agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 3-26 november 2015 november

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 3-26 november 2015 november"

Transcriptie

1 N E W M A N C O L L E G E Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda agenda Nummer 3-26 november 2015 november 26 oudernieuwsbrief 3 27 pta-rapport eindexamenklassen december 2 inschrijven herkansingen 4 les t/m blok 4 i.v.m. sinterklaasfeest personeel inschrijven herkansingen 7 inschrijven herkansingen mavo 4, havo 5, vwo 6: mentoravond 10 herkansingen eindexamenleerlingen; Newman Star Event 11 vanaf uur: voorleeswedstrijden 14 t/m 18 december: leerlingen mavo 4 lopen stage; op 18 december worden alle leerlingen van mavo 4 om uur op school verwacht; t/m 18 december: havo 5 en vwo 6 leerlingen werken aan hun profielwerkstuk; t/m 18 december: themaweek mavo 3 t/m 18 december: toetsweek voor alle leerlingen m.u.v. mavo 3 en eindexamenleerlingen 17 oudernieuwsbrief 4 18 kerstlunch personeel 21 kerstvakantie t/m vrijdag 1 januari 2016

2 Algemene activiteiten en mededelingen examen informatie voor de examenkandidaten mavo 4, havo 5 en vwo 6 7 december: mentoravond De ouders/verzorgers van de examenkandidaten hebben op 7 december de gelegenheid om op afspraak de mentor te spreken december: de examenkandidaten van havo en vwo werken in deze week aan hun profielwerkstuk. De examenkandidaten van de mavo hebben deze week de maatschappelijke stage. examentraining De decanen beschikken over een overzicht van diverse aanbieders van examentrainingen. Leerlingen en ouders/verzorgers die meer informatie willen, kunnen bij hen terecht. inschrijving herkansing 3 t/m 7 december, uur; herkansing 10 december De examenkandidaten hebben recht op een herkansing van één van de gemaakte toetsen uit de afgelopen toetsweek. De inschrijving hiervoor is opengesteld van donderdag 3 december tot maandag 7 december. Om uur eindigt de inschrijvingstermijn. De herkansing voor de examenkandidaten staat gepland op donderdag 10 december. Het rooster hiervoor wordt tijdig bekend gemaakt. gebruik woordenboek bij schoolexamens Bij alle schriftelijke (school)examens is een woordenboek Nederlands toegestaan. In plaats van een eendelig woordenboek Nederlands mag ook gebruik gemaakt worden van een woordenboek van Nederlands naar een vreemde taal (bijvoorbeeld naar de thuistaal van de leerling). De leerlingen dienen zelf voor een woordenboek te zorgen. Het spreekt voor zich dat in dit woordenboek niets geschreven mag zijn. ziekmelden van leerlingen voor PTA-toetsen Indien een kandidaat in verband met ziekte of door andere ernstige omstandigheden één of meer zittingen van het schoolexamen c.q. centraal examen niet kan bijwonen, dient hij vóór de aanvang van de examenzitting de secretaris van het eindexamen, mw. W.A.J. van den Bemd-Buijs, in kennis te stellen van zijn afwezigheid. De leerling levert zo spoedig mogelijk een door de ouders/verzorgers getekend formulier verhindering toetsen in. Het formulier verhindering toetsen is te vinden onder het kopje op het Newman > PTA en centraal examen > verhindering bij toetsen. Mist de kandidaat meer dan één toets op de reguliere momenten van toetsafname in de toetsweek dan vervalt het recht op herkansing voor die periode.

3 toetsweek december De leerlingen van havo 4 en vwo 5 zullen in december de eerste schoolexamentoetsen maken. Bij schoolexamentoetsen is het examenreglement van toepassing. Wij willen ouders en leerlingen wijzen op het examenreglement dat te vinden is onder het kopje op het Newman > PTA en centraal examen > examenreglement. Met nadruk wijzen wij op artikel 3.2. Artikel 3.2 Toegestane middelen tijdens het schoolexamen 1. De op het centraal examen toegestane middelen zijn in principe ook toegestaan bij het schoolexamen, tenzij anders vermeld. 2. Bij een schoolexamen mogen alleen de voorgeschreven en toegestane middelen worden meegenomen in het lokaal zoals beschreven op Persoonlijke bezittingen zoals tassen, boeken, tijdschriften, elektronische apparatuur, mobiele telefoons, horloges en dergelijke behoren daar niet toe. 3. De leerling maakt bij de schoolexamens uitsluitend gebruik van toegestane middelen. Voor zover deze niet door de school verstrekt worden, is de leerling er zelf verantwoordelijk voor dat met deze middelen niet de mogelijkheid bestaat fraude te plegen. 4. Leerlingen mogen geen gebruik maken van de hulpmiddelen van medeleerlingen. 5. Het werk wordt gemaakt op door de school verstrekt papier. De leerling gebruikt daarbij een zwart- of blauw schrijvende pen. Tekeningen mogen met potlood worden gemaakt. Het gebruik van correctievloeistof is niet toegestaan. toetsweek: brugklassen havo 2, 3 en 4 vwo 2, 3, 4 en 5 De leerlingen van bovenstaande klassen hebben in de week van december de eerste toetsweek van dit schooljaar. Zij krijgen gemiddeld 2 toetsen per dag. Het rooster van de toetsweek wordt tijdig gepubliceerd op de website. start D-uren periode 2 Op 7 januari start de tweede periode van het D-uur. Vanaf 14 december kunnen leerlingen zich inschrijven. Op maandag 4 januari sluit de inschrijving. Later inschrijven is niet meer mogelijk. Inschrijven gebeurt via Magister > Elo > inschrijvingen. Leerlingen die periode 1 een D-uur hebben gevolgd, moeten zich opnieuw inschrijven. Periode 2 eindigt op de donderdag voor de carnavalsvakantie. Na deze vakantie start periode 3 van het D-uur en kunnen de leerlingen zich weer opnieuw inschrijven.

4 snuffelstage in bedrijven en instellingen leerlingen mavo 3 In mavo 3 worden de leerlingen voorbereid op het kiezen van een pakket en een vervolgopleiding. Daartoe worden verschillende activiteiten georganiseerd in samenwerking met het MBO en andere VO- scholen. Deze hebben tot doel de leerlingen niet alleen te informeren over de mogelijkheden, maar ook inzicht te geven in welke opleiding het best bij hen past. In de komende periode vinden er daarom voor de leerlingen van mavo 3 snuffelstages plaats in verschillende bedrijven en instellingen. We noemen dit het BOP: Beroepen Oriëntatie Project. We werken in dit project samen met drie andere scholen. De doelstelling is dat leerlingen ervaring kunnen opdoen in een reële werksituatie. Alle leerlingen ontvangen in november een boekje met het overzicht van alle bedrijven en instellingen die deelnemen. De snuffelstages zijn bedoeld voor belangstellende leerlingen, het is van belang dat ze zich zo snel mogelijk aanmelden. De exacte data en tijden worden, voor zover ze nog niet vermeld staan in het boekje, nader bekend gemaakt aan de leerlingen die zich tijdig aangemeld hebben, zij ontvangen een brief met de gegevens. De leerlingen gaan zelfstandig naar het bedrijf of de instelling, ze volgen dat betreffende dagdeel geen lessen op het Newmancollege. uitreiking bronzen Award Op vrijdagmiddag 13 november hebben zes leerlingen van het Newmancollege een bronzen Award ontvangen uit handen van de directie van de stichting The International Award for Young People. De uitreiking vond plaats in het theater van het Koning Willem I College in s-hertogenbosch. Onze leerlingen hebben in een mooie presentatie duidelijk gemaakt hoe zij de door henzelf gestelde doelen op het gebied van sport, talent en vrijwilligerswerk hebben bereikt. Een heel mooie prestatie die waardering en aandacht verdient! We feliciteren Marc van der Zanden, Dana Bouwknegt, Marre Raymakers, Tessel Haagen, Lotte van der Hoogt en Hannah Egberts met deze mooie mijlpaal!

5 mavo 3 en lifestyle De week voor de kerstvakantie staat voor de leerlingen van mavo 3 volledig in het teken van gezonde lifestyle. De gehele week zullen de leerlingen met veel enthousiasme aan de slag gaan met onderwerpen als voeding, beweging, verslaving en EHBO. Er staat van alles op het programma: van rustig samen met medeleerlingen overleggen hoe de stabiele zijligging aangelegd moet worden tot zwetend vol fanatisme een maximale hartslag bereiken door een intensieve workout. Op woensdagochtend stappen de leerlingen op de fiets en kijken ze in de keuken krijgen van verschillende veehouderijen. Op donderdagmiddag staat het thema voeding centraal. De leerlingen gaan aan de slag met drie workshops waarbij ze zelf allerlei verschillende gezonde gerechten bereiden. Daarna wordt de week gezamenlijk afgesloten met een (gezond) hapje en een drankje. voorleeswedstrijd brugklassen De brugklasleerlingen zijn zich intussen volop aan het voorbereiden op de voorleeswedstrijd van Read2Me. Op vrijdag 11 december staan onze kandidaten op scherp en gaan ze ervoor zorgen dat het publiek ademloos luistert naar de prachtige boekfragmenten die ze hebben uitgezocht. Om uur gaan alle leerlingen eerst naar hun klas; vervolgens gaan ze een kwartiertje later gezamenlijk naar het atrium. Voor de brugklassen vervallen de lessen van blok 1 en 2. Daarvoor in de plaats komt de voorleeswedstrijd waarbij alle brugklasleerlingen aanwezig moeten zijn. Bekende gast is de kinderboekenschrijfster Mirjam Mous. Zij neemt plaats in de jury en leerlingen kunnen haar vragen stellen. We kijken uit naar deze spannende voorleeswedstrijd! Het staat nu al vast dat het een leuke ochtend wordt. De Keten Wilt u nog meer lezen over het wel en wee op onze school en de wereld daaromheen, klikt u dan op de volgende link voor de nieuwste KeteN.

6 Jeugd Danstheater Scapino in school Op 6 en 7 januari spelen al onze brugklasleerlingen een rol in een spectaculaire voorstelling; Jeugd Danstheater Scapino heeft daarbij de regie. Omdat niet alle leerlingen tegelijk op het podium kunnen staan, zijn de klassen in twee groepen verdeeld: woensdag 6 januari 2016 donderdag 7 januari 2016 B1b BT1a B1c B1d B1f B1e T1d T1b T1e T1c De leerlingen beginnen om uur met het instuderen van de voorstelling en het maken van de attributen. Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij deze mooie voorstelling. Noteert u het alvast in uw agenda? In een aparte brief krijgt u binnenkort alle informatie. cantadoro een wereld van verhalen Aanvang uur, zaal open uur

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 4 27 november 2014 agenda november 27 oudernieuwsbrief 4 28 provinciale jeugddebatten december 1 inschrijven

Nadere informatie

newman college GALA 2018 agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018

newman college GALA 2018 agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018 GALA 2018 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 9 31 mei 2018 agenda mei 31 11 juni rekentoets afname 3 oudernieuwsbrief 9 juni 1 excursie Xanten leerlingen

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober

newman college zwart/wit-feest onderbouw agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 oktober zwart/wit-feest onderbouw newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 2 20 oktober 2016 agenda oktober 20 oudernieuwsbrief 2 21 hockeytoernooi 2e klassen 24 herfstvakantie

Nadere informatie

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 2 26 oktober 2017 oktober november december

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 2 26 oktober 2017 oktober november december newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 2 26 oktober 2017 agenda oktober 26 oudernieuwsbrief 2 30 havo 3: kennismaking en techniekweek november 6-10 SET-week

Nadere informatie

college Inschrijvingen 2016 newman agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari

college Inschrijvingen 2016 newman agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari Inschrijvingen 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 6 23 februari 2017 februari 23 oudernieuwsbrief 6 24 20.00 23.00 uur: carnavalsfeest NIO-Dattest

Nadere informatie

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017

I E P. newman. college. agenda. Newmancollege - nieuwsbrief 7-30 maart 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 30 maart 2017 maart 30 Newman Star Event oudernieuwsbrief 7 t/m 4 april verkort lesrooster i.v.m. leerlingenbesprekingen

Nadere informatie

newman college agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 22 december 2016

newman college agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 22 december 2016 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 22 december 2016 agenda december 23 voorleeswedstrijd brugklassen kerstlunch personeel 26 kerstvakantie t/m 6 januari

Nadere informatie

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016

newman college Scapino 2016 agenda Scapino 2016 Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 Scapino 2016 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 5 28 januari 2016 januari 28 leerlingen vrij i.v.m. studiedag personeel oudernieuwsbrief 5 29 NIO/DAT

Nadere informatie

Wij wensen u een gezellig kerstfeest en een heel mooi 2016

Wij wensen u een gezellig kerstfeest en een heel mooi 2016 N E W M A N C O L L E G E agenda december 2015 Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 4-17 december 2015 17 oudernieuwsbrief 4 18 kerstlunch

Nadere informatie

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 3 30 oktober 2014 agenda oktober 30 oudernieuwsbrief 3 31 leerlingbespreking, verkort lesrooster; 13.00

Nadere informatie

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen

NSE. newman. college. Scapino december agenda. Algemene activiteiten en mededelingen Scapino december 2017 newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 5 25 januari 2018 januari 25 oudernieuwsbrief 5 27 10.00-14.00 uur: open dag 29 studiedag

Nadere informatie

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda

agenda Algemene activiteiten en mededelingen Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 2 25 september 2014 agenda september 25 oudernieuwsbrief 2 oktober 6 ouderpanel 7 oudercommissie 10

Nadere informatie

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 3 30 november 2017 november december januari

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 3 30 november 2017 november december januari newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 3 30 november 2017 agenda november 30 oudernieuwsbrief 3 december 5 verkort rooster t/m blok 5 in verband met sinterklaasviering

Nadere informatie

agenda personalia Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 21 januari 2011

agenda personalia Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 21 januari 2011 Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 6 21 januari 2011 agenda januari 21 oudernieuwsbrief 6 galafeest (was oorspronkelijk gepland voor vrijdag

Nadere informatie

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen,

Examenboekje Lieve, beste examenleerlingen, Examenboekje 2019 Lieve, beste examenleerlingen, Het schoolexamen zit erop: 50% van het eindexamencijfer is binnen. Velen van jullie gaan met een mooie lijst richting Centraal Eindexamen, waar de andere

Nadere informatie

STERREN COLLEGE HAARLEM

STERREN COLLEGE HAARLEM STERREN COLLEGE HAARLEM Hierbij ontvang je de exameninformatie 2017. Deze informatie bevat: Lijst met toegestane hulpmiddelen. Protocollen centrale examens. Afspraken tijdens het examen. Overzicht schriftelijke

Nadere informatie

EXAMENBOEK BASIS 2016

EXAMENBOEK BASIS 2016 EXAMENBOEK BASIS 2016 Aan de leerlingen van klas 4. In dit boekje vinden jullie, op datum, informatie over alles wat te maken heeft met het Centraal Examen en de afronding daarvan tot en met de diploma-uitreiking.

Nadere informatie

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Toetsing en examinering in de bovenbouw Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Gerrit van der Veen College 2018-2019 1 Inhoud Inleiding... 3 Overzicht toetsen 2018-2019... 4 Toetsroosters

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 23 februari 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-42 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 23 februari 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-42 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers Datum : 23 februari 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-42 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerlingen, (geachte ouder(s)/verzorger(s), Zoals

Nadere informatie

Toetsweek Instructie 4 HAVO

Toetsweek Instructie 4 HAVO Toetsweek Instructie 4 HAVO Route naar Schoolexamencijfer Toetsperiode cijfer 4 HAVO Toetsperiode 1 Toetsen in de toetsweek Praktische Toetsen in de les Mondelingen Handelingsdelen opdrachten Toetsen in

Nadere informatie

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Toetsing en examinering in de bovenbouw Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Gerrit van der Veen College 2017-2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Overzicht toetsen 2017-2018... 4 Toetsroosters

Nadere informatie

Gemengde/ theoretische leerweg

Gemengde/ theoretische leerweg Examen informatie Gemengde/ theoretische leerweg Schooljaar 2017 2018 Centraal examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling en ouders/

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Toelichting en aanvullingen op Examenreglement en PTA 5 HAVO en 6 VWO

Toelichting en aanvullingen op Examenreglement en PTA 5 HAVO en 6 VWO Toelichting en aanvullingen op Examenreglement en PTA 5 HAVO en 6 VWO 2016-2017 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Indeling schooljaar 4 De slaag-zakregeling 5 Controle schoolexamenresultaten 5 Afwijking wijze

Nadere informatie

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019

Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 Examenboekje 4 mavo, 5 havo en 6 vwo Examen 2019 1 Meivakantie Vrijdag 19 april 2019 t/m zondag 5 mei 2019 Voor eindexamenklassen 4 mavo, 5 havo en 6 vwo is er op dinsdag 7 mei een verplicht proefexamen

Nadere informatie

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015

Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Het eindexamenjaar! Informatieavond eindexamen 2014-2015 Dhr J. Albers, afdelingsleider vwo (3-6) en examensecretaris Mw A. Hupkens, afdelingsleider havo (3-5) Mw W. Terpstra, decaan havo Mentoren + Lokaalverdeling

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 26 september 2016 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Voorbereiding, exameneisen en examenregels Wat is een goede voorbereiding voor een

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt?

Voorwoord van de rector 2. Leerlingbesprekingen 3. Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3. Toetsweekrooster 3. Wat als een leerling te laat komt? Oudermailing 2018-2019 nr. 03 november 2018 1 INHOUDSOPGAVE: Voorwoord van de rector 2 Leerlingbesprekingen 3 Toetsweek 1 voor de bovenbouw 3 Toetsweekrooster 3 Wat als een leerling te laat komt? 3 Wat

Nadere informatie

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018

Eén sigaret per dag. 31 januari 2018 31 januari 2018 Eén sigaret per dag Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, maar graag wil ik alsnog de hoop uitspreken op een positief en succesvol 2018. Bij een nieuw jaar horen ook goede voornemens.

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond Leerjaar 4

Informatieavond Leerjaar 4 Informatieavond Leerjaar 4 Programma: Schoolexamen en Examen Programma van Toetsing en Afsluiting (P.T.A.) Algemene informatie leerjaar 4 Uitstroom naar MBO/HAVO LOB Informatie van de mentor SE en CSE

Nadere informatie

Informatie avond. klas 4 basis en kader

Informatie avond. klas 4 basis en kader Informatie avond klas 4 basis en kader Programma Even voorstellen Inleiding, op weg naar de finish en ouderbetrokkenheid Decanaat, vervolgopleiding PTA (Programma van Toetsing en Afsluiting) Pauze Het

Nadere informatie

Studiewijzer 10t 2018/2019

Studiewijzer 10t 2018/2019 Studiewijzer 10t 2018/2019 2 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt

Nadere informatie

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 12 februari 2014 Ref. : WIL/SvK/U14-77 (2.3.05) Betreft : rekentoets VO vmbo

Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers. Datum : 12 februari 2014 Ref. : WIL/SvK/U14-77 (2.3.05) Betreft : rekentoets VO vmbo Aan alle leerlingen van klas 4 vmbo en hun ouders/verzorgers Datum : 12 februari 2014 Ref. : WIL/SvK/U14-77 (2.3.05) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerlingen, (geachte ouders/verzorgers), Zoals je

Nadere informatie

Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2016 agenda

Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2016 agenda newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 30 juni 2016 agenda juni 30 oudernieuwsbrief 10 juli 1 uitslag examen tweede tijdvak 4 t/m 8 juli toetsweek 5 19.30 uur:

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. Klas 9th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer Klas 9th 2015/2016 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 9 th. Voor het eerst zal dit jaar ook in 9th voor een

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Dhr. P. Tak heeft m.i.v. 1 maart een andere baan geaccepteerd. Wij wensen dhr. P. Tak veel succes in zijn nieuwe baan.

Dhr. P. Tak heeft m.i.v. 1 maart een andere baan geaccepteerd. Wij wensen dhr. P. Tak veel succes in zijn nieuwe baan. Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Newmancollege te Breda Nummer 7 27 februari 2014 agenda februari 27 oudernieuwsbrief 7 28 atletiektraining klas 3 en 4 en schoolteams

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo5

Studiewijzer. 11havo5 Studiewijzer 11havo5 2018 /2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11havo-5. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2017 Maandag 25 september 2017 Agenda Gesprek in de zaal Wat is belangrijk als je wil slagen? Exameneisen en examenregels Wanneer ben je geslaagd? Waar heb je rekening mee te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar

5 HAVO. Voorlichtingsavond over het examenjaar 5 HAVO Voorlichtingsavond over het examenjaar Opbouw van deze avond 19.30 uur: welkom en opening 19.35 uur: opbouw van het examenjaar 20.15 uur: uiteen in mentorgroepen 20.45 uur: einde Agenda Jaarplanning

Nadere informatie

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL 1 oktober 2018 Zaanlands Lyceum Voorstellen 2 Jeroen Paap Koen Rose Jan Willem Siffels Johanneke Stegink Mentor V6a Mentor V6b Mentor V6c Mentor V6d Paul Snoek Dick Schallig

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar

Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar Algemene informatie leerjaar 3-4 voor het schooljaar 2016 2017. Het Programma van Toetsing en Afsluiting Het bevoegd gezag van de school stelt jaarlijks vóór 1 oktober een programma van toetsing en afsluiting

Nadere informatie

newman college agenda december januari Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 21 november 2017

newman college agenda december januari Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 21 november 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 4 21 november 2017 agenda december 21 brugklas: Scapino en basketbaltoernooi oudernieuwsbrief 4 22 deadline inleveren

Nadere informatie

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 14 mei tot en met 28 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2018 Van 14 mei tot en met 28 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen controleren

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud)

voor de handelingsdelen ten minste een voldoende hebt. Belangrijke data schooljaar (onder voorbehoud) Mavo 4 EXAMEN Beste leerlingen, In dit boekje staan gegevens die van belang zijn om dit cursusjaar succesvol af te ronden. Dit is een aanvulling op het Examenreglement en het PTA (programma van toetsing

Nadere informatie

Info examen 2018 (periode 6)

Info examen 2018 (periode 6) Info examen 2018 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2018 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2018 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar

De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo. Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, december 2013 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al flink

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo-4

Studiewijzer. 11havo-4 Studiewijzer 11havo-4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11 havo4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Lesdagen Donderdag 16 april, vrijdag 17 april, donderdag 23 april en vrijdag 24 april zijn reguliere lesdagen.

Lesdagen Donderdag 16 april, vrijdag 17 april, donderdag 23 april en vrijdag 24 april zijn reguliere lesdagen. Aan de eindexamenkandidaten havo Zaandam, april 2015 Hierbij ontvang je de Examenbrief met belangrijke informatie voor de eindexamenperiode. Ik adviseer je deze brief goed te lezen en de dingen die voor

Nadere informatie

Eindexamen 2017 VWO 6

Eindexamen 2017 VWO 6 Eindexamen 2017 VWO 6 Van 10 mei tot en met 23 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@lvo-weert.nl Gym: h.vanrooyen@lvo-weert.nl Examensecretaris: h.krekels@lvo-weert.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Afronding

Nadere informatie

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl

Informatie. Centraal Schriftelijk Eindexamen. mavo/vmbo-tl Informatie Centraal Schriftelijk Eindexamen mavo/vmbo-tl Schooljaar 2012-2013 Beste examenkandidaten, Op dinsdag 13 mei start de examenperiode. Om te zorgen dat de komende periode goed verloopt hebben

Nadere informatie

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld.

2. De datum van het herexamen voor maatschappijleer of een ander schoolexamen wordt in overleg met examensecretaris en examinator vastgesteld. Onderwerp: examen 2017 1. Wie nog een toets van de derde periode in moet halen of over moet doen, doet dit voor of op VRIJDAG 7 APRIL 2017. Je maakt hiervoor een afspraak met de desbetreffende docent.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 6 januari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster februari 1-feb Nieuw basisrooster voor alle leerlingen Na het 6 e lesuur geen lessen meer i.v.m. voorbereiding

Nadere informatie

een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde

een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde een school waar iedereen gelijk is, maar niemand hetzelfde voorstellen Mentor is XXXX XXX@hethwc.nl Mentoraat in havo 4 Mentor is spil van begeleiding. Als zich in je privéleven problemen voordoen: zorg

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016

Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College. Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Aan de ouders/verzorgers en de leerlingen van het Segbroek College Betreft: informatie over het begin van het schooljaar 2015-2016 Den Haag, juli 2015 Geachte ouder/verzorger (en beste leerlingen), Het

Nadere informatie

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL

OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL OUDERAVOND VWO 6 ALGEMEEN DEEL 02-10-2017 Zaanlands Lyceum Voorstellen 2 Maarten Ternede Mentor V6a Soumia Hadri Mentor V6b Johanneke Stegink Mentor V6c Paul Snoek Mentor V6d Mikaël Flens Leerjaarbegeleider

Nadere informatie

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat,

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste examenkandidaat, Aan alle examenkandidaten en hun ouder(s)/verzorger(s) KENMERK : examen\265-xm.ni19 GELDROP, 10 april 2019 ONDERWERP : mededelingen CE en regelingen eindexamen VWO, HAVO en VMBO-t Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Afname van de rekentoets VO

Afname van de rekentoets VO Aan alle leerlingen van klas 3 vmbo en hun ouder(s)/verzorger(s) Datum : 11 mei 2015 Ref. : WIL/SvK/U15-190 (2.4.07) Betreft : rekentoets VO vmbo Beste leerlingen, (geachte ouder(s)/verzorger(s), Binnenkort

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2019 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Programma van de avond Examens Keuzeproces: tips voor ouders en verzorgers M@ZL,

Nadere informatie

Info examen 2017 (periode 6)

Info examen 2017 (periode 6) Info examen 2017 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2017 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2017 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

Welkom op de info-avond MAVO 4

Welkom op de info-avond MAVO 4 Welkom op de info-avond MAVO 4 Even voorstellen Vincent Kanis Conrector mavo Aanwezig op ma, di, do, vr v.kanis@t-atrium.nl Nanno van den Hazel Decaan mavo n.vanden.hazel@t-atrium.nl Ouderraad Voorstellen

Nadere informatie

EXAMEN 2018 HAVO/ATHENEUM/ GYMNASIUM

EXAMEN 2018 HAVO/ATHENEUM/ GYMNASIUM EXAMEN 2018 HAVO/ATHENEUM/ GYMNASIUM Waarom examen? niveaubewaking school, overheid, vervolgopleidingen kwaliteitsbewaking school, overheid, inspectie Onderdelen examen Schoolexamen (SE) organisatie school

Nadere informatie

Basis beroepsgerichte leerweg

Basis beroepsgerichte leerweg Examen informatie Basis beroepsgerichte leerweg Schooljaar 2018 2019 Centraal (digitaal) examen (CE) Centraal schriftelijk praktisch examen (CSPE) 1 Inhoud Voorwoord... 3 Aandachtspunten voor leerling

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 3 PTA 4 Biologie 5 Economie 6 Kunstvakken 1 7 Maatschappijleer 8 Maatschappelijke stage 9 Sectorwerkstuk 10.

Inhoud. Voorwoord 3 PTA 4 Biologie 5 Economie 6 Kunstvakken 1 7 Maatschappijleer 8 Maatschappelijke stage 9 Sectorwerkstuk 10. PTA Mavo 3 sep-17 Inhoud Voorwoord 3 PTA 4 Biologie 5 Economie 6 Kunstvakken 1 7 Maatschappijleer 8 Maatschappelijke stage 9 Sectorwerkstuk 10 Pagina 2 Geachte ouder, beste leerling, Hierbij ontvangen

Nadere informatie

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens

Bergen op Zoom, maart 2012. Onderwerp: informatie eindexamens Bergen op Zoom, maart 2012 Onderwerp: informatie eindexamens Aan de ouder(s) van de leerlingen die in mei 2012 examen vmbo-tl doen Aan bedoelde kandidaten Geachte ouder(s), beste jongelui, Hierbij doen

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 28 februari 2019 februari 28 oudernieuwsbrief 7

newman college agenda Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 28 februari 2019 februari 28 oudernieuwsbrief 7 newman college Nieuwsbrief bestemd voor de ouders/verzorgers en de leerlingen Nummer 7 28 februari 2019 agenda februari 28 oudernieuwsbrief 7 maart 1 afname NIO en profielkeuze 4 8 carnavalsvakantie 11

Nadere informatie

PTA Havo 4 Cohort 2015

PTA Havo 4 Cohort 2015 PTA Havo 4 Cohort 2015 Cohort: 2015 Schooljaar: 2015-2016 Inleiding: Dit document behoort bij het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA). In het PTA wordt omschreven hoe het schoolexamen voor de verschillende

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING SCHOOLJAAR 2015 2016 HAVO 5 September 2015 Geachte ouders/verzorgers en examenkandidaten, Tijdens het vierde en het vijfde leerjaar HAVO wordt op een aantal momenten

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David

Informatieavond 4 mavo. D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Informatieavond 4 mavo D1 Koen en Ignace D2 Gerde en David Programma Examenjaar in het algemeen PTA Schoolexamens Absenties Examenjaar Mavo 4 - specifiek Slaagzakregeling Interessante en belangrijke

Nadere informatie

Planning rondom CSE. 27 februari 2019

Planning rondom CSE. 27 februari 2019 Planning rondom CSE 27 februari 2019 woensdag 13 t/m vrijdag 22 maart (week 11 en 12) Laatste proefwerkweek voor de eindexamenkandidaten. maandag 1 april t/m vrijdag 5 april (week 14) PROEFEXAMENS maandag

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool

INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN. VMBO Daaf Gelukschool INFORMATIEBOEKJE 2019 EINDEXAMENKANDIDATEN VMBO Daaf Gelukschool Haarlem, maart 2019 INHOUD Beste eindexamenkandidaten,... 3 DATALIJST 2019... 4 Extra informatie... 5 Overige regels examen... 6 ROOSTER

Nadere informatie

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM!

ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! ALGEMENE OUDERAVOND KLAS 4 WELKOM! TOM JANSEN KLAS 4 Tom Jansen Docent wiskunde Leerlingcoördinator klas 3 en 4 Samen: 1 Doel Slagen in 2018 is nog 5 maanden 3 weken en 2 lesdagen Samen Vakdocenten Mentor

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 BB/KB. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 BB/KB Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Basis- en Kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN

INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN INFORMATIEAVOND EINDEXAMEN 2016 Maandag 14 september 2015 Goede voorbereiding Hoe Wat Wanneer 1 Hoe doet Daphne Schippers het?! aandacht of afleiding! precies weten en veel oefenen! Topprestatie! SE examen

Nadere informatie

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016

Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 Examenboekje 5 Havo en 6 Vwo Examen 2016 1 Exameninstructie klassen 5 Havo en 6 Vwo 1. Lees het examenboekje goed door! 2. Bewaar het examenboekje op een vaste plek! 3. Laat het examenboekje door je ouders

Nadere informatie

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym:

Eindexamen Van 9 mei tot en met 22 mei. Teamleiders: Vwo: Gym: Eindexamen 2019 Van 9 mei tot en met 22 mei Teamleiders: Vwo: l.vondenhoff@stichtinglvo.nl Gym: s.engbersen@stichtinglvo.nl Examensecretaris: h.krekels@stichtinglvo.nl Tijdpad SchoolExamen (SE) Leerlingen

Nadere informatie

Studiewijzer. 12vwo6

Studiewijzer. 12vwo6 Studiewijzer 12vwo6 2017 / 2018 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4)

Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Examenspecial (voor leerjaar 3 en 4) Toetsweek 3: gewijzigde toetstijden Afgelopen keren bleek dat zowel leerlingen als collega s de pauze tussen twee toetsen erg kort vonden: leerlingen hebben recht op

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 10th Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 10th 2014/2015 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor het examenjaar vmbo-tl-4. Lees de studiewijzer goed door en

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Eindexamen informatie INFORMATIE OVER HET SCHOOLEXAMEN EN CENTRAAL EXAMEN

SCHOOLJAAR Eindexamen informatie INFORMATIE OVER HET SCHOOLEXAMEN EN CENTRAAL EXAMEN SCHOOLJAAR 2019 2020 Eindexamen informatie INFORMATIE OVER HET SCHOOLEXAMEN EN CENTRAAL EXAMEN 2 KSH - Exameninformatie 2019-2020 KSH - Exameninformatie 2019-2020 Waarom dit boekje? Examen doen begint

Nadere informatie

Info examen 2015 (periode 6)

Info examen 2015 (periode 6) Info examen 2015 (periode 6) Aan de examenkandidaten van 2015 en hun ouder(s)/verzorger(s) Spijkenisse, maart 2015 Beste examenkandidaten, De examens staan voor de deur. De praktijkexamens en mondelinge

Nadere informatie

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols

De coach ondersteunt de leerling bij De coach houdt de vinger aan de pols havo/ vwo COACHES Dit schooljaar hebben de examenleerlingen een mentor. Elke leerling kan een coach krijgen. De coach ondersteunt de leerling bij : De planning, De keuze van een eventuele herkansing, Alle

Nadere informatie

BREAKWEEK 1 MET REIZEN EXAMENKLASSEN

BREAKWEEK 1 MET REIZEN EXAMENKLASSEN augustus 2019 vr 16 aug ma 19 aug START PERIODE 1 13.20 15.00 mentoruur voor alle leerlingen di 20 aug start lessen volgens rooster 1 ste uur mentoruur leerjaar 1 uitreiken devices tijdens 1 ste, 2 de

Nadere informatie

Informatieavond Examinering Klas 4 25 feb 2014

Informatieavond Examinering Klas 4 25 feb 2014 Informatieavond Examinering Klas 4 25 feb 2014 Agenda voor vanavond Het examenboekje Het examenprogramma Wat doen we aan examentraining? Planning Diploma? Wanneer geslaagd? Examentraining Do s en Don ts

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2018 Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie