Programmaboekje Zaterdag 16 mei Opening Kleedkamergebouw. Team: Leider:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programmaboekje Zaterdag 16 mei Opening Kleedkamergebouw. Team: Leider:"

Transcriptie

1 Programmaboekje Zaterdag 16 mei Opening Kleedkamergebouw Team: Leider:

2 Inleiding Op 16 mei is het eindelijk zover, ons splinternieuwe kleedkamergebouw wordt officieel geopend. Dit doen wij natuurlijk niet zonder dit met jullie te vieren. Om dit voor iedereen zo leuk mogelijk te laten zijn is er zaterdag voor de gehele jeugdafdeling prachtige activiteiten georganiseerd. Vanaf uur gaat het voor alle teams beginnen, dit zal duren tot uur waarna de officiële opening gaat beginnen. Dit programmaboekje is voor alle leiders/trainers van de teams. Van jullie wordt verwacht dat jullie een actieve rol hebben in het begeleiden van de activiteiten. Daarom staan alle activiteiten uitgeschreven inclusief begeleidingsinstructies. Wij hopen dat wij er met alle mensen een topdag van kunnen maken die iedereen nog lang zal bijblijven. Om er voor te zorgen dat iedereen zich de dag herinnert laten wij een foto maken met alle 1067 leden die Rigtersbleek op dit moment heeft. Om half vijf staat dit op het programma en wordt iedereen verzocht om in Rigtersbleek tenue op de tribune plaats te nemen. Elk team heeft een afzonderlijke plek op de tribune, die in jullie programmaboekje weergegeven staat. Daarnaast vind je het programma van de dag in dit programmaboekje. Heel veel plezier toegewenst! Namens, Het bestuur van v.v. Rigtersbleek Stichting Rigtersbleek beheer De verenigingsmanagers en de studenten.

3 Algemene mededelingen - Het programma begint om uur, om op tijd te kunnen starten met de activiteiten verwachten wij dat iedereen om uur aanwezig is. - De activiteiten kunnen worden uitgevoerd in sportkleding, dit mag niet in het wedstrijdtenue van Rigtersbleek, deze moet namelijk schoon blijven voor de foto. - Deze speciale dag is ervoor om zoveel mogelijk leden een leuke dag te bezorgen bij onze mooie vereniging. Wij gaan er vanuit dat jullie als begeleiding dit in zo goed mogelijk banen gaan begeleiden. Dit houdt in met respect met elkaar en met de materialen omgaan. Ook voor de andere teams bij dezelfde activiteit omgaan. - Per activiteit zijn er maximaal 4 teams aanwezig. Bij sommige activiteiten is er een verschil gemaakt in 2 veldjes, maar zoals bij de stormbaan is het de regel dat de jongste teams altijd als eerste de activiteit uitvoeren. - Het programma staat vast, dus iedereen dient zich te houden aan de planning zoals die is weergegeven op pagina 8. - Na het sportprogramma is de dag nog niet afgelopen, dan moet er nog de foto gemaakt worden en de officiële opening gehouden worden, wij gaan er vanuit dat iedereen hierbij ook aanwezig is. - Na de activiteiten wordt er van alle leden van Rigtersbleek een gezamenlijke foto gemaakt op de tribune van de nieuwe kleedkamers. Zorg dat je als begeleider zo snel mogelijk jouw team in de juiste kleding krijgt en dat jij bij het wedstrijdsecretariaat de plek waar jullie moeten staan ophaalt. - Zorg dat je de activiteit altijd netjes en in de beginopstelling achterlaat voor de volgende deelnemers. - Hou de tijd goed in de gaten, vanuit het wedstrijdsecretariaat zal dit ook aangegeven worden, maar bij sommige activiteiten moet er worden doorgedraaid op de helft. - Heel veel plezier toegewenst!

4 Activiteit 1 BubbleBall Aantal Spelers: 5 tegen 5 Teams tegen elkaar Twee keer 8 minuten wedstrijd. De kinderen zo snel mogelijk helpen om In de bal te komen zodat de teams zo Snel mogelijk kunnen starten. BubbleBall Wordt gespeeld volgens de normale voetbalregels op een iets kleiner veld. Het doel is om de bal in het doel van de tegenstander te schieten. Hierbij is het toegestaan om elkaar omver te beuken met de bubbleball. Op de plattegrond staat waar bubbleball gespeeld kan worden. Er is een begeleider aanwezig vanuit de organisatie die ons de ballen ter beschikking stelt, deze persoon zal helpen met de wedstrijden en met de kinderen in de ballen helpen. Ook kan u bij deze persoon vragen stellen over het spel. Zorg dat de kinderen zelf zo snel mogelijk doordraaien, zodat zoveel mogelijk kinderen plezier kunnen beleven aan dit leuke spel. Activiteit 2 Beachvolleybal Aantal spelers: 6 tegen 6 Teams tegen elkaar Twee keer 8 minuten speeltijd Met 6 tegen 6 spelen jullie beachvolleybal Hierbij mogen de kinderen de bal vangen Als hij over het net komt. Daarnaast Is elk bal die de grond raakt is een punt en de partij die een punt maakt mag serveren. De bal mag met de voet gespeeld worden, serveren gebeurt vanuit de hand, wanneer slaan te moeilijk is mogen ze de bal ook gooien. Het team met de meeste punten wint. Er wordt doorgespeeld totdat de tijd om is. Na 8 minuten wordt er gewisseld van kant. De kinderen kunnen doordraaien bij elke servicebeurt, zodat iedereen zoveel mogelijk aan het spelen komt.

5 Activiteit 3 Kratje van het Latje Aantal Spelers: Om de beurt Team onderling Binnen 18 minuten zovaak mogelijk de krat Van de lat schieten. Kratje van het Latje is een voetbalspelletje Waarbij het krat van de lat afgeschoten moet Worden. Dit mikspelletje wordt op 2 doelen Tegelijkertijd gespeeld. Op beide doelen staan 2 kratjes. Dit spel wordt met 2 spelers op 1 doel gespeeld, het doel is om in zo min mogelijk schoten met de bal de krat van de lat af te schieten. De kinderen kunnen om de beurt schieten tot dat de kratten van de lat af zijn. Als de lat geraakt wordt maar niet het krat, en het krat er toch afvalt dan telt dit niet als score. Zorg als begeleiding ervoor dat iedereen tenminste 2x aan de beurt komt en dat er geschoten wordt tegen verschillende spelers. Als begeleider heb jij zelf de keus om bij te houden wie dit als beste heeft gedaan en daardoor een winnaar uit te roepen. Activiteit 4 Folie voetbal Aantal Spelers: 8 tegen 8 in paren van 2 Teams tegen elkaar Binnen 16 minuten proberen zoveel mogelijk Te scoren terwijl je aan elkaar vast zit. Bij Folie voetbal zijn er twee spelers aan elkaar Verbonden. Zij spelen met 4 2- tallen in een Partij tegen het andere team. Bij dit spel Gelden reguliere voetbalregels alleen moet Je natuurlijk wel alles met zijn tweëen doen. Deze activiteit duurt twee keer 8 minuten en op de helft kan er gewisseld worden. Er wordt bijgehouden welk team het meeste doelpunten maakt. Het doel van dit spel is vooral samenwerken en elkaar helpen om zo goed mogelijk te spelen als team. Als begeleider is het belangrijk dat je helpt met het zo snel mogelijk de spelers aan elkaar vast te maken zodat er zo snel mogelijk aan de activiteit kan worden begonnen.

6 Activiteit 5 Duizel penalty s Aantal spelers: Individueel, 3x per persoon Score per persoon bijhouden Per persoon drie keer proberen, 5 ballen op rij. Iedereen heeft het wel eens gedaan. Een hand Op de pion en draaien totdat je duizelig bent En dan tegen een bal aan schieten. In dit spel Maken wij er een wedstrijdje van wie de meeste ballen nog in het doel krijgt. Iedereen krijgt vijf ballen op een rij, moet per bal 10 seconden om de pion draaien en mag dan schieten. Dit doe je totdat er 5 ballen geschoten zijn. Voor de begeleiding is het belangrijk om in de gaten te houden dat iemand niet te lang draait en niet misselijk wordt. Als er bij 4 penalty s iemand misselijk wordt dan mag de begeleider het spelletje stop leggen. Er staat geen keeper in het doel. De spelers die niet schieten kunnen helpen met het zo snel mogelijk weer de ballen op de plek krijgen. Activiteit 6 BleekQuiz Aantal Spelers: Met het hele team Welk team heeft de meeste vragen goed! Per team de vragen beantwoorden, het beste Team wint een prijs aan het eind. Voor de opening van het kleedkamergebouw is Er speciaal een quiz gemaakt over Rigtersbleek. Welk team weet nou echt het meeste van Rigtersbleek. De begeleiders mogen helpen bij het beantwoorden van de vragen. Er is in totaal 20 minuten de tijd om de quiz in te vullen, neem de tijd voor de vragen denk goed na en probeer zoveel mogelijk goed te beantwoorden. Er ligt een leuke prijs klaar voor het team dat de meeste vragen goed beantwoord heeft. De quizvragen worden uitgegeven door de organisatie op het moment dat de begeleider deze komt ophalen bij het wedstrijdsecretariaat.

7 Activiteit 7 Stormbaan Aantal Spelers: Met het hele team Estafette met teams tegen elkaar. Elk team neemt het op tegen het andere Team waarmee je samen bij de stormbaan Staan. Er wordt drie keer een race gehouden Waarbij alle spelers van een team over de stormbaan moeten. Als er een oneven aantal is dan mag er van het andere team 1 extra om gelijke aantallen te halen. De teams wisselen van kant bij de tweede keer dat zij erover gaan en bij de derde keer mag het team dat achterstaat zijn favoriete kant kiezen. Het team dat 2 van de 3 estafettes wint heeft gewonnen. Van de begeleider wordt verwacht dat zij goed opletten of het eerlijk en veilig gaat. De kinderen moeten aan hun eigen kant blijven en mogen elkaar niet in de weg lopen. Er wordt aan de buitenkant van de stormbaan terug gelopen, elk team aan hun eigen kant. Activiteit 8 Hole- in- 1 en Doelschieten Aantal Spelers: Iedereen individueel Elke speler probeert individueel in zo min Mogelijk schoten de bal in de hole te krijgen En bij het doelschieten zoveel mogelijk punten Bij elkaar te schieten. De score wordt individueel bijgehouden via Het scoreformulier achterin in het programma- Boekje. Beide activiteiten spreken voor zich. Bij footgolf is het een voor een de bal proberen in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen. Het doelschieten heeftt als doel om zoveel mogelijk punten bij elkaar te schieten door ballen in bepaalde vakken te schieten. De begeleiding houdt de punten bij en zorgt dat er niet meerdere kinderen tegelijkertijd gaan schieten, de teams gaan om de beurten de activiteit uitvoeren.

8 Programma Het programma laat zien welk team op welke tijd bij welk onderdeel moet zijn. Het is aan de begeleiders om te zorgen dat jullie op tijd bij elke activiteit zijn. Op de plattegrond is te zien waar op het sportpark welke activiteit is. 1 Bubbleball 2. Beach volleybal 3. Kratje v/h latje 4. Folie voetbal 5. Duizel penalty s 6. Bleekquiz 7. Stormbaan F uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur Hole- in- 1/ doelschieten F uur uur uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur uur uur F uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur E uur uur uur uur uur uur uur uur D uur uur uur uur uur uur uur uur D uur uur uur uur uur uur uur uur D uur uur uur uur uur uur uur uur D uur uur uur uur uur uur uur uur D uur uur uur uur uur uur uur uur MD uur uur uur uur uur uur uur uur C uur uur uur uur uur uur uur uur C uur uur uur uur uur uur uur uur C uur uur uur uur uur uur uur uur C uur uur uur uur uur uur uur uur B uur uur uur uur uur uur uur uur B uur uur uur uur uur uur uur uur MB uur uur uur uur uur uur uur uur A uur uur uur uur uur uur uur uur * De geel gearceerde tijd is het onderdeel waar het team moet beginnen.

9 Plattegrond

10 Scoreformulieren Activiteit 1 - Bubbleball Team A - Team B Uitslag - - Activiteit 2 - Beachvolleybal Team A - Team B Uitslag - - Activiteit 3 - Kratje van het Latje Speler Aantal kratjes Activiteit 4 - Folie Voetbal Team A - Team B Uitslag - -

11 Activiteit 5 Duizel penalty s Speler Aantal doelpunten Activiteit 6 Bleekquiz Vragenformulier ophalen bij het wedstrijdsecretariaat en ingevuld weer inleveren bij het wedstrijdsecretariaat. Activiteit 7 Stormbaan Race Tijd Gewonnen? 1 2 3

12 Activiteit 8 Hole- in- 1 + Doelschieten Speler Aantal pogingen hole- in- 1 Aantal punten doelschieten

6-5-2013. Inhoudsopgave

6-5-2013. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. 3 Reglement Blz. 4 Veld indeling Blz. 5 Speelschema MB Blz. 6 Penalty bokaal MB Blz. 7 Reglement 4 tegen 4 Blz. 8 Speelschema 4 tegen 4 (4 teams) Blz. 9 Speelschema 4 tegen 4 (5 teams)

Nadere informatie

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015

VoetbalParty - ATC 65 Zaterdag 22 augustus 2015 VoetbalParty - T 65 Zaterdag 22 augustus 2015 Voetbalclinic Spel 1 Op de Stropdas / Gatendoek / ucket (Mikspellen) De gehele groep gaat tijdens dit spel om de beurt proberen de bal op (door) de stropdas

Nadere informatie

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering

Donderdag 28 december Sportpark Duinwetering Donderdag 28 december 2017 Sportpark Duinwetering WWW.MSVNOORDWIJK.NL Op donderdag 28 december a.s. wordt het basketbalevenement voor de Noordwijkse basisscholen gehouden. Het laatste sporttoernooi van

Nadere informatie

De specifieke onderdelen

De specifieke onderdelen De specifieke onderdelen 1. Twee emmertjes water halen elk team bestaat uit maximaal 6 spelers, er wordt 3 x drie minuten gespeeld; twee teams strijden tegen elkaar in duo s; de leden van de duo s zitten

Nadere informatie

Trainingsvormen Jeugdopleiding VV Holten

Trainingsvormen Jeugdopleiding VV Holten MIKVORM 1 Jeugdopleiding Veldafmetingen : 25 x 25 meter Er zijn 2 ploegen en iedereen heeft een bal. De spelers moeten de pionnen met het hoedje, geel of rood, van hun ploeg omverschieten. De ploeg die

Nadere informatie

Softbal. LOCATIE : Quick 20 veld 2. Makkelijk om te weten:

Softbal. LOCATIE : Quick 20 veld 2. Makkelijk om te weten: Softbal LOCATIE : Quick 20 veld 2 - Op ieder veld zullen 2 Scheidsrechters/tellers komen te staan. Er zijn 6 velden! - Wedstrijden duren 24 minuten. Beide partijen spelen per wedstrijd 12 minuten in het

Nadere informatie

Volleybaltoernooi 2019

Volleybaltoernooi 2019 Volleybaltoernooi 2019 Vrijdag 22 maart 2019 Sporthal de Hazelaar Adres: T.M. Kortenhorstlaan 6, 5244 GD Rosmalen 11.30 14.00 uur Doelstelling: Na een lessenreeks van het spel volleybal komen de scholen

Nadere informatie

Sportkanjers in de gymles. Sportkanjers in de gymles. gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW

Sportkanjers in de gymles. Sportkanjers in de gymles. gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW Sportkanjers in de gymles Sportkanjers in de gymles gy m gy m 10 SPORTKANJERGYMLESSEN VOOR DE BASISSCHOOL BOVENBOUW Leskaarten Les 1: Ik doe aan sport! VERTEL HET VOLGENDE VERHAAL: Het eerste wat je doet

Nadere informatie

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen

Skills. Organisatie. Aandachtspunten. Dribbelen/drijven (domineren) -dribbelen -passeren, uitspelen Dribbelen/drijven (domineren) -passeren, uitspelen - ACTIE EERST DROOG OEFENEN (allemaal een bal - 4 spelers spelen 1:1. De speler krijgt de bal aangespeeld of dribbelt, en probeert te scoren door over

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Traingingsmap. Warming-up...3 Circuit...4 Overzicht...7 Scorelijst...8 Bronnen / achtergrondinformatie...9.

Inhoudsopgave. Traingingsmap. Warming-up...3 Circuit...4 Overzicht...7 Scorelijst...8 Bronnen / achtergrondinformatie...9. ja Voetbalschooll Sportlust Opgezet door: Sportlust 1 Trainingsmap Sportlust, 1 P a g i n a vriendschap in beweging Inhoudsopgave Warming-up...3 Circuit...4 Overzicht...7 Scorelijst...8 Bronnen / achtergrondinformatie...9

Nadere informatie

D 1 Toernooi 24 augustus Toernooi info

D 1 Toernooi 24 augustus Toernooi info D 1 Toernooi 24 augustus 2014 Toernooi info Beste voetbalvrienden, Voor het 4e seizoen al weer organiseren wij het D 1 toernooi. Laten we allereerst duimen voor een mooie, niet al te warme, droge dag.

Nadere informatie

4x4 Toernooi

4x4 Toernooi 4x4 Toernooi 2016-2017 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 12 april 2017 Tijd: Groep 5/6 15.30-17.15 uur Locatie: v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 0512 58 36 66

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BASKETBAL

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 BASKETBAL LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Dribbelen: O De leerling stuit minder dan 15 keer met de voorkeurshand V De leerling stuit 15 keer met de voorkeurshand G De leerling stuit 15 keer met

Nadere informatie

4x4 Toernooi

4x4 Toernooi 4x4 Toernooi 2016-2017 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 12 april 2017 Tijd: Groep 3/4 13.30-15.15 uur Locatie: v.v. O.N.B. Informatie: Stephan Oorburg s.oorburg@sportbedrijf-drachten.nl 0512 58 36 66

Nadere informatie

Zaterdag 21 mei 2016

Zaterdag 21 mei 2016 Welkom bij het derde e Mona Burgeringtoernooi! Zaterdag 21 mei 2016 Informatie en contactadressen: v.v. H.S.V. Het Maalwater 4, 1852 HR HEILOO Wedstrijdsecretariaat: 072-5332890 / 06-20012064 DIT TOERNOOI

Nadere informatie

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L

H O O F S P O N S O R S C H O O L V O E T B A L Beste Sportvrienden, Het is alweer voor de 34 ste keer dat het Easy Fit - vv Bargeres Schoolvoetbaltoernooi wordt gehouden op de velden van vv Bargeres. Het toernooi wordt dit jaar in een andere opzet

Nadere informatie

Spellen Walking Football

Spellen Walking Football Spellen Walking Football Bij ieder spel lever je eerst je blaadje in bij de spelleider, vervolgens krijg je het materiaal wat nodig is om het spel te spelen. Spel gespeeld! Lever het materiaal weer netjes

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen kiest een afspeellijn die niet verdedigd wordt. - De leerling doet bij iemand is hem, niemand is hem, pogingen om de bal te pakken. - De leerling staat

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie

Voorwoord. Wij wensen u een zonnig, maar bovenal een sportief en gezellig evenement toe! De Organisatie Voorwoord Namens de organisatie heten wij u van harte welkom op het KGU Horeca Mini Straatvoetbaltoernooi 2015. Het evenement zal dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden. De organisatie van het KGU Horeca

Nadere informatie

4x4 Toernooi Schoolsportagenda

4x4 Toernooi Schoolsportagenda 4x4 Toernooi 2018 Schoolsportagenda Datum: Woensdag 18 april 2017 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie:

Nadere informatie

Voorbeeldspelen / -oefeningen

Voorbeeldspelen / -oefeningen Blocks Athletic Skills Model (ASM). Alle rechten voorbehouden. Deze afbeeldingen mogen niet gekopieerd, geproduceerd, verspreid of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van ASM. 1 Voorbeeldspelen

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4

4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 4x4 Toernooi 2019 Groep 3/4 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 3/4 13.20-15.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOETBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerlingen hebben geoefend met dribbelen in de vrije ruimte. - De leerlingen kunnen tijdens de les elkaar positief coachen, de zwakkere leerlingen helpen en elkaar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6

4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 4x4 Toernooi 2019 Groep 5/6 Datum: Woensdag 10 april 2019 Tijd: Groep 5/6 15.20-17.15 uur Locatie: v.v. Drachten Adres: Sportpark 'De Peppel' Gauke Boelensstraat 101 9203 KR Drachten Informatie: Dagmar

Nadere informatie

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2017, organiseren we wederom het Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: ASV 33, ELI, Mariahout en Sparta 25. Dit jaarlijkse evenement

Nadere informatie

35 e Hoekman Toernooi [Typ de ondertitel van het document]

35 e Hoekman Toernooi [Typ de ondertitel van het document] 35 e Hoekman Toernooi 2017 [Typ de ondertitel van het document] 35 e Hoekman Toernooi 20 mei 2017 Wij heten de deelnemende verenigingen van harte welkom bij het Hoekman Toernooi voor JO15- en JO13-teams

Nadere informatie

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2

Sportdag. 26 september Klas 1 & 2 Sportdag 26 september 2014 Klas 1 & 2 Sportdag klas 1 en 2 vrijdag 26 september 2014 Op vrijdag 26 september a.s wordt er voor de eerste en de tweede klas een sportdag georganiseerd. Deze vindt dit jaar

Nadere informatie

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1

DE WEK Programma Site De olympische spelen. De Olympische Spelen. http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 De Olympische Spelen http://www.wek-site.com Pagina 1 van 1 leeftijd: 6-12 jaar terrein: buiten Het Spel De kinderen worden opgedeeld in kleine groepjes met elk een vaste begeleider, of bij elk spel wordt

Nadere informatie

Kick-off dag 25 augustus 2018

Kick-off dag 25 augustus 2018 Kick-off dag 25 augustus 2018 Versie 1.8 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Reglement Toernooi... 4 Deelnemende teams en kleedkamers... 6 Keepershandschoenen... 8 Foto s... 9 Plattegrond JVC Cuijk... 11 Spelinstructies...

Nadere informatie

Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van

Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van Toernooi boekje voor O12 en O13 Zondag 3 juni 2018 Uitgave van Almeerse Sport Club Waterwijk Sportpark Rie Mastenbroek Postbus 1130 1300 BC Almere Telefoon 036-5343678 Beste spelers, ouders en begeleiders,

Nadere informatie

Programmaboekje. B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren

Programmaboekje. B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen Datum: 30 december 2015 Van 14.00 uur tot 18.00 uur Programmaboekje Ransuil te Geesteren Vinckenweg 14 7678 TB Geesteren Beste voetbalvrienden, Namens de

Nadere informatie

Programmaboekje. B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren

Programmaboekje. B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren B1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen Datum: 30 december 2014 Van 14.00 uur tot 18.00 uur Programmaboekje Ransuil te Geesteren Vinckenweg 14 7678 TB Geesteren Beste voetbalvrienden, Namens de

Nadere informatie

Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De makkelijkste vorm Moeilijkere vorm

Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De makkelijkste vorm Moeilijkere vorm Voorbeeld trainingsvormen F- en puppy De warming up voor de F- en puppy teams worden altijd gedaan met de bal. Hierbij kan gevarieerd worden in moeilijkheid. De makkelijkste vorm is het uitzetten van een

Nadere informatie

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25

Rabobank Laarbeekcuptoernooi, Eli, Mariahout, ASV 33 en Sparta 25 Voorwoord Beste sportvrienden, Dit jaar, 2014, organiseren we wederom het Rabobank Laarbeekcuptoernooi voor de 4 Laarbeekse voetbalverenigingen, te weten: Sparta 25, ELI Mariahout en ASV 33. Dit jaarlijkse

Nadere informatie

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere

JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE. Georganiseerd door FC Almere JUMBO SCHOOLVOETBALTOERNOOI INFORMATIEBOEKJE Georganiseerd door FC Almere Beste jongens, meisjes, leerkrachten en toeschouwers, Football Club Almere heet u van harte welkom op Sportpark de Marken, waar

Nadere informatie

Toernooiboekje C junioren

Toernooiboekje C junioren Toernooiboekje C junioren 4 juni 2016 27-5-2016 Beste Sportvrienden, Het voetbalseizoen zit er voor de meesten al weer op en ik hoop dat iedereen met tevredenheid kan terug kijken op een geslaagd seizoen.

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 3 en 4 (van 9:00 tot 12:00) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 1 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN:

LES 2. GROEP: 3 t/m 8 KORFBAL DOELSTELLINGEN: LES 2. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling gooit de bal niet op het moment dat er een verdediger in de afspeellijn staat. De leerling maakt soms de keuze om de bal over te spelen in

Nadere informatie

3e Jan Patat meidentoernooi 2015

3e Jan Patat meidentoernooi 2015 2015 3e Jan Patat meidentoernooi 2015 Erwin Posthumus RKV Volendam 19-5-2015 Welkom Voor u ligt het programmaboekje voor het 3 e Jan Patat meidentoernooi van de RKV Volendam. Wij zijn blij dat we als vereniging

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

15 min. Stick Skills - Dominante hand hoog (3/4 de van de stick) - Andere hand helemaal bij het uiteinde van de stick

15 min. Stick Skills - Dominante hand hoog (3/4 de van de stick) - Andere hand helemaal bij het uiteinde van de stick Tijd Bewegingsactiviteiten Organisatie Aandachtspunten Stick Skills De leerlingen lopen kriskras door het veld met allemaal een eigen stick en eigen bal. Op teken van de docent (1 x fluiten) gooien de

Nadere informatie

Trainingsvorm: Mikvorm 1. Hoedjes schieten Doelstelling: Het richten verbeteren. Niveau: F-pupillen. Duur: 15 minuten. Aantal : Minimaal 6. Veldafmetingen: 25x25 meter. Er zijn 2 ploegen. Iedereen heeft

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 BASKETBAL

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 BASKETBAL LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4: Beoordelen Vangen O De leerling kan een goed aangegooide bal niet vangen. V De leerling vangt een goed aangegooide bal bijna altijd. G De leerling vangt

Nadere informatie

Badminton spelregels

Badminton spelregels Badminton spelregels De verkorte versie Wat heb je nodig? Racket Ten eerste heb je natuurlijk een badmintonracket nodig. Laat je adviseren door een trainer, ervaren spelers of in een sportwinkel wat betreft

Nadere informatie

van Bodegom Jeugd zaalvoetbaltoernooi Editie 2018 / 2019

van Bodegom Jeugd zaalvoetbaltoernooi Editie 2018 / 2019 van Bodegom Jeugd zaalvoetbaltoernooi Editie 2018 / 2019 Versie#3, 23 December 2018 Welkom, Ieder jaar weer een groot voetbal feest in de kerstvakantie. In de sporthallen van Hippolytushoef, Wieringerwerf

Nadere informatie

Schoolkorfbal toernooi

Schoolkorfbal toernooi Schoolkorfbal toernooi Programma boekje 2, 3 & 4 oktober 2018 Beste deelnemers, begeleiders en supporters Hartelijk welkom bij het jaarlijks terugkerend schoolkorfbal toernooi. Korfbal vereniging VIKO

Nadere informatie

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje

Schoolkorfbal toernooi. Programma boekje Schoolkorfbal toernooi Programma boekje 15, 16 & 17 mei 2018 Beste deelnemers, begeleiders en supporters Hartelijk welkom bij het jaarlijks terugkerend schoolkorfbal toernooi. Korfbal vereniging VIKO organiseert

Nadere informatie

Programmaboekje. A1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren

Programmaboekje. A1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Ransuil te Geesteren Vinckenweg TB Geesteren A1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen Datum: 28 december 2016 Van 15.00 uur tot 17.00 uur Programmaboekje Ransuil te Geesteren Vinckenweg 14 7678 TB Geesteren Beste voetbalvrienden, Namens de

Nadere informatie

Voor de laatste informatie: Volg Hengelo Sport op Twitter en wordt vriend van Hengelo Sport op Facebook

Voor de laatste informatie: Volg Hengelo Sport op Twitter en wordt vriend van Hengelo Sport op Facebook Vooraf: maak een T-shirt met je naam. Het HengeloSport team vraagt vooraf aan alle scholen/kinderen om tijdens een handenarbeid les een mooi T-shirt te maken waarop de naam van het kind en de naam van

Nadere informatie

Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15. Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen. Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: uur

Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15. Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen. Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: uur Gemeentelijk Zaaltoernooi JO -15 Sporthal Burgemeester Verdegaalhal Tubbergen Vrijdag 29 december 2017 Aanvang: 17.00 uur Mededelingen: Wij heten u van harte welkom op het gemeentelijk zaalvoetbaltoernooi

Nadere informatie

OCHTEND BOVENBOUW. Atletiek. 1 Sprint. 2 Balwerpen. 3 Verspringen. 4 Hoogspringen. 5 Hordenloop. 6 Speerwerpen

OCHTEND BOVENBOUW. Atletiek. 1 Sprint. 2 Balwerpen. 3 Verspringen. 4 Hoogspringen. 5 Hordenloop. 6 Speerwerpen 1 OCHTEND BOVENBOUW Atletiek 1 Sprint 2 Balwerpen 3 Verspringen 4 Hoogspringen 5 Hordenloop 6 Speerwerpen 2 OCHTEND ONDERBOUW SPEL 1 Voetbal 4-4/ 2VELDJES 2 Lijnbal 4-4 / 2 VELDJES 3 Behendigheid 4 Reuzebal

Nadere informatie

DSVP JEUGDTOERNOOI PROGRAMMA zaterdag 28 mei 2016

DSVP JEUGDTOERNOOI PROGRAMMA zaterdag 28 mei 2016 DSVP JEUGDTOERNOOI PROGRAMMA zaterdag 28 mei 2016 13:30 16:30 Sportcomplex 'De Groene Wijdte' Sportlaan 4 2641 AZ Pijnacker http://dsvp.nl/ Pagina 1 van 12 Beste sportvrienden, De toernooicommissie van

Nadere informatie

Toernooiboekje JO9 Junioren

Toernooiboekje JO9 Junioren Toernooiboekje JO9 Junioren 17 juni 2017 Beste Sportvrienden, Het voetbalseizoen zit er voor de meesten al weer op en ik hoop dat iedereen met tevredenheid kan terug kijken op een geslaagd seizoen. Inmiddels

Nadere informatie

Prinsen en prinsessen les 3. Doelen:

Prinsen en prinsessen les 3. Doelen: Prinsen en prinsessen les 3 Doelen: - De speler kan gemakkelijk springen vanuit stilstand en vanuit beweging - De speler kan inschatten waar de bal terecht komt - De speler kan inschatten waar de bal terecht

Nadere informatie

LES 3. GROEP 3 t/m 8 HANDBAL. DOELSTELLINGEN:

LES 3. GROEP 3 t/m 8 HANDBAL. DOELSTELLINGEN: LES 3. GROEP 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: Groep 3/4 - De leerling vangt een goed aangegooide bal in een balspel. - De leerlingen kan de bal gericht naar een medespeler gooien. Tips: - Maak deze les groepen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Programma en Plattegrond. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag. Spelregels en reglementen

INHOUDSOPGAVE. Programma en Plattegrond. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag. Spelregels en reglementen INHOUDSOPGAVE Pagina 2. Pagina 3. Woord van Welkom Algemene informatie Pagina 5. Pagina 6. Routebeschrijving Programma en Plattegrond Pagina 7. Pagina 8. Kleedkamerindeling ochtend Kleedkamerindeling middag

Nadere informatie

Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders. Superhandig. boekje

Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders. Superhandig. boekje Let s Smash! StreetSmash Spellenboek Voor Sportleiders Superhandig boekje 1 Inleiding SMASH! SMASH! is het nieuwe volleybalprogramma voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Met SMASH! brengen we

Nadere informatie

Sporttoernooi. KoningsspelenPakket

Sporttoernooi. KoningsspelenPakket Sporttoernooi KoningsspelenPakket Met een toernooivorm zijn de kinderen actief en intensief bezig. Als er een groot sportveld in de buurt van de school is, kan dit een mooie activiteit zijn om alle kinderen

Nadere informatie

Versie augustus 2019

Versie augustus 2019 Versie 2.0 24 augustus 2019 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Programma JO8 t/m JO13... 4 Aanvang JO8 t/m JO13... 5 Deelnemende teams en kleedkamers... 7 Foto s (VELD E)... 9 Spelinstructies (Bestuurskamer)...

Nadere informatie

Programmaboekje. E1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Datum: zaterdag 28 december Van tot uur

Programmaboekje. E1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen. Datum: zaterdag 28 december Van tot uur E1-jeugd zaalvoetbaltoernooi Gemeente Tubbergen Datum: zaterdag 28 december Van 16.00 tot 20.00 uur Programmaboekje Burgemeester Verdegaalhal Pastoor Bloemenstraat 1 7651 CD Tubbergen Beste voetbalvrienden,

Nadere informatie

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018,

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Op zaterdag 16 juni organiseert korfbalvereniging Rood-Wit het 36 e Rabobank Schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen uit Wezep en Hattemerbroek.

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2015-2016

HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2015-2016 HANDLEIDING VOOR DE ZATERDAGMORGEN ZAALWACHT 2015-2016 Het team dat zaalwacht heeft, moet met het hele team aanwezig zijn. De beheerder zorgt dat de deur open is. Zorg dat je tijdig aanwezig bent, in ieder

Nadere informatie

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018

42 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 24 december 2018 42 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 24 december 2018 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1 pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8

47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8 47 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2017 PROGRAMMA Vrijdag 14 april 2017 Groep 7 en 8 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de tweede keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi vindt het toernooi

Nadere informatie

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong

Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis. Maart 2006 Anniek de Jong Voor de Jongste Jeugd van Hockeyclub Hisalis Maart 2006 Anniek de Jong 1 Hockey is een teamsport. Dat betekent dat je in het hockey er nooit alleen voor staat. Een teamsport betekent: Je samen inzetten

Nadere informatie

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015

27e. Voetbalvereniging v.v. ZOB. Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi. D1, E1 en F1 pupillen. 27 en 28 december 2015 Voetbalvereniging v.v. ZOB 27e Z.O.B. ASUS Jeugdzaalvoetbaltoernooi D1, E1 en F1 pupillen 27 en 28 december 2015 in sporthal De Beukenkamp te Purmerend Welkom De jeugdcommissie van v.v.z.o.b. heet alle

Nadere informatie

2e Jan Patat meidentoernooi 2014

2e Jan Patat meidentoernooi 2014 2014 2e Jan Patat meidentoernooi 2014 Erwin Posthumus RKV Volendam 21-5-2014 Welkom Voor u ligt het programmaboekje voor het 2 e Jan Patat meidentoernooi van de RKV Volendam. Na een zeer succesvol en erg

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOLLEYBAL.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 VOLLEYBAL. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerling vangt een moeilijke hoge bal die door een medeleerling wordt aangegooid in een spelsituatie. - De leerling gooit de bal op het moment dat de kans klein

Nadere informatie

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 0 RKSV NEO-gedragscode en Fair Play-reglement... 1 Toernooi opzet... 2 Regelement... 2 Algemeen... 2 Spelregels... 3 Puntentelling... 3 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

Toernooiboekje B junioren

Toernooiboekje B junioren Toernooiboekje B junioren 11 juni 2016 Beste Sportvrienden, Het voetbalseizoen zit er voor de meesten al weer op en ik hoop dat iedereen met tevredenheid kan terug kijken op een geslaagd seizoen. Inmiddels

Nadere informatie

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit:

We gaan er vanuit dat de B en C junioren een uur training krijgen en op grootveld met keeper spelen. Je training ziet er dan zo uit: Floorball training Standaard jaarplanning B en C junioren (12-15 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

Toernooiboekje JO13 Junioren

Toernooiboekje JO13 Junioren Toernooiboekje JO13 Junioren 10 juni 2017 Beste Sportvrienden, Het voetbalseizoen zit er voor de meesten al weer op en ik hoop dat iedereen met tevredenheid kan terug kijken op een geslaagd seizoen. Inmiddels

Nadere informatie

Zaterdag 27 mei 2017

Zaterdag 27 mei 2017 Welkom bij het vijfde Mona Burgeringtoernooi! Zaterdag 27 mei 2017 Informatie en contactadressen: v.v. H.S.V. Het Maalwater 4, 1852 HR HEILOO Wedstrijdsecretariaat: 072-5332890 / 06-20012064 DIT TOERNOOI

Nadere informatie

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten.

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten. Voorwoord vv Helden heet u van harte welkom op het derde Peel en Maas toernooi. Een toernooi voor de C-, D- en E- jeugd van alle voetbalverenigingen uit de mooie Maas gemeentes Peel & Maas en Horst aan

Nadere informatie

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave

Henny Hemink toernooi Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 RKSV NEO-gedragscode en Fair Play-reglement... 3 Toernooi opzet... 4 Regelement... 4 Algemeen... 4 Spelregels... 4 Puntentelling... 5 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 5 en 6 (van 9:00 tot 14:00) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we

Nadere informatie

CIOS Arnhem Sporting Events SPELREGELS. Sportdag Sportaccentscholen

CIOS Arnhem Sporting Events SPELREGELS. Sportdag Sportaccentscholen SPELREGELS Sportdag Sportaccentscholen 2013 www.ciosarnhemsportingevents.nl 1 Basketbal 1. Geen lichamelijk contact. 2. Niet de bal uit handen slaan/trekken. 3. Geen second dribbel. 4. Terugspelen op eigen

Nadere informatie

MODULE BADMINTON Bron: Periode 2. Lestijd : 4 weken. Naam:

MODULE BADMINTON Bron:  Periode 2. Lestijd : 4 weken. Naam: MODULE BADMINTON Bron: www.emmauscollege.nl/images/.../module%20badminton.doc Periode 2 Lestijd : 4 weken Naam: 1 2 3 4 5 Bij deze module gaat het er om dat je zo zelfstandig mogelijk werkt. Alle regeltaken

Nadere informatie

TRAINEN zo wil geel zwart dat doen!

TRAINEN zo wil geel zwart dat doen! F - pupillen Mikvormen TRAINEN zo wil geel zwart dat doen! Mikvormen TRAINEN zo wil geel zwart dat doen! Oefenstof F pupillen Mikvormen Bij de mikvormen gaat het grotendeels om het raken of omverschieten

Nadere informatie

Prins Willem Alexander Sportpark XL Veghel

Prins Willem Alexander Sportpark XL Veghel 28 April 2018 u9/u10 Prins Willem Alexander Sportpark 24 5461 XL Veghel Tel.: 06-24312711 info@melianivoetbalschool.nl U9/U10 TOERNOOI INFORMATIE: Melden: Graag bij aankomst op het complex melden bij het

Nadere informatie

Inspelen met z'n allen

Inspelen met z'n allen Page 1 of 5 Inspelen met z'n allen Dit is een leuke inspeel oefening voor na de warming up. Aan beide kanten van het net stellen twee groepen zich op zoals hiernaast staat afgebeeld. De twee 'teams' blijven

Nadere informatie

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen

Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Trainingsprogramma 2 e jaars D-pupillen Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training

Nadere informatie

Programmaboekje schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerde 15 april 2015

Programmaboekje schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerde 15 april 2015 Programmaboekje schoolvoetbaltoernooi gemeente Heerde 15 april 2015 VOORWOORD SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 Beste sportvrienden en -vriendinnen, De voetbalvereniging WZC en de toernooicommissie heet u en

Nadere informatie

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY.

LES 3. GROEP: 3 t/m 8 HOCKEY. LES 3. GROEP: 3 t/m 8 DOELSTELLINGEN: - De leerling speelt als verdediger of als aanvaller. - De leerling kent de (veiligheids)regels van hockey en past deze ook toe. Groep 5/6 - De leerling kan een hockeybal

Nadere informatie

RKSV NEO F en E TOERNOOI

RKSV NEO F en E TOERNOOI F en E toernooi 2016 21 mei 2016 Inhoudsopgave Bladzijde Voorblad 1 Inhoudsopgave 2 Inleiding 3 Adresgegevens, algemene regels 4 Plattegrond sportpark 5 Spelregels 6 RKSV NEO-gedragscode en fair play-reglement

Nadere informatie

Fluiten en spelregels van de E- en F-jeugd

Fluiten en spelregels van de E- en F-jeugd Fluiten en spelregels van de E- en F-jeugd Ook handig voor trainers en coaches! Inhoudsopgave 1. Algemene aandachtspunten 2. Leiden van E- en F-wedstrijden 3. Algemene spelregels 4. Bijzondere spelregels

Nadere informatie

1 v.v. Bunnik mei 2013

1 v.v. Bunnik mei 2013 1 v.v. Bunnik 73 18 mei 2013 2 v.v. Bunnik 73 Voorwoord Beste spelers, leiders, trainers, vrijwilligers en supporters, namens v.v. Bunnik 73 wens ik u en jullie allen van harte welkom op ons v.v. Bunnik

Nadere informatie

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017

VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY. April 2017 VIJFTIG+OCHTEND MATCHPLAY April 2017 Wat is Matchplay In Strokeplay speel je met medespelers tegen de baan. Je gaat hier uit van het aantal strokes - het totaal aantal slagen - dat je nodig hebt om door

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 Beste meisjes en jongens, Het hele jaar door zijn er allerlei sportieve evenementen in onze gemeente. We zijn niet voor niets tot sportgemeente

Nadere informatie

DRIBBELEN IN VAK CARS

DRIBBELEN IN VAK CARS TRAINING 4 DRIBBELEN IN VAK CARS Alle spelers starten met een bal en dribbelen door het vak heen. De spelers proberen de bal binnen het vak te houden en niet met elkaar te botsen. Afmeting: afhankelijk

Nadere informatie

TRIAL MODE Click here for more information

TRIAL MODE Click here for more information Algemeen Beste Voetbalvrienden, Allereerst van harte welkom op het Toernooi ter ere van het 100-jarig bestaan van Elinkwijk. Elinkwijk is opgericht op 20 juni 1919. Elinkwijk was een van de eerste clubs

Nadere informatie

48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 7 en 8

48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 7 en 8 48 e editie SCHOOLKORFBALTOERNOOI 2018 PROGRAMMA Vrijdag 13 april 2018 Groep 7 en 8 Versie 7 april 2018 Voorwoord Beste deelnemers, Voor de derde keer sinds het ontstaan van het schoolkorfbal toernooi

Nadere informatie

Voorbeeldspelen / -oefeningen

Voorbeeldspelen / -oefeningen Numbers Athletic Skills Model (ASM). Alle rechten voorbehouden. Deze afbeeldingen mogen niet gekopieerd, geproduceerd, verspreid of gebruikt worden zonder uitdrukkelijke toestemming van ASM. 1 Voorbeeldspelen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. RVVH E toernooi 01 juni 2013 Pagina 2

Inhoudsopgave. RVVH E toernooi 01 juni 2013 Pagina 2 Inhoudsopgave 1. Voorwoord pagina 3 2. Toernooireglement pagina 4 3. Plattegrond van sportpark RVVH pagina 6 4. Dankwoord pagina 7 5. Wedstrijd schema en standen pagina 8 6. Aantekeningen pagina 17 7.

Nadere informatie

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930

Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930 Veld en spelsystemen MICHEL DEKKER WSV 1930 Spelsysteem 4V4 bij 07( Mini-PUP) Spelsysteem ( 2v2 ) Twee veldjes op een half veld. Afmeting 40/30 meter lang en 30/20 breed. 3 bij 1 meter doelen. Van elke

Nadere informatie

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017

40 e editie. van het. ASWH O13-1 zaaltoernooi. Hendrik Ido Ambacht. 05 januari 2017 40 e editie van het ASWH O13-1 zaaltoernooi te Hendrik Ido Ambacht 05 januari 2017 2 WELKOM DEELNEMERS De ASWH wisselbeker staat weer centraal tijdens dit ASWH O13-1pupillentoernooi dat maar liefst voor

Nadere informatie