Opzetten medewerker tevredenheid onderzoek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opzetten medewerker tevredenheid onderzoek"

Transcriptie

1 Opzetten medewerker tevredenheid onderzoek E: T: +31 (0)

2 Het opzetten en uitvoeren van een medewerker tevredenheid onderzoek is relatief eenvoudig zolang de te nemen stappen bekend zijn: 1. Het vastellen van de doelstelling van het onderzoek; 2. Selecteren van de vragenlijst passend bij doelstelling; 3. Bepalen van de populatie en steekproef van het onderzoek; 4. Het bepalen van de timing van het onderzoek; 5. Het bepalen van het medium van het onderzoek; 6. Vergaren van contactgegevens van de steekproef; 7. Inrichten van het instrument waarmee de meting zal worden uitgevoerd; 8. Uitvoeren van het onderzoek; 9. Analyseren van de resultaten van het onderzoek; 10. Bepalen en terugkoppelen van verbeter-acties.

3 1. Het vaststellen van de doelstelling van het onderzoek Een medewerker tevredenheid onderzoek of medewerker bevlogenheid onderzoek (vanaf nu: een onderzoek) kan uitgevoerd worden om vast te stellen (te willen meten) wat de huidige stand is van de bevlogenheid of tevredenheid binnen de organisatie of kan worden uitgevoerd om de tevredenheid of bevlogenheid naar een hoger niveau te tillen (te willen verbeteren). Het is zinnig om vooraf te bepalen wat de doelstelling zal zijn van het uit te voeren onderzoek. Het willen verbeteren sluit overigens het willen meten niet uit; men kan vooraf al een indicatie hebben dat datgene wat gemeten gaat worden tot verbetering zal moeten gaan leiden.

4 2. Selecteren van de vragenlijst passend bij de doelstelling Een onderzoek gericht op louter het meten kan gebaat zijn bij een andere vragenlijst dan een onderzoek dat gericht is op het verbeteren van de medewerker tevredenheid of het verbeteren van de medewerker bevlogenheid. Wanneer er een onderzoek uitgevoerd wordt om vast te stellen wat de status is (te willen meten), is het van belang een compacte vragenlijst te kiezen van een kwantitatieve aard; zo kan eenvoudig een statistische analyse uitgevoerd worden om te bepalen wat de huidige tevredenheid of bevlogenheid binnen de organisatie is. Wanneer het verbeteren van de bevlogenheid of het verbeteren van de tevredenheid van de organisatie het doel van het onderzoek is, loont het om vooraf in te schatten welke onderdelen verdieping behoeven. Als er, bijvoorbeeld, een vermoeden bestaat dat de werkcultuur niet op orde is, loont het om verdiepende vragen toe te voegen die ingaan op dit onderwerp. Daarom gaat het advies van het gebruik van een compacte vragenlijst niet direct op wanneer verbeteren het doel is. Daarnaast is het zinvol om kwalitatieve aspecten mee te nemen in het onderzoek. Deze kwalitatieve aspecten laten zich veelal het beste meten in de vorm van open vragen. Een voorbeeld van een dergelijke open vraag: Wat kunnen we in de organisatie verbeteren om de bevlogenheid naar een hoger plan te tillen?. Antwoorden die worden gegeven op dergelijke vragen bieden vaak veel houvast voor het definiëren van verbeter-acties.

5 3. Bepalen van de populatie en steekproef van het onderzoek De populatie voor een onderzoek zal in de meeste gevallen alle medewerkers van de organisatie betreffen. Toch zijn er onderzoeken denkbaar waarbij er gericht onderzoek wordt uitgevoerd naar de huidige tevredenheid of de huidige bevlogenheid binnen een afdeling of bedrijfsonderdeel. Ditzelfde kan gelden voor een gericht onderzoek ter verbetering van de bevlogenheid of ter verbetering van de tevredenheid binnen een specifieke afdeling of een specifiek bedrijfsonderdeel. In dat geval betreft de populatie alle medewerkers van die specifieke afdeling of dat specifieke bedrijfsonderdeel. Het bepalen van de steekproef kan handmatig gedaan worden of kan, in bepaalde instrumenten, automatisch worden uitgevoerd. Veelal is het bepalen van de steekproef in onderzoeken eenvoudig: men neemt veelal de gehele populatie als steekproef. Dit heeft zowel nadelen als voordelen. Een voordeel van het gebruiken van de gehele populatie als steekproef is het gevoel dat iedereen betrokken wordt in het onderzoek. Een nadeel is echter dat veel participanten in het onderzoek niet de behoefte voelen om elke x weken deel te nemen in een onderzoek. Een mogelijkheid om altijd actuele data tot de beschikking te hebben, wordt hiermee dus uitgesloten. Bij het trekken van een steekproef ter grootte van, bijvoorbeeld, een twaalfde deel van de populatie, zou men in staat moeten kunnen zijn om iedere maand een actueel overzicht te presenteren van de tevredenheid of bevlogenheid binnen de organisatie (of afdeling).

6 4. Het bepalen van de timing van het onderzoek In de meeste gevallen staat een onderzoek al langer gepland; voortkomend uit plannen geschreven in het voorgaande kalenderjaar of omdat de behoefte om te verbeteren al langer aanwezig is. Dit betekend, in de meeste gevallen, dat het onderzoek niet per se op datum y uitgevoerd zal moeten worden. Dit geeft ruimte in het kiezen van de juiste timing van het onderzoek. Verschillende factoren zijn hierin van belang: werkdruk, structurele veranderingen en aanwezigheid. Kies voor het uitvoeren van een onderzoek een periode van 2 tot 3 weken waarin de volgende condities gelden: er is geen sprake van een meer dan gemiddelde werkdruk, het publiceren van structurele veranderingen of het implementeren van structurele veranderingen staat niet gepland en er is geen sprake van een meer dan gemiddelde afwezigheid. Een meer dan gemiddelde werkdruk zou de mogelijkheid tot deelname voor de medewerkers die dat betreft kunnen ontnemen of zou de aandacht tijdens het invullen kunnen afleiden waardoor resultaten onbetrouwbaar zouden kunnen zijn. Het bekendmaken van structurele veranderingen in de organisatie of binnen afdelingen of het uitvoeren (implementeren) van deze veranderingen zorgt veelal voor onrust. Daarnaast bestaat de kans dat een gedeelte van de steekproef deelneemt voor implementatie of bekendmaking en een gedeelte daarna. Dat kan eveneens tot onbetrouwbare resultaten leiden. Een meer dan gemiddelde afwezigheid kan leiden tot, erg voor de hand liggend, een lage response rate. Kies bij voorkeur geen periode van vakanties en, meer specifiek, start op een werkdag waarin afwezigheid door deeltijdfuncties het laagst is.

7 5. Het bepalen van het medium van het onderzoek Een onderzoek kan digitaal of op papier worden uitgevoerd. Voor een onderzoek dat digitaal word uitgevoerd, geldt nog steeds dat een uitnodiging niet per se digitaal moet worden verstuurd. Het versturen van een uitnodiging of de gehele vragenlijst op papier vergroot de awareness onder medewerkers in veel gevallen en kan leiden tot een hogere response rate. Ditzelfde kan in sommige gevallen bereikt worden door louter de uitnodiging per post te versturen. Daarnaast vergroot het uitnodigen per post, vooral als het thuisadres van de medewerker als postadres wordt gebruikt, de mogelijkheid om vanaf thuis deel te nemen aan een onderzoek, wat het gevoel van anonimiteit en vertrouwelijkheid kan vergroten. Een onderzoek dat volledig op papier word uitgevoerd brengt in de meeste gevallen, waar het gaat om de verwerking van de resultaten, extra moeite en dus extra kosten met zich mee. Een afweging zal dus moeten worden gemaakt of deze extra kosten opwegen tegen extra awareness. In sommige gevallen kan het feit dat niet alle adressen beschikbaar zijn, voldoende motivatie zijn om in ieder geval de uitnodiging voor deelname per post te versturen. De timing van het onderzoek kan, wanneer voor papier als medium gekozen wordt, beïnvloed worden. Het kan namelijk in sommige gevallen een besparing opleveren door een vragenlijst of uitnodiging, bijvoorbeeld, gelijktijdig met het personeelsmagazine of de salarisstrook te versturen.

8 6. Vergaren van contactgegevens van de steekproef Het vergaren van contactgegevens van de steekproef (de medewerkers die deel gaan nemen in het onderzoek) is een activiteit die vaak, in termen van energie, onderschat wordt. In die gevallen waar men voornemens is om een digitale uitnodiging te versturen gericht aan het privé-adres van de medewerker, blijkt het veelal lastig om te beschikken over up-to-date adressen van alle medewerkers in de steekproef. Het kan verstandig zijn, om de druk enigszins te verlichten voor de individu, om deze activiteit neer te leggen in de lijn. Stuur bijvoorbeeld een lege spreadsheet waarin leidinggevenden gevraagd wordt om binnen 7 dagen te voorzien in gegevens van alle betrokken medewerkers of geef leidinggevenden toegang tot het instrument dat zal worden gebruikt om het onderzoek uit te voeren om daar zelf de gegevens van de medewerkers in te voeren. Dit laatste heeft vaak als voordeel dat er direct validatie wordt uitgevoerd op de betreffende gegevens. Mocht tijdens het vergaren van de gegevens blijken dat het, bijvoorbeeld, lastig is om van alle betrokken medewerkers een adres te vergaren, dan kan het lonen om opnieuw het medium voor het onderzoek vast te stellen.

9 7. Inrichten van het instrument waarmee de meting zal worden uitgevoerd Verschillende instrumenten zijn voorhanden die het uitvoeren van een onderzoek eenvoudiger kunnen maken. Een onderdeel van het inrichten van een instrument kan de selectie van een dergelijk instrument zijn. Bepaal bij de selectie van een instrument in hoeverre het uitvoeren van het onderzoek geautomatiseerd plaats moet gaan vinden. Is er kennis en kunde in huis met betrekking tot het analyseren van de resultaten, dan kan het aanschaffen van een softwarepakket voor statistische analyses (bijvoorbeeld: SPSS of Excel) voldoende zijn voor de analyse. Er zijn ook pakketten beschikbaar (bijvoorbeeld: Jobber) voor het compleet automatiseren van het uitvoeren van het onderzoek. Wanneer er niet gekozen wordt voor een totaaloplossing, is het van belang een invulling te geven aan het eerder gekozen medium voor beantwoording van het onderzoek. Voor het opstellen van een vragenlijst op papier kan een tekstverwerker (bijvoorbeeld: Word) voldoende zijn voor het inrichten van de vragenlijst. Wanneer de vragenlijst digitaal ter beschikking wordt gesteld, is het verstandig hiervoor gebruik te maken van een van de beschikbare pakketten voor het opzetten van een vragenlijst (bijvoorbeeld: SurveyMonkey). Bepaal bij de selectie of het gekozen instrument (of de gekozen instrumenten) de behoefte met betrekking tot steekproef, medium en vragenlijst afdekken en of er voor het inrichten van het instrument expertise dient te worden vergaard. Het inrichten van het pakket laat zich niet eenduidig omschrijven omdat dit afhankelijk is van de gekozen oplossing.

10 8. Uitvoeren van het onderzoek Welke activiteiten gepaard gaan met het uitvoeren van een onderzoek is volledig afhankelijk van de gekozen oplossing waarmee het onderzoek uitgevoerd gaat worden. Bij zogenoemde totaaloplossingen is het vaak voldoende om het onderzoek eenvoudigweg op het juiste moment te activeren. Wanneer er gekozen is voor een lage mate van automatisering, behelst het uitvoeren van het onderzoek het versturen van de uitnodigingen, verwerken van de response en, waar nodig het versturen van herinneringen. Het kan zinvol zijn, om awareness te vergroten, om deelname aan het onderzoek via andere media te benadrukken. Wanneer er de beschikking is over displays in de werkomgeving of een intranet, kan er bij aanvang van het onderzoek extra attentie aan besteed worden. Daarnaast geeft het gebruik van andere media voor herinneringen een extra impulse om deel te nemen aan het onderzoek. Wanneer de initiële uitnodiging per is verstuurd, kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om de herinnering per SMS of per post te versturen. Let wel: dit is natuurlijk alleen mogelijk wanneer bijbehorende contactgegevens voorhanden zijn. Geef in het begeleidend schrijven aan wanneer en hoe verbeter-acties en / of resultaten gedeeld zullen worden. Dit geeft niet alleen de medewerker het gevoel dat input serieus genomen wordt maar creëert ook voor het uitvoerend team of directie de verplichting om actief met de resultaten aan de slag te gaan en deze te delen met de medewerkers. Alleen al de zorgvuldige uitvoering van een onderzoek kan de bevlogenheid van de medewerkers doen toenemen.

11 9. Analyseren van de resultaten van het onderzoek Welke activiteiten gepaard gaan met de analyse van de resultaten van het onderzoek is wederom afhankelijk van de gekozen oplossing ter ondersteuning van het onderzoek. Wanneer er gekozen is voor een totaaloplossing, zijn resultaten vaak eenvoudig af te lezen vanaf een dashboard of rapportage. Wanneer er besloten is om de analyse handmatig uit te voeren, behelst de analyse ietwat meer expertise en aandacht. Bij het handmatig uitvoeren van een statistische analyse kan een pakket als SPSS voor de statistische analyses niet alleen erg nuttig zijn maar in een aantal gevallen zelfs onontbeerlijk. Vaak zijn alleen dergelijke pakketten in staat om een analyse te doen van correlatie tussen de verschillende constructen en om de betrouwbaarheid van een construct (indicator) vast te stellen. Raadpleeg handboeken voor het uitvoeren van statistische analyses om vast te stellen welke stappen genomen dienen te worden alvorens te komen tot een conclusie op basis van de verkregen resultaten.

12 10. Bepalen en terugkoppelen van verbeter-acties Het bepalen van verbeter-acties kan gelezen worden als het bepalen van de noodzakelijkheid tot het vastellen van een onderzoek tot verbetering daar waar het meten als doelstelling was gekozen. Wanneer het verbeteren van de organisatie in de doelstelling van het onderzoek is opgenomen, is het van belang op basis van de conclusies van het onderzoek tot verbeter-acties te komen en deze verbeter-acties ook terug te koppelen aan de medewerkers die deel hebben genomen aan het onderzoek. Het is aan te bevelen om verbeter-acties ter discussie voor te leggen in de organisatie; dergelijke acties krijgen meer draagvlak als deze zijn ontstaan vanuit een gevoel van overeenstemming. Voor het voeren van deze discussie zijn verschillende instrumenten beschikbaar: van het volledig digitaal en anoniem voeren van de discussie tot het plannen van één moment waarop eenieder wordt uitgenodigd om plenair de dialoog aan te gaan.

13 malvee.com/jobber

Beschrijving onderzoeksopzet autobedrijf.tevreden.nl. Versie oktober 2010. pagina 1 van 8

Beschrijving onderzoeksopzet autobedrijf.tevreden.nl. Versie oktober 2010. pagina 1 van 8 Beschrijving onderzoeksopzet autobedrijf.tevreden.nl Versie oktober 2010 pagina 1 van 8 Welke onderwerpen komt u in deze onderzoeksopzet tegen: 1. Doelstelling(en) onderzoek 2. Opzet onderzoek 3. Noodzaak

Nadere informatie

TIPS & TRICKS KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL

TIPS & TRICKS KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL TIPS & TRICKS KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL December 2017 KNVB ASSIST ONDERZOEKSTOOL Jouw vereniging gaat aan de slag met de KNVB ASSIST Onderzoekstool. Hierin staan standaard vragenlijstonderzoeken geprogrammeerd

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 3. Kwaliteitssysteem 3.5. Meten, analyseren en verbeteren van de hulp- en dienstverlening 3.5.5. Medewerkerstevredenheid versie 2011 Doel: Ministerieel besluit: Art. 7 5: Daartoe beschrijft het centrum

Nadere informatie

Onderzoeksopzet autolease.tevreden.nl. Versie 1. 120201. pagina 1 van 9

Onderzoeksopzet autolease.tevreden.nl. Versie 1. 120201. pagina 1 van 9 Onderzoeksopzet autolease.tevreden.nl Versie 1. 120201 pagina 1 van 9 Welke onderwerpen komt u in deze onderzoeksopzet tegen: 1. Doelstelling(en) onderzoek 2. Opzet onderzoek 3. Noodzaak tot zorgvuldige

Nadere informatie

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten

Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Aan de slag met de Effectenmonitor: registreren en onderzoek uitzetten Hieronder volgen kort de stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met het uitzetten

Nadere informatie

Hoe gaan uw HR-collega s om met Medewerkersonderzoek? De resultaten van onderzoek onder HR-managers naar hun ervaringen met Medewerkersonderzoek.

Hoe gaan uw HR-collega s om met Medewerkersonderzoek? De resultaten van onderzoek onder HR-managers naar hun ervaringen met Medewerkersonderzoek. Hoe gaan uw HR-collega s om met Medewerkersonderzoek? De resultaten van onderzoek onder HR-managers naar hun ervaringen met Medewerkersonderzoek. 1 Achtergrond Veel organisaties verrichten met enige regelmaat

Nadere informatie

Release datum: 11 juni 2012

Release datum: 11 juni 2012 Highlights 1 HSExpert versie 5.2 Begin juni is versie 5.2 van HSExpert gereleased. In versie 5.2 zijn vooral wijzigingen op het RiAxion (Arbo) dossier doorgevoerd. Daarnaast zijn er wat kleinere wijzigingen

Nadere informatie

Programma. - Construct-> dimensies -> indicatoren -> items vragenlijst. - Pilot met de vragenlijst. - Plannen van het onderzoek.

Programma. - Construct-> dimensies -> indicatoren -> items vragenlijst. - Pilot met de vragenlijst. - Plannen van het onderzoek. Bijeenkomst 3 1 Programma Mini-presentaties Vragenlijst maken Kwaliteit van de vragenlijst: betrouwbaarheid en validiteit Vooruitblik: analyse van je resultaten Aan de slag: - Construct-> dimensies ->

Nadere informatie

Onderzoeksopzet Beste Leasemaatschappij van het jaar 2014 via VAVDZ.tevreden.nl

Onderzoeksopzet Beste Leasemaatschappij van het jaar 2014 via VAVDZ.tevreden.nl Onderzoeksopzet Beste Leasemaatschappij van het jaar 2014 via VAVDZ.tevreden.nl Versie 1.0-15 juli 2014 1 Inhoudsopgave 1. Doelstelling(en) onderzoek... 4 2. Opzet onderzoek... 4 3. Klanten uitnodigen

Nadere informatie

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject

Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Succesvolle toepassing van 360 graden feedback: De keuze van het 360 instrument en de voorbereiding op het 360 traject Augustus 2011 Waar werknemers onderdeel zijn van een organisatie, wordt beoordeeld.

Nadere informatie

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Aan de slag! Gebruikershandleiding voor patiëntervaringsonderzoek voor fysiotherapeuten Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Welkom! Qualizorg biedt u het inzicht

Nadere informatie

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan ONLINE OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Een succesvolle peiling start met een goede voorbereiding. Door alle betrokkenen vooraf goed te informeren wordt draagvlak gecreëerd, dat komt de respons op

Nadere informatie

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE,

TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, TREND RAPPORTAGE KWALITEITSVRAGENLIJST RAPPORTAGE 2E MONTESSORISCHOOL HET WINTERKONINKJE, december 2014 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de

Nadere informatie

Handleiding 360 feedback. Informatie voor de gebruiker van het 360 feedback instrument bij de Avans gesprekkencyclus

Handleiding 360 feedback. Informatie voor de gebruiker van het 360 feedback instrument bij de Avans gesprekkencyclus Informatie voor de gebruiker van het 360 feedback instrument bij de Avans gesprekkencyclus pagina 2 van 6 Colofon pagina 3 van 6 datum 2-10-2012 auteurs Linda Lemmens status Definitief (geactualiseerd

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Onderzoeksopzet QuickScan van advies.tevreden.nl. Versie 1.0 141031. pagina 1 van 9

Onderzoeksopzet QuickScan van advies.tevreden.nl. Versie 1.0 141031. pagina 1 van 9 Onderzoeksopzet QuickScan van advies.tevreden.nl Versie 1.0 141031 pagina 1 van 9 Inhoudsopgave: 1. Doelstelling(en) onderzoek 2. Opzet onderzoek 3. Noodzaak tot zorgvuldige naleving onderzoeksopzet 4.

Nadere informatie

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel

Afbeelding: TriamFloat Effectmetingsmodel Het meten van het effect van leren en ontwikkelen is een belangrijk thema bij onze klanten. Organisaties willen de toegevoegde waarde van leren weten en verwachten een professionele aanpak van de afdeling

Nadere informatie

Beschrijving onderzoeksopzet kinderopvang.tevreden.nl. Versie 2-120405. pagina 1 van 9

Beschrijving onderzoeksopzet kinderopvang.tevreden.nl. Versie 2-120405. pagina 1 van 9 Beschrijving onderzoeksopzet kinderopvang.tevreden.nl Versie 2-120405 pagina 1 van 9 Welke onderwerpen komt u in deze beschrijving tegen: 1. Doelstelling(en) onderzoek 2. Noodzaak tot zorgvuldige naleving

Nadere informatie

Online vragenlijstenmodule

Online vragenlijstenmodule Online vragenlijstenmodule Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de online vragenlijstmodule... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 3 Een verzoeksjabloon wijzigen... 4 Uitnodiging

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Stappenplan ONLINE PERSONEELTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan ONLINE PERSONEELTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan ONLINE PERSONEELTEVREDENHEIDSPEILING Een succesvolle peiling start met een goede voorbereiding. Door alle betrokkenen vooraf goed te informeren wordt draagvlak gecreëerd, dat komt de respons

Nadere informatie

Opzet en uitvoering onderzoek 'Motie Straus'

Opzet en uitvoering onderzoek 'Motie Straus' Opzet en uitvoering onderzoek 'Motie Straus' Aansluiting mbo-opleidingen op de arbeidsmarkt gev16-0731mr/bes_alg 1 1. Inleiding Aanleiding en achtergrond onderzoek Op 14 oktober 2015 heeft Tweede Kamerlid

Nadere informatie

Onderzoeksopzet energie.tevreden.nl. Versie 1.0 120711. pagina 1 van 10

Onderzoeksopzet energie.tevreden.nl. Versie 1.0 120711. pagina 1 van 10 Onderzoeksopzet energie.tevreden.nl Versie 1.0 120711 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet 1. Doelstelling(en) onderzoek... 3 2. Opzet onderzoek... 3 3. Noodzaak tot zorgvuldige naleving onderzoeksopzet...

Nadere informatie

Quick Start Guide. digitale enquête Nederlandse Woonbond imeten is iweten

Quick Start Guide. digitale enquête Nederlandse Woonbond imeten is iweten Quick Start Guide digitale enquête Nederlandse Woonbond imeten is iweten Door Gerard Jager, 2 juni 2015 Pagina 2 van 12 1. Inleiding Met de nieuwe Woningwet hebben huurdersorganisaties het recht om besluiten

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

EFFECTIVITEITSONDERZOEK PROFESSIONAL ORGANIZING. NBPO Oktober 2012- Oktober 2014

EFFECTIVITEITSONDERZOEK PROFESSIONAL ORGANIZING. NBPO Oktober 2012- Oktober 2014 EFFECTIVITEITSONDERZOEK PROFESSIONAL ORGANIZING NBPO Oktober 2012- Oktober 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl www.research2evolve.nl

Nadere informatie

Meten van Resultaat. Carine van Schie 22 april 2014

Meten van Resultaat. Carine van Schie 22 april 2014 Meten van Resultaat Carine van Schie 22 april 2014 Outline 1 Onderzoek 2 Gedragsverandering 3 Resultaat en (effect) metingen 4 Vragenlijst 5 Observatie 6 Respondenten 7 Analyse Onderzoek: Wat wil je weten

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR. Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR. Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort Aan de slag met de EFFECTENMONITOR Startbijeenkomst, 19 maart 2019 Amersfoort AGENDA 1. Achtergrond: Waarom een Effectenmonitor? 2. Ontwikkeling: Hoe is deze tot stand gekomen? 3. Workflow: Welke fasen

Nadere informatie

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren

Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Aan de slag met de EFFECTENMONITOR: registreren, onderzoek uitzetten en rapporteren Hieronder volgen kort de 8 stappen die u moet doorlopen om te starten met de Effectenmonitor en aan de slag te gaan met

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek Rapportage Medewerkerstevredenheidsonderzoek 2017 Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga maart 2016 MTO-CQI www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde medewerkerstevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Onderzoeksopzet autoschadeherstel.tevreden.nl. Versie 1.0 120711. pagina 1 van 10

Onderzoeksopzet autoschadeherstel.tevreden.nl. Versie 1.0 120711. pagina 1 van 10 Onderzoeksopzet autoschadeherstel.tevreden.nl Versie 1.0 120711 pagina 1 van 10 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet autoschadeherstel.tevreden.nl 1. Doelstelling(en) onderzoek... 3 2. Opzet onderzoek... 3 3.

Nadere informatie

Dat staat toch in de schoolgids goed geïnformeerd is beter betrokken

Dat staat toch in de schoolgids goed geïnformeerd is beter betrokken Dat staat toch in de schoolgids goed geïnformeerd is beter betrokken Kort verslag van het onderzoek over de communicatie op De Bataaf uitgevoerd tussen december 2009 en februari 2010 Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Rapportage cliëntervaringsonderzoek WMO Gemeente Aalburg

Rapportage cliëntervaringsonderzoek WMO Gemeente Aalburg Rapportage cliëntervaringsonderzoek WMO Versie 1.0.0 Drs. J.J. Laninga juni 2017 www.triqs.nl Voorwoord Met genoegen bieden wij u hierbij de rapportage aan over het uitgevoerde cliëntervaringsonderzoek

Nadere informatie

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Aan de slag! Gebruikershandleiding voor klantervaringsonderzoek voor apothekers Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Welkom! Qualiview biedt u het inzicht dat

Nadere informatie

Rapportage Cliëntraadpleging. Novadic-Kentron

Rapportage Cliëntraadpleging. Novadic-Kentron Rapportage Cliëntraadpleging Novadic-Kentron April 2018 Inhoudsopgave Samenvatting, conclusies en aanbevelingen... 3 1 Inleiding... 4 2 Werkwijze... 5 2.1 Opzet... 5 2.2 Coördinatie en uitvoering... 5

Nadere informatie

Aan de slag met MailChimp!

Aan de slag met MailChimp! Aan de slag met MailChimp! In 3 stappen je eerste nieuwsbrief verzenden Stap 1. Aanmelden Meld je aan via www.mailchimp.com, het is gratis en een creditcard is niet nodig voor aanmelding. Er zijn betaalde

Nadere informatie

Rapportage Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt

Rapportage Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt Rapportage Gebruikerstevredenheidsonderzoek P-Direkt Q3-2015 Gebruikerstevredenheid P-Direkt Over het afgelopen kwartaal hebben 1150 gebruikers de vragenlijst (bijna) volledig ingevuld. Dit zijn er 40

Nadere informatie

Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen

Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen Vragenlijsten, tevredenheidsonderzoeken en metingen Inhoudsopgave Vragenlijsten... 1 Wijzigen vragenlijst... 2 Vragenlijstcreator... 2 Metingcreator... 6 Inleiding:... 6 De werking:... 6 Tevredenheidsonderzoek...

Nadere informatie

Jeugdzorg 7 juni 2013. RAPPORTAGE totaalset

Jeugdzorg 7 juni 2013. RAPPORTAGE totaalset Jeugdzorg 7 juni 2013 RAPPORTAGE totaalset Resultaten voordezorg.nl Zes jeugdzorgorganisaties hebben meegedaan aan voordezorg.nl. Medewerkers hebben antwoord gegeven op de vragen: Hoe denkt u over uw werk?

Nadere informatie

Stappenplan ONLINE LEERLINGTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan ONLINE LEERLINGTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan ONLINE LEERLINGTEVREDENHEIDSPEILING Door het afnemen van een Leerlingtevredenheidspeiling geeft u aan de mening van uw leerlingen serieus te nemen bij het werken aan de kwaliteit van de school.

Nadere informatie

Module online intake/dtf

Module online intake/dtf Module online intake/dtf Inhoud Inleiding... 1 Activeren van de module online intake/dtf... 1 Een online verzoek versturen... 2 Een online verzoek ontvangen... 4 Een verzoeksjabloon invoeren / aanpassen...

Nadere informatie

Advies 109. Advies van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking over het Wmo-product: tevredenheidsonderzoek en horizontale verantwoording

Advies 109. Advies van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking over het Wmo-product: tevredenheidsonderzoek en horizontale verantwoording Advies 109 Advies van de Goudse Adviesraad voor mensen met een beperking over het Wmo-product: tevredenheidsonderzoek en horizontale verantwoording 1. Inleiding Het College van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Stappenplan OUDERTEVREDENHEIDSPEILING

Stappenplan OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Stappenplan OUDERTEVREDENHEIDSPEILING Een succesvolle peiling start met een goede voorbereiding. Door alle betrokkenen vooraf goed te informeren wordt draagvlak gecreëerd, dat komt de respons op de peiling

Nadere informatie

Cursus VOSpiegel 30-10-2012

Cursus VOSpiegel 30-10-2012 Cursus VOSpiegel 30-10-2012 Korte introductie Wichert Duitman Beleidsmedewerker kwaliteitszorg Docent natuur- scheikunde en techniek Ervaring met onderzoek: Masteropleiding kwaliteitszorg Gebruik 5 jaar

Nadere informatie

De must-have KPI voor iedere ICT-manager IT-HAPPINESS BENCHMARK. 5 mei 2014. In samenwerking met:

De must-have KPI voor iedere ICT-manager IT-HAPPINESS BENCHMARK. 5 mei 2014. In samenwerking met: De must-have KPI voor iedere ICT-manager IT-HAPPINESS BENCHMARK 5 mei 2014 : WAAROM ICT-KLANTTEVREDENHEID METEN? Om de ICT-dienstverlening optimaal aan te laten sluiten bij de wensen van de organisatie.

Nadere informatie

Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn

Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn Toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn De toolkit Cliëntenparticipatie Zorg en Welzijn bevat vier praktische instrumenten om samen met cliënten te werken aan verbetering of vernieuwing van diensten

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek inwoners afvalinzameling. Land van Cuijk en Boekel 2015

Tevredenheidsonderzoek inwoners afvalinzameling. Land van Cuijk en Boekel 2015 Tevredenheidsonderzoek inwoners afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel 2015 Cuijk, oktober 2015 Colofon Opdrachtgever : Bestuurscommissie Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel Project : Tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

Praktische tips voor succesvol marktonderzoek in de land- en tuinbouwsector

Praktische tips voor succesvol marktonderzoek in de land- en tuinbouwsector marktonderzoek in de land- en tuinbouwsector Marktonderzoek kunt u prima inzetten om informatie te verzamelen over (mogelijke) markten, klanten of producten, maar bijvoorbeeld ook om de effectiviteit van

Nadere informatie

Verdiepingsdocument Spiegel Personeel & School

Verdiepingsdocument Spiegel Personeel & School Verdiepingsdocument Spiegel Personeel & School Opgemaakt februari 2019 door de VO-raad Ter ondersteuning van scholen die de Spiegel gaan inzetten. De Spiegel wat is het? Het realiseren van onderwijskundige

Nadere informatie

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3

Burgerpanel Horst aan de Maas - Meting 3 Rapportage Burgerpanel meting 3: Juni 2013 In opdracht van: Contactpersoon: Gemeente Horst aan de Maas Dhr. F. Geurts Utrecht, juli 2013 DUO Market Research drs. Aart van Grootheest drs. Marjan den Ouden

Nadere informatie

MailChimp. Getting Started Guide

MailChimp. Getting Started Guide MailChimp Getting Started Guide MailChimp getting started guide In dit artikel geven we een korte inleiding op wat Mailchimp is en wat MailChimp voor je onderneming kan betekenen. Daarnaast maken we je

Nadere informatie

Hogere omzet met loyale klanten

Hogere omzet met loyale klanten m e t e n, w e t e n é n v e r b e t e r e n Hogere omzet met loyale klanten Luistert u naar uw klant? Staat uw klant écht centraal? Gaat u de dialoog aan met uw klant om verbeteringen te bespreken? In

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen

Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen Onze cliënten aan het woord onderzoek naar cliëntervaringen Matthieu den Hoedt - Ipso Facto beleidsonderzoek Paulien van den Berg - Het Raamwerk Ipso Facto beleidsonderzoek Raamweg 21-22 Postbus 82042

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur. 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014

Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur. 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014 Gehouden te: SURF (VK 5a) Verslag van de Startbijeenkomst NSE 2014 d.d. woensdag 2 oktober 2013, van 13:00 16:00 uur 1. Presentatie SK123 en GfK Intomart over de NSE 2014 Lex Sijtsma opent de bijeenkomst

Nadere informatie

Verzamelen gegevens: december 2013

Verzamelen gegevens: december 2013 Verzamelen gegevens: december 2013 Interpretatie gegevens: april/mei 2014 Organisatiebeschrijving Inzowijs richt zich op de begeleiding van kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 t/m 23 jaar. De problematiek

Nadere informatie

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo

v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo v.1.48 Genkgo Handleiding Genkgo Events Professioneel evenement management in Genkgo Inhoud Voordat u begint...3 In dit document...3 Boom...3 Instellingen...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

WORKSHOP ONDERZOEKSMETHODEN

WORKSHOP ONDERZOEKSMETHODEN WORKSHOP ONDERZOEKSMETHODEN INHOUD Kwantitatieve onderzoeksmethoden Algemene kenmerken Enquête Experiment Kwalitatieve onderzoeksmethoden Algemene kenmerken Observatie Interview Kwaliteit van het onderzoek

Nadere informatie

Methodologie voor onderzoek in de verpleegkunde. Foeke van der Zee

Methodologie voor onderzoek in de verpleegkunde. Foeke van der Zee Methodologie voor onderzoek in de verpleegkunde Foeke van der Zee Inhoudsopgave 1. Onderzoek, wat is dat eigenlijk... 1 1.1 Hoe is onderzoek te omschrijven... 1 1.2 Is de onderzoeker een probleemoplosser

Nadere informatie

Auteurs: Baarda e.a. isbn: 978-90-01-80771-9

Auteurs: Baarda e.a. isbn: 978-90-01-80771-9 Woord vooraf Het Basisboek Methoden en Technieken biedt je een handleiding voor het opzetten en uitvoeren van empirisch kwantitatief onderzoek. Je stelt door waarneming vast wat zich in de werkelijkheid

Nadere informatie

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Mede als gevolg van hervormingen en kostenbesparingen in de zorg ontstaan in toenemende mate mono- en multidisciplinaire netwerken en samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Inspelen op mobiel internet Klanten effectief bereiken Content beheer: centraal en per vestiging + Scherpe tarieven en korte implementatietijd

Inspelen op mobiel internet Klanten effectief bereiken Content beheer: centraal en per vestiging + Scherpe tarieven en korte implementatietijd Winkelformule App + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. + Klanten effectief bereiken Uw klanten nemen aankoopbeslissingen

Nadere informatie

Kiwa Nederland B.V. Mijn Keurmerk d.d. januari 2015

Kiwa Nederland B.V. Mijn Keurmerk d.d. januari 2015 Inhoud 1. Inleiding... 2 1.1 Minstens 3 cliënten per jaar... 2 2. Cliënten vragenlijsten proces... 3 2.1 Hoe werkt het?... 3 2.2 Wie gaat u enquêteren?... 3 2.3 Papieren vragenlijst... 4 3. Instructie

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau (team)

Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau (team) Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau (team) Passende perspectieven taal Bijeenkomst 7 Doel: Team bijeenkomst Evalueren op schoolniveau Evaluatie van de werkwijze van Passende perspectieven met het

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst MedewerkerMonitor voorjaar 2014. 9 januari 2014 Utrecht. Met intakeupdate

Informatiebijeenkomst MedewerkerMonitor voorjaar 2014. 9 januari 2014 Utrecht. Met intakeupdate Informatiebijeenkomst MedewerkerMonitor voorjaar 2014 9 januari 2014 Utrecht Met intakeupdate 15 januari 2014 Programma 1. Opening (Paul, ActiZ) 2. Toelichting MedewerkerMonitor (Arlette, ) 3. Intake (Marjon,

Nadere informatie

MELDPROCEDURE MISSTANDEN. Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland

MELDPROCEDURE MISSTANDEN. Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland MELDPROCEDURE MISSTANDEN Voor iedereen die werkzaam is bij een van de bedrijfsonderdelen van Transdev Nederland INLEIDING INHOUDSOPGAVE Bij Transdev Nederland willen we op een zo eerlijk en integer mogelijke

Nadere informatie

Toelichting op Medewerkeronderzoek door H&S Adviesgroep

Toelichting op Medewerkeronderzoek door H&S Adviesgroep Toelichting op Medewerkeronderzoek door H&S Adviesgroep H&S Adviesgroep kan u ondersteunen bij het uitvoeren van een Medewerkeronderzoek. Organisaties zetten deze onderzoeken in om bijvoorbeeld de werkbeleving,

Nadere informatie

IMPACTMETING HUMANITAS. Goede Doelen NL 1 maart 2018

IMPACTMETING HUMANITAS. Goede Doelen NL 1 maart 2018 IMPACTMETING HUMANITAS Goede Doelen NL 1 maart 2018 1 HOOFDPUNTEN Achtergrond en doel Meetinstrument Meetproces Resultaten Leeraspecten 2 DOEL Doel: structureel inzicht in de meerwaarde van onze dienstverlening

Nadere informatie

Professionaliseringstraject onderzoeksvaardigheden voor docenten. prof. dr. Saskia Brand-Gruwel

Professionaliseringstraject onderzoeksvaardigheden voor docenten. prof. dr. Saskia Brand-Gruwel Professionaliseringstraject onderzoeksvaardigheden voor docenten prof. dr. Saskia Brand-Gruwel Leerdoelen Na het volgen van dit professionaliseringtraject: heeft u kennis en inzicht in de gehele onderzoekscyclus;

Nadere informatie

Rapport. CO2-prestatieladder communicatieplan 2014. projectnaam Communicatieplan 2014 referentie AKA/003

Rapport. CO2-prestatieladder communicatieplan 2014. projectnaam Communicatieplan 2014 referentie AKA/003 Rapport Aveco de Bondt CO2-prestatieladder communicatieplan 2014 bezoekadres postbus postcode telefoon telefax e-mail internet Reggesingel 2 202 7460 AE Rijssen (0)548 51 52 00 (0)548 51 85 65 rijssen@avecodebondt.nl

Nadere informatie

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014

OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 OBS A.M.G. Schmidt 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en

Nadere informatie

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen

Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen Informatie voor deelnemers aan het onderzoek naar geluksoefeningen Bent u gemotiveerd om het plezier in uw leven en uw geluk een blijvende impuls te geven? Wilt u zelfstandig aan de slag om uw welbevinden

Nadere informatie

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN

10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 10 SLIMME MANIEREN OM UW E-MAILLIJST TE VERGROTEN 1 Een zakelijke mailinglijst is een sterke troef bij het uitbouwen van uw onderneming. Meer e-mailadressen van potentiële klanten zorgen voor meer bereik

Nadere informatie

Social Action Research Plan

Social Action Research Plan Social Action Research Plan Social media project Studenten Dennis Visschedijk 438332 Aileen Temming 474094 Stefan Ortsen 481295 Niels Konings 449822 Renee Preijde 482835 Opdrachtgever Stal te Bokkel Daniëlle

Nadere informatie

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016

RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 RAPPORTAGE ZGAO CLIËNTENRAADPLEGING CQ-INDEX ZORG THUIS 2016 Rapportage CQ Zorg Thuis ZGAO 2016 1 1. Inleiding Met het oog op het handhaven en/of verbeteren van de kwaliteit van de zorg die ZGAO levert,

Nadere informatie

Achtergrond van het onderzoek Pagina 3. Managementsamenvatting Pagina 7. Onderzoeksresultaten: Kaderpersoneel Pagina 10

Achtergrond van het onderzoek Pagina 3. Managementsamenvatting Pagina 7. Onderzoeksresultaten: Kaderpersoneel Pagina 10 september 2018 Achtergrond van het onderzoek Pagina 3 Managementsamenvatting Pagina 7 Onderzoeksresultaten: Kaderpersoneel Pagina 10 Uitvoerende medewerkers Pagina 24 2 Achtergrond Caparis is een NV waarvan

Nadere informatie

Redactie Klein Verzet.

Redactie Klein Verzet. Oldenzaalse Wielerclub Enquete toekomst Klein Verzet: analyse, trends en conclusie. Klein Verzet is het clubblad van de OWC met als doelstelling haar leden en sponsoren te informeren over wat er binnen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

RESULTATEN. Mariaschool RK Basisonderwijs, Oudewater 2016

RESULTATEN. Mariaschool RK Basisonderwijs, Oudewater 2016 RESULTATEN Mariaschool RK Basisonderwijs, Oudewater februari 1 ALGEMEEN 1.1 Inleiding Algemeen Het instrument de Kwaliteitsvragenlijst is een hulpmiddel om de kwaliteit van de school en/of het schoolbestuur

Nadere informatie

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Aan de slag! Gebruikershandleiding voor klantervaringsonderzoek voor logopedisten Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Welkom! Qualiview biedt u het inzicht dat

Nadere informatie

OBS Kon. Emma 7 februari 2014

OBS Kon. Emma 7 februari 2014 OBS Kon. Emma 7 februari 2014 Managementrapportage Scholengemeenschap Veluwezoom wil periodiek meten hoe de tevredenheid is onder haar belangrijkste doelgroepen: leerlingen, ouders, leerkrachten en OOP-ers.

Nadere informatie

8TING & LABORIJN IN DE SW LABORIJN APP BIEDT GROTE KANSEN IN VERBETEREN INFORMATIEVOORZIENING

8TING & LABORIJN IN DE SW LABORIJN APP BIEDT GROTE KANSEN IN VERBETEREN INFORMATIEVOORZIENING 8TING & LABORIJN IN DE SW LABORIJN APP BIEDT GROTE KANSEN IN VERBETEREN INFORMATIEVOORZIENING INHOUDSOPGAVE 1.0 Digitaal kan bijdragen aan structuur, efficientie en gelijkheid... 3 2.0 Resultaten uit 3

Nadere informatie

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek

Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Rapportage Deelnemerservaringsonderzoek Leger des Heils - Ambulant Volwassenen regio gemeenten (incl. nazorg PI Midden Holland) Versie 1.0.0 Drs. A. Weynschenk november 2018 www.triqs.nl Voorwoord Met

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Het soort onderzoek waar dit boek op gericht is 15

Hoofdstuk 1 Het soort onderzoek waar dit boek op gericht is 15 Inhoud Voorwoord 11 Hoofdstuk 1 Het soort onderzoek waar dit boek op gericht is 15 1.1 Inleiding 15 1.2 Voorbeelden 16 1.2.1 Leiden problemen in welbevinden tot voortijdig schoolverlaten? 16 1.2.2 Beter

Nadere informatie

Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers

Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers Resultaten tevredenheidsonderzoeken cliënten en medewerkers Ervaring in de driehoek Cello heeft in de periode mei juni van dit jaar onderzoek laten uitvoeren naar de ervaringen van cliënten, ouders / vertegenwoordigers

Nadere informatie

Notarisbrieven automatisch in Lier 2014.09.23

Notarisbrieven automatisch in Lier 2014.09.23 ICT & GIS Overleg Oost-Vlaanderen Luc Janssens Data-, Analyse- & GIS Coördinator Stadsbestuur van Lier Notarisbrieven automatisch in Lier V. 1.0 2014.09.23 Doelstelling Volledig automatische afhandeling

Nadere informatie

Handleiding schoolware ouders

Handleiding schoolware ouders Vrije Basisschool De Wegwijzer Handleiding schoolware ouders Inloggen Ga naar de website van de school en klik bovenaan in het menu op Schoolware. Er zal een nieuw venster openen. Uw gebruikersnaam is

Nadere informatie

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar

research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar research manager is een product van: Cloud9 Software B.V. www.cloud9software.nl wij maken kwaliteit in de zorg meetbaar U kunt via onderstaande

Nadere informatie

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee?

Werken met Mailchimp op Facebook. Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Werken met Mailchimp op Facebook Hoe werkt Mailchimp en wat kunt u ermee? Inleiding In dit whitepaper leest u wat u kunt met Mailchimp als e-mailmarketing platform. Er zijn een groot aantal e-mail marketing

Nadere informatie

IS NORDIC OCCUPATIONAL SAFETY CLIMATE QUESTIONNAIRE

IS NORDIC OCCUPATIONAL SAFETY CLIMATE QUESTIONNAIRE IS 2.9 - NORDIC OCCUPATIONAL SAFETY CLIMATE QUESTIONNAIRE 09-02 - 2017 1 NOSACQ- 50 Agenda o Wat is het verschil tussen veiligheidscultuur en klimaat? o Waarom aan veiligheidscultuur werken? o Waarom het

Nadere informatie

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// / nota Onderwerp Veelgestelde vragen over de Vlaamse Patiënten Peiling in algemene ziekenhuizen Inhoud 1 Vragen met betrekking tot de vragenlijst 3 1.1 Is het zo dat de vragenlijst één en ondeelbaar is?

Nadere informatie

Case. Study. Orbis Software

Case. Study. Orbis Software Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Perfection Automatiseringen. P01 Perfection bedrijfsprocessen automatiseren Perfection

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Handleiding voor enquêtes voor ProZo!

Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Handleiding voor enquêtes voor ProZo! Versie 1.1, 1 mei 2012 1 Voorwoord Deze handleiding neemt u stap voor stap mee in de aanvraagprocedure en het beheren van uw ProZo! enquêtes. We raden u aan deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding VCA-tool. Arno de Graaff, 16 januari 2014, Utrecht

Handleiding VCA-tool. Arno de Graaff, 16 januari 2014, Utrecht Handleiding VCA-tool Arno de Graaff, 16 januari 2014, Utrecht Handleiding VCA-tool Gebruik je kop en de juiste knop! Dit is versie 1.0 van de VCA-tool; goed doordacht, zorgvuldig gebouwd en getest. Toch

Nadere informatie

28-10-2015. Je kunt deze presentatie na afloop van de les downloaden.

28-10-2015. Je kunt deze presentatie na afloop van de les downloaden. Docent: Marcel Gelsing Je kunt deze presentatie na afloop van de les downloaden. Ga naar: www.gelsing.info Kies voor de map Eindopdrachten Download: Integrale eindopdracht Fase 1.pdf Les 1: fase 1 en 2

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie