Onderzoek naar informatie behoefte woningaanbod voor senioren in de regio Arnhem Opdrachtgever Volkshuisvesting Arnhem de heer G.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek naar informatie behoefte woningaanbod voor senioren in de regio Arnhem Opdrachtgever Volkshuisvesting Arnhem de heer G."

Transcriptie

1 Onderzoek naar informatie behoefte woningaanbod voor senioren in de regio Arnhem Opdrachtgever Volkshuisvesting Arnhem de heer G. Breeman Opgesteld door Jeannette Krol Joke van den Berg Januari 2016

2 1. Opdracht Volkshuisvesting heeft ons gevraagd om met een advies te komen hoe senioren beter gefaciliteerd kunnen worden in het vinden van informatie over de beschikbaarheid van (sociale) huurwoningen in de regio Arnhem. Hoe kan voor senioren het woningaanbod zo transparant gemaakt worden dat zij een weloverwogen keuze kunnen maken. 2. Afbakening van het onderzoek Als je senioren in beweging wilt krijgen moet je ze faciliteren. Onderzoek van het Planbureau voor de leefomgeving laat echter zien dat pogingen om ouderen te bewegen preventief te verhuizen naar voor senioren geschikte woningen in de praktijk maar beperkt effectief zijn % van de 75 plussers is tevreden met de woning en de woonomgeving - 90 % van de 85 -plussers wil niet verhuizen binnen 2 jaar - 4 % van de jarigen verhuist per jaar Ons onderzoek heeft zich dan ook niet gericht op het vinden van mogelijkheden om senioren te verleiden te verhuizen, maar juist om ouderen die al overwegen / er over nadenken om te verhuizen van de goede informatie te kunnen voorzien. Als senioren verhuizen blijven ze graag in hun eigen wijk of buurt om hun sociale netwerk en vertrouwde omgeving te behouden. Dit is een bekende constatering die al snel leidt tot de vraag of er dan ook voldoende aanbod is. Ons onderzoek heeft zich echter niet op gericht op de vraag of er voldoende aanbod is maar wel hoe het aanwezige woningbestand beter ontsloten kan worden zodat de betreffende woningzoekende kan concluderen of dat wat hij/zij zoekt ook aanwezig is. Verhuizen is duur, meestal zit er een flinke huurstijging aan vast. Dit wordt door senioren vaak als een belangrijke belemmering gezien (meer betalen voor een kleinere woning). Het verminderen van de huursprong is een maatregel die de verhuurder kan overwegen maar dit is een financiële/ bedrijfsmatige afweging die alleen de verhuurder zelf kan maken en valt daarom buiten ons onderzoek. Wel hebben we gekeken naar de informatiebehoefte over demping van de huurstijging bij de huurder (door huurtoeslag). Om voor ons onderzoek een goed beeld te krijgen van de huidige gang van zaken en de aandachtspunten waar men in de praktijk mee geconfronteerd wordt hebben we met een aantal verschillende belanghebbenden gesproken. Hieronder een overzicht. Met wie hebben we gesproken 1. Eerste gesprek met opdrachtgever, Gerrit Breeman, definitieve opdracht gedefinieerd 2. Symposium Seniorenraad Arnhem bijgewoond 3. Gesprek met woonambtenaren, Gert van Putte en Marion Schoeman 4. Gesprek met vertegenwoordigers Seniorenraad Arnhem, Siska Caneel. Peter Groenenboom en Dick van Aalten 5. Telefonisch interview Annemiek Schut (oprichter van de site WoonZ) 6. Interview met Caroline Philips (medewerker woningcorporatie Portaal) 7. Interview Ria Beverdam(medewerker DriegasthuizenGroep) 8. Gesprek met opdrachtgever, vertegenwoordigers van seniorenraad en directeur Portaal (Pieter Rademakers)

3 9. Interview met Christel Krebber en Gerrit Breeman (medewerker en directeur Volkshuisvesting) 10. Zoeksessie met leden seniorenraad (zie apart verslag) 11. Interview met Anita Huisman (SWOA) 12. Gesprek met Marion Schoeman van de gemeente Arnhem 3. De zoeksessie met vertegenwoordigers seniorenraad Om gevoel te krijgen bij de dagelijkse praktijk hebben we een zoeksessie georganiseerd. Hierbij zijn een aantal senioren met behulp van de computer op zoek gegaan naar een passende nieuwe woning zoals zij dat in de praktijk thuis ook zouden doen. Er hebben 9 leden/vertegenwoordigers van de seniorenraad hier aan deelgenomen. Zij hebben op basis van hun bevindingen een vragenlijst ingevuld gedurende de sessie. De leeftijd van de deelnemers varieerde van 59 tot 67, er hebben 6 vrouwen en 3 mannen meegedaan. Hieronder vatten we de belangrijkste bevindingen samen. De meest genoemde reden om te overwegen te gaan verhuizen is fysieke beperkingen, mensen zijn slecht ter been. Ook kleiner en moderner gaan wonen en een meer beschermde omgeving zijn genoemd als motivatie om te verhuizen. De soort woning waar men naar zoekt is een appartementen/flat met twee slaapkamers op de begane grond of met lift. De tweede slaapkamer is vooral gewenst voor gasten/logés. Heel specifiek komt ook de wens naar voren voor een "buiten" zoals een balkon of tuin, iedereen gaf aan dit belangrijk te vinden. De deelnemers hadden allemaal ervaring met Internet maar maken er niet veel gebruik van (7 keer 1 keer per maand of minder). Gezocht werd via Entree maar ook via Google naar andere verhuursites en tenslotte ook op Funda. De belangrijkste filters die worden gebruikt bij het zoeken op de site zijn: - huur - plaats - aantal slaapkamers - lift aanwezig Het meest gemist werd informatie, met foto's, over de omgeving, de aanwezigheid van winkels maar ook gezondheidscentrum etc. Ook in de soort bouw (bv nieuwbouw ) is men geïnteresseerd. In het systeem wordt met min./max. gewerkt, één van de suggesties die werd gedaan was om aan te geven hoeveel je werkelijk wilt (dus niet min. 2 kamers maar gewoon 2 kamers). Daarnaast vind men dat er te weinig goede foto's zijn van het interieur van de woning. Een eventuele huurstijging is voor de meeste respondenten belemmerend waarbij voor een aantal misschien wel huurtoeslag mogelijk is maar men niet weet waar men recht op heeft. Wat men wil/kan betalen varieert (van 400,- tot 800,- ) ook hier komt weer de vraag naar de mogelijkheid van huurtoeslag naar voren.

4 Iedereen is geïnteresseerd in het totale bezit van de corporatie (ook de woningen die nu niet beschikbaar zijn) met de nadruk op nieuwbouw en levensloop bestendige woningen 4. Bevindingen en aanbevelingen Bevinding 1: Senioren (maar naar verwachting ook andere woningzoekenden) willen graag weten welke woningen de corporaties in bezit hebben ook al zijn die nu misschien (nog) niet beschikbaar. Dit met name omdat ze zich willen oriënteren op waar woningen aangeboden kunnen worden, zodat ze kunnen zoeken in wijken waar ze willen wonen. Senioren willen graag blijven wonen in de eigen wijk, door te laten zien of en waar in die wijk geschikte woningen zijn worden ze beter gefaciliteerd in hun zoektocht naar een geschikte woning. Omdat nieuwbouw woningen vaak ook voldoen aan de wensen van senioren zijn ze ook geïnteresseerd in nog te bouwen woningen. Men kan dan ook toetsen of de woonwensen wel reëel zijn. Bestaat dat geschikte appartement met 2 slaapkamers met balkon in mijn voorkeurswijk wel voor de prijs die ik wil betalen? Wil ik daar op wachten? In dat geval kan dit in een zoekprofiel worden vertaald en kan gewacht worden op een tip bericht als een passende woning beschikbaar komt. Aanbeveling 1: Geef inzicht in het totale woningbezit van de corporaties zo mogelijk op een kaart van Arnhem en daarbij ook de eventuele nieuwbouwplannen zodat men gericht op en in wijken kan zoeken naar het passende aanbod. Bevinding 2: Senioren hebben vaak onvoldoende inzicht in de financiële consequenties van een verhuizing, met name in het al dan niet recht hebben op huurtoeslag. Allereerst zijn ze er zich niet altijd van bewust dat hier een recht op kan bestaan en als dat het geval is dan is ook de hoogte van een eventuele toeslag lastig te berekenen. Het krijgen van meer toeslag kan een huurstijging na verhuizing aanzienlijk dempen. Aanbeveling 2: Geef op Entree aan dat de mogelijkheid van het aanvragen van huurtoeslag bestaat en dat de corporatie (maar ook andere partijen) hierin kan adviseren. Bevinding 3: Senioren zijn geïnteresseerd in het interieur van een woning, ze willen graag foto's van het interieur van de aangeboden woning. Vooral ook omdat ze dan beter kunnen inschatten hoe groot een aangeboden woning is. Nu ontbreken dergelijke foto's vaak. Ook plattegronden zijn lang niet altijd beschikbaar. Aanbeveling 3: Neem zo mogelijk meer foto's op van het interieur van de aangeboden woningen (mogelijk spelen hier beperkingen in verband met de privacy van de verlatende huurder). Bevinding 4: Tijden de zoeksessie bleek dat het samen zoeken stimulerend werkt. Men geeft elkaar tips over het zoeken op Entree maar ook over waar woningen worden aangeboden. Ook werd men zich bewuster van de nut en noodzaak van het verhuizen naar een geschikte woning en hoe men dan zou willen wonen. Aanbeveling 4: Organiseer zoeksessies met senioren, bijvoorbeeld in de vorm van een verhuiscafé. Dit is iets wat de seniorenraad in samenspraak met het SWOA op zou kunnen pakken.

5 Bevinding 5: Senioren zijn lang niet altijd op de hoogte van het feit dat je ook anders kunt zoeken dan via het internet maar dat bijvoorbeeld ook de mogelijkheid bestaat om met een verhuisconsulent van VHV samen te zoeken naar een geschikte woning. Ook zijn er veel senioren die geen gebruik kunnen of willen maken van het internet. Aanbeveling 5: Communiceer sterker dat je ook andere wijze kunt zoeken bijvoorbeeld op het kantoor van VHV. Hier kan ook aandacht aan besteed worden in een door de gemeente te ontwikkelen voorlichtingsfolder. Bevinding 6: Er worden meer geschikte woningen voor senioren aangeboden dan op Entree zijn te vinden. Aanbeveling 6: Neem op Entree links op naar andere websites/zoeksites (zoals bv Woonz en Funda, waarmee het verder zoeken meer wordt gefaciliteerd). Overige Constateringen De meettijd is een belangrijk criterium voor de kans om een woning toegewezen te krijgen. Senioren hebben vaak een lange meettijd. Hierdoor hebben ze een grote kans een passende/gewenste woning toegewezen te krijgen. De meeste senioren zijn zich hier ook mee bekend. De Driegasthuizengroep (vooral gericht op wonen met zorg) beschikt sinds kort over een informatie loket in een prachtig pand in het centrum van Arnhem. Deze laagdrempelige voorziening heeft nog weinig bekendheid.

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding

Onderzoek woningzoekenden Texel. Samenvatting. Inleiding Onderzoek woningzoekenden Texel Samenvatting Bij Woontij staan circa 1400 huishoudens ingeschreven die op zoek zijn naar een woning op Texel. 503 woningzoekenden hebben in oktober 2016 deelgenomen aan

Nadere informatie

Woning zoeken. Tips en inzichten voor een klantgericht proces

Woning zoeken. Tips en inzichten voor een klantgericht proces Woning zoeken Tips en inzichten voor een klantgericht proces Inhoud Hoe wordt de dienstverlening bij het zoeken naar een huurwoning gewaardeerd? Van huurders die na lange tijd op de wachtlijst een nieuwe

Nadere informatie

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen

Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch. Afspraken bij sloop van huurwoningen Stedelijke Verhuisregeling s-hertogenbosch Afspraken bij sloop van huurwoningen s-hertogenbosch bouwt aan de toekomst. Om ervoor te zorgen dat iedereen in deze gemeente prettig kan blijven wonen, worden

Nadere informatie

Plezierig wonen in Hofstede Elderom 20 huurappartementen aan de Hohenzollern, Boc van Mere en Cuijlenburg te Boxmeer

Plezierig wonen in Hofstede Elderom 20 huurappartementen aan de Hohenzollern, Boc van Mere en Cuijlenburg te Boxmeer Plezierig wonen in Hofstede Elderom 20 huurappartementen aan de Hohenzollern, Boc van Mere en Cuijlenburg te Boxmeer Huren in een wijk met karakter Hofstede Elderom is een wijk met karakter in het noordelijke

Nadere informatie

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters

ONDERNEMINGSPLAN volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters ONDERNEMINGSPLAN 2016 2020 volkshuisvesters 1 inhoud ONZE VISIE 4 INHOUD ONZE MISSIE 4 ONZE DOELEN 5 1. KLANTGERICHT DIENSTVERLENEN 6 2. BETAALBARE WONINGEN

Nadere informatie

inschrijven als woningzoekende

inschrijven als woningzoekende inschrijven als woningzoekende Inschrijven als woningzoekende bij Woonbedrijf Op zoek naar een huurwoning? We helpen u graag! Inschrijven als woningzoekende 3 Een gewone eengezinswoning, een luxe appartement,

Nadere informatie

ANBO THEMA-ONTBIJT. Wonen. Dinsdag 7 oktober 2014, Sociëteit De Witte, Den Haag

ANBO THEMA-ONTBIJT. Wonen. Dinsdag 7 oktober 2014, Sociëteit De Witte, Den Haag ANBO THEMA-ONTBIJT Wonen Dinsdag 7 oktober 2014, Sociëteit De Witte, Den Haag Impressie van het Woonontbijt van ANBO. Op 7 oktober heeft ANBO in de Sociëteit de Witte in Den Haag een ontbijt georganiseerd,

Nadere informatie

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST

SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST SLEUTEL NAAR DE TOEKOMST INLEIDING De wereld om ons heen is volop in beweging en aan corporaties worden steeds hogere eisen gesteld. Met het ondernemingsplan 2012-2016 spelen we in op deze ontwikkelingen.

Nadere informatie

Renovatie & Nieuwbouw Hof in Zuid

Renovatie & Nieuwbouw Hof in Zuid De renovatie van de Bethelflat verloopt voorspoedig. De woningen ernaast in de Oude Maasstraat, Nieuwe Maasstraat en Poortugaalsestraat zijn inmiddels gesloopt. In deze 3 de nieuwsbrief gaan we in op de

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk in een andere plaats of heeft

Nadere informatie

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013

Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 Resultaten bewonersonderzoek, meting 2013 In de periode half mei/ begin juli 2013 heeft USP Marketing Consultancy in opdracht van Volkshuisvesting opnieuw een bewonersonderzoek gedaan naar de tevredenheid

Nadere informatie

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018

Collegebesluit Collegevergadering: 11 december 2018 ONDERWERP Prestatieafspraken 2019 SAMENVATTING Gemeente, de Heemsteedse woningcorporaties Elan Wonen en Pre Wonen en hun huurdersorganisaties Bewonersraad Elan Wonen en Bewonerskern Pre streven een gemeenschappelijk

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt 12.000 woningen in Vlaardingen. Een flink deel van die woningen is bereikbaar voor mensen met een laag inkomen.

Nadere informatie

Op zoek naar een woning of garage

Op zoek naar een woning of garage Op zoek naar een woning of garage Bent u op zoek naar een huurwoning in de regio Heusden, Haaren of s-hertogenbosch? Schrijf u dan in als woningzoekende bij Woonveste. Wij verhuren zo n 5.500 woningen.

Nadere informatie

Uitkomsten enquête woonwensen jongeren Midden-Delfland

Uitkomsten enquête woonwensen jongeren Midden-Delfland Uitkomsten enquête woonwensen jongeren Midden-Delfland De gemeente Midden-Delfland heeft in het voorjaar van 2017 een enquête gehouden om inzicht te krijgen in de woonwensen van jongeren tussen de 18 en

Nadere informatie

1 Startersonderzoek Doesburg

1 Startersonderzoek Doesburg DATUM 16 juni 2017 PROJECTNUMMER 221.105 OPDRACHTGEVER Gemeente Doesburg en Stichting Woonservice IJsselland Uitkomst enquête starters 1 Startersonderzoek Doesburg In de gemeente Doesburg zijn in het kader

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere leeftijd graag zo lang mogelijk

Nadere informatie

Enquête woonwensen woningzoekenden uit Rijen

Enquête woonwensen woningzoekenden uit Rijen Q1 Wat is uw leeftijd? Beantw oord: 644 Ov ergeslagen: 0 18 22 jaar 23 26 jaar 27 30 jaar 31 40 jaar 41 59 jaar > 60 jaar 18 22 jaar 23 26 jaar 27 30 jaar 31 40 jaar 41 59 jaar > 60 jaar 6,83% 44 8,07%

Nadere informatie

Gewoon goed wonen voor ouderen in Etten- Leur

Gewoon goed wonen voor ouderen in Etten- Leur Gewoon goed wonen voor ouderen in Etten- Leur Willy Gommeren en Peter Boekelman 4 april 2019 Wat we vandaag met u willen delen Etten-Leur vergrijst; feiten en cijfers De geplande nieuwbouw voor de komende

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof

9,65 x 15,8 mm. Oranjebuurt. 4,9 x 5,25 mm. bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof 9,65 x 15,8 mm Oranjebuurt 4,9 x 5,25 mm bewonersbijeenkomst 16 oktober 2013, 19.30 uur in de Drijvershof Bewonersbijeenkomst, woensdag 16 oktober 2013 om 19.30 uur in de Drijvershof. Aanwezigen: Namens

Nadere informatie

Onderzoek wonen: Best. Rapport

Onderzoek wonen: Best. Rapport Onderzoek wonen: Best 2015 Rapport Colofon Dit onderzoek naar verhuiswensen van 60 tot en met 75-jarigen in Best is uitgevoerd in november/december 2015 in opdracht van de gemeente Best door de GGD Brabant-Zuidoost.

Nadere informatie

Inschrijfformulier woningzoekenden

Inschrijfformulier woningzoekenden Inschrijfformulier woningzoekenden In te vullen door WBG Inschrijfnummer: Achternaam en voorletters Gegevens hoofdaanvrager Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer thuis mobiel nummer

Nadere informatie

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal

De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal De heer H.P. Kip De heer A. Tijssen Portaal Nijmegen Postbus 375 3900 AJ Veenendaal Betreft: Advies voorgenomen verkoop woningen Krayenhofflaan (complex 1062) en de Gildekamp (complex 1176) Nijmegen, 27

Nadere informatie

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting.

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting. Kwaliteit bij de WSN k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k Woningstichting Nijkerk Inleiding De Woningstichting Nijkerk streeft naar tevreden klanten. Niet

Nadere informatie

Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing. Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging!

Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing. Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Als u een woning wilt huren in Harlingen, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Nadere informatie

Wonen in een woonboerderij. INGEN Hoogkana 6

Wonen in een woonboerderij. INGEN Hoogkana 6 Wonen in een woonboerderij INGEN Hoogkana 6 Kenmerken & specificaties woonoppervlakte: circa 133 m² perceeloppervlakte: circa 350 m² bouwjaar: rond 1900 aantal kamers: 5 Een royale en authentieke woon--

Nadere informatie

Op zoek naar een huurwoning

Op zoek naar een huurwoning Op zoek naar een huurwoning Informatiebrochure over woningtoewijzing bij Oosterpoort Op zoek naar een huurwoning Woningaanbod via Entree 4 Meettijd: voor doorstromers, starters én herstarters 5 Woningaanbieding

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Hier zit het goed Op zoek naar een woning Op zoek naar woonruimte 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan,

Nadere informatie

Inschrijfformulier woningzoekenden

Inschrijfformulier woningzoekenden Inschrijfformulier woningzoekenden Interne codering Inschrijfformulier Naamcode PI-nummer Gegevens hoofdaanvrager Achternaam en voorletters Straatnaam en huisnummer Postcode Telefoonnummer thuis / mobiel

Nadere informatie

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp

Woningruil weken. Woningruil in uw eigen buurt. Amsteldorp Woningruil weken Amsteldorp 9 maart 2017 tot en met 3 mei 2017 Woningruil in uw eigen buurt Blijf langer in uw buurt wonen Vind een woning die beter bij u past Hulp bij het vinden van een woning Persoonlijk

Nadere informatie

Op grond van bovenstaande gegevens mogen we concluderen dat de gegevens uit de vragenlijst een waarheidsgetrouw beeld geven.

Op grond van bovenstaande gegevens mogen we concluderen dat de gegevens uit de vragenlijst een waarheidsgetrouw beeld geven. Resultaten onderzoek evaluatie HvO woningzoekenden Inleiding In de maand september 2014 heeft Enserve in opdracht van de Stadsregio Arnhem Nijmegen een onderzoek ter evaluatie van de HvO 2013 uitgevoerd

Nadere informatie

Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum

Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum Conclusies woningbehoefteonderzoek Reduzum De enquête geeft een goed beeld van de woonwensen van de bevolking, vanwege de grote respons en de goede verdeling over de verschillende leeftijden en type bewoners.

Nadere informatie

Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing

Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Als u een woning wilt huren in Harlingen, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Nadere informatie

Onderzoek Houten Jongeren en Wonen

Onderzoek Houten Jongeren en Wonen Onderzoek Houten Jongeren en Wonen Juni 2007 www.adv-mr.com Utrechtseweg 101, 3702 AB Zeist Inhoud Inleiding Vanuit woonstichting Viveste en de gemeente Houten is een behoefte aan onderzoek naar de woonwensen

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere

Nadere informatie

Parlementaire enquête: Meer rechten voor de huurder

Parlementaire enquête: Meer rechten voor de huurder Parlementaire enquête: Meer rechten voor de huurder Negende peiling Huurderspanel Woonwaard Woonwaard december 2014 Inleiding Aanleiding en doel onderzoek Woonwaard peilt periodiek de mening van de huurders

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Informatie over het systeem voor de verdeling van huurwoningen in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden e.o. Bent u op zoek naar een huurwoning in Zwolle, Kampen

Nadere informatie

Onderzoek naar mate van beschikbaarheid van (typen) sociale huurwoningen jaargang medio 2017-medio 2018

Onderzoek naar mate van beschikbaarheid van (typen) sociale huurwoningen jaargang medio 2017-medio 2018 Onderzoek naar mate van beschikbaarheid van (typen) sociale huurwoningen jaargang medio 2017-medio 2018 De Bewonersraad heeft in de prestatieafspraken toegezegd onder zijn leden periodiek onderzoek te

Nadere informatie

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde.

De Struikbuurt Vernieuwt! in het Uitwerkingsplan waar de buurt in 2013 mee instemde. V o o r u, b e w o n e r v a n D E A N T O N S T R U I K B U U R T I N S L O T E R M E E R De Struikbuurt Vernieuwt! De Struikbuurt gaat veranderen. Alle woningen tussen het Johan Brouwerpad en de Vening

Nadere informatie

Zicht op een toegankelijke woning

Zicht op een toegankelijke woning Zicht op een toegankelijke woning Heeft u een lichamelijke beperking of bent u slecht ter been? Zoekt u een woning met (zorg)voorzieningen in de buurt? Wilt u ook op latere leeftijd graag zo lang mogelijk

Nadere informatie

Notitie. Woonbond ledenraadpleging 2015

Notitie. Woonbond ledenraadpleging 2015 Notitie Aan : Provinciale Vergaderingen Van : communicatie Betreft : Samenvatting ledenraadpleging 2015 - Meerjarenbeleidsplan Status : ter informatie Datum : 13 oktober 2015 Kenmerk : V15.0703 Woonbond

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium?

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Ik zoek een woning Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Actium verhuurt rond de 16.000 woningen in Drenthe en Zuidoost Friesland. Ons werkgebied omvat de gemeenten Assen, De Wolden, Hoogeveen,

Nadere informatie

Zwolle, juli Betreft: onderzoek naar levensbestendigheid huurwoningen Overijssel. Geachte mevrouw, meneer,

Zwolle, juli Betreft: onderzoek naar levensbestendigheid huurwoningen Overijssel. Geachte mevrouw, meneer, Vrouwenplatform Carree Overijssel Postbus 1540 8001 BM Zwolle 038-4219311 www.vrouwenplatformcarree.nl info@vpcarree.nl Bank NL55RABO 036.12.55.292 Kvk 4102251 Aan: Gemeenteraden Overijssel, Wethouders

Nadere informatie

2 124 Ik woon op dit moment bij mijn ouders/verzorgers 244 Ik woon op mezelf (alleen, op kamers, met partner, met gezin Ik woon in een woonzorggroep (met begeleiding) * Wat is je leeftijd?

Nadere informatie

WonenaandeAa. 30eengezinswoningen

WonenaandeAa. 30eengezinswoningen WonenaandeAa 30eengezinswoningen Wonen aan de Aa Geachte lezer, In de prachtig groene buurt Beeklust aan de Rombout Verhulstlaan bouwt Beter Wonen 30 grondgebonden woningen. Met Wonen aan de Aa ontstaat

Nadere informatie

EEN HUURWONING ZOEKEN

EEN HUURWONING ZOEKEN EEN HUURWONING ZOEKEN Voor het eerst op jezelf? De stap naar een seniorenwoning? Een plek voor je gezin? Aangepaste woonwensen? We beheren zo n 14.000 woningen in Midden- en Zuid-Limburg. Daar zit vast

Nadere informatie

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam

Wijkvisie. Dubbeldam. Dordrecht. december Inleiding. Dubbeldam Wijkvisie Dubbeldam Dordrecht december 2014 1 Inleiding Missie Trivire Trivire wil als woningcorporatie van betekenis zijn voor mensen. Dat is onze missie. We zorgen voor goed onderhouden woningen in schone,

Nadere informatie

GOM PAN EN. h4» 111. Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk. Resultaten. 9 september 2014 WONINGMARKT EN LEEFOMGEVING

GOM PAN EN. h4» 111. Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk. Resultaten. 9 september 2014 WONINGMARKT EN LEEFOMGEVING GOM PAN EN ADVIES VOOR WONINGMARKT EN LEEFOMGEVING Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk Resultaten 9 september 2014 h4» 111 - Opbouw «Respons enquête «Verhuisgeneigdheid «Woonwensen alle verhuisgeneigden

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen

Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Nieuwsbrief herstructurering Van Kleefstraat en omgeving te Huissen Bewonersavond 20 april 2011 Wanneer gaat er wat gebeuren? Dit is waarschijnlijk de st gestelde vraag op de bewonersavond van 20 april

Nadere informatie

Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing

Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Een woning huren in Harlingen? Een woning huren bij De Bouwvereniging! Informatie over inschrijving, aanbod en toewijzing Als u een woning wilt huren in Harlingen, dan bent u bij ons aan het goede adres.

Nadere informatie

Bijeenkomst Provincie Gelderland Resultaten Woonwensenonderzoek SBOG: Wat beweegt ouderen op de woningmarkt?

Bijeenkomst Provincie Gelderland Resultaten Woonwensenonderzoek SBOG: Wat beweegt ouderen op de woningmarkt? Bijeenkomst Provincie Gelderland Resultaten Woonwensenonderzoek SBOG: Wat beweegt ouderen op de woningmarkt? Eric Schellekens, Laagland advies 7 juni 2010 06-25051756 1 Een paar openingsvragen Wie van

Nadere informatie

Sociale woningvoorraad en langdurige zorgvragers. Langer Thuis, 27 mei 2015

Sociale woningvoorraad en langdurige zorgvragers. Langer Thuis, 27 mei 2015 Sociale woningvoorraad en langdurige zorgvragers Langer Thuis, 27 mei 2015 Even voorstellen Claartje Sadée (verhuisadviseur Utrecht, Stade Advies) Wouter Schepers (adviseur Strategie & Beleid, Bo-Ex) Penny

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Wonen in Gouda Hoe vind je in Gouda een huis? februari 2010 Hoe vind je in Gouda een huis? Over het kopen of huren van een huis in Gouda hebben veel mensen vragen. U wellicht ook. Bijvoorbeeld waar u moet

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek

Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regionale woonvisie Gooi en Vechtstreek Regiopodium Uitnodigend Proces Dynamische Visie Planning mijlpalen Wonen in de regio Gooi en Vechtstreek Een regio met duidelijke karakterverschillen In stedelijkheid

Nadere informatie

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers

Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Te huur: 45 appartementen met 1 of 2 slaapkamers Het Hoefijzer Het Hoefijzer bestaat uit 45 levensloopbestendige appartementen verdeeld over twee gebouwen in drie bouwlagen. Het hoofdgebouw, voorzien van

Nadere informatie

Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk

Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk Woningbehoefteonderzoek Nieuw-Dijk Resultaten 9 september 2014 Opbouw Respons enquête Verhuisgeneigdheid Woonwensen alle verhuisgeneigden Interesse voor locatie Bosstraat-Smallestraat Alternatief als men

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

Veranderingen in de volkshuisvesting. 10 mei 2011

Veranderingen in de volkshuisvesting. 10 mei 2011 Veranderingen in de volkshuisvesting 10 mei 2011 Opbouw presentatie 1. Veranderingen en gevolgen 2. Betekenis voor PALT 3. Ontwikkelrichtingen De belangrijkste veranderingen 1. Regelgeving Staatssteunregeling

Nadere informatie

In verband met de vakantieperiode en in overleg met de vragensteller is de termijn van beantwoording verlengt tot 31 augustus 2015.

In verband met de vakantieperiode en in overleg met de vragensteller is de termijn van beantwoording verlengt tot 31 augustus 2015. SCHRIFTELIJKE VRAAG Indiener: Gerwin ter Maat / VVD Berkelland Datum indiening vraag: 06-07-2015 Datum verzending antwoord: 01-09-2015 In verband met de vakantieperiode en in overleg met de vragensteller

Nadere informatie

VRAGENLIJST ONDERZOEK FUSIES CORPORATIES

VRAGENLIJST ONDERZOEK FUSIES CORPORATIES VRAGENLIJST ONDERZOEK FUSIES CORPORATIES Cebeon b.v. Herengracht 244 1016 BT Amsterdam 020-62745551 fusies@cebeon.nl 21 augustus 2005 INHOUDSOPGAVE 1. Achtergrondgegevens 2. Betrokkenheid huurders 2.1

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld

VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld VERSLAG BIJEENKOMST Hervormde Kerk Hollandscheveld 12 november 2015 19.30 uur tot ca. 21.00 uur Aanwezig: Bestuur Huurdersvereniging Domesta Hoogeveen - Alya Assen - Karin Koers (Domesta) - Huurders: dhr.

Nadere informatie

Brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst

Brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst 27926 Huurbeleid Nr. 216 Herdruk 1 Brief van de minister voor Wonen en Rijksdienst Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 21 maart 2014 Hierbij doe ik u het volgende toekomen:

Nadere informatie

Delling MX Gorredijk. Huurprijs: 730,00 per maand (exclusief 43,27 servicekosten)

Delling MX Gorredijk. Huurprijs: 730,00 per maand (exclusief 43,27 servicekosten) TE HUUR Delling 34 8401 MX Gorredijk Huurprijs: 730,00 per maand (exclusief 43,27 servicekosten) maarten.stevens@elkien.nl 0513-63 57 35 www.elkien.nl Kenmerken Locatie Energie Delling 34 isolatie: 8401

Nadere informatie

Surinamelaan 57 b - Amersfoort

Surinamelaan 57 b - Amersfoort Surinamelaan 57 b - Amersfoort Vraagprijs 169.000,- k.k. Hoekschoeman Makelaars Amersfoort Arnhemseweg 11 3811 NN Amersfoort Tel: 033-4671200 E-mail: info@hoekschoeman.nl Website: www.hoekschoeman.nl Omschrijving

Nadere informatie

JAAROVERZICHT VOORUITBLIK THUIS IN DE ACHTERHOEK

JAAROVERZICHT VOORUITBLIK THUIS IN DE ACHTERHOEK JAAROVERZICHT 2016 VOORUITBLIK 2017 THUIS IN DE ACHTERHOEK THUIS IN DE ACHTERHOEK www.thuisindeachterhoek.nl is een samenwerkingsverband van de Achterhoekse wooncorporaties. Samen bieden zij huurwoningen

Nadere informatie

Huren. Zoekt u een huurwoning? Zo vindt u de woning die bij u past.

Huren. Zoekt u een huurwoning? Zo vindt u de woning die bij u past. Huren Zoekt u een huurwoning? Zo vindt u de woning die bij u past. Woningcorporatie Wonen Zuid beheert ruim 14.000 huurwoningen in Midden- en Zuid-Limburg. Wij weten dat iedereen bepaalde wensen heeft

Nadere informatie

5 Starters op de markt voor koopwoningen

5 Starters op de markt voor koopwoningen 5 Starters op de markt voor koopwoningen In het derde kwartaal van 2008 is een aantal aanvullende vragen gesteld aan personen die op dit moment een woning huren en zich oriënteren op een koopwoning. Dit

Nadere informatie

2015 Woonwensenonderzoek Reusel

2015 Woonwensenonderzoek Reusel 2015 Woonwensenonderzoek Reusel Totaal beantwoord door 64 personen Begindatum: 01-09-2015 Einddatum: 01-10-2015 Live: 31 dagen 1. Wat is uw woonplaats? Antwoorden 61 95% Vraag overgeslagen: 3 België Reusel

Nadere informatie

een woning huren? woonkeus stedendriehoek

een woning huren? woonkeus stedendriehoek Hier leest u meer over hoe het zoeken naar een woning in de regio Stedendriehoek in zijn werk gaat. Klik op de pijl om verder te gaan.? Zoekt u een huurwoning in de Stedendriehoek? Dan kunt u zich inschrijven

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Reactienota woonvisie Doetinchem 2020

Reactienota woonvisie Doetinchem 2020 Reactienota woonvisie Doetinchem 2020 Nr. Reactie Sité Woondiensten Reactie gemeente Doetinchem Wijziging van de woonvisie Algemeen: blij met de woonvisie Doetinchem 2020 De woonvisie stimuleert en steunt

Nadere informatie

Seniorenmakelaar Vidomes

Seniorenmakelaar Vidomes Openings Dia - Powerpoint Vidomes Seniorenmakelaar Vidomes Maarten Vos, 18 juni 2014 Datum 1 Vergrijzing werkgebied Vidomes (1) Titel presentatie Vergrijzing werkgebied Vidomes (2) Titel presentatie Leeftijd

Nadere informatie

Binnenkijken bij. Looierstraat 2 in Arnhem. Inhouds opgave. 2 Inleiding. 5 Vierde verdieping. 7 Vierde verdieping. 9 Alle kenmerken op een rij

Binnenkijken bij. Looierstraat 2 in Arnhem. Inhouds opgave. 2 Inleiding. 5 Vierde verdieping. 7 Vierde verdieping. 9 Alle kenmerken op een rij Binnenkijken bij Looierstraat 2 in Arnhem Inhouds opgave 1 2 Inleiding 5 Vierde verdieping 7 Vierde verdieping 9 Alle kenmerken op een rij 12 Wat vind jij belangrijk? 13 Virtual Reality Tour 14 Woning

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 27 926 Huurbeleid Nr. 216 HERDRUK 1 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR WONEN EN RIJKSDIENST Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGENLIJST

VEEL GESTELDE VRAGENLIJST VEEL GESTELDE VRAGENLIJST HAARENSTEYN & LEYENHOF Verhuur & Toewijzing Wanneer start de verhuur van de appartementen Haarensteyn en Leyenhof? - Op de dag van het huren, op 12 september 2015, start de verhuur

Nadere informatie

Handleiding Reageren op Sociale Huurwoningen op Entree.nu

Handleiding Reageren op Sociale Huurwoningen op Entree.nu 1 Handleiding Reageren op Sociale Huurwoningen op Entree.nu Inleiding In regio Arnhem en Nijmegen wordt het aanbod sociale huurwoningen aangeboden op http://www.entree.nu. Op deze website kunnen woningzoekenden

Nadere informatie

14 Juli 20 U zoekt een woning

14 Juli 20 U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Seniorenappartementen. in Oostkapelle

Seniorenappartementen. in Oostkapelle 1 Seniorenappartementen in Oostkapelle 2 3 Seniorenappartementen in Oostkapelle met zorg naar wens Aan de Duinweg in Oostkapelle ontwikkelen Woonburg en Marsaki 31 seniorenappartementen, bedoeld voor bewoners

Nadere informatie

Ouder worden in je eigen huurwoning

Ouder worden in je eigen huurwoning Ouder worden in je eigen huurwoning Pilotproject: Lang zult u wonen voor huurders We zijn blij dat onze corporatie met ons heeft meegedacht over het ouder worden in onze huurwoning Een pilot van corporaties

Nadere informatie

Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf. Beste huurder,

Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf. Beste huurder, Aan de bewoners van de flats Pasweg 7, 13, 15, 19, 21, 23 en 27 Landgraaf plaats Kerkrade datum 4 augustus 2015 ons kenmerk HBN/MSS onderwerp verhuizen naar nieuwe woning Beste huurder, Op 22 juli hebben

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp?

1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? Wonen 5 4 4 3 3 2 1 1 Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? woningaanbod is uitstekend 29% woningaanbod is voldoende 46% woningaanbod is onvoldoende (n=217) Ik heb geen idee wat het woningaanbod

Nadere informatie

Stedelijk Vernieuwingsurgent

Stedelijk Vernieuwingsurgent Stedelijk Vernieuwingsurgent beleid: november 2008, versie: 2018 Waterweg Wonen verhuurt ruim 11.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage

Nadere informatie

Woonruimteverdeling Maastricht. Stadsronde 5 september 2017

Woonruimteverdeling Maastricht. Stadsronde 5 september 2017 Woonruimteverdeling Maastricht Stadsronde 5 september 2017 Onderdelen 1. Beleidskader voor Woonruimteverdeling Maastricht (Lokale Woonagenda Maastricht) 2. Uitwerking in prestatieafspraken tussen huurdersbelangenverenigingen,

Nadere informatie

Woonoppervlakte 93 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Sterrenburgplein 1 Dordrecht

Woonoppervlakte 93 m 2 Vraagprijs ,- kosten koper TE KOOP. Sterrenburgplein 1 Dordrecht Woonoppervlakte 93 m 2 Vraagprijs 125.000,- kosten koper TE KOOP Sterrenburgplein 1 Dordrecht OMSCHRIJVING Heerlijk ruim 3-kamer hoek appartement met 2 terrassen vrij uitzicht. Deze praktisch ingedeelde

Nadere informatie

Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past.

Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past. Huren 55+ 55+ wonen? Er is veel mogelijk! Samen vinden wij de woning die bij u past. 55+ Wonen Zuid begrijpt wat goed wonen inhoudt. Een huis waarin je je thuis voelt, dat op de eerste plaats. In een leefbare

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Advies. Doorstroming ouderen op woningmarkt Katwijk aan Zee

Advies. Doorstroming ouderen op woningmarkt Katwijk aan Zee Advies Doorstroming ouderen op woningmarkt Katwijk aan Zee INHOUDSOPGAVE pagina 1. Aanleiding.2 2. Oorzaken geringe doorstroming.2 3. Mogelijke oplossing...3 4. Wat in Leiden kan, kan in Katwijk ook..4

Nadere informatie

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Informatie over het systeem voor de verdeling van huurwoningen in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden e.o. Bent u op zoek naar een huurwoning in Zwolle, Kampen

Nadere informatie

Adviesrapport Bewoners adviesgroep Doorstroming Oktober 2015

Adviesrapport Bewoners adviesgroep Doorstroming Oktober 2015 Oktober 2015 2 Advies in hoofdlijnen Het advies 1. Door de huren bij mutatie niet te verhogen door passend toe te wijzen, kan de doorstroming worden bevorderd indien dit vooral duidelijk wordt aangegeven,

Nadere informatie

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Woningcorporatie Woonconcept verhuurt en beheert ongeveer 12.500 woningen in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Wij hebben een gevarieerd

Nadere informatie

Ouder worden in je eigen huurwoning

Ouder worden in je eigen huurwoning Ouder worden in je eigen huurwoning Pilotproject: voor huurders We zijn blij dat onze corporatie met ons heeft meegedacht over het ouder worden in onze huurwoning Een pilot van corporaties Welbions en

Nadere informatie

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^'

B&W. Advies. Lokale Beleidsruimte 2010-2014. :5/(.l.. :tt^ Zoetermeer sfeeds ondernemend. 3i./s.:(.o. ^ ^ ^^ivi^^^^^ Co^' ^ ^ ^^ivi^^^^^ gemeente \ B&W DM-nr. 2010/9146 Advies 100312 Versie: 1 Co^' Aox^ a< Verantwoordelijk Portefeuille Weth. Dr. T.J. Haan Mede verantw. Gemeentesecretaris Hoofdafdeling Auteur Lokale Beleidsruimte

Nadere informatie