Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst"

Transcriptie

1 openbaar Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst Rapport aan B&W d.d. 30 oktober 2014 secretaris Gerda Beukhof-Wernsen Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder H.J.C. Vreeswijk Besluitvorming college: Akkoord X X Bespreken Besluit college d.d. 11 november 2014 Conform besloten voor optie 1. Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving Opmerking secretaris/bestuurder: B W W - Brief sturen - Daarna bijeenkomst - Welke ruimte inwoners hebben X Ruimte & Groen Beslispunten: De raad voor te stellen: 1. a. De locatie Glashorst 24 aan te merken als meest geschikte locatie voor vervangende nieuwbouw van basisschool De Glashorst. b. Op locatie Glashorst 24 vervangende nieuwbouw voor De Glashorst te realiseren in 2016 met inachtneming van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs en de consequenties zoals weergegeven in de financiële toelichting. Hiervoor een eenmalige bijdrage uit de algemene reserve van , beschikbaar stellen ten gunste van de reserve onderwijshuisvesting. c. Voor de realisatie van vervangende nieuwbouw op genoemde locatie een krediet beschikbaar te stellen van OF 2. a. Het groot onderhoud aan de Glashorst in een keer uit te voeren. b. Voor het opstellen van een uitvoeringsplan groot onderhoud een krediet beschikaar te stellen van Is het stuk intern vertrouwelijk? nee Inleiding In 2009 is voor de drie Viermasterscholen in Scherpenzeel (en daarmee ook voor basisschool De Glashorst) de mogelijkheid van vervangende nieuwbouw onderzocht. Ondanks dat De Glashorst het oudste gebouw heeft (bijna 50 jaar), lag de prioriteit voor nieuwbouw bij de Maatjes en De Bruinhorst. Voor De Glashorst is de situatie qua onderwijshuisvesting sindsdien ongewijzigd gebleven. Op basis van de Nota Investering basisschool de Glashorst heeft de gemeenteraad op 27 juni 2013 besloten geen investeringen meer te doen in levensduur verlengende maatregelen en vooralsnog alleen noodzakelijk en sober onderhoud uit te voeren. Verder is besloten om een onderzoek uit te voeren naar de definitieve haalbaarheid van vervangende nieuwbouw.

2 -2- Locatieonderzoek Om de (financiele) haalbaarheid van vervangende nieuwbouw concreet uit te kunnen werken was informatie over ruimtelijke inpassing en infrastructuur nodig. Het stedenbouwkundig buro SRO heeft hiervoor onderzoek uitgevoerd naar drie optionele locaties: 1. Glashorst 24 (huidige locatie); 2. Eikenlaan-Willaerlaan; 3. Marktstraat-Breelaan. SRO heeft aanvullend voor locatie 3 nog een uitgebreider onderzoek gedaan naar de milieu aspecten. Voor rapportage SRO zie bijlagen 1 en 2. Beoordelingscriteria De drie locaties zijn beoordeeld op de aspecten: stedenbouwkundig, verkeer en milieu. Daarnaast zijn de kosten voor de bouw van de school en het ontwikkelen van de betreffende locaties berekend. De bouwkosten zijn in alle situaties gelijk en gebaseerd op de normbedragen volgens de verordening onderwijshuisvesting, prijspeil Totale beoordeling Locatie Stedenbouwkundig Verkeer Milieu Financien Totaal 1 + +/ /- + +/- +/- +/- Voor een toelichting op de beoordeling zie bijlage 3. Beoogd effect Het kunnen beschikken over een toegankelijk en functioneel schoolgebouw voor De Glashorst dat voldoet aan onderwijskundige eisen en het onderwijs uitdaagt tot kwalitatief goed onderwijs. Argumenten bij beslispunt 1a. Locatie 1 is geschikt voor vervangende nieuwbouw van De Glahorst De huidige locatie aan de Glashorst 24 is in zijn algemeenheid geschikt voor vervangende nieuwbouw van de school en financieel het meest gunstig. De school ligt in een woonwijk en is goed bereikbaar voor leeringen uit de buurt. De spreiding ten opzichte van de andere (Viermaster)scholen in het dorp is uitstekend. De relatief kleine oppervlakte van het perceel vraagt aandacht voor een passend ontwerp en een juiste inrichting van het terrein. De verkeersontsluiting en het parkeren zijn niet ideaal, maar leiden niet tot onoverkomenlijke problemen. De locatie kent geen milieu beperkende aspecten. Vrijkomende gebouwen van Bruinhorst en Maatjes geschikt voor tijdelijke huisvesting De leerlingen van De Glashorst moeten gedurende de bouw op de huidige locatie verhuizen naar een ander gebouw om onderwijs te kunnen volgen. De vrijkomende gebouwen van De Maatjes en/of De Bruinhorst kunnen prima gebruikt worden als tijdelijke huisvesting. Argumenten bij beslispunt 1b. Vervangende nieuwbouw is financieel haalbaar Zie bijlage 5: Financiele toelichting haalbaarheid De Glashorst Gunstige tijd voor nieuwbouw Momenteel is het een nog gunstige tijd om voordelig te kunnen bouwen. Met het aantrekken van de markt zullen de prijzen mogelijk weer gaan stijgen.

3 -3- Argument bij beslispunt 1c. Benodigd krediet betreft diverse kosten Het gevraagde krediet is bedoeld voor de sloop van het oude schoolgebouw, het bouw- en woonrijp maken en herstel van het terrein, een wijziging van het bestemmingsplan, de bouwkosten (incl. vergroot speellokaal) en de verhuiskosten (zie bijlage 4). Argumenten bij beslispunt 2a. Groot onderhoud in een keer uitvoeren Met de uitvoering van het geplande groot onderhoud komt de school de komende jaar weer in een redelijke staat. De kosten om de school bouw- en installatietechnisch aan te passen zijn volgens de nulmeting in 2013 geraamd op , waarvan voor rekening gemeente. Daarmee wordt het gebouw niet functioneel aangepast. Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat functionele aanpassingen aan het gebouw lastig uitvoerbaar en daardoor kostbaar zijn, vanwege de constructie van het gebouw en de beperkte uitbreidingsmogelijkheden. Overheveling zorgplicht buitenonderhoud Per januari 2015 wordt de verantwoordelijkheid voor het buitenonderhoud van scholen overgeheveld van gemeenten naar schoolbesturen. De gemeente is moreel verplicht om maatregelen te treffen inzake het achterstallig buitenonderhoud bij De Glashorst. Argument bij beslispunt 2b. Uitvoeringsplan opstellen Onderzoek en overleg met het schoolbestuur is nodig om te komen tot een uitvoeringsplan groot onderhoud. Het is van belang om gezamenlijk op te trekken met het schoolbestuur die verantwoordelijk is voor het onderhoud aan de binnenzijde van het gebouw. Evaluatie Kanttekeningen Normbedragen Voor de bekostiging van vervangende nieuwbouw dient uitgegaan te worden van de normbedragen in de verordening onderwijshuisvesting in het jaar waarin de uitvoering start. De genoemde normbedragen in dit voorstel zijn gebaseerd op prijspeil De normbedragen worden jaarlijks aangepast en kunnen een bijstelling van het beschikbare krediet noodzakelijk maken. Sloopkosten Bij de kostenraming voor de sloop van het huidige schoolgebouw is er vanuit gegaan dat er geen extra maatregelen nodig zijn door de aanwezigheid van asbest. Uit een eerder uitgevoerde inventarisatie asbest blijkt, behoudens enkele boeiboorden, geen redelijk vermoeden van aanwezigheid van asbesthoudend materiaal. Gebruik tijdelijke huisvesting Om vandalisme te voorkomen is het van belang dat de vrijkomende gbouwen van De Maatjes en/of de Bruinhorst niet onnodig leeg staan. Het project vervangende nieuwbouw van De Glashorst dient daarom aante sluiten bij het moment van vrijkomen van de locaties De Maatjes en/of De Bruinhorst. Volgens de planning is dat met ingang van schooljaar Groot onderhoud / renovatie Renovatie waarbij de school geheel aangepast wordt naar de huidige eisen des tijds is geen voorziening volgens de verordening onderwijshuisvesting. Deze spreekt alleen over (groot) onderhoud. Voor een vorm van renovatie zijn dan ook geen normbedragen en/of richtlijnen en de kosten kunnen voor partijen hoog uitvallen.

4 -4- Financiële aspecten (instemming Financiën ja) Zie bijlage 5: Financiële toelichting haalbaarheid De Glashorst Kanttekening: In 2015 wordt de reserve onderwijshuisvesting herberekend bij de herijking van de nota reserves en voorzieningen, hierbij kunnen er afwijkingen ontstaan i.v.m. het effect op het totale saldo van de reserve. Op welke begrotingspost heeft dit betrekking: fcl /61000 Past het voorstel binnen het beschikbare budget? nee Zo nee, hoe wordt verruiming van het budget aangevraagd: onttrekking uit algemene reserve Welke gevolgen zijn er voor het weerstandsvermogen (risico s)? Het restant saldo algemene reserve blijft na onttrekking op voldoende niveau om risico s te kunnen dragen. Communicatie (besproken met communicatieadviseur ja) Zie in de bijlage de toelichting op burgerparticipatie. Juridische aspecten / juridische grondslag voorstel (Instemming juridische zaken ja) Ook bij andere gemeenten vindt de besluitvorming omtrent de aanwijzing als meest geschikte locatie op deze voorgestelde manier plaats, waardoor er gelden beschikbaar worden gesteld. In dit geval wordt de keuze aanwijzen van een locatie dan wel groot onderhoud voorgelegd. Aan het college zou door de raad de opdracht middels besluitvorming- moeten worden gegeven tot het verder uitvoering geven aan de realisatie van de nieuwbouw, dan wel het uitvoeren van het onderhoud, al naar gelang de keuze voor het beslispunt. Verder geen opmerkingen. Personele aspecten Overige aspecten Procedure Uitvoering voorzieningen volgens verordening De Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Scherpenzeel 2012 dient o.a. als het juridisch en financieel kader voor de uitvoering van de aangevraagde voorzieningen. Artikel 15 bepaalt dat er met het schoolbestuur een overleg plaats vindt over de wijze van uitvoering. In dit overleg worden afspraken gemaakt over o.a. het bouwheerschap, het tijdstip van indiening van het bouwplan en de begroting, wijze van toetsing bouwplan, begroting en wettelijke voorschriften, de controle op en het afleggen van verantwoording over de besteding van de beschikbaar te stellen middelen. Hiervoor zal een projectplan worden opgesteld. Het is de bevoegdheid van het college om uitvoering te geven aan de verordening.

5 BIJLAGE Procedure-afspraken -5- Niet openbaar Ter informatie/besluitvorming naar raadsgriffie: ja - Raadsvoorstel haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst naar raad ja /vertrouwelijk nee Bijlagen: - Bijlage 1 Rapportage Buro SRO (advies Haalbaarheid schoollocatie) naar raad ja / vertrouwelijk nee - Bijlage 2 Memo Buro SRO (Haalbaarheid schoollocatie) naar raad ja / vertrouwelijk nee - Bijlage 3 Toelichting beoordeling locaties naar raad ja / vertrouwelijk nee - Bijlage 4 Kostenoverzicht vervangende nieuwbouw naar raad ja / vertrouwelijk nee - Bijlage 5 Financiele toelichting haalbaarheid De Glashorst naar raad ja / vertrouwelijk nee - Brief medezeggenschapsraad Glashorst over locatiekeuze naar raad ja /vertrouwelijk nee - Begrotingswijziging naar raad ja / vertrouwelijk nee Ter advisering/instemming naar de OR : Nee Burgerparticipatie: Het schoolbestuur heeft haar voorkeur uitgesproken voor de huidige locatie aan de Glashorst. De medezeggenschapsraad van de school heeft haar voorkeur voor de huidige locatie weergegeven per brief d.d. 30 oktober 2014 (zie bijlage). Vóór behandeling voorstel in de raadscommissie: - Samen met het schoolbestuur een informatiebijeenkomst organiseren voor de omwonenden van de Glashorst waarin de locatiekeuze en het voorstel vervangende nieuwbouw nader toegelicht wordt. - Hierna een persbijeenkomst organiseren waarbij de wethouder onderwijs en een vertegenwoordiging van het schoolbestuur de locatiekeuze en het voorstel vervangende nieuwbouw nader toelichten. Besproken met portefeuillehouder: ja Publiceren/officiële bekendmaking nee Betrokkenheid andere afdelingen (integraal werken) Ja, samenwerking tussen: - Ruimte & Groen (ruimtelijke ordening) - Bedrijfsvoering (financiën) - Samenleving (onderwijs) Projectmatig werken Bij een besluit tot instemming met vervangende nieuwbouw of renovatie zal er een projectplan worden opgesteld. Risico op misbruik en oneigenlijk gebruik (M&O-beleid). nee Inkopen en aanbesteden n.v.t.

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 30 oktober 2014 Raadsvergadering : 18 december 2014 Agendapunt : Bijlage(n) : 6 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Gemeentewinkel. Beoogd effect Duidelijkheid of Scherpenzeel deelneemt aan de gemeenschappelijke aanbesteding voor vate telefonie en internet.

Gemeentewinkel. Beoogd effect Duidelijkheid of Scherpenzeel deelneemt aan de gemeenschappelijke aanbesteding voor vate telefonie en internet. Onderwerp: Gemeentelijk vaste Telefonie en internet Rapport aan B&W d.d. 28 juni 2016 secretaris Jan Koopman Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Onderwerp: bebouwde komgrens Boswet openbaar Rapport aan B&W d.d. 28 december 2015 secretaris [/ ^ Jan Boertjes Gemeente- Bedrijfswinkel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Ruimte.Groen

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarplan 2016

Onderwerp: Jaarplan 2016 Onderwerp: Jaarplan 2016 openbaar Rapport aan B&W d.d. 5 nuari 2016 secretaris J.W. Berkhof Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving Ruimte & Groen

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 25 november 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 25 november 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel Onderwerp: CAK tarieven 2016 openbaar Rapport aan B&W d.d. 25 november 2015 secretaris Pauline van Gelder Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving Ruimte

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 8 december 2014 secretaris Henri van Maanen. Gemeente winkel

Rapport aan B&W d.d. 8 december 2014 secretaris Henri van Maanen. Gemeente winkel Onderwerp: Gevolgen invoering werkkostenregeling 2015 openbaar Rapport aan B&W d.d. 8 december 2014 secretaris Henri van Maanen Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 11 mei 2016 secretaris A. van Engelenhoven. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 11 mei 2016 secretaris A. van Engelenhoven. Gemeentewinkel Onderwerp: Grondstoffenbeleidsplan 2017-2022 gemeente Scherpenzeel openbaar Rapport aan B&W d.d. 11 mei 2016 secretaris A. van Engelenhoven Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel

Nadere informatie

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering.

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Rapport aan B&W d.d. 2 december 2014 Secretaris Pauline van Gelder & Arnold den

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 278214 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Aankoop schoolkavel de Krijgsman en voorbereidingskrediet IKC Muiden Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Instemmen

Nadere informatie

openbaar Onderwerp: Programmabegroting 2016 Permar WS conform advies besloten.

openbaar Onderwerp: Programmabegroting 2016 Permar WS conform advies besloten. Onderwerp: Programmabegroting 2016 Permar WS Rapport aan B&W d.d. 14.10oktober 2015 secretaris V.Raats Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering Samenleving openbaar

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 25 februari 2013 secretaris J. Boertjes

Rapport aan B&W d.d. 25 februari 2013 secretaris J. Boertjes Openbaar Onderwerp: Aanbesteding Plant- en renovatiewerk groen 2013-2017 Rapport aan B&W d.d. 25 februari 2013 secretaris J. Boertjes Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling BMO FaZa FiCon Burgerij

Nadere informatie

Beoogd effect Het kunnen blijven beschikken over een deskundige projectleider voor de woningbouwontwikkeling in plan Zuid.

Beoogd effect Het kunnen blijven beschikken over een deskundige projectleider voor de woningbouwontwikkeling in plan Zuid. openbaar Onderwerp: inhuur projectleider plan Zuid Rapport aan B&W d.d. 28 september 2014 Secretaris X P. van Boxtel Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder H.J.C.

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidskoers op hoofdlijnen Toekomst Permar WS

Onderwerp: Beleidskoers op hoofdlijnen Toekomst Permar WS Onderwerp: Beleidskoers op hoofdlijnen Toekomst Permar WS openbaar Rapport aan B&W d.d. 23 maart 2016 secretaris C.W. Kramer-Gaasbeek Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten)

Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten) Registratienr.: BP16.00151 Openbaar Onderwerp Huisvesting Michaëlschool (beoordeling bouwplan / herziening uitgangspunten) Samenvatting Op 13 juli 2015 heeft het bestuur van de Michaëlschool het bouwplan

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST lb GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Heico van Brakel Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 21-02-2013 TITEL: Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Onderwerp: Inhuur strategisch adviseur grondzaken / planeconoom voor Plan Zuid. Gemeentewinkel

Onderwerp: Inhuur strategisch adviseur grondzaken / planeconoom voor Plan Zuid. Gemeentewinkel Onderwerp: Inhuur strategisch adviseur grondzaken / planeconoom voor Plan Zuid openbaar Rapport aan B&W d.d. 21 oktober 2015 Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling secretaris P. van Boxtel

Nadere informatie

Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT)

Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) openbaar Rapport aan B&W d.d. 24 maart 2016 secretaris J.W. Berkhof Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling

Nadere informatie

Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem

Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem Onderwerp: Algemene plaatselijks verordening gemeente Scherpenzeel 2016 Rapport aan B&W d.d. 21 maart 2016 secretaris M.K. Niermeijer- Benthem Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

1. Samenvatting lezen zijn. Een hulpmiddel kan zijn: wat zou je vertel

1. Samenvatting lezen zijn. Een hulpmiddel kan zijn: wat zou je vertel Raadsvoorstel Agenda nr.8 Onderwerp: 1. Vaststellen Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Someren 2015 onder gelijktijdige intrekking van de Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Nadere informatie

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004

Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Voorstel aan : de gemeenteraad van 28 juni 2004 Behandeling in : commissie Samenlevingszaken en Middelen van 15 juni 2004 Nummer : Onderwerp : Integraal HuisvestingsPlan (IHP) Onderwijs Bijlage(n) : 2

Nadere informatie

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad

Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel no. R2013.0026 Agendapunt no. Onderwerp Uitgeest, 1 maart 2013 Kredietaanvraag vervangen dakbedekking basisschool Binnenmeer Aan de gemeenteraad Het schoolbestuur Stichting Tabijn heeft in

Nadere informatie

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d.

N.B. Raadsvoorstel en raadsbesluit aangepast naar aanleiding van memo Actuele kosten 7e lokaal Barbaraschool en het Open Huis d.d. RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

: 7 mei 2012 : 21 mei : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra

: 7 mei 2012 : 21 mei : C.L. Jonkers : N.T. Hoekstra GEWIJZIGD RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : 7 mei 2012 : 21 mei 2012 Documentnr. Zaaknummer : 835 : Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/VV Opsteller: I. van Wijk User-id: WI15 Tel: 5048 Onderwerp: BESCHIKKING BESTUUR SIMON TEN BEHOEVE VAN HUISVESTING BILALSCHOOL STEVINSTRAAT 2 AMERSFOORT

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *Z00D98722F6* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : mevr. S. van Heeren Zaakgericht\313 Behandelend ambtenaar F.A. de Ruijter Zaaknummer Z.14-07500 Datum: 17 november

Nadere informatie

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011

BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 Gemeente Amersfoort BEANTWOORDING SCHRIFTELIJKE VRAGEN Ex. artikel 43 Reglement van orde van de raad 2011 DOCS.nr. 4331986 Nummer 2013-22 Vragen van de VVD-fractie inzake investering 3.095.000, in huisvestingsplan

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Brede school Giessen/Rijswijk Volgnr. 2012-049 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 21 augustus 2012 Opiniërende raad 11 september

Nadere informatie

Aan de raad. Status: ter besluitvorming

Aan de raad. Status: ter besluitvorming No. 326498-1 Emmeloord, 18 juni 2015. Onderwerp Huisvesten De Fladderiep en Kindcentrum in Kraggenburg Advies raadscommissie Hamerstuk. Aan de raad. Status: ter besluitvorming Voorgesteld besluit 1. een

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR: mei Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR: 19-61 Raadsvergadering Zaaknummer 9 mei 2019 653322 Onderwerp: Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Aan de raad, Onderwerp Huisvestingsprogramma Onderwijshuisvesting 2019 Gevraagde

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststellen bekostiging verbouwing en/of uitbreidingen Eerste Christelijk Lyceum, Stedelijk Gymnasium en De Kring Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Dhr. M.Harteveld Telefoon

Nadere informatie

Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel

Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel B&W ADVIES Kenmerk: 17BW000002 Datum advies: 2 januari 2017 Onderwerp: huur noodlokalen basisschool De Vallei Driel Advies: 1. regelen van tijdelijke huisvesting voor basisschool De Vallei voor de periode

Nadere informatie

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013

Collegevoorstel. Reg.nr. : 4332805 Datum : 5 maart 2013 Collegevoorstel Sector : MO Opsteller : S. Strijk Telefoon : (033) 469 48 17 User-id : STR7 Onderwerp Bouwplan Uitbreiding Amersfoortse Berg Voorstel: 1. Het verslag van afspraken tussen de gemeente Amersfoort

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel

Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Datum: Onderwerp Wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Boxtel Status Besluitvormend Voorstel In te stemmen met de wijziging van bijlage IV van de Verordening voorzieningen

Nadere informatie

Datum raadsvergadering n.t.b.

Datum raadsvergadering n.t.b. Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 4 april 2017 Datum raadsvergadering n.t.b. Nummer raadsvoorstel 2017-405 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting), jeugdbeleid,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-32 Registratienummer raad 616553 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog

Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Aanvullend krediet t.b.v. renovatie basisschool De Regenboog Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 28 mei 2014 8 juli 2014 Activiteitenplan+ kostenraming

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Budgetaanvraag voor sloop school aan de Floris van Adrichemlaan 1. Reg.nummer:

Raadsstuk. Onderwerp: Budgetaanvraag voor sloop school aan de Floris van Adrichemlaan 1. Reg.nummer: Raadsstuk Onderwerp: Budgetaanvraag voor sloop school aan de Floris van Adrichemlaan 1 Reg.nummer: 1. Inleiding Aan de Floris van Adrichemlaan 1 staat een schoolgebouw dat in gebruik is geweest door o.a.

Nadere informatie

Rapport aan B&W d.d. 20 april 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel

Rapport aan B&W d.d. 20 april 2015 secretaris Pauline van Gelder. Gemeentewinkel Onderwerp: Overeenkomsten inkoop Begeleiding Wmo 2015/2016 openbaar Rapport aan B&W d.d. 20 april 2015 secretaris Pauline van Gelder Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Gemeentewinkel Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs

Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Integraal Huisvestingsplan Voortgezet Onderwijs en Voortgezet Speciaal Onderwijs Voorgesteld besluit Het Integraal Huisvestingsplan

Nadere informatie

Onderwerp: aanbesteding schoonmaakwerkzaamheden gemeentelijke gebouwen. Rapport aan B&W d.d. 10 april 2015 secretaris A.

Onderwerp: aanbesteding schoonmaakwerkzaamheden gemeentelijke gebouwen. Rapport aan B&W d.d. 10 april 2015 secretaris A. Onderwerp: aanbesteding schoonmaakwerkzaamheden gemeentelijke gebouwen openbaar Rapport aan B&W d.d. 10 april 2015 secretaris A. van Engelenhoven Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Datum: 18 december 2014 Portefeuillehouder: Windhouwer

Datum: 18 december 2014 Portefeuillehouder: Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2014-085 Registratiekenmerk: Onderwerp: Overheveling buitenonderhoud primair onderwijs Korte inhoud: De overheveling van het buitenonderhoud in het primair onderwijs leidt tot

Nadere informatie

Ja, nl. zonder beperkingen Centrum Euregio: hoofdstad en vitaal hart. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Ja, nl. zonder beperkingen Centrum Euregio: hoofdstad en vitaal hart. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten Collegevoorstel ONTWIKKELBEDRIJF Reg.nr. B&W d.d. 15 maart 2011 Openbaar Programma Ja, nl. zonder beperkingen Centrum Euregio: hoofdstad en vitaal hart DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 08.0122 Rv. nr: 08.0122 B&W-besluit d.d.: 9-12-2008 B&W-besluit nr.: 08.1217 Naam programma +onderdeel: Programma 7. Jeugd en Onderwijs, beleidsterrein Onderwijshuisvesting. Onderwerp: Het

Nadere informatie

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006.

b. Wettelijk- of beleidskader: Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs 2006. Vergadering: 12 januari 2010 Agendanummer: 8 Status: opiniërend Portefeuillehouder: J. Steen Behandelend ambtenaar A. Hamersma, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. A. Hamersma) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 25 oktober 2011 Registratienummer: 2011/69 Agendapunt nummer: 8 Onderwerp Restant boekwaarde Paulusschool en Korenbloem Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

De Wsw is onderdeel van Programma 3; Economische zaken en Werkgelegenheid

De Wsw is onderdeel van Programma 3; Economische zaken en Werkgelegenheid Onderwerp: Jaarstukken Permar Rapport aan B&W d.d. 1 juli 2014 secretaris H. Ebbers Paraaf voor akkoord door het hoofd van de afdeling Portefeuillehouder wethouder H.J.C. Vreeswijk Gemeente winkel Bedrijfsvoering

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Vaststelling bekostiging R.K. basisschool Fransiscus Xaverius Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. Y.J.M. Remers Telefoon 5113559 E-mail: yremers@haarlem.nl STZ/JOS

Nadere informatie

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting.

Beoogd effect Actuele en toepasbare gemeentelijke regelgeving op het vlak van de voorzieningen voor onderwijshuisvesting. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering M.C.T. Bakker-Smit 18 december 2014 Datum voorstel 04 november 2014 Agendapunt Onderwerp Regelgeving voorzieningen onderwijshuisvesting De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014

Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 november 2014 Datum raadsvergadering maandag 15 december 2014 Nummer raadsvoorstel 2014-088 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 376480 Datum : 8 november 2016 Programma : Onderwijs, sport en cultuur Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld.

Op 11 september 2014 heeft de raad het voorbereidingskrediet beschikbaar gesteld. Aan: Van: Betreft: De gemeenteraad College van burgemeester en wethouders Stand van zaken Scholencluster Kruiswiel en Jeugdspeelpark. Datum: 18-9-2014 1. Historie in grote lijnen In 2012 is een haalbaarheidsonderzoek

Nadere informatie

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden.

Advies: In te stemmen met de Bestuursrapportage 2014 en deze ter vaststelling aan de raad aan te bieden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: R.C. Ouwerkerk Tel.nr.: 8856 Nummer: 14A.00661 Datum: 5 september 2014 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Vaststelling Programma en Overzicht voorzieningen in de huisvesting onderwijs 2015.

Vaststelling Programma en Overzicht voorzieningen in de huisvesting onderwijs 2015. steller team P. van Deursen ZWO 28-10-2014 Telefoonnummer Email kenmerk 06-22471178 peter.van.deursen@valkenswaarcl.nl 7095 Onderwerp Vaststelling Programma en Overzicht voorzieningen in de huisvesting

Nadere informatie

Adviesnota Raad. Raadsvergadering d.d. : 22 januari Agendapunt : Onderwerp : Huisvesting Dr. Nassau College

Adviesnota Raad. Raadsvergadering d.d. : 22 januari Agendapunt : Onderwerp : Huisvesting Dr. Nassau College Adviesnota Raad Raadsvergadering d.d. : 22 januari 2015 Agendapunt : Onderwerp : Huisvesting Dr. Nassau College Portefeuillehouder : Wethouder Dijkstra Datum : 16 december 2014 Onderwerp Huisvesting Dr.

Nadere informatie

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014.

Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. 1 Notitie t.b.v. OOGO Huisvesting Onderwijs op 9 oktober 2014. In verband met de wetgeving om per 1 januari 2015 de verantwoordelijkheid voor het buitenonderhoud van de schoolgebouwen voor primair onderwijs

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d.

Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het Programma en Overzicht voorzieningen huisvesting onderwijs 2007. Nummer: 3d. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 24 oktober 2006 Aanleiding

Nadere informatie

Onderwerp Beschikbaarstelling krediet voor aanvraag spoedeisende voorziening onderwijshuisvesting Rijnlands Lyceum Oegstgeest

Onderwerp Beschikbaarstelling krediet voor aanvraag spoedeisende voorziening onderwijshuisvesting Rijnlands Lyceum Oegstgeest OPENBAAR Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 438) Portefeuillehouder: W.E. Tönjann - Levert 12.03394 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 14 juni 2012 Raadsvergadering d.d. 28 juni 2012 Voorstel nr. 44/12 Programma

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Begrotingswijziging: Nee Raadsinfo: Nee Behandeling OR: Nee

COLLEGEVOORSTEL. Begrotingswijziging: Nee Raadsinfo: Nee Behandeling OR: Nee COLLEGEVOORSTEL Afdeling / eenheid: Samenleving Opsteller: J. de Boer- Pontier Toestelnummer: 767 Overleg gevoerd met: H, Komduur Datum voorstel: 23-06-14 Paraaf afdelingshoofd: Paraaf portefeuillehouder:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 25 oktober Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee

Burgemeester en Wethouders 25 oktober Steller Documentnummer Afdeling. Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 0050000002742/ z700574 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee

Nadere informatie

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND

VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND ^ gemeente Roermond VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE ROERMOND datum indiening: 24 oktober 2013 datum/agendapunt B&Wvergadering: 051113/A05 afdeling: Welzijn Onderwerp: huisvestingsprogramma

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Ambtelijke huisvesting is onvermijdelijk onderdeel van het ambtelijke apparaat.

b Onvermijdelijk Ambtelijke huisvesting is onvermijdelijk onderdeel van het ambtelijke apparaat. gemeente Eindhoven Inboeknummer 14bst00096 Beslisdatum B&W 28 januari 2014 Dossiernummer 14.05.451 Raadsvoorstel Ambtelijke huisvesting lange termijn vanaf 2020 Inleiding In juni 2012 heeft de raad besloten

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Integraal huisvestingsplan Registratienummer: 513472 Op voorstel van het college d.d.: 17 december 2013 Datum vergadering: 28 januari 2014 Portefeuillehouder: J.P.

Nadere informatie

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ SP*. 1 o ï T 3 J- O Jf O Q Ö 5 i ic CN» j UI UI < JE 1 vertrouwel WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ gemeente Q SterhOUt j^ NOTA VOOR DE RAAD ~,.,«~...... ^?;.-U

Nadere informatie

Beoogd effect Een zo goed mogelijke oplossing bieden voor het volgen van gymnastiekonderwijs voor de twee basisscholen in de wijk Kalenberg.

Beoogd effect Een zo goed mogelijke oplossing bieden voor het volgen van gymnastiekonderwijs voor de twee basisscholen in de wijk Kalenberg. Raadsvoorstel Vergadering : 26 april 2011 Voorstelnummer : Registratienummer : 11.003330 Portefeuillehouder : J.E. Brand-Boom Afdeling : Samenleving Bijlage(n) : 4 B&W-datum/nummer : 22 februari 2011,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Adviesnota aan Gemeenteraad

Adviesnota aan Gemeenteraad Onderwerp Voorziening verhuizing MOZON en huisvesting Klimboom Datum 17 mei 2016 Naam steller Ger Last Kenmerk Teammanager Ernst-Jan Meerbeek Team Maatschappelijke ontwikkeling Voorstel 1. Vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965. Raad Raadsvoorstel jaar Raad categorie/agendanr. B. en W. 2013 RA13.0092 B 2 13/965 Onderwerp: Woonwagenbeleid en herstructurering kleine woonwagencentra Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Dorpen en Wijken Team

Nadere informatie

Uw raad wordt geadviseerd het programma huisvesting onderwijs 2011 conform het gestelde in deze nota vast te stellen.

Uw raad wordt geadviseerd het programma huisvesting onderwijs 2011 conform het gestelde in deze nota vast te stellen. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 13 december 2010 Agenda nr: Onderwerp: Vaststelling programma 2011 op grond van de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Valkenburg aan de Geul. Aan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: B26. Onderwerp: Vervangende nieuwbouw basisschool 't Vossenhol Datum B&W-vergadering: 1 mei 2012 Datum raadsvergadering: 31 mei 2012 Datum carrousel: 31 mei 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B&W-besluit d.d.: B&W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 10.0077 Rv. nr.: 10.0077 B&W-besluit d.d.: 27-4-2010 B&W-besluit nr.: 10.0478 Naam programma +onderdeel: Programma nummer 6 Stedelijke Ontwikkeling (product 810.02 Lokaal Ruimtelijk ordeningsbeleid)

Nadere informatie

Stappenplan nieuwe Dorpsschool

Stappenplan nieuwe Dorpsschool Stappenplan nieuwe Dorpsschool 10 juni 2014 1 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 10 juni 2014 dit stappenplan vastgesteld waarin op hoofdlijnen is weergegeven op welke wijze

Nadere informatie

Onderwerp: Kredietverlening renovatie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode - Besluitvormend

Onderwerp: Kredietverlening renovatie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2015 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2015_BW_00975 Onderwerp: Kredietverlening renovatie basisschool de Achtbaan locatie Beukenrode - Besluitvormend

Nadere informatie

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren. Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip PU R M E R E'i U~ RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1455773 Datum: 23 november 2018 Domein/ Team: RUID/VSTG Portefeuillehouder: P.L. van Meekeren Behandeld door: H.A.M. Quist-Kuip

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2

Raadsstuk. Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Raadsstuk Onderwerp Aanpassen en beschikbaar stellen krediet uitbreiding en renovatie van basisschool Molenwiek Dalton, Betuwelaan 2 Nummer 2017/585256 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015

GEMEENTE OLDEBROEK. Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 23 april 2015 Voorstel van het college aan de raad Onderwerp: Tijdelijke huisvesting basisschool De Wegwijzer. Agendapunt Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM:

Raadsvoorstel. Onderwerp: 2e Bestuursrapportage 2015 DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: Raadsvoorstel Zaakkenmerk: 1570977 Raad 10 november 2015 Documentkenmerk: 1570979 B. en W. 29 september 2015 Behandeld door: mw. G.J. Jansonius E-mail: Gedda.Jansonius@ommen-hardenberg.nl Onderwerp: 2e

Nadere informatie

Datum raadsvergadering 8 maart 2018

Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 30 januari 2018 Datum raadsvergadering 8 maart 2018 Nummer raadsvoorstel 2018-513 Bijbehorend veld van de programmabegroting Onderwijs (huisvesting),

Nadere informatie

Gemeente f Bergen op Zoom

Gemeente f Bergen op Zoom Gemeente f Bergen op Zoom Voorlegger I Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder(s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : Begrotingswijziging

Nadere informatie

Gemeente Delft. -"'" t-"'" Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft. -' t-' Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Raadsvoorstel ~...; -"'" t-"'" Gemeente Delft Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. BBV nr. : college van B&W : 23 januari 2018 : Aletta Hekker : Ad Holkers

Nadere informatie

Aanvraag bouw VSO-ZMOK school bij de KTS Voorhout. Versie: 27 januari 2013 Opsteller: Henk Lelieveld

Aanvraag bouw VSO-ZMOK school bij de KTS Voorhout. Versie: 27 januari 2013 Opsteller: Henk Lelieveld Aanvraag bouw VSO-ZMOK school bij de KTS Voorhout Versie: 27 januari 2013 Opsteller: Henk Lelieveld Inhoudsopgave 1. Aanleiding en context 3 Aanleiding Context met andere beleidsterreinen Politieke relevantie

Nadere informatie

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar :

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar : RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouders Verantwoordelijk MT-lid : 14 april 2014 : 12 mei 2014 : dhr. C.L. Jonkers dhr. J.L.M. Vlaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 24 september 2013 Registratienummer: 2013/49 Agendapunt nummer: 17

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 24 september 2013 Registratienummer: 2013/49 Agendapunt nummer: 17 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 24 september 2013 Registratienummer: 2013/49 Agendapunt nummer: 17 Onderwerp Overheveling budgetten van 2012 naar 2013 Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen

Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING. Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen Collegevoorstel RUIMTELIJKE ONTWIKKELING Reg.nr. 2012/3128 B&W d.d. 15-5-2012 Openbaar Programma Ja, zonder beperkingen Veelzijdige stad in het groen DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten

Nadere informatie

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006

2006. Nr. : Dnst. : C&E. Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 2006. Nr. : 06.0125 Dnst. : C&E Krediet t.b.v. parkeervoorziening Stedelijk Gymnasium Leiden Leiden. Leiden, 31 oktober 2006 Bureau Openbaar Onderwijs is in april 2005 gestart met de voorbereidingen van

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 3 juli Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000013405 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

D. Meeuwsen raad februari 2010

D. Meeuwsen raad februari 2010 6 D. Meeuwsen 040-2083588 dme@valkenswaard.nl Brede school de Vlaswiek. 10raad00037 25 februari 2010 Nu het integrale plan Taxandria e.o. niet meer wordt gerealiseerd dient u een krediet beschikbaar te

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik

Raadsvergadering. Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 mei 2014 14-035 Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven en vernieuwen brandweerkazerne Bunnik Aan de raad, Onderwerp Verbouwen brandweerkazerne Werkhoven

Nadere informatie

MEMO. 1. Inleiding. 2. Ruimtelijke aspecten

MEMO. 1. Inleiding. 2. Ruimtelijke aspecten MEMO Van Ibrahim Kaya Aan College van Burgemeester en wethouders en de Raad Kenmerk Betreft Quickscan herhuisvesting Don Bosco school Bijlage(n) 1 Contactpersoon De heer I. Kaya T: 078 770 47 14 E: i.kaya@dordrecht.nl

Nadere informatie

Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Voorstel 22 maart 2011 Agendanummer : J.P.M. Heggelman Datum Samenleving raadsvergadering : 7 februari Beleidsontwikkeling Registratienummer : Onderwerp: Krimpenerwaard College

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag nr. : Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 0710265 Ag nr. : Datum :28-06-07 Onderwerp Wijziging statuten Stichting Regionaal Openbaar Onderwijs Maas en Meierij in verband met de bestuursoverdracht van OBS De Hasselbraam

Nadere informatie

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7

Raadsvergadering 5 maart Voorstel B 7 Raadsvergadering 5 maart 2015 Voorstel B 7 Heinkenszand, 17 februari 2015 Onderwerp: voorstel tot het opheffen van de voorziening huisvesting basisonderwijs als gevolg van de doordecentralisatie van het

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Onderwerp Bijdrage gemeente t.b.v. subsidie verbetering binnenklimaat en energiezuinigheid primair onderwijs

Onderwerp Bijdrage gemeente t.b.v. subsidie verbetering binnenklimaat en energiezuinigheid primair onderwijs OPENBAAR Adviseur: S. de Jong (WSO, tst. 848) Portefeuillehouder: E. van Oortmerssen - Schutte 09.16084 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 14 januari 2010 Raadsvergadering d.d. 28 januari 2010 Voorstel

Nadere informatie

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer

Datum: 02 juli 2013 Portefeuillehouder: De heer R. Windhouwer Raadsvoorstel Raadsnummer: 2013-057 Registratiekenmerk: Onderwerp: Haalbaarheidsonderzoek Voorzieningen Nijkerkerveen - fase 2 Korte inhoud: De gemeente heeft een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren

Nadere informatie

KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP: Jaarlijks wordt het programma en overzicht onderwijshuisvesting vastgesteld. Thans geldt dat voor het IHP 2012.

KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP: Jaarlijks wordt het programma en overzicht onderwijshuisvesting vastgesteld. Thans geldt dat voor het IHP 2012. GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Conrad Oud Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 19-09-2011 NR. TITEL: Programma en overzicht onderwijshuisvesting (IHP) 2012 KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Raadsbesluit blad : 1 van 5

Raadsbesluit blad : 1 van 5 Raadsbesluit blad : 1 van 5 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 76063 Datum : 2 september 2014 Programma : Onderwijs Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad Agendapunt nr. 8

Aan de Gemeenteraad Agendapunt nr. 8 Gemeentebestuur Aan de Gemeenteraad Agendapunt nr. 8 Nummer GB/2002/2991 Datum 4 november 2002 Bijl.nr. 206 Onderwerp onderwijshuisvestingsprogramma 2003 1. Inleiding Verplichtingen en procedures Sinds

Nadere informatie