUWSELS ONDERGEBRACHT. SOMS ERG ROMANTISCH OM TE ZIEN, MAAR VAAK ONPRAKTISCH, ONHYGIËISCH EN WEINIG DIERVRIENDELIJK.

Nadere informatie

Schokabsorberende wandbekleding

Schokabsorberende wandbekleding .XX-X SCHOKABSORBERENDE EN AKOESSTISCHE 0. SCHOKABSORBERENDE EN AKOESTISCHE Totaal dikte: circa 19 mm Fabrikaat: Interline. Classic Samenstelling: Dilours tapijtafwerking (dik 4 mm) fabrieksmatig verlijmd

Nadere informatie

Astrifix Lijm, advies en productblad

Astrifix Lijm, advies en productblad Astrifix Lijm, advies en productblad Productbeschrijving Astrifix Lijm is een hoogwaardige, ijzersterke 1-component lijm en voegenkit op basis van MS polymeer. Het product is reukloos, ph-neutraal en isocyanaat

Nadere informatie

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig

Tussenwand plaatsen of verwijderen. Dit heeft u nodig Tussenwand plaatsen of verwijderen U wilt een extra kamer creëren? Of juist van twee kamers één kamer maken? Dan is het plaatsen c.q. verwijderen van een niet dragende tussenwand een oplossing. Houd er

Nadere informatie

akoestisch hygiënisch plafondsysteem

akoestisch hygiënisch plafondsysteem akoestisch hygiënisch plafondsysteem Isoleco type 1000 en 2000 is een akoestisch hygiënisch plafondsysteem bestaande uit een zelfdragende kern van hoogwaardig geluidsabsorberende glaswol die geheel strak

Nadere informatie

BEHANGEN TIPS & WEETJES. De Waegenaere NV

BEHANGEN TIPS & WEETJES. De Waegenaere NV BEHANGEN TIPS & WEETJES De Waegenaere NV Bieke Voorbereiding Goed behangen begint met de ondergrond. Alleen op een gladde en schone ondergrond, waar de lijm goed op hecht, kunt u glad en strak behangen.

Nadere informatie

CS 100 DGS/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

CS 100 DGS/ Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 39 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : -- db Brandwerendheid: -- minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied II:3750 mm

Nadere informatie

fermacell Technische tip

fermacell Technische tip Technische tip Versie september 2013 Powerpanel Douchegoot element 2.0 De eis Architecten en ontwerpers zoeken naar moderne en economische oplossingen voor natte ruimtes, als trendy en eigentijdse variant

Nadere informatie

PRIJSLIJST BRUYNZEEL INDUSTRIËLE DEUREN 2019

PRIJSLIJST BRUYNZEEL INDUSTRIËLE DEUREN 2019 PRIJSLIJST BRUYNZEEL INDUSTRIËLE DEUREN 2019 TECHNISCHE INFORMATIE EEN EYECATCHER OP MAAT Het maatwerk concept Bruynzeel Industrieel bestaat uit verschillende opstellingen waarbij industriële kenmerken

Nadere informatie

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN

Instructies voor het perfecte eindresultaat. editie 1, jaargang 2013 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Instructies voor het perfecte eindresultaat editie, jaargang 203 GEVELBEKLEDING EN DAKRANDEN Inhoudsopgave Algemene informatie 3 Eigenschappen 3 Verpakking en opslag 4 Bewerking 4 Ventilatie, regelwerk,

Nadere informatie

Schokabsorberende wandbekleding

Schokabsorberende wandbekleding SCHOKABSORBERENDE EN AKOESSTISCHE 0. SCHOKABSORBERENDE EN AKOESTISCHE Totaal dikte: circa 19 mm Fabrikaat: Interline. Classic Samenstelling: Dilours tapijtafwerking (dik 4 mm) fabrieksmatig verlijmd op

Nadere informatie

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering.

De afbeeldingen in deze handleiding kunnen licht afwijken van uw product, afhankelijk van de uitvoering. Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier is niet aansprakelijk voor beschadigingen

Nadere informatie

PRIJSLIJST BRUYNZEEL INDUSTRIËLE DEUREN 2019

PRIJSLIJST BRUYNZEEL INDUSTRIËLE DEUREN 2019 PRIJSLIJST BRUYNZEEL INDUSTRIËLE DEUREN 2019 TECHNISCHE INFORMATIE EEN EYECATCHER OP MAAT Het maatwerk concept Bruynzeel Industrieel bestaat uit verschillende opstellingen waarbij industriële kenmerken

Nadere informatie

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding

Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding hout Zo kiest u de juiste wand- en plafondbekleding Kant en klare wand- en plafondbekleding MDF en houten schroten om zelf af te werken Bekleding van wanden en plafonds in vochtige ruimtes Wand- en plafondbekleding

Nadere informatie

BASWAphon. Eigenschappen Volgend BASWAphon systeem wordt toegepast: - Eén laags afwerking met korreldikte 0.5 mm (BASWAphon

BASWAphon. Eigenschappen Volgend BASWAphon systeem wordt toegepast: - Eén laags afwerking met korreldikte 0.5 mm (BASWAphon bestekomschrijving Tekst vermeld in groen laat zien dat u één keuze dient te maken uit de gegeven mogelijkheden, gescheiden door een schuine streep ( / ). Tekst vermeld in het blauw is facultatief. Dit

Nadere informatie

MULTITEXX GEVELBEKLEDING

MULTITEXX GEVELBEKLEDING MULTITEXX Modern sponningdeel met verfijnde V-groef Een product van: 999.1600.06 MULTITEXX Een moderne uitstraling met Multitexx gevelbekleding Multitexx gevelbekleding kenmerkt zich door een unieke oppervlakte

Nadere informatie

Werkvoorbereiding 4.1

Werkvoorbereiding 4.1 4.1 Werkvoorbereiding Bepaal kleur en model van de Keralit gevelpanelen. NB: Bij houtdecoren is per pakket een repeterend patroon aanwezig. Dit kan hinderlijk zijn bij grotere oppervlakten. Zorg er daarom

Nadere informatie

ISO panelen 6-8-10-14

ISO panelen 6-8-10-14 ISO panelen 6-8-10-14 INHOUD ISO-PANELS 6-8-10-14 Technische details Technische opties Verbindingen Opties Rekken Deuren Beschikbare opties INLEIDING ISOCAB N.V. opgericht in 1973 en succesvol op de binnenlandse

Nadere informatie

LET OP MONTAGE VOORSCHRIFT. StarMaster HR. Verpakking is tevens boormal. COLLECTOR met STRALINGSSENSOR AAN DE INSTALLATEUR

LET OP MONTAGE VOORSCHRIFT. StarMaster HR. Verpakking is tevens boormal. COLLECTOR met STRALINGSSENSOR AAN DE INSTALLATEUR LET OP Verpakking is tevens boormal MONTAGE VOORSCHRIFT StarMaster HR COLLECTOR met STRALINGSSENSOR AAN DE INSTALLATEUR BEWAAR DIT DIT MONTAGEVOORSCHRIFT INSTALLATIEVOORSCHRIFT GOED DE GOED BUURT IN DE

Nadere informatie

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5

Papierbehang - Werkwijze Advies 3. Vliesbehang - Werkwijze Advies 4. Algemene Behangtips 5 Behang Tips Papierbehang - Werkwijze Advies 3 Vliesbehang - Werkwijze Advies 4 Algemene Behangtips 5 Behangtips Partners at Home 2 / 7 Papierbehang - Werkwijze Advies Stap 1: Maak het plaksel volgens de

Nadere informatie

Fence VERTICAAL HARDE BODEM VERTICAAL ZACHTE BODEM R1A D1K R1A D1L D1A D1B. F... Foam tape C xM8. F... Foam tape C ,2x12.

Fence VERTICAAL HARDE BODEM VERTICAAL ZACHTE BODEM R1A D1K R1A D1L D1A D1B. F... Foam tape C xM8. F... Foam tape C ,2x12. Type Onderdeel aantal Lengte MM Type Onderdeel aantal Lengte MM P1 1 1800 P1 1 1800 P3 1 1800 A3 1 1710 S 1 30 A2 2 30 A3 1 1710 A8 2 40 A2 2 30 A4K L=185 6 185 A8 2 40 A4L L=205 2 195 A4 L=185 6 185 B1

Nadere informatie

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips.

BPB. Gyproc gipskartonplaten. BPB, uw gids in gips. BPB Gyproc gipskartonplaten BPB, uw gids in gips. 4 1 Gyproc gipskartonplaten 1.1 Gyproc AK, WK, VK Gyproc gipskartonplaten bestaan uit een kern van gips en een ommanteling van karton. Ze zijn veelzijdig

Nadere informatie

TYPE F (wand) MATERIAALOPBOUW Kern MDF 16mm 2-zijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminiati Akoestisch dempend glasvlies

TYPE F (wand) MATERIAALOPBOUW Kern MDF 16mm 2-zijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminiati Akoestisch dempend glasvlies TYPE F (wand) DIKTE +-18mm GEWICHT 11 kg/m 2 MATERIAALOPBOUW Kern MDF 16mm 2-zijdig hoogwaardige HPL afwerking (EN438) van Abet Laminiati Akoestisch dempend glasvlies STD. AFMETINGEN 3030x192mm (tand/groef)

Nadere informatie

Toepassing: Binnenwanden met lage of geen eisen m.b.t. geluid en brandwerendheid, in droge omstandigheden.

Toepassing: Binnenwanden met lage of geen eisen m.b.t. geluid en brandwerendheid, in droge omstandigheden. Assortiment Spanell Spanell S18 Gips Toepassing: Binnenwanden met lage of geen eisen m.b.t. geluid en brandwerendheid, in droge omstandigheden. Gips 9,5 mm. Dikte: 100 mm Leverbaar in de volgende lengtes:

Nadere informatie

ISOLERENDE DAKPANELEN

ISOLERENDE DAKPANELEN ISOLERENDE DAKPANELEN - Type FEBOROOF - Zelfdragend dakpaneel geproduceerd op continu-basis waarbij de isolatiekern tussen 2 gegalvaniseerde gelakte staalplaten wordt aangebracht. - Toepasbaar voor industriële

Nadere informatie

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA

AS 305 db RF/3.100*100.3.AA Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 78 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 69 db Brandwerendheid: 120 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 8000 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m.

Nadere informatie

a. Profielenoverzicht

a. Profielenoverzicht II. GEVELBEKLEDING a. Profielenoverzicht BELFACE Belface is de merknaam voor een uiterst kwalitatief gevelconcept. Deze voorgehangen, verluchte façade combineert een milieuvriendelijk karakter met een

Nadere informatie

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK!

Leginstructie. Wallgard. Het aanbrengen van de wandbekleding verticaal BELANGRIJK! Pagina 1 van 6 Wallgard Leginstructie Jan 2016 BELANGRIJK! Bij gebruik van tweecomponenten-polyester egaline en/of reparatiemortel kan er verkleuring optreden wanneer de componenten onjuist en/of onvoldoende

Nadere informatie

Type Type 1 Type 2 Type 1 Type 2. Nominale dikte 17 ± 2 mm 21 ± 2 mm 25 ± 2 mm 29 ± 2 mm. Niet blootstellen aan UV

Type Type 1 Type 2 Type 1 Type 2. Nominale dikte 17 ± 2 mm 21 ± 2 mm 25 ± 2 mm 29 ± 2 mm. Niet blootstellen aan UV Promat SYSTEMGLS PROMT SYSTEMGLS Transparante brandveiligheid, gepatenteerd systeem Promat SYSTEMGLS 0 - type - 0 min. - Totale dikte: mm Promat SYSTEMGLS 0 - type - 0 min. - Totale dikte: mm Floatglass,

Nadere informatie

pag. 4 pag. 12 pag. 22 pag. 28-30 pag. 32 pag. 34

pag. 4 pag. 12 pag. 22 pag. 28-30 pag. 32 pag. 34 Collectie 2015 pag. 4 pag. 6-10 pag. 12 pag. 14-18 pag. 20 pag. 22 pag. 24 pag. 26 pag. 28-30 pag. 32 pag. 34 2 De producten uit deze collectie kunnen desgewenst worden uitgevoerd in Foam Fabrics. Dit

Nadere informatie

OCMW BRUGGE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Ref.: tdja2015-004

OCMW BRUGGE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN Ref.: tdja2015-004 DEEL NAH ZEVEN GAVEN III.5 Overgordijnen III.5.1 Type 1 (Kamers + burelen) III.5.1.1 Stofbeschrijving Samenstelling : 100 % Polyester, inherent Breedte/Hoogte : bruikbare breedte : 290 cm Totale breedte

Nadere informatie

I Voor kunststof en houten draaikiepramen

I Voor kunststof en houten draaikiepramen Inzethor I Voor kunststof en houten draaikiepramen Eigenschappen: > Plaatsen zonder boren of schroeven > In verstek gezaagde hoeken > Flensdikte slechts 0,8 mm > Op maat gemaakt > Afwijkende vormen mogelijk

Nadere informatie

Technische bepalingen en werkbeschrijving

Technische bepalingen en werkbeschrijving Technische bepalingen en werkbeschrijving 24 RUWBOUWTIMMERWERK 24.52 Vloer-, wand- en dakelementen 24.52.20-a Ruwbouw stelwerk houten elementen, houten wandelement 0. Ruwbouw stelwerk houten elementen

Nadere informatie

D370-4 Interieur Stadskantoren Haarlem Zijlpoort perceel 1 binnenwanden ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN

D370-4 Interieur Stadskantoren Haarlem Zijlpoort perceel 1 binnenwanden ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN ADMINISTRATIEVE BEPALINGEN Doll architecten 1 01 VOOR HET WERK GELDENDE VOORWAARDEN U.A.V. 1989 01.05 TEKENINGEN EN BEREKENINGEN 01.05.10 TEKENINGEN EN BEREKENINGEN 05. DOOR DE AANNEMER TE VERVAARDIGEN

Nadere informatie

Geprofileerde akoestische panelen met gewafeld oppervlaktestructuur. De akoestische basisplaat gebaseerd op een krachtig lijmsysteem.

Geprofileerde akoestische panelen met gewafeld oppervlaktestructuur. De akoestische basisplaat gebaseerd op een krachtig lijmsysteem. 1 P a g i n a Geprofileerde akoestische panelen met gewafeld oppervlaktestructuur De akoestische basisplaat gebaseerd op een krachtig lijmsysteem. SONEX is dankzij de profilering een uitstekend absorberend

Nadere informatie

Horizon. Horizon is niet enkel een stijlvolle glazen scheidingswand, het is ook een praktische en economische oplossing voor uw

Horizon. Horizon is niet enkel een stijlvolle glazen scheidingswand, het is ook een praktische en economische oplossing voor uw Horizon Horizon is niet enkel een stijlvolle glazen scheidingswand, het is ook een praktische en economische oplossing voor uw werkomgeving. De geringe profielhoogte en de naadloze aansluiting met andere

Nadere informatie

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor

Sunstock Holland. Assemblagehandleiding. Castor Sunstock Holland Assemblagehandleiding Castor Inhoud Handleiding Castor 3 Algemene informatie Castor 4 Assemblage-instructie Castor 9 Assemblage-instructie Castor, spie afdichting (optioneel) 1 Attentie:

Nadere informatie

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend

Montage instructie Dubbeldeurs in de wand schuivend Dubbeldeurs in de wand schuivend pagina 1/17 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing controleren 6 Montage Benodigdheden

Nadere informatie

Karakteriseer je eigen uitstraling

Karakteriseer je eigen uitstraling Karakteriseer je eigen uitstraling Een product van: 999.1600.02 Zo wordt wonen echt genieten Karakteriseer het gevelbeeld door een egale of robuuste uitstraling met Kerrafront Trend volschuim gevelbekleding.

Nadere informatie

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life

CS 68. Reynaers Concept system. Ramen en deuren. Bringing Aluminium to Life CS 68 Reynaers Concept system Ramen en deuren Bringing Aluminium to Life CS 68: de nieuwe standaard voor ramen en CS 68 is een driekamersysteem voor ramen en deuren met thermische onderbreking. Het systeem

Nadere informatie

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes

DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie lynes DESIGN- EN MONTAGE INSTRUCTIES versie 1.07.2018 lynes Deze design-en installatiehandleiding heeft als doel een duidelijk overzicht weer te geven van alle relevante informatie en montagedetails. Een handige

Nadere informatie

handleiding douche hoekinstap

handleiding douche hoekinstap CILO handleiding douche hoekinstap Controleer vóór montage of het product compleet en vrij van beschadigingen is. Mocht u een gebrek constateren, neem dan contact op met uw Bruynzeeldealer. De leverancier

Nadere informatie

V910 - Garda. Montagehandleiding 1039-101028(2)

V910 - Garda. Montagehandleiding 1039-101028(2) V90 - Garda 09-008() Pagina Inhoudsopgave Overzicht van de onderdelen 4 Montage van het muurprofiel 6 Goot 7 Fundatie 8 Montage van de staanders 9 Goot monteren 0 Inhoudsopgave Liggers plaatsen Gasplaten

Nadere informatie

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w :

AS 100 db/ a. Overzicht. Luchtgeluidisolatie R w : Overzicht Systeemcode: Luchtgeluidisolatie R w : 50 db Luchtgeluidisolatie D nt,a,k : 41 db Brandwerendheid: 30 minuten 1 Wandhoogte toepassingsgebied I: 4500 mm Wandhoogte toepassingsgebied I i.c.m. brand:

Nadere informatie

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving

Alkreflex 2L-2. In de spouw. innovation in insulation. Algemeen. Verwerking / bestekomschrijving In de spouw Alkreflex 2L-2 Algemeen Alkreflex 2L-2 zodanig monteren dat aan weerszijden van de Alkreflex 2L-2 een spouw aanwezig is van minimaal 20 mm. Alkreflex 2L-2 monteren op houten regels. In gevelconstructies

Nadere informatie

BUiTenHOekPrOFieLen. Proface - C ORNEX. Buitenhoekprofielen

BUiTenHOekPrOFieLen. Proface - C ORNEX. Buitenhoekprofielen Proface - C ORNEX BUiTenHOekPrOFieLen 48 is ontwikkeld voor buitenhoeken van gevelbekleding en zorgt naast esthetische aspecten voor bescherming en afdekking van de gevelbekleding. Mechanische beschadiging

Nadere informatie

versie 2 FEBRUARI 2010 Stalen profielen Pagina 2 t/m 7 PVC profielen Pagina 8 t/m 11 Aluminium profielen Pagina 12 t/m 14

versie 2 FEBRUARI 2010 Stalen profielen Pagina 2 t/m 7 PVC profielen Pagina 8 t/m 11 Aluminium profielen Pagina 12 t/m 14 Stalen profielen Pagina 2 t/m 7 PVC profielen Pagina 8 t/m 11 Aluminium profielen Pagina 12 t/m 14 Pooters levert uitsluitend volgens haar algemene verkoop -en leveringsvoorwaarden, deze zijn minimaal

Nadere informatie

Sto Isoned bv Interieur. Sto akoestiek

Sto Isoned bv Interieur. Sto akoestiek Sto Isoned bv Interieur Sto akoestiek StoSilent Panel Deze brochure geeft u een overzicht van ons assortiment op het gebied van akoestische plafondsystemen. Hieronder behandelen we als eerste het StoSilent

Nadere informatie

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters

Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Maatwerk roosters Brandwerende roosters Geluiddempende roosters Specialist in ventilatie Maatwerk roosters U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid standaard assortiment ventilatie roosters, gemaakt

Nadere informatie

Zelf uw woning aanpassen

Zelf uw woning aanpassen Zelf uw woning aanpassen DAKRAAM Wilt u een dakraam aanbrengen op uw zolder, voor meer licht, ventilatie of uitzicht? Hier vindt u meer informatie over hoe u dat kunt aanpakken. Vraag eerst wel om toestemming

Nadere informatie