Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later."

Transcriptie

1 Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 september 2012, aanvang uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: (20) Raadsleden De heer Jaap Braams (PvdA) De heer Tjibbe Brinkman (FNP) Mevrouw Maaike Dotinga-van der Veen (FNP) De heer Sjoerd Groenhof (FNP) De heer Max de Haan (GBA) de heer Frans Hoekstra (GBA) De heer Hoeke de Jong (GBA) De heer Albert Keizer (CU) Mevrouw Tsjikke Krol-Buma (CDA) De heer Sake van der Meer (FNP) De heer Sietse Miedema (CDA) vanaf uur De heer Theun Nicolai (PvdA) De heer Douwe van Oosten (CU) De heer Dirk Pool (VVD) Mevrouw Gerda Postma (PvdA) Mevrouw Ypie Spoelstra (CU) Mevrouw Atty Sietzema (FNP) De heer Meindert Talma (CDA) De heer Romke van der Wal (CDA) Mevrouw José van der Wiel-Slof (CDA) Wethouders De heer Jan Lammers (CDA) De heer Marten van der Veen (FNP) De heer Klaas Antuma (CU) Afwezig: (1) De heer Marten Claus (CDA) Voorzitter: de heer P. Adema Griffier: de heer mr. R. van der Heide Algemeen 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om uur. 2. Mededelingen Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer M. Claus (CDA). De heer S. Miedema (CDA) komt later. De volgende insprekers hebben zich gemeld: o Mevrouw H. Bergsma (namens zwembad de Kûpe) bij agendapunt 9; o Mevrouw B. ten Wolde (werkzaam bij zwembad de Kûpe) bij agendapunt 9; o De heer L. Baas (namens zwemclub PWC) bij agendapunt 9; o Mevrouw Steen (zwemmer) bij agendapunt 9; o De heer Lucas de Muinck Keizer, regiomanager Sportfondsen Nederland, bij agendapunt 9;

2 - 2 - o De heer F. Ralten (bij agendapunt 9); o De heer R. Hofstede (bij agendapunt 9); o Mevrouw Rigter (bij agendapunt 9); o De heer Jager (bij agendapunt 9); o Mevrouw L. Visser, foarsitter stichting Tillehûs, Kootstertille, bij agendapunt Vaststellen agenda In verband met de grote belangstelling op de publieke tribune, stelt de voorzitter voor om de agendapunten 9 (zwembad) en 10 (Tillehûs) naar voren te halen. De punten worden behandeld na agendapunt 4a. Verder ligt er een verzoek van de PvdA-fractie voor een interpellatiedebat. Het interpellatieverzoek wordt meteen in stemming gebracht: Stemverklaring de heer A. Keizer (CU): vindt het op zich een sympathiek idee om een interpellatiedebat te houden over Caparis, maar er is net een voorlichtingssessie geweest op 20 september. De informatie was helder, het resultaat staat vast, dus een debat voegt weinig toe aan onze meningsvorming. Stemming: Voor: GBA, PvdA, VVD (7) Tegen: CDA, CU, FNP (12) Interpellatieverzoek is verworpen en maakt geen onderdeel meer uit van de agenda. De agenda wordt met bovengenoemde wijzigingen vastgesteld. Besluitvormend deel 4. Besluitenlijst vorige raadsvergadering 6 september 2012 Verslag vragenhalfuur: De heer M. de Haan (GBA): er staat dat er één keer in de maand gemaaid wordt, maar dat moet één keer per jaar zijn. Wordt aangepast. Actie: griffie De besluitenlijst van de openbare vergadering van 6 september 2012 wordt overeenkomstig het ontwerp vastgesteld. Het verslag van het vragenhalfuur wordt aangepast. 4a Ingekomen stukken a) Brief d.d. 13 september 2012 van N.V. Sportfondsen-Achtkarspelen inzake zwembad De Kûpe Buitenpost Voorstel: Betrekken bij de behandeling van agendapunt 9 (Aanbesteding zwemvoorziening Buitenpost). Conform.

3 Aanbesteding zwemvoorziening Buitenpost De insprekers krijgen het woord: Insprekers: o Mevrouw H. Bergsma (namens zwembad de Kûpe) o Mevrouw B. ten Wolde (werkzaam bij zwembad de Kûpe) o De heer L. Baas (namens zwemclub PWC) bij agendapunt 9 o Mevrouw Steen (zwemmer) o De heer Lucas de Muinck Keizer, regiomanager Sportfondsen Nederland o De heer F. Ralten o De heer R. Hofstede o Mevrouw Rigter o De heer Jager De heer T. Brinkman (FNP) dient namens de fracties CDA, FNP en CU een amendement in met als strekking dat het college meer ruimte moet worden geboden om alternatieve vormen van exploitatie te onderzoeken, met name die waarin wordt deelgenomen door plaatselijke verenigingen. De heer D. van Oosten (CU) verzoekt om een technisch beraad te organiseren zodat de alternatieve vormen beoordeeld kunnen worden en in geval van nieuwe aanbesteding het programma van eisen. Wethouder M. van der Veen zegt toe dat dit georganiseerd wordt. Actie: griffie Ook zegt wethouder Van der Veen op verzoek van de heer Van Oosten (CU) een plan van aanpak toe. Actie: afsprakenlijst Na de eerste termijn wordt de vergadering geschorst van tot uur. Er wordt nogmaals geschorst van tot uur. De heer S. Miedema komt om uur ter vergadering. Het amendement wordt aangepast en is nu raadsbreed. Het amendement luidt als volgt: Amendement Ondergetekenden stellen voor het ontwerpbesluit als volgt te wijzigen/aan te vullen : 1. als gevolg van het ontbreken van financiële middelen niet tot definitieve gunning over te gaan; 2. het college te verzoeken alternatieve vormen van exploitatie nader te onderzoeken en de resultaten uiterlijk 1 mei 2013 aan de raad kenbaar te maken; 3. een nieuw contract aan te gaan voor maximaal een jaar met Sportfondsen Achtkarspelen dan wel de huidige overeenkomst te verlengen met een jaar. De wethouder neemt het amendement over. Het amendement wordt niet meer in stemming gebracht. Vervolgens wordt gestemd over het raadsvoorstel, inclusief het overgenomen amendement. Zonder hoofdelijke stemming wordt besloten: 1. als gevolg van het ontbreken van financiële middelen niet tot definitieve gunning over te gaan; 2. het college te verzoeken alternatieve vormen van exploitatie nader te onderzoeken en de resultaten uiterlijk 1 mei 2013 aan de raad kenbaar te maken; 3. een nieuw contract aan te gaan voor maximaal een jaar met Sportfondsen Achtkarspelen dan wel de huidige overeenkomst te verlengen met een jaar.

4 Voortgang MFC Kootstertille De voorzitter stelt voor om eerst dit agendapunt te behandelen en vervolgens agendapunt 12 (Scenariokeuze samenwerking Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel). Daarna wordt bekeken welke punten er nog aan de orde moeten komen, of doorgeschoven worden naar een volgende vergadering. Inspreker: o Mevrouw L. Visser, foarsitter stichting Tillehûs, Kootstertille Na de eerste termijn wordt het raadsvoorstel in stemming gebracht. Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten te concluderen dat er aan de door de raad gestelde voorwaarden is voldaan; een gemeentelijk bijdrage van beschikbaar te stellen, zodat het MFC bestuur Kootstertille de plannen voor de realisatie van het MFC kan gaan realiseren. Vervolgens wordt eerst agendapunt 12 behandeld. 12. Scenariokeuze samenwerking Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Mevrouw T.J. Krol-Buma neemt het voorzitterschap over bij dit punt. De heer S. Groenhof (FNP) dient namens de fracties CDA, FNP en ChristenUnie een amendement in. De strekking luidt als volgt: "Het college op te dragen de samenwerking jaarlijks te evalueren en daarover aan de gemeenteraad te rapporteren op een zodanige wijze dat de rapportage voldoet aan het SMART-principe." De heer M. de Haan (GBA) dient namens zijn fractie een amendement in waarin wordt aangegeven om voorkeursscenario 2 te gaan volgen. Dit houdt in dat de de ambtelijke samenwerking wordt beperkt tot de vier proeftuinen. Portefeuillehouder P. Adema ontraadt het amendement van de GBA-fractie. Wat betreft het amendement van de fracties CDA, FNP en CU doet de heer Adema de toezegging dat in de jaarlijkse P&C-cyclus expliciet aandacht wordt besteed aan de rapportage zowel op inhoud en voortgang als de financiële ontwikkeling in bestuursrapportages en de jaarrekening. Actie: LTA Na deze toezegging wordt het amendement ingetrokken. Het amendement van de GBA-fractie wordt in stemming gebracht. Stemming: Voor: GBA (3) Tegen: rest van de raad (17) Amendement GBA verworpen. Stemming raadsvoorstel: Tegen: GBA, VVD (4) Voor: rest van de raad (16). Na stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten er mee in te stemmen, dat het college met het college van Tytsjerksteradiel het in de scenarioanalyse aangegeven voorkeursscenario 3c gaat volgen, in het proces van het verder vormgeven van de samenwerking tussen beide gemeenten. Vervolgens wordt agendapunt 16 behandeld.

5 - 5 - Informerend deel 16. d.d. 10 juni 2012 van buurtbewoners Langelaan Molenweg te Surhuisterveen inzake protest tegen sloop woningen De heer P. Adema neemt het voorzitterschap weer over. Deze is op verzoek van de heer J. Braams (PvdA) op de agenda geplaatst. Hij krijgt als eerste het woord. De heer M. de Haan (GBA) vraagt vijf minuten schorsing. Schorsing: tot uur. De GBA-fractie verzoekt de wethouder om opnieuw met de bewoners en SWA om tafel te gaan om tot een aanvaardbare oplossing te komen. Wethouder J. Lammers zegt toe dat hij met de bewoners in gesprek zal gaan en dit ook in het reguliere overleg met SWA aan zal kaarten. Actie: afsprakenlijst Vervolgens wordt agendapunt 8 behandeld. Besluitvormend deel 8. Aanvraag om omgevingsvergunning uitbreiden agrarisch bedrijf Trekweg 4 te Buitenpost Na stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten een verklaring van geen bedenkingen af te geven voor het bouwen van een varkensstal op het perceel Trekweg 4 te Buitenpost. Hierbij moet worden opgemerkt dat mevrouw G. Postma (PvdA) en de heer T. Nicolai (PvdA) hebben tegengestemd. De heer J. Braams (PvdA) was niet bij de stemming aanwezig. Vervolgens worden de agendapunt 6 en 7 behandeld. 6. Jaarekening en jaarverslag 2011 ROOBOL Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten in te stemmen met het jaarverslag 2011 van ROOBOL. Hierbij moet worden opgemerkt dat de heer J. Braams (PvdA) niet bij de stemming aanwezig was. 7. Benoeming nieuw bestuurslid Stichting ROOBOL Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten in te stemmen met de benoeming van drs. W. van der Galiën-Roodhardt als bestuurslid van de stichting ROOBOL. Hierbij moet worden opgemerkt dat de heer J. Braams (PvdA) niet bij de stemming aanwezig was. Vervolgens wordt agendapunt 11 behandeld.

6 Stemmen over aangehouden motie d.d. 5 juli 2012 inzake leerlingenvervoer In de raadsvergadering van 5 juli 2012 heeft de FNP-fractie een motie inzake leerlingenvervoer ingediend. Wegens staken van de stemmen wordt de motie vandaag opnieuw in stemming gebracht. De strekking van de motie luidt als volgt: Van mening dat: Ouders/verzorgers die op grond van geloof of overtuiging, zelf de keuze maken voor regulier basisonderwijs buiten de eigen regio, hierin een eigen verantwoordelijkheid hebben en daarmee geen aanspraak kunnen maken op gemeenschapsgeld voor vervoerskosten. Verzoekt daarom: bovenstaand onderwerp op de agenda van de vereniging van Friese gemeenten te plaatsen met als doel als Friese gemeenten aan te dringen op een wijziging van de wet, waarbij bovenstaande mening als kader wordt gebruikt; deze motie door te sturen naar de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal; deze motie door te sturen naar alle gemeenten in Nederland, met de vraag deze te steunen om daarmee een signaal af te geven aan de VNG met als doel een wetswijziging te bevorderen. Stemverklaring de heer S. Miedema (CDA): we zullen de motie niet steunen. Dit is iets voor de landelijke politiek. Verder is de bijdrage die van ouders gevraagd wordt ingekomensafhankelijk. Ouders met een laag inkomen worden dan de dupe. Stemverklaring de heer A. Keizer (CU):we kunnen niet instemmen met de motie. Er wordt een totaal verkeerd signaal afgegeven. Door hierin mee te gaan, zeggen we dat overtuigingen verkeerd zijn. Bovendien worden mensen met een laag inkomen de dupe. Stemming motie: Tegen: VVD, CDA, CU (9) Voor: GBA, FNP, PvdA (11) Motie aangenomen. Vervolgens wordt agendapunt 5 behandeld. 5. Vaststelling bestemmingsplan Buitenpost-centrum Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten: 1. De ingediende zienswijze gegrond te verklaren. 2. Het bestemmingsplan Buitenpost-centrum (overeenkomstig het geometrisch bepaalde planobject als vervat in het GML-bestand met IDN NL.IMRO.0059.BPBpcentrum11- VG01 gewijzigd vast te stellen op het volgend punt: o In de algemene wijzigingsregels, die zijn opgenomen in de planregels van het bestemmingsplan Buitenpost-centrum, voor de gronden aangeduid met wrozone wijziginggebied 2 (artikel 24, sub b) opnemen dat maximaal 2 kantoren met een vloeroppervlakte van m2 per kantoor zijn toegestaan. 3. Het Welstandskader Buitenpost centrum vast te stellen en te bepalen dat deze wijziging onderdeel uitmaakt van de (herziene) Welstandsnota en dit op de gebruikelijke wijze bekend te maken. 4. In te stemmen met de verantwoording van het groepsrisico en dit als aanvaardbaar te beschouwen. Vervolgens wordt agendapunt 13 behandeld. 13. Begrotingswijzigingen Zonder hoofdelijke stemming wordt overeenkomstig het voorstel besloten een budget van 5.253,-- beschikbaar te stellen voor het afsluiten van een Verzekering opruiming verontreinigde stoffen bij AON.

7 - 7 - Opiniërend deel Geen stukken Informerend deel 14. Hoofdstuk Inspraak en overleg bestemmingsplan Drogeham, entreelocatie Tillewei en centrumlocatie Ike Buorren De raad neemt kennis van het besluit van het college om in te stemmen met het Hoofdstuk Inspraak en overleg en na het aanpassen van het plan het ontwerpbestemmingsplan Drogeham, entreelocatie Tillewei en centrumlocatie Ike Buorren ter visie te leggen. 15. Toetreding van Ferwerderadiel tot Netwerk Noordoost De raad neemt kennis van de toetreding van Ferwerderadiel tot Netwerk Noordoost. Agendapunt 16 is behandeld na agendapunt Jaarverslag 2011 Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit Hûs en Hiem Agendapunt 17 wordt doorgeschoven naar de raad van 11 oktober Actie: griffie 18. Afspraken bij raadsvergaderingen t/m 6 september 2012 De raad neemt kennis van de afspraken bij raadsvergaderingen t/m 6 september Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van 11 oktober griffier, voorzitter, de heer mr. Roel van der Heide de heer Piet Adema

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later.

Bericht van verhindering is binnengekomen van de heer T. Brinkman (FNP). De heer M. Talma (CDA) komt iets later. Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 3 november 2011, aanvang 14.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8

Aanwezig: Raadsleden. De heer Klaas Antuma (CU) tot pnt. 8 De heer Jan Lammers (CDA) tot pnt. 8 Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 15 mei 2014, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: Raadsleden

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering om uur en heet iedereen van harte welkom.

De voorzitter opent de vergadering om uur en heet iedereen van harte welkom. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 30 oktober 2014, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig: (20) Raadsleden

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) Afwezig : dhr. M. Claus (CDA) Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 25 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Er is een afmelding binnengekomen van de heer H. de Jong (E&H) en de heer T.O. Brinkman (FNP).

Er is een afmelding binnengekomen van de heer H. de Jong (E&H) en de heer T.O. Brinkman (FNP). Concept besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 12 december 2013, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig:

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t.

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : n.v.t. Notulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 24 mei 2007, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden (21) dhr.

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016

Besluitenlijst. Nummer : 2016/005 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 27 januari 2016 Raadsvergadering : 24 februari 2016 Agendapunt : 2a Nummer : 2016/005 Onderwerp : raadsvergadering van 27 januari 2016 Aanwezig: Voorzitter De heer F. Veenstra Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord.

2. Vaststelling agenda S. Hoekstra (PvdA) wil agendapunt 10 (IHP) graag opiniërend behandelen. De raad gaat hiermee akkoord. Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 27 augustus 2009, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad

Besluitenlijst Gemeenteraad Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 21 juni 2016, locatie Raadszaal, aanvang 19:00 uur tot 21:45 uur Definitieve agenda 1 Opening en

Nadere informatie

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA)

Wethouders dhr. J. Stellinga (PvdA) dhr. P. van der Veen (CU) dhr. W. van der Wal (CDA) Afwezig : dhr. J. Kronenburg (PvdA) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 7 september 2006, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014

Besluitenlijst. Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 23 april 2014 Raadsvergadering : 21 mei 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2014/ Onderwerp : raadsvergadering van 23 april 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A. Aalberts Griffie Mevr. H.A. van Dijk Beekman, de heer R.M. Koster,

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU)

Met kennisgeving afwezig: de heren F.A. van Zuilen, G.J. Wensink (CDA) en R. Prins (PvdA) en de heer J.E. de Graaf (wethouder CU) Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de, gehouden op dinsdag 10 december 2013, 20.00 uur in de vergaderzaal van het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. Aanwezig: De leden de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN LOCHEM, gehouden op maandag 18 april 2016. Voorzitter: Griffier: S.W. van t Erve, burgemeester M. Veenbergen De leden: Gemeentebelangen: mw. M.

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 28 februari 2019

Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 28 februari 2019 Besluitenlijst raadsvergadering gemeente Súdwest-Fryslân 28 februari 2019 Voorzitter : mw. J.A. de Vries Griffier : mw. G.W. Stegenga Aanwezig CDA : mw. P.B. van den Akker, dhr. D. Attema, mw. U. Attema-de

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder

Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder No. 354947-1 Besluitenlijst gemeenteraad Noordoostpolder "NOORDOOSTPOLDER RAAD Vergadering van de gemeenteraad 14 december 2015 Aanwezig: voorzitter griffier raadsleden de heer A. van der Werff de heer

Nadere informatie

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012

CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 CONCEPT - Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van dinsdag 19 juni 2012 met vervolg op maandag 25 juni 2012 Aanwezige raadsleden: de heer H. Frima (VVD), de heer P.R.A. Terpstra

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 februari 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 mei 2016.

Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Besluitenlijst raad 26 mei 2016. Omschrijving van het voorstel 1 Opening en mededelingen. Besluit De heer van Ooijen (SGP)heeft zich afgemeld voor deze vergadering(20). Mevr. Rachak (PvdA)is vanaf agendapunt

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 juni 2014 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 22 november 2012 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 22 november 2012 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 22 november 2012 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING GEMEENTERAAD op donderdag 25 april 2013, uur in het gemeentehuis.

BESLUITENLIJST VERGADERING GEMEENTERAAD op donderdag 25 april 2013, uur in het gemeentehuis. BESLUITENLIJST VERGADERING GEMEENTERAAD op donderdag 25 april 2013, 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: de heer G. Dijkstra (CDA) de heer W. van der Veen (CDA) de heer S. Nieuwenhuis (VVD) de heer

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 16.04 uur en heet iedereen van harte welkom. Verslag vergadering Presidium 20 november 2014 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), K.H. Antuma (CU), S. Groenhof (FNP), F.D. Hoekstra (GBA), mevr. L. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr. A.G.

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Verslag vergadering presidium 17 november 2016

Verslag vergadering presidium 17 november 2016 Verslag vergadering presidium 17 november 2016 Aanwezig: G. Gerbrandy (voorzitter), M.C. Buising (GBA), S. Groenhof (FNP), M. van Kammen (CU), mevr. J.R. Kingma-Gardenier (VVD), T. Nicolai (PvdA), mevr.

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015

Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Concept-Besluitenlijst raad 5 maart 2015 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Wethouder Van Balken is verlaat vanwege werkverplichtingen 2 Vaststelling van de agenda De agenda

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op woensdag 28 maart 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op woensdag 28 maart 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op woensdag 28 maart 2018 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek de heer S.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering

Besluitenlijst van de raadsvergadering Besluitenlijst van de raadsvergadering Datum: 23 april 2015 Opening: 20:00 uur Sluiting: 22:22 uur Agendapunt Onderwerp 1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering om 20:00 uur en meldt

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur A gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Besluitenlijst Gemeenteraad Betreft openbare vergadering van 18 februari 2014, locatie Raadszaal, aanvang 20:30 uur tot 23:30 uur Definitieve

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 11 en 12 december 2014

Besluitenlijst raad 11 en 12 december 2014 Raadsvergadering : 28 januari 2014 Agendapunt : 2 Nummer : 2015/001 Onderwerp : Besluitenlijst raadsvergadering van 11 december 2014 met voortzetting op 12 december 2014 Aanwezig: Voorzitter De heer A.

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum 8 juni 2017 vergadering Aanwezig: Ing R.M.M.J. Duijm, mw. K. 't Hart-Tekamp, ing. P. Kraamer, drs. C.W.G.J. van Leeuwen, A.K. Quist, ing. C. Verloop,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 30 januari 2014 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 21.35 uur Sluiting: 23.00 uur

Nadere informatie

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform

Kort verslag. 7. Wabo-projectbesluit bouw zorgkliniek aan de Schipholweg (023) (2013/23263) Besluit: conform Kort verslag Datum: raadsvergadering 21 maart 2013 1. Vragenuur De vragen gesteld door de fractie D66 inzake provinciale herverdeling worden beantwoord door burgemeester Schneiders De vragen gesteld door

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare besluitvormende raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn Datum 6 juni 2019 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 22.10 uur Sluiting: 22.45 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare (en voor wat betreft agendapunt 17 besloten en geheime) vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 26-5-2016

Nadere informatie

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012.

Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Raadsvergadering gemeente Lingewaal dd. 9 oktober 2012. Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Lingewaal Aanwezigen: mevrouw L.H.M. van Ruijven-van Leeuwen, voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam

openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam GemeenteWATERLAND Besluitenlijst openbare raadsvergadering en voorbereidende vergadering Vergadering gehouden op: 26 maart 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: raadzaal, Pierebaan 3 te Monnickendam Aanwezigen

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 10 november 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 26 januari 2017

Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Besluitenlijst raad 26 januari 2017 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening. In het kader van nationale gedichten dag zullen er drie gedichten door raadsleden worden voorgedragen. Voordracht gedicht

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018

Besluitenlijst. Raadsavond 8 maart 2018 Besluitenlijst Raadsavond 8 maart 2018 Griffie 13 maart 2018 PAGINA 2 VAN 8 Besluitenlijst Raadsavond van 8 maart 2018 Plenaire en besluitvormende vergadering Raadzaal Aanwezig: Burgemeester K.B. Loohuis

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN Corsanr. 15.0020101 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD DER GEMEENTE OLDAMBT OP MAANDAG 1 JUNI 2015 OM 20.00 UUR IN HALTE DEMOCRATIE TE WINSCHOTEN 1. Opening van de vergadering. De voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017

Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Besluitenlijst raadsvergadering d.d. 3 juli 2017 Aanwezig: dhr. M.R. Beek (Pro Veenendaal), dhr. J. van den Berg (ChristenUnie), mw. S. Bette- van de Nadort (ChristenUnie), dhr. J.P. Blad (ChristenUnie),

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst

Concept-Besluitenlijst Registratienummer: 2015173765 Uitnodiging tot het bijwonen van de openbare vergadering van de gemeenteraad van Bloemendaal 16 december 2015 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis te Overveen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 8 maart 2012, in het gemeentehuis.

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 8 maart 2012, in het gemeentehuis. VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 8 maart 2012, in het gemeentehuis. AANWEZIG: de heer F. Boersma mevr. T. Bosgraaf-de Jong de heer B. Bosma mevr. A. Dijkstra-Wijbenga de heer G. Dijkstra

Nadere informatie

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck

Aanwezige wethouders: de heer M. Verbeek, mevrouw M.J. Sloot en mevrouw P.A. Lambeck Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Haren van maandag 26 mei 2014 Aanwezige raadsleden: mevrouw M.J. Bachman (D66), mevrouw W. Legemaat (D66), de heer P.A. Hidding (D66), de heer R.J.J.

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om uur in het gemeentehuis

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om uur in het gemeentehuis Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om 17.00 uur in het gemeentehuis AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Paul van den Biggelaar

Nadere informatie

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G

B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G B e s l u i t e n l i j s t R A A D S V E R G A D E R I N G Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen

Nadere informatie

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad

: 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 12 november 2013 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 12 november 2013, stadhuis Grave, raadszaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. W.T.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om uur in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 11 mei 2010 om 19.30 uur in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 6 november 2018 in de raadzaal Voorzitter Griffier : M.A.P. Michels : S.P. van Hemmen Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Er is een agendapunt 7a toegevoegd: Evaluatie Rekenkamercommissie

Er is een agendapunt 7a toegevoegd: Evaluatie Rekenkamercommissie Conceptnotulen van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen op donderdag 11 september 2008, aanvang 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis te Buitenpost. Aanwezig : Raadsleden

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 24 april 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: :

26 maart 2019 R.P. Hoytink-Roubos G.W. Janssen tel: : Zaaknummer Raadsvergadering 167379 21 mei 2019 gemeente ~- Berkelland Onderwerp Collegevergadering Portefeuillehouder Steller Bestemmingsplan "Buitengebied, Schuppen Recreatie 2018" 26 maart 2019 R.P.

Nadere informatie

Besluitenlijst. Raadsavond 7 juni 2012

Besluitenlijst. Raadsavond 7 juni 2012 Besluitenlijst Raadsavond 7 juni 2012 Griffie 13 juni 2012 PAGINA 2 VAN 7 Besluitenlijst Raadsavond 7 juni 2012 Besluiten raadzaal Aanwezig: K.B. Loohuis (voorzitter), J. Alting, M. Bakker-Maat, J. Ballast,

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 30 maart 2017.

Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Besluitenlijst raad 30 maart 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Als eerste agendapunt wordt de geloofsbrieven van de heer E. Biesheuvel onderzocht (agendapunt 7). De

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre

Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Besluitenlijst gemeenteraad De Bilt vergadering 27 september 2018 Voorzitter: Griffier: De heer S.C.C.M. Potters Mevrouw T.B.W.M. van der Torre Aanwezige raadsleden: De heer T.G. Aalbers, ChristenUnie,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017 enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017 Agendapunt 1. Regeling van werkzaamheden Bericht van verhindering ontvangen van mevrouw Balootje (SGP en CU) De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk Conform. 25 juni Beleid en Projecten. M. de Jager / N. de Niet - Risa. Voorstel aan de raad 2 5 JUNI 2013 Gemeente Langedijk Conform Amendement A9-1: aangenomen Amendement A9-2:verworpen Motie M9-1: aangehouden voor stemming Raadsvergadering Agendanummer Portefeuillehouder Afdeling Opsteller

Nadere informatie

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland

Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluitenlijst Gemeenteraad Montferland Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 20-4-2017 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang

Nadere informatie

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser.

Wethouders: Harmannus Blok, Eltjo Dijkhuis, Kristel Rutgers en Mariëtte de Visser. Besluitenlijst Raadsvergadering d.d. 27 maart 2019 Datum: 10 april 2019 Agendapunt: 4 Contactpersoon: Contactgegevens: Pieter Norder, griffier griffie@hethogeland.nl U kunt de webcast (beeld en geluid)

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte

Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Zaaknummer : 163027 Raadsvergadering : 17 mei 2016 agendapunt : 7. Commissie : Ruimte Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen Borculoseweg 51 Eibergen (artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 o,

Nadere informatie

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB)

Aanwezige leden college: dhr. Rood (VVD), dhr. Steeman (D66), dhr. Swart (CDA), dhr. Schijf (GDB) BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD D.D. 8 MAART 2018 De Gemeentewet stelt dat de besluiten, die in een openbare vergadering worden genomen, openbaar gemaakt moeten worden. Hieronder treft u daarom een kort overzicht

Nadere informatie

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92

GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 GRIFFIE Gemeenteblad 2018, NR. 92 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE BRUNSSUM GEHOUDEN OP DINSDAG 23 OKTOBER 2018 OM 19.00 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET BESTUURSCENTRUM

Nadere informatie