Verslag. Groot onderhoud Offenbachstraat: derde klankbordgroepbijeenkomst. Gemeente Tilburg TIL017. Tilburg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag. Groot onderhoud Offenbachstraat: derde klankbordgroepbijeenkomst. Gemeente Tilburg TIL017. Tilburg"

Transcriptie

1 Verslag Betreft Opdrachtgever Ons kenmerk Plaats Groot onderhoud Offenbachstraat: derde klankbordgroepbijeenkomst Gemeente Tilburg TIL017 Tilburg Datum 30 juni 2016 Aanwezig Kristiaan van Riel Gemeente Tilburg Tim Meeuwsen Kragten Wilbert de Hoog Kragten Wendy Mutsaers Offenbachstraat 134 Nawid Fazeli Offenbachstraat 157 Philip Mijland Von Suppéstraat 49 Rob Ros Benatzkystraat 20 Robin Smith Von Suppéstraat 43 Etienne van der linden Benatzkystraat 26 Mark van de Broek Offenbachstraat 116 Herman Bruggeman Offenbachstraat 166 H. van den Broek Von Suppéstraat 26 Afwezig Willem Dinslage Offenbachstraat 66 Verzendlijst Aanwezigen en archief ACTIE VERSLAG 1. Opening Kristiaan opent de bijeenkomst en heet de aanwezigen welkom. In deze derde klankbordgroepbijeenkomst staat het bespreken van het definitief ontwerp centraal. In de tweede bijeenkomst van eind 2015 is aangegeven dat het voorontwerp getoetst zou worden door de specialisten van de gemeente Tilburg om zo te borgen dat het ontwerp voldoet aan de beleidskaders van de gemeente. Deze toetsing heeft de nodige tijd gevergd omdat bijvoorbeeld vanuit de specialisten behoorlijke weerstand was tegen het vellen van de bomen. Het nu voorliggende plan dat teruggekoppeld wordt kan rekenen op de interne goedkeuring. 2. Toelichting definitief ontwerp Omdat in de vorige klankbordgroepbijeenkomst er veel tijd nodig was om alles goed te bespreken wordt nu voorgesteld om alle afzonderlijke onderdelen van het plan te bespreken en dan specifiek stil te staan bij mogelijke aandachtspunten. Om te voorkomen dat weer de Benatskystraat als laatste wordt behandeld wordt de volgorde aangepast. Kristiaan geeft aan dat het voorstel van de Benatskystraat voor het instellen van éénrichtingsverkeer intern is besproken maar niet de goedkeuring van de verkeerskundige van de gemeente kan krijgen. Door de overige klankbordgroepleden wordt negatief gereageerd op de vertegenwoordigers van de Benatskystraat dat ze buiten de klankbordgroep om naar de gemeente zijn gegaan om te pleiten voor hun belang. Kristiaan geeft aan dat omwille van transparantie naar de klankbordgroep ook dit gesprek met de klankbordgroep wordt gedeeld. Door Tim wordt het definitief ontwerp toegelicht. In het verslag zijn alle wegvakken afzonderlijk behandeld.

2 Blad 2 Gedeelte Offenbachstraat (vanaf Vlashofstraat tot Heubergerstraat) Door de klankbordgroepleden wordt gevraagd of het gemotoriseerd verkeer over de fietsstroken mag rijden. Dit mag. De maatvoering van de fietssuggestiestroken is conform het gemeentelijk beleid en passend bij een 30 km/h zone. In het ontwerp is het eerste gedeelte nog aangegeven als asfalt. Dit is niet correct en worden klinkers. In de groenstrook is een doorsteek gemaakt waar dient deze voor? Er is gekozen voor één centrale doorgang in plaats van twee doorgangen dit om te voorkomen dat het groen te veel versnipperd wordt. Het beeld van dit gedeelte is conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Gedeelte Offenbachstraat (Heubergerstraat tot Lannerstraat / Zellerstraat) De klankbordgroepleden vinden dat door het toevoegen van de groenblokken het beeld van de weg wordt verbeterd ten opzichte van het stenig beeld dat nu aanwezig is. Gevraagd wordt waarom het middelste plateau niet is gemarkeerd. Om te zorgen voor een goede verdeling van het aantal plateaus in de Offenbachstraat is besloten om dit kruispunt niet te voorzien van een plateau en het kruispunt direct na de bocht wel, zoals tijdens de eerdere klankbordgroepoverleggen besproken.

3 Blad 3 Gevraagd wordt of het verkeer van rechts voorrang heeft? In een 30 km/h zone heeft het verkeer van recht voorrang. Om dit te accentueren is bijvoorbeeld de fietsstrook ter hoogte van de zijweg niet doorgetrokken zodat het duidelijk is dat de weg van rechts voorrang heeft. Het instellen van voorrang voor verkeer van rechts draagt bij aan de beheersing van de snelheid op de Offenbachstraat. Er worden geen paaltjes op de hoeken van een plateau geplaatst. De gemeente Tilburg probeert het aantal objecten waaronder paaltjes zoveel mogelijk te voorkomen. Door het plaatsen van de bomen op de hoeken van het plateau zorgen we ervoor dat dit de geleiding van het verkeer wordt versterkt. Beeld van dit gedeelte is conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Het parkeren zoals in de huidige situatie is op de kruisingsvlakken is vervangen door blokken groen. Dit ter accentuering van de kruising en het tegengaan van parkeren. Gedeelte Offenbachstraat (Lannerstraat / Zellerstraat - Leharstraat) De fietsenrekken voor de kringloop winkel worden verwijderd. Voor de fietsenwinkel komen wel voorzieningen. Afgesproken dat de fietsvoorziening komt waarbij de doorgang (1.00m). op het trottoir geborgd blijft. Voorkeur gaat uit naar fietsbeugels. Afstemming voor het type fietsvoorziening zal nog nader afgestemd worden tussen gemeente en ondernemer. Er is een discussie geweest over de maatvoering van de groenvakken. Formeel is het oppervlak van diverse plantvakken te klein volgens de normen van de gemeente Tilburg. Afgesproken is met de gemeente Tilburg dat deze indeling gehandhaafd blijft. Het beeld van dit wegvak is conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Gedeelte Offenbachstraat (Zellerstraat Leharstraat Von Suppéstraat)

4 Blad 4 Vanuit de gemeente is de eis gekomen dat de bomen doorgezet worden. Dit om de lijn te handhaven. De openbare verlichting komt in het trottoir. De parkeerstroken worden niet voorzien van vakverdeling om zo afzonderlijke parkeerplaatsen aan te duiden. De praktijk leert dat er dan meer voertuigen geparkeerd kunnen worden dan wanneer de vakken vooraf gedefinieerd zijn. Er rijdt een vrachtwagen achteruit de (doorsteek naast huisnummer 124) in. De vrachtwagen rijdt vanuit weerszijde van de Offenbachstraat het hofje in. Om te voorkomen dat de vrachtwagen tegen de geparkeerde voertuigen rijdt is besloten dat de entree met 1 meter wordt verbreed ten laste van de parkeerstrook. De klankbordgroep kan zich vinden in het beeld dat is gepresenteerd.

5 Blad 5 Gedeelte Offenbachstraat (Benatzkystraat Beethovenlaan) De bestaande bomen komen te vervallen. De klankbordgroepleden vragen zich af waar de lichtmasten worden geplaatst. In de huidige situatie zijn deze tussen de parkeerplaatsen geplaatst. De bestaande masten wordt verplaatst naar het trottoir. Het gepresenteerde beeld is conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Benatzkystraat (Deel 1) Rondom de fysio worden zoveel mogelijk parkeerplaatsen gemaakt. Het gedeelte bij de Kwantum is geen gemeentegrond. Vandaar dat er geen maatregelen zijn voorgesteld. Door de klankbordgroepleden wordt gesignaleerd dat men vaak bij het gebouw van de KPN moet zijn voor aanpassing aan het glasvezelnetwerk. Kan er iets gedaan worden om overlast te voorkomen? Dit punt wordt intern teruggekoppeld en indien mogelijk meegenomen bij de technische uitwerking. Verder wordt gemeld dat er in de bocht aan de zijde van het KPN-gebouw een groot luik zit waar in de uitwerking rekening mee gehouden moet worden. Er komt 1 invalideparkeerplaats bij de fysio. Overige vergunningen voor invalideparkeerplaatsen zijn bij de gemeente niet bekend. Door het kantelen van de parkeervakken is het mogelijk om van het kruispunt een haakse aansluiting te maken. Het beeld is conform eerdere afspraken met klankbordgroep.

6 Blad 6 Benatzkystraat (Deel 2) Op verzoek van de klankbordgroepleden is het straatbeeld groener gemaakt. Daar waar er ruimte is, is deze voor parkeren ingevuld. Het stukje trottoir, insteek parkeervakken, (huisnummer 26) kan komen te vervallen. Even verderop kan de inrit dan enigszins verbreed worden. De keuze tussen breed trottoir en smal trottoir is akkoord. De boom bij de Benatzkystraat 19 staat in de weg tussen de 2 inritten. Er wordt voorgesteld om deze boom niet te plaatsen. De huidige bomen met uitzondering van de 7 jaar geleden geplante bomen worden gekapt, dit is conform de wens van de klankbordgroep. Hier zal een kapvergunning voor worden aangevraagd, welke nog niet is verleend. Het beeld is conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Benatzkystraat (Deel 3) In de openbare ruimte zijn er meer parkeerplaatsen gerealiseerd. De bochten zijn verruimd voor het borgen van een goede toegankelijkheid. Naar aanleiding van dit wegvak is een algemene discussie ontstaan over de vormgeving van de opgangen van de plateaus. Door de klankbordgroepleden is de wens uitgesproken voor een geleidelijke overgang van klinkers en geen harde overgang met behulp van vaste elementen. Het beleid van de gemeente is waarschijnlijk vaste elementen. Dit aspect zal in de vervolgfase worden uitgewerkt. Het gepresenteerde beeld is conform eerdere afspraken met klankbordgroep.

7 Blad 7 Von Suppéstraat (deel 1) Er komt 1 parkeerplaats te vervallen om meer fietsen te kunnen stallen. Er wordt aandacht gevraagd voor een invalide opgang. Verder zijn er geen opmerkingen en is het beeld conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Von Suppéstraat (deel 2) Bij huisnummer 9 of 11 ontbreekt een inrit. Verder zijn er geen opmerkingen en is het beeld conform eerdere afspraken met klankbordgroep. Aangegeven is dat een algemene check plaats zal vinden in de vervolgfase.

8 Blad 8 Von Suppéstraat (deel 3) Om het oneigenlijk gebruik bij de bouwmarkt (Karwei) tegen te gaan is een groenstrook ingetekend, welke mogelijk nog komt te vervallen in afstemming met de eigenaar van de Karwei. In de vervolgfase zal het ontwerp nog nader worden getoetst op draaicirkels voor het vrachtverkeer. Aangegeven wordt dat op de hoek in aansluiting op het pand een invalideopgang aanwezig is. Het groenvak en eventueel een parkeervak zal hierdoor komen te vervallen en het trottoir zal uitgebreid worden. De klankbordgroepleden vinden deze inrichting een goede verbetering ten opzichte van de huidige inrichting van de weg. Von Suppéstraat (deel 4) Zie opmerkingen gedeelte Von Suppéstraat deel 3. Trottoir insteek tussen de parkeervakken mag vervallen. Overige opmerkingen: De vraag wordt gesteld of er afstemming heeft plaatsgevonden met het BAT aangaande de opstelplaatsen voor de containers. Aangegeven wordt dat dit zal gebeuren op basis van de nu voorliggende tekening. Door de vertegenwoordigers van de Benatzkystraat is de vraag gesteld of er iets gedaan kan worden tegen de overlast van fietsers op het trottoir komende vanuit de hofjes van de Beethovenlaan. In dit kader zijn drie opties gepresenteerd qua locatie en aantal fietssluizen. Door de klankbordgroepleden wordt geconcludeerd

9 Blad 9 dat twee fietssluizen afdoende zijn. Mogelijk dat deze kunnen worden aangevuld met een fietssluis aan de overzijde van de Offenbachstraat. Door de aanwezigen wordt wel aandacht gevraagd voor het recht van overpad. De gemeente zoekt uit of dit consequenties heeft voor het plaatsen van de fietssluizen. Mocht dit zo zijn dan is het alternatief: verplaatsen naar de binnenkant. 3. Vervolgproces Na de vakantie wordt gestart met de technische uitwerking van het plan. Het is de bedoeling dat de werkzaamheden in 2017 worden uitgevoerd. 4. Rondvraag Kristiaan vraagt de aanwezigen hoe het proces tot op heden ervaren wordt. Klankbordgroepleden geven aan het prettig te vinden dat er goed naar ze geluisterd wordt en dat duidelijk wordt uitgelegd waarom bepaalde zaken wel of niet mogelijk zijn. De doorlooptijd is wel langer dan verwacht. Een tussentijdse terugkoppeling was prettig geweest. Kristiaan dankt de aanwezigen voor hun inbreng en wenst iedereen een prettige vakantie.

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o.

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 1 21 september 2015 Programma van vanavond Toelichting invulling avond: Onze rol / jullie rol Terugblik vorige bijeenkomst Plangebied Wensen en knelpunten

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan INSPRAAKRAPPORTAGE Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan Gemeente Velsen Juli 2019 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1.0 INLEIDING... 2 1.1 Inspraakprocedure... 2 1.2 Leeswijzer... 2 1.3 Klankbordgroep...

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat)

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Reactienota Datum: : 03 juli 2015 Aan : Openbaar Kopie aan : - Van Onderwerp: : Gijs Flink : Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Onderhoud

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren

1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren 1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren Dilgt Hemmen Essen, deelgebied 5 en 6 2003-2013 Gemeenteraad stelt beleidskaders vast voor Haren Noord Landschapsontwikkelingsplan 2003 Ontwikkelvisie Dilgt Hemmen

Nadere informatie

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST

SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST SCHETSONTWERP KOOG VAN DE TOEKOMST ONTWERPIDEEËN VOOR DE KOOG IN UITGEEST JANUARI 2019 Reconstructie De Koog Uitgeest Overzicht 2 Pagina Titel 7 Links INHOUDSOPGAVE Schetsontwerp 4 Ontwerpthema s 6 Groene

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord. Verslag: B.D. Young-van Leijen (MKW secretariaatsservices)

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord. Verslag: B.D. Young-van Leijen (MKW secretariaatsservices) Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juli 2015 (2 e bijeenkomst) De Driehoek, Woestijgerweg 3 te Amersfoort 19.00 21.00 uur Gemeente:

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT INVENTARISATIE 27.10.20101 Grootgenhouterstraat hoge snelheid (landbouwverkeer) hinderlijk parkeren Onoverzichtelijke kruisingen met Hubertusstraat en Printhagen Hubertusstraat

Nadere informatie

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst

Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat. Informatiebijeenkomst Herinrichting Kapteynlaan /Aartsbisschop Romerostraat Informatiebijeenkomst 03 09 2015 03/09/2015 1 Agenda Welkom Trudie Timmerman Terugkoppeling en doelen Koen Westrik Verkeerstechnisch ontwerp Fred van

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Herinrichting Stationsstraat en omgeving

Herinrichting Stationsstraat en omgeving Herinrichting Stationsstraat en omgeving 29 november 2017 Programma 19.30u - Inleiding 19.35u - Doelstellingen, ambities en stand van zaken 19.45u - Proces, uitgangspunten en ontwerp 20.15u - Pauze en

Nadere informatie

Gemeente Druten: Michel Lepoutre (wethouder), Michel Eijkhout, Peggy Verbakel, Willie van Zonsbeek

Gemeente Druten: Michel Lepoutre (wethouder), Michel Eijkhout, Peggy Verbakel, Willie van Zonsbeek Verslag Betreft Klankbordgroep 1 - Aanpak Hogestraat Opdrachtgever Gemeente Druten Ons kenmerk DRU015 Plaats Druten Datum 22-3-2016 Aanwezig Gemeente Druten: Michel Lepoutre (wethouder), Michel Eijkhout,

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp

bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp bijlage 10 Toelichting Voorlopig Ontwerp IBP 3.4. Kruising Oosterengweg - Van Riebeeckweg Verkeerskundig De VRI kruising Oosterengweg Van Riebeeckweg wordt aangepast met de aanleg van fietsopstelstroken

Nadere informatie

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord

Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Verslag Participatiegroep gemeente Amersfoort inzake Woestijgerweg-Noord Datum: Plaats: Tijd: Aanwezig: 2 juni 2015 (1 e bijeenkomst) Martuskerk, Copernicusstraat te Amersfoort 19.00 21.30 uur Gemeente:

Nadere informatie

Herinrichting kruising Wilhelmakade - Prinsesseweg. LTA ja: Maand 5 Jaar 2017 LTA nee: Niet op LTA

Herinrichting kruising Wilhelmakade - Prinsesseweg. LTA ja: Maand 5 Jaar 2017 LTA nee: Niet op LTA Raadsvoorstel Onderwerp Herinrichting kruising Wilhelmakade - Prinsesseweg Registratienr. 6287928 Steller/telnr. J.S. Bos/ 8058 Bijlagen 4 Classificatie Openbaar Geheim Vertrouwelijk Portefeuillehouder

Nadere informatie

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Ruimte en Economie Advies Doorkiesnummers: Aan Van Wiebe Mulder Afschrift aan Memo Datum 24-05-2017 Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Onderwerp Variantenstudie herinrichting Havenstraat en Hugo de Grootstraat

Nadere informatie

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen

Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Maatregelen- en doelenmatrix OV Roosevelt & Trekvliet Rood = gewijzigd Doorgestreept = vervallen Onderwerp (afkomstig Bewegwijzering Bij de straatnaamcommissie nagaan of er wijzigen aangebracht kunnen

Nadere informatie

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken.

Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit binnenkort schoonmaken. Melding Actie Foto Tulpstraat. In het plantsoen ter hoogte van de Kamillestraat staat erg veel onkruid. Dit komt ook op meer plaatsen voor. Dit wordt doorgegeven aan Onderhoud Enschede. Zij zullen dit

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

- 1 - Verharding en markering Nr. Reactie Antwoord

- 1 - Verharding en markering Nr. Reactie Antwoord Verharding en markering 1 In de bocht van de Italiëlaan, wijzigt de breedte van de rijbaan. Dit maakt het rijden moeilijker dan als de wegbreedte hetzelfde is. Kan dit worden aangepast zodat er meer overzicht

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Agenda 1. Opening en terugkoppeling proces 19:00 19:10 2. Toelichting beleidsgedeelte GVVP 19:10 19:30 3. Stellingen

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Resultaten van het arrangement Albert Erhardt en Lucien de Baere Februari 2017 2017 Royal HaskoningDHV, All rights reserved Alleen voor intern gebruik Programma 1. Inleiding

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Verslag van vergadering Bewonersavond Nej Erf Wanssum, 16 januari 2018

Verslag van vergadering Bewonersavond Nej Erf Wanssum, 16 januari 2018 Verslag van vergadering Aanwezig Ca. 86 bewoners Jan Hurenkamp, Theo Theunissen, Marc Beterams, Twan Tissen, Sjaak Deenen en Henk van Tilburg, Dick Kroos en Dennis Duijkers Namens de dorpsraad: Petra Vermeulen

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat

Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat BOULEVARD SCHEVENINGEN Plantoelichting voorontwepen Scheveningseslag en Harteveltstraat 1. Inleiding Bij de uitwerking van het ontwerp van de herinrichting Boulevard Scheveningen van de Spaanse architect

Nadere informatie

Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari Plan m. Plankaart

Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari Plan m. Plankaart Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari 2011 1 Plan 0 10 50m Plankaart Rijnboutt Leusden Biezenkamp 15 februari 2011 2 0 10 50m Blok B Marcuskerk Blok A Hamersveld & De Asschat Blok C Voetgangersgebied

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN

AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN AANPAK HOGESTRAAT DRUTEN Klankbordgroepavond 22 maart 2016 1. VOORSTELRONDE NAMENS GEMEENTE DRUTEN Michel Lepoutre - Wethouder Michel Eijkhout - projectleider en adviseur openbare ruimte Willie van Zonsbeek

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Reacties bewonersavond Beusichemseweg 22 maart 2017

Reacties bewonersavond Beusichemseweg 22 maart 2017 Reacties bewonersavond Beusichemseweg 22 maart 2017 Op de bewonersavond waren circa 60 personen aanwezig. Circa 250-275 huishoudens hebben een uitnodiging voor de avond gehad van Klankbordgroep Mooi t

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst

Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst Informatiebijeenkomst 26 januari 2017 te Middelaar Vraag en antwoordenlijst Vraag c.q. opmerking 1 Stand van zaken flora- en fauna onderzoek bermzijde nieuw fietspad (staan bijzondere planten). Er gaan

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Reacties inloopavond Middelburgsestraat

Reacties inloopavond Middelburgsestraat Reacties inloopavond Middelburgsestraat Adres Vraag/opmerking reactie Middelburgsestraat 22 Door de trottoirs gelijkvloers met de rijbaan te maken ontstaat er onduidelijkheid waar je moet rijden. Omdat

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand

'.SP - GemeenteWATERLAND. : 2juni2016 : U : J.Verleg : (0299) :2. Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand GemeenteWATERLAND '.SP - Aan de bewoners van de Bereklauw en Leeuwetand Da/um Kenmerk Be bandeld door Dooreiesnsmmer Bijlagen Uil) brief ian Uw kenmerk : 2juni2016 : U16.03499 : J.Verleg : (0299) 658 574

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen

Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen Documentnummer: Versie: 1.0 CA160019R01 Datum rapport: 16-08-2016 Opdrachtgever: Gemeente Roermond Contactpersoon: De heer R. Rosenboom Functie: Naam: Gezien

Nadere informatie

Antwoord: de bochtstraal zal voldoende worden ontworpen dus deze aanpassing nemen we mee.

Antwoord: de bochtstraal zal voldoende worden ontworpen dus deze aanpassing nemen we mee. Verslag bewonersavond Sint Jacobslaan fase III Harold Klomp, project coördinator (Gemeente Nijmegen) Roel Hartenhof, werkvoorbereider (Gemeente Nijmegen) Tjerry Kusters, adviseur verkeer (Gemeente Nijmegen)

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Definitief ontwerp Fok en Schans

Definitief ontwerp Fok en Schans December 2016 Definitief ontwerp Fok en Schans Het begin De wens om de Schans en Fok aan te pakken staat al lang op de wensenlijst van de bewonersorganisatie Wijkbelang Heerenveen Noord en de gemeente

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012

GEMEENTE HARENKARSPEL afdeling Ruimte CONCEPT november 2011- maart 2012 VERKENNING MOGELIJKHEDEN MAATREGELEN / INRICHTEN 30 KM-GEBIED Delftweg Koorndijk - Kalverdijk Fragment Grote Historische topografische Atlas Noord-Holland 1894/1933 Bestaande situatie GEMEENTE HARENKARSPEL

Nadere informatie

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017 Reconstructie Dirk Boutslaan Lucas Gasselstraat Breitnerstraat Informatieavond maandag 29 mei 2017 Inhoud 1. Programma infoavond 2. Aanleiding 3. Uitgangspunten 4. Voorlopig Ontwerp 5. Referentiebeelden

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015

Inrichtingsplan Kastelenbuurt. Bewonersavond 28 mei 2015 Inrichtingsplan Kastelenbuurt Bewonersavond 28 mei 2015 Project ophogen Kastelenbuurt Werkgroepen: van ideeën tot ontwerp Werkgroepen Werkgroepen Openbare ruimte, groen en verkeer: belangrijkste onderwerpen

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Verslag bewonersavond Reconstructie Weustenrade Gehouden op woensdagavond 3 oktober 2012 in café Bulscher te Weustenrade.

Verslag bewonersavond Reconstructie Weustenrade Gehouden op woensdagavond 3 oktober 2012 in café Bulscher te Weustenrade. Verslag bewonersavond Reconstructie Weustenrade Gehouden op woensdagavond 3 oktober 2012 in café Bulscher te Weustenrade. Het voorliggende verslag is een aanvulling op de bijgevoegde hand-outs van de presentatie.

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Herinrichting Laagstraat in Rijen. Bewonersbijeenkomst 12 mei 2015

Herinrichting Laagstraat in Rijen. Bewonersbijeenkomst 12 mei 2015 Herinrichting Laagstraat in Rijen Bewonersbijeenkomst 12 mei 2015 1 Agenda 19:30 Welkom 19:45 Presentatie 20:15 Pauze, inzage en vragen stellen aan de werkgroep 20:45 Plenaire discussie, o.l.v. de gemeente

Nadere informatie

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer

FIETSTROMMELS. voorstel PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer FIETSTROMMELS IN HET VALKENBOSKWARTIER PLAATSINGSPLAN - 24 juni 2014 - INGENIEURSBUREAU DEN HAAG in opdracht van Dienst Stedelijke Ontwikkeling afdeling Verkeer INLEIDING Het Valkenboskwartier is een mooie

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

1 Inleiding. Ontwerp Johan Wagenaarlaan. Gemeente Heemstede. 21 mei 2015 HSD028/Gth/0167.02 20 mei 2015

1 Inleiding. Ontwerp Johan Wagenaarlaan. Gemeente Heemstede. 21 mei 2015 HSD028/Gth/0167.02 20 mei 2015 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan op 10 april van 19.30 tot 21.15 uur in de zaal Maenen te Valkenswaard Aanwezig: Wethouder M. Wijnen A. De Vries (projectleider gemeente)

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras

Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Groot onderhoud Bovenweg Sint Pancras Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door college van B&W van de gemeente Langedijk d.d. 4 maart 2014. Reacties,

Nadere informatie

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer 1ste communicatieavond op 17 maart 2015 raadszaal van stadhuis datum verzending: aanwezig namens de gemeente: M. van Galen (verkeerskundige) K. van

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie