Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij."

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

2 Norton AntiVirus Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de voorwaarden in deze overeenkomst. Documentatie (versie 16.0) Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, Norton, Ghost, GoBack, LiveUpdate, Norton AntiSpam, Norton AntiVirus, Norton Internet Security, Norton 360 en Norton SystemWorks zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation of zijn aangesloten ondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Windows is een handelsmerk van Microsoft Corporation. Delen van dit product Copyright [ ] Glyph & Cog, LLC. Andere namen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars. Het product dat in dit document wordt beschreven, wordt gedistribueerd onder licenties waarmee het gebruik, het kopiëren, het distribueren en het decompileren/toepassen van reverse-engineering ervan wordt beperkt. Geen enkel deel van dit document mag worden gereproduceerd in enige vorm op enige wijze zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Symantec Corporation en zijn eventuele licentiegevers. DE DOCUMENTATIE WORDT ALS ZODANIG GELEVERD EN ALLE EXPLICIETE OF IMPLICIETE VOORWAARDEN, REPRESENTATIES EN GARANTIES, WAARONDER IMPLICIETE GARANTIES VAN VERHANDELBAARHEID, GESCHIKTHEID VOOR EEN BEPAALD DOEL OF NIET-INBREUKMAKEN, WORDEN VAN DE HAND GEWEZEN, BEHALVE VOOR ZOVER DERGELIJKE NIET-AANSPRAKELIJKHEIDSVERKLARINGEN WETTELIJK NIET GELDIG ZIJN. SYMANTEC CORPORATION IS NIET AANSPRAKELIJK VOOR INCIDENTELE OF GEVOLGSCHADE IN VERBAND MET DE VERSTREKKING, PRESTATIES OF HET GEBRUIK VAN DEZE DOCUMENTATIE. DE INFORMATIE IN DEZE DOCUMENTATIE KAN ZONDER VOORAFGAANDE KENNISGEVING WORDEN GEWIJZIGD. Symantec Corporation Stevens Creek Blvd. Cupertino, CA Gedrukt in Ierland.

3 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Overzicht... 5 Norton AntiVirus... 5 Wat is nieuw in Norton AntiVirus... 5 Hoofdstuk 2 Installatie... 7 Voordat u begint... 7 Norton AntiVirus installeren... 7 Als het eerste deelvenster niet verschijnt... 8 Hoofdstuk 3 Aan de slag... 9 Norton AntiVirus starten... 9 Het product activeren Het hoofdvenster verkennen De beveiligingsstatus van uw computer weergeven Beveiligingsstatusindicator Meer informatie Hoofdstuk 4 Reageren op noodsituaties Met de Norton Recovery Tool kunt u het product niet installeren Oplossingen voor service en ondersteuning Index Snelle installatie... 24

4 4 Inhoudsopgave

5 Overzicht 1 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton AntiVirus 1 Wat is nieuw in Norton AntiVirus Norton AntiVirus Norton AntiVirus biedt snelle, continue bescherming tegen virussen, wormen, bots en andere kwaadaardige bedreigingen. Het programma beschermt uw systeem zonder u te vertragen. Norton AntiVirus blijft uit uw buurt terwijl u werkt of u ontspant. Het programma onderbreekt automatisch alle nietcruciale taken en waarschuwingen wanneer u een game speelt of een film kijkt. En hoewel webgebaseerde aanvallen het snelst groeiende type online bedreiging zijn, kunt u dankzij Symantec s browserbeveiliging (patent aangevraagd) vol vertrouwen over internet surfen. Wat is nieuw in Norton AntiVirus Deze versie van biedt de volgende nieuwe functies: Norton Insight Biedt innovatieve intelligentiegedreven technologie zodat scans minder vaak hoeven te worden uitgevoerd, en sneller en korter zijn Pulsupdates Updates worden elke 5 tot 15 minuten uitgevoerd om up-to-date beveiliging tegen nieuwe bedreigingen te bieden Stille modus Onderbreekt waarschuwingen en updates om storing of vertraging in games en films te voorkomen

6 6 Overzicht Wat is nieuw in Norton AntiVirus Norton Protection System Multi-layered beveiligingstechnologieën werken samen om bedreigingen te stoppen voordat ze u bereiken Botnet-detectie Voorkomt dat anderen controle over uw pc krijgen, uw privé-informatie oproepen of uw computer gebruiken om een aanval te doen. Realtime SONAR-technologie (Symantec Online Network for Advanced Response) Detecteert opkomende virussen zonder dat traditionele updates of handtekening-gebaseerde definities nodig zijn Slimme planner Wordt op de achtergrond uitgevoerd zodat u ongestoord kunt werken en spelen Norton Recovery Tool Hiermee worden pc's die door malware zijn geïnfecteerd, opnieuw opgestart en gerepareerd, zelfs wanneer de computer wegens het virus niet opnieuw zou kunnen worden opgestart

7 Installatie 2 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Voordat u begint 1 Norton AntiVirus installeren 1 Als het eerste deelvenster niet verschijnt Voordat u begint Voordat u begint, sluit u alle actieve programma's op uw computer en controleert u of u met internet bent verbonden. w Norton AntiVirus bevat een antivirusprogramma. Als u andere antivirusprogramma's op de computer hebt geïnstalleerd, wordt mogelijk een venster weergegeven waarmee u deze kunt verwijderen. Het wordt ten zeerste aanbevolen de andere antivirusprogramma's te verwijderen. Volg hiervoor de aanwijzingen in het verwijderingsvenster. Tijdens de installatie kunnen Microsoft-berichten verschijnen. Volg de Microsoft-instructies op het scherm voordat u de installatie van Norton AntiVirus voortzet. Norton AntiVirus installeren U kunt Norton AntiVirus installeren vanaf een cd of via een bestand dat u hebt gedownload. Norton AntiVirus installeren 1 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Als u vanaf een cd gaat installeren, plaatst u de cd in het cd-rom-station. 1 Als u een exemplaar van Norton AntiVirus hebt gedownload, dubbelklikt u op het gedownloade bestand.

8 8 Installatie Als het eerste deelvenster niet verschijnt Zie Als het eerste deelvenster niet verschijnt op pagina 8 2 Klik in het eerste venster op Norton AntiVirus installeren. 3 Voer op de Norton AntiVirus-installatiepagina de productsleutel in wanneer daarom gevraagd wordt. 4 Klik op de koppeling Installatieopties, controleer de opties, en klik dan op OK. 5 Klik op de koppeling Gebruiksrechtovereenkomst en lees de overeenkomst. 6 Klik daarna op TOESTEMMEN EN INSTALLEREN. Als het eerste deelvenster niet verschijnt Op sommige computers wordt een cd in het cd-rom-station niet automatisch gestart. De installatie starten vanaf de product-cd 1 Dubbelklik op het bureaublad op Deze computer. 2 Dubbelklik in het venster Deze computer op het pictogram van het cd-rom-station. 3 Dubbelklik op CDStart.exe in de bestandslijst.

9 Aan de slag 3 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Norton AntiVirus starten 1 Het product activeren 1 Het hoofdvenster verkennen 1 De beveiligingsstatus van uw computer weergeven 1 Beveiligingsstatusindicator 1 Meer informatie Norton AntiVirus starten Zie Reageren op beveiligingsstatusindicators op pagina 12 Norton AntiVirus beveiligt elke computer waarop het programma is geïnstalleerd. U hoeft het programma niet te starten om de beveiliging te activeren. Als Norton AntiVirus een probleem detecteert waaraan u aandacht moet besteden, wordt een venster weergegeven dat u helpt het probleem op te lossen. U kunt Norton AntiVirus te allen tijde starten om de instellingen te wijzigen, de beveiligingsstatus te controleren of preventief onderhoud uit te voeren. Alle functies van het programma kunnen vanuit het hoofdvenster worden geselecteerd. Norton AntiVirus starten 4 Voer een van de volgende handelingen uit: 1 Dubbelklik op het pictogram Norton AntiVirus in het systeemvak van Windows. 1 Klik in de taakbalk van Windows op Start > Alle programma's > Norton AntiVirus > Norton AntiVirus.

10 10 Aan de slag Het product activeren Het product activeren Als u het product niet tijdens de installatie hebt geactiveerd, verschijnt regelmatig een waarschuwingsvenster met de tekst Activering vereist totdat u het product activeert. w Productactivering helpt bij de bestrijding van softwarepiraterij en verzekert dat u echte Symantec-software gebruikt. U moet het product activeren binnen de periode die in het bericht wordt vermeld, omdat het product anders niet meer werkt. U kunt uw product direct vanuit het waarschuwingsvenster openen. U kunt ook op de knop Nu activeren in het hoofdvenster klikken. De activering neemt slechts enkele minuten in beslag. Tijdens de activering verschijnt het venster Norton Account. U kunt uw Norton Account aanmaken en uw product registreren. U kunt ook details bekijken zoals uw productsleutel en recente updates voor het product. Als u het venster Norton Account overslaat, activeert het product, maar wordt de productsleutel niet in de Norton Account opgeslagen. U kunt de productsleutel afdrukken voor het geval u uw product later opnieuw moet installeren. Uw product activeren vanuit het waarschuwingsvenster 1 In het waarschuwingsvenster voert u een van de volgende handelingen uit: 1 Klik als u een abonnementsversie van het product in de winkel hebt gekocht op Nu activeren. 1 Als het product reeds geïnstalleerd was op uw computer, klik Nu abonneren. 2 Klik op OK. 3 Volg de aanwijzingen op het scherm om uw abonnement te activeren of vernieuwen. 4 Klik vervolgens op Klaar in het venster dat nu verschijnt. Uw product activeren vanuit het hoofdvenster 1 Voer in het hoofdvenster een van de onderstaande handelingen uit: 1 Klik als u een abonnementsversie van het product in de winkel hebt gekocht op Nu activeren. 1 Als het product reeds geïnstalleerd was op uw computer, klik Nu abonneren. 2 Volg de aanwijzingen op het scherm om uw product te activeren of u te abonneren. 3 Klik vervolgens op Klaar in het venster dat nu verschijnt. Problemen tijdens activering Als u geen verbinding met de servers van Symantec tot stand kunt brengen om uw product te activeren, moet u eerst controleren of de verbinding wordt geblokkeerd door software voor ouderlijk toezicht die op uw computer is geïnstalleerd, of via een internetaanbieder.

11 Aan de slag Het hoofdvenster verkennen 11 Als u software voor ouderlijk toezicht gebruikt, kan een verbindingsprobleem optreden. Als u vermoedt dat de verbinding wordt geblokkeerd door instellingen voor ouderlijk toezicht, kunt u deze zo configureren dat de activeringsprocedure niet wordt geblokkeerd. U moet u als beheerder bij de software voor ouderlijk toezicht aanmelden, of als beheerder op internet via uw internetaanbieder om uw configuratie te wijzigen. Het hoofdvenster verkennen Wanneer u Norton AntiVirus start, wordt het hoofdvenster weergegeven. Dit venster biedt toegang tot alle functies, opties, Help en ondersteuning van Norton AntiVirus. Het hoofdvenster verkennen Zie Norton AntiVirus starten op pagina 9 1 Start Norton AntiVirus. 2 Klik boven aan het hoofdvenster op de koppeling waarover u meer wilt weten. U kunt kiezen uit: Feedback geven Hiermee kunt u feedback geven over uw ervaring met uw Norton-product Norton Account Hiermee kunt u alle informatie over uw Norton-product vanuit één plaats beheren Help en ondersteuning Hiermee kunt u de pagina Norton One Click Support, het Norton-helpcentrum, en informatie over activering en Norton AntiVirus bekijken 3 Klik aan de linkerkant van het hoofdvenster op de optie waarover u meer wilt weten. U kunt kiezen uit: Beveiligingsstatusindicator Hiermee kunt u de beveiligingsstatus van uw computer bekijken CPU-gebruik Hiermee kunt u het CPU- en geheugengebruik van het gehele systeem bekijken, evenals het Norton-specifieke CPU- en geheugengebruik Norton Insight Hiermee kunt u het vertrouwensniveau controleren van bestanden van de processen die actief zijn op uw computer U kunt ook details bekijken zoals naam, pad, versie en digitale handtekening van een bestand.

12 12 Aan de slag De beveiligingsstatus van uw computer weergeven 4 Klik in het midden van het venster op Instellingen in het categoriedeelvenster dat u wilt verkennen. U kunt kiezen uit: Computer Helpt u om de gegevens op uw computer te beschermen tegen virussen en andere bedreigingen Internet Helpt u om uw systeem te beveiligen tegen bedreigingen via het netwerk De beveiligingsstatus van uw computer weergeven Het hoofdvenster fungeert als interface voor beveiligingsbeheer. U kunt via het hoofdvenster de hoofdfuncties oproepen en de prestaties van uw computer controleren. w Zie Norton AntiVirus starten op pagina 9 Terwijl u de computer gebruikt, controleert het product hoe goed uw computer en activiteiten tegen bedreigingen, risico's en schade worden beveiligd. Het product geeft alleen de beveiligingsstatus voor geselecteerde items weer. De beveiligingsstatus van uw computer weergeven 1 Klik in het hoofdvenster op het informatiepictogram naast een item. 2 U kunt ook een van de volgende handelingen uitvoeren: 1 Als u de status wilt negeren van een item dat de algehele conditiebeoordeling van uw systeem beïnvloedt, klikt u op Negeren. 1 Als u een beveiligingsitem wilt controleren dat is genegeerd, klikt u op Bewaken. Beveiligingsstatusindicator De beveiligingsstatusindicator geeft uw huidige beveiligingsniveaus voor diverse activiteiten weer, zoals en surfen op het web. Ook wordt een raming van een algemeen beveiligingsniveau gegeven op basis van de beveiligingsprogramma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Aan de linkerzijde van het hoofdvenster verschijnt een beveiligingsstatusindicator. Reageren op beveiligingsstatusindicators Wanneer uw systeem een bedreiging of risico aantreft, geeft het product de beveiligingsstatus weer in het hoofdvenster. Wanneer een statusindicator een status weergeeft, kunt u de toepasselijke handeling uitvoeren om uw beveiligingsstatus te verbeteren. Uw beveiliging is gebaseerd op de programma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Als u uw beveiligingsstatus wilt verbeteren, moet u zorgen dat de geïnstalleerde programma's up-to-date zijn. De statusindicator geeft de volgende statussen weer:

13 Aan de slag Meer informatie 13 Veilig Geeft aan dat uw computer en activiteiten tegen bedreigingen, risico's en schade worden beschermd Aandacht vereist Geeft aan dat uw computer en activiteiten aandacht vereisen Voer de toepasselijke handeling uit om uw beveiligingsstatus te verbeteren. In gevaar Geeft aan dat uw computer en activiteiten gevaar lopen Onderneem direct actie om uw beveiligingsstatus te verbeteren. U kunt rechtstreeks via het hoofdvenster op de statusindicators reageren. Op statusindicators reageren vanuit het hoofdvenster 4 Klik in het hoofdvenster op Nu verhelpen. Meer informatie Help oproepen De productdocumentatie helpt u bij het gebruik van Norton AntiVirus. Deze informatie is zowel op de computer als op de website van Symantec beschikbaar. De Help is beschikbaar in alle onderdelen van het Symantec-product. De Help biedt koppelingen naar informatie die u helpt met de specifieke taken die u wilt uitvoeren. De online Help biedt u toegang tot informatie over alle functies van het product en de taken die u ermee kunt uitvoeren. Help openen 1 Klik boven in het hoofdvenster op Help en ondersteuning. 2 Klik in het vervolgkeuzemenu op Help. 3 Klik op een tabblad in het linkerdeelvenster van het Help-venster. U kunt kiezen uit: Inhoud Hiermee wordt de Help-informatie per onderwerp weergegeven Index Hiermee worden alle trefwoorden voor de Help-onderwerpen in alfabetische volgorde weergegeven Zoeken Hiermee opent u een zoekvak waarin u een woord of een woordgroep kunt typen U kunt alle Help-onderwerpen afdrukken.

14 14 Aan de slag Meer informatie Een Help-onderwerp afdrukken 1 Klik in het Help-venster op het tabblad Inhoud. 2 Selecteer in de lijst Inhoud het onderwerp dat u wilt afdrukken, en klik vervolgens op Afdrukken. 3 Geef aan of u alleen het geselecteerde onderwerp of het onderwerp en alle onderliggende subonderwerpen wilt afdrukken. 4 Klik op OK. Gebruikershandleiding in PDF-formaat oproepen w De Gebruikershandleiding voor Norton AntiVirus staat als PDF-bestand op de cd. U kunt de PDF alleen lezen als Adobe Reader op de computer is geïnstalleerd. Als u dit product als een downloadbaar bestand hebt aangeschaft, worden de PDF en Adobe Reader niet meegeleverd. U moet het PDF-bestand downloaden van de website van Symantec, en Adobe Reader van de website van Adobe. Adobe Reader installeren vanaf de cd 1 Plaats de cd in het cd-rom-station van de computer. 2 Klik vervolgens op Cd bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 3 Dubbelklik in het venster van de cd op de map Manual. 4 Dubbelklik zo nodig op de map Adobe. 5 Dubbelklik op het programmabestand. 6 Volg de aanwijzingen op het scherm om een map te selecteren voor Adobe Reader en voer de installatie uit. Nadat u Adobe Reader hebt geïnstalleerd, kunt u het PDF-bestand lezen vanaf de cd. Het PDF-bestand van de gebruikershandleiding lezen vanaf de cd 1 Plaats de cd in het cd-rom-station van de computer. 2 Klik vervolgens op Cd bladeren in het venster dat wordt weergegeven. 3 Dubbelklik in het venster van de cd op de map Manual. 4 Dubbelklik op het PDF-bestand. U kunt de gebruikershandleiding ook naar de computer kopiëren en de handleiding vanaf de vaste schijf lezen. De naar de computer gekopieerde handleiding lezen 1 Open de map waarnaar u het PDF-bestand hebt gekopieerd. 2 Dubbelklik op het PDF-bestand. De Symantec-website oproepen U kunt de website van Symantec via uw product of via een browser openen. De website van Symantec openen via de browser 1 Open uw webbrowser. 2 Ga naar de volgende URL:

15 Reageren op noodsituaties 4 Dit hoofdstuk bevat de volgende onderwerpen: 1 Met de Norton Recovery Tool kunt u het product niet installeren Met de Norton Recovery Tool kunt u het product niet installeren Als de installatie van uw product is mislukt, kunt u Norton Recovery Tool op uw product-cd gebruiken om uw computer op risico's te controleren die een succesvolle installatie kunnen verhinderen. Norton Recovery Tool gebruiken 1 Plaats uw product-cd in het cd-romstation. 2 Sluit alle programma's en start uw pc opnieuw op. 3 Klik op Enter wanneer u het bericht "Druk op een toets om de computer op te starten van cd of dvd". 4 Selecteer uw taal in het venster Norton Recovery Tool, en klik vervolgens op OK. 5 Type uw productsleutel voor Norton 2009 in, en klik vervolgens op Ik ga akkoord om de licentieovereenkomst te accepteren. 6 Klik op Scan starten. 7 Nadat de scan voltooid is, kunt u de cd uit het cd-romstation verwijderen en uw computer opnieuw opstarten. Norton Recovery Tool downloaden Als de installatie van uw product mislukt, kunt u Norton Recovery Tool downloaden. Voordat u begint, sluit u alle actieve programma's op uw computer en controleert u of u met internet bent verbonden.

16 16 Reageren op noodsituaties Met de Norton Recovery Tool kunt u het product niet installeren Norton Recovery Tool downloaden 1 Ga naar de volgende website: 2 Volg de aanwijzingen op het scherm.

17 Oplossingen voor service en ondersteuning Ondersteuning Als u Norton 360, Norton Internet Security of Norton AntiVirus hebt, kunt u ondersteuning via het product verkrijgen nadat het is geïnstalleerd. Zie de sectie "Ondersteuning in één klik" voor meer informatie. Voor alle andere producten zijn twee ondersteuningsopties beschikbaar waarmee u een antwoord op uw vraag of probleem kunt vinden. Elke optie wordt in de relevante sectie uitgelegd. w 1 Zelfhulp 1 Contact opnemen met ondersteuning Ondersteuningsmogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de taal of het product. Opmerkingen voor andere versies van Symantec-software: 1 Vooraf geïnstalleerde (OEM-)software - Als u een geldig abonnement hebt op een Norton-product dat vooraf op uw computer was geïnstalleerd, kan uw computerfabrikant u misschien helpen met ondersteuningsvragen. 1 Software die van een serviceprovider is gedownload - Als u uw Norton-product van uw serviceprovider hebt gedownload, kunt u uw vragen over productactivering, abonnement en betaling aan uw ISP stellen. Ondersteuning in één klik Met Ondersteuning in één klik kunt u vanuit uw product ondersteuning oproepen en gebruikmaken van tools die veelvoorkomende problemen automatisch identificeren en oplossen. U kunt ook naar oplossingen zoeken of gemakkelijk telefonische ondersteuning verkrijgen, evenals gratis ondersteuning via chat en . Klik op Ondersteuning in de productinterface om Ondersteuning in één klik op te roepen.

18 18 Oplossingen voor service en ondersteuning Zelfhulp Zelfhulp Op de Symantec-website vindt u antwoorden op de meest gestelde klantvragen. Vanaf onze website kunt u: 1 Hulp verkrijgen bij problemen met uw abonnement, download, productactivering of andere niet-technische problemen. 1 Onze knowledge base doorzoeken voor hulp bij technische problemen, zoals fouten bij installatie, configuratie of problemen oplossen met uw Symantec-product. 1 Informatie zoeken over de meest recente virusbedreigingen en verwijderingstools. U vindt de Symantec-ondersteuningswebsite op: Contact opnemen met ondersteuning w Naast het gebruiken van onze Zelfhulp-opties kunt u ook via chat, of telefoon contact opnemen met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Ondersteuningsmogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van de taal of het product. Hieronder volgt een overzicht van onze ondersteuningsmogelijkheden: Chatten Chat in realtime met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Voor ingewikkeldere technische problemen kunt u via chatten desgewenst ook toestaan dat een ondersteuningsvertegenwoordiger een externe verbinding met uw computer maakt om het probleem voor u op te lossen. Chatondersteuning is gratis, met uitzondering van onze service voor virus- en spywareoplossingen. Dien uw vraag in op onze website en ontvang antwoord via . Ondersteuning via is langzamer dan via chatten of telefoon. ondersteuning is gratis. Telefoon Praat in realtime met een ondersteuningsvertegenwoordiger. Als u contact wilt opnemen met een ondersteuningsvertegenwoordiger, gaat u naar de Symantec-ondersteuningswebsite op:

19 Oplossingen voor service en ondersteuning Ondersteuningsbeleid 19 De optie voor online ondersteuning wordt eerst weergegeven, gevolgd door de contactopties waar u het gewenste type ondersteuning kunt selecteren. Ondersteuningsbeleid Wanneer Symantec aankondigt dat een product niet langer zal worden verhandeld of verkocht, wordt telefonische ondersteuning zes maanden na deze aankondiging stopgezet. Technische informatie over deze producten kan nog beschikbaar zijn via de ondersteuningswebsite op: Symantec behoudt zich het recht voor zijn ondersteuningsbeleid op elk moment zonder kennisgeving te wijzigen. De nieuwste versie van het ondersteuningsbeleid vindt u op de volgende URL: Uw abonnement up-to-date houden De lengte van de abonnementsperiode verschilt per Symantec-product. U moet uw abonnement up-to-date houden voor ononderbroken beveiliging. Als u uw abonnement niet verlengt, kunt u geen enkele update meer downloaden en werkt de software meer. Wanneer u LiveUpdate vlak voor het einde van uw abonnementsperiode uitvoert, wordt u gevraagd een abonnement te nemen tegen betaling van een gering bedrag. Volg de instructies op het scherm om uw abonnement te verlengen. Wanneer u uw abonnement verlengt, zijn gedurende de abonnementsperiode beveiligingsupdates en nieuwe productfuncties beschikbaar. Tijdens deze periode kunnen functies worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Wereldwijde service en ondersteuning Ondersteuningsoplossingen variëren per land. Voor locaties van Symantec en internationale partners buiten de Verenigde Staten neemt u contact op met een van de service- en ondersteuningskantoren in deze sectie. U kunt ook naar de volgende website gaan en uw taal selecteren:

20 20 Oplossingen voor service en ondersteuning Club Symantec Kijk op de website wat voor uw regio het toepasselijke telefoonnummer is. Regio Contactgegevens Noord-Amerika Australië en Nieuw-Zeeland 1 Symantec Corporation 555 International Way Springfield, OR U.S.A. 1 Symantec Australia Level 2, 1 Julius Avenue North Ryde, NSW 2113 Sydney Australia Europa, Midden-Oosten en Afrika 1 Symantec Ltd Consumer Services & Support PO Box 5689 Blanchardstown Dublin 15 Ireland Latijns-Amerika 1 Symantec Brasil Sevico e Suporte Symantec Caixa Postal 3037 CEP Brasil 1 Portugese taalondersteuning: 1 Spaanse taalondersteuning: Club Symantec Word lid van Club Symantec en meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief die maandelijks wordt uitgebracht voor de meest actuele artikelen, tips en aanbiedingen! Ga voor meer info naar de volgende url en selecteer uw land in de vervolgkeuzelijst:

21 Index A Abonnements- en accountinformatie 14 activering procedure 10 telefoon 10 waarschuwingen 10 activeringsproblemen 10 Adobe Reader gebruiken om PDF te openen 14 installeren 14 B Beveiligingsstatusindicator reageren 12 statusniveaus 12 C CD-ROM installatie starten 8 venster openen 8 Club Symantec beveiligingstips 20 computer beveiligingsstatus 12 Contact opnemen met ondersteuning 18 Contact opnemen per telefoon 18 G Gebruikershandleiding PDF op CD 14 openen 14 H Help afdrukken 13 oproepen 13 hoofdvenster Beveiligingsstatus 11 Computer 12 Feedback geven 11 functies 11 Help 11 Help en ondersteuning 11 Internet 12 Netwerk 11 Norton Account 11 Norton Insight uitvoeren 11 ondersteuning 11 opties 11 I installatie instructies 7 problemen 8, 15 vanaf cd 7 vanaf gedownloade kopie 7 N nieuwsbrief 20 Norton AntiVirus hoofdvenster 11 pictogram 9 starten 9 Norton Recovery Tool downloaden 15

22 22 Index O Ondersteuning contact 17 zelfhulp 17 ondersteuning oproepen 17 Ondersteuning in één klik 17 Ondersteuningsbeleid 19 P problemen oplossen activering 10 S scans Norton Recovery Tool 15 Symantec-website 14 Online virusencyclopedie 14 oproepen via uw browser 14 T Technische ondersteuning van Symantec 14 voor Norton AntiVirus 14 telefonische activering 10

23

24 Snelle installatie Norton AntiVirus biedt ook beveiligingsupdates en nieuwe productfuncties die tijdens deze verlengbare serviceperiode beschikbaar komen. Met deze service bent u gerechtigd het product gedurende de serviceperiode op één computer of op het aangegeven aantal computers te gebruiken; deze serviceperiode begint op het moment waarop het product voor het eerst wordt geïnstalleerd. Deze verlengbare service biedt u onder meer beveiligingsupdates en nieuwe productfuncties die gedurende de serviceperiode beschikbaar komen, op voorwaarde dat u akkoord gaat met de licentieovereenkomst van Symantec die met dit product werd geleverd en tevens te vinden is op: Gedurende de serviceperiode kunnen productfuncties worden toegevoegd, gewijzigd of verwijderd. Voordat u begint, sluit u alle actieve programma's op uw computer en controleert u of u met internet bent verbonden. w Tijdens de installatie kunnen Microsoft-berichten verschijnen. Volg de Microsoft-instructies op het scherm voordat u de installatie van Norton AntiVirus voortzet. Norton AntiVirus installeren U kunt Norton AntiVirus installeren vanaf een cd of via een bestand dat u hebt gedownload. Norton AntiVirus installeren 1 Voer een van de volgende handelingen uit: Als u vanaf een cd gaat installeren, plaatst u de cd in het cd-rom-station. Als u een exemplaar van Norton AntiVirus hebt gedownload, dubbelklikt u op het gedownloade bestand. 2 Klik in het eerste venster op Norton AntiVirus installeren. 3 Voer op de Norton AntiVirus-installatiepagina de productsleutel in. 4 Klik op de koppeling Installatieopties, controleer de opties, en klik dan op OK. 5 Klik op de koppeling Gebruiksrechtovereenkomst en lees de overeenkomst. 6 Klik daarna op TOESTEMMEN EN INSTALLEREN. Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, Norton en het Norton-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Symantec Corporation en aangesloten ondernemingen in de VS en andere landen. Andere namen kunnen handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn. PN:

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Handleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton SystemWorks Basic Edition De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de voorwaarden

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton SystemWorks Standard Edition De software die in deze handleiding wordt beschreven, wordt geleverd met een licentieovereenkomst en mag alleen worden gebruikt volgens de voorwaarden

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3217824

Uw gebruiksaanwijzing. POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011 http://nl.yourpdfguides.com/dref/3217824 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor POWERQUEST INTERNET SECURITY 2011. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Handleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. TM Norton AntiVirus Online Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Handleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft

Nadere informatie

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Handleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Norton Internet Security

Norton Internet Security TM Norton Internet Security Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Norton TM AntiVirus Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen. Deze handleiding

Nadere informatie

Zie achterzijde voor snelle installatie.

Zie achterzijde voor snelle installatie. Norton 360TM Gebruikershandleiding Zie achterzijde voor snelle installatie. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10751351

Gebruikershandleiding PN: 10751351 Gebruikershandleiding PN: 10751351 Norton Confidential Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton AntiVirus Gebruikershandleiding Documentatieversie 14.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton Internet Security Gebruikershandleiding Documentatieversie 10.1 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL

Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL Gebruikershandleiding PN: 10475547-NL Gebruikershandleiding voor Norton Personal Firewall 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL

Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL Gebruikershandleiding PN: 10446591-NL Gebruikershandleiding voor Norton AntiVirus 2006 Documentatie versie 12,0 Copyright 2005 Symantec. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo, Norton Ghost,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 11893526

Gebruikershandleiding PN: 11893526 Gebruikershandleiding PN: 11893526 Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL

Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL Gebruikershandleiding PN: 10452685-NL Gebruikershandleiding voor Norton Internet Security 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Norton 360TM. Gebruikershandleiding

Norton 360TM. Gebruikershandleiding Norton 360TM Gebruikershandleiding Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd om de ecologische voetafdruk van onze producten te verkleinen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 1.0 Copyright 2007 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Online Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: NL

Gebruikershandleiding PN: NL Gebruikershandleiding PN: 10462814-NL Gebruikershandleiding voor Norton SystemWorks 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: 11214710

Gebruikershandleiding PN: 11214710 Gebruikershandleiding PN: 11214710 Norton SystemWorks Standard Edition User Guide Documentatieversie 10.0 Copyright 2006 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De gelicentieerde Software en Documentatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Norton 360 Gebruikershandleiding Documentatieversie 2.0 Copyright 2008 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. De Gelicentieerde Software en Documentatie worden geacht commerciële

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij.

Handleiding. Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Handleiding Niemand ter wereld beschermt zo veel mensen tegen de gevaren van het internet als wij. Zorg voor het milieu: een vanzelfsprekende zaak. Symantec heeft de kaft van deze handleiding verwijderd

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PN: NL

Gebruikershandleiding PN: NL Gebruikershandleiding PN: 10464269-NL Gebruikershandleiding voor Norton SystemWorks Premier 2006 Documentatie versie 9.0 Copyright 2005 Symantec Corporation. Alle rechten voorbehouden. Symantec, het Symantec-logo,

Nadere informatie

Handleiding InCD Reader

Handleiding InCD Reader Handleiding InCD Reader Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van Nero AG.

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Windows 98 en Windows ME

Windows 98 en Windows ME Windows 98 en Windows ME In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-29 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-30 Andere installatiemethoden op pagina

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7: Handleiding Aan de slag Windows 7 installeren Op uw Dell-computer is vooraf het besturingssysteem Microsoft Windows 7 geïnstalleerd, als u dit bij de aankoop hebt geselecteerd. Volg

Nadere informatie

voor Mac Handleiding Aan de slag

voor Mac Handleiding Aan de slag voor Mac Handleiding Aan de slag ESET Cybersecurity biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het eerst werd geïntroduceerd

Nadere informatie

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag

ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop. Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 voor Linux Desktop Aan de slag ESET NOD32 Antivirus 4 biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine die voor het

Nadere informatie

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen

Installatiehulp (Dutch) De eerste stappen De eerste stappen Installatiehulp (Dutch) Het doet ons genoegen dat u voor ons product hebt gekozen en wij hopen dat u tevreden bent over uw nieuwe G DATA software. Als iets niet meteen duidelijk is, kan

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1

VMware Identity Manager Desktop gebruiken. VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken VMware Identity Manager 2.8 VMware Identity Manager 2.9.1 VMware Identity Manager Desktop gebruiken U vindt de recentste technische documentatie op de website

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg het Leesmij-bestand op de installatie-cd of de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij

Nadere informatie

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10

Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Uw TOSHIBA Windows -pc of tablet upgraden naar Windows 10 Geachte klant, In dit document wordt uitgelegd hoe u bepaalde TOSHIBA Windows-pc's of tablets waarop Windows 7 of 8.1 vooraf is geïnstalleerd kunt

Nadere informatie

Windows Defender downloaden

Windows Defender downloaden 142 Windows XP onderhoud en beveiliging voor senioren Windows Defender downloaden Windows Defender is een programma waarmee u o.a. spyware kunt opsporen en verwijderen. Dit programma wordt door kenners

Nadere informatie

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u:

Windows Defender. In dit hoofdstuk leert u: 7 Windows Defender Veel internetgebruikers downloaden wel eens een gratis programma van internet. Vaak realiseren zij zich niet dat sommige programma s onderdelen bevatten die informatie over de gebruikers

Nadere informatie

Belangrijk! Lees in deze gids aandachtig het onderdeel Services activeren. Die informatie is essentieel om uw computer blijvend te beschermen. MEGA DETECTION Snelle opstartgids Windows Vista, XP en 2000

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brother Software Licence Management Tool

Gebruikershandleiding Brother Software Licence Management Tool Gebruikershandleiding Brother Software Licence Management Tool DUT Versie 0 Auteursrecht Copyright 018 Brother Industries, Ltd. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document kan worden gewijzigd

Nadere informatie

F-Secure Mobile Security for S60

F-Secure Mobile Security for S60 F-Secure Mobile Security for S60 1. Installeren en activeren Vorige versie Installatie U hoeft de vorige versie van F-Secure Mobile Anti-Virus niet te verwijderen. Controleer de instellingen van F-Secure

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen

WorldShip Upgrade op een enkel werkstation of een werkstation voor werkgroepen INSTRUCTIES VOORAFGAAND AAN DE INSTALLATIE: Dit document bespreekt het gebruik van de WorldShip-dvd om WorldShip bij te werken. U kunt ook WorldShip installeren vanaf het web. Ga naar de volgende webpagina

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Inhoud F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Abonnement beheren...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer goed is beveiligd?...4

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

De QuickRestore-cd gebruiken

De QuickRestore-cd gebruiken De QuickRestore-cd gebruiken Met QuickRestore levert Compaq een programma waarmee u uw notebook pc weer aan de praat kunt krijgen, stuurprogramma s kunt toevoegen of van gegevens backups in een aparte

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3

Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 F-Secure Anti-Virus for Mac 2014 Inhoud 2 Inhoud Hoofdstuk 1: Aan de slag...3 1.1 Wat moet er na de installatie gebeuren?...4 1.1.1 Abonnement beheren...4 1.1.2 Het product openen...4 1.2 Hoe zorg ik ervoor

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2

Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Installatiegids Command WorkStation 5.6 met Fiery Extended Applications 4.2 Fiery Extended Applications Package (FEA) v4.2 bevat Fiery-toepassingen voor het uitvoeren van taken die zijn toegewezen aan

Nadere informatie

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding

McAfee Wireless Protection Beknopte handleiding Voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen McAfee Wireless Protection voorkomt dat hackers uw draadloze netwerk belagen. U kunt Wireless Protection configureren, beheren en openen met McAfee SecurityCenter.

Nadere informatie

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6

ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 ESET NOD32 ANTIVIRUS 6 Microsoft Windows 8 / 7 / Vista / XP / Home Server Aan de slag Klik hier om de meest recente versie van dit document te downloaden ESET NOD32 Antivirus biedt geavanceerde beveiliging

Nadere informatie

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android

Snelstartgids. PC, Mac, ios en Android Snelstartgids PC, Mac, ios en Android Installeren voor PC Raadpleeg de Trend Micro-website voor uitgebreide systeemvereisten. Als u problemen ondervindt bij het installeren of activeren van deze software,

Nadere informatie

Snelstartgids Internet Security 2009 Belangrijk Lees de sectie over Productactivering in deze gids aandachtig. De informatie in deze sectie is essentieel voor de bescherming van uw pc. Het gebruik van

Nadere informatie

EUROPA. Service en ondersteuning van Symantec. Uw Symantec-product registreren

EUROPA. Service en ondersteuning van Symantec. Uw Symantec-product registreren EUROPA Service en ondersteuning van Symantec Het doel van Symantec is het wereldwijd leveren van uitstekende service. Bij ons krijgt u professionele hulp bij het gebruik van onze software en services,

Nadere informatie

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Handleiding Aan de slag

Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server. Handleiding Aan de slag Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / Home Server Handleiding Aan de slag ESET Smart Security biedt geavanceerde beveiliging van uw computer tegen schadelijke code. Op basis van de ThreatSense -scanengine

Nadere informatie

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003

Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 Windows 2000, Windows XP en Windows Server 2003 In dit onderwerp wordt het volgende besproken: Voorbereidende stappen op pagina 3-16 Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom op pagina 3-17 Andere installatiemethoden

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

QuickRestore cd gebruiken

QuickRestore cd gebruiken QuickRestore cd gebruiken BELANGRIJK: Als u deze cd gebruikt, verwijdert u alle informatie die op de computer is opgeslagen en formatteert u de vaste schijf opnieuw.! VOORZICHTIG: U wordt aangeraden QuickRestore

Nadere informatie