Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 1 juli 2014. Geachte ouder(s)/verzorger(s),"

Transcriptie

1 Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 1 juli 2014 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen. Omdat uw zoon/dochter komend jaar werkt met de ipad, staan er tabletlicenties op de boekenlijst van Van Dijk Educatie en bijna geen papieren boeken 1. U dient de leermiddelen bij voorkeur te bestellen vóór 20 juli Het is het van belang dat u, samen met uw zoon/dochter, de ipad startklaar maakt. Dat dient te gebeuren voor de start van het schooljaar. Zeker als u geen ervaring heeft met Apple en Google vraagt dit de nodige aandacht en tijd. Het is voor het gebruiksgemak van uw kind en voor zijn/haar privacy en veiligheid erg belangrijk. 1. Apple ID en icloud Om icloud te gebruiken heeft uw zoon/dochter een Apple ID nodig. Maak samen met uw zoon/dochter een Apple ID aan. Hiermee is het mogelijk om de apps te installeren die nodig zijn in de les. Daarnaast kunnen allerlei gegevens (bijvoorbeeld bestanden, foto s) worden gesynchroniseerd. Hoe u de ipad goed instelt en een Apple ID aanmaakt leest u in bijlage Applijst Er zijn standaard al veel apps op de ipad geïnstalleerd. Daarnaast vragen we leerlingen ook andere (onderwijskundige) Apps te installeren. Welke dat zijn leest u in bijlage Google account Dit jaar zal uw zoon/dochter gevraagd worden zaken op te slaan, te delen, te mailen en te publiceren, bijvoorbeeld een presentatie, werkstuk of zelfgemaakte film. We gebruiken daarvoor Google als uitgangspunt. Ook diensten als YouTube vallen onder Google. We zullen uw zoon/dochter aanleren er op een verantwoorde manier gebruik van te maken. Maak samen met uw zoon/dochter een Google-account aan. Hoe u dat doet kunt u lezen in bijlage 3. 1 Het werkboek Engels ontvangt u op papier thuis via Van Dijk Educatie. De papieren werkboeken voor aardrijkskunde, biologie/verzorging, Frans en levensbeschouwing ontvangt uw zoon/dochter via de docent in de klas.

2 We realiseren ons dat het instellen en aanmaken van al deze zaken u tijd kost. We vinden het echter heel belangrijk u actief bij de start van dit proces te betrekken, omdat we graag samen met u de verantwoordelijkheid dragen voor het gebruik van de ipad. Wij raden u dan ook aan om de ipad in te stellen samen met uw zoon/dochter, en de wachtwoorden ook zelf goed te noteren. Bij de start van het schooljaar en in het vak Informatie & Communicatie zullen we uw zoon/dochter op weg helpen bij het downloaden van de digitale schoolboeken en bij de verschillende instellingen van de ipad. Uw zoon/dochter moet dan zelf ook beschikken over zijn/haar Apple ID en Google-account. Wilt u meer weten over het werken met de ipad komend schooljaar, kijk dan op onder GROEP 8. U vindt hier onder andere het ICT-protocol waarin de regels staan met betrekking tot ICT-gebruik. Wij adviseren u de ipad goed te verzekeren en te voorzien van een stevige hoes (bijvoorbeeld de Griffin Survivor). Uw zoon/dochter maakt vanaf de eerste schooldag, op 1 september, gebruik van de ipad. Zorgt u er dus alstublieft voor dat de ipad dan startklaar en volledig opgeladen is. Wij hopen samen met uw zoon/dochter na de vakantie te beginnen aan een succesvol en inspirerend schooljaar, met de ipad als hulpmiddel bij het leren. Met vriendelijke groet, R. Majewski, afdelingsconrector brugklassen P. Schuitema, coördinator ICT & onderwijs Bijlagen: - ipad voor het eerst in gebruik nemen en Apple ID aanmaken (bijlage 1) - Benodigde apps voor in de les (bijlage 2) - Google-account aanmaken (bijlage 3)

3 Bijlage 1 ipad voor het eerst in gebruik nemen en Apple ID aanmaken Samenvatting: Uw zoon/dochter moet gebruik kunnen maken van een eigen Apple ID Gebruik bij het aanmaken van het Apple ID de geboortedatum van een van de ouders/verzorgers U moet het Apple ID dat u aanmaakt verifiëren door een van Apple te beantwoorden Zowel u als uw zoon/dochter moet beschikken over de gegevens (Apple ID + wachtwoord) Koppel geen creditcardgegevens aan de Apple ID van uw zoon/dochter maar geef hem/haar een ituneskaart van bijvoorbeeld 15,- Achtergronden en hulp bij het aanmaken en beheren van een Apple ID vindt u op Stappen die u doorloopt als u de ipad voor het eerst in gebruik neemt en uw kind geen Apple ID heeft 2 : 1. Start met Hallo, kies de taal (Nederlands) en de taal (Nederlands) 2. Kies uw Wifi-netwerk en stel deze in. Hierna wordt uw ipad geactiveerd. 3. Zet locatievoorzieningen aan 4. Configureer als een nieuwe ipad 5. Maak een keuze: Log in met Apple ID (als uw zoon/dochter een Apple ID heeft) Maak gratis Apple ID aan (als uw zoon/dochter nog geen Apple ID heeft). 6. Selecteer de geboortedatum van één van de ouders/verzorgers. Uw kind heeft niet het recht zelfstandig een Apple ID aan te maken! (Als u het eerst probeert met de geboortedatum van uw kind en daarna met een andere geboortedatum kunt u géén account aanmaken.) 7. Noteer voornaam en achternaam van uw zoon/dochter 8. Maak een keuze: Gebruik huidig dres (als uw kind al een adres heeft) Geef mij een gratis icloud adres (als uw kind nog geen adres heeft) 2 Afhankelijk van uw keuzes kunnen deze stappen in een andere volgorde worden aangeboden op de ipad.

4 9. Maak uw Apple ID aan: noteer het adres van uw zoon/dochter, voer twee maal het gewenste wachtwoord in. Tip: zowel ouders als kind noteren de Apple ID en het wachtwoord. 10. Kies 3 veiligheidsvragen en noteer de antwoorden 11. Noteer bij Optioneel hersteladres het adres van één van de ouders/verzorgers. 12. Lees en ga akkoord met de algemene voorwaarden. Hierna kan het even duren voor uw Apple ID is aangemaakt. 13. U ontvangt op het ingestelde adres het verzoek om uw Apple ID te bevestigen. Klik op Verifieer in de en log in met het aangemaakte Apple ID met gekozen wachtwoord. 14. U krijgt de melding te zien dat u op de ipad uw account moet activeren via Instellingen, icloud. 15. Maak een code aan (deze code gebruikt uw zoon/dochter om de ipad aan te zetten en voorkomt misbruik door anderen). 16. U kunt diagnostische informatie automatisch laten doorsturen 17. U kunt volgens Apple aan de slag. Stelt u ook de volgende zaken nog in: 18. Ga naar Instellingen en tik op icloud 19. Zet alle onderdelen van icloud AAN a. Let op: Mail kan alleen aangezet worden als u een icloud adres heeft aangemaakt b. icloud-sleutelhanger AAN > gebruik voor het gemak de ipad toegangscode (voer hierna indien gevraagd uw telefoonnummer in) 20. Zet Zoek mijn ipad AAN (hiermee kan in geval van vermissing de ipad soms worden teruggevonden). 21. Opslag en reservekopie: zet icloud-reservekopie AAN om uw kind makkelijk te laten werken (er wordt dan niet langer meer een kopie op itunes gemaakt)

5 Bijlage 2 Benodigde apps voor in de les (applijst) Uw zoon/dochter maakt gebruik van veel standaard apps die op de ipad te vinden zijn. Daarnaast gebruiken we flink wat andere apps die voor de start van het schooljaar moeten worden geïnstalleerd:! ebook Pack (gratis)! Noordhoff Studiekit (gratis)! Schooltas (gratis)! Garageband uitbreiding (Complete collectie geluiden, in-app aankoop) ( 4,49)! Explain everything ( 2,69)! Adobe Reader (gratis)! Brushes 3 (gratis)! Popplet lite (gratis)! Puppet Pals 2 free (gratis)! Puppet Pals HD (gratis)! Quizlet (gratis)! Pinterest (gratis)! Student Clicker Socrative (gratis)! Autodesk FormIt (gratis)! Showbie (gratis)! Nearpod (gratis)! Google Earth (gratis)! Google Maps (gratis)! Nederland van Boven (gratis)! Puffin Web Browser Free (gratis)! itunesu (gratis)! Pages*! Numbers*! Keynote* *Pages, Keynote en Numbers worden gratis geleverd bij redelijk nieuwe ipads. Het kan zijn dat een docent in de loop van het jaar vraagt om een nieuwe app te downloaden. Dat zijn in verreweg de meeste gevallen gratis apps. Wellicht gaan we ook met Comic life werken ( 4,49). De totale kosten voor apps zullen gering zijn. Achtergronden en hulp bij het gebruiken van itunes en het downloaden van apps vindt u op Handleiding Om apps te downloaden op de ipad moet u deze aanschaffen, ook als ze gratis zijn. 1. Ga naar App Store op de ipad 2. Apple stelt waarschijnlijk een groot aantal apps voor om te downloaden, waaronder Pages en itunes. Kies download alles. 3. Log in. Kies voor Gebruik bestaande Apple ID (dat is de Apple ID die u met behulp van bijlage 1 heeft aangemaakt) 4. U krijgt mogelijk de melding dat de gebruikte Apple ID nog niet is gebruikt in de itunes Store. Tik op Bekijk om de account te bekijken. 5. Kies voor Nederland, Lees de voorwaarden, klik helemaal onderin op Akkoord 6. U ziet betaalinformatie in beeld: a. Kies voor Geen (we adviseren u géén creditcard te koppelen aan de account van uw zoon/dochter)

6 b. Onder Code kunt u de code invoeren die u vindt op de achterzijde van een itunes Gift Card, te koop vanaf 15 in bijvoorbeeld de supermarkt. c. Onder rekeningadres kunt u de gegevens aanvullen van uw zoon/dochter en zijn/haar/uw telefoonnummer. d. Tik op volgende, uw Apple ID is aangemaakt. 7. U kiest wederom voor Download alles, waarna de standaard apps van Apple worden gedownload. 8. Download alle apps van de applijst (vanaf ebook Pack)

7 Bijlage 3 Google-account aanmaken Samenvatting: Uw zoon/dochter moet gebruik kunnen maken van Google-account Gebruik bij het aanmaken van het Google-account de geboortedatum van een van de ouders/verzorgers Stappen die u doorloopt om met uw kind een Google-account aan te maken: 1. Ga naar google.nl, klik op inloggen, en een account aanmaken. 2. Vul alle velden in en uw kind kan snel aan de slag. Tip: zowel ouders als kind noteren de gebruikersnaam (het nieuwe adres) en het wachtwoord. Noteer hier de geboortedatum van één van de ouders! Noteer hier het adres van één van de ouders om uw uw kind te kunnen helpen bij een vergeten wachtwoord

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar. Rotterdam, 17 juni 2015. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Betreft: startklaar met ipad voor komend schooljaar Rotterdam, 17 juni 2015 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar kunt u via VanDijk.nl de leermiddelen voor komend jaar bestellen.

Nadere informatie

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken

Handleiding accounts. Apple ID aanmaken Handleiding accounts Iedere leerling dient te beschikken over een Apple ID en een Google-account. Als u en uw kind hier geen ervaring mee hebben vraagt dit de nodige aandacht en tijd. Het is voor het gebruiksgemak

Nadere informatie

Handleiding Schoolboeken op je ipad

Handleiding Schoolboeken op je ipad Handleiding Schoolboeken op je ipad Leerlingenversie 1.1 augustus 2015 Voor de start van de lessen zet je je digitale schoolboeken op je ipad. Hoe je dat doet is afhankelijk van de uitgever van het schoolboek.

Nadere informatie

Handleiding Schoolboeken op je ipad

Handleiding Schoolboeken op je ipad Handleiding Schoolboeken op je ipad Leerlingenversie 1.5 augustus 2015 Voor de start van de lessen zet je je digitale schoolboeken op je ipad. Hoe je dat doet is afhankelijk van de uitgever van het schoolboek.

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017

ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.1-2016-2017 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie

ipad instellen voor eerste gebruik Versie ipad instellen voor eerste gebruik Versie 5.2-2017-2018 De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast. Bovenkant 2 Schuif om

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad:

Handleiding ipad uit de doos. Knoppen op de ipad: Handleiding ipad uit de doos Knoppen op de ipad: 1 Op het moment dat je de ipad inschakelt, is dit het eerste scherm wat je ziet. Schuif de pijl onderin het beeld naar rechts om te beginnen 2 Vervolgens

Nadere informatie

Handleiding ipad 2016-2017

Handleiding ipad 2016-2017 Handleiding ipad 2016-2017 CONFIGURATIE VAN DE IPAD AIR 2 UITPAK EN EERSTE INSTALLATIE INSTRUCTIE 1. Pak de ipad uit en controleer of alles erin zit: 2. Start de ipad! Dit doe je door de Aan knop (bovenop

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren:

Handleiding ipad. U dient het volgende uit te voeren: Handleiding ipad U dient het volgende uit te voeren: 1. Uit de verpakking halen van de ipad 2. Uit de verpakking halen van de Griffin Survivor beschermhoes 3. De ipad in de Griffin Survivor beschermhoes

Nadere informatie

Apple ID thuis instellen

Apple ID thuis instellen Apple ID thuis instellen LEERJAAR 1 ICT team VMBO Onderbouw TWENTS CARMEL COLLEGE ONDERBOUW Vooraf. Een sterk wachtwoord bedenken. Tijdens de kennismakingsmiddag, zullen alle nieuwe leerlingen onder begeleiding

Nadere informatie

Handleiding ipad uit de doos

Handleiding ipad uit de doos Handleiding ipad uit de doos Medewerkershandleiding, versie 3 bijgewerkt voor ios 7.1 Knoppen op de ipad 1 Dit is het eerste scherm wat je ziet als je de ipad inschakelt. Schuif de pijl onderin het beeld

Nadere informatie

ipad instellen voor eerste gebruik

ipad instellen voor eerste gebruik ipad instellen voor eerste gebruik ipad pilot 2014-2015 Klassen 1Ma, 1VMa, 1VMb De eerste stappen Haal de ipad uit de verpakking Verwijder de beschermfolie Houdt de sluimerstand knop enkele seconden vast.

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, hebt u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Bonusbijlage Een Apple ID maken

Bonusbijlage Een Apple ID maken 1 Bonusbijlage Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad

Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen. De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Instructie: Activatie ipad Hoofdstuk 1 Uitleg knoppen De thuisknop wordt ook wel home knop genoemd. Hoofdstuk 2 Activatie ipad Om je ipad te kunnen gebruiken, moet deze eerst geactiveerd worden. Daarvoor moet je een aantal stappen

Nadere informatie

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig!

Een Apple ID aanmaken op een pc/laptop zonder creditcard of cadeaubon Volg onderstaande stappen zorgvuldig! Beste leerling, In de eerste week van het schooljaar ontvang je je ipad. Om je ipad te kunnen gebruiken heb je een Apple ID nodig. De instructie voor het aanmaken vind je hieronder. Dringend advies: maak

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Apple iphone

Gebruikershandleiding Apple iphone Gebruikershandleiding Apple iphone Thuis Knop 1 Inhoudsopgave: pagina: De nieuwe iphone configureren: 3 t/m 11 Apps installeren (whats app) 12 t/m 15 Vingerafdruk instellen 16 en 17 E-mail instellen 18

Nadere informatie

Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd.

Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. 1 Een Apple ID maken Om apps te kunnen downloaden in de App Store, heeft u een itunes App Store Account nodig. Dit wordt ook wel een Apple ID genoemd. Let op! In dit voorbeeld wordt een Apple ID aangemaakt

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda

Handleiding ipad. Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Handleiding ipad Handleiding voor het gebruik van een ipad voor de gemeente Gouda Inleiding Een ipad is geen computer, maar een tablet. Dit betekent dat de gebruikersvriendelijkheid voorop staat, maar

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14

aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 het lenen van e-books de basis P. 13-14 aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9 uw account beheren P. 10-12 het lenen van e-books de basis P. 13-14 het lenen van e-books online lezen (is streamed

Nadere informatie

Sizzit handleiding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sizzit handleiding. Handleiding Sizzit, versie 1.2, november 2010 1

Sizzit handleiding !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sizzit handleiding. Handleiding Sizzit, versie 1.2, november 2010 1 Sizzit handleiding Handleiding Sizzit, versie 1.2, november 2010 1 "#$%&'$()*+,- 1. Inhoudsopgave en inleiding 2. Het installeren van Sizzit op het communicatieapparaat 3. De bediening van Sizzit op het

Nadere informatie

Digitale boeken

Digitale boeken Digitale boeken 2019-2020 Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig installeren van je boeken. In de brugklas zullen we je daar in de eerste lesweek natuurlijk bij helpen. Natuurlijk kun je pas bij

Nadere informatie

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal?

voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? voor leerlingen Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? Hoe krijg ik toegang tot het digitale lesmateriaal? In deze folder vind je een stap-voor-stap uitleg over het inloggen in Schoolwise

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas ipad-app ipad app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject eboekentas.

Nadere informatie

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren.

6. Kies: Volgende. Er wordt nu verbinding gezocht met de server en de instellingen worden opgehaald. Dit kan even duren. 1. Selecteer: Instellingen > Email, contacten, agenda s. 2. Kies: Voeg account toe > Microsoft Exchange. Schoolmail-account toevoegen De App Instellingen staat standaard op de ipad en is een van de meest

Nadere informatie

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2013-2014 zal uw kind dus

Nadere informatie

Digitale boeken

Digitale boeken Digitale boeken 2018-2019 Je bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig installeren van je boeken. In de brugklas zullen we je daar in de eerste lesweek natuurlijk bij helpen. Let op: je kunt pas via naar

Nadere informatie

Handleiding telewerken GGD Amsterdam

Handleiding telewerken GGD Amsterdam Handleiding telewerken GGD Amsterdam Versie 1.4 Mei 2014 Door Dennis Smith Inhoud 1. Benodigdheden... 3 2. Met een browser... 4 3. Windows Apparaten... 6 4. De Citrix receiver installeren... 6 5. De Citrix

Nadere informatie

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken.

Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Beste leerling, Na de zomervakantie wil je natuurlijk ook gebruik maken van de ICT-diensten van Tabor. In deze brief vind je een stappenplan om dit in orde te maken. Stap 1: Activatie van je persoonlijke

Nadere informatie

Nettie Account aanmaken (van uit link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9

Nettie Account aanmaken (van uit  link)...4. Nettie opzetten voor eerste gebruik...6. Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Inhoudsopgave Applicatie Installeren... 2-3 Nettie Account aanmaken (van uit email link)...4 Nettie opzetten voor eerste gebruik...6 Een groep aanmaken binnen Nettie...9 Nettie Goedendag opzetten... 10

Nadere informatie

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon

Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Procedure activeren van de MFA applicatie op een mobiele telefoon Benodigdheden: - Mobiele telefoon. o Sta push berichten of meldingen, gebruik van de camera en dergelijke toe. Dit kun je onder instellingen

Nadere informatie

Haal meer uit Schoolwise

Haal meer uit Schoolwise Haal meer uit Schoolwise Deze folder is bedoeld voor docenten die gebruik maken van het online platform Schoolwise. Ontdek de mogelijkheden die Schoolwise biedt! In deze folder leest u hoe u toegang krijgt

Nadere informatie

Handleiding installatie iphone en ipad

Handleiding installatie iphone en ipad Handleiding installatie iphone en ipad Inhoud Inleiding... 2 Installatie en configuratie iphone en ipad... 3 Vooraf icloud back-up maken... 3 Nieuw toestel configureren... 4 Installatie BlackBerry UEM

Nadere informatie

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode)

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode) Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud voor Studenten door middel van redemption code (inwisselingscode) Voorwaarden Deze stappen kan je pas volgen nadat je een redemption code (inwisselingscode)

Nadere informatie

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8

Instructie omwisselen iphone werkinstructie blz. 1 van 8 werkinstructie blz. 1 van 8 1. Voorbereiding Voor het omwisselen van je iphone heb je een aantal gegevens nodig. Pincode van je simkaart. Standaard 0000 behalve als je deze zelf aangepast hebt. Inloggegevens

Nadere informatie

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2014-2015 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2014-2015 zal uw kind dus

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Aan de slag met Klaslokaal. Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac

Aan de slag met Klaslokaal. Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac Aan de slag met Klaslokaal Een handleiding voor docenten over de Klaslokaal-app voor Mac Nieuw: Klaslokaal op Mac Klaslokaal is een veelzijdige app voor ipad en Mac waarmee u het leerproces kunt begeleiden,

Nadere informatie

Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login).

Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login). Instructie werknemer login Salaris Online portaal (nieuwe login). Binnenkort krijgt u toegang tot Employee Self Service (ESS) van Salaris Online waarin u diverse informatie over uw dienstverband kunt raadplegen.

Nadere informatie

Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof

Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof Handleiding e-books -Hertogenbosch, Hinthamerstraat 72 versie 1.2 augustus 2014 auteur: K. van Hoof Inhoudsopgave aanmaken van een webaccount om e-books te kunnen lenen P. 3-7 wachtwoord vergeten P. 8-9

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

1. Google Account Een Google account aanmaken

1. Google Account Een Google account aanmaken Handleiding Google account 1) Een Google account aanmaken 2) Inloggen en uitloggen Waarom een google account aanmaken als u foto s wilt bekijken? Google biedt een gratis opslag aan voor het uploaden van

Nadere informatie

VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN VOOR NIEUWE GEBRUIKERS: ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas

Nadere informatie

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie herkozen Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw

Nadere informatie

Inhoud... 2 Woord vooraf... 2. Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4

Inhoud... 2 Woord vooraf... 2. Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4 Inhoud Inhoud... 2 Woord vooraf... 2 Aanmaken wachtwoord voor publiekscatalgus... 3 Aanmaken webaccount voor het lenen van e-books... 4 E-books uitzoeken... 6 E-books op een e-reader zetten... 9 E-books

Nadere informatie

Handleiding Adobe Creative Cloud

Handleiding Adobe Creative Cloud Handleiding Adobe Creative Cloud Deze stappen kun je alleen volgen nadat je een inwisselingscode ontvangen hebt voor Adobe Creative Cloud. Deze code ziet er als volgt uit: 34XH-RFN4-MI2Y-I7PO-6496-IE7N

Nadere informatie

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN

ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN ACTIVATIE HANDLEIDING MET AUTORISATIERECHTEN Geachte relatie, Deze beknopte handleiding laat u zien welke stappen u doorloopt bij het activeren, van u als gebruiker, in de e-kompas Betaalmodule. Daarnaast

Nadere informatie

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer

ESJ Salarisadviesbureau. Handleiding. Online Salarisportal. Werknemer Login. Loonstrookviewer ESJ Salarisadviesbureau Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Inhoudsopgave - het aanmaken van uw inlog account 02 - een eerste keer inloggen 03 - uw salarisspecificatie inzien

Nadere informatie

icloud instellen: Tik op Instellingen Tik op icloud Apps: wel of niet in icloud geplaatst. Tik op Opslag en reservekopie

icloud instellen: Tik op Instellingen Tik op icloud Apps: wel of niet in icloud geplaatst. Tik op Opslag en reservekopie Agenda onderwerp (21 mrt 13) Vraag / Toelichting / Opdracht 1 Afb. icloud: Opslag en reservekopie icloud instellen: Tik op Instellingen Tik op icloud Apps: wel of niet in icloud geplaatst. Tik op Opslag

Nadere informatie

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement

E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement E-books lenen bij uw bibliotheek met uw bibliotheekabonnement Stap 1 Aanmaken webaccount Ga naar http://www.bibliotheek.nl/ebooks en klik op Aanmaken webaccount Het onderstaande scherm verschijnt: Vul

Nadere informatie

ios 5-software update voor de ipad

ios 5-software update voor de ipad 1 ios 5-software update voor de ipad Apple brengt van tijd tot tijd updates van de ipad software uit. Hierin worden problemen opgelost of nieuwe functies toegevoegd. Enige tijd geleden verscheen de ios

Nadere informatie

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer

KALB Salarisadviseurs. Handleiding Online Salarisportal. Werknemer Login Loonstrookviewer KALB Salarisadviseurs Handleiding Online Salarisportal Werknemer Login Loonstrookviewer Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 HET AANMAKEN VAN UW INLOG ACCOUNT... 3 INLOGGEN OP DE SALARISPORTAL...

Nadere informatie

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014

Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Informatie aanschaf ipad schooljaar 2013-2014 Zoals u weet wordt het onderwijs op het Bonhoeffercollege vanaf alle 2 e klassen ondersteund met tablets. Met ingang van schooljaar 2013-2014 zal uw kind dus

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac)

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen op je e-reader - versie voor OS X (Mac) Stichting Bibliotheek.nl, versie 3.1 september 2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 1. Het aanmaken van een webaccount 4

Nadere informatie

Standaard Boekhandel Pakketservice

Standaard Boekhandel Pakketservice Aan de slag met Standaard Boekhandel Pakketservice Bestel je schoolboeken online in 7 stappen. Plaats je bestelling zo snel mogelijk, en zeker vóór 6 juli. Zo kunnen we je garanderen dat je al je boeken

Nadere informatie

Aan de slag met Klaslokaal 2.1. Een handleiding voor docenten over Klaslokaal voor ipad.

Aan de slag met Klaslokaal 2.1. Een handleiding voor docenten over Klaslokaal voor ipad. Aan de slag met Klaslokaal 2.1 Een handleiding voor docenten over Klaslokaal voor ipad. Inleiding Klaslokaal is een veelzijdige ipad-app waarmee u het leerproces kunt begeleiden, werk kunt uitwisselen

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase

Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase Leerlingenhandleiding Beginnen met FlexBase FlexBase is het leermiddelenarrangement voor het bakkersonderwijs in Nederland, waarbij zowel papieren als digitale leermiddelen worden gebruikt. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 www.emissieautoriteit.nl Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Inhoudsopgave Introductie... 3 Maak een ECAS account aan... 4 Mobiel

Nadere informatie

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken

Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Afschrift Paraaf Koningskade 4 Postbus 91503 2509 EC Den Haag IPC 652 www.emissieautoriteit.nl Handleiding: ECAS account en URID aanmaken Inhoudsopgave Introductie... 3 Maak een ECAS account aan... 4 Mobiel

Nadere informatie

Handleiding Magister 6

Handleiding Magister 6 Handleiding Magister 6 Inhoudsopgave Inloggen 3 Instellen wachtwoord 5 Invoeren e-mail adres 5 Beginscherm Magister 6 Aanwezigheid 7 Cijfers 7 Ouderavond 7 Vakkenpakketkeuze leerjaar 2 10 Magister en Meta

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar

Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Welkom bij het Summa College! Een snelcursus opstarten voor het schooljaar Inhoud 1. Wat heb je nodig? a) Je Summa gebruikersnaam en wachtwoord 2. Wat moet je regelen? b) Je Summa account activeren c)

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek. E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek E-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl, versie januari 2016 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app 3 2. Een e-book lenen om

Nadere informatie

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone

Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Handleiding van de Bibliotheek: e-books lezen via de app op je tablet of smartphone Bibliotheek.nl september 2015 Inhoudsopgave 1. Stap voor stap e-books lezen via de app... 3 2. Een e-book lenen om te

Nadere informatie

Instructie ipad installeren

Instructie ipad installeren Instructie ipad installeren Versie 01 februari 2017 Inhoudsopgave: 1. IPad basis instructie. 2 2. Een Apple ID aanmaken. 5 3. Instellingen. 6 4. Werken met de ipad. 9 5. Opdrachten. 10 6. Extra info voor

Nadere informatie

De ipad in de brugklas

De ipad in de brugklas De ipad in de brugklas 2014 2015 2 Inleiding! Belangrijk Het is belangrijk dat zowel leerlingen als ouders dit boekje goed doornemen. Van beide wordt een aantal handelingen gevraagd. Waar iets van ouders

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

iphone activeren Gebruikershandleiding

iphone activeren Gebruikershandleiding iphone activeren Gebruikershandleiding 1 Inhoud Inhoud doos:... 4 Het aanbrengen van de simkaart... 4 Het aanzetten van het toestel... 5 Beginscherm... 5 Sim Lock... 6 iphone instellen... 6 Wi-Fi instellen...

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

Klik in de die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link

Klik in de  die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link Woord vooraf: U heeft van uw huisarts een e-mail ontvangen. Deze e-mail introduceert MijnGezondheid.net en de MedGemak app. Voordat u met dit online platform aan de slag gaat, raden wij u aan om uw DigiD

Nadere informatie

gebruikershandleiding Omnik Internal Data Collector

gebruikershandleiding Omnik Internal Data Collector metdezon zonne-energie voor iedereen gebruikershandleiding Omnik Internal Data Collector WiFi Kit / handleiding versie mk4 Omnik New Energy Co. Ltd. / Metdezon b.v. De Volger 6 1483 GA De Rijp telefoon:

Nadere informatie

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub

Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Implementatiepakket aan de slag met PatientHub Goed gebruik Technische tips Goed gebruik PatientHub Hoe gebruikt u het? Om beveiligde videoconsulten te houden heeft u nodig: - Een computer (Windows 7 of

Nadere informatie

ZuluDesk & Apple School Manager

ZuluDesk & Apple School Manager ZuluDesk & Apple School Manager Gebruikers, groepen en beheerde Apple ID s Handleiding voor het importeren en synchroniseren van gebruikers, groepen en beheerde Apple ID s in ZuluDesk en Apple School Manager

Nadere informatie

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud door middel van redemption code (inwisselingscode)

Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud door middel van redemption code (inwisselingscode) Handleiding voor het activeren van Adobe Creative Cloud door middel van redemption code (inwisselingscode) Voorwaarden Deze stappen kan je pas volgen nadat je een redemption code (inwisselingscode) ontvangen

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College. Versie: 2.2 ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Versie: 2.2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Registreren voor Office

Nadere informatie

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College

Office Installatie instructies. Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College ICT t eam VOB O Office 365 - Installatie instructies Voor de leerlingen van het Heerbeeck College en het Kempenhorst College Handleiding Office 365 Activeren En Installeren.pdf ICT-team - Martijn de Vries

Nadere informatie

5. icloud Drive. In dit hoofdstuk leert u:

5. icloud Drive. In dit hoofdstuk leert u: 63 5. icloud Drive icloud Drive is als het ware de online USB-stick van icloud. In icloud Drive kunt u alle soorten bestanden opslaan, ook als ze niet bedoeld zijn voor Apple-software. Deze bestanden worden

Nadere informatie

OneDrive instellen op je PC

OneDrive instellen op je PC OneDrive instellen op je PC Stap 1. Zorg dat je OneDrive hebt geactiveerd (zie handleiding Office 365 instellen voor leerlingen). Stap 2. Start Internet Explorer en ga naar http://bit.ly/onedrivevoorbedrijven

Nadere informatie

Handleiding voor de mobiele apps

Handleiding voor de mobiele apps Handleiding voor de mobiele apps Onderstaande handleiding beschrijft hoe u de drie verschillende apps op uw mobiele telefoon kunt downloaden. Zorg ervoor dat u hetzelfde e-mailadres voor alle drie de apps

Nadere informatie

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs

pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs pilootproject eboekentas handleiding voor het gebruik van de eboekentas Android-app Android app in het lager onderwijs Beste schoolverantwoordelijke Hartelijk dank voor je medewerking aan het pilootproject

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren

Handleiding Abakus. Abakus Compleet app activeren Handleiding Abakus Abakus Compleet app activeren Abakus Compleet Pagina 1 / 8 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Abakus Compleet app instellen in Abakus Compleet... 4 Gebruikersbeheer... 4 Medewerker Stamgegevens...

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

In deze lesbrief gaan we er wel van uit dat het besturingssysteem ios 8.3 is geïnstalleerd.

In deze lesbrief gaan we er wel van uit dat het besturingssysteem ios 8.3 is geïnstalleerd. Instelling ipad Een ipad biedt niet alleen veel mogelijkheden, maar ook veel verleidingen. Het is aan ons als volwassenen, ouders en docenten, om die verleidingen zo nodig weg te nemen of in te perken.

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding BOX voor LVV vertrouwenspersonen

Handleiding BOX voor LVV vertrouwenspersonen Handleiding BOX voor LVV vertrouwenspersonen pagina 1 van 3 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat is BOX?... 3 3. Stap 1: een gratis BOX account aanmaken... 3 4. Stap 2: BOX aanpassen aan uw taal en locatie....

Nadere informatie

Mobile Self Service iphone DeBlessurePraktijk

Mobile Self Service iphone DeBlessurePraktijk Mobile Self Service iphone DeBlessurePraktijk Datum : di 18 dec 12 Versie : 1.0 1 Inhoudsopgave 1.Algemeen... 3 2.App installatie... 4 3.Inloggen... 5 4.Hoofdmenu... 6 5.Agenda instellingen onderhouden...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Account activeren

Hoofdstuk 1: Account activeren Smartschool voor ouders Hoofdstuk 1: Account activeren Instellen van je wachtwoord Stap 1 Surf naar https://sintlievenscollege.smartschool.be, door dit adres in te tikken

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID.

Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Handleiding Registratieportal Deze handleiding is voor alle gebruikers die een token willen registreren voor SURFsecureID. Gebruikers kunnen een authenticatie token kiezen via een Registratieportal. De

Nadere informatie