Rolverdeling bij afstudeertraject Institute for Business Economics (IBE)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rolverdeling bij afstudeertraject Institute for Business Economics (IBE)"

Transcriptie

1 Rolverdeling bij afstudeertraject Institute for Business Economics (IBE) Hieronder worden kort de rollen van de verschillende betrokkenen bij het afstudeerproces beschreven. N.B. De afstudeerder heeft alleen contact met de afstudeercoach en niet met de examinatoren Rollen bij afstudeertraject IBE In de volgende paragrafen worden kort de rollen van de verschillende betrokkenen bij het afstudeerproces beschreven. 1. De student Is verantwoordelijk voor het vinden van een stageplaats, die voldoet aan de gestelde eisen. Is verantwoordelijk voor het dusdanig goed onderbouwen van een goedkeuringsaanvraag (het invullen van praktijkovereenkomst + afstudeervoorstel) dat de praktijkcoördinator een besluit kan nemen. Is verantwoordelijk voor het juist en tijdig informeren van de afstudeercoach en bedrijfsmentor over de voortgang van de afstudeeropdracht en zijn functioneren in de praktijk. Is verantwoordelijk voor het voeren van voortgangs- en functioneringsgesprekken en het uitvoeren van de gemaakte afspraken. Is verantwoordelijk voor het laten invullen van het assessment door de bedrijfsmentor tijdens de stage, het voeren van het functioneringsgesprek met de bedrijfsmentor hierover (inclusief het formuleren van verbeteracties) en de verslaglegging hiervan. Is verantwoordelijk voor de terugkoppeling hiervan per aan de afstudeercoach. Is verantwoordelijk voor het professioneel uitvoeren van zijn/haar werkzaamheden en de afstudeeropdracht (resultaatverplichting). Dit houdt tevens in dat de student verplicht is om de feedback van de afstudeercoach geheel in (tussen)producten te verwerken. Het niet verwerken van feedback kan tot het afbreken van het traject leiden. Laat tijdens het afstudeertraject zien dat hij de competentie Feedback en advies vragen heeft ontwikkeld. De student kan gebruik maken van de afstudeercoach. De beschikbare tijd van de afstudeercoach voor het reguliere afstudeertraject is gemaximeerd op 18 uur, 7 uur hiervan is beschikbaar voor overleg en feedback op tussenproducten en het concept rapport. De begeleiding door de afstudeercoach is dus alleen voor de eerste kans beschikbaar. Het is verstandig vooraf goede afspraken te maken over de begeleiding gezien de beschikbare tijd. Is verantwoordelijk voor de voortgang van het onderzoeksproces, en voor het raadplegen/informeren van de afstudeercoach. Plant in overleg met de afstudeercoach en bedrijfsmentor het bedrijfsbezoek door de afstudeercoach, bereidt de agenda van dit bezoek voor en leidt het gesprek.

2 Plant in overleg met de eerste en tweede examinator zijn/haar mondeling examen / eindpresentatie (voor data en tijdstippen, zie online intekenrooster op cursussite pagina afstuderen). Draagt zorg voor het evalueren van de afstudeeropdracht en de begeleiding. Denkt en reflecteert over en is zelf verantwoordelijk voor het eigen handelen - zowel voor de positieve als voor de negatieve resultaten - en is dus zelfsturend bij alle aspecten van het afstudeertraject. Functioneert als ambassadeur van de opleiding, de FEM en de HU. Dit geldt in het algemeen bij alle contacten met de praktijk en in het bijzonder binnen zijn/haar stage organisatie. Een afstudeerder mag het rapport pas inleveren bij de examinatoren en uploaden op de site van het Praktijkbureau als de afstudeercoach het rapport voldoende heeft bevonden. Indien de student (onderdelen van) het afstudeertraject niet met een voldoende afrondt, dan krijgt de student zeer beperkte docentbegeleiding bij het opnieuw doen van (onderdelen van) het afstudeertraject. Een student krijgt voor maximaal twee trajecten een afstudeercoach toegewezen. 2. De bedrijfsmentor Is verantwoordelijk voor een adequate begeleiding van de student in de organisatie (faciliteren student (PC/werkplek), introductie, procesmatige en inhoudelijke begeleiding, voldoende tijd voor overleg, functioneringsgesprekken o.a. aan de hand van het assessment, aanspreekpunt bij problemen, etc.). Beoordeelt en accordeert in samenspraak met de afstudeercoach van de HU het onderzoeksopzet voor de afstudeeropdracht. Geeft de student tussentijds feedback op zijn functioneren (als aspirant beroepsbeoefenaar) door het invullen en met de student bespreken van het assessment. Beoordeelt aan het einde van de stageperiode het functioneren van de student (als aspirant beroepsbeoefenaar) op het beoordelingsformulier Bedrijfsmentor en bespreekt dit met student en afstudeercoach bij het eindgesprek. 3. De afstudeercoach Is tijdens het afstudeertraject het eerste aanspreekpunt voor de student en de bedrijfsmentor. Bespreekt de geplande werkzaamheden en de onderzoeksopzet bij het bedrijfsbezoek. Bewaakt en beoordeelt zowel de procesmatige als de inhoudelijke criteria volgens de richtlijnen in de stage-agenda en de cursuswijzer: 1. Bewaakt de voortgang van de student betreffende het functioneren in de praktijk, de aanpak en uitvoering van werkzaamheden en opdrachten aan de hand van het bedrijfsbezoek en de voortgangsrapportages van de student. 2. Is verantwoordelijk voor de inhoudelijke begeleiding van de afstudeeropdracht

3 Begeleidt en bewaakt de voortgang van de afstudeeropdracht; geeft feedback op tussenproducten binnen de beschikbare tijd, zie rolbeschrijving student. Dient als stimulator en vraagbaak en probeert mee te denken. Neemt een kritische en waakzame houding aan. Heeft een inspanningsverplichting (is tijdens het afstudeertraject 7 uur beschikbaar voor overleg en feedback op tussenproducenten en concept rapport, exclusief het bedrijfsbezoek tijdens de 20 weken afstudeertraject), maar heeft geen resultaatverplichting: student blijft zelf verantwoordelijk. Geeft de beoordeling voor Functioneren in de beroepspraktijk op basis van de rapportages en het stageverslag van de student, het bedrijfsbezoek en de beoordeling door de bedrijfsmentor op het protocol en voert dit cijfer in Osiris in. Levert dit (onderdeel van het) protocol in bij het Praktijkbureau. Voorziet het afstudeerrapport van een bindend advies over de examenwaardigheid Geeft binnen 10 werkdagen feedback op een (concept) rapport. 4. De eerste examinator In overleg met de afstudeercoach: Beoordeelt en accordeert in samenspraak met de afstudeercoach het afstudeervoorstel voorafgaand aan het afstudeertraject en tekent voor goedkeuring op de Praktijkovereenkomst. Beoordeelt en accordeert in samenspraak met de afstudeercoach de onderzoeksopzet. In overleg met de tweede examinator- voorafgaand aan het mondeling examen: Beoordeelt het afstudeerrapport op het beoordelingsformulier. Neemt de Go/No Go beslissing over de doorgang van het mondeling examen. Het mondeling examen kan alleen doorgaan als beide examinatoren het afstudeerrapport voldoende beoordelen. Meldt een de Go of No Go aan de afstudeerder uiterlijk 48 uur voor het examen. Geeft een eventuele No Go door aan het praktijkbureau zodat het mondeling examen geannuleerd wordt. Mondeling examen/presentatie Zit de afstudeerzitting op de FEM voor. Stelt na mondelingpresentatie de beoordeling vast en legt dit vast op het protocol Levert het protocol in bij het Praktijkbureau. Registreert de twee deelcijfers in Osiris.

4 5. De tweede examinator In overleg met de eerste examinator- voorafgaand aan het mondeling examen: Beoordeelt het afstudeerrapport op het beoordelingsformulier. Neemt de Go/No Go beslissing over de doorgang van het mondeling examen. Het mondeling examen kan alleen doorgaan als beide examinatoren het afstudeerrapport voldoende beoordelen. Mondeling examen/presentatie Neemt samen met de afstudeercoach het mondeling examen / presentatie af op de FEM Stelt na mondelingpresentatie de beoordeling vast en legt dit vast op het protocol 6. De Programmaleider Praktijk (praktijkcoördinator) Is aanspreekpunt voor externe organisaties / bedrijven omtrent afstudeeropdrachten. Toetst potentiële afstudeeropdrachten die door externen aan de hogeschool (Praktijkbureau) worden aangeboden t.b.v. de databank Praktijkopdrachten FEM etc. Is aanspreekpunt voor studenten bij problemen met afstudeercoach. Is aanspreekpunt voor docenten bij problemen. Geeft advies en voorlichting aan studenten (spreekuren, per ). Is verantwoordelijk voor de goedkeuring van de afstudeeropdrachten. Wijst een afstudeercoach, eerste examinator en tweede examinator toe op basis van best-match en beschikbaarheid. 7. Het Praktijkbureau Eerste aanspreekpunt voor toekomstig stage-aanbod. Assisteert de praktijkcoördinator bij de administratieve processen rond het afstuderen BE/AC/FSM. De registratie van goedkeuringsaanvragen etc. Geeft advies en voorlichting aan studenten (spreekuren, per ). Is aanspreekpunt voor externe organisaties / bedrijven omtrent aanbieding afstudeeropdrachten. Toetst voor zover mogelijk potentiële afstudeeropdrachten die door externen aan de hogeschool (Praktijkbureau) worden aangeboden t.b.v. de databank Praktijkopdrachten FEM Adviseert en assisteert studenten bij het zoeken naar een stageplek. Organiseert waar mogelijk voorbereidende activiteiten voor afstuderende studenten. Beheren van de overige benodigde documenten bij de start van het afstudeerproject. Beheren en distribueren van de beoordelingsformulieren bedrijfsmentor en de beoordelingsprotocollen voor de afstudeersessies. Beheren van de digitaal ingeleverde afstudeerrapporten.

5 Het archiveren van protocollen registreren van cijfers in de CRM database. Beschikbaar maken van online intekenrooster zodat studenten (na overleg met beide examinatoren) een datum + tijdstip van afstuderen kunnen reserveren.

Taal, Media en Communicatie

Taal, Media en Communicatie BrVTTaalMediaCommdef 29-09-2011 12:39 Pagina 1 Handleiding voor bedrijfsmentoren Beroepenveld Taal, Media en Communicatie Begeleiden van ICT-studenten Opleidingen Afstuderen / stage Journalistiek Communicatie

Nadere informatie

Praktijkcomponent in de opleiding

Praktijkcomponent in de opleiding Praktijkcomponent in de opleiding Praktijkcoördinatoren / Praktijkbureau Praktijkcoördinatoren (inhoudelijk) Locatie: DL500 3 e etage Spreekuren zie contactgegevens cursussite Email walter.vandenbrink@hu.nl

Nadere informatie

AFSTUDEERHANDLEIDING

AFSTUDEERHANDLEIDING AFSTUDEERHANDLEIDING Bedrijfskunde MER (MBME-VAFSTUD-14) Logistiek & Economie (MBLE-VAFSTLOG-14) Business Management MKB Utrecht (MBBM-ABKAFST-14) Business Management MKB Amersfoort (MBAM-ABKAFST-14) Collegejaar:

Nadere informatie

Handleiding bij de AFSTUDEEROPDRACHT

Handleiding bij de AFSTUDEEROPDRACHT Handleiding bij de AFSTUDEEROPDRACHT versie april 2014 Inhoudsopgave Inleiding 1. Wat is een goede afstudeeropdracht? 2. Hoe vind je een afstudeerbedrijf? 3. De gehele procedure 3.1 Vooraf 3.2 Het afstuderen

Nadere informatie

Studiehandleiding. Internationalisering

Studiehandleiding. Internationalisering Studiehandleiding Internationalisering Hogeschool Utrecht Amersfoort Ecologische Pedagogiek Bachelor Voltijd 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 2 2. Stage derde jaar p. 3 3. Vrije Profilering p. 6

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep

Proeve van Bekwaamheid. kerntaak 2. Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep Proeve van Bekwaamheid kerntaak 2 Uitvoeren van taken ten behoeve van het jongerenwerk, de organisatie en het beroep ROC van Amsterdam,augustus 2007 Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor

Nadere informatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie

BPV. Profiel praktijkopleider. Norm. Toelichting. Aanpak. Prestatie pagina 1 4 Profiel praktijkopleider Norm Een praktijkopleider speelt in het leerbedrijf een cruciale rol in het succesvol opleiden van onderwijsdeelnemers tot goed geschoolde vakmensen. Het is daarom dat

Nadere informatie

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat

Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Beroepsgerichte Examens Consortium Beroepsonderwijs serie 2014 Zorg & Welzijn Instructie voor de examenkandidaat Inleiding In dit document staat informatie die je nodig hebt wanneer je aan de slag gaat

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Brochure Internationalisering

Brochure Internationalisering Brochure Internationalisering Studeren, Stage & (Afstudeer)project in het buitenland Studiejaar 2017 2018 Instituut voor Social Work Hogeschool Utrecht Opleidingen CT, CMV, MWD en SPH Auteur: Jolanda Berends

Nadere informatie

Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek

Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek Taakomschrijvingen en procedures omtrent inleveren, beoordelen en archiveren afstudeeronderzoek Opgesteld 4 oktober 2013 Besproken in het MT-ILS 9 oktober 2013 Versie 20 november 13 Ter bespreking in DB

Nadere informatie

Studiehandleiding. Internationalisering

Studiehandleiding. Internationalisering Studiehandleiding Internationalisering Hogeschool Utrecht Amersfoort Ecologische Pedagogiek Bachelor Voltijd 2018-2019 Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 2 2. Stage derde jaar p. 3 3. Vrije Profilering p. 6

Nadere informatie

Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4

Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 INSTRUCTIES BETROKKENEN: Certificaat B Duurzaamheid DOMEIN: Techniek en Technologie LEERWEG: BOL en BBL NIVEAU: 1 t/m 4 BETROKKENEN: ROC-begeleider ROC-beoordelaar Praktijkbegeleider Praktijkbeoordelaar

Nadere informatie

Afstudeerproces. Agenda 25-4-2015. HBO ICT Opleidingen een vergelijking

Afstudeerproces. Agenda 25-4-2015. HBO ICT Opleidingen een vergelijking Afstudeerproces HBO ICT Opleidingen een vergelijking Agenda Introductie Doelstelling Werkwijze Resultaten Conclusie / Aanbevelingen Stellingen NIOC 2015 Dia 2 1 Doelstelling In kaart brengen hoe het eindniveau

Nadere informatie

Nieuwe. Handleiding voor leerlingen/stagiairs Versie 2013

Nieuwe. Handleiding voor leerlingen/stagiairs Versie 2013 Nieuwe Handleiding voor leerlingen/stagiairs Versie 2013 Inhoud Inleiding... 3 1. De Nieuwe Praktijkwijzer... 4 2. Wat gebruik je op welk moment?... 5 Aansluiting bij het BPV Protocol... 8 2 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding afstuderen HBO-ICT

Handleiding afstuderen HBO-ICT Handleiding afstuderen HBO-ICT Studiejaar 2016-2017 Studielast : 30 EC Datum van uitgave : september 2016 Versie : 1.1 Cursusjaar : 2016-2017 Leerroute : alle Studiejaar : jaar 4 Inhoudsopgave Inleiding...2

Nadere informatie

Afstudeerprojecten opleiding Human Resource Management Hogeschool van Amsterdam

Afstudeerprojecten opleiding Human Resource Management Hogeschool van Amsterdam Afstudeerprojecten opleiding Human Resource Management Hogeschool van Amsterdam Inmiddels weten we allemaal dat organisaties innovatief moeten zijn om te overleven. Nieuwe kennis en ook nieuwe manieren

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden van studenten tot professionals.

Nadere informatie

Downloaden. Deze instructie voor docenten kunt u downloaden via:

Downloaden. Deze instructie voor docenten kunt u downloaden via: juli 2013 1 Downloaden Deze instructie voor docenten kunt u downloaden via: www.examenwerk.nl Klik op over Examenwerk -> Hoe werkt Examenwerk -> Openbaar downloadcentrum -> Horeca (hier vindt u de Powerpoint)

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

SINDS 2006 TOTAAL 1611 AFSTUDEERDERS

SINDS 2006 TOTAAL 1611 AFSTUDEERDERS AFSTUDEREN HBO-ICT Kijkje in de keuken van de HvA (en daarbuiten) SINDS 2006 TOTAAL 1611 AFSTUDEERDERS Verspreid over minstens vier verschilllende procedures/formulieren (alleen voldoendes) Overall Gem

Nadere informatie

Learning on the job voor gevorderden

Learning on the job voor gevorderden Learning on the job voor gevorderden Toepassingen van het Studie Planning en Beheer Systeem (SPBS) in BPV/Stage/Praktijkopleiding N@Tschool! Gebruikersdag 2011 20 april 2011 ROC Zadkine, Rotterdam Jasper

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen. Bachelor scriptiereglement voor de opleidingen: Nederlandse Taal en cultuur Taal en communicatie

Faculteit der Geesteswetenschappen. Bachelor scriptiereglement voor de opleidingen: Nederlandse Taal en cultuur Taal en communicatie Faculteit der Geesteswetenschappen Bachelor scriptiereglement voor de opleidingen: Nederlandse Taal en cultuur Taal en communicatie Vastgesteld door de Examencommissie CoH op 21 februari 2019 Preambule

Nadere informatie

Het Institute for Business Administration kent de opleidingen Bedrijfskunde -MER, Logistiek & Economie en Business Management

Het Institute for Business Administration kent de opleidingen Bedrijfskunde -MER, Logistiek & Economie en Business Management Praktijkgids Business Administration Het Institute for Business Administration kent de opleidingen Bedrijfskunde -MER, Logistiek & Economie en Business Management Hogeschool Utrecht Faculteit Economie

Nadere informatie

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk Op de HBOV van de Hogeschool Leiden wordt sinds het studiejaar 2013-2014 gewerkt met CBP s, Competentie Beoordelingen in de Praktijk. Gedachte hierachter is, dat

Nadere informatie

WEGWIJZER STAGE EN AFSTUDEREN Versie: 1.0 Datum:

WEGWIJZER STAGE EN AFSTUDEREN Versie: 1.0 Datum: WEGWIJZER STAGE EN AFSTUDEREN 2019 Een overzicht van de mogelijkheden voor bedrijven voor het inzetten van studenten logistiek Versie: 1.0 Datum: 29 01 2019 Powered by Voorwoord Deze wegwijzer is bedoeld

Nadere informatie

Begeleidingsdocument

Begeleidingsdocument Student naam FOTO voornaam hogeschool Stagebegeleider naam voornaam Stageplaats instelling afdeling Stagementor naam voornaam Stageperiode van tot PAGINA 1/20 2. INDIVIDUEEL STAGETRAJECT Schrijf neer welke

Nadere informatie

Stagehandleiding Master Letterkunde

Stagehandleiding Master Letterkunde Stagehandleiding Master Letterkunde Studenten van de master Letterkunde kunnen een onderzoeksstage volgen als onderdeel van hun opleiding. Voor studenten van de masterprogramma s Literair Bedrijf en Europese

Nadere informatie

Beroeps Praktijk Vormingsplan

Beroeps Praktijk Vormingsplan Beroeps Praktijk Vormingsplan Hoofdstuk en artikelindeling 1. Algemene informatie 1.1 Inleiding 1.2 Doelgroep 1.3 Profiel erkende gastouder als leerbedrijf 1.4 Profiel bemiddelingsmedewerker 1.5 Profiel

Nadere informatie

Competentieprofiel Assessor/Praktijkbeoordelaar Kern competentie Toelichting Praktijkbeoordelaar Voorbereiding assessment

Competentieprofiel Assessor/Praktijkbeoordelaar Kern competentie Toelichting Praktijkbeoordelaar Voorbereiding assessment Competentieprofiel Assessor/Praktijkbeoordelaar Kern competentie Toelichting Praktijkbeoordelaar Voorbereiding assessment bereidt het assessment voor informeert kandidaat over de praktische kant van het

Nadere informatie

Praktijkgids 3 e jaarsstage Bestuurskunde. Studiejaar

Praktijkgids 3 e jaarsstage Bestuurskunde. Studiejaar Praktijkgids 3 e jaarsstage Bestuurskunde Studiejaar 2016-2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. De opleiding in het kort... 3 3. Doel van de stage... 3 4. Begeleiding vanuit de opleiding... 3 5. Begeleiding

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE PRAKTIJKGIDS JAAR 3 VOORWOORD Als stageteam Toegepaste Psychologie zijn wij zeer verheugd dat uw instelling onze student(en) een stageplaats biedt en zo participeert in het opleiden

Nadere informatie

BIJLAGE 3: LEERWERKOVEREENKOMST (Master) Beste student(e),

BIJLAGE 3: LEERWERKOVEREENKOMST (Master) Beste student(e), BIJLAGE 3: LEERWERKOVEREENKOMST 2017-2018 (Master) Beste student(e), De afspraken in deze overeenkomst zijn bedoeld om studie, werk en begeleiding van de student in het kader van de opleiding Master of

Nadere informatie

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1

Kwalificatiestructuur Sport Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1 Kwalificatiestructuur Sport 2017 Toetsdocumenten Jeugdcoach niveau 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Overzicht 3 Toetsplan van de kwalificatie jeugdcoach niveau 1 1 4 Algemene informatie voor de NGF 4 1.

Nadere informatie

OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN.

OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN. OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN. WAAROM ONSTAGE? > Student - Eenvoudig online zoeken en solliciteren naar leuke stageopdrachten - Uitwisselen van ervaringen met andere studenten - Meertalig

Nadere informatie

Plateau 0: Basis op orde

Plateau 0: Basis op orde Plateau 0: Basis op orde Agenda Context Waarom upgrade? Relatie en samenwerking systemen Experience Transitieproces Context Plagiaat controle draagt bij aan de ontwerpdimensie Kwaliteit uit de onderwijsvisie

Nadere informatie

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV

Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Afnamereglement examens uitgevoerd in de BPV Bronnen: - Examenreglement ROC Menso Alting - Diplomamodel (Staatscourant 2012 nr. 10761, 4 juni 2012) 1. Organisatie van examens in de BPV 1.1 Het examen Een

Nadere informatie

Opleidingsstatuut bacheloropleidingen ICT en CMD, studiejaar

Opleidingsstatuut bacheloropleidingen ICT en CMD, studiejaar Opleidingsstatuut bacheloropleidingen ICT en CMD, studiejaar 2017 2018 Deel 3x Beschrijving van Stage en Afstudeerproject (integrale toets niveau 3) De inhoud van dit deel maakt onverkort deel uit van

Nadere informatie

Via de studiegids en tijdens de lesavonden :HONHDGYLH]HQZRUGHQRSYRRUKDQGDDQVWXGHQWHQJHJHYHQRYHUGHDIVWXGHHUVFULSWLH"

Via de studiegids en tijdens de lesavonden :HONHDGYLH]HQZRUGHQRSYRRUKDQGDDQVWXGHQWHQJHJHYHQRYHUGHDIVWXGHHUVFULSWLH Augustus 2005, 6RPVNXQQHQVFULSWLHNRVWHQGHVSXLJDWHQXLWORSHQ Als SPD student heb je er zo n 4 jaar studeren opzitten en dan begin je met je scriptie. Bij sommige opleiders gaat dan de kassa pas echt rinkelen.

Nadere informatie

Stagehandleiding voor stageverlenende organisaties. Business Analytics, Mathematics, SFM

Stagehandleiding voor stageverlenende organisaties. Business Analytics, Mathematics, SFM Stagehandleiding voor stageverlenende organisaties Business Analytics, Mathematics, SFM Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Plaats in de opleiding 2 3 Doelstellingen 3 4 Voordelen voor stageverlenende organisatie

Nadere informatie

Informatie over het Afstuderen

Informatie over het Afstuderen Informatie over het Afstuderen In dit document ontvangt u een overzicht van het doel, de verwachtingen, eisen en voorbeelden van afstudeeropdrachten van studenten van de Academie voor Algemeen en Financieel

Nadere informatie

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau

Stagebeleid. Elite Gastouderbureau Stagebeleid Elite Gastouderbureau versie: mei 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding. 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming). 4 Overzicht van rollen,

Nadere informatie

Krammer HE Brielle / BEGELEIDINGSPLAN INHOLLAND STUDENTEN

Krammer HE Brielle / BEGELEIDINGSPLAN INHOLLAND STUDENTEN Krammer 8 3232 HE Brielle 0181-470467/68 0181-470469 BEGELEIDINGSPLAN INHOLLAND STUDENTEN In dit begeleidingsplan vinden studenten die binnen stage lopen, de afspraken voor alle partijen die te maken hebben

Nadere informatie

Certificaat B Duurzaamheid. Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE

Certificaat B Duurzaamheid. Techniek en Technologie. NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE PROCEDURE: Certificaat B Duurzaamheid DOMEIN: Techniek en Technologie LEERWEG: BOL en BBL NIVEAU: 1 t/m 4 STUDENTENINFORMATIE Versie 22-01-2012 Beste student, Voor je ligt het document Procedure Certificaat

Nadere informatie

Handleiding bedrijfsbegeleider Stage en afstudeeropdracht

Handleiding bedrijfsbegeleider Stage en afstudeeropdracht Handleiding bedrijfsbegeleider Stage en afstudeeropdracht Alle opleidingen faculteit Techniek Contact adres: Hogeschool voor Techniek, faculteit Techniek Onderwijsbureau, kamer A05.18 Weesperzijde 190

Nadere informatie

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018

Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Versie: februari 2018 Stagebeleid Stagebeleid Gastouderbureau Gideon s Kids 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat is BeroepsPraktijkVorming (BPV) 4 Stagetyperingen 4 Betrokkenen bij BPV (BeroepsPraktijkVorming) 4 De gastouder 4 De

Nadere informatie

Competentieprofiel Afstudeerscriptiebegeleider Praktijkopleiding RA

Competentieprofiel Afstudeerscriptiebegeleider Praktijkopleiding RA Competentieprofiel Praktijkopleiding RA rapport Competentieprofiel. pagina 2 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 5 Leeswijzer... 5 2. Competentieprofiel... 6 Colofon... 6 Beroepsbeschrijving... 6 Beschrijving

Nadere informatie

Rollen, verantwoordelijkheden en taken docent-praktijkopleider-werkbegeleider-teamleider (leerafdelingen)

Rollen, verantwoordelijkheden en taken docent-praktijkopleider-werkbegeleider-teamleider (leerafdelingen) Rollenmatrix Rollen, verantwoordelijkheden en taken docent-praktijkopleider-werkbegeleider-teamleider (leerafdelingen) Toelichting vooraf: o Als uitgangsmateriaal zijn de overzichten van taken en verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Musschenbroekstraat JD Apeldoorn Tel Begeleiding en coördinatie :

Musschenbroekstraat JD Apeldoorn Tel Begeleiding en coördinatie : Apeldoorn / Deventer Map BPV student Cohort: 2016-2019: Van Student:... BPV opleider:.. Klas: Bedrijf:. BPV Informatie en examinering Niveau : Assistent Manager Internationale Handel (N4, AMIH crebo:25133)

Nadere informatie

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding.

Heb je opmerkingen over deze BPV-wijzer of tips om de inhoud te verbeteren? Geef het door aan de BPV-coördinator van je opleiding. DI NI R ER LE ST V EN BP VW IJZ E NG BPV-GEGEVENS NAAM STUDENTNUMMER SCHOOL / OPLEIDING Deze BPV-wijzer is gemaakt door de mbo-opleidingen Dienstverlening van Alfa-college, Drenthe College, Noorderpoort

Nadere informatie

Protocol Beroepspraktijkvorming mbo 4 Fotovakschool Richtlijnen en procedures voor studenten, docenten en coördinatoren

Protocol Beroepspraktijkvorming mbo 4 Fotovakschool Richtlijnen en procedures voor studenten, docenten en coördinatoren Protocol Beroepspraktijkvorming mbo 4 Fotovakschool Richtlijnen en procedures voor studenten, docenten en coördinatoren Cohort 2012 Apeldoorn, januari 2014 Beroepspraktijkvorming Fotovakschool (BPV) Overzicht

Nadere informatie

[WERKWIJZE E-PORTFOLIO HUISARTSOPLEIDING UMCG]

[WERKWIJZE E-PORTFOLIO HUISARTSOPLEIDING UMCG] Pagina 1 van 6 Aanleiding Vanaf 1 september 2015 werken alle aios in alle jaren met het e-portfolio. Er bestaan nu nog diverse uitvoeringsproblemen, het wordt bijvoorbeeld nog niet goed ingevuld, verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Leeuwarden, april 2018, versie 1.0. Herstelplan Bachelor HBO ICT

Leeuwarden, april 2018, versie 1.0. Herstelplan Bachelor HBO ICT Leeuwarden, april 2018, versie 1.0 Herstelplan Bachelor HBO ICT Voorwoord Voor u ligt het herstelplan van de opleiding HBO-ICT. Het NQA panel beoordeelt de opleiding HBO-ICT als voldoende, echter heeft

Nadere informatie

Privacyverklaring OnStage4Business. Auteur Praktijkbureau Hogeschool Utrecht. Datum Versie Definitieve versie

Privacyverklaring OnStage4Business. Auteur Praktijkbureau Hogeschool Utrecht. Datum Versie Definitieve versie Auteur Praktijkbureau Hogeschool Utrecht Datum 13-02-2019 Privacyverklaring OnStage4Business Versie Definitieve versie Hogeschool Utrecht, Utrecht, 2019 Inhoudsopgave 1 Contactgegevens 3 2 Doeleinden en

Nadere informatie

Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2

Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 Sportleider 4 Coachen van wedstrijden Proeve van bekwaamheid (PVB) KSS 4.2 1. Opdracht Uw opdracht bestaat uit het samenstellen van een portfolio waaruit blijkt dat u in staat bent een wedstrijd te analyseren.

Nadere informatie

OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN.

OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN. OVERZICHT EN GRIP OP STAGE- EN AFSTUDEERPROCESSEN. WAAROM ONSTAGE? STUDENT > Eenvoudig online zoeken en solliciteren naar leuke stage opdrachten > Uitwisselen van ervaringen met andere studenten > Meertalig

Nadere informatie

Functieprofiel: Medewerker Praktijkbureau Functiecode: 0406

Functieprofiel: Medewerker Praktijkbureau Functiecode: 0406 Functieprofiel: Medewerker Praktijkbureau Functiecode: 0406 Doel Het (mede)opstellen van het stagebeleid en het beleid rond en na goedkeuring zorgdragen voor de uitvoering hiervan, in lijn met het onderwijsbeleid,

Nadere informatie

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Uitwerking Domein Gezondheidszorg Hogeschool Utrecht Honoursforum GZ Onderwerp / thema: Naam student: Studentnummer: Opleiding: Studiejaar

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 3 Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3. Basisdeel - Kerntaak 3 Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdracht Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 3 deelnemer bedrijf praktijkopleider school praktijkbegeleider datum nulmeting datum voortgangsmeting crebonummer

Nadere informatie

Stage en afstuderen. Opleidingen Financieel Management. Accountancy Bedrijfseconomie Financial Services Management Fiscaal Recht en Economie

Stage en afstuderen. Opleidingen Financieel Management. Accountancy Bedrijfseconomie Financial Services Management Fiscaal Recht en Economie Stage en afstuderen Opleidingen Financieel Management Accountancy Bedrijfseconomie Financial Services Management Fiscaal Recht en Economie Instituut voor Financieel Management Deze brochure is bedoeld

Nadere informatie

Kinderopvang Heyendael

Kinderopvang Heyendael Hoofdstuk: 5.5 (Personeel) Titel: Werkwijze en beleid tav stagiaires Procesbewaker: Praktijkopleider Bladzijden: 1 t/m 4 Kinderopvang Heyendael Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Soorten stageplekken 3. Organisatie

Nadere informatie

WAGENINGEN UNIVERSITEIT STAGE CONTRACT

WAGENINGEN UNIVERSITEIT STAGE CONTRACT WAGENINGEN UNIVERSITEIT STAGE CONTRACT STATUS VAN HET STAGE CONTRACT - Het stagecontract dient om de afspraken met betrekking tot het doen van een stage vast te leggen tussen student, departement en stage-instelling.

Nadere informatie

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland

Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Bestuursreglement samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland Artikel 1 Begripsbepalingen In dit bestuursreglement wordt verstaan onder: a. statuten: de statuten van de Stichting

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren: Uitleg Beoordeling. A: Is in ontwikkeling, maar nog niet op het reproductieve niveau

Beoordelingsformulieren: Uitleg Beoordeling. A: Is in ontwikkeling, maar nog niet op het reproductieve niveau Beoordelingsformulieren: Uitleg Beoordeling A: Is in ontwikkeling, maar nog niet op het reproductieve niveau B: Reproductief niveau. Op reproductief niveau handelt de beroepsbeoefenaar volgens routines

Nadere informatie

Protocol ECD. Masteropleiding Science Education and Communication (SEC)

Protocol ECD. Masteropleiding Science Education and Communication (SEC) Protocol ECD Masteropleiding Science Education and Communication (SEC) Versie juli 2011 1 Protocol ECD Inleiding Om het werkplekleren zo soepel mogelijk te laten verlopen worden in dit protocol de richtlijnen,

Nadere informatie

Het CAT-project: informatie voor begeleiders

Het CAT-project: informatie voor begeleiders Het CAT-project: informatie voor begeleiders AWV 3 de jaar Geneeskunde Saskia Le Cessie & Arno Roest Informatie voor begeleiders Via https://www.lumc.nl/org/oor-leiden/ Hier staat op: Deze presentatie

Nadere informatie

HAN-Praktijkweb. -Wat is het? -Hoe gebruik je het? -Wat biedt het?

HAN-Praktijkweb. -Wat is het? -Hoe gebruik je het? -Wat biedt het? HAN-Praktijkweb -Wat is het? -Hoe gebruik je het? -Wat biedt het? Wat is www.hanpraktijkweb.nl? 1. Een website waar stage- en afstudeeropdrachten te vinden zijn: een etalage van praktijkaanbod 2. Een programma

Nadere informatie

BSc stage Gezondheid en Leven

BSc stage Gezondheid en Leven BSc stage Gezondheid en Leven 2014-2015 Doel van de stage Naast het verkrijgen van vakinhoudelijke kennis en het aanleren van praktische vaardigheden heeft de bachelorstage als doel om de tijdens de studie

Nadere informatie

Afstudeersemester HBO-ICT voltijd

Afstudeersemester HBO-ICT voltijd Afstudeersemester HBO-ICT voltijd Studiehandleiding Studielast : 30 ec s (840 studiebelastingsuren) Datum van uitgave : mei 2017 Cursusjaar : 2016-2017 Leerroute(s) : alle leerroutes Studiejaar : jaar

Nadere informatie

Afstudeersemester HBO-ICT voltijd

Afstudeersemester HBO-ICT voltijd Afstudeersemester HBO-ICT voltijd Studiehandleiding Studielast : 30 ec s (840 studiebelastingsuren) Datum van uitgave : januari 2017 Cursusjaar : 2016-2017 Leerroute(s) : alle leerroutes Studiejaar : jaar

Nadere informatie

2.3 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding 2.4 Begeleidt een groep cliënten op sociaal-maatschappelijk gebied

2.3 Ondersteunt de cliënt bij dagbesteding 2.4 Begeleidt een groep cliënten op sociaal-maatschappelijk gebied Specificaties Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Begeleiden van muzisch-ludische activiteiten Training De medewerker maatschappelijke zorg, persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk

Nadere informatie

DEFINITIE VAN DE BEGRIPPEN FUNCTIEPROFIEL EN COMPETENTIEPROFIEL

DEFINITIE VAN DE BEGRIPPEN FUNCTIEPROFIEL EN COMPETENTIEPROFIEL Huis voor Gezondheid vzw Lakensestraat 76 bus 7 1000 Brussel t. 02 412 31 6 f. 02 412 31 69 info@huisvoorgezondheid.be www.huisvoorgezondheid.be ond. nr. 821.4.683 DEFINITIE VAN DE BEGRIPPEN FUNCTIEPROFIEL

Nadere informatie

Hoofdvaart College PTA e leerjaar basisberoepsgerichte leerweg

Hoofdvaart College PTA e leerjaar basisberoepsgerichte leerweg Periode 5 week 34/1 44/10 18/08/2014 31/10/2014 Gehele periode 6.32 Praktische 2 lesuren L.O. lesgeven aan een onderbouwklas (Leerling geeft een L.O. les aan een onderbouw klas. Tevens wordt de lesvoorbereiding

Nadere informatie

Afstudeerhandleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde en Technische Bedrijfskunde. 2012-2013 Definitieve versie

Afstudeerhandleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde en Technische Bedrijfskunde. 2012-2013 Definitieve versie Afstudeerhandleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde en Technische Bedrijfskunde 2012-2013 Definitieve versie Saxion Academie Bedrijfskunde & Ondernemen Enschede/Deventer 1 Voorwoord Voor je ligt de handleiding

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding tweede opleidingsjaar. versie juni 2015

Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding tweede opleidingsjaar. versie juni 2015 Uitvoeringsregeling Toetsing en Beoordeling Huisartsopleiding tweede opleidingsjaar versie juni 2015 Inleiding Deze Regeling is een uitvoeringsregeling op basis van het Landelijke Protocol Toetsing en

Nadere informatie

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Minor Educatie & Communicatie Variant II

Protocol Werkplekleren Student ESoE. Minor Educatie & Communicatie Variant II Protocol Werkplekleren Student ESoE Minor Educatie & Communicatie Variant II Versie juli 2011 1 Protocol Werkplekleren Minor Educatie & Communicatie Variant I Inleiding Om het werkplekleren zo soepel mogelijk

Nadere informatie

Reglement voor de Commissie Maatschappij. Stichting Woonbron

Reglement voor de Commissie Maatschappij. Stichting Woonbron Reglement voor de Commissie Maatschappij Stichting Woonbron Dit reglement is door de Raad van Commissarissen op 25-10-2016 vastgesteld op grond van artikel 12 lid 1 van de statuten d.d. 14-10- 2016 van

Nadere informatie

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland

Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland Reglement remuneratiecommissie Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Stromenland HOOFDSTUK I. ALGEMEEN Artikel 1. Doel en reikwijdte reglement 1. Dit reglement geeft nadere invulling van samenstelling

Nadere informatie

Hoofdvaart College PTA 2015-2016 4 e leerjaar basisberoepsgerichte leerweg

Hoofdvaart College PTA 2015-2016 4 e leerjaar basisberoepsgerichte leerweg Periode 5 Week 34 44 (1 10) 17/8/2015-30/10/2015 Gehele periode 6.32 Praktische 2 lesuren L.O. lesgeven aan een onderbouwklas (Leerling geeft een L.O. les van 50 minuten aan een onderbouw klas. Lesvoorbereiding

Nadere informatie

Reglement voor de Auditcommissie UWOON

Reglement voor de Auditcommissie UWOON Reglement voor de Auditcommissie UWOON Vastgesteld tijdens de vergadering van de Raad van Commissarissen op 23 april 2018 Artikel 1 - Status en inhoud reglement 1. Dit reglement is opgesteld ter uitwerking

Nadere informatie

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer

Praktijkopdracht. Instructie student. Kwalificerend. Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer. Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Praktijkopdracht Kwalificerend Instructie student Ondernemer horeca/bakkerij Meewerkend horeca ondernemer Uitstroom : Meewerkend horeca ondernemer Niveau : 4 Crebonr. : 25185 Kerntaak : B1-K2 Dossier :

Nadere informatie

Het gebruik van het digitale beoordelingsformulier van de zorgstage

Het gebruik van het digitale beoordelingsformulier van de zorgstage Het gebruik van het digitale beoordelingsformulier van de zorgstage Het vastleggen van de studieresultaten van studenten van Bachelor Geneeskunde gebeurt met behulp van een digitaal portfolio. Ook bij

Nadere informatie

Handleiding Stageminor LET 2019/2020

Handleiding Stageminor LET 2019/2020 Handleiding Stageminor LET 2019/2020 change perspective Stappenplan om stage te lopen Positie Stageminor Sinds 2014/2015 is een minorruimte van 30 EC onderdeel van het curriculum van alle bacheloropleidingen

Nadere informatie

Netwerk Open Hogeschool Informatica learning for professionals

Netwerk Open Hogeschool Informatica learning for professionals Studentbrochure stage tweede fase Netwerk Open Hogeschool Informatica learning for professionals Versie januari 2014 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Begrippenlijst... 3 1. Inleiding... 4 2. Contactgegevens......

Nadere informatie

Beoordelingsprocedure Eindassessment (AFST3) 16-versie

Beoordelingsprocedure Eindassessment (AFST3) 16-versie Beoordelingsprocedure Eindassessment (AFST3) 16-versie Dagopleiding (DAG) Dag-/avondopleiding (DAV) Verkorte opleiding (VO) 2018-2019 Voor assessoren HU PABO - Instituut Theo Thijssen 1 Inhoud Inhoud Inhoud...

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS)

Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS) Opleiding Verpleegkunde Leerondersteuning Stage (LOS) Handleiding Voltijd Jaar 3 Studiejaar 2015-2016 Inleiding Tijdens de stage zijn er zeven leerondersteuningsbijeenkomsten (LOS-bijeenkomsten). Het onderwijs

Nadere informatie

Oriëntatie op een digitale omgeving voor maatschappelijke stage

Oriëntatie op een digitale omgeving voor maatschappelijke stage Oriëntatie op een digitale omgeving voor maatschappelijke stage Algemeen referentiekader voor een digitale omgeving voor MaS Een digitale omgeving voor maatschappelijke stage kan één of meerdere van de

Nadere informatie

Beoordelingsprocedure Eindassessment 2014-2015

Beoordelingsprocedure Eindassessment 2014-2015 Beoordelingsprocedure Eindassessment Dagopleiding (DAG) Dag-/avondopleiding (DAV) Verkorte opleiding (VO) 2014-2015 Voor assessoren HU PABO - Instituut Theo Thijssen 1 Inhoud Inhoud Inhoud... 2 Inleiding...

Nadere informatie

Docentenhandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de horeca

Docentenhandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de horeca Docentenhandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de horeca Spring Instituut Heelsumseweg 50 6721 GT Bennekom Telefoon: 0318-493133 Fax: 0318-493139 www.springinstituut.nl Helpdesk online module:

Nadere informatie

Kennismakingsgesprek

Kennismakingsgesprek Bijlage 3 Feedbackformulier voor de PRAKTIJK BEGELEIDER N3 Pedagogiek voltijd (2016-2017) Toelichting: Kennismakingsgesprek Bij de kennismaking is het belangrijk om vast te stellen dat de stagplek een

Nadere informatie

Stage in de opleiding tot registerpodoloog

Stage in de opleiding tot registerpodoloog Stage in de opleiding tot registerpodoloog Stage in de opleiding tot registerpodoloog Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Doel... 4 Kaders... 4 Observatie... 4 Oefening... 5 Beoordeling... 5 Begeleiding...

Nadere informatie

STAGEHANDBOEK Studenten

STAGEHANDBOEK Studenten STAGEHANDBOEK Studenten Opleiding Grafimediatechnologie Instituut CMI / Media aan de Maas Pieter de Hoochweg 129 3024 BG Rotterdam Tel. 010-794 65 02 http://www.hogeschool-rotterdam.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Toetsplan 1 van de kwalificatie Scheidsrechter regionaal inline-skaten

Toetsplan 1 van de kwalificatie Scheidsrechter regionaal inline-skaten Toetsplan 1 van de kwalificatie Scheidsrechter regionaal inline-skaten Het toetsplan voor de Scheidsrechter regionaal inline-skaten bestaat uit verschillende onderdelen. De competenties en eisen van toetsing

Nadere informatie

Opleidingsstatuut bacheloropleidingen ICT en CMD, studiejaar

Opleidingsstatuut bacheloropleidingen ICT en CMD, studiejaar Opleidingsstatuut bacheloropleidingen ICT en CMD, studiejaar 2016 2017 Deel 3E Beschrijving van Deeltijdproject, Stage en Afstudeerproject (integrale toets niveau 3) De inhoud van dit deel maakt onverkort

Nadere informatie

Competentieprofiel afstudeerscriptiebegeleider RA

Competentieprofiel afstudeerscriptiebegeleider RA Competentieprofiel afstudeerscriptiebegeleider RA Leeswijzer Het competentieprofiel in dit document beschrijft de rol, kerntaak, competenties en bijbehorende succescriteria van de afstudeerscriptiebegeleider.

Nadere informatie

Systematisch verpleegkundig redeneren (SVR)

Systematisch verpleegkundig redeneren (SVR) Systhematisch verpleegkundig redeneren (SVR) 1 Thomas More Kempen Systematisch verpleegkundig redeneren (SVR) Bundel voor studenten Regulier: fase 2-3 C A M P U S Turnhout Domein Gezondheidszorg Verpleegkunde

Nadere informatie

COMPETENTIEPROFIEL INTERVISIECOACH

COMPETENTIEPROFIEL INTERVISIECOACH COMPETENTIEPROFIEL INTERVISIECOACH 1 Competentieprofiel Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Competentieprofiel intervisiecoach... 4 Beroepsbeschrijving... 5 Beschrijving kerntaak... 8 Overzicht competenties...

Nadere informatie

Herstelplan Bachelor Informatica Breda voltijd Avans Hogeschool

Herstelplan Bachelor Informatica Breda voltijd Avans Hogeschool Herstelplan Bachelor Informatica Breda voltijd Avans Hogeschool Colofon Datum: 16 april 2018 Status: definitief Auteurs: Gabriëlle Peters & Erco Argante Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Herstelmaatregelen...

Nadere informatie

BPV GIDS ICT Opleidingen

BPV GIDS ICT Opleidingen Versie 1.1 januari 2019 BPV GIDS ICT Opleidingen Stageperiode 2019 2 ICT-Beheerder / Netwerkbeheerder / Applicatieontwikkelaar Regio College Zaandam Inhoudsopgave Inleiding 3 Belangrijke data tijdens de

Nadere informatie