BRIAN KIEST SCHILDEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BRIAN KIEST SCHILDEREN"

Transcriptie

1 BRIAN KIEST SCHILDEREN

2 Heb jij technisch inzicht en wil je daar misschien je beroep van maken? Ben jij een kleurrijk type dat voor mooi werk gaat? Lijkt het je wat om de boel een nieuw aanzien te geven? Dan is een toekomst in het schildersvak echt iets voor jou!

3 Schilderen als beroep Wanneer je schilder wordt, ben je vooral bezig met verfraaien en beschermen. Je kunt hierbij diverse richtingen kiezen, maar één ding hebben alle richtingen gemeen: als schilder maak je het uiterlijk van de wereld mooier! Verschillen zijn er ook; iedere richting vraagt om bepaalde eigenschappen van jou als persoon. Je werkt vaak op verschillende plekken. Daarnaast kun je uit verschillende beroepen kiezen, die ook weer bepaalde eigenschappen van je vragen. Met schilderen ben je vooral praktisch en technisch bezig. Je werkt netjes en bereikt graag een perfect resultaat. Naast lichamelijke arbeid, gebruik je ook je hersens. Je moet bijvoorbeeld alles weten over kleuren en materialen. Vaak vraagt het vak ook om creativiteit van jou. Je werkt zelfstandig, maar dikwijls samen met anderen in een team. Je reist bijvoorbeeld naar verschillende locaties, waarbij het ene project totaal verschillend kan zijn van het andere. Je werkt bijvoorbeeld aan bepaalde objecten en voorwerpen, maar natuurlijk ook aan nieuwe of bestaande huizen en gebouwen. Schilderen gebeurt altijd en overal. Om te kunnen werken in de schildersbranche, heb je een diploma en een goede beroepsopleiding nodig. Een opleiding die aansluit bij de eisen van het bedrijfsleven. Zo n opleiding kun je volgen bij het Albeda College. Investeer in je eigen toekomst en kies bij ons de richting en de leerweg die bij jou past.

4 DE DAG VAN BRIAN LOOP EEN DAG MEE MET BRIAN EN ONTDEK OF DE OPLEIDING OOK WAT VOOR JOU IS...

5 Brian Hoeblal, 16 jaar Opleiding: Assistent schilderen, niveau 1 Duur: 1 jaar Waarom heb je voor Schilderen gekozen? Omdat ik mensen blij kan maken met mooi schilderwerk en omdat ik met dit werk niet steeds op één plek hoef te blijven. Tijdens een beroepskeuzetest scoorde ik bij schilderen het beste en ik vind het ook het leukste. Buiten voetballen om dan natuurlijk.

6 BRIAN: Je kunt BIJNA overal ter wereld schildersklussen DOEN. Wat vind je van de opleiding? Ik leer heel veel en het is afwisselend, maar ik vind het lichamelijk best zwaar. Ik werk vier dagen per week bij een schildersbedrijf. Ik ben de hele dag constant lichamelijk in beweging met schuren, lakken, weer schuren enzovoorts. Vroeg mijn bed uit hoort er ook bij. Maar het werk is leuk en afwisselend, ik reis van plaats naar plaats, ik ben veel buiten en ik zie en leer veel. Een dag per week ga ik naar school voor theorievakken, zoals Nederlands, maatschappijleer en schildertechnieken. Waarom kies je voor dit beroep? Je kunt overal ter wereld schildersklussen doen en je kunt bij iedereen terecht. Schilderen is overal en bij iedereen wel eens nodig. En je kunt best veel geld verdienen in deze branche. Wat zijn je toekomstdromen? Profvoetballer worden. Ik train vier keer in de week en in de weekenden speel ik wedstrijden. Met schilderen wil ik mijn diploma s halen, zodat ik iets achter de hand heb als het niet lukt met voetballen. Gelukkig vind ik het leuk werk en het verdient goed. Waarom heb je voor het Albeda College gekozen? Mijn middelbare school verwees me door. Ik ben een keer langs gegaan voor een kennismakingsgesprek met een docent en dat beviel me goed. Het gebouw zag er aantrekkelijk uit. Ik kreeg de indruk dat iedereen leuk met elkaar om gaat en goed samenwerkt. Het onderwijs zelf leek me ook goed. En het klopt allemaal, ik ben hartstikke tevreden!

7 Brian ziet direct resultaat van zijn werk.

8 KIES JOUW OPLEIDING Wil jij net als Brian aan de slag als schilder? Dan heeft het Albeda College voor jou de juiste opleiding. Je toekomst als schilder begint bij het Albeda College. Je kunt een opleiding volgen op de niveaus 1 tot en met 4. De opleidingen op niveau 1 en 2 kun je volgen in de bol en de bbl. De niveau 3 en 4 opleidingen worden aangeboden in de bbl. Wanneer je de beroepsopleidende leerweg (bol) volgt, volg je lessen op school en loop je bepaalde periodes stage. Je hebt recht op studiefinanciering en een studenten OV-chipkaart wanneer je 18 jaar wordt. Ben je aan het werk en kom je één of twee dagen naar school, dit heet de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je bent in loondienst bij een werkgever. Beide leerwegen leiden op voor hetzelfde diploma.

9 Assistent Schilderen Niveau: 1 Leerweg: BoL EN BBL Duur: 1 jaar Toelatingseis: Je hebt geen diploma nodig om met deze opleiding te kunnen STARTEN Hoe ziet je opleiding eruit? Theorie en praktijk Je volgt zowel theorielessen als praktijklessen. In de theorielessen leer je hoe je je werkzaamheden uit zou moeten voeren. In de praktijklessen pas je de geleerde theorie toe. Je volgt ook klassikale theorielessen zoals Nederlands, Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat) en Rekenen. De praktijklessen en de theorielessen sluiten goed op elkaar aan. Je kunt de opleiding volgen in de bol en bbl. Wanneer je kiest voor de bol, volg je twee maanden lessen op school. Daarna ga je stage lopen en kom je 1 of 2 dagen per week naar school. Kies je voor de bbl, dan ga je meteen vier dagen per week aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Basisblok en uitstroomblok Je begint de opleiding met een basisblok. In het basisblok komen alle ondergronden langs waar je mee gaat werken, zoals metaal, kunststof, steen, glas en hout. Daarna volg je een uitstroomblok. In dit blok werk je aan je portfolio. Dit doe je in je stage. Je maakt opdrachten en deze verzamel je in je portfoliomap. In het laatste half jaar van je opleiding bereid je je voor op de Proeve van Bekwaamheid (de praktijkafsluiting van je opleiding). Begeleiding In de opleiding word je begeleid door een mentor en een leermeester. De leermeester begeleidt je op je stage, de mentor helpt je op school. Bij je mentor kun je terecht met al je vragen over je opleiding. Wat voor werk ga je doen? Als assistent schilder kun je onder begeleiding schilderen, behangen en glaszetten. Een leermeester helpt je daarbij. Dit is een ervaren vakkracht. Na verloop van tijd doe je steeds meer zelfstandig. Je beschermt gebouwen tegen weersinvloeden. Wanneer je dit goed doet, neemt de levensduur van gebouwen toe. Door je vakkennis ben je in staat om onder begeleiding voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Waar kun je werken? Je kunt aan de slag in schilderwerk voor nieuwbouw en onderhoud en voert schilderwerk uit aan woningen of bedrijfspanden. Vervolgopleiding(en) Met dit diploma kun je onder andere doorstromen naar de opleiding Medewerker Schilderen op niveau 2.

10 Medewerker Schilderen Niveau: 2 Leerweg: Bol EN BBL Duur: 2 jaar toelatingseisen: - vmbo-diploma basisberoepsgericht in de sector Techniek (bbl-traject) - mbo diploma niveau 1 Assistent Schilderen (bbl-traject) Hoe ziet je opleiding eruit? Afhankelijk van je vooropleiding kun je starten in de bol of bbl. Heb je niet de juiste vooropleiding? Dan start je in de bol. Wanneer je je goed inzet, kun je in het eerste jaar overstappen naar de bbl. In de bol-opleiding volg je lessen op school en loop je stage. In de bbl-opleiding ga je meteen vier dagen per week aan de slag bij een erkend leerbedrijf en volg je 1 dag lessen op school. THEORIE EN Praktijk Op school volg je praktijklessen waarin je de basisvaardigheden leert die je als schilder nodig hebt. Daarbij moet je denken aan gronden, plamuren en lakken. Verder leer je hoe je kunststof moet schilderen, hoe je glas moet snijden en voer je behang en spuitwerkzaamheden uit. Naast de praktijklessen volg je theorielessen. Je volgt het lesprogramma dat bij jou past. Verder volg je klassikaal theorielessen zoals Nederlands, Leren Loopbaan en Burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat) en Rekenen. Werkwijzers Je begint de opleiding met een werkwijzer introductie. In dit blok komen alle ondergronden langs waar je mee gaat werken, zoals metaal, kunststof, steen, glas en hout. Daarna volg je drie werkwijzers, namelijk nieuwbouw, onderhoud binnen en onderhoud buiten. In elk van deze werkwijzers maak je aan het eind een portfolio. Dit doe je in je stage. Je maakt opdrachten en deze verzamel je in je portfoliomap. In het laatste half jaar van je opleiding bereid je je voor op de Proeve van Bekwaamheid (de praktijkafsluiting van je opleiding). Begeleiding In de opleiding word je begeleid door een mentor en een leermeester. De leermeester begeleidt je op je stage, de mentor helpt je op school. Bij je mentor kun je terecht met al je vragen over je opleiding. Wat voor werk ga je doen? Als medewerker schilderen heb je een belangrijke taak om verflagen aan te brengen op allerlei ondergronden, zoals deuren, binnenmuren, kozijnen, gevels, etc. Dit doe je niet alleen maar om het mooi te maken, maar voornamelijk om het te beschermen tegen houtrot, beschadigingen en roest. Je houdt tijdens je werk rekening met de veiligheidsvoorschriften en de regels om het milieu te beschermen. Eenvoudig behangwerk en glaszetwerk en het omgaan met klanten zijn ook taken van de medewerker schilderen. Waar kun je werken? Je kan gaan werken op heel veel verschillende plekken. Denk aan woonhuizen, kantoren en flatgebouwen. Zowel binnen als buiten. Vervolgopleiding(en) Met het diploma Medewerker Schilderen kun je doorstromen naar de opleiding Medewerker Schilderen op niveau 3. 10

11 11

12 Medewerker Schilderen (Gezel Schilderen) Niveau: 3 Leerweg: BBL Duur: 2 jaar toelatingseis: diploma mbo niveau 2 Medewerker Schilderen Hoe ziet je opleiding eruit? Je kunt de opleiding volgen in de bbl, waarbij je afhankelijk van je keuze vier of vijf dagen per week aan het werk bent. Je komt 1 dag of twee avonden per week naar school. Op school krijg je theorie- en praktijklessen. In de praktijklessen pas je de geleerde theorie toe. Je krijgt vakken zoals Nederlands, LLB (hoe je als burger in de maatschappij staat) en Rekenen. Je begint de opleiding met een basisblok van ongeveer anderhalf jaar, waarin je leert hoe je hout, steen en beton moet afwerken. Verder leer je hoe je meervoudig isolerend glas moet plaatsen. Ook leer je hoe je metaal moet beschermen tegen bijvoorbeeld weersinvloeden en hoe je wandafwerkingsmaterialen (zoals bijvoorbeeld behang) moet aanbrengen. Daarna volg je in het laatste half jaar van je opleiding een uitstroomblok. Je kunt kiezen uit de volgende uitstroommogelijkheden. - Aankomend voorman (doorstroom calculator) Je houdt je bezig met calculatiewerkzaamheden (bijvoorbeeld bij schilderen van kozijnen). - Uitstroom afwerking interieur (doorstroom specialist interieur) Je specialiseert je in kwalitatief hoogstaand schilderwerk. - Uitstroom totaal onderhoud (doorstroom vastgoedonderhoud) Je specialiseert je in vastgoedzorg. Je houdt je bezig met het vervangen van kleine stukken kapot materiaal en het afhangen en sluitbaar maken van ramen. Tijdens de opleiding word je begeleid door een mentor op school. Hij helpt je met het afronden van je opleiding. Op je werkplek word je begeleid door een praktijkleermeester. Wat voor werk ga je doen? Je bent een allround vakman en je begeleidt collega s. Je kent de verschillende verfsoorten en andere materialen en weet precies hoe je ze moet gebruiken. Als medewerker schilderen breng je verflagen aan op allerlei ondergronden en voer je de voorbereidende werkzaamheden uit die daarvoor nodig zijn. Verder kan je meervoudig isolatieglas zetten. Ook voer je behangwerkzaamheden uit, breng je decoraties aan en geef je kleur, uitstraling en stijl aan onder andere wanden, deuren en kozijnen. Daarnaast adviseer je klanten en weet je alles over het planmatig onderhoud van gebouwen. Waar kun je werken? Je werkt aan nieuwbouwprojecten, onderhoudsprojecten en renovatieprojecten. Je werkt binnen en buiten (op steigers). Vervolgopleiding(en) Je kunt doorstromen naar de opleidingen Specialist Interieur en Decoratie, Specialist Decoratie en Restauratie, Ondernemer en Uitvoerder. Deze opleidingen zijn op niveau 4. 12

13 13

14 Specialist Interieur en Decoratie Niveau: 4 Leerweg: BBL Duur: 2 jaar toelatingseis: mbo-diploma niveau 3 Gezel Schilderen Hoe ziet je opleiding eruit? Tijdens deze opleiding leer je alles over het uitvoeren van handmatig duurzaam schilderwerk en het verwerken van moderne en klassieke decoratieve wandbekledingsmaterialen. Ook leer je over het maken van kleur- en interieuradviezen. Je volgt de opleiding in de bbl. Je gaat vijf dagen per week aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je 1 avond per week naar school om lessen te volgen. Je volgt zowel theorielessen als praktijklessen. De theorielessen worden aangeboden in een virtuele omgeving, waar je opdrachten maakt. In verschillende virtuele kamers voer je vooronderzoek uit naar bijvoorbeeld de bouwstijl van het gebouw. Daarna maak je een analyse en voer je een inspectie uit waarbij je onder andere kijkt naar wat er met de ondergrond aan de hand is. Verder stel je een advies op en breng je dit uit. Vervolgens voer je je werk uit in de praktijklessen. In de praktijklessen wordt aandacht besteed aan schilderwerk, sierpleister, moderne decoratieve technieken en wandafwerking. De theorie- en praktijklessen sluiten goed op elkaar aan. Naast het werken in de virtuele omgeving volg je ook klassikale theorielessen zoals Nederlands, LLB (hoe je als burger in de maatschappij staat) en Rekenen (Calculatie). Ook krijg je een moderne vreemde taal. Je sluit je opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien over alle vaardigheden te beschikken die een specialist interieur en decoratie nodig heeft. Tijdens de opleiding word je begeleid door een mentor op school. Hij helpt je met het afronden van je opleiding. Op je werkplek word je begeleid door een praktijkleermeester. Wat voor werk ga je doen? Als specialist interieur en decoratie werk je zelfstandig en ben je verantwoordelijk voor het inspecteren en inventariseren van interieurondergronden. Kun je offertes opstellen en uitbrengen. Je levert maatwerk als het gaat om duurzaam binnenschilderwerk en het aanbrengen van moderne en klassieke wandbekledingsmaterialen. Je houdt je bezig met moderne decoratieve technieken. Ook kun je linnen spannen en houd je je bezig met het herstellen van diverse wandbekledingsstoffen (restauratie). Als specialist interieur en decoratie bewerk je ondergronden, zodat je daarna decoratieve muurverfproducten en sierpleistermaterialen kunt aanbrengen. Daarbij geef je de klant kleur- en interieuradviezen. Waar kun je werken? Je kunt aan de slag bij bedrijven die hoge eisen stellen aan het schilder- en behangwerk. Vervolgopleiding(en) Je kunt aan de slag in de schildersbranche of doorstromen naar de opleidingen Specialist Decoratie en Restauratie op niveau 4, Ondernemer Bescherming en Afwerking op niveau 4 of naar de hbo-opleiding voor de schildersbedrijfstak. 14

15 Specialist Decoratie en Restauratie Niveau: 4 Leerweg: BBL Duur: 2 jaar toelatingseis: mbo-diploma niveau 3 Medewerker Schilderen Hoe ziet je opleiding eruit? Tijdens deze opleiding leer je alles over het uitvoeren van handmatig duurzaam restauratiewerk. Je volgt de opleiding in de bbl. Je gaat vijf dagen per week aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Verder kom je 1 avond per week naar school om lessen te volgen. Op school volg je theorie- en praktijklessen. De theorielessen worden aangeboden in een virtuele omgeving, waar je opdrachten maakt. Je werkt in verschillende virtuele kamers. Daar voer je vooronderzoek uit naar bijvoorbeeld de bouwstijl van het gebouw. Vervolgens maak je een analyse en voer je een inspectie uit waarbij je kijkt naar wat er met de ondergrond aan de hand is. Verder stel je een advies op en breng je dit uit. Tenslotte voer je je werk uit in de praktijklessen. In de praktijklessen wordt aandacht besteed aan het namaken van houtsoorten zoals Eiken en Mahonie en leer je sjabloneren, tamponeren en wikkeltechnieken. De praktijklessen en de theorielessen sluiten dus goed op elkaar aan. Naast het werken in de virtuele omgeving volg je ook klassikale theorielessen zoals Nederlands, LLB (hoe je als burger in de maatschappij staat) en Rekenen (Calculatie). Ook krijg je een moderne vreemde taal. Je sluit je opleiding af met een Proeve van Bekwaamheid, waarin je laat zien over alle vaardigheden te beschikken die een specialist decoratie en restauratie nodig heeft. Tijdens de opleiding word je begeleid door een mentor op school. Hij helpt je met het afronden van je opleiding. Op je werkplek word je begeleid door een praktijkleermeester. Wat voor werk ga je doen? Als specialist decoratie en restauratie werk je zelfstandig en ben je verantwoordelijk voor het inspecteren en inventariseren van ondergronden. Ook kun je offertes opstellen en uitbrengen. Je levert maatwerk als het gaat om restauratiewerkzaamheden. Tenslotte geef je de klant restauratieadviezen. Waar kun je werken? Je kunt aan de slag bij bedrijven die zich bezighouden met het restaureren van gebouwen. Vervolgopleiding(en) Je kunt aan de slag in de restauratiebranche of doorstromen naar de opleidingen Specialist interieur en decoratie op niveau 4, Ondernemer Bescherming en Afwerking op niveau 4 of naar de hbo-opleiding voor het restauratievak. 15

16 MEER WETEN? WEBSITE Kijk op onze website als je meer wilt weten over de opleiding, de toelatingseisen en de kosten. OPEN DAGEN Het Albeda College organiseert open dagen op verschillende momenten in het jaar. Tijdens deze open dagen kun je de leslocaties bezoeken en je goed laten informeren over de opleidingen. Kijk voor het laatste nieuws over open dagen en andere voorlichtingsmomenten op onze website TRAJECTBUREAU Als je met iemand wilt praten over je studiekeuze kun je bellen naar het Trajectbureau of naar een decaan van een specifieke locatie. Het telefoonnummer van de schilder-locatie vind je hieronder. Het Trajectbureau kun je bellen: T of mailen: albeda@albeda.nl LESLOCATIE Bij de opleidingen uit deze brochure hoort de volgende locatie: Drutenstraat CC Rotterdam T AANMELDEN EN INSCHRIJVEN Op onze website kun je je aanmelden voor een opleiding, maar dit is ook mogelijk op bovengenoemde locatie. Je kunt ook een aanmeldingsformulier opvragen bij het Trajectbureau en dit ingevuld terugsturen naar: Trajectbureau, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam. Als we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je een uitnodiging voor een gesprek op school, waarin we bespreken wat jouw mogelijkheden zijn. Na het gesprek kun je je, als je dat wilt, inschrijven voor een opleiding. 16

17 17

18 WELKOM BIJ HET ALBEDA COLLEGE! Weet je nog niet precies wat voor werk je later wilt gaan doen? Geeft niks. Maar wat je ook wilt worden, je hebt altijd een goede opleiding nodig. Bij het Albeda College kun je kiezen uit 350 mbo-opleidingen en 60 locaties. In Rotterdam en daarbuiten. Keus genoeg dus. Samen met jou bekijken we welke opleiding het beste bij je past. Ontdek waar je kansen liggen en ga ervoor! VOOR IEDEREEN Het Albeda College is een open school. Met respect, aandacht en tijd voor iedereen. Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt en wat je achtergrond is. Het Albeda College geeft je een kans. Altijd. JOUW LOOPBAAN STAAT CENTRAAL We bereiden je goed voor op een toekomst in de maatschappij. Hoe? Door leuk en goed onderwijs aan te bieden. Daarbij houden we rekening met wat je al weet en wat je al kunt. Samen met je docenten ontwikkel je jouw talenten. LEREN IN DE PRAKTIJK Je zit bij het Albeda College niet alleen maar in de klas: je loopt juist ook veel stage in de praktijk. Bij echte bedrijven, organisaties en instellingen. Leuk én leerzaam, want alleen uit boeken leren is natuurlijk niet genoeg. ZELFSTANDIGHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID Door het Albeda College word je zelfstandiger. Je leert te plannen en samen te werken. Ook leer je zelf keuzes te maken. En om verantwoordelijkheid te nemen voor de weg die je kiest. Op school, maar ook daarbuiten. Daarbij hou je natuurlijk rekening met de mensen om je heen. Want leven, leren en werken doe je samen. 18

19 ONDERNEMEND ZIJN EN ONDERNEMERSCHAP We dagen je uit om actief en creatief te zijn op school. Niet afwachten, maar aanpakken. Dat helpt jou later bij het zoeken naar leuk werk. Want actieve, ondernemende mensen maken meer kans op een goede baan. Wil je na je opleiding liever een eigen bedrijf starten? Dat kan. Wij helpen je waar mogelijk op weg. BEGELEIDING EN ZORG Bij het Albeda College kan je rekenen op begeleiding van je docenten. Als het goed gaat, maar ook als het iets minder goed gaat. Bijvoorbeeld als je op school of thuis problemen hebt. Of als je ziek bent. Wij regelen dan extra begeleiding en zorg voor jou. Het Albeda College werkt hiervoor goed samen met bijvoorbeeld de GGD, het Bureau Jeugdzorg en het Jongerenloket. Zo lukt het je misschien toch nog om je opleiding af te maken en je diploma te halen. Met je mbo-diploma op zak kun je een vervolgopleiding gaan doen. Op het mbo of op het hbo. Maar je kunt natuurlijk ook gelijk op zoek gaan naar een leuke baan. Misschien kies je ervoor om een eigen bedrijf te beginnen. Wat je ook doet: je Albeda-diploma is een goede basis om je weg te vinden in de maatschappij. HET ALBEDA COLLEGE: ECHT IETS VOOR JOU! 19

20 CORINA RENSKE SVETLANA MATTHEW ANUSCHKA Mehmet ROSE-MARY LARS MARION YILDIRIM KEVIN VINCENT SVEN FEMKE AGE CLAUDIA BETI TAMARA TYRONE IRMA BRIAN VALERIE TOM Luvienne AUGUSTUS

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH Luvienne KIEST JURIDISCH Vind je het leuk om bezig te zijn met allerlei wetten en regels? Werk je nauwkeurig en zelfstandig? Ben je dienstverlenend, communicatief en stressbestendig? DAN IS een TOEKOMST

Nadere informatie

MATTHEW KIEST MAINTENANCE

MATTHEW KIEST MAINTENANCE MATTHEW KIEST MAINTENANCE (rdm campus) Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar? Dan is een baan in de maintenancesector precies

Nadere informatie

Niveau 2: Schilder (2 jaar BBL) Glaszetter (2 jaar BBL) Industrieel lakverwerker (2 jaar BBL) Metaalconserveerder (2 jaar BBL)

Niveau 2: Schilder (2 jaar BBL) Glaszetter (2 jaar BBL) Industrieel lakverwerker (2 jaar BBL) Metaalconserveerder (2 jaar BBL) Schilderen Schilderen Kijk eens rond in je eigen kamer. Wat heeft er allemaal een verflaag? De muren, de kozijnen, de plinten, het plafond. Alles bijna dus. En een mooi kleurtje staat natuurlijk ook wel

Nadere informatie

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

STEPHANIE KIEST MODE

STEPHANIE KIEST MODE STEPHANIE KIEST MODE Ben je modebewust én technisch aangelegd? Ben je creatief en heb je gevoel voor kwaliteit? Lijkt het je een uitdaging om met stoffen en machines mooie dingen te maken? DAN IS een toekomst

Nadere informatie

ANUSCHKA T

ANUSCHKA T JUSTINE KIEST DANS Heb jij talent voor dans en zie jij een toekomst voor jezelf als professioneel danser? Wil je met dans je brood verdienen? Dan is het Albeda Dans College op zoek naar jou! JOEY ANUSCHKA

Nadere informatie

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging MAXIME KIEST Uiterlijke verzorging Ben je geïnteresseerd in haarverzorging, schoonheidsverzorging en pedicure? Stel je de wensen van een klant centraal en ga je graag met mensen om? Ben je praktisch en

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

KIEST SPORT & BEWEGEN

KIEST SPORT & BEWEGEN CINDY KIEST SPORT & BEWEGEN ZIT je NIET GRaaG STIl EN BEN je OOK NOG SPORTIEf? VIND je het leuk met mensen Om TE GaaN EN DuRf je VERaNTWOORDElIjKhEID TE DRaGEN? DaN IS EEN TOEKOmST IN DE BRaNChE SPORT

Nadere informatie

KIEST GEZONDHEIDSZORG

KIEST GEZONDHEIDSZORG LINOU KIEST GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van afwisseling? Wil je anderen

Nadere informatie

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder niveau 2 Schilder LEERWEG DUUR PLAATS BBL 2 jaar Harderwijk* * Harderwijk: De Sypel 2 Het mooie aan schilderen is dat jij de finishing touch mag verzorgen: jij maakt een huis of pand echt af en geeft het

Nadere informatie

DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS

DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS Werk je graag met mensen? Vind je het leuk om (jonge) mensen te begeleiden bij hun ontwikkeling en het inrichten van hun dagelijks leven? Werk je graag zelfstandig en

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

KIEST MUZIKANT/PRODUCER

KIEST MUZIKANT/PRODUCER BRIAN KIEST MUZIKANT/PRODUCER Heb je talent voor muziek en wil je er je beroep van maken? Dat kan natuurlijk! Maar dan heb je wel méér nodig dan alleen talent. Veel meer: Creativiteit, Concentratie, Discipline,

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

bewust Alternatieve Leerweg

bewust Alternatieve Leerweg bewust Alternatieve Leerweg leren werken in de echte wereld inleiding waar staat ambachts plein voor 3 Jonge mensen een vak leren zodat zij op eigen kracht werk vinden. Daar staat Ambachtsplein voor. We

Nadere informatie

Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Gezel Schilder niveau 3. Naam leerling

Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Gezel Schilder niveau 3. Naam leerling Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Gezel Schilder niveau 3 106058 Naam leerling Persoonlijk OpleidingsPlan (POP) Colofon Ontwikkeling en productie: Savantis Postbus 76 2740 AB Waddinxveen T 0182-64 11 11

Nadere informatie

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl Groningen 16 2014-2015 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

de dag van COrIna loop EEn dag mee met COrIna En OnTdEK Of de OplEIdIng OOK WaT voor jou IS.

de dag van COrIna loop EEn dag mee met COrIna En OnTdEK Of de OplEIdIng OOK WaT voor jou IS. Corina KIEST BOUW Heb jij technisch inzicht en wil je daar misschien je beroep van maken? Lijkt het je wat om met allerlei machines en gereedschappen een mooi product te maken? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl

Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT. www.alfa-college.nl Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 14 2014-2015 ICT www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

GEZONDHEIDSZORG MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSZORG GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en houd je van afwisseling? Vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil je anderen

Nadere informatie

STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010

STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010 STUDIEHANDLEIDING AKA 2009-2010 Opleiding : Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent Crebo : 90440 Niveau : 1 Duur opleiding : 1 jaar Leerweg : BOL Inhoud Inleiding blz. 2 Welk werk doet een assistent blz.

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij Wat maak jij morgen mee MBO Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven. Daar zijn

Nadere informatie

Wat kun je na deze opleiding? Hoe leer je?

Wat kun je na deze opleiding? Hoe leer je? ASSISTENT VERKOOP/RETAIL Als assistent verkoop/retail begroet je klanten, wijst ze de weg in de winkel en je beantwoordt eventuele vragen. Ook pak je het gekochte artikel in of legt bestellingen klaar.

Nadere informatie

op het Hondsrug vakcollege

op het Hondsrug vakcollege op het Hondsrug vakcollege Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Jij gaat het maken! Op het Hondsrug vakcollege Ben jij een Knexx bouwer of haal je jouw mobieltje uit elkaar om te weten

Nadere informatie

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je

Op het Nova College leer je een vak. Bijvoorbeeld verpleegkundige, monteur of kok. Dat kies je zelf, waarschijnlijk samen met je GELOOF IN JEZELF Jij verwacht dat je bij ons een vak kunt leren. Dat je goed onderwijs krijgt, zodat je kennis opbouwt die je nodig hebt voor later. Dat je tijdens je stage werkervaring kunt opdoen die

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl 15 2012-201 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

BEAUTY & FASHION MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

BEAUTY & FASHION MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN BEAUTY & FASHION BEAUTY & FASHION In de wereld van Beauty & Fashion draait alles om het mooi maken van mensen. Het is een aantrekkelijke wereld voor ondernemende, creatieve, sociale en vakkundige mensen.

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING VOEL JIJ JE GOED ALS ANDEREN HET NAAR HUN ZIN HEBBEN? HOUD JIJ JE HOOFD KOEL ALS IEDEREEN JOUW AANDACHT VRAAGT? HEB JE OOG VOOR DETAIL MAAR BEWAAR JE TEGELIJKERTIJD HET

Nadere informatie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie

Entree 2016/2017. Bouwen, wonen en onderhoud. novacollege.nl/entree. Dienstverlening en zorg. Horeca, voeding of voedingsindustrie novacollege.nl/entree Bouwen, wonen en onderhoud Dienstverlening en zorg Horeca, voeding of voedingsindustrie Installatie- en constructietechniek Mobiliteitsbranche Verkoop - retail Entree 2016/2017 Vijf

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE

KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE VALERIE KIEST ALBEDA BUSINESS COLLEGE Wil je deel uitmaken van een avontuurlijke en uitdagende sector? Heb je affiniteit met de Engelse taal en leidinggeven? Ben je zelfstandig en nauwkeurig en houd je

Nadere informatie

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017

novacollege.nl/autotechniek Autotechniek 2016/2017 novacollege.nl/autotechniek Autotechniek Autotechniek 2016/2017 Iemand die zo sociaal is als jij, moet je niet verstoppen in een werkplaats. Dat zei mijn stagebegeleider tegen mij. Ik puzzel graag net

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT In de sector welzijn is veel werk! En het is ook mooi werk. Want je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij helpt.

Nadere informatie

Welzijn Breed (Onderwijsassistent)

Welzijn Breed (Onderwijsassistent) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25485 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Auditorium, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk contact.

Nadere informatie

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou!

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Albeda en Zadkine MAINTENANCE Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar?

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Bouwkunde. Bouwplaatsassistent BOL/ BBL Niveau 1 1 jaar

Bouwkunde. Bouwplaatsassistent BOL/ BBL Niveau 1 1 jaar Bouwkunde Bouwkunde Als je kiest voor de bouw- of infratechniek ligt de arbeidsmarkt voor je open. In Nederland ontstaan veel nieuwe industrieën. Deze brengen veel bouwactiviteiten met zich mee. Bovendien

Nadere informatie

PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG

PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG PEDAGOGISCH & SOCIAAL WERK, MAATSCHAPPELIJKE ZORG In de wereld van Pedagogisch & Sociaal Werk, Maatschappelijke Zorg draait het om mensen. Mensen die iets

Nadere informatie

Zorghulp Helpende zorg welzijn

Zorghulp Helpende zorg welzijn Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 01 2014-2015 Zorghulp Helpende zorg welzijn www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

Mogen wij jou. de BAL toespelen? u Het Ambachtshuis Brabant biedt kleinschalige vakscholing. aan volgens het Meester-gezel-principe in Brabant.

Mogen wij jou. de BAL toespelen? u Het Ambachtshuis Brabant biedt kleinschalige vakscholing. aan volgens het Meester-gezel-principe in Brabant. Mogen wij jou de BAL toespelen? u Het Ambachtshuis Brabant biedt kleinschalige vakscholing aan volgens het Meester-gezel-principe in Brabant. u Vakbekwame, ambachtelijk geschoolde mensen zijn altijd nodig!

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen 14 2012-2013 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER

CREATIEVE TECHNIEK. vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE (ALLROUND) STAND EN DECORBOUWER CREATIEVE TECHNIEK vormgeving & styling creatieve techniek vastgoed & makelaardij SPECIALIST RESTAURATIE EN DECORATIE SPECIALIST (ALLROUND) RESTAURATIE STAND EN DECORBOUWER EN DECORATIE (ALLROUND) STAND

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk

mbo cultuurtechnisch loonwerk mbo cultuurtechnisch loonwerk 2017 2018 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk. En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 26 Hout en Meubel chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

INFORMATIE V M B 2015 B

INFORMATIE V M B 2015 B INFORMATIE VMBO 2015 BORNEGO COLLEGE GOED VOOR ELKAAR! WWW.BORNEGO.NL Ik ben geen type om met mijn neus in de boeken te zitten. Daarom doe ik basis. We hebben bij Bornego Beugel gelukkig veel praktijklessen.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JE HELPT MENSEN ER GOED UITZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Plantenteelt. incl. Sierteelt

Wat maak jij. morgen mee MBO. Plantenteelt. incl. Sierteelt Wat maak jij morgen mee MBO incl. Sierteelt Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN

LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN LISANNE KIEST HORECA - KEUKEN IS HET JOUW DROOM OM ELKE DAG HEERLIJKE GERECHTEN TE BEREIDEN VAN MOOIE, VERSE PRODUCTEN? KUN JE GOED WERKEN OP ONREGELMATIGE TIJDEN? WEET JIJ JE COLLEGA S IN DE KEUKEN TE

Nadere informatie

Ik. k.an niet kiezen.'',, '--...\. 0

Ik. k.an niet kiezen.'',, '--...\. 0 111 -- Ik. k.an niet kiezen??? WelZ J" zor9.'',, '--...\. 0 -- 0 HELP! Ik kan niet kiezen! Moet je binnenkort een keuze maken voor een vervolgopleiding? Vind je het lastig om deze keuze te maken? Dat kunnen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen

ik ga voor de academie voor economie en ondernemen ik ga voor de academie voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of een marketingmedewerker.

Nadere informatie

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING

WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING WESSEL KIEST HORECA - BEDIENING BEN JIJ DE GASTVROUW OF GASTHEER DIE GEDREVEN WORDT DOOR PASSIE EN AMBITIE? BEN JE GASTVRIJ EN DIENSTVERLENEND? MAAK JIJ HET VERSCHIL EN BEZORG JIJ JE GASTEN EEN ONVERGETELIJKE

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk

Wat maak jij. morgen mee MBO. Loonwerk Wat maak jij morgen mee MBO Loonwerk Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

DOOR NAAR HET MBO DE KEUZE EN CONSEQUENTIES VAN EEN BBL-OPLEIDING

DOOR NAAR HET MBO DE KEUZE EN CONSEQUENTIES VAN EEN BBL-OPLEIDING DOOR NAAR HET MBO DE KEUZE EN CONSEQUENTIES VAN EEN BBL-OPLEIDING DOOR NAAR HET MBO DE KEUZE EN CONSEQUENTIES VAN EEN BBL-OPLEIDING Na het behalen van je vmbo-diploma, is het tijd om door te gaan naar

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College!

Werken in de Handel. Je haalt je papieren met een beroepsopleiding bij het Albeda College! BRIAN KIEST Handel & Commercie Ben je dienstverlenend ingesteld en ben je commercieel? Heb je een flexibele instelling en weet je van aanpakken? DAN IS EEN TOEKOMST IN DE HANDEL & COMMERCIE ECHT IETS VOOR

Nadere informatie

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg)

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Einsteinweg, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel en Verkoop

HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP. creatief en commercieel. Handel en Verkoop HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel HANDEL & VERKOOP creatief en commercieel Handel en Verkoop 20e jaargang nummer 2 november 2012 informatiebrochure 2014-2015 Handel en Verkoop Een goed verkoopgesprek

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

Ontdek je toekomst in de schoonmaak!

Ontdek je toekomst in de schoonmaak! Ontdek je toekomst in de schoonmaak! Werken en leren in de schoonmaak- en glazenwassersbranche www.schoonwerkt.nl Schoonmaak is overal Inhoud Overal waar je komt, wordt schoongemaakt. Op school, op je

Nadere informatie

Horeca en Facilitaire dienstverlening

Horeca en Facilitaire dienstverlening Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 06 2014-2015 Horeca en Facilitaire dienstverlening www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

Ontdek je toekomst in de schoonmaak!

Ontdek je toekomst in de schoonmaak! Ontdek je toekomst in de schoonmaak! Werken en leren in de schoonmaak- en glazenwassersbranche www.schoonwerkt.nl Schoonmaak is overal Overal waar je komt, wordt schoongemaakt. Op school, op je werk, in

Nadere informatie

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL WERKEN ALS KAPPER OF EEN EIGEN SALON STARTEN Jij besteedt zelf veel aandacht aan je uiterlijk. En dat is goed. Want mensen kijken toch of hun kapper

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op

mbo cultuurtechnisch loonwerk Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk 2016 2017 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Infratechniek Installatietechniek Vormgeving en architectuur Bouw 2014/2015 Ik ben de afgelopen jaren wijzer en rustiger geworden. Vroeger was ik een probleemjochie, nu luister

Nadere informatie

FLOWER DESIGN. Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur:

FLOWER DESIGN. Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam. 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur: FLOWER DESIGN Wellantcollege MBO Aalsmeer Wellantcollege Linnaeus MBO Amsterdam 2010-2011 Flower Design, Bloem en Interieur: - Medewerker Bloembinden (niv.2) BBL - Vakbekwaam Medewerker Bloembinden (niv.3)

Nadere informatie

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 Ik ben altijd met kleding bezig. Een creatieve opleiding lag dus voor de hand. Maar tijdens het zoeken, merkte ik

Nadere informatie

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van de Maakindustrie Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN

Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN Informatie voor ouders / verzorgers EEN MBO-OPLEIDING IN DE FOODBRANCHE BIEDT VOLOP KANSEN Uw zoon of dochter is op zoek naar een passende mbo-opleiding. Niet gemakkelijk, want het aanbod is groot. Wilt

Nadere informatie

Stap 2 D Check Jouw droom

Stap 2 D Check Jouw droom D-Check van: Stap 1 D Check Waar sta jij nu? Misschien weet jij al wat je na het VMBO wilt gaan doen, maar misschien heb je nog geen enkel idee. Dan is het best een lastige keuze, er zijn namelijk veel

Nadere informatie

SVEN KIEST MOBILITEIT

SVEN KIEST MOBILITEIT SVEN KIEST MOBILITEIT Lijkt het je wat om verschillende voertuigen op de weg te krijgen én te houden? Heb je gevoel voor techniek? Werk je graag met je handen? DAN IS een toekomst in de mobiliteit ECHT

Nadere informatie

HAAR- EN SCHOONHEIDSVERZORGING ECONOMIE & DIENSTVERLENING

HAAR- EN SCHOONHEIDSVERZORGING ECONOMIE & DIENSTVERLENING HAAR- EN SCHOONHEIDSVERZORGING ECONOMIE & DIENSTVERLENING Haarverzorging Schoonheidsverzorging 1 De weg naar su VAN EN VOOR HEEL DRENTHE Drenthe College is een regionaal opleidingen centrum, een school

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL JIJ WERKT GRAAG MET JE HANDEN Een vak leren door te werken. Dat kan bij de School voor Techniek! Voor technische mensen is er altijd werk. Je kunt bij

Nadere informatie

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND

Uw kind gaat naar het mbo HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND HORIZONCOLLEGE.NL ALKMAAR HEERHUGOWAARD HOORN PURMEREND Uw kind gaat naar het mbo Inhoud 1 Uw kind gaat naar het mbo p3 - De overstap naar het mbo 2 Een beroep leren op het Horizon College p4 - Uw kind

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl

Hoogeveen 2012-2013. Brood en Banket. www.alfa-college.nl Hoogeveen 26 2012-2013 Brood en Banket www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD

Business & Sport HOE IS DE OPLEIDING OPGEBOUWD ondernemend zijn en: Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25166 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Middachtensingel, Arnhem; Papendallaan, Arnhem creatief het leuk vinden om

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie