GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK"

Transcriptie

1 GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK INLEIDING bij de drie workshops Als je christen bent zijn er een paar wezenlijke zaken die bij je horen, n.l. : de bijbel lezen en bidden! Het is de bedoeling dat we ons met deze workshops gaan focussen op gebed. Maar je zult merken dat de bijbel daar een grote rol in speelt. In de bijbel vinden we prachtige voorbeelden van gebed. Denk aan de Psalmen of aan Hanna, de moeder van Samuel die haar hart uitstortte voor de Heer, haar God. Denk aan het Hoge priesterlijke gebed van Jezus en het 'Onze Vader' waarin Hij ons richting geeft voor ons gebed. Dat gebed willen we als leidraad nemen voor deze workshops. WORKSHOP 1 WORKSHOP 2 WORKSHOP 3 Vertrouwelijk bidden Doelgericht bidden Strijdbaar bidden Onze Vader in de hemel. Laat uw naam geheiligd worden. Laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. Geef ons vandaag het brood dat we nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was. En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad. Matteus 6 ; 9 13

2 TOELICHTING BIJ WORKSHOP 2 Uw Koninkrijk Kome Met de eerste workshop hebben we de vertrouwelijke omgang met God als Vader benadrukt: 'God onze Vader, wij zijn kind'. We hebben eerlijk naar ons eigen hart durven kijken en Gods genade daarin toegelaten. Deze tweede workshop gaat over het gedeelte uit het Onze Vader: 'Uw Koninkrijk Kome'. We willen laten zien: Hoe mooi en levensveranderend Gods koninkrijk is, zodat de mensen er naar gaan verlangen. We hoeven niet meer in eigen kracht de wet te houden, maar mogen bij Jezus beginnen. Jezus heeft de wet volbracht en wil in ons wonen door de heilige Geest. Nu mogen door de heilige Geest de kracht ontvangen om te leven in Gods Koninkrijk. Het koninkrijk van God begint in ons hart ; dat vraagt ontvankelijkheid. Het blad met bijbelteksten is cruciaal. Laat de mensen het rustig lezen en laat de mensen vooral (zelf ) om de heilige Geest vragen vóór het lezen. Kies voor het zingen de juiste momenten. Veel succes!

3 GEBEDSWORKSHOP 2 Doelgericht bidden INLEIDING Uw koninkrijk kome... Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel Met de eerste workshop over gebed hebben we de vertrouwelijke omgang met God, als Vader benadrukt: God onze Vader, wij zijn kind. We hebben gekeken naar ons eigen Godsbeeld en naar hoe Jezus God als onze Vader aanreikt. Deze tweede workshop gaat over het gedeelte uit het Onze Vader: 'Uw koninkrijk kome'. We willen daarin laten zien hoe mooi en levensveranderend Gods koninkrijk is, zodat je er naar gaat verlangen. We willen benadrukken dat Jezus, door zijn dood aan het kruis en de opstanding uit de doden, het koninkrijk van God in deze wereld heeft gebracht. En last but not least: dat wij door het ontvangen van de heilige Geest kunnen deel krijgen aan de bevrijdende kracht van het koninkrijk. Joh. 3:3 Kol. 1:13 We kunnen NU al instappen...of ben je al ingestapt? Jezus Koninkrijk komt in de wereld door zijn volgelingen. Zoals Jezus in de wereld was zo mogen wij in het leven staan en Hij zelf werkt bovennatuurlijk mee! KORTE BRAINSTORM: Wat is volgens jou het koninkrijk van God? Jezus legde het Koninkrijk van God uit aan de hand van gelijkenissen. Hij heeft nooit een definitie gegeven. Wél de opdracht het te zoeken! Zullen we dan maar?

4 PRAATJE: God heeft de mensen gemaakt met als doel dat ze op Hem lijken, dus ook zijn heerlijkheid over de wereld weerspiegelen. Dit is van het begin aan Gods plan geweest en door de zondeval verstoord. God besloot een nieuw volk te creëren, een volk dat Gods glorie aan de wereld moest laten zien. Door Mozes gaf God de wet zodat ze tot eer van Hem zouden kunnen leven. De andere volken zouden jaloers moeten worden op God en zijn volk. Het zou hen moeten prikkelen om ook bij God en zijn volk te willen horen. Probleem: Het volk van God had het niet in zijn vermogen om naar Gods wetten en leefregels te leven. Oplossing: God besloot zijn Zoon naar de aarde sturen: Jezus zou de boel omkeren. Jeremia profeteerde daar al van: Jer. 31:33 'Maar dit is het verbond dat ik in de toekomst met Israël zal sluiten spreekt de Heer: Ik zal mijn wet in hun binnenste leggen en hem in hun hart schrijven. Dat is: DE OMKERING: De wet van God van buiten naar binnen! In het hart, in de kern van ons bestaan...jouw bestaan! Nu leven we in dat nieuwe verbond en weer heeft God regels laten horen op de berg: de bergrede. Jezus vertelt daarin hoe Gods koninkrijk er uit zal zien wanneer Hij zijn werk zou hebben volbracht. Het betekent niet dat je heel goed je best moet gaan doen om naar de bergrede te gaan leven. Bij het nieuwe verbond gaat het om de uitstorting van de heilige Geest in je hart. De heilige Geest wekt in ons hart een verlangen om Gods wil te doen. Door de heilige Geest dragen we vrucht, niet door je best te doen. Als je bidt uw koninkrijk kome, uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel geldt dit allereerst voor je eigen hart, daarna werkt het uit in je leven. De heilige Geest leidt je in dit proces. En door ons leven komt Gods koninkrijk en Jezus' heerschappij in de wereld door zijn volgelingen. Zoals Jezus in de wereld was zo mogen wij in het leven staan en Hij zelf werkt bovennatuurlijk mee! OPDRACHT We gaan kijken naar wat de bijbel over dat opzienbarende koninkrijk van God vertelt. Laat iedereen het blad met bijbelteksten voor zichzelf aandachtig gaan lezen. Maar bid dan eerst om de heilige Geest. Hij wil zijn licht laten schijnen zodat je het 'ziet'!

5 BIJBELTEKSTEN Marcus 1: 15 Dit was wat Hij zei: De tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: Kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws. Joh. 3:3 Jezus zei: Waarachtig, ik verzeker u, alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk zien. Hand. 1:5 Johannes doopte met water, maar binnenkort worden jullie gedoopt met de heilige Geest. Lucas 17 vers 20b-21 De komst van het koninkrijk van God laat zich niet aanwijzen, en men kan niet zeggen: 'Kijk, hier is het!' of: 'Daar is het.' Maar weet wel: Het koninkrijk van God ligt binnen uw bereik.' Col 1:13 Hij heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het (konink)rijk van zijn geliefde Zoon. Fil. 2: 13 Want het is God die zowel het willen als het handelen bij u teweeg brengt, omdat dat Hem behaagt. 1 Cor 15:24-28 (BTG) Daarna zal het einde komen. Dan zullen alle kwade machten die nu over ons willen heersen, door Jezus Christus vernietigd worden. De laatste macht die door hem vernietigd zal worden is de dood. Want in de heilige boeken staat: Al zijn vijanden zullen diep voor hem buigen. En er staat ook: God laat hem over alles heersen Dat gaat allemaal over Gods Zoon. God zal hem namelijk laten heersen over alles en iedereen. Behalve natuurlijk over God zelf! En als God al zijn vijanden verslagen heeft, zal hij zijn macht weer in handen geven van God, zijn Vader. Dan zal God alle macht hebben en heersen over iedereen. Openbaringen 5:9-10 En ze zetten een nieuw lied in: U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. Want u bent geslacht en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht uit alle landen en volken, van elke stam en taal. U hebt voor onze God uit hen een koninkrijk gevormd en hen tot priesters gemaakt. Zij zullen als koningen heersen op aarde. Efeze 1;22 en23 ( BGT) God heeft Christus alle macht gegeven. Hij laat hem heersen over de hemel en de aarde. En dat heeft God gedaan voor de kerk, want de kerk hoort bij Christus. In de kerk is Christus nu al volledig aanwezig, zoals hij eens in alles volledig aanwezig zal zijn. Hand 1:6-8 Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap over Israël herstellen? Hij antwoordde: Het is niet jullie zaak om te weten wat de Vader in zijn macht heeft vastgesteld over de tijd en het ogenblik waarop deze gebeurtenissen zullen plaatsvinden. Maar wanneer de heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen en van mij getuigen in Jeruzalem, in heel Judea en Samaria, tot aan de uiteinden van de aarde.

6 VRAGEN voor het groepsgesprek Wat heeft je het meest aangesproken? Wat is de plaats van de heilige Geest in het koninkrijk van God? Wanneer begint het koninkrijk van God? Wat is de rol van de Gemeente in het koninkrijk van God? En jouw rol? Wat wordt bedoeld met de stelling: 'Als God de wereld wil veranderen stuurt hij geen tanks maar zachtmoedigen? Wanneer zal het koningschap/heerschappij van God over heel de aarde voltooid zijn? Geeft dat je ook HOOP terwijl het in de wereld zo te keer gaat? BIDDEN VOOR HET KONINKRIJK 1. Schrijf een gebed waarin je vraagt om de Gods heerschappij in de KERK van nu. 2. Schrijf een gebed waarin je vraagt om Gods heerschappij in de WERELD van nu. 3. Schrijf een gebed waarin je vraagt om Gods heerschappij in je EIGEN LEVEN.

7 Mogelijkheden voor gebed Je kan de opgeschreven gebeden bidden. Je kan samen het Onze Vader bidden. Je kan een vrij kringgebed doen waarin iedereen bidt voor kwesties die nu niet onder de heerschappij van God zijn. Je kan het volgende gebed van toewijding bidden; samen hardop of individueel stil. Vader, in de naam van Jezus kom ik tot U. Ik wil me toewijden aan uw Koninkrijk. Bevrijd mij in Jezus naam van alles wat mij hierin hindert. Vul mij met uw heilige Geest. Dank u Vader. Amen ZINGEN Liedtips: Opwekking 40 Zoek eerst het Koninkrijk van God Opwekking 416 Jezus is Koning over de aarde Opwekking 534 Jezus Gods heerlijkheid verschijnt Opwekking 672 Heerser over alle dingen N.B. Liederen over het Koninkrijk van God zijn meestal proclamaties. Aanbevolen om te lezen: Matteüs voor iedereen van Tom Wright Psalmen ; en let op Gods Koningschap!

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK INLEIDING bij de drie workshops Als je christen bent zijn er een paar wezenlijke zaken die bij je horen, n.l. : de bijbel lezen en bidden! Het is de bedoeling

Nadere informatie

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK INLEIDING bij de drie workshops Als je christen bent zijn er een paar wezenlijke zaken die bij je horen, n.l. : de bijbel lezen en bidden! Het is de bedoeling

Nadere informatie

Zij zullen als koningen heersen

Zij zullen als koningen heersen Wist u dat Elk kind van God reeds koning is? Bij God niet alleen de oudste koning wordt? Eerst zal (mee)regeren voor duizend jaar? Uiteindelijk zelfs tot in eeuwigheid? Zelfs over de hele aarde? Zij zullen

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost

Maatwerk in de kerk. Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Renatakerk Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede Oost Datum: 2 december 2018 Dienst: Middagdienst Voorganger: ds. De Jong uit Doetinchem Welkom en mededelingen Maatwerk in de kerk Zingen: Liedboek Gezang

Nadere informatie

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom

MORGENGEBED. in de morgen van de achtste dag. Volheid der dagen. Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari Welkom MORGENGEBED Welkom -2- in de morgen van de achtste dag Volheid der dagen Openingswoorden Wij zijn hier bijeengekomen op de vroege ochtend in dit nieuwe jaar om God te bidden om licht en wijsheid, om vuur

Nadere informatie

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden

Eredienst 18 juni uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Eredienst 18 juni 2017 10.00 uur Voorganger: br. Jaap van Eijsden Liturgie Votum/ zegengroet (Sela) Te Deum Schuldbelijdenis Genadeverkondiging Opwekking 595 Gebed Joh. 8: 1-12; 9: 1-7 en 35-41 Lied 26:

Nadere informatie

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5

DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN. - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 DE DIENST VAN 6 MEI 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, Johannes de Heer, 446: 1,3,5 Prijs den HEER' met blijde galmen; Gij, mijn ziel, hebt rijke stof; 'k Zal, zo lang ik leef, mijn psalmen Vrolijk

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december e Advent ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 17 december 2017 3 e Advent Voorganger: ds. Jaap Koning Ambtsdrager van dienst: Piet de Gier Lector: Pieternel Rodermond Organist: Gerrit van de Vemde Welkom en mededelingen

Nadere informatie

25 mei 2017 Hemelvaartsdag uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke

25 mei 2017 Hemelvaartsdag uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke 25 mei 2017 Hemelvaartsdag 09.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK gezang 101 De dag van onze vorst brak aan. Kinderen: Handen. E&R 236 Elk oog zal hem

Nadere informatie

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen

Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Welkom en mededelingen Gemeentezang Liedboek 281: 1, 2, 3 en 4: Jezus zal heersen Stil gebed Votum en groet van Sela Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die alles maakte laat niet

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Vormelingen bidden met vormelingen een gebedsdienst voorbereiden. Welkom

Vormelingen bidden met vormelingen een gebedsdienst voorbereiden. Welkom Welkom 1.Verwelkoming 2.Duiding workshop 3.Uitwerking (proeven is beleven ) 4.Uitleg verder verloop vormselactiviteit 5.Nabespreking, bedenkingen... Even bidden... God, Ik zoek even contact met U. Wil

Nadere informatie

voor zondag 15 april 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek

voor zondag 15 april 2018, om uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek Orde van Dienst voor zondag 15 april 2018, om 10.00 uur, in de PKN kerk aan de Mente te Schoonebeek 3 E OPBOUWZONDAG: LAAT ZIEN WIE JE MAG ZIJN Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: mevrouw

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek

Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek Wij zingen voor de dienst: Lied 62 : 1 en 5 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b 1a 1b Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Lied 111 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek Votum en Groet Wij zingen: Lied 111 :

Nadere informatie

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug blok A - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Herhaling vorige week / Romeinen 6:23 19.20 Woordweb afscheid nemen 19.25 Lezen Handelingen

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

Oecumenische viering

Oecumenische viering Oecumenische viering 23 januari 2011 om 9.00 uur Blasiuskerk Heinkenszand Week van Gebed voor de Eenheid Voorgangers: ds Werner Pieterse pastor Wiel Hacking Muzikale medewerking: Free Spirit Ab Faase organist

Nadere informatie

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan

ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen. Moment van stilte De gemeente gaat staan ZONDAGSBRIEF WILHELMINAKERK 2 december 2018 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Hans Bouma Piet de Gier, Denise Smit Ronald Gersdorf Gert Muts Muziek OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Moment

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Welkom in Open Hof op de startzondag zondag 16 september 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof op de startzondag zondag 16 september 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof op de startzondag zondag 16 september 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen O God, ons schild, zie en aanschouw het aangezicht van uw gezalfde. Psalm 84:10 Kerkelijk

Nadere informatie

thema: JE NAAM OCHTENDGEBED IN DE MORGEN VAN DE ACHTSTE DAG Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari 2018 om uur -3-

thema: JE NAAM OCHTENDGEBED IN DE MORGEN VAN DE ACHTSTE DAG Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela 1 januari 2018 om uur -3- OCHTENDGEBED IN DE MORGEN VAN DE ACHTSTE DAG thema: JE NAAM -3- Vandaag op de eerste dag van het jaar 2018 staat de naam centraal. We beginnen elk nieuw jaar anno Domini met de naamdag van Jezus. In de

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum..

Kinderen bidden voor Kinderen. Mariakapel. Datum.. Kinderen bidden voor Kinderen Mariakapel. Datum.. Bidden met Maria 2 We bidden voor:................ 3 God kent jou God kent jou vanaf het begin helemaal van buiten en van binnenin Hij kent al je vreugde

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch

Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch Bijbelstudieweekend Vierhouten 12 oktober 2014 Ds. Ferdinand van den Bosch Het Koninkrijk van God in het Oude Testament Jezus en het Koninkrijk van God in de Evangeliën Het evangelie van Markus Het evangelie

Nadere informatie

Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten. Muziek

Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten. Muziek Zondag 21 januari 2018 Het Kruispunt, Voorschoten Muziek Welkom en mededelingen Zingen: Lied (Psalm) 63 vers 1. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam van de EEUWIGE, allen : die hemel en aarde

Nadere informatie

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen

Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald. Welkom en mededelingen Liturgie 5 februari 2017 Aanvang: 10.00 uur Thema: Rijkdom en armoede, wat doet het met ons geloof? Voorganger: Ds. F.E. Schneider Orgel: Jan Roth Gastheer: Reyald Welkom en mededelingen Lied: Gezang 1:

Nadere informatie

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018

Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Kindercatechese groep B - 7 januari 2018 Inleiding. Jezus hield van God, als van een Vader, maar ook als zijn Vriend. Hij besprak alles met Hem. Hij vertelde wat hem was overkomen en hij vroeg Hem om raad.

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping

Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Kom hierboven! Kom hierboven! - Brandstof voor je ziel - Kijken naar je eeuwige erfenis - Ingaan op je eeuwige roeping Schoonheid is een kwaliteit of beleving (van een persoon, voorwerp, klank, plaats

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3

Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen voor de dienst: Lied 274: 1, 2 en 3 Wij zingen als Intochtslied: Lied 103: 1 en 4 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 538: 1 en 4 Gebed Leefregel Wij zingen: Lied 547:

Nadere informatie

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626

Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 VIERING VAN DE HEILIGE DOOP IN DE SINT MICHAËLKERK OPENING Suggesties voor liederen uit Gezangen voor Liturgie (GVL): 416, 419, 421, 432, 433, 438, 490, 517, 519, 538, 559, 564, 586, 625, 626 Begroeting

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma

Eredienst 21 mei :00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Eredienst 21 mei 2017 10:00 uur Voorganger: ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 462 Wet Gezang 165 Gebed Handelingen 4 : 10B - 12 Psalm 99 : 1, 4, 6, 8 >> Regenboog Preek Opwekking 733

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER

Orde van dienst. voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur. thema: ONZE VADER Orde van dienst voor zondag 7 oktober 2018 om 9.30 uur thema: ONZE VADER -3- Welkom en mededelingen Intochtlied 138 : 1 en 4 Voorbereid door de Werkgroep Eredienst m.m.v. Muziekvereniging Excelsior o.l.v.

Nadere informatie

Elisa Jasmijn Alferink

Elisa Jasmijn Alferink Orde van dienst voor de viering van de heilige Doop van Elisa Jasmijn Alferink Dochter van Jeroen en Anouk Alferink-Vugteveen 3 juli 2016 in de Plaskerk te Raalte Voorganger: ds. Karolien Zwerver Organist:

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 10 april 2016, schoolkerkdienst We gaan op wereldreis! Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Voorstel orde van dienst voor zondag 27 november, 1 e zondag van advent Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = =

Nadere informatie

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou!

DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI Oecumenische viering in Het Schip. Thema: Het woord is aan jou! DIENST VAN DE EENHEID 17 JANUARI 2016 Oecumenische viering in Het Schip Thema: Het woord is aan jou! Voorgangster: Pastor Evelien Reeuwijk m.m.v. Bel Canto o.l.v. Mirjam Bastiaanse orgel: Cor van Kooten

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van der Wardt Pastoraal ouderling, sectie 9 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2 Psalm 30 vers 1 en 2

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 19 juni 2016 1e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

11 oktober 2018 Rotterdam

11 oktober 2018 Rotterdam 11 oktober 2018 Rotterdam 1 Onthulling van Jezus Christus die God aan hem heeft gegeven, om aan zijn slaven de dingen te tonen die in snelheid moeten geschieden en die Hij te kennen geeft door zijn boodschapper

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat)

Liturgie zondag uur leesdienst br J. Mostert. Liturgie zondag uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Liturgie zondag 07-07-2019 09.30 uur leesdienst br J. Mostert Liturgie zondag 07-07-2019 16.30 uur samen met NGK M.W. van der Veen (kandidaat) Welkom en mededelingen Votum en vredegroet van God Zingen:

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!!

Viering van Schrift en Tafel. 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! Viering van Schrift en Tafel 30 augustus 2015 Knoptorenkerk in St. Oedenrode Thema: Komt dat zien!! VOORBEREIDING Begroeting en aanvangswoord. Hoe onmisbaar zijn je ogen! Elke dag begint er mee. Je slaat

Nadere informatie

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord

Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie Drie wijken Groningen Noord Orde van dienst voor de tweede zondag van Epifanie 2018 Drie wijken Groningen Noord naam datum voorganger lezing Zondag na Kerst 31 december Y.C. de Groot Jesaja 8, 11-15 Lucas 2, 33 40 1 e zondag na Epifanie

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD Wat is het evangelie? Jezus stierf voor onze zonden en stond op uit de dood. Wij zijn met Hem gestorven aan ons oude leven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. God

Nadere informatie

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen

Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes Antwoord 1 Vraag naar de mening van de kinderen Bijbelstudie 1 God is heilig Samen Bijbellezen Exodus 3: 1-15 Vraag 1 Waar denk je aan bij het woord heilig? Schrijf dit op de briefjes 1 Vraag 2 a. Wat moet Mozes doen en waarom? Mozes moet zijn schoenen

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 17 januari 2016 Gebedsdienst voor de eenheid Dienst voorbereid door de Raad van Kerken Lemele - Lemelerveld Thema: Ga terug naar Start Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden

Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden Bij deze orde van dienst heeft u tevens een liedboek nodig. Op de avond van Goede Vrijdag scharen

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen!

Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! Want van U is het Koninkrijk, de kracht en de heerlijkheid tot in eeuwigheid. Amen! 2 75 geschonken die elke naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in hemel, op de aarde

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort

U alleen hebt alle macht. Leer ons leven uit uw kracht. Blaas uw vuur aan in ons hart, dat iedereen het ziet en ieder hoort Opening en welkom Zegengroet en gebed. Opwekking 586 - Hij is Heer Heel de schepping geeft U eer. Buigt zich vol aanbidding neer. Jezus Christus, Zoon van God, trouw in eeuwigheid. Heel de schepping zingt

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

Met hemels gezag. Epifanie volgens Lucas

Met hemels gezag. Epifanie volgens Lucas Met hemels gezag Epifanie volgens Lucas Epifanie in het Lucasjaar 2019 Zondag Profetie Antw.Ps. Evangelie 6-1 Na nieuwjaar Nieuwjaarsreceptie 13-1 1 e van Epifanie - Doop van de Heer Doopzondag 20-1 2

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Een leven dicht bij God kan niet zonder gebed. Daarover gaat deze Bijbelstudie.

Een leven dicht bij God kan niet zonder gebed. Daarover gaat deze Bijbelstudie. Een leven dicht bij God kan niet zonder gebed. Daarover gaat deze Bijbelstudie. Wat is bidden? Bidden is: In contact komen met de levende God, de Schepper van Hemel en Aarde In het Oude Testament bad de

Nadere informatie

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN

PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN PROTESTANTSE - GEMEENTE - HUISSEN PAASMORGEN Voorganger : Ds. Matthijs Glastra Welkom Zingen: Lied 634 - we gaan staan 1.U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk

Nadere informatie

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018

Liturgie Johanneskerk Leersum. Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Liturgie Johanneskerk Leersum Tweede zondag van Advent 9 december 2018 Maleachi 3:20, de zon die gerechtigheid brengt.. In deze dienst wordt Jesper Sjouke Wijnveen gedoopt Voorganger Cantorij Organist

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Oase viering 22 oktober 2016 Bidden Liedje: Wees eens even stil Wees eens even stil,

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk

Oecumenische Viering. 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Oecumenische Viering 20 augustus, 2017, Grote of St. Gudulakerk Thema: Grenzeloze naastenliefde Voorgangers: Pastor Jaap van Kranenburg Met medewerking van: Orgel: Els Dijkerman Werkgroep Vieren van de

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 7 oktober 2018 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1, 2 en 3 Heer, onze Heer, hoe heerlijk 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink

Jezus en jij. Tekst: Willem de Vink. Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Jezus en jij Tekst: Willem de Vink Illustraties: Arjan Wilschut, Timo Visser en Willem de Vink Vooraf Jezus en jij Minidagboek Vink, Willem de ISBN 978-90-8601-101-8 NUR 248, 707 Boekverzorging: Marian

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Omdat Amos op de bres stond voor zijn volk, luisterde de Heere naar hem en de sprinkhanenplaag. De binnenkamer

Omdat Amos op de bres stond voor zijn volk, luisterde de Heere naar hem en de sprinkhanenplaag. De binnenkamer - 1 - De binnenkamer We beginnen met iets uit het boek Amos. Hij (Amos) was niet alleen een profeet maar ook een voorbidder. Hij kreeg een visioen en daarover staat in Amos 7:1/3 het volgende: 1 Dit heeft

Nadere informatie

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS

DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Bijbel voor Kinderen presenteert DE HEMEL, GODS PRACHTIGE THUIS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd door: Bible for

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: 22.00 uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Albert van Eldik lector: Tineke Nijhuis koster:

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom Inleiding Onderwijs Heidelbergse Catechismus Leerdienst: Zijn eigendom Vraag 1: Wat is uw enige troost in leven en sterven? Antwoord: Dat

Nadere informatie

Het Koninkrijk van God

Het Koninkrijk van God Bijbelstudieserie met als thema: Het Koninkrijk van God maart 2018 Baptisten Gemeente De Fontein Ds. J. van der Zeeuw Kruitmolenlaan 70 Prinsenlaan 75 4337 KS MIDDELBURG 4336 HK MIDDELBURG Tel. 0118 370005

Nadere informatie

L i t u r g i e. Welkom

L i t u r g i e. Welkom Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde en de kleur van reinheid, liefde en feest. Daaronder

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN

GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN GEREFORMEERD KERKELIJK CENTRUM DE BRON IJSSELMUIDEN Zondag 10 november 2013, thema: Liefde Ds. Nelleke Beimers, voorganger Harm, organist Merijn, pianist Medewerking verlenen: Bert, Cobie, Dorien, Harm,

Nadere informatie

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN?

HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? HOE KAN IK TOT BEKERING KOMEN? Net zoals er natuurkundige wetten zijn die het leven bepalen zijn er ook een aantal geestelijke wetten die onze relatie met God bepalen. 1. God heeft je lief en wil graag

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie