1.0 EDITION. Nummer EEN. worden GOOGLE T I P S V O O R

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1.0 EDITION. Nummer EEN. worden GOOGLE T I P S V O O R"

Transcriptie

1 1.0 EDITION Nummer EEN worden in GOOGLE T I P S V O O R PRAKTISCHE TIPS, DIRECT TOE TE PASSEN. ARON VERHOEVEN

2 Jarenlang heb ik de fout gemaakt om mij niet bezig te houden met Google, en de optimalisatie van mijn website. Waarom? Ik weet het niet.. ik vond het niet echt interessant om heel de dag maar in Google Analytics te zitten, en continu op zoek te zijn naar verbeterpunten voor mijn website. Ik dacht dat ik mijn tijd wel beter kon besteden... Maar waar ik voorheen mijn rug naar toekeerde, is het momenteel een van mijn sterkste punten. Daarom wil ik je in dit e book leren, hoe je echt een winstgevende website kan bouwen. Ik geef je gratis tips die in 2017 een enorm belangrijke rol voor je website kunnen betekenen. Zo belangrijk, dat jij meer omzet kunt creëren via jouw website! Ik wens je veel leesplezier! Groeten, Aron Verhoeven A R O N V E R H O E V E N

3 I N H O U D S O P G A V E Spoor bezoekers aan om te reageren Schrijf voor je bezoekers niet voor Google Maak gebruik van interne links Een schone code Kies voor een goede hosting Kies een goede domeinnaam Structureel content plaatsen Een mobiel vriendelijke website Combineer met Social Media Vermijd duplicate content Een kruimelpad Ga gastbloggen Afsluiting

4 Spoor bezoekers aan om te reageren Wanneer je je bezoekers vraagt om een reactie achter te laten, zorgt dit niet alleen voor activiteit op je website, maar ook voor je positie in Google. Omdat deze reacties vaak relevant zijn aan de content, is dit dus extra relevante content om voor Google te indexeren. ''Google ziet reacties als nieuwe content. Extra waardevol dus! Hoe je bezoekers kunt aansporen om te reageren? Eindig je bericht of artikel met: 'Laat even weten wat je ervan denkt', of 'Wat is jouw mening hierover?', 'Kan je wat met deze tips? Laat het even weten!'. Op deze manier trigger je mensen om een reactie achter te laten. Daarnaast zijn die reacties ook weer heel waardevol om jouw business te optimaliseren. Soms kom ik reacties tegen, waarvan ik later een blog kan schrijven. Ideaal toch?

5 Schrijf voor je bezoeker - niet voor Google... Een van de meest gemaakte fouten is het 'schrijven voor Google'. Hiermee bedoel ik, dat mensen bijvoorbeeld blogs schrijven om hiermee hoger in Google te komen. Zo gebruiken ze veel zoekwoorden, extra afbeeldingen en veel extra titels. Totaal niet fijn om te lezen! Echter heeft men niet door hoe slim Google is... Google kan makkelijk het verschil zien tussen een tekst, met als doel hoger in Google te komen of een tekst met als doel om bezoekers te adviseren. ''Je eerste prioriteit moeten jouw bezoekers zijn. Schrijf voor hen, niet voor Google! Natuurlijk is het verleidelijk om de zogenoemde 'SEO teksten' te schrijven. Teksten helemaal volstoppen met zoekwoorden, en hiermee proberen hoger in Google te komen. Maar zoals het spreekwoord luidt: ''Eerlijkheid duurt het langst... Wanneer jij 100% waardevolle teksten voor je bezoekers schrijft, zal Google je hier zeker voor belonen!

6 Maak gebruik van interne links Interne links zijn belangrijk voor SEO. Hiermee zijn alle pagina's goed te vinden voor de spider (crawler) van Google. Hierdoor kan Google jouw website makkelijker indexeren. ''Met goede interne links kan Google jouw website makkelijker indexeren. Naast dat het voor Google belangrijk is, zorgt het ook voor een stukje gebruiksvriendelijkheid voor jouw bezoekers. Hiermee kunnen jouw bezoekers makkelijker over je website navigeren. Echter moet je er wel voor zorgen dat je interne links relevant zijn. Je bezoekers moeten immers wel op de goede plek terechtkomen. Naast dat het voor gemak dient, hou je je bezoekers ook langer op je pagina. Maar hoe kan je die interne links nou prettig in je tekst verwerken? Blijf ervoor zorgen dat je origineel bent en dat je zinnen makkelijk en duidelijk blijven. Probeer originele linkjes te maken. 'Klik hier' is niet echt aantrekkelijk, toch!? Wees hierin creatief! ''Ook hier geldt: hoe relevanter je interne link, hoe beter Google je website kan indexeren.

7 Een schone code Stel je voor.. ik ga het nu ineens hebben over hoe je je Facebook pagina kunt promoten, of hoe je meer klanten kunt trekken door middel van Social Media. Totaal niet relevant voor het huidige onderwerp toch?! Zo moet het ook zijn met jouw code achter de website. Keer op keer moet Google jouw website indexeren, maar wanneer daar allemaal onrelevante dingen tussen staan, dan duurt het veel langer om tot de kern te komen. ''Hoe schoner de code, hoe beter Google je website kan indexeren. Wanneer je technische kennis hebt, kun je zelf hard aan de slag gaan om je code op te schonen. Alle JavaScript en CSS codes die je in je thema gebruikt, kun je zelf allemaal aanpassen en inkorten d.m.v. externe bestanden. Op deze manier houd je je code veel schoner. Heb je deze technische kennis niet? Dan raad ik je aan om met WordPress te werken. WordPress gebruikt een hele schone code, en is dus niets voor niets de aanrader qua SEO website. Zo heel veel hoef je hier niet aan te doen! ''Geen technische kennis? Kies voor WordPress!

8 Kies voor een goede hosting Een snelle website is enorm belangrijk. Google kijkt ook hier naar! Is jouw website snel? Dan zal Google je hiervoor belonen! Is je website traag en slecht te bereiken? Dan zal je minpunten ontvangen. Google wil haar gebruikers het beste aanbieden, dus zeker geen trage websites. Hoe je je website snelheid kunt verhogen? Er zijn verschillende factoren die van belang zijn. Echter is de hoofdregel: ''Zonder sterke en goede hosting, bestaat er geen online onderneming Het klinkt misschien wat 'to much', maar zo is het wel. Je kan enorm hard werken aan je SEO, maar wanneer je website enorm traag is, en niet goed te bereiken is, dan zal het echt niet werken. Wat doe jij als je op een trage website terecht komt? Blijf je wachten..? Of klik je snel op het pijltje terug, en zoek je naar een andere website, die jouw wel snel informatie kan leveren?! Enja, zoals ik al zei: Google is enorm slim. Google kan precies zien waarom bezoekers jouw website verlaten. ''Kies voor een goede hosting; het is de basis voor je online onderneming

9 Kies een goede domeinnaam Wanneer je een website, blog of webshop start, is het enorm belangrijk dat je een gepaste domeinnaam hebt. Dit is de naam waar je op gevonden kunt worden op het internet. Vanzelfsprekend om dus een passende en pakkende domeinnaam te kiezen. ''Een domeinnaam moet P&P zijn: Passend en Pakkend! Maar wat is een sterke domeinnaam? Hieronder de vijf basisregels voor een goede domeinnaam. 1). Het heeft geen/of slechts een koppelteken; 2). Het is gemakkelijk te onthouden; 3). Het is geen lange domeinnaam; 4). Het is gemakkelijk uit te spreken; 5). Het wordt niet verkeerd geïnterpreteerd. ''Wacht niet te lang... je wilt niet dat je buurman er ineens met jouw domeinnaam vandoor gaat! Haha ja.. het is mij overkomen. Ik had een leuk idee, maar diegene was mij net even een stapje voor. Ik probeerde die middag het domein te registeren, maar helaas.. hij was al bezet. Enorm balen! Heb je een plan? Of een idee? Stel gewoon gelijk je domeinnaam vast. Dit kost toch helemaal niet veel meestal een paar euro's en het bouwen van de website komt daarna wel. Je moet het echt even veilig stellen, voordat iemand anders ermee aan de haal gaat.

10 Structureel content plaatsen Het zal je vast niet onbekend in de oren klinken: structureel nieuwe content plaatsen. Toch wil ik het nog een keertje aankaarten. Waarom? Doordat je structureel nieuwe content plaatst, laat je zien dat je website actief is. Daarnaast keren bezoekers terug naar je website, omdat ze weten dat er relevante informatie te vinden is. Ten slotte geef je Google de mogelijkheid om je resultaten te ranken. ''Ook al heb je een technisch hoogstaande website, zonder inhoud, trek je weinig bezoekers Let wel even op... 1x in de maand een paar blogs online zetten, is niet echt waardevol. Spreiden over de dagen is de beste optie. Zo ziet Google dat je echt een actieve gebruiker bent, en dat je echt je best doet om actief te zijn, en je bezoekers te vermaken. ''Spreiden over de dagen heen, is de beste manier om te laten zien dat je actief bent Ik geloof er echt in dat dit een van de belangrijkste punten is, om hoger in Google te komen. Wanneer je continu relevante informatie plaatst, zullen bezoekers terugkeren. Ze laten reacties achter, blijven op je pagina's hangen, en geven Google dus echt het gevoel dat je website enorm waardevol is. Geloof mij: dit ga je echt merken in je resultaten.

11 Een mobiel-vriendelijke website We leven in een tijdperk, waarbij de mobiele telefoon zo ongeveer centraal staat. Hoevaak per dag kijk jij niet op je telefoon? En hoevaak zoek je wel niet wat op, op je mobiele internet? Ik betrap me er iedere dag wel op... Het is daarom enorm belangrijk om een goed thema te hebben, wat ook op een telefoon goed te bereiken is. Via onderstaand linkje kan je even checken of je website mobiel vriendelijk is. '' Is dit niet het geval? Dan raad ik je aan snel een ander thema te kiezen... Ik weet zeker dat je anders een hoop bezoekers misloopt.

12 Combineer met Social Media Je website is slechts een klein onderdeel van SEO. Ik wil je daarom echt aanraden om ook via Social Media lekker actief te zijn. Heb je al een Facebook pagina? Of ben je actief op Twitter? Via Social Media kan je echt aandacht vragen voor je business. Door middel van Social Media kun je mensen oproepen je website te bezoeken, kun je mensen kennis laten maken met je product of dienst en kun je mensen echt overtuigen om bepaalde acties te ondernemen. En al nagedacht over adverteren via Social Media?! Dit kan echt een huge verschil gaan maken in 2017! ''Social media is not just an activity; it is an investment of valuable time and resources Sean Gardner Maar ik hoor je denken: wat heeft dat te maken met SEO? Goeie vraag! Op deze manier laat je Google zien dat je via verschillende kanalen linkt naar je website. Vanaf verschillende fronten komen mensen richting je website. Voor Google een goed signaal om jouw website als waardevol te zien, en je te belonen.

13 Vermijd duplicate content Ook wel: dubbele content op het internet. Wanneer er op een andere site exact dezeflde informatie te vinden is, zal Google een van de twee uit de zoekmachine halen. Waarom? Naast dat Google niet wil dat je alles van andere websites kopieert, wil Google niet dat bezoekers continu dubbele informatie tegen komt. Zoals ik al eerder zei: Google streeft naar een perfecte ervaring voor haar bezoekers. Natuurlijk mag je wel inspiratie opdoen op andere websites, en bepaalde artikelen ombouwen. Maar voorkom dat je gaat 'kopiëren en plakken'. Hier zal Google je echt voor straffen.. ''Google streeft naar een optimale ervaring voor haar gebruikers. Dubbele informatie valt daar echt niet onder... Dus ja, informatie van andere websites halen, dat mag echt wel. Ga alleen niet hele teksten kopieren. Dat gaat echt niet opschieten! Wees zelf creatief, en schrijf goede SEO teksten. Hier zal Google je echt voor belonen!

14 'Een Kruimelpad' Kruimelpaden zijn interne links, die laten zien waar je je op de pagina bevindt. Bij grote webwinkels zie je vaak het volgende staan: [home] [product] [categorie] [productnaam] Voor websites met veel pagina's kan dit ook enorm waardevol zijn. Doordat je op deze manier een bepaalde structuur aanlegt in je website, kunnen in de eerste plaats je bezoekers sneller navigeren tussen verschillende pagina's. En ten tweede kan Google gemakkelijker je pagina's indexeren. ''Kruimelpaden. Goed voor bezoekers en Google. Even een praktische tip: plaats zo'n 'breadcrumb' boven je H1 titel. Hier verwachten bezoekers vaak het kruimelpad te vinden. Hoe je dit kan doen? Gebruik de Yoast Plugin. Een echte aanrader voor onder andere kruimelpaden. Even twee voorbeelden van kruimelpaden. Handig toch!? Gebruik jij ze vaak?

15 Ga gastbloggen Gastbloggen. Wat is het eigenlijk? ''Gastbloggen is op een andermans blog naamsbekendheid creëren. Doordat je op andere platformen je eigen business promoot creëer je in de eerste instantie meer naamsbekendeid. Mensen komen je berichten vaker tegen en gaan je echt zien als autoriteit. Ze gaan belangstelling hebben. Doordat je in je post een paar linkjes plaats naar je website, zul je zien dat mensen op je website terecht komen. Enja, daar draait het om: daar wordt Google behoorlijk gelukkig van. Doordat mensen via externe linken naar je website komen, merkt Google op dat je erg actief bent, en er veel belangstelling voor je is. Kom maar op met die bonuspunten! ''Google wordt behoorlijk gelukkig van bezoekers via externe linkjes.

16 Afsluiting Ik hoop oprecht dat je wat aan deze tips hebt gehad. Ik weet zeker dat als je deze gaat toepassen, dit een groot verschil kan maken voor jouw positie in Google. Ga jij hiermee aan de slag? Wel moet je goed onthouden dat dit lang termijn werk is. Je zult niet binnen een paar minuten, uren of dagen verschil gaan zien. Maarja.. ik neem aan dat je met die gedachte dit e book begon te lezen. SEO is gewoon langer termijn werk. Dat maakt het ook zo lastig om vol te houden... ''De aanhouder wint... Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kan je altijd contact met me opnemen. Ik help je graag verder. Stuur me gewoon even een mailtje: info@jouwonlineonderneming.nl Ohja! Binnenkort geef ik een webinar, waarin ik je laat zien hoe ik hoger in Google ben gekomen, en deel ik nog wat extra waardevolle strategieën. Als je m'n website in de gaten houdt, dan zie je het wel voorbij komen. Het gaat echt super waardevol worden :) Voor nu wens ik je enorm veel succes en plezier! Ennuh.. sorry voor wat spelfouten hier en daar. Geef het eventjes door, dan pas ik het gelijk aan! Groeten, Aron Verhoeven

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com

Best Costa Blanca SEO and Website Design www.sem-express.com hello@sem-express.com In dit.pdf bestand geef ik je 35 tips, trucs en technieken om er voor te zorgen dat je website hoger gaat scoren in Google. Ik geef hier bij elke tip een vrij bondige uitleg. Wil je meer informatie? Onderin

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie

Handleiding: Hoog in Google!

Handleiding: Hoog in Google! Handleiding: Hoog in Google! Iedereen wilt graag dat zijn of haar internetsite als één van de eersten getoond wordt wanneer er in Google wordt gezocht. Dit kun je bereiken via: techniek en content. De

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Checklist Facebook & Instagram

Checklist Facebook & Instagram Checklist Facebook & Instagram Contact informatie Telefoon E-mail Website KvK BTW GetBright Nijverheidssingel 313 4811 ZW Breda 076 879 50 88 info@getbright.nl www.getbright.nl 64364585 NL851121937B01

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

19 SEO Fouten Checklist. RobertJanHendriks.nl

19 SEO Fouten Checklist. RobertJanHendriks.nl 19 SEO Fouten Checklist RobertJanHendriks.nl Inhoud: 1. Introductie: 2. Over de auteur: 3. "Success is no accident. It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Hoger in Google. De 5 beste tips

Hoger in Google. De 5 beste tips Hoger in Google De 5 beste tips Linkruil en over optimalisatie van keywords, twee voorbeelden van achterhaalde SEO technieken die je zelfs een penalty van Google kunnen opleveren. Wat werkt anno 2016 wél

Nadere informatie

Heerlijk Wonen marketing

Heerlijk Wonen marketing Heerlijk Wonen marketing Succesvol toepassen van online marketing Lambert van der Plas - Adyta Wat doet Adyta? Adyta adviseert, assisteert en dirigeert online marketing strategieën voor kleine tot middelgrote

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE!

Meer Winst Met Je Website MEER WINST MET JE WEBSITE! MEER WINST MET JE WEBSITE! Wat is het doel van jouw website? Wat wil je dat de bezoekers doen? En doen ze dat nu ook? Of kijken ze doelloos rond om daarna weer te verdwijnen. Vandaag gaan we kritisch naar

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig.

Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. CHRIS VERMEULEN LES 5 Een website alleen is niet genoeg. Je hebt nog meer tools nodig. Online Strategie Roadmap "Hoop is iets geweldigs. Maar hoop is geen strategie." LES 5 Een website alleen is niet genoeg.

Nadere informatie

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen!

Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! Kom ook naar het Internet Marketing Summit op 10 & 11 Maart a.s. in Maarssen! In 1 weekend ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en strategieën op het gebied van Internet Marketing en Business Building.

Nadere informatie

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar,

Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, SEO CHECKLIST Hi ondernemer, blogger of website eigenaar, Mijn naam is Gery Stevens. Ik ben momenteel vier jaar aan de slag als SEO Specialist en Websitecoach. Dat betekent dat ik tientallen klanten help/heb

Nadere informatie

Lokaal aanwezig op het internet

Lokaal aanwezig op het internet Inhoudsopgave Jouw bedrijf lokaal aanwezig op het internet blz. 3 Google organisch zoekverkeer blz. 4 Google adverteren blz. 7 Google Mijn bedrijf blz. 8 Social Media blz. 11 Adverteren op lokale websites

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads

Van lead naar klant. Alles wat u moet weten over leads Van lead naar klant Alles wat u moet weten over leads Leads Voor de meeste websites is hét doel: leads. Ofwel, mensen of bedrijven die interesse hebben in uw product of dienst., potentiële klanten dus.

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Basis Boekpromotieplan

Basis Boekpromotieplan Basis Boekpromotieplan Inhoudsopgave Wat wil je met je boek? Waar sta je op dit moment, inventarisatie van je netwerken De rol van social media en je website Welke online en offline media zijn geschikt

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

VerHoog Je Positie Op Google En Verkrijg Meer (Gratis) Bezoekers Op Je Website Dankzij Deze ZoekmachineGeheimen

VerHoog Je Positie Op Google En Verkrijg Meer (Gratis) Bezoekers Op Je Website Dankzij Deze ZoekmachineGeheimen Speciaal Rapport VerHoog Je Positie Op Google En Verkrijg Meer (Gratis) Bezoekers Op Je Website Dankzij Deze ZoekmachineGeheimen Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit

Nadere informatie

Zó ga ook jij geld verdienen!

Zó ga ook jij geld verdienen! Zó ga ook jij geld verdienen! Zó kan je wel echt online geld verdienen! Probeer jij al jaren geld te verdienen via internet, maar heeft het je tot op heden niets dan ellende (en verlies) opgeleverd? Wij

Nadere informatie

Cursus SEO-teksten schrijven

Cursus SEO-teksten schrijven Cursus SEO-teksten schrijven Inleiding Jij wilt het, je concurrent wil het en ik, ik wil het ook. Wat? Scoren op de beste zoekwoorden. En waarom? Omdat ook jij, duizenden bezoekers naar een website wilt

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code.

In deze PDF zal er vanuit worden gegaan dat je weet wat HTML is en dat je weet hoe je een website aan moet passen in de code. Bedankt! Als eerste bedankt voor het aanschaffen van deze PDF waarin ik je handige tips en trucs zal geven voor de optimalisatie van jouw website. Deze PDF staat vol met informatie om de website te kunnen

Nadere informatie

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet.

Ontwerp je eigen professionele website. Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. Ontwerp je eigen professionele website Een goede website is altijd gratis. Met dit e-book ontdek je hoe het moet. WOORD VOORAF Wil jij ook je eigen professionele website? Een website bouwen lijkt kinderspel.

Nadere informatie

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past!

Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! Ontdek hoe je een Wordpress thema vindt dat echt bij jou past! www.speciaalgeselecteerd.nl jouw gids voor Wordpress thema s Door: Stephanie van Nellestijn Datum: 1-1-2016 E-mail: stephanie@innonet.nl Wordpress

Nadere informatie

Workshop zakelijk bloggen

Workshop zakelijk bloggen Workshop zakelijk bloggen Gegeven door: Fennard Drenth Inhoud Inleiding zakelijk bloggen... 3 Theorie zakelijk bloggen.... 4 Hoe bereik ik zoveel mogelijk mensen met mijn blog.... 6 Interessante onderwerpen...

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media

RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media RITHO Online Print Sign & events Doeltreffend gebruikmaken van social media 12 Tips & tricks 1. Social media - cijfers januari 2017 Bron: www.frankwatching.com 2. Social media - is voor alle leeftijden,

Nadere informatie

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen

15 GRATIS tips. om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen 15 GRATIS tips om een geschikte domeinnnaam voor je website te kiezen Om een website te maken heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. Je domeinnaam is het internetadres van je website, de URL (Uniform

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten?

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Case Studie: Groothandelsbedrijf Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Voorwoord Welkom bij de case studie. Ik ga je aan de hand van een praktijk voorbeeld en 5 stappen laten zien hoe je als

Nadere informatie

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer

BLOGGIN. De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer BLOGGIN De relatie tussen MKB-moderetailers en modebloggers - succes ligt op de loer IN VIER STAPPEN NAAR SUCCES De komst van social media en de daarbijhorende blogs heeft het marketingcommunicatielandschap

Nadere informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie

Marketingmed. (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl. Aanvullende informatie Marketingmed (Online)- marketing blog, voor en door professionals! Marketingmed.nl Aanvullende informatie Inhoud Adverteren Marketingmed.nl Waarom adverteren? Waarom bij Marketingmed.nl adverteren? Onze

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Facebook lead-gating

Facebook lead-gating Facebook lead-gating Verzamel leads via je Facebook pagina! KG Online Marketing BV Diepenveenseweg 147 7413 AP Deventer Nederland T. 085 208 2100 W. karelgeenen.nl KvK: 51986302 BTW: NL850252301B01 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Het belang van een LinkedIn profiel creëren

Het belang van een LinkedIn profiel creëren Het belang van een LinkedIn profiel creëren Of je nu een zakelijke betrekking hebt, ondernemer, student of werkzoekend bent, voor iedereen geldt dat een goed LinkedIn profiel heel belangrijk is. Het is

Nadere informatie

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl

PrePare Paper. www.partnerincontent.nl PrePare Paper Een seo copywriter inhuren zonder een goede voorbereiding aan je website is weggegooid geld Hoe haal je meer rendement uit een seo tekstschrijver? Google is nog steeds één van de belangrijkste

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers

5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers 5 keer optimalisatie voor levende Power Platform met bezoekers Erno Hannink Make your Coaching Biz No.1 in your Niche Tweet met Hoe krijg je meer verkeer naar de website? En meer leven in deze website?

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Handleiding aangepaste rapporten

Handleiding aangepaste rapporten Handleiding aangepaste rapporten Inhoudsopgave 1. Wat zijn aangepaste rapporten?... 3 2. Naar welke statistieken kijk je eigenlijk?... 4 3. Hoe stel je aangepaste rapporten in?... 7 4. Gebruik je tabbladen

Nadere informatie

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1

Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Spoedklussers.nl 2013 Alle rechten voorbehouden www.spoedklussers.nl 1 Disclaimer Bij het samenstellen van 5 Manieren om meer klanten te vinden via internet is grote zorg besteed aan de juistheid van de

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Uitgangspunten Crossretail

Uitgangspunten Crossretail Uitgangspunten Crossretail Crossretail is geen kant en klare succesoplossing. U bent mede verantwoordelijk voor het slagen hiervan. Vandaag proberen wij u handvatten aan te reiken om dit te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress

Cursus Onderwijs en ICT. bloggen met Wordpress Cursus Onderwijs en ICT Deel 21 (versie 1.0 NL 27-04-2011) bloggen met Wordpress door Serge de Beer Inleiding Zelf ben ik niet zo n blogger. Niet dat ik het niet heb geprobeerd trouwens. Al regelmatig

Nadere informatie

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google?

SEO. voor partners. Hoe komt mijn website hoog in Google? SEO voor partners Hoe komt mijn website hoog in Google?! Welkom bij het Partnerprogramma van bol.com Goed dat je de keuze hebt gemaakt om partner te worden en dat je aan de slag gaat met Affiliate Marketing.

Nadere informatie

50 MUST HAVE ONLINE TOOLS

50 MUST HAVE ONLINE TOOLS E-BOOK 50 MUST HAVE ONLINE TOOLS OM JOUW BEDRIJF EEN BOOST TE GEVEN WEBSITE Wordpress - voor het maken van jouw website Google Analytics - geeft inzicht in het verkeer op jouw website Leadpages - landingspagina's

Nadere informatie

10 x wijzer in 10 minuten

10 x wijzer in 10 minuten Alle links op de website werken Je hebt dit zelf vast wel eens ervaren. Zo n vervelende 404 Pagina niet gevonden melding als je op een link klikt. Wat doe je dan? Laat me raden je fronst je wenkbrauwen,

Nadere informatie

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar Welcome back Middag Programma Zoekmachine optimalisatie Adwords Korte pauze Bezoekers krijgen Socialmedia Rule the Web Borrel Zoekmachine Optimalisatie Wat is Search Engine Optimalisation? Waarom SEO?

Nadere informatie

Hoe bouw ik een goede website?

Hoe bouw ik een goede website? Hoe bouw ik een goede website? Inleiding Stel, u heeft een eigen bedrijf en u wilt een website. U hebt gezien dat u zelf een site kunt bouwen met behulp van gratis tools die sommige providers aanbieden.

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines

Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Search Engine Optimization: Optimaliseren van webteksten voor zoekmachines Aangenaam, David Brinks SEO-copywriter david@hardcopy.nl Voor wie ik werk Referenties uit jullie branche Agenda 1. Introductie

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Hoe bouw je een goede website/webshop?

Hoe bouw je een goede website/webshop? Hoe bouw je een goede website/webshop? Een website/blog zit zo in elkaar, maar om er dan een goede, mooie en succesvolle website van te maken is een tweede. Hierbij komt veel meer kijken dan dat men denkt.

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL

HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL 2018 HANDLEIDING ANBOS PROMOTIEWINKEL GEN Promotion ANBOS 1-6-2018 Voorwoord Beste schoonheidsspecialist, Met veel trots heten wij je van harte welkom op het online ANBOS-platform. Je vindt hier informatie,

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

ondernemers die een boek willen schrijven

ondernemers die een boek willen schrijven TIPS voor ondernemers die een boek willen schrijven Maak het verschil met de BSTSLLR-methode voor het verhogen van je expertstatus Daisy Goddijn Inhoudsopgave Voorwoord...11 Inleiding...13 De BSTSLLR-methode...17

Nadere informatie