NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol"

Transcriptie

1 Bijlage 1 bij agendapunt 4 voor de AB-vergadering van 20 november 2014 NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol ONDERWERP: Concept verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur d.d. 6 juni VOORSTEL: Het AB wordt gevraagd kennis te nemen van bijgevoegd concept verslag en na eventuele aanpassingen vast te stellen.

2 Concept verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden 6 juni 2014 in Commissiekamer 1 bij de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, te Haarlem. Aanwezig De leden van het Algemeen Bestuur: Mevrouw M. Veeningen (Amstelveen). De heren Tj.P.J. Talsma (Provincie Noord-Holland, voorzitter), A. Elzakalai (Haarlemmermeer), P.J. Heiliegers (Haarlemmerliede/Spaarnwoude), G.A.H. Elkhuizen (Nieuwkoop) en W.J.M. Spaanderman (Uitgeest). Verder waren aanwezig: Mevrouw M.G.M Kerssens (Provincie Noord-Holland). De heren B.P.M. van Ravels (voorzitter Besliscommissie Schadeschap), B.J.P.G. Roozendaal (plv voorzitter Besliscommissie Schadeschap), W. Kalkman (Deloitte Accountants), G. Bekebrede (secretaris Schadeschap) en M.K. Knevel (manager productie Schadeschap, notulist). Afwezig met bericht van verhindering De leden van het Algemeen Bestuur: De heren T.F.M. Verlaan (Aalsmeer), D. Emmer (Zaanstad), A.P. Delpeut (Ministerie van I. en M. /RWS West Nederland Noord) en L.F. Been (Ministerie van I. en M./ RWS West Nederland Noord). 1. Opening De heer Talsma opent kort na één uur de vergadering. De voorzitter heet de heer Kalkman van Deloitte accountants in het bijzonder welkom. 2. Mededelingen De voorzitter deelt mee dat het Algemeen Bestuur (AB) in een nieuwe samenstelling samenkomt. Het aantal deelnemers aan de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol is teruggebracht tot 9 deelnemers; het aantal AB leden bedraagt 10. Met zes aanwezige leden van het AB is het quorum aanwezig. De voorzitter attendeert het AB op de brief die het ministerie van I&M aan de BARIN heeft gestuurd. In deze brief wijst het ministerie de claim van de BARIN beargumenteerd van de hand.

3 3. Vaststelling agenda De vergadering stelt de door het secretariaat verspreide agenda ongewijzigd vast. 4. Concept verslag van de vergadering van het AB d.d. 20 november 2013 De vergadering keurt het concept verslag van de vorige vergadering zonder op- of aanmerkingen goed. 5. Jaarstukken en accountantscontrole 2013 De voorzitter verzoekt de heer Kalkman van Deloitte accountants een toelichting te geven bij de jaarstukken en de accountantscontrole. De heer Kalkman deelt het AB mee dat het Dagelijks Bestuur (DB) op 20 maart 2014 de jaarrekening heeft vastgesteld. Deloitte is van mening dat de jaarrekening een getrouw beeld geeft van de inkomsten en uitgaven over Hij geeft op drie punten een korte toelichting. In de jaarrekening is een reservering opgenomen voor de terug te betalen rechten. Tot en met 2012 was deze reservering geschat op basis van het historische percentage over het aantal toekenningen. Voor 2013 is een nieuwe raming gemaakt. Hierbij is rekening gehouden met de aard van het schadeveroorzakende besluit waarop de claim betrekking heeft en is rekening gehouden met het advies van de adviescommissie. De heer Kalkman deelt verder mee dat het Schadeschap heeft aanbesteed conform de regels voor Europese aanbesteding. In de derde plaats legt hij tenslotte uit dat als gevolg van de Wet Normering Topinkomens in het jaarverslag de naam van de secretaris als hoogste ambtenaar en de namen van de leden van het AB zijn vermeld. Ook is vermeld dat de werkzaamheden die de leden van het AB verrichten onbezoldigd zijn. De heer Bekebrede meldt dat hij als hoogste functionaris ook vermeld staat in het verslag maar dat zijn salaris door RWS wordt betaald. Om die reden staat ook bij hem geen bedrag vermeld. Er zijn, na de toelichting van de heer Kalkman van de kant van het AB, geen aanvullende vragen. Vervolgens geeft het AB haar goedkeuring aan de jaarrekening. 6. Verkleining en toekomst Schadeschap In haar vergadering van 20 november 2013 heeft het AB uitgesproken dat zij het aantal leden aan de Gemeenschappelijke Regeling (GR) wilde verkleinen. De deelnemers zouden aangeven of zij lid wensten te blijven van de GR. Inmiddels heeft ook de gemeente Uithoorn besloten tot uittreding en komt het aantal uitgetreden deelnemers op 16. De heer Heiliegers meldt dat de gemeente Haarlemmerliede/Spaarnwoude tot één januari 2015 lid blijft. Plaatsvervangend lid voor zijn gemeente is niet mevrouw Vink

4 maar de heer Westerman. De heer Elkhuizen deelt mee dat zijn vervangster mevrouw Veninga is en niet de heer Melzer. De heer Elkhuizen zegt dat de gemeente Nieuwkoop heeft besloten om lid te blijven van het Schadeschap luchthaven Schiphol. De reden hiervoor is dat de Gemeenschappelijke Regeling wel een mogelijkheid kent om uit te treden maar niet om toe te treden. De heer Talsma geeft aan dat bij een eventuele doorstart van het Schadeschap opnieuw bezien moet worden welke gemeenten deel uit zouden kunnen maken van het Schadeschap. De heer Talsma verzoekt de voorzitter van de Besliscommissie de heer Van Ravels toe te lichten welke scenario s denkbaar zijn bij een nieuw schadeveroorzakend besluit door de Minister. De heer Van Ravels legt uit dat bij de oprichting van het Schadeschap de verwachting was dat alle deelnemende overheden schadeveroorzakende besluiten zouden gaan nemen. Dit is niet uitgekomen. Alleen de Rijksoverheid en de gemeente Haarlemmermeer hebben schadeveroorzakende besluiten genomen. De verwachting is dat in de toekomst alleen de Minister nog schadeveroorzakende besluiten zal nemen. Het ligt daarom in de rede dat in de toekomst (bijvoorbeeld wanneer de Minister besluit tot de aanleg van een tweede Kaagbaan) de schadeverzoeken door de minister worden afgehandeld. De heer Talsma deelt mee dat hij in overleg is met het ministerie over de toekomst van het Schadeschap. 7. Status van nog openstaande acties De heer Bekebrede geeft een korte toelichting op de vijf acties die nog open staan. Deze zijn afgerond of hebben een voortdurend karakter zoals bijvoorbeeld het overleg met de BARIN. 8. Productie en werkvoorraad De heer Bekebrede geeft aan de hand van bijlage 5 een korte toelichting op de werkvoorraad en productie. Er moeten nog ruim 508 dossiers afgehandeld worden, voornamelijk (365) bezwaren. De verwachting van de heer Bekebrede is dat dit jaar alle besluiten, op een enkel besluit na, en alle bezwaren worden afgehandeld. Een groot aantal zaken die onder de rechter liggen (beroep en hoger beroep) zullen pas in 2015 afgehandeld kunnen worden. De rechtbank heeft aangegeven niet alle zaken in 2014 af te kunnen handelen. Verder deelt de heer Bekebrede nog mee dat recent een 40-tal beroepen zijn ingetrokken. De heer Spaanderman merkt op dat er in de gemeente Uitgeest 2 hoger beroepen lopen. Een van deze beroepen vertegenwoordigt 600 huiseigenaren. Bij bezwaar en beroep werd steeds over 600 bezwaren en beroepen gesproken. De heer Bekebrede geeft aan dat dit correct is en dat hiervan in een voetnoot melding gemaakt zal worden. Mevrouw Veeningen dankt het secretariaat voor de uitsplitsing van de werkvoorraad over de verschillende gemeenten. 9. Informatie van de Besliscommissie a. Brief van de voorzitter van de Besliscommissie (bijlage 5)

5 De voorzitter deelt mee dat de voorzitter van de Besliscommissie de heer Van Ravels zijn werkzaamheden voor het Schadeschap luchthaven Schiphol zal beëindigen omdat hij lid wordt van de staatsraad van de Afdeling bestuursrechtspraak. De brief van de heer Van Ravels, waarin hij zijn vertrek aankondigt is bij de stukken van deze vergadering gevoegd. Het Dagelijks Bestuur heeft aan de Besliscommissie suggesties gevraagd voor de invulling van de vacature die ontstaat door het vertrek van de heer Van Ravels. b. 28 ste Voortgangsrapportage Besliscommissie Schadeschap (bijlage 6) De voorzitter vraagt de heer Van Ravels de 28 ste Voortgangsrapportage van de Besliscommissie toe te lichten. De leden van het AB hebben geen vragen over de voortgangsrapportage. Daarop geeft de heer Van Ravels weer wat de stand van zaken is met betrekking tot de laatste uitspraken van de rechter. De afgelopen periode heeft de rechter een uitspraak over het LvB2008 gedaan. De Besliscommissie van het Schadeschap luchthaven Schiphol is in het gelijk gesteld. In de zaak van de 600 verzoeken om schadevergoeding uit Uitgeest heeft de rechtbank geoordeeld dat de woningen dermate ver van de luchthaven Schiphol en de 35 KE contour verwijderd zijn dat er geen sprake is van schade. Daarnaast is het Schadeschap in een aantal andere beroepszaken in het gelijk gesteld. 10. Tarieven Deskundigen Het AB neemt er kennis van dat de tarieven van de deskundigen in 2014 niet stijgen. Dit is conform de RWS richtlijnen. 11. Rondvraag en sluiting De heer Elkhuizen merkt op dat in een vergaderstuk niet alle titels van de heer Van Ravels genoemd worden. De heer Bekebrede zegt toe dat het secretariaat deze omissie zal herstellen. De heer Talsma dankt de heer Van Ravels voor de 15 jaar waarin hij als voorzitter van de Besliscommissie deel heeft uitgemaakt van het Schadeschap. Hij roemde de wijze waarop de heer Van Ravels de complexe juridische materie uit kon leggen aan de leden van het AB. Hij keek ook met genoegen terug op de periode dat hij met de heer Van Ravels, in een bestuurlijk lastige periode, de aanzet heeft gegeven tot de vernieuwing van het secretariaat. De heer Talsma wenst de heer Van Ravels veel succes toe bij het bekleden van de eervolle positie bij de Staatsraad. De heer Van Ravels dankt de heer Talsma. Hij memoreerde dat de Besliscommissie van het Schadeschap 15 jaar lang ongewijzigd en stabiel is gebleven. Hij benadrukt dat bij een goede afwikkeling van de claims niet alleen juridische kennis maar ook een goed secretariaat noodzakelijk is en dankt het secretariaat voor de inzet. De

6 heer Van Ravels dankt het bestuur voor de samenwerking en zegt dat hij altijd met veel plezier bij het Schadeschap heeft gewerkt. Om ongeveer twee uur sluit de voorzitter de vergadering.

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden op 20 april 2016 in Commissiekamer 1 bij de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, te Haarlem. Aanwezig

Nadere informatie

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden op 28 november 2012 in Commissiekamer 1 bij de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, te Haarlem. Aanwezig

Nadere informatie

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering

Aanwezig. Afwezig met bericht van verhindering Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden 24 april 2013 in Commissiekamer 1 bij de Provincie Noord-Holland, Dreef 3, te Haarlem. Aanwezig De

Nadere informatie

Deloitte Accountants.V. Voor identificatiedoe1ein1eq controleverklaring d.d. 25/O3/2JJj. behorend. bij. Schadeschap luchthaven Schiphol

Deloitte Accountants.V. Voor identificatiedoe1ein1eq controleverklaring d.d. 25/O3/2JJj. behorend. bij. Schadeschap luchthaven Schiphol Schadeschap luchthaven Schiphol 1. BAI.ANS PER 31 DECEMBER 2014 (véâr resultaatbestemming) 31 december 2014 31 december 2013 ACTIVA noot Vlottende activa Nog door te belasten aan RWS (5.1) 255.294 308.053

Nadere informatie

2015/20372 Betreft Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol

2015/20372 Betreft Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol Schadeschap a v e n Schiphol Voo r Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP Datum: 0 6 JAN 2015 Nummer: Afschrift aan: - a-^uj Postbus

Nadere informatie

Ingekomen document

Ingekomen document Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 7 Schadescha p. luchthaven S hiph Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemskerk Postbus 1 1980 AA HEEMSKERK Postbus 716 2130 AS Hoofddorp

Nadere informatie

Jaarstukken Schadeschap Luchthaven Schiphol. Deloitte Accounta ts B.V. Voor identificatiedo1eid,n behorend bij controleverklaring d.d.

Jaarstukken Schadeschap Luchthaven Schiphol. Deloitte Accounta ts B.V. Voor identificatiedo1eid,n behorend bij controleverklaring d.d. Jaarstukken 2014 Schadeschap Luchthaven Schiphol Deloitte Accounta ts B.V. Voor identificatiedo1eid,n behorend bij controleverklaring d.d. 25/,91 5 INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het secretariaat Taken

Nadere informatie

1. Opening De heer Bezuijen opent de vergadering (10.30 uur). Er is geen quorum. De vergadering wordt gesloten en opnieuw geopend.

1. Opening De heer Bezuijen opent de vergadering (10.30 uur). Er is geen quorum. De vergadering wordt gesloten en opnieuw geopend. Beknopt verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden op 27 april 2005 in Koffiekamer 2 van het Provinciehuis te Haarlem, aanvang 10.30 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2012_BW_00056

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2012_BW_00056 COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - DIGITAAL AFSCHRIFT 2012_BW_00056 OPSCHRIFT Vergadering van 29 mei 2012 Bevoegde portefeuillehouder: Leo van der Zon Betrokken portefeuillehouder(s): John Stuurman

Nadere informatie

Doorkiesnummer Bijlage (n) 1. Uw kenmerk. Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling

Doorkiesnummer Bijlage (n) 1. Uw kenmerk. Voorstel tot wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling S c h a d e s c h a p» luchthaven Schiphol Gemeente Haarlemmermeer T.a.v. de heer mr. A.Th.H. van Dijk Postbus 250 2130 AG HOOFDDORP "ül: " 8 jan ' 2013 afschrift aarf: Afgedaan (paraaf) Postbus 716 2130

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Bij deze heb ik het genoegen u een voorstel voor wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol aan te bieden.

Bij deze heb ik het genoegen u een voorstel voor wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Schadeschap luchthaven Schiphol aan te bieden. S c h a d e s c h a p * l u c h t h a v e n S c h i p h o l. Gemeenteraad van de gemeente Haarlemmermeer 1t.Mjw*%0 d, : 'i -,. 1007 cl. j. l Postbus 250 2 130 AG Hoofddorp o Postbus 716 2130 AS Hoofddorp

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

1. Opening. 2. Mededelingen. De ontvangen berichten van verhindering worden gemeld. 3. Aanwijzing plaatsvervangend voorzitter

1. Opening. 2. Mededelingen. De ontvangen berichten van verhindering worden gemeld. 3. Aanwijzing plaatsvervangend voorzitter Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol, gehouden op 30 oktober 2002 in het Raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer te Hoofddorp, aanvang 10.00 uur.

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014

Verslag dagelijks bestuur van 28 april 2014 DATUM 28 april 2014 PLAATS Enschede TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER Dhr. J.H. Coes, plv. SECRETARIS dhr H.M. Bolhaar, plv PAGINA 1 De heren J.H. Coes, drs.mr. R.G. Welten, P. van Zwanenburg, drs. J. Bron,

Nadere informatie

Geluidsbelastingkaarten luchthaven Schiphol voor het gebruiksjaar 2016

Geluidsbelastingkaarten luchthaven Schiphol voor het gebruiksjaar 2016 Geluidsbelastingkaarten luchthaven Schiphol voor het gebruiksjaar 2016 Achtergrond De Europese Richtlijn Omgevingslawaai verplicht lidstaten om elke vijf jaar geluidsbelastingkaarten vast te stellen van

Nadere informatie

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Aanwezig Meneer P. van Leenen, gemeente Oud-Beijerland Meneer B. Boelhouwers, gemeente Cromstrijen Meneer G. Janssen, gemeente

Nadere informatie

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018

Verslag. vergaderdatum 6 juli 2018 Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 6 juli 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer K. Kraanen Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

Bekendmaking vaststelling geluidsbelastingkaarten. voor de luchthaven Schiphol

Bekendmaking vaststelling geluidsbelastingkaarten. voor de luchthaven Schiphol Bekendmaking vaststelling geluidsbelastingkaarten voor de luchthaven Schiphol Bekendmaking vaststelling geluidsbelastingkaarten voor de luchthaven Schiphol oktober 2012 4 Bekendmaking vaststelling geluidsbelastingkaarten

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015.

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. . Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD d.d. 30 maart 2015 Vastgesteld in de vergadering van het ab van 29 juni 2015. aanwezig: gedeputeerde H.H. van de Boer burgemeester H.F. van

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe

Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe Concept verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig: gedeputeerde H. Jumelet Provincie Drenthe Wethouder H. Heijerman Gemeente Aa en Hunze wethouder

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

Overzicht inkomende en uitgaande stukken

Overzicht inkomende en uitgaande stukken Bijlage A bij agendapunt 04: Inkomende en uitgaande stukken [AB20180219-04] Overzicht inkomende en uitgaande stukken Inkomende stukken Onderwerp BDuR 2016 Afzender Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

Nadere informatie

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch

Notulen. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch Notulen Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Van Lanschot Kempen N.V. gehouden op woensdag 11 oktober 2017, te s-hertogenbosch 1. Opening De voorzitter, de heer Duron, opent om 10.10

Nadere informatie

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014.

Besluitenlijst. Algemeen Bestuur Bleizo. Digitale besluitvorming van 6 november 2014. Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Besluitenlijst Algemeen Bestuur Bleizo Digitale besluitvorming van 6 november 2014 Het AB Bleizo stemt in met de Directie Instructie Bleizo 2014. Digitale besluitvorming van 1 juli 2014 Het AB Bleizo stemt

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen Y. Peters-Adrian opent de vergadering en dankt de gemeente Leiderdorp voor haar gastvrijheid.

1. Opening en mededelingen Y. Peters-Adrian opent de vergadering en dankt de gemeente Leiderdorp voor haar gastvrijheid. Verslag Overleg: Algemeen bestuur Omgevingsdienst West-Holland Datum: 8 juli 2019 Tijd 16.00-18.00 uur Plaats: Gemeentehuis Leiderdorp Bijlagen: - Verseon: Aanwezig Gemeente Hillegom: C.J. Hoekstra Gemeente

Nadere informatie

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe

Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe Drenthe Verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur ROD Drenthe d.d. 29 juni 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet wethouder H. Heijerman wethouder H. Vlieg wethouder FAJ Buijtelaar wethouder

Nadere informatie

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011)

Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Overleg Bo-Ex met bewonersvereniging complex 501 (vastgesteld 3 maart 2011) Datum : donderdag 25 november 2010, 19.00 uur Aanwezig : Annemarie Reintjes, voorzitter Bertus Damen en Michèl Post (bewonersvereniging

Nadere informatie

Jaarstukken Schadeschap Luchthaven Schiphol

Jaarstukken Schadeschap Luchthaven Schiphol Jaarstukken 2013 Schadeschap Luchthaven Schiphol Definitieve versie 20 maart 2014 Voor de tificatiedoeleinde behorend bij ntroleverklarin INHOUDSOPGAVE Jaarverslag van het secretariaat Taken en bevoegdheden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 maart 2015

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 maart 2015 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 5 maart 2015 Aanwezig: Afwezig: R.A. van Gelderen, I. ten Hagen,, H.J.J. Lenferink (voorzitter), G. Veninga, C. den Ouden, F.W, van Ardenne (secretaris) J. Wienen,

Nadere informatie

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid

Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid Notulen algemeen bestuursvergadering MidZuid 25 april 2019 Aanwezig: Mevrouw drs. P. Jorritsma-Verkade, gemeente Altena, voorzitter De heer A.H.M. de Jongh, gemeente Geertruidenberg, vicevoorzitter Mevrouw

Nadere informatie

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004

CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT. Datum vergadering : 10 juni 2004 CONCEPT-NOTULEN COMMISSIE SENIORENCONVENT Datum vergadering : 10 juni 2004 Tijdstip : 19.00 uur Aanwezig voorzitter : mevr. J.A. Ie/de heer J.M. Janssen notulist : mevr. W. van de Laar leden : de heer

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe

vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe Drenthe vastgesteld verslag en besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RVD Drenthe d.d. 30 november 2015 Aanwezig gedeputeerde H. Jumelet Wethouder H. Heijerman wethouder M. Hoogeveen wethouder FAJ

Nadere informatie

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol.

raadsvoorstel 4. wethouder drs. N. Jonker te benoemen als lid van het Dagelijks Bestuur van de gemeenschappelijke regeling Schadeschap Schiphol. gemeente nieuwkoop afdeling bedrijfsondersteuning raadsvoorstel portefeuillehouder F. Buijserd opgesteld door Geesje Stel / 197 kenmerk/datum 09.0006919 / 23 juni 2009 vergaderdatum raad 16 juli 2009 jaar/nummer

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 25 oktober 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van 12 december 2018

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van 12 december 2018 Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van 12 december 2018 Aanwezig: M.C. Uitdehaag (voorzitter) A. Tekin (provincie Noord-Holland), C. Braak (Alkmaar), mw. Y. Koster (Bergen), F. Binnendijk

Nadere informatie

RUD UTRECHT. De heer B. Wondergem De heer M. van Liere. De heer G. Spelt

RUD UTRECHT. De heer B. Wondergem De heer M. van Liere. De heer G. Spelt VERSLAG Vergadering: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Vergaderdatum: 13 maart 2014 Deelnemers: Provincie Utrecht Gemeente Amersfoort De heer R. de Vries (voorzitter) De heer C. van Eijk Gemeente Baarn De heer

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER

VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING DEN HELDER Datum: 14 juni 2016. Plaats: Vergaderzaal kantoor VBM te Den Helder. Bestuur: D. Warnars (Voorzitter) W.J. Sanders. (secretaris) M. Huijsman. B. van Uggelen. (verhinderd) VERSLAG VAN DE AFDELINGSVERGADERING

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

notulen Notulen vergadering van het Algemeen Bestuur Pagina 1 van 5 Datum: 11 juli 2018 Aanwezig: Afwezig:

notulen Notulen vergadering van het Algemeen Bestuur Pagina 1 van 5 Datum: 11 juli 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen vergadering van het Algemeen Bestuur Datum: 11 juli 2018 Aanwezig: de heer H. Erol mevrouw C.Y. Sikkema de heer F. Bal de heer G. de Vries de heer J. Schalkwijk mevrouw A. Zeeman de heer M.T.A.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober Er zijn geen mededelingen

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober Er zijn geen mededelingen BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 2 oktober 2014 Aanwezig: Afwezig: R.A. van Gelderen, I. ten Hagen, T. Hoekstra, H.J.J. Lenferink (voorzitter), G. Veninga, M. Hogervorst (manager Sociale Agenda),

Nadere informatie

CABA Agendapunt: 2

CABA Agendapunt: 2 CABA 29-10-2013 Agendapunt: 2 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN, GEHOUDEN OP 3 SEPTEMBER 2013 OM 16.30 UUR IN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

VERSLAG. 4. Bestuursrapportage Doel/beslispunt(en): de leden van het algemeen bestuur wordt gevraagd: 1. De concept-bestuursrapportage te bespreken.

VERSLAG. 4. Bestuursrapportage Doel/beslispunt(en): de leden van het algemeen bestuur wordt gevraagd: 1. De concept-bestuursrapportage te bespreken. VERSLAG Vergadering: Algemeen Bestuur RUD Utrecht Vergaderdatum: 11 december 2014 Deelnemers: Provincie Utrecht Gemeente Amersfoort de heer R. de Vries (voorzitter) de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn Mevrouw

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008

Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Albertdonk 4 4707 XZ Roosendaal Tel. 0165-55 59 15 Fax. 0165-52 77 34 Postbus 1378 4700 BJ Roosendaal Verslag Algemene Ledenvergadering 17 juni 2008 Van: Farida Ouahssain Datum: 17 juni 2008 Aan: Algemene

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 301012A van de afdelingsvergadering gehouden op 30 oktober 2012 - locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld.

2. Notulen van de Algemene ledenvergadering van 20 juni 2012 De notulen worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag vergadering : Datum : 30 mei 2013 Tijd : 13.30 uur Algemene Ledenvergadering (ALV) Locatie : Nieuwe Kerk, Spui 175, Den Haag Kenmerk : V-13-59 Notulist : Amber Cornelissen 1. Opening en mededelingen

Nadere informatie

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop).

M.k.g. afwezig: De heer I.G. Mostert (vanaf punt 3) en mevrouw T. Veninga (gemeente Nieuwkoop). Concept - BESLUITENLIJST Vergadering portefeuillehoudersoverleg Economische Zaken d.d. 15 februari 2012 Aanwezig (leden PHO EZ): gemeente Alphen aan den Rijn: de heer T. Hoekstra gemeente Noordwijkerhout:

Nadere informatie

Begroting Omgevingsraad Schiphol 2016

Begroting Omgevingsraad Schiphol 2016 Begroting Omgevingsraad Schiphol 2016 1. Begroting College van Advies Het College van Advies werkt op basis van adviesaanvragen. Deze zijn in de regel van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Aanvang: 16.00 uur 1. Opening 2. Verslag van de vergadering van het algemeen

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering 25 juni 2014.

Verslag Algemene Ledenvergadering 25 juni 2014. 1 Verslag Algemene Ledenvergadering 25 juni 2014. Aanwezig Bestuursleden T.P.P. Moors voorzitter x A.A. Keijman secretaris X J. Stuurman penningmeester X A. Kaiser 2 de secretaris X Raad van Toezicht C.

Nadere informatie

Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018

Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018 Bundel van de Vergadering algemeen bestuur van 12 juli 2018 4.a Vaststellen verslag vergadering d.d. 14 juni 2018 4a. Concept verslag AB vergadering 14 juni 2018.pdf 4.b Vaststellen besluitenlijst, ontleend

Nadere informatie

A. Besloten wordt de besluitenlijst van de 4 e AB-vergadering van 18 juni 2015 vast te stellen.

A. Besloten wordt de besluitenlijst van de 4 e AB-vergadering van 18 juni 2015 vast te stellen. AB 4 DECEMBER 2015 ZWD 2015-530542545 Besluitenlijst van de 5 e vergadering van het Algemeen Bestuur van het Natuur- en Recreatieschap Zuidwestelijke Delta Aanwezig mw. C. Schönknecht-Vermeulen, dhrn.m.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 MAART 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting, wethouder; de heer Frank van Hulle, wethouder;

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

5 Notulen van de openbare raadsvergadering van 15 september 2011, na schorsing voo rtgezet op 22 september 2011.

5 Notulen van de openbare raadsvergadering van 15 september 2011, na schorsing voo rtgezet op 22 september 2011. Vergadering Besluitvormende raadsbijeenkomst 27-10-2011 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 0 raadzaal 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. 2 Inspraak en Uitspraak. A. Spreekgelegenheid voor het

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 28 januari 2016 DATUM 28 januari 2016 PLAATS Enschede, kamer 503 TIJDSTIP 10:45 uur VOORZITTER R.G. Welten SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 AANWEZIG De heren R.G. Welten en H.M. Bolhaar (verslag) alsmede mevrouw G.J.M.

Nadere informatie

Reglement voor de Audit Commissie Stichting WSW

Reglement voor de Audit Commissie Stichting WSW Reglement voor de Audit Commissie Stichting WSW Vastgesteld door de Raad van Commissarissen bij besluit van d.d. 27 maart 2013 Artikel 1 Vaststelling en reikwijdte reglement 1. Dit reglement is vastgesteld

Nadere informatie

Afwezig: De heer P.R. van Doorn - Gemeente Haarlem (lid) De heer F. Ossel - Gemeente Amsterdam (lid)

Afwezig: De heer P.R. van Doorn - Gemeente Haarlem (lid) De heer F. Ossel - Gemeente Amsterdam (lid) Verslag van de openbare vergadering van het algemeen bestuur van het Recreatieschap Spaarnwoude, gehouden op 4 juli 2012 in het Beheersbureau aan de Genieweg 46 te Velsen-Zuid. Aanwezig: De heer J.H.M.

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad

Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad Stichting Samenwerkingsverband Passend Primair Onderwijs Hoeksche Waard Medezeggenschapsreglement van de Ondersteuningsplanraad Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 21 januari 2014 na instemming

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 11 DECEMBER 2012. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 11 DECEMBER 2012. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 11 DECEMBER 2012 besluitenlijst Wethouders P.K. Linnartz, A. Selij en W.J.M. Spaanderman Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer:

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 22 Haarlem, 21 februari 2002 Onderwerp: Bijlage: Stichting Psychiatrisch Ziekenhuis Duin en Bosch te Castricum ontwerpbesluit Aanleiding/overwegingen In

Nadere informatie

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Concept verslag commissievergadering Veiligheid, Voldoende en Schoon Water van 10 juni 2015 Aanwezig: mevrouw Heeringa en de heren Doeven (voorzitter), Douwstra,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 juni 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 juni 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 14 juni 2012 Aanwezig: H.B. Eenhoorn, L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink, mevrouw E. van Oortmerssen-Schutte, C.J.M.W. Wassenaar, R. van Netten (secretaris), J.B. Uit

Nadere informatie

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden

Vergaderverslag nr A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden de vakbond voor defensiepersoneel afdeling Volkel - De Peel Vergaderverslag nr. 011111A van de afdelingsvergadering Gehouden op 1 november 2011 locatie Ujes Hofke te Uden Aanwezig: Naam Functie Bijzonderheden

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 29 april 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 29 april 2015 DATUM 29 april 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 15:30 uur VOORZITTER De heer J.H. Coes SECRETARIS H.M. Bolhaar PAGINA 1 De heren J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, P. van Zwanenburg, J.

Nadere informatie

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19.

NOTULEN. Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo. Donderdag 17 mei 2018 om 19. NOTULEN Algemene Ledenvergadering Vereniging van Eigenaars Geresstraat 66 t/m 128 (Blok D) te Venlo Gehouden op: Vergaderlocatie: Namens Verwey Vastgoed BV: Donderdag 17 mei 2018 om 19.00 uur Muspelheim

Nadere informatie

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een openbare vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van WVS-groep, die zal worden gehouden op

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van een openbare vergadering van het Algemeen Bestuur (AB) van WVS-groep, die zal worden gehouden op Fax 0165-561 263 E-mail algemeen@wvsgroep.nl De leden van het Algemeen Bestuur van WVS-groep c.c. de colleges van B&W van de negen aangesloten gemeenten Onderwerp Uw brief van Ons kenmerk Bijlagen uitnodiging

Nadere informatie

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7)

Iwan Bean vertegenwoordiger DO H10 Ismael el Barzouhi (agendapunt 4 en 5) Ed Botticher (agendapunt 7) Verslag Onderwerp : GR Bestuur Datum : 10 september 2018 Aanwezigen : Inge Zweerts de Jong gemeente Wassenaar - namens de H5 Piet Vreugdenhil gemeente Westland namens H4 Kavita Parbhudayal gemeente Den

Nadere informatie

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel

documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel *Z01633AB306* documentnr.: INT/C/16/24902 zaaknr.: Z/C/16/27528 Raadsvoorstel Onderwerp : Jaarrekening 2015 en begroting 2017 ODBN Datum college : 21 juni 2016 Portefeuillehouder : G.M.P. Stoffels Afdeling

Nadere informatie

Vereniging Alternatief Goederenspoor ALGEMENE LEDENVERGADERING VAG

Vereniging Alternatief Goederenspoor ALGEMENE LEDENVERGADERING VAG 1 2 Door waarnemend voorzitter Hans de Boer 3 Agenda ALV 14-02-2017. 1. Opening en welkom. 2. Vacature voorzitter. 3. Verslag ALV 26-01-2016. 4. Jaaroverzicht secretaris. 5. Financiën penningmeester, voorstel

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Broens,

Nadere informatie

K. Vlieg (bestuursondersteuner) Afwezig met kennisgeving: R.F. Staijen. Besluiten en toezeggingen. Agendapunt Opening

K. Vlieg (bestuursondersteuner) Afwezig met kennisgeving: R.F. Staijen. Besluiten en toezeggingen. Agendapunt Opening BESLUITENLIJST van de vergadering van het Algemeen Bestuur van het waterschap Noorderzijlvest gehouden op 19 juli 2017, aanvang 19.30 uur in het waterschapshuis te Groningen, Stedumermaar 1. Aanwezig:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen.

Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om uur bij Hefpunt in Groningen. HP/2013/260 Verslag van de vergadering van het Algemeen Bestuur van Hefpunt gehouden op donderdag 19 december 2013 om 09.30 uur bij Hefpunt in Groningen. Aanwezig: J. Bartelds (voorzitter), H.R. van der

Nadere informatie

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik

Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Nota voor : vergadering algemeen bestuur Datum : 1 juli 2015 Onderwerp : Jaarrekening 2014 en jaarverslag 2014 VNOG Agendapunt : Kenmerk : Bijlage: 3 Portefeuillehouder: H.J. van Schaik Inleiding De jaarrekening

Nadere informatie

NOTULEN STAK FUNDA MEI 2017

NOTULEN STAK FUNDA MEI 2017 NOTULEN STAK FUNDA MEI 2017 (Concept) Notulen van de vergadering van Certificaathouders van Funda d.d. 23 mei 2017 van 13.30-13.55 uur in Wyndham Apollo Hotel te Amsterdam Aanwezig namens Stichting Administratiekantoor

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN

64-1 GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN GEMEENSCHAPPELIJK REGELING REGIONAAL ONDERWIJSBELEID WALCHEREN De raden, de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg, ieder voor zover zij voor de eigen

Nadere informatie

: 18 juni 2014, uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad

: 18 juni 2014, uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad Verslag Onderwerp : Besluitenlijst van de raadsvergadering van 18 juni 2014 Datum, tijd & locatie Bestuursorgaan : 18 juni 2014, 20.00 uur, stadhuis Grave, raadzaal : Gemeenteraad Aanwezig : dhr. R. Bannink

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij

Raadsvoorstel. Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD. Maatschappelijke participatie. Beleid en regie H.L. Klomberg M. Olij Titel Nummer 13/39 Jaarrekening 2011 en begroting 2013 GGD Datum 15 mei 2013 Programma Fase Onderwerp Maatschappelijke participatie Zienswijze over de jaarrekening 2012 van de GGD Zaanstreek-Waterland

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

3 Spreekgelegenheid voor het publiek over niet-geagendeerde onderwerpen.

3 Spreekgelegenheid voor het publiek over niet-geagendeerde onderwerpen. Vergadering Commissie Ruimte 11-09-2014 Plaats: Raadzaal Tijd: 20:30-22:50 Voorzitter: mw. H.C. Pasterkamp Commissiegriffier: dhr. F. Kromhout 1 Opening en mededelingen omtrent de vergadering. tijd: 20.30

Nadere informatie

Verslag van het overleg van 11 mei Opening

Verslag van het overleg van 11 mei Opening Verslag van het overleg van 11 mei 2015 Aanwezigen: Dhr. B.J. van Bochove (voorzitter), Dhr. J. Lodders, vergezeld door Dhr. P. Spapens (Provincie Flevoland), Dhr. J. Fackeldey (Gemeente Lelystad), Dhr.

Nadere informatie

: Drs. D.P. Wiltenburg, directeur Bedrijfsvoering en secretaris van de commissie, W.A. Hardijzer, D. Bac, A. Aartsen, Chr.

: Drs. D.P. Wiltenburg, directeur Bedrijfsvoering en secretaris van de commissie, W.A. Hardijzer, D. Bac, A. Aartsen, Chr. V.V. 30 maart 2011 Agendapunt 8.8 Besluitenlijst commissie Algemene Zaken en Middelen Datum Aanwezig Afwezig m/k : 4 maart 2011, aanvang 14.00 uur : mr. J.H. Oosters, voorzitter P. Boesberg, afdelingshoofd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 20 juni 2013 Aanwezig: J. Wienen (voorzitter), M. Visserss, H.B. Eenhoorn, R.A. van Gelderen, C. Wassenaar, A. Baas (aanwezig tot agendapunt 11), M. Hogervorst (vanaf

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Beslispunten. Waarom naar de raad? Middelen

RAADSVOORSTEL. Beslispunten. Waarom naar de raad? Middelen RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad Voorstel nummer Datum Onderwerp Programma 18 mei 2017 174881 25 april 2017 Afhandeling bezwaarschriften tegen besluit bestendiging gratis parkeren Fysieke leefomgeving Afdeling

Nadere informatie

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017

NOTULEN GECOMBINEERDE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS d.d. 25 april 2017 DELTA LLOYD AZIË DEELNEMINGEN FONDS N.V. i.l. DELTA LLOYD DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD DOLLAR FONDS N.V. DELTA LLOYD EURO CREDIT FUND N.V. DELTA LLOYD EUROPEES DEELNEMINGEN FONDS N.V. DELTA LLOYD

Nadere informatie

Raadsvoorstel Onderwerp: Jaarstukken 2014 en zienswijze ontwerpbegroting 2016 GR Cocensus

Raadsvoorstel Onderwerp: Jaarstukken 2014 en zienswijze ontwerpbegroting 2016 GR Cocensus Agendapunt : 06. Voorstelnummer : 06-036 Raadsvergadering : 25 juni 2015 Naam opsteller : Dimitri Druiven Informatie op te vragen bij : Dimitri Druiven tst. 269 Portefeuillehouder(s) : R. Zeeman Zaaknummer

Nadere informatie