INTERNATIONALE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK ONTWERPSTATUTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTERNATIONALE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK ONTWERPSTATUTEN"

Transcriptie

1 INTERNATIONALE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK G-4 Europa ONTWERPSTATUTEN I. BENAMING, ZETEL, DOEL Artikel 1 De internationale vereniging zonder winstoogmerk (IVZW) G-4 Europa is opgericht krachtens titel III van de Belgische wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, zoals gewijzigd. De IVZW G-4 Europa is opgericht voor onbepaalde duur. Artikel 2 De zetel van de IVZW G-4 Europa is gevestigd te 1000 Brussel, Square de Meeûs 1, en kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij gewone beslissing van de Raad van Bestuur. Het besluit tot het verplaatsen van de zetel dient binnen de maand na de beslissing te worden gepubliceerd in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Artikel 3 De IVZW G-4 Europa heeft geen winstoogmerk. Tot haar doelstellingen behoren: Het middels een G-4 kantoor in Brussel profileren van de samenwerking van de leden van de IVZW G-4 Europa op Europees niveau. Het stimuleren en realiseren van een gemeenschappelijk beleid van de leden van de IVZW G-4 Europa ten aanzien van Europese aangelegenheden. Het realiseren van een gezamenlijke belangenbehartiging van de leden van de IVZW G- 4 Europa bij de instellingen van de Europese Unie. Het beïnvloeden van Europese beleidsontwikkeling en regelgeving. Het bevorderen van een optimale benutting van Europese subsidies in de gemeentelijke praktijk. Het bevorderen van de integratie van bestaand Europees beleid en regelgeving in de gemeentelijke praktijk. Het bevorderen van de samenwerking van de leden van de IVZW G-4 Europa met andere Europese steden en met instellingen van de Europese Unie. Om deze doelstellingen te realiseren kan de IVZW G-4 Europa onder meer informatie verzamelen, opslaan, verspreiden en toegankelijk maken, expertise bundelen, gezamenlijke huisvesting en faciliteiten realiseren, gezamenlijke projecten ontwikkelen en gezamenlijk personeel aanstellen.

2 2 II. LEDEN Artikel 4 Er zijn twee categorieën van leden: 1. gewone leden; 2. toegetreden leden. Het gewoon lidmaatschap staat open voor Europese gemeenten die de doelstellingen van de IVZW G-4 Europa onderschrijven. Gewone leden maken deel uit van de Algemene Vergadering en hebben stemrecht. De gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben de IVZW G-4 Europa opgericht en zijn gewoon stichtend lid. De gewone stichtende leden beschikken over een vetorecht voor alle beslissingen betreffende het aanvaarden van nieuwe leden, het wijzigen van statuten en het ontbinden van de IVZW G-4 Europa. Het toegetreden lidmaatschap staat open voor zowel rechtspersonen- als natuurlijke personen, die de doelstellingen van de IVZW G-4 Europa onderschrijven. De toegetreden leden hebben geen stemrecht. Zij worden jaarlijks uitgenodigd door de Raad van Bestuur om advies te verlenen met betrekking tot de werking en de gevoerde acties van de IVZW G-4 Europa. De aanvrager, voor zowel een gewoon als een toegetreden lidmaatschap, dient per aangetekend schrijven een verzoek om het lidmaatschap te verwerven te richten tot de Raad van Bestuur, die het verzoek van advies voorziet en verstuurt aan elk van de leden. De beslissing tot toelating van een (gewoon of toegetreden) lid wordt genomen door de Algemene Vergadering van de IVZW G-4 Europa. De beslissing tot toelating tot of weigering van het lidmaatschap wordt door de Raad van Bestuur meegedeeld aan de aanvrager bij gewone brief. De beslissing tot toelating tot of weigering van het lidmaatschap hoeft niet te worden gemotiveerd. Er staat geen beroep open tegen de beslissing tot toelating tot of weigering van het gewoon lidmaatschap. Het lidmaatschap is persoonlijk en mitsdien niet overdraagbaar noch vatbaar om door erfopvolging te worden verkregen. Alle leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage, die door de Algemene Vergadering wordt bepaald. Uittreden van leden De gewone en toegetreden leden kunnen hun lidmaatschap op elk ogenblik opzeggen, bij aangetekende brief gericht aan de Raad van Bestuur en met inachtneming van een opzegtermijn van 1 jaar, ingaand bij het begin van het nieuwe kalenderjaar, behoudens in de Raad van Bestuur schriftelijk overeengekomen kortere termijn. Uitgetreden leden kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de IVZW G-4 Europa. Artikel 5 De uitsluiting van leden van de IVZW G-4 Europa kan worden voorgesteld door de Raad van Bestuur, nadat de belanghebbenden zijn gehoord. De Algemene Vergadering beslist, met eenparigheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden over de uitsluiting van een lid, waarbij het lid waarvan de uitsluiting het voorwerp is van de stemming, niet deelneemt aan deze stemming.

3 3 De uitsluiting van leden kan uitsluitend geschieden in de volgende gevallen: wanneer het betrokken lid heeft opgehouden te voldoen aan de vereisten die te eniger tijd door de statuten voor het lidmaatschap mochten worden gesteld; indien het lid na een schriftelijke aanmaning op de eerste december niet ten volle aan zijn financiële verplichtingen jegens de vereniging heeft voldaan; wanneer het lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de IVZW G-4 Europa handelt of de IVZW G-4 Europa op onredelijke wijze benadeelt of heeft benadeeld. Uitgesloten leden kunnen geen rechten laten gelden op het vermogen van de IVZW G-4 Europa. Artikel 6 De IVZW G-4 Europa wordt gefinancierd door de jaarlijkse bijdragen van de gewone en toegetreden leden en de vergoedingen voor gezamenlijke voorzieningen en faciliteiten. In uitzonderlijke gevallen worden inkomsten verworven uit speciale activiteiten of projecten, die worden georganiseerd met het oog op het verwezenlijken van het maatschappelijk doel. De hoogte van de jaarlijkse bijdragen van de gewone leden en de toegetreden leden wordt jaarlijks, op voorstel van de Raad van Bestuur, bepaald door de Algemene Vergadering met een gewone meerderheid. De hoogte voor de vergoedingen voor gezamenlijke voorzieningen en faciliteiten wordt, gehoord het advies van de Penningmeester, bepaald door de Raad van Bestuur. III. DE ALGEMENE VERGADERING Artikel 7 De Algemene Vergadering heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op de verwezenlijking van het doel van de IVZW G-4 Europa. Zij bestaat uit de gewone leden, die ieder één stem hebben en vertegenwoordigd worden door de burgemeester en een wethouder van de betreffende gemeente. Deze vertegenwoordigers worden door de leden zelf aangewezen, en kunnen allebei aanwezig zijn of elkaar vervangen. Tot de uitsluitende bevoegdheden van de Algemene Vergadering behoren de volgende aangelegenheden: goedkeuring van begrotingen en jaarrekeningen; het benoemen van de leden van de Raad van Bestuur; het verlenen van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur; het goedkeuren van de lidmaatschapsbijdragen; het aanvaarden van nieuwe leden; het uitsluiten van leden; het wijzigen van de statuten; het ontbinden van de vereniging; het besluiten tot het aangaan van overeenkomsten tot verkrijging, vervreemding en bezwaring van registergoederen; het besluiten tot het aangaan van overeenkomsten waarbij de vereniging zich als borg of hoofdelijk medeschuldenaar verbindt, zich voor een derde sterk maakt of zich tot zekerheidstelling voor een schuld van een ander verbindt.

4 4 Artikel 8 De Algemene Vergadering vergadert ten minste éénmaal per jaar op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats, te vermelden in de oproeping. De vergaderingen kunnen tevens schriftelijk of door middel van videoconferentie plaatsvinden. De Algemene Vergadering vergadert tevens als de Raad van Bestuur of meer dan de helft van de gewone leden daarom verzoekt. Na ontvangst van een verzoek als hiervoor bedoeld is de Raad van Bestuur verplicht om, binnen een termijn van niet langer dan vier weken, een Algemene Vergadering bijeen te roepen. Indien aan het verzoek tot bijeenroeping binnen deze termijn geen gevolg wordt gegeven, zullen de verzoekers zelf tot die bijeenroeping kunnen overgaan op de wijze waarop de Raad van Bestuur de Algemene Vergaderingen bijeenroept. De oproeping voor de Algemene Vergadering gebeurt minstens 14 dagen voor de vergadering, door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, per brief, fax of . De Algemene Vergadering kan slechts geldig beraadslagen indien minstens driekwart van de gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit niet het geval is, moet een nieuwe vergadering worden samengeroepen op de wijze zoals hiervoor vermeld. Deze tweede Algemene Vergadering kan geldig beslissen over de punten vermeld in de oproeping, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Behalve in de uitzonderingsgevallen die in deze statuten voorzien zijn, worden de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. De genomen beslissingen worden schriftelijk ter kennis gebracht van alle leden. Indien een lid niet aanwezig kan zijn, beschikt het over de mogelijkheid zich te laten vertegenwoordigen door een ander lid. Hiervoor dient het afwezige lid een schriftelijke volmacht af te geven. Er kan niet beslist worden over onderwerpen die niet op de agenda staan, behoudens indien alle gewone leden aanwezig zijn en unaniem akkoord zijn het nieuwe punt op de agenda op te nemen. De beslissingen van de Algemene Vergadering worden genotuleerd en worden ondertekend door de voorzitter van de Algemene Vergadering en de voorzitter van de Raad van Bestuur. De notulen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bewaard op de zetel van de IVZW G-4 Europa alwaar ze ter beschikking van de leden worden gehouden. Artikel 9 De Algemene Vergadering kiest uit zijn leden een Voorzitter en een Vice-voorzitter voor een termijn van één (1) jaar. De Voorzitter leidt de Algemene Vergadering. Bij zijn ontstentenis treedt de Vicevoorzitter op als Voorzitter. Indien het mandaat van de Voorzitter ten einde komt voor de normale voorziene termijn, neemt de Vice-voorzitter zijn taken waar totdat een nieuwe Voorzitter is benoemd. Artikel 10 Elk voorstel tot wijziging van de statuten of de ontbinding en de vereffening van de IVZW G-4 Europa dient uit te gaan van de Raad van Bestuur of van meer dan de helft van de gewone leden. De Raad van Bestuur dient ten minste drie maanden op voorhand aan de leden de datum van de vergadering

5 5 van de Algemene Vergadering ter kennis te brengen waarin over een dergelijk voorstel zal worden beraadslaagd. Het oproepen tot vergaderen en de beraadslaging van de Algemene Vergadering omtrent de statutenwijziging, ontbinding en vereffening van de vereniging, geschiedt conform artikel 8, met dien verstande dat een quorum van 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden vereist is en dat de gewone stichtende leden bovendien over een vetorecht beschikken voor deze beslissingen. Wijzigingen aan de statuten zullen slechts van kracht worden na goedkeuring door de bevoegde autoriteit en nadat de publiciteitsformaliteiten vervuld zijn zoals vereist volgens artikel 50, 3 en artikel 51 van de wet van 27 juni De statuten worden neergelegd in het dossier op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, evenals elke wijziging aan de statuten. Bestemming van het vermogen De Algemene Vergadering bepaalt de wijze van ontbinding, vereffening van de IVZW G-4 Europa en de bestemming van het batig saldo of de wijze waarop die bestemming wordt vastgesteld. Bij ontbinding wordt het vermogen van de IVZW G-4 Europa aangewend tot een belangeloos doel. De beslissing tot ontbinding en vereffening van de IVZW G-4 Europa moet worden neergelegd in het dossier bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel en worden bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. IV. RAAD VAN BESTUUR Artikel 11 Het bestuur van de IVZW G-4 Europa wordt uitgeoefend door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur bestaat uit minimaal vier leden, samengesteld door één vertegenwoordiger per gewoon lid, te weten een functionaris op hoog ambtelijk niveau. De gewone leden doen een bindende voordracht met betrekking tot deze vertegenwoordiger en een plaatsvervanger. Hierbij dient rekening te worden gehouden, met de afvaardiging op een gelijkwaardig niveau. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering. Tegelijk met de benoeming van de Raad van Bestuur wijst de Algemene Vergadering voor iedere bestuurder een plaatsvervanger aan. Bij ontstentenis van een bestuurder, treedt de voor hem aangewezen plaatsvervanger op als lid van de Raad van Bestuur. De bestuurders en plaatsvervangende bestuurders worden benoemd voor een duur van vier (4) jaar. Alle leden en de plaatsvervangende leden van de Raad van Bestuur kunnen herkozen worden op het einde van hun mandaat. Aan het mandaat van een lid van de Raad van Bestuur komt een einde als haar/zijn mandaat in de gemeente vervalt. Indien het mandaat van een bestuurder ten einde komt voor de normale voorziene termijn, wordt hij of zij tijdelijk vervangen door de voor hem aangewezen plaatsvervanger. Op de eerst volgende Algemene Vergadering wordt een nieuw lid van de Raad van Bestuur gekozen. Indien het lidmaatschap van het gewoon lid dat door de bestuurder wordt vertegenwoordigd ten einde komt voor het einde van het mandaat van deze bestuurder, zal diens mandaat eveneens automatisch ten einde komen op dezelfde datum. De beëindiging van dit mandaat zal worden vastgesteld op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Een lid of plaatsvervangend lid van de Raad van Bestuur kan afgezet worden door de Algemene Vergadering. 1 Belgische wet van 27 juni 1921 op de Verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

6 6 Elke akte tot benoeming, afzetting of ambtsbeëindiging van een bestuurder wordt neergelegd in het dossier bij griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad. Artikel 12 De Raad van Bestuur kiest uit zijn midden een Voorzitter, een Vice-voorzitter en een Penningmeester. Indien het mandaat van de Voorzitter ten einde komt voor de normale voorziene termijn, neemt de Vice-voorzitter zijn taken waar totdat een nieuwe Voorzitter is benoemd. Artikel 13 De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van bestuurlijke aard, doch met uitzondering van deze die tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren. De Raad van Bestuur vergadert minstens twee keer per jaar en op verzoek van de Voorzitter of meer dan de helft van de leden of plaatsvervangende leden van de Raad van Bestuur. De bijeenroeping gebeurt minstens 14 dagen voor de vergadering per gewone brief, per fax of per e- mail. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien tenminste de helft van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige bestuurders. Bij staking van de stemmen is de stem van de Voorzitter beslissend. De beslissingen worden genotuleerd en worden ondertekend door de Voorzitter en de Vice-voorzitter, die de notulen ter beschikking houden van de gewone leden van de IVZW G-4 Europa op de zetel. Artikel 14 De Raad van Bestuur kan bij huishoudelijk reglement de uitoefening van een of meer van haar taken mandateren aan de directie, en desgevallend tevens vertegenwoordigingsbevoegdheid toekennen dienaangaande. Het lidmaatschap van de directie is voorbehouden aan personen die door een stichtend lid zijn benoemd als G-4 vertegenwoordiger bij de Europese instellingen, met standplaats Brussel. Ieder stichtend lid benoemt één lid van de directie. Artikel 15 De IVZW G-4 Europa is gebonden door de handtekeningen van de Voorzitter en één lid van de Raad van Bestuur gezamenlijk. Artikel 16 De Raad van Bestuur treedt namens de IVZW G-4 Europa op als eiser of verweerder in rechtsgedingen en wordt daarbij vertegenwoordigd door een lid van de Raad van Bestuur.

7 7 VI. BEGROTINGEN EN JAARREKENINGEN Artikel 17 Het boekjaar van de IVZW G-4 Europa stemt overeen met het kalenderjaar. De boekhouding wordt gevoerd volgens de bepalingen van artikel 53 van de wet van 27 juni De Raad van Bestuur dient de jaarrekening van het afgelopen boekjaar op te maken en ter goedkeuring voor te leggen aan de Algemene Vergadering, uiterlijk voor 1 juli van het volgende boekjaar. De Raad van Bestuur dient de begroting voor het volgende boekjaar op te maken en ter goedkeuring voor te leggen aan de Algemene Vergadering, uiterlijk voor 31 december van het lopende boekjaar. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier dat wordt bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel. Artikel 18 Het financieel beheer wordt vastgelegd in het in artikel 14 bedoelde huishoudelijk reglement. VII. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 19 De IVZW G-4 Europa neemt de verbintenissen over die de G-4 en de G-4 vertegenwoordigers in Brussel namens de gemeenten Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht gezamenlijk zijn aangegaan in de twee jaar voorafgaand aan de oprichting van de IVZW G-4 Europa. Artikel 20 Voor alles wat in bovenstaande statuten niet voorzien is, en met name de publicaties in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad, wordt gehandeld in overeenstemming met de ter zake dienende wettelijke beschikkingen

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen)

Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Gecoördineerde statuten Turnkring Volharding Essen vzw (vroeger Socialistische Turnkring Volharding Essen) Stationsstraat 136,2910 Essen Identificatienummer : 2007/84 Ondernemingsnummer : 425.464.269 Voorafgaande

Nadere informatie

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen.

DOEL Artikel 3 De verenging stelt zich ten doel door middel van het beoefenen van de budosport het lichamelijk en geestelijk niveau te bevorderen. STATUTEN BUDO VERENIGING ASAHI NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam en is gevestigd te Assen. DUUR Artikel 2 De vereniging is opgericht op negen september negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL

NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL Koninklijk Werk Volkstuinen Gentbrugge Vereniging zonder winstoogmerk Boswachterstraat 42 9050 Gent KBO 0411.014.140 STATUTEN NAAM, ZETEL, DUUR & DOEL 1. De vereniging draagt de naam Koninklijk Werk Volkstuinen

Nadere informatie

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte

PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte PRIVACY TRAINING CENTER Oprichtingsakte De ondergetekenden: zijn samengekomen op 8 juni 2016 en overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 zoals

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden Lijst van statuten Identificatienummer: 3084/95 Ondernemingsnummer: 454488649 Datum oprichtingsacte: 24/02/1995 Benaming: (Voluit) Taekwondo-club ILYO Testelt Aarschot V.Z.W. (Afgekort) Taekwondo-club

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM

SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM - 1 - SWI\GZE\LJA\20046439\152065 STATUTEN DOORLOPENDE TEKST STICHTING JONGE BALIE ACTIVITEITEN AMSTERDAM STATUTEN Naam en zetel: Artikel 1: 1. De stichting draagt de naam: Stichting Jonge Balie Activiteiten

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

Werden benoemd als: a) Voorzitter van de raad van bestuur: b) Secretaris van de raad van bestuur: c) Penningsmeester: d) Afgevaardigde bestuurder:

Werden benoemd als: a) Voorzitter van de raad van bestuur: b) Secretaris van de raad van bestuur: c) Penningsmeester: d) Afgevaardigde bestuurder: Overwegende dat een voorstel werd uitgewerkt voor het oprichten van een vereniging zonder winstoogmerk met als doel het creëren van sociale verblijfsaccommodatie die zich vooral richt op groepen en waarbij

Nadere informatie

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1

STATUTEN. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde. Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 STATUTEN Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybal Bond vzw Beneluxlaan 22, 1800 Vilvoorde Koninklijke Vlaams-Brabantse Volleybalbond vzw Statuten 1 KONINKLIJKE VLAAMS-BRABANTSE VOLLEYBALBOND VZW IDENTIFICATIENUMMER:

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 Naam en zetel De stichting draagt de naam: Stichting De Poolster. Zij is gevestigd te Haarlemmermeer.

STATUTEN Artikel 1 Naam en zetel De stichting draagt de naam: Stichting De Poolster. Zij is gevestigd te Haarlemmermeer. STATUTEN Artikel 1 Naam en zetel De stichting draagt de naam: Stichting De Poolster. Zij is gevestigd te Haarlemmermeer. Artikel 2 Doel 2.1 De stichting stelt zich ten doel te bevorderen dat schaatsen

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481)

CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) NIEUWE STATUTEN CENTRUM voor BEELDEXPRESSIE vzw (Ondernemingsnummer: 475631481) TITEL I : Benaming, zetel, doel, duur. Artikel 1 : Artikel 2 : De vereniging draagt als naam : Centrum voor Beeldexpressie,

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

Statuten van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen.

Statuten van de Federatie van Gezondheidszorgpsychologen. . OPGERICHT 27 FEBRUARI 2002 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nummer 34170640. Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Federatie van Gezondheidszorgpsychologen.

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR S T A T U T E N W I J Z I G I N G goedgekeurd op AV 08/04/2014 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam: Regionaal WelzijnsPlatform Noord-West-Vlaanderen vzw ARTIKEL 2

Nadere informatie

STATUTEN VELO VOLLEYBAL

STATUTEN VELO VOLLEYBAL Naam en Zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybal Vereniging VELO. Zij is gevestigd te Wateringen. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Wateringen op 22 maart 1972; is aangegaan

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

De vereniging draagt de naam: Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling vzw, afgekort: SST vzw

De vereniging draagt de naam: Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling vzw, afgekort: SST vzw Coördinatie van de statuten Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling Ondernemingsnummer 0435.338.968 Laatste wijziging: 15/06/2012 TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR ARTIKEL 1 De vereniging draagt

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL

STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL STATUTEN UVV HONK- & SOFTBAL Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Honk- & Softbalvereniging Uvv. Zij is gevestigd te Utrecht. Duur Artikel 2 1. De vereniging is opgericht te Utrecht op

Nadere informatie

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR 1 2 3 4 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "ACADEMIA OPHTHALMOLOGICA BELGICA", in het kort "AOB". Beide namen mogen afzonderlijk worden gebruikt. De zetel

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB

ROYAL BELGIAN SAILING CLUB ROYAL BELGIAN SAILING CLUB STATUTEN 30/03/2019 INHOUDSTAFEL 1 RECHTSVORM, NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR... 3 1.1 Rechtsvorm... 3 1.2 Naam... 3 1.3 Maatschappelijke Zetel... 3 1.4 Doel... 3 1.5 Duur... 3 2 LEDEN...

Nadere informatie

Statuten. Artikel 1. Artikel 2

Statuten. Artikel 1. Artikel 2 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam Koninklijke Vlaamse Vereniging voor Preventie en Bescherming, afgekort Prebes, vereniging zonder winstoogmerk. Deze afkorting mag zij gebruiken in haar betrekkingen

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING

DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN DE STICHTING STICHTING CAMPVUUR, statutair gevestigd in de gemeente Opsterland, opgericht bij akte verleden op zeven november tweeduizend zeven verleden voor mr.

Nadere informatie

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013)

STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) STATUTEN STICHTING PLATFORM DUURZAAMHEID DORDRECHT (11 januari 2013) Definitie Artikel 1 Schriftelijk 1. Onder schriftelijk wordt in deze statuten tevens verstaan een langs elektronische weg toegezonden

Nadere informatie

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N VRIJE ZWEMMERS GENT - vzw Lothariusstraat 29, 9032 Wondelgem Ondernemingsnummer: 465638008 VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK VRIJE ZWEMMERS GENT S T A T U T E N HOOFDSTUK 1: DE VERENIGING Artikel 1 Rechtsvorm

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

STATUTEN TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

STATUTEN TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR Sporty Creactief Ernest Solvaystraat 2 3010 Leuven Ondernemingsnummer : 0875.385.903 STATUTEN De algemene vergadering van 20/05/2016, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake

Nadere informatie

Antwerpse Triatlon en Duatlon club v.z.w. Louis Mastplein 28, 2660 Hoboken Tel.: 0496/244.555

Antwerpse Triatlon en Duatlon club v.z.w. Louis Mastplein 28, 2660 Hoboken Tel.: 0496/244.555 NIEUWE STATUTEN - ZETELWIJZIGING De algemene vergadering van 24 februari 2005 geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten

Nadere informatie

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR.

VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK STATUTEN. NAAM, ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING DORPSBELANGEN S-HEERENBROEK. 2. De vereniging is gevestigd te s-heerenbroek.

Nadere informatie

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur

STATUTEN SGS Naam, zetel en duur STATUTEN SGS - 1 - STATUTEN SGS Naam, zetel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht op twee en twintig augustus negentienhonderd één en dertig en draagt de naam Stichts-Gooise Schaakbond en is gevestigd

Nadere informatie

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE

STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE STATUTEN VAN VOLLEYBALVERENIGING VIOS EEFDE NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Volleybalvereniging VIOS Eefde en is gevestigd in de gemeente Gorssel. DOEL Artikel 2 2.1 De vereniging

Nadere informatie

Statuten JC Bouckenborgh vzw

Statuten JC Bouckenborgh vzw Statuten JC Bouckenborgh vzw TITEL I Maatschappelijke zetel, doel en duur Artikel 1 De vereniging is opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder

Nadere informatie

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen:

2. Opzegging door de vereniging geschiedt door het bestuur. Royement geschiedt door het bestuur. 3. De vereniging kan het lidmaatschap opzeggen: Statuten Artikel 1 Naam en vestigingsplaats 1. De vereniging draagt de naam Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk [BOCL], hierna te noemen: de vereniging. 2. De vereniging is gevestigd te Rotterdam.

Nadere informatie

Statuten STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID, ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN GEZONDHEID

Statuten STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID, ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN GEZONDHEID Statuten STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID, ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN GEZONDHEID STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 De stichting draagt de naam: STICHTING SERVICE INSTITUUT VEILIGHEID. ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN

Nadere informatie

29 mei 2010 STATUTEN. TITEL I NAAM ZETEL DOEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam AUXILIA VZW.

29 mei 2010 STATUTEN. TITEL I NAAM ZETEL DOEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam AUXILIA VZW. Identificatienummer: 1046/39 Ondernemingsnummer: 0409.037.518 Maatschappelijke zetel Italiëlei 189 bus 8, 2000 Antwerpen STATUTEN Met de wettelijk vereiste meerderheid van stemmen werd door de algemene

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL

NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1. 1. De vereniging draagt de naam. "NEDERLANDSE VERENIGING TOT ONTWIKKELING VAN HET REKEN/WISKUNDE ONDERWIJS" 2. De vereniging heeft haar zetel te Utrecht. 3. De vereniging

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010

STATUTEN. Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 STATUTEN Statuten van de Stichting Vrienden van Harmonie St. Caecilia, zoals vastgesteld in de oprichtingsakte op 24 september 2010 Artikel 1: Naam en Zetel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Vrienden

Nadere informatie

Artikel 4 Het maatschappelijk jaar valt samen met het kalenderjaar.

Artikel 4 Het maatschappelijk jaar valt samen met het kalenderjaar. Benaming: Rechtsvorm: Zetel : Ondernemingsnr.: Voorwerp akte: Vlaams Genootschap van Santiago de Compostela Verening zonder winstoogmerk Varkensstraat 6 2800 Mechelen 430.947.739 NIEUWE STATUTEN - RAAD

Nadere informatie

OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden

OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden Zaaknummer: @ OPRICHTING STICHTING Stichting Beheer Derdengelden (@) Op @ verscheen voor mij, @, notaris te @: @ hierna te noemen: 'de oprichter'. De verschenen persoon verklaarde bij deze akte een stichting

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren

STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren STATUTEN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting tot Bevordering en Stimulering van Onderzoek, Beschrijving en Publiceren van Kleine kwalen in de huisartsgeneeskunde. Verkorte

Nadere informatie

STATUTEN. DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554

STATUTEN. DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554 STATUTEN DE WARANDE VZW ZINNERSTRAAT 1, 1000 BRUSSEL Ondernemingsnummer 433.458.554 TITEL I : NAAM_- ZETEL - DOEL - DUUR Artikel 1. De vereniging draagt de naam: "De Warande v.z.w." Artikel 2. De zetel

Nadere informatie

dossier : 1 behandelaar :

dossier : 1 behandelaar : dossier : 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting Kumbatio Nederland, zoals laatstelijk gewijzigd bij akte op tweeëntwintig augustus tweeduizend dertien voor mevrouw Mr Imke Maria

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden. STATUTEN Benaming : Tennisclub TENZA Rechtsvorm : vereniging zonder Winstoogmerk (VZW) Ondernemingsnummer 0435 143 978: Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd tennisclub TENZA vzw 2 Deze naam moet voorkomen

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting Het Nutshuis. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente 's-gravenhage. Artikel 2 - Doel 1. Het doel van de stichting is -

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

Naam en Zetel. Artikel 1. Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. Veenendaal Doel. Artikel 2.

Naam en Zetel. Artikel 1. Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. Veenendaal Doel. Artikel 2. blad 1 Naam en Zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Fonds Stimulans. Stichting voor onderzoek naar Multipel Myeloom en de ziekte van Waldenström. 2. Zij is gevestigd te Veenendaal. Doel. Artikel

Nadere informatie

Akte coördinatie STATUTEN

Akte coördinatie STATUTEN Benaming: Journalismfund.eu Rechtsvorm: vzw Zetel: Rozenweg 4b, 1731 - Zellik Ondernemingsnummer: 463312580 Akte coördinatie STATUTEN TITEL I. - Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging draagt de

Nadere informatie

NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING OPEN DOOR. 2. Zij heeft haar zetel te Loon op Zand. 3. Zij is opgericht voor onbepaalde tijd. Artikel 2 1. De stichting heeft ten

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

STATUTEN: NAAM EN ZETEL

STATUTEN: NAAM EN ZETEL blad 1 Doorlopende tekst van de statuten van vereniging: Lijst Groen Noordenveld, gevestigd in de gemeente Noordenveld, zoals deze luiden na een akte van statutenwijziging verleden op 11 oktober 2017 voor

Nadere informatie

VERENIGING VRIENDEN VAN HET BENTWOUD STATUTEN

VERENIGING VRIENDEN VAN HET BENTWOUD STATUTEN VERENIGING VRIENDEN VAN HET BENTWOUD STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam Vrienden van het Bentwoud. Zij heeft haar zetel in de gemeente Alphen aan den Rijn. DOEL Artikel 2 1.

Nadere informatie

Van de statuten van de stichting: Stichting Providebit te Utrecht

Van de statuten van de stichting: Stichting Providebit te Utrecht 1 DOORLOPENDE TEKST Van de statuten van de stichting: Stichting Providebit te Utrecht Akte van oprichting: 24 mei 1985 Akte van statutenwijziging: 28 april 2010 Akte van statutenwijziging: 28 juni 2013

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK SPORTZAK

STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK SPORTZAK STATUTEN VAN DE VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK SPORTZAK TITEL I. - Naam, rechtsvorm, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk en draagt

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN

STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN 20140163 1 STATUTEN STICHTING MEESMAN BELEGGINGSFONDSEN doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Meesman Beleggingsfondsen (vóór statutenwijziging genaamd: Stichting Bewaarder Meesman

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten

Vereniging Vrienden van de Voetveren Statuten Gewijzigde statuten opgenomen in een notariële akte door het Algemene Ledenvergadering op 13 april 1991 te Gouda NAAM EN ZETEL Artikel 1: De vereniging draagt de naam:. Zij heeft haar zetel in Slikkerveer,

Nadere informatie

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam.

Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. 1 Statuten van STICHTING Regtvast, statutair gevestigd te Amsterdam, zoals vastgesteld op 20 december 2012 voor mr. K. Stelling, notaris te Amsterdam. Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de

Nadere informatie

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen;

MIDDELEN Artikel 3 De vereniging tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het houden van vergaderingen en studiedagen; STATUTEN 1/8 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: NESTORES. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Utrecht. DOEL Artikel 2 De vereniging stelt zich ten doel: a. het bevorderen

Nadere informatie

Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doe

Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doe Blad 1 Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting Oud-Zeilend-Hout 2. Zij heeft haar zetel te Slochteren Doel Artikel 2 Het doel van de stichting is a. Het zeilen met oude houten,

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TITEL II: LEDEN ART. 5

TITEL II: LEDEN ART. 5 STATUTEN VAN DE FEITELIJKE VERENIGING RED MERCATORPARK Inhoud: Titel I : Omschrijving van de vereniging Titel II : Leden Titel III : Bestuur Titel IV : Algemene vergadering Titel V : Problemen binnen de

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR

STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Fotokring De Liemers. 2. Zij heeft haar zetel in Zevenaar. 3. De vereniging is opgericht op acht februari negentienhonderd tweeënzestig

Nadere informatie

Statuten van Volleybalvereniging PQV

Statuten van Volleybalvereniging PQV Statuten van Volleybalvereniging PQV Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Volleybalvereniging PQV. De naam is afgeleid van Pijlslag, Quintus en Vollier. Zij is gevestigd In de gemeente

Nadere informatie

SAAB CLUB Belgium. vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative. RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN

SAAB CLUB Belgium. vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative. RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN SAAB CLUB Belgium vereniging zonder winstoogmerk association sans but lucrative RPR Antwerpen Ondernemingsnummer 0434.203.474 NIEUWE STATUTEN De bijzondere algemene vergadering van de "Saab Club Belgium"

Nadere informatie

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking.

2.1. De stichting heeft ten doel het doen van uitkeringen met een ideële of sociale strekking. STATUTEN VAN STICHTING BEHEER SNS REAAL met zetel te Utrecht, zoals deze luiden na het verlijden van de akte van statutenwijziging verleden op 30 januari 2015 voor mr. M.A.J. Cremers, notaris te Amsterdam.

Nadere informatie

Statuten Peak Oil Nederland

Statuten Peak Oil Nederland Statuten Peak Oil Nederland ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- NAAM, PLAATS EN DUUR Artikel 1

Nadere informatie

.votb.nl Statuten www

.votb.nl Statuten www www.votb.nl Statuten STATUTEN Artikel 1 Naam, zetel en duur 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Ondernemers Technisch Bodemonderzoek (VOTB). 2. Zij is gevestigd te Utrecht. 3. De vereniging is

Nadere informatie

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER

STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER STATUTEN FOTOCLUB WESTERKWARTIER HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Naam en zetel 1. De vereniging draagt de naam Fotoclub Westerkwartier. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Leek. Artikel 2 Duur

Nadere informatie

Statuten vereniging Choochem

Statuten vereniging Choochem Statuten vereniging Choochem Artikel 1: Naam vereniging 1. De vereniging draagt de naam: Choochem, vereniging ter ondersteuning van hoogbegaafde christenen ; zij is statutair gevestigd te Amersfoort. 2.

Nadere informatie

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk

S T A T U T E N. S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk S T A T U T E N S O C I A A L F O N D S KBC Vereniging zonder Winstoogmerk 10 juni 2004 S T A T U T E N HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur -------- ------ Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk

Nadere informatie

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL

STATUTEN NAAM EN ZETEL ARTIKEL Doorlopende tekst van de statuten van de stichting Stichting S.P.Y.N. Welfare Foundation, blijkens de akte van oprichting op 10 december 2004 verleden voor notaris mr J. Hagen te Vleuten, gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten

Vereniging zonder winstoogmerk. Statuten Fédération Mondiale du Berger Belge. Vereniging zonder winstoogmerk Statuten TITEL I - BENAMING, ZETEL, DUUR Artikel 1: Benaming De vereniging zonder winstoogmerk Fédération Mondiale du Berger Belge afgekort

Nadere informatie

Wijnclub de WijnNeus

Wijnclub de WijnNeus Wijnclub de WijnNeus Op 10 juli 2007 zijn te Ekeren samengekomen: De heer Van Raemdonck Luc wonende te 2180 Ekeren, Gerardus Stijnenlaan 75 en geboren te Antwerpen op 10 juni 1952 De heer Seth Van Raemdonck

Nadere informatie

Schotense Waterski Klub vzwd

Schotense Waterski Klub vzwd Schotense Waterski Klub vzwd Ondernemingsnummer: 414.214.447 N I E U W E S T A T U T E N De 2 e algemene vergadering van 25 april 2004, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake

Nadere informatie

Statuten Historische Vereniging 'Bunscote'

Statuten Historische Vereniging 'Bunscote' Statuten Historische Vereniging 'Bunscote' Naam en zetel. Artikel 1. 1. De naam van de vereniging is: Historische Vereniging Bunscote. 2. Zij is gevestigd in de gemeente Bunschoten. Doel. Artikel 2. 1.

Nadere informatie

NOTARISSENCOMBINATIE DEN HELDER

NOTARISSENCOMBINATIE DEN HELDER 4 NOTARISSENCOMBINATIE DEN HELDER MR. MR.. MR.. MR.. notarissen AFSCHRIFT ener akte houdende STATUTENWIJZIGING met betrekking tot de vereniging genaamd: 'Volle Kracht' Vereniging van Oud-Studenten van

Nadere informatie

Nieuwe statuten - Naamswijziging

Nieuwe statuten - Naamswijziging Reigerstraat 10 9000 Gent T 09 220 84 31 info@dewerkplekarchitecten.be www.dewerkplekarchitecten.be Nieuwe statuten - Naamswijziging De algemene vergadering van 12 juni 2015 geldig samengeroepen en beschikkend

Nadere informatie

STATUTEN. I. Benaming, zetel, doel

STATUTEN. I. Benaming, zetel, doel Femma vzw Urbain Britsierslaan 5 1030 BRUSSEL (02) 246 51 11 femma@femma.be Femma vzw Maatschappelijke zetel: Urbain Britsierslaan 5 1030 Brussel ondernemingsnummer 0410 339989 STATUTEN De Algemene Vergadering,

Nadere informatie

DOORLOPENDE TEKST STATUTEN STICHTING CHAPEAU WOONKRING MONTFOORT

DOORLOPENDE TEKST STATUTEN STICHTING CHAPEAU WOONKRING MONTFOORT Postbus 60, 5400 AB Uden 1 DOORLOPENDE TEKST STATUTEN STICHTING CHAPEAU WOONKRING MONTFOORT STATUTEN NAAM EN ZETEL. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Chapeau Woonkring Montfoort. 2.

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN

STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN STATUTEN STICHTING TENNISPARK EINSTEIN Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: STICHTING TENNISPARK EINSTEIN. 2. Zij heeft haar zetel in de gemeente Zevenaar. Doel Artikel 2 1. De stichting

Nadere informatie

Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw

Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw Statuten Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw Benaming, zetel, duur en doel Art. 1 Naam De vereniging draagt (voluit) de naam Eco-Buurtmoestuin De Kroeme Riek vzw, verkort DKR vzw. Art. 2 Zetel a) De maatschappelijke

Nadere informatie